geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

BáthoryPéterhozzászólásai | válasz erre | 2018.03.22 00:22:12 (17655)
Ez igaz, a 60CSx-ben is mindig az az érzésem, hogy nagyon túl van tolva a Kálmán-szűrő. Gyakori, hogy megyek a kerékpárúton, a telefon trackje kóvályog jobbra balra a kerékpárút 2 méteres körzetében, a csix pedig száz métereken keresztül 10 méterrel az út mellett, aztán nagy lustán átkanyarodik az út másik oldalára. Még látványosabb éles kanyarban, ha nagy sebességgel megyek, a csix jele „túlszalad” a kanyaron, nagyobb ívben veszi.
[előzmény: (17651) Juju, 2018.03.21 12:36:02]

Jujuhozzászólásai | válasz erre | 2018.03.21 12:36:02 (17651)
Emellett hozzátenném, hogy a Garmin map60-as széria azért is húzott szebb / jobb / pontosabb / útrasimulóbb tracket, mert a benne lévő vevő - mivel még gyengébb volt - sokkal cikkcakkosabb-szakadozóbb jelet adott, amit a készülék "kisimított", a felhasználó ezt látta már (ami sokat javított még a quadhelix antenna). Így a cikkcakkok, kiugrások, szakadások egy bizonyos határon belül nem voltak a felhasználó számára láthatóak, egy szint felett pedig jelvesztés volt. Mély völgyekben, sziklafalak mellett, sűrű lombozatnál, stb. Azaz szummázva: a track vagy szép lett, vagy nem volt műholdvétel. A mai, főleg a Glonass támogatottságú vevők jele sokkal PONTOSABB de nem feltétlenül SZEBB mert már nincs úgy elsimítva.
Ezen lehet agyalni, hogy melyik megoldás a szebb :) és az értelmesebb. Szerintem hozzáértő feldolgozónak lehet, hogy jobb a kevésbé szép, de látható, hogy mely részei mire használhatóak, egy túrázónak meg lehet hogy jobb, ha szép tracket kap. Ezeket mindenki döntse el.
Amit még én tapasztaltam, hogy azért a célkészülékek antennája, vevője mindenképp jobb egy telefonnál, jobb jelet produkál. Én is azt gondolom, hogy hosszabb túrákon, célirányosan a garmint használom (esőálló, sokáig bírja, stb.), de azért nagyon szeretem a telefonos alkalmazásokat, mert egy eszközben lehet ládát keresni, pontot menteni, tájékozódni, rákészülés nélkül is letölteni ha épp vhol van idő, stb. - így mindkét eszközt használom, és igazából egyikről sem szeretnék lemondani.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu