geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

gst76hozzászólásai | válasz erre | 2018.11.28 15:07:36 (4177)
(a mostani írást nem gondolom komolyan, csak egy kis iróniát vinnék a párbeszédbe)

Minden kupa résztvevő írja le, hogy számára mi az ideális pont számítás, milyen kategóriában szeretne dobogós, illetve első lenni!
Ezek után az illetékesek üljenek le, és hozzanak létre 111 féle verseny kiírást, így mindenki kupa győztes lehet! :)

--------------------------------------------
{ Ez tényleg csak VICC volt!!! :) :) :) }
--------------------------------------------
[előzmény: (4176) Marton Zoli, 2018.11.28 13:22:58]

Marton Zolihozzászólásai | válasz erre | 2018.11.28 13:22:58 (4176)
Egy alvó fórum egy picit beindult.

Ez a fórum évek óta a szezon vége felé indul be jórészt ugyanazon téma körül pörögve. Talán nem véletlenül. Ezért is visszatetsző nekem egy kicsit, hogy soha egyetlen döntési helyzetben lévő (elnökségi)tag soha egyetlen mondattal hozzá nem szól. Sem azt hogy "Fiúk amit javasoltok az akkora baromság hogy a veréb nekirepül tőle a falnak ezért..ezért...meg ezért..." vagy: "Tök jó ötlet alakítsatok ki egy konszenzust és nekiállunk megvalósítani" vagy "Oké megoldjuk de a 25-ös sorszámot kapta a probléma kérlek legyetek türelemmel" Bármelyiket elfogadnám de semmi. Ugye ismerjük a hangulatot amikor a kutya ugat a karaván meg....

Talán nem jött le a javaslatomból, hogy nem az volt vele a szándék hogy célzottan egyes indulókat vagy azok egy csoportját hátrányos helyzetbe hozza hanem hogy arrafelé vigye a pontszámítást, hogy mindenkinek a saját teljesítménye legyen a mérce. Azt is leírtam már korábban hogy minden tekintetben annyira heterogén a társaság, hogy képtelenség ezeket a teljesítményeket összehasonlítani. Évről évre hatalmas teljesítmények születnek - le a kalappal előttük - de ettől ez még nem verseny. Mielőtt még bárki arra gondolna hogy... az általam javasolt pontszámítással az idei 419 találatom 377,99 lenne.

104-es szabály:
egyetértek Vincenzoval, két embert érint és nem lehet cél hogy valakit csak azért diszkrimináljunk mert van lehetősége több utat menni. Személyre szabott szabálynak tartom, nem támogatom.

Ha a karbantartásra a kupázokat ösztönözni akarjuk
Én semmiképpen nem szeretném senkinek meghatározni hogy mikor mit csináljon. Amit írtam csak egy - saját - példa volt arra, hogy akár erre is fel lehet használni a "hosszú út kevés láda" túrán rendelkezésre álló több időt. A dokizás ponttal jutalmazását sem tartom jónak. GCVATE dobozát 10.18.-án cseréltem, a Geoláda élet fórumra is meg az illetékes ládadoki koordinátornak is írtam illetve a logomba is beleírtam a javítást, a mai napig rajta van a villáskulcs. Ha valaki megtalálja semmit nem kellene vele tennie mégis járna a pont. A GCMora állapotáról is adtam infót. Kicsit szem előtt van de egy vadiúj tiszta láda szerintem semmi ok a villáskulcsra de ezen is még ma is rajta van a TMK. Oké hogy valamit rosszul csináltam hogy nem jutott el az infó oda ahová kellene (mit?) de ez is csak azt bizonyítja hogy a TMK fejlesztés (nyilván nem a fejlesztő hibájából) nem működik olyan flottul hogy pontelszámolásra lehessen használni

megtalált ládák félpont
jó nagy kicseszés lenne azokkal akik már megtalálták a lakóhelyük körüli összes ládát. Személyre szabott szabálynak érzem, nem támogatom.

nem megtalált ládák is számítsanak.
Mi a fenéről szól a geocaching ha nem arról hogy így vígy úgy de ládát keressünk. Szembe megy a játék szellemével, nem támogatom.

Elrohanunk a pontok mellett: Egyszer Kokoval beszéltem erről Ő minden régi megtalált ládánál, ha újra ott jár ránéz
Ő igen és én is ha belefér az időbe. Ha nem, ekerek tovább. Vagy tudom a korábbi logokból hogy ráfér a dokizás van is nálam cucc hozzá de ott piknikezik mellette egy család. Nincs időm kivárni mígy felszabadul a hely továbbmegyek. Ha volna időm lehet kivárnám míg mindeki eltűnik a környékről és lenne egy rendberakott láda. Így csak integetek és megyek tovább.
[előzmény: (4171) Vincenzo65, 2018.11.28 11:09:01]

Vincenzo65hozzászólásai | válasz erre | 2018.11.28 11:09:01 (4171)
Sziasztok! Egy alvó fórum egy picit beindult. Végigolvasva az elmúlt hozzászólásokat egy két gondolatot engedjetek meg.
104: ha jól megnézzük két embert érintene csak a kerosok között. Ráadásul még úgyis, hogy összeadom a keros és gyalogos útjait egyes versenyzőknek. Tavaly Tudo felesége írta amikor sok útja volt, hogy bárkinek hajrá. Most kiengedtük a szellemet a palackból, remélem nem sértő. Csak gratulálni lehet Attibatinak! Egy éves verseny hajrá!
Előző év átlagához viszonyítani: Többet menők akkor nem fognak szerintem kis utakat csinálni. Ha pl: Felmegyünk Bp-re péntek este kerülök egy gyenge tízest, szombaton egy hosszabbat, vasárnap a haza előtt családostul szintén egy jó tízest. Ehelyett péntek- szombat hajnaltól ameddig bírom vagy program engedi, vasárnap semmi-. Összeadtam 341 új ládát kerestem fel ebben a szezonban. Ráadásul a fiammal együtt mentünk 181 km-t, nejemmel 130,7 km-t. Ha szorossá válna az előző évi átlagolás miatt ezekről le kellene mondanom. Ha csak a tavalyi évhez hasonlítom. tehát csináljak két gyenge évet vagy szinte semmit, és utána jók lesznek a szorzók.
Megéri egy-egy távoli helyen kevés pontot összeszedni és újra menni. Ez nálam ugyanaz, sőt rosszabb mint amikor az előző évi helyeket újra felkeresem. Kevés olyan pont van amihez ugyanazon útvonalon és évszakban mentem újra. Kicsit szinte újjá válhat.
Elrohanunk a pontok mellett: Egyszer Kokoval beszéltem erről Ő minden régi megtalált ládánál, ha újra ott jár ránéz. Erre én is törekszem. Előtte megnézem a ládaoldalt és szükség szerint javítom. ha nincs baj vele akkor csak ránézek nem bontom ki.
Ha a karbantartásra a kupázokat ösztönözni akarjuk, van egy javaslatom. A karbantartásjelzős ládáért +5 pont beteg ládáért 10 pont az adoptálható beteg láda rendbe tételénél 20 pont plusszal jutalmazzuk.
Ha több út felé akarnánk terelni a régieket, akkor esetleg az előző évi felkeresésének felét számolhatná el, de ez szerintem kicsit erős. Mondjuk így akkor három évre kellene előre tervezni. Durva lenne.
94 utam volt gyalog/kero. Esténkénti előkészület és utána a feltöltések(Köszi...stb helyett több sorban) komoly időmennyiség.
Természetesen bármilyen új szabály kiírás esetén a geozásban míg meg vannak a mostani örömök el lehet dönteni induljon az ember a kupában, vagy maradjon csak ládakereső. Jelenleg minden geo keresésemnél törekszem, hogy meg legyen a kupához szükséges feltétel.
Mivel még "fiatal" vagyok ebben a közegben szívesen alkalmazkodok módosításokhoz


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.