geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Macokhozzászólásai | válasz erre | 2005.02.12 20:33:08 (3782)
Igazad van. Elég hülyén jött ki a dolog. Főleg hogy eddig észre sem vettük, pedig legalább négyen egyeztettünk hogy legyen egy szabad időpont. Azt hiszem ezután át fogjuk gondolni, hogy nem lehet-e egy héttel később. Ugyanis előtte egy héttel más rendezvény lesz valakinek, kettővel előtte meg a 15. van közel, hárommal előtte meg még lehet szép nagy hó...stb. Szóval kb. eddig gondolkoztunk. :-) Ráadásul holnap elutazok egy hétre, de még reggel korán megpróbálok egyeztetni a többiekkel hogy toljuk odébb.
Köszi hogy szóltál!
[előzmény: (3776) cic, 2005.02.12 18:15:00]

cichozzászólásai | válasz erre | 2005.02.12 18:15:00 (3776)
Március 26. szombat, vagyis Nagyszombat? Ez Húsvét hétvégéje, tudtok róla? Valószínűleg sokaknak nem lesz jó ez az időpont. Kár érte, mert egyébként szívesen mennénk mi is. Nem lehet változtatni az időpontot?
[előzmény: (3770) Macok, 2005.02.12 10:38:13]

Macokhozzászólásai | válasz erre | 2005.02.12 10:38:13 (3770)
Tavaszi szemétszedős, forraltboros, melegteás találkozó Székesfehérváron.

A házikó már több mint száz éve áll a rengeteg szélén. Az 1800-as évek végén épülhetett nem messze a mocsártól és csőszházként őrizte a környék szőlőit. Aztán a szőlők kiöregedtek, nem telepítettek újat és a házikót körülvette az erdő. De a kis ház így sem vált haszontalanná, a város mindig a rászorulóknak adta, akik itt húzhatták meg magukat. Az elmúlt száz évben a házhoz egyre közelebb épült a város, de a természet és a terület hivatalos védettsége megakadályozta, hogy az új házak teljesen bekebelezzék.
Nemrég elköltözött belőle az utolsó lakó is, de néhányan felfigyeltek rá és meg szeretnék védni a pusztulástól. A Zöld Kerekasztal Társaság tagjai szeretnék, ha az öreg házikó újra "hasznos" lehetne. Az erdő szélén, nem messze a nádastól és a tótól egy "Zöld tanyát" lehetne kialakítani belőle, ahol be lehetne mutatni az embereknek a környék, a Sóstó élővilágát, úgymond egy kis információs központ lehetne a természet kedvelői számára. Az egyik szobája pedig talán éjjeli menedék lehetne azok számára, akik jobban meg akarják ismerni a tó élővilágát. A nagy kertben a kirándulók felállíthatnák sátraikat egy éjszakára, és a tábortűz körül kipihenhetnék magukat. Így az öreg házikó még sok-sok évig megmaradhatna a rengeteg szélén.
Eddig tartott a kis mese. Remélem Ti is szeretnétek részt venni az öreg házikó rendbetételében, mert felajánlottam, hogy március 26-án reggel összejövünk néhányan, és megtakarítjuk az évek során összegyűlt rengeteg szeméttől a házikó udvarát. Körübelül a tavalyi két székesfehérvári buli ötvözetére számítsatok (ezeknél a ládáknál olvashattok róluk: GCCITO és GCgeof), kis szemétszedés és a Sóstói Természetvédelmi Terület közelsége egyszerre. Terveink szerint most a gulyásfőzés sem marad el és a már megszokott meleg itókával és készülni fogunk.
Arra is ajánlatot kaptam, hogy ha az akció sikeres lesz, akkor a házikó helyrepofozása után egy többnapos ládakeresős túra alatt bárki felállíthatja a sátrát éjjszakára az udvarban, vehet vizet a kútból és talán a villanyhasználat is megoldható lesz.
Akinek kedve van eljönni március 26-án, az kérem küldjön nekem egy előzetes e-mailt a geocaching.hu-n lévő új címemre, hogy tudjuk hogy mennyien leszünk.

Macok


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu