geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Laci-62hozzászólásai | válasz erre | 2008.11.09 08:55:15 (37780)
"A lényeg, hogy az ún. kegytárgyak nem lesznek árusítva, és nem a pénzben kifejezett értéke a lényeg, hanem hogy kapcsolódjon hozzá valami pozitívum, legyen az cselekedet (pld. szemétgyűjtés) vagy közösségi élmény (geoszilveszter, geocaching fesztivál)."

Két CITO szervezése rendben van ?
[előzmény: (37763) kulisz, 2008.11.08 18:47:49]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2008.11.08 18:47:49 (37763)
Nem szeretnék ismétlésekbe bocsátkozni, írás (és olvasás) tudó ember legkésőbb másodjára meg kell, hogy értse. 2 darabot csináltathatsz magadnak, ezt az érvényben lévő- és már idézett - policy nem tiltja.
A múltkor megbeszéltük, hogy (nem rossz szándékkal) de a saját gondatlanságodból kifolyólag Te csináltattál 100 darabot, a 2 ellenében. Nem mondta senki, hogy zúzd be, tépd össze őket. Hallgatólagosan beleegyeztünk, hogy a felesleges darabokat elküldd azoknak, akik igényt tartanak rá, és az önköltségi árat megtérítik neked. Bár jobb megoldásnak gondolnánk - Brogan ötletét, hogy tedd be ládákba ajándékként (így persze a saját hibád anyagi vonzatait is te állnád, de ez így tiszta). Na most ehhez képest, már új rendeléseket veszel fel. Ismét kérlek (és többször ezen a kommunikációs csatornán legalábbis nem fogjuk ezt megtenni) és tájékoztatlak, hogy ezt ne tedd, mert nincs rá írásos engedélyed, és ez ehhoz kötött.

Összefoglalva: 2 matrica / koponya elkészítettése nem gond, az belefér a policyba, az ennél nagyobb mennyiségekkel való rendelkezés joga viszont fenn van tartva az egyesület számára, és ehhez ragaszkodunk. Ennek oka pedig nem valami zsíros üzleti megfontolás, hanem annak az eszmei értéknek a megőrzése és nívónak a fenntartása, ami a geocaching.hu-hoz kötődik, és amire minden kesser okkal, és joggal büszke lehet.

Matricához egyébként van lehetőség hozzájutni (ezt is említettem már): ma is hozzájutottak sokan a Fóti szemétgyűjtésen. És van egy (sőt több) jó hírem is: sok matrica maradt még, a jövő hétvégére is jut bőven, csak gyertek el, és automatikusan kaptok egyet. Évvégén is lesz lehetőség hozzájutni valószínűleg, a hagyományos Geoszilveszteren. Általánosságban a jövőben is erre kell számítani: geo-eseményeken lesz lehetőség, de ehhez tenni kell valamit: akár csak annyit, hogy eljöttök az esményekre. Vagy szedtek szemetet, és 2 alkalom után már az egyedi gyártású geocaching-CITO pólóhoz lehet hozzájutni. A lényeg, hogy az ún. kegytárgyak nem lesznek árusítva, és nem a pénzben kifejezett értéke a lényeg, hanem hogy kapcsolódjon hozzá valami pozitívum, legyen az cselekedet (pld. szemétgyűjtés) vagy közösségi élmény (geoszilveszter, geocaching fesztivál).

Megelőlegezve a felvetést, miszerint de mi van ha nem tudok résztvenni (a 2 db/koponya saját gyártás mellett) és így nem tudok hozzájutni, zárásul egy költői kérdést tennék fel: Balaton-átúszás (évente 1*) póló attól olyan értékes, hogy minden utcasarkon hozzá lehet jutni, vagy attól, hogy valami pozitívum (jelen esetben az átúszás teljesítménye) kapcsolódik hozzá?
[előzmény: (37761) kovaripeti, 2008.11.08 17:19:11]

kovaripetihozzászólásai | válasz erre | 2008.11.08 17:19:11 (37761)
Kizárólag önköltség!!!!! És csak matricát tudok, azt is csak azért, mert itt a szomszéd házban van egy cég, aki matrica készítésel foglalkozik. Lemegyek, megcsináltatom, elküldtem kettesével úgy, hogy nekem sem kerüljön semmibe, mindenkivel küldettem válaszborítékot. Én ezen egy fillért nem akarok keresni!!!!!! A szabály meg engedi azt mondtátok. Semmi nem tiltja.
[előzmény: (37753) SylverRat + Bogee, 2008.11.08 16:36:52]

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.11.08 16:36:52 (37753)
akkor most gyakorlatilag újraindult a bolt? önköltségi áron árulsz gc-s dolgokat?
[előzmény: (37749) kovaripeti, 2008.11.08 13:16:20]

kovaripetihozzászólásai | válasz erre | 2008.11.08 13:16:20 (37749)
Ma feladtam a geocaching matricák egy részét aki kért. Nem volt itthon elég, de keddre elkészül a többi is,
azt akkor adom fel. Ha még kell valakinek, vagy csak érdeklődik, írjon e-mailt, és megcsináltatom szívesen. A szabályzatot betartjuk, megírom, hogy szoktam küldeni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.