geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Kenderfókahozzászólásai | válasz erre | 2005.04.26 17:39:04 (6333)
Az valóban nem lenne irreális, ha mindenki, aki mondjuk megtalált 300 dobozt (valódi nem budapestit (?:-)) és karbantart 5 rejtést jelentkezhetne moderátornak. Ha ezeknek a kritériumoknak megfelel, akkor automatikusan moderátor lehetne ameddig akar. Ha meg inkább szűz ládákra szeretne hajtani, akkor kijelentkezhetne, és mondhatná, hogy mostantól ő megint nem moderátor. A jelenlegi moderálási szabályok tökéletesen alkalmazhatók lenne erre az esetre is, vagyis hogy néggyel több igen/nem szavazat dönthetne 48 óra után.

Hozzáteszem, hogy a jelenlegi moderációval nem volt bajom, pedig próbáltam :-).

[előzmény: (6327) Silvius, 2005.04.26 17:18:58]

Silviushozzászólásai | válasz erre | 2005.04.26 17:18:58 (6327)
Egyetértek veled is, MudMannel is abban a kérdésben, hogy szükség van moderációra. Tehát nagyon szeretném, ha végre nem csapnátok hozzá a moderációt támadók csoportjához, én ugyanis nem a moderáció intézményét tartom helytelennek, hanem a jelenlegi formáját.

Miért?
Mert nem tartom elfogadhatónak, hogy nem a közöség által választott, mandátum nélküli geoládász döntsön a ládák sorsáról. Mondom ezt úgy, mint HECT tag (a moderátorok túlnyomó többsége HECTer), mondom ezt úgy, hogy a nem HECT-esek között is számos barátom van és mondom ezt úgy is, hogy a teljes moderátori testület minden tagjának munkásságát én is nagyra értékelem. De a jelenlegi rendszer nem demokratikus, ezért folyamatosan ellenérzéseket fog szülni a következő ládásznemzedékeken. Az eredmény már most látható. Miért ne változtathatnánk, ha van rá lehetőség, ha van ezernyi jobb alternatíva.

A másik jelentős problámám a jelenlegi moderációs eljárással, hogy éppen az egyik legfontosabb láda kritériumot, a rejtést nem moderálja. Érdekes módon, ezzel kapcsolatban nem érkezett válasz a jelenlegi moderációt védő kezdő, vagy tapasztalt ládászoktól. Pedig ha valamit igazán érdemes moderálni, akkor ez pont az. A helyzet megoldását a kezetekbe adtam, tessék ezen gondolkozni, ez visz előre, nem a meddő vita.
[előzmény: (6324) bregő és andorpapa, 2005.04.26 17:03:24]

bregő és andorpapahozzászólásai | válasz erre | 2005.04.26 17:03:24 (6324)
Én most (Bregő nevében is) megvédem a moderáció intézményét. Lassan elérünk a 20 megtaláláshoz, és már van két ládatervünk is, ha meglesz a húsz, és májusban végre a digitális fényképezőgép, akkor rejtünk is. Nem vette el a kedvünket se a moderáció ténye, se a fórumon zajló moderációellenes megnyilvánulások, mivel biztosak vagyunk abban, hogy a budapesti felemás és vitatható helyzettel ellentétben itt vidéken (hívjuk egyszerűen Mecseknek a terepet) nem fog egyik ládánk sem kihullani, hiszen az ötletünk jó, valószínűleg tudjuk igényesen tálalni, és a 20 ládás alsó rejtési limitnek köszönhetően sokkal jobb rejtéseink lesznek, mint amilyeneket a játékba bekapcsolódva hoztunk volna létre.

Az elmúlt 2 hónapban (pontosabban március 1. óta) 24 új ládája lett a közösségnek, ebből 2 itt, Baranyában, Siklós közelében (pécsiek vagyunk), a moderációnak köszönhetően pedig valószínűleg nem vérgagyi rejtésekről van szó, emiatt pedig már biztosan megéri buszra pattanni egy hétvégén, így elérte célját a mozgalom: kimozdítanak minket, világot láthatunk. Persze lehetne 100 új láda is az említett időszakban, ami pedig arányosan 8 baranyai dobozt jelentene, de én úgy gondolom, hogy amíg minden héten kijönnek új, a pontozás alapján (ami szerintem működő és hasznos rendszer) jó ládák, addig nincs okunk a panaszra.

Arra persze én is szeretném kérni a moderátorokat (ahogy az előző hozzászólásomban is tettem), hogy a telítettség kérdéskörben legyenek liberálisak, hiszen nekünk nagy öröm, ha túra közben nem csak 1 ládát vadászhatunk le. Persze tudom, nem ez a fő cél, de a hazai terep (Mecsek) ismeretéből kiindulva biztosra mondhatom, hogy a "sok" és a "kevés" nagyon szubjektív, jó moderációval a mennyiség nem megy a minőség rovására, no meg nem is túl valószínű, hogy az a kevés baranyai/tolnai/somogyi cacher hirtelen el akarná árasztani az erdőt és a moderátori társaságot ládákkal.

Jut eszembe: a moderátorok munkáját azért is érdemes kiemelni (pozitív értelemben), mert a ládatervek böngészésén kívül ők tartják működésben a teljes geocaching játékot, kezdve a nemzeti parkokkal folytatott elismerésre méltó tárgyalásaikkal (gondoljunk csak a kizárólag nekünk, cachereknek tett kedvezményekre) egészen a honlap folyamatos fejlesztéséig és üzemeltetéséig. Szóval én azért elégedett vagyok a testület munkájával.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.