geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

jiimbohozzászólásai | válasz erre | 2010.08.29 20:42:11 (51344)
Kedves Juju!

Nagyon szertetnem elkerulni, hogy en legyek az ugyeletes kotekedo hulye, de azert kerdeznek...

Milyen hatalyos jogszabalyok? Mas szabalyok vonatkoznak egyes nemzeti parkokra? Az egyik keri, hogy legyen lada, a masiknal tilos?
Irasban kellene targyalni, azt hiszem. A leveleket pedig nyilvanossagra hozni, igy mindenki lathatna hogyan is allunk. A nyilvanossag sok mas problemat is megold.

Van itt meg boven mirol targyalni.

A penz itt nem lehet akadaly. Ha az egyesuletnek nem futja erre - amin egyebkent nagyon csodalkoznek - szerintem gyorsan osszedobjuk.
[előzmény: (51338) Juju, 2010.08.29 16:48:49]

Jujuhozzászólásai | válasz erre | 2010.08.29 16:48:49 (51338)
Egy ilyen ötletet javasoltunk nekik először. A hatályos jogszabályok miatt nem volt jó nekik. Több dologgal próbálkoztunk már, legutoljára a felügyelőségen azzal, hogy elég legyen csak a fok.védettre engedélyt kérni, a többire pedig a nemzeti parktól legyen elég természetvédelmi kezelői hozzájárulás. Ez nekik jobb lett volna, abból a szempontból, hogy egy üggyel kevesebb. Állásfoglalásuk szerint a többire is kérnünk kell. Csendben megjegyzem, hogy lehet, hogy az is benne van, hogy az egylet ugyan illetékmentességre jogosult, de kitalálták, hogy nem illeték, hanem eljárási díjat kell fizetni, amire nincs mentesség. Namost, ha nincs ügy = nincs eljárási díj = nincs bevétel. És amíg ismét megszavazták, hogy a költségvetésük 80%-át termeljék ki maguk, el lehet gondolkodni, miből jön össze (segítek: eljárás, illeték, bírság).
Azt is ismét leírom: jelenleg nem a NP, hanem a PP húzza a nadrágszíjat szorosabbra.
Azt is ismét leírom: nem mi tehetünk a hazai jogszabályok milyenségéről, és a bürokráciai viszonyokról.

Franciáknál, olaszoknál nem sok lezárt barlang van. Nálunk mégis a vasajtók és a bürokrácia mentett meg több barlangot a kifosztástól (sok van, amit már nem tudott), meg azóta nem kell kéthetente vonulni menteni bennrekedt turistákat. Mindenki rendes, természetszerető, mégis szeméthegyek vannak helyenként. Az más volt, nem mi. Mindenki vigyáz, mégis olyan ösvények tudnak helyenként kialakulni. Azt más csinálta, nem mi.

És ami a leg"magyarosabb": nézd őket, náluk minden milyen jó! Mi meg itt keleten, a balkánon, jaj mennyire rossz is nekünk. Van, ahol a gc tiltott, de arról mi nem veszünk tudomást. Mert értsétek már meg: nekünk a legrosszabb itt!

Mellesleg: eddig két NP jelezte, hogy szeretne bizonyos helyekre ládát, szóval ez nem egyedi. Nem titok: az egyik pl. a bodrogzugban lévő tanösvényhez.

Erősen gondolkodom, hogy legközelebb, ha megyek be, akkor szólok, hogy jöjjön velem innen még két ember, csak nem tudom ki legyen az, mert félek, hogy azt mondjátok utána, hogy "jaj már ő is átállt a másik oldalra"


Meg azon is, hogy vajon mi a fenének áldozom én erre a szabadidőm: csinálhatnék mást is, mert köszönet eddig sok nem volt benne. Bár ismertem olyan kutyát, meg asszonyt is, akit vertek, mégis hazajárt.
[előzmény: (51333) jiimbo, 2010.08.29 12:55:57]

jiimbohozzászólásai | válasz erre | 2010.08.29 12:55:57 (51333)
Kedves Nemzeti Parkokkal Tárgyalók!

Olvastátok? Nincs véleményetek?
[előzmény: (51331) Pilis50, 2010.08.29 12:40:57]

Pilis50hozzászólásai | válasz erre | 2010.08.29 12:40:57 (51331)
Magam részéről köszönöm a bejegyzést, szerintem reménytkeltő lesz a "balkánon" is.
[előzmény: (51327) Laczy76, 2010.08.29 10:11:42]

Laczy76hozzászólásai | válasz erre | 2010.08.29 10:11:42 (51327)
Mivel itt tobbszor is voltak vitak a ladak NP teruletere elhelyezese korul, meg arrol is volt szo, hogy a .com-on nem nezi sehol senki ezt, megosztanam amit ma talaltam. Egy cseh radioban beszeltek a GC-rol, es ezzel kapcsolatban a cseh nemzeti parkok velemenyere is kivancsiak voltak. Ha masra nem arra jo, hogy latni lehessen mashol hogyan mukodik ez.

Az ottani nemzeti parkok tudnak a GCrol, nem jelentenek problemat nekik a kesserek. Sot, orulnek neki, hogy az emberek ilyen modon is kimozdulnak otthonrol es jarnak a termeszetben. A ladaszokkal olyan tapasztalataik vannak, hogy rendesek, segitokeszek nem csinalnak rendetlenseget az erdoben. A ladakat a NP ugy figyeli, hogy a GC.com terkepen rendszeresen megnezik hol vannak ladak a felugyeletuk alatti teruleten, es az itt megjeleno logokat is olvasgatjak. Ha gond van, pl. ez fokozottan vedett teruleten van, ahol a turistautrol nem lehet lemenni es a lada nem erheto el a turistautrol, irnak a GC.com-on keresztul a rejtonek, es megkerik, hogy tegyek a turistaut kozelebe es a lairasba tegyenek egy megjegyzest arrol, hogy a lada az utrol elerheto, fokozottan vedett reszen jarnak, ezert ne menjenek le az utrol. Ezt eddig csak nehany esetben kellett megtenniuk es mindig pozitiv reakciot kaptak. A beszelgetes vegen, egy masik (sumavai) NP vezetoje arrol is beszel, hogy ok sajat maguk is tettek ki egy multiladat olyan helyre, amit erdekesnek talaltak es az emberek nem nagyon tudnak rola, ezzel is odavonzva a latogatokat.

Aki tud csehul, itt meghallgathatja az eredeti beszelgetest: http://www.rozhlas.cz/radiowave/casablanca/_zprava/692158


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.