geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

snakehozzászólásai | válasz erre | 2010.12.27 21:37:02 (54766)
Eszemben sincs visszakérni az elajándékozott ládáimat. Jó kezekben vannak azok.
[előzmény: (54753) Kokó, 2010.12.27 18:30:43]

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2010.12.27 18:30:43 (54753)
Ha gondolod visszaadjuk!
Karbantartást nem igényelnek, de ha mégis akkor megoldjuk!
[előzmény: (54748) snake, 2010.12.27 18:07:46]

snakehozzászólásai | válasz erre | 2010.12.27 18:07:46 (54748)
Érdekes, hogy kontroleffel nem mindig találom meg a nickemet a listákban. Van, amelyikben igen és van hogy nem, pedig végigbogarászva benne van.
A Geobébis pontszámításra voltam kíváncsi, de megnyitva rájöttem, hogy a ládáim örökbe adásával együtt a pontjaimat is elajándékoztam. :))
[előzmény: (54743) Attibati, 2010.12.27 17:35:14]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2010.12.27 17:35:14 (54743)
Az idén ismét elkészítettem néhány statisztikai számítást a megtalálásokkal kapcsolatban. A honlapról
letöltheto HTML listák adatait egy Access adatbázisba töltöttem. Az így tárolt adatok kezelésére kis Visual Basic programokat írtam.
Az adatbázis a 2010 jan.1 - 2010 december 23 között regisztrált 126903 megtalálás adatait tartalmazza. A csapadékos időjárás meglátszott a megtalálások számán is, a tavalyi hasonló időszakhoz képest mintegy 25000 bejegyzéssel kevesebbet regisztráltunk.
A A legaktivabb megtalálók listáját évenkénti bontásban készítettem el. Az egyes évek adatait külön-külön munkalap tartalmazza.
Szintén évenkénti bontásban állítottam össze az elso megtalálók listáját.

Mivel a pontozás megszünt, azok számára - és a szavazások alapján nem vagyunk kevesen - akiket ez mégis érdekel elkészítettem a Geobébi féle pontszámítás alapján előálló sorrendet.
Az én fantáziámat leginkább Geobebi képlete mozgatta meg , mivel a minoségi rejtéseket díjazza, mivel csak a legalább négyes átlagot elért saját ládákért jár pont.
Gabe ötlete alapján összeállítottam az ámokfutás és beleélési mutató szerinti sorrenset. Az ámokfutás táblázatban az egy nap alatt legtöbb megtalálással rendelkezők szerepelnek, míg a beleélés táblázatban azok kerülnek előkelő helyre, akik rendszeresen kevés ládát keresnek meg egy nap, azaz minnél jobban átérzik a láda által bemutatni kívánt mondandót. Az ámokfutás táblázat tartalmazza az összesített - a játék kezdeteitől számított - adatokat , összesítéseket is.
A 2010-es évben legtöbbet megtalált ládák sorrendjét is összeállítottam. Természetesen vezetnek a budapesti ládák.
A nettaláltam bejegyzések száma mindössze 68 volt ebben az évben, vagy ennyire kevés a netkesselhető láda vagy a megtalálók többsége "Megtaláltam" bejegyzést használ a "Nettaláltam" helyett.
A dobogós nettalált ládák : GCEHID (16), GCSIPK(6), GCGRIN(4).

Elkészítettem a ládák 2010-es megtalálásaihoz írt logok és a feltöltött fényképek statisztikai feldolgozását. A táblázatokban megtalálónként feltüntettem az írt logok hosszát karakter egységben valamint a logokhoz feltöltött fényképek számát.
A kerékpáros találatok listája az idén nem készült mivel a GC kupa eredménylistája pontosabb eredményt ad ezekről a teljesítésekről.

Az elnökség szeptemberi ülésén felvetettem a jelszóbeírás próbálkozás korlátozás enyhítését. Az elnökség az eddigi adatok áttekintése után kívánt csak dönteni a kérdésben ezért felkért a jelszóbeírás próbálkozások elemzésére.
A vizsgálatokat a 2002.07.14-2010.10.06 időszakra végeztem el.
A 2002.07.14 és 2006.márc.2 - a próbálkozások bevezetésének napja - közötti időszakban volt olyan játékos , aki 3850 esetben próbálkozott sikertelenül beírni jelszót de a tizedik helyezett is csaknem 1500 kísérlettel rendelkezett. A korlátozás után a legtöbb kísérlet már csak alig haladta meg a nyolcszázat, a tizedik helyezett meg a nágyszázat. (Neveket a személyiségi jogok védelme érdekében nem említek)
Elkészítettem azon ládák listáját ahol a legtöbbet próbálkoztak a jelszó megfejtésével a játékosok a korlátozás előtt és után.
A jelszóbeírás próbálakozások diagrammját ez az ábra mutatja (agyítható). Látható , hogy 2006 márciusa előtt rohamosan növekedett a próbálkozások száma, majd a korlátozás bevezetése után lényegesen csökkent, majd ismét emelkedni kezdett, de ennek az emelkedésnek az oka a felhasználószám növekedése volt.
A sikeres és sikertelen jelszóbejelentések arányát ez diagram mutatja. Sikertelen bejelentésnek azt tekintettem, ha a játékos megpróbált logolni egy ládánál, de az - függetlenül a próbálkozások számától - nem sikerült neki. A kezdeti igen kiugró értékek után - amit a viszonylag alacsony találatszámnak tudható be - ez az arány 2 százalék körüli értékre állt be. A grafikonon nem jelentkezik a korlátozás hatása. Érdekes viszont, hogy a múlt év közepétől lassú emelkedés figyelhető meg, aminek oka talán az egyre több tapasztalatlan játékos belépésében kereshető.
A sikeres és sikertelen jelszóbeírások darabszámát ez a grafikon mutatja. Látható, hogy a korlátozás előtt néha meghaladta a sikertelen jelszóbeírások száma (kék) a sikeres bejelentések számát (piros).

Az első diagramm azt mutatja , hogy mennyi idő alatt zárta ki a rendszer a játékost az első próbálkozás után.
A második diagramm azt ábrázolja, hogy hány próbálkozásra volt szüksége a játékosnak a helyes jelszó beírásához.

Mindkét ábra a korlátozás bevezetése utáni időszakra vonatkozik.Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.