geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

snakehozzászólásai | válasz erre | 2011.01.13 12:08:27 (55297)
A kulcsszó: rákattanás.

A másik oldalon is úgy tudott működni a dolog, hogy néhány ember rákattant a témára (pl Fairy, Attibati, egy picit tán én is). Szerintem a 80 ezer pont felméréséhez, illetve annak 80%-hoz szükség lesz a bekattant felmérőkre. Ép elméjű ember pusztán hobbiból néhány után megunja, elszáll a kezdeti lelkesedés. Hiszen itt sok helyen nem lesz látnivaló.

Ha az ajándékok felől közelítem, akkor is oda lukadok ki, hogy rá kell zizzenni a témára. Mert ahhoz, hogy az ember egy ilyen versenyben jól szerepeljen, bizony nem kevés anyagi természetű ráfordítást kell, hogy eszközöljön. Kocsi, benzin, fényképező, gps, internet, szabadidő, plusz a jelentések elkészítése a gép előtt, hogy a családtól így elvont idő miatti veszekedés folyományaként fellépő 8 napon túl gyógyuló sérülések anyagi vonzatáról ne is beszéljek. :))

Nem számoltam utána (tán jobb is), de a műemlékes játékban néha nyert jutalmamat lazán ki tudtam volna fizetni a felmérésre fordított összegből. Tehát anyagilag nem hiszem, hogy megéri alappontokat felmérni egy játékosnak, "hátha nyersz egy dzsípíeszt" alapon. Ha a vas a cél, akkor a legbiztosabb mindjárt megvásárolni, aztán csendben mosolyogni az egészen.
Aki munkával tölti a napjait, az a kevéske geocachingre fordítható szabadidejét nagy valószínűséggel nem fogja "ilyen marhaságra" fordítani. Mert ehhez idő kell, baromi sok, és itt jönnek a képbe majd a hivatásszerűen, céges kocsival és benzinnel utazók, illetve ezeket elszámolni tudók. Velük az átlag úgy sem tud konkurálni.
[előzmény: (55281) Yoss, 2011.01.13 10:55:03]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2011.01.13 10:55:03 (55281)
Az előzőekben próbáltam némi becslésen alapuló kalkulációt csinálni. Az alapján nem egyszerű feladat lesz fenntartani az érdeklődést, mert minden aktív kesserre 100 fölötti felmérés az elvárás. Ráadásul oly módon, hogy nincs is látnivaló, pedig itt az a legfontosabb szempont! Csak keresgélni csak kevesen akartak eddig. Ráadásul ez a tevékenység a kesseléstől veszi el az időt és 3 évig tart. Ki kell ezt találni rendesen, hogy működjön.
[előzmény: (55277) ID24, 2011.01.13 10:43:08]

ID24hozzászólásai | válasz erre | 2011.01.13 10:43:08 (55277)
A nyeremény lehetősége ösztönzőleg hat a csalásra hajlamos egyénekre.
Nyeremény nélkül kevesebben, de megbízhatóbban mérnék fel a pontokat.
Sok embernek az is elég lenne, ha tudja, hogy az egylet kasszáját, tehát mindannyiunkét, gyarapítja a felméréssel.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.