geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

aulushozzászólásai | válasz erre | 2005.10.05 15:47:05 (10018)
Természetesen mindent meg lehet magyarázni, ezért próbáltam hangsúlyozni, hogy nem annyira a konkrét esetről van szó. Nem kérdem mondjuk, hogy a szabálytalanul elásott láda miért lett addig engedélyezve, amíg megfelelő helyre nem helyezte el. Én sem állítottam, hogy a rövid név változott, ezt a hozzászólásomból is meg lehet állapítani. Pontatlanul inkább azt akartam megfogalmazni, hogy a láda hosszú neve változott. Tudom, hogy a rejtőnek joga van ezt módosítani, de érdekesnek tartom, hogy a láda első napját sem érhette meg az eredeti névvel. Persze ez még mindíg a jobbik eset, hiszen legalább nem jelent nagy törést megszokni az újjat (mármint az új hosszú nevet).

Sajnos ha a játékos nem olyasmit változtat, ami autómatikusan lényeges változás értesítőt küld, és nem pipálja ki, akkor elég sok mindent megváltoztathat. Ebben az esetben szinte észrevehetetlen a módosítás, főleg akkor, ha 1400 ládával számolunk.

Úgy éreztem, hogy a probléma amit felvázoltam valós, de hozzászólásod után azt kell mondanom, hogy tévedtem, nem volt igazam. Az utólagos változtatás moderációja tökéletesen működik. (Cinizmusomban nem megyek el addig, hogy megpróbáljalak megcáfolni a saját ládám leírásában. Egyrészt mert rendes gyerek vagyok és csak segíteni akartam, másrészt pedig a ládát adoptáltam, és tisteletben tartom az eredeti rejtőket is.)
[előzmény: (10011) kulisz, 2005.10.05 14:46:45]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2005.10.05 14:46:45 (10011)
Azért módosított az elrejtő lényegesen, mert a szabályzalan módon elásott ládát áthelyezte. Ötödjére sikerült megfelelően, hogy miért nem elsőre, ne kérdezd, nem tudom:) De ilyenkor ötször jön értesítés.

Változott volna a rövid név? Nekem nem tűnt fel.

Moderálás után sem csinálhat a játékos azt amit csak akar. Jönnek nekünk is az értesítések. Ha pedig mégis netán visszaállítódna egy nem engedélyezett dolog, akkor adminisztrátori beavatkozás következhet. Ez vonatkozik a moderálás előtti, vagyis minden ládára: ha valahol például hirtelen egy olyan tartalom bukkan fel, ami ellenkezik a hazai geocaching szokásaival, elveivel akkor azt lereagáljuk admin joggal nyilván.
[előzmény: (9984) aulus, 2005.10.05 13:17:19]

aulushozzászólásai | válasz erre | 2005.10.05 13:17:19 (9984)
Egy hozzászólás a moderálással kapcsolaban.
A félreértések elkerülése végett közlöm, nem állítom, hogy gcszem rejtője Huntah elkövetett bármilyen etikátlan magatartást, csak ezen ládával kapcsolatban jutott eszembe a következő:

A ládarejtés egy felelősségteljes feladat, amely jelentős mértékű gondosságot követel meg. Ezt elősegítendő, létrejött a moderálás intézménye, ami azt biztosítja, hogy a láda egy minimális szintet meghaladjon. Ezek után átmegy egy láda a moderátorokon, jön is az értesítő, hogy új láda. Ezt követően 12 órán belül további 4-5 lényegesen megváltozott geoláda értesítés jön ugyanazon ládával kapcsolatban. A végeredmény: a láda neve is eltér a néhány órával ezelőtt engedélyezettől.

Újra hangsúlyozom, nem tudom, hogy a fenti ládával mi történt, de az tisztán látszik, hogy miután a láda átment a moderáláson, már azt csinál vele a tulajdonosa amit akar. Ha nem jelöli be, hogy lényegesen változott a láda, akkor pedig csak véletlenül lehet egyáltalán észrevenni.

Mkesmarki a gckeve kapcsán az inkriminált részt csak ...-ként jelöli, de csak a jóerkölcs tartja vissza, hogy most már ne írja vissza az ismertetésbe azt, amit kimoderáltak.

Véleményem szerint a moderációra igenis szükség van, de jelen estben még nem alkalmas arra, hogy szerepét hibátlanul végezze.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.