geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2018.08.23 07:38:46 (77023)
Nekem a mozgó ötlet tetszik. Kombinálná az alapvetően két fajta mozgót: egyszerre lenne kötelező helyekre mozgó, mint a kéktúrás vagy a Máriautas, de ugyanakkor választhatós is. Az a kritika, hogy lényeges helyek maradtak ki, az is javítható azzal, hogy esetleg ki lehetne bővíteni meghatározott egyéb helyekkel is. Csináld meg, add be és gyorsan kiderül, hogy tetszik-e a moderátoroknak, és Attibati tanácsát is kövesd, hogy írj nekik előre, azzal sok felesleges melót spórolsz meg magadnak! :)
Úgy egyébként, meg az a véleményem, hogy minden olyan kezdeményezést amitől több kereshető láda lesz támogatni kell, kivéve persze a jóízlésbe, erkölcsbe és a törvénybe ütközőket.
[előzmény: (77003) fcsaba, 2018.08.22 10:35:06]

fcsabahozzászólásai | válasz erre | 2018.08.22 10:35:06 (77003)
Van egy nagyobb volumenű rejtés ötletem. A reformáció ötszázadik évfordulójára készítettek a budapesti Kálvin-téren egy 95 kőből álló köztéri installációt, utalva Luther 95 tézisére (bár a kövek nem a téziseket tartalmazzák, hanem egyéb idézeteket). A koncepciót kiterjesztették a következőképpen: mindegyik kőből kettőt gyártottak, a másikat örökbe lehetett fogadni és köztéren elhelyezni. Az örökbefogadási projekt lezárult, és ezen az oldalon látható, hogy hova kerültek az "iker kövek": http://reform500.hu/orokbefogadas/. Evangélikus és református egyházközségek fogadták örökbe, szerte a Kárpát-medencében. Ezek tehát döntőrészt protestáns templomok bejáratához kerültek.
Az ötlet: a 95 kőhöz létrehozhatnánk 95 ládát. Ezek nagyrészt új rejtések lennének, kisebb részt már létező rejtések újravarrása. Majd kitalálnánk egy időpontot, pl. egy neves évfordulót (ha nagyon belehúzunk, akkor akár idén október 31-ét), és ezek a ládák egyszerre jelennének meg, ill. a már létező ládák címe, szövege ekkor módosulna és kerülne fel fotó az oda került kőről. Azt már tovább lehetne gondolni, hogy ha valaki mind a 95-öt megtalálta, az hogyan kerüljön be a "halhatatlanok közé" (pl. egy, a budapesti Kálvin-térre mutató "meta-láda", melyhez jelszó nélküliként lehetne a találatot bejelenteni).
Szóval a kérdés: mit gondoltok, van-e ennek értelme? Ha igen, egy táblázatban összeírnánk, hogy mely helyszínen ki vállalja a rejtést.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu