geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2019.01.10 19:40:46 (77667)
Köszi Hev a választ. Most már pedzem a dolgot. A szabványosítás nem rossz ötlet, de sajnos az ilyesmit, szerintem, még mielőtt megjelentek a jelenlegi multik kellett volna megírni. Most, hogy már van sok niozgó meg rejtő és mindegyiknek más-más a szabálya, ez utólag nehezen lenne megoldható. Ami az én mozgómat illeti, én teljesen Attibati GCTELJ ládája alapján csináltam. Az egyetlen meglehetős különbség az az, hogy az enyémet meg lehet találni két hetenként, az övét meg csak túránként és évenként egyszer. Persze ha a tulajdonosok önként összefognának és standardizálnák a ládáikat, az esetleg működhetne, de alig hiszem, hogy erre bárki hajlandó lenne.

Én úgy érzem a jelenlegi mozgók úgy jók ahogy vannak, bár van egy pár nagyon régi, értelmetlen mozgó amit egyesek meg akarnak szüntetni. Én nem vagyok a megszüntetés híve, végül is ez egy játék amit mindenki úgy játszik ahogy neki tetszik. Én nem vagyok egy nagy mozgó vadász, de ha valaki csak pontgyűjtésre akarja használni őket, nálam az is OK. Én nem tenném, de nem akarok másnak dirigálni, hogy hogy élvezze a játékot.

Szóval, bocsi, de nem hiszem, hogy bennem egy követőt találnál a szabványosításra. Értem, hogy ez nagyban segítené a kezdőket, könnyebben megértenék, hogy miről van szó, de, mint írtam, ezt ennyi különböző ládával és rejtővel, nehéz lenne megszervezni.
[előzmény: (77664) Hev, 2019.01.10 16:33:04]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2019.01.10 16:33:04 (77664)
Köszönöm, hogy olyan is reagált aki érdekelt. A mozgók kezelését sokan nem is ismerik, ebből időnként gondok vannak. Arról nem beszélve, hogy 3000 megtalálás még nem jogosít fel senkit arra, hogy kioktassa azt aki 20 perccel előtte elvitt egy mozgót!

Pár napja már leírtam, arra gondoltam, hogy azok a mozgók amik egyforma szisztéma szerint jöttek létre, tó, rét, kastély, vár, templom, malom stb járók megtalálási szabálya egységes legyen.
Én a GCFV -t átszabtam kicsit azért, hogy ne lehessen mozgatás nélkül másnaponta pontgyütésre használni.

Aztán ott van az is , hogy lehetőleg ne rakjuk olyan helyre a ládát ahol már járt vagy ha mégis akkor legalább egy adott időszak legyen ugyanazon helyre rejtés között pld nálam ez 1 év. Mivel a visszakeresés is nehézkes én bejelöltem visszamenőleg a naptári éveket igy legalább csak egy adott időszakot kell átnézni. Ez is segíthet a keresőknek. A legjobb az lenne ha a dátumot is beírná mindenki a listába de hát ez már túl bonyolúlt.

A Te mozgód a másik kategória ami vonalon mozog a kéktúrások, teljesítménytúrás lehet hasonló.[előzmény: (77662) emiGrant, 2019.01.10 15:05:50]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2019.01.10 15:05:50 (77662)
Hev! Lehet hogy hajlanék ha igazán megérteném, hogy mit kérdezel. Tudnál egy példát leírni, akkor biztos rájövök, hogy mire gondolsz.
[előzmény: (77661) Hev, 2019.01.10 14:56:08]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2019.01.10 14:56:08 (77661)
Mozgó tulajdonosok:

- senki nem hajlik arra, hogy egységesítsük a szabályos keresés feltételeit az azonos tematika szerint mozgó ládáknál?


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu