geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Szilkó76hozzászólásai | válasz erre | 2011.03.28 00:26:02 (55934)
Köszönöm szépen a javaslatokat, tanácsokat! :)
Vásárlásra mindenképp az említett bolt van kiszemelve: mikor pár hete náluk jártam - még teljesen tudatlanul - érdeklődni, nagyon pozitív benyomást szereztem a segítőkészségükről.
[előzmény: (55930) Gubirobi, 2011.03.27 20:57:17]

Gubirobihozzászólásai | válasz erre | 2011.03.27 20:57:17 (55930)
Oregon 550 tulajdonosként véleményem a következő:
- nekem az érintőképernyő nagyon bejött, eddig nem volt vele gond, kapott az hideget-meleget. Én a Dakota 20-at ajánlanám. Tapasztalatim nincsenek a 62-el, inkább az ára lehet döntő.
- a bővíthetőség még jól jöhet, ha hosszabb távon gondolkozol.
- képernyőre ajánlott a fólia. Magad is méretre tudod szabni egy netbook védőfóliáját. Ajánlom átolvasásra: http://gpsgames.hu/blog/trider/85/brando_kepernyovedo_oregonra/ és a hír blogját is:
http://gpsgames.hu/forum/3/2423/blog_brando_kepernyovedo_oregonra/! Nálam bejött!
- külföldi ingyenes térképek: http://openmaps.eu/udv vagy http://openmtbmap.org/download/. Válogass kedvedre!

Készülékvásárlás előtt ajánlom a személyes kipróbálást. Az alábbi kis bolt gazdája (http://www.geochallenge.hu/) segítségedre lesz. Sokan innen vették meg készüléküket (én is)!

Vagy gyere el erre: http://geocaching.hu/caches.geo?id=3469. Itt elég nagy lesz az GPS/m2 arány!:)

[előzmény: (55918) Szilkó76, 2011.03.27 12:14:49]

Szilkó76hozzászólásai | válasz erre | 2011.03.27 12:14:49 (55918)
Kedves Játékostársak!

A segítségeteket, ill. véleményeteket szeretném kérni.
Még viszonylag újnak mondható játékosként eddig (háromnegyed év) teljesen hagyományos eszközökkel vadásztam a ládákat, azaz: ládaleírás, tuhu-s térkép, (feltételezett szükség esetén) GoogleEarth műholdkép kinyomtatva. Illetve amikor nem egyedül, akkor volt mobiltelefon+külön GPS készülék (Motorola T805) kombinációval egybekötött segítség jóbarátom részéről.

Mostanában viszont megérett az elhatározás, hogy beszerezzek saját GPS-t, főleg amiatt, hogy olyan multikat is jó lenne tudni keresni, ahol a következő pont koordinátáit csak a helyszínen, az elsőnél tudom meg. (Ilyenkor ugye a "hazajövök nyomtatni"-módszer elég macerás...)

Tehát amire nagyjából szükségem lenne, hogy térképes megjeleítésen lássam, hogy én ill. a célpont hol van éppen, kordinátákkal, magassággal), valamint a lehetséges utakat, ösvényeket, csapásokat a megközelítés miatt, hogy jó irányba megyek-e.
Tekintve, hogy GPS-témában eddig még nagyon nem vagyok járatos, ezért olyan készülék lenne jó, ami "felhasználóbarát" annyira, hogy könnyen meg lehessen tanulni a fortélyokat, ugyanakkor olyan funkciókkal is bír, amivel hosszú távra számíthatok rá, magyarul: nem jövök rá két hét múlva, hogy nem ilyet kellett volna.

Az elmúlt napokban kb. egy hónapra (kb. 500 hsz.ra) visszamenőleg áttanulmányotam az itteni hasonló kérdéseket (pl. #55747) és arra adott tanácsaitokat, SylverRat FAQ-ját, készülékteszteket, stb. Ezek alapján nagyjából arra jutottam, hogy talán a Dakota 10/20 lenne a legmegfelelőbb, a pénztárca tartalmát is figyelembevéve.

Kérdéseim:
- szerintetek jó felé kapizsgálok, ha úgy gondolom, hogy a GPSMap 62-es már "túl profi" kütyü lenne így kezdésnek, viszont eTrex-nél "többre" van szükségem a térképes megjeleítési óhaj miatt?
- kezdtetben eléggé ódzkodtam az érintőképernyő lehetőségétől, azt gondolván, hogy az biztos sérülékenyebb, érzékenyebb. A tesztekből úgy tűnt, közel sem annyira, viszont kérdésem: érintőknyőre van valami védőfólia (ami esetleg cserélhető, "megújítható" is), a koszos (esetleg sáros) kézzel összetapicskolás elleni védelemre?
- a 850MB memória kb. mennyi turistatérkép befogadására elég? Azaz érdemes-e inkább a bővíthető változatban (20-as) gondolkodnom, a biztonság kedvéért (hosszútávú jövő)?
- a Dakota a térképeken (tuhu) túl tud-e valahogy esetleg GoogleEarth képeket is lekezelni, hogy azon lássam, melyik fa tövében vagyok éppen a réten? :)
- külföldi országok rátölthető (turista)térképeit is meg lehet találni valahol, ha épp pl. Szlovéniában keresek valamit?

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu