geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

fehérkúthozzászólásai | válasz erre | 2014.03.02 13:52:17 (70820)
Én még annyit hozzátennék, ha kevés a belső memória mehet kártyára is a térkép.
De előtte a kártyán egy mappát létre kell hozni garmin névvel és abba mehetnek a térképek.
[előzmény: (70807) diego, 2014.02.27 19:44:00]

diegohozzászólásai | válasz erre | 2014.02.27 19:44:00 (70807)
Szia!

1, Több térképet úgy lehet, hogy feltöltöd az elsőt. Aztán megkeresed a gmapsupp.img-t, és tetszőleges nevet adsz neki. ezt követően feltöltesz egy újabb térképet, és így tovább. A lényeg, hogy az utoljára feltöltött térkép mindig gmapsupp.img nevet fogja kapni, tehát mindig azt kell átnevezned, és akkor fogod tudni, melyik melyik.

2, PL.: Openmaps3D-full.exe is ilyen, de ha csak a TuHu fölé szeretnél ikonokat, mint ami a fákra van festve, akkor: OmpTMs.exe

3, Újratölthető elemet ne is. Ugyan is, ha elemet elkezdesz tölteni felrobban! Szóval a megoldás az akkumulátor. Erről mindenkinek más a tapasztalata, mérése, stb. Én 2400mAh-s varta ready 2 use akksikat használok, és nekem bevált.

4, Sajnos ez az újfajtáknál így van. Erre az a megoldás, hogy induláskor lenullázod az útadatokat, és törlöd az előző tracket. Ha meg szeretnéd tartani, akkor archiváld le és úgy töröld.
[előzmény: (70806) zaya, 2014.02.27 18:13:09]

zayahozzászólásai | válasz erre | 2014.02.27 18:13:09 (70806)
Sziasztok !

Már egy jó ideje birtoklok egy Garmin Etrex 20-ast, de néhány dologra képtelen vagyok rájönni:

1) TÖBB TÉRKÉP ?: A leírások szerint csak egy térképet lát a Garmin/gmapsupp.img-t. Többen mondták hogy lehet rajta több térképet is tárolni. Ez logikusnak tűnik, hiszen 2GB belső memóriája van, és még lehet bele mikro SD kártyát is rakni.
Azt is látom, hogy A GarminDevice.xml tárolja ezt a nevet és a konfigurációs adatokat. Lehet hogy az XML fileba kell irogatni ?2) A Turistautak.hu-ról letöltött térkép minden utat vastagon ábrázol, mellette betűjelek jelzik hogy mi is az út valójában, pl K+, P-
Azt hallottam hogy az openmaps. eu-ról lehet hagyományosan kinéző térképet letölteni, Magyarországot éppenséggel nem találtam a openmaps.eu Garmin letöltéseknél.

3) A leírás szerint ne használjunk újratölthető elemet. OK, de 3 X 8-9 óra alatt leszív 3 AA-s duracell-t még akkor is, ha nem használok háttérvilágítást. Újratöltehtő elemmel van valakinek tapasztalata ?

4) Ha elindítom a készüléket, egyből elkezd nyomvonalat húzni, mégpedig az aktuális folytatásaként. Ha előtte nem mentem le a túra után egyből a nyomvonalat, egyből húz egy 100 KM-es vonalat a végponttól. Nem lehet ezt valahol állítani ?

Előre is köszi a tanácsokat, linkeket !


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu