geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2018.04.05 10:09:24 (76802)
Nem probléma, csak egy kézi GPS esetében semmi értelme az összes megtett út km számláló nullázhatatlanságának.
Nincs kötelező szerviz, s a kopás, avulás se feltétlenül a km függvénye. :)
[előzmény: (76801) NagyKG, 2018.04.05 09:35:34]

NagyKGhozzászólásai | válasz erre | 2018.04.05 09:35:34 (76801)
Nem egészen értem ezt a kilométer-számláló problémát. Majdnem minden járműbe -autó, motor, de még a kerékpár kilométeróra is- van egy napi Km számláló, amit lehet nullázni, és van egy össz. Km számláló, (odometer) ami a jármű összes megtett útját méri. Ezt viszont nem lehet nullázni.
[előzmény: (76800) diego, 2018.04.05 08:42:24]

diegohozzászólásai | válasz erre | 2018.04.05 08:42:24 (76800)
Ez az Odometer promléma fura, nekem a Fenix2-ben van így. Azt nem lehet nullázni. Helyette Distance néven található a "normál" km számláló, amit nullázni is lehet.
Marsource csak a Garmin\Current mappában lévő gpx állományt tölti le.
A szám_dátum.gpx állományokat kézzel tudod megnyitni, dupla kattintással. Ilyeneket csinál ha stoppert használsz, ha a nyomvonalkezelőben elmented a tracket vagy ha megtelt a track memória és archivál. Igaz ez utóbbi esetben létrehoz egy archív mappát és abba pakolja bele. Tehát ugyanúgy kezeli a mapsource is, csak a fogadás eszközről funkció nem a teljes gpx mappát nézi, hanem csak a current mappát. Duplakattintással simán megnyílik, kezeli, egymásba lehet másolgatni a nyomvonalakat, ha egy állományban akarod látni, stb.
[előzmény: (76798) Zsolti, 2018.04.04 11:10:49]

Zsoltihozzászólásai | válasz erre | 2018.04.04 11:10:49 (76798)
Sziasztok!
Előző gps-emet lecserélendő, beruháztam egy Garmin GPSMap 64s-be. Folyamatosan ismerkedem a készülékkel, de van egy-két érdekes dolog a számomra.

Az első kérdésem az lenne, hogy a ’Fedélzeti számítógép’ – a régebbi készülékekben ez ’Út computerként’ volt jelen – menüpontban található adatmezők értékeinek nullázásánál találkozott-e már valaki azzal, hogy a ’Megtett út’ – ’Odometer’ mező nullázhatatlan. Már az első bekapcsolás után – amikor az adatmezőket nézegettem – feltűnt, hogy 18,9 km van ebben a mezőben és ez egyre csak szaporodik. Az angol nyelvű manual egy kicsit „részletesebben taglalja” mint a magyar, hogy ez az összesített távolság nem törlődik, amikor nullázva vannak az utazási-túra adatok. Létezik, hogy ez a ’Megtett út’ – ’Odometer’ mező folyamatosan göngyölítve mutatja azt a távolságot mialatt a gps-t bekapcsolva tartották? Tényleg törölhetetlen?

A készülék próbálgatása közben készült néhány tracklog is. Amikor viszont ezeket le akarom tölteni a Mapsource-ba, akkor hibaüzenetet kapok, hogy a kijelölt eszközön nincsenek nyomvonalak és útvonalak. (Valójában természetesen a gps-en vannak a GPX mappában Szám_dátum és időpont névvel. Feltölteni tudok a gps-re, de ha azonnal le is akarom tölteni akkor megint csak hibaüzenet van. Ha leválasztom a gps-t, majd újra csatlakoztatom, akkor csak a „Jelenlegi nyomvonalat” tölti le. Szóval elég érdekes ez az egész.

És még valami: valaki elmondaná, hogy mi a különbség a Főmenü/Nyomvonal kezelőben lévő Archiv. nyomvonalak és az alatta képződő dátum és időpont névvel ellátott nyomvonalak között. Mennyiben kezeli ezeket másképp a Mapsorurce?

Előre is köszönöm ha valaki hasznos infókat oszt meg velem!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.