geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

pappcsaládhozzászólásai | válasz erre | 2017.05.03 12:56:22 (31820)
Szerintem is teljesen rendben van így.

Annyit hozzátennék még hogy ha a legkisebb kétség felmerül hogy nekünk is előnyünk volt a kessertársainkkal szemben azzal hogy tudtunk a ládáról, azonnal újradátumozzuk a megtalálást.
Tehát ha valakinek kétsége van, ne fogja vissza magát, kérem jelezze.

Nálunk pont fordított volt a megtalálás, forrásvadásszal távolodva a rejtekadó fától, visszanézve feltűntek a szépen rakott kövek a gyökerek közt. Bevallom utána jó darabig megtapogattam az ilyen köveket, de aztán leszoktam róla mert a javát gyökerek erősen szorongatták. :)

[előzmény: (31815) Pogánypeti, 2017.05.03 01:44:30]

Pogánypetihozzászólásai | válasz erre | 2017.05.03 01:44:30 (31815)
Elnézést kérek, minden nap olvasom a fórumot, de ma nem voltam gépközelben, nem tudtam reagálni GCdefo ügyben. Külön elnézést kérek, hogy így felkavartam az állóvizet, de szeretném most elmondani a következőket:
Jelen esetben én is teljesen bizonytalan voltam abban, hogy jogos-e a piros 1 részemre, vagy sem. Olyannyira, hogy tegnap írtam egy emailt a logbírónak, kikérve a véleményét az ügyről (hirtelen nem is igazán tudtam, hogy kihez is kellene fordulni ilyen ügyben, én Őt választottam). A levél lényegének másolata szóról-szóra:

"A történet röviden:
2015 május 12-én reggel 08-kor Kárászon a Derzsó-forrásnál elcsíptem a Forrásvadász mozgót, de vele együtt, az ugyanannál a fánál elrejtett, de még nem "élesített" GCdefo ládát is megtaláltam. Belogoltam mindkettő láda Logbookjába, gondolván, ha kereshetővé válik a láda akkor majd logolok a neten is. Aznap este "pappcsaládék" is ott jártak a Forrásvadászért, ők is megtalálták és belogolták a GCdefo-t. A láda ma jelent meg, és pappcsaládék újra felkeresték a ládát első megtalálóként, és ismét belogoltak a füzetbe.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben kié a piros 1?
Igaz, hogy én jártam ott, én találtam meg és logoltam be legelőször (ők csak utánam), de akkor még a láda nem volt megjelenve!
Most úgy áll a helyzet, hogy enyém a piros 1, de mi van, ha esetleg mégsem vagyok rá jogosult? Bizonytalan vagyok, piszkál (*vulgáris kifejezés moderálva, by halaszkiraly 17/5/4. 15:16) a lelkiismeretem, nem akarnám szegényeket megfosztani a piros 1-től, ha nekik jár, akkor legyen, nem ragaszkodom hozzá. Ha viszont engem illet, akkor hagyom így, végre lesz nekem is egy piros 1!
Viszont, ha az övéké, akkor majd átírom a megtalálás dátumát második megtalálóra. A lényeg, hogy nem akarnék azért az egy ládáért visszamenni Kárászra, voltam én már annál a forrásnál négyszer is (hobbiból fényképezem a mecseki forrásokat)."


Na tehát: mint írtam is, egyáltalán nem ragaszkodom a piros 1-hez, nálam az nem sokat számít. Ugyanis én még mindig természetjárónak tartom magam inkább, mint ládásznak. De ez a kettő nagyon jól kiegészíti egymást nálam, ezért is keresek sok ládát, mert általuk rengeteg jó helyet ismerhetek meg (ma is tízet fogtam meg Biatorbágy környékén). Strombus időközben javasolt számomra egy megoldást emailben, miszerint logoljak be negyedik megtalálóként. Ha ezt elfogadja a többség (szerintem miért ne?), akkor holnap (vagyis most már ma) átírom a logomat. Nálam semmi akadálya. Amit igazán szeretnék az csak annyi, hogy ne kelljen már visszautaznom innen Halasról még egyszer Kárászra. A forrást, amit a láda mutatni akar, azt én már nagyon ismerem, szerintem jobban, mint a rejtő... (bocs Pomisa) :)))
Végezetül még valami: amikor a ládát megtaláltam, még nem gondoltam, hogy ilyen sokára fog majd megjelenni a Gc.hu-n. A jelszót megtartottam, hát belogoltam. Nem gondoltam, hogy ekkora baj lesz belőle.
Még egyszer bocs, hogy így felkorbácsoltam a kedélyeket, várom a hozzászólásokat, hogy jó lesz-e ez a megoldás? :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.