geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Pepehozzászólásai | válasz erre | 2012.10.01 19:03:48 (5087)
O.K. azonnal átteszem (ezek voltak a geotúráink találkozási-indulási pontjai). És köszönöm, azt hiszem ezzel válaszoltál Old Eye-nak imént címzett kérdésemre.
[előzmény: (5085) Hev, 2012.10.01 18:57:25]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.01 18:57:25 (5085)
Csak egy halk megjegyzés még!
Megnéztem pepe1948 esemény POI-ját, a szlovák események mind Budapest belterületére mutatnak! Ezeket a koordinátákat át kellene írni olyanra, hogy ne essen Magyarország területére mert most a mérete miatt az egyik legnehezebben kezelhető te. méretét növeli a sok szöveg feleslegesen.

Minden bizonnyal nem csak pepe1948 rakott fel ilyen külföldi vonatkozású de Magyarországra mutató POI-t, érdemes lenne átnézni őket ebből a szempontból.

Ezek turistautak.hu szerkesztési oldalról jelzett gondok, ismétlem a tartalommal semmi gond nincs.
[előzmény: (5084) Old Eye, 2012.10.01 18:50:05]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2012.10.01 18:50:05 (5084)
Kedves pepe1948!
Ëlsô lépésben le kell szögeznem, nekünk, tétképszerkesztôknek nem Veled van bajunk; aki kesser közülünk (kevesen vannak), az biztos tisztel, aki nem (sokan vannak), annak nincs véleménye rólad, hanem azzal, hogy megitélésúnk szerint nem arra használod ezt a POI-t, amire való.

Tárkapacitás - Ne vedd egy kalap a geo-esemény POI-kat a geoláda POI-kkal és - amire nem gondolsz - a regisztrált felhasználók profillapjaival (ezek is POI-k végsôsoron). Az utóbbi kettô kifejezetten a geocaching-get szolgálja, annyira terhelhetitek, amennyire csak akarjátok és a szerver bírja; a geo-esemény POI azonban a térképeken megjelenô több mint 200 féle POI típus egyike, mi, térképszerkesztôk dolgozunk vele. Nagyon nem mindegy, hogy a POI-k adattartalma mekkora. Csiszolunk is rajtuk állandóan.

Hozzáférés - Elmondható, hogy mind a három típusú POI (geoláda, user profillap, térkép POI-k) csak az kezelheti, módosíthatja, törölheti, aki létrehozta - és a moderátor.
Már tudod, a gyakorlottabb térképszerkesztôk mindegyike módosíthatja, sôt törölheti a POI-kat, egyben a tiedet is. Egymás moderátorai vagyunk, vagyunk vagy ötvenen. Fairy ezért rakta be a figyelmeztetést a POI-d elejére.

Nem lesz semmi baja a POI-dnak, már tudunk róla, vigyázunk rá, de azért, gondold át a helyzetet.

Nem kell lepapírozni semmit :-) Legközelebbi összejövetelünkre meghívjuk dc3-t, a vezérkart, lássák a munkánkat belülrôl is, ne csak a térképeket...

[előzmény: (5078) Pepe, 2012.10.01 18:01:46]

Pepehozzászólásai | válasz erre | 2012.10.01 18:01:46 (5078)
Kedves kessertársaim!

Most értesültem arról, hogy az egyik általam bejelentett geoeseménnyel "mekkora kalamajkát"
okoztam. Vegyük sorban:

1. hev: "Máskor itt aggódunk azért, hogy a tárkapacitással spóroljunk"
Ezt komolyan gondoltad? - A képek feltöltési korlátja 2 MB, a szöveg kb. 34 kB, ami a blogozás közben sem tud felmenni 1 MB fölé. Egy-egy mezei ládához hetente tucatszámra pakolnak fel képeket, ezek helyigénye nagyságrendekkel meghaladja a kifogásolt 2-3 MB-ot.
-
2. hev: "Aki blogot akar vezetni megteheti, és ha látott már blogot akkor tudnia kell, hogy ha azt a jelenlegi helyen fogja feltölteni információval és képekkel akkor az kezelhetetlenűl hosszú lesz a képernyőn és áttekinthetetlen."
Igen láttam már blogot, valószínűleg a közelmúltban jóval többet, mint bárki más. Érdekes módon, számomra éppen a klasszikus blogstruktúra az áttekinthetetlen, nem beszélve a blogoldalak által felkínált sok felesleges funkcióról, oldalt vonuló reklámcsíkokról, stb. A geocaching.hu weboldal strukturájában éppen az a rokonszenves, hogy a blogoló legfrissebb bejegyzése "találkozik" az olvasótábor legfrisebb reakciójával.

2. Old Eye: "Lesz himalájai geo-eseményláda is? Annyira kell ide az is, mint ez az El Camino.... "
Nagyon rosszul esett a megjegyzésed. A bevezetőben világosan leírtam a fő indokaimat:
- egy ekkora túrázó közösségben biztos, hogy vannak, akik szintén készülnek erre
Tehát még könnyen előfordulhat, hogy nem egy személyes geoesemény kerekedik ki ebből.
- és hogy nem geocaching.hu? Ez igaz, de akkor talán tiltsuk meg a magyar kessereknek, hogy ládáikat a .com-on is szerepeltessék, és szóllítsuk fel a .com-os közösséget, hogy ugyan ne pakolják már tele az országunkat ládáikkal, hiszen -a felfogásod szerint- a két játszótérnek egymáshoz semmi köze... (?)

3. Fairy: az MGKE elnökétől nem kértem írásbeli engedélyt, csupán a korábbi, igen jól sikerült geotúránkon említettem a szándékomat, ami egy fejbólintással lett nyugtázva.
Amennyiben szükségesnek látjátok, hogy "lepapirozzuk" az engedélyezést, írjátok meg nekem e-mailben.
Az MGKE-nak van egy általunk választott elnöksége, az ő döntésüket elfogadom.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu