geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Pepehozzászólásai | válasz erre | 2012.10.01 19:24:51 (5092)
Rendben, tisztulni látszik a dolog. "Engesztelésként"- a többi három, általam szervezett esemény (cseh, szlovák és szlovén geotúrák) koordinátáit kivittem tuhu-n kívülre :-). Ha pedig másvalaki olyan geoeseményt jelentene be, ami valóban nehezíti munkátokat, akkor nyilván erőteljesebben kell beavatkozni. Én -ígérem hogy- nem fogok.
Köszönöm a megértéseteket, remélem, hogy majdani olvasóim közé fogtok tartozni.

hev: ami a blog végleges helyfoglalását illeti, térjünk erre vissza az út végén. Az úton nem lesz időm annyit "locsogni", mint amit itt most több hónap alatt összehordtam. Szóval továbbra is feleslegesnek tartom az ezirányú aggodalmat.
[előzmény: (5088) Old Eye, 2012.10.01 19:07:35]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2012.10.01 19:07:35 (5088)
Nagyon pontosan fogalmaztál!
Magával az El Camino-val nincs gond - technikailag. Látjuk belülrôl, de ha rajzolnunk kell, nem kavar be. 'Kinn' van.
Képzeld el azonban, ha valaki az OKT teljesítését írja le szakaszról szakaszra....
[előzmény: (5086) Pepe, 2012.10.01 19:01:59]

Pepehozzászólásai | válasz erre | 2012.10.01 19:01:59 (5086)
Kedves Old Eye!

Sok mindent elmondtál a munkátokról, amit tisztelek, hiszen magam is élek belőle. Elnézést az értetlenkedésért, de akkor a Camino POI-ja valójában nem terheli a térképeteket, mivel a kezelt tájegységeken kívül esnek a koordinátái? Arról van szó "csupán", hogy ez a geoesemény példát statuálhat olyanok számára, amelyek viszont terhelnék?
[előzmény: (5084) Old Eye, 2012.10.01 18:50:05]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2012.10.01 18:50:05 (5084)
Kedves pepe1948!
Ëlsô lépésben le kell szögeznem, nekünk, tétképszerkesztôknek nem Veled van bajunk; aki kesser közülünk (kevesen vannak), az biztos tisztel, aki nem (sokan vannak), annak nincs véleménye rólad, hanem azzal, hogy megitélésúnk szerint nem arra használod ezt a POI-t, amire való.

Tárkapacitás - Ne vedd egy kalap a geo-esemény POI-kat a geoláda POI-kkal és - amire nem gondolsz - a regisztrált felhasználók profillapjaival (ezek is POI-k végsôsoron). Az utóbbi kettô kifejezetten a geocaching-get szolgálja, annyira terhelhetitek, amennyire csak akarjátok és a szerver bírja; a geo-esemény POI azonban a térképeken megjelenô több mint 200 féle POI típus egyike, mi, térképszerkesztôk dolgozunk vele. Nagyon nem mindegy, hogy a POI-k adattartalma mekkora. Csiszolunk is rajtuk állandóan.

Hozzáférés - Elmondható, hogy mind a három típusú POI (geoláda, user profillap, térkép POI-k) csak az kezelheti, módosíthatja, törölheti, aki létrehozta - és a moderátor.
Már tudod, a gyakorlottabb térképszerkesztôk mindegyike módosíthatja, sôt törölheti a POI-kat, egyben a tiedet is. Egymás moderátorai vagyunk, vagyunk vagy ötvenen. Fairy ezért rakta be a figyelmeztetést a POI-d elejére.

Nem lesz semmi baja a POI-dnak, már tudunk róla, vigyázunk rá, de azért, gondold át a helyzetet.

Nem kell lepapírozni semmit :-) Legközelebbi összejövetelünkre meghívjuk dc3-t, a vezérkart, lássák a munkánkat belülrôl is, ne csak a térképeket...

[előzmény: (5078) Pepe, 2012.10.01 18:01:46]

Pepehozzászólásai | válasz erre | 2012.10.01 18:01:46 (5078)
Kedves kessertársaim!

Most értesültem arról, hogy az egyik általam bejelentett geoeseménnyel "mekkora kalamajkát"
okoztam. Vegyük sorban:

1. hev: "Máskor itt aggódunk azért, hogy a tárkapacitással spóroljunk"
Ezt komolyan gondoltad? - A képek feltöltési korlátja 2 MB, a szöveg kb. 34 kB, ami a blogozás közben sem tud felmenni 1 MB fölé. Egy-egy mezei ládához hetente tucatszámra pakolnak fel képeket, ezek helyigénye nagyságrendekkel meghaladja a kifogásolt 2-3 MB-ot.
-
2. hev: "Aki blogot akar vezetni megteheti, és ha látott már blogot akkor tudnia kell, hogy ha azt a jelenlegi helyen fogja feltölteni információval és képekkel akkor az kezelhetetlenűl hosszú lesz a képernyőn és áttekinthetetlen."
Igen láttam már blogot, valószínűleg a közelmúltban jóval többet, mint bárki más. Érdekes módon, számomra éppen a klasszikus blogstruktúra az áttekinthetetlen, nem beszélve a blogoldalak által felkínált sok felesleges funkcióról, oldalt vonuló reklámcsíkokról, stb. A geocaching.hu weboldal strukturájában éppen az a rokonszenves, hogy a blogoló legfrissebb bejegyzése "találkozik" az olvasótábor legfrisebb reakciójával.

2. Old Eye: "Lesz himalájai geo-eseményláda is? Annyira kell ide az is, mint ez az El Camino.... "
Nagyon rosszul esett a megjegyzésed. A bevezetőben világosan leírtam a fő indokaimat:
- egy ekkora túrázó közösségben biztos, hogy vannak, akik szintén készülnek erre
Tehát még könnyen előfordulhat, hogy nem egy személyes geoesemény kerekedik ki ebből.
- és hogy nem geocaching.hu? Ez igaz, de akkor talán tiltsuk meg a magyar kessereknek, hogy ládáikat a .com-on is szerepeltessék, és szóllítsuk fel a .com-os közösséget, hogy ugyan ne pakolják már tele az országunkat ládáikkal, hiszen -a felfogásod szerint- a két játszótérnek egymáshoz semmi köze... (?)

3. Fairy: az MGKE elnökétől nem kértem írásbeli engedélyt, csupán a korábbi, igen jól sikerült geotúránkon említettem a szándékomat, ami egy fejbólintással lett nyugtázva.
Amennyiben szükségesnek látjátok, hogy "lepapirozzuk" az engedélyezést, írjátok meg nekem e-mailben.
Az MGKE-nak van egy általunk választott elnöksége, az ő döntésüket elfogadom.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu