geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

geocaching, Rejto_Jeno hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 2 db hozzászólás

Rejto_Jenohozzászólásai | válasz erre | 2017.03.31 03:28:36 (75508)
FaGeVe 2017!

A legutóbbi MGKE közgyűlést követő intenzív sörözésen „Orbitor” kessertarsunk emlitette, hogy a híres Masat-1 műhold után a Budapesti Műszaki Egyetem elkezdte a Masat-2 fejlesztését. A műhold gyakorlatilag készen van, de a fellövés előtt a BME le szeretné tesztelni az új dizájnt. A speciális mérnöki-geokesser-rádióamatőr csoport egy együdálló fejlesztéssel jött elő erre a célra, és ezennel meghirdeti az 1. MGKE Földallati Geokessing Versenyt (FaGeVe). 2017 Április elsejére a BME/MGKE konzorcium kibérelte az Aggteleki Baradla Barlang koncerrtermét (köszönet „barlangi-gekko” kessertársunknak) a versenyre. A BME műszaki csoportja három műholdat készített, az igazit (Masat-2), egy kísérleti másolatot (Masat-2a) és egy harmadik példányt a Közlekedési Múzeum számára (Kis-Maszat).
A FaGeVe reggel kilenckor kezdődik. A három múhold a barlang „Nagy-koncerttermében” a plafonon (geológusul a „főtén”) lesz elhelyezve. Az informatikusok már megírták a szoftvert ami a GPS informaciót szimulálja. A barlangban egy 5 pontos multi lesz elrejtve aminek a megtalálására a csapatoknak maximum tíz-tíz perce lesz. Három forduló lesz, a fordulók között a műholdakat átprogramozzák a szervezők, így aztán minden forduló az ország más-más tájegységét szimulálja (Hortobágy, Margitsziget es Kis-Hanság sorrendben).
A csapatverseny után lesz az egyéni villámbajnokság amikor a rendezők lekapcsolják a villanyt a barlangban és a jósvafő di-dzsej Józsi (koszonet DJ_Jozsi kessertarsnak) ultraviola strobe-lámpája lesz az egyetlen fényforrás a harminc perces free-for-all alatt. Kérünk mindenkit, hogy a sisakját, fejvédőjét és láthatósági mellényét viselje ez alatt.
A Masat-2 nevű applikációt a www.geocaching.hu weboldalról a „kütyük” menüpont alatt lehet letölteni. Az app tartalmazza a multi pontjait (kivéve természetesen a bónuszt).

A versenyre jelentkezni a fageve@geocaching.hu e-mailen lehet. A csapatok három főből állnak és kötelet, létrát, gumicsizmát hozzatok!

(Bocs a korai kozzétételért, de holnap nem leszek gépközelben)

Rejto_Jenohozzászólásai | válasz erre | 2016.04.01 03:08:39 (74190)
Figyelem!
Az MGKE közleménye.
Mint bizonyára észrevettétek az utóbbi néhány évben erősen felhígult a a geokessingben résztevevő játékosok professzionalizmusa. Nagyon sok a rejtések hanyag értékelése, sőt sokszor a bejelentés logja nem több két-három bekezdésnél amit a rejtők bizony elég sértőnek találnak. Már arra is volt példa, hogy valaki egyest adott a Vidámparki ládára ami ugye teljesen abszurd, hiszen a Vidámparkot mindenki szereti. Felháborító!
Na, az ilyen dolgok miatt döntött a T. Elnökség, hogy drasztikus változásra van szükség, hogy megőrizzük a magyar geocaching méltóságát, erősítsük kicsi Hazánk vezető szerepét a nemzetközi geocaching arénában és -nem utolsósorban- megelőzzük a rejtők esetleges sértődöttségét.

Tehát,
2016-04-01 kezdétével a ládarejtés mostani szabályai drasztikusan megváltoznak.Minden új rejtés 100% szelfi-bot kompatibilis kell, hogy legyen. Ez azt jelenti, hogy csak olyan ládák rejthetők amiket a megtaláló egy kézzel fel tud emelni, és a láda fedelén levő QR kóddal egy szelfit tud készíteni természetesen a szelfi botot a másik kezében tartva. A ládába jelszót nem kell írni, hiszen a megtalálás csak akkor lesz elfogadva ha a szelfit minimum 1024x768 felbontásban a megtaláló feltölti Instagram-ra és a geocaching.hu logjában (aminek minmum három pragrafusnak kell lennie) ezt a képet belinkeli.
A rejtés helyére is van egy új szigorítás: kizárólag olyan helyre lehet ládát rejteni ahol a környezet megfelelő hátteret biztosít a szelfihez. Ez alatt azt kell érteni, hogy a szelfiből egyértelműen meg lehessen hatérozni, hogy a megtaláló tényleg a helyszínen járt és nem csak fotoshoppolt. Megfelelő helyszín például egy híres kastély, templom, erdőben jellegfa amin azonosítható hogy milyen évszakban készült a szelfi (tehát örökzöldek kizárva). A T. Elnökség azt is javasolja, hogy a megtaláló a szelfit úgy készíti, hogy azon egy friss újság vagy magazin dátum-azonosítható címlapja látszódjon (természetesen kérjük tekintsetek el pornografikus vagy extrém politikai kiadványoktól.)

Hogy az Április 1-je utáni rejtések logolásában fennakadás ne legyen, a Szövetség speciális akciót hirdet: Minden egyesületi tag a Szövetségtől díjmenetes szelfi-botot kap. A botokat a következő két hónapban minden péntek délután a Vidámpark multiláda második pontjánal lehet majd átvenni.

A régi ládák 2016-03-31-ig logolhatók lesznek szelfi nélkül, de a T. Elnökség bízik benne, hogy a rejtők legkésőbb 2016 nyarára szelfi kompatibilissé teszik ládáikat.

Jó ládázást és ládászást kíván a Szövetség!
Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.