geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQTípus:
iskolaturistautak.hu-n
Név:Karácsony Sándor Rózsatéri ref. ált.isk.
Szélesség (lat):N 47° 26,706'
Hosszúság (lon):E 19° 8,956'
Magasság:110 m
Település:Budapest
Megye:Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:@david
Felhasználó:@david
Dátum:2005.01.18

OM kód: 35150
Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvoda
1194 Budapest Kisviola u. 44.
fenntartó: Kispest Rózsatéri Református Egyházközség
telefon, fax: 282-9483
iskola e-mail: ksrefisk@parokia.net
iskola honlap:
igazgató: Nagy Gábor

------------------------------------------------------------
Iskola

Budapesten négy református általános iskola működik, ezek egyike a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvoda . Struktúránk vegyes csoportos óvoda, és 6 osztályos általános iskola. Ez utóbbit az indokolja, hogy tanulóink 80-90%-átveszik föl – elsősorban református – 6 osztályos gimnáziumba , és a maradék 2 - 3 gyermek részére nem tudunk 7. és 8. osztályt indítani. A sikeres felvételit segítik elő többek között a tanórákon kívül matematikából és magyarból tartott előkészítő foglalkozások .

Iskolánknak három fő jellegzetessége van:

1. Keresztyén szellemiségű , ezen belül református arculatú, de nem zárkózunk el más keresztény felekezetű, vagy akár nem megkeresztelt gyermekek felvételétől sem. (Jelenleg református, katolikus és evangélikus hitoktatást tartunk az iskolában).
2. Családias légkörű , kis osztálylétszámokkal (évfolyamonként egy osztály). A tanárok, szülők és diákok kapcsolata bensőséges, mely kialakulását elősegíti az igen aktívan több éve működő iskolaszék, valamint az évközi közös ünnepségek, kirándulások.
3. Karácsony Sándor pedagógiai aktualitásait alkalmazz uk. Pl.: azért, hogy a gyermek a világot, mint egészet ismerje meg, komplex tantárgyakat ( művészet, természetismeret ) tanítunk. Nagy hangsúlyt fektetünk a magyar nyelvi nevelésre. A természet megismerését és megszerettetését elősegíti az évenként minden évfolyamon megrendezésre kerülő erdei iskola . Fontosnak tartjuk a gyermekek autonómiájának tiszteletben tartását is.

Az első osztályban olvasást-írást Meixner-módszer szerint tanítunk, amely megelőzi a diszlexia ill. diszgráfia kialakulását . Már itt a szokásos tantárgyakon kívül szerepelnek a hittan, a testnevelés-néptánc és a művészet órák is. Negyedik osztálytól angol nyelvet tanulnak a gyermekek. Délután az igényeknek és lehetőségeknek megfelelően különböző szakkörökön lehet részt venni, pl.: kézműves, sport, angol, számítástechnika .

A tanévben megemlékezünk a református egyházi és állami ünnepekről. Ezeken kívül több programot szervezünk, amelyekben a gyermekek színdarabokat, néptáncos és komolyzenei produkciókat mutathatnak be családtagjaiknak, ill. más érdeklődőknek.
Pedagógusaink jól felkészültek, gyermekszeretők. Munkájukat fogadalmuk szerint lelkiismeretesen és áldozatkészen végzik, amit tanulóink jó eredményei és az állami, ill. egyházi iskolák részére szervezett kerületi, budapesti és országos szintű versenyeken kivívott dobogós helyezései is alátámasztanak. Az intézményünkben jelentős bővítési munka folyik, melynek befejezésekor teljes mértékben meg fogunk felelni az új évezred támasztotta követelményeknek

---------------------------------------------------------------
Óvoda
(http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=2149>elhelyezkedése itt)

A Karácsony Sándor Rózsatéri Református Iskola '97 szeptembertől egy vegyes óvodáscsoporttal bővült (3-6 éves gyermekek részére), így új intézmény jött létre: a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvoda .
Az ÓVODA jelenleg a Kispest-Rózsatéri Református Egyházközség XIX. kerület kertvárosi részében található gyülekezeti otthonában működik, nagyon kedves, otthonos körülmények között. Címe: 1196 Budapest, Jáhn Ferenc u. 107.
Természetesen a gyermekek részére külön udvar került kialakításra, ahol sokat futkároznak, játszanak.
Várhatóan 2004 szeptemberétől az iskolánk melletti telken, a Szegfű u. 16. sz. alatt felépítendő új kétcsoportos óvodaépületben kezdjük el a tanévet. Ott lehetőség lesz arra, hogy az óvodásaink az iskolánk új tornatermében tartsák testnevelő foglalkozásaikat. A környezet az új helyen szintén nyugodt, csendes, kertvárosi.

Az óvoda célkitűzései a következők:
• a bibliai értékrend közvetítésével elérni, hogy a gyermekekben a keresztyén szemlélet és viselkedési norma megalapozódhasson,
• elősegíteni, hogy a gyermekek megfelelő időben rendelkezzenek mindazon képességekkel, készségekkel és ismeretekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy beiskolázásuk zökkenőmentesen történjen,
• nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy az óvodásokban rejlő Istentől kapott kincsek, adottságok, maximális kibontakoztatása, kifejlesztése megtörténjen,
• elérni, hogy a nagyobbak – a vegyes csoport előnyét kiaknázva – megtanuljanak a kisebbekre figyelni.

A fenti célkitűzések maradéktalan megvalósítása érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek a rendkívül odaadóan, sok szeretettel és elhivatottsággal, magas szakér- telemmel dolgozó munkatársak.

Az óvoda szorosan kapcsolódik a másik tagintézményhez, a hatosztályos református általános iskolához, azzal egy egységet alkot, így beiskolázás után a gyermekek nagyobb zökkenő nélkül tudnak alkalmazkodni az iskolai körülményekhez és követelményekhez. Ezt többek között az is elősegíti, hogy a nagyoknál az iskolaelőkészítő foglalkozások keretében a „LEXI” nyelvi kommunikációs programot is alkalmazzuk. A jövőben, amint lehetőség nyílik rá, egy újabb vegyes csoporttal szeretnénk bővülni.

http://www.rozsater.hu>A gyülekezet elérhetősége
iskola-lista
iskola-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése
adatok és fényképek szerkesztése
a pont törlése


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu