geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Itt lesz a gyülekező
Itt lesz a gyülekező

Típus:
geocachingturistautak.hu-n
Név:IV. KMGT - Harangod
Szélesség (lat):N 47° 53,700'
Hosszúság (lon):E 21° 51,268'
Magasság:127 m
Település:Nagykálló
Megye:Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:Timcsi-csapat
Felhasználó:Timcsi
Dátum:2005.08.03 08:00

A IV. Kelet-Magyarországi Geokesser Találkozó élménybeszámolóit találjátok itt.

Időpont: 2005.08.13 10 órától
Nagykálló - Harangod pihenőhelyen

Mi, mint szervezők, nem győzünk csodálkozni, milyen jól sikerült minden :-)))

De a társaság és a helyszín megadta az alapot egy nagyszerű rendezvényhez!
geocaching-lista
geocaching-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
Hebego 2005.09.03 10:12Fénykép:
Az én számomra is emlékezetes maradt a találkozó, mert a találkozóig alig találkoztam "élő" geocecherrel, Fűkockát kivéve. Telefonon persze többen kerestek már, de ez volt az első alkalom élőben. Sajnos csak másfél órát tölthettem a találkozón, de így is emlékezetes maradt. A múzeumban lévő ládát sajnos nem fogadták el a moderátorok :-(((, így kb. 300m-re egy bokorban kelt életre a láda.A Társaságot Fogadó ÜrgeA résztvevők.
A résztvevők..A résztvevők...
Csoportkép a Megyeháza előttAkik miatt nem maradhattam...
KPisti 2005.08.16 15:22Fénykép:
Mivel Debrecenből senki (!) nem ment a találkozóra rajtunk kívül (mindenki nyaralni volt talán?) és egyik családi autót sem sikerült elkuncsiznunk, így korán reggel felpattantunk egy IC-re, majd Nyíregyházán átszálltunk a csatlakozás InterPici-re (mely jó magyar szokás szerint nem a perontárs vágányról indult, hanem jóval messzebb a beérkező IC-től), mellyel fantaszikus 25-30 km/órás sebességgel lezakatolt a 14 km-re lévő Nagykállóra.

Az állomáson láttunk egy érdekességet, egy szemafort, ami nem a vonatoknak jelez, hanem a várakozó utasoknak. :-) Kisvártatva megérkezett a helyi ládásztársunk, Hebego értünk autóval, s miközben haladtunk ki Harangodra, a találkozó helyszínére, rögtönzött idegenvezetést is tartott nekünk. :-)

Kint már várt bennünet a találkozó szervezője a Timcsi csapat, Misivel az élen. Nagyon kellemes a harangodi pihenőközpont, egy hatalmas csónakázó tó is gazdagítja az egyébként dimbes-dombos környéket, melyet elszórtan Makovecz-stílusú építmények tarkítanak, melyek a szálláson túl különböző szabadidős tevékenységeknek adhatnak helyet. Rengeteg faragott "totemoszlopot" láttunk, a legújabbat éppen akkor faragta a helyi fafaragó művész.

Nagyon nem lehetett elmerülni a helyszín csodálatában, mert megérkezett a Kyra-Emerzee-Radpeter-Lelcache csapat és már indultunk is vissza Nagykállóra, mert egy igen érdekes idegenvezetés várt ránk, Hebego édesanyjának jóvoltából, aki nem mellesleg a helyi múzeum vezetője és várostörténi kutató, igen gazdag tudásanyaggal.

Csodálatos volt a "röpke" 2 és fél órás múltidézés, rengeteg érdekes történetet, anekdótát hallottunk a város múltjáról, híres szülötteiről, melyet ezúton is köszönünk neki! Ha a városban jártok (és van időtök) feltétlenül találkozzatok vele, egészen biztos, hogy másoknak is mesél Nagykállóról. Név, cím, telefonszám a múzeum egyik ablakában elhelyezett táblán olvasható.

Folyt. köv.

Szemafor utasoknak :-)Ki tud többet Nagykállóról? :-)
A GPS-es szobornál :-PA "sárga ház"
Csoportkép árnyékbanA Korányi házban berendezett régi patika
Egy korabeli cipész-asztal eredeti szerszámokkalAz 1780-ban kézzel (!) összehordott Ínségdomb
Egy "totemoszlop" a sok közülGCHARA keresése közben
KPisti 2005.08.16 15:20Fénykép:
Anélkül, hogy nagyon belemerülnék, csak annyit említenék a város igen érdekes történelméből, hogy az 1700-as évekig Nagykálló volt Szabolcs-Szatmár vármegye székhelye és csak utána, a 100 évig (!) tartó pereskedés, bírósági huzavona alatt vette át ezt a szerepet tőle Nyíregyháza. A volt vármegyeháza ma a híres "sárga ház", azaz az elmegyógyintézet, melyet belülről is megcsodálhattunk. :-) Érdekesség a kilincse, mely még eredeti Mária Terézia korabeli. Ha arrafelé jártok, feltétlenül nézzétek meg!

Sétánkat az új városi múzeumban fejeztük be, ahol mindjárt meg is nyitottuk, kézjegyeinkkel elláttuk a készülőfélben lévő városi multi ládája logfüzetét. Misi bemérte a pontokat, Hebego társunk hamarosan be fogja jelenteni a ládát, ha minden igaz.

A nap hátra levő részét Harangodon töltöttük (mi már tudjuk, miért ez a neve ennek a város ezen részének :). Mire visszeértünk, egy sokkal népesebb csapat várt ránk (guess.who-ék + a Softi csapat). Az idő is remek volt és szúnyogok sem akarták elrontani a szórakozásunkat (mint legutóbb), úgyhogy volt itt sok-sok geocachinges élménybeszámoló, beszélgetés, sütögetés, a friss GCHARA láda közös megtalálása, vízibucka verseny, dinnyefalás, no meg az elmaradhatatlan egyik bestia, nevezetesen Kyra simogatása. ;-)

Hja, az Ádáz Ládász Sárkánnyal mi is találkoztunk. Benne is hagytuk kézjegyünket a logbookjában.

Bízom benne, mindenki legalább olyan jól érezte magát, mint mi és nagyon örülünk annak, hogy a régi, ismerős arcok mellett ismét találkozhattunk újakkal is. :-D És guess.who egyáltalán nem nézett rám szúrós szemmel és *Andy sem lombozódott egyáltalán le. De tényleg. 8-D

Köszönjük a Timcsi csapatnak a remek szervezést, valamint nem utolsó sorban Hebego-nek és édesanyjának a remek idegenvezetést!

Viszont látásra a következő, őszi találkozón, amely most Észak-Magyarországra költözik (ideiglenesen). Azt, hogy hol és mikor lesz, no meg azt, hogy milyen meglepivel készül, majd elmondja a találkozó szervezője: guess.who. Gyertek oda is minél többen!

K:Pisti *Andyval

Itt már mindenkinek korgott a gyomraKi tud ügyesebben pörgetni?
Ki mit süt?A Softi csapat
Az Ádáz Ládáz Sárkány a kezünkbenÉrdeklődve figyelte mit is csinálok
A vizibicikliket már kikötöttékNyomóskút a semmi közepén
Egy az érdekes épületek közülTavas látkép
törölt nick 6 2005.08.15 19:13
Mit is mondhatnánk...klassz volt, mint már megszoktuk. Gyönyörű helyszín, kedves jól ismert és épp megismert ládásztársak, jó programok, jó kaják. Bár nekünk kimaradt a városnézés (nem ismeretlen a helyszín), ottmaradtunk házőrzőnek a kesserpitbullal, ha netán valaki késik, találjon ott valakit a helyszínen. Jól is tettük, mert a Guess.who és a Softi csapat is később érkezett, míg a többiekre várakoztunk, kellemesen elbeszélgettünk.
Megérkezésük után megtámadtuk a tűzrakót és fantasztikus ebédet csaptunk, majd ki-ki ejtőzött, nézelődött, barangolt, a 2 kiskorú a pitbullal barátkozott, ürgét lestünk, és persze nagyokat beszélgettünk. Végül a közös ládakeresés (GCHARA) és az emlegetett vízibucka-verseny (ezen sajnos már nem tudtunk maradni) zárta a programot. És még az idő is a kedvünkben járt!

Köszönjük a szervezőknek és a jelenvoltaknak ezt a kellemes, szép napot, a jó programokat és a klassz társaságot! Jöhet a következő! :-)

Kyra, Murray és a pitbull-bestia


guess.who 2005.08.14 19:15
Az úgy volt, hogy egy ideje már fenekedtünk erre a nagykállói ládára, csak nem nagyon volt alkalom, hogy megkeressük. Mivel a környéken már nincs megtalálatlan láda, így kapóra jött a találkozó, amit teljesen véletlenül éppen a láda rejtői teljesen véletlenül éppen a doboz közelébe szerveztek.
Mivel egy nyíregyházi kitérő miatt késve érkeztünk, már úgy készültünk, hogy jól látható ösvény vezet a ládához, lesz előttünk 300 darab log, és meg leszünk bélyegezve, mint főlusták... Ehhez képest a találkozóponton mindösszesen ketten (és egy felen) voltak: Kyra és Murray, meg a bestiák fele. Rövidesen az is kiderült, hogy még senki nem logolt a dobozba. :D
Aztán sok-sok idő múlva befutottak a többiek is (addig Kyráékkal kitárgyaltuk a kellemes és kellemetlen ládászélményeket), és azonnal elkezdtek sütögetni. :D
Timcsi immár harmadszor is bemutatkozott (nem csoda, hogy nem ismer meg, mert mindig más ruhában vagyunk ;D), és a korábbról már ismert arcok mellett találkoztunk a földijeinknek számító Softiékkal és egy igazi matuzsálemmel is, akit Lelcache-nek hívnak (és persze Zsével is, de ilyen jelzővel nőket nem illetünk :D). Meglepetésre élőben teljesen mosolygós fiatalember benyomását keltette, és ha jól emlékszem, egyszer sem láttam morcosnak. :)))
Radpeter széthagyott a táskájában valami mozgóládát, de mi nem veszünk részt ilyen bűnös cselekedetben, úgyhogy inkább arra figyeltünk, hogy Emerzee nehogy túlságosan elmerüljön a Palm lelkivilágában, mert úgy hallottuk, hogy szeret szétszedni és megvizsgálni mindent, ami elektronikus. :D
Ezen kívül volt még sütögetés, meg sütögetés, meg sütögetés is. Megtudtuk, hogy a vízibucka-versenynek nem sok köze van a tóparti vízibiciklikhez (ezt aztán picit nehezményeztük, de a házigazdát -a Timcsi, Mischi, Apuci-csapatot- mégsem illik megverni, úgyhogy inkább csúnyán néztünk K:Pistire (emiatt szegény *Andy is teljesen lelombozódott), aki ezért csak a dinnyeevés idején békült meg velünk, és még a kését is kölcsönadta. :))

Több most nem is jut az eszembe, de a felsorolt ládászok majd biztosan hosszú-hosszú élménybeszámolót írnak. :)

Ja! És az első alkalom volt, hogy egyáltalán nem esett az eső!! :)))

lelcache 2005.08.13 12:27Fénykép:
Első ízben vettünk részt a „keletiek” találkozóján. Nagyon élveztük! A nagykállói profi vezetés során rengeteg érdekességet tudtunk meg a településről. Nem is gondoltam volna, hogy ez egy ilyen érdekes hely. Egy városi multi végigjárása során, legyen akármilyen jó is a leírás, biztosan nem lehet ennyire belelátni egy település történelmébe, szokásaiba. Köszönjük a színvonalas idegenvezetést, és drukkolunk a várnak! :-)
A „szabadprogram” is nagyon jó volt. A vízibucka játék különösen tetszett tekintve, hogy sikerült a fődíjat is megkaparintanom, amit azért stílszerűen a sisnyásban kellett megkeresgélni. Timcsi Apucija nem fűzött nagy reményeket a kutatási képességeinkhez, mert szóban teljesen részletes leírást adott a rejtekről ami mellesleg nagyon jó volt, de talán megbirkóztunk volna vele. :-). Örülünk, hogy ismét sikerült néhány névhez arcokat is hozzárendelni.
Hazafelé még leszedtünk néhány ládát. Éjfélre már otthon is voltunk :-).

A találkozón készült további képek itt.

lelcache + Zsé

ÍnségdombProfi helytörténeti előadás
A valamikori megyeháza udvarábanA központi templom
A Korányi MúzeumbanA Helytörténeti Múzeum
Készül az ebédA találkozó helyszíne
Vízibucka játékAz elnyert fődíj

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.