Te ki vagy? Megszagolhatlak?
Te ki vagy? Megszagolhatlak?
Kellemes Ünnepeket!
Kellemes Ünnepeket!
Itt a tojás, hol a tojás?
Itt a tojás, hol a tojás?
Vikinek öltöztem be a farsangon :)
Vikinek öltöztem be a farsangon :)
Csak csodálkozom...
Csak csodálkozom...
Típus:
húsvéti tojásturistautak.hu-n
Név:Csepeli nyuszi
Szélesség (lat):N 47° 24,843'
Hosszúság (lon):E 19° 5,431'
Magasság:103 m
Település:Budapest
Megye:Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:Fil
Felhasználó:Fil
Dátum:2010.04.01 11:34

EZ MÉG A TAVALYI OLDAL.

ELÉG ÁTÍRNI A DÁTUMOT ÉS HASZNÁLHATÓ AZ IDEI ÉVBEN IS!!!


Kedves Gyerekek!

Idén április 3-án látogatok el hozzátok. Tehát már szombaton kereshetőek az ajándékaim.
De vajon tudjátok-e, hogy miért jövök minden évben más-más napon és azt tudjátok-e, hogy valójában mit is ünneplünk Húsvétkor?

A Húsvét a keresztény világ egyik legnagyobb szent ünnepe Jézus feltámadását ünneplik mindenhol a templomokban.
A történet szerint két nappal előtte, pénteken, feszítették keresztre őt a római katonák, azzal gyanúsították, hogy forradalmat indíthatott volna a tanításaival, és hogy ő akart lenni a király. Ezért csúfságból tövis koronát tettek a fejére, kezét, lábát odaszegezték a kereszthez és a feje fölé odatűztek egy papírt, amin ez állt: I.N.R.I. - Iesus Nazarensis, Rex Iudeae. Magyarul: Názáreti Jézus, Judea királya. Szegény, meg is halt néhány órán belül, a családja eltemette, zsidó szokás szerint egy barlangot ásva a domboldalba az Olajfák Hegyén és egy nagy, nehéz kővel takarták be a sírt. Lévén, hogy másnap szombat volt és olyankor a tízparancsolat szerint pihenni kell, a családja és a tanítványai csak vasárnap mentek ki megint a sírhoz. De mit találtak ott...!? Üres volt a gödör! Egy angyal állt mellette és azt mondta a gyászolóknak: "Nincs már itt, mert feltámadt!"

De a világ minden táján ünnepelnek valamilyen tavaszi ünnepet a nem keresztények is. Mióta a világ világ, az emberek örvendeztek és megünnepelték a tavaszt, a természet felújulását. A leguniverzálisabb szimbólum a tojás, mivel az a termékenységet, új életet juttatja eszünkbe. Gyakori ötlet a tojások színezése, a "piros", vagy "hímes" tojás, már az ősi Babilonban is csinálták. Később az egyiptomi templomokat is kidíszítették velük tavasszal.

Az pedig, hogy mikor van Húsvét, vagyis, hogy melyik évben mikor látogatok el hozzátok, az a tavaszi napéj egyenlőségtől függ. Jegyezzétek meg, hogy Húsvét vasárnapja mindig a tavaszi napéjegyenlőséget (március 21) követő első holdtölte, vagyis az első telihold utáni első vasárnap. Ekkor érkezem én is!

Idén is meglátogatlak benneteket, gyerekek, sőt haladok a korral, beszereztem egy GPS-t, s ennek örömére a megadott koordinátán hagyok nektek egy kis meglepetést is. Én is szeretem ám a meglepetéseket, ezért boldogan nézegetném a rajzokat, amiket készítetek nekem :)

Lányok, ne felejtsetek el tojásokat festeni a locsolóknak!
Fiúk ti pedig tanuljatok valami szép locsolóverset. Ha még nem tettétek meg, segítek, kattints ide, adok néhány tippet, neked is és apunak is ;)

Húsvéti nyuszi
húsvéti tojás-lista
húsvéti tojás-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
pika001 2010.04.04 17:00
Kedves Csepeli Nyuszi! Megtaláltuk a fészkedet, benne a megcsappant ellátmányt, ezért bőségesen fel is töltöttük az utánunk jövő vadászoknak. Köszönjük a rejtést!

jpal 2010.04.04 14:24Fénykép:
Köszönjük, kedves csepeli nyuszi, hogy gondoltál ránk. A legkisebb kesser nagy örömmel bukkant fészkedre. Tett is bele egy rajzot.
Utána még felkerestük GCCSM-et, amit szintén Te rejtettél el nekünk.

Fel a dombra!Itt járt a nyuszi!
A dombtetőnHúsvéti ibolyák
LPilot 2010.04.04 13:50
Megtaláltuk. Köszönjük. Kellemes további Húsvétot mindenkinek!

Apipapi 2010.04.04 13:10Fénykép:
megtaláltuk, köszönjük

 
MJM 2010.04.03 20:00
Kis esti csemegézés Húsvét előestéjén!
Köszönjük!:)
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk Mindenkinek!
Xaver98 és MJM

Törölt 2010.04.03 17:09
Csepel-sziget szürkítő ládázás kislányommal, Apával és Kolibrivel.
A tervbe vett sziget körüli kört időhiány miatt sajnos nem tudtuk befejezni, de legalább vissza kell még jönnünk ezekre a szép helyekre! Nagyon tetszettek! :)
Mai 7/7. ládika volt ez. Manókának nem kellett sok, rögtön rácsapott a csokira. Kolibri által készített húsvéti díszt tettünk bele cserébe! Kellemes Nyuszit nektek! :)
TFTC!

geodorka 2010.04.03 17:09
Leírás és fényképek anyuci megtalálásánál.

kolibri 2010.04.03 17:09
Életem első nyusziládája - sose gondoltam volna, hogy pont Csepelen lesz! :o) Köszönet!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]