XIII. Geocaching Fesztivál és Verseny - Alsópere - 2008. május 31. szombat {'table:alsopere'}

A versenyzők trackjei GPS TrackMaker formátumban letölthetők [1.4 MB]. Ebből OziExplorer .plt vagy .gpx fájl(ok)ban exportálható.

A versenyzők mozgását bemutató animáció is készült (SVG megjelenítőt igényel, ha lefagy betöltéskor, akkor frissítsd az SVG-megjelenítőt, valószínűleg 2.0-ád van, töltsd le és telepítsd ezt: Adobe 3.01 magyar).




Most tavasszal a szavazásnak megfelelően a Bakonyban lesz a hagyományos verseny és találkozó.

A pontos helyszín: Alsópere, Park Hotel, N47 13.486 E17 59.247

A helyszín megközelítése autóval:
Zirc/Veszprém felől a 82-esen Olaszfaluig aztán Felsőpere - Alsópere vagy a Dudar - Bakonynána - Alsópere útvonalon. (A Tés - Bakonynána út lezárva!)

Szálláslehetőségek:
- Bázison (Park Hotel), kontakt, foglalás Perl Szabolcs +36303007011
- Eplény
  • Ámos vendégház (88) 453 008
  • Bakonyi apartmanház (88) 453 122
  • Enikő panzió (88) 453 067

- Olaszfalu

  • Kovács Andrásné (88) 495 174
  • Dobos Ferencné (88) 495 157

- Zirc

  • Tourinform-iroda (88) 416 816

Kommunikáció: a Bázison csak T-mobile térerő van, így újra fontos szerephez jut a PMR (4/12), vagy dombtetőre mászva történő telefon-kísérletek. Ne hagyd otthon a rádiót!

Eledel: A fáradt versenyzőket ezúttal is geomenü várja. A nevezési díj egy adagot magában foglal, ezen felül előreláthatólag 800Ft-os áron vásárolhatók további menü-jegyek. A geomenü pontos összetétele még szervezés alatt.

A geomenü a bázison lesz felszolgálva, ahol üdítő és sör is kapható majd.

Verseny: az eddigi feladatokhoz hasonlóan, a cél a verseny területén elhelyezett kb. 30 pontból tetszőlegesen kiválasztott 15 db pont kizárólag gyalogos, tetszés szerinti sorrendben való felkeresése. A pontokat ezúttal nem a bázistól mért 2,5 km sugarú körben helyezzük el, hanem egy ugyanekkora területű, kissé elnyújtott sokszögben.

Lesznek tiltott területek (szántók, zárt erdők), ezeket a versenylapon közöljük, illetve trekként (mps/gdb/plt) is odaadjuk. E területekre való belépés, vagy gyanús (pl. szakadt) tracklog is azonnali kizárást jelent!

A Garmin-térképen a "National Park" nevű felületek technikai kényszerűségből viselik ezt a nevet. E felületek az erdőket jelentik (a köztük levő terület általában rét, legelő vagy bokrokkal borított). Praktikus hosszúnadrágban és vízhatlan cipőben járni az erdőt, mert gyakori a szúrós növény és az egész nap megmaradó víz/sár/harmat.

A pontokat a rajtnál feltöltjük a versenyzők GPS-eire, az óra ettől a pillanattól indul. Csapatonként 1 (azaz egy) GPS, de ezen kívül bármilyen egyéb eszköz (notebook, PDA, térképek) használható.
15-nél több pontot helyezünk ki, hogy jobban széthúzzuk a mezőnyt, de csak szabadon választott 15-öt kell majd megtalálni. A többlet megtalálásokat nem jutalmazzuk.
A találatok ellenőrzésének egyik módja a beérkezett versenyzők trackjeinek letöltése. A másik - a hagyományos, de sokak számára bizonyára új - MultiMatriX, amelyről bővebben itt lehet olvasni, továbbá a helyszínen, élő szóban is bemutatjuk.
Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.
PDA-s és más nem kézi GPS-el navigálóktól a tracklogot mps, gdb, plt formátum egyikében kérjük, ha nem ilyen, nem tudjuk értékelni az eredményt. A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) érkezők eredményét sem tudjuk figyelembe venni! (Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel (vagy Foretrex/Forerunner készülékkel) érkezik, az hozzon magával PC-kábelt! Köszönjük!)

Rajt: 09:00 - 12:00. (Ezen az idő-intervallumon belül bármikor indulhatsz, egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján.)
Befutó: legkésőbb 17:00 óráig. A 17:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni!
Eredményhirdetés: kb. 18:00
Napnyugta: 19:58

Nevezési díj: 3000-Ft/GPS (/csapat), ami egy geomenüt tartalmaz. MGKE tagok: 2500 Ft/GPS (/csapat) (1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)

Díjazás: az első helyezett kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza. Az ajándékokat az összes - legalább 15 pontot teljesített - versenyző között sorsoljuk ki!

Díjak:

  • A legendás gyártója ezúttal is egy-egy pár bármilyen lábbelivel jutalmaz két szerencsés nyertest.

  • Ha az áram kimarad, akkor mi marad?
    Az Ön eszközét ilyen veszély nem fenyegeti, most az szünetmentesét megnyerheti!

  • BELKIN ajándékok, a Smart Electronic a számítástechnikai kiegészítők és perifériák gyártójának kiemelt forgalmazójától!

  • 5 db helyszíni kiszállásos PC szervíz szolgáltatás a Felhasználóbarát Informatikai és Rendezvényszervező Bt-től

  • 2 db 2GB-os Kingston pendrive a MiniComp-tól.
  • Egy elemes játék kishajó a kapitanyleszek.hu-tól.
  • Másfélmillió lépés Magyarországon, ...és még egymillió lépés és Kerekek és lépések DVD-k az MGKE-től.
  • Egy üveg 12 éves whisky (magánfelajánlás)



Felajánlásokat szívesen fogadunk! Várjuk további szponzorok jelentkezését!

Az előzetes jelentkezés lezárult (május 30.-án, pénteken 07:00-kor), a megrendelt geomenük mennyiségét leadtuk a szakácsnak. A helyszínen még lehet nevezni, de geomenüt csak akkor tudunk adni, ha néhányan az előzetesen nevezők közül nem jönnek el. Ez a verseny napján 12:00-ig derül ki, tehát az előzetesen nem nevezetteknek csak visszaérkezéskor tudunk geomenü-jegyeket adni, a készlet erejéig.

Ha kérdésetek, javaslatotok van, várjuk leveleiteket az info[kukac]geocaching[pont]hu címen!
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]