XIV. Geocaching Fesztivál és Verseny - Hortobágy - 2008. szeptember 27. szombat

gyalogos

{'table:hortobagy-gyalogos'}

kerékpáros

{'table:hortobagy-kerekparos'}

A hagyományos őszi verseny és találkozó most egy különleges, az eddigiektől merőben eltérő helyszínen, a Hortobágyon kerül megrendezésre. A sík terep adta lehetőséget kihasználva még egy különlegesség lesz: kerékpáros versenyt is hirdetünk!

A pontos helyszín: Hortobágy, Erdei Iskola, N47 35.656 E21 08.710

A helyszín megközelítése autóval:
A 33-as főutat kell megcélozni és a híres Kilenclyukú híd nyugati hídfőjénél északnak fordulni Máta felé.

Szálláslehetőségek:
- Bázison 2 és 4 ágyas szobák (korlátozott számban)
- Hortobágy Fogadó (40 fő részére) tel.: 52/369-137
- Puszta Kemping Hortobágy tel.: 52/369300; mob: 30/4935513

Egyéb programlehetőségek a verseny utánra:

A területen rengeteg olyan kikapcsolódási lehetőség van, ami az eddigi versenyhelyszíneken nem nagyon, vagy inkább egyáltalán nem volt. Ezek most inkább teszik Fesztiválossá, mint versenyessé a hortobágyi helyszínt, ami persze még nem jelenti azt, hogy kiváló térképészeink nem tudnak kitűnő versenyhelyszínt is kreálni az Alföld e meglehetősen sima területéből. Hát akkor lássuk, talán a teljesség igénye nélkül:

  • a Látogatóközpont kiállító termei ingyenesek
  • Pásztormúzeum (belépője 500 Ft)
  • Látogató központ kültéri bemutató terme ingyenes, (a Pásztormúzeum tőszomszédságában)
  • Állatfarm (500 Ft)
  • Madárkórház (500 Ft)
  • Fazekasműhely (ingyenes)
  • a Club Hotel egész napos medence- szauna- jakuzzi használati díja egyben 1000 Ft.

A fenti pontok letölthetőek egyben, gdb formátumban!

Eledel: A fáradt versenyzőket ezúttal is geomenü (babgulyás és valamilyen péksütemény) várja. A nevezési díj egy adagot magában foglal, ezen felül 800Ft-os áron vásárolhatók további menü-jegyek.

Verseny: az eddigi feladatokhoz hasonlóan, a cél a verseny területén elhelyezett kb. 20 pontból tetszőlegesen kiválasztott 15 db pont kizárólag gyalogos, tetszés szerinti sorrendben való felkeresése. A pontokat a bázistól mért kb 3 km sugarú körben helyezzük el, javarészt a 33-as úttól északra.

Lesznek tiltott területek, ezeket a versenylapon közöljük, illetve határaikat trekként (mps/gdb/plt) is odaadjuk. A tiltott vonalak metszése, vagy gyanús (pl. szakadt) tracklog kizárást jelent!

A turistautak.hu Garmin-térképén a "National Park" nevű felületek technikai kényszerűségből viselik ezt a nevet. E felületek az erdőket jelentik (a köztük levő terület általában puszta, rét, legelő vagy bokrokkal borított). Napsütéses idő esetén fokozottan figyelni kell, hogy legyen nálunk elég víz és árnyékot adó fejfedő!

A pontokat a rajtnál feltöltjük a versenyzők GPS-eire, az óra ettől a pillanattól indul. Csapatonként 1 (azaz egy) GPS, de ezen kívül bármilyen egyéb eszköz (notebook, PDA, térképek) használható.
15-nél több pontot helyezünk ki, hogy jobban széthúzzuk a mezőnyt, de csak szabadon választott 15-öt kell majd megtalálni. A többlet megtalálásokat nem jutalmazzuk.
A találatok ellenőrzésének egyik módja a beérkezett versenyzők trackjeinek letöltése. A másik - a hagyományos, de sokak számára bizonyára új - MultiMatriX, amelyről bővebben itt lehet olvasni, továbbá a helyszínen, élő szóban is bemutatjuk.
Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.
PDA-s és más nem kézi GPS-el navigálóktól a tracklogot mps, gdb, plt formátum egyikében kérjük, ha nem ilyen, nem tudjuk értékelni az eredményt. A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) érkezők eredményét sem tudjuk figyelembe venni! (Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel (vagy Foretrex/Forerunner készülékkel) érkezik, az hozzon magával PC-kábelt! Köszönjük!)

Kerékpáros verseny

Újdonságként kerékpárral is teljesíthető lesz a verseny, a fenti szabályok figyelembevételével és az alábbi kiegészítésekkel:

  • külön pálya lesz kirakva, kb. 10 km-es átmérőjű körben, kb. 15 ponttal amiből 10-et kell megtalálni
  • mindenki a saját kerékpárjával, a saját felelősségére vesz részt a versenyen
  • a KRESZ betartása és védősisak használata kötelező!
  • a pontok java része földúton közelíthető meg, ennek megfelelő kerékpár használatát javasoljuk
A Puszta Kempingben (tel.: 52/369300; mob: 30/4935513) biciklikölcsönzési lehetőség is van: 1000 Ft/nap, hagyományos bicajok.

Rajt: 09:00 - 13:00. (Ezen az idő-intervallumon belül bármikor indulhatsz, egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján. Aki mindkét kategóriában indulni kíván annak is 13 óráig el kell indulnia másodszorra is!)
Befutó: legkésőbb 17:00 óráig. A 17:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni!
Eredményhirdetés: kb. 18:00
Napnyugta: 18:25

Nevezési díj: 3000-Ft/GPS (/csapat), ami egy geomenüt tartalmaz. MGKE tagok: 2500 Ft/GPS (/csapat) (1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!) Egy nevezéssel mindkét kategóriában lehet indulni, egymás után, az idulási időt figyelembe véve.

GPS kölcsönzés: A Geochallenge-től a versenyre ingyenesen bérelhetők GPS-ek (eTrex H) a készlet erejéig, foglalás és átvétel a boltban.

Díjazás: az első helyezett kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza, mindkét kategóriában. Az ajándékokat az összes - legalább 15 pontot, kerékpárosoknál 10 pontot teljesített - versenyző között sorsoljuk ki!

Díjak:


Felajánlásokat szívesen fogadunk! Várjuk további szponzorok jelentkezését!

Ha kérdésetek, javaslatotok van, várjuk leveleiteket az info[kukac]geocaching[pont]hu címen!

Élménybeszámolót, fényképeket a versenyláda oldalán írhattok és olvashattok.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]