ugrás a versenyerdményekhez

T3D animáció

Elkészült a laszloistvan T3D-jében megtekinthető versenyanimáció. A fájlok feldolgozását Rife végezte.

Köszönjük nekik!

XXV. Geocaching Fesztivál és Verseny - Bakonyerdő

 

2012. szeptember 15. szombat

 

 

Ugyan most még tikkasztó nyári napokat élünk, de lassan itt az ősz, ami a jubileumi XXV. geocaching verseny időponjának érkezését is jelenti. Az eseménynek a Balaton-felvidék ad otthont, a fullasztó hőség után remélhetőleg felüdülés lesz a kellemes, árnyas fák alatt bóklászni, tekerni, szaladni - ki mire vágyik -, és pontokat keresni. Találkozzunk ismét egy igazán remek helyszínen! Ahogy már megszokhattátok, itt is egészen biztosan mindenki talál magának való elfoglaltságot a bázison innen és túl egyaránt.

 

Bázis: Balaton-felvidéki Erdei Iskola [N46 56.836 E17 39.057]

 

Helyszín/Környék: Az Erdei Iskola vonzáskörzete, a Balaton-felvidék szelíd lankái nagyjából a Vigántpetend és Szentjakabfa/Balatoncsicsó közé eső terület.

 

Megközelítés: 

1) Tapolca - Veszprém úton Vigántpetendnél fordulj el, ahogy a tábla mutatja, a  Balaton-felvidéki Erdei Iskola felé, hajts keresztül Vigántpetenden, majd a szerpentinen fel, és ahogy a tábla mutatja, kanyarodj be jobbra, az erdészeti feltáróútra. Kb. 2 km után a bázishoz érkezel.

2) Veszprém - Tapolca úton Nagyvázsonynál a MOL kút után tábla mutatja, hogy kanyarodj be balra, hajts keresztül Nagyvázsonyon, Nemesleányfalun, majd ahogy a tábla mutatja, kanyarodj balra az erdészeti feltáróútra, és kb. 2 km megtétele után eléred a bázist..

3) Amennyiben Nagyvázsonyig vagy Vigántpetendig menetrend szerinti járattal érkezel: a vigántpetendi buszmegállótól az S betűvel kijelölt erdei iskola sétaúton keresztül kb. 1 órás gyalogtúra során jutsz az erdei iskolához.

 

Helyi szállítás a verseny helyszínére!

Magpet játékostársunk felajánlotta a segítségét egy(-két?) fuvar erejéig azoknak, akik tömeges közlekedéssel tervezik megközelíteni a bázist (mivel ez kb. 1 órás séta majdnem mindenhonnan). Aki ezt esetleg igénybe venné, az legyen kedves az info@geocaching.hu e-mailcímre és/vagy nálam telefonon jelezni, hogy milyen állomásra, és menetrend szerint mikor érkezne meg. Ahol-amikor jelentősebb kereslet mutatkozik, oda fog elgurulni a Games-busz.

Szállás: mivel az erdei iskolában ezen a hétvégén egy másik csoport is lesz rajtunk kívül, a bázis területén szállásfoglalásra péntek este korlátozottan van lehetőség.

 

Friss információ: szombat este a szállóépület is rendelkezésre áll!

 

Szállóépület: 34 fős, Berendezés: szobák, élményterem, étkező, konyha, fürdő, WC

Földszint: 2 db 6 fős szoba (3 db emeletes ágy, +pótágy lehetséges), 1 db 4 fős szoba (2 db emeletes ágy, +pótágy lehetséges), 1 db 2 fős szoba (normál ágy), étkező (asztalok+székek), felszerelt konyha (tűzhely, hűtő, mikro, kávéfőző, edények), tűzrakóhelyen bográcsozás, WC–fürdő külön női-férfi részlegen, akadálymentes WC–fürdő

emelet: - 4 db 4 fős szoba (normál fa és vas ágyak), WC–fürdő külön női-férfi részlegen

 

A szabad kapacitásról Ludens tud bővebb információval szolgálni a  ludens@gmail.hu email címen. Sátrazni a tábor kijelölt területén lehet. Az alábbiakban javasolunk néhány közeli települést.

 

 

Vigántpetend 

Balatoncsicsó 

Nagyvázsony 

 

PROGRAM

 

2012. SZEPTEMBER 14. PÉNTEK - Before party szokásos programokkal.

A területen egy hatalmas tűzrakó hely található.

2012. SZEPTEMBER 15. SZOMBAT - Verseny és fesztivál, programok kicsiknek és nagyoknak

 

9:00 - Verseny gyalogos, családi és kerékpáros kategóriában

 

A feladat a gyalogos és a családi kategóriában is hasonló: 25-30 kihelyezett pontból tetszőleges sorrendben kb. 15, illetve a családi kategóriában kb. 8-10 pont felkeresése és megtalálása.

 

Rajt

09:00 órától lehet elrajtolni. Aki több kategóriában szeretne indulni, annak először a gyalogos kategóriát kell teljesítenie, és csak utána állhat rajthoz másikban!

 

Beérkezés

Legkésőbb 17:00 óráig még azoknak is, akik több kategóriában indulnak. A 17:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni, és nem garantáljuk, hogy felkerülnek az eredménylistára!

 

Programok napközben a bázison - nem csak gyerekeknek!

 

Eredményhirdetés és sorsolás: 18:00-kor Napnyugta: 18:55

 

Az eredményhirdetés után a lassan hagyományosnak tekinthető beszélgetés, tábortüzelés, környékbeli ládák felkeresése a terv, aki teheti, és maradna, szívesen látjuk!

 

2012. SZEPTEMBER 16. VASÁRNAP

 

Versenypontok beszedése - önkéntesek segítségét örömmel vesszük, és előre is köszönjük! :)

 

 

JELENTKEZÉS ÉS NEVEZÉSI DÍJ

 

Előnevezéssel és előreutalással 1.700,-Ft/GPS (/csapat), MGKE tagoknak: 1.200,-Ft/GPS (/csapat)

(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)

A jelentkezési form kiszámolja a végösszeget, kérjük, hogy ezt a végösszeget utaljátok az egyesület számlájára:

Erste Bank: 11600006-00000000-13015547

Előnevezési határidő: 2012. szeptember 9. 24:00

 

Kérjük, hogy az átutalás megjegyzés rovatába tüntessétek fel a felhasználónevet és a user ID-t, valamint az "előnevezés" hivatkozást, ezzel is megkönnyítve a befizetések feldolgozását.

A beérkezett utalásokról rendszeres időközönként listát teszünk közzé a geocaching fórumon.

Amennyiben a verseny előtti utolsó napokban sem szerepeltek a listában, az átutalási bizonylatot, vagy annak bankszámla-kivonatos igazolását hozzátok magatokkal.

Kérjük a nevezési lap megjegyzés rovatába jelezzétek, hogy jöttök e a pénteki mulatságra.

 

Helyszíni nevezés esetén a nevezési díj 2.200,-Ft/GPS (/csapat), MGKE tagoknak: 1.700,-Ft/GPS (/csapat)

(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)

 

Előrenevezni a jelen versenyoldal alján található nevezési űrlap kitöltésével lehet.

 

Minden előnevezőnek egy darab póló is jár. Ennek méretét kérjük a megjegyzés rovatba beírni. ennek hiányában a megfelelő méretet nem tudjuk garantálni.  A verseny helyszínén további pólók korlátozottan vásárolhatók. (méretezés: európai, S-XXL-ig)

 

Az előnevezés kizárólag a nevezési díj beérkezése után érvényes!

 

Egy nevezéssel több kategóriában el lehet indulni egymás után (ebben az esetben először a gyalogos kategóriát kell teljesíteni).

A nevezési díj geomenüt nem tartalmaz, azt külön kell megrendelni, ára 1.300.-Ft/adag

Geomenü: Babgulyás és bukta

 

 

DÍJAZÁS

 

Mindhárom kategória első helyezettje kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezettek pedig oklevéllel térhetnek haza. Az ajándékokat az összes szabályosan teljesítő versenyző között sorsoljuk ki!

 

 

VERSENYSZABÁLYZAT

 

A pontokat a rajtnál feltöltjük a versenyzők GPS-ére vagy PDA-jára - azaz nevezésenként 1 készülékre! -, az óra ettől a pillanattól indul. PDA-val való indulás esetén a pontokat memóriakártyára töltjük a megszokott formátumokban (mps, gdb, gpx, wpt), ActiveSync nincs. Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.

 

A helyszínen korlátozott számban lehetőség lesz ingyenes GPS-kölcsönzésre (eTrex Legend Hcx). Kérjük, hogy a nevezésnél jelezd a kölcsön GPS igénylését, és a versenyre hozz magaddal egy fényképes igazolványt.

 

A találatok és a szabályok betartásának ellenőrzését egyrészről az úgynevezett MultiMátrix biztosítja, másrészt a GPS készülékben rögzített track. Célbaérkezéskor a versenyző GPS készülékéről ellenőrzés céljából a rendezők letöltik az út közben rögzített tracket. A track rögzítése és annak értékelhető mivolta a versenyző felelőssége! A track rögzítéséhez célszerű indulás előtt törölni az aktív track memóriát, kikapcsolni az útontartás funkciót, bekapcsolni a trackrögzítést, a mintavételezés pedig távolság alapú legyen, kb. 4 méteres közökkel. A helyszínen segítünk a pontos paraméterek beállításában. PDA-val és más nem kézi GPS-szel navigálóktól a tracklogot mps, gdb, plt formátum egyikében kérjük, ha nem ilyen, nem tudjuk értékelni az eredményt. A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) érkezők eredményét sem tudjuk figyelembe venni!

(Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel (vagy Foretrex/Forerunner készülékkel) érkezik, az hozzon magával megfelelő soros vagy USB-kábelt! Köszönjük!)

 

Családi kategória: azok a csapatok indulhatnak a családi kategóriában, ahol legalább egy 14 év alatti gyerek (1998. szeptember 15-én vagy később született), vagy legalább egy nyugdíjas is teljesít 12 pontot.

A családi kategóriát csak kellő érdeklődés esetén (minimum 5 nevező) rendezzük meg.

 

Kerékpáros kategória: kerékpárral is teljesíthető lesz a verseny, a fenti és lenti szabályok figyelembevételével és az alábbi kiegészítésekkel:

 

  1. a versenypontok a gyalogos pontokkal részben fedésben, 5 km-es sugarú körben kerülnek elhelyezésre;
  2. 30 pontbóll 15-öt kell megtalálni;
  3. mindenki a saját kerékpárjával, a saját felelősségére vesz részt a versenyen;
  4. a KRESZ betartása és védősisak használata kötelező!;
  5. a nagyrésze földúton közelíthető meg, ennek megfelelő kerékpár használatát javasoljuk;
  6. kerékpározásra csak az aszfaltutak, jelzett turistautak és a két nyomsávos földutak használhatóak.

 

Előírások

 

- A fokozottan védett természeti területeken a jelzett turistautakról, kerékpárutakról letérni tilos.

- A környezet- és természetvédelmi szabályok betartása kötelező.

- Tüzet gyújtani, szemetelni tilos!

- A feltételek be nem tartása természetvédelmi bírság kiszabását eredményezheti.

 

Kérjük, hogy a rendezvény idején (is) fokozottan ügyeljetek a leírtak, valamint a hatályos törvények és jogszabályok betartására, különös tekintettel a természet és az erdő védelmére! A természetvédelmi törvény szerint minden természetes és jogi személy, valamint más szervezet kötelessége a természeti értékek és területek védelme. A terület védett természeti értékeinek veszélyeztetése, károsítása, elpusztítása, védett élő szervezet, életközösség élőhelyének, illetőleg élettevékenységének zavarása szigorúan tilos!

Az egyes versenyzők által elkövetett jogsértésekért a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület nem vállal felelősséget.

A szabályok be nem tartása kizárást vonhat maga után.

 

Jogi nyilatkozat:

 

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! Kérjük mindenki a saját erőnlétének, gyakorlottságának megfelelően válasszon útvonalat! Külön felhívnánk a figyelmet a Versenylapon feltüntetett szabályokra. Kérjük azok elolvasását és betartását. A szabályok betartását a verseny területének bármely pontján mozgó ellenőrök felügyelhetik. A versenyen történő indulás a fenti feltételek elfogadását jelenti.

 

A versenyen való részvétel kizárólag a hivatalos Versenylap birtokában lehetséges, melyet a helyszínen, a regisztráció során adunk át.

 

 

Mindenkit szeretettel várunk a Balaton-felvidékre!

 

A verseny várhatóan a geocaching.com oldalon is megtalálható lesz!

 

Érdemes visszatérni, az oldal folyamatosan frissül!

 

Akiknek az ajándékokat köszönhetjük:

 

A fődíj az MGKE ajándéka a Garmin segítségével

 

1db Forerunner 110 +  HRM futóóra.

 

 

 

 

 

Cactus és a facoin.hu jóvoltából 3*15 db facoinra szóló utalvány

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Budastore.hu felajánlása 3 db Sigma pc 9 III pulzusmérős karóra,

melyből egyet a gyalogos és a  kerékpáros kategória helyezettjei között sorsolunk ki. 

 

 

 

 

Ajándékok a Navigate Kft.-től a Garmin gps-ek hazai forgalmazójától

 

 

 

A nagyvázsonyi Kinizsi vár ajándéka 3 családi belépő.

 

 

A nagyvázsonyi Vázsonyvölgy Panzió ajándék éjszakákkal kedveskedik a szerencséseknek.

 

 

A Várcsárda Nagyvázsony a verseny hétvégéjén egy vacsorával vagy egy ebéddel kedveskedik valakinek 6000 forint értékben.

 

 

A Tihany Tourist 3 ajándékcsomaggal kedveskedik a szerencsés játékosoknak.

 

 

A tihanyi Levendula Ház ajándéka egy családi belépő.

 

 

 

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület néhány üveg bort ajánlott fel a szerencsés játékosoknak.

 

 

 

 

 

 

 

     



Versenyeredmények


Gyalogos kategória
helyezéseredményNickrajtszámkategóriarajtidőcélidő
11:34L@zy171gyalogos11:4013:14
21:43Mathau166gyalogos11:1512:58
31:45macikupac165gyalogos11:1513:00
31:51zayd112gyalogos9:1711:08
52:00Abacus174gyalogos12:0214:02
62:15Mackka163gyalogos10:5513:10
72:24Magpet116gyalogos9:2411:48
82:26Tücsi Team173gyalogos11:5514:21
92:35kíváncsifáncsi101gyalogos9:0011:35
92:35lelcache102gyalogos9:0011:35
92:35SirGalahad103gyalogos9:0011:35
122:48Kukucsi150gyalogos10:1313:01
122:48Petibá151gyalogos10:1313:01
143:02csapdoki128gyalogos9:3712:39
153:10Fazék172gyalogos11:4414:54
163:16AccessDenied125gyalogos9:3412:50
173:25kópé1993139gyalogos9:4513:10
183:26Brezko170gyalogos11:3314:59
193:31diego143gyalogos9:5213:23
203:33jspanyik156gyalogos10:2413:57
203:33Mr Zerge158gyalogos10:2413:57
223:34Pikk8114gyalogos9:2112:55
233:36atipapa122gyalogos9:3213:08
243:38sz.v.endre129gyalogos9:3813:16
253:39LionDaddy120gyalogos9:2913:08
263:41*Vica*147gyalogos10:0713:48
273:51VersegiZoli132gyalogos9:4113:32
283:5419izsi73169gyalogos11:2415:18
293:56Csizmások149gyalogos10:1214:08
303:57Balázs80168gyalogos11:0615:03
313:59TandA121gyalogos9:3213:31
313:59Vipi146gyalogos10:0714:06
313:59Pet148gyalogos10:1114:10
344:07Bluedog124gyalogos9:3313:40
354:09reprocesszor110gyalogos9:1413:23
364:10NARGOTH109gyalogos9:1313:23
374:14Mihul136gyalogos9:4313:57
384:15yano6ard117gyalogos9:2513:40
394:22ésatöbbiek130gyalogos9:3914:01
394:22szvjuli138gyalogos9:4514:07
394:22Piro153gyalogos10:1514:37
424:24Kakukkos és Hajszál144gyalogos9:5314:17
434:25Zsotie142gyalogos9:5014:15
444:26Shelbie113gyalogos9:1913:45
444:26Botos család141gyalogos9:4914:15
464:31heyjoe115gyalogos9:2213:53
464:31BAnna106gyalogos9:0613:37
464:31Balon69107gyalogos9:0613:37
494:32Zotyatomek105gyalogos9:0613:38
494:32Katika108gyalogos9:1013:42
514:33slynemeth126gyalogos9:3514:08
514:33Meszes Tibor131gyalogos9:4014:13
514:33PRISZI134gyalogos9:4214:15
544:36Tschilla167gyalogos11:0615:42
554:40RSP164gyalogos10:5615:36
564:43Berci és Rózsa133gyalogos9:4114:24
574:53Firesanyi104gyalogos9:0313:56
585:01MrBean162gyalogos10:5415:55
595:07ZsoBax123gyalogos9:3314:40
595:07Lopakodó160gyalogos10:3415:41
595:07Piás161gyalogos10:3415:41
625:16Királyék154gyalogos10:2315:39
625:16Blaszter175gyalogos11:2016:36
625:16Kukk176gyalogos11:2016:36
655:17Gábor75157gyalogos10:2415:41
665:19Vasedény127gyalogos9:3714:56
675:23Andi & Parker159gyalogos10:2815:51
685:24Cincinek155gyalogos10:2315:47
695:41PulykiMaki135gyalogos9:4315:24
706:43VasG118gyalogos9:2616:09
706:43Decsi család119gyalogos9:2616:09
726:46Gyros140gyalogos9:4716:33
736:47prodq211gyalogos9:4616:33
747:00Paya111gyalogos9:1616:16
-disqviragk137gyalogos9:44N/A
-disqfreddy152gyalogos10:1513:35

Családi kategória
helyezéseredményNickrajtszámkategóriarajtidőcélidő
11:10Totti234családi11:2612:36
21:17Ninja family239családi12:1713:34
31:38L@zy242családi13:5015:28
31:38Balilla243családi13:5015:28
51:47anettnori201családi9:0710:54
61:51Rife+Kisrife206családi9:3011:21
71:53BBBBnet212családi9:5011:43
82:05jetijak204családi9:2511:30
92:08tosza73213családi9:5111:59
102:14BFERI238családi11:5314:07
112:16Zöldek227családi10:5413:10
122:19Pilis50205családi9:2811:47
132:21Fil240családi12:4015:01
142:22Georgina237családi11:5214:14
152:25oktriv208családi9:3712:02
152:25TOMKI214családi9:5112:16
172:33Palika218családi10:0312:36
172:33kolibri221családi10:1312:46
192:34Terdik család225családi10:3213:06
202:37Csicsina209családi9:4212:19
212:43Bíró András215családi9:5212:35
222:47Zazi és a lányok202családi9:1312:00
232:50Heni & Gábor231családi11:0113:51
242:52fattila216családi9:5512:47
242:52R.Guszty145családi9:5512:47
262:56Bubuka203családi9:2612:22
272:57mazsola069210családi9:4312:40
283:03Moles223családi10:1913:22
293:13Safc235családi11:2914:42
303:15Peterpan229családi11:0014:15
313:17Akebono és Fia241családi12:4115:58
323:27NagyMisi220családi10:1113:38
333:37Riki-Smidi232családi11:0514:42
343:40Banyóka228családi10:5514:35
353:42Mátéfy család233családi11:2015:02
364:08NBOKAN217családi9:5914:07
374:10Ede230családi11:0115:11
384:18Deva224családi10:3014:48
394:22Ádi3219családi10:0414:26
404:23Balee222családi10:1514:38
414:30Bojsza család207családi9:3614:06
425:06Feldelaci226családi10:2015:26
-disqGabcsi&Zoli236családi11:32N/A

Kerékpáros kategória
helyezéseredményNickrajtszámkategóriarajtidőcélidő
12:01kíváncsifáncsi308kerékpáros12:2114:22
22:10zayd306kerékpáros11:5414:04
32:12bgjozsa307kerékpáros12:0514:17
42:21Mikulás304kerékpáros11:0813:29
53:07gusty303kerékpáros9:4612:53
63:13Kicsiogre305kerékpáros11:3814:51
75:40Peter60302kerékpáros9:5215:32
85:41Strombus301kerékpáros9:5215:33
-disqAccessDenied309kerékpáros13:10N/A
-disqmogemap310kerékpáros13:4817:14
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]