geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1026. Templomok városa (GCTplm)
Évszázadok óta itt állnak Ők heten;
Évszázadok óta itt állnak Ők heten;
Dunára néző szentéllyel várják,
Dunára néző szentéllyel várják,
hogy megszemléld Őket egyesével, közelről: a Pozsarevacskát,
hogy megszemléld Őket egyesével, közelről: a Pozsarevacskát,
a Csiprovacskát,
a Csiprovacskát,
a Blagovesztenszkát,
a Blagovesztenszkát,
a Vártemplomot,
a Vártemplomot,
az Opovacskát,
az Opovacskát,
a Belgrád-székesegyházat,
a Belgrád-székesegyházat,
és a Preobrazsenszkát;
és a Preobrazsenszkát;
végül egyszerre mindnyájukat, távolról.
végül egyszerre mindnyájukat, távolról.

Szélesség N 47° 39,899'
Hosszúság E 19° 4,561'
Magasság: 106 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.08.02 07:30
Megjelenés időpontja: 2004.08.02 08:20
Utolsó lényeges változás: 2018.06.11 19:20
Utolsó változás: 2018.06.15 10:07
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+7V)
Elrejtők: Geobébi
Felhasználó: geobebi
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.0
Megtalálások száma: 785 + 8 sikertelen + 30 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


A segédpont beteg.

E geoláda megszületésével egyidejűleg a Szentendrén lévő korábbi telepítésű GCSte láda megszűnt. Az eredeti láda rejtőjével történt utólagos egyeztetés alapján, az új multi a békés (törzs)fejlődés, vagyis ládaváltás egyik példájának tekintendő. (Később azonos név alatt, de jelentősen átalakítva a GCSte újjászületett, és megint kereshető.)

Tudnivalók a jelszó (és a pont) megszerzéséhez:

Szentendre templomait bemutató virtuális pontsor, amelyet a végén egy valódi láda foglal keretbe. A lentebb megadott 7 ponton egy-egy számot és betűt kell begyűjteni. A számokat a N 47° 41,ABC' E 19° 0D,EFG'képletbe kell behelyettesíteni, így kapjuk meg a záróláda koordinátáit. A láda kb. 4 km-es útra van a templomoktól és egy ösvény melletti mélyedés másfél méteres kőfala sarkának tövébe bújt. A teljes jelszót úgy kapjuk meg, hogy a begyűjtött betűket a ládában található jelszórésszel egybeírjuk úgy, hogy az egy értelmes kifejezést alkosson (nagybetűkkel). Ha nem sikerül a helyes sorrendre rájönni, akkor a segédponton, egy KRESZ-táblán található a segítség.

A pontok:
A:  N 47° 39,899' E 19° 4,561' [GCTplm-1] a templom hátulján lévő műemlék tábla 3. sorának 2. számjegyére és 2. sorának 6. betűjére;
B:  N 47° 40,010' E 19° 4,537' [GCTplm-2] a templom északi falában lévő fém dobozfedél 3. sorának 1. számjegyére és 2. sorának 1. betűjére;
C:  N 47° 40,065' E 19° 4,593' [GCTplm-3] a templom nyugati homlokzatán lévő tábla 2. sora első két számjegyének összegére és 5. sorának 2. betűjére;
D:  N 47° 40,085' E 19° 4,535' [GCTplm-4] a templom oldalkapuja előtti villanyoszlop (két egyforma van) alján lévő felirat D betűjének sorszámára és 5. betűjére;
E:  N 47° 40,125' E 19° 4,423' [GCTplm-5] a templom kertkapuja melletti műanyag tábla 2. számjegyére és utolsó betűjére;
F:  N 47° 40,125' E 19° 4,547' [GCTplm-6] a templom kerítése melletti sikátor falán lévő tábla 2. sorának 2. számjegyére és 1. sorának 1. betűjére; végül pedig
G:  N 47° 40,272' E 19° 4,690' [GCTplm-7] a templom kőkerítésén lévő tábla 1. C betűjének sorszámára és 2. sorának 8. betűjére van szükség.

A segédpont (nem kötelező):
 N 47° 40,582' E 19° 3,714' [GCTplm+segédpont] a templomkerítés sarkán álló KRESZ-tábla hátulján megtalálható a begyűjtött hét betű helyes sorrendjére való utalás.

Kiegészítés azoknak, akik nemcsak a GPS-t és a WAP-ot nézik:

Korábbi két ládám (Asztal-kő, Téry út) sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy játékba szállok egy olyan területen is, ahol sokkal nehezebb kimagasló értékeléseket begyűjteni - a városi ládák viszontagságos terepén. Remélem, hogy nemcsak a saját tudásomat tettem próbára, hanem sikerül játékostársaimnak megint szép (esetleg ismeretlen) helyeket, épületeket megmutatni, új információkat adni, és legfőképpen jó szórakozást nyújtani.

A helyszín tehát Szentendre, a templomok városa. Nem túlzás ez a kifejezés, hiszen a kisváros szűk belvárosában hét, a keleti egyház sajátos légkörét sugárzó templom magasodik ki a házak közül. A most épülő evangélista és az izbégi templommal együtt pedig összesen kilenc temploma van lakhelyemnek.
A település első temploma -jelenleg a város legrégebbi épülete- a Várdomb tetején álló római katolikus plébániatemplom. A kutatások szerint a város neve ennek a középkori templomnak a korabeli védőszentjétől, Szent András apostoltól származik. A kis városka a török uralom végére lakatlanná vált, házai romba dőltek, temploma beomlott és kiégett. A mai városkép kialakulása a török kiűzése után kezdődött. 1690-ben Nándorfehérvárt (mai Belgrád) a törökök újra elfoglalták, a (Lipót) császárt támogató balkániaknak menekülniük kellett. Szentendrére mintegy 6000 szerb, továbbá kisebb számban más nemzetiségű (görög, dalmát, bosnyák...) telepes érkezett. A különböző vidékekről érkezett menekültek megőrizték összetartozásukat, a mai Szentendre más-más területén telepedtek le. A betelepedés után először ideiglenes jelleggel külön-külön fatemplomot, később ugyanazon a helyen kőtemplomot építettek. Az 1700-as években az újjáépített katolikus templom mellett így emelkedett ki hat új görögkeleti templom. Az egyes templomok neve máig is jelzi azt a vidéket, ahonnan a menekülők érkeztek. Az akkori uralkodótól, I. Lipóttól nyert kiváltságok alapján a görögkeletiek szabadon gyakorolhatták vallásukat Szentendrén a XVIII. században. Ez egyedülálló volt, hiszen abban az időben a szabad vallásgyakorlat csak a katolikus egyházat illette meg.
A görögkeleti egyházi szabályok szerint még a barokk idejében is keletelt szentéllyel épültek a templomok. A szentendrei templomok mindegyikének főhomlokzata ezért nyugatra néz, a szentély pedig keletre. Így aztán tapasztalhatjuk is, hogy egyes templomok elhelyezkedése kevésbé látványos, a főhomlokzat nemegyszer domboldal felé néz (pl.: Pozsarevacska, Preobrazsenszka). A Duna felől nézve látszik a legjobban, hogy a templomok közel azonos irányban állnak (2. kép). A görögkeleti templomok a belső tér funkciók szerinti felosztásában és a berendezésben is követik az ortodox kánont. Legszembetűnőbb jellegzetességük a belső térben a hajót a szentélytől elválasztó képfal, az ikonosztáz. Az ikonosztázon egymás felett több sorban helyezkednek el a faragványokkal gazdagon díszített -apostolokat, szenteket, Szűz Máriát ábrázoló- ikonok. A középen nyíló ajtó vezet a szentélybe. A templomokban a nők és a férfiak külön helyen tartózkodtak, általában egylépcsőnyi szintkülönbséggel el is különültek.

A templomok tételes bemutatásánál délről észak felé haladok. Az egyes pontokat egyben POI-ként is rögzítettem, oda töltöttem föl a templomokról készült külső, belső felvételeket.

A. Pozsarevacska-templom
A Pozsarevácból menekült szerbek építették. 1690-ben fatemplom állt a helyén, majd 1759-63 között készült el a mai is látható kőtemplom. A templom tornya csak további 30 év múlva épült hozzá, a részleteket megfigyelve észrevehetjük az építők ízlésbeli különbségét. A város legdélebbre fekvő temploma az ortodox kánon miatt a Római tábor dombja felé néz. A barokk épületet ráadásul kőfal és magas fák veszik körbe, ezért aztán nehezen fényképezhető. 23 méter magas tornyával a város talán legeldugottabb temploma. A vastag kőkerítés mögött a templomkert régi sírköveket őriz. A szentendrei templomok közül posztbizantikus ikonfalával tűnik ki. Átmenetet képez a korábbi, alacsony és a későbbi, magas ikonosztázok között. Valószínűleg a betelepülők már készen hozták magukkal.
A templom nem látogatható.

B. Csiprovacska-templom (Péter-Pál-templom)
Szentendre legnagyobb temploma eredetileg szintén görögkeleti szerb templomként épült. Nevét a Ciprovacból érkezett menekültek után kapta. Először itt is fatemplom állt, majd 1750-től épült fel a kőtemplom. A szerb lakosság folyamatos hazavándorlása után a XX. században a katolikus egyház tulajdonába került. A templom berendezése egyszerű, a falak fehérek, freskói nincsenek; korábbi értékes felszerelését a hazatelepülők magukkal vitték. Méretei impozánsak: 300 m2 alapterületű, kb. 1000 fő befogadóképességgel, tornya 33 méter magas. Napjainkban is rendszeresen tartanak benne szentmisét. Hétfő kivételével általában 10-16 óra között látogatható, pénteken csak délután.

C. Blagovesztenszka-templom (Görög templom)
Fő-téri elhelyezkedése miatt a város egyik jelképe, s talán a legismertebb is a templomai közül. Építtetői a körülötte elterülő városnegyed görög kereskedői voltak. A korábbi fatemplom helyén 1752-ben épült, rokokó elemekkel gazdagított barokk templom Szentendre egyik legjelentősebb műemléke. Különlegessége az alaprajzilag is íves kő kapukeret, valamint a torony magas harangablakai előtti, szintén íves, apró kőerkélyek. Az oldalbejárat mellett görög feliratú, vörösmárvány síremlék és egy faragott gyertyafülke, a kapu fölött Szent Konstantin és Szent Ilona freskója látható. A templom északi falával összeépített épület a Ferenczy Múzeumnak ad helyet. A belső térben a gazdagon díszített, áttört, boltozatig emelkedő ikonfal, a vörösmárvány oltár és az áldozást előkészítő asztal emelendő ki.
A templomban ma már nem végeznek szertartást, gyakorlatilag inkább múzeumként működik. Hétfő kivételével 10-17 óráig tart nyitva, a belépő 200 Ft.

D. Keresztelő Szent János-plébániatemplom (Vártemplom)
A város legrégebbi és egyben névadó (Szent András tiszteletére felszentelt) műemléke. A mai templom a korábbi -a tatárjárás alatt tönkrement- templom helyére épült 1241-80 között. Az óratorony a XIV. század elején épült hozzá. A török dúlás után az ideérkező római katolikus dalmátok vették használatba. 1751-ben kapta meg mai külső-belső architektúráját, azaz a gótikus arányok és statikus elemek megőrzése mellett barokk formáját. Középkori eredete miatt ez a templom is szentélyével keletre fordul.
A délnyugati támpillér sarkán az 1300-as évekből származó, kőből faragott napóra kapott helyet. A déli oldalon középkori ablakok kőkeretei és freskónyomok láthatók. A belső freskókat szentendrei festők készítették 1933-38 között. Érdemes megfigyelni, hogy a bibliai jeleneteket szentendrei háttér elé festették.
Szerda kivételével általában fél 10 és du. fél 5 között találjuk nyitva.

E. Opovacska-templom (Református templom)
Kisméretű, barokk templom, a legegyszerűbb a szentendreiek közül. Közelében eredetileg szintén fatemplom állt, majd 1746-ban épült meg a kőtemplom. Nevét az Opovácból menekült, a Várdombtól nyugatra letelepült építtetői után kapta. Alacsony, mindössze 18 méter magas tornyával ez a legkisebb a szerb ortodox templomok közül. A főhomlokzaton egy-egy üres szoborfülkét találunk, a görögkeletiek ugyanis vallásuk parancsolata értelmében nem készítenek szobrokat. A református egyház 1913-ban vásárolta meg. Berendezését kicserélték, belseje egyszerű, diszítésmentes. Az 1950-es években tatarozták, akkor kerültek le a homlokzatáról a többi templomnál mindenütt látható kővázák.
A református templomban rendszeresen tartanak istentiszteletet a hívek számára. Nyitva általában csak olyankor van.

F. Saborna-templom (Belgrád-székesegyház)
A Belgrádból érkezett szerb menekültek temploma, 1758-63 között épült fel. Az 1695-ben létrejött Budai Szerb Ortodox Püspökségnek sokáig Szentendre adott otthont, ma is püspöki székesegyházként működik. Rangjához méltóan ennek van a legmagasabb tornya (48 m), és talán az egész épület is a legdíszesebb. Mindenképpen kiemelendők a templom faragott, rokokó díszkapui és a kerítés kovácsoltvas kapui. A templomkert és a templom falában számos sírkövet találunk beépítve. A templom belseje és berendezése is kimagaslóan értékes.
A Szerb Ortodox Múzeummal együtt -hétfő kivételével- 10-18 óráig tart nyitva, 400 Ft-os belépőt kell fizetni. A püspöki székhelyen szombat-, vasár- és ünnepnapokon rendszeresen tartanak (szerb ortodox) istentiszteletet.

G. Preobrazsenszka-templom
A Boszniából menekült szerb tímárok (tabakosok) építették fel a Szamár-hegy lábánál lévő templomukat 1741-46-ban. Helyén -1690-től- először fatemplom állt. Magas fák közt, zárt kőkerítés mögött, a hegy felé fordulva rejtőzködik a látogatók elől. Az utcáról gyönyörű, kora klasszicista stílusú kerítéskapuja és a szentély külső oldalán, kőkeretes fülkében elhelyezett, megfeszített Krisztust ábrázoló freskó tűnik fel a leginkább. A templombelső az egyik legszebb magyar ikonosztázt és a hazai szerb művészet egyéb remekműveit rejti.
Nem látogatható, csak az évente, augusztus 19-én megrendezésre kerülő szerb búcsú idején tart nyitva.

Segédpont: Szent András-plébániatemplom
Izbég a XVIII. század közepéig önálló település volt. Javarészt szerb lakosai 1738-ban építették az eredetileg görögkeleti barokk templomot. A templom 1948-ban került a római katolikus egyház birtokába. Ekkor keleti irányban egy boltszakasszal és két kereszthajóval is kitoldották. A keletelt szentély, a templomkertet körülvevő kőfal és a beltérben látható bizánci stílusú kereszt, alatta támaszkodó padok és a csillárok ma is utalnak szerb ortodox múltjára.
Szentmisék idején található csak nyitva.

A teljességhez hozzátartozik Szentendre kilencedik, legújabb temploma, a  N 47° 39,926' E 19° 4,550' [GCTplm+ráadás templom] ponton található evangélikus templom, amelyet 2004. augusztus 21-én szenteltek fel; valamint a  N 47° 40,119' E 19° 4,585' [GCTplm+zsinagóga] ponton található Szántó emlék- és imaház, a szentendrei zsidó hitközség 1998-ban felszentelt parányi zsinagógája is. Koruknál fogva a multiba nem kerültek bele, de érdemes megtekinteni őket, útba is esnek.

Befejezésül néhány szót az útvonalról és a záróládáról is. Valamennyi pont Szentendre belterületén található. A virtuális pontok elérhetők, a záróláda 200 méteren belül megközelíthető aszfaltúton. A 7 templom körbejárásához kb. 3 km-t kell megtenni. Természetesen ennél jóval többet fog megtenni az, aki élvezetét leli a templomok fényképezésében és keresi a legjobb rálátást, vagy vadászik azokra a helyekre, ahonnan egyszerre a legtöbb torony látszik. A záróláda -most már talán mondhatom- hagyományos Geobébi-féle faláda, 14x8x5 cm belmérettel. Tematikus ládáról lévén szó, ezúttal a templomokkal, vallással kapcsolatos ajándékok vannak benne; kérem, hogy ilyeneket is tegyetek bele. A láda közvetlenül egy ösvény melletti mélyedés 1,5 méteres kőfala sarkának tövében került elrejtésre; felkutatását ezért öltönyben nem javaslom. A helyszín egyébként önállóan is megállná a helyét, mindenesetre úgy gondoltam, hogy rálátással a templomokra kitűnő végpont. (Érdemes távcsövet vinni.)

Mindenkinek nagyon jó városnézést és kellemes szórakozást kívánok!'
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (569 db): környezet: 4.71 rejtés: 4.53 web: 4.71 átlag: 4.65

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Bogi és Bálint 2020.02.10 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk . Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.6]

emmerwald 2020.02.08 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Páratlan hangulatú a város és a végpont választás is különleges.
Akár egy külön ládát is megérdemelne...
Köszönöm!

HZsoti 2020.02.07 13:56 - Megtaláltam
kellemes séta volt, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Kiaribua 2020.01.30 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

hunor42 2020.01.11 17:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Tomkatomi 2020.01.11 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

ptomi93 2020.01.02 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Tomi és Barbi

Zsizsi60 2019.12.29 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

somga 2019.12.29 12:00 - Megtaláltam
Két hete kezdtük el a keresést, ma a ládát kutattuk fel. A ládára szó szerint ráléptem (nem tört el), valószínűleg kieshetett rejtekéből. Visszahelyeztük. Köszönjük a rejtést.

esztelneki 2019.12.08 09:46 - Megtaláltam
Remek multi és a szerencsémre mire felértem a hegyre felszállt a köd és láthattam a fantasztikus kilátást. Köszönöm a rejtést, a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

erdosimi 2019.11.15 20:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

erdosjudit 2019.11.14 22:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

SimlisCsibe 2019.10.21 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0_beta_18]

stikli08 2019.10.21 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Csodás őszi időben Simlissel. Ez a multi rendben van! Nagyon jó! [Geoládák v2.2.5]

ÁG-Team 2019.09.30 19:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bali László 2019.09.14 18:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Hokuszpok 2019.09.05 19:35 - Megtaláltam
Köszi!
Ötletes a hely, és fárasztó odáig eljutni ha csak gyalog mész.

Kovács Beni 2019.09.05 19:35 - Megtaláltam
Köszi!

Kaputyin 2019.08.29 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Hét templom hat találat, a mai nap mérlege Szentendrén!
A rejtéseknek köszönhetően alaposan megismerkedtünk a zegzugos utcákkal, a szűk sikátorokkal, az apró terecskékkel, a sok-sok üzlettel, a Duna parttal, és természetesen a templomokkal!
A találat bejegyzéséhez szükséges feltételekből, a leolvasás jelesre sikerült, a mászás közepesre, a jelszóképzés elégségesre.
A kilátás pedig nagyon ott van! :)

IMG_20190829_115641IMG_20190829_110221
IMG_20190829_110731IMG_20190829_110841
IMG_20190829_110849IMG_20190829_111555
IMG_20190829_112050IMG_20190829_120534
IMG_20190829_123602IMG_20190829_123551
70268482_418431375465752_4331075176251785216_n 
Szilágyiék 2019.08.27 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.04
A város - és benne a templomok - csodaszép! Nagyon jó volt végigsétálni, összefűzve még négy láda pontjaival.

Köszönjük, hogy megmutattad!

Mi itt kezdtünkMisztikus lépcsőn...
... ide érkeztünkEz sajnos zárva van
Erről a tábláról nem egyszerű bármit leolvasniEgyedül voltunk, csodás az érzés!
Pihentünk az árnyékbanAzután benéztünk a templomba is
Jajj, ez a sikátor a kedvencem!Áldás van rajtam
Utolsó az útvonalunkbanItt olcsón és finomat ebédeltünk
kobrakiraly 2019.08.22 23:59 - Megtaláltam
A láda sorozatot már a tavalyi évben végig jártuk. A vég ládát kerestük most. Szép környezetben, jó barátokkal, kellemes túra volt. Köszönet a rejtésért.

Huncutka01 2019.08.22 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Nyugdíjas túratársaimmal jót túráztunk a szép környezetben. A ládát a láda oldal leírása alapján, azon a helyen találtuk meg. Nagy élmény volt a kis könyvtár. Sajnos idő hiányában olvasásra nem volt lehetőségünk. Köszönjük a rejtő rávezető segítségét. Természetesen köszönet a szép kilátásért és azért is, hogy ezt megmutatta nekünk.

20190822_125913Látkép a ládától.
Mivol 2019.08.20 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.

Valamikor 2 hete jártuk körbe a templomokat, valamint a többi ládát Szentendrén. Gond nélkül megvolt a végső koordináta, de most sikerült csak felkeressük a végládát.

Sajnos innen hiányzott a jelszórészlet, és logbook sincs a dobozban. A rejtő segített, aztán már csak össze kellett válogatni a betűket.

A jelszórészletet tollal ráírtam a doboz tetejére (vki már egyszer megtette, csak eléggé lekopott, néhány betű nem volt felismerhető) és egy papírfecnire is, sajnos jobb nem volt nálunk, amit ideiglenes logbooknak beállíthattunk volna.

Jó séta volt, szép végládával, kellemes adalék Szentendre belvárosának bogarászásához. Köszönjük! :)

kir6 2019.08.17 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

erdei.laszlo 2019.07.26 14:27 - Megtaláltam
Sikeres találat!

ikba88 2019.07.20 16:05 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

zoldbeka 2019.07.19 09:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Bár a 6.pont elérhetetlen, de a koordináták alapján kitalálható volr a végláda helye. [g:hu 1.6.3]

whaides 2019.06.09 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Ötletes ???? [Geoládák v2.2.5]

Ásványvadász 2019.06.01 18:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
Hihetetlen, hogy mennyi templom van itt. És mind szép és különleges. Az egyikből éppen jött ki a násznép.
Az ilyen multinál nagy a leolvasandó részlet tévesztési lehetősége. Szerencsére mindent jól csináltunk.
A végládától gyönyörű a kilátás. A kihelyezett kiskönyvtár meglepő.

tfmb 2019.05.12 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Köszi a rejtést!

SandorCsaba 2019.05.11 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

fTyler 2019.04.07 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VaVi 2019.04.06 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Nicky&Ati 2019.03.24 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

porto 2019.03.24 10:15 - Megtaláltam
Köszönöm, két élmény volt! :-)
A láda is becserkészve!!!
Autósoknak ajánlom bicó/gyalog :-)))
Szép ki kaptató! :-)))
De megérte!
[Geoládák v2.2.5]

SirCristo 2019.03.17 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

golyakr 2019.03.17 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szab 2019.03.15 19:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.78
Nagyrészt babakocsival sétáltuk végig családostul. Ránksötétedett és az eső is kezdett cseperegni, így 7-es pont közelébe már autóval mentünk és persze a végláda közelébe is. A jelszót magamtól soha nem találom ki, de Google segített. Köszi a rejtést.

PetyCamino 2019.03.15 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.22
Jó kis városnézés, de az utolsó kissé fura volt.

pyrosz 2019.03.15 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük, egy élmény volt! :)
A végládát én is külön választottam volna.

Miamicryt 2019.03.02 15:39 - Megtaláltam
Szentendrei karneváli ládászás alkalmával! Köszönjük! :))
csodás élmény! [g:hu 1.6.1x]

Szili83 2019.03.01 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.
Ennyi templom ilyen kis helyen, nem mindennapi... és a végponton lévő láda sem.
Gratulálunk a rejtőnek.

piroska 2019.02.12 13:00 - Megtaláltam
Kimondottan jó állapotú dobozt találtam az adott koordinátán, még be sincs ázva.
Szép időben, jó helyen, príma kilátás!
A komplex jelszó a rejtő segedelmével lett meg.(Jó pár éve kerestem fel a multi pontjait.)

Evila 2019.02.10 14:40 - Megtaláltam
A templomokat már kétszer is végig jártuk, de a végládát csak ma sikerült megkeresni. A láda nem a leírás szerinti helyen van, log füzet sincs benne. Szerencsére a láda oldalára felírt jelszó még olvasható. A segédponton nincs információ, de a Google pótolta.
Köszönjük a rejtést! Evila és Dani

Mizo6869 2019.01.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. A ládához kocsival mentünk, mert elég messze van a várostól. A láda nem a kövek alatt van, de ha ott vagy, akkor biztosan megtalálod. A jelszó latinul van, de google segített. Sokszor a jelszónak semmi köze nincs a ládához, de itt nagyon találó. Gratulálok a rejtőnek. Mia, Piri (kutya), Zoli.

KataJani 2018.12.30 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.12
.

bzz 2018.12.27 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Livi123 2018.12.27 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kupec 2018.12.26 15:15 - Megtaláltam
Hát, nem is tudom.
Alapból gyűlölöm a városi leolvasós multikat, most sem sikerült megkedvelnem ezt a műfajt. A helyszín persze ettől még szép. Nem értem tematikailag mi köze van a záróládának az első 7 ponthoz, én biztos különválasztanám, a kilátás viszont remek.
Végül a jelszóképzés is értelmetlen. Ha valaki nem beszél latinul, illetve nem jártas a valláselméletben, akkor biztosan nem jön rá a jelszóra, nyilván a Gugliba betömve gyorsan adódik a megfejtés.

Zogeboka 2018.11.08 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm.

Karaliosz 2018.11.04 17:21 - Megtaláltam
Ez a láda is pipa. ;) Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

kugyu21 2018.11.04 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

kismaczu 2018.11.04 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Köszönjük a rejtőnek a hogy ide elvezetett.

1026. Templomok városa  SZENTENDRE (5)1026. Templomok városa  SZENTENDRE (7)
1026. Templomok városa  SZENTENDRE (12)1026. Templomok városa  SZENTENDRE (14)
1026. Templomok városa  SZENTENDRE (15)1026. Templomok városa SZENTENDRE (2)
1026. Templomok városa SZENTENDRE (5) 
Kimberli1 + Imi30 2018.11.03 12:30 - Megtaláltam
Sötétedés után kezdtük el a láda pontjainak a begyűjtését. Az első ponton a templomot tatarozzák, nem tudtuk a sötétben az állvánnyal takart táblát leolvasni. Próbáltunk másnap rejtői segítséget kérni, de telefonon nem elérhető, így vissza kellett mennünk és újra leolvasni, nappal már sikerült. A láda könnyen meglett, de logbookot és tollat nem tartalmazott, mivel volt nálunk ládadokis láda abból pótoltuk! Szentendre gyönyörű szép kis város, köszönjük a rejtést!

tabletta 2018.10.27 12:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

dev86xr 2018.10.26 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Szilvil 2018.10.26 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ErdőCsöndje 2018.10.07 13:27 - Megtaláltam
Köszönöm!

szaszkievics 2018.09.01 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Szorgosan és ügyesen gyűjtögettük a pontokat HRita - KesserHercegnővel, minden pont meglett és jelszórészlet is. Volt pár templom, ahol felújítás volt és sajnos csak a Várdombi templomba tudtunk bemenni - ahol megtudtuk, hogy a templom falán van az ország legrégebbi napórája a XIII. századból. A kilátás innen is szép volt, mint ahogyan a záróládától is. Először nem értettük, miért kell ezt így, de aztán örültünk a kilátópontnak és annak is, hogy rejtői segítséggel meglett a jelszó, illetve a láda is. Köszönjük a multit!

P1290885P1290888
P1290891P1290893
P1290902P1290903
P1290905P1290914
P1290927 
HRita 2018.09.01 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

kissrisk 2018.07.25 17:26 - Megtaláltam
Régen játszottunk, akkor sem sokat, de ez a kaland top 3-ban van nálunk. köszi a rejtést. [g:hu 1.5.4]

motek2.0 2018.06.14 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Nagyon tetszett a rejtés. Akubb segítségével sikeresen megtaláltam.:)

Akubb 2018.06.14 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Családi ládázás Szentendrén egy fárasztó nap után.
Nagyon élveztük a városi bolyongást, és az információk felkutatását, mindenki jól szórakozott közben. Tudtuk, hogy az utolsó pont messzebb van, ezért oda autóval mentünk fel, de ezt elve így terveztük. A ládát könnyen megtaláltuk, de itt az igazi érdem a gyerekeké volt :)
A jelszóhoz gugli professzort izzítottuk már otthon, így végül sikerrel zártuk a kalandot.
Köszönjük a rejtést!

halaszkiraly 2018.06.14 14:23 - Egyéb
Zöld kereszt Kedves geobaby, Blue Mali játékostársunknak köszönhetően a ládád karbantartása megtörtént - nagyon szépen köszönjük! :)
Kérem szépen, hogy ennek megfelelően, a beteg állapotára utaló pirosbetűs szöveget töröld a lap tetejéről!

Üdv: ládadoki

halaszkiraly 2018.06.07 11:55 - Egyéb
Piros kereszt Nem látni változást az oldalon, és a láda állapotában sem... (lassan eltelik 4 hónap a betegre állítása óta) További tudnivalók a beteg ládákról.
Javaslom a multi adoptálhatóvá tételét.

alcala76 2018.05.29 17:16 - Megtaláltam
Templomokat végigjártuk, a megadott betűkből próbáltam megfejteni a jelszót. A ládához sajnos részben nem volt időnk elmenni, részben láttam, hogy február óta beteg a láda, logbookot, jelszót nem tartalmaz. Köszönet a rejtőnek, hogy segített elindulni a megfejtés felé vezető úton. :) Ahogy lesz alkalmunk, fentről is megcsodáljuk a templomokat!

P5270087P5270088
P5270104P5270100
P5270101P5270106
P5270092 
halaszkiraly 2018.02.28 18:39 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


mulder2197 2018.02.28 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.20
A ládát megtaláltam, de el van ázva, beltartalmának nagy része hiányzik. Logbook (2-3 elázott fecnit leszámítva) és jelszó nem volt benne. A láda oldalán található felirat olvashatatlan volt, sajnos. Kérem a képek alapján a találat elfogadását. Köszönöm.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.03.29 17:43]

IMG_20180228_155247_resized_20180228_044223696IMG_20180228_155312_resized_20180228_044224155
halaszkiraly 2018.02.19 19:11 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Geobébi, az utolsó log alapján karbantartást igényel a rejtés. Amennyiben van lehetőséged - kérlek ellenőrizd a rejtés állapotát!
Köszönettel: ládadoki

VINAX 2018.02.18 16:16 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
A láda, kifosztva, beázva, logbook hiányzik. Ráfér egy kis helyrepofozás.
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.2]

GYEZegzug 2018.02.12 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Köszi szépen a lehetőséget.

nmárti 2018.01.01 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 4.40
Újratöltve:) első megtalálás 2012-ben, azóta nem tudjuk megunni Szentendrét. A képek különböző alkalmakkor készültek...és van még vagy száz :) Köszi a rejtést!

-1
-2 
Judit és Béla 2018.01.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Megtaláltuk.

ystray 2017.12.31 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Wilka74 2017.10.22 21:11 - Megtaláltam
A pontokat már réges rég végigjártuk, most sötétben, esőben csak a dobozt kerestük meg.

Ágica63 2017.09.10 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
A jelszóképzéshez segítséget kellett kérni. Ágica

ellfelek 2017.09.08 10:00 - Megtaláltam
Ma egy nagy kört terveztem Budakalászról Szentendre Visegrád a hegyi kerékpárutakon keresztül... Ez volt az első (bemelegítő) láda... Hát mire felértem a végládához már rendesen bemelegedtem... :) De megérte a kilátásért. A láda renben meglett, csak egy szerelmes párt zavartam meg a keresés közben... :) Szentendrén mindig szeretek tekerni, úgyhogy a többi itteni ládát is majd másik alkalommal szedem fel. :) Most irány a Skanzen.
Köszi a rejtést!

IMG_20170908_093931IMG_20170908_102821
CsKriszti 2017.09.02 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Janisoft 2017.08.26 17:20 - Megtaláltam
A zarolada tenyleg egy kulon tortenet.
A segedponton nincs segitseg sajnos, viszont a zarolada kifejezest a google-ba irva es a betuket ismerve ki lehet talalni a teljes kifejezest :)

dvorcsakl 2017.08.23 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam! A számok és betűk jól mentek, a ládát már keresni kellett rendesen, még telefonos segítséget is kértem, végül azért megtaláltam. A jelszónál jól jött az érintett nyelv minimális ismerete.

Maszat1 2017.07.29 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2017.06.25 07:00 - Megtaláltam
Ok

Judith 2017.06.22 20:00 - Megtaláltam
Rejtőnek írtam levelet a megtalált pontokon összeszedett részletekkel.
Elküldtem a megkapott koordinátát is.
Sajnos nem találtam meg a ládát. Előttem kőfal volt az út végén, ahol a ládának kellett volna lenni,kétoldalt magán terület.

[Jóváhagyta: geobebi, 2017.07.10 10:36]

DSCF6085DSCF6086
DSCF6088DSCF6089
DSCF6101DSCF6119
DSCF6120DSCF6121
Norbee97 2017.06.22 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.81
Szentendrei ládázás 5/10.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Hááát mit is mondjak... nem tartozik a láda a kedvenceim közé, az fix. Leolvasós pontok, amiket valószínűleg elrontottam (a rejtőt felhívtam azért keresés előtt, de valószínűleg egy számot néztem el,
vagy a láda koordinátája iszonyatosan pontatlan), aztán kilométerekig csak séta. Szerintem elnéztem mondjuk a dolgokat, emiatt a kerítés körül keresgéltem, de abszolút semmit se találtam, a könyvespolcon se volt láda, de a képek segítségével rájöttem, és legalább 50 méter eltérést vettem észre. A kilátás mindenesetre tényleg szép, de szerintem szívatás ide kihozni az embert, főleg hogy a (jelenleg hiányzó) segítség véletlenül sem erre van. A ládában csak ajándékok vannak, a füzet és írószer hiányzik, a kis kulcsot ezért nyomtam a ládára. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]
652.

IMG_20170622_102708IMG_20170622_103114
IMG_20170622_103241IMG_20170622_103456
IMG_20170622_103540IMG_20170622_104723
IMG_20170622_105045IMG_20170622_112936
IMG_20170622_130329IMG_20170622_132730
azimee 2017.06.17 13:25 - Megtaláltam
A láda a "posta" szekrényben volt, PW-t nem tartalmazott, és logbook sincs benne (sajnos nálam sem volt).
A jelszórészlet rejtői segítséggel pótolva, a láda visszakerült a sziklafal tövébe.
Köszönöm a lehetőséget!

szalergabor 2017.05.28 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
OK!

csemege 2017.05.20 13:50 - Megtaláltam
A végláda keresését csak nagyon elszántaknak javaslom, a doboz nem az eredeti rejtekben van és jelszórészletet nem tartalmaz.

fcsaba 2017.04.17 18:00 - Megtaláltam
Szentendrei családi kirándulásunk elsődleges multiládája volt ez. Egy-két részletet már egy korábbi szentendrei látogatásunkkor felkerestük, most szép sorban az összeset. A templomok történetéből kirajzolódik Szentendrének a története. Az külön tetszett, hogy mindegyik templomhoz ideális mennyiségű információ került; nem túl sok, de épp elég ahhoz, hogy képet kapjunk arról, amit látunk.

Ízlés kérdése; nekem nem tetszik az ilyen távoli záróláda. A rejtés időszakában sajnos kötelező kelléke volt a városi multiknak. A záróláda helyszíne amúgy szerintem alkalmas lenne önálló ládára is, a templomok pedig önmagunkban adnak annyi élményt, hogy csupa leolvasós virtuálisként is számomra telitalálat lenne. Így együtt kissé ambivalens számomra.

A ládát nem találtam, a leírásnak pontosan megfelelő, geoládaológiailag rendesen letaposott környezetű rejtekhelyet viszont igen. A levélváltásunkra hivatkozva kérem a rejtőt a jelszó nélküli találat elfogadására.

[Jóváhagyta: geobebi, 2017.04.18 21:10]

Köszönöm!

ha2 2017.04.13 18:00 - Megtaláltam
Kerékpárral,de sokszor csak tolva tudtam haladni a lépcsőkön,sikátorokban és a legvégén a hegyen.
A megadott rejtekhelyen nem találtam meg a ládát,de kíváncsiságból kinyitottam a sziklafal felett álló kis könyves "bódét" és ott volt az egyesületi láda. Igaz hogy valakik beírták a jelszórészletet egy füzetbe de nekem nem tűnt "hivatalosnak". Sehol egy kesser logbejegyzés csak firkálmányok a lapokon. Minden esetre a jelszó ami itt szerepel stimmel.
Végül is jó kis túra volt.

079080
085086
088097
091 
Göde 2017.03.12 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Idestova 60 éve szeretem ezt a kicsi várost. Minden templomát láttam, mindegyikben voltam, de nem ilyen szemmel. Köszönöm.

Pötyike 2017.03.05 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.59
Köszönöm a rejtést!
Vaúúú!

Új ládát kapott!

Csere-bere 
gst76 2017.02.26 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
A végládát sajnos nem találtam meg. A gyalogátkelöhely táblán sem volt segédlet. Én hívtalak telefonon. Kérlek fogadjad el.
Előre is köszönöm. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Tavaszias időt kihasználva, kerékpárral kerestem fel néhány szentendrei ládát. A végláda kifogott rajtam, a meredek hegyi út egy részén tolni kellett a kerékpárt.. :(
A végláda közelében elhagytam a kerékpárt rögzítő zár kulcsát. Több, mint fél órás keresgélés eredményeként (átpakoltam a 10-15 centis avart) a kulcs előkerült, de a végláda sajnos nem.

[Jóváhagyta: geobebi, 2017.03.08 20:43]

Köszönöm szépen.

IMG_20170226_143429IMG_20170226_143859
IMG_20170226_144616 
KP1965 2017.02.09 18:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Rögtön az első ponton elakadtam, mert a lezárt kertkapu elött állva nem tudtam kibetüzni a tábla feliratát. Azért tovább mentem és a további pontokon rendben begyüjtöttem, ami kellett. Rejtői segitséggel aztán meg lett a hiányzó adat, így már össze tudtam rakni a végpont koordinátáját. Két nappal késöbb, zseblámpás esti sétával kerestem fel az utolsó pontot. Kis csalódás ért, mert nyoma sem volt az egyedi faládának, szokványos műanyag dobozt találtam, ráadásul logolni sem lehetett a szétázott, penészes füzetbe. A jelszórészletet is csak nagy nehezen tudtam kihámozni, és a város távoli fényei közt nem is láttam a templomokat. A jelszóképzéshez nem voltak információim, végül a google segítségével raktam össze.

salem.macska 2016.12.28 18:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Én a ládát nem ide tettem volna, gondolva azokra akik nem kocsival érkeznek. Szerintem simán lehetett volna találni egy helyet valamelyik templom közelében.

rubin55 2016.12.28 15:24 - Megtaláltam
köszönöm

TD Adventure 2016.12.28 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.04
Kellemes unnepek kozotti seta volt Szentendren szikrazo napsutesben. A ladahoz autoval mentunk ki. Nagyon kellemes volt az ottani kis seta is. Sajnos a doboz teljesen be van azva, ma meg epp olvashato a jelszo. De a napjai meg vannak szamlalva. Uj doboz is jo lenne!

sya0120 2016.12.18 17:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kectam 2016.11.20 15:30 - Megtaláltam
Egy remek belvárosi csavargás közben szedtük össze a pontokat, majd kikocsikáztunk a megfejtett rejtekhelyre, ahol hamar megtaláltuk a ládát. Sajnos nagyon rossz állapotban van, egy cserét megérne, a logbook is nedves, írni nem tudtunk bele, csak lefényképeztük. Ahogy megláttam a jelszót, rögtön tudtam a megfejtést, nemrég volt pont erről szó egy hétvégi eszem-iszom alatt.
Köszönjük a lehetőséget.

Vincenzo65 2016.11.19 12:31 - Megtaláltam
Jó érdekesen lett meg. A végláda igazi kuriózum. Ahogy Hobo énekelte: Mert ott ülök fenn a világ tetején. Előtte egy kis ládikában könyvek. Egy vers belőle: Fodor Ákos:Szabadkozás Ne haragudj, ha rosszul csinálom-de még sosem haltam meg. Köszönöm.

BiBoLi 2016.11.15 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Rézangyal77 2016.11.15 23:59 - Megtaláltam
A láda teljesen beázott, a jelszó még éppen olvasható. Köszönjük a rejtést!

Butchman 2016.10.31 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A jelszóképzés sajna csak a rejtő segítségével ment. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2016.10.08 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy logó 
Berián 2016.10.08 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

ocsike78 2016.09.23 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Elég munkás láda volt, de megérte megkeresni. A logbook elég viseletes, szürke, de a jelszó még olvasható.

Mirrorland 2016.08.27 17:00 - Megtaláltam
Kedves Rejtő!
Szeretnénk kérni a jelszó nélküli megtalálást! Minden pontot végigjártunk, majd a felmentünk a gps koordináták alapján a ládához. A segítség alapján a helyét meg is találtuk, a sziklafalat átkutattuk, de a láda nem volt ott. Képet is mellékelek a kilátóról, ami egyébként csodálatos volt :)
Köszönjük!

[Jóváhagyta: geobebi, 2016.09.13 10:46]

20160827_180020 
Nagy Ádi 2016.08.20 11:30 - Megtaláltam
A templomokat végigjártuk, a koordinátát megkaptuk. A helyszínen viszont sokadik próbálkozásra sem sikerült meglelnünk a ládát. Kérem a megtalálás elbírálását a mellékelt képek alapján!

[Jóváhagyta: geobebi, 2016.09.13 10:45]

WP_20160820_11_02_45_ProWP_20160820_11_03_10_Pro
WP_20160820_11_19_29_Pro 
pegasus_mv 2016.08.06 16:46 - Megtaláltam
A városi pontok gond nélkül meglettek. A képletbe való behelyettesítéssel meghatároztam a láda koordinátáját, a helyszínen a mélyedéseket végigkutatva nem találtam a ládát. Emailban mellékelt nyomvonal igazolja, hogy ott voltam.
Tisztelettel kérném a rejtőtől a találat elfogadását.
A támogatást előre is köszönöm.

[Jóváhagyta: geobebi, 2016.09.13 10:44]

gctplm_1gctplm_2
gctplm_4 
kincs92 2016.07.23 13:30 - Megtaláltam
Egy forró nyári napon jártuk végig a pontokat, gyönyörűek a templomok, mindenképp megérte ezt a sétát.

Köszönjük a lehetőséget,
Kincső és Csabi

lakkanto 2016.07.22 20:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Gyönyörű az óváros, ide érdemes eljönni.

denho 2016.07.01 19:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.46
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

robinbird 2016.06.27 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.42
A pontokat egy biciklizés alkalmával gyűjöttem össze, de a végső pontra nem indultam azonnal. Pár hét múlva párosan nekivágtunk nem gondoltuk, hogy ekkora emelkedés lesz a vége....biciklivel nem bírtuk. Messze is volt, magasan is. de a kilátás tényleg gyönyörű, bár szerintem a végső pont nem a leírt koordinátán van, sokkal mellette találtuk meg leírás alapján. Köszönjük.

szimari 2016.06.10 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.88
ok

dendeocse 2016.05.30 19:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
A városi pontokat kb. 1 hónapja kerestük meg, ma a ládáért mentünk fel a kiskutyával.

moli_gyuri 2016.05.16 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Szép séta. Csavaros megfejtés. Két alkalomra osztottuk. Elsőre a templomok és a város élvezete. Két hétre rá a láda, csodás botanikai környezettel és kilátással.
A jelszó a bónusz. Gratulálunk és köszönjük !
Cilu & Gyurkoo

Mazsom

P4103474P4103503
P4103535P4103541
P4103574P4103578
P5164046P5164030
Ifialex 2016.05.11 12:50 - Megtaláltam
Köszi, hogy megmutattad Szentendre eme oldalát.

BRobi 2016.05.07 20:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönet a rejtésért. :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bubac 2016.05.07 20:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Atalnod 2016.05.05 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.90
A városi rész megoldása után bátran nekiindúltunk a hegynek. Ekkor még nem tudtuk mi vár ránk, és azt hittük hogy még simán felérünk sötétedésig. :D Bizonyos szakaszokon azon gondolkodtam hogy ott autóval biztos fel se lehet menni. 2 másik utcáról is próbáltunk feljutni a ponthoz, de mindkettő le volt zárva házakkal. Végül felértünk a kis hegycsúcsra ahonnan gyönyörű volt az éjszakai látkép. A pontot megtaláltuk, le is másztunk, de síkítozva rohantunk el amikor a fél sziklafal megmozdúlt a rengeteg rajta lévő pók miatt. :D Nappal ezek nyílván sehol sincsenek, de este elég rideg volt a láda környéke. Akkor ott már nem tudtuk rávenni magunkat hogy tapogatózzunk. Vissza meg már nagyon nem szivesen kalandoznék Szentendréig (az eddigi tendenciákat követve valószínüleg 4 év múlva lesz esedékes), úgyhogy kérem a rejtőt hogy fogadja el nekünk a találást legyen szives :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.06.06 10:04]

received_119538274383605720160505_210949
20160505_21244420160505_212913
holly 2016.04.16 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk Clip-el :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

clip 2016.04.16 17:02 - Megtaláltam
Tavaszi motor túra során.

sarokferenc 2016.04.16 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.26
Megtaláltuk köszönjük!

Szabó família 2016.03.25 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pikku Peikko 2016.02.14 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Jól esett az emelkedő a végén!
Sajnos a láda nagyon be van ázva [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

capacsok 2016.02.07 19:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon tetszett a városban való mászkálás, de amikor a végpontot megláttuk... huuu, na akkor azért annyira nem voltam boldog, végül kocsival mentünk ki, hát 1-esbe ki tudott menni a kocsi, szerencse hogy jó volt az idő, és nem fagyott. Többször kételkedtünk abban hogy helyesen fejtettük-e meg a koordinátákat, de bíztunk benne mikor elolvastuk a többiek leírását hogy jó helyen járunk. Aztán a házak között mászkálva már arra gondoltunk hogy biztos magánterületen mászkálunk már és többször visszafordultunk, még a GPS is mindig össze-vissza mutatott, végül megtaláltuk a ládát. Végül a jelszó összerakása okozott fejtörést, de mivel már sötétedett elhatároztuk hogy a segítséget is felkeressük, na ott mindent átnéztünk tüzetesen, de semmit nem találtunk, így otthon az internet segítségével fejtettük meg. Összességében a városi ládák tetszettek, a szép kilátás is, bár annak inkább egy egyes ládát tudnék elképzelni. A láda egyébként be volt ázva, a logbook tiszta víz, így nem is írtunk bele.

EdeZ 2016.02.07 16:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Fixis 2016.01.21 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
2016.01.19-én kerestem fel a városi helyszíneket. Akkor már nem vágtam bele a láda felkeresésébe, mert kezdett sötétedni.
Az utolsó pont nagyon gyönyörű helyre került.

H+W 2015.12.21 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
A végláda gyalogosan való levadászásához komoly kitartás szükségeltetik, mi nem mertük bevállalni. Az út egy részen olyan meredek, hogy azt hittük szétesik alattunk az autó. Összességében viszont megismertük Szentendre egy számunkra eddig ismeretlen részét.

Péter60 2015.12.12 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 2 átlag: 3.83 súly: 4.32
" A záróláda -most már talán mondhatom- hagyományos Geobébi-féle faláda, 14x8x5 cm belmérettel. "
Idézet a rejtőtől, hát nem ez várt.
A hely amúgy önmagában ládaérdemes lenne, de így mint templomos záróláda méltatlan.

becko 2015.11.29 15:30 - Megtaláltam
A Szentendre környéki ládázás, 28 km 11 találattal.
A végládához már nem volt kedvem felvonszolni fáradt testemet, de bizony az autó is megküzdött vele, az emelkedőn egyesben kellett nyomatni. Csúszós úton nem javaslom senkinek!

hyleg 2015.10.25 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Fantasztikus élmény volt, nagyon köszönjük! A láda nagyon vizes belül, a füzet teljesen el van ázva! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pilis-Visegrádi-hg. rajongók 2015.10.24 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Köszi a rejtést!

Nargoth 2015.10.03 15:21 - Megtaláltam
Nagyon jó multi, élveztem a tekergést ebben a gyönyörű városban. de a végláda...
Mi köze a helynek a templomokhoz??? Szuper hely egy l"Kilátás Szentendrére" ládának, vagy mit tudom én, de nettó szemétkedésnek éreztem, hogy felküld ide a láda. Egész napos pilisi bringázás után "tekertem" fel ide, totálisan elrontotta az élményt! Inkább nem is pontozom... :(
-------
köszönöm

Geri89 2015.09.06 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

anettx 2015.09.06 14:15 - Megtaláltam
TFTC! Szép, összetett multi, szép kilátóhelyen lévő záróponttal!

 
R.Betti 2015.09.01 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Már két hete végigjártam a templomokat, csak nem volt időm elmenni a ládáért. Örülök, hogy nem biciklivel vágtam ma neki.... :D
Nagyon tetszett, szuper multi! Köszönöm. :-)

Pogánypeti 2015.08.31 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
A legtutibb szentendrei láda!!!
Három multiládáért utaztam fel Kiskunhalasról Szentendrére, hogy végre meglegyen az összes szentendrei ládám, és ez volt közülük a harmadik találatom.
Ha meg már itt voltam, akkor egy jót csavarogtam, meglátogattam az itteni barátaimat, ettem-ittam jókat, s nagyokat, és még a Postás strandon is fürdőztem egy óra hosszát. Az esti Gőzhajóban és Kacsakőben való sörözés után pedig aludtam egy jót a hálózsákomban a Postás partján, a szabad ég alatt... :)))
Általában évente kétszer járok Szentendrén. Több napra szoktam jönni, így én már tavaly végigjártam a pontok helyszíneit, de akkor a láda betegre volt állítva. Éppen ezért, most csak a végpontra, azaz a ládához kellett felballagnom a hatalmas hőségben. De ezért a látványért tényleg nagyon megérte oda felküzdeni magam. Csodás a panoráma Szentendrére és a környező hegyekre, nagyon jót bámészkodtam onnan fentről... :)
Köszi a rejtést!

Szent Flórián-szobor a Berek és Zápor utcák sarkánFelfelé a ládához...
Háromszögelési pont a csúcsonKilátás a Naszályra
Szentendrei-szigetSzigetmonostor
Panoráma Szentendrére párás időbenNyerges-hegy
msi 2015.08.23 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Végláda kissé távolinak tűnt. Egyébként jó móka volt.
Köszönet a rejtésért.

TuAti 2015.08.21 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést és a sok információt a templomokról.
Nagyon szép kilátás tárult elénk a végponton :)

NyuszMusz 2015.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Sajnos idő hiányában a mikroladat nem találtuk meg. A kultúrtörténeti túrát nagyon élveztük, izgalmas helyeken vezetett végig, klassz kis zeg-zugokat találtunk :)

[Jóváhagyta: geobebi, 2015.08.30 12:18]

Mészáros Róbert 2015.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Nagyon klassz kis kultúrtörténeti séta - köszönjük a rejtést

[Jóváhagyta: geobebi, 2015.08.30 12:18]

zsolty23 2015.08.16 17:30 - Megtaláltam
Nagyon klassz láda. Bemutatja Szentendre legszebb templomait és aztán egy kilátóhelyre is elvezet.

Köszönöm a rejtést!

icarusdes 2015.08.15 14:33 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Kalandos volt feljutni az utolsó pontra, de legalább a kilátás pazar volt :) [258] Utánam keresőknek: országútival közzelítettem meg - amikor elindultam, akkor még jó ötletnek tűnt :D (najó, igazából vacilláltam, hogy a GCPIKK-et keressem-e de végül nem volt hozzá hangulatom)

hg5vy 2015.08.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.11
Lehetne a jelszóképzés kicsit egyértelműbb, csak googleval sikerült kitalálni.
Kánikulában jó magas az a hegy :)

P.Lili 2015.08.12 00:00 - Megtaláltam
Gőzöm sem volt mit jelentett a jelszó, amig meg nem néztük a googlen.38 fokos kánikulában ládáztunk, ahelyett, hogy a Dunában áztattuk volna...

Attolico 2015.08.01 16:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Élvezetes, érdekes séta volt. Sok új helyen jártunk.Köszi!

Mortanius 2015.07.14 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.78
Utolsó pont jó messze volt, de megoldottuk a dolgot! :)
Köszönet a lehetőségért!

 
griffs 2015.06.11 00:00 - Megtaláltam
Gubirobival egy kiadós bringatúra végén, már napnyugta után.

Gubirobi 2015.06.10 20:46 - Megtaláltam
Közös tekerés griffs-el a környéken.
A kerékpáros multi után a nap végén már esteledve a városban található többi rejtést kerestük meg, így zárva a napot.
Örülök, hogy letudtam. Többet nem mondanék.:(
Köszönöm a lehetőséget!

egy hangulatos kis sikátor 
timi és a mackó 2015.05.31 14:30 - Megtaláltam
Köszönjük. Kb. 2 évvel ezelőtt megnéztük a templomokat, ma pedig a végládát is megtaláltuk végre. Barni második ládája.

Dodo&Toto 2015.05.30 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ndavid42 2015.05.30 16:00 - Megtaláltam
[:796:]
Már a városi része is jó volt a multinak, nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyi templom van itt. Az utolsó ponthoz közelítve már-már úgy voltam, hogy ez a rejtő bizony nem lesz a barátom, hogy tényleg muszáj mindig a hegy tetejére tenni azt a szerencsétlen végládát kilométerekre a többitől... félúton le is raktam a bringát, mert esélytelen volt a feltekerés, így viszont élmény volt SPD cipőben felkaptatni az aszfalton (ha ezt tudom, hozok váltócipőt, de az mondjuk az én felkészületlenségem). Szóval már épp tele volt mindennel a mindenem, h kellett ez nekem, mint üveges tótnak a hanyattesés, aztán a fák mögül kibukkant a kilátás, és elszállt minden negatív véleményem és elismerően bólogattam, h hát igen, igen, oké, megérte, így már oké az utolsó pont :D ennek örömére ittam is egy sört, sőt, meg is ebédeztem az árnyékben.

EmesESE 2015.05.24 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Köszönjük a rejtést, egy nagyon kellemeset sétáltunk Szentendrén, a végládától a kilátás nagyon szép volt, ide érdemes felgyalogolni.
Mi a segédponton nem taléltunk a táblán segítséget, de a nagy mágus google tudta a választ.

stmester 2015.04.28 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
sajnos az egész séta során esett az eső, de a kilátás biztos csodás, ha nincs párában
segédponton egyik KRESZ táblán sincs semmi, a láda nem közelíthető meg csak gyalog, mert csatornáznak a felfelé vezető utcákban

placi75 2015.04.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. PLaci75
Két részben tataláltam meg, a közbe egyeztettem a rejtővel a megfejtés helyességéről. Jól jött, mert különben lementem volna a térképről.
A láda mellől nagyon szép a kilátás.

otisz21 2015.03.22 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Megvan, köszi! Kellemes séta és ebéd Szentendrén!

RoriZo 2015.03.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.90
Nekünk nem volt gondunk a pontokkal, és a jelszó is hamar meglett. Azt én sem értem, hogy a végláda miért került oda, ahova? Mi köze van a templomokhoz?
Az a hely egy külön dobozt is megérne!
Köszönjük a lehetőséget! Jó volt!

rozsdasfreddy 2015.02.14 16:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.04
Megtaláltuk!
Jó hosszú séta volt, ránk is sötétedett. A templomok szépek, de a láda nem értem miért került olyan messzire, főleg hogy az a rész már nem is épp egy szép szentendrei környék. A jelszó pedig... hát no comment. Nem hinném, hogy bárki kitalálja majd csak úgy kútfőből a szórészlet és a betűk segítségével. A leírás sem volt túl egyértelmű.

windon&tjaball 2015.01.21 12:25 - Megtaláltam
Jó kis séta nem először voltunk Szentendrén, de a 6. és a 7. templom között talált kilátóért már önmagában megérte :). Ugyanakkor csatlakozva az előttünk logolókhoz... a végpont miért?

Szárnyaló Sas 2015.01.02 17:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Hörghurutból felépülőben pont jó volt ez a kellemes szentendrei séta. A végláda pedig csúcs volt. Minden értelemben :) A fejtörő is tetszett.

viad 2014.11.01 00:00 - Megtaláltam
No comment!

Jesse128 2014.10.30 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltam.

Kis városnéző sétának indul a dolog, aztán jó kis túra lesz belőle. De abszolút megéri a fáradságot!;)
Én két koordinátát elgépeltem, ezért hiába keresgéltem. Mielőtt rájöttem a tévedésemre, már éppen fel akartam adni. Sokat vesztettem volna, nagyon jó kirándulás volt, köszönöm!:)

walky 2014.10.11 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Köszi :)

vidoree 2014.10.11 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést!

Acsart 2014.09.27 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Szép napot töltöttünk Szentendrén, sajnáltuk, hogy a fellelhető ládák fele betegeskedik. Ennek ellenére azokat a pontokat is felkerestük, így egész szép kis túra kerekedett belőle. Ez a multi ötletes és jól kivitelezett, rendesen megsétáltatja az embert, de ha végigjártad soha többé nem tévedsz el a városban. Köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Timi, Vica, Acsart

 
busa5 2014.08.27 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.00
Meglett jó kis kirándulás

Törpe 2014.08.23 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönjük! Törpe

Cloudwalker 2014.07.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.23
Bár az előzetes túratervezés során a ládát betegnek láttam, úgy döntöttem, hogy felkeresem a multinak a pontjait. A képek alapján kérem a találat elfogadását. Köszönöm! (Ha szükséges a jelszó működőképes pontjait levélbe is tudom mellékelni)

Köszönöm a rejtést,

Csabi

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.29 21:28]

 
Dedina 2014.07.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Szentendrei városnézésünk során annak tudtában, hogy a láda beteg úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne felkeresni a templomokat, ahol begyűjtöttük a jelszó részleteket. Szép környezet és kellemes séta :)
A képek alapján kérjük a találat elfogadását. Köszönjük!

Edina és Csabi

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.27 11:30]

SzabEdAn 2014.07.20 00:00 - Megtaláltam
A mai nap egy részét Szentendre látogatására szántuk, így természetesen a templomok is bekerültek a néznivalókba. A végládát tudatosan nem kerestük a feleségem állapotára való tekintettel (12 hét) illetve a nagy hőség miatt. A katolikus templomban éppen esküvőre készülődtek, mert ki volt díszítve. A képek alapján kérjük a találatok elfogadását, Erdélyiek 11-el közösen.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.21 18:52]

erdélyiek11 2014.07.20 00:00 - Megtaláltam
A mai nap második felét Szentendrei városnézésre szántuk, így a templomok is sorra kerültek. Annak tudatában, hogy a végláda beteg illetve a segéd is, nem kerestük fel a végpontot, de a jelszó részleteket hűségesen begyűjtöttük. A képek alapján kérnénk a találat elfogadását, Szabedannal közösen.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.21 18:52]

 
Attil@ & Réka 2014.06.15 14:25 - Megtaláltam
Vasárnapi séta Rékával a templomok között, csak menet közben vettük észre hogy beteg a láda, de nem adtuk fel!
A záró láda helyének felkeresése után megértettük, hogy miért is került oda a láda. Kérlek, hogy a képek alapján hagyd jóvá a találatot. Köszönjük a rejtést Réka & Attil@

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.17 21:24]

Anga 2014.06.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Gyönyörű szép Szentendre, ma biciklivel körbekarikáztuk, megnéztük az összes templomot, de olvastuk, hogy a végláda nincs a helyén, ezért oda már nem mentünk el. Kérem a képek alapján a találat jóváhagyását. Köszönjük!
Szeretném jelezni, hogy a B pont utcájában találtunk egy remek kis burgerbisztrót, képet mellékelek róla ;)

[Jóváhagyta: geobebi, 2014.06.03 17:27]

 
reweptor 2014.05.24 19:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

(Sajnos a végládát nem találtuk mi sem, de segített a rejtő:) )

neptunfu 2014.05.24 00:00 - Megtaláltam
Szép környezetben, kellemes séta, kaptató, majd szép kilátás a végpontnál, de sajnos a láda még mindig sehol :( beteg-e?
Kérném a találat elfogadását a képek alapján.

[Jóváhagyta: geobebi, 2014.06.03 17:26]

zsuuu 2014.05.17 00:00 - Megtaláltam
Tavaszi szentendrei seta 1. (... lett volna, ha olvasok logokat is, es tudom, hogy a veglada nincs a helyen)
Kerem a kepek alapjan a talalat elfogadasat
TFTC

[Jóváhagyta: geobebi, 2014.06.03 17:26]

 
Famágus 2014.05.03 11:30 - Megtaláltam
Sokáig kerestük Oldfoxxal, de hiába. Kérjük a kép alapján elfogadni a találatot.
3. képen nagyezerjófű nevű gyönyörűséges virág, ne nyúljatok hozzá!!!

[Jóváhagyta: geobebi, 2014.06.03 17:25]

oldfox 2014.05.03 09:15 - Megtaláltam
A városi pontokat végigjártuk, a koordináta meg lett de sajna a dobozt a megfejtett ponton nem leltük. A képek alapján kérjük a találat jóváírását.

[Jóváhagyta: geobebi, 2014.06.03 17:24]

Oldfox 
cila 2014.04.21 18:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Bajuszcicával hiába kerestük a végládát, a rejtő segítségével se lett meg. Kérjük a képek alapján a találat elfogadását, köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.05.22 19:54]

Bajuszcica 2014.04.21 18:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Sokadik alkalommal jártunk Szentendrén Cilával, most ládákat kerestünk. Az utolsó pont koo-ja rendben meglett, de a ládát nem leltük, rejtői segítséggel sem. Kérjük a találat elfogadását. Köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.05.22 19:54]

joco12589 2014.03.17 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszi a rejtést! :)

Tamás&Angi 2014.03.15 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Jártunk már Szentendrén, de a multinak köszönhetően most is felfedeztünk ismeretlen helyeket. A templomos rejtéseket sétálgatva kerestük meg, az utolsó pontért viszont már autóval mentünk el. Tetszett minden pontja a multinak. Köszönjük a rejtést.

keleven 2014.03.09 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2014.01.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Kétszeri bejárás után meglett a végső láda - helyének - a koordinátája, de a láda azóta sajnos eltűnt.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.03.03 10:49]

 
Dozoek 2014.01.02 12:00 - Megtaláltam
Újévi dobogókői "nyaralásunk" utolsó állomása volt Szentendre. Vmilyen oknál fogva még sose jártam itt, de azt tudtam, hogy ez a "látni kell" kategória. Nyilván nem éppen ez az időszak a legideálisabb a városnézésre, de ha már itt voltunk a közelben, nem hagyhattuk ki. Az óváros, és a láda által bemutatott templomok, utcácskák, sikátorok, "titkos utak" gyönyörűek, és egy biztos, ide még vissza fogunk térni. A multi pontjait becsületesen végigjártuk, a láda beteg, így kérem a rejtőt a megtalálás elfogadására. Köszönöm

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.02.07 20:33]

 
Bob&Bobek 2013.12.28 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Ma nekifutottunk ennek a remek ládának.
Láttuk a bejegyzésekből, hogy a végpont hibás, de tetszett az multi. :-)

A lényeget - a templomokat - végigjártuk becsülettel, így a képek (és a küldött e-mail alapján) kérjük a rejtőt, fogadja el a találatot!

[Jóváhagyta: geobebi, 2014.01.03 15:38]

 
Piroskaa1 2013.12.20 14:26 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Párommal Blue Malival [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

anyóca 57 2013.12.10 13:30 - Megtaláltam
Egy szentendrei séta mindig nagyon kedvemre való, különösen a kellemes karácsonyi hangulatban. Most azonban a templomoké volt a főszerep. Eddig nem figyeltem fel erre, hogy ilyen sok templom van együtt ezen a kicsi belvárosi területen. Igényes multi, részletes tájékoztatással sok infóval, de sajnos a végláda nélkül mégsem teljes a találat. A képek alapján kérem szépen az elfogadást.

[Jóváhagyta: geobebi, 2014.01.03 15:37]

Köszönöm a jóváhagyást.

 
ag_de_nes 2013.10.26 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.73
Nagyon jól kis körút volt ez Szentendrén, köszönjük. A láda mondjuk kicsit kieső helyen van a többi ponthoz képest, és sajnos úgy tűnik, el is tűnt. Köszönjük mindenesetre a keresés során nyújtott telefonos segítséget Geobébinek, így legalább a láda helyére eljutottunk.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.12.11 20:55]

sogor36 2013.10.23 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Nagyon szép kiránduló időben sikerült mind a hét templomot megtalálni. Sajnos a segédponthoz kisétáltunk, iszonyat messze volt, de a kresztáblán a feliratot nem leltük. Vissza az autóhoz, és irány a végláda. Negyven perc keresgélés és telefonos segítség ellenére sem találtuk meg a ládát. A kilátás nagyon szép volt.
Szeretném mégegyszer megköszönni geobébi önzetlen segítségét, ráadásul kétszer is zavartam. De nagyon rendes volt. Mégegyszer köszi.
A jelszót végül sikerült megtalálnom a Google segítségével néhány perc alatt.

13 2013.10.20 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Tóni&Beus 2013.10.06 12:31 - Megtaláltam
A templomokat és a végkoordinátát még tavaly áprilisban gyűjtöttük be, akkor nem volt már se kedvünk, se erőnk tovább menni. Szerencsére! Mert a végpont tényleg megért egy külön alkalmat! Köszi a rejtést, a mondásért meg különösen hálás vagyok ebben a mai világban!
(A ládára viszont jócskán ráférne a renoválás)

Nem volt nálunk szög és kalapács sajna...Játsszol velem hegyikecskést?
vittorio 2013.09.27 17:46 - Megtaláltam
Szentendre nagyon szép lentről és fentről is, de a ládának csak a hűlt helyét találtam. Ezt nagyon sajnálom, mert a leírás alapján nem egy hétköznapi dobozról van szó. A képek alapján kérem a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: geobebi, 2013.10.06 18:43]

[P.S.: Látom, mégis megvan a láda, csak én voltam béna. Köszönöm a jóváhagyást! viktor]

 
bonisbela 2013.09.12 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.49
Osztálykiránduláson találtuk. Szép multi. Mire a végponthoz értünk besötétedett, így nagyszerű kilátás nyílt az agglomeráció fényeire. Lepteinkel megzavartuk egy, a dombon lakó, néni nyugalmát. A leírást többször felreértettük. Köszönjük a rejtést!

Pibo 2013.08.25 00:00 - Megtaláltam
Köszi..

Dömemama 2013.08.24 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

breimanne 2013.08.18 00:00 - Megtaláltam
Többszöri nekifutásra:) Köszi a rejtést!

dabcsi 2013.08.17 17:00 - Megtaláltam
A szent zerge legyen veletek a hegytetőn!

Schlégl 2013.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.20
Mindig próbálom megérteni a rejtő szándékát. Nagyon ötletes, hogy Szentendre templomait bemutatja, de a végládát miért kell több km-re elhelyezni amikor a többi pontokat a városban egy közepes sétával összelehet szedni. Egy vidéki ládázó nehezen tudja ezt megoldani, ha késődélutánra áll össze a koordináta. A láda nagyon szép helyen van, önállóan is megállná a helyét. Dabcsiékkal közös megtalálás. Köszönjük a rejtést.

 
Csg12 2013.08.10 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Családi kimozdulás alkalmával.

Példaértékű multi, 3*5 ponttal lepontozom a ládát.
A láda is a rejtő igényességét tükrözi!

Köszönöm a rejtőnek!

qpci 2013.08.09 16:00 - Megtaláltam
Nagyon érdekes volt bejárni Szentendre kis sikátorait, sétálóutcáját, tereit. A 40 fok kicsit levett a lendületünkből, de megcsináltuk. Ajánljuk mindenkinek. Ilyen rejtvényes, kódos kessel még nem nagyon találkoztunk. De nagyon tetszett.

matte88 2013.08.03 19:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
Köszönöm!

Horizont 2013.08.03 17:20 - Megtaláltam
A város központja egy "ékszerdoboz". A Duna korzó az árvíz miatt siralmas állapotban van, csak akkor lett jobb, mikor oda képzeltem a békés sétányt a padokkal és a folyó szebbik énjét. A hegytetőn előtáruló látvány megérte a kaptató nehézségét. Szép volt, köszönöm a rejtést.

Pajzsika 2013.07.27 15:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.75
Sok templom sok esküvővel! :)
Végláda biciklivel messze van és elég magasan is, megizzadtunk a nagy melegben mire felértünk, de a kilátás tényleg szép volt, köszönjük!

Dióskanyar 2013.07.27 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.11
Megvan. Köszi.

V_Gabor 2013.07.24 12:25 - Megtaláltam
Biciklivel.

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük, hogy megmutattad. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

benger 2013.07.14 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Az ládát kivéve minden pontot még egy éve gyűjtöttünk össze, de végül ma sikerült felkeresni a végládát is, ami bicajjal egy kicsi fárasztónak bizonyult, de megérte, mert nagyon szép helyen volt elrejtve. Az egész "láda" nagyon ötletes, és ügyes, gratulálok a rejtőnek. A jelszó is tetszett.

lizzard és csapata 2013.07.14 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Remek Vasárnapi bringás találat, a végső láda nem kicsit megizzasztott de megérte:-) Köszi a lehetőséget, s le a kalappal a precíz megvalósítás előtt.

 
std74769 2013.05.26 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.88
A láda rejteke csodás hely!

borbelyordogok 2013.05.10 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Élveztük a sétát, de a végládához már kocsival mentünk. Köszi a rejtést!

emiGrant 2013.05.10 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Szentendre templomai szépek és a séta nagyon jó volt. Szerintem nem volt 3km, így könnyen körbejártunk, csodáltuk a kilátást úgy a városból, mint a végládától. A ládika igazán beázik, mint már valaki említette februárban. A logbook kezd penészes lenni, karbantartás kívántatik. Köszi a rejtést!

WOD 2013.05.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Pazar látvány, köszi a rejtést.

huszty 2013.04.28 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megtalaltuk! Eleg jo a kilatas :)

zlaci88 2013.04.27 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Kedvesemmel kerestük fel eme ládikát és virtuális pontjait. Szép templomokhoz jutottunk így el és a végpont csak a kilátás miatt szép. A templomokhoz nagyon nincs köze és autó nélkül kész öröm volt mire fölértünk. A segédponthoz már nem volt kedvünk elmenni ezért a google-t használtuk :)

Pimpi69 2013.03.19 14:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

D&G 2013.03.10 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
A templomokat februárban, a ládát a most cserkésztük be. Köszönjük, gyönyörű kilátás. A segédponton nem találtam segítséget, de végül is nem volt rá szükség.

Révai család 2013.03.09 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Az egész család részt vett a kiránduláson. Bár nem vagyunk túl tapasztaltak, de ez a legtökéletesebben kivitelezett rejtés volt, amivel eddig találkoztunk! Szentendre, a templomok gyönyörűek nagyon jól éreztük magunkat, a láda rejtése szuper, a helyszínen csodálatos a kilátás. A láda oldala minden információt megad. A gyerekeknek (és nekünk is) óriási élmény volt:)
Köszönjük!

 
Nico82 2013.02.17 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Köszönjük a rejtést, sajnos a segédpont nem segített, de azért legyalogoltuk a távot. A faláda nagyon rossz állapotban van, a teteje leesik és a benne lévő dolgok vizesek. A notesz szerencsére nem ázott el, az még használható. Javaslom a láda cseréjét.

 
Pupu 2013.02.14 08:40 - Egyéb
Ismétlés a GC-kupában. Az ocsmány időjárás ellenére 102 km bringázás Bp - Dömös - Bp távon.

kópé1993 2013.02.09 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Eddig nem is vettük észre Szentendrén hogy ennyi temploma van. Hála a multinak most mindet sikerült felkeresnünk, viszont a segédpont szerintem nincs a helyén. A láda meglett és ahogy az előző megtalálók is írták beázott, de szerencsére a füzet zacskója jól zár, Így az nem volt vizes! Köszönjük ezt a nagyszerű multit.

ramgab 2013.01.25 00:00 - Egyéb
A képek alapján úgy tűnik egy .com os láda helyett ezt találtam meg.

Van egy jó meg egy rossz hírem.
jó - a láda vízhatlan
rossz - a víz belül van
Kiöntöttem de ez nem sokat segített a tartalmán.

 
orangebrotherz 2012.11.04 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

StiviG 2012.11.04 14:10 - Megtaláltam
Köszönöm

Ancs 2012.11.04 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Ez a multi igazán sokat váratott magára.
Még 2010. augusztus 20-án voltunk a városban a barátaimmal, akkor a 2-6. pontokat kerestük meg együtt, majd belevesztünk az ünnepi forgatagba.
Ma elérkezett az idő a további pontok megkeresésére is.
A számolgatósokat mindig elrontom, így a láda felé menet izgulás, hogy vajon most sikerült-e. Sikerült!
Szentendrét még soha nem néztem meg a templomok szemszögéből, jó volt így is látni.
A láda nem zár rendesen, félő, hogy be fog ázni a télen.
Köszi

csörike és maci 2012.11.04 00:00 - Megtaláltam
Ok.

rétihéja 2012.10.23 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Jó kis délutáni séta volt a belvárosban, alig lehetett elférni a sok külföldi turistától. A végládához autóval mentünk, sokat tekeregtünk, mire rájöttünk, hogy hol kell parkolni. Onnantól minden simán ment. Fent a panoráma csodálatos (...lehet, mivel a ködtől még a várost is alig láttuk). Köszönjük szépen a rejtést!

csipet_csapat 2012.10.21 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.86
A hét virtuális pont végigsétálva. Sajnos a ládánál a gps zsákutcába vitt bennünket, és azt gondolván, hogy talán nem is jó koordinátán vagyunk, feladtuk a keresést.
Kérjük az elfogadást. Köszönjük.

[Jóváhagyta: geobebi, 2012.10.25 19:02]

 
Drucki 2012.10.13 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.17
Nyári szünet után tettem az i-re a pontot, azaz a sok szép templom után megkerestem a valódi ládát. Közben betévedtem Pismány útvesztőibe, ahol az utcák nagy része az emberi mohóságnak köszönhetően zsákutca, a térkép szerint átjárható utcákat rendre lezárja egy-egy újgazdag háza. De mindezt nem sajnálom, mert végül a panoráma kárpótolt.

JAck:66: 2012.09.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
708, megérett a meggy.

GGABI 2012.09.30 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Köszi a rejtést.

Laceeking 2012.09.30 11:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

kaldigeza 2012.09.22 17:00 - Megtaláltam
Dobogokői Természetjárók Napját követően párommal - aki ott jutalmazva is volt! - végig látogattuk a 7 templomot. "Geoládás életem előtt" már sokszor jártam itt, de ennyire nem volt sohasem időm a részletekre, ebben a csodás városban. Valamit biztosan nagyon "elszúrtam" mert a láda "nem jött össze"... A fellelt betűsort a rejtőnek e-mailban igazolásként megküldtem. Néhány fotómat mellékelem. Kérem a találat elfogadását. Nagyon köszönöm az élményt, és a rejtést!

[Jóváhagyta: geobebi, 2012.10.08 11:51]

Szent Erzsébet.Nagyon ötletes remek munka. Párom kézrátétjével.
Nem fogadott.Ez fogadott.
BejáratEmlékül
A szomjas kesser. 
izsolt 2012.09.15 14:50 - Megtaláltam
"Pilisi Parkerdő útjain" túramozgalom során

petili 2012.09.12 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Két szakaszban sikerült teljesíteni. Végládától szép a kilátás.
Köszönjük a rejtést!

Biobori 2012.09.09 17:56 - Megtaláltam
A végpont koordinátái már korábban meg voltak, de csak most sétáltunk fel a ládáért. Köszönöm a rejtőnek, hogy megmutatta ezt a pazar kilátó helyet.

Chubby 2012.09.09 17:56 - Megtaláltam
Erre bóklászva sikerült ezt is előkotorni :-) [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

HEZSO 2012.08.20 00:00 - Megtaláltam
Hosszú volt az út, még egyszer nem vágnék bele...de megérte. Lapos szandál, mert városi túrára készültünk...sok bosszankodás volt a kerékpártúra miatt, de a látvány mindent megért...

Cerberus 2012.08.18 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.12
Megtaláltuk! Igazán szép, hangulatos környéket mutat be a multi, ide még biztos visszajövünk. A végláda helye is nagyon jól kiválasztott, maga a "doboz" is igényes. Sajnos mi fedetlenül találtuk a kőfal tövében, mindenféle rejtés nélkül. Visszaépítettük neki a rejteket. Köszönjük a rejtést.

 
Marcsi88 2012.08.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Nagyon ötletes rejtés, jelszóalkotás. A szükséges részleteket egy gyönyörű séta során lehet összeszedni.

v8karoly 2012.08.10 21:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.34
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. A betűket és számokat könnyen megtaláltuk, a ládikát is viszonylag. A jelszó összerakása okozott némi fejtörést, de a google nekünk is segített. [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

Endresz_család 2012.08.08 16:25 - Megtaláltam
Nyaralgatásunk 8. találata

Bővebben később!

cmf 2012.08.03 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Nagyszerű rejtés, nagyon élveztem a templomos túrát, azért az utolsó pont kicsit megizzasztott minket...

Cool 2012.08.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
2 órát szenvedtünk vele, de végül meglett.

Gabro 2012.07.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
:-)

enazati 2012.07.19 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
A várost bejártam két napja, otthon sör mellett kiraktam a koo-t és ma visszamentem a ládikóért.
A város szép azt már tudom egy ideje. Azt is tudom, hogy sok a templom, de hogy ilyen meredek utca is van. Belógott a nyelvem a küllők közé, még szerencse, hogy van fönt működő csap. 70 km-el a lábamba nem esett jól, és vissza volt még 25km a Pilisben hazafelé, de a kilátás tényleg pazar! :)
Köszi a rejtést!

Ajtony 2012.07.17 14:38 - Megtaláltam
Mikor az ember kezd mérgezést kapni az egymást érő templomoktól, fel kell lihegni a hegyre, és a gyönyörű kilátás értelmet ad az egésznek, mert keretbe foglalja a látottakat. Nagyon jól felépített útvonal, kiváló koncepció.

Zerind HUN 2012.07.17 14:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.88
Tényleg érdekes ez a sok-sok templom ilyen kis területen. A város is szép, de igazából lehetne ez két külön láda is, mindegyik rész megérne egyet. A leírás elejéről lehetne törölni azt a részt, miszerint megszűnt a másik, ugyanis szerencsére már feltámadt! Jó is ez így, egyáltalán nem sok két séta ide.
A virtuális pontok keresésével semmi gond nem volt, a végládáéval annál több :) Először rossz hegyre mentünk föl, így hiába volt 600-650 m-re a cél, közben volt egy nagy völgy. Aztán utána már jó felé mentünk, de akkor is csak 150 méterre tudtuk eleinte megközelíteni, végül kiderült, hogy jó sok kanyargás után fölvisz oda egy út.

Csizmások 2012.07.17 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Köszi! Pünkösdkor szemerkélő esőben már összeszedtük a számokat, betűket, de nem tudtuk mit kell vele csinálni! Most hazafelé Tátról bepótoltuk.

 
Hepur 2012.07.15 15:27 - Megtaláltam
ok

Dolex 2012.07.15 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.50
A végén jól megszenvedtünk, pláne mert kerékpárral voltunk. :)

navistreet 2012.07.12 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.48
Bár az út a ládához kissé meredek volt és persze a legkevésbé sem egyértelmű, végül is a kilátásért megérte. De maradjunk ennyiben.
Azért köszönjük.

picuresnagyur 2012.07.08 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Szentendre egyik kedvenc városunk :) Most igazi mediterrán arcát mutatta :) köszi

Nervas 2012.07.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönet a rejtésért!

Kicsicsapat 2012.07.01 10:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
VOTT városismereti verseny előtt, után felkeresve, megkeresve.
A ládától fantasztikus volt a kilátás!
Köszönjük a rejtést!

donbosco 2012.06.26 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megvan! A multik nekem nem annyira tetszenek, de ez jó volt. Köszi!

 
gusty 2012.06.16 15:00 - Megtaláltam
ok

pliptai 2012.06.10 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Noha sokszor voltam már Szentendrén, eddig még soha nem sikerült az összes templomát megnéznem. A végláda helye gyönyörű! Köszönet a rejtésért!

fuzbal 2012.06.03 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Köszi a rejtést!
Berni, Hugi, R.K., Liza

Ildi76 2012.06.02 00:00 - Megtaláltam
Nyaralásunk utolsó napján. 2 napja kihagytuk, ma a rossz idő miatt az erdőjárást felejthettük el:) mégis templom vadászatba fogtunk.
A temlomokat bemutató rész nagyon tetszett. A második rész sem volt rossz, de külön jobban megállná a helyét.
Gyalog mentünk fel a dombtetőre, néhol már alig kaptunk levegőt. A magánutat mi is megtaláltuk, majd a tetőn elkapott bennünket az eső....milyen jó, hogy itt legalább volt beálló. A ládát gyorsan megtaláltuk, de a megmaradó betűkkel nem tudtunk mit kezdeni. Irány a segédpont.....csak éppen a segítség nem volt sehol:( jó barátom a Google, így már teljes a jelszó.

szicsu 2012.06.02 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk. a jelzett táblán nincs ott a segítség, google

Csizmások 2012.05.28 10:10 - Nem találtam meg
Megkerestük az összes pontot esőben, de leírás nem volt, így a jelszó se jött össze!

hitamas 2012.05.27 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Szentendre nem okozhatott csalódást, a kilátás nagyon szép a végládától. A magánterületet természetesen mi is megtaláltuk ... a jelzett út felől kell közelíteni. A láda eléggé szabadon heverészett, most egy termetes szikla takarja. :)

Zimi67 2012.05.06 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Egy kellemes nap, kellemes kirándulás.Köszönjük.

Norbi85 2012.05.06 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszönjük a rejtést! Szentendre azon részén még nem jártunk, ahol a láda volt. A kilátás nagyon szép volt. Ildi és Norbi

szeles 2012.04.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
És én még azt hittem, hogy ismerem St'Endrét. Rájöttem, hogy van még mit pótolnom. Köszönöm a rejtést. :)

vizipinty 2012.04.28 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Arthur 2012.04.28 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.02
Mai motorozás közben

Megtaláltuk! Köszönjük!

Arthur és Orsi

FentHa idáig eljutottál már közel vagy ! :-)
A ládika és a loggolás 
A 7 Mestervadász 2012.04.21 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük, nagyon szép a kilátás. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Gyeta 2012.04.09 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.71
Imádtuk a belvárosi sétát, egyik templom után a másik. A végládával már nem votunk annyira kibékülve: a Kada közben teljes tanácstanalság lett úrrá rajtunk, láttuk, hogy itt nem lehet feljutni a tetőre. Rövid tanakodás után aztán rátaláltunk a helyes útra (Zöld kereszt), jó lett volna, ha ezt a láda leírásban megtaláltuk volna.
A kilátás páratlan!
Köszönet a rejtésért.

 
othnan 2012.04.09 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Közös ládázás othriával és Gabival. A multi pontjait már évekkel ez előtt begyűjtöttük. Most végre eljutottunk a végládához is. Már azt is elfeledtük, hogy a jelszó második fele a régen használt leíráson van. Köszönjük a rejtő emlékeztetőjét. A láda rejtése és a kilátás remek. Köszönjük.

 
othria 2012.04.09 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
OK

 
markovicsa 2012.03.21 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
A templomokat 03.18-án jártuk végig párommal és begyűjtöttük mind a 7 pont betűit és számjegyeit. Az összeállt koordináta több mint 4 km-re mutatott ezért, azt akkor kihagytuk. Ma ismét a láda keresésére indultam. Az utolsó néhány méterig nem is volt gond, de ott a GPS magán területen akart átvinni. A szomszédok figyelmeztettek, hogy ne próbálkozzak, inkább kerüljem meg a házakat. A Kada köz-t ki kell hagyni, ott tovább egyenesen a zöld háromszög jelzésen, majd az út végén fel a dombra és kicsit vissza felé. Onnan már nagyon jó a leírás. A ládát megtaláltam, de a sorrend nem jött össze. Elmentem az adott segédpontra, de a KRESZ táblák hátulján nincs a sorrendre utaló megjegyzés. Ez kb. 2,5 km plusz gyaloglás eredmény nélkül. Végül nekem is a Google segített. Szentendre nagyon szép és a régi belvárosban még nem jártam. Az élményt a rejtőnek köszönöm.

Közel a ládaEddig kövesd a zöld háromszöget
Nincs segítség!Nincs a segédponton segítség!
pihe 2012.03.17 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Szép tavaszias időben barátokkal sétáltuk végig az óvárost. A sok turistát leszámítva jó volt.
A végládát már autóval közelítettük meg, mert velünk volt a legfiatalabb ládász is, Dóri.
A babakocsit harcos lett volna feltolni, az autó is megküzdött a kilométerekért.
Fent kapásból jobbra egy magánterületen akartunk átvágni a ládához. Hiába a hegyen az ember ott spórol a távolsággal, ahol tud. :)
Szóval körbe kell menni és a pihenőhelytől már kényelmesen megközelíthető a láda.
[g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]

GCTplm_20120317131946.jpg
Stacee 2012.03.15 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Szentendrei hosszú hétvége 14/2.
A másik helyi ládával párhuzamosan gyűjtögettük a pontokat, de be kell valljam ez a multi igazán profi és a másikat eléggé elhomályosítja.
Remekül körbevezet a belvároson, majd a végpont is csodálatos panorámát nyújt. Igaz mi sötétedésre értünk oda, de így esti fényben is csodálatos volt a város.
Köszi a rejtést!

gyusz_58 2012.03.15 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Csak az a fránya parkolás Sztendrén... Az utolsó pont várakozás felett OK:)
Köszönjük a rejtést

BluEHourTeaM 2012.03.10 17:11 - Megtaláltam
_

Jadrana 2012.03.10 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

nyanyuska 2012.03.03 16:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Megtaláltuk a gcste ládával együtt. Érdemes egyszerre csinálni őket, mert a belvárosi pontok nem esnek túl messze egymástól. Nagyon szép túra volt. A végládát szerintünk is csak autóval érdemes megkeresni, vagy nagyon másik ruhában mint az összes többit.
A segédponton sok utalást nem találtunk a tábla hátulján. A google segítségével végül kitaláltuk a helyes sorrendet.

Köszi a rejtést.

VBalázs 2012.03.03 16:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltuk a gcste ládával együtt. Érdemes egyszerre csinálni őket, mert a belvárosi pontok nem esnek túl messze egymástól. Nagyon szép túra volt. A végládát szerintünk is csak autóval érdemes megkeresni, vagy nagyon másik ruhában mint az összes többit.
A segédponton sok utalást nem találtunk a tábla hátulján. A google segítségével végül kitaláltuk a helyes sorrendet.

Köszi a rejtést.

zsotie 2012.02.11 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.21
A városi séta, a templomok tetszettek. Talán a már említett pontnál nem ártana pontosítani a leírást. A végpontot én sem értem. Nem illik bele a sorba. Inkább külön ládaként lenne megfelelő. Mi sem úgy voltunk öltözve, de a pihenőtől csak sikerült feljutni. De először rossz irányból, a magánterület felől próbáltuk megközelíteni. A ládát megviselte az időjárás, tele volt hóval. A jelszót megpróbáltuk megkeresni a táblán de nem találtuk. Így lett plusz egy fölösleges pontunk. Ezt sem értem, miért pont ide kellett.
Aztán itthon a gugli kisegített. Úgy érzem, mintha két külön láda, két külön téma lenne összegyúrva.

hercule&jane 2011.10.01 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
2011.10.01.
Valamit elrontottunk a templomoknál, mert a jelszó második részének betűi nem pontosan fedik a mi betűkészletünket:)
A református templomnál hiányzik a tábla, a szám stimmelt, viszont a betű nem -ha az utcatáblára gondolunk-.
A végláda tényleg nagyon kiesik, viszont elképesztően gyönyörű helyen van...főleg este 7kor volt az:) A rejtés helye is jó, de talán nem kell hozzá mászóruha:)
Jah, és tüdő legyen azzal, aki oda gyalog felmegy:D mi autóztunk.
Tettünk be egy másik logbook-ot, a saját bejegyzésünkkel megnyitva, Geobébi, tégy belátásod szerint vele!

2011.10.03. bassssssszuuuuuuuussssssss! elvesztettük "Andit" :(:(:(

2011.10.04. rábeszéltem hercule-t, hogy jöjjünk vissza, hátha itt hever valahol a csúcson. A logbookban várt minket a becsületes megtaláló telefonszáma. Ezer hála és köszönet! Visszakaptuk a mi kis "Andreánkat", azóta használtuk is már. Hát mégsem veszett ki még az emberekből a jó szándék!:)

BRAVO2.0 2011.09.28 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
No, megint sikerült a kesselést érdeKESSÉ tenni. 17h kor indultam a város déli részéről gyalog, miután viszonylag hamar megvolt az utolsó pont is ránéztem a navira: 2,5 km a láda! Hmm, gyors térkép, lehetséges útvonalak, utcák nevei, stb., még egy kis kellemes séta és menni fog ez! Na a Cseresnyés utcánál csúnyán bebukott a dolog a térkép és a valós helyzet eltéréseinek okán, gyakorlatilag egy sor területet beépítettek, így tekintélyes kerülőre kényszerültem. Önmagában ez még nem lett volna gond ha nem a kutyáktól hemzsegő kertvárosi részen kell sötétben, egyedül átszambáznom. Végülis különösebb gond nélkül meglett a láda, a sötétben a tornyokat viszont sajnos már nem láttam! Tehát: ezt a fajta megközelítést csak az adrenalin-hiányos kessereknek ajánlom, viszont megint kalandos ládászásban volt részem, szóval kösz a rejtést!!!

Hegedüs 2011.09.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Érdekes, tanulságos láda, gondos munka.
A leírásban benne van, de szerintem még jobban kéne hangsúlyozni a templomok és a végláda különbözőségét. Én azt javaslom mindenkinek, hogy ha teheti, külön napon és más ruhában keresse fel a templomokat és a végládát.
A.

agatity 2011.09.24 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Kis telefonos segítséggel meg lett minden. A segítség ugyanis azért kellett, mert sajna a református templom mellől a táblát letörték.

Ha szabad egy megjegyzést tennem: a geoládát nagyon nehéz megközelíteni akár gyalog, akár biciklivel, ezért nem ajánlom sem gyerekekkel, sem babakocsival, sem biciklivel. Csak autóval. Talán szerencsésebb lett volna egy olyan végpontot választani, ami közelebb esik a hét templomhoz (kilenchez), ami nem esik ki ennyire a város központjától és amelyik könnyebben elérhető. Inkább külön ládát lenne érdemes oda telepíteni.

Ja, és az utolsó bejegyzést én tettem meg, ezzel betelt a logbook. :)

UI: kis segítség: a Református templomnál az utca-házszám volt azon a bizonyos táblán...

ancsiii_roland 2011.09.24 13:50 - Nem találtam meg
Sajnos nem sikerült megtalálnunk mert a református templomnál nem találtuk meg a táblát. A helye megvan, de a tábla nincs ott. A segédpontot megtaláltuk, de biztosan a hiányzó adatok miatt nem tudtuk értelmezni. Vagy nincs is ott már az az információ? Így végül sajnos a végpontig el sem jutottunk. A séta egyébként nagyon szép volt.

NBOZS 2011.09.10 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
A belvárosi templomokat könnyű megtalálni, kellemes séta a városban. Nem is gondoltam volna, hogy Szentendrén ennyi sok templom van ilyen közel egymáshoz.
A végláda sajnos elég messze van a belvárostól, így egy kellemes séta alkalmával nem kivitelezhető. Megközelítése autóval javasolt. Mi belefutottunk a "légvonalban-problémába"... Célszerű a zöld háromszögön felautózni a kis pihenőig, ahol turista tábla van kirakva, majd onnan gyalog követni a jeleket.
A rejtek könnyen meglelhető, a láda tökéletes kivitelezésű. Gratula a rejtőnek!
A túrát az Oláh családdal jártuk végig.
Köszönjük a rejtést!

Szilvi78 2011.09.10 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk !Szentendre nagyon szép ,jó volt körbejárni a sok templomot ami ki volt jelölve !A vég pont a záróláda kis segítséggel de meg van !
Így a mai nap majdnem 55 km tettünk meg !
Nagyon szépen köszönjük
Dani és Szilvi

szuszmic 2011.08.19 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Megtaláltuk :)
Érdekes multiláda a pontokra vonatkozó ötletes megfogalmazásokkal ;)

tudo 2011.08.11 09:31 - Egyéb
55 km városi jellegű kerékpár edzés a Budapest - Budakalász - Szentendre útvonalon 1 régi ládával. Nosztalgia kerékpározás volt, élveztem a ládát.

Otthonról indultam 52/16 - 52/19 között átlagos 84 rpm ped. és 118 bmp pulz. mellett Szentendréig. Kellemes hűvös, szeles, Napos idő volt, ennél jobbat nem is tudok elképzelni. Először a 7. ponthoz mentem. Kiderült, hogy az első megtaláláskor egy ezredpercet tévedtünk, persze ez a hibahatáron belül van. Utána 1., 2., 3., 6., 4. és 5. volt a sorrend. A városban túrják az utakat, porolnak, el vannak kerítve bizonyos részek - ez nem tetszett. A bemutatni kívánt helyek azonban igen.

Most is csak annyit tudok mondani, mint az 1. találatkor: számos családi, edzés illetve kirándulás élmény köt a városhoz. Az utolsó pont szerintem az 1. találatkor egyszerűbben volt megközelíthető, most a telkek mögött-fölött kellett kóvályogni, mire a szúrós borok között fel tudtam érni a rejtekig. A láda azonnal meglett. Becsületből eltekertem a segédponthoz is, bár nem volt rá szükség a jelszó összeállításához.

Hazafelé az egyenes szakaszokon pörgettem 52/15 - 52/17 között átlagos 95 rpm ped. és 132 bmp pulz. mellett.

Kerékpáros kupa: 53.10 km

Szentendre belső utcáinA 7. ponton
FreskóAz 1. ponton
A 3. pontonTemplom belső
Szentendre belső utcáinSzerb templom
SikátorTemplomok városa
VárosházaA 6. ponton
Kilátás SzentendréreTalálat
Kilátás SzentendréreA segédponton
Ottocar 2011.08.09 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Kellemes séta volt (utolsó pont autóval megközelítve), tetszett.

OsiOsi 2011.08.07 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
A ládához jól jött volna egy térképes-gps! Néha szoktam hozni. A GC-hez az utóbbi időben csak alap garmint használunk és a logokat böngésszük, úgy izgalmasabb. Egy ilyen multinál, ahol a láda koordinátáit csak a "helyszínen" tudja meg a kesser nagy a lutri :S
Így elég sok időt elvacakoltunk a láda kereséssel, a templomokra már ma sem emlékszem :/

gores 2011.08.06 18:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Háromszori nekifutásra megtaláltuk. Először nagyon elkeveredtünk - 1 völgy és 1 hegy állt köztünk, azután már csak 160 m, de járhatatlan és végül tudományosan a térképcentrum segítségével sikerült. A túristaút jelzését követve szép kilátást és egy korrekt ládát nyertünk. Köszönjük.

Pocokék 2011.08.02 11:30 - Megtaláltam
Dobogókői nyaralásunk során Nővéremmel -aki a Heni&Gáborból a Heni- és másfél éves Kisfiaimmal tettük ezt a sétát, amit nehezített a belvárosi utak szépítése...

Heni&Gábor 2011.08.02 11:30 - Megtaláltam
Dobogókői nyaralás alatt Pocokékkal (Húgom és kisfiai). Kár, hogy a belvárosban több helyen építkeznek, emiatt nem is volt könnyű az ikerbabakocsival közlekedni, de megoldottuk!

nida 2011.07.06 17:20 - Megtaláltam
Mi budapestről kerékpárral mentünk . Szentendrén már voltunk igaz, akkor gyalog, de akkor alaposan kiismertük. Most három ládát szerettünk volna levadászni.
Végülis csak ez lett sikeres.
A 7 templom hamar meg lett. Sajnos a város főtere és környéke pont most teljesen fel volt túrva.
Aztán leesett az állunk, amikor a végláda koordinátáit beütöttük a gps-be. (igen itthon csak kimásoltuk, de nem olvastuk el a 4 km-es távolságot :-)
De döntöttünk, és hullafáradtan, de neki indultunk az ismeretlennek, kissé félve a tereptől. Persze bicajjal lehetetlen volt felmenni. Kút volt útközben szerencsére, mert az 1 km gyaloglást szinte függőlegesen én alig bírtam.
És mi besétáltunk a magánkertbe. Aztán újratervezés, és a fiam megtalálta a jó utat.
Szóval: nem értem én sem, hogy a pillanatok alatt bejárható templomok után miért kell ilyen messzire tenni a végládát. De belátom, szép hely, mondjuk ha lenne autóm, őszintébbnek és lelkesebbnek tűnne ez a mondat. Így inkább csak a siker öröme adta a lendületet a hazaútra.

VidaEmő 2011.06.30 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
 Első ládám kis városomban.

Aleph & Rita 2011.06.29 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.59
A templomokat már korábban legyalogoltuk, ma a végládáért mentünk fel. A Hajnal utca vége felé indul fel a csúcsra a z háromszög, azon a legegyszerűbb megközelíteni a ládát. Klassz helyen van a doboz, inkább 7 ilyen pontja lenne a multinak, mint lent a belvárosban való kóválygás. Bár 7 ilyen hagyományos láda is megtenné. Köszönjük a rejtést!

LionDaddy 2011.06.26 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Ádám fiamat karate övvizsgára kellett vinnem a Pap-szigetre. Mivel a vizsga nem volt publikus, úgy döntöttünk Anitával, hogy hasznosítjuk a rendelkezésre álló időt és ládáztunk egy jót a környéken.

A korai időpont miatt szinte alig volt ember a kis utcákban, legalábbis a nap közbeni tömeghez képest. Szépek és érdekesek ezek a különböző felekezetekhez tartozó templomok. A végláda nagyon jól megközelíthető egy turistaúton, nem kell magánterületen átvágni hozzá. Nagyon szép a kilátás fentről és láda is ritkaság. Ez tényleg láda, csak kicsi.
A jelszó kútfőből nem ment, de a google a barátom és segített.

Köszi a rejtést !

dacu 2011.06.25 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.67
Igen, ezt a multit tényleg érdemes megcsinálni. Kicsit megijedtem, hogy a segédlet megszűnt létezni, mivel a táblán semmiféle utalást nem láttam, de végül meglett nélküle.
Az egész multit gyalog jártuk végig, ami kb. 13-14 km. lehet, tehát a vacsora jól esett.
A város meg gyönyörű a templomaival.
Köszönjük!

GalocaesPereszke 2011.06.13 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 1 átlag: 1.67 súly: 2.94
Megtaláltuk. A templomok nagyon szépek voltak, az egyik néni igen agresszíven távolított el bennünket, mert fényképezni szerettünk volna, bár nem volt kiírva hogy nem lehet. A Főtérről nyíló sikátorban lévő lángososnál nagyon-nagyon finom lángost ettünk. Az utolsó pont szerintünk igencsak nem ebbe a multiba való. A nehézségi szintje sem megfelő. A leírásból egyáltalán nem derül ki, hogy hogy közelíthető meg a láda.

koaty 2011.06.13 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.88
A végláda egy kicsit kemény volt, de meglett.

brunette 2011.06.12 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
A templomokat már két és fél évvel ezelőtt végigjártuk, akkor idő hiányában nem vadásztuk le a végládát. És azóta sem, egész idáig.... :-)

A magánterületen történő áthaladás igen könnyen elkerülhető, ha az ember odafigyel egy kicsit az eddigi logokra, illetve veszi a fáradtságot, hogy egy térképen (legyen az papír vagy elektronikus) kicsit előre tervez, nem csak bambán megy, amerre a műszer mondja....

aristo 2011.06.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.66
Megvan, köszi. Elég furmányos odajutni...

kobcikrajci 2011.06.01 20:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.53
Szentendrei kerékpáros ládászás kiadós programját adta ez a szépen kivitelezett multi. Tetszettek a templomok, a város zegzugai, és a csak messzebbről fenyegető zivatar. A segédpont felkeresése a leírt cél érdekében nem szükségszerű, mert a táblát cserélték, és segítség nincs rajta!!! Persze templomnézőbe lehet menni. A záró pont aztán FELadta a leckét, bár valahogy sejthető volt, hogy a város magasabban fekvő része is szerepet kap. A bicajok félúton lelakatolva, aztán bátran előre a jelzett túristaúton, még akkor is, amikor látszólag jobbra kellene "átvágni". Megért ennyi izzadást! :)

Antissimo 2011.06.01 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
A templomos rész már kb. tavalyelőtt óta megvan, a ládához csak most jutottam el. Jó meredek az út, de nagyon szép a kilátás több irányba is. A rejtés nem volt nehéz.

Ed kesser 2011.05.31 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Kedvessel rég óta tervezett láda. Az utolsó pont (láda) "értelmetlen" helyen van egy szentendrei sétához képest.

jageeer 2011.05.28 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.73
Szerintem illene a leírást kiegészíteni valami utalással a végláda megközelítését illetően, mert a geoösvény frankón magánterületen megy keresztül, még akkor is, ha az nincs kitáblázva, vagy ugye nincs kerítés stb...

Mondjuk egy olyan megjegyzés a leírásban nagy segítség lenne - anélkül, hogy leegyszerűsítené a megtalálást - hogy a láda helye egy jelölt turista út mentén legálisan megközelíthető... és akkor a lelkes cacher lehet hogy inkább felcsap egy turista térképet, vagy beszúrja a kapott koordinátát a turistautak.hu-ra és rájön, hogy nem is kell átvágni a kerteken...

mapet50 2011.05.26 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.76
Szentendre szép, a kilátás a ládától szép, a virtuális pontoknak semmi köze a ládához, két külön ládaként több értelme lenne. A ládát egész közel meg lehet közelíteni aszfaltos úton, igaz jó meredeken, megizzadtam mire feltekertem bicóval.
A ládában a jelszórészlet valóban a jelszó eleje, interneten megkereshető a vége.

QandB 2011.05.21 20:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Mai utolsó ládánk, sokszor jártunk már Szentendrén, de nem tűnt fel hogy ilyen sok szép templom van méterekre egymástól. A végláda panorámája lenyűgöző. Köszönjük!

Attibati 2011.05.21 09:05 - Egyéb
Gyalogos kupa: 56.5 km

Hinter 2011.05.18 09:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Kerékpáros találat, két lépésben. A múlt héten a templomok ma pedig a ládikó. Kicsit sajnáltam, hogy nem tölthetek több időt a csúcson - a kerót lent hagytam - gyönyörű volt a panoráma. Tényleg önálló ládaként is megállná a helyét. Köszönöm

Tonykopter 2011.05.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Felleltük! Végre egy láda a testnek és az elmének (Móci mondja léleknek is.)

zapilaci 2011.05.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Jókor mentem,mert a láda egy ideig nem volt a helyén. Gyerekek találták meg véletlenül,és hazavitték. A szülők,miután elolvasták miről is van szó, visszaküldték. Ezt be is jegyezték a logbookba. Köszönet nekik!
No és a rejtőnek is!!! :)

Piró 2011.05.03 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Úgy látom, nincs szerencsém ezzel a multival. Másodszorra áltam neki, hogy megkeressem ezt a dobozt. Most is, mint első körben, végigjártuk az összes helyet, jót sétálva ezzel a belvárosban. Azután indultunk magáért a dobozért. A GPS szerint már csak kb. 60 m-re voltunk tőle, de valahogy nem találtunk utat hozzá. Az is lehet, hogy rossz irányból közelítettük meg, nem tudom.
Tök vicces volt, mert éppen valami osztálykirándulás féle volt és a gyerekeknek az volt a feladatuk, hogy egy térkép alapján keressenek fel pontokat és az adott helyen bizonyos információkat írjanak fel. Tulajdonképpen ők is geokesseltek, csak GPS nélkül. :) Majdnem az összes ponton össze is futottunk velük. :)

A képek alapján kérném, hogy fogadd el.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.06.07 15:43]

 
nagyfliszi 2011.04.17 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Nagyon tetszett, bár az utolsó ládának szerintünk is önálló ládának kellene lennie. Bár meglett a megoldás azért elmentünk a segédponthoz is ahol két tábla is van a jelzett ponton, de egyiken sem található a megoldás részlete. Lehet, hogy lecserélték a táblákat időközben:-(
Köszönjük a rejtést!

szadi&agi 2011.04.03 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Kösz a rejtést! Előző héten ránk sötétedett, így most fejeztük be a keresést, egy lagzi után. A segéd táblán nincs segítség, de "gugli a mi barátunk". A végláda teljesen elüt a városi multi stílustól, külön rejtésként jobban érvényesülne.

galk78 2011.04.02 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.70
A vége elég húzós volt, de meglett! :) Köszönjük a rejtést!

eperdzsem 2011.03.30 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
272 napos találat! :)
A multit 2010. július 1-i - akkor még köztisztviselők napjának hívott - szabadnapomon kezdtem el. Biciklivel érkeztem Szentendrére, és pár útba eső, valamint helyi rejtés után vettem sorra a templomokat. Ez a kis virsligumis versennyel nem volt túl egyszerű, a sok macskaköves utcán inkább csak szenvedtem. A szikrázó napsütés sem segítette a többségben fehér márványtáblák leolvasását. A problémák ellenére - meglepő mód - rengeteg kedves emberrel találkoztam. Egy utcai festő érdeklődött, hogy mit is csinálok, majd az egyik ponton a templom előtt napozó nénik segítettek, hogy hol is keressem a jelszót. Ők már képben voltak.
A virtuális pontokat a Dunakorzón ücsörögve összesítettem, de a koordináta "nagyon" messzire és nagyon magasra mutattak. A távolsággal még nem is lett volna gond, a leírás is említi, hogy messze elkerüli a várost, de az egyre forróbb időben nem mertem vállalni a szintemelkedést. Arról nem is beszélve, hogy bennem volt a félsz, hogy esetleg valamit elszámoltam, és hiába is mennék.
Itt aztán hosszú szünet következett. Pár hónapja kollégámmal, Városival beszélgettünk a ládáról, és ő is hasonló cipőben járt, mint én. De a végláda koordinátájának ugyanaz jött ki mindkettőnknek.
Ma pedig Szentendre még fekete pontjait szürkítettük Vackorommal, ezért ezt sem hagyhattuk ki. A ládához legközelebbi bekötőút kereszteződésénél álltunk meg a kocsival, és innen indultunk felfelé. Az út végén konstatáltam, hogy itt még mászni kell egy kicsit terepen, úgyhogy Vackor - áldott állapota miatt - ott maradt, és megígértem neki, hogy lehozom a ládát. Kis bozótharc, ledőlt szögesdrót-kerítés, és rengeteg szemét után rátaláltam az ösvényre és a doboz is hamar meglett. Lent pedig, amíg Pindur loggolt, én rágyújtottam. Ezután kezdődött a "harc". Visszafelé az út jobb oldalán álló ház udvaráról egy vén p*csa szólt rám, hogy miért dohányzok, amikor itt baba van (30 méterrel lejjebb cigiztem), és különben is vigyem el ezt a dobozt, és minek is tettem ide, mert ez magánterület és már elege van. Sajnos nem hagyhattuk szó nélkül. Még ha igaza is van, ezt a hangnemet nem engedem meg senkinek. Ha tényleg magánterüket és ennyire félti, akkor gazolja ki, takarítsa fel a szemetet és kerítse el rendesen vagy hívja fel a figyelmet! Persze nem akartam vele tovább vitatkozni, ezért kerülőúton vittük vissza a ládát. Ez az út (kicsit feljebb a műúton és a pihenőnél lehet parkolni) amúgy is szebb, mint a nyanya "kertje".
Ezt a kis incidenst leszámítva, tökéletes kis ládasorozat, köszönjük!

2010 - akkor biciklivel2010 - akkor én
Pindurka lentDe ő loggolt
Ari kis ládaSzép virág, de milyen?
CsendéletSajnos kicsit párás
geomini 2011.03.15 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Köszi

atipapa 2011.03.15 13:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.76
Köszi.A segitség a táblán nincs ott.De a keresztrejtvényt is csak magyarul szeretem, és azt az újságárusnál megkapom.A jó megfejtést net-en sikerült megtalálni.

Csigácska 2011.03.12 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megadakarral.

Megadakar 2011.03.12 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Egy kis segítséggel, amit köszönünk.

Speedy2129 2011.03.12 17:10 - Megtaláltam
Megküzdöttünk érte, de megvan. Most regenerálódunk egy kicsit. :)
Köszi a rejtést!

bear790611 2011.03.12 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Remek rejtés, nagyon szép séta, nagyon élveztük kedvesemmel!
A végládához felmenni nem volt egy leányálom, bár az egyik legkalandosabb rejtés volt! Grat a rejtőnek!
Köszönet érte!

artissimo 2011.03.12 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Talán a ládás hely önállóan is megállná a helyét, kár volt összekötni a városi sétával.
Több kessertárs hiányolta korábbi loggolásában a láda megközelíthetőség leírásának hiányát. A rejtő remélhető utólagos engedélyével annyit árulnék el, hogy a Dunakanyar körútról (11-es út) A Várkonyi Zoltán úton kell balra felmenni, nagyon meredek szakaszokkal tűzdelt, de amúgy jól járható beton úton csaknem egészen a pihenő padokig. Trabanttal nem ajánlott még egyesben sem :)

szirom 2011.03.12 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
kessertársakkal több ponton összefutva kutyás találat - köszönet a rejtésért
sajnos a láda beázott, kitörölgettük és egy kicsit szárítgattuk a napon

Cedric-kel és Pequenitával:)sajnos állt a víz a ládában:(
Afromagyar 2011.02.12 17:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Köszi a rejtést!

Avranella 2011.02.05 15:54 - Megtaláltam
Szentendrei szürkítés 2/2. - A két szentendrei multira már rég fájt a fogam, de valahogy mindig közbejött valami. A kissé mozgalmas munkahét utáni, tavasziasnak ígérkező szombatot végül kijelöltük erre a célra, és véghez is vittük a tervet. Igaz, kissé kevertük őket, de ez már csak természetes :).
Szentendrei városi multikra készültünk, bár a végén nem csekély meglepetés ért a zsáner jellegét illetően (de erről majd később...).

Mai második ládánk (egyeseknek harmadik). Hát... hát... Bizonyára rengeteg munka volt ezt a multit összehozni: kigondolni, végigszámolni stb... Az elején örömmel futkostunk Szentendre belvárosának macskaköves utcácskáin, csillogó szemmel lestük a pontokat, aztán a kisakkozott koordináták birtokában elgurultunk ládairánt.

Kisvártatva a ládától szinte karnyújtásnyira igen érthetetlen módon egy - rendkívül meredek - zsákutca végében megtorpanva kicsit úgy éreztem magam, mint az emlékezetes bohózatban Báthory Ödönke ("köröskörül fák és bokrok, középen rekettyés, a rekettyés előtt Báthory Ödönke"): köröskörül magánházak, középen pedig - ládairánt - egy meredek földletörés, amely kb. 5-8 méter széles, vendégmarasztaló bozótosban folytatódott felfelé... Mondhatni nem egészen "városi multi" feeling.

Itt akár jöhetne az a rész is, amelyben "Báthory Ödönke könnyei hullanak", de ennyire azért nem estünk kétségbe: végül felküzdöttük magunkat a földletörésen, átverekedtük magunkat a bozóton, valamint két szögesdróton (!), és utána már igazán semmi volt az az 5-10 perc, amíg a ládát levadásztuk.

Kedves Rejtő! Igen hasznos lenne - mi több, elengedhetetlen -, ha a leírásban nem csak annyi derülne ki a láda megközelítéséről, hogy "egy ösvény melletti mélyedés másfél méteres kőfala sarkának tövébe bújt". Ez kedves meghatározás, de érthetetlen okból hiányzik az, hogy pl. a ládához vezető logikus útvonal NEM ezen az ösvényen van, hanem leginkább semmiféle ösvényen sem, viszont igen bozótosan - elképzelni sem szeretném, milyen lehet ez nyáron.

Természetesen előfordulhat, hogy nem találtuk meg a legjobb útvonalat, de ebben az esetben talán célszerű volna némi utalás arra, hogy hol érdemes parkolni, vagy milyen útvonalon érdemes megközelíteni a ládát. Nagyon szeretem a túrázós ládákat, de ma pont nem erre készültünk, nem is úgy öltöztünk...

Végül, de nem utolsó sorban: rendkívül kellemetlenül éreztük magunkat két magánterület között felfelé (majd lefelé) a bozóton keresztül csörtetve, alig pár méterre a lakók privát szférájától. Először tanakodtunk is egy sort, nem is mertünk csak úgy nekiindulni, de vagy szerencsénk volt, vagy már megszokták az őrült bozótharcosokat, mindenesetre senki sem állta utunkat.

Üdvös lenne ezen részletek tisztázása és ismertetése... Egyébként: külön-külön a városi rész és a láda környezete is tetszett (a megközelítését leszámítva), de nagyon jó lenne, ha a leírásban ezekről a dolgokról valamilyen formában szót ejtenél...

Köszi a rejtést!

FBónusz
CE
BA
CG
Kisebb akadályKonklúzió
zalajaro 2011.01.20 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
EZ EGY CSODÁLATOS VÁROS!
Szépen végig sétáltam a várost ,nézegettem ,csodáltam a templomokat és környezetüket.Lenyűgözött.
Mire a végláda közelébe értem rám sötétedett.
Szerencsére már nem indulok el lámpa nélkül.
Felszuszogtam a hegyre,s a gerincen sötét alakok röfögve osontak el közeledtemre.Még ide lakott terület közvetlen közelébe is felmerészkednek a VADDISZNÓK.
Megleptük egymást.
Nagyon jó multi ,jó rejtés,kitűnő panoráma.
Köszönet hogy ide hozott a láda.

Joanne 2011.01.16 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.22
A márciusi időjárás tökéletes volt ahhoz, hogy ezt a megtalálást januárban teljesítsük. A jelszó nagyon találó, miután értelmet nyert. Bár a hét betűből kettőt rosszul írtunk fel elsőre, még jó hogy nem a számokkal történt mindez.
A végső túrára készülni kell, ráadásul 50 méterrel a vége előtt belefutottunk egy zsákutcába, ez így annyira nem tetszett. A kilátás magáért beszél, de akkor ez most egy városi multi vagy egy túrázós láda?
Zs&E&M

Dester 2011.01.16 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Két körben teljesítettük ezt a multit. Az első részt (a templomokat) még 2010. novemberében kerestük fel kedvesemmel, berkabával biciklivel, csak a végládára nem maradt idő, mert hamar besötétedett. Így ezt ma pótoltuk, ezúttal négyen. A Pap-szigettől sétáltunk el a ládáig, csodálatos volt a kilátás, igazán megérte! Szentendrét nagyon szeretjük, a templomokat is élmény volt végigjárni. A mai ládakereséskor láttuk az előttünk lévő kessertársakat, visszafelé pedig beszélgettünk az utánunk jövő párral is. :)

Novemberbenberkaba
Négyen a végládától nem messzeKetten + kilátás
Négyen + kilátásA távolban a Megyeri-híd
Csodálatos kilátás 
berkaba 2011.01.16 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.32
Nagyon szép hely, környék! Gyönyörű kilátással a Dunára. Köszönjük a rejtést!

Az egyik templomnálA megtalálók
ÉgboltHáttérben a Duna
Csoportkép 
sztoth71 2011.01.16 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Két héttel a templomok felkeresése után a végládához is eljutottunk. Köszönjük a rejtést!

evivagyok 2011.01.15 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.08
Köszönjük a kellemes délutáni sétát, és a szép kilátást is. Kicsit egyszerűbb is lehetett volna, de is így élmény volt.
Közös találat kedvesemmel csg69-el :)

csg69 2011.01.15 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Jó kis fejtörő rájönni a jelszóra, de azért csak sikerült :)

whitefulu 2010.11.14 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
A végládától a kilátás csodás! Szép őszi időben sétáltunk fel a 11-es úttól. A hároméves fiamat kicsit noszogatni kellett, de azért hősiesen feljött végig:-)
Az aszfaltos utat asszem ki kell próbálnom bringával is.
Köszi a rejtést!

Macusa 2010.11.13 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Kellemes késő őszi séta az ismerősökkel, majd este gugli barátom segítségével egy kis fejtörős találat és egy hasonló fogadalom tőlem is, mint egy korábbi megtaláló esetében.

gladius23 2010.11.13 00:00 - Megtaláltam
Még november elején sétálgattunk a templomoknál, de ma mentünk fel megkeresni a végládát. Szentendre nagyon szép! A log füzet igényes, de a faládikót hamar megeszi majd az idő és a természet.
Köszönjük

remiorsi 2010.11.13 00:00 - Megtaláltam
November 1-én a templomok, ma pedig a kilátó. Jelszónál vakargattuk a fejünket, de a gugli kisegített :)

Rife + KisRife 2010.10.24 10:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megvan.

Angus_Podgornij 2010.10.17 00:00 - Egyéb
Gyalogos kupa: 18,8 km

sergeant 2010.10.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! A mellékutcára mi is ráfutottunk, és egy barátságtalan helybéli gizdadzsipes nő elég alpári stilusban próbált minket elhajtani a környékről. Nem sikerült neki, és a másik irányból egy kis séta után megtaláltuk. A sziklafal méretei kicsit kicsinek tünnek az eredetihez képest, de a rejtés nagyon jó! Köszönjük! A kilátás még sötétben is gyönyörű! Sergeant és az aprónép

Snipermaster 2010.10.01 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Kodesttel együtt megtaláltuk!
Jó a láda, csak az nem tetszik nekem, hogy a végládamegközelítése nem egyértelmű... (persze lehet hogycsak nekem)
A segédponton nem találtunk semmit.

Köszönet a rejtésért!

Kodest a ládávalút közben
geolaci 2010.10.01 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Megtaláltuk!

Webber 2010.09.13 18:00 - Megtaláltam
Meglett.

acsipapa 2010.09.13 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.02
Megtaláltuk. A kilátás fantasztikus volt.

JOE Butcher 2010.09.05 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Egy éve voltam utoljára Szentendrén. Akkor ennek a multinak is neki láttunk, de idő hiányában a végláda kimaradt. Akkor hajóval jöttem, most bringával. A templomokat ismét végigjártam, majd a GCSte pontjai után a ládához indultam. Az út jó meredek volt, de a kilátásért mindenképpen megérte.

Köszi a rejtést, nagyon tetszett!

Ich.. 2010.08.25 18:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.59
Előző két este megkerestük a pontokat, ma pedig felsétáltunk a végládához. Szerencsére nem biciklivel indultunk el, szívás lett volna feltolni. Szentendre gyönyörű hely, a ládától pedig csodálatos a kilátás. A segédpontot eredetileg nem akartuk megkeresni, de a GCBUOS-tól visszafelé sétálva pont útbaesett, így hát felírtuk. A ládánál kiderült, hogy nagyon jól tettük, ugyanis ha belegebedtünk volna sem tudtunk volna számunkra értelmes kifejezést kirakni a betűkből. A leírást inkább így javítanám: "a betűket sorba rakva egyes emberek számára értelmes kifejezést kapunk"
Sajnos mi kettesek vagyunk. De azért így is jó volt.

hinia lux 2010.08.22 00:00 - Egyéb
Az össze templomot bejártam, és megvan a láda koordinátája, de oda már nem tudtam kimenni gyalog, és vissza is kellett indulnom Veszprémbe. Vissza fogok térni. :) A multi szépen végigvezetett a városon.

EgyikMásik
Ez isÚtközben
Alap... 
Száz20 2010.08.21 12:05 - Megtaláltam
Megvan !!!

kasperte&vask 2010.08.20 17:05 - Megtaláltam
Szentendrei andalgásra készülve szoknyában és szandálban vágtam neki a dolognak, ezt egyetlen lánynak sem ajánlanám.:) A ládika nagyon szép helyen van elrjetve.

Puzzle Apartman Gyula 2010.08.16 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.69
Túrázós felszerelések bevásárlása előtt végigjártuk a virtuális pontokat, így kellemeset sétáltunk az akkor ébredő városban.
2 órával később megkerestük a végládát is, ami gyorsan meglett. A jelszóra is sikerült rájönni (végre valami hasznát vettem a 4 év klasszikus latin tanulásának :D). A jelszót csak ötödjére fogadta el a rendszer...már kínomban a rejtővel is egyeztettem.

Molli 2010.08.15 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Megtaláltam

lacsz 2010.08.15 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Kellemes vasárnap délutáni séta, ládakereséssel egybekötve.

Kori:-) 2010.08.15 17:50 - Megtaláltam
.

jbako 2010.08.15 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Sokszor jártam már Szentendrén, de ne tűnt fel ez a sok templom. Most már többet tudok róluk, jó rejtés, a láda meg jó kilátással társult. Kösz.

nézek jobbra...nézek balra...
a-beatrix 2010.08.15 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Az eddig látott legigényesebb multi. A szentendrei templomokat 3 nappal előbb, bicajjal jártuk végig, s a végláda koordinátáit is összeállítottuk, de ennek felkeresését vasárnapra halasztottuk. A visegrádi grillezésből a hazafelé út tökéletes időpontnak ígérkezett. Nem csalódtunk. A kilátás gyönyörű, a táj hangulatos, a láda maga stílusos, a rejtő még arra is gondot fordított, hogy a logfüzet ne ázhasson el, s a jelszó is szerves egészt alkot az előző pontokkal. Mivel a virtuális pontok és a láda megtalálása között eltelt három nap, elfelejtettem, hogy a ládában nem a teljes jelszó szerepel, hanem csak egy része, no meg az "összerakási" útmutató. Erre csak itthon jöttem rá, mikor regisztrálni akartam. De sebaj, azért egyedül is ment, összeállt a jelszó.
Mindenkinek ajánlom ezt a ládát, sok élménnyel és tudással lesz gazdagabb, a rejtőnek pedig köszönet ezért az élményért!

Csövike10 2010.08.14 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Nagyon szép város Szentendre. Nagy élvezet volt bejárni az összes templomot és megkeresni a jelszó, illetve koordináta részleteket. Ez nem volt nehéz feladat. A koordináták viszont enegem is magánterületre vezettek ezért felvettem a kapcsolatot a rejtővel telefonon, aki segített a megfelelő út megtelálásában. Innen már nem volt túl nehéz a dolog, könnyen megtaláltuk az aszfeltút után, a tájékoztató táblánál, a pihenőhelynél vezető, túristajellel ellátott ösvényt ami felvezetett a csúcsra. Itt gyönyörű volt a pamoráma. Megtaláltam a mélyedést is ahova miután lemásztam, rájöttem, hogy szépen körbe levezet egy út. Itt a sziklafalnál sokat kutattam, közel 1.5 órát kerestem a ládát, majd újra felhívtam a rejtőt, aki útbaigazított, de egyik üregben sem akadtam a láda nyomára. Nem tudom, hogy csak én nem találtam, vagy valaki elvitte azt. Mindenesetre megérte felmenni a csúcsra, mivel a panoráma gyönyörű volt. Azt nagyon sajnálom, hogy nem leltem meg a ládát. Nagyon sokáig kiépített aszfaltút vezet a hegyre, így azt ajánlom mindenkinek ,hogy egésszen a pihenőhelyig autóval menjen. Én gyalogosan indultam neki, de az út elég meredek.
A fényképek és a kétszeri kapcsolatfelvétel bizonyítja, hogy a helyszínen jártam, ezért kérem a rejtőt, fogadja el a megtalálásom!
Köszönöm a rejtést! Mindenkinek ajánlom, hogy keresse fel a helyet!

[Jóváhagyta: geobebi, 2010.08.15 20:46]

A panorámaÉn a csúcson
kbk 2010.08.12 13:35 - Megtaláltam
@ndrew-val közösen.

@ndrew 2010.08.12 13:35 - Megtaláltam
Kerékpáros találat.

TücsiTeam 2010.08.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
A templomoknál a betűk és számok keresése élvezetes volt. A végpont koordinátái alapján fel a csúcsra. Nem ismerve a környéket egy magántelek felöl közelítettük meg a ládát.
Fárasztó, de élvezetes láda!

zsiguli 2010.07.31 20:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 1.5 átlag: 3.83 súly: 1.60
Megtaláltuk. Szentendre még mindig gyönyörű - jó kis séta volt a betű, és számkeresgetés. :)
A láda is csudaszép helyen van, külön tetszik benne, hogy ez egy olyan "kilátó", ahová amúgy soha nem keveredtünk volna el, szerintem kevesen ismerik.
Ami viszont nagyon nem tetszett az az, hogy csak a koordináták alapján rettentően bajos volt megközelíteni. Veterán autónkat rutinosan félúton a hegyoldalban hagytuk, és gyalogosan sétáltunk föl; de hiába jártuk be a kis utcákat - közöket is - nem találtunk odavezető utat. Végül egy helyen egy telek mellett elindulunk befelé, úttalan utakon, bozótban, hegynek fölfelé, papucsban ráadásnak - merthogy városi sétára készültünk. No sebaj, a láda mindenért kárpótolt minket. :)
(Mondjuk tematikusságról nem nagyon beszélhetünk jelenleg, mert kinderfigurákkal volt tele. :)
Visszafelé a láda mellett elhaladó ösvényen indultunk el, annak reményében, hogy most majd legalább meglesz az út - ehelyett valakinek a kertjében kötöttünk ki. (Ezúton is elnézést a tulajtól! :)
Így utólag már okosabb az ember, lehet, hogy ha teljesen körbejártuk volna meglett volna az a bizonyos bejáró, padokkal együtt, amit az egyik bejegyzés említ. Talán nem ártana, ezt a láda leírásához társítani, meg talán azt sem, hogy túrára készüljön mindenki - akkor szuper lenne! :)

Yogi 2010.07.24 16:00 - Megtaláltam
Nagyon szórakoztató sorozat. Szerencsére a Pozsarevacska-templom szombaton déltől nyitva, és a négy templomot is ellátó gondnok még szerb egyházi zenét is bekapcsolt, és elmesélte a templom történetét.
A rejtés remek, jó a végláda helye, és az odavezető ösvény elején éppen tegnap helyeztek el padokat és esőházat

alfabootis 2010.07.06 19:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
A Templomokat még kesser (és Élet) társammal valamint a kessermanókkal együtt teljesítettük. A Ládát sajnos egyedül (Életem nagy szerelme nélkül) kellett megkeresnem. Sajnálom, hogy nem együtt teljesítettük a végládát. Köszönöm a rejtést, nagyon jó volt.:-)

gugucska 2010.06.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon ötletes multi volt, a séta a városban kellemes, a végponthoz (habár mire megtaláltuk a ládát megettek a szúnyogok) már csak a kilátás miatt is érdemes volt ellátogatni. Köszi a rejtést!

Mariannaaa 2010.06.27 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Nagyon élveztem a láda keresés minden mozzanatát. :) Kellemes volt bejárni Szentendre belvárosát, a templomokat keresve.
A végső, ládakeresésről nem is beszélve. Habár a szúnyogok megettek minket, nem vont le semmennyit a keresés értékéből. Nagyon jól éreztem magam. Főleg, hogy mindezt a kedvesemmel élhettem át. Ha minden geoláda keresés ilyen élmény lesz, akkor még sok-sok ládát fogok megkeresni...:) Köszi a rejtést ;)

kompaktor 2010.06.27 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
A prímajó GCSte láda meghozta a kedvünket a szentendrei multikhoz. :-) A temlomokat már korábban felkerestük egy kellemes városi séta alkalmával, a Péter-Pál-temlomba be is mentünk. :-). Ma pedig felkerekedtünk, hogy a "lényeget" is megtaláljuk. A rejtekhely és az odavezető út meghatározásához nagyon hasznos segítség volt a Gúgle Föld, amellyel azt is meg lehetett előzni, hogy odafelé magánterületen vágjunk át. :-) A láda nagyon szép környezetben van, növény- lepke- (és sajnos szúnyog-) kavalkáddal, valamint nagyon szép kilátással. A rejtés is jó volt. (A faláda kellemes emlékeket ébresztett bennem, felelevenítette a GCTery megtalálásának sikerélményét :-). Kis pihenő után visszamentünk Szentendre szívébe a segédpontot felkeresni (az itteni templom mindkettőnk számára ismeretlen volt eddig). A jelszóban Báthory Ödönkéhez hasonlóan nekem is sikerült elírnom egy betűt, de "legjobb barátom" kisegített ebben, sőt, arról is felvilágosított, hogy mi is a jelszó jelentése. :-). Mindketten nagyon élveztük a keresést, köszönjük a rejtést! :-)

Dudika 2010.06.26 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Megtaláltam Köszönöm
Nagyon jól bejárható az összes pont . Nagyon jó rejtés Gratula érte.

mngc 2010.06.20 18:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, nagyon szép környék, teli templomokkal. A végső láda is szép, csak messze van, szerintem gyalog húzós is lett volna, a vihar előtt. Végül is kocsival mentünk érte fel.

SzantoA 2010.06.19 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Megtaláltam.

Báthory Ödönke 2010.05.13 12:00 - Megtaláltam
Nem teljesen értem a jelszót. Szerencsére van egy latinos kolléganőm. Ő sem érti, de arra figyelmeztetett, hogy egy betűt rosszul olvastam le. Nekem a legjobban az utolsó pont tetszett. Sok szép vadvirágot láttam.

Szellszi 2010.05.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
A koncepció nagyon tetszett, a templomokkal bejártuk az egész belvárost, ahol sok érdekességgel találkoztunk. (pl a mikro csodák múzeuma na és a lángosos :))
Ámbátor a láda utolsó pontja kissé távol esik a központtól, arról nem is beszélve, hogy némi hegymenet tartozik a megtalálásához. A magánterülettel mi is megküzdöttünk, de végül rátaláltunk a helyes ösvényre.
Köszönjük a rejtést!

Piriloro 2010.05.07 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
OK.

boszorkányok 2010.05.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.71
Jó séta volt Szentendrén, nagyon tetszett!
Köszi!

Skalp 2010.05.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.14
Köszi!

Somate 2010.04.25 14:43 - Megtaláltam
ok

MeKrisz 2010.04.24 10:22 - Megtaláltam
Egy kellemes szombat délelőtti Szentendrei ládázás második ládája.

Klári, Krisztián & Zsofi

 
*Vica* 2010.04.18 12:25 - Megtaláltam
Római part - Szentendre biciklivel

scele 2010.04.18 12:25 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Kerékpáros kupa: 41,2km

Bernáth 2010.04.17 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.38
A GCSte és a GCTplm pontjai által keresztül-kasul bejártuk Szentendrét. Élvezetes séta volt, bár a ládát - a távoli helyszín miatt - mi sem kapcsoltuk volna össze a templomos multival. A ládát egyébként alulról közelítettük meg, ránk is szólt egy házból a tulaj, hogy magánterületen vagyunk. Visszafelé a másik irányban mentünk ki a betonútra, ott könnyebb is volt lejutni. A láda, a rejtés és a kilátás is tetszett, csak hát a belvárosi multi után nem erre számítottunk.

Díszítés a Belgrád székesegyház oldalánLázár, szerb herceg
Opovacska templomBelgrád székesegyház
A Belgrád székesegyház kapujaBlagovesztenszka templom
Lovasfogattal is lehet közlekedni100 % mangalica
Kilátás a vártemplomtól 1.Kilátás a vártemplomtól 2.
Csiprovacska templomAz új evangélikus templom
Pozsarevacska templomA Preobrazsenszka templom kapuja
Preobrazsenszka templom 1.Preobrazsenszka templom 2.
A láda környékén 
NitiZoli 2010.04.05 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Esőben jártuk végig a multit. Még kapóra is jött, mert ha szép idő lett volna, biztosan nem maradunk a városban, talán még szét sem néztünk volna. Márpedig Szentendrét kár lett volna kihagyni!
A parkolásért 10 órától kell fizetni, addigra vissza is értünk az autóhoz, plusz a turisták is akkor kezdték elözönleni a várost, úgyhogy épp jól jött ki minden. Kesserpályafutásunk kezdetén sok ilyen behelyettesítős multival találkoztunk, jól esett a nosztalgia. Meg így nagyobb sikerélmény volt a láda megtalálása is, némi agymunka után. Mondjuk a jelszóképzés kicsit feleslegesen bonyolított, de miután beírtam a ládában talált részletet a gugliba, már dobta is ki a folytatást, így nem kellett rajta tanakodni. :)
A szép láda szép helyen van, a megközelítésről visont tényleg nem ártana szólni a leírásban. Egyrészt gyalog valóban messze van, másrészt először mi sem az utca végéről próbálkoztunk, aztán furcsán is éreztük magunkat, mikor nem tudtuk eldönteni, hogy magánterületen vagyunk-e, vagy sem.
Összességében, egy igényes, szépen összeállított multi, mely esőben is kereshető. :) Köszönjük!

csabi1955 2010.04.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.63
A kilátás csodálatos volt.

JohnnyJoker 2010.03.30 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Becserkészve...
Gyönyörű ez a Szentendre. Nagyon kellemes sétát tettünk a városban, szépek a templomok. Csak véletlenül akadtunk rá a Mikrocsodák Múzeumára, ahol hihetetlen vizuális élményben volt részünk.
Az utolsó ponttól a ládáig is "kellemes" sétát tettünk. :-)
Köszi a rejtést!

Atmosz&Zozmosz 2010.03.28 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megvan :-) Nagyon jó multi, a ládánál csodálatos kilátással. Köszönjük!

nagya93 2010.03.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk! A város szép és a láda is jó helyre lett elrejtve.
Kösszönjük a rejtést!

túráZoo 2010.03.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Sokszor voltunk Szentendrén, de most mégis új arcát sikerült megismernünk. Köszönjük!
(A ládikó most inkább egy fából készült akváriumra hasonlított, harmadáig volt vízzel.)

columbo 2010.02.21 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
A környezetet azért értékeltük 4-re, mert a város eléggé lepusztult, koszos, szemetes. Szegény túristák....

Köszi a rejtést! A leírás *-os 5-ös. :-)

VAKOLJ LE!
"szép"...
sétáló utcahelló turist!
napozik a láda 
szaboist 2010.02.21 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Nagyon szép arcát mutatta ma Szentendre, jó volt sétálni a szép napsütésben. Némiképp a ládához való jutás rontotta az élvezetet!

sasköviék 2010.02.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Remek túra, családi kirándulásnak is kiváló.

nagan 2010.02.09 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Nagyon ötletes, köszi! :)

 
citkamitka 2010.02.09 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Nagyon jól éreztük ma magunkat az általad kitalált útvonalon!Köszönjük az élményt!:)Gyönyörű volt a kilátás a ládikótól!!!

carmin 2010.01.23 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
A másik szentendrei multival kerestük fel a városi pontokat, annak végládájától mentünk fel a hegyre. Most végre szép napsütéses időt fogtunk ki.

 
gyurgyalog 2010.01.17 14:30 - Megtaláltam
Többször jártunk már Szentendrén, de a rejtőnek köszönhetően olyan helyekre is eljutottunk, ahová "vezető" nélkül nem mentünk volna el. Hangulatos, megnyutató , élménydús "kultúrséta" volt. Köszönjük a rejtőnek.

kolibri 2010.01.17 14:30 - Megtaláltam
Már régóta szemeztem ezzel a multival. Szerencsére így vasárnap minden látogatható templomba be tudtunk nézni, hiszen mindenhol épp mise vége volt. :o) Szeretem az óvárost és azokat a ládákat, amelyek által művelődni is lehet. :o)
A végláda érdekes helyen van. Itt még sose jártam és e nélkül nem is jöttem volna. Bár ma a kilátás a ködnek köszönhetően elmaradt... Szerintem jó ötlet, hogy a végládától látszik az összes templom. Viszont mi párszor körbejártuk a helyet, hogy megkeressük a megfelelő feljáratot, ami nem tűnik magánterületnek, de nem vagyunk meggyőződve, hogy megtaláltuk.
Köszönjük, élmény volt!

A leírásba javaslom kiírni, hogy a táblákon a tábla neve (pl. Műemlék) sornak számít-e, mert nem mindenhol egyértelmű...

Sas 2010.01.16 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Másodszorra meglett. Köszi a rejtést!

Blankamanka 2010.01.16 16:30 - Megtaláltam
Jó volt!
Köszi!

Gabó és Zoli 2010.01.09 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Borús időre terveztük a városi ládázást. Az eső pont akkor eredt el, amikor a végponthoz közeledtünk, így a ládázás egyetlen nehéz szakaszát már latyakban, sárban csúszkálva kellett megtennünk, de a szép kilátás (még a leszálló köd ellenére is) kárpótolt bennünket. A találat teljes joggal Zolié, mivel én a fájós jobb karommal nem mertem ágakba kapaszkodva közelíteni a ládá helyszínéhez. Sajnos a fadobozka ázik, nálunk pedig nem volt simítózáras zacsi. Ha valaki arra jár, vihetne. UI: Célszerű lenne a végpontot és a templomokat különválasztani, így aki nem autóval és rossz időben készül ládázni, az sem csalódik.

Kriszti&Pali 2009.12.26 13:39 - Nem találtam meg
A pontokat az utolsó kivételével végigjártuk, de a ládát nem kerestük meg.

 
Márton24 2009.12.13 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megvan! Jó rejtés, de túl messze van egymástól a végláda és a többi pont.

Strombus 2009.12.13 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.02
A templomokat bemutató részt még augusztus 21-én, kánikulában jártuk végig. Akkor feleslegesen elgyalogoltunk a segédpontig azon a poros, helyenként járdamentes úton, gondolva, hogy az útba esik a végső pont irányában. De nem. Egy teljesen felesleges oda-vissza összesen kb 3 km-es unalmas séta volt a "jutalmunk", miután már nem volt erőnk újabb 4 km-ert gyalogolni a ládáig (majd vissza). Azóta evett a fene, hogy mi a jelszó másik fele, de nem sikerült kitalálni.
Ma végre sikerült kocsival eljutnunk a székesfővárosba és onnan, dolgunk végeztével, irány a láda! Hát, örültünk, hogy nyáron nem veselkedtünk neki, mert bizony hosszú és meredek az út a célig. A rejtek nagyon tetszett. A panoráma is, még így, szürke téli időben is. Lélegzetelálllító lehet nyáron.
A logbook zacskóját kicseréltük, mert viseletes volt.

Amiért így értékeltem a rejtést az az, hogy szerintem ennek két külön ládának kellene lennie, egy városi séta, egy kirándulós, nem a kettő kombinálva. A segédpont a világvégén nagy ráfázás. :-( Az ismertetőben jó lenne említeni, hogy csak kocsis vagy biciklis megközelítés ajánlott, tömegközlekedve nem lehet, gyalog nem érdemes.

Bojta 2009.12.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Hurrá, ez a századik megtalálásom! Köszönöm a rejtést. Jó kaland volt.

kicsiogre 2009.12.06 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Szentendre mindig is nagyon tetszett és ez a multi méltó hozzá. A végén a hosszú séta nem aratott osztatlan sikert, de sebaj. :)
Ildi, kicsiogre

sosi 2009.11.15 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Egyhete a templomokat, ma a ládát kerestük meg. Akkor esett, ma remek napsütés várt bennünket a ládánál. Fantasztikus a hely panorámája, innen még sosem csodálhattuk a Dunát és Szentendrét. Gratulálok a rejtőnek!

ZizAti 2009.10.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Ez eddigi ládáink talán legjobbika. Szemléletes, ötletes, kíváló helyszín, gondos rejtés, kedves ládika. Köszönjük.

dzoli1 2009.10.28 16:30 - Megtaláltam
Ha már úgysem dolgoztam...:)

Robin13 2009.10.25 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Nagy élvezetet jelentett tegnap a gyönyörű időben Szentendrén ezt a multit végigjárni. Bár közben nem ellenőriztem az egyes pontok koordinátáit, így a sorrend az E -nél megbicsaklott. Viszont mégegyszer végigjártam az egészet ami külön élmény volt mert mindenütt az istentiszteleteket is láthattam. A záróládáért kegyetlenül megizzadtam, mivel bringát tólva kepesztettem fel a meredek utakon a dombtetőre. Gratulálok a multihoz ami minden tekintetben tökéletes. A bajom csak az volt, hogy nem tudtam a jelszót összeállítani. Már kerestem Geobébit segítségért, miközben a ládázó társam megoldotta a rejtéjt, amit nagyon köszönök Neki.

ipiapacsok 2009.10.25 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Nagyon tetszett a multiláda kialakítása, a szép séta a városban, és a láda helyszíne is gyönyörű!
A segédponti információk valószínűleg már nincsenek a helyükön, vagy mi voltunk bénák, de a megadott koordináta 40-m es körzetében egyetlen tábla hátoldalán se találtunk információkat. Szerencsére nem is volt szükség rájuk. Szerintünk semmi baj a jelszóval.

imori 2009.10.24 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.05
oké, köszönjük a rejtést!

kovtom 2009.10.23 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Kellemes séta volt, köszönjük!

Csuek 2009.10.21 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.51
Talán a legszebb városunk Szentendre. Köszönjük a rejtést.

Discover 2009.10.17 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Köszönöm a rejtést.

AnnAnn 2009.10.17 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Köszönjük a rejtést, a hideg, esős idő ellenére nagyon jól szórakoztunk!
Annann + Hamma + Godó + Balázs

halaszkiraly 2009.10.12 08:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

jociandi 2009.10.11 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.60
Nagyon jó kis multi, köszönjük. Sajnos nincs vallásos ajándékunk, a szokásosat hagytuk.

Jó tanács, NE a Kada köz felől menjetek. Igaz, van ott egy ösvénynek látszó valami, de szögesdrótba léphettek és elég meredek, csúszós, agyagos. No meg magánterület. Kicsit balra az úton még...zsebeszter 2009.10.10 10:15 - Megtaláltam
Egy szombati könnyű kerékpározás célpontjának választottam a ládát Dyan bíztatására. Mindenesetre aki nem atom-combos annak a bicót nem ajánlom (egyébként szerintem ember nincs aki a végládához felteker). A templomok könnyen meglettek csepergő esőben, nagyon figyeltem hogy a jó karaktereket szedjem össze főleg akkor kezdtem kicsit aggódni amikor megláttam hol is lesz a láda. Drukkoltam rendesen hogy ne fölöslegesen toljam 200m szintet 1,5km-en a bicót. Annyira meredek volt hogy lefelé a maxra behúzott fékkel is jöttem le rendesen (féltem is). Fent először egy zsákutca folytatásaként próbálkoztam de mivel a bicót nem akartam otthagyni esélytelennek tűnt. Már-már azt hittem fel kell adnom a találatot (ezen a ponton sírásra görbült a szám) de aztán láttam egy alternatív hátsó útvonalat ahol csak a meredek, köves, 1személyes ösvénnyel kellett kedves bicó-társammal osztoznunk és megküzdenünk. Maga a láda nagyon hamar meglett és spuriztam is vissza a biciklihez mert azért odáig nem tudtam eltolni (kőfalak miegymás). A jelszó hipp-hopp összeállt és még szerencse hogy értelmes volt a jelszó mert az egyik ponton rossz betűt írtam fel, így tudtam korrigálni. A 2-es volt a hunyó ott nem látszik olyan jól, érdemes közel menni. Gyorsan wapon bejelentettem és tekertem hazáig de előtte még a Szent-Lélek téren egy kis lángost magamhoz vettem. Köszi a kalandot.

tomreti 2009.09.26 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.70
Az ötlete jónak tartottuk és örültünk, hogy ismét eljöhettünk a ládakeresés ürügyén Szentendrére, de egy picit csalódtunk is. Mintha a város kicsit megkopott és gondozatlan lenne így nyár végén, pedig elég sok turista csoportal találkoztunk.
A virtuális ládák gyorsan megvoltak, de a hagyományos láda megkeresése gondot okozott. Nem a távolság miatt, bár a városi ládázás után a megteendő túratávolság akár gondot is okozhatna. A tényleges gond azonban az volt, hogy az a bizonyos ösvény magántarületet is érint és azt bizony a gazdája sérelmezte ottjártunkkor. A ládától a kilátás valóban szép, de...

vakond87 2009.09.21 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Megtaláltam. Kerékpáros találat a Budapest-Budakalász-Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu fordítóval. Az útvonal során 8 geoládát gyűjtöttem be, sorrendben GCAMFI, GCSPQR, GCGOTT, GCLUPP, GCKANU, GCBUOS, GCTPLM, GCLFAL, GCHID. Köszönöm a rejtést!

Nekem a legnagyobb fejtörést a jelszó képzés okozta, mivel a segédpontot nem kerestem fel. Végül a leírást átolvasva rájöttem, hogy a geoládában lévő jelszó betűi nincsenek összekeverve. A multi tetszett, de a jelszó képzése nem igazán.

Hegyo 2009.09.20 19:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Verával biciklizés közben Leányfaluról. Jó kis kör volt., másodszorra sikerült.

hegyi istvan 2009.09.18 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
megataláltuk. sajnos a nagy forgalom miatt nem sikerült a logbookba bejegyezni

parrish 2009.09.13 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Megtaláltuk.

L-200 2009.09.13 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Megtaláltuk.

macisajt+viki 2009.09.13 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Mai gyönyörű napunk utolsó ládája. Nagyon élveztem a multit és felejthetetlen élmény volt számomra ez a mai nap! Motorral mentünk és sok sok élménnyel lettem gazdagabb. Nagyon szép időben, napsütésben, könnyen megleltük a pontokat és a végcélnál a ládikót, ami nagyon szép kis láda! Köszönöm a szinvonalas multi rejtést!

dulina 2009.09.13 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Kellemes hétvégi program, csodás kilátás, az E pontnál a fémtábla időközben kasírozott műanyaggá "változott", ez kicsit bezavart, de számoltunk ezzel a lehetőséggel is! A faláda is szuper volt, hatalmas élmény, tartalmas hétvégi kikapcsolódást jelentett! Köszönet a rejtőnek!
Megjegyezném halkan, hogy magyar szempontból talán az 1568-as tordai zsinat jelentősebb, hiszen világelsőként itt mondták ki a teljes vallásszabadságot!
Legszebb hétvégi multink, egy igazi Vstromos élmény volt Krisztivel! Láttam az örömöt az arcán, mikor megtaláltuk a ládikát!

Köszönjük a rejtést!

itt is voltunk... 
Ildióbuda 2009.09.12 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Osztálykirándulás keretében megtaláltuk.

sereva 2009.09.08 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltuk.

urbanj 2009.09.06 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Vasárnap délutáni séta. :) A ládához vezető utat kicsit nehezen, de megtaláltuk. A kilátás valóban nagyon szép onnan.

Murus 2009.09.06 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
[wapon beküldött szöveg]
Nagyon nehezen lett meg a láda. Köszönöm a rejtőnek a segítséget! Murus és Cica

kogyo 2009.09.06 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.51
Először a ládát kerestük fel, majd a segédpontot, végül a templomokat.
Szép kis séta volt. kogyo, Miki, Bea

Isfer 2009.09.05 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Már egyszer jártam itt a mult évben mint vendég ,akkor még nem voltam tagja a geosok táborának.Most visszatérve párommal én is begyüjthettem a ládát . Csodálatos volt végigjárni az óváros történelmi utcáit és a végén a láda rejtekét ami fantasztikus látványt és emlékeket ébresztett bennem. Köszönöm a rejtést.

 
pube 2009.09.05 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Gratulálok a rejtéshez! Nagyon jó séta volt. A jelszó megizzasztott. Köszönöm a rejtőnek, hogy csak a latint árulta el, így még egy kis keresgélés után megfejtettem. Méltó volt a 100.-hoz.

befi 2009.09.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Bringás találat.

Csúcsbringa
Pudvásnyújtozkodók 2009.08.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
A legtovabb keresett ladank, hiszen 2007-ben vegigjartuk a templomokat es osszeraktuk a lada koordinatajat, de akkor rankesteledett. Persze azota a koordinatak elkeveredtek, ugyhogy ujra vegig kellett jarni a templomokat :) koszonjuk a rejtest! Ez a lada megerdemelne, hogy a geocaching.com-on is fent legyen.

zöldek 2009.08.21 20:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Voltunk már itt tavaly nyáron, a templomos pontokat végigjártunk, az akkori kalandozásainkat egyéb logban már leírtuk. A begyűjtött koordinátát jól eltettük, talán járunk még errefelé. Most úgy hozta a jósorsunk, hogy ismét errejártunk, s a ládát is megtaláltuk. Annyira nem volt azért egyszerű, mivel a kütyü többször is zsákutcába vitt bennünket. Végül a rejtőtől telefonon kért segítséggel találtuk meg a ládához vezető utat. Már sötét volt, az utolsó 50 métert a sűrű bozótosban, apa egyedül tette meg, mi pedig próbáltuk elterelni a szomszédok és kutyáik figyelmét. A jelszó megszerzéséért meg kell dolgozni!!!

Bluedog 2009.08.15 20:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

SylverRat + Bogee 2009.08.06 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Egy nem fizetős utcában leparkoltunk, majd onnan sétáltuk végig a pontokat.
Templom templom hátán szűk kis utcákkal, sok turistával. Nagyon hangulatos a belváros. Az előző napokban állandóan sült hekket ettem volna, itt találtunk egy helyet, ahol lehetett kapni, de valahogy most palacsintázós hangulatom volt... És láss csodát, felfedeztünk egy hangulatos kis palacsintázót, ahol akkora volt az óriás palacsinta, hogy egy darabbal jól laktunk fejenként. És a házi bodza-szörp is nagyon finom!
Walk Way Palacsintázó Megéri megkóstolni!
A ládát egy ösvényről próbáltuk becserkészni, amikor kijött az egyik lakó, és elmondta, hogy jobban járunk ha feljebb megyünk és onnan rendes út visz fel a dombra. Mint később kiderült, komlói származású, a bányában dolgozott és Pécsen is lakott korábban. Kicsi a világ.

 
Áron csapata 2009.08.01 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Pilismaróti ládázásunk 8. A végén a jelszó két részét fordítva írtam be, köszönöm a rejtő telefonos segítségét, és persze a rejtést is!

szepzsuzsi 2009.07.25 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
A városi pontokat júniusban kerestük meg. Túl sokat időztünk - bár nem tűnt úgy, de ránk esteledett-, a ládára nem sok esélyünk volt, és mint kiderült a koordináta sem volt jó. Itthon aztán nekiálltam a fotók alapján még egyszer összerakni a láda helyét. Most volt alkalmunk újra elmenni Szentendrére, azonnal megtaláltuk a ládát.
Köszönjük szépen!
szepzsuzsi, szeperzsi

 
Tepiszellem 2009.07.17 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Ennyi szent hely egy városban, hihetetlen.
Mélyen vallásosak éltek itt.

zöldcsacsi 2009.07.17 14:10 - Megtaláltam
Hű!! [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2009.07.13 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.11
Sok időbe beletelne
Míg rájönne tudatom
Minden szentély keletelve
Homlokzat meg nyugaton

várnak a tornyokSzentendre hajnalban
itt bizony ritkán vannak ennyien!!!sikátor1
sikátor2sikátor3
tornyosulásfent a dombon
fentről a dombrólakkor most melyik ferde?
szép régi házitt sem kellett kerülgetnem az embereket...
a ráadása kincs
ez a látvány fogad 
salty 2009.07.12 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Ok.

b_pisti_62 2009.07.12 08:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Úgy érzem ezzel a multival rekordot állítottam fel. A városi részt még 2006. augusztus 27-én jártuk végig Dórival. Most kerestem erről egy képet, alig ismertem meg a lányom! Szentendréről nekem más élményeim vannak mint a többségnek, földhivatal, OTP, rendőrség, iskolák, fogászat.... :-( , de a templomok érdekesek. A láda viszont egy másik világ. Ez nem séta, hanem már inkább túra. Igaz nagyrészt aszfaltos, de jó meredek utcákon. Ez a csúcs fantasztikus! Csodálatos, majdnem 3/4 körpanorámás kilátás. Ráadásul innen haza is láttam...

Dóri még 2006-bólVégre kézben!
Csak egyszerűen, a kilátás!Csúcspont a láda közelében
zakany 2009.07.11 18:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Elvittem a párom egy barátnőjéhez, valahogy el kellett ütnöm az időt Szentendrén.. Szóval kismilliószor voltam már itt, de valahogy utálom az első ránézésre "köbgyökvonoskiszámolós-behelyettesítős" multikat!

Elkezdtem és gyorsan bele is jöttem:) Nagyon pozitív csalódás volt!
Ez a nem megfelelő számsorrend azért nem tetszett, mert eleve valami betűt elírhattam és így elég nehéz kirakosgatni.. de végül google a barátom.. és a ládajelszó segített!

Mindent összegezve szuper volt! Köszönöm!

scott88 2009.07.09 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Kellemes hegyi út vezet a ládához igaz elég meredek:-)
bringával élvezetesen teljesíthető ha valaki szereti az emelkedőket.
A láda megtalálása egyértelmű egy katlant kell keresni fölötte pedig gyönyörű kilátás vár az odalátogatóra
köszönjük a rejtést !

Mongi 2009.07.09 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Nagyszerű multi volt! :) Az emelkedő tényleg emberes, de teljesíthető. Számunkra a láda nagyjából 30 méter hijján teljesen megközelíthető volt bringával. Hozzáteszem persze, hogy nem a legkényelmesebben. :)

kőművesek 2009.07.06 10:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Az egész nagyon jó volt, mert jól bemutatja Szentendre templomait. Bár hiányoltuk a táblák egyházi vonatkozását. Egyébként nagyon élveztük és egy jót túráztunk.
Mindezt a legnagyobb hőségben, GPS nélkül, és túrához nem illő ruhában (strandpapucs, ridikül, fehér ruha) támadtuk meg a rejtekhelyet.
Köszönjük szépen, jól éreztük magunkat és összejött egy nagyon jó csapat.

A D. pontról a C.pontMég a frigyláda is itt lesz!
A láda, és a templomok fölött! 
Balli 2009.06.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Többször voltunk már ebben a szép kis városban, de először amióta elkezdtünk ládázni. Érdekes volt látni hogy ahol meg tavasszal sétálgattunk a Duna mentén azt most vegig viz boritotta.
Jó volt újra itt lenni, a templomok felkeresése után a kötelező lángosozást most sem hagytuk ki:)
A láda helye eddig ismeretlen terep volt számunkra, jo volt felfedezni ezt a remek helyet ahonnan tényleg gyönyörű panoráma nyilik Szentendrére - kár hogy pont előtte merült le a fényképezőgépem, de vissza fogunk mi még térni ide...
Köszönjük a rejtést remek kis délutáni program volt
Csilla&Balázs

Tavasszal az oszlopok alatt még sétálgattunkEgy kis séta a part mentén
Kilátás a vártemplombólHázacska két templommal
Belgrád székesegyház kertudvarábanA székesegyház belülről
CsiprovacskaA kötelező lángosozás
Robogo 2009.06.20 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Biciklis találat.
Egy korábbi kirándulás alkalmával már összegyűjtöttem a 7 pontot, most csak a ládáért indultam. A 8. pontot sajnos rosszul írtam össze, ezért újra össze kellett szednem a pontokat.
A láda közelébe nem sikerült elvinnem a biciklit.

lasipeti 2009.06.13 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
A templomokat már régebben körbe jártuk, ma csak a ládát kerestük meg, ami nagyon szép helyen van. Gyönyörű volt a kilátás.

Közel a láda 
gyildarefo 2009.05.26 14:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Szerintünk tökéletes, és tényleg ettől a ládától számítva számunkra Szentendre már nem csak a festők városa. Annak ellenére, hogy évek óta járunk ide most is kaptunk új információkat, helyeket. Sokat sétáltunk és próbáltunk sok jó képet készíteni a templomokról. Köszönjük, szeretjük a Geobébi ládákat.

PozsarevacskaCsiprovacska
BlagovesztenszkaKeresztelő Szent János
OpovacskaSaborna
PreobrazsenszkaKilátás a ládától
Ebédelnek a rab rábikIca & Dalma
divemaster 2009.05.25 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Meglett, köszi.

guppik 2009.05.25 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.60
Kellemes séta volt, a ládánál szuper kilátással, köszönjük!

LaySoft 2009.05.10 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Szépen kidolgozott multi, a végén a meglepetés faládával.

MGyöngyi 2009.05.10 15:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

CacheFinder 2009.05.10 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Megtaláltuk.
A valós láda megközelítéséhez hosszú nadrágot javasolunk.
A "jelszó összerakósdi" pedig jó ötlet.
Maga a faláda pedig a szokásos Geobébi minőséget hozza.
Kiváló túra volt!
Köszönjük a rejtést!

kisember 2009.05.10 09:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Nem az a baj, hogy meredek az emelkedő, hanem hogy embertelen hosszú:) De ami felfelé kegyetlen, az lefelé...hmmm...:) persze bringával!

bgjozsa 2009.05.09 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Szentendrei kerékpártúra közben (5/5). A templomok közötti bringázás után nem volt semmi felmenni az utolsó ládához, de végig tekertem, amíg aszfalt volt. A segédpontot kihagytam, de nem vagyok jó latinos, ezért a jelszóhoz a google volt segítségemre.

catyus 2009.05.08 16:45 - Nem találtam meg
Nagyon szép túra volt.
Bicajjal végig.
Hát a ládához vezető út... :)))

Köszi!

[Elutasította: geobebi, 2009.09.08 16:04]

B@lu 2009.05.03 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltuk!
Köszi a rejtést!

Kati & Balu

panoráma a ládától (~250°)Városháza
..
Zsu1971 2009.05.02 18:52 - Megtaláltam
Toto92-vel közösen

Toto92 2009.05.02 18:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.84
70.
Szép város, szép templomokkal.
Sorban felkerestük az állomásokat, majd egy kis gondolkodás után összeraktuk a láda koordinátáit. Jó volt, a jelszó is ötletes.

skovac 2009.05.02 18:50 - Megtaláltam
.

Egyiptom 2009.05.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Szentendre nyugodt környezetében parkoltunk, és innen indultunk sétára. A templomokat végidjártuk, de biztosan van ahol rossz táblát nézhettünk, mert igazán nem akart kijönnni a dolog. A képeket itt mellékeljük, a rejtés tábláit a rejtönek küldjük ellenőrzésre. Igy kérjük a megtalálás lehetőségét. A marcipán álomvilágot sem hagytuk ki és a finom fagyikat. Köszönjük.

[Jóváhagyta: geobebi, 2009.05.12 16:21]

Köszönöm a jóváhagyást.

Gerry Potter és Gabriella 2009.05.02 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 2 átlag: 3.67 súly: 2.15
Egybekötött megtalálás a BÜKK-ÖS-VÉNY nevű ládával.
Első ránézésre könnyű városi sétának tűnt, de a láda koordinátája már sugallt valamit. A helyszínen szembesültünk vele, hogy ez nehezebb lesz, mint gondoltuk. Aztán volt benne egy 2 órás extrémhegymászás a hegytetőre, mire rájöttünk, hogy nem jó úton jöttünk fel... Kicsit sok a zsákutca tábla a rejtek körül. :((
Azért csak most jelentem be, mert 1 hétig le voltam tiltva, mert rossz jelszót írtam be 5X. Most is közel voltam hozzá, mert 4. próbálkozásra jött össze.

Köszi a rejtést!

Ez nagyon nagy segítség...Végre megvan!!
duck5 2009.04.25 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
Kellemes séta, szép környezetben, jó rejtésekkel. Élmény az óvárosban barangolni, és felfedezni hazánk eme kicsi színfoltját! Jól sikerült egész napos kerékpártúránk alapja lett ez a keresés. Más "keresgélő" bringásokkal összefutva, vidám napot töltöttünk Szentendrén. Mégis egy kis negatívumot kell mondanom... Az utolsó láda egy kissé durvára sikeredett! Ez a környezet és városi séta, egy kicsit értékesebb végcélt érdemelt volna. Tudom, szép a kilátás, és hasonlók, mégis ez az állomás egy másik rejtéshez jobban illett volna. Ennek ellenére fülig érő szájjal értünk haza. Köszönjük a csodás rejtést! Ditti és Ricsi alias Duck5

Dr.Lada 2009.04.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Kerékpárral kerestük fel. Igaz nem sorrendben, mivel minél kevesebbet akartunk a belvárosban lévő cicakavicson zötykölődni, így viszont a 6-os, majd a 7-es pontnál is összefutottunk duck5-ékkel. A ládát a 11-es út felől a legrövidebb úton támadtuk ahol 23%-os emelkedő volt, még szerencse, hogy versenyszerűen kerékpározunk, így nem okozott gondot a feltekerés.

Maxi72 2009.04.19 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Régóta fentem rá a fogam, most rászántam magam és végigcsináltam.

Ötvös család 2009.04.12 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Nagyon szép környezetben igazi templomos multi.

Agneovo 2009.04.12 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Jó volt köszi, a vége azért bringával egy kicsit meglepett.

Redteam 2009.04.09 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.81
2009.04.09.
Végre megvan.
Hétvégi autós kirándulás (GCBKAL, GCTplm, GCHID, GCEMH, GCFHID, GCPmar, GCSaBa, GCEGOM, GCVasi, GCmafo, GCGard, GCIMDS, GCPIKO, GCUTIG).
A templomokat már tavaly augusztusban levadásztuk, de akkor rossz irányból közelítettük meg a ládát és zsákutcába kerültünk. Miután végigolvastuk a logokat, és térképen ellenőriztük is a helyet, visszajöttünk, s már könnyen meglett.
A kilátás és az időjárás is pazar volt :)

2008.08.07.
A második pontnál többször elsétáltunk a templom é-i oldalán, mert össze-vissza ugrált a jel, mire a templomból kisétált egy hölgy, aki megkérdezte tőlünk, hogy a számot keressük-e. Így tőle kaptunk egy kis segítséget :)
A templomokat végigjártuk, a láda helyének koordinátája meglett. Kissé messze van a láda a templomoktól, de azért elindultunk gyalog.
Viszont nem ismerjük Szentendre ezen részét, a kütyü pedig elvitt minket egy zsákutcába, így egyelőr ezt a ládát nem találtuk meg. Jó lett volna kéznél egy várostértkép, illetve jó lett volna végigolvasni a korábbi hozzászólásokat is, abban is van némi segítség.

Kilátás a ládátólLogolás
Welsh 2009.04.06 21:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Mosogatószerelés közben, pihenés gyanánt...

Blue Mali 2009.04.06 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszi a rejtést.Ez tényleg egy igazi virtuális láda s a végláda meg tényleg szép helyen van.Ott kezdem,hogy szombaton apámmal gyűjtöttük be a pontokat (kerékpárral)s az elsőnél elrontottam az egészet,így tegnap a barátommal mentem vissza az 1.ponthoz s korigáltam,ma pedig elmentem a ládához az utcán (amin mennem kellett)kb.25-30%-os emelkedő,a lábam majdnem lerohadt,de felmentem a tetejére igaz a végét már gyalog vállon a bicóval tettem meg:))))
Kicsit bonyolult a szó összerakás s nem árt a kreszt megnézni:)))
De tetszett,köszi még egyszer!

OutivalKözelebbről
Láda tartalma 
akosm5 2009.04.05 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.08
Megvan!
Nagyon jó rejtés! Végre egy multi ahol a pontokon kapott jelszó részleteknek van értelme és a jelszó maga is értelmes! Nem sok ilyen van...
Az első része a keresésnek nagyon élvezetes, bejárni Szentendre óvárosát mindíg nagy élmény.
A második rész, amikor a ládát kell megtalálni az már nem annyira "jó" :-) A leírásba azért meg kéne említeni, hogy maga a láda az messze nem olyan környezetben van mint a jelszótöredékek. Ha valaki egy laza kis délutáni keresésre indul az csalódni fog! A vége felé bizony nem árt ha valaki gondol a terepre is mint olyanra és ne gondolja senki, hogy az utcai sétálós ruha lesz a legalkalmasabb! Két oka van, egyrészt az emelkedő, másrészt a terep.

Összességében ez egy nagyon jó rejtés! Szerintem az egyik legjobb Magyarországon! És az, hogy végre van értelme a jelszónak.... Hát ez Fantasztikus!

:-)

Úton a ládához 
eckerg 2009.04.03 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Már korábban (kb. fél éve) levadásztam a többi pontot, és csak mostanra jutottam el a ládához. Nagyon szép helyen van, köszönöm a rejtést!

laci 68 2009.03.28 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megtaláltuk tobi92-vel,fárasztó volt!

Kecsörz 2009.03.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
koszonjuk a rejtest

Istyu 2009.03.23 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Séta közben azon tipródtam, hogy vajon ki az, akire nincs hatással ez a páratlan hangulatú kisváros? Nyilván nem csak számomra okoz örömet itt megfordulni időnként. Számtalanszor jártam már végig a megunhatatlan zegzugos, macskaköves kis utcákat, sikátorokat. A kissé lassan bontakozó tavaszi időben egy nagyszerű séta közben élvezetes elfoglaltság volt a pontok begyűjtése. Szerencsére ennél a multinál nincs megkötve a sorrend, így lehetőség adódott egy jóízű kalandozásra is. Némelyik utcácskán többször is végigsétáltam, miközben sűrűn kattogott a fényképezőgépem. A részletek begyűjtése után némi izgalommal töltött el a láda felkeresése, ami már csak hab volt a tortán. A tetőn derekasan meg kellett küzdenem az elemekkel, a hatalmas szélben már talpon maradni sem volt egyszerű. A koordináták jónak bizonyultak, így a csészét könnyűszerrel megleltem. A dobozka igazán eredeti, és tetszetős a füzet is. A ládikában sajnos tocsogott a víz, tőlem telhetően igyekeztem kiszárítgatni egy kicsit, de az átázott régi füzet már komolyabb ápolást igényel. Mindent egybevetve nagyon tetszett ez a rejtés, s bár a jelszó egy kissé talán túl van bonyolítva, összességében emlékezetes élményt nyújt az ide látogatók részére.

Köszönöm a szép programot!

"J&J" 2009.03.15 12:15 - Megtaláltam
A templomokat már korábban végigjártuk, most csak a ládáért mentünk el. A sok számolgatás nem tetszett, a láda megközelitése sem volt egyszerü, mindenhol keritések állták el az utat. Miután megtaláltuk az ösvényt, az igényesen megcsinált láda már könnyen meglett. Sajnos, be van ázva.

gigibetta 2009.03.13 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.00
A széllel harcolva meglett egy kis szakadékba mászva :) Ez már az előzőhöz képest sétagalopp volt

Stella&Carlo 2009.03.07 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Igazi élmény volt, köszönjük! :)

Ruttkay 2009.02.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Két részletben találtuk meg. előbb a templomokat mai nap a végládát találtuk meg. Nagyon igényes multi és láda.
Javaslom a ládafal másik szárazabb repedésének számbavételét, mivel az jóval szárazabb körülményeket bíztosítana a ládikonak!
Péntek 13 - 13 geoláda felderítés részeként útbaejtve.

CIRP-Pem-MEMO-MEFO-Voro-Het-Tplm-SASK-Agi-UROM-1000-Eger-FENY ládák felfüzésével 9-16:30 teljesítve.
Valószínüleg idén -az újra támadásba lendülő benzinárak mellett- kisértő gazdasági válság nálam is legalizálja az ilyen futamokat.
Amúgy nem így volt tervezve, de kitágult a délutánom így a Kelet-Pilis karéj (Vöröskő csúcsponttal) után még tovább szürkítettem Szentendre és Üröm környékén!

5N 2009.01.27 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Szombaton egy nagyon kellemes sétát tehettünk Szentendrén ennek a ládának a jóvoltából.Pontosabban a templomok és közvetlen környékén.Mára maradt a végláda megkeresése,ami egy picit elgondolkodtatott milyen pontokat is adjak.Na nem azért,mert a láda rossz helyen van,SŐT,hanem a rejtő is írja:harcba száll a városi ládák terén,ezzel a ládával.És a végláda külön is megállná a helyét.Ez szó szerint igaz,de összevonva nem tartottuk annyira szerencsésnek.Külön-külön ötös mindkettő,de végülis úgy érezzük így is megérdemli,de azért talán lehetne rajta változtatni.

 
mape72 2009.01.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Kellemes sétaval bejárható jól felépített multi csak a végláda került gyalogosan messzire /a kilátás viszont pazar/.

VHA 2009.01.19 21:11 - Megtaláltam
Ok!

Áron 2009.01.19 21:11 - Megtaláltam
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

petiba 2009.01.19 21:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Valóban ilyen késő lett, mire a megoldást - kis segítséggel - megkaptuk. Élveztük, hisz szép idő volt. Viszont nagyon elvitt minket a láda az útirányunktól, s mire felértünk, már nem is láttuk a templomok városát... Sajnáljuk, hogy így leült ránk a köd.
Köszönjük a rejtést.
Peti bá' és a lelkes 7.c-s ládászok

 
tomesi 2009.01.12 21:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.36
mivel vannak vonatkozások, így 3 éves évfordulónkat Szentendrén ünnepeltük egy kis esti ládázással. egyedül az első templomnál volt nehéz dolgunk, a kapu lakatolva és semmi fény. próbáltunk mindenféle fényképezéssel, de fény híján nem tudott a gép élesíteni. kb. negyedórás fagyoskodás után "reméljük jót láttunk"kal feladtuk. de a láda sikeresen meglett (sötétben azért izgalmas volt).
köszönjük a rejtést!

cachekereso 2009.01.10 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Fagyos, de napsütéses időben sikerült összegyűjteni a pw. részleteket a városka történelmi negyedében elhelyezkedő templomainál. Az utcácskákon csekély túristaforgalom volt, a "butikok" kongtak az ürességtől, városnézésre most senki nem jelentkezett a hintónál.
A záróponthoz vezető út előbb meredek, majd keskeny és szúrós volt; vártam, hogy egy-két ottlakó megkérdezi, ugyan mit keresek a kertjében? De nem volt ilyen szitu. A rejtek tökéletes. A panoráma tiszta időben bizonyára fantasztikus, de most sajnos köd borult a településre, így csak a legközelebbi dombokat lehetett látni.

alexp 2009.01.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltuk, szép a kilátás.
Nagyon jó ötlet ez a városnézéssel egybekötött keresés.
Külön megdícsérjük az egyedi faládát!

alecar 2008.12.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Ez volt az első geokeselésem, kicsit nehéz volt a ládát megtalálni a sáros, bozótos környezetben.
Maga a láda szerintem nagyon profi.

Attilacska 2008.12.26 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést!

asfroolez 2008.12.13 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.96
megvan

DonRazzino 2008.12.13 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
jó kis multi a láda is jó helyen van...de azért én autóval mentem fel érte :)

Vándor Csillag 2008.11.16 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Gyönyörű séta volt a városban, sok érdekes templommal. Csak azt nem értem miért került olyan borzasztóan messzire az egyébként igényes, szép ládikó.

sagabi 2008.11.16 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 3.33
Megtaláltam

povyagi 2008.11.15 14:20 - Megtaláltam
Gyönyörű ez a város, remek láda. Csak aza az utolsó pont nem illik a sorba, mégha nem is bánom, hogy ott is jártam.

Mathau 2008.11.15 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Szép időben egy nagyon kellemes séta volt. Jól felépített igényes multi. Az utolsó pont baromi messze van, azt inkább egy külön hagyományos ládaként lenne érdemes megcsinálni. Amúgy a kilátás pazar volt!

Szűcsék 2008.11.08 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Délelőtt összegyűjtöttük a belvárosban a koordinátákra-valókat, majd ebéd és pihi után délután felmentünk a ládikóért.

Az utánunk jövőknek: érdemes templomokkal, vallással kapcsolatos ajándékkal készülni...

Köszönjük a szép élményt és a csudajó rejtést! Ha majd mi is rejthetünk már, akkor valami hasonlókat szeretnénk... :-)

Zugi 2008.11.02 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Több, mint fél éve, március 23-án jártuk végig a multi állomásait. És mivel siettünk a lejáró parkolójegyünk miatt, nem vettük észre, hogy az összes pont megtalálásával még nincs vége a dolognak. Azt hittem abból a sok betűből és számból majd itthon összerakok egy jelszót, de koppantam:) Így hát a végső, záróláda megtalálása mostanáig tolódott.
Szentendréről nem kell szólnom, nem hiába híres turistacélpont, egyedi hangulatával, ahova mindig jó visszatérni. Bár egy-két részét azért nem ártana jobban karban tartani, renoválni.
A hegyen lévő láda is gyönyörű helyen van, külön tetszett a fa láda, hogy nem egy nylonos, retkes szakadt csomagot kellett megtalálni. Azonban én ezt egy egyedül álló ládának jobban el tudnám képzelni. És mellette megmaradhatna a városi multi virtuálisnak. Ugyanis kissé túlbonyolított így, pláne, hogy a végén a hegyről újra el a jelszóösszerakós kresz tábláig. Szóval hosszú és aki nem kocsival van, az ki van zárva egy kis szentendrei sétás multizásból.

még márciusban a Duna felémárciusban a központ
párás időben a kilátás 
bfabry 2008.11.01 16:27 - Megtaláltam
Remek kis multi volt, naplementére fejeztük be.

pakrella 2008.10.25 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Ez egy igazán tökéletes multiláda!
Két hete végigjártuk a templomokat, most hétvégen pedig a pilisi ládikázásunk zárópontja ez volt. A jelszó egy kis fejtörést okozott, de segítségkérés nélkül meglett!!
Köszönjük a rejtést és a játékot!

lacpap 2008.10.20 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Szép nap,csodás város,jó társaság!

[Jóváhagyta: geobebi, 2008.10.22 22:25]

Ata72 2008.10.19 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Egy baráti/családi kifejezetten nem goekesinges nap keretében, picit hiányos felszereléssel és csapatszellemmel felvértezve, hasonló végeredménnyel.
Ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat lacpapékkal ebben a gyönyörű városban. Ettünk lángost, fagyit, rétest, pizzát. Ittunk limonádét, kapuchínót... Fotóztunk és nézelődtünk órákig.
Szóval remekül éreztük magunkat. Csak a megoldás sikeredett kicsit tökéletlenre. De Geobébi megszánt minket!
Köszönet neki ezért és a munkájáért!

[Jóváhagyta: geobebi, 2008.10.22 22:25]

szjuli 2008.10.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.51
Nagyon jó kis láda volt, szép helyeket mutatott meg. A ládáért szenvedni kellett kicsit a kaptatón, de meglett.

luviktor 2008.10.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
Jó kis kaland volt. A ládától nagyon szép a kilátás, csak egy kicsit messze van a láda témájától. Különösen tetszett, hogy nem műanyag doboz volt a láda, hanem kis faládikó. Köszi a rejtést.

LótiFuti 2008.10.11 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
CSÚCS !!! (Ott találtuk meg a ládát (:-))
A legjobb multiláda! Végignéztük mind a hetet, de nem tudtunk megállni, és begyűjtöttük a három bónusz-pontot is.
Az ajándékgyűjtemény is kifogástalan. Sajnos nem voltunk felkészülve kegytárgyakkal, aztán csak találtunk valamit, ami úgy-ahogy, de illik a ládába
Vajon melyik vár romja ez itt, a láda-rejtő?
Köszönjük a rejtőnek, és kérünk még sok ilyet.

Pipi & Máté 2008.10.11 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szentendreiként azt gondoltam,hogy ismerem a várost és a környéket, tudom hol milyen templomok rejteznek a kisváros girbegurba utcácskái közt. A GCTMPL multi ládika felfedte ilyen irányú hiányosságaimat és egy nagyon kellemes napot okozott Petyának és nekem. Eleddig csak hagyományos ládákkal szereztem magamnak örömöt de az igazi rejtvényfejtős, titoknyitós élményt a multi láda nyújtja. Nagyon igényes és sokszínűen tájékoztató webes megjelenés, nagyon jó rejtések és feladatok, a környezetről pedig csak szubjektíven tudok nyilatkozni, minekután sok éve lakóhelyem Szentendre....egyszerüen imádom azt a helyet.
KÖSZÖNJÜK!!! a láda telepítőjének ezt a szép napot. Az osztályzásom magáért beszél.

Micicila 2008.10.05 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.57
Majdnem sötétben, de megtaláltuk.

selza 2008.10.05 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Megvan! Kényelmes vasárnapi séta micicila társaságában. A záróládához vezető utat kissé körülményes volt megtalálni, sötétedés előtti utolsó pillanatban lett meg. A C pontban levő templomot tatarozzák, de a képen látható "technikával" a felirat olvasható.

 
katica 2008.10.04 12:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
A rég tervezett pilisi hétvége első napján esett a választásunk Szentendrére, miután túratervünket elmosta az eső. Ami bizonyos szempontból nem is volt baj, mert így legalább egyszer nem bringával átszáguldva láttam a várost :)

Köszi érte, jó kis séta volt, és az utolsó pont is igazán jól lett kitalálva, nagyon pazar a hely még ilyen időben is!

zoliza + jiimbo + baggio + katica

felülnézetzoliza
katica meg a szuper ládaárnyjáték a láda fölött
kilátás jobbra......és balra
baggio 2008.10.04 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
OK!

ZoLiza 2008.10.04 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
[wapon beküldött szöveg]

jiimbo 2008.10.04 12:53 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

csgb 2008.09.28 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Gyönyörű időt fogtam ki a sétához, igazán élvezet volt a templomocskákat végignézni. A nap megkoronázása volt a kilátás a hegytetőről. Szentendre gyönyörű, köszönet a rejtésért!

 
szakacse 2008.09.26 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
A "C jelű - Blagovesztenszka - főtéri templomon a táblát nem találtuk valószínű a tatarozás miatt. A pontot így is azonnal elértük.
Köszönjük: Mari és Ernő

Csigabiga 2008.09.21 15:35 - Egyéb
Újra itt! :o)

Vasárnap délutáni ládázgatás baliagy társaságában. :o)
Összekapcsolva a GCBUOS és GCSASK ládákkal.
A záróláda közelében meglepődve vettem észre, hogy a leégett ház még mindig ugyanolyan állapotban van, mint az első ittjártamkor - 2005 Augusztus végén.

Ezúton is köszönöm szépen Gyöngyvérnek ezt a kellemes délutáni kirándulást! :o)

A leégett ház 
baliagy 2008.09.21 15:33 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Bugár-orienteering 2008.09.14 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
szentendrei hétvége keretében, a végládát összekötve gcsask-val.
az utcában sztyopa13 csapattal találkoztunk.

sztyopa13 a páratlan páros 2008.09.14 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Megtaláltuk némi körséta után.Tipikus nemszeretem városi multi.Mert az ember vagy várostnéz,múzeum,cukrászda,kiskocsma,vagy hegyetmász,bakancs,hátizsák,túrabot.Ez nem igazán jó a templom látogatáshoz.Egy kessertársal találkozva közösen tévelyegve kerestük a ládához vezető utat.(Kár hogy erről nincs több adat például a kisegítő pontnál)Ő gyorsabban haladt,mivel biciklivel volt.Ez volt a mi szerencsénk,mert mikor legközelebb találkoztunk,már lefelé jött,azaz száguldott a hegyről.Próbáltam volna kérdezni,de nem igen állt velünk szóba.Na nem udvariatlanságból,hanem mert szó szerint a sarkában loholt két borjú méretű eb,hangos kritikával illetve kollégánk korábbi tevékenységét.Hálásak vagyunk,hogy magára vonta a két eb intenzív érdeklődését!Mi ugyanis bicikli nélkül csak a nyúlcipőre számíthattunk. Az meg,mivelhogy 62.esztendejét tapossa,igencsak kopottas.Nehezen veszi a fordulatot,és leginkább csak szívatással indul.Magánterület sértése nélkül igen szűk,de csipkebogyós lehetőségét találtuk a láda elérésének.Erre az eredményre jutott Bugár-orienteering csapat is akikkel lejtmenetben az élményteli megtalálás után találkoztunk.A kutyák még nem értek vissza!A jelszót,ha már megvan a láda, érdemes a Google-n megnézni.Segít összerakni és érdekes olvasmány!

 
szentkereszty 2008.09.04 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.26
Azt azért leírhatná a rejtő, hogy a ládában lévő jelszó az első, amit meg a templomoknál összeszedsz, a második része a jelszónak. Nem mindenki perfekt latin...

Szintén nem ártana, ha az ösvény kiindulpontját megadná a rejtő, mert megtalálása igen csak kétséges.

Továbbá igen csak fura, hogy egy városi multi a hegyen, dzsindzsásban ér véget. Biciklivel kimondottan NEM közelíthető meg a láda. Tudom, mivel én azzal próbálkoztam. De a végét gyalog tettem meg, bicikli nélkül.

Tehát lenne még mit javítani ezen a ládán...

 
akosgy 2008.08.23 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Elöljáróban, mivel nálam is előjött problémaként: segédpont, ahonnan szerintem érdemes a ládát megközelíteni: Mint a láda koordinátája, csak A+1,B-3, ill. E-1,F-1.

Mitagadás, Szentendrére most Pupu games-es ládája hozott és miután kíváncsiságból végigtekertem az új bicikliutat, jutott eszembe, hogy ennek a multinak kb. fél éve már nekiveselkedtem. Akkor az esti sötétben az akosgy v.s. kopott feliratok meccs már az első pontnál eldőlt, feladtam. :) Most végigtekertem. Az erős turista- és násznépforgalomban bicóval nem volt egyszerű. Kicsit aggódtam is, hogy jól írtam-e föl mindent. Pláne, mikor tekertem a láda irányába. :) Én is toronyiránt, telekkessinggel próbálkoztam, szerencsére a nyanyi nem volt kint. A láda, a rejtés és a panoráma is tökéletes volt.
Logolás, majd gyors visszatekerés Pestre, mert a Pilis felett már gyülekeztek a zivatarfelhők.

Szép rejtés, köszi! :)

Násznép tódul ki a Városházáról 
cofe 2008.08.20 14:06 - Megtaláltam
Nem volt teljesen egyértelmű, hogy az ABC... helyére sorban kell behelyettesíteni a számokat. Azt hittük, valami csavar van benne. Alkottunk egyfajta rendszert, kijött, hogy a láda a Duna másik partján van. Na ekkor hívtam fel a rejtőt, ő nem vette fel, úgyhogy köszönöm a telefonos (és sms-es) segítséget szapinak.

beamspot 2008.08.20 12:10 - Megtaláltam
A végpont ma került levadászásra.
Találat Murphy-vel.

szapi 2008.08.19 11:50 - Megtaláltam
Hurrá! [wapon beküldött szöveg]

zöldek 2008.08.17 17:00 - Egyéb
Budapestről Szentendrére hajóval mentünk - szakítva a hagyományos autós kesseléssel. A városban nagyot sétáltunk, megnéztük a Marcipán Múzeumot, összegyűjtöttük az összes megadott templomnál lévő jelszórészletet. Pihenésképpen belehallgattunk egy indonéz csoport zenés-táncos előadásába is.
A láda koordinátájának beütésekor jött a meglepetés! Abban bíztunk, hogy a láda, a busszal is megközelíthető skanzen környékén van rejtve. A távot tényleg 4 km-re jelezte, csak éppen fel a hegynek kb. 100 méteres szintkülönbséggel. Ekkor már du. 5 óra volt. Nem mertük bevállalni, egyrészt Marcink el van tiltva mindennemű "hegymenettől", másrészt az éppen ellenkező irányban lévő HÉV állomásról, nem tudtuk milyen gyakran indul járat vissza Budapestre. Kárpótlásul megnéztük Kovács Margit kerámiáit.
Bántott minket a sikertelenség, de élményekkel gazdagon mentünk haza. Ha legközelebb erre járunk - csak remélni tudjuk, hogy ez kevesebb lesz 14 évnél, mint ahogy az most történt - pótoljuk a hiányzó jelszórészletet.

atta69 2008.08.17 16:12 - Megtaláltam
Megvan.

Apostolok 2008.08.14 15:00 - Megtaláltam
Végigjártuk mind a 7 templomot, sajnos a ládához nem jutottunk el. Csináltunk pár képet. A láda kordináti a Duna közepébe mutattak. Szerettük volna ha be tudjuk fejezni, mert oda mostanában nem jutunk el. Szentendre hangulatos, varázslatos.Kérjük hogy engedélyezzétek a megtalálást

[Jóváhagyta: geobebi, 2008.10.20 10:21]

templommúzeum
város 
Pilis50 2008.08.13 07:30 - Megtaláltam
meglett. A Bükk-ösvénnyel párhuzamosan. A kettes-hölgy nem engedett bent fotózni, pedig mindenhavi látogató vagyok itt. (árulják a templomról készült képeket Budapesten . . mondta). A végláda nagyon jó, ha figyelek 30 méterre meg lehet állni autóval, így a "gyümölcsösben" parkoltam.

Vadász György tervező
lobogó
PeLe 2008.08.13 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk! :)

Der Alte 2008.08.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.00
A szentendrei séta után másnap egy rövid túra közben megtaláltuk. A kilátás csodálatos, érdemes elsétálni az utolsó ponthoz. Gábor és Orsi

Petes20 2008.08.02 20:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Valódi élményt nyújtott ez a közel 3 órás kellemes séta! Gyönyörű hely Szentendre, tisztaság, rendezettség, igényesség mindenütt, rengeteg ember, hangulatos éttermek, szűk utcák, szép házak, templomok, Dunapart... :)

A láda is nagyon jó helyen van, gyönyörű a körpanoráma onnan!

Köszönjük a rejtést és az igényes ládaoldalt!

 
Eni 2008.08.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
most voltam először Szentendrén de biztos nem utoljára teljesen beleszerettem azokba a kis utcákba és találtam egy csodaszép házat is:)

tothn 2008.07.27 15:50 - Megtaláltam
Megvan :) Egy német juhász utánam jött lecsekkolni mit teszek, de aztán úgy döntött, h nem foganatosít semmiféle intézkedést...:)
...nem így lejjebb a sarkon lakó idős matróna, akinek a hangját fent a ládánál is hallottam miközben amiatt szitkozódott, h nem tud kényelmesen kiállni az autómtól.

Egyebekben kessertalálkozó is volt :)

[HOC]KoRi 2008.07.27 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Szintén bringás túra, azért a kaptatón az járt az eszembe, hogy vagy ki akarnak velem szúrni, vagy eltévedtem (pláne mikor magántelekre hatoltam be :D)
E öröm, e bodottá! Lefele csak fél cm fékgumim kopott el. ;)

ozeki 2008.07.27 13:08 - Megtaláltam
Egy kis vasárnapi bringázás Bernivel, fagyival, csirkecombbal :) 35 km - a ládánál hálás, 1 km-es emelkedő, macskakővel, ami lefelé is jólesett :)

ghiago 2008.07.26 16:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Nagyon jó láda nagyon szép helyen. A gcbuos-al párhuzamosan lett meg. Így egy kicsivel nehezebb és fárasztóbb lett. Örülök, hogy a láda is meglett. Majdnem drive-in lett belőle.

Viktor&Detti 2008.07.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.18
meglett
a ládához már kocsiba ültünk...
a gps valami susnyásba vitt, ezért másik úton mentem fel(már egyedül)
köszi

Puszkany 2008.06.25 10:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Rávettem végre magam, hogy begyűjtsem ezt a multit is. Az utolsó pont tényleg megérdemel önállóan is egy ládát.

prisoft 2008.06.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Remek multi!
Nagyon szép az óváros, és pazar a kilátás a ládától. Nagyon tetszett a ládikó is! Köszönjük a rejtést!

Márti, Reni, prisoft

SirLes 2008.06.22 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
35 fokos melegben a családdal jártuk végig az utat. A kisebb gyerekeket fagyival motiváltuk, így sikerült felkeresnünk az összes templomot. Mikor megláttuk milyen messzi van a végláda, eléggé megcsappant a lelkesedésünk. Végül az autó mellett döntöttünk és nagyjából 200 méterre sikerült megközelítenünk a ládát. Aztán neki toronyiránt a hegynek ami végül egy nagy dzsumbujba torkollott. Kénytelenek voltunk bemenni egy telek szélére, amiért visszafelé jövet ránk is szóltak. Célszerű lenne a láda megközelítéséről valamit írni, hogy mások ne járjanak így mint mi. Különben ügyes multi, a láda rejtésének a helye is tetszett, csak aki gyalog van, annak gond a vége.
A kresz táblát nem néztük meg, így meglepetés erejével hatott, hogy egy latin kifejezést kell a betűkből összeilleszteni. Az én tudásom csak pár latin mondásra terjed ki, de szerencsére a cég jogásza kapásból vágta az anagramma megfejtését. Köszönet neki ezért.

jpal 2008.06.22 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Kedves Geobébi!
45 éve kötődöm Szentendréhez, de csak ritkán szállok alá a Pismány-hegyről. Pedig néha érdemes...
Köszön ezt a templomjáró túrát. Az izbégi templomon kívül mindet végigjártuk. Különösen örülök, hogy a Szántó-emlékházat is megemlítetted, ehhez ugyanis családilag is közöm van.
Reméltem, hogy a kiadódó koordináta visszavisz a Pismányra, de sajnos nem...
A faládika nagyon tetszett, köszönjük az egész kirándulást.

A: PozsarevacskaB: Csiprovacska
C: BlagovesztenszkaD: Vártemplom
E: OpovacskaF: Saborna
G: Preobrazsenszka1. ráadás: evangélikus templom
2. ráadás: Szántó-emlékházKesser és szobor
Emerich63 2008.06.21 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Egy egész napos program - de megéri. Barangolás Szentendre belvárosában, /ma még csak "mindössze" 32 fok volt... :-) / felfedezni hogy itt pár 100 méteren belül ennyi templom van, (+egyéb látnivalók) majd kirándulás a ládáért - remek ötlet, remek rejtés. A láda így nyár elején nehezen közelíthető, de megéri a keresés, csodás a panoráma, remek a rejtekhely.
Köszi, jó kis nap volt.

Csaba & családja 2008.06.15 20:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Bár már fáradt volt a társaság, ezt senki sem akarta kihagyni.

bigmick 2008.06.14 14:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Sokadszor jártunk Szentendrén, tudtunk is pár templomáról, no de, hogy ennyi templom van a belvárosban egymástól 60-80 méternyire? Ez új volt.
A láda nagyon klassz helyen van, csak a logolás után jártunk pórul, mert megpróbáltuk a láda melleti ösvényt, hátha lefelé levisz valami rövidebb úton. Hát nem. Szép fokozatosan elenyészett a házak kerítése mögötti erdőben, meg szemétben. Fordulhattunk vissza, de ezzel együtt is tetszett ez a multi.

Kilátás a ládához menet I.Kilátás a ládához menet II.
Dzsozy 2008.06.05 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Tényleg jól ki van találva. A templomok szépek, illetve az egész belváros nagyon tetszett. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi templom van Szentedrén, és mintha láttam volna még.
A kislányom osztálykirándult a skanzenbe, én megszöktem egy kicsit, és végigmentem a multin. A ládát megközelítve, azt hittem rossz helyen járok, de nem. Odafelé dzsungelharc volt, visszafelé átjöttem, azon az elhagyatottnak látszó telken. Reméltem, nem lőnek le:)
Köszi a rejtést

 
Magnes50 2008.05.23 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Szépek a templomok, 3-ba be lehetett menni, Péter-Pálba, a vártemlomba ( 1975-ben itt volt az esküvőnk!) és mise előtt Szerb székesegyházba. A ládát sejtettem, hol lehet, de kis telefonos segítséget azért kértem, bár szerintem anélkül is meglett volna, mert jó volt a tippem. Csodás a kilátás, sok virág, árvalányhaj, ennyi nagy ezerjófüvet még nem láttam! Sajnos a fényképezőgépet otthon hagytam.

benderék 2008.05.18 19:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.40
ok

Pepe 2008.05.16 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
A templomok ill. a segédpont még május 6.-án, a GCBUOS bejárása során lettek bevadászva, ma pedig a GCSASK és a GCAszk felkerése során lett a sokak által dícsért multi befejezve. Gratula!

G1 2008.05.12 20:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Hát ez egyszerűen szuper volt. A végén kicsit megküzdöttünk a pontos hellyel, mert az ösvényt jól benőtte a susnya, és azt hittük, nincs is ott ösvény. De aztán mégis sikerült.

A kedvenc templomomVégre meglett
Kerticsorbi 2008.05.07 19:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Kicsit macerás, de kárpótolt a szép környezet. Kár, hogy az evangélikus templom nincs köztük.

GerfiDáci 2008.05.03 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Csodálatos túra végén parádés rejtés!
Csak ajánlhatom a ládát mindenkinek!!!

Lacen 2008.05.01 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.08
Szép időben... jó túra... a láda megtalálása igazi kaland volt... :)

Hodito Hodok 2008.04.27 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Rendkívül jó időben, egy igen kellemes túra keretében! Nyílván már jártunk sokszor Szentendrén, de a templomokat így még nem jártuk körbe, szal hála a rejtésért! A túra a ládához meg igen kellemes kis mászás volt, díja a csodálatos panoráma:
1-7.: 15:34 - 16:20 8.: 17:30

Mikor elolvastuk a jelszó összeállítására adott instrukciót, egy pillanatra megijedtünk, de aztán ez tartott 1 mp-ig és már meg is volt a megoldás!

Kakukkos Pityu 2008.04.26 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Csatlakozom Csicsa által elmondottakhoz... régen sok, sok delegációt hoztam kirándulni a helyszínre, jó volt ismét látni az ismerős helyeket... az utolsó pontnál én inkább a kocsi őrzést választottam, legközelebb jobban rápihenek a feladatra...:-)

CsiCsa 2008.04.26 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.70
Könnyű délelőtti séta volt Kakukk Pityuval az ismerős szentendrei helyeken, ahol a templomok révén új ismeretekkel gazdagodtunk... a legizzasztóbb része a túrának a végládához vezető út autós megkeresése volt, ebben a tekintetben a rejtő adhatna tippeket, hol érdemes a 11-es útról lefordulni... ennek hiányában kissé regényesre sikeredett a láda keresés, de a végpont szép helyen van, megérte... köszönet a rejtésért!

N.Zs. 2008.04.19 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Ma 11-ig ömlött az eső Budapesten. Valószinűleg Szentendrén is. Aztán kisütött a nap, és előrehozott ebéd (rakottkrumpli) belapátolása után indultunk kiszellőztetni magunkat. A templomok mindegyikét ismertük már, mert sokszor jártunk erre, de a sok olyat találtunk amire korábban nem figyeltünk föl. A koordináta megszerzése után előbb a Bükk-ösvény pontjait és ládáját kerestük meg. Visszafelé jövet utol ért egy zivatar, pedig nagyon siettünk. 20 perc után elállt. A ládához menet újból rázendített, de a helyszínhez közel a kocsiban rejtvényt fejtettünk, mig alább hagyott. Ez a láda magában is megállná a helyét. Szép környezet, panorána, és igényes láda. Végül a Saskövi barlanggal zárult a nap. Itt megint az eső késztetett erőltetett menetre. A tervben még 2 láda szerepelt, GC Aszk és GCMMOC, de azt lemosta az időjárás ...
A webes megjelenés kategóriában kevés az 5-ös, legalább 9-es! Nagyon igényes összeállítás.

megérketzünkno comment
háztetőkZsuzsi a fotós
egy a sokbólmennyi az annyi?
h725 2008.04.17 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Még tavaly, augusztus 4-én Boglárkával biciklivel jártuk végig a templomokat. Azután most végre a ládára is sor került, egy újabb kerékpározás keretében, ezúttal egymagamban. Ezért a kincsért szó szerint a véremet adtam :((
Ugyanis a keresgélés hevében sikerült erőteljesen lefejelnem egy kiálló sziklát. Na persze ez egyáltalán nem tántorított el, s hamarosan sikerült rábukkannom a rejtekhelyre. Nagyon jó rejtés, pontos koordinátákkal.
Az utolsó darabot hoztam el a pörgettyűből, nagyon aranyos.

Köszi a rejtést !

Zsolt

Így kezdtük a nyomozást :))Torony és bárányfelhők
A kincs közelébenTavaszi hangulat
Távozóban 
Amberle 2008.04.12 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltam, elhoztam egy csigát, élmény volt!

licuxd 2008.04.12 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Nagyon tetszett, ilyennek képzelek egy jó rejtést. Minden van benne, városi séta, kirándulás, jó kilátás, kis izgalim, mert mi van, ha elírtuk a koordinátákat, egyszóval, gratulálok! És köszi a pörgettyűt!

Somogyiék 2008.04.05 19:17 - Megtaláltam
Az 1. Multi. [wapon beküldött szöveg]

geobebi 2008.04.03 13:30 - Egyéb
Sikerült a láda felújítása, remélem egy pár évet még kibír! A fedél oldalelemeit visszaragasztottam, a láda új zsanért meg lakkozást kapott. Kicseréltem a 241 megtalálás után betelt logbookot is. A láda beázhat, ezért kérem, hogy a füzetet a védőnejlonba tegyétek vissza, majd azt így a láda fedelébe kell rögzíteni a gumipánt alá (lásd a mellékelt fényképet). Mivel látom, hogy a láda témájához kapcsolódó ajándékcsere nem nagyon működik, ezért ezzel a kérésemmel felhagyok. Egyúttal helyeztem a ládába 4 Geobébi-féle pörgettyűt. A segédpontra új matricát ragasztottam.
Végül nagy buzgalmamban összegyűjtöttem a láda felé vezető útról egy nagy zacskónyi szemetet - bántották a szememet a szétdobált üvegek, műanyag palackok és cigarettás dobozok.

A logbook helye 
DoriKili 2008.03.30 14:43 - Megtaláltam
A tegnap bejegyzett 29. ládika után rájöttem, hogy a 30. ládánkat 30.-án bevadászni pont abban az évben, amikor a 30. születésnapomat ünneplem nem rossz ötlet. Ezek biztosan valami számmisztikai összefüggések lehetnek. Felpattantam délben a bringára és átgurultam Budakalászról Szentendrére, hogy a tavaly ősszel spanyol barátommal elkezdett, de be nem fejezett multi maradékát összevadásszam. A fém dobozfedél okozhat némi problémát, ha a bokor kilombosodik. Nekem sem volt egyszerű, a néni segített a templomból, azt mondta mindenki azt keresi. A templomokat végigszaladtam gyorsan, rengeteg turista volt, én inkább kisebb forgalomban szeretek itt sétálni. Ezután elmentem a ládáért. A domb aljáig jól jött a bringa, de feltekerni combos. Kicsit kavarogram az utcák között, de meglett. Gyönyörű a hely! Lefelé a gravitációra bíztam magam, percek alatt legurultam a legrövidebb úton, mindkét fékre szükségem volt. Visszafelé az új bicikli utak rejtélyét próbáltam kibogozni. A postás strandtól (kaszinótól) végre a Duna parton lehet végigtekerni, viszont az élmény csak az egyik oldalon élvezhető, mert a másik oldalon a látványt gyárak, ipartelepek szemétdombjai jelentik. Ezután olyan magyarosan, ésszerűtlenül egy kis patakhíd helyett duplikálták egy szakaszon a patak két oldalán a bringa utat egy jó nagy felesleges hurokkal. No comment. Aki arra megy megérti. Ha valaki szintén a bringás keresést választja, akkor ajánlom a Luppa-szigetnél a képen látható pihenőt. Nagyon jópofa, bár tavaly óta az állaga romlott a vandalizmusnak köszönhetően. Ezennel egyedül vadásztam, kellemes 4 órát vett igénybe nézelődéssel együtt.

Dóri

itt menj fel, eddig betonút vankilátás a rejtektől
Naszály a rejtek közelébőlLuppa bringás pihenő
nagybogos 2008.03.25 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Gyönyörű helyre érkeztünk, kütyü nélkül is sikeresen. Köszönet a képekért és a nagyszerű leírásért nem kellet gépezet.
A ládika azonban egy kicsit lepukkant, és a füzet is tele.
A segédpont kresztáblán a felirat leázott és nehezen értelemezhető, de gratula az egészért gyönyörű és ötletes. Igazi kincsvadászat volt.

tibber 2008.03.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Nagyon szeles, de vidám ládaszedés volt! Köszönöm. Mondjuk 2 betűt rosszul írtunk fel, de remélem a jelszót azért sikerült összerakni. A rossz betűk mondjuk azért okoznak meglepetést, mert a láda koordinátája helyes volt...

Ui: Ráadásul egy nagyon régi olvasmányomat is az Avakumica rejtélyről, így aztán a megtalálás után már itthon az avakumica rejtély előkeresése volt a következő lépés: http://zsadon.hu/avac/

forgabi 2008.03.16 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Jóleső séta volt a városban, de a ládát már egyedül kellett becserkeljem, Mary és Mama az emelkedő alján úgy döntöttek, sokkal fontosabb dolguk is van, így mire visszaértem néhány friss ibolya tővel lettúnk gazdagabbak az árok partjáról... A láda rejtése legalább annyira példamutató, mint a leírás, a tervezés. Gratulálok és köszönjük, kellemes emlék marad!

wellesley 2008.03.15 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Ünnepnapi kirándulás Szentendrén kedvesemmel (összekötve cachinggel :))! A végén kicsit megszenvedtünk az igazi ládával, de megtaláltuk. Gyönyörű időben, gyönyörű kilátással... Köszönjük a rejtést!

Bgm 2008.03.09 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Szép kirándulás volt.
Köszönjük.

tred 2008.03.08 21:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Nagyon kalandos volt. Szentendrére a zeneiskolai kamarazenei versenyre jöttünk igazából, gondoltam ha marad időm megkeresem. A templomok egyszerüen mentek délután, még a tanár kollégáim is lelkesen csinálták velem. De este lett. Elmondtam a növendékeimnek a játék lényegét és egyből benne voltak az éjszakai kalandban. 2 kilométerre volt a láda a szállástól, gondoltam kiugrunk, gyorsan meglesz ez. Hát 6 kilométer lett a rövidből, csak a ládáig. Mondanom sem kell hogy nem abban az utcában indultunk felfele, igy az egész környéket bejártuk és az összes kutyát felvertük. Én már 3szor feladtam a ládától 200 méterre, de a növendékeim (14-18 évesek) elszántak voltak: "Ők már nélküle nem mennek haza". Végül 3 fiú (Én a lányokra vigyáztam) vágott neki a sötétben nem éppen egyértelmű végső métereknek, és telefonon navigálva, megtalálták. Ők logoltak helyettem. Remélem soha nem felejtik el ezt a kalandot és hátha szereztünk egy pár új fiatal játékost. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönöm nekik is.

geobebi 2008.03.06 13:30 - Egyéb
A multi végpontján található faládát -remélhetőleg csak ideiglenesen- lecseréltem egy műanyag dobozra. Úgy látszik túl nedves helyet találtam neki, a fedél zsanérjai teljesen korrodálódtak, elmállottak, a fedél két kis oldaleleme is kiesett. Hazahoztam, megpróbálom megjavítani. Igazándiból ki kellene cserélni, de mostanában sehol nem kapni a jól bevált faládikát.

Itt a tavasz!Felülnézetből
Paul 2008.03.02 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Kicsit szeles,esös idöben vágtunk neki.Többször voltam Szentendrén de most azért furcsa volt hogy ilyen kevesen vannak az idö miatt.Nagyon szép város,hangulatos kis sikátorokkal,szép házakkal.Így utólag azt mondom hogy ketté kellene venni,egy szuper városi (virtuális)multiládának és egy hagyományosnak,mert így is megállná a helyét.A ládát sajnos kicsit rossz irányból közelitettük meg,fentről láttuk a jobb utat.

fa-peti 2008.02.10 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Nagyon jól felépített multi. Ilyen jól összerakott ládával még nem találkoztam. Szép időben sok turista között kb. 1 óra alatt teljesítettük. Köszi a rejtést.

Templar 2008.02.10 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
OK!

Szabó Család 2008.02.09 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Szentendreiként nagy örömmel indultunk a láda nyomába. Örülünk, hogy városkánkat ilyen szépen bemutatta Geobébi. Köszönet érte. Szüleimben szép emlékeket ébresztett a ... hegy (a későbbi megtalálók miatt nem árulnám el a hegy nevét, bocs). A templomok történetének leírása nagyon jó, gratulálunk hozzá! Köszönjük Jenci Barátunknak a segítségét, igazi web vudu mester! Tavasszal levadásszuk a másik két ládát is!

ÚtonKőhegy
Íme a láda 
zsu&rich 2008.02.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Gyönyörű környezetben, ötletesen összeállított rejtés. Élvzetes volt végigjárni és megismerni a templomokat, és a végén egy csodálatos panoráma várja a keresőt.

Tyborg 2008.02.03 17:47 - Megtaláltam
Megvan :)

Marakess 2008.01.26 16:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
*

K-55 2008.01.25 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Még a múlt hétvégén döntöttünk úgy, hogy sárdagasztás helyett egy jó kis városi ládázással sétáljuk ki magunkat. Szentendrére esett a választásunk, hiszen e városkában sohase lehet csalatkozni. Már az első állomásnál egy kedves fiatal párral futottunk össze, kölcsönösen lelepleződve, mivel ők is az emléktábla sorait bogarászták. Futottak tovább, mi komótosan körbejártuk a helyszínt, fotózgattunk, hiszen már akkor eldöntöttük, hogy a záróládáért egy újabb kirándulás keretében jövünk majd vissza. Tekeregtünk a jól ismert és kedvelt helyszíneken, gyorsan elszállt az idő. Amilyen "szerencsénk" volt, hiába igyekeztünk a templomokba bejutni, egyikbe se sikerült, talán nem véletlenül zárják be azokat, vigyázva értékeikre. Mire a Szamár-hegyről (legyen inkább dombocska) leértünk az utolsó városi ponthoz, a nap is kibújt a felhők mögül. Még felkerestük a segédpontot, a KRESZ-tábla hátulján valóban szinte olvashatatlan az utalás. A környező, több tábla hátulján bezzeg ott virít a felirat: "Nem alumíniumból készült!" Gondolom, ezzel nem a kessertársaságnak üzennek. A jelszó egyik része azonban így is elég jól összerakhatóvá vált. És itt töredelmesen be kell vallanom valamit. A másik felét kitaláltam, hála "Tacitus" tanár úrnak, becsületes nevén Lakatos Pálnak, aki annak idején nagy erőfeszítéseket tett arra, hogy szittya agyunkba valamennyire belepréselje a latin nyelvet. Soha nem hittem volna, hogy ez valamikor kilométereket
jelent majd nekem. Persze, erre a felhasználásra most nem vagyok büszke, ígérem, másutt majd hozzátesszük az itt megspórolt 4 kilométert.

Pozsarevacska takarásbanA templomkert sírkövei
A Csiprovacska feléA templom vörösmárvány díszkapuja
Látkép a VártemplomtólA Fő-téren
A Saborna-templomDe sokszor láttuk már...
Lecsorogtunk a PreobrazsenszkáhozA végére kisütött
Bubuka 2008.01.24 13:35 - Megtaláltam
Úgy emlékszem, legutoljára iskoláskoromban (pedig az már régen volt) sétáltam Szentendrén városnézésen. Azóta elég gyakran, de csak mint a Pilisbe és a Visegrádi-hg.-be induló túrák kiinduló, ill. átszállóhelyén fordultam meg itt. Pedig ez a város igazán érdemes egy kis felfedezésre, köszönöm a rejtőnek, hogy okot adott erre. Szerencsémre az idő is jó volt, sajnos éppen a kilátóhelynél nem sütött a nap.

Kory 2008.01.23 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Másodszor futottunk neki /először szeptemberben/,de most meglett.
Szikrázó napsütés,gyönyörű panoráma volt kitartásunk jutalma.
Elismerésünket fejezzük ki a mindent átfogó történelmi visszatekintésért
és az egyértelmű utbaigazításért,no meg köszi az ügyes rejtést!
Mártika & Kory

Angus_Podgornij 2008.01.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Szentendre még ebben a szemerkélő esős-hóolvadás utáni időben is csodaszép volt. Talán előnyére is szolgált, hogy nem hemzsegtek az uccákon a fotómasinacsattogtató, fütyülős echte nemzetiszín búsuló plüssjuhászt buzgón vásárolgató turistahadak. Az említett hasznos tárgyakat, továbbá luxushalat és antik kardot (klasszikus idézet : Asterix és Obelix-> Istenek hona, képregény) kínáló árusok kissé csüggedten álldigáltak ajtaik előtt. Az ortodox templom falába süllyesztett halálfejes sírkövek gondolkodóba ejtettek, vajon mi van mögöttük? (Brrr.) A láda helye igen jól ki van találva, csodálatos naplementében gyönyörködhettünk...

sleeper 2008.01.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Fantasztikus napsütötte időben érkeztünk,körbejártuk a hegyet majd egy csipkebokor megmarkolása után, kettős erővel de sikerült megtalálni a lelőhelyet...Szupi a rejtés!
Ezek után jött a megérdemelt cukrázda finom sütivel:-)

pistikata 2008.01.20 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.32
Sajnos ez a multi sem lett a kedvencem.
Egy hete Kataval vegigjartuk a varost a lenti 7 pontert.
Vegig izgultam, kapok-e buntetest, mert nem szamitottam ra, hogy
szezonon kivul, vasarnap delutan is kell a parkolasert mindenutt fizetni.
Igy bedotam minden apromat, de fel ora alatt nem vegigjarhato :-(
Ez volt az elso negativum szamomra.

Aztan ra egy hetre mentem Tyutyuhoz, a bluebox kapcsan (rugdosni kell, hogy aktivizalja magat a weben is, ne csak a sarban! :-)), s gondoltam, megallok, befejezem. Igy autoval nem volt gond a dombra felmaszas, ahonnan valoban szep a kilatas, de gyalog nem lett volnna egy erdekfeszito kirandulas :-(
Ha nem autoval jovok, ez lett volna a masodik minusz.

Aztan jott a jelszo. dkg11hu velemenyevel ebben is egyetertek.
Mivel en nem tanultam ezen a nyelven (csak sejtem, hogy latin), igy szamomra teljesen ertelmetlen a kifejezes :-(
Ha nem olvasom itt, hogy masok is neten talaltak meg a megoldast, lehet, hogy feladom, mert mar az egybeiras helyett a ladajelszo betuit is cserelgetni probaltam, hogy valami ertelmeset kapjak...

Ez adja az ertekelesben a rossz pontot nalam, de a webes munkat elismerem, talan soha nem lattam meg ennyire reszletes leirast.

Es BoPe-eknek ezuton is koszonom a segitseget a kereses soran.
Egyedul kicsit tovabb tartott volna, foleg, hogy nem emlekeztem,
hogy godorben kell keresni.

BoPe 2008.01.20 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Megtaláltuk, "pistikata"-val egyszerre értünk célba.
Idén így mi voltunk az elsők.:)

kb ibic 2007.12.31 14:30 - Megtaláltam
Jó móka volt, idén az utolsó, csak az a kár hogy a ládikó már szétesőben van!!

pipu 2007.12.29 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Nem nagyon szeretem a varosi multikat, mert kenytelen vagyok porazra tenni a kutyam, de az egyik szomszed faluban toltottem par napot es volt idom vegig jarni a templomokat. A lada viszont szep helyen van.
A jelszokepzesben egy korabbi log segitett. Igy pillanatok alatt meglett, csak meg kellett kerdeznem gugli baratomat, hogy mit tud a lada jelszavarol.

KutasG 2007.12.23 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Szentendre-környéki létemre ez a láda eddig kimaradt nekem. Vagyis a belvárosi pontokat már vagy egy hónapja begyűjtöttem, most jöhetett a láda, ami nagyon szép helyen van, önállóan is megállná a helyét. Nálam jelesre vizsgázott!

abacus 2007.12.16 17:02 - Megtaláltam
Reszletek kesobb. [wapon beküldött szöveg]

Törölt 2007.12.16 17:02 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

KeresgélésKicsim, miután hazaértünk
bgecco 2007.11.29 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
(75) Szentendre télen-nyáron hihetetlenül szép. Köszönöm a templomok szép bemutatását, igazán sok információval lettem gazdagabb. És a hab a tortán a végpont. No comment. Mindenki próbálja ki, aki még nem tette!

Hogyishivják kuzin 2007.11.18 11:16 - Megtaláltam
!

napvirág 2007.11.18 11:16 - Megtaláltam
Nagyon hangulatos volt a szűk kis utcákon eljutni egyik ponttól a másikig. A rossz idő ellenére ma is sok látogatója volt Szentendrének, de mégsem volt zsúfolt a városka.
Köszönöm a rejtést.

 
bbokonon 2007.11.17 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
A templomokat még három hete, szép őszi időben biciklivel jártam be, csillaghegyi indulással. Ma pedig, a GCSASK levadászásával összekapcsolva megkerestem a végládát. Többszörös sikerélmények: a begyüjtött koo-k pontosak voltak, a láda hamar meglett, szép volt a kilátás, és a netről egy pillanat alatt kiderült a betük helyes sorrendje is :-). A jelszó tökéletesen illik a multihoz.
Mintaszerü rejtés, gratula és köszönet a rejtőnek.

Gyombi 2007.11.14 13:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Még szeptemberben kezdtük, akkor csináltuk a nagy részét, most csak az i-re kellett feltenni a pontot! Nem is a város felől közelítettem most. A kilátás nem volt a legszebb, hófelhők takarták a tájat. Kertek mentén másztam fel a helyre, előttem aranyos megtalálók jegyeztek a logbookba ákombákom betűkkel: "dinoszaurusz csontokat kerestünk, de ezt találtuk" :)
Jó messze van a többi ponttól a vége, de szép hely.
A ládára ráférne egy kis karbantartás.

[wapon beküldött szöveg]

dkg11hu 2007.11.02 19:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Minden OK lenne, hiszen Szentendre szép, bár nagyon drága, még így ősszel is, a templomokat szépen rendbehozták, van látnivaló bőven, csak bírja az ember pénztárcával, ha 5 gyerekkel kirándul.

Két megjegyzés:

1. A "valódi láda" olyan helyen és messzeségben van, hogy pusztán emiatt nem lehet egy kellemes vasárnapi séta, amit sokkal többen tennének meg. Kétségtelen, hogy a kilátás onnan csodálatos, de azt a négy+négy kilométert nem biztos, hogy megéri, különösen nem sáros időben egy városi séta ruházatában...

2. A jelszó... Én azt a bizonyos nyelvet, ami a jelszó nyelve, 4 évig tanultam, elég szigorú tanárnál... Ha azonban nem a netet használom a megfejtéshez, akkor ez is a jelszó nélküli megtalálások számát szaporította volna.
A segédpontot valaki megrongálta, így a felirat nem segít.

Miért kell ilyennel "szórakoztatni" azt, aki csak kirándulni szeret..

szijoad 2007.10.25 17:11 - Megtaláltam
Szép rejtés, köszike

Patikus 2007.10.06 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Szentendrén valóban sok a látnivaló, a multi szépen végigvezet egy részén. A láda helyéről a kilátás pedig megéri a távolságot.

hangya 2007.10.06 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.90
Szöveg szenornál.

Lomex 2007.10.06 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.18
Szöveg szenornál.

szenor 2007.10.06 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Gyönyörű időben, Óbudáról indulva, biciklivel jártuk végig a pontokat. Sajnos a versenyre nem tudtunk elmenni, de így egy kicsit legalább kárpótoltuk magunkat. Köszönjük.

donkardos 2007.09.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Tökéletes. Ötletes, szépen kidolgozott rejtés, gratulálok! A láda környékének utcaszintű térképe sokat segítene a megközelítésben, de a logok alapján bolyongás nélkül meg lehet találni.

safc 2007.09.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Hibátlan rejtés, gyönyörű kilátás. Voltam már Szentendrén, nem is kevésszer, de most megint újabb hangulatos utcácskákat és tereket találtam. Köszönet a rejtőnek és a helyi idegenvezetőinknek, a Gere családnak!
A láda könnyen meglett, logokat nem csak írni, de olvasni is érdemes!

ifa 2007.09.19 18:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Ez volt az első keresésem, s mivel nagyon tetszett így köszönet érte!
A lámpánál pár percet eltöltöttem, mire rájöttem a titok nyitjára, de végül minden összeállt, s kis családommal (3,5 éves ikreimmel) megtaláltuk estére a ládát. Valamelyik nap visszanézünk még, s kicsit rendbe rakjuk a ládát, már egyik pánt sem működik.

a felfedezők 
Nutszeru 2007.09.16 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Hétvégi szentendrei kiruccanásunk eredménye ez a láda. Idő híján csak három nekifutásból jött össze, jó lett volna kicsit alaposabban megszemlélni a templomokat; na de majd legközelebb. A rejtés és a kivitelezés kitűnő; a ládánál lévő panoráma pazar, mindenkinek csak ajánlani tudom. Külön köszönet a vendéglátónknak Ildikének, és Angicskának!

Tomcache 2007.09.08 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.25
ok.

LCSOKA 2007.08.30 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Kellemes séta a szemerkélő esőben. A ládához vezető ösvény kezdeténél két nagy kutya ült, ezért egy kicsit lerövidítettük az utat.
Köszönjük a ládát és nem utolsó sorban a részletes ismertetőt.

tobi92 2007.08.27 17:50 - Nem találtam meg
Kerékpárral vágtam neki az útnak, egymagam. Már régóta szemeztem a ládával, gondoltam, most meg is keresem. Az első hat templomot könnyen megtaláltam (kvázi toronytól toronyhoz közlekedtem, GPS és térkép nélkül), aztán a hetedik már gondot okozott. Gondoltam, felsétálok egy utcán, hátha a bukkanó után meglelem. Majdnem a csúcson megláttam egy kis utcát jobbra, gyönyörű panorámával. Mikor oödaértem, és körbenéztem, egyből kiszúrtam a hiányzó templomt ;) Nosza, kerestem egy utcát, ahol kerékpárral le tudok menni, összeraktam a koordinátákat, majd nem hittem a szememnek. Azt hittem, közelebb van... Mindegy, elindultam. Fölfele a tüdőmet kiköptem, a kerékpárt rég csak dísznek toltam. Felértem az ösvényhez, ahol viszont sehol sem találtam a ládát. Úgyhogy inkább hazafele vettem az utat, legfőképp azért, mert kezdett este lenni, a bicajon meg nem volt lámpa. Aztán jött apám, és felvett.

Az első templom.Panoráma.
Majd kiköptem a tüdőmet......de a láda nem lett meg, így csak a panorámával kárpótolhattam magam.
Aphrodite 2007.08.26 20:32 - Nem találtam meg
Az első templomot érzésből, az utolsót pedig informálódás során találtam meg. A kettő között pedig bebarangoltam Szentendrét úgy, mint még soha...

A nyitott Szentendrei napok keretében kultúrálisan felpezsdült kisvárosban különleges élmény volt sétálni.
Olyan sikátorokban, amik délszaki országokra emlékeztető hangulatot idéztek fel bennem...
A Blagovesztenkánál egy ideig eljátszottam a gondolattal, hogy fiákerezzek, de végül csak kellemesen elbeszélgettem a kocsissal és indultam tovább, mert délután 5-kor elkezdve a vadászatot már akkor sejtettem, hogy lehet, hogy nem érek végig...

... amit persze cseppet sem bánok, mert így legalább van indokom is (és nem csak okom) arra, hogy visszamenjek.

Az este befejezéseként pedig megnéztem a tüzijátékot a kavicsos fövenyről... Rég volt ilyen lélegzetelállítóan szép napom.

Glac 2007.08.25 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.23
Toronyiránt ÉK felől, árkon-bokron át, tök sötétben, enyhe sérülésekkel...

Toti 2007.08.21 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Munka utáni "idegsimításként" végigjártuk a családdal a templomokat a hangulatos utcácskákon, sikátorokon át. Sokat jártam már Szentendrén, de ezt az arcát még nem láttam. Tetszett.
Aztán sikeresen összeraktuk a láda koordinátáit, amit a megtalálás igazolt. Szerencsére elolvastam az előző logokat, ami alapján egyből a jó úton közelítettük meg a ládát. Szép volt a kilátás, bár éppen ránk sötétedett. 2 óra alatt nagyon lazán teljesíthető.
Nekem kimondottan tetszenek azok a ládák, ahol a megtaláláshoz kell egy kicsit gondolkodni, számolgatni is.
A láda a szokásos, igényes Geobébi ládika. Sok ilyen kéne még... Az egyik zsanér sajna el van törve rajta.

Köszönjük a virtuális idegenvezetést: Alexa, Mami, Toti

nogacsalad 2007.08.12 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Vasárnapi kirándulásunk 3/3 ládája volt.
30% 4 keréken, 70% ON FOOT

A Szentendrén belüli laza séta során könnyen, gyorsan összeszedtük a jelszórészleteket (és mint kiderült, nem írtunk el semmit). A templomokat belülről is megcsodáltuk.

Annál nehezebben találtuk meg viszont a ládához vezető utat! Persze, ha előtte figyelmesebben elolvassuk mások bejegyzéseit, megkönnyíthettük volna a dolgunkat. (azért csak meglett önerőből...)
Közben még egy jó kis nyári záport is a nyakunkba kaptunk... nem mondom, hogy alsógatyáig/bugyiig, de azért eláztunk. De sebaj, ez is csak hozzátett az élményhez. A rejtés egyébként tetszett, a környezet is szép, és gyönyörű a kilátás!

Köszönjük az élményt.

IttunkTemplomok közt
Ki ne essek...Ládikánál
+1 barát... 
tika67 2007.08.04 19:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Ezt két részletben vadásztuk le. Mindent megtaláltunk annak rendje és módja szerint, de csak sikerült egy rossz számot beírni. El is mentünk oda, de mivel egy udvarra mutatott nem másztam át a kerítésen. Itthon rákerestem a neten a templomokra és meg is lett a vétkes szám, így másnap visegrádi túránkról hazafelé jövet tettünk egy kis kitérőt.

 
Barangoló alias elel 2007.08.03 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Fantasztikusan hangulatos, klassz városnéző séta a rejtő vezetésével egészen a végláda kereséséig, ahol ez a remeg kirándulás nálunk kicsit megbicsaklott. Az utolsó ponton a begyűjtött adatok beírása után a kütyü megközelítőleg 3km távolságot mutatott, így gyalog vágtunk az útnak. Mivel útbaigazító instrukció nem volt, több utcán is (Áfonya, Barackvirág, Sólyom) megpróbáltunk feljutni a ládához, de ez rendre néhány száz méterre a céltól a beépítések miatt kudarcba fulladt. Végül telefon a rejtőnek, aki elmondta, (köszi !) hogy a Várkonyi , majd Berek utcán a láda mögé kell kerülni és onnan már az "ösvény".... A rejtek ezután már könnyen meglett, de alaposan elfáradtunk a felesleges próbálkozásokba. Talán, ha autóval, de ezt általában kerülöm, ha lehet. A láda zsanérjai sajnos már nem funkcionálnak, egy erős gumi, vagy spagi segítene, nálam nem volt.
Köszönöm a rejtést!

GeoRoni 2007.07.29 22:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Nagyon keményen megszerezhető és egyben hihetetlen élményt adó multi. A párommal elterveztük, hogy ma elkerekezünk Szentendrére, ott fagyizunk egyet és azután vissza. A tervel ellentétben 11 körül elindúltunk és este negyed 9-re értünk haza úgy, hogy haza felé már HÉV-el jöttünk. Hát igen. Egy jó nagy ládázás lett a könnyed tekerésből. A koordináta megszerzése után elindúltunk a láda felé de annyira bele feledkeztünk az önfeledt 25-35 fokos emelkedők és lejtők bejárásába :) hogy 6 óra körül fel kellett hívnunk a rejtőt mert kicsit kezdünk elbizonytalanodni a dolgunkban. Ő készségesen segítettm, hogy milyen utca felé kéne próbálkoznunk (persze nagyon nem ott voltunk :) ). A segítséget ezúton is nagyon köszönjük!!!. Szóval utána már picit magabiztosabban haladtunka a cél felé - persze megint felfelé - ami ha nehezen is de meg lett. Szerintünk ez egy nagyon igényesen és logikusan felépített és kivitelezett multi amit szívből tudunk mindenkinek ajánlani és nagyon köszönjük az élményt amivel megajándékozott minket. De jövő héten tényleg csak fagyizni megyünk.

TemplomTemplom
Boci jegyzetelVárnak ránk a kis szamarak
Rbk 2007.07.29 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.53
Értékes láda! Bevallom, a ládához vezető nem kicsit meredek, macskaköves út nem egészen bringabarát :)). De a kilátás, panoráma kiengesztelt!!

pusi_001 2007.07.29 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
A környezetre csak azért nem adok 5-öst, mert azzal azt mondanám, hogy a nincs a földön ettől szebb hely, és persze ez így ebben a formában nem lenne igaz. :) Bringával eredtünk neki Rbk-val. Eleinte lazának tünt a dolog, de aztán a csészéért megizzadtunk csöppet, de azt mondom megérte. Fantasztikus panoráma tárult elénk a csúcsról, de persze Szentendre hangulatos belvárosa a templomokkal sem volt gyenge. A macsakakő csöppet kirázta a lelkünket. Ja, és egy tanács bringásoknak: Lakatot vigyetek, mert a csészétől nincs rálátás a lovakra.

A 3. pontnálA 4.-nél
JelszóvadászatTalán ez tetszett a legjobban
A templomkert is szép, rendezettBiza, nem jó irányból támadtuk :)
... de így legalább ezt láttukRbk a kincsesdobozzal
LogolásPanoráma
Ulci 2007.07.17 23:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.28
Ez a multi nagyon megfogott. Köszönöm a rejtést. Egy laza kis (38 fokban) eltöltött sétának indult munka után és teljesen spontán ötlet volt, ezért nem is volt nálam fényképező... Sajnos. Az utolsó pontot is gyalog akartam elérni a templomoktól, szerencsére a GPS lemerülése után (több órás várakozás árán) autós (töltős) segítséget vettem igénybe, ami jól is jött, valószínűleg kiköptem volna a belem, mire felérek a ládához. :-)
Lehet, hogy nemsokára visszatérek fényképezni és megnézni a pazar kilátást napfényben is.

fkmaster 2007.07.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Többször bejártuk már Szentendre belvárosát, a hely tetszik, de a turistaparadicsommá vált környezet kevésbé. A végláda ötletes, a kilátás pazar.

Jutka 2007.06.25 17:40 - Megtaláltam
Jo volt! [wapon beküldött szöveg]

macska 2007.06.17 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Ennél szebb, jobb városi multival -bár lehet, hogy elfogult vagyok Szentendrével- nem találkoztam még. Egy-két betűt ugyan elírtunk, és a Cseresznyés útra tévedve gyalogoltunk is feleslegesen oda-vissza 1-2 kilamétert, a segédpontot is mellőztük, de a gugli és a végládánál a sok talpalás segített. A ládikós kilátás mindent feledtetett. Nehéz lesz tíz képben sűríteni a látottakat, de megpróbálom. ..vagy lesz egy egyéb log.. :)
Köszönjük!!
Szilárd, Peti, Jenő

(Szilárd)
Találkozás
(Szilárd)
(Szilárd)(Szilárd)
3D 2007.06.16 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
A pontokat 2005.11.13-án végigjártuk, leolvasva a jelszó felét. Akkor ránksötétedett, jeges szél fújt, de egy szentendrei séta így is hangulatos, jó program volt a templomokat végignézni. Most ideális körülmények között végre megkerestük a ládát is. Mindkét alkalommal jól éreztük magunkat, köszönjük a rejtést.

piroska 2007.06.16 15:00 - Egyéb
A Bükköspatak ládával párhuzamosan begyűjtöttem a pontokat, a segédpont tényleg fontos! A ládát egy más alkalommal keresem meg.
/Bár a csongrádi láda is egy éve várja, hogy befejezzem/

Hz 2007.06.12 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Szentendrei tekergés. 65,5 km.

Az első pont közelébenVolt néhány sikátor
Bringás csúcsfotóA rejtekhelyen
tádé 2007.06.11 08:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Remek élmény volt a belvárost megismerni. Hangulatos, színes forgatagos, napsütéses-záporos napra esett a belváros bejárása, a láda másik napra maradt; megállná a helyét önállóan is!

Taki- 2007.05.27 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Gyönyörü rejtés, csak a sziklafalnál először balra indultunk el, ahol kicsit veszélyesebb a terep, de végül megtaláltuk :)

-Mike- 2007.05.27 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.26
A templomokat már korábban körbejártam, csak akkor kifogyott a benzin és rámesteledett. Most sógorommal és barátjával megerősítve érkeztünk vissza, de kellett is a létszám, mert elkeresgéltünk egy darabig. Persze ha elhoztuk volna a leírást könnyebben ment volna :-) A kilátás tetszett!
A korábbi kommentekhez hozzászólásként: Igen kicsit szívás megtalálni a felvezető utat, de ha az ember tudja, hogy a főútról a Várkonyi utcán kell felmenni, már nem olyan vészes.

ToronyMacsek
KutatóbrigádA lelet
Lacza és Tádé 2007.05.26 22:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
városnéző túrának is beillett. Köszönjük szépen.

ramicsabi 2007.05.26 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Már sokszor jártunk Szentendrén, de öröm volt visszatérni :-)
Gyönyörű kis városka. A templomokat gyorsan megtaláltuk, az utolsó pontot is, de annak aki a láda keresésére indul nem árt szkafandert felvenni a tüskés bozót miatt :-)))

Köszi a rejtést, nagyon ötletes volt!

az utolsó pont felé
 
Brumi 2007.05.15 10:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Hibátlan kis multi, a templomokat már régebben megnéztük, ma erre volt dolgom és megkerestem a ládát. Nagyon tetszett!

 
eszel 2007.05.14 08:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
A jelszó összerakása nehezen ment. (latin tudás nélkül, latin szótár, google). 2*kerestem fel Szentendrét kerékpárral (2*65Km). A láda megizzasztott, de kárpotolt a kilátás. A láda méltó Szentendréhez.
Szerintem ez 8 pontot is megérne!

MukiJames 2007.05.13 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.31
Roviden: Mind a belvaros, mind a lada kornyezete nagyon tetszett, a webes leiras szinten, de a koncepcioval nagyon nem voltunk kibekulve.

Hosszabban: A belvarosi setat mar joval korabban, a tavasz derekan megejtettuk. Nagyon jol kidolgozott a seta, a leiras pedig potolja a hianyzo idegenvezetot :) Kicsit meglepodtunk, amikor meglattuk a lada koordinatait, el is indultunk fele, de eselytelen volt atvagni a rengeteg girbe-gurba zsakutcan. Ezt a hiabavalo, szerencsetlen caplatast teljesen feleslegesnek ereztuk a remek belvarosi seta utan. Vegul aztan feladtuk, kezdett is rank sotetedni...

A lada koordinatainak birtokaban otthon aztan sikerult betajolni, hogy honnan kene megkozeliteni azt. De meg igy is nehez volt a kis utcakkal korbevett terulethez megtalalni az odavezeto utat. Mar majdnem feladtuk, mivel a tavolsag es az irany alapjan ugy tunt, a celteruleten lakohazak vannak. Aztan valahogy megiscsak sikerult elkeverednunk a celhoz vezeto osveny elejere, ahonnan mar gyerekjatek volt a talalat.

A lada kornyezete pazar, a kilatas csodas, csak ott hibadzik a dolog, hogy a varosi seta es a lada abszolut nem illenek ossze. A kis falada igenyes munka (sajnos a zsanerok nem birtak a nedvesseget, ki kellene cserelni oket), minden elismeresem erte, ez emelt valamennyit a rejtes pontszaman, de alapvetoen szerintem ez ket kulon ladanak allna meg a helyet. Ebben az esetben meg lehetne adni nehany plusz infot a lada megkozeliteserol is, mert igy eleg szivas az ut odaig...

Erika, Muki