geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1146. Dunakeszi - Zebegény kerékpárút (GCgoze)

Itt kezdődött

Itt kezdődött

Az ártéri erdő

Az ártéri erdő

A váci platánerdő

A váci platánerdő

A veszélyes híd Verőce előtt

A veszélyes híd Verőce előtt

Emlékoszlop Verőce határában

Emlékoszlop Verőce határában

A visegrádi vár

A visegrádi vár

Háttérben a Börzsöny

Háttérben a Börzsöny

A Dunakanyar legszebb része

A Dunakanyar legszebb része

Az út vége

Az út vége
Szélesség N 47° 43,915'
Hosszúság E 19° 8,216'
Magasság: 115 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.04.09 20:00
Megjelenés időpontja: 2005.04.09 19:59
Utolsó lényeges változás: 2020.08.22 20:38
Utolsó változás: 2020.08.22 20:40
Rejtés típusa: Multi geoláda (3H+4V)
Elrejtők: Attibati
Felhasználó: Attibati
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 45000 m
Megtalálások száma: 402 + 3 sikertelen + 55 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


WAP

1. Mikroláda Dunakeszin a Horányi rév közelében. Villanyoszlopocska mellett álló ágas-bogas fa odújában 1.5 méter magasan keress egy orvosságos dobozt!
2. Láda a kerékpárúttól mintegy 170 méterre, a rézsü tetején álló fa tövében.
3. Szobor a váci révnél. A talapzatán található táblán
3/1. A restaurátor vezetéknevének 5. betűje.
3/2. A restaurátor vezetéknevének 3. betűje.
3/3 A restaurátor vezetéknevének 2. betűje.

4.A multi negyedik jelszórészletének betűi egy átlátszó orvosságos dobozban Verőcén a haranglábakat megvilágító lámpatest közelében találhatók.

5. Nagymarosi kerékpárút emléktábla.
5/1 A szövegben egy összetett szóban szereplő folyónév 5. betűje. (a kettős betűket két betűnek számítva)
5/2. Az első sor 4. betűje.

6. . Emléktábla - a dömösi útkelés vasúti megállóhely közelében .
6/1. Azon személy vezetéknevének első betűje, akinek emlékére a táblát elhelyezték.
6/2 A vezetéknév utolsó betűje.

7. Zebegény határában, egy vízparton álló erősen korhadt fa odújában találjátok a megoldó kulcsot tartalmazó mikroládát.

Maratoni távú - de nem maratoni nehézségű - kerékpártúrára invitállak benneteket. A túra helyszíne a (Budapest) -Dunakeszi - Göd - Zebegény - (Ipolydamásd) kerékpárút.
A túra kezdőpontja Dunakeszin található, 2 számú főúttól 1 kilométerre a Liget utca végén a Duna parton. Amennyiben vonattal közelítjük meg a rajthelyet Dunakeszi-Gyártelep állomáson kell leszállni.A vasúti menetrendet itt találod.

Azoknak az edzettebb kessereknek, akik Budapestről szeretnék megközelíteni a kezdőpontot kerékpárral nem ajánlom (amúgy tilos is) hogy végig a 2 számú útom jöjjenek a rajthelyig. Érdemes a Káposztásmegyeren átvezető Külső Szilágyi úton elindulni, és mielőtt elérnénk az M0 körgyűrű ( ill. majd csak lesz az) hídját forduljunk jobbra menjünk át a jelzőlámpás vasúti aluljárón. Dunakeszi felé (balra) fordulva a Dunakeszi -alsó vasuti megállóhelytől kezdve kiépített kerékpárúton haladhatunk a dunakeszi vasút állomásig. A Verseny utcán tovább haladva a református templomnál levő lámpánál forduljunk balra (át a hídon) és néhány száz méter után elérjük a váci országutat (2-es út). A főút mellet szakaszonként kiépített kerékpárút vezet egyébként a járdán lehet kerékpározni.

1. A kezdőponttól néhány száz méterre a Horányi rév közelében található az első pont, egy mikroláda  N 47° 39,577' E 19° 7,251' 100 m [GCgoze-1].
Villanyoszlopocska mellett álló ágas-bogas fa odújában 1.5 méter magasan keress egy orvosságos dobozt!
Pótjelszó a közeli beton villanyoszlopon.
 N 47° 39,564' E 19° 7,264' 100 m [GCgoze+Pótjelszó].
A mikroláda tartalmazza a jelszó egy részletét, amit az egyes pontokon begyüjthető betükkel és további jelszótöredékekkel a végponton található kulcs segítségével egybeírva egy háromszavas versidézetet kaptok. A kulcs az egyes pontokon megadott meghatározások sorszámaira hivatkozik. (pl 6/1 ahol 6 a pont , az 1 pedig a meghatározás sorszáma)
A kerékpárút Göd belterületén - a Duna töltése kivételével - nem külön nyomvonalú kerékpárúton, hanem a település kis forgalmú közútjain vezet. Az útvonal táblákkal jól jelzett bár elég kanyargós. A táblák nem minden esetben vannak a mindkét irányból érkező kerékpáros számára kitéve, de hátulról is felismerhetőek. Nagyon eltévedni nem lehet mert a kerékpárúttól keletre néhány száz méterre halad a váci országút nyugatra pedig a Duna folyik. Ha bármelyiknek nekiszaladnátok lehet gondolkodni hol rontottátok el.
Az út elvezet a Feneketlen tó mellet is, innen már csak néhány száz méter a GChszg láda.
Alsó-Göd és Felső-Göd között az út a Duna töltésén vezet, itt igen erős szokott lenni a gyalogos forgalom. Felső-Gödön ismét a település utcáin gurulunk ápolt nyaralók között.
Gödöt elhagyva visszatérünk a Duna töltésére, majd egy kis ízelítőt kapunk az ártéri erdőkből. Az erdő bejáratánál tájékoztató táblát olvashatunk az itt folyó erdő rekonstrukcióról.

2. A multi második pontját, a ládát a Sződliget melletti ártéri erdő rejti.  N 47° 43,915' E 19° 8,216' 120 m [GCgoze-2]
A ládát a gát vonalát követve lehet megközelíteni.
A láda a rézsü tetején álló fa tövében található.
A környéken zárt a lombozat ezért a Gps vevők bizonytalankodhatnak. Az út Sződliget határában vezető, valamint a Nagymarosi rév környéki szakasza fekszik a legalacsonyabban. Tapasztalataim szerint ha a budapesti vízmérce 5.0 métert mutat Sződliget határában már nem lehet száraz kerékkel végimenni a kerékpárúton. Ilyenkor a váci országúton kerülhetünk. Az aktuális és előrejelzett dunai
vízállást itt találod.

3. Utunkat tovább folytatva Vác külvárosát egy gyönyörű platánerdőn át érjük el. A kerékpárút elhalad a GCvata -váci ártéri tanösvény - láda mellett is. A multi harmadik pontját a váci révnél találjátok. A jelszó három betűjét az ott álló szobor talapzatán található tábláról olvashatjátok le.
3/1. A restaurátor vezetéknevének 5. betűje.
3/2. A restaurátor vezetéknevének 3. betűje.
3/3 A restaurátor vezetéknevének 2. betűje.
 N 47° 46,673' E 19° 7,503' 114 m [GCgoze-3]

4. A rév után már a Duna mellett gurulhatunk egy hosszabb szakaszon szép kilátással a Pilisre és a Börzsönyre. A várost elhagyva egy kis hegymászás következik: felkapaszkodunk a szőlőhegyre. A hegyről lejövet egy veszélyes u.n. bakhátú híd keresztezi utunkat  N 47° 48,839' E 19° 4,727' 120 m [GCgoze+Veszélyes híd] amit forgalom lassító szándékkal építettek ide, de már halálos és súlyos sérüléssel járó balesetet is okozott. Kérek mindenkit óvatosan közelítse meg ezt a helyet. A hidat az aszfaltra festett sárga vonalak jelzik már jó előre.
A multi negyedik jelszórészletének betűi egy átlátszó orvosságos dobozban Verőcén a haranglábakat megvilágító lámpatest közelében találhatók. (Az eredeti jelszóhordozó a képen is látható faragott oszlop elkorhadt , ezért eltávolították)
 N 47° 49,246' E 19° 2,431' 123 m [GCgoze-4]
A pont előtt néhány száz méterrel a Duna parton egy római kori őrtorony romjait tekinthetjük meg.  N 47° 49,118' E 19° 3,079' 123 m [GCgoze+Római őrtorony]

5. A 4. pont után a kerékpárútnak végeszakad a 12 sz. úton kell haladnunk mitegy két kilométer hosszan majd a település utcáin folytatjuk utunkat. Verőcét a Duna töltésén hagyjuk el. A töltést az 2003-as nagy árvíz idején átvágták és a helyreállítás még nem fejeződött be teljesen. Egy 50 méteres szakaszon hiányzik a burkolat - sáros időszakban bico a nyakban, és az útpadkát több helyen elmosta az árvíz. A töltést a 2. bakhátas híd után hagyjuk el. Az itt következő rész egy lefolyástalan terület így árvíz után a víz sokáig megmaradhat a kerékpárúton.
Nagymarost elérve a kerékpárút ismét megközelíti a Dunát és most már egész Zebegényig a közelében is halad. A település Verőce felöli határa és a nagymarosi komp közötti szakasz árvíz idején gyakran víz alá kerül.
A Duna parton a jégtörő gát közelében felállított, a kerékpárút építése kezdetének emléket állító tábla  N 47° 47,145' E 18° 57,557' 117 m [GCgoze-5]
hordozza a jelszó ötödik részét.
5/1 A szövegben egy összetett szóban szereplő folyónév 5. betűje. (a kettős betűket két betűnek számítva)
5/2. Az első sor 4. betűje.

6. Tovább haladva elérjük a tervezett vízierőmű egykori építési területét. Tájképi szempontból a kerékpárút legszebb része következik : a Dunakanyar. A kerékpárút a 12-es út közvetlen közelében, de attól szalagkorláttal elválasztva halad. A  N 47° 46,157' E 18° 55,176' 122 m [GCgoze-6] ponton található emláktábla hordozza a jelszó hatodik részét.
6/1. Azon személy vezetéknevének első betűje, akinek emlékére a táblát elhelyezték.
6/2 A vezetéknév utolsó betűje.

7. Zebegénybe beérve a kerékpárút a járdán halad közepében villanyoszlop sorral. Balesetveszélyes hely figyeljünk oda mikor itt haladunk.
A vasútállomás környékétől a kerékpárút ismét önálló nyomvonalon halad egészen a jelenlegi végéig , a vasúti hídig.
A Zebegény és Szob közötti kerékpárút - régi - kezdetén rejtettem el az utolsó mikroládát (egy pezsgőtablettás dobozt) - amely a jelszó összerakásához szükséges kulcsot tartalmazza . N 47° 48,421' E 18° 54,126' 106 m [GCgoze-7]Zebegény határában, egy vízparton álló erősen korhadt fa odújában találjátok a megoldó kulcsot tartalmazó mikroládát.
Akinek kedve van, tovább folytathatja a tekerést a kerékpárút új, szobi révig vezető szakaszán.

A túra minden érintett településen megszakítható mivel a Budapest-Szob vasútvonal mindenütt a kerékpárúttól néhány száz méterre halad.

Aki többet szeretne tudni a kerékpárút melletti településekről az alábbi linkeket böngészheti:

Göd
Vác
Verőce
Kismaros
Nagymaros
Zebegény

2006.04.23.
Az árvíz után a láda ismét kereshető. A második ponton a pezsgőtablettás dobozt rejtő odu megtelt vízzel, így a ládát ugyanannak a fának a tetejére tettem kb 2 méter magasságba. Használjátok a "lépcsőt" a doboz eléréséhez.
2006.08.09.
A ládát a sorozatos rejtekhely feltúrás miatt ugyanazon fűzfa melletti farakásba helyeztem át. A koordináták nem változtak.
2006.10.01.
A Budapestről való kerékpáros kijutás valamint az útvonal tájékozódásilag nehezebb részein való átjutás megkönnyítése érdekében a multi bejárása során készült tracket innen tölthetitek le.
Ezuton köszönöm meg Kocsi segítségét amit a track elkészítéséhez nyújtott .
2007.05.16.
A multi kibővült az újonan átadott Göd-Dunakeszi szakasszal. Egyúttal a láda áthelyezésre került Sződligetre , ahol megszüntettem a sok problémát okozó ártéri erdőben található pontot. Helyette Dunakeszin a horányi rév közelében létesült új mikroláda.
2009.10.10.
Az elázott logbookot kicseréltem.
2009.12.04.
Az első ponton cseréltem a törött mikroládát. Ellenőriztem a ládát a 2. ponton mivel a legutóbbi megtaláló jelentette, hogy beázott. A logbook még használható.
2012.05.02.
Az első ponton a mikroláda az erdőtisztítás áldozatává vált. Ma pótoltam.
2014.04.06
A gátépítés a második pont környékén befejeződött, ezért visszatettem az eredeti helyére a ládát. Az úthálózat alaposan megváltozott a környéken. A gátat követve lehet legegyszerűbben megközelíteni a ládát.
2014.06.15
Az elveszett első pontot pótoltam. A jelszóhordozó egy kb. 10 cm hosszú természetes alapanyagból készült tárgy, amit több példányban is elhelyeztem a csonkolt fa közelében kb 2 méter magasan.
2015.05.25
A szobi végpont elveszett mikroládáját pótoltam.
2016.10.08
A 2. pont elázott logbookját cseréltem, az első pont koordinátáját pontosítottam.
2017.09.13
A 4. pontot egy új helyen a mai napon pótoltam.
2019.03.27
A 7. pontot a mai napon pótoltam. Pótláda kihelyezve.
2019.08.03 Az első ponton a rejtekadó fa megsemmisült, a ládát az ösvényt szegélyező kövek közé helyeztem át.
2019.12.23 Az első pont pótlása nem tartott sokáig. A jelszót egy laminált lapon a fahíd korlátjára ragasztottam.
2020.08.22 A láda környékén nagyon elburjánzott a növényzet, ezért a rézsü szélén álló fa tövébe helyeztem át, így az úttól könnyen megközelíthető.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (307 db): környezet: 4.80 rejtés: 4.63 web: 4.76 átlag: 4.73

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


navigaator 2021.04.16 00:00 - Megtaláltam
-

Halmosp 2021.04.04 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

BereznaiMiki 2021.03.15 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

kriscsaba 2021.03.04 16:14 - Nem találtam meg
Könnyen meglett

[Elutasította: Attibati, 2021.03.10 12:35]

golyakr 2021.02.13 12:20 - Megtaláltam
5 részletben, gyalog

Ambró 2020.12.05 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

vecseilaszlo 2020.10.11 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megleltük, köszönjük!

csehipest 2020.10.10 20:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Mizo6869 2020.09.20 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dunakesziről az első ponttól indultunk kerékpárral. 1 pont rendben. A 2. pontot nem értettem, miért kellett az úttól messzebb helyezni. Kicsit túl is mentünk rajta, de azért rendben. 3. pont egyértelmű. A 4. ponton túlmentünk, azt vissza felé kerestük meg. 5. pont rendben. 6. pont az út túloldalán van, de szerencse, hogy látni. 7. pont elég csalános, de azért megoldottuk. Összeségében jó kis út lenne, de azért országúti kerékpárral néhol nagyon rázós. Mia, Bogi, Zoli Érdről.

lelcache 2020.09.19 16:30 - Egyéb
Másod ízben tekertem végig, ezúttal Fidorka és Kiváncsifáncsi társaságában. Igazából most egy nagyobb kör részeként keresgéltük a pontjait. Reggel 6-kor indultunk Budakalászról Kiváncsifáncsival. A GCKErs láda pontjait keresgélve 2,5 óra alatt letekertünk Esztergomba. Ott még másztunk némi hegyet biciklivel, és keresgéltünk egy csomó ládát is. Majd a vasútállomáson összeszedtük Fidorkát, aki itt csatlakozott hozzánk. Némi ládakeresés után Pilismarótnál átkompoztunk Szobra, és innen a láda pontjait keresgélve fordított sorrendben tekertünk vissza Dunakeszin át Budakalászra.
Rendkívül kellemes nap volt. Jó volt az idő, remek volt a táj, kitűnő volt a társaság.

Összesen 145km-t tekertem, és az egészet még meg is fűszereztük 930m szintemelkedéssel. Nagyrészt Esztergomban szedtük össze, de azért akadt út közben is..

Jó volt újra végigjárni!

lelcache

Komp-lettEnergiabevitel
Szép kilátásTekerünk
Nem töketlen a tulaj!Reklám
Ez így nehéz...Fagyizás
Szedtünk egy kis gévagombátBringafa
Már közel a célMegyeri-hídon
Fidorka 2020.09.19 16:30 - Megtaláltam
.

kivancsifancsi 2020.09.19 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
lelcache-nek a GCKERS nekem a GCGOZE multi hiányzott, ezért kitaláltuk, hogy a Duna egyik partján eltekerünk Esztergomig, majd a másik parton vissza, egy túra alatt megkeresve mindkettőt.
Otthonról indultam még sötétben, Budakalászon találkoztunk, majd viszonylag nagy tempóban nyomtuk Esztergomig. A Vaskapu megmászása után már nem fáztam :) Fidorka Esztergomban csatlakozott, majd Szobnál kompoltunk és megkezdtük a multi keresgélését fordított sorrendben. Egyik pont sem okozott különösebb problémát.
Szép időben, jó társaságban nagyon jól éreztem magam. 154km lett a vége, kellemesen elfáradtam. Köszönjük a lehetőséget.

moklys 2020.09.17 18:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Dunakesziről és vissza végig kerékpárral, 100 km lett a vége, 5,5 óra alatt teljesítve. Nagyon érdekes volt, köszönöm a rejtéseket. Ez már a második multi volt a rejtőtől amit megtaláltam. [Geoládák v3.6.0]

Attibati 2020.08.22 17:00 - Egyéb
A láda környékén nagyon elburjánzott a növényzet, ezért a rézsü szélén álló fa tövébe helyeztem át, így az úttól könnyen megközelíthető.

Norbi85 2020.08.11 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

bldone 2020.08.09 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

A mai 33°C-os meleg mi másra lenne kiváló alkalom, mint ennek a ládának a levadászására, GCZMKD-vel kombinálva.

Budakalászról Szentendrére, majd a hegyen át Visegrádig, onnan komppal Nagymarosra. Innen indulva levadásztam a láda 5., 6. és 7. pontjait, majd elindultam a régi márianosztrai úton GCZMKD pontjait összeszedegetni. A gyűjtögetést követően Kismarosra érkeztem, ahonnan folyásirányba gurulva összeszedtem a multi további pontjait, kivéve a 2-es pontot, mert azt nem találtam. Ezt a pontot amúgy nem értem, egy gát menti, tök jellegtelen dzsindzsásba visz a GPS, ez a pont szerintem így nem mutat semmit - engem ráadásul rettenetesen frusztrálnak az indokolatlan bozótharcok, itt ráadásul a bicaj miatt még kevésbé érzem létjogosultságát ennek a pontnak, ezért a rejtésre csak 4 pontot irányoztam elő.

A 4-es pontnál (verőcei haranglábak) valami fennforgás lehetett, szerintem kidőlhetett a "a haranglábakat megvilágító lámpatest", mert a haranglábak körbe voltak szalagozva, a köztük levő területen valami összetört faépítmény maradványai láthatóak, és a lámpának csak a beton alsó része van meg (a jelszó viszont rendben, ha az ember megtalálja a rejteket).

A jelszó összematekozása egyszerűen ment, a 2-es pont jelszórészletében segített a barátom, érdekes módon viszont webről nem tudtam a megtalálást bejelenteni, egyszerűen nem fogadta el a jó jelszót. Az applikációból gond nélkül ment.
Köszönöm a rejtést, egyik kedvenc túrám útvonalán vezet végig ez a multi, évente párszor végigjárom a Budakalász-Szob-Budakalász távot, nagyon szeretem, főleg a Vác után kezdődő részt.

A teljes táv végül 117km lett 1080 m szinttel. Nem mondom, hogy fáztam útközben. :)

IMG_2661 
g-tabe 2020.07.30 14:12 - Megtaláltam
Szeretem az ilyen jellegű multikat :-)
A végén mindig izgalmas, ahogy kisakkozod a végső jelszót. Itt se volt másképp.
Köszönöm a rejtést!!!

Tapasztalatok:
A második ponton nem találtam meg a ládát, de e nélkül is meg lehet fejteni a végső jelszót, ha egy bizonyos barátod segítségét kéred :-), vaaagy ha épp irodalmár vagy...
A többi láda rendben. Báár, biciklis rövidnadrágban megkeresni a 7-es ponton derékig érő csalánban már komoly kihívás.
Nekem meggyűlt a bajom az 5/1-es részlettel. Igen tágasan kell értelmezni hozzá az összetett szó fogalmát :-)

robinbird 2020.05.23 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Esteban62 2020.03.14 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Picit kalandosra sikerült ez a megtalálás. A lényeg, Szobról indultam, gyönyörű időben. Úgy terveztem, megkeresem ezt a multit, meg még párat, ami útba esik. A sorban az első, persze a multi szerint az utolsó pont könnyen meglett. Első hiba! Nem vettem ki a megoldókulcs cetlijét az átlátszó hengerből, csak körbe fényképeztem. Így lemaradt a jelszó eleje. Persze ki lehet találni :-) Második hiba, az erdőben a második pont ládáját nehezen találtam meg, már azt hittem áldozatul esett a kicsit arrébb levő bozótirtásnak. Aztán nem találtam meg az első ponton sem a mikroládát, sem a híd korláton a laminált cetlit. Szerencsére a rejtő segítségével összehoztam :-)
Tapasztalatok: Vannak ennek az útnak nagyon szép és jó, persze vannak kevésbé szép és jó részei. Persze a szép rész van többségben, de ahogy közeledünk Pest felé, egyre inkább olyan érzésem volt, csak valahogy érjem már el a Megyeri hidat... Ez nem is olyan egyszerű mert Dunakeszi határában egyszerűen megszűnik a kerékpárút. A horgásztavak felé kerültem, majd az áruház város parkolóin keresztül kerültem. Fantasztikus élménybringázás lett a végére, 64 km tekerés, gyönyörű időben, jól elfáradtam.

20200314_10075020200314_103813
20200314_11131920200314_115647
20200314_12565720200314_161623
Útvonal_1 
ErdőCsöndje 2020.02.01 15:53 - Megtaláltam
Nagyon szeretem ezt a bringautat, többször kerekeztem már rajta, de akkor még nem ládáztam. Most másfél év alatt részletekben gyűltek össze a pontok. Köszönöm!

Caldera 2019.12.29 15:00 - Megtaláltam
Köszi!

pötyimiki 2019.11.26 07:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

KP1965 2019.11.19 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Még 2017 nyarán gyüjtöttem be az első három pont információit egy kapcsolódó bringatúrán. A negyedik pontnál 2018-ban jártam, akkor gyalogosan. Befejezésképpen a mai napon ismét bringával jártam végig a hiányzó pontokat. Nagyon élveztem a Duna menti kerékpár útnak ezt a remek szakaszát. A zebegényi vasútállomáson a vonatra várva raktam össze a kód alapján a jelszót.

20191119_09092020191119_094414
20191119_15270220191119_154931
20191119_16295620191119_181117
pegasus_mv 2019.11.02 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.84
--

ddeff 2019.10.18 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dano11 2019.10.18 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

2Szaki 2019.10.17 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
3 nap alatt teljesítettük a távot több szakaszban. Nagymaroson táboroztunk közben, onnan támadtuk a Zebegény és a Börzsöny útjait. Az első ponton valóban nincs meg a mikroláda, vagy csak túl lett rejtve, de így is kitalálható. Köszi a rejtést!

matkoka 2019.10.05 16:30 - Egyéb
Az első ponton a láda nem volt a helyén, karbantartást kérek. A rejtő segítségével tovább tudtunk haladni.

Syn_yeti 2019.09.28 14:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Esztergom-Budapest kerékpártúra során ejtettem útba a pontokat, fordított sorrendben. TFTC

IMG_20190928_103216IMG_20190928_104951
SandorCsaba 2019.09.14 19:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szaszkievics 2019.09.14 17:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Szob - Budafok bringatúrán, HRita, KesserHercegnővel! Szuper a jelszó! :) Köszönjük! Nagyon jól felépített multi, a bringaúttól távolabbi helyszínek is jól megközelíthetőek voltak bringával. Minden pontját megtaláltuk! Épségben és rendben vannak! [Geoládák v2.2.5]

IMG_20190914_104713IMG_20190914_105252
IMG_20190914_110708IMG_20190914_115427
IMG_20190914_115436IMG_20190914_151101
HRita 2019.09.14 17:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ati001 2019.08.25 16:30 - Megtaláltam
Rejtő segítségével megtaláltuk! Köszönjük!

PetyCamino 2019.08.24 19:55 - Megtaláltam
Jó kis bicajos kaland volt, köszönjük [Geoládák v2.2.5]

pyrosz 2019.08.24 19:55 - Megtaláltam
Köszönjük, egy élmény volt! :)
Remek láda, nagyon élveztük!
Zebegényből tekertünk Budapestre.
Köszönjük a Rejtő segítségét, a 7. pótláda helyét illetően.
A 2. ládát nem találtuk, azaz viszonylag hamar feladtuk a keresést, de kitalálható. ;)
Köszönjük Rejtő, aranykontúrt vontál biciklitúránk köré! :D

Bubuka 2019.08.08 16:25 - Megtaláltam
Több év alatt gyalogosan. Évek óta járunk az Északi Fény TE Forrás Emléktalálkozójára a Börzsönybe, ezek alkalmával jött össze.

GYEZegzug 2019.04.27 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Hű ez nagyon sokáig tartott, de nagy örömömre meglett. Szerencsére minden évben jövünk Visegrádra és környékére. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20190426_190724IMG_20190503_161004
IMG_20190427_134938IMG_20190427_153217
IMG_20190427_172112IMG_20190427_172626
Miamicryt 2019.04.14 20:09 - Megtaláltam
50 km-es túra Dunakeszi-Szob egyben. Az utolsó ponton sikerült egy adag családba térdelni, vigyázzatok!

köszi a segítséget! [g:hu 1.6.2y]

Fixis 2019.04.09 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Két részletben összeszedve.

Attibati 2019.03.27 23:59 - Egyéb
Az utolsó pontot a mai napon pótoltam.

petiba 2019.03.24 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
A vasárnapi tekergést odafelé Zsuzsival és Annával gyönyörködtük. Közben én keresgéltem egy kicsikét a ládákat...
Az 1. pontnál a dobozka nem volt a fában, helyette, tőle 10 méterre a földön találtuk meg Annával. Visszarejtettük Attibati tanácsait követve.
Az utolsó pontnál viszont sehol sem találtuk a ládácskát, pedig szépen kitisztítottam a virágláda alját... Szerencsére Attibati segített...
Hazafelé már egyedül hajráztam végig a 2-esen... Jó volt egy kicsit sprintelni. Kár, hogy nem volt egy autós túl figyelmes... de túl fogom élni, csak ülni nem tudok... :(
Nagyon köszönöm a rejtést, s a láda gondozását.
Peti bá'

bimbee87 2019.02.19 03:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Paul 2018.10.06 16:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Wilka74 2018.09.15 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Sokáig tartott, de meglett. Rejtői segítség is kellett a keresgélés során, köszönjük! Most csak a 7. pontot kerestük fel, mert ez hiányzott hozzá. Fantasztikus kerékpár útvonal, télen nyáron érdemes jönni tekerni.

alexi 2018.08.25 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Zebegény irányából teljesítettük. Köszönjük a rejtést!

Akubb 2018.07.02 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Budapestről indulva Szob vasútállomásig tekertünk, onnan pedig vonattal utaztunk vissza a kiinduló pontra. Nemrég tekertem le a GCpikk ládát, így nálam az volt az etalon, ahhoz képest ez a multi egy érzéssel halványabb volt. Az 1. ponton sokat időztünk, és végül nem is lett meg a találat (a jelszót végül ezen információ nélkül állítottuk össze), a 2. pont bozótharc volt, és nekem nem is illeszkedett igazán egy bringás multiba, de a többi állomás OK.
A túra maga nagyon jól sikerült, kb. egy hónapja voltam ezen az útvonalon utoljára, de akkor csak bicikliztünk, ládázásra nem volt idő. Most sokkal kényelmesebb tempóban, többször megállva, itt-ott kicsit elidőzve tekertük le a távot. Nagy kár, hogy a kerékpárút egyes részei már erősen amortizálódtak, több helyütt gyökerektől rázós, máshol kátyús, murvás az aszfalt, lassan időszarű lenne egy alapos felújítás itt(is),
Köszönjük a rejtést!

20180702_10175020180702_102945
20180702_10465620180702_115209
20180702_12020820180702_132646
Antissimo 2018.05.19 11:35 - Megtaláltam
Az első pár pontot még 2013-2014-ben gyűjtöttem be, de akkor Vácnál messzebb nem jutottam. Most végül sikerült az egész útvonalon végiggurulni (Szobtól Budapestig), így meglettek a hiányzó pontok is.
Jó lett végül az időzítés, 600. találat :)

matyassyd 2018.05.19 09:39 - Megtaláltam
Visszafelé fejtve, de felgöngyölítettük a teljes sorozatot. Köszönjük a rejtést!

vivien 2018.05.08 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

JAck:66: 2018.04.21 19:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Göde 2018.04.16 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Szép és érdekes pontok.

Csypet 2018.04.08 11:55 - Nem találtam meg
Ez volt az első ládánk, amit megkerestünk és megtaláltunk.
[A jelszót tartalmazó fényképet töröltem. Attibati 2018.04.09 21:48]

[Elutasította: Attibati, 2018.04.09 21:53]

R.Betti 2018.01.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
2017.06.15-én indultam útnak először. Áramszünet, dolgozni úgysem tudok, ez a multi volt a terv. Pontról pontra, a közbeeső ládák érintésével. Már Gödön elbénáztam, letértem a kerékpárútról. De megtaláltam azt a helyet, amit régóta kerestem. Egy horgásztó, a Duna part... én itt szeretnék ládát rejteni álltam döbbenten. Ezért is ez a multi a szívem egyik csücske. Sikerült is, "megszületett" gcskht. Annyit időztem itt, hogy aznap csak Verőcéig jutottam.
A második kört 2017. 07.19-én egy nagyon kedves barátommal Verőcén kezdtük. Itt is megkerestük a szembe jövő ládákat. De még mindig nem jutottunk el a végéig...
Az utolsó ponthoz 2017.12.26-án breimanne-vel mentünk. Neki is több pont megvolt már a multiból, ami nem, azt útba ejtettük. Sajnos a végláda, amiben a jelszóképzéshez szükséges segítség lett volna nem lógott a damil végén. Ha még mindig így van hívjátok a rejtőt a helyszínről, mert van alternatív, és nagyon segítőkész! Én nem tettem, sőt a fia email címére írtam (figyeljetek, ha írtok csak egy "a" betű a különbség) Így lett meg a jelszó, és a logolás dátuma is (egy nagyon szép jelszóval) 2018.01.28.-án. Tehát több mint fél év, háromszori nekifutás, de az egyik legemlékezetesebb multim! Köszönöm a lehetőséget! :-)

viad 2018.01.28 13:19 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

breimanne 2017.12.28 14:00 - Megtaláltam
A hagyományos geokarácsonyfa megtalálása után merész ötlettel a Dunakanyart céloztuk meg R .bettivel!
Mindketten külön-külön többször nekifutottunk ennek a multinak, de nem értünk a végére! Most ez majdnem sikerült autóval, de a záró ponton hiányzott a jelszó, amit Detti ügyesen megoldott!
Igy végül is most már megvan! Köszönjük a nagyon szép helyeken át vezető rejtéseket!

Réka&Nimi 2017.12.02 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Több részletben, babakocsival teljesítve. A kedvenc útvonalaink, főként a nagymarosi. Köszi! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2017.10.11 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A mai napra csak két multiláda keresését terveztem be. A másik a GCNGT... :)))
Mivel én a gyalogtúrákat kedvelem, ezért ennek a multinak az állomásait is gyalogosan kerestem fel. A láda keresését még a májusi váci tartózkodásom alatt kezdtem el, és a mai napra már csak a 7. és 5. pont maradt.
A hetedik, azaz a végponton lévő szalag már erősen szétázott, de még éppen olvasható, sürgős cserére szorul!!!
A teljes láda Nagymaroson lett teljesítve, ahol ugyanazzal a lendülettel a GCNGT pontjainak levadászásába kezdtem bele.
Köszi a rejtést, tetszett! :)

Évi&Zoli 2017.09.30 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
A mai napot a multi begyűjtésére szántuk, közben még a váci két megamulti elmaradt pontjait is megkerestük. További ládázgatásra már nem jutott idő. Így is ránk sötétedett mire visszaértünk Dunakeszire. Ennek ellenére remekül éreztük magunkat az út során a csodálatos környezetben. Úgy látszik hagyománnyá válik a Dunakanyari kerékpár túra. Köszönjük!

20170930_09420220170930_094014
20170930_11280520170930_120653
20170930_13195220170930_141716
20170930_15565820170930_152709
azimee 2017.09.24 10:52 - Megtaláltam
Több részletben, gyalog, kocsival...
Köszi a rejtést.

Attibati 2017.09.13 20:11 - Egyéb
A 4. pontot egy új helyen a mai napon pótoltam.

ZoliQua 2017.09.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Első biciklis multim! 1-s, 2-s pont kulon utakkal a rejto segitsegevel meg tavaly. A maradékot már egybe.

Karbantartas 4-dik pontra vonatkozik, rejtovel egyeztetve. Erdekes, hogy szamtalanszor elmentem mellette, es meg sosem vettem eszre a szobrokat! Az ilyen elmenyekert szeretem a geocachinget!

Track

Relive animacio

Ybl...4. faszobrok
Ötvös család 2017.08.21 21:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170821_122818IMG_20170822_152949
IMG_20170823_114953 
foximaxi 2017.07.27 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Két nyár alatt befejezett láda.

ha2 2017.07.25 19:35 - Megtaláltam
Két részletben. Múltkor nagy melegben,ma nagyon kellemesen hűvös időben. Mindig szívesen túrázom vízközelben. A jelszó nagyon szép.

012013
018 
Csizmások 2017.07.16 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Köszi, ez szuper volt! A jelszó egy kicsit nehezen, de összejött! A 4. ponton nem találtunk részletet.

imageimage
imageimage
Access Denied 2017.07.08 14:45 - Megtaláltam
megvan

csaba159 2017.06.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Nagyon klassz tekerés volt! Köszönjük a rejtést!

Karabiner 2017.06.10 13:27 - Megtaláltam
Ok.

urbanj 2017.06.06 23:59 - Megtaláltam
1-6 pontok már régen megvoltak, most csak az utolsó pontért tekertünk 40 km-t ebben a csodálatos napsütésben. Bár a bicikliút nem a legtökéletesebb, de a látnivaló gyönyörű volt végig. Szerencsére, mivel munkanap volt, így nem volt tömeg sehol sem. Köszönjük a rejtést.

Molli 2017.05.08 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Köszönöm a rejtést!

gst76 2017.05.06 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.
Több részletben találtam meg, természetesen kerékpárral.
Mára a 3. 2. és az első pont jutott.

Update: Május 13-án Szobról tekertem vissza Pestre, így most is érintettem a tavaly begyűjtött pontokat.

Liberty 2017.03.03 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
10/9. Ipoly menti ládatúra.

Két év alatt, apránként lettek meg a pontok, szebbnél-szebb helyeken. Köszönet a rejtésért.

Dunakeszi címere
stmester 2017.03.03 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
tavaly kezdtük, most az első ponttal fejeztük be

IMG_20170303_092959IMG_20170303_093150
IMG_20170303_093340 
Párduc50 2017.02.17 15:13 - Megtaláltam
Autóval, és 4-5-6-7-3-2-1 speciális sorrendben :-) Köszönet a rejtőnek a helyes szórendért :-)

hitamas 2017.02.12 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Április elejére tervezzük a túrát a wekerlei kerékpáros csapattal, de menetközben nem akarunk "frakciózni", ezért az időközben más ládákkal összekötve megszerzett információkhoz beszereztük a "kulcsot" és megelőlegeztük magunknak a megoldást .... :)
p.s. Túra teljesítve április 2-án, félmaratonnal nehezítve (nem futottunk, de a futás a kerékpárúton zajlott ....). Kicsit túl is teljesítettük, mert Kispestig tekertünk a végén.

lakkanto 2017.01.26 19:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon szép út, bár forditva mentem.

sogor36 2016.12.23 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
Köszi a rejtést.

becko 2016.12.17 15:00 - Megtaláltam
Már csak az utolsó pont hiányzott, ezt a mai börzsönyi túra végén leltem meg.

Vincenzo65 2016.12.11 16:50 - Megtaláltam
A télre való tekintettel autós és gyalogos becserkészés.

Piroskaa1 2016.10.22 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Ma végére értem, köszönöm, részletek később.

mayagabor 2016.09.24 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!
A 4. ponton a jelszó már-már olvashatatlan.

Furtyka 2016.09.11 17:34 - Megtaláltam
Szobról Dunakeszi felé, a dunakeszi ládával én is bajlódtam, de a naplementéért megérte. :) A vége 86 km lett, köszönöm a rejtést! :) Szép nap volt.

LionDaddy 2016.09.10 15:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.33
Eme ládára építve mai egész napos Dunakanyar-bringatúrámat, egy remek ládázós napot töltöttem a Duna mellett.
8:30-kor indultam a horányi rév parkolójától és mindjárt az első pontnál elakadtam, azaz nem találtam a mikro ládát. Jó negyedórát keresgéltem, de nem adta meg magát, pedig a koo közelében az összes fát átnéztem. Szép kezdés... Szerencsére a további pontok mind meglettek és a hiányzó részlet ellenére a jelszó is összeállt a végére.
A pontok keresését Verőcén jó időre megszakítottam, mert a GCVB, GCVK, GCTP7H és a GCDRS ládákat is megkerestem, ezek pedig mind multik, nem kevés ponttal.
A zebegényi fordulópontnál pihentem és energiát pótoltam, majd irány vissza Dunakeszire.
Összességében nagyon klassz nap volt, remek nyárias - néha talán már túl nyárias is - időjárással és a végére 97,5 km megtett távval.

A 2. ponton a láda be van ázva, a logfüzet csurom víz. Törést nem láttam, de sajnos javítani sem tudtam rajta. Nem ártana egy ellenőrzés.

Köszi a rejtést!

20160910_09305120160910_094527
20160910_10170620160910_102551
20160910_10303820160910_105619
20160910_11055820160910_142623
20160910_14270220160910_144409
20160910_14442020160910_152244
20160910_15512920160910_172326
P1370282P1370290
P1370293 
znasz 2016.08.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Köszi a rejtést.

vaslemez 2016.08.01 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Köszönöm a lehetőséget, pompásan éreztem magam! Pestről indulva és Pestre érkezve, 115 km lett a teljes táv. Nagyon tetszett, de az első ponttal nekem is meggyűlt a bajom.

Chubby 2016.05.07 19:10 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. Sajnos több helyen igen pontatlanok voltak a koordináták (az első ponton kapásból 15 méterrel odébb mutatott a GPS), a jelszóképzés pedig minden, csak nem egyszerű. Köszönöm Vittorio segítségét! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2016.05.01 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Lefülelve :-)

Hát ez szuper volt, nagyon köszönöm a rejtőnek az élményt!!!

050052
Telkess 2016.05.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Zöldfülüvel Szobról Dunakeszi felé kerekezve, Dunakeszi - Zebegény kerékpárút multiját fejtegetve ez is előkerült, köszönet érte.

WP_20160501_005WP_20160501_006
WP_20160501_017WP_20160501_024
WP_20160501_023 
Attibati 2016.04.18 12:43 - Egyéb
Többen jelezték, hogy nem találják a mikroládát az első ponton. Ma ellenőriztem a rejtekhelyet, a láda a helyén van. Ha már ott jártam, újra cseréltem.

túráZoo 2015.08.08 16:00 - Megtaláltam
Tour de France volt egy 5 évesnek, ezért annyi részre szedtük, hogy neki is élmény legyen. Köszönjük a lehetőséget, 600. megtalálásként díjaztuk ezt a remek multit.

Zebegényi_fogadóbizottságHard level kerékpárút
NagymarosRét-sziget
VerőceVác-Sződliget
Gödi HomokszigetPancsizás 30 fokban
Szomjúság 35 fokbanDunakeszi
Szomolya 2015.08.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Szob - Dunakeszi kerékpárral.
Szobi ébredés után, 2 napos börzsönyi kerekezéssel a lábunkban (Kismaros - Diósjenő - Kemence - Szob) álltunk bele a mai napba. A kerékpárút gyönyörű, szenzációs milyen kerékpárosélet van errefelé! Nagyon tetszett minden!
A Dunakanyart egyébként is imádom. Tavaly már végigtekertem a Nagymaros - Dunakeszi szakaszt, most pedig az egész sikerült. A ládák még tovább színesítették az amúgy sem unalmas utat. Köszönöm a rejtést!!!

szaatt 2015.07.31 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Dunakeszi-Szob-Esztergom-Pilisszentkereszt-Pomáz
útvonalat kerekezve Motolla62 barátommal kerestük fel a helyeket. Köszi !

Motolla62 2015.07.31 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2015.07.26 00:00 - Egyéb
A mikroláda elázott tartalmát ismét pótoltam egy időtállóbb megoldással.

keep 2015.07.11 17:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Családi kerekezés keretében meglett egyben, váci indulással, le az első pontig Dunakeszire, majd szépen sorban az összes. Az utolsó is meglett, bár a tartalma sajnos nem, de a rejtő segített a kulccsal. Kis kitérővel Szobra már 94 km-t mutatott az óra, mikor hazaértünk, akkor már rányomtunk egy picit és meglett életem első százasa.
Köszönöm a ládát, csodás nap volt.

 
izsolt 2015.07.04 11:40 - Megtaláltam
A Nyugati pályaudvar miatt menetrendváltozást kihasználva (átszállás nélkül lehet Kökiről Szobra menni) két részletben teljesítettem ezt a multit
Szerdán szép nyári időben Szobtól Sződligetig, közben persze minden hiányzó ládához kitérve 62 km-t tekertem
Szombaton már a kánikulában folytattam Sződligettől a Megyeri-hídig, majd onnan még haza, 59 km lett. Ez jobban megviselt.. :-(

A jelszót csak rejtői segedelemmel tudtam meg (amit ezúton is köszönök), mivel az első ponton nem találtam a mikrót (elég rossz volt a vétel) az utolsón pedig a megoldókulcs teljesen szétázott

anettx 2015.06.20 00:00 - Megtaláltam
TFTC!

pihe 2015.06.06 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Ez a láda két részletben lett meg. Az első fele még 2 évvel ezelőtt, majd ma Verőcétől a második fele is össze lett bringázva.
Sajnos a végláda az elmúlt napok esőzései miatt beázott, így a kis papírfecnire írt jelszó szinte olvashatatlan.
Lefotóztam (utána persze visszaraktam a fecni maradványait), és itthon kisakkoztam belőle a megoldókulcsot.
Nem volt vészes, mert a jelszó szerencsére nem egy elvont mozaikszó, hanem egy szép idézet.
Köszönjük a lehetőséget, a rejtéseket!

ps. írtam a rejtőnek, hogy érdemes lenne pótolni a sérült megoldókulcsot.

Attibati 2015.05.25 00:00 - Egyéb
Az elveszett mikroládát ma pótoltam.

EmesESE 2015.05.16 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Két részletben teljesítettük, ez első Dunabogdány-Vác-Dunabogdány a második Vác-Zebegén-Vác 42, és 53 km tekeréssel.
Az idő mindkét alkalommal nagyon kellemes volt igazi bicis hőmérsékelt, illetve alig szél.
Sajnos a végládát mi nem találtuk meg, a feltételezett pontnál találtunk egy damilt, de mint utólag kiderült ez nem az igazi volt.
Köszönjük a rejtő segítségét, és ezt a klasz ládát.

Strombus 2015.05.09 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.24
Élvezetes útvonalon kellemes bringázás. A dunakeszi körüli csámborgással együtt 70 km táv.
Eleinte meglehetősen lassan haladtunk, olyan sokan választottak hasonló elfoglaltságot maguknak ezen a napsütéses szombaton. Öröm volt látni ahogy egész családok tekertek. Ahogy távolabb kerültünk és ahogy estébe hajlott a délután, egyre szebb lett a táj. Néztük a kissé megáradt, de békés Duna által körbeölelt partmenti fákat az aranyló naplementében (így a GChszg láda kimaradt), közben bejutottunk a korábban csak messziről kéklő hegyek közé. Az emberek is elfogytak. No meg majdnem a mi időnk is, hogy elérjük a visszaútra kiszemelt vonatot. Így az utolsó két ponthoz már nyomtuk rendesen.
Az első pont mindkettőnk masinája szerint 20-22 méterrel arrébb volt, mint ahol kerestük és nem is úgy vagy olyan mint amilyennek vártuk, így elég soká sikerült rátalálnunk. Az utolsó pont is igyekezett megtréfálni minket, a három lehetőség közül nekem csak harmadikra sikerült a megfelelő utat választani, a másik két helyen 17 és 33 méterre voltam a ládától - átjutási lehetőség nélkül. Végül Péter60 csipte nyakon a dobozt, de az nem akarta felfedni előttünk titkát. Vicces volt, ahogy küzdöttünk az információ kinyeréséért miközben számoltuk a perceket. Péter60 szerintem már látta magát egy óra hosszat az állomáson sörözni a következő vonatra várva. De hát ezt csak nem hagyhattam! Így táskámból újabb és újabb segédeszközöket felajánlva, végül az egyikkel sikerült a dobozból előcsalogatni a papírt. Gyors fotó, majd győzedelmesen utoljára is nyeregbe pattantunk és száguldottunk vissza az állomásig. Még egy fagyit is sikerült beiktatni és 5 perccel a vonat érkezése előtt a peronon, annak is a megfelelő oldalán (!) ácsorogni - szomjasan, kicsit fáradtan, de nagyon jókedvűen.
Attibati, köszönjük a kellemes délutánt.

Péter60 2015.05.09 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Szuper útvonal, néhány technikai küzdéssel (1. és 6. rejtek).
Jó volt, köszönöm!

Csg12 2015.03.10 17:10 - Megtaláltam
Újabb klasszikus Attibati bicajos multi. Nagyon szeretem ezeket a túrákat. Minden pont rendben. Köszönöm a rejtéseket és a szép napot! Tavaszköszöntő bicajozás: 120 km.

XII. András 2014.11.23 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Le a kalappal! Nagyon ügyes rejtések és egy szórakoztató játék kombinációja! Nagyszerű plusz élményt adott az amúgy is élvezetes túrámhoz (Pestszentimre - Szob - vonat - Rákosrendező - Pestszentimre)! Köszönöm szépen!

Érdekes, hogy korábban, akárhányszor jártam erre, mindig Szobtól jöttem Vác felé (majd a szigeten át folytattam az utamat Pestre; Szob irányába pedig a Visegrádi-hegységen keresztül mentem), így ma Szobra tekerve kicsit olyan érzésem volt, mintha tilosban haladnék végig egy egyirányú utcán. :-D

Amellett sokkal meredekebbnek véltem a Vác fölötti dombmenetet, de lazán fel tudtam rá hajtani. Ezt most nem azért írtam, hogy magamat fényezzem, csupán elgondolkodtam, hogy egy nehéznek vélt feladat akár egyszerű is lehet, és ez nem csupán a kerékpáros hegymászásra igaz... Ez előtt is jutottam már erre a következtetésre, de a konkrét példák mindig adnak okot a tűnődésre. Főleg ilyen kellemes környezetben. :-)

Késő ősz lévén az idővel is meg kellett küzdenem, hisz a világos órák száma elég kevés. Épp a hetedik ponton sötétedett rám, közben határozottan hideg lett. Először nem a megfelelő földúton hagytam el a kerékpárutat a Duna felé: ez levitt egészen a partra. Nekünk az S-kanyar utáni utcácska kell, hamar rájöttem (nagy segítség volt az, hogy leírtad, nincs szükség dzsungelátkelésre!). A helyes pontra érve aztán keresni kezdtem a damilt, amit a mind jobban szürkülő időben nem láttam meg. Ekkor vettem le az elemes első lámpát a bicajról, hogy zseblámpaként használjam a további ügyködéseimhez (van alatta egy agydinamós is, ez az elemes viszont jó rásegítő és tartalék funkcióban üzemel, mindig feltöltött aksikkal). Ennek az erős fényében csillant meg a vékony szál. :-) A kulcsot megadó fóliadarabot beszakadva találtam, de csak a szöveg melletti részen, az elvégzendő feladatok leírása ép. Fentiek fényében kellemesen mosolyogtam a megoldásul kapott jelszón. :-)

Végül, egy kis aktuális hír:
A Dunakanyarban kábelfektetés miatt lezárták a kerékpárutat a Szent Mihály-hegy alatt, a 12-es útra terelik a kerékpárosokat (ami, bevallom, nekem még jobban tetsző megoldás is, mint a rázós kerékpárút volt: széles, jó burkolatú út, lehet rajta tekerni, senki nem akadályoz senkit, sávon belül is ki tudnak kerülni az autósok).
Ez már régi sztori, nyár óta tart ez a buli, az aktuális folytatása az, hogy Zebegény déli részén, ahol a bal oldali járdára ("kerékpárútra") terelnek vissza a jelek, nem tudsz felmenni rá, mert már ez a járda is fel van túrva, egészen a Napraforgó utca végén található patakhídig (a kerékpáros útvonal a Napraforgón folytatódik, ami vakondokmentes, így innen tovább Szob felé már nincsen gond).
https://goo.gl/maps/cXNVY

Az út és a pontok leírása rendkívül jó! Esetleg lehetne annyival frissíteni, hogy a kerékpárút már egészen Szobig tart, a 7-es ponttól a szobi Duna-parton át egészen a révig önálló vonalvezetéssel (a vasúti töltés oldalában, közvetlenül a Duna partján). Nagyon szép szakasz, érdemes végigmenni rajta!

peterpan 2014.10.18 12:31 - Egyéb
Még kép

peterpan 2014.10.18 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Tulajdonképpen 2007 óta terveztem, hogy végigtekerem ezt a ládát. Sokszor mentem el autóval a multi pontjai mellett, de ellenálltam a kísértésnek, hogy a pont mellett az élmény is meglegyen.
Szeptember 20-án kezdtem el, amikor Vácon segítettem Anti barátomnak egy defendo bemutatón. Akkor a Vác-Göd szakaszt teljesítettem: a 3, 2, 1 pontokat. Nekem az is nagyon tetszett, kényelmesen kanyargó bringaút, csendes környék, szép partszakasz. Az első ponton bár megtaláltam amit kellett, nem tudtam kipilickázni a jelszórészletet hordozót az edényből. Szerencsére a többi részlet birtokában ki tudtam egészíteni a végén ezt a hiányzó részletet.
Ma felmentem vonattal egészen Szobig, aztán egy picit tovább Damásdig és onnét jöttem vissza Vác felé, hogy a 6, 5, 4 pontokat is megkeressem. Ha úgy tetszik, továbbmentem a rejtői javaslatnak megfelelően a határ felé.
Ma is kitűnő időm volt, nagyon élveztem az utat. Sajnos Zebegény határától (N47 47.031 E18 54.676) pont a legszebb szakaszon a bringautat elbontották(!) földkábel fektetés miatt. Állítólag december közepéig tart a munka és addigra fogják helyreállítani az utat. Jelenleg ezen a szakaszon a 12-es útra vannak terelve a bringások. Ezen a 3.5 km-en amilyen gyorsan tudtam, olyan gyorsan át is tekertem, közben megkerestem az útba eső 6-os pontot, amit egy szalagkábelnyivel jobban megközelítettem a terelés miatt. Érdekes, hogy a kupa összesítésben ezt a pontot nem kaptam meg :(
Már azt hittem, hogy túl vagyok a legveszélyesebb szakaszon (leszámítva a bakhátas hidat), amikor egy bringás csapat két tagja benevezték magukat a legtahóbb közlekedő versenyébe. Az egy dolog, hogy egymás mellett jöttek szembe, de hiába csengettem, kiabáltam nem hallottak semmit. Felkészültem, hogy ebből csatt lesz, kis híja volt, de szerencsére épp elfértem közöttük. Amit utánuk kiabáltam, attól még a fecskék is kiköltöztek volna a fészkükből, ha épp nem külföldön turnéznának...
Továbbhaladva útba ejtettem a Duna Rét-sziget ládát, de a GCTP7H-t nem mertem megkockáztatni, mivel tapasztalatlan vagyok bringával ezen a szakaszon és mindenképpen el kellett érnem a 14:25-ös vonatot Vácon. Szerencsére gyorsan haladtam, így belefért még egy krémes is Vácon a kompkikötőnél levő cukiban. Nagyon jól esett.

Domos 2014.09.27 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Köszi!

bgjozsa 2014.09.20 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Egy Dunakeszi-Vác (2014.04.27), illetve egy Vác-Zebegény szakaszra bontva teljesítettem kerékpárral. Kellemes kis kerékpártúrák voltak, jó pontokkal. Talán az utolsó ponton lehetne egy kicsit javítani, mert a damiltól nem egyszerű kiszedni a jelszó összerakásához szükséges kulcsot. Továbbá a jelszóösszerakósdi nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé.

Lili.th 2014.09.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
No, ez is egy cifra történet lett... Az Európai Mobilitási Hét alkalmából díjmentes kerékpárjegy váltásával utaztunk Szobig, s innen bringáztunk aztán lefelé a Duna folyását követve, papírra jegyzetelve a jelszórészleteket. Hanem aztán nem sokkal a cél előtt - huss! -, valamikor szárnyra kaptak a jegyzetek! Így tehát itthon kellett rekonstruálni valamiképp a feladvány részleteit. Néhány ment emlékezetből, de segítettek az útközben készített fotók, s az egyik bejegyzés, melyben említették, hogy egy verssor lészen a végső megfejtés.
A veszélyes hídon gond nélkül átgurultam, hanem Vác környékén a forgalomlassító "fekvőrendőrök" kellemetlen meglepetést okoztak (pedig nem is mentem gyorsan), nagyokat nyekkentem. Addigra már sötét is volt, s hiába voltam lámpával ellátva, a kerékpárút ott nincs kivilágítva, a sűrű növényzet pedig a hold fényét is teljesen elfedte.

Szob
Tiszaparti 2014.09.12 10:45 - Megtaláltam
Köszi!

vakond87 2014.08.17 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
3 napot tekertünk az Országos Kerékpáros Körtúra Budapest-Isaszeg-Gödöllő-Vácrátót-Szob-Kemence-Diósjenő-Nógrád szakaszán. Gyönyörű, kerékpáros időnk volt.

A multi elejét még 2012. májusában gyűjtöttem be. Akkor úgy terveztem, hogy végig tekerem a multi, de Vác előtt úgy elfáradtam, hogy haza vonatoztam. Most pótoltam szintén kerékpárral a multi hiányzó pontjait. Köszönöm a rejtést!

VasG 2014.08.05 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Három éve gyűjtöttem be a Szob-Vác szakasz pontjait, azóta sokszor voltam már az útnak ezen a felső részén. Most a Decsi családdal egy kellemes délutáni kerekezés során megkerestük a többi pontot is.

Decsi csalad 2014.08.05 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget!

SzantoA 2014.07.12 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Remek kerékpáros multi. Végig jól követhető a kerékpár út. 88 Km kerekezéssel meglett. Track logot feltöltöttem TUHU-ra.
http://turistautak.hu/tracks.php?id=38182

Attibati 2014.06.15 00:00 - Egyéb
Az elveszett első pontot pótoltam. A jelszóhordozó egy kb. 10 cm hosszú természetes alapanyagból készült tárgy, amit több példányban is elhelyeztem a csonkolt fa közelében kb 2 méter magasan.

Szab 2014.06.14 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Budapestről oda-vissza biciklivel mentünk barátnőmmel. Nóri életében először tekert 100 km felett, sőt végül 118 km lett így nagyon büszke vagyok rá, ezúton is gratulálok! :)

A kettes pont kicsit szívás, tele lettem mindenféle tüskével, szösszel, bogánccsal. A többi pont viszont könnyen, gyorsan, probléma nélkül meglett.

Több pontnál jártam már régebben többször is, ráadásul a láda megjelenése óta tervezem a kerékpáros teljesítését (annak idején még az is megfordult a fejemben, hogy megpróbáljam elsőként megtalálni).
Most így 9 év után csak sikerült végre tényleg... :)

 
Oriza 2014.06.01 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
Kicsit eltartott, két részletben sikerült...
Valójában csak a Verőce - Szob szakaszon gurultam (vissza visz a vonat :-) ), a többi más alkalmakkor.

nagyfliszi 2014.05.03 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Királyréti hétvégézés alatt gyűjtöttük be a ládákat, igaz négy keréken. Reméljük két keréken is lesz alkalmunk a megtalálásra.
Köszönjük a rejtést.

nmárti 2014.05.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Több részletben:)szuper volt! Köszi a rejtést!

kolibri 2014.05.01 00:00 - Megtaláltam
Majális helyett... Lehet, hogy ma nem is május 1. volt?? :o)

ssophie 2014.04.13 17:00 - Megtaláltam
Jó mulatság volt, köszönjük! :)

Attibati 2014.04.06 00:00 - Egyéb
A gátépítés a második pont környékén befejeződött, ezért ma visszatettem az eredeti helyére a ládát. Az úthálózat alaposan megváltozott a környéken. A gátat követve lehet legegyszerűbben megközelíteni a ládát.

eleem 2014.04.05 17:25 - Megtaláltam
Zebegény-Dunakeszi kerékpározás nagyon szép időben Gyöngyivel. köszi

katnorbi 2014.04.05 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Mai Zebegény-Dunakeszi kerékpározás során elemmel, több útba eső láda felkeresésével együtt. Nagyon klassz út volt, jó, de könnyen meglelhető rejtésekkel.

a-beatrix 2014.03.29 16:00 - Megtaláltam
Balázzsal, Jutkával és Zsuzsával négyesben teljesítve :-)
Két éve vágyom erre az útra, csak eddig nem találtam hozzá társat. Bár az utolsó pontot közel 3 éve már megtaláltam, most persze újból felkerestem, így volt az igazi, Szobról Dunakesziig, 50km. Több mint egy éve, a kartörésem óta nem ültem bicón, ez volt most a bemelegítés :-)A kettes pontot (nekünk az utolsó előtti volt) megpróbáltam megkeresni, hátha azóta kikerült, de nem leltem, valószínűleg nincs még a helyén. Az első pont is megtréfált, Balázséknak nagyon kellett sietniük már, vendégeket vártak, így nem volt sok időm keresni, hagytam hát a dolgot... Reménykedtem, valahogyan csak összehozom a jelszót -, sikerült is, hisz ez a verssor a nagy kedvenc költeményéből van :-)
Remek, átgondolt multi, gyönyörű helyen -, tetszett nagyon, köszönöm!

Megunhatatlan...Zsuzsa, Jutka és Balázs
Nem csak mi bicajoztunk... 
zalajaro 2014.02.16 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
A multi pár pontját már régebben is érintettem,de így egyben az igazi.
A végládánál volt kis gondom,de az az én bajom,miért nem olvasom el a friss leírást . (rég nyomtatott ládaoldalt vittem magammal.)
A 2. pontnál valóban földmunkák voltak. (jelszórészlet nem okozott nehézséget a többi tudatában)
A végládát pedig roncsolták, de azért használható.

Összességben nagyon jól összeállított multi ,szép környezetben.

Köszönöm Attibati!!

GGABI 2013.10.27 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Köszönöm a rejtést!
A mai hétvége ideális volt az útvonal végig kerekezéséhez.
A táj gyönyörű így ősszel talán még szebb mint nyáron.
A második pont jelszórészlete kitalálható.
A vég láda karbantartásra szorul, damilcsere nem ártana, törik a damil.
Ezen felül egy "jóakaró" körbevágta a pezsgőtablettás doboz tetejét, így nem egyszerű kinyitni.

WADMAC 2013.10.12 16:00 - Megtaláltam
.

Jadrana 2013.10.12 16:00 - Megtaláltam
Fordított sorrendben teljesítettük, Szobról indultunk kerékpárral és oda érkeztünk vissza. Jó kis multi volt, és nagyon tetszett az őszi Dunakanyar is. Két hete bicikliztünk erre utoljára, most látványos volt számunkra a változás, az ősz színeibe öltözött már a vidék.
A második (nekünk utolsó előtti) jelszórészlet a többi alapján már könnyen kitalálható volt. :-)
Köszönjük a rejtést és az élményt!

WalterBrothers 2013.10.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Köszönjük Attibati!
Nagyon jó túra volt!

Cseber 2013.09.22 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

csbagi 2013.09.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Két napos bringázás, ládázás a Dunakanyarban Istvánnal.
Korábban már tettünk egy biciklitúrát a környéken, csak akkor még nem ládáztunk. Most fordított sorrendben, Zebegénytől indultunk (illetve Szobtól), közben pedig begyűjtöttünk még 9 ládát.
Gyönyörű táj, jó kis laza útvonal, igazi kikapcsolódás volt! Tetszett az egész, a hegyek és az ártéri erdők is. Tetszett az is, hogy magas volt a vízállás, néhol már majdnem elérte az utat. Tetszett a szép napos idő, a nyugalom, hogy ráértünk. Tetszett, hogy 2 osztrák fiú Bécstől Pestig hajózott egy kis csónakban. (Csak a két verőcei multi nem tetszett...)
Az 1. pont (nekünk utolsó) ládája a földön hevert, ráadásul legalább 10 méterrel odébb, mint a GPS szerint kellett volna. Feltettük oda, ahol gondoltuk a helyét.
A 2. pont jelszórészletét nem volt nehéz kitaláni :)

Nyúl 2013.09.22 13:00 - Megtaláltam
Kihasználván az év (talán nem) utolsó napos hétvégét, letekertem a távot, de sajnos nem találtam halászlevet Zebegényben, pedig előkészítettem rá a gyomornedveimet.
Tény, hogy a második ponton szorgalmasak a markológépek, így én is igénybe vettem a rejtő segítségét.
Mivel Gödön lakom, így két részletben lett meg.
A végládánál segédeszköz szükséges a nyitáshoz, de megoldottam. :-)

vittorio 2013.09.16 18:15 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget, több részletben lett meg. Bár a 2. pontnál a láda ideiglenesen hiányzik, a többi pont jelszótöredékei alapján kitalálható a megfejtés. Az utolsó pont rejtése nagyon tetszett.

 
Bubbantó 2013.09.04 12:00 - Megtaláltam
Néhány nappal ezelőtt Váctól Zebegényig, ma Váctól Dunakesziig jutottam el.
A virtuális ládákkal nem volt gondom, a betűket sikerült könnyen begyűjtenem. Az utolsó pontnál a logika jobban dolgozott, mint a szemem, (csak szemüveggel tudtam a ládát megkaparintani), de végülis meglett a jelszó összerakásához szükséges kulcs. Igaz, nehezen szedtem elő a ládából!
Az 1. pontnál azt hittem, tévedek, a gyenge jel miatt kb 10 méterrel arrébb kerestem a ládát...
Összességében szép túra volt, köszönöm a lehetőséget.

V_Gabor 2013.06.28 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.10
Nekem otthonról az utolsó pont 63 km-re van. :)
Jelenleg Sződliget-Vác között és Nagymarosnál víz alatt van a bicikliút, ott kerülni kellett.

Köszönöm a rejtő segítségét a hiányzó jelszórészlettel kapcsolatban.

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük a lehetőséget. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

 
lavoy22405 2013.06.01 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Ckthebest-vel letekertük, első megtalálásom. Köszi a rejtést.

cKthebest 2013.06.01 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
3 részletben gyűjtöttük be a pontokat, az első kettőt kb. egy éve, a harmadikat fél éve, és ma letekertük a maradékot :)

Jól összerakott láda, egy élmény volt! Köszönjük.

 
Lézer&Baby 2013.05.29 17:30 - Megtaláltam
Nagyon tetszett az útvonal, azóta már többször is jártam arra kerékpárra. Köszi a rejtést!

laubi 2013.05.19 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Szob - Bp túránkba ágyazva visszafelé kerestük a pontokat. A rejtő segítségével végül ősszeállt a jelszó. Élményekkel teli, csodás túra először de biztosan nem utóljára. Mi is kellően megpörkölődtünk a Dunakanyart hevítő nap határozott nyári hullámai kereszt tüzében :) Köszönjük a rejtést és a segítséget!

Tipekin & Perseus 2013.05.18 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Delfinékkel Szobról kerestük fel a pontokat. Nálunk is rommá égés esete forog fenn.
Mindegyik pont könnyen meg lett, kivéve az elsőt. Itt az ágvillát egy kicsit másképp értelmeztem, hiába, városi gyerek vagyok. :) Megoldás: Tipekin bevonása a keresésbe és lőn siker. :)
A hiányzó jelszórészlet némi utánjárással könnyen megtudható.
Köszönjük ezt a csodás napot!

Delfin1990 2013.05.18 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Visszafelé haladva tekertünk, szuper volt :) Rommá égve értünk haza :)

emmerwald 2013.04.27 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.35
Köszönöm!

 
kópé1993 2013.04.27 11:31 - Megtaláltam
Kellemes, kissé szeles időben megcsináltuk ezt a multit is. A második pont nem lett meg, (Nincs is kint) de a hiányzó jelszó részletet kitaláltuk! Köszönjük a rejtést!

 
Pupu 2013.04.21 09:30 - Egyéb
Ismétlés a GC-kupában. A 2. pontnál óriási erdőirtás és természetdúlás folyik, tájkép csata után. Szép tavaszi időben Bp., Királyrét, Márianosztra, Szob, Bp. pályát mentem, 140 km.

Köszönöm az alkalmat!

 
mazsola069 2013.04.08 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Gc kupa keretében 100km bringázás griffs kolégával.

mcfreeze 2013.04.06 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

diego 2013.04.06 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.82
ok

 
Aleph & Rita 2013.03.23 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Több részletben teljesítettük gyalogszerrel. Dunakeszivel kezdtük, majd Vácról átsétáltunk Sződligetre, ma pedig az utolsó 4 pontot kerestük fel, Nagymarosról a ládáig sétálva, előtte beiktatva Verőcét. Köszönjük a lehetőséget!

pliptai 2013.02.28 14:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Több részletben teljesítve! Köszönet a rejtésért!

 
Pupu 2013.02.08 09:30 - Egyéb
Ismétlés, a Kerékpáros-kupa keretében, Budapest-Zebegény és vissza útvonalon, fagyos napsütésben. A kerékpárutakat jég fedi, járhatatlanok, az országúton mentünk.

picuresnagyur 2013.01.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
köszi :) ma nagyon borongós idő volt, de így legalább nem voltak sokan :)

petili 2012.12.01 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Két tételben. Befejező táv szombati megterhelő munka levezetéseként Vác-Zebegény kerékpározás.
Köszönjük a rejtést!

Csaba & családja 2012.10.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Többszöri nekifutásra.

Gábor75 2012.10.07 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
ok:-) [wapon beküldött szöveg]
600.-ik találatom Lopakodó és Pimpi69 kitűnő társaságában.
Sokat gondolkoztam hogy erre a kerek számra milyen láda jusson, de végül Lopakodó javaslatára e rejtés mellett döntöttem. Igazi kerékpárosnak való falat, könnyű, gyors feladatokkal, gyönyörű helyszínen és a végén még némi kultúra is felütötte fejét. :-)
Dunakesziig autóval mentünk. Ott szép komótosan nekikészültünk a túrának. Hűvösnek ígérkezett az időjárás, némi tartalék ruhát is igyekeztünk magunkkal vinni. De végre nyeregbe pattantunk, irány a Dunapart. A korai órának megfelelően kihalt volt a parti kerékpárút, zavartalanul suhanhattunk. Az első pontnál kicsit bénáztunk, még nem voltak a sasszemeink kellően bemelegedve. Az első pont után találkoztunk Lopakodó testvérével aki elkísért minket egy darabon. Rövid kitérő után ( Gödi homoksziget ) egyszercsak Vácon találtuk magunkat. Itt is tettünk egy rövid, ámde eredménytelen kitérőt. E röpke kudarcélményt indokul használva Lopakodó testvére érzékeny búcsút vett tőlünk. A nagyvárost magunk mögött hagyva kedves kis települések sora várt minket. A verőcei pont után hamarosan Nagymaroson találtuk magunkat. Mivel már jócskán benne voltunk az ebédidőben, úgy döntöttünk hogy a parti halasnál megtöltjük a bendőnket. Jól is esett már némi pihenő és átbeszéltük a további terveket is. A szünet után rövidke gurulás következett az 5. pontig, ahol kihasználtuk a Visegrádi vár pompás látképét és pixeles formában magunkkal vittük hátralévő utunkon. :-) Innen következett a túra legszebb látképét nyújtó szakasza a kanyargó Dunával, háttérben a Pilis fenséges hegyvonulatával. Nem lehet vele betelni...Annyira belefeledkeztünk a látványba hogy a 6. ponton kissé túl is futottunk. Hiába, a finisben már inkább a tempót nyomja az ember. A végponthoz közeledve volt némi bizonytalanság, de aztán csak meglett a ravasz rejtés. Rövid agytorna után még a jelszó is összeállt. Logolás után pedig nem maradt más hátra, mint visszakerekezni az autóhoz. Persze még egy-két ládát begyűjtve...Vácon tettünk még egy kísérletet a beteg láda meggyógyítására, de nem jártunk sikerrel. Már sötétedésben indultunk a maradék útra. Az ártéri erdőben aztán elkapott a vihar. Csattogtak a villámok, a lámpánk fényében táncot jártak az esőcseppek. Félelmetes és egyben gyönyörű élmény volt. Mire felvettük az esőkabátot, már sikerült bőrig ázni. De szerencsére nem lett nagyobb baj a dologból, egy kis másnapi rekedtséggel megúsztuk a dolgot. Szerencsére a kocsiban volt váltás száraz ruha, így át tudtunk öltözni.
Összességében kitűnő napunk volt, gyönyörű helyszíneken és remek társaságban. Köszönöm az élményt! :-)

Lopakodó 2012.10.07 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Még a hét elején kitaláltuk páran, hogy le kellene biciklizni a Dunakeszi-Zebegény kerékpárutat. Vasárnapra tűztük ki a napját, de mivel folyamatosan mondták a rossz időt eléggé izgultunk, de szerencsénk volt. Felhős, de viszonylag meleg időben vágtunk neki, Gábor75 és Pimpi69 társaságában. Dunakeszitől indultunk és biciklivel mentünk oda-vissza. Az elején kissé nehezen vettük fel a tempót, mert hol egy láda jött, hol egy pont, hol meg az öcsém:-) Gyanútlanul azt gondolta, hogy biciklizik egyet, de aztán elég gyorsan rá kellett jönnie, hogy vagy ládázik az ember vagy halad. Vácig bírta, ott aztán megszökött. A pontokat viszonylag gyorsan megtaláltuk, ahol nem az sem a Rejtő hibája. 15 óra után értünk a végső ponthoz, ahol gyorsan összeraktuk a jelszót és indultunk is visszafelé. Ekkor már azért erősen sejthető volt, hogy nem ússzuk meg elázás nélkül. Igyekeztünk haladni, de azért így is megálltunk egy ládáért Verőcén, Vácon meg segítséget próbáltunk kérni egy láda megjavításához, de sajnos 1/2 órai telefonálás után se jártunk sikerrel. Az ártéri erdőben el is kapott az eső, eleinte csak csöpögött, aztán pillanatokon belül már mindegy volt, mert nem volt olyan porcikánk amiből nem ömlött a víz. Folyamatosan világítottak fentről, úgyhogy legalább néha láttunk...Sződliget környékén ráfutottunk egy kavicságyra, itt dönöttük el, hogy tovább nem erőltetjük a bicikliutat. Innentől a 2-es út vendégszeretét élveztük, ahol kissé civilizáltabb körülmények között lehetett haladni a helyenként 10 cm-es vízben, oldalról csak néha-néha öntözött meg egy autó. Összeségében szép volt, jó volt és még a vége kalandos is:-) Köszönöm szépen a jó társaságot Gábor75-nek (akinek ez volt a 600. megtalálása) és Pimpi69-nek, és persze a támogatást is. Attibatinak köszönjük a lehetőséget, jó kis túra volt.

Pimpi69 2012.10.07 15:20 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Cerberus 2012.10.06 20:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Megtaláltuk! Két körből sikerült levadászni a multit, az elejét augusztusban teljesítettük, ma pedig a másik felét. Tetszettek a helyszínek, köszönjük a rejtést.

sosi 2012.10.06 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Kétnapos kerekezésre indultunk a Dunakanyarba, a Duna bal partja eddig felfedezetlen maradt. Az idő remek volt, a látnivalók száma szinte korlátlan.
Az éjszakát a Malomvölgyi Ifjúsági táborban töltöttük. Tiszta, olcsó, egyszerű szállás, kellemes, csendes hely, ha vki kétnaposra tervezi a kirándulását.

Drucki 2012.09.29 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Zebegényből indultunk, ahol éppen zajlott a 2012 évi tökfesztivál. Megkóstoltuk a tökös-mákos, valamint a kapros-túrós-tökös rétest. Mindkettő finom volt és erőt adott a hosszú útra. Aztán Nagymaroson a sörfesztivál várt minket, ahol az út porát finom búzasörrel öblítettük le. Az út nagyon szép volt, különösen a váci platánsoron.

Zebegényi tökfesztiválTökös-mákos rétes
galk78 2012.09.08 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Budapest-Szob biciklizés közben. Köszönjük a rejtést!

alexp 2012.08.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megtaláltam.

Két részletben, két hete Vác-Dunakeszi-Vác útvonalon,
ma pedig Vác-Zebegény-Vác úton jártam végig a pontokat.

Köszönöm a rejtést.

álomfogók 2012.07.19 15:30 - Megtaláltam
Oda-vissza ...

Attibati 2012.07.14 16:40 - Egyéb
Masateam !
Bizonyára elkerülte a figyelmeteket, hogy a láda mellett 10-15 méterre egy széles, kerékpárral járható szekérút vezet. Ha ezen közelítettétek volna meg a ládát bizonyára kevesebb csalánnal találkoztatok volna.
A szekérút kezdőpontját megadtam a ládaleírásban.

Masateam 2012.07.14 16:30 - Megtaláltam
Köszönjünk a rejtést! A DRINK TEAM-el közös találat. Nagyon szép a Zebegény és Vác közötti szakasz, élveztük minden percét. Viszont meg kell említsem, hogy Dunakeszi és Budapest között hiányoltuk a kerékpárutat, de megoldottuk.
A rejtés minden pontja nagyon jó, kivéve egyet.
A 2. pont kritikán aluli a többihez képest. Mint a leírásban is látszik egy erdőben van. Megközelíteni nem olyan egyszerű. Derékig-nyagig érő gazban és néhol csípős csalánok között. Ez még nem is olyan vészes, hanem inkább a légy méretű szúnyogok, melyek azonnal támadást indítottak a csapat ellen. Nem volt olyan részünk, ami ne viszketet volna. Összességében jót kerékpároztunk, és jól szórakoztunk. Ha lehet, a 2. pontot nem lenne rossz valahova máshová áthelyezni.

Drink Team 2012.07.14 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Egész napos bringázás folyamán felkutatott láda. Mi visszafelé játszottuk zebegénytől budapestig, de így is nagyszerű volt.
Egyetlen negatívúm a Dunakeszi körforgalomnál elfogyott bicikliút (se tábla se út, hogy merre tovább) volt.
Köszönjük ezt a remek ládát!

Pistua 2012.06.28 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Ok!

lozoli 2012.06.28 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
köszi a rejtést

NPLranger 2012.06.28 08:30 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

Ancs 2012.06.24 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
A mai napra gyalogos túrát terveztünk, de barátnőm múlt heti bicikli vásárlása felborította a tervet, hiszen ki kellett próbálni. :)
Erre remek volt ez a multi, csak épp a meleggel nem számoltam, na meg azzal, hogy idén még nem ültem bringán.
A távot így is túlteljesítettük, hiszen a szobi vasútállomásig kerekeztünk.
Az út nagyon szép helyeken visz végig, az aszfalt is többségében jó állapotban van. A fekvőrendőr tényleg vicces...
Összességében jó nap volt, de most mindenem fáj...
Össztáv: 51,1 km
Köszi

 
LaySoft 2012.06.16 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.44
Baráti társasággal szerveztünk egy ládázós biciklizést és ez volt túránk fő ládája. Kellemes multi, méltó párja a GCSZEI-nek.

CacheFinder 2012.06.16 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Mai kerékpártúránk gerincét ez a multi képezte.
Nagyon jó időnk volt, talán túlságosan is az. Majd megfőttünk a hőségtől, szellőért siránkozva. Megkaptuk. Nagymarostól Szobig orbitális szermbeszélben kerekezhettünk. Kerülgethettünk bringásokat, gyalogosokat, babakocsikat, görkorisokat és két 50 év felett járó, velünk versenyezni óhajtó hölgyet, akik igen széles kerékpárokkal rendelkeztek. :)
A multi pontjai szépen végigvezettek a kerékpárúton, de számomra katartikus élményt nem okoztak. Az egyik pontnál -szerintem- elírtunk egy betűt, de a jelszó ezzel együtt is tökéletesen megfejthető volt.
Korrekt multi, köszönöm a rejtést!

Vonatra várvaVicceskedés
Piknik v1.0Piknik v1.1
Kis kitérőVisegrád
SalamonFrissülés
poison 2012.06.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi!

atipapa 2012.06.03 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.09
Köszi ez szép volt

zakos153 2012.05.21 12:33 - Megtaláltam
Eddig ez volt a legkeményebb találat, de megérte! Köszi a rejtéseket! :)

Stimm 2012.05.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Két részletben kerékpáron. A kerékpárúton sokszor mentem már végig, most végre volt időm ládázni is. Ötletes rejtés, nagy munka. Köszönöm!

Pala.G 2012.04.30 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.33
Köszönjük a rejtést!

Kellemesen elfáradtunk.

Üdv
Detti & Gábor

PiLaRiBá 2012.04.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.38
Üdv Mindenkinek!
Tegnap rámentünk a multira, remek szórakozás volt, azonban az első pont (Dunakeszi, Csurgó büfé) nem kereshető, mivel a kiszáradt halastó környékén kivágták a fák jelentős részét...:(
Ha minden igaz, csak a pezsgőtablettás doboz kupakját találtuk meg.
Ettől függetlenül a jelszó, a többi pont felkutatása után kis netes vagy irodalmi ismeretek birtokában könnyen összerakható. Köszönjük a rejtést!
PiLaRiBá

griffs 2012.03.19 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Moderáljunk:)
1. pont
A kerékpárúttól vagy 40 méterre, bent a fák között, ahova be kell tolni a bringát? Nem mehet.
2. pont
Majd 200 méterre, bent az 'erdőben', had szívjanak az országútisok? Ráadásul közelebb van drive in, mint a bringaúthoz. Nem mehet.
3. pont
Pont Vácon, ahol egymást takarják ki a multik ikonjai? Szegény kesser simán továbbsuhan ebben a kavalkádban! Nem mehet.
6. pont
Kerékpárút-szalagkorlát-nagyforgalmú főútvonal és a pont a túloldalon? Nem mehet
7. pont
Mi ez a megoldókód? Nem elég bringázni, kombinálni is kell ? Nem mehet
Mért nem körtúra? Mért van vége Zebegénynél? Mért észak felé halad, szembeszélben és nem fordítva? NEM MEHET !!

Természetesen drive in nyomtam, legalábbis a váci pontot, a hazaúton.. Az a pontsűrűség arrafelé..

Amúgy remek napot tudhatok magam megett:) Árpád hídtól-egész Szlovák földre sikerült kerekeznem. Az utóbbi időben sokat szívtam, túl nagy távokkal, viharos széllel, a mai nap végre az élvezeté lehetett a főszerep és ebben ez a multi remek partnernek bizonyult. A szembeszél most is szívatott, de nem foglalkoztam vele különösebben, lassabban haladtam és kész. Mondjuk a többiek tudtak valamit, mert minden bringás szemből jött :)
Jobban zavart a túlöltözés, egy hosszú ujjú pólóban, tavaszi nadrágban simán lehetett volna nyomni. 4-5 kilométerenként megálltam, ládát-pontot keresni, kajálni-kávézni, ruhát szárítani, napozni, igazi örömbringázás volt.
Nekem a hagyományos rejtések mindegyike bejött, az imént csak ércelődtem:) Az elsőnél csak körültekintőnek kell lenni (és magasnak). A láda álcája nem kispályás:) Sajnos nem tudom mennyire lesz hosszú életű, mert a fák festéséből ítélve, komoly fakitermelés kezdődik a közvetlen közelében:( Az utolsó remek, pont annyit kellett keresnem, hogy emlékezetes maradjon :) A virtuálisak is elég profik a maguk nemében, talán túl sok is lenne 7 hagyományos, ekkora távra. Mondjuk a verőceit akár hagyományosnak is mondhatnánk. A 6. pontot simán le tudtam olvasni a bringaútról is, nem kellett átmászni a szalagkorláton:)
Egyszóval volt minden: remek panoráma, szendvicsezés a vízparton (erdei szakaszon), gyros a marosi révnél, remek bringaút (persze az a fekvőrendőr..), gckem kirakás, továbbtekerés Szobig, átkelés Szlovákiába, végül fel a Mária kúthoz. Ide már egyszerre értem, az autós segítséggel.
Korábban még egy kuvasszal is megküzdöttem, megharapott, de mire visszaharaptam volna elzárta a gazdája. Látta, hogy komoly veszélyben van a kutyája:)
Azt igazán sajnálom, hogy nem megy el a multi az Ipolyig, hiszen Zebegény után remek és szép, dimbes-dombos bringaút van. Ráadásul Szob igazán takaros kis település. Persze látszik, hogy ez a legújabb szakasz, gondolom a multi kihozatalakor még nem létezett. Ami késik nem múlik, vagy mi a szösz:)
Köszönöm ezt az élménydús napot! Idővel a jelszót is összerakom, sőt talán képeket is töltök fel:)

szadi&agi 2011.12.28 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Kösz a rejtést!

gyusz_58 2011.12.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Ezzel a multival indítottuk és zártuk a napot, de drive-in módszerrel, bocsánat érte...
Aztán az úton begyűjtöttünk pár utbaeső ládát -6 db - majd irány a zebegényi réteses, erősen ajánlott:)

Köszönjük a rejtést

Hegyo 2011.11.04 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.61
Teveladyvel a Börzsönybe voltunk 4 napot kirándulni. Hazafelé útközben ezt is levadásztuk. Köszönjük a rejtést.

szaboist 2011.11.01 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.96
Az 1, és 2-es pontokat leszámítva remek a multi, amit autósan teljesítettünk, mert nincs bringatartónk... és még zúzmara sem hullt fejünkre!

 
Mirabelle 2011.09.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Végigértünk, gyönyörű szeptemberi verőfényes napsütésben. Klassz volt!
A bicajút végig o.k, néha kicsit hepehupás de nem vészes. Egy helyen van egy durva fekvő rendőr keresztben a bicaj úton egy klassz lejtő aljában, ha épp tájat nézel akkor, csúnyán póruljárhatsz. Hogy azt ki tervezte oda???
Köszi a rejtést.

tudo 2011.09.10 13:25 - Egyéb
90 km kerékpár edzés 400 m emelkedéssel a Budapest - Dunakeszi - Göd - Vác - Verőce - Szob - Zebegény útvonalon 1 új és 5 régi ládával. Végre kellemes idő volt, különösen a nap elején, az sem számított, hogy néha esett.

GCGETO és a többi városi láda végigjárása után indultam el a Dunakanyar felé. A várost elhagyva 52/15 - 52/17 között tempóztam átlagos 84 rpm ped. és 127 bmp pulz. mellett Dunakesziig. Dunakeszin az új kerékpárúton a felfestések olyan magasak, hogy az út ténylegesen ráz. Leereszkedtem a Duna-partra, majd a kerékpárút viszontagságait követve haladtam Gödön át, de nem bírtam sokáig. Kijöttem a jó öreg 2-es útra, ahol évtizedeken át edzettünk, a sződi ládára innen kanyarodtam le. Vácon hasonlóan értem el a pontot, az építkezés miatt maradtam a kerékpárúton. Verőcéig a kerékpárúton maradtam, Nagymarosig az szertefoszlik, marad a 2-es.

A Beatrix királyné szakasz az más. Az út rendben van, végig csodálatos a panoráma. Zebegényt elérve veszélyes kanyarok jönnek, az utolsó pont után GC2IN1 miatt továbbmentem Szobig a kerékpárúton.

Kerékpáros kupa: 87.68 km

Horányi révKerékpárúton menet közben
Göd, yacht kikötőTalálat
Vác, dómVác, komp
VisegrádKerékpárúton
ZebegényZebegény
Ed kesser 2011.09.07 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
A Dunakeszi-Verőce távot már 3 évvel ezelőtt megcsináltam, de aztán mostanáig nem fejeződött be. Ma ExiT. társaságával előről kezdtük és örültem, amikor láttam, hogy a jelszórészletek nem változtak. Alkalomadtán megkerestük a GCzebi végládáját .com-os felhasználókként, a GC2in1-et, újrataláltuk a GCSPH-t és a mai táv célján lévő End of Ipel .com-os ládát.
Kerékpáros kupa: 105 km

 
VasG 2011.08.23 19:30 - Egyéb
A Szob-Vác szakaszon tekertünk egyet Vikivel.
Jegyeztük a jelszórészleteket, folyt. köv.

rétihéja 2011.08.20 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Sokszor mentünk végig a kerékpárúton, de a ládát csak most kerestük végig, egy Esztergom-Szalka-Letkés-Budapest biciklizés alkalmával. Az egész sorozat nagyon tetszett - tudott sok újat mutatni! Köszönjük

targonczas 2011.08.11 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.09
Két részletben.

rotty 2011.08.10 17:40 - Megtaláltam
majd

Kerékpáros kupa: 112,4 km

kukusikp 2011.08.09 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.57
Ezen a kerékpárúton már sokszor jártam de a ládákat eddig nem kerestem föl. Ma egy szép hosszú oda-vissza túrával begyűjtöttem az összes ládát.
Köszönet a rejtésért!

Bellu&Yankele 2011.08.01 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Ma végre kisütött a nap és úgy döntöttünk Belluval ,hogy bringára(Csillámpóni&Fehér Sellő) pattanunk.Nekem sikerült kellemesen elfáradnom.Köszi a rejtést! :-)

Snipermaster 2011.07.31 18:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Megvan! 3 év alatt 3 részletben sikerült...

Köszönöm a rejtést!

rajZolas 2011.07.30 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.82
Budapest-Vác-Párkány-Eszetergom-Visegrád-Budapest kerékpáros kirándulás alkalmával teljesítettük.

Vác kiállítás
Párkányban
gusty 2011.07.16 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Egy 93 km-es kört mentünk, végig a multin, és a Szentendrei szigeten vissza. Benne 3 komp átkelés, 2 hamburgerezés, s nem is tudom hány kocsmázás. Persze szigorúan alkoholmentesen.
A csapatot én és két fiam alkotta.

RunKeeper map+log

2 gond akadt. A leírás alapján rémlett, hogy a horányi révnél célszerű parkolni, ám az első láda jóval odébb volt. Mint kiderült az már a multi második pontja. Értem én, hogy ott van a doboz, de egy multinak jó lenne az első pontját megadni a letöltésnél, mert arra tervezi az ember a indulást. Jó lenne, ha a moderátorok ezt figyelembe vennék, s e szerint kérnék a multik definiálását.
A másik, hogy a verőcei oszlopnál eltűnt a laminált jelszórészlet (vagy nagyon vakok voltunk). Igénybe vettük a telefonos segítséget, amit ezúton is köszönünk.

FiaimCsak az oszlop volt meg
Panoráma 
Dudika 2011.07.10 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Megtaláltam Köszönöm

akosgy 2011.06.19 17:00 - Egyéb
Ma családilag tekertünk egyet a környéken és meglepve tapasztaltuk, hogy valami hivatali tévedés folytán nemrég megépült és átadásra került a Zebegény-Szob szakasz, ami nagyrészt a vasút mellett a Duna felőli oldalon halad, így immár egészen a szobi kompig kerékpárúton lehet közlekedni. Bővülhet a multi. :)

Friss szakaszHullámok
skj 2011.06.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Köszi a pontokat, jó kis túra volt. Ennyi embert bicikliúton még nem láttunk:)

dudeeg 2011.06.05 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Mi is négyen kerestük meg a ládákat ;)
Nagyon jó volt a túra. Az új bicót is felavattuk.

Köszönjük a rejtéseket!

PS: viggyázzatok a vizes fahidakkal ;)

tzag 2011.06.05 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Négyen tekertük le a távot. Félúton elkapott minket az eső, de így is nagyszerű túra volt! Köszönjük a rejtést!

Sas 2011.05.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Autóval számtalanszor bejárt útvonalon végre bicajjal... napsütésben, esőben, szél ellen és hátszéllel...
A bringa kb 1.5 év után került elő a pihenőből így nagyon hosszúnak tűnt a Dunakeszi-Zebegény-Dunakeszi táv... a GPS 89.7 km-t mutatott az erőnlétmérő 0-t a visszaérkezéskor... :-)
Nagyon klassz multi, gyönyörű útvonalak, jó rejtések - köszönet érte!

kicsiogre 2011.05.21 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Bp-Szob-Bp 153 km távon jópár geoládával. Nagyon élveztem ezt a multit is, Attibati bringás multijai közül ezzel megvan a második.

 
kobcikrajci 2011.05.07 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
A teljes Angyalföld-Szob távot bicajjal megtéve nagyon szép májusi időjárás mellett. Dunakeszi üzemlátogatás után vágtunk neki, verőcei településkerülővel. Aki erre közlekedik, ne hagyja ki Nagymaroson a kerékpár út melletti büfét, ahol sült hekket lehet fogyasztani pihenés gyanánt! :)

feri65 2011.04.23 16:37 - Megtaláltam
okay! [wapon beküldött szöveg]

 
jana.hu 2011.04.23 00:00 - Megtaláltam
Kerékpáros találat :)
Köszönöm.

*Vica* 2011.04.23 00:00 - Megtaláltam
Bringával öten teljesítve úgy ahogy elő van írva. Az út kb. 50 km, de ha már ott vagyunk eltekertünk Szobra, majd át a hídon. Aztán kettévált a banda, egyik fele a visszafelé utat is biciklivel teljesítette, mi visszavonatoztunk Vácra szürkíteni.
Így nekünk 80 km lett. Köszönöm a ládát, nélküle nem tekertem volna le az utat.
hu: 11, com: 10

Vác
Ipoly 
Dzsozy 2011.03.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Hát.. be kell vallanom.. ahogy Magpet mondaná.. kicsit etikátlankodtam:))
(motor)kerékpárral abszolváltam azt a hosszú múltit. Azt hiszem a kerékpáros teljesítés az életem végét jelentené.:))
Nagyon szépen összeállított multi. Jók a pontok, jó a leírás. Jól oda kell figyelni a pontokon, mert kellemetlen visszamenni, akár 1-2 pontot is:) A kulcs az összerakáshoz nagyon kemény. Elvoltam vele, vagy 20 percet, igénybe véve a fényképeket, és a jegyzeteimet. Elsőre sikerült is a logolás.
A 2.ponton a láda szét van ázva minden tartalmával együtt!

Köszönjük a rejtést!

gagarin 2011.02.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Köszönöm a túravezetést, jó kis kirándulás volt.

dzoli1 2011.01.16 15:50 - Megtaláltam
Szép időben, kutyákkal....2 részletben.

Kokó 2010.12.29 11:35 - Egyéb
A 4. ponton ideiglenes, laminált megoldást helyeztünk el - a rejtő utólagos engedelmével.

Valamelyik segít! 
Pilis50 2010.12.02 10:00 - Megtaláltam
Nekem hosszú.
A multi negyedik pontja a Verőce határában található faragott faoszlop eltünt (megkorhadt, ezért szétszedték - elvitték....)

Az oszlop . . . helye:-( 
Mira 2010.10.14 00:00 - Egyéb
A Vác és Szob közötti bringázásunk alkalmával megtaláltuk a 3-7. pontokat.
Nyáron már jártunk erre, amikor a Börzsönyben tekeregtünk/sátraztunk, de akkor valahogy kimaradt ez a multi. Nem is értem, hogy miért: pedig pont nekünk való :)
A többi pontot majd legközelebb.

Köszi!

keleven 2010.09.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.20
Megtaláltuk.

Dester 2010.08.21 18:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Békásmegyer-Szob biciklitúra közben gyűjtöttük be a pontokat, útközben levadászva a GCVV és GC2in1 ládákat. Békásmegyerről indultunk, a Megyeri-hídon át a Dunakeszi-Göd-Sződliget-Vác-Verőce-Kismaros-Nagymaros-Zebegény-Szob útvonalon. Ott felszálltunk a vonatra, visszajöttünk Dunakesziig, majd onnan visszatekertünk Békásra. Az össztáv 80 km lett.
A pontokról:
1. Könnyen megtaláltuk, bár először pár méterrel odébb keresgéltünk. Épp indult a rév Horányba.
2. Ezzel a ponttal sok gondunk volt. Mivel az első pontot eléggé benőtte a susnyás, úgy döntöttünk, hogy itt az alternatív pontok egyikét vadásszuk le, ugyanis nem nagyon volt kedvünk újra bemenni az erdőbe a rengeteg szúnyog miatt. Sajnos az alternatív pontokkal sem jártunk sikerrel, de szerintem nem mi voltunk az egyetlenek, ugyanis az egyik korlátra filccel valaki felírta a következő mondatot: "Hol van a szó?" :) Átnéztük a betonplaccokat, korlátokat, még az alagútba is benéztünk, de semmi. Végül - mivel az összes többi pont meglett - ezt a pontot "tüdőből" pótoltuk. A táv becsületes teljesítése és a másik 6 pont korrekt megtalálása miatt nem érezzük rosszul magunkat :) Az egyik korláton ugyan találtunk egy celluxozott papírfecnit, de már le volt kaparva, épp csak a sarka lógott ott. Valószínűleg ez lehetett a jelszó anno. A Critical Mass matricákon sem találtunk semmit, pedig amikor megláttuk, reménykedtünk... Érdemes lenne pótolni az alternatív pontokat!
3. Könnyű találat. Épp indult a váci rév is. Innen 50 méterre megálltunk kicsit enni-inni az árnyékban.
4. Mielőtt Verőcére értünk volna, az emelkedők és az edzés hiánya miatt kissé már fáradtak voltunk, ezért megálltunk útközben egy hangulatos kis büfénél. Citromos sör, jegeskávé, gyönyörű kilátás, valamint jó hangulatú társaság nosztalgiázott épp itt, jó volt őket hallgatni. A faoszlop egyértelmű találat, nagyon igényes munka, körbenéztük alaposan.
5. A jégtörő is könnyen meglett és az emléktábla is. Ezen a környéken érdemes óvatosan érdemes közlekedni, egy kislány épp kirohant elénk a kerékpárútra, szerencsére épp meg tudtunk állni. Nem sok híja volt, hogy ne legyen nagyobb baj.
6. Először elmentünk mellette, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve bekapcsoltam a GPS-t. Szerencsére csak 500 méterrel csúsztunk túl :) Visszatekertünk érte.
7. Valamiért az út jobb oldalán kerestük, ott tűnt logikusnak - hiába. A másik oldalon aztán viszonylag könnyen megtaláltuk, de bozótvágó kés nem ártott volna.

Mindent összevetve nagyon köszönjük az ötletet erre a túrára, gyönyörű helyeken kerekeztünk keresztül. Csodás kilátás nyílt a visegrádi várra, a Dunakanyarra, hangulatos volt a rét kellős közepén keresztülvezető kerékpárút Verőcénél, és még sorolhatnám... A fotók magukért beszélnek majd. Nagy élmény volt!

Megvan az első pont :)Sződliget határában
A gépek SződligetnélHol van a szó?
A faoszlopnálGyönyörű kilátás a visegrádi várra
A várA vár közelről
A jégtörőZebegény felé
Zebegény feléA dömösi átkelő
madarasz.peter 2010.08.21 09:43 - Megtaláltam
Az augusztus huszadikás hétvégét a Békásmegyer-Dunakeszi-Vác-Zebegény-Kemence-Diósjenő-(vonat)-Vác-Pócsmegyer-Leányfalu-Békásmegyer útvonalon bringázva töltöttük. Megaludtunk Zebegényben a Börzsöny kapuja vendégházban és Kemencén a Fekete völgyben a volt VILATI üdülőben. Itten medence is volt. Huszadikán este Zebegényben lampionreptetést is láttunk. Zebegényt szeretem. És jó volt keresztülbiciklizni a Börzsönyön a patakvölgyben, a végén a hegymászással, guruléással.

A 2. pontnál se az eredeti helyen, se a két póthelyen nem találtuk a jelszót. Szerencsére a versrészletből sikerült kitalálni. (Na jó, kiguglizni...)

Családi bringatúra (2)
Csapat: Nóra, Erika, Máté, Gábor, én

Nóra az első pont közelébenZebegény
Három madarászlegényVILATI
berkaba 2010.08.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Desterrel közös bicajtúránk alapládája. Nagyon szép helyen vitt végig az út, bár a megtételéhez szükséges időt kicsit elméreteztük. Vác után egy dombtetőre felkaptatva találtunk egy helyes kis büfét, ahol némi felfrissülés után folytattuk utunkat Szob felé. A terv szerint hajóval jöttünk volna vissza, ám az utolsó is elment, így a végcélt elérve kicsit tovább haladtunk és Szobon megcéloztuk az esti "kispirost" :)
Igazán szép napot töltöttünk el és bár kicsit kimerülve, de élményekkel teli értünk vissza Budapestre.

VácSződligeti biciklik
VerőceDunakanyar
BiciklitúránA kincskereső brigád tagjai
Vándor Csillag 2010.07.18 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Természetesen kerékpáros találat. Gyönyörű útvonal és a jelszó is jó. A 2-es pont közelében villamost, a révnél pedig remek frissítőállomást találtunk. :)

 
segoy 2010.07.17 17:30 - Megtaláltam
!

Schmauder Tamás 2010.05.24 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.06
OK

Attolico 2010.05.24 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.62
Háromnapos pünkösdi biciklitúránk zárónapján, GCzebi levadászása után indultunk Budapestre. A pontokat fordított sorrendben kerestük fel. Az útvonal végig a Duna mellett, nagyon szép környezetben haladt. A kerékpárút nagyon szuper! Az össztáv 70 km lett. Köszönjük a rejtést!

Discover 2010.05.23 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Szépen, apránként azért meglett az összes pont.
Köszönöm a rejtést!

sereva 2010.05.03 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltuk.

mcload64 2010.04.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.63
Kerékpározás közben. :) Köszi

silence 2010.04.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Lazán letekertük.

aDoc 2010.02.28 00:00 - Egyéb
Láda és első mikro rendben, bár a láda kissé ázott belülről.

aerofly 2010.01.07 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Köszi

halaszkiraly 2009.11.05 15:15 - Megtaláltam
Aprankent osszegyujtve... [wapon beküldött szöveg]

gabortel 2009.10.10 12:01 - Megtaláltam
Dunaparti tekerés. Köszi

csemege 2009.10.08 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Dunakesziről indultam, Vácig kerekeztem, innen vonattal Zebegényig, majd két keréken vissza Dunakesziig.

DonRazzino 2009.09.15 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Na, a sok autóval-gyalogosan bejárt kerékpáros láda után, most kölcsönkértem egy biciklit és így fogtunk bele a multiba. Első nap végig esőben tekertünk Dunakeszi-Verőce-Dunakeszi. Második nap Verőcén hagytuk az autót innen tekertük végig a multi maradék pontját. A végén mondjuk kicsit bejött az, amit a legkevésbé szeretek autósként...egy szűk főúton záróvonalas kanyaros részen kellett az autósoknak kerülgetni, ez egy kicsit rontott az összképen. Még éreztünk magunkban erőt, ezért elkezdtük a Dél-börzsönyi kerekezést. Az első három pontig mentünk, majd még felmentünk Márianosztrán a kálváriára és innen vissza Verőcére. Köszönjük! (felübírálva multkori fórum hozzászólásomat, mostantól igyekezni fogok a kerékpáros multikat tényleg kerékpárral teljesíteni..)

nem megszokott jármű :)végpont környékén..defektesen
zsebeszter 2009.09.12 13:44 - Megtaláltam
Dyannal egy jó kis ládászást terveztünk mára, biciklizni is akartunk így adta magát a láda. A legkisebb ellenállás elvét alkalmazva fordítva teljesítettük a multit a hátszelet, leejtőt és szembenapot választva. Összesen 67 kilcsi lett Zebegényből startolva és hazáig kerekezve.
Jó is volt így mert először megtudtuk hogy melyik jelszórészletet hová kell illeszteni és szép lassan összeállt az idézet.
Csudiszép helyeken suhantunk hol réteken hol ártéri erdőben hol gáton hol pedig szép platánerdőben. Visszafelé teljesítve Sződligeten találtunk falnivalót egy remek pecsenyés bódéban. Dyan egy jó kis sültkolbit én pedig fokhagymás-sajtos-teljfölös lángost ettem. Ajánljuk mindenkinek :)
A kettes láda valóban kissé bent volt, szerencsére ketten voltunk így volt ki vigyázzon a bicókra. Egyedül kicsit cikis. Az egyesig van ösvény így az nem zavaró és a rejtés is szupi.
Köszönjük ezt a csodás napot, igazán szép helyeket láttunk.

az utolsó-elsőládánkjelszóillesztés
Dyan a vár előtt 
dyan 2009.09.12 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.72
Nagyszerű időben kerekeztük végig a ládát, igaz mi Zebegényből indultunk, és túl Dunkeszin egészen Pestig tekertünk vissza, így 67km lett a teljes utunk. Csuda jó volt!

A Zebegényi utolsó (nekünk első) láda furcsa mód a kerékpárút végétől messzebb került, nem esett túl jól a forgalomban tekerni, de hát ez van. Sződligetig tökéletes volt minden, élveztük a szuper utat, a tájat, és mindent. A Sződligeti ládát mi sem értettük, egyébként biztonság kedvéért elolvastuk a pótjelszót is. A ládában a logbook tényleg el van ázva!!! Itt egyébként (egy váci úriember tanácsára) betértünk egy falatozóba, ami istenkirály! Olyan lángost és sültkolbászt ettünk, hogy hetedhét határon nincs párja! Akit érdekel: N47 43,958 E19 08,300.

Dunkekeszin az első (nekünk utolsó) pont megtalálása után összeraktuk a jelszót, nagyon tetszik ez az idézet. Köszönjük a multit, élvezet volt végigtekerni.

 
Marvin 2009.09.12 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
A ládát kora reggel, a többi pontot napközben találtam meg.

Blue Mali 2009.09.07 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Köszi a rejtést.
Természetesen kerékpárral kerestem fel minden pontját a multinak.
A multi tetszett, főleg a Nagymaros-Zebegény közötti rész. Bevallom, hogy itt még nem jártam a kerékpárúton, csak a főúton a Kittenberger TT. alkalmával.
A második pont annyira nem tetszett, főleg, hogy bent volt az erdőben a kerékpárúttól messze, és homokos talajon estem egy nagyot a vékony kerék miatt, de persze puhára.
A másik ami kicsit kiborított, hogy Dunakeszi-Göd között össze-vissza kanyarog a kerékpárút, és kerülgettem kutyát, babakocsit, meg autókat.
A kerékpárút minősége néhol elég gyatra, de hát mit várjon az ember, ha az országút is egy kalap....
Az utolsó pont érdekes volt, mert arra már én nem láttam kerékpárutat, hanem csak főutat.
Végeredményben sok újat mutatott meg ez a multi, de még1x így ebben a formában nem csinálnám végig.

U.I.: A ládában a logfüzet el van ázva, alig bírtam beleírni a filccel!

Köszönet az élményért.

ÚtonKerékpárral
NagymarosonKerékpárúton
Kilátás a végétől 
parrish 2009.09.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Megvan.

L-200 2009.09.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Megtaláltam.

norbimoncsi 2009.08.29 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Zebegény - Dunakeszi útvonalon, 6-5-4-3-2-1-7 sorrendben.

A zebegényi vasútállomás mellett parkoltunk le az autóval, és onnan indultunk biciklivel. Reggel 8kor indultunk, az eső kissé elbizonytalanított, de aztán elég jó idő lett - egészen fél 3ig! Odafelé gyorsan haladtunk, minden láda egykettőre meglett. Visszafelé kezdődtek a problémák. Verőcéről tettünk egy kis kitérőt Magyarkútra, hogy megebédeljünk a GCIRMA által megismert kis kocsmában. Ekkor kezdett el szakadni az eső, aztán szinte végig az egész úton elkísért. A szembeszél is megdolgoztatott kissé. De a nap "csúcspontja" a Nagymarosnál összeszedett két defekt volt. Az elsőt a szakadó esőben kijavítottuk, a másodiknál úgy döntöttünk, hogy a hátralevő kb. 5 km-t inkább sétálva tesszük meg. Pedig úgy terveztük, hogy az utolsó ládáért is biciklivel megyünk, sajnos ezt a "felsőbb erők" keresztülhúzták, így aztán a hazafeleúton autóval álltunk meg a ládáért.

A multi nagyon szuper, pont az ilyen kezdő bicikliseknek való mint amilyenek mi vagyunk. Könnyű terep, gyönyörű táj, és nem is volt nagy forgalom. Ennek a ládának köszönhetően most először jártunk Vácon, Gödön és Dunakeszin. Ebből a szemszögből még a Pilist és a Börzsönyt sem volt alkalmunk megcsodálni. Köszönjük a rejtést!

vita brevis 2009.08.14 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Kis magyarázattal tartozom a megtalálás ideje miatt,ugyanis ezzel kezdtem kesseléseim és még nem voltam regisztrált, amikor az első kettőt megtaláltam. A többit én nem tudom biciklivel végig csinálni, igy kocsival mentem tovább másik napon. Nagyon szép volt igy is a táj, a kilátás azokon a pontokon ahol meg kellett állni és keresni.Nagyon szellemes a jelszó összeállitása és most már tudom, hogy honnan ered.(én müveletlen, eddig nem tudtam)Gratulálok Attibatinak.

Hinter 2009.08.03 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Szobtól indúltunk és visszafelé tettük meg a távot, majd átkelés a révvel és a szigetről vissza Visegrádra. Kellemes nap volt és gyönyörű útvonal. Köszönjük

gnori 2009.08.01 20:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Gyönyörű a Dunakanar8). Kólön köszönet az utolsó pontért, remek a kilátás onnan:)

lazly 2009.08.01 20:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Szep tura, minden rendben volt, tetszet nekem is a multi felepitese, bar inkabb a vegpontra raknam a ladat. (a megjelenitett kepek nem csak az en 'tollambol' szarmaznak, ill nem cask szigoruan a multi utvonalarol)

 
ottgyuri 2009.08.01 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltuk!

@ndrew 2009.08.01 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.07
Az uralkodó széliránynak megfelelően fordított irányban Zebegénytől Budapestig.

kbk 2009.08.01 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Másodjára is szép volt.
Először két éve Tototo-val tekertem végig.

voyagers 2009.08.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.38
Érdekes volt, de csak több részletben tudtuk megoldani.

Hegymeg 2009.07.26 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Már régóta tervezgettük ezt a kis kerekezést a Dunakanyarba. Útba ejtettük a gödi rétesest, két fagyizót és néhány .com-os ládát is, így összesen 54 km-t tekertünk Dunakeszi-Gyárteleptől Szobig.
Szép kirándulás volt, köszönjük a rejtést!
Zsófi, Balázs, Kristóf, Péter, Gyuri

Dr.Lada 2009.07.25 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Kerékpáros találat! 1 héttel ezelőtt Farfalla-val megpróbáltuk megcsinálni, de vácnál a vihar közbeszólt, így menekültünk visszafelé a mikroláda melletti étterem előtt már nem győztük az ágakat kerülgetni, így ott vészeltük át a vihart, majd haza. Ma egy kerékpáros edzőtársammal újra megpróbáltuk eredetileg ketten terveztünk végigmenni, de a legjobb edzőtársunk aki nem más mint a pofaszél az elejétől egész szobig csatlakozott hozzánk. :-))) Helyenként a 28km/h-ért keményen küzdenünk kellett. Természetesen hazafelé a 2-est vállasztottuk, ahol vígan 50 km/h-val hasítottunk mondván a rendőr mire előveszi a csekkfüzetét mi már otthon vagyunk. :-)))) 196,5 km lett háztól-házig, igaz pár ládát útbaejtettünk még ezen kívül. A nap negatívuma, hogy 3,5km hiányzott a boldogságomhoz, a pozitívuma, hogy reggel teljesen biztosak voltunk benne, hogy rommá ázunk, de száraz bőrrel megúsztuk és hazafelé még a nap is kisütött.

Epitaph 2009.07.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Nagyon jó kis út. Mindenkinek ajánlom hogy Dunakeszitől kezdjen, addig az út botrányos. Sikerült kifogni egy meleg napot és pár millió szúnyogot. Így az ártéri ládát feladtam helyette a alternatív pontot választottam azt is villámgyors tempóban. Élve felfalás helyett (szúnyog által) inkább vigyetek valamilyen riasztót.
Remek volt, 78 km

Ruttkay 2009.06.14 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Letekertük Zolival, vissza is jöttünk volna, ha defektet nem kapott volna... Nagymarostól így bevagoníroztunk. Azért igazán tartalmas nap volt így is. Régen várt már ránk ez a hosszú multi!

Tesco a kóborversenyenLátod? Na látod...
Pazuzu 2009.06.01 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
A multinak köszönhetően most először tekertem le nem a Pilisen át az Esztergom-Bp.Nyugati távot. Elég kalandosra sikeredett a nap. A hétvégén az időjárás nem igazán kedvezett, hogy hosszabb távon próbáljam ki az ambringa.hu segítségével 3 napra elnyert rekumbens biciklimet. Hétfőn csak az eső után du 1-kor tudtunk indulni, teljesen vizes ülésen tekerve (2 nap alatt nem száradt ki a szombati jégesős Pap rét-Pilismarót átkelés után) Így délután már napsütésben tekertünk lélegzetelállító dunakanyari panorámával. Szobtól teljesítettük a távot. Végig járható volt a kerékpárút. Azzal nincs is bajom, hogy a főúton kell tekerni néha, sokkal inkább a rossz minőségű kerékpárút zavart. Zebegénynél például a hepehupás kegyetlen rossz minőségű kis lakóutcában megyek le a lejtőn és durrdefektet kaptam, egy nagy rozsdás szög a tompább felével átszakította az egész hátsó kereket. Még jó, hogy volt a 20" os kerékhez pótbelső és 30 prc alatt kicseréltük nagy szitkozódás közepette. A pontok begyűjtése simán ment, egyedül a Sződligeti ártéren zavarodott meg a kütyüm, de végül meglett a láda. A horányi révnél előző hétvégén gyűjtöttük be a mikrót. A 7. pontot valahol a szobi rév közelében is el lehetett volna rejteni, és nem kellene az árok és a főút között egyensúlyozni. Szerintem nagyon jól felépített multi. A közel 140km-es teszthétvége után döntöttem, egyszer lesz fekvőbringám is.

Még az esztergomi kerékpárútonHáttérben a Burda, egomi keékpárúton
van aki naponta itt fut, a mázlistadömösi átkelés
Visegrád, az egyik kedvenc munkám már 7 éveVárhegy luxushajóval
trallala 2009.06.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Két részletben, de meglett! Köszi a rejtést!

Zahy 2009.05.30 15:30 - Megtaláltam
BEAC biciklitúra, itt még épp jó volt az idő, de aztán elromlott.

"J&J" 2009.05.30 15:30 - Megtaláltam
3 napos BEAC biciklitúra, Zahy-ékkal közös találat. Hát nem volt jo idö :((. Dunakesziröl indulva, néha napsütésben, néha szemerkélő esöben kerekeztünk Szobig. A második pontnál Kisember-rel találkoztunk, és együtt se találtuk az odvas törzset, de a tartalék jelszó meglett. Ezután Kismarosig még többször összetalálkoztunk, mig ott végleg elváltak utjaink.

Dunakeszi, vá.
Mr Bean 2009.05.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Köszönöm Attibati!

A nagymarosi pontnál 
Murus 2009.05.23 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Több részletben lett meg, ma mivel Nagymaroson voltunk, meg lett az 5. pont. Murus és Cica

 
Kata&Dani 2009.05.10 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Katkával és Endrével gurultunk végig a Dunakanyarban. Nagyon tetszett a multi, köszönet és respekt Attibatinak! A rejtésekre és a pontokra most nem szeretnék külön kitérni, az egész úgy jó, ahogy van. Mondjuk a verőcei önkormányzat megérdemel egy erős dádát, nem hinném, hogy nagy erőfeszítésükbe került volna megcsinálni azt a 1,5 km bicikliutat, ami hiányzik. De ez persze mit sem von le a multi értékéből. Külön jó, hogy az útvonal mentén rengeteg büfé van, ahová betérhet az éhes és szomjas kerékpáros ládakereső. A Dunakanyar látképe meg egyszerűen fantasztikus!

Köszi a rejtést!

Katka 2009.05.10 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Attibati újabb remek bringás multiját teljesítettük. Újra csak gratulálni tudok a rejtéshez! Nekünk 55 km lett a táv Dunakeszitől Zebegényig, és viszonylag jó tempóban 4 óra 10 perc kellett a teljesítéshez. Útba ejtettük még GCVATA-t is. Zebegényben óriási kajálás után alig bírtam felvonszolni a biciklit a vonatig/vonatra. Az eredmény: kellemes fáradtság, és feltöltődés a meseszép dunakanyari látvánnyal (ez a világ legszebb tája :).

útközben
gyönyörű 
Pepe 2009.05.09 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Gratulálok, nagyon tetszett! Minden pontot kérékpárral teljesítettem, egy napon, igaz az 1. ponton a bringa a tetőcsomagtartón volt... Vácról indultam, először lefelé a 2. pontért, majd visszafordulva sorra jártam a 3.-7. pontokat, végül autóval beugrottam az 1. pontért.

Gábor és Edit 2009.05.03 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.02
A túrát 2 részletben teljesítettük:
2009.04.19.: GCgoze 1-3 (36 km tekerés)
2009.05.03.: GCgoze 4-7 (58 km pedálozás)
Nagy élmény volt, szerintünk ez az ország talán legszebb kerékpárútja.
Egyedül a 7. pont nem tetszett igazán: egyrészt, valóban veszélyes kissé kerékpárral a megközelítése (kocsival viszont nem lehet szabályosan parkolni), másrészt, egy ilyen "maratoni" táv után igazán megérdemelne a megfáradt kesser egy tisztességes méretű ládát - pláne, hogy lenne is hely az elrejtéséhez bőven.

Ezt útközben "találtuk"
 
Bacu 2009.04.25 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Zsolieval lecomboztuk. :)
A logbook nagyon vízes volt, így nem ártana cserélni. Amúgy logolni szinte nem is logoltunk, mert annyi szúnyog volt, hogy inkább menekültünk a környékről.
A 7. pont nem tetszett. Csak emiatt pontoztam le a rejtést! Ugyanis semmit nem mutat, és ami a legrosszabb, hogy nagyon forgalmas útra visz ki. Ez gyerekkel szinte életveszélyes!

Visszafelé Zsolieval pont azon tanakodtunk, hogy mennyi jó helyet tudtunk volna a 'kulcsnak' a hatos pont felé.
Nekem még mindig a Börzsönyi kerékpáros kör a kedvencem, az az etalon! :) Így ahhoz hasonlítva pontoztam.

Itthonról indultam, oda-vissza kerékpárral mentünk, így lett 122 km.

zsolie 2009.04.25 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Megtaláltam Bacuval egy csodálatos bringázás alkalmábol.

csg69 2009.04.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Hát ez egy igen szépen felépített multi, és ma az idő is gyönyörű volt.
Nagyon jól éreztem magam, köszönet a rejtőknek! :)

kb ibic 2009.04.18 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
ok

gyildarefo 2009.04.13 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.04
Két napos kiruccanás, összesen 110 km biciklizés, remek időben sikerült ezt a nagyon hosszú ládát megfejteni. Minden nagyon szép volt, a táj tökéletes, bár a Duna kétszer is kerülőútra terelt minket. A legjobb helyek: Vác környéke, Verőce és Nagymaros utáni részek. Sajnáljuk, hogy Verőce nem képes kijelölni kerékpárutat így tekereghetünk a forgalmas főútján (ez nem pénz kérdés, lásd Göd).
Szerintünk nagyon jó ez a láda, de az utolsó pont lehetne jobb helyen is, mert ehhez a találathoz sajnos ki kell menni a főútra.

1. hely - Fanny2. hely - Réka&Fanny
Útközben kérek egy sörtSuhanás
Ez neked egy habostorta?!Réka
Duna mente 
jgyuri 2009.04.12 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.38
Köszi a rejtést! Nagy élmény volt!

mapet50 2009.04.12 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.44
60 km-es kerékpártúránk harmadik találata, sajnos GChszg és GCVATA víz alatt voltak.

Puszkany 2009.04.11 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Fél 9-kor indultam bringával a Megyeri-hídtól és GOZE-vel kezdtem, majd ami még útba esett. Így 96km-re sikeredett a nap. A pontok mindenhol egyértelműek voltak, de az ajánlott útvonalról 2x is le kellett térnek, a Duna magas vízállása miatt (Sződliget után, Nagymaros kikötő), még 450cm-nél sem járható. Több szakaszon pedig a visszahúzodott víz nyomán maradt törmeléket kellett kerülgetnem, sikerült is egy defektet összehoznom. Köszi a lehetőséget!

 
esztelneki 2009.03.23 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Kellemes kerekezés, néha komoly ellenszélben, köszönöm a remek rejtést.

geotigris9 2009.03.21 09:00 - Egyéb
Megvan!!!

bumbika 2009.03.15 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Kicsit hosszú időbe telt, de megvan!

PTTT_team 2009.03.06 16:00 - Nem találtam meg
Sajnos már az első pontnál megbukott a project. :(
A ládát nem találtuk, pedig elég alaposan átnéztük...
Ott van még????

kovtom 2009.03.01 13:53 - Megtaláltam
Ok. (log később)

Romi 2008.12.27 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.54
megvan.

carmin 2008.12.06 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Több részletben sikerült, ma meglett a hiányzó utolsó is a Cserhát felé tartva.

zoli 2008.10.11 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Szép időben, baráti társasággal kerekezve kerestük meg a multi pontjait. Autós segítséget vettünk igénybe, hogy eljussunk Zebegénybe. Onnan tekertünk haza Budapestre, így a pontokat fordított sorrendben kerestük meg.
11:15-kor indultunk, ekkor még nagy köd volt a Duna felett. Útközben ettünk rántott hekket, majd az összes pont begyűjtése után fagyiztunk egy jót. Menet közben elkerekeztünk a GCGOD ládához is. Kellemesen elfáradva, 82.7 km letekerése után értünk haza. Köszi a rejtést!

Tomi, Pista és Zoli

A 7. pontnálA 6. pontnál
A túlpart ködbe veszAz 5. pont
A 4. pont felé"Hekkelni" fogunk :-)
A 4. pontnálNagy forgalom a bringaúton :-)
Sok a korhadt farönkJutalomfagyi
lopci 2008.10.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Verőcétől délre levőket még a nyár közepén, a többit most gyűjtöttem be. Jó túra volt, gratulálok a rejtőnek.

povyagi 2008.10.04 00:00 - Megtaláltam
Nagyon jó kis láda ez, bár most nem biciklivel jártunk erre.

Mathau 2008.10.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Kellemes doboz volt, nagyon szép környezettel. Érdemes volt felkeresni a pontjait.

F.Csub 2008.09.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Nagyon jó túra volt. Nagyon élvezetes szép nap volt.

Virágos rét.
FyG 2008.09.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Évek óta vágytam a túrára.
Szombati időjóslás: hideg, erős ék. szél, záporok. Bátraké a szerencse alapon elindulunk.
Gyönyörű idő: hűvös, majd napsütéses, enyhe szél. Egy szál ingben tekerünk Szobtól Dunakesziig. Közben gyönyörködünk.
Nagyszerű multi.

ZebegényVisegrád
Kikericsek Kismaroson.Vác
Sződligeti part 
cila 2008.08.31 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Nagyon jó kis biciklizés volt ez, még úgy is, hogy SPD pedállal ez volt az első utam, így mindkét térdemen hatalmas nyúzott seb éktelenkedik most (köv. lépés a térdvédő beszerzése). Nagymarosnál egy árva kiscicát találtunk, és hihetetlen szerencsével sikerült ideális helyet találni neki. Hazavittem volna, de már így is három cica várt otthon. A kb. kétórás cicagazdi-kereső kitérő miatt így az utolsó két pontot már sötétben közelítettük meg, haza meg már vonattal mentünk.

Annyira jó volt ez a túra, hogy három hét múlva egy az egyben megismételtük.

az út elejebátor emberek, én nem mernék fürdeni
itt ettük meg a szendvicseket
ez a kép 3 héttel később készültitt van ő, különleges cica
ez is három héttel későbbi kép, amikor a biciklitúrát megismételtük
vik&ablack 2008.08.30 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.75
Kétszeri túrával sikerült. :) Nagyon kellemes kerékpár út.

Mackka 2008.08.20 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Augusztus 20-a sajnos hét közepére esett, így nem tudtunk hosszabb túrára indulni. A tömegrendezvényeket viszont mellőzni akartuk, így választottuk ezt a multit. Egyszer már nekiláttunk a tekerésnek pár éve, de akkor a Duna nem hagyta, hogy szárazon megússzuk.
Most remek volt, Zebegényből indultunk, a pontok nagyon gyorsan követték egymást. Nagymaroson a kompnál ettünk gofrit, Gödön nem találtuk a rétesest. Kaputól kapuig kb 56 km lett az út.
Nagyon élveztük, köszönjük!
Kora délután siettünk haza, mi csak hallgattuk a nagy tüzijátékot a kertünkből, miközben a grillen sültek a finomságok :))
Mackka & Péter

PeLe 2008.08.20 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk, köszönjük!! :)

szapi 2008.08.18 14:20 - Megtaláltam
Reggel a 6:10-es szobi kompon egyedül utaztam :-) A Dunának ezen az oldalán sokkal hidegebb volt, fáztam kicsit. A pontokat fordított sorrendben szedtem össze, megszakítva az útba eső ládákkal GCIRMA GCMAKU GCBORB GCFeLe GCVAC 9-10 óra felé már ezerrel sütött a nap, nagyon jó idő lett, örömmel tekertem ezen a szép úton!

Marakess 2008.08.08 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
*

katica 2008.07.26 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Végre eljött ennek a ládának is a napja :) Igaz, januárban elkezdtem begyűjteni, de akkor eleve sem szerettem volna Vácnál továbbtekerni, úgyhogy mindenképp későbbre maradt a befejezés. Most reggel nekiindultam, és kellően önkínzó módon kombinálva a Magyarkút környéki ládákkal tekertem végig oda-vissza. Az első pontot biztos ami biztos még megkerestem visszafelé, tekintettel arra, hogy megváltozott, és tartottam tőle, hogy nem lesz jó a korábban begyűjtött jelszórészlet. Jó lett volna :) Amúgy nagyon tetszik az új rejtek, csak szerintem jó lenne egy logbook-os pont, ahogy régen is volt. Mindegy, a régibe logoltam még a télen :))

Így a mai nap 120 km és talán úgy 280 m szint (az utóbbi GPS hiányában tuhu-ra hagyatkozva) összegévé lett. Az altatódal nem is hiányzott utána :))

Nagyon köszi érte Attibati!

Zebegénybena nagymarosi szakasz
egy kis hintázás után...... jólesik még kicsit üldögélni... :)
vicaroka 2008.07.26 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Mivel a környéken lakom, gyakran járunk ezen az vonalon, ennek ellenére a 7 pontot 100 részletben teljesítettem... Jó kis túra szerintem. Köszi!

petera 2008.07.08 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.85
Kellemes kerékpártúra során teljesítve, bár a 2. láda csak jelszó a korlátról/ szúnyoghad az erdőben visszavonulásra kényszerített.../.Köszönjük a rejtést!

Kerticsorbi 2008.07.07 20:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Délutáni, munka utáni ládázás keretében találtam meg. Köszönöm a rejtést.

seegyuri 2008.07.05 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Megvan :D (bővebben később)

NaSza 2008.07.05 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Nagyon kellemes kerékpár túrát tettünk Zebegénytől visszafele.
Úgy érzem, hogy az előző leírásokban már minden szerepel, így itt csak ismételni tudnék.
Az egész nagyon tetszett!

 
Kovi 2008.06.15 22:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Levinék csapatában. Ő már mindent leírt.

Palazsu 2008.06.15 22:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
.

Levin 2008.06.15 22:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Régóta fentük a fogunkat erre a ládára, de eddig valahogy nem akart összejönni a dolog.
Most végre sikerült népes társasággal kellemes időben végigtekerni.
Az eredeti terv szerint két csapatban támadtunk volna, az egyik reggeli indulással odafelé is két keréken közelített volna, míg a másik a 11:05-ös vonattal érkezett volna szobi találkánkra. A reggel masszívan ömlő eső hatására végül mindannyian vonattal érkeztünk Szobra és szép kényelmes tempóban hazatekertünk.
Az persze senkit nem lepett meg, hogy ismét sikerült egy remek kis gasztrotúrát varázsolni a napból. Verőcén cápa méretű heck-et fogyasztottunk kovászos uborkával, Vácon az Oázis 2 cukrászdában hatalmas adag fagyikat nyaltunk, majd erre az egészre réteseket dobáltunk a felsőgödi Házi rétesezőben. Ezek után a nap sportértéke erősen megkérdőjelezhető, de talán nem is ez a lényeg.

muba 2008.05.31 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Két részletben. Az első két pont 05. 18-án, majd a maradék 05. 31-én. A második a leghosszabb, végig bicajjal kaputól kapuig. De megérte! Köszönet a rejtésért!

Verőce kapujaKismarosi látkép
A másik oldaZebegény
2. rész 
K.L. 2008.05.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.95
Két részletben, részben kerékpárral. A pontok könnyen meglettek, a leírás egyértelmű, világos - ami pedig az ilyen jellegű multiknál alapvető.

Nalika 2008.05.02 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Több részletben, mostani lakóhelyem és nagyszüleim származási helye között :)

zolitr 2008.05.01 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Geomajális2008. 12 keréken Ozeki, Gyros, HZ, Bernix és Berni társaságában. Kellemes időben, nagyon jó társaságban telt a nap. Az elején egy kicsit nehezen indult, mivel a nyugatiból induló vonatra nem fértünk fel. Gyros és Bernix szerencsés volt (ők feljutottak), mi a következő vonattal mentünk utánuk. Zebegénytől viszont már együtt csorogtunk. Néha tempósabban, máskor pedig kényelmesen.
Köszönöm a rejtést és a szép napot.
Zoli

Bernix 2008.05.01 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
.

Gyros 2008.05.01 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Geomajális egy szuper multival! Bernik, Ozeki, ZoliTr, Hz.
~ 70 km bringázás, az időjárás is kegyes volt hozzánk, csak épphogy a végén kapott el minket az eső.

ozeki 2008.05.01 18:05 - Megtaláltam
Szuper geomajális 1 Geotrióval, 2 Bernivel, Zolitr-el és 12 kerékkel!

vonaton, odafeléúton
zúzunkVisegrád és én
ló is voltfény az alagút végén
végén az elsőaction photo
csendélet, hallalkönnyű aluváz
Hz 2008.05.01 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Geomajális a Geotrióval, Tz-vel és a lányokkal 12 keréken. 2/2.
Remek időben, többségében jó utakon.
Estére 90,5 km volt a napi km számláló állása.

Kezdetnek a 7. pontItt volt még tempó:)
Útközben5. pont tetejéről a túlpart
FabázsüszVisegráddal útközben
geobebi 2008.04.25 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Régóta terveztem már ezt a multit, de nagyon kijöttem a formából és sokáig nem mertem bevállalni a 80 km-t. Mert ugye el is kell jutni a kezdőpontig, meg a vége után haza is kell menni valahogy. A lényeg, hogy ma sikerült! Nemsokára jöhet a két börzsönyi bringás láda. Nekem a multira 45 km és 3h 45perc kellett, összesen 85 km-t tekertem 8 óra alatt. Szentendréről indultam. Mindjárt lekéstem 1 perccel a kompot, mert rossz menetrendet mondtak előző napon. Sebaj, följebb a Határcsárdánál sikerült gyorsan átkelnem (420 Ft), majd a szigetről a horányi komppal (420 Ft) pont a kezdő pont közelébe jutottam. A környéket autóval már bejártam, de ez a kerékpárút teljesen új volt számomra, és nagyon tetszett. A Duna vízállása elég magas, de az utat nem öntötte el sehol. Gyönyörű és főleg szélcsendes időben tekertem végig. A 4-5. pont között a hiányzó aszfaltot most kezdik pótolni. Ami bosszantott, hogy a ládát nem sikerült megtalálnom, ezért a füzetbe nem tudtam logolni. Ráadásul a pótjelszót sem leltem, a netről derítettem ki a megoldást. Hazafelé Nagymarosnál keltem át a Dunán (750 Ft) és a hegyen át értem haza.
A rejtéshez és a webhez az alábbi észrevételeket teszem. Nagyon sajnálom, hogy a ládát nem találtam meg. Ráadásul akkor annak még nem is voltam tudatában, hogy a 2. pont a főláda. Valahogy végig azt hittem, hogy a végén lehet logolni, nem teljesen következetes a láda-mikróláda elnevezés használata. Szerintem a 40 km-es úton lehetne neki olyan helyet találni, ahol jó a vétel. A megadott alternatív jelszavak helye elég messze esik, és fordított sorrendben vannak megadva. Az elsőként megadott a távolabbi. Ott nem leltem a helyes feliratot sem a korláton, sem a betonon (egy három betűs felirat van rajta, de mint kiderült az nem a helyes jelszótöredék). A korláton van más írás, arról tanuskodik, hogy más sem találta. Visszafordulni már nem volt kedvem az alternatív/2 pontra. Megzavart, hogy a fejlécben megadott koordináták nem az első pontra mutatnak. Most már sejtem, hogy a főládát hivatott hangsúlyozni, de szerintem inkább a kezdőpontra kellene mutatnia. A wapos leírásba be kell írni a koordinátákat, mert így végig kell olvasni a teljes szöveget. A záróláda szerintem juharfa és nem platán tövében van. A vízállás és Zebegény linkek nekem nem működnek.
Meglátásaimat segítő szándékkal írtam, mert tudom, hogy egy ilyen multi létrehozása milyen nagy munka. Összességében nagyon jól éreztem magamat, köszönet érte!

Virágzó faSzobor Vácon
KápolnaPihenő vadkacsák
HázakA bringámmal
fa-peti 2008.04.05 17:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Nagyon jól megszervezett, kialakított láda. Budapestről indultam és így Zebegényben az utolsó pontra érve 58,4 km-t tekertem. A kezdőpont nem oda mutat ahol a pezsgőtablettás Dunakeszin van. A kezdőpont a 2. pont. Az idő sajnos szürke volt, még csöpögött is elvétve az eső.
Sokszor jártam már le ezt az utat, bevallom csak Verőcéig mert itt van telkünk.
A Verőce előtt levő lejövet a szőlősdombról elég jó volt bár a bakhátú híd elég piszok módon van kirakva mert kb. 48 km/h-val száguldottam le a hegyről és a végén épphogy megálltam annál a szerencsétlen hídnál. A továbbiakban az út Kismaros-Nagymaros része nem igazán fogott meg, minthogy gáton való tekerés plusz a sárban való áthajtás. Az út további része szép volt. Hazafele a sötétedésre való tekintettel a 19:01-es zónázóval sikerült jönnöm így átkellett szállnom Vácon :(. Zebegényben megpróbáltam a Magyar jelen nevű ládát begyűjteni, de utólag derült ki, hogy megszűnt :((. Mindenesetre nagyon tetszett. Köszi a rejtést.

Ui.: Képek később. (remélem még ma)

Soko 2008.04.05 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Ma egy régen betervezett multin vagyok túl, szép tavaszi időben 108 km kerékpározás után. Pontokat sorban teljesítettem, de hazafele Nagymarosnál komppal mentem át a Dunán, majd irány Csillaghegy. A túra alatt csodálatos kilátásban gyönyörködtem. Az út nyugis volt amikor megtaláltam a föútról a kerékpárútra az átkötést, de nem mindig. Köszönet a rejtésért.

Bender 2008.04.01 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
2 részletben, Váctól délre először majd Észak felé. A papírt elhagytam, amire a jelszót írtam de szerencsére meglett :) Rengetegszer jártam már be ezt az utat bicóval.

Gyombi 2008.03.27 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Sok részletben teljesítettem ezt a ládát. Mivel az útvonal közepén lakom, nem volt kedvem elmenni a végére, hogy kétszer is lejárjam egy nap :), ezért külön alkalmak során kerestem fel a pontokat, ma az utolsó kettőt. Sok munka van ebben a multiban, nagyon köszönöm, a magam részéről. Érdemes láda.

Vagdalthús 2008.03.22 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Bár maratoni távot kerékpároztam a keresés közben, de mégis több részletben, egy hét alatt lett meg. A március 15-i Duna Menti 40 kerékpáros teljesítménytúrán (Vác-Nagymaros-Vác) gyűjtöttem be a középső három pontot, másnap délután a zebegényi BTHE Olimpiai Ötpróba (ez gyalogtúra) után hazafelé, autós találat keretében lett meg a vége (6-7. pont), 19-én este jártunk a dunakeszi sétányon, majd ma késő délután egy Vác-Sződliget-Vác, kocogással kevert kutyasétával zártuk a programot, tehát mindenféle logisztikát használtam.
Imádom a Dunát, a Dunakanyart, így számomra egy remek program volt összességében.

Attilacska 2008.02.26 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük a rejtést!
Több részletben.Még tavaly kezdtük összeszedni a jelszó darabjait Sződligetnél, és ma sikerült befejeznünk a 7. pontnál.

Vukki 2007.11.07 18:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Nekem bejött!!!

mape72 2007.10.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Tegnap a Váctól északra, ma pedig a délre fekvő pontokat kerestem meg. Ilyenkor a lombkorona és a szúnyogok sem zavarnak. Jó rejtés könnyű találat.

Attibati 2007.10.23 20:47 - Egyéb
Végre több év után helyreállították Kismaros határában a kerékpárút azon szakaszát, amely az átvágott Duna gáton vezet

sz.v.endre 2007.10.14 21:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
O.K.

taska1981 2007.10.14 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Még nyár elején kezdtem el, a Sződligeti ponttal, ma befejeztem. Bringával már sokszor letekertem most nem kerekeztünk...

Maxi72 2007.10.14 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Előző nap nem sikerült teljesen. A 2. pontal elakadtam.
Ma visszamentem a 2/2. alternativra. Ott sem jött össze.
Felhivtam a Rejtőt aki kisegitett. Köszönet érte!!
A betűkkel is megkavarodtam kicsit de az is tisztázódott :)))

GEOszi 2007.09.29 08:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.99
ok

OsiOsi 2007.09.22 21:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.02
Nagy meglepetésemre mind a hét pont időjárástól függetlenül kereshető.

staji 2007.09.13 22:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.36
-

PapaMaci 2007.09.01 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Nagyon szép bringa út. Fordítva kerestem meg a pontokat. Zebegényből indultam Budapestig mentem. A második pont jelszavát alig olvashatóan megtaláltam a segédpont korlátján, de a biztonság kedvéért megkerestem a ládát is. Zebegénytől az 1. pontig 46.6Km. volt az út, innen haza még 20Km. Ez volt az út legrosszabb része. Nem szeretek forgalmas közutakon bringázni.

kleno 2007.08.20 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.59
Három részletben sikerült összehozni a multit. Persze mindig közbeiktattuk a közbeeső ládákat is. Mondhatom, hogy egyik szakasz szebb mint a másik. És midez könnyed családi kerekezések keretében.
Köszönjük a rejtést.
Adrienn & Boldi & Jánosunk & Kleno

cserby 2007.08.18 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Kerékpárral csodálatos napot töltöttünk a láda felkutatásával. A jelszó megfejtése igen bonyolultra sikerült, ezzel együtt nagyon tetszett a rejtés, köszönjük.

soka9001 2007.07.28 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.01
Megtaláltuk de nem első nekifutásra.

fujusz 2007.07.24 07:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltuk!
Üdv,Fujusz

saintg 2007.07.15 19:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Csak ajánlani tudom mindekinek!

Mekk Master 2007.07.15 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Gödön lakunk, így két részletben visszafelé teljesítettük. Két hete vonattal mentünk Zebegényig és haza tekertünk, ma pedig a hiányzó kezdőpontot kerestük fel egy laza délelőtti túra keretében. Változatos jelszó-részlet rejtések... kellemes út... köszönjük!

zolikonta 2007.07.14 22:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Megvolt.

nyuszt 2007.07.07 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Párommal házasodás helyett inkább egy jó kis hétvégi kerekezést választottunk. Az útvonal nem volt ismeretlen, hiszen többször is jártunk már erre, csak ajánlani tudom mindenkinek. Amivel meggyűlt a bajunk az az erős szembeszél.

nogacsalad 2007.07.02 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.93
Apránként, darabokban kerestük...
Délbörzsönyi túrácskánk része volt.
Férfiasan bevalom, nem tekertük végig, de azért nagyon tetszett. A jelszó is ötletes, nagyon odafigyeltem, így elsőre sikerült.

Köszönet érte, jó volt keresni, és persze találni is !!!

Kincsesládika... 
Sorex 2007.07.01 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Remek biciklitúra volt, csodálatos környezetben és pompás időben. Mindenkinek ajánlom, még azoknak is, akik ritkán ülnek nyeregbe... ha nekem sikerült, mindenkinek fog :) És köszönöm Zicsának és Astacusnak, hogy elrángattak.... :) :)

Zicsa 2007.07.01 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.21
Amit astacus írt én is alátámaszthatom. Csak ilyen minőségü kerékpárút kellene mindenhova, ami ilyen változatos tájakat mutat be.

astacus 2007.07.01 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Sorex és Zicsa társaságában kerekeztük végig a multit. Az eleje döcögősre sikeredett, amiben része volt a magát megmakacsoló GPS-nek, amelyik kitartóan egy irányba mutatott jó ideig, majd rendszeresen közölte, hogy valójában többszáz méterre elhagytuk a célpontot. A második pont hasonlóan tréfás volt: sehol nem találtuk a jelszót, ahol kellett volna, azonban megtaláltuk, ahol nem vártunk rá, egy sokadik áteresznél.

Mindezekkel együtt remek túra volt, köszönet illeti a rejtőt ennek a valóban csodálatos, várakozásainkat felülmúló kerékpárút bemutatásáért. A Duna és a Dunakanyar sokféle, eltérő arcát mutatta be úgy, hogy az mindig vonzó maradjon. Az ártéri erdő, a nyugodt kistelepülések, a panorámaút, a strand és csónakkikötő külön külön is megérnének egy misét, de talán így az igazi. Itt még talán a vasúti szolgáltatás is marad, így valóban adott a kényelmes és gyors oda- vagy visszaút lehetősége is kerékpárral egyetemben.

radpeter 2007.06.17 12:00 - Egyéb
Elkezdtük!
Orsival Horányból indulva megkezdtük a multi felgöngyölítését.
A klímával nem számolva reméltem, hogy Vácig eljutunk, de a leány a második pontot inkább egy fagyira és az otthoni slagra váltotta.
Folyt.köv.

Teljes menetfelszerelésben......elszántan..
... aztán ez lett belőle! 
notaisz 2007.06.10 20:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Ok

benist 2007.06.10 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Bringával két részletben. A második pontnál nem voltam képes a dobozt meglelni és a négy lehetséges pót-helyből csak az egyiken találtam meg a halvány jelszórészletet. Elsőre a jelszóképzés kicsit bonyolultnak tűnik, de összejön. A bringaúton már sokszor kerekeztem ki a telekre, de Szobig is gyakran tekerek.

bootes 2007.06.09 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Nagyon kellemes kis bringaút ez, már többször tekertem erre. Szikrázó nyáreleji nap, szépen megpirult a combom és a karom, mire Szobra értünk. Köszönet a szép napért.

ier 2007.06.03 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Ha valamelyik pont útbaesett leolvastuk, majdnem két hónapig tartott végigjárni.

Gabeen 2007.06.01 21:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Régóta tervezem ezt a multit. Most aktuálissá vált, ujj bicó avatás okán.
De 9órakor indultam Pestről. Annyira megtetszett az út, hogy visszafelé is letekertem a távot. A műszer 146km-t mutat 7óra 20perc összidővel. Itt-ott fájok, de csodás nap volt. Biztos, hogy koptatom még az utat errefelé.

Csámborgó Csikók 2007.05.13 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
OK!!!

Robin13 2007.05.12 15:45 - Megtaláltam
Az örök optimizmus mindég győzedelmeskedik. Evab társáaságában az eső és szürke égbolt ellenére biciklire kapva már Szödligettől kezdve ragyogó napsütés kisért minket végik az ország talán legszebb kerékpár útján. Köszönet Attibatti-nak. Ebben az időben érdemes élvezni az ártéri erdők fülemüléinek káprázatos hangversenyét.

Evab 2007.05.12 15:45 - Megtaláltam
Robin13 társaságában lebonyolított biciklizés három defekttel. A második ponton semmi műholdjel nem volt, az alternatív jelszóval kellett beérnünk. Mindent összevetve kalandos szép nap volt. A bicikliút is jó, bár kicsit sok a csapda.

Tototo 2007.04.29 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Felsőgödről indultunk, a logisztika ezt kívánta. Az első pont így a végére maradt. Oda-vissza kerékpárral, kisebb kitérők miatt tekertünk 91 km-t. Kellemesen elfáradtam. Köszönjük.
Az első ponton nem találtam meg a ládát, Attibatival történt telefonos egyeztetés eredménye: a láda eltünt.
Kata, István

Sanciman 2007.04.29 19:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
AMBK

syaky 2007.04.29 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.23
Megvan !!!!Juhééééééééé lekerekeztem és ez nem semmi tőlem.Szinte sosem cajgázom de ez az 50 lement.Az AMBK nekiment és sikerült neki.Útközben felszedtük amit lehetett.

syaky

Walton 2007.04.29 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
AMBK bringatúra.
A pontok ideje és még ami útba esett!

1-es pont:10:50

GChszg (az 1 pont után útba esik nem a GCgoze része!)
Nekem már meg volt 2005ben. Életem első ládája!

2-es pont:11:29

GCvata (a 2 pont után útba esik nem a GCgoze része!)
Itt sokat szüttyögtünk a pontatlan és elhanyagolt rejtés miatt. Az GCvata egyes pontját felújítottuk de a pontatlanság maradt.

3-as pont:13:00
4-es pont:13:35

Verőcén ebéd. A haranglábak alatt hekkeztünk. Kicsit körülményes a rendelés és nagyon lassú! De finom a hal. A sör pedig üveges!

5-ös pont:16:00
6-os pont:16:22
7-es pont:17:30

Itt még végig jártuk GCaaaa-t. (szintén nem a GCgoze része!)
Aztán vonattal haza. Én csak Vácig jöttem mert a vonat nem állt meg volna Gödön úgy hogy onnét tekertem Gödig. De így is este nyolckor már zuhanyoztam. A bringaórám 67Km mutatott!
A pontok könnyen meglettek. nagyon szépen összeállt a jelszó. Bár egy S-Y elgondolkoztatott mindanyiunkat. de nem ártott használni az agyunkat egy kicsit:)

Georgio 2007.04.29 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Nagyon jó kis AMBK-s túra volt, köszönjük!!! Az utolsó ponton nagy, kövér hangyák lehetnek! :-)

geke 2007.04.29 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Az AMBK elindult, megkeresni ezt a multit és ami még útbaejthető!
5 év szünet után Sanci rábeszélésére újra combközé kaptam a "drótszamarat" és bizony nem bántam meg! Jót tekertünk, jó társaságban, szép, tájakon és fiatalodtam néhény évet.
Kösz a rejtést: geke

Úton...
Kryx 2007.04.29 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.63
AMBK-val közösen vadásztuk le egész napos program keretében (közel 8 óra alatt mentünk végig rajta). Szerencsére megúsztuk nagyobb eső nélkül.

red6t6 2007.04.29 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Köszi a rejtést!
AMBK (és holdudvara) keretében elkövetett bringás kesselés. Szépszámmal (23 fő) indultunk az Alsó-Göd vasútállomásról. Nagyon szép úton vezet végig a multi. A néha szemerkélő eső sem tudta elrontani a kedvünket. Kis kitérővel begyűjtöttük a GCHSZG és a GCVATA pontokat is. Tanakodtunk (na nem sokáig!) a GCDOMO csésze kiürítésén is, de nem vállaltuk be a kissé meredek falat...:-) A végén azért még a vonat indulása előtt végigjártuk a GCAAAA pontjait is. Nagyon kellemes volt ez a mai nap!

Megcsípte!!!!Zsíííír
CukiEgymás hegyén-hátán
Hol vár állott...Végigértek
Fel, fel...Vjú
Vasak 
scele 2007.04.28 14:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
ok

fkmaster 2007.04.15 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.92
Nincs bicajom, így lábbal és kocsival kerestem meg a pontokat. Nagyon tetszett a rejtés és a megfejtés is zseniális. Gratulálok a rejtőnek, csodálatos pontokon mutatta meg a táj szépségét.

komaktsb 2007.04.08 16:06 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

dr.is 2007.04.08 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Nagyon kellemes túra volt de sajnos a bringás teljesítés nem sikerült egészen. Az országúti kerépárosok (mint én) nagyon vigyázzanak a Kismaros utáni szakaszon mert a rossz minőségű út könnyen defektet okozhat (mint nálam). Természetesen a javító készlet most az egyszer nem volt nálam, tehát autóval fejeztük be a ládát.

Robogo 2007.04.08 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megvan

Takács Sándor 2007.04.08 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
.

KataJani 2007.04.07 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Szob-Göd Dunakanyar kerékpártúra volt mára tervezve. Nagyon jó nap volt, szép idővel, s gyönyörű tájjal. A Dunakanyar erről az oldalról szebb is. Vác és Göd között a kerékpárút nagyon szép helyen megy. Egy pár ládát is begyűjtöttünk azért, s találkoztunk egy húsvéti nyuszival is.
Mai 6/6, össz.: 245. ládánk. Erről a ládáról csak szuperlativuszokban lehet beszélni. Az autós kesserek nem is tudják mit hagynak ki. Köszönjük ezt a napot, s a sok-sok élményt. Mi fordítva jártuk végig, szerncsére így is teljesíthető. Zárásként nézzétek meg mire ültök a gödi vasútállomáson. Szerintünk nem az utolsó túránk volt ezen az útvonalon.
A 2. pontnál tegingettünk felfelé, hogyan érjük el a mikroládát, majd lenéztünk, hogy hova lépjünk, s ott volt a "lépcsőbe" helyezve.
Pontok: 7. 8:22; 6. 9:58; 5. 10:20; 4. 11:30; 3. 13:55; 2. 15:10; 1. 17:05

IndulásDuna & a hegyek
Az első pontunkItt már kerékpárúton
Dunakanyar & VisegrádDuna & a Visegrádi-hegység
Szép platánsor között.Betáplálás
Ártéri erdőbenMai utolsó pontunk
kajakos 2007.04.02 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Megtaláltam, igaz hogy a távot elosztottam két napra (Vácon lakom) mert nem vagyok az a tini korosztály. Nagyon szép időben ismerős utakon kerekeztem a cél felé. Utolsó szakaszon elvesztettm az itinert de azért megtaláltam a kulcsot is. Gratulálok a ládarejtőnek. Sok munkát fektettek bele!

Attibati 2007.03.15 16:08 - Egyéb
A multi zebegényi végpontján levő megoldókulcsot egy időtállóbbra cseréltem ki.
Természetesen kerékpárral tettem meg az utat Dunakesziről oda-vissza a gyönyörű tavaszi időben. A tegnapi 73 kilométer után a mai 96 közben egyre jobban belelendültem a tekerésbe, a végén már a nyáron szokásos fokozatban nyomtam.

melinya 2007.03.04 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Igen ez nagyon tetszett. Mindenhol megcsodáltuk milyen szép a Duna mente. Köszönjük a rejtést . Végre egy értelmes jelszó:-)

Olyan édi 
GEOPRZYM 2007.02.18 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Köszi, végig frankó volt, de a végén nem volt számunkra igazán logikus a láda rejtekének kiválasztása.

csekonits 2007.02.18 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
jo hosszura sikeredett, marhara elfaradtam - bezzeg Primusz meg sem erezte -, viszont a dunakanyar gyonyoru es nagymarostol sutott a nap ezerrel, koszonet ezert is es a ladaert.
ja, a jelszo kulon elvezet...

james 2007.02.04 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Nem tagadva, hogy nagyrészt kocsival gyűjtöttük be a pontokat, megtaláltuk. Gratulálunk azoknak akik biciklivel gyűjtötték be a pontokat.

Judit és James

licuxd 2007.02.04 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Remek kis multi, háztól házig 130 km, egy kis Hegyes-tető-i kitérővel.

Hogy azért kötekedjem is :)

Az 5. ponton két folyónév is szerepel a feliratban összetett szóban.

Én nem fogadnám el, csak a biciklis megtalálásokat. Persze mániákus vagyok, ezért nem tartom sportszerűnek egy biciklis multi autós bejárását. És nem tudom, el fogja-e fogadni a jelszót, mert arra nem találtam instrukciót, hogy egybe vagy külön írjam a szavakat :)

Na jó, gratulálok Attibati, igazából csak az ilyen rejtéseket szeretem, nem a szállj ki az autóból és logolj típusúakat.

Attibati 2007.01.12 11:29 - Egyéb
A 2. ponton a jelszóhordozót cseréltem.

james 2007.01.07 18:40 - Egyéb
A mai nap megtaláltuk az első két pontot, a többit majd legközelebb. Az egyéb logot csak azért írom, hogy jelezzem, hogy a második ponton a pluszos dobozban lévő papír kicsit el van ázva és elég penészes is. Aki legközelebb arra jár és vinne magával, hogy kicserélje...

Judit és James

befi 2006.12.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Nagyon hálás vagyok Attibatinak ezért a kerékpáros multi ládáért. Teljesítés csakis bicajjal, de sajnos egyedül, mert párom (be) kerékpárilag analfabéta:)
A túra legrizikósabb része a Bp.Déli pu.-Nyugati pu. szakasz volt. Maradjunk annyiban, hogy túléltem. A pontokat forditott sorrendben kerestem meg, mert a vonatcsatlakozás így volt a legjobb. Az időjárás eleinte párás, ködös volt és hideg szél fújt. Dömösi átkelésnél kisütött a nap és így is maradt. Csodálatos decemberi tavasz. Legjobban a váci ártéri erdős szakasz tetszett. Meglepően sokan voltak az úton bicajjal, futva, sétálva. Minden pont azonnal meglett, kivéve a 2. Az alternativ feliratokat nem találtam, igaz nem is nagyon kerestem, több áteresz is van azon a környéken, így maradt a láda. Van egy árulkodó fotó a ládaoldalon, ott keresgéltem.(Nem a 2. pont rejtekhelyének környéke.) Sajnos a szederfa sem hullajtotta termését az útra és így csupaszon nem ismertem fel. Több derékbatört fát is megmásztam mire megtaláltam. Árulkodó jel volt a kilátszó doboz teteje. Én is így raktam vissza. A "lépcsőt" nem kellett igénybe venni. Elszaladt az idő, én meg futottam utána. Az első pont még majdnem világosban meglett. Szóval szuper volt. Köszönöm az élményt. A kód is jól működött, egyből kijött a megfejtés.
A táv összesen 63km és 7óra, az átlagot nem is tudom:), és persze öt láda. (7volt betervezve)
ui: A loghoz hozzátartozik, hogy nem vagyok egy írásművész, ez be dolga, nekem csak a ládákat kell megtalálni. Mivel egyedül voltam és nem akartam két betüvel vagy egy sorral elintézni, így ez lett belőle. Mondhatom tovább tartott mint az egész túra:)
És igérem, hogy ezentul az összes ilyen tipusu ládát kerékpárral teljesítem.
üdv: fi

Nekem itt kezdődött.Ezt még most sem értem.
6. közelében
5.4.
2.2. KIssé megviselt.
Dopping v. km számláló.1.
akosgy 2006.11.11 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Kimerítő, egész napos program volt a túra, de megérte. Zebegénybe kellett mennem, gondoltam ez jó alkalom lesz teljesíteni ezt a multit. Hajnalban, fél7-kor indultam, hogy azután kisebb kitérőkkel, 5 óra és 71 km után megérkezzem. Másfél órás pihenő után pedig indultam vissza, ezt már 3.5 óra alatt lenyomtam, igaz célirányosabban (61 km). Hiába, hazafele a ló is gyorsabban megy. :) Az összefüggőnek nevezhető kerékpárút Dunakeszin kezdődik, az N 47° 39.155' E 19° 07.213' pontban. Ehhez a 2-es főútról az N 47° 38.873' E 19° 07.808' pontban kell letérni. A kerékpárútnak említésre méltó szakaszai a Felsőgöd-Vác, ill. a Nagymaros-Zebegény közötti részek, a többi lényegében vicc. Olyan tipikus magyarosch. :/ A településeken össze-vissza kanyarog, mint az ökörhúgy, a kis utcákon ötletszerűen hol kitáblázva, hol nem, a talaj hol föld, hol beton, hol szétrepedt aszfalt. Kismaroson egy kb. 30 m-es szakaszt valamiért nem betonoztak le, ott nedvesebb időben terepbringa, de inkább gumicsizma javasolt. A kerékpárosok fegyelmezésére különböző műtárgyakat is beépítenek az aszfaltba, ld. fotók.
A 4. ponton lévő faragott szobor nagyon szép, viszont a megvilágító reflektorokat sikerült olyan ügyesen beállítani, hogy esténként a Vác felé menő biciklist/autóst pont szembevakítja. Elég idegesítő tud lenni.

A rejtés összes pontja a helyén van, a 2. ponton kicsit elázott a papír a pezsgősdobozban, de még olvasható. A "megoldókulcs" többek véleményével ellentétben teljesen jó, az on4avm logjában írt korrekcióval sem értek 1et. A papír hátoldalára írt megjegyzést nem értem, de nem is volt rá szükség. Összességében nagyon szép rejtés, köszi!

Update: Attibati időközben email-ben felhomályositott (remélem, a válaszlevelemet is megkapta), hogy a kismarosi "folytonossági hiány" egy gátátvágás folytán lett "hiány", valamint észrevételezte, hogy a logom kissé negativ hangvételűre sikeredett. Visszaolvasva valóban leginkább csak a kerékpárút hiányosságait irtam bele, igy ezúton is hangsúlyoznám, hogy a környezet tényleg csodás és a morgolódásaim ellenére mindenkinek ajánlom a helyet és a multit is. :))

Itt kezdődik - GCGoZe-0Nyáron zsúfoltabb
János télire elcsomagolva :)Folytonossági hiány (Kismaros)
Ilyenre szép sötétben ráfutni :/Alkony
abacus 2006.09.30 21:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
94,73 km. [wapon beküldött szöveg]

Mivel a láda és így a logolási lehetőség is az első ponton található, ezért ez volt nekem az utolsó.

A teljes útvonal: Káposztásmegyer - Dunakeszi vá. (innen vonattal tovább) Kismaros vá. - GCNaVi-1 - GCGoZe-5 - GCGoZe-6 - GCGoZe-7 - GCZMKD-1 - GCZMKD-2 - GCZMKD-3 - GCZMKD-4 - GCZMKD-5 - GCZMKD-6 - GCKiEV - GCGoZe-4 - GCGoZe-3 - GCGoZe-2 - GCGoZe-1 - Káposztásmegyer

 
Klári 2006.09.30 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Odafelé gyűjtögettem a multi pontjait, visszafelé rácsodálkoztam, hogy milyen gyönyörű is ez a vidék. Kellemes nap volt, csak odafelé azt a hátsó defektet bírnám feledni.

 
Fazék 2006.09.24 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.87
750. megtalálásom
Szeptemberi napos vasárnap, azaz több ezer ember bringázott a kerékpárúton. Minden pontot rendben megtaláltam. Jó lenne, ha tovább épülne a bicikliút, mert az utolsó pont kilóg a sorból a sok autó miatt. Összességében nagyon kellemes csalódás volt az első komolyabb biciklis napom.

Paco 2006.09.10 12:30 - Egyéb
Ma ismét letekertem az utat Zuglóból-Zebegényig.
A legkellemesebb bringás időjárást fogtam ki.
Bringa : MTB
Hasznos ídő :2óra 30perc
Táv : 60.39 Km
Max :42,5 Km/h
Átlagseb. : 24.2 Km/h

on4avm 2006.09.06 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Megcsinaltuk !! Csodás nap volt szép idő, sajnos a kerékpár út rosszul van kitáblázva igy sokat elvesztettük de visszafele mar jobban tudtuk merre megy van meg sok hianyossága az utnak de összességében nagyon jo és jo hogy van egyáltalán. Nekunk 130 kilóméteresre sikerült a tura reggel 6-kor indultunk es este 10-re kellemesen kifáradva érkeztunk. Nagyon jo a rejtés nagyszerüen meg van csinálva mnden!! Csak egy pici hiba van a feladvanyban de erre azt hiszem mindenki a végén magától rá fog jönni hogy az 5. pontnál az összetett fönév 5. betüje helyett a 4. betüje kell a megoldashoz. Nagyszerü az egész csodálatos volt igy megcsinálni köszönet a rejtönek érte !!!
ui:a második pontnál a papir tocsogott a viztöl kiteritettem száradni és visszafele jövet aránylag száradt volt visszaraktam bár még ráférne ha valaki ezt ujra megcsinálna akkor teljesen száraz lenne a papir ...
Tamas Lajos es Marianne

Első pontnálLajos teker
VöcsökVisegrád
ZebegényLemossuk az ut porát!
A DunaZEBEGENY
LajosA Duna
Attibati 2006.08.09 14:54 - Egyéb
Köszönöm Karrimornak a gondoskodást. Ma reggel én is felkerestem a ládát azzal a szándékkal , hogy a sorozatos rejtekhely feltúrások miatt - valamilyen állat kinézhette magának a korhadó fa üregeit - áthelyezzem a ládát egy biztonságos rejtekhelyre. Karrimor kitűnő rejtekhelyet talált a ládának és mivel kb 2 méterre van az eredeti helytől még a koordinátákat sem kellett megváltoztatni. A rejtekadó farakás már évek óta ugyanazon a helyen van remélem ezután sem fog senkinek eszébe jutni, hogy elhordja.
Alig merem elhinni de végre megépült az aszfaltozott kerékpárút Dunakeszi és Göd között. A vonalvezetése igen kacifántos, hamarosan felteszek a honlapra egy tracket a Budapest - Zebegény közötti útvonalról.

karrimor 2006.08.08 15:30 - Egyéb
Az első pont ládáját eldobva találtam a fa mellett.
Eredeti helye kiturva, sörösdobozokkal,szeméttel terítve.
A ládát a farakások közé rejtettem,közvetlenül a fa törzséhez közel.

magyarday 2006.08.03 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.72
Alsó-Gödig vonattal, aztán uccu-neki. A vasútállomás padjait érdemes megnézegetni! Az első pont innen még Budapest irányába esik, de a környék kárpótol a kitérőért, a kerékpárutat is sikerült többé-kevésbé követnünk. Az igazi feladatot valóban a második pont csalánerdője adta fel. Reumások már tutira nem leszünk... 3., 4. pont simán ment. Utána rövid erkölcsi eltévelyedés: Patak vendéglő, Kismaros, nagyon pozitív csalódás. Tovább a 12-es úton, később találtunk vissza csak a kerékpárútra, így sajnos a gáton vezető rész kimaradt. A későbbi vízparti szakasz viszont nagyon klassz, lehet versenyezni az arra járó hajókkal. Esélytelenek... :-) Az I-re a pont Zebegény. (Nagyon rossz átlagsebesség, viszont rengeteg fénykép:-)) Összességében tök jó!

Alsó-Göd vasútállomásZebegény
macikupac 2006.07.29 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Ma végre pontot tettem egy hosszú ideje elkezdett ládára. Miután erchegyia-val közösen végigharcoltunk egy Keresztes hadjáratot, futópillantást vetettem Dóri és mudman eskövőjére éreztem még magamban annyi erőt, hogy Pestről Nagymarosig tekerjek. Dunakeszin még rendben volt minden, de néhol amit emberek kerékpárútnak mernek nevezni, az felháborító. Amikor D.keszin átkeltem a régi 2-en elvesztettem a nyomvonalat. Így a főúton toltam neki. Igen, tudom, hogy tiltva van, de semmi késztetést nem éreztem arra vonatkozólag, hogy nekiálljak keresgetni az utat. Göd elején hamar meglett a bringaút. Valamit mintha csináltak volna a két település között, de nem túl egyértelmű a dolog. Az első pontot Macóval (aki az övtáskám zsebében utazott egész nap) könnyen megleltük. A régi starthelynél díszkút is van. Így az út porát lemoshatam magamról. Errefelé még sosem jártam, ezért az újdonság erejével hatott. Gödön olyan az út, mint a Balaton-parton: össze-vissza kavirnyál a házak között, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy itt pocsék az út táblázása. Minden második ellenirányban van. Sajna a második pont gps-nélkül nem ment. Ezért Sződliget és Vác között az összes korlátot átnéztem, itt-ott papírfecni maradékok voltak, de ládajelszóra utaló feliratok nem. A többi részlet pedig már megvolt. Jó tempóban haladtam hazafelé, amit a Nagymaroson tomboló vihar látványa felgyorsított. Elég tipikus: a 110 km-es tekerésen az utolsó 3-on áztam olyan szinten el, hogy az alsógatyámból is legalább 2 deci vizet csavartam ki. Köszönöm a lehetőséget. Az általam bevett gyakorlattal ellentétben most nem törlöm a korábbi logjaimat. Macó volt ma velem. A mai tekerés: Nyugati pu > GCkrhj (közben: > GCGhkm > GCGKIL > GCIFI > GCNULL > Filatorigát > GCreft) > Újpalota > GCWWed > GCgoze1 > Vác > Nagymaros, Lator-völgy.

[Jóváhagyta: Attibati, 2006.07.31 01:23]

Köszönöm!!!

TáblákMár nem itt kezdődik
A láda rejtekeMacó a ládával
ZsilipIvóvíz-kutak
Erdei útonPatak
Kiszáradt meder 
Amancsics 2006.07.27 17:43 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

SagiK 2006.07.26 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Otthonról indulva teljesítettem a multit, felűzve hozzá a GCTES ládát, illetve a GCNaVi első pontját. Mivel az időm elszaladt, ezért visszafelé vonatoztam. Így is 78klm-t tekertem. Kezdek megtanulni újra bicajozni, de a sebességemmel nem vagyok megelégedve. Többet kéne kijárnom, hátha fejlődne.
Tíz évvel ezelőtt sokat tekertem az országúti bicajomon, akkor -lakott területen kívűl- szinte mindenki intett egymásnak. Most is előjött ez a reflex, de csak néztek bután. Egy esettől eltekintve, aki nagy vigyorgások közepette úgy integetett, hogy majdnem beszédült az árokba. :) Már nem szokás a bicajosok köszöntése?

Akkor induljunkMeleg van
Duna
Komp
Visegrád
Így azért gyorsabb 
Rush 2006.07.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Szép, napos, talán kicsit túl meleg időben indultam a túrának. Célom tulajdonképpen a Pestről nagybörzsönybe való eljutás volt, de ha már útbaesett ez a multi, ezt is megkerestem. A 2. ládával kicsit meggyűlt a bajom a szúnyogok és a csalán miatt, de egyébként minden más rendben volt. A túra legszebb részeként a váci Duna-partot emelném ki..nagyon tetszett! Köszi ezt az élményt!

erchegyia 2006.07.05 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Kellemes bringázás, még kellemesebb időben.
Összességében a multi is jó volt, csak a második pont nem volt valami rokonszenves. A GPS mindíg meghülyült ott, reggel és visszafelé is. Sajnos ezt nem leltük meg (ezért a jelszó nélküli). Ide szunyogot se vigyen senki... Inkább haza lehet hordani. Tényleg durva. Olyan GCHevi feeling :(
A Verőce elötti veszélyes híd tényleg necces, főleg mikor 40 feletti tempónál, csak akkor vettem észre, mikor már rajta voltam (szélárnyék rulz :))

A túra eredménye:
Táv: 103 km
Szintemelkedés: 618 m
Idő (nettó): 5:48
Idő (bruttó): 10:09
Átlagsebesség (nettó): 28.3 kmph
Max. pulzus: 184
Átlag pulzus: 142
Elégetett kalóriák: 2891 cal

[Jóváhagyta: Attibati, 2006.07.05 21:19]

végre vége 
doormano 2006.07.05 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.59
csak a második pontnál voltak gondjaink

[Jóváhagyta: Attibati, 2006.07.05 21:18]

 
5N 2006.06.18 20:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.15
Gyalogbékák vagyunk,biciklizni nagyon ritkán szoktunk,így fenéktörős lett a vége.

Mackka 2006.06.05 17:25 - Egyéb
Hosszas készülődés után ma nekiindultunk. Igaz, nem reggel, mert több dolgot be kellett fejezni otthon, de kettőre Göd-alsón voltunk. Sajnos minden vendéglátóipari egységbe be kelltt térnünk, a legfinomabbat a Rétesházban ettük. Vácon megkerestük a két hightech ládát, így innen indultunk haza este.
Örültünk, hogy elkerüljük az árvizet - hát nem! Sződliget végénél ki kellett mennünk az országútra. A kettes pont valószínűleg megközelíthetetlen. A hármas ponthoz a GCKVIZ-től gurultunk vissza, de itt is állt a Duna a bicikliút egy részén...
A megtett rész (amit nem országúton mentünk) nagyon tetszett, remélem, hamarosan folytatjuk!
Kis kalandok a MÁV-val: hazafelé a zónázó vonatra egyetlen biciklit sem engedtek felszállni Vácon, így a pár perccel utána induló "normál" vonatra kb. 30-35-t bicajt pakoltak fel az emberek, köztük mi is. A biciklitárolós részét a vonatnak nem voltak hajlandók kinyitni, így a peronon állva pakoltuk ide-oda a bicajokat, örültek nekünk az emberek....
Mackka & Péter

GödSződliget határában
Zsiráf 2006.05.23 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.86
Jobbára gyalog... Egyik nap 3-2-1, másik nap 7-6-5-vonat-4. A Váctól délre eső szakaszok nagyon nem tetszettek, a dunakanyari rész azért már sokkal mutatósabb...

Attibati 2006.05.22 11:40 - Egyéb
A ládát ma reggel ellenőriztem: megvan. Valami állat kitúrthatta a rejtekhelyről mert nem az oduban hanem a fától fél méterre volt korhadó fa morzsalékkal teljesen eltakarva. A viharvert régi rejtekhelyről ugyanannak a fának egy másik odujába helyeztem át.

Kenderfóka 2006.05.21 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.19
A mai napra ennek az útnak a végigtekerését terveztük egy kis GCKVIZ kitérővel. Hosszas töprengés után végül úgy döntöttünk, hogy visszafelé járjuk be az utat. Gödön hagytuk a kocsit, és vonattal jutottunk el Zebegényig. Ott egy kicsit meglepett, hogy a 7-es ponthoz még fölfelé kell menni, pláne nem értettem, hogy miért kellett a bicikliút végétől jóval odébb tenni. Mindegy, könnyen meglett, aztán irány Göd! Nagymarosig minden rendben volt, ott aztán néhány helyen át kellett ugratni a bicikliútra tett homokzsákokon. Nagymaroson a rév után találtuk az egyetlen rövid szakaszt, ami még most is víz alatt volt (mai budapesti vízállás 449 cm). Az ezután jövő szakaszon nekünk a sebességünk miatt nem volt bajunk a betontáblákkal, és a rettegett kismarosi agyagost is szárazon találtuk. A faluba beérve aztán azt találtuk, hogy a bicikliút végig van rakva homokzsákkal, így itt ki kellett mennünk a 2-es útra egy rövid szakaszon. Verőcén aztán ismét, mert itt meg még nincs kész az út. Ezután hosszú ideig minden rendben ment, a 2-es pontnál viszont a hónaljig érő csalánban és a hihetetlen szúnyoginvázióban tíz perc hiábavaló keresés után visszavonulót fújtam. Maradt a korlát (tartalék jelszó). Az útnak ez a része egyébként nagyon szép, és az aszfalt is igen jó minőségű. Nem meglepő, hogy sokan is voltak rajta. Gödre érve elkezdett esni az eső, és egyre szaporábban folytatta. Mire az egyes ponthoz értünk már szakadt. Ennek keresését aztán a vizes növényzettel vívott negyed óra bozótharc után föladtam. Lehet, hogy nincs meg a láda? Így bár a jelszót tudom, végül úgy döntöttem, hogy jelszó nélkülivel logolok, hiszen a füzetben nem szerepel a nevünk. Ha tényleg elveszett a láda, akkor kérem megtalálásunk elfogadását, ha megvan,akkor ezt még meg kell keresnünk.

A teljes út így 46 km volt, és akik teljesítették:
Áron: 8 éves
Levente: 6 és fél éves
Bendegúz: 4 és fél éves
Meg persze Mama és Papa, összesen 77 évesek.

[Jóváhagyta: Attibati, 2006.05.21 23:18]

macikupac 2006.04.02 12:26 - Egyéb
Ma elindultam Kemencére, de csak Szobon, a buszállomáson tudtam meg, hogy Ipolydamásd és Letkés között, az Ipoly is ráhúzodott az útra. Dühömben gyalog indultam vissza Nagymarosra. Így legalább a záróládát begyűjthettem. Tehát, ha levonult az árhullám, akkor már csak az első két pontot kell begyűjtenem. Egészen Dömösi átkelés vmh.-ig gyalogoltam a bicikliúton. (Itt 1-2 perc erejéig leültem a komp lépcsőjére, egészen közel a vízhez és videóztam a sodrást. Félelmetes ez a sebesség!) Vagy a 12. számú úton, mert az alapvető opciót nem volt módomban választani. Macek is elámult ezen a vízmenyiségen. Ennyit még tavaly, a Ny-tiroli nagy áradásnál sem látott.

Kilátás a záróládátólRejtek
Macek a geocsővelJuharok
A kerékpárút vége 
macikupac 2006.04.01 18:55 - Egyéb
Csak egy pár kép arról, hogy miért is NEM kereshető jelenleg. Itt (Verőce, Nagymaros és Zebegény térségében) a pontok nincsenek víz alatt, ellentétben a kerékpárúttal. Göd-Sződliget az a rész, ahol búvárfelszerelés kell ahhoz, hogy jelszórészletekhez juthass.

Kerékpárút. Vigyázat mélyvíz!Katasztrófa-turisták
SegéderőkItt nem lesz vacsora
KompnálAzért, a víz az úr
Nagyhaju 2006.03.27 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Egy nagyon szép napot köszönhetünk a ládának! De erről beszéljenek a képek!

Az út majdnem egészében jó minőségű.
A végső pontot kicsit közelebb tettem volna, ne kelljen a 12-es útra rátérni.
Sajnos a töltés (5. pont) még mindig nem állították helyre. 2003 óta!
Budapestről kitekerni valóban nem az igazi, főleg a Göd előtti szakasz.

Köszönet a rejtésért:
Kriszti, Breki, Balázs és Nagyhajú

Indulásnál (Breki fotója)Vác
Innen teker(eg)tünkVác
Rév VácnálLassan végigérünk
macikupac 2006.03.25 15:20 - Egyéb
Megint egy lépéssel közelebb jutottam a végéhez. Ismét egy családi séta keretében kerestük fel, ezúttal a multi 6. pontját. Már csak a záróláda és az első két pont hiányzik. Mityót ezzel a sétával avattuk fel. Kár, hogy kiskutyám, Sparky már nem élhette meg. Délelőtt jött hozzá az állatorvos. Vigyázz magadra, kutyó!

A multi 6. pontja 
macikupac 2006.02.19 16:17 - Egyéb
A szép idő családi sétára késztetett. Ha meg már lejöttünk a sétányra, akkor megkerestük. Persze nem írtam fel, hogy hol és mit kell keresni, ezért majdnem Dömösi-átkelésig elmentünk, mire eszembe jutott. 3 órán keresztül tologattuk Prücsököt a jó levegőn. Mi baromira elfáradtunk, ő viszont végigaludta.

Családi jelszóolvasás 
Whiel 2005.12.24 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.40
Bár több részletben, de sikerült. Nagyon szép útvonal, mindenkinek ajánlom!

csizo 2005.11.27 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.70
A multit két részletben csináltam meg; a múlt hétvégén és most. Megszámlálhatatlanul sokszor jártam már ezen a kerékpárúton, de Verőcén túl sosem mentem, mert onnantól rettentően rossz minőségű. Az 'út' betonlapokból van összeállítva és nagyon 'gányul'. Ezt a szakaszt a főúton tettem meg Nagymarosig, ezután már ismét jó minőségű. Sajnos, Nagymaros után elkapott az eső és k.b. 3/4-1 órát kellett várakoznom a dömösi vasúti megállónak a gyalogos alagútjában. Zebegénynél ismét kaptam az égi áladásból, ezért a többi mára tervezett láda ugrott. Az ország egyik legszebb pontján megy keresztül. Köszi!
!!!! A Verőce előtti veszélyes bakhátú hídat átépítették, de még mindig ajánlott lassan megközelíteni!!!!


Visegrád és a gyülekező esőfelhőkKényszerpihenő
Régi társamKilátás a záróládától
szipeti 2005.11.16 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
4keréken. Minden pont tetszett, kivéve a vége.

 
Piás 2005.11.13 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Szégyen, nem szégyen: autóval. Egy 25 éves Favorit-tal és egy Tesco Gazdaságossal rendelkezünk, ezekkel legfeljebb a bót-ig lehet menni.
Az útvonal nagyon szép, valóban megérdemli a multit. Tettünk, - igaz csak kis mértékben - magában hordozta büntetését: az ártéri erdőben szelni fél kilométert, nem volt semmi, különösen, ha hozzáadjuk a bringások és a buszmegállóban várakozók megrökönyödését, amikor sárosan, koszosan, levelekkel borítva megláttak minket.

bortel 2005.10.29 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
OK

Szélvész 2005.10.01 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.60
Régi kedvenceim közé tartozik ez a gyönyörű, nagyon változatos kerékpárút. Jó lenne sok ilyen kis országunkban. Az első 4 pontot ma egy hete jártuk be - Alsó-Gödig autóval, parkolás az első ponttól alig 200m-re és onnan bicajjal, ahogy "elő van írva". Sződligeten kis híjján "megettek" a szúnyogok, de hősiesen megkerestük a pezsgősdobozt. A többi síma ügy volt. Fiaimnak Verőcéig éppen elég volt (oda-vissza 46km lett). Ma a kissé hűvös borult időben elszántan vágtunk neki a maradék 3 pont megkeresésésnek. Probléma nem volt, bár az utolsó 500m-t keskeny, forgalmas országúton kellett megtenni.
Köszönet a rejtőnek.

Útban Kismaros és Nagymaros között -háttérben a Visegrádi várAndris és kilátás a 7. ponttól
karrimor 2005.09.24 11:30 - Egyéb
Újra kétkeréken meglátogattuk a kezdő ládát. Innen Alsó-Gödről
már egy szakaszon leaszfaltozták a kerékpárutat Dunakeszi irányába,lassan ,de haladnak.

lelcache 2005.09.17 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
A meteorológusok egész héten riogattak, hogy a mai nap esni fog az eső. Mivel esőben bringázni nem a legszórakoztatóbb elfoglaltság, ezért erősen gondolkodtam, hogy neki vágjak-e. Mivel reggel nem tűnt katasztrofálisnak a helyzet, bevágtam a bringát a kocsi csomagtartójába, és meg sem álltam Gödig. Itt a láda közelében, a temető előtt parkoltam le, és vágtam neki immár két keréken a kalandnak. A láda szép helyen volt, jól elrejtve. Kicsit fura, hogy a láda már az első pontnál megvan, pedig még innen elég sok van hátra. Igazán nem lehet beleírni az élményeket, mert azok még csak ezután következnek. A kesze-kusza utcákon hagytam el Gödöt. Tényleg sok helyen hiányzik a kerékpárosokat kalauzoló tábla, de azért megoldható a dolog. És ugye akkor sem történik tragédia, ha éppen nem a kijelölt bicikliutas utcán, hanem egy párhuzamoson megy az ember. A töltésen és az ártéri erdőben nagyon kellemes a kerekezés. A második pontnál igyekvősre vettem a figurát, mert jelentős mennyiségű szúnyog gondoskodik itt a vérszegénység kialakulásáról. A rejtés különben briliáns. Messzebbről ki lehet szúrni, hogy hol is van a doboz, aztán a közvetlen közelében elbizonytalanodik az ember. Jó az álca. A szükséges adatok feljegyzése után gyorsan felpattantam a masinára és menekülőre fogtam. Szerencsére menet közben nem csípnek. A harmadik pontot már ismertem, mert nemrég jártunk erre gyalogosan begyűjteni a váci ládákat. Azért megálltam a már korábban lefényképezett jelszórészletért megint, és elköltöttem a Duna partján a reggelimet. Ekkor már igen erősen beborult. Kis idő elteltével már el is kezdett csepegni, majd egyre intenzívebben esni, végül szakadt. Szerencsére, mielőtt bőrig áztam volna, sikerült találnom menedéket. Ahol a kerékpárút áthalad a 12-es főút alatt van egy jó nagy alagút, ahol biztonságban tudtam várakozni amíg kicsit alábbhagyott. Ez több mint egy óra volt. Kicsit bosszantott a dolog, mert eddig nagyon jó tempóban jöttem, és úgy nézett ki, hogy a betervezett ládákon kívül, még másikakra is lesz időm. Na ezzel ez a lehetőség szertefoszlani látszott. Amikor már csak mérsékelten esett, esőkabátot húzva továbbindultam. Amire Verőcére értem teljesen el is állt, és a nap hátralévő részében többet el sem eredt. A településről kiérve az 50 m-es burkolatlan szakasz nagyon gáz volt. Bokáig süppedtem a sárba. Ezt leküzdve aztán már nincs gond az úttal. Nagymaroson azért még a Dunaparton kissé meggyűlt a bajom az áradásból visszamaradt, és most nedvességet kapott iszappal. Itt felkerestem a Nagymaros - Visegrád multi első pontját, ami egy héttel ezelőtt kimaradt. Innen nagyon jó minőségű, könnyű út vezet Zebegényig. Itt, a záróláda megtalálása előtt beiktattam Amancsics, annak idején nagy port kavart ládáját. A záróládát picit keresgélnem kellett. A masina megtréfált, és hol az út egyik, hol a másik felére kalauzolt. De a végén megemberelte magát. Azért annyit még megjegyeznék, hogy a leírásban említett platán, ami a ládának otthont ad, valójában juhar. De ettől még megtalálható. :-) Visszafelé úton még beiktattam a programba a Kövesmező ládát. A visszautat igen gyorsan sikerült megtennem. Még csak túlzottan el sem fáradtam. Összességében nagyon jól kidolgozott a láda, és kellemes túra volt. Köszönöm!

A túra adatai:
Táv: 91,6 km
Bruttó idő: 9 óra 17 perc
Nettó idő: 5 óra 5 perc
Átlagsebesség: 18 km/h
Max sebesség: 44,3 km/h
Teljes ácsorgás az eső miatt: 1 óra 4 perc

lelcache

A kezdőpontnálVác, 3. pont
Kényszerű pihenőVerőce határában
Haranglábak?Visegrádi kompkikötő
Ő még tavaly kezdte a multitKilátás a 6. ponttól
Kerékpár út Nagymarost elhagyva visszaútonA nap végére a nap is kisütött
katika 2005.09.10 18:45 - Egyéb
még pár kép

 
katika 2005.09.10 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Kocsival érkeztünk Gödre, majd az 1. ponttól bicajjal tekertük le az egész távot, majd vonattal vissza. Már sokszor jártunk erre, de bringával még soha. Minden nagyon tetszett, az ár már levonult, de nyomai azért még látszódnak. A sok szúnyog miatt magunkra fújtunk egy egész OFF szúnyogriasztó sprét.A jelszóképzés szuper és hibátlan. Köszönjük!!!!!!!!!!

 
Kokó 2005.09.10 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Mivel a közepén lakom, így két részletben.
Az első kör 5-6-7 meg a zmkd.
A második: 4-3-2-1 meg pugo.
Jó volt ismét a nyeregben ülni, de a szúnyogok nem hiányoztak!
A 2. pontnál kicsit várnom kellett, mert pest felöl vagy százan karikáztak el mellettem. Az elsőn viszont békésen logolhattam.
A két alkalom összesen 120 km volt.

56
74
32
1 
Attibati 2005.09.03 20:54 - Egyéb
Az árvíz levonult a kerékpárutat megtisztították, csupán Kismaros és Nagymaros közötti lefolyástalan területen van az út egyik fele víz alatt, de azért járható.

karrimor 2005.08.30 12:39 - Egyéb
Sződligetnél kb. 1km hosszban vízalatt a kerékpárút,2-es úton lehet kerülni.

Attibati 2005.08.29 20:45 - Egyéb
A ládát - tekintettel a Duna magas vízállására - betegre állítottam. Jelenleg az út Sződliget és Vác, Kismaros és Nagymaros között valamint Zebegénynél nem járható. Előreláthatólag az árhullám a hétvégére levonul de ezután még néhány napot vesz igénybe az út megtisztítása a hordaléktól. Az iszapos, hordalékos kerékpárúton ne közlekedjetek, nagyon csúszik.

karrimor 2005.08.26 13:14 - Egyéb
A várva várt kerékpárút nagyon lassan épűl.
A láda mellett sikló vedlett.

karrimor 2005.08.11 15:30 - Egyéb
Nagy örömmel tekertem az első ponthoz, mivel nagy ütemben kezdték
csinálni Dunakeszi irányából a kerékpárutat !

ésKata 2005.08.06 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.45
.

Zergi 2005.08.06 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Ezt a csodás útvonalat mi lényegében hátulról előre jártuk be. Vagyis Zebegényből kibicikliztünk a semmibe, itt már kerékpárút sem volt. Éppen összefutottunk egy kessertárssal, aki a kislányával ért a túra végére és rakták össze eredményesen a jelszót. Nekik már öröm ült az arcukon, hiszen értelmesnek tűnt és persze túl voltak a túrán! Mi is feljegyeztük a kódot és irány a Duna-kanyar!
A Dömösi átkelésnél szép a mártír emléktáblája és szép a felette tornyosuló sziklavilág is. Szemben a Rám-szakadék völgye látszik!
Nagymarosnál megleltük a kerékpárút emléktábláját, kis pihi, majd a korzózó nagymarosiak között haladtunk tovább az egyik legalacsonyabb résznél, most száraz kerékkel. Szemben Lepence a stranddal és az új szállodával, a visegrádi fellegvár, a Salamon-torony. És itt vannak a nagymarosi platánok, egy korábbi láda részeként. Rövid idő után elkanyarodik a kerékpárút a Dunától, vízkivételi helyek következnek.
Kismaros, majd nemsokára megérkeztünk a Verőce határában felállított faragott oszloppárhoz, a türelmes autósok megvárták, hogy jó szögből fényképezhessem le! Vác, mint mindíg, most is szép. A komp nem pihent, a szobortól szép rálátás nyílt a felvízre és az alvízre is.
A szúnyogok sokadalma miatt nem néztük meg a tanösvényt, viszont a platánokat megcsodáltuk. Az inváziós hadak erősen támadtak, ezért csak a pótjelszó vétele volt lehetséges! Ide, és a többi váci ládához is szúnyogszegény időben vissza kell térnünk!
Ekkor azért már az ülő alkalmatosságok is mielőbbi befejezésre ösztökéltek bennünket, így értünk a korábbi túrán már érintett gödi pontra. Hát itt az volt a meglepetés, hogy a megközelítéshez nem hogy kesserösvény, de még lépcső is vezetett! Érdekesek voltak a rozsdabarna házatlan csigák is!
Köszi a ládát!

A soktörzsűMegtalálók
Fából, de nem vaskarikaSziklák
LoreleyÁrtér
Totemoszlop?Ártéri tó
Csiga de GödAz öreg fűz
h725 2005.08.06 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Hát ez fantasztikus volt... !
Zsófi lányommal, aki 10 éves indultunk el, Rákospalotáról.
Vonattal mentünk Alsógödig.
Aztán az első pontot gyorsan megtaláltuk. A második pont előtt, kis kitérővel még
elugrottunk GCHSZG-hez.
Ezután előbb-utóbb rátaláltunk a kerékpárútra.
Gyönyörű helyeken visz végig.
Sorban jegyeztük le az újabb és újabb jelszótöredékeket.
Minden elismerés megilleti a rejtőt. Az ötlet, sa megvalósítás is egészen kiváló.
Ha egy pici megjegyzésem lehet. talán annyi, hogy a hetedik pont eléréséhez
a kb. 300 méter a 12sz. úton az nem volt annyira lelkesítő. Mikor az ember mellett
fél méterre (jó esetben!) teherautó száguld el 100km/h-val ( jó esetben !)
az azért nem ad okot túl sok örömre.
Azért gyorsan megtaláltuk az utolsó pontot is. Nagy izgalommal kezdtük el összerakni
a szavakat.
Éppen sikerült, mikor két kerékpáros állt meg melletünk:- Kesseltek ?
Bemutatkozás után megtudtuk, hogy Zergi "kolléga" az másodmagával.
Néhány perc beszélgetés, pihenés után mi visszaindultunk, ők még lesétáltak a Dunához.
A zebegényi vasútállomáson vonatra szálltunk és irány haza.
Mindent egybevetve nagyon szuper volt. Ha lehetne szívesen adnék 6-ost a rejtésre.
Még egyszer köszi !

Zsófi, Zsolt

BumikaÉsTyutyi 2005.07.24 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
A geocachinggel történt megismerkedésünk előtt a kerékpározás számított házi sportágunknak. Ezért különösen örültünk a kifejezetten kerékpárosok számára javasolt multiládának. Nagyon szép helyekre kalauzolt a rejtő, sajnáltuk, hogy nem volt nálunk a fényképezőgép. A terep gyér számú, rövid emelkedőit tekintve kellemes, az egyedüli nehézséget a Nagymaros-Zebegény szakaszon feltámadt ellenszél okozta.

A gödi útjelzésekkel kapcsolatban (jspanyik logja) azt hihetnénk, hogy a spórolás vagy a "tegyük kreatívabbá honi kerékpárosainkat" :) szándék valamelyike jutott érvényre. Hol a Vácra, hol pedig a Budapestre vezető utat jelölték, egyszerre a kettőt szinte sosem. Így aztán kerestük a gyanús táblaformákat és gyakran fordultunk hátra. Egy elágazásnál pedig egyiket se találtuk meg, így maradt a "menjünk a Duna felé" elv.

A történeti hűség kedvéért megemlítjük, hogy a túrát tegnapra terveztük, de akkor az első pont felkeresése után, a kitartó eső miatt elhalasztottuk a folytatást. Az első pont ládáját nyitott fedéllel, rejtekéből kihúzva találtuk. Talán egy állat talált rá, vagy a helyiek közül akadt rá valaki, aki nem fordított gondot a visszarejtésre. De legalább nem vitte el, és talán a tartalmát se dézsmálta meg (félig teli).

Bumika és Tyutyi

karrimor 2005.07.23 09:15 - Egyéb
Újra erre tekertem ,útban a PMR láda felé.
Hazafelé szakadó esőben kihalt volt a kerékpárút.

jspanyik 2005.07.17 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
3. szakasz: Göd (alsó) - Verőce [Magyarkút] (28 + 6 km)

Kellemes időben, hasonlóan az előző alkalmakhoz, most is Magyarkútról indultunk a hiányzó két pont felkeresésére. A Verőce - Alsó Göd szakaszt vonattal tettük meg, majd meglepve tapasztaltuk, hogy nem Vác, hanem Budapest felé kell elindulnunk. A megtalálást némileg hátráltatták a környéken bújócskázó gyermekek, de a rejtek könnyen meglett. A dobozban hagytam egy tollat, mert nem volt benne íróeszköz!

A gödi útjelzések, hagynak némi kívánnivalót maguk után, de ennek ellenére mindig sikerült megtalálni a jó irányt. Amitől tartottunk, az Szödligetnél bekövetkezett, nevezetesen az éppen csak visszahúzódott Duna sártengert hagyott maga mögött az úton. Így Vácig a régi kettes útra kényszerültünk, majd megint visszafelé kellett mennünk a 2. ponthoz. A műholdszegény környezet miatt egy kicsit keresni kellett a rejtekhelyet, de ez nem zavart, mert inkább annak örültünk, hogy nem egy nappal korábban jöttünk, mert akkor víz alatt volt a terület!

Váctól Verőcéig újra teljesítettük az első szakaszunkat, de nem volt unalmas, mert az áradás utáni part teljesen más arcát láthattuk, mint hat héttel korábban.

Összefoglalva nagyon tetszett a láda ötlete és kivitelezése, valamint az igényes jelszó képzési és rejtési módja. Köszönjük a kellemes három félnapot, amit a Duna-parton töltöttünk!

Gigi és János

Tűzrakóhely az első pontnálA gödi tó
A gödi DunaEgy kis Pilis
Ártéri erdőÁrtéri bicikliút
Kilátás a szödligeti strandrólA második pontnál
Vác előttVác után
karrimor 2005.07.17 09:15 - Egyéb
Az első pont ládájához kaszált geoősvény vezet!

álomfogók 2005.07.17 00:30 - Egyéb
A Misztrál fesztiválra jöttünk erre a tájra. Vácon és Nagymaroson belefutottam a multi 2 állomásába. Leírás ugyan nem volt nálam, így helyben nem tudtam, mit is kell keresni, de megörökítettem a célnál talált objektumokat, és szerencsére azokat, amelyeket kellett.

jspanyik 2005.07.03 12:10 - Egyéb
2. szakasz: Zebegény - Verőce [Magyarkút] (19 + 6 km)

Szép, napos időben Magyarkútról vágtunk neki a második részletnek. Verőcétől Zebegényig igénybevettük a MÁV segítségét, majd irány Szob. Szerencsére nem kellett odáig elmenni! A faluvégén kis emelkedő és máris lehet keresgélni a fák alatt. Az ötödik fa nyert!

Visszafelé kellemesen fogytak a kilométerek. Néha megálltunk gyönyörködni és fényképezni. Nagymarost elhagyva már kissé lankadva haladtunk, amikor váratlan felfrissülésként megismerkedtünk az elrejtővel.

A két szakaszon összegyűjtött és "hűvös halomba" illesztett információkból már sejtem, hogy a jelszó egy XX. századi magyar irodalmi alkotás részlete, de a sportszerűséget szem előtt tartva, nem tippelem meg!

Gigi és János

(Folyt. köv.)

Zebegényi készülődésA Börzsöny a 7. pontról nézve
A Dunakanyar a 7. pont felőlDömös felé félúton
Valahol fent a GCdomoCsendélet
PihenőNagymaros felé
KerékpárpályaMár látszik a cél
Attibati 2005.06.28 16:29 - Egyéb
Olvasva Mathias-2120 nehézségeit a multi 2. pontjának megtalálásával kapcsolatban, ma reggel munka előtt tettem egy kis kitérőt (Dunakeszi-Nagymaros-Budapest) kerékpárral hogy ellenőrizzem a pont állapotát.
A dobozka a helyén van, továbbra is csalánjárás nélkül megközelíthető a kerékpárútról. Segítségképpen még annyit : a ponthoz vezető ösvény bejárata egy szederfa alatt van, ami termését az útra hullatja.

karrimor 2005.06.25 17:27 - Egyéb
Újra erre tekertünk,pár pontot felkerestünk.
Sajnos Dunakeszi és Göd között nyomát sem látni a tervezett
kerékpárútnak.

Mathias-2120 2005.06.25 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Gyurival vágtunk neki ennek a hosszú biciklitúrának Dunakeszi - alsotol, természetesen biciklivel :). Na tehát. Gps a biciklitartóba, kulacs megtöltve, indulás. Szépen haladtunk a kijelölt útvonalon, ami számunkra nem ismeretlen, hiszen itt lakunk :) Szép kellemes tempóban értük el a Multi 1. pontját, ahol a bicókat, meg a gps-t fenn hagytuk, nem vittük le az árokba, így GPS híján egy másik fűzfa gyökerét kezdtük el csalántalanítani, de a kütyü végülis helybeigazított minket, és megvolt a loggolható láda. Nah irány a 2. pont, ahol már akadtak problémák. Leraktuk a bicikliút mellé a bicikliket, és irány be a dzsungelbe. A Csalánok megtették a hatásukat, mivel rövidnadrágba érkeztünk. A másik meg a szúnyograj. Ennyi szúnyogot még a saját ládámnál se tapasztaltam. Az volt a legrosszabb, hogy nem találtuk meg a kihelyezett pezsgőtablettás dobozt, kb 10-15 perc keresgélés után sem. Na gyors telefon Attibatinak, aki elárulta az alternatív megoldást. Köszönet érte! Na nyomás egyenesen Vácra. Vácon nem volt semmi probléma a pont megtalálásával. Vácon időztünk egy keveset, hiszen itt még megkeresgettük a GCVAC 7 állomásos multit is. Nagy lélegzetvétel után irány Verőce. Kicsit megnyomva a tempót elérkeztünk a faoszlophoz. Ok. Tovább. Nah itt kezdődtek a problémák. Már Verőcét elhagytuk, és már jól a két település határán voltunk, mikor Gyuri hátsó gumija leeresztett-tönkrement. Na úgy döntöttünk, hogy folytatom egyedül az utamat, és ő addig keres valami szervízt. Olyan 11:30 Magasságában már elkezdtem érezni a +32C° Égető melegét. Sajnos csak egy fél kulacs üdítőm maradt. Innen a két virtuális pont könnyedén meglett. Az utolsó pontnál egy utolsó izzasztó emelkedő, és utána Plusszdoboz. Fotó, aztán 180° fordulat, sietek haza. Visszafelé tovább fokozódott a frász, hiszen a kulacsom üres, nincs nálam a pénztárcám. Mindegy. Valahogy hazajutok. A növekvő hőmérséklet és a folyadék hiánya miatt, mire Vácra értem minden energiám odaveszett. Ott már várt rám Gyuri a dunaparti sétányon egy padon. A belsője kilyukadt. Na irány a váci vasútállomás. Előre felszállunk a vonatra, hátha megússzuk a kallert, hiszen semmi pénzünk. 45 perc vonaton való ücsörgés után kigördült a szerelvény, ami szerencsénkre kallermentesen lerakott Dunakeszi-also megállóhelyen. Az Össz táv: 86.9 km. Mindezeket leszámítva nagy élmény volt, a Duna kanyar gyönyörű. Talán ma geoládázás helyett strandra kellett volna menni :) Köszönjük szépen a segítséget, no meg a rejtést! Mathias-2120

A rossz fa csalántalanítása :)Gyuri Loggol
Dömösi átkelés megállóhelynél az utolsó előtti pont
A visegrádi Fellegvár
35 fokban én is fürödnék a Dunában!!!
Mercenary 2005.06.24 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.19
Mivel 2 részletben teljesítettem a távot - időhiány miatt. Igy az első ponton nem logoltam, és a megtalálás dátumának sincs most ezért jelentősége. Nagyon ötletes egy kirándulás összekapcsolva a biciklizéssel.

Csuhás 2005.06.19 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.95
Viszontagságaink ellenére sem hagytuk magunkat eltántorítani a ládikázástól, lélekben már nagyon rákészültünk a 900.-ra! Szép hosszú előjáték volt ez kerek szám előtt, jól kitekergtük magunkat:o)
Fotó most is bőven születtet, beszéljenek helyettünk azok! A jelszóképzés egy picit bonyolultra sikeredett...

Köszönöjük, Imik

U.I. Kérem a rejtőt hogy ha kifogása van a ládika autós, gyalogos keresésével szemben, akkor azt egy emailben jelezze. Ez esetben a logom törölni fogom.

Fűzfa alatt logolunk"Csinálj úgy mintha fotóznál!"
ÁrtérenPántlika
NepomukiKilátás a túlpartra
Huhh de meredek!Szimbólum
Golyó ütötte sebVirág Imcsinek
VerKan 2005.06.18 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
ok.

aroney 2005.06.18 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 2.51
Nagyon jó kis multi láda, az új gps-em jól vizsgázott. Különösen tetszett a jelszó-rendszer. Köszönjük a rejtést Attibatinak.

daikini 2005.06.16 21:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.65
Munka után nagy unalmamban vágtam neki ennek a ládának. Mivel elég késő volt már, így Gödig kocsival mentem és kb 1km-re parkoltam le az első ládától. A ládát a rejtek mellett lévő tűzrakóhely melletti padon találtam, kinyitva, és mindent kipakoltak belőle. Nem tudom ki lehetett, mert szerintem semmi nem hiányzott belőle. Legalábbis a kötelező tartalom mellett még sok ajándékot is találtam. MIndegy legalább szerencsésen végződött. A rejtek is hamar meglett, és precizen visszerejtettem. Már indultam is, kíváncsian vártam ezt a nagyszerű bringautat. A Vácig tartó szakasz nagyon tetszett, és az élénk szembeszél, és a többi bringás ellenére elég jó temóban haladtam. A Váci Dunapart is csodás mindig is szerettem. Egyedül a cementgyárral, és az eltüntetett fél hegy látványával nem vagyok megbarátkozva. Mivel az idő vészesen fogyott, tartanom kellett a tempót, így a bringautat több helyen is eltévesztettem, de ez az én figyelmetlenségemnek volt köszönhető. VAn egy kb4-5 km es szakasz amit odafelé elkerültem mert nem túl jó minőségű a burkolat, és nem tudtam rendesen haladni. Az út egy-két kivétellel valóban csodaszép helyen megy végig. NAgyon élveztem a bringázást. Érdekes volt, hogy előző nap Mudmannal pont Visegrádon és környékén bringáztunk, ma meg pont a túloldalon mentem. A végső pont megtalálása után, 12-es út lejtője megadta a kezdő lendületet, amit majdnem Vácig tartottam. Az élénk ÉNY-i szél, most már a barátom volt és a segítségével vastag terepgumival is végig 30 fölött csapattam. Vácig húztam lámpa nélkül de ott már olyan sötét volt, hogy már az utat sem láttam. A sok bogárral napközben is küzdöttem, amikor igazán mélyet akartam lélegezni, tuti letüdőztem pár száz bogarat. MIvel a bringáslámpám otthon maradt, csak fejlámpám volt, az összes bogár az arcomon landolt. A végén már kénytalen voltam a kezemben tartani a lámpát. A Sződliget mellett a sűrű növényzet miatt olyan sötét volt, hogy a lámpával is aliog láttam. 10 óra után értem vissza a kocsihoz, nagyon élveztem a bringázást, és nagyon nagyon kitekertem magam, igencsak elfáradtam, már csak az esti fél dinnyém tartotta bennem a lelket.
A léányeg, hogy csodás este volt, csodás helyen!! Köszönöm a rejtőnek.

Mikulás 2005.06.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Sommerrel. 84km oda-vissza bicajjal. A 14:00 az első pont (geoláda) megtalálásának és a logolás időpontja...többet, képeket később.

karrimor 2005.06.05 12:00 - Egyéb
Ismét erre tekertünk.megnéztük a kezdőpontot,
jól megnőtt a csalán tavasz óta.

pörsing 2005.06.02 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Megtaláltam.

Tudom,hogy ki lehet kerülni, de akkor is bunkó
jalso 2005.05.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Több részletben, autóval és gyalog.... de így is érdekes volt. Gratulálok mindazoknak, akik végig bringával gyüjtötték be a multi pontjait. Ez után az edzés után mehetnek a balatoni kerékpáros multira.

jspanyik 2005.05.29 11:30 - Egyéb
Már amikor a láda megjelent elhatároztam, hogy a rejtés szellemében nyáron (amikor többségében Magyarkúton tartózkodom) Verőcéről kerékpárral fogom felkeresni a pontokat. Mivel cirka 40 éve 6 km-nél többet nem bicikliztem egyfolytában, körültekintően kezdtem a felkészülést. Először megcsináltattam a fiam évek óta használaton kívüli kerékpárját, majd lakótelep környéki edzéseket folytattam.

Vasárnap pedig, amikor Giginek a kánikulában görkorcsolyázni támadt kedve, nekivágtunk az első szakasz teljesítésének.

1. szakasz: Verőce - Vác oda-vissza (alig több, mint 20 km)

Verőcén kezdtük (4. pont), majd irány Vác (3. pont). A gyermeknapi sokadalom megtekintése után meglátogattuk az ártéri tanösvény melletti tavakat. Érdekes (tél a kánikulában) élmény volt a platánoktól "havas" hófehér parkban sétálni. Hazafelé már jelentkeztek az edzettlenség jelei! Egyre nehezebben másztuk meg az enyhe emelkedőket, nem beszélve, az autóhoz szokott fenekem tiltakozásáról! Végül a Verőce - Magyarkút szakasz enyhe emelkedőit már lábon küzdöttem le. Ez sem volt könnyű!

Gigi és János

(Folyt. köv.)

karrimor 2005.05.22 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Rendszeres használói vagyunk ennek a kerékpárútnak,sajnos még a
Dunakeszi rész hiányzik belőle. Talán idén megkezdödnek a munkálatok.
A zebegényi záróláda már biztonságos helyen van.

Paco 2005.05.22 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Bringás találat, oda-vissza! 87 km. húzós,de frankó.
Istvántelek- Alsó Göd vonattal. A kalaj néni, a bringáért nem számolt viteldíjat, pozitív. 8:18 ra a kezdőládánál voltam. Logolás, közben a szúnyogokat megreggeliztettem. Indulás. A kellemes korai fres ídőben tekerés, vakarózás, tekerés.... Ki mondta, hogy csak az Osztrák dunaszakaszon van kerékpárút a víz mellett. Erről nem is tudtam. Nagyon szép vadregényes terepen tekertem. Megállni tilos a vérszívók miatt. Ezek a legjobb edzők. Elértem a váci tanösvényt. Csak kétkerékkel lehetett bemenni, a pallón álló 10 cm-es víz miatt. Láttam vizisiklót+vagy harminc kis vadkacsát. A gcvata-hoz félig bemásztam, de nem kerestem a beteg ládát. Majd a családdal késöbb. Vácott a révnél az emlékmű fotózása közben letámadtak a bizniszromák. Bevásároltam egy nyolc centis pengehosszúságú rúgos bicsakot, ami világító funkcíóval is ellátott. Nyolcezerről indult az alku, lementünk nyolcszázra, ezrest adtam, de nem kaptam vissza. Nem is eröltettem. Késöbbi próba során kiderült, hogy meglepően jó pengével van ellátva. Na de bringázás. Fel a szölőhegyre, le a gyilkos hídhoz, kösz a jelzést. Verőce, Nagymaros. A jégtörö gátnál otthagytam a felsőmet, egy km-ről vissza. Megvolt. A szántóföldek melletti útszakaszon, egy-egy fűzfa alatt megállva kellemes felüdülést nyújtott a levelekről lecsöpögő víz, aféle mini zuhanyt vettem a nagy kánikulában. Dunakanyar. Zebegény után, az utólsó dombra nehezen akart felmenni a drótszamár. A panoráma kárpótolta a fáradalmaimat. Ebéd harangszóra Zebiben, a család már ott várt, drága apósom bablevese életmentő volt-e nagy túra után. Másnap reggel indultam, fájó térdekkel hazafelé. Gödön a kanyargós kis utcákon, jól szolgált a track-back funkció a műszeren.
Fél 1-re már a munkahelyemen voltam. Kösz az autózást kiváltó utat Attibati

Attibati.: Páko.

A célvonalon áthaladva.TekerŐ
Attibati 2005.05.19 22:43 - Egyéb
A multi zebegényi végpontját ért kritikák hatására ma elkerekeztem Zebegénybe és a záró ládát a 12. számú út Zebegény és Szob közötti szakasza mellé egy soktörzsű platánfa tövéhez helyeztem át. A ládától szokatlan szemszögből láthatjuk a Dunakanyart háttérben a Prédikáló székkel.
Ballisztikai vizsgálatokat is végeztem és arra az eredményre jutottam hogy a láda körül ügyködők most már biztonságban vannak a vonatból kidobott üvegektől. :-)) A láda viszont az országút mellé került ezért legyetek óvatosak a logolásnál.

MikiCache 2005.05.16 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.75
Még gépkocsival is hosszú ez a multi, de van egy-két pontja, amit eddig nem ismertünk. Geocaching nélkül talán soha nem is ismertük volna meg.
Anikó és Miki

A hídTotemoszlop
TotemoszlopNepomuki Szent János
Minden út...Zsákutca
CharlieR 2005.05.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.52
Valamikor régen sokat bringáztam erre, akkor még nem volt kerékpárút... Most már csak autós kessing lett belőle. Tetszettek a pontok, jók voltak a (nem virtuális) rejtések. Az 5/2-t elfelejtettem felírni: szerencsére adja magát a megfejtésben...

ui: a Mapsource-ban jól néz ki az ékezetes írás, de a commenteket szoktátok a gps-ben megnézni? A névben sem rossz, pl a "GOZE+Római őrtorony".
Első indulatomban rosszra akartam a webet emiatt pontozni, de végül is tetszett az egész annyira, hogy nem tettem.

kl 2005.05.14 16:14 - Megtaláltam
Sajnos autóval törött láb miatt [wapon beküldött szöveg]

Pusi 2005.05.14 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.01
Már a megjelenéskor terveztem, hogy mielőbb begyűjtöm ezt a ládát miután egy igazi bringás csészéről van szó. Aztán közbeszólt a munka, az időjárás, és csak most sikerült becserkésznem. Sőt kapóra is jött most, mivel a Börzsöny északi felére (Királyházára) terveztünk egy hosszú hétvégés, sátorozós kiruccanást. Igaz emiatt a lekerekezett táv 2x97km-re hízott, de köszönet a rejtőnek így nem unatkoztunk az úton, legalább is az első részén biztosan nem. Először sikerült teljes hosszában végigmennem ezen a bringauton. Sajnos az útnak tényleg vannak hiányosságai. Leginkább folytonossági és minőségi néhány szakaszon, de egye fene, ha ilyennel lenne behálózva az ország csak kicsit duzzognék. :) Köszönet Atibati-nak a rejtésért. Az első 6 pont teljesen rendben van. Az utolsó pedig tényleg megérne egy kis keresgélést egy jobb rejtek után. A környezet ahol az út megy az festői. Nem ismerek ehez hasonló bringautat az országban. Aki pedig ennél hosszabb túrára vágyik, annak ajánlom az út folytatását Szob után az Ipoly-völgyében. Abszolút forgalmatlan és jó minőségű út vezet fel a Börzsöny nyugati oldalán (12-es út) kisebb emelkedőkkel tarkítva.

Logolás az 1. pontonAz egyik virtuális pontnál. De hol is az a jelszó? :))
Verőce kapujábanA Duna
Túloldalt a Visegrádi-várAz út Nagymarosnál
Emléktábla. De kinek is? :)Az utolsó pontnál
VP 2005.05.12 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.72
Előrebocsátom, nem szeretek bicikliutakon biciklizni. Jó, hogy létesülnek ilyenek, csak az én izlésem szerint legtöbbször nem lehet rajtuk biciklizni. Országúti, vékonygumis biciklim van teleszkópok nélkül. A járdákon, utcákon vezető, általában rossz minőségű burkolattal ellátott utakon, a gyalogosok, parkoló autók iatt is állandóan fékezni kell.
Erre a bicikliútra ez csak részben igaz. vannak egészen jó szakaszai is (pl. Sződnél). Bár akadályok itt is vannak, az út se mindenhol egyformán jó. Nagymarosnál pl. két lány keresztben feküdt az úton (napoztak).
A beírt időadat az első láda logolása. Innen a végig erős szembeszélben pár perccel több, mint 2 óra volt Zebegény. A 2. ponton sok szúnyok, a virtuális pontok OK.
Zebegényben megszűnt a parti palacsintás és az állomásnál lévő kertvendéglő is. Régi kedvenc helyeim.
Tovább: Letkés - Burda - Esztergom - Vaskapu - Hideglelős - Cserepes-völgy -Stázsa - Leányvár 150 km.

DaN 2005.05.07 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Bringával, ahogy Lozi leírta már előttem:) Nagyon tetszett az út, kevés ilyenen jártunk eddig! Megérte erre jönni, már tervben van a következő, nagyobb túra szintén erre!

A Duna vízállása elég magas volt, egy helyen Nagymaroshatárában sikerült bokáig a dunában bringázni a bicikliúton:) Tetszett!:)

De volt olyan is, hogy a bicikliúton 2 autót követtünk hosszú percekig, akik 15-el mászklátak előttunk úgy, hogy kikerülni se lehetett őket, akármennyire is próbáltam szándékunkat éreztetni velük... Lásd mellékelt kép, igaz csak a hátsó autó látszik, de van előtte még1:) Énpedig próbálom leszorítani őket, hogy elmehessünk ;))

Autó(k) a bringaúton :( 
lozi 2005.05.07 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Bringas talalat;)
Haaaat ez nagyon tetszett, meg sosem jartunk ezen a bringauton, viszont ezek utan biztos fogunk, koszonjuk Attibati.
Pestrol indultunk Dunakeszin at, de az eros szembeszel nem hagyott rendesen haladni, igy megvartuk a kovetkezo vonatot, egy atszallassal elmentunk Zebegenyig, es hatszelet csinaltunk a szembeszelbol:)
Tehat forditva fuztuk a multi pontjait. Igy sajnos a vegere jott a lehangolo evickeles Godon es Dunakeszin keresztul, de nem birta elrontani az addigi szep elmenyt.
Klassz ut, remekul kitablazva (kiveve a godi nyaralos reszen) keves zavaro auto vagy gyalogos, csodas kornyezet.

A karbantartas bizonyara hatasos volt, a 2. pont jol megkozelitheto, megse tul feltuno. Inkabb az 1. pontnal nezelodtek rank lefele.

Dunakeszi vasutallomasZebegenyt elhagyva
Beatrix kiralyno kerekparutNagymaros
VacA ladiko
Ernyos madartej 
Attibati 2005.05.05 20:25 - Egyéb
Mivel az utóbbi néhány megtaláló szóvá tette a 2. pont környezetében az "égető" csalán és szúnyog helyzetet, a mai napon meglátogattam a ládát. A ládát rejtő odu a lombosodás miatt már valóban nem látszott a kerékpárútrúl ezért a növényzeten egy kis fazonigazítást végeztem. A rejtekhely - egy kis odafigyeléssel - megközelíthető csalánmentes területen is, az odu környékén a csalánt a megtalálók már letaposták.
Azok számára akik kevésbé járatosak a dzsungelharcban a jelszótöredéket felírtam a kerékpárút közvetlen közelében található két áteresz betonjára és korlátjára. A koordinátákat lásd a leírásban.

Pupu 2005.05.03 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Lelkes kerékpáros vagyok, de kerülöm a kerékpárutakat, mert versenybringával veszélyesnek, montival unalmasnak találom őket. Ettől függetlenül örülök ennek a kerékpárútnak és a bemutató kessnek. Nagyjából autóval jártam le, de helyenként bicikliztem is. Csodás az ártér, üde zöld, tele madárdallal. Jók a pontok, az emlékoszlopok újak voltak számomra, köszönet értük.

19izsi73 2005.05.02 14:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.99
VÉGRE! Nagyon vártam már egy ilyen multit! Szentendrei-,majd a dunakeszi rév után kezdtem el hű Authorommal.1 pont csodás pihenőhely,2.pont éhes szúnyogok és csípős csalán.( köszi )Addig menjetek, míg mellig nem ér !! A többi hely már rutinból ment,ez az útvonalam a börzsönyi felvonulásaimhoz.Utcsó ponton nem is volt elrejtve,szabadon hevert a .... no már kicsit álcáztam.Attibati,nem gondolkoztál el egy Szob-Ipolydamásd folytatáson?

1.pontsziklák között
pihicél
hazafelé 
horlac 2005.05.01 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
gcborz gckiki és gchect után estére ezzel is végeztünk. Szép túra volt, megérte. (ahol lehetett, autóval mentünk).

Pótlólagos log 20050829-én regisztrálva. (Mihullal voltunk ládázni, de akkor még nem gondoltam, hogy komolyra fog fordulni a dolog. Az ő segítségével most rekonstruálom a történteket.)

horlac

Mihul 2005.05.01 19:20 - Megtaláltam
fel oda fele vissza [wapon beküldött szöveg]

emerzee 2005.05.01 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.00
A sor, jó hosszú, még autóval is. De nagyon szép helyeken kanyarog. A Dunakanyar, tényleg olyan hely, amiért, akár több száz kilométert is érdemes utazni. A második pontnál összefutottunk a rejtővel. Rövid beszélgetés, majd tovább... Ami nagyon tetszett, az a kezdőpont, ami nagyon nem, az a végepont. Hajdanán nagyon sokat utaztam vonaton, és sokakat láttam sörösüveget kirepülni az ablakon... Bennem nem keltett jó érzést, hogy felettem robog a vonat... Összességében viszont tényleg szép helyeken megy... (Az első pontnál több forrást is találtunk. Imádom a forrásokat.)
A rejtő nem jelezte, hogy némely helyeken reuma elleni kezelés is fogad majd minket. Én megúsztam, mert hosszú nadrág volt rajtam. :))) Volt olyan hely, ahol a szúnyogokat vágni lehetett volna, akár macsétával is... :)))

Togo 2005.05.01 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
A mai napi ládázásnak, ez a ládasor volt a fő vezérfonala. Aztán ami közben adódott, azt megpróbáltuk pluszban összeszedni. Igazat megvalva végig lett autózva a dolog, de igy is szép és kalandos főleg olyan helyen, ahol nehéz elhagyni az autó, ez a 6. pontnál volt sarkalatos, de megoldottam. A második pontnál összefutottunk a rejtővel. Az utolsó ponton kicsit zavart, hogy olyan helyen van, hogy mig az ember elemzi a megoldást simán fejbehajinthatják egy üveggel a vonatról. A többi része viszont nagyon rendben van.

 
Stiggs 2005.04.30 11:51 - Egyéb
Dunakeszi - Zebegény - Dunakeszi 87,6km bringával. A második pontnál 1 perc alatt 15 szunyogcsipést, és rövidgatyában reumakezelést kaptam, igy megvárjuk a duna leapadását a cacheléssel. Addig csak bringázgatunk majd erre. Az út nagyon tetszett, igazi bringás paradicsom. Kivéve Verőcét... Tudod miért.

Bövebben a blogban.

Stiggs és Dóri

Úton... 
keva 2005.04.24 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Idei első kerekezésem nagyon kellemes időben szép helyeken.Bicajozás alatt azt éreztem, amit a jelszó mond.Köszi az elrejtőnek, hogy elhozott minket újra ide.Keva

zsorzs 2005.04.24 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Kellemes túra, szép tavaszi időben. Bár Tonya két defektje lassította a kerekezést, 4,5 óra alatt kényelmesen végig lehet gurulni. 41,7 km-t hoztunk össze Göd-Alsó vá-tól a 7. pontig. Innen aztán elindultunk visszafelé:-))

karrimor 2005.04.23 17:35 - Egyéb
Újabb pontokat gyüjtöttünk be mudman, Mr. Zerge és Gabe társaságában. Verőcén még fűkockával is összefutottunk.
Jó tekerés volt, 54 km.

Fűkocka 2005.04.23 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
később csatlakoztam a többiekhez, a héten megnézem az elejét is. ismertem az egész szakaszt, bár én a kettesen járok, ott haladni is lehet.

mudman 2005.04.23 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Gyönyörű út volt. A gyors tervezés után, Bp-ről vonattal mentem Göd-ig. A vonaton szóbaelegyedett velem egy gitárját cipelő figura, aki a bringámat látva szükségét érezte annak, hogy kerékpáros történetekkel szórakoztasson. Vicces ember volt. (Azt üzeni, akik konyítanak a Tuor de France hoz, azok idén figyeljék Bacsek Zoltánt.)

A túratársakkal az első pontnál találkoztunk, majd a loggolás, visszarejtés és MrZerge csengőjére való rácsodálkozás után nekiindultunk a menetnek és szépen összeszedtük a jelszórészleteket is. (A megtalálás idejeként a végső láda és a jelszó összerakásának idejét írtam be.)

Mikor kikerült a láda én is logikusabbnak találtam volna a folyásirányban felkeresendő pontokat, de végigtekerve belátom, így a jó. :o)
A kerékpárúttal is szerencsénk volt, csak egy nagyon rövid szakasza volt éppen víz alatt, így csak keveset kellett autók között tekerni.
Köszönet a lelkes csapatnak, akik előzetes tervezgetés nélkül gyorsan változtattak a szombati programjukon és velünk tartottak. Sajnos képeket nem tudtunk csinálni, mindenki fotómasina nélkül érkezett. :o(
(Jó az "idén aktuális" jelszó is. ;o) )

Fonte 2005.04.23 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Megjelenése óta kacérkodom a ládával, s azt kell mondani, jó hogy eddig vártam a keresésével. Azt hiszem a mainál jobb időt nem is kívánhattam volna ehhez a kis tekeréshez!
Dunakesziről indultam. Az első pont körül tettem egy-két kört, mert nagy takarítási munkálatokban voltak a közelben, és elég sokan mozogtak ott. Az utolsó ládát pedig lehet hogy megtalálta olyan valaki, aki nem kereste, mert szegényke minden álca nélkül hevert egy szatyorban. Egy kicsit félve is néztem bele, hogy vajon ő e az akit keresek. Aztán rendesen visszarejtettem, oda ahol a helyét feltételeztem. Később Attibattival egyeztettem, és az eredeti helyére sikerült visszaraknom.
Az út csodálatos volt. Igazi tavaszi idő, szépen zöldellő fák, napsütés, madárcsicsergés. Sokszor meg kellett állnom, hogy kedvemre gyönyörködjek a Dunában, egy virágzó fában, a Pilisben.....és még sorolhatnám!
A visszafelé út kellemes meglepetése volt, hogy összefutottam néhány ládásztársammal, Gabeval, Fűkockával (remélem a bicid életre kelt!) Mudmannel és Mr Zergével.
Köszönet a rejtőnek ezért a szép napért!

Mr Zerge 2005.04.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Jó túra. A megtalálásom ideje, a logolás az első pontnál, ez szerepel a logbookban.
Ezen az úton többször végig kerekeztem már, többnyire a pilisi túrákat követő visegrádi átkompozás után, hazatéréskor.
Újdonság volt a sok görkocsolyás, szinte többen volta mint a bicajosok :-) Nem voltak zavaróak, jól elfértünk mellettük.
Kellemes pihenő a gödi fagyizó: N 47 40,995' E 19 08.019'
Gabe és Mudman mindent leírt, amit hozzá lehetne még tenni a túrához.
Üdv Mr Zerge.

Angus_Podgornij 2005.04.17 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Jó kis kerékpáros láda. A második ládánál a csalánok rövidesen kihívást fognak jelenteni ! Szerencsére megúsztuk eső nélkül, viszonylag kellemes időben teljesítettük a távot. Az utolsó láda környezete kicsit kilóg az összképből, sok szebb hely van a környéken !

GeoszamárRefuel
PihenőMégmegpihenő
PalintaVűse Hrad
VácBörtönkapu
JagerMesterek 2005.04.16 19:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Nagyon süti kis tekerés volt csak az utolsó ládát máshova kellet volna helyezni, csak ezért kapott 4-est az elrejtés!
Köszönjük szépen, csak ajánlani tudjuk mindenkinek! :)

freddy 2005.04.12 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Esoben bicajjal. [wapon beküldött szöveg]
A mizsei láda után átugrottam ide tekerni egyet. Jól esett. Sajnos az eső is. Útközben tartanom kellett egy kényszerpihit mert a táp elfogyott a gyomromból, émelyegtem, így hambizni kellett 3x is :)

Menet közbenNavigáció
tudo 2005.04.12 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Végre egy vérbeli kerékpáros láda :-). Vonat nélkül, otthonról, rendes kerékpáros cipőben, minden pont szinte a nyeregből.

Otthonról indultam bicóval a Fradiból megszokott edzés útvonalon. Az 1. pontig bemelegítés, aztán jöttek a szebbnél szebb belső pontok. A leírás egyértelmű, a végén kapott jelszó a helyszínen ellenőrizhető. A láda a Dunakanyar legszebb részeit mutatja be.

Kerékpár edzéseken ezt a szakaszt ezerszer jártuk, persze nem a kerékpárúton, hanem a főúton, kísérőkocsival. Gyerekeimmel és barátaikkal számtalanszor gurultunk végig a kerékpárúton, rácsodálkozva a Duna árterületére, a természet szépségeire, a hegyek és a Duna által képzett szorosra. A láda teljesítése a környéknek megint szép arcát mutatta.

Annyira jól esett a szép környezetben való tekerés, hogy visszafelé hazáig nyomtam - így sem sok, mindössze 118 km. Visszafelé már csak azokon a szakaszokon vettem igénybe a kerékpárutat, ahol tudtam, hogy jó a minősége, és lehet rajta haladni. Az egész útra a menetátlag 30 km/óra fölött maradt. Visszafelé az első pont ládáját újra felkerestem, és beragasztottam matricánkat: odafelé nem tudtam, hogy az utolsó ponton is lesz-e logbook.

Az 1. pont ládájaA 2. pontnál
VácottKerékpárúton
Ártéri erdőVisegráddal szemben
Nagymaros és Zebegény közöttA műszerek
Az utolsó pontnálKihajtott a fűzfa tuskó
karrimor 2005.04.10 15:22 - Egyéb
Mára nem terveztük,hogy újra erre kerekezünk,de azért az eső ellenére
az első pontot megnéztük.

Pegasus 2005.04.10 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Az első első!

A teljes történet:
Tegnap este amikor megláttam a multit feltűnni, majdnem nekivágtam. Már öltöztem, amikor az eső észhez térített. Na meg vonat se nagyon lett volna visszafelé. A biciklilámpám pedig az elmúlt három alkalomból 3:0-ra vezet kiégés és kimerülés tekintetében. Így aztán inkább ágybabújtam.

Reggel Adrián is lelkesen próbált rábeszélni, hogy keressük, meg, így aztán kettő helyett négy kereket választottunk. Egy kis lelkiismeretfurdalással terhelve, így aztán odafele nem is írtunk semmit a logbookba. A multit sikeresen végigcsináltuk, és hazafelé csak megálltunk az első pontnál újra. A logbook még mindig üres volt, így megtörtük a csendet. A pezsgőt otthagytuk az első biciklis megtalálónak.
Ebéd után rossz érzésemet elhessegetendő gyorsan nyeregbe pattantam, és irány Zebegény. Erős szembeszeles, vizes, sáros menet volt, de nem bántam meg. Visszafelé Ilkával Vácon cseréltünk, onnét ő tekert haza. Mi pedig beugrottunk a pezsgőért, ami még mindig ott figyelt a doboz mellet. Most már megérdemeltük, így magunkhoz vettük.
Most pedig a sütis pezsgőzés következik!

Egészségedre Attibati és köszönjük a jó mókát!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]