FAQ
1150. HECTor, a kisember (GCHECT)

Darabka HECT

Darabka HECT

Nehogy eltévedjen

Nehogy eltévedjen

"Egy kis patak..."

"Egy kis patak..."

Thűűdhőőőfhűűű

Thűűdhőőőfhűűű

Meredek

Meredek

Placc

Placc

Szerelem

Szerelem

Prosztatamasszázs

Prosztatamasszázs

Így szívrohamot kapnak az erdőben lakó kis szőrős dolgok

Így szívrohamot kapnak az erdőben lakó kis szőrős dolgok

Útközben ilyet is látni

Útközben ilyet is látni
Szélesség N 47° 53,903'
Hosszúság E 18° 55,081'
Magasság: 429 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.04.03 17:00
Megjelenés időpontja: 2005.04.13 23:20
Utolsó változás: 2017.04.09 19:07
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: MrZerge, a HECT egy része testileg, a másik része pedig lelkiekben volt jelen és még sokan mások is segédkeztek
Ládagazda: Extremecacher
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Megtalálások száma: 368 + 4 sikertelen + 15 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP: Kétállomásos multi.
1.: Az úttól 2-3 méterre a völgy felé, gyökér alatt pillepalack és az úthoz közelebb egy ferdére fűrészelt fadarabon is ott a második pont koordinátája.
2.: A csúcstól lefelé (váratlan, mi? ) kb. 50méterre, egy fa odvában, kérgekkel ízlésesen álcázva.


A Kerti Törpék Felszabadítási Frontja magyar szekciója első sikeres akciója.

Talán kevesen tudják, hogy létezik a világon egy olyan mozgalom, melynek neve a Kerti Törpék Felszabadítási Frontja. A buzgó aktivisták célja, hogy "lerázva az elnyomott törpék rabigáját", visszavigyék őket az erdőbe, természetes lakhelyükre.
Az ügynek fele sem tréfa. Legutóbb a felszabadítási front a franciaországi Les Vosges városára vetette ki hálóját. Röpke egy hét alatt összesen 198 apró törpét szabadítottak ki fogságukból az aktivisták, s helyeztek el méltó helyükre, a környékbeli erdőben.
Nos, Nyugat-Európa több országában a mozgalom jelentős múltra tekint vissza. 1997-ben kénytelenek voltak - bizonyos időre - illegalitásba vonulni, ugyanis egyik vezetőjüket fülön csípték, amint 182 kerti törpével a csomagtartójában igyekezett elillanni egy erdőben, hogy "szabadon engedje" védenceit. A mozgalmat az sem bomlasztotta, hogy az illetőt, lopásért, három évi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Bizonyítja ezt az a tény, hogy egy párizsi kertitörpe-kiállításról 20 senyvedő, szenvedő figurát léptettek meg és helyeztek el a közeli futballpálya mellett.
(Mentsék meg a kerti törpéket! Nánó Csaba)

Igaz, a mi akciónk nem volt teljesen szabályos, mert ugyan a zöldre festés megvolt, viszont a szemüveg és a nyakba akasztott pattogatott kukoricából készült nyakék sajnos elmaradt.
Mindegy, reméljük így is jobban fogja magát érezni, mint egy medence, egy gipsz oroszlán és egy plasztik szökőkút között.
Mivel mindannyian puhány netkesserek (és törvénytisztelő állampolgárok) vagyunk, nem mertünk törpét lopni egyik sikeres és jóizlésű vállalkozó úr kertjéből sem, így elfogadtuk a Pupu által nagylelkűen felajánlott ex-médiaszereplőt.

A láda: Maga az alapötlet MrZergétől származik, bár az elkészült csésze végső formája meglehetősen távol áll az alapkoncepciótól, de egyszer még azt is megvalósítjuk.
Szívünk szerint extrém-mobilládaként szerettük volna útjára indítani HECTort, de ez mostanában sajnos elég veszélyes vállalkozásnak tűnik. (Mindenféle engedélyek, gyenge visszarejtések, stb.) Így erről hamar letettünk.
Mivel az Extreme Cacher mégsem rejthet egy szimpla "hagyományos" ládát, - hiszen a név kötelez - így lett multi szerencsétlen pára. Persze az első pontban van egy kis gonoszság is, de ezt majd ott megértitek. (Közben gondoljatok sok szeretettel doGmAI-ra. :o)
Itt egy pillepalackot kell keresnetek elég meredek terepen. A biztonság kedvéért egy ferdére fűrészelt fadarabon is meglelitek a második koordinátát, ha a pille valamiért tovatünne.

Az éles eszűek már minden bizonnyal rá is jöttek, hogy a második ponton egy kertitörpét rejtettünk el. Igaz, nem egy hagyományos Hapcit, vagy Szendét, hanem egy igazi Erdei-törpét. Szegény mikor megtudta hová is kerül, elkezdett könyörögni, hogy csináljunk vele valamit, mert jelen formájában az erdő lakói, hülyére fogják magukat röhögni, amint megpillantják. (Tudjátok, helyes piros sipka, feminin, testhezálló piros naci, ostoba fehérpettyes gomba (Amanita muscaria) idétlen, hófehér Mikulás-szakáll és pirospozsgás, ránctalan arc. Bloáááá....)
Mivel vajból van a szívünk és volt is itthon egy raklapnyi vízbázisú festék, hát kikentük őkelmét. Még igazi U.S. Kamuflázs-krém (Made in China) is jutott a kültakarójára, igaz ennek nagy része a postás-zsákban történő szállítás közben lekopott róla. (További képek az átváltozásról.)
Szépnek ugyan nem nevezném a végeredményt, ellenben roppant praktikus. Hogyha valaki az erdőben észrevétlen kíván maradni, keresve sem találhatna jobb színösszeállítást.
(A zsákra azért volt szükség, nehogy megjegyezze az utat és előttünk visszataláljon a kocsihoz.)
Természetesen a gombát is ápgrédeltük és Boletus edulis lett belőle.

Jelszó: Ha megtaláltátok HECTort, ne habozzatok nekilátni egy tisztességes, mélyreható testüreg-vizsgálatnak, hiszen így juthattok a hőn áhított jelszóhoz és az ajándékokhoz. Az első megtaláló egy kisüveg pezsgőt is talál HECTor búvóhelyén. (Feltéve, hogy Ő a nagy magányában nem tekerte már ki az üveg nyakát.)
Visszarejtéskor figyeljetek arra, hogy HECTor legalább fél szemmel kilásson az álca mögül, - nehogy eszét vegye a nagy magány - de illetéktelenek ne leljenek rá. Köszönjük.

A hely: Egyik kedvenc hegységünkben, a Börzsönyben engedtük szabadon a korábbi életében egy szerkesztőségben sínylődő törpét. A túrát kezdhetitek a Kisinóci turistaháztól, illetve a Királyrétről is. Jelzéseket nem mondunk, használjatok térképet, GPS-t, megérzést kinek mije van!

Jó keresgélést kíván a HECT!

További képek a csodálatos törpe felszabadító túráról itt.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (268 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.60 web: 4.63 átlag: 4.62

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


GAMANO 2022.08.07 11:40 - Megtaláltam
Az első ponton a palackot megtaláltuk, azonban a "ferdére fűrészelt" fadarabot nem. Így a rejtő segítségére szorultunk (vasárnap délben), amit ezúton is köszönünk.

A palack üzenete 
Ambró 2022.03.26 19:02 - Megtaláltam
.

golyakr 2022.03.06 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

navigaator 2022.01.17 00:00 - Megtaláltam
-

Jonigts 2021.12.04 10:23 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

IMG_20211204_093218IMG_20211204_093417
IMG_20211204_094903 
Mr. Fülixáj 2021.12.04 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.98
Második ponton a ládát szanaszéjjel találtam, valszeg egy állat találhatta meg és az belezte ki. Logbook nincs, a jelszó a doboz tetejére van írva belülről. Volt nálam csere doboz, már elő is vettem, de akkor rájöttem hogy filctoll nincs nálam amivel rá tudom írni a jelszót, így inkább visszaraktam a piros fedelű dobozt Hector mögé. Valamint toll sem volt nálam, meg zárható zacsi se, így a tartalék logbookot toll nélkül nem raktam bele.

1. pont könnyedén meglett, adta magát.
2. ponton Hector a koo-tól kb. 15m-rel délre van, ott ahová segoy rakta. A koo körül van egy fa aminek nagyon sok kérge lehullott és ott van alatta, valszeg ott volt korábban, de most nem ott van. Semmilyen kéreggel nincsen takarva jelenleg, ő takarja a ládát.

TFTC Fülix. [Geoládák v3.12.2]

így találtam20211204_102119
hygee 2021.08.20 12:00 - Nem találtam meg
Kedves Rejtő,
A jelzett koordinátán nem találtam semmit. Az én hibám is, mert a leírásnak azt a részét sajnos nem jegyeztem fel, hogy "az úttól a völgy felőli oldalon". A koordináta szerintem pontatlan, számomra ezt támasztja alá, hogy a ládaoldal térképén is az út hegy felőli oldalán jelzi a pontot. Üdv, hygee

segoy 2021.04.23 12:00 - Megtaláltam
Sajnos Hector megsérült. A fa, melyben otthona, a lakályos odú volt, kidőlt, rázuhant Hectorra és letörte a lábát, amíg ájultan feküdt, kincseládája kinyílt és kincsei szanaszét szóródtak. Mivel a közvetlen közelben nem volt kiadó lakás számára és messzebb vinni nem akartam, gyógyulni egy bölcsőbe fektettem, kb. 20 métere, kicsit lejjebb az eredeti helytől. Szabadban van, álcát nem tudtam rakni rá, de kincseit (szerencsére szárazon) a lezárt kicseládában újra visszakapta. Hű ebe őrzi. Jó lenne, ha a rejtők új odút találnának neki. Köszönöm a rejtést.

A balesetet szenvedett törpeA lábadozó törpe bölcsőjében
Wulka2 2021.04.10 14:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

dildi 2021.04.10 14:30 - Megtaláltam
Nem a kedvenceim az ilyen koordináta keresgetős multik, mert mindig egy talány, hogy beleilleszthető-e a az összes pont a napi túratervbe. Végül az első pont közelében elhaladva, levadásztuk a második pont koordinátáit ....mivel mint kiderült egyébként is érintettük volna a nap folyamán a rejtőzködő törpe otthonát. Nekem elég lenne ide egy pont is, a végső. A törpe ramaty állapotban van, napjainkra inkább tűnik az erdőt szennyező hulladéknak, mint szép látványnak. Mindegy.... köszönöm mindenki munkáját!

1116
Csg12 2021.04.05 12:14 - Megtaláltam
A GCINOC pontjai mellett felsétáltunk Hectorért. Jó kedvében volt, élvezte a napsütést. Húsvét lévén meglocsoltuk SuperAnyát. Köszönöm a rejtést!

SuperAnya 2021.04.05 12:14 - Megtaláltam
GCInoc 2-ik pontja felé haladva Hectort meglatogattuk Húsvét alkalmaból!

Remélem Ő is örült nekünk!
Láthatóan jól van, élvezi a napsütést!

KremesEmber 2021.04.04 10:54 - Megtaláltam
Egy szép 22km-es ládavadász túra során: GCHECT, GCzab, GCMaky, GCInoc.
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

znasz 2021.03.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
Az első ponton a koordináták nem teljesen olvashatóak. A rejtő segítségét kellet kérnünk. Köszönet a gyors segítségért. A második ponthoz jó hosszú, meredek emelkedőn jutottunk fel. A törpe már messziről látható volt, lába letörve. A kilátás nagyon szép volt. Köszi a rejtést.

balazsg 2021.01.09 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

gyildarefo 2021.01.09 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

11 km 440 m szint

A4889883-0C92-4B44-BD9A-6C5E6CE23D6FC8F7AC1B-1AA4-46D7-A6EF-907614CD863B
0A16CE7F-C0AE-4EB1-8D52-D386EB001CDF9B600492-249E-40F8-9823-3E2296D1B7C7
Paul 2020.12.21 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.7]

solyomeye 2020.12.06 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.58
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

horvi28 2020.08.30 17:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

zsebeszter 2020.08.20 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Mary&Advent 2020.07.18 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést. Hát láda környékén elég magas volt az aljnövényzet és most vizes is, így szárazabb időben és nyár kivételével ajánlom a keresést.

kivancsifancsi 2020.05.16 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
A tavaszi karantén hosszú bezártsága után jó volt újra egy komolyabb túrát menni a Börzsönyben. A GCINOC és a GCHECT ládát köré kerekítettünk egy kb 28km-es túrát, sok szintemelkedéssel, érintve további 3 ládát (GCMAKY, GCZAB, GCBE05). A végére kicsit elfáradtam, de összességében nagyon jól eset.
Jó helyeket mutat meg a láda és a végén a törpe igazi különlegesség. Egy élmény az erdő mélyén megtalálni. Kicsit viharvert szegény, de így is nagy élmény volt. Köszi a lehetőséget.

Fidorka 2020.05.16 10:34 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

anettx 2020.03.27 14:30 - Megtaláltam
TFTC!
1 hét bezártságból kitörve klassz kirándulás volt:)
A fura jelszó nekem nem volt elsőre egyértelmű.
Egy kicsit nagyobb kört mentem mert az inóci multiba is belekezdtem.
[Geoládák v3.3.2]

gchect-IMG_2422 
KP1965 2020.03.26 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
A mai börzsönyi túra első találata. Majdnem egy éve már, hogy az első pontnál jártam és megtaláltam a második pont koordinátáit. Ma végre sikerült szervezni magamnak egy túrát, amely elvezetett Hectorhoz.
Az idő vasfoga nem kímélte szegényt, a terepszínű festés lekopott róla, jól látszik az eredeti piros színe. Állni már nem tud, a lábai és a gombája letörtek és a rejtekhelye is erősen leamortizálódott, így már elég messziről észre lehetett venni.

20200326_10553220200326_105251
20200326_105301 
stikli08 2020.02.16 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Láda rendben, részletek később. [Geoládák v3.1.2]

Wilka74 2020.01.12 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
HECTor jól megdolgoztatott minket, a második ponthoz való feljutás igazán emlékezetes marad az EKG görbéimen. Az első ponton kiraktam egy laminált koordináta infót a második pontról (köszönöm a korábbi megtaláló segítségét), így most talán könnyebben meglesz a kicsit (?) már törődött, de most is mosolygó kisember. Köszönet a hely bemutatásáért.

IMG_8552IMG_8553
GCKOKOtrack 
OsiOsi 2020.01.11 11:31 - Megtaláltam
Köszi. Nem olyan könnyen, de meglett.

spanyesz 2019.10.23 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.55
Ünnepi Börzsi túra alkalmával begyűjtöttük nonow22-vel! Köszi a rejtést!

nonow22 2019.10.23 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

hitamas 2019.10.18 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Ma GCINOC bejárása volt a terv, GCHECT-2 koordinátája már megvolt, nem lehetett kihagyni (nem is akartam ...). :)

mihoj 2019.09.01 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Első ponton a cetli haldoklik. Szét van ázva, próbáltuk rögtönözve felújítani. Jó kis kihívás a második pont, drága párom megszenvedte a frissen műtött veséjével. Útközben azért jókat málnáztunk, felérve a második ponthoz egy finomat szalonnáztunk. Vizünk az elfogyott már fent, a 34 fokos hőségben. Alig vártuk lefelé a kisinóci turistaház felbukkanását. Az egy igazán klassz hely, jó kis szállás lehetőség.
Szóval jó kis túra kerekedett a rejtés kapcsán, köszönjük!

IMG_1498IMG_1485
IMG_1499IMG_1497
IMG_1491 
Toti 2019.07.20 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Magashegyi mászásra való felkészülés jegyében egy hosszú és sok szintemelkedést tartalmazó túrát tűztünk ki célul a mai napra. Az idő tökéletesen alkalmas volt a Börzsöny kevésbé látogatott, utat is csak nyomokban tartalmazó részein falni a kilométereket. 28km és 1400m szint lett a nap végére a túra. Nagyrészt tökön, paszulyon közelítettünk, élmény volt:) Minkét pontot könnyen megtaláltuk. Erre a törpére már régóta vadásztam, most végre eljutottam idáig. Gábor, Toti

Hector project-1Hector project-2
Hector project-3Hector project-4
johnnycache 2019.06.22 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
Köszönöm az élményt! :-)

kupec 2019.06.01 14:45 - Megtaláltam
A logokat olvasgatva picit tartottam ettől a ládától, de sima ügy volt. Az 1. pont rögtön meglett, a koo-k még olvashatóak. A 2. ponthoz kicsit továbbmentem a Z+-en, majd egy meredeken emelkedő és jobbra forduló régi úton átváltottam az S+-re, majd onnan a háromszögre. A törpe gyorsan meglett, a jelszó még olvasható. A dobozból kiöntöttem a vizet, de ideje lenne karbantartani, mert nagyon kezd beázni.

IMG_20190601_134930IMG_20190601_143959 (1)
donkardos 2019.06.01 11:42 - Megtaláltam
Kóspallagról a sárgán, nagy sárban. A palack könnyen meglett, a koordináta még olvasható. Fent kellemes a kis rejtett tisztás, de a kilátás lombos évszakban nem zavartalan. Először fa odvában kerestem, de végül a földön heverve találtam néhány kéreg alatt, törötten és hajdani fényét vesztve. A doboz törött, beázott, cserére szorul, de sajnos nem volt nálam.

Lugo 2019.03.16 14:38 - Megtaláltam
megvan

mura 2019.02.09 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

Ancs 2019.02.02 12:14 - Megtaláltam
GCKOKO közben kis kitérővel ezt is megtaláltuk. Az első pont megvan, kisség nehezen olvasható. Innen átvágtunk a sárgára, majd a háromszögre. Út közben remek kilátásunk volt a visegrádi sípályára, a tetőn pedig az esztergomi Bazilikát sikerült megpillanatanunk.
Hector korához képest egész fitt, a logbook-ot azonban cseréltük.
Köszi

20190202_10534620190202_110647_HDR
20190202_111102_HDR20190202_112656
20190202_120343_HDR20190202_120838_HDR
20190202_121413_HDR 
ha2 2018.09.02 19:10 - Egyéb
A ládát őrző "KUKA" sérüléssel küzd. A doboz tartalma teljes cserére szorul. Lehet,hogy egy gondosabb ládagazda is jó lenne.

ha2 2018.09.02 08:10 - Megtaláltam
Derékig csuromvizesen értem fel a ládához az éjszakai esőzés után.

Liberty 2018.07.23 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.46
Az INOC első pontjától indultunk a HECT első pontjához. Sokáig kerestük a pillepalackot és a fadarabot, de hiába, valószínű karbantartást igényel, ha a következő kesser sem találja. Sokat kellett várnunk, hogy legyen térerő és ahhoz, hogy tovább tudjunk menni a második ponthoz, Vincenzo65-től kértünk segítséget, köszönjük szépen. Felfelé jelzetlen nagyon köves vizes árokban mentünk, néhol derékig érő csalánban, de visszafelé már a sárga+ turista útvonalon jöttünk. Hector ijesztő vigyora már messziről látszott. Nagyon szép a panoráma a magassági kőtől. Jó kis túra volt. Utána jól esett a lazítás a Szent Orbán panzióban. Köszönet a rejtésért.

Kóspallag címere
stmester 2018.07.23 14:20 - Megtaláltam
Az első ponton nem találtuk a pillepalackot, se fadarabot, segítséget kértünk Vincenzotól amit köszönünk. Utána vízmosásban, nagy kövek között mentünk fel a csúcsra. A törpe nem faüregben van, hanem csupaszon ücsörög. A rejtek nedves, a logfüzet szétázott, alig olvasható a jelszó.

Nandeur 2018.07.15 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltam. Nagyon hangulatos rejtekhely! Gratulálok.
Az első helyet még 3an kerestük meg. A törpikét mi D felől, egy földút segítségével szerettük volna elérni. Sajnos egy helyen nem találtuk a kissé benőtt utacskát, ezért toronyiránt tettem meg az utolsó kb. 200 métert. A dzsindzsás hegyoldal megmászásába már nem tartottak velem a társaim. Sajnálhatják!

Vincenzo65 2018.05.10 11:41 - Megtaláltam
Két pont két multihoz csapva, hamár ezt a környéket így meg pontról - pontrázták. Mind a két helyet ismertem. Jó volt geosan is erre járni.

acsipapa 2018.02.11 15:49 - Megtaláltam
meglett

Webber 2018.02.10 15:49 - Megtaláltam
A köd miatt épp lekéstük a kilátást. Ezt is jó régen kezdtük el, szerencse, hogy a régi gps-ben megvolt a koordináta. Fura egy jelszó. :D

ErdőCsöndje 2017.12.17 10:47 - Megtaláltam
Köszönöm!

vajasfok 2017.10.31 07:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 2 átlag: 4.00 súly: 3.67
Remélem nem követek el nagy bűnt, ha elárulom, hogy az első pontnál a szétázott fecni hiányzó darabján a szám a 4-es.

Szép, bejáratlan helyekre vezet az út, a kilátás is jó a csúcsról. Összességében jó láda, bár a rejtés leírása nekem kicsit erőltetettnek tűnik, de a túra mindenképpen jó volt az első zúzmarás őszi hajnalon.

Köszönöm!

klfmate 2017.03.22 16:56 - Megtaláltam
Sikerült, köszönöm! Az első ponton szerencsésebb lenne palack helyett valami szélesebb nyakú megoldás, mert nem volt könnyű kiszedni a papírt. Szegény HECTorra elég csupaszon találtam rá, amennyire lehetett, betakartam.

zolika87 2017.02.27 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
A GCKOKO multi levadászása közben egy kis mellékút. Nagyon furcsa egy ilyen (nem túl szimpatikus) törpe, mint láda :) Köszönjük a rejtést! A logbook elázott, tettem mellé száraz üres papírt.

sanya75kk 2017.02.25 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk:-)

zalajaro 2016.08.13 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Logbook elázva.
Szép a kilátás :)
Köszönet a rejtésért !

geooszi 2016.05.26 23:59 - Megtaláltam
Törpe levadászva! :) Sajnos a ládában állt a víz, a logbook is teljesen elázott. Leöntöttem, kicsit szárítgattam, de még igényelné a törődést...

sosi 2016.01.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Az 1. pontot tavaly tavasszal kerestük meg, de ránkesteledett.
Szerencsénkre ma délben tiszta idő volt, elláttunk a Gerecséig. Szép napunk volt, de a múltheti hó nyomtalanul eltűnt.

IMG_4903IMG_4894
vaslemez 2016.01.23 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Az 1. pont még múlt héten a KOKO részeként, 2. pont az Inóci körtől csak 250 méter kitérő.
Hektor örül a hónak.

GC3 
Shrek 2015.11.23 11:30 - Megtaláltam
GCKOKO közben kis kitérővel.

 
Dudu 2015.11.23 11:30 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

Kukucs! 
agecse 2015.10.04 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk...az utolsó pár száz métert szederindával benőtt utakon sajnos, de már régóta vágytunk a törpe trófeára, úgyhogy a karistolások ellenére megérte. G. Áron, Álmos, Boti, Enikő, Zalán és Neó kutya [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2015.09.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Megvan.

petili 2015.09.12 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Szuszogós.
Köszönjük a rejtést!

becko 2015.08.21 11:30 - Megtaláltam
6 és fél rejtés 18 pontjának keresgélése 28km-en.
Az 1. ponton alig olvasható a papír, ki kellett venni a palackból.
Kérem a következő játékos vigyen egy cetlit meg egy filcet,és írja át a koo-t!

Szilkó76 2015.06.06 14:28 - Megtaláltam
Részletesen később...

Köszi a rejtést!

Dióskanyar 2015.05.16 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.86
Megtaláltuk. Köszönjük!

Pajzsika 2015.05.16 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

kisember 2015.04.12 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
köszönöm a rejtést!

lacc 2015.02.15 12:33 - Megtaláltam
Ildi és Laci

Réka&Nimi 2015.01.24 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

h.krisz 2015.01.17 16:55 - Megtaláltam
túra végére egy kis levezetés...köszi

vaterlo 2015.01.03 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Az első ponttal eléggé megszenvedtem, egy kicsit máshol kerestem. A koordinátás papír már erősen foszlóban van, tettem be egy másik papírt. Hector könnyen meglett.

kópé1993 2014.11.09 10:24 - Megtaláltam
Az első pontot kb 20 percig kerestük míg végre előkerült. Hector viszont egyből meglett. Nagyon ötletes!

 
Webber 2014.10.25 14:40 - Egyéb
Az első pont hamar meglett a gyökerek alatt, a második pont viszont nem esett útba, így azt kihagytuk. Talán legközelebb.

R-Gyu 2014.09.20 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Óvakodj a törpétől! Először jól leizzasztott, aztán még meg is vakított! :)

Jól leizzasztott! Fent a csúcsonMár várt ránk...
Tiszaparti 2014.09.14 17:20 - Megtaláltam
Köszi!

katica 2014.08.31 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Kevés találkozást vártam annyira az elmúlt években, mint ezt, elkelne több ilyen kreatív és mókás láda :) Első próbálkozásom közvetlenül a törpéhez kudarcot vallott egy két évvel ezelőtti kintalvós túra alkalmával (pedig így visszatekintve alig pár méterre adhattam fel a keresést), így most inkább biztosra mentem és az első pontnál kezdtem. Utána irány a 2. pont, ez a hegymenet volt a mai nap csúcspontja, nagyon élveztem :) Majd szederbokrok és enyhe rosszullét az elfogyasztott mennyiségtől, és utána irány az erdő. Hector szegény elég öregecske és rozzant, ám szerencsére még így is eléggé fotogén, mint ahogy azt a mellékelt ábra mutatja :)
Köszi!

 
gagarin 2014.08.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.20
Meglátogattuk a törpét a 7 éves kisfiammal, ezt ő is látni akarta.
Több törpét a magyar erdőkbe!

Mellesleg kb 2kg őzlábgombával jöttünk haza. A fiam leosztotta előre: majd a lányok főzzenek, mi már megtettük a mi részünket.

Piroskaa1 2014.08.17 11:31 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

bohrmann 2014.08.10 07:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.88
Vegyesek a benyomások. A sztori maga érdekes, ennyiből különleges az ötlet, ez tetszik. Az, hogy mindez a Börzsönyben valósult meg, csak növeli az értékét. A látnivaló számomra azért csak 4-es, mert a Börzsönyben csupa ennél szebb helyen jártam. Szép hely volt ez is, örülök is neki, hogy újat mutatott. Kisirtás felől indultam a 2. pontért (miután az 1. már évek óta megvolt), és ez a sárga kereszt még ismeretlen szakasz volt számomra, elég elhagyatottnak tűnt. Visszafelé a sárga jelzésen mentem az aszfalttól, és nagy megdöbbenésemre azt tapasztaltam, hogy egészen Kisirtásig gyönyörűen rendezték a földutat, kiváló minőségű bicikliút lett belőle. A rejtés nekem azért nem tetszik, mert ki nem állhatom, amikor szúrós bokrokba kell másznom. Ezzel együtt összességében nagy élmény volt, a kevésbé ismert helyek miatt kifejezetten pozitív az összkép.

Bubbantó 2014.03.29 00:00 - Egyéb
GCKOKO kör teljesítése közben csak az első pontot vadásztam le. Hát az a 2-3 méter van akár 8-10 is, ami száraz időben nem gond, de eső után...
A palackban lévő papírfecni már lassan szétporlad. Kívülről nem látszik a szöveg, kiszedni meg elég nehéz volt. Megpróbáltam úgy visszatenni, hogy a következő játékostársam lássa kibontás nélkül is, de nem biztos, hogy sikerülni fog. Jó lenne, ha valaki vinne egy új cédulkát és nagyobb számjegyekkel, filctollal írná bele a második pont koordinátáit.
Az alternatív pótjelszót tartalmazó ferdén fűrészelt fát nem leltem...
Hectort ma nem kerestem, még várjon rám egy kicsit, annál nagyobb lesz az örömünk, ha meglátjuk egymást!

moli_gyuri 2014.03.01 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.19
Ragyogó napsütésben, szép helyre hozott Hektor.
A jelszó 1. része kicsit veszélyes helyen van, saras időben nehéz megközelíteni... nem akartunk fürödni a patakban télvíz idején....
Köszi a rejtést: Cilu&Gyurkóó
Mazsom

Szép-bérc
GSdriver 2014.01.12 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Először is itt szeretnénk megköszönni HECTornak, hogy az idei évben minket fogadott elsőként. Ez igazán nagy megtiszteltetés. A találkozó körülményeit illetően előre sejtettem, hogy nem lesz "ingyen". A bajok már az elején elkezdődtek, ugyanis a logikus parkolási pont környékén letarolták az erdőt. Húú, mondom HECTor jól berághatott a turistákra. A felszántott utakon sártenger, a szélein farakások, a tarra vágott hegyoldalon és beljebb kevésbé jelentős erdészeti utakon mindenfelé a kivágott fák otthagyott koronái jelentettek igazi erdei akadálypályát (a terep ma simán volt 4+, ráadásul ott, ahol még lazának kellett volna lennie, szerencsére később tél lévén könnyítést kaptunk). A pontfogás ennek ellenére sima ügy, talán túlságosan is az (abszolút nincs rejtve a "palack"). A koordinátát beütve egy pillanatra ugyan elhűlt bennünk a vér, de hát az idő gyönyörű volt, a nap hétágra sütött és mi pedig túrázni jöttünk ... Szóval hajrá, becéloztuk a törpelakot és folytattuk az ugrálást ágról ágra. Tél lévén a gerinc már felüdülés volt a pálya első feléhez képest. Megérkezve szegény HECTor magányosan álldogált egykori lakása helyén. A fa kidőlt, gyakorlatilag elporladt. Vendéglátónk makeupja is sminkesért kiált. Már messziről virított piros sapkája (kicsit abszurd a 3-as nehézségű rejtés a leírásban) és újra amanitát szorongat szegényke. A feminin piros gatyótól pedig a lábaival együtt szabadította meg valaki. Így most járásképtelen, ráadásul már a karja is eltört. Még szerencse, hogy a humora a régi. Igazán jó társaság, érdemes meglátogatni!

Összességében nagyon élveztük a túrát. HECTor általunk üzeni felszabadítóinak, hogy nagyon várja őket. Jól esne neki, ha kicsit gondját viselnék (rendbe szednék a ruháját és legfőképpen pedig új lakást adnának neki, mert jelenleg ahogy most ott áll szegényke, hát inkább egy eltévedt, szomorú, megtört kerti, mintsem egy szabadságát visszanyert büszke erdei törpére hasonlít szegény). Az 5/5/5 az eredeti ötletnek és HECTor szíveslátásának szól. Köszönjük szépen!

PS: A jelszót alig tudtuk kibetűzni, szinte olvashatatlanul elhalványodott. Segítségképpen átmásoltuk a logbook utolsó oldalára!

téblábol 2013.12.27 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Kicsit sárosan, de meglett.
köszi

Vértes 2013.12.01 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.06
Úgy 5 éve találtam meg az első pontot, most végre a törpe is meglett.

cav004 2013.12.01 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Hirtelen ötlettől vezérelve kerestük fel a törpöt, kicsit viseletes már szegény, de örülök, hogy még találkoztunk vele.

lczandris 2013.12.01 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
KOSP, HECT, és KOKO körtúra. Megtaláltuk. Köszi a lehetőséget.

pliptai 2013.11.09 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Az 1. ponton mind a két információforrás megtalálható! Persze egy kicsit keresni kell (a rejtő 3-ra értékelte a rejtés nehézségét), de egyáltalán nem vészes, nekem 5 perc alatt meglett mind a két hely! (A 2-at már brahiból kerestem meg, hogy tényleg elveszett-e, ahogyan azt az előző 'megtaláló' sugallta!) A törpe, aki teljesen álcázás nélkül várt az erdő magányában, nagyon tetszett! A visszafelé úton már voltak gondjaim! Több helyen a jelölt turistautakon keresztben fekvő kivágott fahalmok és a helyenként 'térdig' érő sár amit gépszörnyek csináltak, nehezebbé tette az utat lefelé, mint az felfelé volt! A Kisinóci Turistaházhoz érve már úgy néztem ki, mint egy varacskos disznó bevetés után! Így igazán emlékezetes maradt ez a doboz!!! Köszönet a rejtésért!

Egy szörny
Egyiptom 2013.09.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.65

Nagyon-nagyon-nagyon tetszett, hogy az útvonalat jelzetlen utakon tettük meg. Először ugyan a sárga kereszt jelzésen haladtunk 412m-ig Itt kicsit sáros "favágók" által használ úton haladtunk a zöld jelzésig, majd le balra a palackig. Ám a palacknak hült helye, de még a ferdére fűrészelt fadarabot sem találtuk. A kép itt lesz, ahol a gps mutaja - kicsit feljebb a helyet ahol lennie kellett volna szerintünk. Nagyon sajnáljuk hogy így nem találtuk meg a törpét. Az idén erre már biztosan nem járunk. Ha képek alapján megadod nagyon köszönjük. A második képen a fánál mutatta a gps, hogy ott a palack, de nem volt. A harmadik képen a gps-en a koo. Ezt már az úton mértük, a fától 3 m-re. Az első képen Őzlábgomba ami legfinomabb rántva. A harmadik Taplógomba, negyediket sajnos nem ismerem, az ötödik szintén ehető Gyapjas tintagomba, ami már sajnos az elfolyósodás határán volt. Nagyon finom ez a gomba akkor ha friss. [Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.10.23 17:15]

Köszönjük szépen.SzantoA 2013.09.22 11:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.74
Az első pont kapcsán az összes fellelhető leírás hibás. Némi szerencsével meglett.

udkpods 2013.08.27 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2013.08.20 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
Az első ponttal semmi gondunk nem volt. A másodiknál toronyiránt mentünk a hegyre, ezt nem annyira szerettük. Aztán a tetthelyre érve rájöttünk, hogy nem is volt olyan rossz az a meredek hegyoldal. :-) Hector bevette magát a kökény-vadrózsa kombóba és minden csábítás, fenyegetés, zsarolás süket fülekre talált nála. Ha ő nem jön ki, mi megyünk be! Aztán ráadásul még egy kicsit bujócskázott is velünk, de végül ott hevert teljes életnagyságban, röhögve, mára már erősen viharvert és dőlésszöget váltott hajlékában. Véráldozatunkat elfogadta, logbookot odaadta.

A logbook szétesőben, jó lenne cserélni. Tollat, laminált info papírt tettem.

 
Péter60 2013.08.20 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Nagyon tetszett, még a véremet is hullajtottam érte:). Szegény hector megvan, még ha kissé romosan is.
Még jó, hogy a már-már alig kiolvasható jelszót lefotóztam, mert az is a helyhez illően "trükkös". Kis karbantartás elkelne...

Attilacska 2013.08.14 13:00 - Megtaláltam
Lehet hogy HECTor a bányába ment dolgozni.
Mert sem őt sem a bányabejáratot nem találtuk.
Mellékelten csatolom a helyszínen készített fotókat, mely
alapján kérem találatként elfogadni szíveskedjenek a látógatásunkat.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.09.15 20:27]

molka 2013.04.13 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.88
Kóspallagi kirándulás során, GCKOKO közben, rettenetes sárban, meg vízben de meglett. A kilátás tényleg csodás, jó hely, nyugis. Köszi!

carmin 2013.04.13 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
A GCKOKO láda teljesítése közben iktattuk be a törpe felkeresését. Nagyon jó innen a kilátás, köszönjük a rejtést.

rétihéja 2013.04.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Nagyon jó láda, szép kilátással. Köszi
A leírást azonban pontosítani kell...
Az első ponton nem palack, hanem tároló (nem is kicsi...), nem a gyökerek között, hanem egy fatönkben; a pótládának mi nem láttuk nyomát.
A törpe maga - ahogy a valaha befogadó fa is - megadta magát: elég viharverten fekszik, vélhetően az avar alatt. Mi legalábbis a hóból túrtuk ki; a piros kalapja kilógótt...

emmerwald 2013.02.26 09:00 - Megtaláltam
Köszönöm

Zuzda 2013.01.27 14:55 - Nem találtam meg
Sajnos a 20-30 centis hóban, az első ponton elbuktunk :(

gabortel 2012.11.18 12:02 - Megtaláltam
Inóci kör közben egyszer csak ránkkacsintott egy törp...

kobcikrajci 2012.11.14 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Az első pontnál legszebb arcát mutatta az ősz, majd felkerekedtünk a törpeszabadításhoz. A cél azonosítása után lett világos, hogy bizony kiadósan emelkedő útvonalra számíthatunk, amit már az inóci kör bejárása során is nagyon kedveltünk. :) Útközben traktor és hozzá kötött ló is követésünkre indult!
Köszönjük a jelszó elírása miatti segítséget az előző megtalálónak!

picuresnagyur 2012.09.16 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
köszi

erdélyiek11 2012.09.01 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

SzabEdAn 2012.09.01 00:00 - Megtaláltam
Meglett köszönjük...

Szabó Család 2012.08.27 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.14
Jó nagyot másztunk, de megérte, szép az erdő, őzeket is láttunk. A törpe jól van. Örült a társaságunknak. Köszönjük.

Törpe 
KOL*Team 2012.07.23 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

túráZoo 2012.06.16 16:24 - Megtaláltam
Élmény volt, köszönjük! [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

A két törpe gyorsan összebarátkozott. 
Fanni és Tomi 2012.05.27 17:30 - Nem találtam meg
Nem találtuk meg, pedig átfésültük a környéket, nem találtunk pillepalackot, illetve ferdén vágott fadarabot sem. Így sajnos nem tudtuk meg Hector hollétét sem.
GCNHH-felől érkeztünk, jöttünk le a Kéken, aztán jelzetlen utakon áttértünk a S+ és SO jelzésekre, és innen alig találtuk meg a csalánnal és gazzal benőtt út kezdetét. Amikor rövid nadrágban átvergődtem magam a gazon, utána már a térdig érő avar már egész elviselhető volt. Feljebb már nem annyira avaros, de a ládát sajnos nem találtuk meg.

lumiksz 2012.05.19 16:04 - Megtaláltam
Szerencsére otthon volt őkelme és a kilátás is nagyon Szép. Érdemes felkeresni! Köszönjük a lehetőséget!

Ronin 2012.05.19 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.00
M.
Szuper jó túra kerekedett így az "ezres" kapcsán. GCInoc-al összefűzve találtam meg szegény viharvert Hectort.
Köszönet a rejtésért!

 
alexp 2012.04.07 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Megvan!

Köszönöm a rejtést.

vittorio 2012.03.31 11:30 - Megtaláltam
BME Re-túra. Köszi!

WebMonster 2012.03.31 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Nagyon nagy szél volt, de szép helyre sikerült elvezetni. A "láda" ötletes :)
BME Re-Túra.

clip 2012.03.31 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
BME RE-Túra 2/6
Nem egy szokványos rejtés, köszi :))

Chubby 2012.03.31 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
GCInoc teljesítése közben. Már régóta szemeztem a kisöreggel, most végre egy találkát is összehoztunk. Szegény egy kicsit meg van törve, tán elkélne egy új törpe. Zseniális a jelszó :D

Biobori 2012.03.31 11:30 - Megtaláltam
BME-s túra 6/2
Köszi a rejtést!:)

walky 2012.03.31 11:30 - Megtaláltam
BME-s túra 2/5
Köszönöm!

Gyuree88 2012.03.10 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszi szépen a rejtést :) Nagyon szép hely. :)

Kryx 2012.03.10 10:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
A GCINOC bejárása során a setafika.hu csapatával.

Blue Mali 2012.03.10 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Köszi a rejtést.

Sétafika.hu túracsapattal találtuk meg.

Inóci-kör láda, és túrakiírásom miatt jártunk erre, de nem bántuk meg.
16 ember teljesítette a távot.

Sajnos az 1.-es pont elázott, így jégbe volt fagyva a koordináta.

A törpike megvan, igaz kicsit megtörve:(

Köszi.

Gábor75 2012.03.10 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Öröm a köbön.:) [g:hu 1.4.6] [wapon beküldött szöveg]
Sétafika túra keretében csoportosan vadásztunk e békés törpére. Kicsit kopott már szegény,de a jókedve töretlen. :-))
Köszönöm az élményt!

Puszkany 2012.02.12 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.43
Nem lehet megunni, soha soha nem lehet megunni... Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Idei első közös tréningezésünk Miráékkal. Kellemes időben, jó társaságban. Sajnos a kisemberen is meglátszik az idő.

 
Gábor66 2012.02.12 11:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Megtaláltuk, köszi!

Mira 2012.02.12 11:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, részletek hamarosan! Köszi! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

SünVeedee 2012.01.29 12:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
Elég kalandos úton sikerült végül megtalálni a törpöt, ugyanis a tizensokéves térképet és a telefonos GPS-t nehéz volt szinkronba hozni, illetve ezek birtokában a megérzéseket is sikerült elnyomni. De nem baj, a törp megvan, piros sityakja kikandikált rejteke alól, mi végül hazataláltunk! Viszont megérte felmenni oda!
Nem kellene újra festeni?

Vizapoo 2011.12.11 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.85
Jó volt a Hectort megtalálni, Köszönöm a rejtést.

Én és Hector köszönjük szépen jól vagyunk.
Ezúton kívánunk
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt
minden ládázónak

Vizapoo & Hektor

Én és Hector 
CacheFinder 2011.10.29 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
GCInoc tejesítése közben kerestük meg HECTort, hogy enyhítsünk magányán. Fantörpikus kaland volt!
Az első pont könnyen meg lett, bár már nem pillepalackban találtuk meg a jelszót, hanem egy törött tetejű műanyag konyhai edényben, amelyet tetővel lefelé rejtettünk vissza, hogy ne ázzon be. Magához HECTorhoz szuszogtatós, hosszú emelkedőn át vezetett az út, de már a hely miatt is nagyon megérte felkínlódni ide a 94 kilómat.
A törpicsek a rejtekéből rendesen kilátszott, így nem kellett tartani attól, hogy félelemben él. Ugyan a lábait már elvesztette, de töretlen lekesedéssel várja a megtalálóit! Hangyáknak nyomát sem találtuk benne.
Köszönjük a rejtést, nagyon jól szórakoztunk!

LaySoft 2011.10.29 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.41
GCInoc teljesítése közben kerestük fel. Azt hiszem ezt a ládát a legjobbak között fogom számontartani, szeretem az ilyen egyedi ötleteket.

SirLes 2011.09.22 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.20
Megtaláltam GcInoc keresése közben.

1 
Gyros 2011.09.18 14:48 - Megtaláltam
e [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

Goldenbay 2011.09.18 14:47 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

bambasanad 2011.08.13 14:35 - Megtaláltam
Csalán harc!!
Derék fölé érő csalánnal kellett megküzdni a törpéért.
Hectorba egy vérmes hangya család költözött, nem örültek a bolygatásnak.

A kilátást zömét a vegetáció takarta.
Lombullás után azonban nagyon szép lehet.
Köszönöm.

Ruttkay 2011.07.17 10:00 - Megtaláltam
KX!

Időugrás!Időugrás! 2.
Sikeres teleport!
Kapcs ford... abl nyiss! Időugrás 4.A kód neve:Delta
Hajo 2011.07.16 11:37 - Megtaláltam
Inóci kör teljesítése közben kerestük meg Évával együtt a 17. házassági évfordulónk napján.

Az első ponton a doboz fedele rommá van törve, félig volt vízzel. Fejjel lefelé rejtettem vissza, hogy ne folyjon bele a víz. A 2. pont koo-ja még olvasható, de a következő kereső vihetne egy kis méretű dobozkát. Nálunk nem volt.

Gyalogos kupa: 21 km

Attibati 2011.04.25 08:14 - Egyéb
Gyalogos kupa: 37 km

Marvin 2011.04.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megleltem, GCINOC teljesítése közben.

soma72 2011.03.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Azért, hogy ne legyen egyedül Hector, vittünk Neki egy gyerek törpét. Ha lehet ne hozzátok el Tőle! Köszi a rejtést, nagyon jól éreztük magunkat.

GeoCsacsik 2011.03.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
Köszi a rejtést :)

csg69 2011.02.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Megvan :)

Csaba & családja 2011.02.12 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 4.27
Kicsit könnyebb ládára számítottam. Ez engem nem is zavart volna, de a család többi tagja nem volt túl lelkes az újabb és újabb kaptatókat látva. Azért lefelé már ők is megbékéltek.

BiBoLi 2011.02.06 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Hol másztunk, hol csúsztunk, de nyertünk 1 találatot :)) és csodálatos panorámát !
Bővebben Avranellánál !
Köszönöm a rejtést !

zöldfülű 2011.02.06 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Hurrá, újra cach-time a Börzsönyben!!!

Miután kivégeztük a király(i)t a réten, elindultunk új uralkodót keresni :) A közelben lakó törpére esett a választásunk...
Menet közben mindenféle színű utakon, és igen-igen gyakran utak nélkül törtünk a cél felé, amiről néha azt gondoltuk, hogy valaki húzza előttünk, mert valahogy csak nem tudunk odaérni :(
De mint ahogy a mesében a legkisebb királyfi, mi is elnyertük méltó jutalmunkat: megleltük HECTort és a gyönyörű kilátást!
HECTorral közöltük, hogy mától ő a király, uralkodjon magán... Ja, meg a kilátásra is mondtuk, hogy király!!!
Bővebben majd Avranella tollából - előbb vagy utóbb :)

Köszönöm a rejtést

Innen indultunk...Mentünk...
Mentünk...Mentünk...
Kicsit megálltunk...Megint megálltunk...
Azután még egy kicsit mentünk...És végül csak bámultunk...
Csak bámultunk...Meg bámultunk...
Avranella 2011.02.06 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Multik a Börzsönyben - avagy tömény szívás a sárban 9-17-ig :) Liával és Zöldfülűvel. Még azt is hozzátehetném, hogy Börzsöny vs. Avranella 2:1 - megint a Börzsöny nyert... Anno a GCTT01 alkalmával sikerült úgy lemerítenem magam, mint még soha, de ez a nap minimum méltó folytatása lett ennek a sorozatnak. Totál elfáradtam, és ez még most, a vége után több, mint 24 órával is érezhető.
Ilyenkor tűnődöm el néha - persze kicsit sem komolyan, inkább költőien, hogy ugyan mégis mi a fenéért jó ez nekem? Aztán megnézem a képeket, visszagondolok az egész túrára, és tudom, hogy a következő alkalmat sem hagynám ki a világ minden kincséért sem :))).
Ellenben kezdek egyetérteni azokkal, akik úgy gondolják, hogy a (vagy legalábbis egyes) multikért nem csak egy pont járna... ;p

4/3. Még hogy "kis"ember...?! (Egyébként szerintem Endre (piret) rokona, teljesen egyformán vigyorognak.) A "kis"ember igen nagy utat tett meg, és ezzel minket is erre kárhoztatott... Már az egyes pontra menet jó szuszogtatósnak ítéltük a helyzetet, de a kettes pont koo-inak bepötyögése után világos volt, hogy a lényeg még csak most jön :). Ráadásul amikor a szintúton a gerinchez érve kénytelen voltam beismerni a többieknek, hogy bizony-bizony, most arra fölfelé megyünk tovább, hááát... nem voltam népszerű :D.

Aztán persze felértünk, és a törpicsek előcsalogatásakor megállapítottam, hogy az idevezető út (meg a közel 6 éve tartó őrködés a bokor tövében) Őt azért jobban megviselte, mint engem - nekem még mindig megvannak a lábaim! Ha fáradtan is, azért érzem őket :D. Viszont a kilátás nagyon szép - csak ezek a meredek oldalak ne lennének! :s Vagy ha már meredek oldalak vannak, legalább sár ne lenne, meg ilyesmi.

Mivel mára még egy (hajjaj, de milyen, ajánlom a következő logunk megtekintését is!) multi várt ránk, amiről nem szívesen mondtunk volna le, nyakunkba kaptuk a lábunkat (amennyire ebben az állapotban, időben és helyzetben ez lehetséges), és iparkodtunk vissza Kisinócra. A lefelé, ha lehet, még rémesebb volt, de hiába sajog még most is mindkét lábam - akkor is megérte! :)

Köszi a rejtést!

Árnyék a kanyarbanUgyanez szemből
és még egy megközelítés a témában :)"Hopp, egy patak" :)
Igen, arra FELfelé... :DA "jártányi erőnk" fogalmának újraértelmezése...
Széles, tágas a tér...No, ki találja meg ezen az esztergomi Bazilikát? :)
Kisinóc felé visszaútonSzilárd halmazállapot :)
izsolt 2011.02.06 12:50 - Megtaláltam
Bevallom, azt hittem a második pont közelebb lesz az elsőhöz..
Szerencsére a mai túrám viszonylag közel ment el mellette, úgyhogy levadásztam (jártam már itt tavaly márciusban is a forrástúrán, de akkor itt pont egy ellenörzőpont volt)

Ja, aki a jelszót kitalálta annak csókoltatom a kedves szüléjét :-)

ludvig 2011.01.22 00:00 - Megtaláltam
halálijóóóó

szelt 2010.11.30 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
ok

LótiFuti 2010.11.20 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Szép, őszi futó-kirándulás során megtaláltam.

e@sy 2010.11.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Tökéletes láda, pontos koo. Nagy élmény volt az egész családnak. Köszönjük !

 
Dr.Lada 2010.11.06 09:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Log, képek később.

Szollo 2010.11.06 09:52 - Megtaláltam
Nagyon jó túra volt, vidám társasággal. Jó emelkedő volt a láda előtt.

DopoD699 2010.11.06 09:50 - Megtaláltam
megvolt :)

gyulacy 2010.10.31 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Gyönyörű idő volt, tökéletes láda, köszönjük :)

Soko 2010.10.31 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Pontos kordináták gyors találat. Köszi a rejtést.

szilaspatak 2010.10.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon jó rejtés, köszi!
De a későbbi keresők számára a leírást lehetne pontosítani: az első helyen nem pille palack, nem gyökerek között, és ferdére fűrészelt fadarab sincs; a törpét (sejthetően) valaha rejtő fa pedig kidőlt, úgy hogy rejteke most gúlába rakott botokból készült wigwam.
Ennek ellenére mindkét pont könnyen megtalálható - amennyiben az első ponton nem viccel meg a műszer... 20 méteres hibája engem először a ládától egész "messzire" vezetett. (Ez a fogalmazás a helyszínen érthető lesz).

kleno 2010.10.16 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.24
Sajnos a PDA-m megviccelt bennünket és elég sokat bolyongtunk feleslegesen. Illetve próbáltunk "toronyiránt" menni, így kicsit nehezebb találat lett mint amire számítottunk. De a "láda" kárpótolt.

Adrienn & Kleno

N.Zs. 2010.10.10 14:45 - Megtaláltam
Nem szeretjük, ha nincsenek megadva előre a koordináták a ládaoldalon. Ez a pont most a tipikus eset volt, mert múlt héten az Inóci körbe illeszthettük volna, ha tudjuk előre a pontjait. Az idő remek volt, a csúcson bő órát időztünk, jól éreztük magunkat. A csúcs előtti magasleshez egy frissen lelőtt vaddisznót vitt valaki, még a vére sem alvadt meg. Nem volt valami jó látvány....
Az előttünk járók kicserélték a dobozt és tartozékait, köszönjük.

első pontnál
 
Attil@ & Réka 2010.10.10 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Kicseréltük a ládát és a logbookot!
Köszönet Mr Zerge-nek a jelszóért!
Petra, Peggy, Attil@

MegújulvaRossz időben, rossz helyen :(
Petra 2010.10.10 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
GCINOC bejárásánál terveztük ezt a ládát, de szomorúan láttuk, hogy beteg. Ezért Attila megszerezte a jelszót és kicserélte a ládát :) Én is köszönöm neki :)

én és HECTorPeg és HECTor ;)
Lóri 2010.10.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Köszönjük a rejtést, a gyerekek nagyon élvezték a törpe "vadászatot"!
Sajnos a logbook elázott, a jelszót nem tudtuk elolvasni.
Kérjük a láda megtalálását elfogadni.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.11.18 18:30]

Gábor és Edit 2010.10.03 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.34
A láda beázása miatt mi sem találtunk jelszót.
Útközben rengeteg gombát találtunk.
Kérjük a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.11.06 13:38]

A logbook szétázott...
 
PEx2 2010.10.02 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Urbanj-vel és barátainkkal találtuk meg a Lokomotív 424-es túra 14 km-es távjának teljesítése után. Sajnos a logbook annyira össze volt ázva, hogy semmit nem bírtunk kibogozni belőle. Kérném a megtalálás elfogadását! Köszönöm!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.11.06 13:35]

urbanj 2010.10.02 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
A Lokomotív 424 14 km-es teljesítménytúra kiegészítéseképpen indultunk Hectorhoz PEx2-vel baráti társaságban. Régóta szerettünk volna eljutni a törpéhez, most végre sikerült is. Nagyon sajnáljuk, hogy a törpét már kicsit törötten, a logbookot teljesen szétázva találtuk meg. Próbáltunk a jelszóra rátalálni, de nem jártunk sikerrel. Kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.11.06 13:35]

vitibi 2010.09.29 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Köszönöm az ötletes rejtést és a kilátást! A doboz teljesen beázott,így a jelszót sem tudtam kibogarászni a logbook-ból.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.11.06 13:35]

 
vasony 2010.09.12 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.82
A füzet teljesen el volt ázva, a jelszót elég sok bogarászással sikerült kideríteni.

snake 2010.07.30 11:40 - Egyéb
Gusty logja rossz gombnyomás miatt lett elutasított státuszú, megpróbálom visszacsináltatni, bocs. Természetesen el kívántam fogadni.
snake

mayagabor 2010.07.01 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Szegény, nagyon unatkozik, az utobbi hetekben nem volt látogatója... Kis csokival próbáltuk vigasztalni, de nem szereti....
Ötletes rejtés, köszönjük.

(Az első pont leírása nem precíz. Nem "gyökér" alatt találtunk egy "pille palackot", hanem egy több felé ágazó fa törzsei között egy kerek ételdoboz volt. A "ferdére fürészelt fadarabot se találtuk.)

gusty 2010.06.13 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Fiam osztálykirándulásán a 7.z osztály megtalálása. A nagy izgalom és fényképezés közepette a jelszót elfelejtettük megnézni. Remélem a fénykép alapján elfogadható a megtalálásunk.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.08.20 21:27]

7.zRejtek
Naszály 
Discover 2010.06.12 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Köszönöm a rejtést!

Kincs&kincs 2010.05.24 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Kalandos úton érkeztünk toronyiránt. Egy nagy vaddisznócsapatot riasztottunk meg. Hectorra gyorsan rátaláltunk, kérte, hogy vigyük el egy kicsit sétálni. Nem mondhattunk nemet! :) Megmutattuk, milyen gyönyörű virágos a rét, és milyen szép még mindig a kilátás. A kis huncut még fára is mászott :)) Nagyon boldog volt és örült :))))

 
E-K-M 2010.05.08 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.40
Sziasztok,

Megtaláltuk...)))
Nagyon szép út volt, de a kilátás és a látvány még szebb...)))
Még szerencse, hogy a törpét vitték, mert magától biztos nem akarta volna a meredek emelkedőt...
A legközelebbi látogató ha tud vigyen egy dobozt a törpének, mert a régi törött és a csigák már megtalálták...

Köszönjük a rejtést és jó kirándulást mindenkinek!!!

Murus 2010.04.24 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
[wapon beküldött szöveg]
Az első pontot kb 1 hónapja találtuk meg, de azóta nem jöttünk vissza ide. Az Inóci körbe iktattuk be most ezt a pontot. A kilátás gyönyörű, az időnk is szép volt. Viszont Hector már eléggé kivan. A dobozban levő logbook úgyszintén. A jelszót egy félbetépett fecniről lehet leolvasni, nem ártana egy kis felújítás. Murus és Cica

vicaroka 2010.04.11 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Az első részt még előző életemben kerestem meg, kétszer is. Így már ismertük a végpontot és a Csipet-csapattal meglátogattuk a végét a Vesszőcske-túra keretében. Szép a kilátás, köszönjük!

Bubuka 2010.03.27 10:00 - Megtaláltam
Zergivel a GCINOC közben.

Zergi 2010.03.27 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Fogtam!
Bubukával, Andrissal no és Bodzával jártunk erre. Nagyon tetszettek a megmutatott helyek!
Megjegyzem, hogy a láda állatok által elérhető része ki van rágva, lyukas! Sajnos nem volt nálunk ekkora doboz:(

 
Rekuja 2010.02.21 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Hetek óta készülünk meglátogatni Hectort, de a hóhelyzet miatt sose mertünk nekivágni a kellemes délutáni vendégségnek. A mai napsütés felcsalogatott minket a Börzsönybe, és szerencsére nem a Szent Orbánból lefele jövet ejtettük útba az első pontot (az mekkora szívás lett volna!).

Olvadó harminc centis hóban öröm túrázni, mindig is kíváncsi voltam, mit érezhet a jégkásába pottyant légy. Nem kis falloszirigység lett úrrá rajtam, mikor a térdig érő hóban rámjött a pisilés. Nem tudom ki tervezte a nőt, de az tuti, hogy most jót mulatott rajtam :S

Szegény Hector lábát valami barbár őslakos amputálta, de szerencsére a hideg miatt nem vérzett el. Kezd túl lenni az ebből fakadó mély depresszión, és vidáman tekint a tavasz elé, remélve, hogy egyre több látogatója lesz a meleg beköszöntével. Sajnos nem tudtuk megkínálni egy kis meleg teával, mert azt valami rendkívül praktikus okból a kocsiban hagytuk, ami tekintve, hogy oda-vissza közel 7 kmt mentünk nem kevés szinttel, felettébb idióta ötlet volt. De legalább a kocsi így nem volt magányos, mert játszhatott a hiper-szuper narancssárga űrtermosszal :D

Útban a vendégségbeLóránt megpróbálja visszaoperálni a letört lábat
dzoli1 2010.01.16 12:30 - Megtaláltam
Gyönyörű napos időben, kutyákkal. :)

smafu 2009.11.22 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Kismaros (MÁV) - Királyrét (kisvasút) - GCKIKI - GCHECT - Királyrét, 18 km, 660 m szintemelkedéssel.
GCKIKI felől. Én voltam a 200. megtalálója:) Ja, és gondoltam sok szeretettel doGmAI-ra :) Kellemes az út felfelé HECTorhoz, de a nagy köd miatt a tájban nem lehetett gyönyörködni. Félelmetes, ahogy kukucskál. Tartván tőle, hogy valami állat beleköltözött a rögtönzött odúba, a rejtést óvatosan analizáltam:) Visszarejtettem, majd másfél óra alatt lerohantam az utolsó kisvonathoz Királyrétre. Kemény menet volt.

EmelkedésÚtközben
GerincItt biza felfelé
papa71 2009.11.14 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Kicsit toronyiránt, de könnyedén meglett

kb ibic 2009.11.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
ok

kajakos 2009.10.31 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Megtaláltam

Macz család 2009.10.29 11:00 - Nem találtam meg
Nem találtuk meg, mert a gps úgy gondolta, hogy most gyenge lesz neki a jel (ezért anya jelképesen földhöz vágta, egy kedves avarkupacba, de gps-ünk túlélte szerencsére), és nem láttunk semmilyen pillepalackot vagy ferdére fűrészelt fadarabot. Az esős időtől felázott avar sem kedvezett . A leírás nagyon tetszett, mindenképpen meg akartuk találni ezt a törpét. A völgyben láttunk egy szalamandrát.

gyík 
pakrella 2009.10.25 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Kimondottan eredeti és ötletes a rejtés! Nagyon tetszett, hogy nem egy egyszerű konyha műanyag doboz várt a rejteken. Még sok ilyenre lenne szükség!!!

kunpar 2009.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Az első pontnál minden a helyén volt. A palack még megvan, a fűrészelt fa műanyag dobozra lett cserélve. A célnál lévő műanyag doboz már eléggé viharvert, de még használható állapotban van: kilyukadt, elázott, bogaras.
Kezdő geocachingolóként az első ponttól "toronyiránt" indultunk a második pontig. Csúsztunk-másztunk, de megérte. :) Felejthetetlen élmény volt.
Köszönjük.

Tepiszellem 2009.07.17 06:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Reggeli előtti frissítő túra :)
A törp meglepett, nem hittem , hogy tényleg ott van.
A kilátóba nem mentünk el, mert várt már a reggeli és egy kellemes szaunázás majd lubickolás a SZt. Orbánba.

zöldcsacsi 2009.07.17 06:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Igazi hajnali horror a Börzsönyben, még szerencse, hogy tepiszellem is itt(ott) volt...

zsbenko 2009.06.14 10:26 - Megtaláltam
Már régen kinéztem ezt a különleges ládát, és most sikerült.

Lonka 2009.06.13 10:20 - Megtaláltam
hahaha, mekkkkora ötlet! :D
tudok pár felszabadításra váró törpét ;)

HA7AT 2009.06.11 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
megvan nem nyafogtam.

Vándor Csillag 2009.06.11 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Óriási!!! A törpe is, a rejtés is. :) Az emelkedőktől nyafogós Lalával, végén szakadó esővel, de megleltük.

ggyk54 2009.05.24 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.56
Teljesitve.

jasa2 2009.05.01 11:49 - Megtaláltam
megtaláltam

GorTen 2009.04.18 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.48
Az Inóci kör geoláda keresése közben iktattuk be, gyönyörű tájakat láttunk.
Jó parkolási lehetőséggel, rögtön a vadregényes terepen lehettünk.
Rengeteg szalamandrával találkoztunk !
Köszönjük!
Marcsi, GorTen, Kriszti, Miki :)

csgyuri 2009.04.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.38
Első pontot ne a leírás szerint keresd, mert erdőirtás volt, jelenleg egy fa rejti a dobozt (tehát nem pille palack!)
Második pont:
Sajna a fa kidőlt, már csak egy kupac alatt fekszik a törp. A hely szép.

Böbe Baba 2009.04.12 18:54 - Megtaláltam
Annyira jó volt a "láda" leírása, hogy egyszerűen muszáj volt megkeresni :-) Az első pontot kicsit nehezen találtuk meg, mert benéztük a leírást és az út másik oldalán levő gyökereket túrtuk végig, annál is inkább, hogy a GPS is arra mutatott... Gonoszságot nem találtunk az első ponton, hacsaknem a második pont magasságát jelző számot nem vesszük annak :-) Húzós menet volt, annál is inkább mivel biciklivel mentünk, és kis csapatunk nőnemű tagja nem nevezhető tapasztalt terepkerékpárosnak, amely tapasztalatlanság leginkább kerékpártolásban nyilvánult meg. Hector piros sapkája (a zöld festék sajnos leázott) már messziről virított, lehet, hogy csak lépteinket meghallva mászott vissza az odújába és még nem volt ideje elbújni. Mi azért jól betakartuk :-)

Hoppá, ki lapul itt?Kukucskál az erdő réme
PeLe 2009.03.22 00:00 - Megtaláltam
köszönjük a rejtést!

Mathau 2009.01.24 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.07
Unokatesómmal vágtunk neki az Inóci kör doboznak és ezt is útbaejtettük. Remek láda, illetve törpe. Valami csökkent értelmű még egy sapkát is csinált neki óvszerből... A kilátást sajnos nem tudtuk élvezni, mert elég párás idő volt.

Kukucsi 2008.11.15 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Már egy héttel ezelőtt megtaláltam a papa osztályával, vak sötétben. Most sikerült regisztrálnom.
Köszönöm a rejtést, nagyon tetszett.

Áron 2008.10.27 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Jó rejtés. Csak este mindenbe beleakadtam és néha elestem hála a köveknek, de megérte.

VHA 2008.10.27 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Jó kis túra volt egy kis esti séta keretében. A hely is kitünő volt de a rejtés lehetett volna egy kicsit jobb, de jó volt!

petiba 2008.10.27 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Esti lädäzäs. [wapon beküldött szöveg]
Számháborúzás után, már sötétben indultunk megkeresni a törpét. Lelkes kis csapatunkat a lámpák elromlása sem rettentette el. Véresen, meggyötörve, de büszkén fotózkodtunk Hectorral...
Többünknek ez a legszebb emléke a három napos túra alatt.
Az ötlet, s a megvalósítás is tökéletes.
Köszönjük a rejtést.
Peti bá' és a lányok, valamint a 7.c lelkes csapata

Májki találta meg...
Mirabelle 2008.10.24 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.64
Megtaláltuk! Kilógott a piros sapkája...
Egyébként 5 pont jár az ötletért és leírásért, a rejtés csak azért 4-es mert Hector egy faüregbe kívánkozik, és ezt nem vettétek komolyan :))) (meg amúgy is szúrós körülötte a táj és azt mondta, azt sem szereti- mindig szentségelnek a megtalálók, mert alig férnek el körülötte.)
Amúgy a sárga+-ről mi letértünk - nem önszántunkból, de végülis jól sült el - így egy jelzetlen erdei úton mentünk kb. a S+ és a S3szög elág aljáig párhuzamosan a patakkal, és ott fel a dombra. Így ez szinte vízszintes terep volt, a végén kicsit dzsindzsa és dombmászás (kullancsokkal) de csak pár méter. A S+ viszont végig emelkedik kitartóan.
Köszi a rejtést!!! És grat. az ötletért!

Robin13 2008.10.24 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Köszi az ötletes rejtést.

Exszel1 2008.10.12 11:25 - Megtaláltam
ok

m.zsömi 2008.10.12 11:05 - Megtaláltam
ok

fanyűvő 2008.09.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 1.00
Megtaláltuk, nagyon tetszett, jó ötlet a törpe.

sirgalahad 2008.08.23 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Rövid ez a történet
Megleltem a törpémet
Aszondta, hogy: "Öregem,
Kutasd át az üregem!"

elbújvaelőbújva
kilátás 
norbimoncsi 2008.08.02 11:00 - Megtaláltam
Nagybörzsönyi túrázásunk első állomása. A láda kivitelezése szuper, nagyon tetszett, de a hely nem igazán fogott meg (túlságosan ruha- és bőrszaggató), szerintünk szebb helyet érdemelne a törpe. Amint kiemeltük a helyéről, már elénk is tárult a kincs: kiesett a láda, kissé meg van rongálódva a törpe talpa. Logoltunk és visszaálcáztuk, aztán magára hagytuk és irány GCHORV. Köszi a rejtést!

KilátásA kis kíváncsi
Norbival ...... és Moncsival
elani 2008.07.06 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.11
Nagyon vártam már a találkozást a kis törpével, de megmondom őszintén, nagy csalódás volt az egész. Nem így képzeltem az egészet, nagyon furán volt visszarejtve a helyére, rám nem is kandikált egyáltalán, pedig emiatt tettem meg azt a nagy utat. Azért jól megsimogattam, és le is takarítottuk rendesen, mert elég poros volt. A rejtők azért jobban ránézhetnének, mert a kis füzet darabokban van, valami bogár, egér rághatja, a doboz alja hézagos is. A kis törpe egyre jobban törik szét. Azért jó kis kirándulás volt!

Nagyon aranyos volt :-)Hát nem éééééééérted???
RiFi 2008.07.06 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
GCKiEV-től érkeztünk Anival a mai nap fő attrakciójának számító Hectort megkeresni. Olyan jó és vicces a leírás, hogy egyből kedvet kaptunk hozzá :D Nos, az első pont, a fa kidőlése miatt lehetett volna nehéz, mert a műszer még 12 m-re jobbra mutatta, amikor balra nézve megpillantottam egy gyanús kupacot. Naná, hogy az volt a doboz helye. Szerencsére. Egy pici mackó árválkodott benne, Matyi egyből a pártfogásába vette, majd a közös fotó után búcsút vett tőle. No, innentől egy kis kálvária...tényleg sok volt a lejtő és emelkedő, nagyrészt erdei talajon (túracipő erősen ajánlott! - nekünk nem vót). A sárga+ úton tovahaladva egy vadászlesnél elfogyasztottuk az elemózsiát és pihentünk. Elég meleg volt... Aztán irány a csúcs. Itt is volt inda, susnya, csalán és vadmálna bőven, nemcsak az előző ládánál. De már nem érdekelt minket, akárhány sebből véreztünk, csak Hectort akartuk már látni. Útközben találtunk málnát és szamócát, megkóstoltuk, nagyon fincsi volt. Ani először kóstolt szamócát. Némi keresgélés után meglett az erdei törpe. Picit mindketten csalódtunk, én speciel két okból: egyrészt nem úgy volt visszarejtve, hogy félszemmel kikandikáljon (azt a látványt vártam, ami a ládaoldalon van), másrészt pedig szegény Hector eléggé le van harcolva. Lekopott róla az álcázó festék, rikít a piros sapija és panaszkodott, hogy ez olyan bu*is... Szegénynek a lába (illetve talapzata, az "óvatosan!" felirat ellenére) le van törve, így a láda simán kicsúszik, de ő legalább megússza az állandó matatást :) Mindezek ellenére vidáman üdvözölt Bennünket és szívesen fotózkodott velünk. Logolás alatt barátkoztunk vele, majd visszahelyeztük a vackába. Most már félszemmel kandikál újra... Apropó, a logbookot és egyéb papír alapú tárgyakat a dobozban mintha valami egérke megrágta volna... A jelszó első karaktere hamarosan eltűnik. A búcsú után visszavergődtünk a kocsihoz, holtfáradtan, de élményekkel telve. Hector volt a 107. találatunk Matyival. Köszönet érte!

Matyi és az 1. pont kismackójaRiFi Hectorral
Matyi és HectorTörpézés újra
Gomba 1.Gomba 2.
A szemközti bércVisszaúton...
takigabica 2008.07.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
Nagynehezen megtaláltuk, hatalmas a bozót és a fű. A törpe jól bírja a meleget, mi már kevésbé bírtuk, izzadtunk mint a ló. Szép hely!

Taki, Gabi, Dorka

zorg 2008.05.18 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.53
Az ilyen multik erosítik bennem az elhatározást, hogy lecserélem a Foretrex 101-est. Azért meglett így is a remete, de minden km-re jutott egy kullancs.
És sajnos ezeket mind a gyerekek hozták haza.
Bár a túra záróakkordjaként tervezett szalonnasütést holmi viharfelhok miatt elhalasztottuk, így is remekül sikerült a nap. Köszönjük!

Megvan!Csecse-becse csere-bere
Vissza a magányba 
berni77 2008.05.10 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk a kis hőst, de mi a 3-mas terepet 13-masnak éreztük. Biztos el vagyunk puhányodva. Petin akkora kullancs mászott, hogy 4 másik is kitelt volna belöle. Kivettünk egy kulcstartót, helyére egy 6 darabos zsírkrétát tettünk. Köszi a rejtést, és hogy megmentettétek Hectort a fogságbeli élettöl!

A rejtekPeti Hectorral
A vidám Hector az elcsigázott Bernivel :D 
beamspot 2008.05.10 16:00 - Megtaláltam
mevvan

Bacu 2008.05.07 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
A GCKiKi után gondoltam elsétálok Hector barátunkhoz is, és ezzel kivégzem a környék ezen ládáit.
Az első pontnál a fát kivágták, így az út másik oldalára rakták az első koordináta dobozkáját. Szerintem eléggé feltűnő helyen van, így nem ártana átrakni. Másodiknak elírtam a koordinátáit, végül meglett. (Márta is telefonon besegített, köszi)
Jó ez a jelszó! :) Nem egy webtalálós, az biztos! :)

UI: a toll a dobozkából véletlenül nálam maradt. Miután azonban észrevettem, úgy visszafutottam vele. A dobozt már nem bontottam ki a helyéről, így csak becsúsztattam és tetejére tettem. A következő megtaláló kérem majd tegye vissza a dobozba. Szerencsére jó helyen, szárazon van így is, Hectorunk gyomrában. :)

Hegedüs 2008.05.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Hector jól van, bár a korábbi képekhez képest mintha testhelyzetet váltott volna. A kilátás remek. Rohantunk anyákat köszönteni.
MA.

pedrovarga 2008.04.06 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.94
Szeretem ezeket a lokális maximumokat a Börzsönyben és a Mátrában is, hangulatos ebédelőhely volt ez is! Tavasz eleje lévén nem volt nagy aljnövényzet, így mi is toronyiránt támadtunk. Jelentem, Hector jól van, bár már oly sokan látogatták, hogy nem kellett rektálisan inzultálni, doboz magától kicsusszant alul :)

shepherds 2008.03.30 15:20 - Megtaláltam
Próbáltuk az ösztöneinket követni, de így is majd belehaltunk a mászásba - bár tényleg nem vagyunk túl jó formában:)))
Azért csak felmásztunk, bár leginkább az erdőn keresztül, toronyiránt, mivel az utat hamar elvesztettük.
A törpe jól van, lefelé már mi is jobban voltunk:)

Ja igen, az első ponton talált koordináta alapján 200 métert jelzett a GPS a csúcson, teljesen mázli, hogy meglett a kisember.

Márta 2008.02.10 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Mivel idén még senki nem köszöntötte a kisembert, Boldog Új Évet kívántunk neki.
Sajnos a lábát már kicsit eltörte, de így is boldogan kijött a rejtekéből. A szép napos hegyoldalon kicsit üldögéltünk, megreggeliztünk, aztán mentünk tovább az inóci körön.

@david 2007.12.28 12:00 - Megtaláltam
Családi ládázás. Sajnos nem voltak meg a koordináták, akkor nem így tervezem az utat. A logok alapján könnyen belőhető, van közelben sárga jelzés. Az inóci körrel jól kombinálható (azzal kell kezdeni). Mindenesetre szép nagy volt a törpe. A családomat nem érdekelte túlságosan.

erbeo 2007.12.27 14:00 - Megtaláltam
ier-rel közös megtalálás a fenti időpontban.
A log 2010. augusztusában készült.

ier 2007.12.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Felmásztunk, az első pont rejtése nem túl szerencsés. Gyönyörű a zúzmarás erdő.

Geomukso 2007.12.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Hajrá!

Bob&Bobek 2007.12.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.04
GeoMuksóval és Estillővel kiegészülve megtaláltuk.
Sajna kicsit le van harcolva őkelme. (törött)

Köszönjük a kedves kis színfoltot. :-)

s.p 2007.11.24 12:00 - Megtaláltam
Megvan

cinege 2007.11.02 19:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Az első rejtés könnyen meglett csak legurultam a dombon. A törpét már naplementekor találtuk meg így sötétben folytattuk utunkat. De a kilátás kárpótolt mindenért. A szakadt kis füzetből viszont rosszul írhattam le a jelszót mert nem sikerült beírnom (amúgy sem egyszerű jelszó). De a fénykép legyen rá a bizonyíték, hogy találkoztam egy törpével.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.02.03 10:08]

törpördög 
GeoMogyes 2007.11.02 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
;-)

GeoBandi 2007.11.02 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
A nap utolsó ládájaként kerestük fel vidám hangulatban. Már-már sötétedett mikor leindultunk.

Köszi a rejtést!

mape72 2007.11.02 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Hát ide se jöttünk volna fel ha nincs itt Hector.

Tapsi 2007.11.01 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.82
Úgy indítottunk, hogy otthon hagytuk a gyerekhordót, majd két kendőből rögtönöztünk egy kengurut. Ezután minden lehetséges irányból megkerültük a hegyet, míg végül feladva toronyirányt felmásztunk a csúcsra Hectorért. Annyira siettünk lefelé, nehogy ránk sötétedjen, hogy végül a kilátást meg se néztük. Az idő szuper volt, csodálatos a Börzsöny ősszel (is).

Határozzuk a fákatPupa Hectorral
tamapo 2007.10.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.61
Eddigi ládáink legnagyobb szívása volt ez a keresés. Persze szegény elrejtő erről nem tehet, mivel elég ködös időben indultunk. Ez a "ködös" idő a Börzsönyben már komplett felhőt jelentett. Így egyrészt kb 20m-es látótávolság mellett, szinte az orrunk ill. a GPS után haladva úttalan utakon rongyá ázva, és izzadva, bakancs szétázva stb. de megtaláltuk! Mit mondjak, nagyon haragudtam Hectorra. Mivel valahogy alulról érkeztünk, utána másztunk fel a közvetlen közeli csúcsra, ahol csak elképzelni tudtuk, hogy normál időben gyönyörű lehet a kilátás. Mi azonban csak annyit láttunk, ami a fotókon látható.

Hector"Kilátás" a csúcsról
Berozsdásodott természetSzalamandra
Foxi2 2007.10.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést

fkmaster 2007.10.06 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.72
Az első pont gyorsan meglett, a törpéért már rendesen kellett mászni. Megtaláltam a korábbi lakhelyét is, sajnálom a kidőlt fát.

Kryy 2007.09.28 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.26
Mivel GPS nélkül keresgélünk így a logok alapján következtettük ki, melyik csúcson bújhatott meg HECTor. Mi nem Kisinócot választottuk startpontnak, így a csúcsot sem lihegve értük el, mint a legtöbben. Lefele jövet jelöletlen utakon mentünk vissza nagybörzsönyi szállásunkra, nagy élmény volt. Egy vadászembertől kértünk közben útbaigazítást, merre van Kisírtás, de valószínűleg nem hallotta jól hova akarunk eljutni, és Kisinócra küldött volna. Szerencsére nem hallgattunk rá, és bíztunk az ösztöneinkben. Szegény törpe kicsit megviselt magányában, a testüregében lévő dobozt talán ki kéne cserélni, mivel lukas oldalán mászik be a logbook fogyasztója.

HECTor köszöni jól van 
nogacsalad 2007.08.18 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Tulajdonképpen nem is ide indultunk.
Út közben vettük észre a közeli 1. pontot.
HAJRÁ! Gyorsan meg is kerestük, és mi tagadás, nagyon tetszett.
Nem volt gond a 2. pont sem, jó térképpel lazán megvolt.
Felfelé menet nem akartuk ivóvizünket is felcipelni, így elrejtettük út közben az erdőben. Visszafelé ismét magunkhoz vettük, ez volt a láda harmadik pontja számunkra, ami jó GPS-el nem is volt nehéz :)
Séta közben szedreztünk, elefántlábnak álcázott gombát is találtunk, majd a törpéink nagy örömére megleltük Hectort.
Köszöni szépen, jól van, bár a logkönyvet kissé bizony megrágta unalmában.

Köszönetünk érte, nagy élmény volt!

Erre mendegéltünkElső pontnál
SzedreztünkElefántláb? vagy tapló?
TörpékHector ma...
VisszarejtésÖröm
VideoStudio 2007.08.04 14:10 - Megtaláltam
Tetszik az eszme, mely körülöleli a szabadulni vágyó törpéket.

benist 2007.08.03 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Rég toltam ennyit a bringát a meredeken. Útközben el nem tudtam képzelni, hogy mi értelme van ilyen magasra felmászni Hector kedvéért. Aztán a csúcson a kilátást szemlélve rájöttem. Jópofa az ötlet és a leírás. Hector kicsit lesántult, de azért megvan a kuckójában a ládával együtt. A dokumentumok kissé viharvertek, szerencsére egy jótét lélek külön is felírta a nem egyszerű jelszót.

Bolha de Csongrád 2007.07.27 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Nagyon tetszett! Megleltem a a Retcache expedition tagjaként!

Bolha (Neje nélkül most)

olgakope 2007.07.27 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Régen keringtünk ennyit egy hegy körül, mire felértünk Hectorhoz.
A mozgalommal kapcsolatban sokminden jutott eszünkbe, de ...
Nagyon köszönjük a nem mindennapi "ládát" ;-)

retcache 2007.07.27 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Hector tiszteletére még mielőtt elértük volna, elfogyasztottunk egy 8 kg-os dinnyét. Köszönet a Hősnek, aki felcipelte.
HECTornak sajnos nem maradt belőle, de köszönet azoknak is, akik Őt felcipelték :)

Hinter 2007.07.18 13:00 - Megtaláltam
Nem volt könnyű, megszenvedtünk érte nagyon csalános, a nagy szárasság miatt a borókák is szúrósak.

M.Sasa 2007.07.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.74
Egyhetes bicikli- és gyalogtúrát terveztünk Zebegényi szállással 11-en, de közülünk csak ketten kaptuk meg a kesfertőzést. Voltunk a Pilisben, a Szentendrei-szigten és a Börzsönyben. A túrák nem voltak rohanósak, ezért úgy oldottuk meg a túraútvonal közelébe eső ládák keresését, hogy ketten előrementünk ládázni, a bicikliket lelakatoltuk a ládák közelében, vagy egyikőnk őrízte a biciklit míg a másik kesselt,
utána cseréltünk, vagy rábíztuk egyik túratársunkra. Gyalogtúrán ezzel sem volt gond. Így végül is hét nap alatt 19 ládát találtunk meg, ami várakozásunk felett van, mivel a túravezető nem ládakeresési céllal tervezte a túrákat és volt 9 pontos multi is. Ez az 5. nap és összesen a 10. ládánk. Ez egy gyalogtúrás nap volt, ezért Márianosztráig autóval mentünk, onnan Kóspallag felé vettük az irányt. Itt elváltunk a töbiektől, nekivágtunk begyűjteni a ládát. Mivel a GPS-ünk kicsit megőrült (az iránymutató össze-vissza ugrált, (m)elege volt?), ezért ezt a két pontot találtuk meg a legkörülményesebben, nagy-nagy kerülőket téve. Toronyiránt sem tudtunk menni, mert nagy volt a csalán és rengeteg a nagy, szúrós bokor. Na és persze 40 fok meleg! A sárga háromszög jelzés sem úgy szerepel a térképünkön, mint a valóságban. A láda látogatottságán azért látszik, hogy mások is ritkán vállalják be (főleg nyáron)! Viszont eddig ez a rejtés tetszett a legjobban, jópofa! A logbook-ot viszont megrágta egy elcsigázott kesselő vagy talán maga a rejtő? Esetleg a törpe unalmában :-)

Tototo 2007.06.24 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Inóci turistaháznál parkoltunk. Érdekes, de egy teremtett lélekkel sem találkoztunk utunk során. A málna már érik a tetőn.
Klári, István

Molli 2007.05.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Megtaláltam

lacsz 2007.05.27 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Februárban már megtaláltuk egyszer, csak a jelszót felejtettük el megnézni. Most GCKiki-t útbaejtve "felszaladtunk" a jelszóért.

figyelek!lazítás
kilátásvirág
 
CSS Team 2007.05.06 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.09
Az első pontot már pár hete megtaláltuk, de akkor már nem volt erőnk felmászni a törpéhez. Most bepótoltuk. A törpét már tényleg kikezdte az idő vasfoga, nincs túl jó állapotban. A láda tartalma is szemetes és szegényes! Ezen próbáltunk kicsit segíteni, hagytunk ott egy kis játékot Hectornak.
A környezet maga nem túl érdekes, de útközben láttunk három szalamandrát. Szerencséjük volt, hogy nem léptem rájuk.

ittott 2007.05.05 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Kellemes túra volt, madár dallal kísérve, bár elég nagy sár volt. A ládákat könnyen megtaláltuk, de úgy látszik Hector barátunk nem szereti a testében való turkálást, ezért maga mögé helyezte a ládát a rejtekben. Kilátás sajna nem volt, minden ködbe burkolódzva pihent.

Egy helyi lakósAz eső nyomai
Esőgyöngyök 
jiimbo 2007.05.04 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Mivel a Szent Orbán panziótól picit messze van a kezdőpont, reggel lejöttem kocsival megkeresni. Vittem egy dobozt Ata72 cetlijének, még épp időben, pár órával később már elázott volna.
Gyorsan elszaladtam a GcInoc első pontjára is, majd vissza kocsival a hotelhez.
Már esőben indultunk Törpét keresni. Nem volt kedvem nagyot kerülni a turistaúton, ezért volt egy kis "off-piste".
A nejem nem örült.
Mire meglett Hector már nagyon nem örült.
Szerencsére az eső elállt, a nap kisütött, így indultunk a GcInoc 2. pontjára!

Ata72 2007.04.28 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Hosszú lesz...
Először is! Nagyon sajnálom, de a 1. ponton lévő fára írt koordináta MEGSEMMISÜLT ÁLTALUNK! Pótoltam ahogy tudtam, de inkább a pillepalackot keressétek! A 13 éves fiam a visszarejtés alatt elejtette, ennek következményeként... Aki már volt ott tudja, aki ezután megy majd rájön... Voltam derékig az avarban, bokáig a patakban de így sem találtam meg... Elnézést mégegyszer, és remélem a rejtők minélelőbb tudják pótolni . Addig is jobb híján a bankkártyám tartójába tettem egy papírra írva Hector koordinátáit, amit egy lapos kővel takartam az eredeti rejteken. (Ami nekem amúgy máshova mutatott...)

Az odavezető út "elég kellemes volt" testedzésileg.
Édesanyám szegény gyűrte a hegyet, én a 'mázsapluszomhoz' megnyertem a kis kessert... Vihettem a karomban... Az első pontnál bíztatott a GPS -légvonalban- egy 1100 méteres távval és közel 200 szintemelkedéssel... Na ahhoz képest lett kábé 2700 méter séta... A szintkülömbség hál'Istennek nem változott! :-)))
A legidősebb-, a legfiatalabb- és a legfeleségebb ládásznak hátraarcot javasoltam félúton, amit hálásan megköszöntek! (De azért nagyon meg voltak elégedve a túrával, és hagyták a fiúkat tovább játszani... )

Útközben néhányszor elbizonytalanodtam hogy meg lesz-e a rejtek, de bíztam a tapasztalatomban. Ezt tényleg csak így lehet a web-en leírni, hogy találd meg! Furmányos kis tekergős utak, ami egyébbként Defenderrel vagy Nivával bejárható. De ezt inkább senki ne tegye!

A doboz repedt, a logbook szegényke...kéne egy szebb! A töpre sincs már a toppon, de azért aranyos! (Lehet hogy most érett be a törpe-wellness???)

Köszönjük ezt a különlegességet! Igazán szép kirándulás volt!

itt még együtta farönk utolsó pillanatai a fiam kezében
valahol ott lent landolta ládánál
Hector maga 
james 2007.04.28 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Kellemes kis séta volt. Már épp' készültem HECTor urológiai vizsgálatára, de sajna nagy baj van ott alul... Törött a szentem.

Judit és James

sztyopa13 a páratlan páros 2007.04.07 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
megtaláltuk.Még jó hogy szegény Hektor mellett ott van a rioi tengerparton készült kép,ez legalább melengeti árva kelkét.hektorhoz vezető egész útszakasz csodálatos. az utiránytol elkalandozva , árkon bokron, meredek lejtön le s fel és csodálatos novényzet és virágtenger közepedte, de megtaláltuk a két multit. gyönyörüen virágzott egy hatalmas fa, nem tudom mi a fajtája de mintha egy fehér menyasszonyi fátyol borititta volna. videó kamarával felvettük, de ha a vebkamerával átjátszanánk ide mint állókép, nem tudja visszaadni a valóságot szépségben.

jövünk Hektor!fel vagyunk húzva
küzdelemez már fél(liter)siker!
fenti:útban Hektorhoz.Mi a csúcsonvirágszőnyeg
kilátás a csúcsrólengem tetszik keresni?
egy kis uzsonnaszerelem első látásra
ghostspike 2007.04.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Régen kinéztük már magunknak Hectort, most végre sikerült is eljutnunk hozzá. Az első pont megtalálásához keringtük kicsit. Árkon- bokron sikerült megközelítenünk ami főleg a nagyszülők miatt volt problémás. De végül meglettek a koordináták és indulhattunk a törpihez. Az út kellemesen kifárasztott minket főleg lefelé. A rengeteg tátika és más virágok gyünyörű látványt nyújtottak.

K.L. 2007.04.07 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
ok

Cugel&Kinga 2007.04.01 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.95
Jó kis mászás után megtaláltuk Hectort :-) Igaz a lányok felfelé mászás közben már mindenféle kinzási módot beigértek neki :-) Gyönyőrű időben értünk fel a helyre, nagyon szép volt a kilátás. Külön élveztük a toronyiránt történő felmászást (bár ebben szerintem páran vitatkoznának a csapatból :-)

Éva, Gabi, Gabesz, Kinga, Judit, Ricsi, Rudi, Steve, Tina és a két kutya Cset és Nia

ui: Ha valaki a GCKIKI-től jövet találna egy napszemüveget legyen szíves keressen meg. Köszi!

Ulci 2007.04.01 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.90
Nézett a Hector nagyot
Amikor minket meglátott
Mert biz a rengetegből értünk oda
De kényelmesen az úton mentünk tova.

esztelneki 2007.04.01 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.70
Erre a ládára még a nem kifejeztetten gc-barát családom is kíváncsi volt, nem csalódtunk.

ssophie 2007.03.25 21:03 - Megtaláltam
megvagy:)

lgaga 2007.03.25 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.18
meglett (és azóta a jelszó a telefonomban pihent...)

SzigeTEAM 2007.03.18 22:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
Megvagy, törpe!

Bongo 2007.03.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.79
.

Angus_Podgornij 2007.03.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Börzsönyi hosszú hétvége találat.
Világszenzáció ! Jó alaposan megtaláltuk Hectort, mert nem csak hogy felfedtük rejtekhelyét, de még a vezetéknevét is sikerült kibogoznunk abból a balladai homályból, ami őtet eddig fedte ! A végső rejtek felé tartva többeket is megvilágosodás ért, bár a precíz betűzésben még vannak nüansznyi eltérések : van, aki szerint #&@@!% Hector, mások szerintint egyszerűen csak #%$$ Hector a helyes megfejtés. Rasszista szekciónk még "Az a #&@%%$@ Törpe !!" megnevezéssel is kísérletezett, de ezt meg sem hallottuk. Otthon gyorsan megnéztük videón az "Óvakodj a Törpétől " c. opuszt.

Törpe-támadás, első rohamMartilapu (Tussilago farfara)
Hejj-hóóó!
Hátitörpe
 
Antissimo 2007.03.18 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.53
Ha a Zöld sáv-ön a Márianosztra - Érsek-tisztás - Kisinóc - Királyrét szakaszon találsz egy kulcsot, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot! Köszönöm!

Az első pont sima ügy volt, bár kicsit össze-vissza mutatott a gps. A másodikhoz toronyiránt nyomultam fel, ami kicsit durva volt, de sietnem kellett. Úgy láttam, jelzett út is vezet oda, de az én térképem nem jelöli.

Szegény HECTor nem volt túlálcázva, de sajnos nem volt időm lényegesen javítani a helyzetén.

fodordav 2007.03.15 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Nagyon tetszett, a "láda" leírást olvasva a család ragaszkodott a megkereséséhez.
Egy másik társaság is kutatta már a terepet, végül Kata lányom ért a célba mindkét ponton.
Az erdő, az idő, a láda is tökéletes volt, köszönet a rejtőknek!
E+D+K

Rbk 2007.02.18 16:50 - Megtaláltam
Mekkora már!!! :)) Imádom..

SDI off-road team 2007.02.18 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Az első pont megtalálása nehézségekbe ütközött, valahogy nem oda mutatnak a koordináták szerintem. De aztán meglett. Útközben találkoztunk egy csapattal akik már "Nincs messze!" felkiáltással biztattak, de bizony még messze volt. Vagy nem az. Mindegy. Meglett, Browny TB-t elhoztuk.

Ilyenek történnek a Zöldön
Sue Kesser 2007.02.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Az utolsó kaptató húzós. Hector már kicsit leharcolt állapotban volt.

K-55 2007.02.18 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Leraktuk Browny utazó macit. Itthon láttam, hogy a láda nincs bejelentve a .com-on, ezért kérem, aki utánunk jön, ha teheti, vigye .com-os ládába. Köszi!

Ennek a multinak a felkutatása rendhagyó volt, már csak azért is, mert négy barátnőmet, (akiknek korábban már sokat meséltem, lelkendeztem a geocaching-ről és a vele együtt járó minden örömről) valamint egyikük barátját is elhívtuk, így új csapattal, heten (stílusosan, mint a törpék) vágtunk neki a Börzsönynek.

A túrát a javasolt parkolóból indítottuk, ahol forralt bor iszogatása közepette egyre vidámabb lett a társaság, így aztán sikertelenül próbáltam a rejtők által a "Kerti Törpék Felszabadítási Frontjá"-ról írtakat felolvasni...

Nekivágtunk hát a kirándulásnak. Az idő sajnos nem kedvezett túlzottan, hiába drukkoltunk folyamatosan a napnak, nemigen mutatta meg magát.

Az első pontnál valóban keresgélni kellett kicsit a pillepalackot, - a ferdére fűrészelt fa előbb meglett, - aztán persze a palack is. Itt már piknikeztünk is, mert iszonyúan megéhezett az újdonsült kesser csapat.

Ezt követően felfrissülve vettük célba a Törpét.

A kilátás nagyon klassz volt, annál is inkább, mivel a hegytetőn már a nap is kisütött.
Hektor nagyon kedves és barátságos volt, már várt ránk és örült a társaságnak.

Mindenképpen emlékezetessé tette a ládát a mellette őrködő törpe. A környezet is szép volt. Köszönjük a rejtőknek az újoncok nevében is! Ágota

Taplólépcső
Mitől zöld?
Megvan ez is...Ott bezzeg sütött
Kivágtuk, elrendeztükAlma túrórudi barter
Már csak pár lépés...Hector
MohaEstebéd a közelben
Pusi 2007.02.18 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.24
Tudtam, hogy a HECT-esek őrültek, de hogy ennyire! Viszont azt is csiripelték a madarak, hogy nem azért extrém-ek, mert hagyományos értelemben extrémkednek. :) Ez itt egy kicsit megcáfolódott, miután lusták voltunk 5km-es kerülővel túristauton támadni a második pontot. Légvonalban 1.1 km volt, de mi találtunk a kertek alatt még rövidebb utat. Igaz ehhez némi borovics is kellett... Megérdemeltük. :) Hektor jól van, bár a lába sérült szegénykének.

Pihi útközbenEz az amit láttunk így
Na induljunk már!Rebi HECTorral
Happy Bike SE 2007.02.18 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
A Happy Bike SE gyalogos túrája - Még egy kis Börzsöny - Inóci kör - 1.

Útvonal: Kisinóci th - Kisirtáspuszta - Vasedény kh. - Kammerhof - Kisinóci th.

Kellemes időben jó kis séta.

Mivel az erre az időre Hófehérkévé átkeresztelt Veronika társaságában csak hatan voltuk, éppen jól jött a csoportképhez a hetedik törpe :)

Beszámoló: itt.

Hófehérke meg a törpék 
kiscserép 2007.02.10 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
A koordináták megtalálása után valszeg rossz felé indultunk, emiatt egyszer csak a járt utat el kellett hagyni, így toronyiránt folytattuk. Hát.... nem volt egy laza menet, de felértünk. Nagyon megérte! Szegény Hectornak már a lába egy kicsit hiányos, és a ládában is járt már egy vendége...
Csodás helyen van a "láda".

Emese és a Szarvasok, Szilvi & Árpád

Hector, Hector!!
Az alkalmi csapat + a fényképészAz alkalmi csapat + a fényképész
tibber 2007.02.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.30
Ezentúl jobban figyelek arra, hogy a "kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?" helyre mi van írva, mivel egy majdem 3 és egy 7 évessel jutottunk el Hektorhoz. No igaz ami igaz, nem először járnak már túrán, de ez kicsit sok volt nekik. "Apu! Hektor biztos elment, nem lesz már ott!" "Apu! A törpék nem tudnak ilyen magasra mászni!" De annál nagyobb volt az öröm, amikor kiderült, hogy egy rendes erdei törpe igenis fel tud ide mászni.

Csuhás 2007.02.01 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.05
Kihasználva a síszünetet, bóklásztunk egy kicsit. A gyerkőcök nem lelkesedtek a sár miatt, de végül is hősiesen felmásztak a csúcsra.

Köszi ezt az egyedi ládikát!

Debi, Dalma, Csuhás

TörpékMint aki jól végezte dolgát
ÚtközbenTestvéri segítség
TisztásValami szépet ma is... Hazafelé
D&D 2007.02.01 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.30
És Makika enyhe csúszással már logol is :)
Nagyon jó kis nap volt, nagyon jó volt ismét ládikázni! Bár egy kicsit már elszoktunk az emelkedőktől, de úgy gondolom mindketten nagyon jól éreztük magunkat! A törpe Debinek nagy meglepi volt nagyon tetszett neki, nekem pedig a kilátás tetszett nagyon! Mindketten köszönjük hogy ott lehettünk! :)
Csuhi, Debi, Dalma

Gyere már Debi! ...Jövöööök!!
KilátásSár van.
D&DHazafelé a dunaparton
Elf 2007.01.27 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.08
Jól megmászatott a törpe az első ponttól, de nem bánom.
Sajnos Hectorra ráférne, hogy lelkes gazdája meglátogassa, mert egy ambuláns ragasztás elkelne neki és tartalma is elég szedett-vedett. Két logfüzet volt benne - az egyiket valaki megcsócsálta - és a bejegyzések is össze-vissza szerepelnek bennük.

Jutka 2007.01.16 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Igen, a legutóbbi börzsönyi ládázásunkkor, tavaly november 5-én gyűjtöttük be a láda koordinátáit. Kicsit hosszabbb és kacskaringósabb volt a ládához az út, mint amire számítottunk (meg magasabbra is vitt :)). Így hát csudára örültünk a törpének, mikor végre meglett! Aztán olyan szép, békés naplementében gyalogoltunk vissza az autóhoz, aminek a hangulatára remélem, mindig fogok emlékezni. Köszi!!

Topolya 2007.01.16 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.58
A láda koordinátáit egy esős nap alkonyán gyűjtöttük be és már nem akaródzott fokozni az élvezeteket, sötét, sár, hideg stb... így most kapaszkodtunk fel a törpéhez. Nagyon jó helyen van, bár a kilátása semmi!

katika 2007.01.14 12:25 - Megtaláltam
A törpe lába törött,a logbookot valami megrágta. [wapon beküldött szöveg]

katika 2006.12.29 15:00 - Egyéb
Megvan az első pont. A második megkeresését azonban el kellett halasztani, mert a túristaház után a sárga jelzésnél állt egy vadász hatalmas puskával, és lebeszélt a továbbhaladásról. A társai éppen vaddisznóra vadásztak, és valóban hallottuk a lövéseket.
Nemsokára túristák jöttek ki az erdőből, akik szinte reszkettek a félelemtől a lövöldözések miatt.
Ezért inkább GCTES felé vettük az irányt.

Itt vígan megtaláltuk a lefűrészelt fátFifi is jót játszott
Ez a vadász küldött el minket 
scele 2006.12.27 11:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
ok

lelcache 2006.12.27 11:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
2005.09.03-án kezdtem el. Hiába, a szintemelkedést mindig is nehezen bírtam. :-)
Szóval az első pontot még a Börzsönyi kerékpáros kör teljesítése közben gyűjtöttem be. Ez a pont nagyon tetszett. A második pontra elég hosszú ideig kellett várnom, pedig a leírás alapján nagyon izgatta a fantáziámat. Ezt is egy multi, az Inóci kör közbeiktatásaként gyűjtöttem be scele társaságában. A környék és az ötlet is nagyon tetszett. A kellemes napsütésben egy kicsit megsétáltattuk a törpét, hogy ne unatkozzon, és közös fotó is készült, hogy magányos óráiban tudjon mit nézegetni (persze csak, ha majd kinyomtatom, és visszajuttatom neki, de arra várhat :-D). A törpe bal lába sérült egy kicsit, konkrétan le van törve belőle egy darabka. Kajálás után érzékeny búcsút vettünk egymástól, és folytattuk utunkat.

lelcache

Az első pontnál...ide biciklivel jöttem
A második pont feléMeredeken fel
FarakásLehullott zuzmara
CélközelbenHármasban
akosgy 2006.12.02 09:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.07
A mai inóci körtúra keretében meglátogattam az öreg törpöt. Az 1. ponton a fadarab hamar meglett, úgyhogy a palackot nem is kerestem. Erdészeti utakon, majd a lankás hegygerincen mentem fel. Hector elég rossz bőrben volt, a rejteke szét volt szórva, és a törpe lába is el van repedve sajnos. A dobozt azért (is) rágják, mert a földön van. Visszarejtéskor "felnyomtam neki". :)) A közelgő télre való tekintettel kicsit jobban betakargattam. Tovább az új turistajelzésen mentem a Nagy-Inóc felé. A rejtés tetszett, köszi!

Így találtam ráÍgy hagytam
Barangoló alias elel 2006.11.01 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Az első ládát, a második koordinátáit már korábban, lényegesen jobb időjárási viszonyok között felszedtük.
Ma egy kicsit szötyörgös esőben, vacogtató hőmérséklet mellett szabadítottuk ki Hectort. Sajnos a takarója (leple) fogytán, - próbáltuk pótolni - a láda repedt, a log-book rágott. Viszont a rejtés zseniális gratula és köszönet érte.

 
Meira 2006.10.23 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Szuper jó kirándulás volt! Második próbálkozásunkra megtaláltuk Hectort.Ma sűrűn fogadta a vendégeket,nem unatkozott. Mi heten jártunk nála. Sütit kapott és egy kis szíverősítőt is a laposból:))
Köszönjük a rejtést.:)
A jelszót elolvastam,de nem sikerült jól megjegyeznem.Hosszú volt,és elfelejtettem felírni. Remélem a képek azért igazolják ottjártunkat.

[Jóváhagyta: Extremecacher, 2007.09.03 17:13]

 
Döbrögi 2006.10.23 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Népes csapat tagjaként az inóci kört célozva ujjgyakorlat gyanánt...
Jó túra, jó társaságban, jó időben. Egy csipetnyi Nő-n kívűl mi kellhet még!? Ha valaki véletlenül aggódna, az aurám azóta rendbe jött...

zsorzs 2006.10.23 10:22 - Egyéb
Sokadszorra az Inóci-körön. Szenzációs csapattal!

12
45
67
89
10 
Bal3 2006.10.23 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Áve!

GCinoc ősszel a sárguló Börzsönyben! Döbrögivel érkeztem Pátyról, már vártak: Csepipeti, Csigabiga, Erchegyia, Keva, Radpeter, Sagik, Szab, Vica, Zsorzs. Öreg néne őzikéje helyett a sörét néztük meg a túristaházban és már indultunk is. Csodás a táj ilyenkor. Még párás de az évszakhoz képest meleg időben indultunk, később a nap is kisütött.
Jó csapatban faltuk a kilómétereket, felcaplattunk a hupikékszemű törpéért is. Nagyon jópofa ötlet! (jegyzem meg, kéne 6 társ mellé:-)
Folyt köv --> GCINOC

Üdv Bal3

erchegyia 2006.10.23 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.43
GCInoc elötti bemelegítés. Rendes mászás van benne.... A törpét felvonóval hoztátok?!

Csigabiga 2006.10.23 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
O.K! [wapon beküldött szöveg]
Az Inóci kör másodszori teljesítése közben meglátogattuk HECTort is!
Szegény egy átmulatott éjszaka után nehezen tudna hazajutni, de most éppen otthon volt és örült a látogatásunknak. :o)

Kellemes csapattal indultunk útnak a Kisinóci túristaháztól, menet közben jól éreztük magunkat, megpihentünk a Vasedény-kulcsosháznál, meg a Nagyhideg-hegyi túristaháznál is.

Köszönöm szépen radpeternek a szállítmányozást, Kevának, Vicának, Bal3nak, Döbröginek, csepipetinek, erchegyianak, SagiKnak, Szabnak, zsorzsnak pedig a társaságot! :o)

Az igazi első pont! :o)Állománygyűlés
Arra kell menni! :o)Merre?
Derül a CsapatSiessünk lassan!
HECTorÖszi Börzsöny
Öszi BörzsönySalamander
keva 2006.10.23 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Nagyon tetszett az őszi erdőben a túra, amit remek csapattal együtt gyalogoltunk végig. Törpi örült a társaságnak.Kösz a kellemes napot minden túratársnak! Keva

radpeter 2006.10.23 10:20 - Egyéb
Az Inóci körre felfűzve másodszor látogattam meg a kiscsávót a hegyen. A szokásos csodacsapat az őszi Börzsönyben. Jó kis túra volt !

csepipeti 2006.10.23 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Az Inóci kör teljesítése közben ejtettük útba ezt a törpeládát. Minden elismrésem a rejtőknek. Ötletes és a "láda" célkoordinátára juttatása is dícséretes teljesítmény. A levegő olyan párás volt, hogy a fényképezőgépem objektívjére lecsapódva majdnem megakadályozta képek készítését.

A törpe 
SagiK 2006.10.23 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Inóci kör közben vadásztuk le a méltán híres törpét. Gyönyörű időben sétáltunk egy nagyot az őszi Börzsönyben. Köszönöm a túratársaknak a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat.

Bemelegítésbemelegítés
CsepipetiA csapat
Öszi erdőMeredek volt
GombaHector
És mentünk tovább... 
Szab 2006.10.23 10:15 - Megtaláltam
Elso megtalalasom az uj gpsszel [wapon beküldött szöveg]

GYALOG

Amancsics 2006.10.21 14:21 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

5N 2006.10.15 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Ma a legkisebb gyereket csak azzal tudtuk rávenni a kirándulásra,hogy a Törpés ládát keressük meg.Így hát megkerestük.Tetszett!

csaby 2006.10.14 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
GCINOC láda keresése közben. A hely sem volt rossz, de a kertitörp nagyon coool :)) nekem bejött :)
Hectorhoz immár felvezet a sárga 3szög jelzés, ami a sárga+ -ról jön fel.

csaby, Melinda, Máté

ElbújtHectorral :)
KilátásPihenő a hegytetőn
Az új jelzés 
Whiel 2006.10.10 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
Gyönyörű időben, kellemes "séta" keretében lett meg. A kilátás feledtette a az odavezető kaptatót.

hevesir 2006.10.07 13:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BatkaMano 2006.10.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Vittünk egy kis társaságot Hectornak, hogy ne érezze magát egyedül.
7 (fiú)gyerek és 5 felnőtt alkotta a csapatot. A gyerekek már napok óta készültek a geotörpe felkeresésére. Időközben Hector unokája jelezte, hogy meglátogatná a nagyfatert, így hát magunkkal vittük őt is. Úgy volt, hogy ott marad a nagypapinál, de fent úgy döntött, hogy inkább velünk jön tovább. A hegyen nagy bulit csaptunk a látogatás alkalmából. Volt kaja, pia, .....
Köszönjük a rejtőknek, remek túra volt.

HectorUnoka
Egymás karjaibanNagyfaterral
Társaság Hectornak...Törpék
ozeki 2006.10.06 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Közös jubileumkess HZ-val.
Addig formáltuk az útitervet, hogy ez lett Hz kerek számú ládája. Természetesen ez a láda nem szerepelt előzetes terveinkben, leírás, info semmi. Hebehurgyán rá is rontottunk az első pontra, ahol ozekinek felködlött, hogy ez multi lehet, ne keressünk törpét az avarban :) Gyors netelés, aha, geopalack, meg is van, fával együtt. Célpont messze-messze, ráadásul jópár méterrel magasabban... Hát, ha már így alakult, ne maradjunk szégyenben, irány a hegy, majd csak lesz valahogy. A várakozást felülmúló élmény a felút, egyedül a szarvas volt udvariatlan, megvárhatott volna. Szinte végig makk- és mogyorószőnyegen haladtunk, az út mentén itt-ott szedressel, érés idején egy nagy lakoma az egész :) Hz kissé csalódott volt, hogy a törpéhez nem járt egy Hófehérke, ennek ellenére vidáman bajmolódott Hector komával, hisz ő volt neki a háromszázadik!

1.pont közelébena csúcson
önpaparazzihármasban
a jubilánssalarcok
ők kettenmakkszőnyeg
visszaútfolyadékpótlás
Hz 2006.10.06 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.47
Börzsönyi (még) csavaros edzés Ozekivel. 8/4.
300. találat!

Ez a láda nem is volt mára tervben, de addig beszélgettünk róla a kocsiban, hogy végül ez lett a 300. célpont, részemről.
Mivel nem voltunk felkészülve, nem is tudtuk, hogy multi.
Az első ponton döbbentünk rá, hogy HECTor több mint egy km-re vár közel 200 méterrel magasabban lévő szintvonalon:)
Hát felpattantunk a csúcsra, ahol egy gyönyörű szökkenő szarvas fogadott, majd pár méterrel arrébb HECTor.
Szegény törpére ráférne már egy generál:)
Nagy ötlet volt!

A közeli fogadóban ünnepeltük a megtalálást, és nem maradhatott el a "folyadék pótlás" sem:)

1. pont közelébenCsúcsfotó
630 m-enGondos beállítás:)
Szakállak:)Arcok
Mercenary 2006.09.27 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.51
Ötletes rejtés! Nem irigylem azt, aki Hectort a zsákban felcipelte ide!

A kisember 
Pegasus 2006.09.21 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Elég ritkán látott törpe úr mostanában kerékpárt, gondoltam viszek neki egyet, nehogy elfelejtse erdei magányában milyen is az.
A nyugatra fekvő völgyben felülről alaposan megkerülve, majd a friss jelzésre rákanyarodva szinte végig nyeregben megközelíthető. Nincs szúrós-bozótos küzdelem, csak gyönyörű panoráma. Szép lakhelyet keresett magának urasága.
Visszafelé a változatosság kedvéért a keleti oldalon lévő völgyet választottam. Lefelé az is gurulható, de helyenként meredekebbnek tűnt.
Azért nagy eső után nem próbálnám ki ezt a kört...

macikupac 2006.09.10 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Ma családi ládázásra készültünk Gödöllő környékén, de egészségügyi okok miatt B-terv kidolgozására kényszerültünk. Ennek a börzsönyi multik látták kárát. Miután szinte csak a gps-szel kereshető ládák maradtak meg a Börzsönyben, így jónak láttam, ha ezek számát is csökkentem. Macek jó társnak bizonyult ebben. Dél is elmúlt amikor Márianosztrán leszálltam a buszról. Az első ponton mindkét (geopalackot és pótmegoldást is) variációt megtaláltuk a továbbhaladásra. Szerintem nem vészes. Jelzett utakon, erdei feltáró utakon jutottam el a hegy aljába, ahol HECTor tanyázott. Innen irányban fel, az utolsó 400 méteren. Volt itt minden: csalán, galagonya és rengeteg szederinda. Mindezt a sok, folytonosan zümmögő aprólégy tette teljessé. Ám mindezeken érzett bánatunk elmúlt, amikor megpillantottuk HECTort, aki alig álcázta magát a rejtekében. Kivettük és megmozgattuk egy kicsit elgyötört tagjait, amiért nagyon hálás volt. A hangyák kiköltöztek belőle. Macekkel pillanatok alatt összehaverkodott, így a ládát is könnyen megszereztük tőle. Még egy csoportképre is hajlandó volt velünk. A szemüvegemet megpróbálta elkunyerálni, de nem adtam. Miután betakargattuk és elköszöntünk, felmentünk a hegy csúcsára. Innen nagyon szép panorámában lehet gyönyörködni. Látszódott a Naszály és az esztergomi Bazilika is. Nem csoda, hogy festettek ide jelzést. Nagyon gondolkodtam a pontszámon, de végül az élmények és a Börzsöny meggyőzött. Köszönjük, hogy itt lehettünk!

BükkerdőbenEtető a fa alatt
Macek a pótkoordinátán, a geopalackkalMacek, HECTor és a láda
CsoportképDunakanyar
Középen a Nagy-sas-hegy, hátul a GallákTávolban a Bazilika
Tányér-rét 
Joey 2006.08.17 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.94
Hector már a nyilvánosságé. Felfestett túristaút visz majdnem a rejtekig (sárga háromszög). A törpe segge tele van hangyával, konkrétan belőle épített hangyabolyt egy nagy rakás erdei vörös...

MikiCache 2006.05.13 10:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Az Inóci kör végigjárása alkalmával ide is ellátogattunk. Kissé tökön-paszulyos-ra sikerült, de érdemes volt meglátogatni a törpét. Kellemes út, szép kilátás.
Köszönjük a helyet.
Anikó, Melinda, Dani és Miki

Köszönjük doGmAIÉrkezés a törpe úrhoz
Kilátás pár méterre a ládátólKilátás pár méterre a ládától
Kilátás pár méterre a ládától 
19izsi73 2006.04.25 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.18
Csak föl,átvágva mindenen! Ez vala jelszóm,mely sikert hozott.Csalán még csak növekedőben,kullancsok viszont felcseperedtek.Off hatott,no meg a ser amit elfogyasztottam.

SernektárralHol vagyok?
MoZ 2006.04.23 18:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.83 súly: 2.28
Levadásztuk! Nem volt semmi. Térdig a csalánban, meg kullancshegyekben! Eléggé vadregényes a táj, nem sok ösvény vezetett fel az utolsó 600-700m-en.

Géza, ifj. Géza, Kriszta Zsolt

Belga 2006.04.03 09:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Olyan rémisztő az a törpe ahogy les ki a kék szemeivel a rejtésből.

daikini 2006.04.01 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
... ippen, hogy harmadikra sikerült :)

mudman 2006.04.01 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.88
Egyéves szülinapi látogatás.
Vittünk Hectornak hamvas, kedves leányzókat is. Örült is a látogatóknak.
Sminkje kicsit megkopott, de a kóros ánusztágulaton kívül semmi komolyabb baja nincs. Szörnyű, miket csinálhatnak szegénnyel a magányos kesserek. Valaki vigyen legközelebb magával egy diszperzites-vödörnyi vazelint...

Képek este... valamelyik este...

kulisz 2006.04.01 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
ÚGYVAN ahogy Dragunov írja:-)

Jó csapat jött össze, majd összeszámolom pontosan* de 20-nál többen voltunk. Gyönyörű időnk volt, úgy sütkéreztünk a láda felett a bércen, mint a gyíkok.

*vicc volt

HECT-erekAlapos alapozás alapos túra előtt
Porba vésett üzenetekMulti 1 közelében
TörpközelbenLilla és Sasszem
HECTorPihen a csapat
Kilátás részletVizek
Mákos 2006.04.01 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Nagyon jó láda, az első pont is teccett.
Egyébként szégyellem a pofám vastagon, hogy ez a láda idáig nem volt meg...

HECT bevetés közben...

Mákos

dragunov 2006.04.01 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Egy HECT-ernek kötelező. Szép a kilátás fentről, a Törpe ki van tágulva lentről.

dragunov

 
Palazsu 2006.04.01 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.43
GCINOC masodik pontja elott nincs is jobb dolga az embernek, mint felszaladni a dombtetore... meg mindig a torpicsek ijeszto kek szemeivel almodom ejszakankent. Megdelejezett :)

Gyombi 2006.03.15 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Egy szép télvégi séta kellemesen ropogós hóban Csengével, Gáborral és Vacakossal. Tetszett a dolog nagyon :)), jó 5let, köszönjük!

Gyönyörű volt az erdő, tele nyomokkal. Hol toronyiránt, hol turistaúton mentünk, így volt jó! :)) Gábor tanított minket némi növénytanra, hasznos volt :))

vacakos 2006.03.15 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Meglett!

Csengebongi, Gábor, és Gyombi társaságában megtaláltuk, útközben sok szépet láthattunk és még azt is megtanultuk, hogy hogyan lehet megkülönböztetni a juharfát a többi fácskától... :)

-vacakos-

csizo 2006.03.11 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.93
A második pont előtt 250-300 méterrel, majdnem visszafordultam, mert akkorra már térdig elázott a nadrágom, az alsóm, a kamáslim és a bakancsomban állt a víz. A néhol combközépig érő latyakos-kásás hóban nem volt egyszerű, de ez nem a rejtés és a láda hibája. Siettem haza nehogy felfázak, de boldog voltam, hogy egy kis időre felszabadíthattam HECTort. Köszi!

HECTor meglepetten néz ki a rejtekéből 
pálfya 2006.03.04 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Közös ládázás Magyardayékkal. Az első pontnál az segített, hogy a bükkfa kérge szürke, ám pl. a tölgyé másmilyen. Merthogy a nagy hóban esélyünk sem volt a pillével szemben. A második ponthoz nehezebben jutottunk föl. Az 5 és fél éves Léna cérnája fogyóban volt, hol a talpán-hol a nyakamban, de fölküzdöttük magunkat mindannyian a törpéhez. a JEGYZŐKÖNYV RÁGOTT, DE HASZNÁLHATÓ.Addigra azonban szürkülni kezdett, Királyrétnél az autók-koromsötétben érkeztünk. Nagyon fáradtan!

magyarday 2006.03.04 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.57
Pálfyáékkal GCKIKI-től indultunk látogatóba Hectorhoz a térdig érő hóban. Pille palackra nem akadtunk, a fadarab viszont szerencsére meglett, innen leginkább toronyiránt haladtunk Hector felé, aki már - érezvén a tavaszt - a nyári piros sapkájában fogadott minket, így könnyedén észrevettük. Egyetlen problémát okozott csak: hosszúra nyúlt a búcsúzkodás, mert a gyerekek nagyon sajnálták őt magára hagyni sötétedéskor a hideg téli erdőben...

 
Fazék 2006.01.08 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
GCINOC a 19 km-ével gyengének tűnt :)) ezért még HECTort is belevettük. Nagyon komoly hó volt felfelé és nekünk most tényleg ki kellett szabadítani egy nagy, fagyott hókupac alól a törpét. Tetszett.
Döme, Ráczpeti, Fazék

DARAZS 2005.12.11 16:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

ZsB 2005.12.11 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.67
GCKIKI után érkeztünk Darázsékkal. Az első ponton csak a fára felírt koordinátákat találtuk meg, először a domboldalon próbálkozva. Kicsit meglepődtünk Hector távolságán, nem erre számítottunk. Térképpel, szintvonalakkal és turistautakkal felvértezve indultunk neki. Ott lesett kifelé, úgy várt minket.
A környezet értékeléséhez mindkét pont átlagát írtam.

ZsB

Pistua 2005.11.26 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
OK.

Feca macska 2005.11.20 14:49 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

mounten 2005.11.20 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.41
OK!

tcsb 2005.11.13 13:20 - Megtaláltam
+van

Szlil 2005.11.13 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.70
izgalmasabb sztori mint egy láda, bozótokon keresztül szenvedtünk Hektorért, de megérte

márka 2005.11.13 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
A Horda II. szülinapi buli másnapján kerestük meg Hectort Lillával, Csabival, Priszivel és Csicsával. Az első pont elég nehezen ment, feltúrtuk a patak völgyének egy kb 100 m-es szakaszát, először a pillepalack után kutattunk, de végül egy kis telefonos segítséggel a fadarabot találtuk meg. Hector lakhelyét toronyiránt közelítettük meg, turistaúttal nem nagyon próbálkoztunk, mert nem volt nálunk turistatérkép.

Priszi 2005.11.13 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.93
2. napja a Horda szülinapi bulijának.
Csomagolás. :(
Szokás szerint egymásra várás. De ki korán kel, ...
Szóval, megint sikerült pár embert rávennem, hogy keresgéljünk egy kicsit, míg a többiek pakolnak. Ez nem lesz olyan vészes, mint a tegnapi. ;)
Tévedtem.
Biztos én voltam felkészületlen, és ezért nem tudtam, melyik úton tudnánk a legegyszerűbben megközelíteni. Így maradt a toronyiránt előre. :)

Jó kis bozótharc, és persze szívás az első pontnál. Vagy 45 perc idővesztés, de elindultunk felfele. Aztán meg a bújócska. Aki bújt, aki nem én megyek. És per/per stop, én találtam meg.

 
álomfogók 2005.10.31 16:05 - Megtaláltam
Már terveztük egyszer-kétszer, hogy meglátogatjuk a kisembert, ma végre eljutottunk hozzá! Persze rossz oldalán voltunk a pataknak az 1. állomásnál, de onnan legalább látszott a palack, csak át kellett menni érte. A csúcsra és Hectorhoz viszont a legjobbkor érkeztünk, a lemenö nap sugaraiban, megadván így az esélyt annak is, hogy a végére kis extremitást is vigyünk a kirándulásba. Nem mindennapi ez a fickó, Szeder és Marcus szívesen magával is hozta volna ökelmét (ha lett volna nálunk megfelelö csereajándék). Így csak gondosan betakargattuk, hogy az éjszakai fagyokat is mosolyogva viselje. [wapon beküldött szöveg]

erre?arra?
itt bújkálsz!megtalálók
mi van odabenn?egy kép Marcussal
és egy Szederrelmeg még egy
na jó, velem isjó alaposan betakargattuk
sprok 2005.10.31 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Ma a Börzsönyben hajkurásztuk a ládákat. Az egész karika az Inóci-kör köré épült, így ezt a ládát egyszerűen nem lehetett kihagyni. A törpe már annyira ronda, hogy lassan gyöngyörű, pláne ha az erdő közepén van.
Sajna a dobozt megint valaki megrágta, pedig nem találtunk benne élelmiszert. Szerintem valami helyi állatnak nem tetszik a konkurencia.

horgerr 2005.10.15 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Az inóci kör rejtése közben levadásztuk sanyarú sorsu manócskát. Adtunk neki (meg magunknak) inni. Aztán folytattuk utunkat a vasedényig. Sikerült pmr-en beszélnünt LUTYŐVEL a Pilisből:) Jó kis napot sikerült összehoznunk.
Köszönjük a rejtőknek a rejést meg a zenélést!!

Kovi 2005.10.15 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Megvan, a logbook megint megrágva. [wapon beküldött szöveg]

Első ládám telepítése közben tettünk egy kis kitérőt -megérte!
Képen már láttam Hectort, de most -amikor lehullt róla az álca- pofán röhögtem. Nagyon mókás a kisember a fa odvában, az erdő közepén.
Eléggé transzban voltam, miután első rejtésem, folyamatos Vonósmuzsika szólt és PMR-en Fókával beszéltem a Gerecséből (egyéni rekordom). Így a pontozás egyértelmű...

P.S.: Az első pontnál megint belehajszoltam Levint és Horgerrt egy jó kis tüskés bozótjárásba. Természetesen toronyirányt!!! -Bruhaha...

vonós3as 2005.10.15 12:06 - Egyéb
Kovi börzsönyi multiládájának rejtésekor ejtettük útba a kisembert.
VBalázs, VPéter, Húzós3as, Piret

Törpe kidobvaMegitattuk
Jaj, de kedvesKavalszóló
Levin 2005.10.15 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Az inóci kör kihelyezését népes társaságban sikerült végrehajtani. Részt vettek:Kovi, Horgerr,Vonós3as, Dyla, Piret, és jómagam. Nem hagyhattuk ki HECTor meglátogatását. Egy kicsit megsétáltattuk, megitattuk, péemerezgettünk és indultunk tovább.

lama 2005.10.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.73
Finom ebéd a turistaháznál, majd néhány óra múlva kellemes uzsonna Hektorral. A gyerekeknek különösen tetszett a kisember, akinek házi rágcsálója ezúttal a ládába is behatolt, és ott megrágta Mr. Minit karját, Hektor fényképalbumát és a naplót, különös tekintettel az egerekre vonatkozó részre. Hagytunk ott egy legújabb füzetet, és gondosan lezártuk a fedőt. [wapon beküldött szöveg]

Legyek lepték ezt a kalapostA palack már megvan
Fény a félhomálybanŐszi csemege
Őszi kikericsLátogatás Hectornál
UzsonnaAz egerek is olvasnak
KukkolóHazafelé úton
VP 2005.09.23 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.80
Az utolsó pillanatig nem tudtam eldönteni, hogy a hétvégén az aggteleki geocaching versenyre vagy a kaskantyúi Kalocsa Kupa tájfutó versenyre menjek. Végül a tájfutás mellett döntöttem, így a péntek szabaddá vált: vonattal Zebegény, onnan biciklis/biciklivivős (26 mm-es gumijú versenygéppel, szűk sárhányóval nehéz a sáros börzsönyi utakon) körút Kismarosig.

Evab 2005.09.11 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
+ Attila. Jo tura, a Hector pedig igazan kulonleges! :-)

vonós3as 2005.09.04 14:00 - Egyéb
Nagy Börzsönyjárás közepette ...

PihenőNagyon szeretjük
Kedves törpe barátunkFurulya tanító néni
Megszépült a kisemberNo comment
magpet 2005.09.04 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Apró kitérő a Nagy (Börzsöny) Menetelés közepette. A végén már nagyon utáltam a szintet, de végül mégsem adtam fel, és elhaladtam Hectorkáig. Kiástam a fakupac alól, majd lerogytam egy kis velnessz-regenerálódásos ásványvíz-terápiára a domboldalban. Aztán megjöttek a többiek is, és volt nagy karbantartás.

Indulás: Fürkész Balázs...és Firkázs Fürkész!
Nulladik állomás: a virsli-bufesiMitsubishi Pajero Light Edition
DobbanPihenő dobbal
Nem járunk, csak lefeküdtünkKarban tartás
Megpihenés 
doGmAI 2005.09.04 00:00 - Egyéb
Karbantartás [wapon beküldött szöveg] HECTOR ismét kereshető, az egereket arréb költöztettük*

radpeter 2005.08.28 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
A második alkalomal vágtunk neki Kyrával a Kis Ember meglátogatásának. Elöször néhány hete a kései idöpontra való tekintettel feladtuk a palack/fahasáb keresését. Most mintegy húsz percet kutattunk mire megtaláltuk az egyébként teljesen nyilvánvaló helyet. Öt és harminc méter között ugráló pontatlanság mellett egy kicsit megkinlódtunk vele. De ez egy ilyen játék. A megmenekített Manó megközelítését a többet ésszel mint erövel elvei szerint tüzetes térképtanulmányozással kezdtük és sikerült 180 méterig jelzett illetve jelzetlen utat találni. Jelentös szint leküzdésével hamarjában keblünkre ölelhettük a kis menekültet. Megkináltuk, fényképezkedtünk vele, de a legbehatóbb vizsgálat sem vezetett a logbook nyomára. Csupán a foszlányait fedeztük fel imitt-amott, ahol éppen elözöleg fényképeszkedett.
A Manóka csókoltat mindenkit és kéri a jelszó nélküli megtalálás szíves jóváhagyását részünkre.

[Jóváhagyta: kulisz, 2005.08.30 13:49]

Itt lakikRemete csúcstechnikával
Kyra és a Kis Ember 
Nagyhaju 2005.08.27 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Gregbrekkel (bár igazából csak Brekkel) közös vadászat.

Sajnos a jelszót és a logbookot megették...

Kisdarázs, Breki, Balázs és Nagyhajú

[Jóváhagyta: extremecacher, 2005.09.06 19:07]

A láda őrzője...... aki nem vigyázott a logbookra
Valóban ott jártunk... 
gregbrekk 2005.08.27 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.10
Nagyhajúval együtt megnéztük a megzabált logbook-ot. Nagyhajú fényképe bizonyítja, hogy ott jártunk.
gregbrekk

[Jóváhagyta: extremecacher, 2005.09.06 19:08]

CharlieR 2005.08.11 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Tulajdonképpen csodálkoztam, hogy nem találtam a törp közelében szívszélhűdés következtében kinyúlt erdőlakókat... Mert ha meglátják, akkor annyi nekik.
A logbookot valami már nagyrészt elfogyasztotta, a jelszó még látszik. Sajnos nem volt nálam pótlás, csak a tájékoztatót és a zacsit cseréltem.

 
Zsiráf 2005.08.02 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.79
Nagy élmény a közel egyforma dobozok világában. De az emelkedő sem kicsi.
Viszont nem tudom kinek az ötlete a logbook-ot a dobozon kívül tárolni, de az biztos, hogy sokkal finomabb, mint a környező növények. Belegyömöszöltem a dobozba...

+Adri+ 2005.07.25 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Apuval felszaladtunk ide árkon bokron keresztül.

Togo 2005.07.25 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Lányommal ketten eredtünk törpöt nézni. Hát kalandos volt a mindenen át az út felfelé. Ritka ronda törpét sikerült beujítani. A logbook állagát nézve valami már csendesen falatozott is belőle. A tájékoztatót pedig már teljesen szétrágicsálta, de a törp, az rendületlenül kukkol.:)

Ebből valaki már falatozott
umbestuhlung 2005.07.24 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Az első láda megtalálása után többnyire nyílegyenesen támadtunk felfelé, aminek sok-sok csaláncsípés, tüskeszúrás és 1 kullancscsípés lett a következménye, de a törpös végeredmény mindenért kárpótolt: miután legyőztük rettegésünket a kukucskáló szem láttán, hamar a testüregbe hatoltunk. Szuper szórakozás volt, gratula!

Kis pihiHelló Törp!
POZOLI 2005.07.18 21:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
A kóspallagi kézművestábornak köszönhetően adtuk a fejünket a múlthét szombaton a láda keresésének (csak úgy légvonalban).Minden remek volt, csal a logbook rágott.
Üdv:POZOLI

[Jóváhagyta: kulisz, 2005.08.30 13:49]

Éljenek és virágozzanak a kiszabadított Törpök!
Éljen a felszabadult Törp!
jspanyik 2005.07.10 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Kora délután, amikor az egész délelőtti ború után végre kisütött a nap, elérkezettek láttam az időt Hector felkutatására. Magyarkútról kényelmesen átautóztam Kóspallagra, majd a turistaháznál leraktam az autót. (Akik szeretnek elhagyatott helyen parkolni, azok pár száz méterrel közelebb is mehetnek.) Az első pont helyszínén, az igen szegényes műholdjelek miatt, igen alaposan át kellett kutatnom a meredek domboldalt, amíg ráleltem a "ferdére vágott fadarabra". Ezután a palack már könnyen meglett!

Innen viszonylag egyszerűen, jelzett és jelzetlen földutakon haladva 200 méterre közelítettem meg Hector búvóhelyét. (Útközben bőven volt időm elmélkedni egy síkvidéki törpe meglátogatásának előnyeiről!) A fakitermelésnél nyílirányra vettem a dolgot. Kár volt! Mert, mint később kiderült, ha egy kanyarral tovább megyek az úton, akkor majdnem szintben kényelmesen érhettem volna el a csúcsot. Kiérvén a tisztásra már nem volt gond, a geoösvény egyenesen Hectorhoz vezet.

Dörgés, villámlás és böglyökkel hadakozás közepette logoltam az egérrágta füzetbe. (Sajnos a nagy kapkodásban nem vettem észre a tájékoztató hiányát, pedig volt nálam!) Örültem, hogy a ládakarbantartás 3 órával megelőzött és így nem kell jóváhagyásért folyamodnom. Tévedtem! A ránézésre értelmetlennek tűnő, majd segítségkérés után értelmessé váló jelszó egyik alakjával sem sikerült érvényes megtalálást regisztrálnom!

Végül Endre levele (Kösz!) felfedte az elnézett betűt!

Extremecacher 2005.07.10 13:06 - Egyéb
Ládakarbantartás.
Az első ponton kicsit rekultiváltam a tájat, mert a sok kesser teljesen emberi nyomokat hagyott. Ez nem helyénvaló, meg amúgyis ritkán csuklom mostanság (édesanyám is...), így ideje volt egy kis tájsebészetnek.
A gonosz támadó szerintem is egér volt. A szent szövegeket is teljesen elfogyasztotta, alkalomadtán valaki pótolhatná, nálam épp nem akadt példány.
A logbook viszont így autentikus, tehát maradt, ahogy van, csak az utolsó lapjára került egy jelszó, méghozzá pontosan a fenti időpontban. Ezutáni jelszónélkülivel próbálkozni dőreség.
A rágcsálóveszély miatt fokozottan kérünk mindenkit, hogy ügyeljen a doboz gondos visszacsukására, a jelek szerint az egérállónak bizonyult.
Abba lehet fejezni a sírás-rívást a dzsindzsa miatt. A rejtés óta kétségtelenül feltörtek a lágyszárúak, ennek ellenére 200m-re megközelítettem terepjáróval járható úton, és a maradék távon sem érintett növény térd felett. HECTor közvetlen környezete pár méteres körben tényleg eléggé burjánzik, dehát a törp a természetben érzi jól magát tudvalevőleg. Ebben azonban a folyamatos látogató-sereg szép ösvényt vágott, úgyhogy nem probléma. Tehát lehet használni a térképet, eszet, kinek mije van, és időnként a nyílnál feljebb emelni a tekintetet.
További jó keresgélést és szórakozást kíván HECTor és a H.E.C.T.

Geofánt 2005.07.09 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
HECTor felkeresése előtt, a ládainfók elolvasása után azonnal összehívtuk a Raphaël Poulain Eseti Bizottságot, a kisember életminőségének javítása céljából (akinek nem ismerős a bizottság névadója, sürgősen nézze meg az Amélie Poulain csodálatos élete c. filmet!) A Bizottság arra az elhatározásra jutott, hogy haladéktalanul meg kell kezdeni HECTor virtuális utaztatását! Szegény kisember kénytelen hónapok óta ugyanazt a számára már bizonyára unalmas tájat nézni. Ha néhanapján egy-egy ládász érkezik is hozzá, akkor se mozdulhat ki túl messzire. Ezért, mint afféle Lolka és Bolka, megpörgettük a földgömböt, és a bökés (meg utána egy kis maszatolás) máris a riói karneválra repítette törpénket. A képhez természetesen nem volt fotónk HECTorról, ezért az elhelyezők által készítettet kölcsönöztük (respekt!!!). HECTor láthatóan jól érezte magát, irigyeltük is :-) Hogy unalmas óráiban felidézhesse virtuális utazásainak emlékeit (reméljük, lesznek majd követőink), elhelyeztünk az amúgy elég zsúfolt csészében egy 24 lapos, kb. 6X9 cm képméretű fotóalbumot egyelőre egy képpel, a rióival, meg egy kisollót (ha később mégse férne be egy nagyobbra sikerült kép). Kérjük, hogy ezeket tekintsétek HECTor magántulajdonának, és ne vigyétek el a dobozból! Szurkolunk HECTornak, hogy néhány hónap alatt lepipálhassa akár Travelboyt is!

Tereptörténet:
Fullasztó, párás időben indultunk a Kóspallag alatti Rablótanyáról, 6-ból 4 felállásban (Lívia, Zsóka, Jákó és Csacsapapa), csatlakozott hozzánk POZOLI fia, Zoli is. Bár a meteokraták esőt huhogtak, jó idő volt, délutánra még a nap is kisütött. A multi első pontja viszonylag hamar meglett (majdcsak kialakul az a "ládászszem"), a ferdére vágott kuglin élénk volt az élet, egy éji pille (aki a zargatásra sértődötten távozott) és nyolc termetes hernyó őrizte a koordinátákat. Megvártuk, amíg odébbmásznak, jegyzeteltünk és visszaraktuk a fát hernyóstul, hadd szunyáljanak tovább. Reméljük, a pille (a mama???) is visszatér az éjszakai denevérvadászat után. Az út további része (toronyiránt mentünk, nem ajánlom, fifikásnak kell inkább lenni) jól kifárasztott mindenkit (még a javarészt a nyakamban utazó csöpp lány is panaszkodott kissé), de HECTor megtalálása felvillanyozta a csapatot. Sziesztáztunk egy jót HECTorral, ábrándosan bámulta a tovaúszó felhőket. A helyszínen garázdálkodó, naplózabáló Jó Étvágyú Rágcsálóról a szakértői különítmény megállapította, hogy nagy valószínűséggel egér vagy pocok illetőségű a tettes, ugyanis más jóérzésű élőlény nem fogyaszt műanyag reklámszatyrot (azokat is megrágta a beste!). A dobozba nagy valószínűséggel egy véletlenül nem elég alaposan visszadöngölt fedél kinyílása vagy kinyitása révén jutott be (ügyesek ezek a kis dögök). Az eszméletlenül túlzsúfolt ládát mi is csak úgy tudtuk alaposan visszazárni, hogy egy csúf fekete, hadonászó gorillát (akit senki nem akart bevállalni) a dobozon kívül, de a felújíott zacsin belülre pakoltunk. Reméljük, jól megijeszti majd a tolakodó rágcsálót!
A visszaúton felzavartunk egy siheder (még csíkos, de már jó nagy) vaddisznót, aki rémülten elinalt, minket is megijesztve kissé. Nem árt vigyázni a susnyásban, mert egy öregebb darab nem biztos, hogy a menekülést választja! Az út során sok málnát és szamócát találni, és már előre jó étvágyat kívánunk a koraőszi ládászóknak, ugyanis rengeteg sok szeder várható!

[Jóváhagyta: extremecacher, 2005.07.10 23:34]

Egy ismert utazó kollégaEz jobb, mint az a sok vaddisznó!
Lakott területNyakbaba
SziesztaCsöppke, Kisember lenni jó barát
Visszazárva friss marad! 
h725 2005.07.03 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Hello !

Gratulálok Hectorhoz, szép helyen van.
Egy darabig azt hittük, valamiféle úton is megközelíthető, de aztán rájöttünk, hogy nem.
Az utolsó 100 méteren, a dzsungelen való átkelés közben egy másik
csoporttal találkoztunk. Amikor megláttak minket, rögtön azt kérdezték:
mi is a törpét keressük ?
Hát igen, épeszű ember vajon mi mást csinálna itt?
Aztán meglett Hector is. Már várt minket,bár nem szokott unatkozni, mert
sokakkal összebarátkozott itt az erdőben.
Néhány fotó, kis pihenés és már indultunk is tovább GCHORV felé.
Ládásztársainktól elköszöntünk, mint kiderült kicsit korán.
(Aznap még vagy 3szor "futottunk" össze !)
A probléma csak annyi, hogy nem találtunk jelszót, mert a logbook-ot valami
(vagy valaki! :))) kicsit megrágta, az első oldalt meg teljesen elfogyasztotta.
Ezért hát a "jelszó nélküli megtalálás" kategória.

Zsófi, Zsolesz, Zsolt

[Jóváhagyta: extremecacher, 2005.07.06 20:10]

Idill Hectorral 
Extremecacher 2005.07.03 13:31 - Egyéb
Pedig működik az az e-levél cím! Jegyezzetek be egy jelszó nélkülit pár képpel (ha van) és meglesz a pont. :-)
Mi meg igyekszünk rendbetenni a naplót.

piroska 2005.07.03 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.73
Szerintem igenis Hector ette meg a logbook fedelét és a jelszót!
A gyapjas lepke minek enne konzervet, ha van friss kaja is.
Ami a jelszó hiányát illeti: az e-korban is úgy körbeigazoljuk egymást, hogy ott jártunk, mint a történelmi időkben, mikor a kék-túra bélyegző hiánya miatt furmányokra kényszerült az ember!
/igaz, a fényképet már akkor is elfogadták igazolásul/

[Jóváhagyta: extremecacher, 2005.07.06 20:11]

"J&J" 2005.07.03 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
100. megtalálásunk!!!!
J&J+ a BEAC

BEAC tagjai (köztük Piroska) felkeresték az erdöbe számüzött törpét. HECTor kiválo egészégnek örvend, enyhén zöldes arcszine ellenére, és üdvözletét küldi. A baj az, hogy a logbook-ot alaposan megrágta valami, talán a gyapjas hernyo, (na, jo, lehet hogy HECTor volt, gyanusan kerek a pocakja...) és a boritolap teljesen eltünt. igy a jelszot sem talaltuk meg. Hamarosan egy 3 fős csapat (h725) is érkezett, de együtt sem voltunk okosabbak.

Egyébként köztudomásu, hogy a BEAC-nak több tagja maga is kerti törpe, ezért ünnepélyesen a 100-dik megtalálásunknak iktattuk be ezt a pontot. (Janó barátunk saját törpével is rendelkezik, akit nagy tisztelet övez, amint a mellékelt képen is látható.) Ez a törpkes nagyon tetszett, és minden elismerésünk azon agyament egyedeknek, akik a csalánoson keresztül még ez a dög nehéz törpét is felcipelték.

[Jóváhagyta: extremecacher, 2005.07.06 20:08]

Piroska és HECTorKi a legtörpébb????
A mi törpénk... 
Attibati 2005.06.19 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
A börzsönyi kerékpáros kör közben ugrottam el ezért a multiért. A kezdőpontot alaposan körbejártam míg végül megtaláltam az alaposan álcázott útelágazást. Mindkét rejtés hamar meglett (csak nem értem miért kell egymástúl 2 méterre 2 rejtés, mondjuk zavarni nem zavart). A második pontot 400 méterre tudtam megközelíteni földúton, majd a bringát elrejtettem, rögzítettem a pozícióját majd neki toronyiránt a csúcsnak. Még most is sajog a lábam a rengeteg szúrt és vágott sebtől amit a növényzet ejtett rajtam. A csúcson valami hatalmas légy csóvát húzva magam után kerestem a törpét ami kis keresés után meglett. Gyors logolás után a tracklogon vissza a bringához. Hát nem tudom... a geocachingnek nem ez a válfaja áll közel a szívemhez.

Balint 2005.06.19 09:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.08
Nagyon jó volt. Jó helyen van a láda, így tuti nem ázik el.
Kösz

M és M 2005.06.18 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Küzdelmes az út a csalánosban, de megérte.

65Cadillac 2005.06.18 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Csúcs, amelyet elkerülnek a túristautak, de a csalánerdők nem. Kíírály hely, jó a rejtés is.

Tofana 2005.06.11 14:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.00
Remek ötlet,profi kivitelezés!
HECTor, a kisember borzasztóan örült Sámli a kis kutya látogatásának.

Reggel 2005.06.06 19:55 - Egyéb
HECTor társai éppen a szántódi révnél vártak a behajózásra! :-)
Az egyik egy igazán extrém!! Lámpával fel van készülve az éjszakai keresésre. A másik éppen ennivalót visz fába szorult társának.

 
Herczegh_Miklós 2005.06.05 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 1.00
Ez az első ládánk.
"Köszönjük a rejtést! Gyönyörűek a virágok a napfelkeltében." Miklós
"Mindenképpen szép környezet..." Judit
"Velünk a csúcson e csúf kis törpe,
Itt ért minket a napfelkelte.
Sűrű volt a susnyás,
De azért megérte." Peti
"De azt azért nem gondoltuk volna, hogy ennyi hülyeséget
összehordanak az emberek." Dani
"Hideg van nagyon." Zsófi

 
Mr Zerge 2005.06.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Ez a rejtés egy 'UNIKUM' a sok sablonos doboz között. Mindenkinek csak ajánlhatom a megkeresését.
Üdv Mr Zerge.

jalso 2005.05.30 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.84
Nagyon jó buli - a rejtésre és a webes megjelenésre (a szellemes sztori és leírás) 5+ kellene. A palackot egy ideig kerestem, de végül meglett, nem kellett a tartalék. Innen egy ideig a zöld+en mentem, majd a gps jelét követve (már amikor volt) tökön-paszulyon át. Ugyanezt visszafelé is. Már óriási csalánmezők védik HECTor birodalmát, még néhány hét és csalánerdők lesznek. Társait én is láttam Kóspallag egyik utolsó házában, meg is álltam, hogy lefényképezzem, de az egész család kinn volt a kertben, és nem akartam, hogy azt higgyék: azért fényképezem, mert tetszik. :-))

OneEye 2005.05.29 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Nagyon jó ötlet ez az extrém cache! Rendesen meg kell dolgozni a multiért. Az első ponton olyan gyorsan belebotlottunk a segítségbe, hogy a palackot nem is kerestük tovább. Mivel utánunk megtalálták, ezért bizonyára nem veszett el.
A második pontig a túrista utat követtük, amíg még csökkent a távolság, utána csak a "toronyiránt" maradt. A rejtés nagyon jó! Köszönjük ezt az izgalmas keresést!
Dara, Péter, Dorka, Betti, Klári, Ádám és OneEye

rongylab2 2005.05.28 22:31 - Egyéb
Ezt a felszabadítanivaló gyönyörűséget Kóspallagon láttam egy vityilló kertjében - HECTor biztos örülne egy társnak :))

 
Fonte 2005.05.27 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Kihelyezése óta figyelemmel kísértem Hector sorsát. Ma aztán eljött az idő, hogy megkeressem. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy egy kolléganőm, akit egy kicsit érdekelt ez a láda dolog, úgy döntött, elkísér! Az első pontnál a pillepalackot gyorsan megtaláltuk , a tuskót nem leltük. No, de azért indultunk tovább. Túristaúton, jelzés nélküli úton, a végén toronyiránt. Hát, öröm volt látni Hectort, amikor meglátta, hogy két hölgy kereste meg! Teljesen hangyás volt! A szó legszorosabb értelmében! De aztán egy kicsit kiszellőztettük, és elmenekültek a hangyák! Mindenesetre olyan jól érezte magát velünk, hogy alig akart visszavonulni a helyére!
Nagyon szép út volt, azt hiszem sikerült Brigit is megfertőznöm!
Brigi, Era

Így örült nekünk!A placcon virágok között
Vele is találkoztunk útközben 
karrimor 2005.05.21 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Első pont a tuskó hamar meglett,innen iránymenet.
Vaddisznó futott elöttünk Hector irányába mutatva a helyes utat.
Gyönyörű kilátásban volt részünk,az esztergomi Bazilika megfogható
közelségben volt. A csúcson ünnepeltük nagyobbik fiam 17. szülinapját.
Kullancsok hadát söpörtük le magunkról mire Kisinócra visszaértünk.

Mikulás 2005.05.16 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Fűkockával Börzsönyre adtuk fejünket a hétvégi balatonfelvidéki kirándulás "levezetésére" Elsőként HECTor-t kerestük fel, nem utolsó sorban, hogy megünnepelhessük Fűkocka barátom 700. találatát! :)
A hely ugyan kellemes, de kilátás vagy más érdekesség nincs. A rejtés és annak ötlete szenzációs (mindkét pontnál). Szépen visszarejtettük a "nagy embert".

Mikulás

Fűkocka 2005.05.16 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
700.

Erre esett a választás a szűk szabadidőkeret miatt. Mikulással jót szórakoztunk a családi hétvége után.
na de az első pont... :)

Sasa 2005.05.15 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Az első pontnál a fahasábot rögtön észrevettem, így nem kerestem a pillepalackot. Majd a Kisinóci turistaháztól tornyiránt mentünk fel a törpéhez. Az éppen elállt esőnek köszönhetően az aljnövényzettől alulról jól eláztunk, de az erdő igen hangulatos volt, így eső után. A szalamanderek éledeztek, lépten nyomon beléjük botlottunk! Az új ajándékok közül Pupu tájolóját elvittük, de a szemüveg még ott maradt!

Pupu 2005.05.14 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Előzmény a ládatörténethez: a törpét én kaptam tavaly, mókás húsvéti ajándékként, a családtagjaimtól, azzal a céllal, hogy őkelmét fényképezzük majd az Autó Motorban, ha egy kocsinak nagyon szűkös a hátsó ülése (törpékre méretezték...). Végül is ilyen fotózásra nem került sor, és szegény törpe ott búsult egy szerkesztőségi szekrényben. Így, amikor meghallottam, hogy valami különleges rejtenivalóra vágynak az Extrém Kesserek, volt felajánlani valóm...

Ma a Börszöny-körút és a Királyrétről Királyrétre ládák után indultam törpelátogatóba. A pillepalackkal nem is foglalkoztam, mert a fadarab rögtön meglett. Onnan egyenes úton jutottam HECtor lakhelyéhez. Örömmel üdvözöltük egymást. Annak érdekében, hogy méltóképpen fogadhassa a következő megtalálókat, az eleve gazdag ajándékkészletet kiegészítettem egy "Fiat" napszemüveggel és egy tájolóval. Az utóbbit pár napja kaptam a Renault Truck Lyon-Peking Selyemút-expedícióján, amelynek üzbegisztáni szakaszán vettem részt vendég újságíróként.

geobebi 2005.05.14 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Az első pontnál a GPS megtréfált, és szépen átkeltem a szakadékon, majd mégis vissza. Meglett előbb a rönk, aztán a pille is. Utána irány a csúcs. Végre egy új, számomra eddig ismeretlen hely!

Szép 
rongylab2 2005.05.02 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
A turistaháztól indultunk törpevadászatra Zsombor fiammal - Negró kutya személyében kísérőnk is akadt. Szokásomtól eltérően jól tippeltem meg, a patak melyik oldalán lesz a láda, így egy felesleges mászástól megkíméltem magunkat. Először a ferdén félbevágott farönk lett meg - Zsombit egészen lenyűgözte. Azért ha már ott voltunk, a pillét is megkerestük.

Bepötyögtem a Gekóba a láda koordinátáit: a távolságból és a magasságból kikombináltam a célpontot, és nekiindultunk: először toronyiránt, aztán földúton, egy keveset jelzett turistaúton, végül ismét toronyiránt fel a gerincen.

Hector köszöni szépen, jól van: bár elég zöldecske a lelkem, ezért kicsit kivittük a rétre napozni. Zsombor szerint szoknyája van - vagy ez inkább tunika?

Visszafelé leereszkedtünk a hegyoldalon, és aztán végig a turistajelzésen mentünk.

Csodás nyári nap, remek cache - köszönet a rejtőknek!

horlac 2005.05.01 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Kemény hegymászás volt.

Pótlólagos log 20050828-án regisztrálva. (Mihullal voltunk ládázni, de akkor még nem gondoltam, hogy komolyra fog fordulni a dolog. Az ő segítségével most rekonstruálom a történteket.)

horlac

Mihul 2005.05.01 16:00 - Megtaláltam
szegény törpe nem látja a remek kilátást [wapon beküldött szöveg]

Rush 2005.04.30 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Túravezetői vizsgánk előtt kerestük fel ezt a ládát, és mondhatom: nem kis sikert aratott a kollégák közt a törp és a környezet.

[Jóváhagyta: extremecacher, 2005.07.06 20:10]

KereséskorEgy kisebb töltényt is találtunk...
Az első pontnál......és a másodiknál.
macska 2005.04.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
A kisinóci turistaháztól indultunk kisember-nézőbe. Csodaszép hely mellett mentünk volna el, ha nincs itt az útbaigazító pont, idokolt a multi!! Nagyszerű volt az idő és a sár is szárad már helyenként :) Bár kissé körülményesen, de feljutottunk törpközelbe. Halk dudorászás vezetett nyomra. Közelebb érve láttuk mitől van Hectornak olyan virágos jókedve. Bizonyára az egyedüllét tette, hogy mosolygósra itta magát egy, talán ajándéknak szánt vodkásüvegből. Már alig lötyögött az alján. Egy alapos motozás után józanító sétára vittük az illuminált házgazdát, az üveget pedig elkoboztuk. (Csak odelenn vettük észre, hogy mégiscsak ott maradt. Talán visszalopta a huncut?) Köszönjük a törpfelszabadító front élharcosainak ezt a szép helyet!
Mariann, Imi, Peti, Jenő

patakvölgyez is a völgyben
vízkeresztútvízlépcső
Hector züllik!Már kicsit józanabb.
Vad árvácska de nem harap!Az ő nevét nem tudom, de szép!
totik 2005.04.24 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Már a kihelyezés napján indultunk volna megkeresni, meg a rákövetkező hétvégén is, de mindig közbejött valami. Ma végre minden összeállt. A kocsit a zöld kereszt végénél hagytuk, bízva benne, hogy visszafele úton nem kell majd túl nagyot kerülnünk. Előzetesen tanulmányozva a szintvonalakat megtippeltem, hogy hol lesz a második pont, és nem is tévedtem túl nagyot. Ugyan nekünk még lefelé sem sikerült a freddy által emlegetett 20 percet tartani, de gyerekeknek beígért egész napos túránál azért kevesebb lett.
Az első pont mellett varázslatos a patak, rengeteg zúgó, csobogó, még hidat is építettünk, hogy átkelhessünk. A pillepalackot keresgetve Viki kiejtette a zsebéből az útravalóul hozott zacskózott croissant-t majd a lejtőn egyre gyorsuló tempóban megindult utána. Persze a maga előtt görgetett avar mindig akkor lökte tovább a kiflit, amikor már-már elérte. A lejtő alján végül csak az uzsi landolt a vízben, és bár a vízhatlan csomagolás miatt lebegve sebesen távolodni kezdett, a gyerekek gyorsan kihalászták.
Nagy szerencsénk volt, hogy nagyobb sárra készültünk, és reggel még hűvösebb volt az idő, mert így vastagabb zárt ruhában indultunk neki a keresgélésnek, és ennek a hasznát akkor láttuk igazán, amikor felfelé kapaszkodva először megálltunk cipőt kötözni és pihegni. Irdatlan mennyiségű kullancs lepett el ugyanis bennünket, és hiába fújtuk le magunkat, mégis tízpercenként hármasával-négyesével kellett lepöckölnünk őket a hátunkról, lábunkról. Végül este kiderült, hogy annyit azonban ért a riasztó, hogy négyünk közül senkibe sem fúródott állatka, pedig összességében 40-50 vérszívóval kerültünk összetűzésbe.
HECTor remek példány, a fotók nem is adják vissza elég hűen rettentő valóját. (Krisz' bejegyzése a naplóba: "Hát, a férjem szebb!" De őt elvakítja az irántam érzett szerelem.) A kis szőrös erdőlakók (és a hat évnél fiatalabb geokesserek) valóban jobban teszik, ha messze elkerülik a rejteket, ha nem akarnak halálra rémülni; különösen a mi visszarejtésünk után, ugyanis a törpének most csak a különös tűzben égő szemei villannak elő az álca mögül.
Az ismertető szöveg által inspirálva elhoztuk azt az ajándékot, amelyet eddig részben méret okok miatt semmilyen ládába nem mertünk elhelyezni: HECTor testüregébe gondosan becsomagolva felhelyeztünk egy hölgyek által igen kedvelt, vadonatúj, Remington gyártmányú hosszúkás, hengeres tárgyat. Kérjük a következő kesser ügyeljen rá, hogy ez, és más ajándékok is a ládán kívülre (de törpén belülre) szorultak, nehogy HECTornak sérüléseket okozzanak, vagy elvesszenek az óvatlan előráncigálás során.
Kóspallagon az egyik út menti ház udvarán HECTor jó néhány testvére raboskodik. Hol vannak a lánglelkű felszabadítók, szabadságharcosok, mikor ily közel a szükség?!
Viki, Geri, Krisz', TZ

zsorzs 2005.04.23 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.96
Babakocsis, nagymamás, strandpapucsos, könnyű délutáni séta, akár netkessing is lehetne....... (de nem az).

kl 2005.04.23 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.97
Nett kess [wapon beküldött szöveg]

freddy 2005.04.22 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.06
Hideg van de sut a nap. [wapon beküldött szöveg]
Kóspallagról sétáltam fel. Odafelé kocogtam mert a nem lehetett tudni milyen messze lesz a 2. pont és a buszt meg nem akartam lekésni.
Kiderült, hogy egész közel van a kis borzalmas figura, toronyiránt alíg 20 perc séta.
Kicsit napoztam a csúcson, majd visszaindultam a faluba.

Visszafelé csupán 1 óra 42 percet késett az a retkes vonat...

 
tudo 2005.04.20 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Verőcéig vonat, onnan kerékpár a Kismaros-Kóspallag útvonalon a láda 1. pontjáig.

A mostani, szinte medárdi időjárás miatt az erdőben eszméletlen a sár a patakok mentén és a földutakon. Nem is számítottam arra, hogy törpe uraságnak ma meg tudom mutatni téli kerékpáromat :-(.

Az 1. ponton nekem is elsőre a ferdére vágott tuskó lett meg, és csak utána a palack. A tavaszi erdő egyébként nagyon szép az 1. pont körül és a 2. ponthoz nem vezető út mentén is. Az erdő gyalagosan könnyen járható illetve mászható, a 2. pont törpe úrral hamar meglett. Ha a törpe személyesíti meg a geoládát, akkor ekkora geoládát még nem láttam :-). Testüreg vizsgálat után jelszó - nagyon jó...

Visszafelé újra töksötét lett, Kismaroson zuhatag jött, de még szárazon elértem a vonatot :-). A láda egyedi, pontos, egyértelmű - nagyon jó!

Az 1. pontnálSárdagasztás
Törpe Úr megkapta a GPS-emetÚtban lefelé a Kisinóci-th.-nál
Kokó 2005.04.16 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.71
Lett egy kis szabadidőm, így nem volt mit tenni. Muszáj volt ládázni menni.
Úgy terveztem hogy az első pontnál döntöm el mi legyen. Ha messzire kell menni akkor elhalasztom a keresést, de végülis elérhető távolságot mutatott a ketyere így nekivágtam. Ja a pillét nem találtam, viszont a ferdére fűrészelt könnyen meglett.
Az út a közelmúlt esőzései ellenére alig volt sáros. Elég jól haladtam. Az utolsó ~500 métert toronyirántra vettem. A napsütéses idő meleggel jár, így percek alatt leizzadtam. (Estére enyhe megfázás tüneteit tapasztaltam magamon.) Nem kellett sokat keresgélnem, hamarosan farkasszemet nézhettem egy óriás-törpével. Egy kicsit megsétáltattam, megnéztük a kilátást, a virágokat, majd fényképezkedtünk is. Logolás, rejtés, vissza.
A pille még mindig birizgálta az orrom, ezért bosszúból megkerestem. Csak azért nem találtam meg az út elején, mert a fűrészeltet elöbb megtaláltam, és nem szenteltem a kereséséhez elegendő időt, meg aztán a kütyüm elkezdett bohóckodni. Nem beszélve a lehetséges helyek jelentős számáról. A rejtések is jók, meg persze a környezet is tetszetős.
Köszi, hogy megkereshettem.

HECTorDombok
Vad árvácskákIbolya sötét
Ibolya világosIbolya fehér
"Bonsai"Kukucs
henkeee 2005.04.14 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.57
Szerencse, hogy tegnap még este 11kor be volt kapcsolva a sz.gépem, különben ma nem lehettem volna itt. :)
Nagyon tetszik a rejtés! Az első koordinátánál kevertem egy kicsit mire meglett, ötletes a dolog. Kár, hogy nem lehettem első, majd legközelebb fürgébb leszek! Imádom a Börzsönyt, és köszi az elrejtőknek, hogy ez a láda pont most jött, hogy ma pont ráértem és eljöhettem ide!
És éljenek a kertitörpék!!!

Reggeli fürdés szalamandra módraSzalamandráék
Részlet a tájat borító virágszőnyegbőlKilátás a Szép-bércről nyugat felé
gad 2005.04.14 02:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 2.83 súly: 2.81
Ahogy kijött a láda Kenderfókával közösen nekivágtunk. Kicsit kalandos volt, mert nagyon sötét volt az erdő és nagyon csúszós, saras volt az út, már amikor az úton mentünk, mert az első pont után gyakorlatilag toronyirányt csörtettünk. Hector jól van, mindenkit üdvözöl :-)

A szűz láda killer 
Kenderfóka 2005.04.14 02:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.93
Az OFF fórumon folyó kiszivárogtatásokat olvastam éppen 1/2 12-kor, úgyhogy rögtön a főoldalra lapoztam. Telefon gadnak, majd közös találgatás, hogy mekkora túra lehet ez. Biztosan szándékos, de nekem nem tetszett, hogy a weboldalról nem tudható meg, hogy a túra 3 vagy 30 kilométeres, így némi kockázatot vállaltunk azzal, hogy elindultunk (10 km fölött nem lett volna reális éjjel, reggel termelés!). Szintén ritkaságszámba megy manapság, hogy a rejtőnek nincs megadva telefonszáma, bár az éjszaka közepén talán mégsem hívtuk volna fel :-).

Fél kettőkor parkoltunk le az autóval, majd némi sárdagasztás következett. Az út ugyanis munkagépek által erősen használt, így az elmúlt héten és a közvetlen érkezésünk előtt leesett eső nyomán még gyalog is nehezen volt járható. A palackhoz hamar eljutottunk, de a műholdállás nagyon szerencsétlen volt (kép). A hely ugyanis egy nagyjából kelet-nyugat irányú mély patakmeder, így délre és északra nem igazán látszottak a holdak, illetve a környező hegyek miatt kelet-nyugatra is alig. Így körülbelül 10 percig kerestük a sötétben aztán meglett.

A ládához aztán nyílegyenesen mentünk, nem vagyok benne biztos, hogy lehetett volna-e úton. Útközben sok tüskés bozóton kellett átverekedni magunkat, de itt legalább már nem volt sár. Feléréskor HECTor könnyen meglett, méreténél fogva nem igazán tud elbújni, bár az álcafestékkel mindent megpróbált. Tetszett, vicces. A véletlen megtalálástól csak az védi meg, hogy nincs a környéken út, egyébként messziről látszik sötétben is.

A megtalált pezsgőt elhoztuk, bár egyikünk sem szereti, így gad utólagos engedelmével felajánlom Pupunak a GCkenu ládánál elszenvedett kínokért :-).

Műholdállás az első pont keresésekor 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]