FAQ
1171. Gönci hordó (GCGoHo)

A város címere

A város címere

Római katolikus templom

Római katolikus templom

Református templom

Református templom

A gönci hordó

A gönci hordó

...pontosan négy fért belőle a szekérre

...pontosan négy fért belőle a szekérre

Huszita ház: vastag falak, kis ablakok...

Huszita ház: vastag falak, kis ablakok...

...és fura építészeti megoldások

...és fura építészeti megoldások

Használati tárgyak a múzeumban

Használati tárgyak a múzeumban

Bonus: az Üvegtigris kistesója ;)

Bonus: az Üvegtigris kistesója ;)
Szélesség N 48° 28,371'
Hosszúság E 21° 16,747'
Magasság: 185 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.05.05 00:00
Megjelenés időpontja: 2005.05.09 06:44
Utolsó lényeges változás: 2010.05.08 19:20
Utolsó változás: 2012.11.20 05:54
Rejtés típusa: Multi geoláda (2V)
Elrejtők: The Goonies
Ládagazda: guess.who
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 695 + 7 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetente


[WAP: Kétpontos virtuális minimulti.
1, A N48° 28.3710' E21° 16.7470' 185m. A jelszó a huszita-ház előtti térképen van, nézzétek meg jól mindenhonnan ;) (12 karakter, két szó).
2, A N48° 28.430' E21° 16.543' 187m pontnál található református templom KÉT felső (külső!) kapuívén levő évszámok összege.]

A tokaj-hegyaljai borvidéket bemutató ládasorozatunk következő állomása Gönc.
Kérjük, hogy a megtalált jelszót jól őrizzétek meg, a ládasorozat többi tagjához hasonlóan!

A láda
Ez a kétpontos virtuális multi a Hegyalja híres alapegységének, a gönci hordónak állít emléket. A város ugyan nem tagja a hegyaljai történelmi borvidéknek, de a hordót ma is használják.
A multi első pontja a huszita-ház  N 48° 28,371' E 21° 16,747' 185 m [GCGoHo-1] előtti térképen található, nézzétek meg jól mindenhonnan, keressétek a GCGoHo-t, de nem a hordót! ;) (12 karakter, két szó). Kérjük, hogy aki megtalálta, ne árulja el a megoldást!
A második pont a református templom  N 48° 28,430' E 21° 16,543' 187 m [GCGoHo-2]. A KÉT kőkeretes külső(!) kapu felső ívén található évszámok összege adja a jelszó második felét. A számokat kívülről, a templom zárva tartása idején is le lehet olvasni!

Kérjük, figyeljetek oda, hogy mit olvastok le! :) KÉT KÜLSŐ KAPUÍV VAN, mindkettőről kell az évszám!

A város
Gönc történetét az Árpád-kor idejétől ismerjük: a királyi birtok részeként, az 1200-as években egyike volt a vizsolyi várispánsághoz tartozó 10, német kézművesek által lakott falunak. Egy 1220-ból származó okiratban Gunzy néven szerepel, de később előfordult Kunczeldorf és Gencz alakban is.
A tatárjárás utáni időszakban az Aba nemzetséghez tartozó Amadék birtokába került, a század végén épült meg az Amadé-hegyen található váruk (GCAMAD), melynek ma már csak néhány romos falmaradványa áll. Nagy Lajos király két pálos kolostort és templomot is alapított a közelben. Az egyiknek már nyoma sem maradt, köveit az elmúlt évszázadokban elhordták; a másik (GCpalo), 1371-ben épült, egyhajós templomának falai még részben láthatóak.
A XV. században elején, a huszita mozgalmak megerősödésével a cseh Giskra, huszita vezér fennhatósága alá kerül. Gönc ekkor már fontos mezőváros, mivel a Debrecen - Tokaj - Kassa fő kereskedelmi- és hadi útvonalon fekszik, az Erdély felől érkező árut is a gönci Hernád-hídon vitték tovább Csehország és Szilézia irányába. A hegyaljai bort a gönci kádárok által készített, jó minőségű tölgyfa hordókban szállítják lengyel és orosz vidékekre, így a mezőváros fejlődése felível. 1511-ben II. Ulászló évi négy vásár tartására ad jogot, de a mohácsi vész után a három részre szakadt ország egyik komoly ütközőzónája lett: a magyarok, a németek és a törökök is folyamatosan sarcolják. 1570-től már Abaúj vármegye székhelye, a reformáció idejének egyik híres kulturális központja: Bencédi Székely István, gönci pap írja első magyar nyelvű történelemkönyvünket; veje, Károlyi Gáspár 1590-ben megjelentette a teljesen magyarra fordított Bibliát, melynek kéziratait Szenci Molnár Albert, a későbbi zsoltárfordító és szótárkészítő vitte át gyalog a vizsolyi nyomdába. A később Vizsolyi Biblia néven ismert fordításnak egy példánya Vizsoly református templomában jelenleg is megtekinthető (GCVIBI).
Az elszegényedő mezőváros 1647-ben elveszti vármegyeszékhelyi címét, mégis 1677-től 8 évig otthont ad az ellenreformáció által Sárospatakról elüldözött református főiskolának. 1706-ban II. Rákóczi Ferenctől hajdúvárosi kiváltságot kapott, jelentősége azonban folyamatosan csökkent. 1871-ben elveszítette városi rangját (melyet csak 2001-ben kapott vissza), a trianoni békeszerződés után elcsatolt területek miatt pedig az ország szélére került, korábbi gazdasági kapcsolatai megszűntek, eljelentéktelenedett.

Érdekességek a hordóról
A gönci hordó mérete a történelem során többször is változott: a XVI. századi első említések idején még 480 budai icce (407,24 liter), a XVIII. században már csak 180 budai icce (152,72 liter), míg a XIX. században 160 budai icce (135,75 liter) űrtartalmúra csökkent. Lényegében ez utóbbi méretű hordót készítik és használják ma is.
A hordó hagyományosan zempléni tölgyfából készült, az első időkben még fa abroncsozással (ilyet azonban ma már csak a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeum őriz), majd a XIX. század első éveitől kezdve jelennek meg a vasabroncsok, melyek a század végére gyakorlatilag egyeduralkodóvá váltak. A többi magyar hordónál hosszúkásabb és keskenyebb a gönci, mivel a -főként távoli, lengyel piacokra igyekvő, öszvérvontatású- szekerek rossz, meredek utakon közlekedtek, így a jobb helykihasználás és a biztonságos szállítás miatt lett egyeduralkodó ez a hordótípus, amelyből általában 4 fért pontosan a szekérderékba.

Fontosabb látnivalók, érdekességek
A XIII. században épült, nagyméretű gótikus templom helyén, a város délkeleti részén, a domboldalban áll a XVIII. században, barokk stílusban emelt római katolikus templom N 48° 28,220' E 21° 16,690' 206 m [GCGoHo+KatTemp]. Itt nyugszik Károlyi Gáspár is, mivel a templomot a plébániaházzal együtt a reformátusok használták a XVI. század végétől egészen 1711-ig.
A későbarokk stílusú református templom a XVIII. század végén épült, kertjében Károlyi Gáspár egészalakos bronzszobra található, melyet Mátrai Lajos György készített 1890-ben. Mellette, a régi református iskola épületében rendezték be az 1999-ben megnyílt Károlyi Gáspár Múzeumot és Bibliakiállítást, amely az egyes korok, népek és különböző nyelvek Bibliáit mutatja be (többek között az 1590-es Károlyi-féle Vizsolyi Biblia egyik eredeti példányát is), illetve emléket állít a neves prédikátornak és segítőinek; emellett több egyházművészeti kincs is megtekinthető itt.
A Kossuth u. 103. alatt található huszita ház erődített jellegű, erős kőfalakból épült, alápincézett, emelt lakószintű, szűk ablaknyílású épület, amely a kutatások szerint a XVII. században épült, így valószínűleg nincs köze a névadó huszitákhoz. 1832-ben jelentősen átalakították, ma ismert formáját az 1975-78-as felújítás során nyerte el. Pincéje többszintes, jóval nagyobb a fölötte álló háznál (bár nincs feltárva teljesen). Udvara és a hátsó épületek a régi gönci, fésűs beépítést és településszerkezetet mutatják, amely még emlékeztet a XIII. századi betelepítések utáni elhelyezkedésre: a jellegzetesen hosszú telkek és az egymás mögötti épületek a több generációs családok együttélését mutatják. Mai berendezése a XIX. század végének mezővárosi paraszti-polgári életmódjának emlékeit őrzik, elsősorban a helyben és a környező falvakban gyűjtött tárgyakból áll. Az épület belső elrendezése egy tisztaszobából, konyhából, kisszobából áll, melyet a kamra és a pince egészít ki. A múzeum kiállításának fontos része a pincében található gönci hordó is. Az épület hátsó traktusában a zöld mázas gönci kerámiát és egyéb helytörténeti emlékeket bemutató kiállítás látható. (A nyitvatartásról és a látogatással kapcsolatban a polgármesteri hivatal 46/388-355-ös telefonszámán lehet érdeklődni; de a bejárati táblán feltüntetett gondnok a téli időszakban is szívesen kinyitja és bemutatja a házat az érdeklődőknek.)
Az 1790-ben, copf stílusban épült Pálffy-kastély a Kossuth u. 83. alatt található; ezt később klasszicista stílusban átalakították, jelenleg gyermekotthonként üzemel.
Strandot is találhatunk itt: a  N 48° 28,471' E 21° 17,251' 212 m [GCGoHo+Strand] ponton székelykapus bejárattal. A víz 20-22 °C-os, enyhén vasas ízű (a közkutak vize szintén ilyen), kissé feljebb a domboldalban egykor a híres gönci kádas fürdő épületei voltak, melyek berendezését a harmincas években széthordták, megsemmisült.
A területen termesztik a méltán népszerű hungaricumot, a gönci magyar kajszit, amelyből többek közt a gönci barackpálinka is készül. Az itteni, nagymúltú kajszitermesztés fő oka a talajadottságokon kívül az éghajlatban keresendő: kora tavasszal a zempléni hegyek miatt egyenletesen hideg az idő, így az igen érzékeny kajszirügyek csak később indulnak fejlődésnek, mint az ország más tájain, ahol az ekkortájt rendszeresen jelentkező hirtelen felmelegedés és az azt követő enyhe fagy nagyon sokszor tönkreteszi a virágokat és így a termést is. Érdekesség még, hogy a későbbi rügybontás ellenére az itteni kajszitermés 7-10 nappal korábban érik be, mint másutt.

A ládakereséshez sok sikert, kellemes túrázást és jó időt kívánunk!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (407 db): környezet: 4.31 rejtés: 3.99 web: 4.55 átlag: 4.28

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


pemapa 2022.11.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Családdal. A huszita ház nagyon tetszett! Köszi!

AnitoliTeam 2022.10.31 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Andreoni76 2022.10.31 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

maxxtro123 2022.10.31 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Köszi

kncsk 2022.10.30 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Horváth Edit 2022.09.29 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

lacc 2022.08.20 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Ildike&Laci és Ildi&Laci

akosgy 2022.08.13 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.26
Zempléni hétvége első napja. Göncről indulva sétáltunk egyet a környező dombokon. Indulás előtt betértünk a Huszita-házba egy kis kulturizálódásra. Nagyon érdekes, főleg a házak alatt húzódó komoly pincerendszer, aminek kis maradványa még mindig látható. A tárlatvezető hölggyel egyetértve megállapítottuk azt, ami a városban (merthogy város!) járva is látszott: hogy nagy múltja van, a jövője viszont sajnos kérdéses. :(

Köszönet az invitálásért.

Gibix75 2022.08.12 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

Stamnes 2022.07.25 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtő munkáját!:) [Geoládák v3.12.10]

ZoOle1985 2022.07.21 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

encsibaba87 2022.07.21 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Bőrharisnya 2022.07.20 08:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Köszönjük a rejtést.

Zilianyó25 2022.07.13 17:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Twini 2022.07.12 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Ribizli9 2022.07.04 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Közös találat PÉV-vel, nyaraláskor.
Köszönöm a rejtést.

PÉV 2022.07.04 14:21 - Megtaláltam
"(...)"

Erre jártam - megtaláltam.
Köszönöm.

-MEGVAN!-

[Geoládák v3.12.10]

 
NI 2022.06.05 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Megtalaltuk!

Lili és Balu 2022.05.28 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

A két Sanyi 2022.05.23 11:13 - Megtaláltam
Munka mellett édes a ládakeresés. Ha már erre jártunk, megnéztük Gönc nevezetességeit. A második részpont matematikai feladványa ujjgyakorlat volt számunkra, hisz mindketten matek tagozatosok voltunk.

capsula01 2022.05.21 20:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Zsuzskaland 2022.04.24 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

reko 2022.03.15 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Furtyka 2022.03.13 07:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Chubby 2022.03.13 07:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [Geoládák v3.12.6]

GCWalk felé kicsit korán voltunk még, úgyhogy belefért, hogy megálljunk egy kicsit kinyújtóztatni magunkat.

vittorio 2022.03.13 07:57 - Megtaláltam
Bemelegítésképpen kerestük meg a GCWALK előtt. Köszönjük.

KP1965 2022.03.13 07:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Odaúton a GCWALK#23-ra útbaejtettük.

pappcsalád 2022.03.13 07:43 - Megtaláltam

[g:hu+ 2.7.16]

emiGrant 2022.03.12 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.40
Első találatom a Geoládák app segítségével. Még sokat kell tanulnom, de a kevés ami már megy, nagyon tetszik. A számolósdit általában nem szeretem, de itt nem volt túl bonyolult. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
Wilka74 2022.03.12 09:21 - Megtaláltam
Autós, sétálós geoládázás emiGranttel Borsodban, napsütésben. A pontok meglettek és még a matek is sikerült. A következő napokban vagy 5x átautóztam még Göncön. Köszönet a rejtésért! [Geoládák v3.12.6]

GCGOHO 
TündImi 2022.01.02 12:14 - Megtaláltam
TündImi, Veszprém
Köszi :) [Geoládák v3.12.5]

Rekinejó 2021.10.25 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.2]

bcs723 2021.10.24 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

hitamas 2021.10.23 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.49
Csak kellene a multihoz egy hordó is ... :)

lancz-czifra 2021.10.23 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Toti 2021.09.14 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

GeoEvike 2021.09.14 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Évi ♡ Toti [Geoládák v3.12.1]

denes111 2021.09.12 18:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

dunlop2 2021.08.28 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.53
Köszönjük a rejtést.

IMG_20210828_102257IMG_20210828_102918
IMG_20210828_102949IMG_20210828_102935
Nilike 2021.08.19 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.33
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

IMG-c84b03bc0040aed5e80fabd825e0ee36-V 
fulpes 2021.08.17 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Nagyon régen jártam már itt. Most jobban tetszett, lehet azért mert a hölgy aki bemutatta a Huszita-házat nagyon értette a dolgát.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

20210817_150820.jpg20210817_150845.jpg
20210817_151829.jpg20210817_151655.jpg
20210817_153502.jpg 
oryszcsak 2021.08.05 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

mamolnar 2021.08.03 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Pincehegyiek 2021.07.27 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

Iván19 2021.07.20 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Köszönjük a lehetőséget. Elég lehangoló volt a falukép a sok elhanyagolt és elhagyatott ház miatt. Azért vannak szépen felújított épületek is. A Huszita ház tetszett.

P7201731P7201735
P7201742P7201741
P7201744P7201745
P7201748P7201751
P7201754P7201752
Szent László 2021.07.19 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

emmerwald 2021.05.24 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.26
Szép környék, köszönöm a lehetőséget!

IMG_20210524_151921IMG_20210524_152339
Balear 2021.04.24 07:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

krino30 2021.04.24 07:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Ivettka88 2021.03.21 20:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Szabina8805 2021.03.21 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Karika72 2021.01.02 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
A csapat újévi első kimozdulása.

IMG_20210102_114552IMG_20210102_114601
IMG_20210102_114132 
Brigi2004 2020.11.26 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.7]

katika59 2020.10.23 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]
Október 15-től elvileg bezárt a Huszita ház, de a gondnok néni ott volt, és volt olyen kedves, hogy kinyitotta nekünk a múzeumot és körbe is vitt. Köszönet érte.

nfmate 2020.09.13 09:07 - Megtaláltam
nyaralás során megtekintettük. Köszönet

erdei.laszlo 2020.09.06 09:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

ha2 2020.09.05 17:15 - Megtaláltam
5 napos kirándulás hazánk északi végeiben.

anettx 2020.09.05 17:15 - Megtaláltam
TFTC!
5 napos BAZ-megyei kirándulgatás Miskolctapolcai bázissal.
[Geoládák v3.6.0]

Tar család 2020.08.24 14:26 - Megtaláltam
Ládázásra épülő családi nyaralás közben megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

Karmoni 2020.08.19 17:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.0.1]

penniwit 2020.08.19 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Kertész család 2020.08.11 11:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Csapdoki 2020.08.09 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Kösz a lehetőséget.

Cerberus 2020.08.07 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.42
Megtaláltam! Három napos maratoni ládázás fercsipeterrel és Webberrel Tokaj környékén. 44/46

Köszönöm a rejtést!

IMG_1575IMG_1578
fercsipeter 2020.08.07 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Webber 2020.08.07 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

sogor36 2020.08.02 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 2.50 súly: 4.02
Köszi a rejtést.

ládavadász Pisti 2020.07.25 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk Eszluzsuval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

eszluzsu 2020.07.25 14:33 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat. Köszönjük. [Geoládák v3.5.0]

kisscsaba.repair 2020.07.22 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Samatranlom 2020.07.22 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

ManóésMókus 2020.07.19 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Bigyu 2020.07.19 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Votom 2020.07.12 18:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

betv 2020.07.10 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]
A huszita háznál az utcáról semmi sincs kiírva, hogy az a huszita ház, de azért könnyen megtalálható.
A templomkert szép. Bemenni nem sikerült.

Huszita ház 
Photographer 2020.07.03 16:49 - Megtaláltam
Telkibányán történt pizzázás után gyors ládakeresés esőben, első pont hamar meg lett, de a másodiknál sajnos csak az egyik kapu évszámát sikerült leolvasni ebben az esőben. Feladtuk, aztán itthon internet segítségét vettük igénybe sikerrel. Van egy nagyon jó oldal a templomról, amiben mindkét évszám szerepel.
Köszi a lehetőséget!

IMG_20200703_164156IMG_20200703_164937
Pibo 2020.07.02 14:08 - Megtaláltam
Köszi,

Nemesicsalad 2020.07.01 11:25 - Megtaláltam
Hurrá, megtaláltuk! Köszi
Huszita házba érdemes bemenni, kedves lány kalauzol körbe. [g:hu 1.6.7]

stikli08 2020.06.28 11:05 - Megtaláltam
Köszönöm rejtést! Zempléni csavargás során erre is jártam. [Geoládák v3.4.1]

Regnal 2020.06.21 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam Ádámmal, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

R-Gyu 2020.06.20 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

ChefBogi 2020.06.20 17:36 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.4.1]

Robogo 2020.05.31 11:50 - Megtaláltam
Hosszú hétvégén a Zempléni-hegységben kerestünk fel ládákat kitkat0123, tabletta és Liberty társaságában. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. A borult esős idő se tartott vissza minket, nagyon szép helyeket ismertünk meg.
Köszönöm a rejtést!

kitkat0123 2020.05.31 11:50 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.4.0]

Skalp 2020.05.30 23:59 - Megtaláltam
Köszi!

emmis 2020.05.30 18:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

bzslt 2020.04.18 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Laci és Timike 2020.04.07 09:15 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Sir Pajszer 2020.03.25 09:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Köszi!

MattX 2020.03.25 09:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

katagonc 2019.12.14 07:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam őket! Köszi
Jó hely az a Gönc :-)

g-tabe 2019.10.05 20:01 - Megtaláltam
Megvan, köszi!
Sötét volt már, nem volt egyszerű leolvasni a számokat. Egy jó zseblámpa meg fényképező kellett hozzá.

szollosi73 2019.09.11 18:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.17
Megvan!
A nap utolsó találata lett ez. Szürkületben kerestük, de szerencsére minden meglett, nem sokat kellett keresgélnünk. Sajnos a múzeumok kimaradtak, talán majd máskor.
Köszönet.

Gönci hordó-1Gönci hordó-2
Gönci hordó-3Gönci hordó-4
Gönci hordó-5Gönci hordó-6
Gönci hordó-7 
dendeocse 2019.09.01 18:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Megvan.

Dad&Me 2019.08.19 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

lillus73 2019.08.13 20:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

M&társai 2019.08.13 20:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

e-nik 2019.07.20 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bm 2019.07.20 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nagyutazo 2019.07.19 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük:)

nagyfeco 2019.07.17 22:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Koszi a rejtest.

20190717_16574420190717_170400
20190717_170431 
nrudi 2019.07.14 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! ZMER [Geoládák v2.2.5]

whaides 2019.07.14 18:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tapiapi 2019.07.14 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3]

PEx2 2019.07.11 14:40 - Megtaláltam
Tokaj környéki ládázás.

benist 2019.07.04 17:05 - Megtaláltam
Az első ponton a jelszó elég jól látható. A második ponton a kaput épp előttem zárták, de így is leolvasható volt a jelszó. A sok magyarázat alapján sokkal bonyolultabbnak gondoltam, pedig nem az. Másnap Füzérből visszaúton korábban értünk Göncre, és mindkét kiállítást sikerült megtekintenünk, érdekesek voltak.

Bolisz 2019.06.20 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Hev 2019.06.20 17:41 - Megtaláltam
Megtalaltam. [g:hu 1.6.2y]

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
padler 2019.06.20 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Megtaláltam. padler

P.B_László 2019.06.13 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
Szép látványos kiállítás , nagyon kedves tárlat vezető hölggyel , érdemes volt felkeresni !
Köszönöm, hogy ide is eljuthattam !

szlibud 2019.06.09 18:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

orszagoskek 2019.06.09 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! A két évszám nehezen lett meg, csak miután megértettem, hogy két külön bejárat feletti részt kell figyelni. Tamás [Geoládák v2.2.5]

eltájoló 2019.06.08 15:52 - Megtaláltam
Mindkét pont könnyen megtalálható. A jelszóképzés szerintem egyértelmű. Jó volt visszatérni ide. Köszi a rejtést.

egynagyati 2019.05.04 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszönöm!

Marton Zoli 2019.04.22 11:46 - Megtaláltam
Húsvéti barangolás során barátokkal közös találat.

Senator62 2019.04.22 11:45 - Megtaláltam
.

MJANEZ 2019.03.03 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam! [Geoládák v2.2.5]

Aniko & Gyuri 2019.03.03 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk

szalais78 2019.02.09 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.51
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.6.1x]

kbandi 2018.10.26 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dsnine 2018.10.20 10:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [Geoládák v2.2.4]

szandrik 2018.10.06 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.43
Megtaláltuk. Kedvesek voltak a házban. Köszönjük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.11.30 21:31]

DSC03225 
stmester 2018.09.26 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

geocat&geodog❤ 2018.09.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszi a rejtést!

MoMaszter 2018.09.19 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.06
Köszönjük a rejtést!

MoGeMaP 2018.09.05 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

tabletta 2018.08.13 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Attil@ & Réka 2018.08.11 18:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Linda, Réka és Attil@

Puzzle Apartman Gyula 2018.08.11 10:12 - Megtaláltam
Göncön 13 éve jártunk. Épp a Huszita ház parkolójában vártuk, hogy Gergő felébredjen (aki akkor még nem volt 1 éves). Addig Kötelek (N.Zs.) gyerekei és Balázs a parkoló melletti csatornában a helyiekhez hasonlóan pancsoltak. Szép látvány volt... :)))
A templom zárt kapuja meglepett...

majeri 2018.07.29 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Csöreszék 2018.07.25 11:00 - Megtaláltam
+one

geoládászok 2018.07.15 10:04 - Megtaláltam
Köszönjük, megvan!

Molnár család 2018.07.14 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Kapucni 2018.07.05 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

fazekbetti 2018.07.03 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

jones5555 2018.07.03 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

BT_pro 2018.07.03 08:00 - Megtaláltam
Megvan köszönöm a játékot!

Hektor 2018.06.25 17:03 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

D.Tóth 2018.05.29 16:00 - Megtaláltam
A házba egy nagyon jó vezetést kaptunk. Aki ere jár az nézze meg érdemes.

Fehér Márton 2018.04.22 18:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltam

FLAC 2018.04.18 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Dodó és Malvinka 2018.03.28 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

nazso.oszan 2017.12.30 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Köszönjük a rejtést.

20171230_12420320171230_124419
20171230_125326_2 
Locusta 2017.11.03 15:40 - Megtaláltam
Karikával uton Palhaza fele, köszönjük!

Karika76 2017.11.03 15:40 - Megtaláltam
megvan. köszönöm. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

TothTi 2017.10.12 14:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

zotyafiu 2017.09.22 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Süni1966 2017.09.16 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

CsKriszti 2017.09.16 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PBM 2017.09.14 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Kassán volt egy kis dolgom, úgy döntöttem, hogy hazafelé levadászok annyi ládát, ami csak belefér sötétedésig. Ez volt az első, köszönöm, hogy elhoztál ide.

othnan 2017.09.03 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Zempléni ládázás 5/8. Köszönöm a rejtést.

P1060106P1060107
P1060108P1060111
P1060112P1060113
P1060114 
fullz 2017.08.17 12:38 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

kami1 2017.08.14 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
bővebben később

Jesper Olsen 2017.08.09 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.38
Köszönjük a rejtést! Edit és Csaba

sanzi89 2017.07.28 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ásványvadász 2017.07.25 16:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Szép város. Furcsa a huszita ház.

Mirtt 2017.07.14 19:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Pumba9 2017.07.14 19:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Maratonos Maci 2017.07.13 23:59 - Megtaláltam
Napvirággal ...

napvirág 2017.07.13 17:15 - Megtaláltam
:-) Hurrá nyaralunk!

109111
pihe 2017.07.11 09:49 - Megtaláltam
Headshot! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csbagi 2017.06.29 08:00 - Megtaláltam
6 napos zempléni - hegyaljai kirándulás alkalmával.
Többször itt kellett buszra várnom, közben megkerestem a pontokat.

Zemplén 210Zemplén 214
Zemplén 218Zemplén 222
Zemplén 223Zemplén 227
Zemplén 228 
kriszna73 2017.06.17 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lali75 2017.06.17 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2017.05.27 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2017.05.27 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Hajo 2017.04.17 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170417_12141220170417_121453
DSC06297 
Zsoland 2017.04.17 10:04 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk. Köszönjük.

krumplifej 2017.04.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.01
Megtaláltuk.

Wsky 2017.04.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Kellemes séta és ücsörgés.

Köszi

N.Zs. 2017.04.01 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 4.33
Gönc volt a mai túránk kiinduló pontja. Remek időben sétáltunk el a pálos kolostor romokig (GCpalo), majd az Amadé várromhoz (GCAMAD). A Pálos kolostor romoknál már jártunk korábban is kb. 2004-ben, az Amadé romok újdonság volt. Összesen 13,8 km-t gyalogoltunk 585 méter szintemelkedéssel és ugyan annyi süllyedéssel.

Gönc patak 
Szilágyiék 2017.03.14 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Tetszett!
Köszönjük a rejtést!

Bár kezdett erősen sötétedni, siettünk tovább.

Templom 1.Templom 2.
Huszita házÉrdekes megoldás
Liberty 2017.01.28 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
23/18. Ládatúra Észak-Magyarország tájain és Szlovákiában.

A Huszita-házat csak kívülről láthattuk, mivel csak április 1-től lehet látogatni a múzeumot. Van még mit bepótolni. Köszönet a rejtésért.

Gönc címere
Párduc50 2017.01.28 13:10 - Megtaláltam
Hó és Zimankó. Csak a pálesz hiányzott itt Göncön a nagy hidegben. De az nagyon :-)

Göde 2016.12.21 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Gönc valóban érdekes település. Már ismertem, újat nem adott. De megér egy ládát!

Tank86 2016.10.27 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Köszi! :)

Skali&Margó 2016.08.27 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.98
OK!

Zlatnik_A 2016.08.21 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Végre egy találat, amiért nem kellett a hétvégén hosszan túrázni. Jól esett. :)

nbaggio 2016.08.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megtaláltuk, köszi! A rejtések nagyon ötletesek! Sajnos a huszita házat nem tudtuk megnézni, aug 20.-i hétvégén szabadság miatt zárva.. Nem is érted.

IMG_7271IMG_7278
ottgyuri 2016.08.10 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Megtaláltuk!

windon&tjaball 2016.08.09 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nagy Csenge 2016.08.08 12:45 - Megtaláltam
Apával erre bicajoztunk :)

rallymax 2016.08.08 12:45 - Megtaláltam
Bicajozás közben :)

alcala76 2016.08.06 12:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! A múzeum nagyon érdekes volt!

sárkányi 2016.08.02 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

GYEZegzug 2016.07.29 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Végre nem esik az eső. Köszi szépen a lehetőséget.

gönchuszitaablak
SandorCsaba 2016.07.24 11:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

dobozipatikus 2016.07.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.04
Köszi a rejtést !

panysti 2016.07.22 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

fodor8peter 2016.07.13 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Sajnos a déli oldalon nem tudtam leolvasni a rossz szememmel a számot, de szerencsére az internet segítségével korrigálni tudtam! :)

belus01 2016.06.25 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

lelcache 2016.05.22 12:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

anettnori 2016.05.21 07:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.12
Megvan! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GC versenyre menet útba esett.

IMG_2916 
Szabó família 2016.05.20 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

nbokan 2016.05.20 18:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Megvan! Szabó famíliával közösen, GC31FV-re menet útba ejtettük. Kösz a rejtést.

-1-2
Piroskaa1 2016.05.20 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Köszönöm a rejtést!
Párommal Blue Malival kerestük meg.

Blue Mali 2016.05.20 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.15
Köszönöm a rejtést!

Zempléni 1 hetes tartózkodásunk alatt ezt is megtaláltuk Piroskaa1-el!
Sajnálom, hogy két pontos virtuális. Szerintem többet is kilehetett volna hozni.
Település csöndes, barátságos.
Köszi a bemutatást!

Bajuszcica 2016.05.19 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Köszönöm a rejtést!

rosie 2016.05.16 16:55 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Nargoth 2016.05.16 16:52 - Megtaláltam
Köszönjük!

nóri269 2016.05.05 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

petiba 2016.05.05 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.03
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

Kimberli1 + Imi30 2016.04.02 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

lczandris 2016.03.16 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Vironia 2016.01.24 09:00 - Megtaláltam
Sikerült!! :) Köszi a rejtést.

cipollino 2016.01.24 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Megtaláltuk! köszi a rejtést.

scele 2015.11.15 10:26 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

JocNor 2015.11.07 00:00 - Megtaláltam
A huszita ház nagyon érdekes látnivaló, köszönjük!

Gabriello 2015.10.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.45
A huszita ház fantasztikus

nmárti 2015.10.26 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.17
A templom felújítása gőzerővel folyik. A huszita háznál már jártam, egyszer, régen. Köszi a rejtést!

 
vieva 2015.10.25 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

gg630504 2015.09.13 08:55 - Megtaláltam
Útba esett.

csiktor 2015.08.22 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.48
Zempléni túránk alkalmával szedtük össze a ládát. Köszönjük a rejtést!

MAjacky 2015.08.21 15:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést !!!!

szepzsuzsi 2015.08.17 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.74
Köszönet!

Demko 2015.08.16 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést! Dalma, Kenéz és én [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Péter60 2015.08.16 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Különösen a huszita ház tetszett, elférne ott egy rendes láda is.

Strombus 2015.08.16 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Nyaralásunk utolsó napja és az utolsó borvidékes ládánk. Jól jött ki, hogy ez maradt utoljára, jól esett a könnyű találat. Bár, itt meg épp a túl könnyűség miatt reklamálunk. :-) Ráadásul se szőlőlevél-, se szőlőszámolgatás, se láda, se kőzet? :-)
A huszíta ház nagyon érdekes, gyönyörűséges. Kivülről alaposan megnéztük, be sajnos nem jutottunk, mert mára szabadságot vett ki az üzemeletetője, mint erről a kézzel írt cetli az ajtón tájékoztatott.
Jó lenne ide, az udvarba egy igazi dobozt rejteni. Talán szívesen is fogadnák, hisz vendégcsalogató lenne.
A ládaoldal nagyon érdekes, különösen a gönci hordó alakjának miértje és a gönci kajszit ismertető rész tetszett. A mi kertünkben, a szubmediterránnak mondott Pécsett, bizony gyakran elfagy tavasszal a sárgabarack, így vannak évek, amikor semmi sem terem, van amikor rengeteg. Pedig nagyon szeretjük - még pálinka kora előtt. :-)

tarsolyos 2015.08.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
Köszönöm!

szmoni 2015.08.11 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.64
A huszita ház nagyon jól néz ki, szívesen megtekintettem volna a belsejét is.

bacsnyir 2015.08.11 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.63
Göncöt mindig szerettem volna alaposabban megnézni, mert a fénykorát évszázadokkal ezelőtt élt, és legalább 200 éve folyamatosan jelentéktelenedő hegyaljai mezővárosok iskolapéldája (pl. Agaújszántóhoz, Tolcsvához, de akár magához Tokajhoz hasonlóan is). Ám eze sose sikerült, mert mindig túrák kiindulópontját, vagy végét jelentette Gönc, így mindig sietnem kellett. Most se jártam jobban, hiszen telkibányai szállásunkról a rókabércire (GCBASK-2) igyekezve nem volt túl sok időnk. Ráadásul a Huszita ház délután 5-ig van nyitva, azaz érkezésünk előtt 20 perccel zárt be, a másik pont, azaz a református templom és a bibliamúzeum pedig renoválás miatt "bizonytalan ideig" zárva tart... Szóval Gönc igazából továbbra is felfedezésre vár.

A huszita ház elölről......és hátulról
Zárás után sajna még Bori is sikertelenül próbált bejutni...A református templom
Károli-szoborRégi idők nagyjai...
Az utcakép is a rég elmúlt idők dicsőségét őrzi 
gertam 2015.08.08 08:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltuk!

gertaniko 2015.08.08 08:00 - Megtaláltam
Megvan!

navigaator 2015.08.06 00:00 - Megtaláltam
-

cobrahu 2015.08.05 00:00 - Megtaláltam
Megtalàltuk szèp kis vàros Gönc

vadalma 2015.08.01 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.95
A huszita házban kedves volt az idegenvezető hölgy, és a templomban is kedvesen fogadtak minket, ahol most nagyszabású felújítások vannak, és csak véletlenül kaptunk bepillantást a munkálatokba.

Judit és Béla 2015.07.31 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
Megtaláltuk.

Ajtony 2015.07.31 09:44 - Megtaláltam
Nagyon szép és jó állapotú a huszita-ház. Köszönet az invitálásért! Nagyon informatív és olvasmányos a ládalap, gratulálok.

Zerind HUN 2015.07.31 09:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.04
Ez az 1100. megtalálásom! Szép a huszita ház, és ha a templomnál befejeződnek az éppen folyó munkálatok, az is szép lesz. A gyors találat után délre indultunk tovább.

bigmick 2015.07.29 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

vgvil 2015.07.24 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

csukáscsalád 2015.07.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
Köszönjük a rejtést. A templom felújíts alatt áll, így azt csak kapun kívül tudtuk megnézni. Ha itt jársz, térj be az uszodába is remek.

Szemán 2015.07.15 15:30 - Megtaláltam
Megvan. Köszi :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Hugi87 2015.07.12 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget!

sorx 2015.07.12 14:00 - Megtaláltam
Ok

Soma00 2015.07.04 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Köszönöm a rejtést!

kingajani 2015.06.14 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Hey-ho 2015.06.13 08:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1] [wapon beküldött szöveg]

pereia 2015.06.08 00:00 - Megtaláltam
ok

Kismaszat 2015.05.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Köszönjük a rejtést.

Discover 2015.05.16 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Köszönöm a rejtést!

kloczka 2015.05.10 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Kellia 2015.04.06 11:30 - Megtaláltam
megtaláltuk

moli_gyuri 2015.04.01 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
A Huszita ház ezúttal kimaradt (nem volt nyitva). Szépül a környék az uniós pénzekből.
A gönci barack sajnos most kimaradt.
Köszi: Cilu&Gyurkoo
Mazsom

 
AlanTheWild 2015.03.31 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.50
Sátoraljaújhely felé tartva, itt tartottam rövid pihenőt. Köszönöm a játékot!

ther 2015.03.21 10:35 - Megtaláltam
Gönci gyakortúránk előtt a település multijával bemelegítettünk.

Köszönöjük!

szijamijau 2015.02.21 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Félig drive-in találat Telkibánya felé. A templom zárva volt.
Köszi! SzM

Rumcajs 2015.02.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Köszönöm! A piros négyzet felőli végén a falunak tényleg érdemes figyelni a kutyákra. Későn értünk ide, a templomkert zárva volt, de a kerítéstől is jól látszanak az évszámok!

Manka. 2015.02.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
A faluban sok kutya volt, de megérte megkeresni.
Szép hely, különleges építészeti megoldásokkal.

jutics 2015.02.01 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Köszönöm a rejtést! :)

haywire 2015.02.01 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget Kčpek és részletek hamarosan... [g:hu 1.5.0u] [wapon beküldött szöveg]

levenet1994 2014.11.12 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!:D nehézkesen de megtaláltuuk:DDD

Fringilla és Kuglóf 2014.11.09 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Régi kedves helyek újralátogatása a Zemplénben /5.

Tiansala 2014.11.08 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Köszönjük a rejtést.

ksarvari 2014.11.06 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.51
Köszönöm a rejtést, megvan!

palzeno 2014.11.06 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

blezs 2014.10.31 09:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lyzX 2014.10.31 09:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Tim12 2014.10.29 14:17 - Megtaláltam
.

Bl4st3r & Amy 2014.10.23 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.61
A medvék megtalálták! ! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Zempléni power kessing, kevesebb esővel, cserébe egyre több széllel. A környékbeli megszokott virtuális multik része. Érdekesek, de inkább csak mini történelem órák mint gc élmények. Viszont az értük kapott pontot nagyon szeretjük! Lassan azért csak meglesz mindegyik boros láda, még a végén meglesz a gcaszu... :P Templomok oké, de a táblánál fel kellet hívjuk a rejtőt, mi nem találtuk meg a jelszót sehogy sem. Ezúton is köszönjük a rejtő segítségét, és most újra írtuk a jelszót a táblán két helyre is, lehet bátran keresni!

kanyazoltan 2014.10.23 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk az októberi geotúrán! Köszönjük! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

reka.nyilas 2014.08.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.02
A rejtő segítségével megfejtve. A Huszita ház előtt nekem sajnos nem olvasható a jelszó, utána meg elvileg meg más templomot találtunk meg, bár gps-sel mentünk. Na mindegy. Ez is megvolt.

A Huszita házban nagyon kedves a néni, mindent elmagyaráz, megmutat, segít a jelszóval is, ha nem találná valaki. Köszönjük.

Lempike és Sándor 2014.08.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
Sajnos a Huszita háznál a jelszó részlet nem olvasható egyáltalán, meg kellene erősíteni. Csak itthon jöttünk rá, hogy teljesen másra gondoltunk. Szerencsére sikerült itthon megfejteni.

Templom kertHuszita ház
Alig látszik 
Herobrine 2014.07.27 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Megtaláltam.
Köszönöm!

 
Farekék 2014.07.27 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget!

M.Sasa 2014.05.10 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Sajnos minden zárva volt, nem tudtam bemenni. A térképen a jelszó nagyon halvány, elmosódott, de ha sok betűt felismersz, a leírás alapján ki lehet következteni. Én csak egy betű nem tudtam kiolvasni.

Huszita-házTérkép
igelkott 2014.04.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.13
Telkibánya - Pálos kolostor - Gönc - Amadé várrom - Telkibánya

Nekünk a város nem annyira nyerte el a tetszésünket, így a láda is kicsit veszített értékéből.

 
mi4en 2014.03.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk!

kobcikrajci 2014.02.17 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Verőfényes zempléni túranap első állomása. Az évszámokkal semmi gond, a térképolvasás nehézségekbe ütközött először a térkép hiánya, végül az olvashatatlanság miatt. Ezúton is köszönöm a rejtő segítségét, illetve a meghívását ebbe a különleges hangulatú, egyre szépülő kisvárosba.

 
Omega22445 2013.10.27 09:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Nmathe 2013.10.26 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

KataJani 2013.10.22 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.94
.

ésKata 2013.10.22 16:00 - Megtaláltam
.

Bubuka 2013.10.22 16:00 - Megtaláltam
A Zöldsport túráján.

zalajaro 2013.10.22 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
ZÖLDSPORT Egyesület túráján találtuk meg, rejtői segítséggel.
Köszönet a rejtésért!!

Buszra várva....Huszita ház
Mastrius 2013.10.22 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2013.10.20 09:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
köszi :) a nyári vándortúrán "kimaradt", most pótoltuk :) a piros négyzeten felsétáltunk Amádéig s onnan le Hejcére... Remek idő volt hozzá!

Szkubi 2013.08.20 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.34
Köszönöm!

Vándor Csillag 2013.08.16 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.16
Meglett.
Köszönöm a segítséget!

Hook kapitány 2013.08.07 15:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

Reni/Laci 2013.08.07 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A Huszita háznál a hölgy tájékoztatója szuper volt, és a gyerekeket is bevonta.

schw.család 2013.08.07 15:30 - Megtaláltam
Első megtalálásunk!

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2013.08.02 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
+ /Quatermain/ [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

szz 2013.07.25 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Többször jártam erre munkaügyben, de csak most sikerült megkeresnem. Köszi!

DóriAtesz 2013.07.14 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!
DóriAtesz

carmin 2013.07.07 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Köszönjük a rejtést.

Sanchoo és M. 2013.06.15 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Na végre, hogy ide is eljutottunk.

Egy kis "láda" gyógyítás után, A templomba is belógtunk, amit erre a személyzet gyorsan bezárt.
:))A történet :))

Ildi76 2013.05.29 16:00 - Megtaláltam
A jelszót alig lehet elolvasni! A huszita házban és a Károlyi Gáspár múzeumban is értékes idegenvezetésben volt részünk! köszönet a rejtésért!

szicsu 2013.05.29 16:00 - Megtaláltam
a felirat kezd lekopni, a lelkész nagyon jó idegenvezetést tartott

Áron csapata 2013.05.20 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Seres Péter 2013.05.18 15:51 - Megtaláltam
814. ládám

 
Stn72 2013.05.16 20:15 - Megtaláltam
+van!

MikiCache 2013.05.03 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.09
Ezt is láttuk.
Anikó és Miki

lehotaiz 2013.02.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
Hazafelé menet még beiktattuk ezt a multi-t is.

Gyeta 2012.11.03 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Öreg este lett, mire ideértünk. Szernecsére a kerítésen kívülről is le tudtuk olvsani az évszámokat.
Gönci hordót (136 liter) nem láttunk, de a borászati szakmában ma is használatos.
Köszönet a rejtésért.

 
lemente 2012.10.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Megtaláltuk! Mai 5/5. ládánk. Jártunk már itt korábban is, most útban Pálos-Amadévár felől hazafelé menet megnéztük az Rk és a Ref templomot, de leginkább a Huszita-ház tetszett. Végignézve az utcasoron, nagy kár, hogy csak egyetlen házat állítottak helyre középkori formájában, pedig kb. 10 ház alkalmas lenne erre kinézete alapján...Köszönjük a lehetőséget!

eFeS 2012.10.06 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

vaj+zs 2012.10.06 17:31 - Megtaláltam
Ok

BPeterDV 2012.10.06 17:31 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

fcsaba 2012.09.07 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.78
Felvidéki geotúra magyarországi szakaszán. Rövid tárlatvezetéssel a hordót is megnéztük. Kicsit nagyobbnak képzeltem. Köszönjük a rejtést!

Fonte 2012.09.07 15:30 - Megtaláltam
Felvidéki túra egyik állomása.

molka 2012.09.07 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Hát számolgattunk egy sort, társaságban jobban megy! Felvidéki geotúra során. Köszi!

Belga 2012.09.07 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Mira 2012.09.07 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk geotúrán.

Gábor66 2012.09.07 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

kópé1993 2012.09.07 15:29 - Megtaláltam
Felvidéki geotúra közben! Köszi!

 
pliptai 2012.09.07 15:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.82
A mai napra elfáradtam a multiktól, egyre nehezebben megy két pozitív egész szám összeadása... :) Valamiért mindig nagyobbnak gondoltam ezt a hordót, biztosan azért, mert a születési helyemen nekünk is volt pincénk és ott csak nagyobbak voltak! Köszönet a rejtésért!

Pepe 2012.09.07 15:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.07
Nyolcadik és egyben utolsó megállónk a 2012. évi őszi felvidéki geotúrára menet. A leírás a látnivalóknál többet nyújt. A 2. pont "KÉT felső (külső) kapuíve" egymáshoz képest GPS hibahatáron kívül esik, ezért célszerűbb lenne mindkettőt külön koordnátával megadni.

StiviG 2012.09.07 15:27 - Megtaláltam
Felvidéki geotúra.
Megnéztük a hordót.
Köszönöm a rejtést.

oldfox 2012.09.07 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Famágus 2012.09.07 15:25 - Megtaláltam
Oldfoxxal köszönjük..

 
LionDaddy 2012.09.07 15:25 - Egyéb
A 2012-es őszi felvidéki geotúra alkalmával ismét megtaláltam. A túra nyolcadik ládája, amit mi már 2011-ben egy családi nyaralás alkalmával megtaláltuk. Jó volt újra a vidéken barangolni.
Igazából most csak ott voltunk és míg a többiek művelődtek, Anitával sétáltunk egy kicsit a busz közelében. Messze azért nem merészkedtünk, a "kisebbség" rémisztően többségnek tűnik a faluban. :((

Köszi a rejtést!

Gadorzoo 2012.09.07 15:23 - Megtaláltam
Geotúrás találat az is. :)

ludens 2012.09.07 15:23 - Megtaláltam
Megvan, a többit később. [wapon beküldött szöveg]

CacheFinder 2012.09.07 15:23 - Megtaláltam
A 2012-es őszi felvidéki geotúra tagjaiként csoportosan kerestük fel a pontokat.
Szép hely, megérte egy kicsit sétálni!
Köszönjük a lehetőséget!

zakany 2012.09.07 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.72
Egy nagyon jó csapattal az őszi felvidéki geotúrára menet közben!
Köszönöm a rejtést!

 
racz.tibi 2012.09.07 15:18 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

kectam 2012.09.07 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Gyors találat a felvidéki túra alkalmával. A számokkal hadilábon állhatok, mert végül a telefonomat kellett igénybe venni, mert hiába adtam össze fejben 2x is más jött ki. Ez már tuti Alzheimer.....

BiharyG 2012.09.07 15:14 - Megtaláltam
Megvan. Részletek később. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

agyorgy 2012.09.07 15:01 - Megtaláltam
Meglett:)

LaySoft 2012.09.07 00:00 - Megtaláltam
A felvidéki geotúra alkalmával kerestük meg.

FyG 2012.08.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.34
Felvidéki túrán a fiammal.

F.Csub 2012.08.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
Sajnos csak virtuális. Autóval útba ejtettük. Köszönjük a rejtést.

Andor és Renáta 2012.08.25 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.83
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.

olahtamas91 2012.08.24 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Köszönjük a rajetést.

mnoresz 2012.08.21 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.89
Megtaláltam

BubaGC 2012.08.19 09:40 - Megtaláltam
:-O)

plecs 2012.08.19 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Ha már egy Gönci HORDÓ a láda neve, jó lenne bele valami magáról a híres hordóról is... A Huszita ház egyébként önmagában is ládára érdemes!

lovagias 2012.08.14 00:00 - Megtaláltam
:)

sjan 2012.08.09 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Zempléni nyaralás alatti találat.
Köszi a rejtést.

reprocesszor 2012.08.09 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Zempléni nyaralás közben.
Köszi!

Wartburgos 2012.08.06 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Bózsvai nyaralás 15/5.
Hétfői zárva tartás ellenére mindent megnéztünk és még ráadásnak a heti piac is ott volt:)

darabosk 2012.08.03 13:20 - Megtaláltam
Megvan:) Képek és log később...

hinia lux 2012.08.03 13:20 - Megtaláltam
Megvan. Érdekes a huszita-ház.

Huszita-házKároli Gáspár
jeti-matterhorn 2012.07.29 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Fura kisváros. jeti-matterhorn,Ági,Bia,Marci

TH77 2012.07.28 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)

Ane 2012.07.24 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megnéztük ezeket is, napos meleg napon.

targonczas 2012.07.23 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
OK.

otisz21 2012.07.23 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Megvan, köszi!

 
Kaputyin 2012.07.22 19:00 - Megtaláltam
Ok! Köszi a rejtést!

Petán 2012.07.21 00:00 - Megtaláltam
O.K.
Meglett...

Szilaj család 2012.07.20 11:17 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

BRD 2012.07.18 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!Köszönjük! :)

sixtus 2012.07.18 11:30 - Megtaláltam
Megvan, köszi :)

htour 2012.07.08 18:45 - Megtaláltam
A Zemplén körüli kerékpártúra újabb állomása.

neel 2012.06.30 00:00 - Megtaláltam
A környékbeli kirándulás közben ejtettük útba.

attbuda 2012.06.24 20:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

aknitram 2012.06.24 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

morph 2012.06.24 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2012.06.24 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

indiana jones 2012.05.28 10:00 - Megtaláltam
Telkibányai pünkösdi hétvége alkalmával...
Köszönjük a rejtést!

detto 2012.04.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.43
Meg van!

Garfield13 2012.04.22 09:30 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

dzoli1 2012.04.22 09:30 - Megtaláltam
Telkibányai hosszú hétvégéről hazafelé Garfield13-mal.

rabolda 2012.04.08 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.03
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

GGABI 2012.04.08 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Köszi a rejtést.

rétihéja 2012.04.08 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Nap elején, Regéc felé gyors találat. Köszi

Shepherd 2012.04.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönjük a rejtést!

vorono 2012.04.01 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.60
Göncön már jártam ennek előtte. Emlékeim szerint akkor Budapestről délutáni indulással nem tudtam eljutni közösségi közlekedéssel csak Abaújszántóig, másnap reggeli busszal érkeztem Göncre. Megérte újra elmenni... Köszönjük! :V

:V:G 2012.04.01 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 2.00 súly: 1.95
Könnyű célpont. Köszi.

urbanj 2012.03.16 17:00 - Megtaláltam
Füzéren eltöltött ládázós-túrázós hosszú hétvégénk alatt jártunk itt Férjemmel és Szüleimmel.
Köszönöm a rejtő segítségét az évszámos részben. :)

Glac 2012.03.16 13:41 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

diverupi 2012.03.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megvan :) köszi a rejtői segítséget

-Bandi- 2012.03.10 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
sajnos a huszita ház csak április 15-én nyit. :(

abcs 2012.01.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Köszönjük!

DorTom 2011.11.04 00:00 - Megtaláltam
Megleltük, köszönjük!

maczy 2011.11.02 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.63
Köszönjük!
Édesmézi találat! :)

 
Hegedüs Zsuzsa 2011.10.30 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.

 
Pöttyös8 2011.10.30 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam köszönöm a rejtést!

halindaattila 2011.10.30 16:10 - Megtaláltam
Megvan!

 
PozAko 2011.10.30 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

PozAko, pozoli1 és Ancsa

pozoli1 2011.10.30 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Megtaláltuk. pozoli1 és Ancsa, PozAko-val közösen.

fattila 2011.10.22 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.71
Borsodi túránk egyik ünnepélyes állomása volt. Mató itt érte el a 250-edik találatát. Gratulálok neki!

szabbr 2011.10.22 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.98
Könnyű és egyértelmű multipontok.

Köszönjük!

mato 2011.10.22 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.40
Megvan. Reszletek kesobb. [wapon beküldött szöveg]

Zempléni geotúránk 16/10 állomása.
Könnyű találat.

Ez a 250-dik találatom :)

Köszönet a rejtésért, és köszönet Fattilának a meglepetésért! :)

csemege 2011.10.17 09:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.72
Őszi hétfő reggel, minden zárva volt.

Zolnai 2011.10.16 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltuk :)
Szeretem az ilyen rejtéseket!
KÖSZI!

darti68 2011.10.15 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.11
A virtuális multit Lacipap barátommal, egy zempléni barangolás közben kerestük meg. A huszita ház érdekes volt, de a református templomot is érdemes volt felkeresni. Köszönjük a rejtést!

Huszita ház
Református templomGönci hordó
Lacipap 2011.10.15 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.60
Észak zempléni kör, darti68 barátommal!
Nagy nehezen kitaláltam a jelszót!! Eléggé félre érthető a meghatározása.
Az évszámok nem a kapukon vannak hanem a bejárati ajtók kőkeretes ívének záró kövén.
Egyébként az egész multi tetszik, a huszita ház különösen!

 
vizipinty 2011.10.06 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Karate Kid 2011.08.17 10:00 - Megtaláltam
Családi nyaralás alkalmával találtuk meg.

Köszi!

LionDaddy 2011.08.17 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
Folytatva a tegnap megkezdett tokaji-borvidékkel kapcsolatos multiládát és a zempléni tájakon való barangolást, ez lett a mai 11/1. találata.
A huszita ház nagyon érdekes stílusú, teljesen más, mint a környező épületek. A templomkert is tetszett, szépen karbantartott növények és emlékművek.

Köszi a rejtést !

Gönc felé megálltunk a boldogkői várnál a reggeli fények miattA híres hordó
 
szadi&agi 2011.08.16 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.78
A református templomnál két büszke református férfi nagyon szívélyesen kinyitotta nekünk a kaput. Kösz a rejtést!

T4KI 2011.08.15 18:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.46
-Mike- -al közösen megtaláltuk, a részleteket már ő leírta :)

Mike 2011.08.15 18:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Magyarországi kisvasutak ládaprojekt.
Reggel hétkor indultunk Pestről, este fél tizkor érkeztünk Nagykállóba. 479 km autóztunk.
Útközben sikerült megkeresni az első öt kisvasutas ládát, bónusznak pedig a Gönci hordót. A környék szép volt.
A település nevét meglátva ugrott be, hogy itt biztosan van "Gönci hordó" láda... és van is :)
A hordót sajnos nem láttuk.
Köszi a rejtést!

"Népmesékbe beleillő
Dús lankákon termő szőlő
Borral teli gönci hordó
A magyar föld nem eladó!"

TájolunkA templom
túráZoo 2011.08.07 00:00 - Megtaláltam
Élmény volt, köszönjük!

becko 2011.08.02 11:55 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm

peterpan 2011.07.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.15
Engem megzavart egy kicsit, hogy a két állomás valójában három. A templomajtó nyitva volt, ezért a két felső ív annál az ajtónál is értelmezhető volt. Persze tudhattam volna, hogy református templomnak a hosszabbik oldala mentén is van bejárata.
A táblán megtaláltam a feliratot, de elolvasni nem tudtam, ezért kétszer is zaklattam a rejtőt. A feliratot mindenesetre egy kicsit feljavítottam.

Mókuska 2011.07.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Köszönjük.

Paul 2011.07.05 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.97
Mind a két táblán van jelszó!
Köszönöm a rejtést.

 
Tikis 2011.06.11 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.73
köszi!Eredetileg több időt szerettünk volna itt lenni, de ránk esteledett.Pedig pálinkát is szerettünk volna venni.Zempléni kalandozásunk 9. állomása

 
Piroska18 2011.05.07 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.94
Családi kirándulást ejtettünk meg a Zemplénben, ezt a két dolgot is gyorsan leolvastuk. Bár lehetett volna ládát is tenni ide.

Walterhal 2011.04.27 15:00 - Megtaláltam
OK! Jól megnéztük, megtaláltuk. Minket is megnéztek a huszita házból. A nagyon kedves múzeumőr megkérdezett minket, áruljuk már el, mit néznek egyesek itt-ott a táblán? Elmeséltük. A ház érdekes, nézzétek meg.

Reggel 2011.04.24 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.88
Megtaláltuk!

A táblánál hamar meg lett a jelszó. Bár már kicsit kopottas. Templom sajnos annak ellenére, hogy húsvét vasárnap volt, itt sem volt nyitva.

Köszönjük a lehetőséget!

Anita és Reggel

Sasszemek 2011.04.24 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

E.T. 2011.04.23 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.19
E.T. ezt is megtalálta! Köszönjük a rejtést!

pisznice 2011.04.17 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Szegedről jöttem vonattal Göncig a Zemplén Csúcsai túramozgalmat teljesíteni. Természetesen az útba eső ládák keresése sem maradhatott el. Sok szép látnivalót nyújt a falu. Egy egész hetet is szívesen eltöltenék itt.
Szerencsére épp a templomnál pihenő vándorládát is sikerült begyűjtenem. A hátizsákomat cipelve továbbindultam a pálos kolostor felé.

Ancs 2011.03.30 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Miskolc környéki munkavégzés közben Göncre is el kellett jönnöm. :D
Kb. fél éve a 2. ponton elnéztem valamit, ezért most ezt bepótoltam.
Köszi

Bob&Bobek 2011.03.26 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Köszönjük a rejtést!

19izsi73 2011.03.12 16:13 - Megtaláltam
9

Dr.Lada 2011.03.12 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.93
Izsivel közös találat. elsőnek az AKT mozgót rejtettük, majd irány a Huszita ház, innen egy szép kis körsétával a templom, majd vissza az autóhoz.

EmesESE 2010.12.30 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.80
A huszita házat már többször láttam, most a ládát begyüjteni jöttem...
Köszönet a rejtésért.

gyogyesz 2010.12.30 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.82
Megtaláltam.

gabris1 2010.12.30 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.82
Megtaláltuk.
gabris1 és gyogyesz

Huszita házKárolyi Gáspár
Klári 2010.12.30 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

Bróthág 2010.12.30 00:00 - Megtaláltam
megvan

szemlédi 2010.11.24 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Ok.

Végek 2010.11.04 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Köszönjük a rejtést!

gaborka98 2010.10.02 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.30
megtaláltam

fuzbal 2010.10.02 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
[wapon beküldött szöveg]
Köszi a rejtést!
(horlas és pamjoz társaságában)

Templar 2010.09.29 11:00 - Megtaláltam
OK

Gyömi 2010.09.05 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.35
Megtaláltuk!

mdemcsik 2010.08.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Megtaláltuk!

FTom 2010.08.14 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.70
Gyalogos kupa: 31,1 km.

breki67 2010.08.11 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
megtaláltam

coocos 2010.08.06 00:00 - Megtaláltam
meglett

Juci84 2010.07.28 18:05 - Megtaláltam
A rokonok meglátogatása után a multi pontjait is felkerestük :)

 
csipet_csapat 2010.07.28 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.32
Gönc, mint település nekünk olyan nagyon nem tetszett,a huszita ház viszont érdekes volt:) Köszönjük.

 
Zsolti66 2010.07.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.78
Köszi a rejtést

cav004 2010.07.17 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Gyors találat volt.

Vértes 2010.07.17 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.93
ok

Vázsony 2010.07.11 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

KerecsenJ 2010.07.11 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

partizán 2010.07.11 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Köszi a rejtést!

laszloistvan 2010.06.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.68
Kiderült, hogy a Huszita-háznak nem sok köze van a huszitákhoz, de azért jó volt megnézni, meg a gönci hordót, meg a templomkertet; a múzeum valahogy nem volt nyitva. Köszönjük a kedves hölgynek az idegenvezetést.
A gönci pap szülővárosát, Petőfi és Júlia románca kezdetének helyszínét pár hete láttuk.

geooszi 2010.06.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Mai utolsó találat. Kicsit aggódtam a jelszó második fele miatt, de elsőre sikerült! :)

tucsbog 2010.06.13 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.74
Nagy geoláda vadászat a mai napon, Gönc az utolsó elötti állomás mára.

Access Denied 2010.05.29 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Zempléni nagy kör 11/1.

A mai első, gyors találat.

Köszönet a "rejtésért"!

 
Pogacsa1 2010.05.23 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Nagyon szép volt a templomkert. A huszita-házat már korábban megnéztem, így ma kihagytam.

guess.who 2010.05.08 12:00 - Egyéb
A jelszórészlet felírását felújítottuk, a láda újra kereshető!

Pazuzu 2010.05.01 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.61
Az állványból eltűnt a térkép. Ennek ellenére átnéztük az egész szerkezetet töviről hegyire, mégsem találtuk a jelszó feliratot. Már vakok is vagyunk.
A rejtő segítségével sikerült a jelszóképzés. Köszönöm!
Már jártam itt korábban, akkor épp a polgármesternél voltunk a megyei tervhez interjút készíteni. Rögtön saját készítésű kajszi pálinkával kedveskedett(szerinte a legjobb a környéken), majd a házukba invitálva is és még vásároltunk is tőle. Nem árulnak nyilvánosan házit. És kereskedelmi forgalomban sincs igazi gönci pálinka, sajnos.

csabi1955 2010.04.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 2.73
Megvan.

Levi csapata 2010.04.04 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Megtaláltuk,köszi.

12
attila32 2010.04.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.11
OK

atipapa 2010.03.20 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Köszi

Gyombi 2010.03.20 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
[wapon beküldött szöveg]

Ezzel a kis megállóval búcsúztunk most a napfényes Zempléntől, miután kigurultunk a Gönci-patak völgyéből, ahol épp egyetemisták végeztek szeizmológiai vizsgálatokat, mint megtudtuk. A völgy nagyon szép, a Potácsház is kedvesnek tűnt (talán egy felújítás ráférne), de sajnos (?) megfelelő táborhelyet nem találtunk ott, így maradt a már kinézett dobogó - hazatérve jöhet az engedélyeztetés!

A jelszórészleteket könnyen megtaláltuk és összeadtuk, Zsolti fejben, mi papíron próbálkoztunk, a rendszer pedig zöldet jelzett az első próbálkozásra. Érdekes a Huszita ház, egyszer reméljük belülről is megnézzük! A térképnél elég viccesen nézhettünk ki Barnival! :) Egy hagyományos rejtésnek is örültünk volna, de így is jó, hogy van itt ilyen. Köszönjük a lehetőséget!

TúrÁSZ 2010.01.30 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.90
Megtaláltam.

skiccpausz 2010.01.27 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.49
Zempléni pihenésünk 5. napján. Hejcéről jöttünk át kocsival. Korábbi geoládázásaink során már többször is átautóztunk Göncön,de csak most álltunk meg körülnézni. A multi gyorsan meglett.
Miki&Nárcisz

hol a jelszó???a huszita ház
a huszita háza huszita ház
autós forgalom elől lezárva:D
Gönc 
nogacsalad 2010.01.03 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.10
A térképen megtaláltam amit meg kellett, bár inkább csak tippeltem...
Az évszámokat puskáztam csak el. Biz' Isten, én csak egy évszámot láttam a kapuból! (asszem szemészet lesz a vége)
Köszönöm a segítséget, és a kalandot is.
Ezzel a ládikóval zárult részemről a GCAszu ládasorozat.

VasG 2010.01.03 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Jártam már itt többször is, most a geocaching lapon is regisztráltam. :)

 
tolaci 2010.01.02 14:17 - Megtaláltam
Szilveszteri kikapcsolódásunk egyik állomása.

VP 2009.11.22 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.30
Szomorú, ködös időben.
3-napos vonatos-gyalogos ládázás a Zempléni-hegységben. Többször kirándultam, bicikliztem, tájfutottam már erre, a 80-as években két gyerektábort, a 90-esekben osztálykirándulást és erdei iskolát is szerveztem errefelé, de ládázni most jöttem először.
Összesen 115 km gyaloglás, ködben, sárban, vizes avaron, de néha a köd fölé érve gyönyörű napsütésben. 11 csak a .com-on bejelentett láda és 15 .hu-s láda megkeresése mellett megsirattam 5 betiltott ládát is.
3. nap: Éjjel felszállt a köd, csillagos hajnalra ébredtem, a napfelkelte már a Gergely-hegy irányába az úton ért. A Sólyom-kő után a Borsó-hegyi emlékműhöz mentem, majd Amádé-várnál élveztem még a napfényt, mielőtt leereszkedtem a ködbe. Pálos kolostor, Gönc, majd vonattal Boldogkőváraljáig. Itt még egy rövid délutáni kör a Boldogkői vár - Arka - Korlát - Vizsoly útvonalon, vissza a vonathoz. Összesen 35 km.
1. nap 2. nap

fabianari 2009.11.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.36
Egy rövid "városi" sétát megér!

Tiszta VelenceVasablak
Márta 2009.11.09 15:50 - Megtaláltam
Köszönjük.

SZACSATOUR 2009.10.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.66
meglett

Bisiek 2009.10.11 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Már voltunk itt pár éve egy biciklitúra alkalmával, akkor voltunk a huszita házban és a tempelben is, most zuhogó esőben csak amolyan drive-in-cache féleség.

atyus26 2009.09.27 11:00 - Megtaláltam
Néhány múzeumnak ,skanzennek ajánlom a figyelmébe a huszita házat, ugyanis itt minden tárgy (a múzeumban) fel van iratozva (nem csak magyarul), továbbá nagyon érdekes és interaktív a tárlatvezetés.
(A belépő 200Ft).
A környék is nagyon szép. Köszönjük a rejtést.

mewwe 2009.09.26 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.18
Sokadik kudarc után bejutottunk a Huszita házba, a láda már csak a ráadás volt.

Arnold_F 2009.09.24 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.11
A Huszita-ház örzője nagyon kedvesen vezetett, ajánlom mindenkinek a megtekintést.

Bakcsó1 2009.09.06 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

pkat 2009.08.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.70
Kiruccanás egy közeli faluból, egyesületünk vendégházából :) Kár, hogy a cukrászda megszűnt :(

campal 2009.08.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Meg van :)

vakond87 2009.08.23 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Barátnőmmel az Országos Kerékpáros Körtúrán találtuk meg. 300km-t tekertünk Kazincbarcikától-Kisvárdáig. Köszönöm a rejtést!

vazs 2009.08.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.38
+van ki nehézségekkel

guess.who 2009.08.21 14:00 - Egyéb
...amint ez olvasható is a tokaji végláda leírásában. :)

mjdgm 2009.08.21 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.99
Szeretjük a Tokaji Aszú-t, így indokolt volt a Gönci Hordó felkeresése.
A Tokaji Aszú a következőképpen készül:
"A késői szüreten az aszúszemeket kézzel kádakba válogatják, ahol saját súlyuk alatt kisajtolódik az eszencia. Ezután a szemeket tésztaszerű péppé dolgozzák fel és bort töltenek rá. A palackon is feltüntetett puttonyszám ekkor dől el: ahány puttony (20-22 kg) aszútésztára töltenek rá egy gönci hordó bort, annyi puttonyos lesz az aszú..."
Köszönjük a rejtést!

 
Tomcache 2009.08.21 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Ok.

zöldek 2009.08.17 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Megtaláltuk, bár hétfő lévén a kerítésnél beljebb nem jutottunk.

matrixmusic 2009.08.16 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.14
Megtaláltuk!
Zempléni 6 napos ládázós nyaralásunk 37 ládája közül ez volt a 28. megtalálás.
Igazán a falu nem nagyon tetszett nekünk, sok természeti értéket nem képvisel. Itt szerettünk volna megszállni, de se a strand nincs már nyitva, se a campingot nem találtunk, így léptünk tovább.
Köszi a "rejtést":
Aty és Judit
...::: www.matrixmusic.hu :::...

csk1 2009.08.15 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.54
Megtaláltuk.
Nagyszülőkkel és kölcsön gyerekekkel.

Atmosz&Zozmosz 2009.08.09 14:20 - Megtaláltam
Megvan :)

KT & RT 2009.08.06 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Köszönjük

tomreti 2009.08.06 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.08
Gyors találat, sietünk tovább.

btomili 2009.08.05 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.56
Zempléni túránk első ládája

Kecsörz 2009.08.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.00
koszonjuk

kisevet&kiccs 2009.08.03 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

kicsiogre 2009.07.31 09:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Megvan!

Autogeo 2009.07.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.58
Elsöre nem sikerült, na de másodikra :)

Gabi 2009.07.28 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.52
Megtaláltuk. Érdemes megnézni a Biblia Múzeumot is. Zoli,Peti,Edit,Gabi

egyedk 2009.07.28 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.17
Rendezett település, érdekes és gazdag történelemmel. Köszönöm a bemutatást és az elkalauzolást!

bauero 2009.07.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Az utcákon alig volt mozgás, pálinkát senki sem árult, igaz meleg is volt hozzá.

 
justy95 2009.07.21 11:21 - Megtaláltam
A huszita hazi idegenvezeto szerint 8 GoHo fer a szekerre. [wapon beküldött szöveg]

GaZiRo 2009.07.21 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Sajnos se barackot, se helyi pálinkát nem tudtunk vásárolni.

balumaci 2009.07.19 11:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
ok.

GalocaesPereszke 2009.07.11 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Megtaláltuk. Nagyon szép helyen volt. Köszönjük. Galóca, Pereszke és Anyu

[Jóváhagyta: guess.who, 2009.11.01 19:10]

csg69 2009.07.04 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.39
Megvan :)

topino 2009.07.04 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.45
Megtaláltuk

GJoe 2009.07.03 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.62
ok

zeus 2009.07.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
ok

turbinalapat 2009.06.05 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.88
Nagyon tetszett a hely. Nem láttam még ilyen keskeny portákat. Most már legalább ezt a helyet megnéztük. Egy napot töltöttünk itt, egy kis pihenésre és egy kis túrázásra. Köszönöm.

Istyu 2009.06.03 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Megtaláltam [wapon beküldött szöveg]

A mai zempléni kirándulásom utolsó találata volt ez a rejtés. Sajnos a templomot és a huszita házat is zárva találtam. Sebaj, úgy is visszatérek ide a közeljövőben és akkor remélhetően több időm jut majd a páratlan szépségű vidék alaposabb megismerésére.

Köszönöm!

ujcsi 2009.05.30 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Szép feladat, kellemes időben, jó társaságban!

TanakodásTemplom
Templomkert 
sztyopa13 a páratlan páros 2009.05.24 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Megvan!Egy hetes zempléni láda vadászatunk során többször is jártunk erre.Nekem a 6évig tölgyfahordóban érlelt kajszibarack pálinka tetszett a legjobban.Persze mind emellett tisztelettel adóztam Károlyi Gáspár munkásságának....dehát a az a csodálatos illat,annak az italnak bukéja van kérem tisztelettel!Drága kartársaim! Jó kis multi ez a gönci!

Hüllő 2009.05.02 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.03
Megtaláltam!
Zempléni tekerős ládázás 1/2.

Zahy 2009.05.01 11:30 - Megtaláltam
BEAC-túra eleje.

Magnes50 2009.05.01 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Megtaláltuk a 3 napos BEAC túrán JPPJ-vel, Piroskával és Zahy-ékkal.

piroska 2009.05.01 11:00 - Megtaláltam
Zempléni túránk első találata.

CsKaroly 2009.04.13 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.93
Megtaláltuk.
Kriszti, Mónika, Péter, Károly

talesz 2009.04.11 00:00 - Megtaláltam
Apukámmal az első virtuális geoládánk, jópofa "rejtés"

Somate 2009.03.22 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.56
Megtaláltam qtatommal műemlékezés közben.

Ötvös család 2009.02.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.71
GPS nélküli esős megtalálás. A hordót sajnos nem találtuk meg.

 
kegabor 2009.02.07 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
ET-eknek segitettem megtenni a kekturajuk utolso szakaszat, es odafele megalltunk kulturalodni. Termeszetesen a templom es a muzeum zarva volt, csak elozetes bejelentes utan lehet oket latogatni!

ET485 2009.02.07 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
A bibliamúzemot sajnos nem sikerült megnézni, mert a lelkészségen lévő ember nem engedett be. Ez határozottan ellenszenves volt.
A rejtést köszönöm :)

Buksilány 2009.02.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Megvan

Nilsz 2009.02.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.15
Megvan

Törpe 2009.01.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Könnyen meglett, köszönjük!

christie 2009.01.11 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
ok

Mirabelle 2009.01.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.73
megvan

Saláta Bogi & Sanya 2008.12.26 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.85
Csereháti karácsonyozás alkalmával kerestük fel a települést. Most először olvastuk el a táblát betűről - betűre :)

Morcos61 2008.11.30 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
A mai nap legkevésbé "munkás" ládikája. Kellemes idő, szép táj, köszönet a rejtőnek érte!

Morcos61 Katka

 
Puszkany 2008.11.26 09:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.19
Kis bóklászás a településen.

Tündérvirág 2008.11.08 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.74
Céges kirándulásunk szombati programjának utolsó helyszíne volt a huszita ház. Az idegenvezetés nagyon érdekes volt, megtudtuk mitől fakutya a fakutya.
A jelszavakat könnyedén megleltük:)
Köszi a "rejtést"!

summer22 2008.10.25 16:50 - Megtaláltam
Ez volt az első megtalálásom, ezért már nagyon vártam, hogy milyen lesz. Nagyon tetszett, ötletes a feladat és nagyon érdekes is.

Cickond 2008.10.25 16:50 - Megtaláltam
Családi találat: első keresésük alkalmával a gyerekek nehezen boldogultak a térképpel, de aztán segítség nélkül is sikerült.

Mackka 2008.10.23 15:00 - Megtaláltam
xx

V_Gabor 2008.10.04 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.95
Már többször is jártam itt, de valahogy kimaradt ez a láda... :-)

Most a füzérradványi Károlyi-kastély meglátogatása és a Pallavicini kastélyszállóban elfogyasztott Cappuccino és egy kis billiárdozás között eső-kess formájában teljesítve. :-)

Erika és Gábor

Van régebbről napsütéses fotóm is a huszita házról, de most ott olyan jól esett... ;-)

Jól esett...Pallavicini kastélyszálló
hp-kzs 2008.09.28 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.62
A mádi kirándulás ládavadászatának negyedik találata. A huszita ház sajnos már zárva volt.

BékaBütyök 2008.08.16 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.38
Drive-in kess. Az első ponthoz ki kellett szállni a kocsiból, a második autóból megoldható.
Béka, Bütyök

madarasz.peter 2008.08.16 09:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
A huszita házat már a pálházi nyaralásra tartva megnéztük, a jelszó első felét akkor nem találtuk. Most hazafele meglett mind...

Pálházi nyaralás (17)
Csapat: Erika, Nóra, Máté és én

tozoli72 2008.08.15 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi.

Damásdi 2008.08.14 19:30 - Megtaláltam
Csak villámlátogatás volt, hisz igazából a GCpalo miatt jöttünk.

totik 2008.08.14 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.94
Nyári szabadságunk utolsó állomásáról, a hernádszurdoki Aranykavics apartmanból jártuk be a környéket. Kombinált pihenést terveztünk, nem csak geocaching volt a program, pecáztunk, társasoztunk, kiruccantunk Szlovákiába is. Bemelegítés képpen az első délután a környékbeli könnyű célpontokat kerestük fel. Legelőször ehhez a ládához indultunk, akkor még nem tudva, hogy később majd minden nap elhajtunk a pontok előtt. Furcsa város, a múltja gazdagabb és szebb, mint a jelene. Az alvégi utcákon tapintható a szegénység, csak a felvégen akad egy-két takarosabb ház, rendezettebb udvar. A felújított huszta ház is kirí a többi közül, GPS sem kellene a megtaláláshoz. Egyedül nézem meg, a gyerekek inkább a patakparton játszanak.
A biblia kiállítás éppen vándorútra indult, szerencsére Vizsolyban majd utolérjük...
Viki, Geri, Krisz, TZ

gyöngyfűző és párja 2008.08.13 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.74
Régebben már jártunk itt, most átutazóban álltunk meg.

Lassu 2008.08.09 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.47
Zuhogó esőben.

yavlizs 2008.08.07 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.41
Könnyen meglett, a huszita ház szép volt.

matteo 2008.08.07 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Szép a huszita-ház, jó volt. Kösz a rejtést.

sirgalahad 2008.08.07 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.91
Az volt a fahordó dolga
Zempléni tölgy szállítás
Ha kész a fa hordódonga
Jön az összeállítás

templomkülsőtemplmbelső
csordi 2008.07.25 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.66
Megtaláltam

Csuek 2008.07.24 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.16
Köszönjük a leírást, hasznos infóval látott el bennünket.

Stemy 2008.07.22 12:00 - Megtaláltam
Levadászva!

NaSza 2008.07.22 12:00 - Megtaláltam
Sárospataki nyaralás alkalmával "kipipálva" .

Gyöngyusz_001 2008.07.22 11:47 - Megtaláltam
Huszita ház megtekintése után séta a templomhoz.Sajna strandolni a rossz idő miatt nem tudtunk.:-(
A gönci hordó 136,6 literes.

Huszita házgönci hordó paraméterei
Ventura64 2008.07.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
ok

Láp Lidérce 2008.07.13 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Szép kis falu Gönc, vonzó benzinkúttal (féltem, hogy az utolsó métereken tolni fogom a kocsit, de szeretnek engem odafönn.)

A napsütötte katlankákban rájöttem végre a Gönci magyar kajszi titkára, valószínűleg azért nem világosodtam meg eddig, mert még nem jártam erre.

Pillantás az elsőnélTemplom, éppen harangoztak...
...aztán, amikor m,ár húsz perce szólt a harang, figyelni kezdtem, mit is beszélgetnek az emberek: állítólag elromlott a vezérlő elektronika, s nem tudják a harangszót leállítani. Csengésbongásban távoztunk a faluból.A két ajtónak van némi jelentősége a jelszó szempontjából
TüsTorony
SzoborVersláb
Hátulról 
Hinter 2008.07.12 14:00 - Megtaláltam
Kedves kis hely. Hordót nem láttunk.

aprajafalva 2008.07.12 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

kilali 2008.07.11 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.04
Sokáig álldogáltunk a tűző napon a térkép előtt mire meglett a jelszó.

bsanyi 2008.07.06 15:15 - Megtaláltam
A huszita ház kellemes hűvösében csak azt sajnáltuk, hogy üresek a hordók.
Noémi, Lilla, Emőke, balázs, Barnabás, bsanyi.

 
sambenedek 2008.07.01 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Ez is megvan

lagaf 2008.06.19 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Egy kirándulócsoport tagjaiként jártunk Göncben, s amíg a többiek a Huszita ház vizitelésébe kezdtek, nejem nekilátott a jelszó első részének megkeresésébe (azonnal megtalálta...) én pedig elrohantam levadászni a református templom bejáratai feletti évszámokat, megcsodálva vetve a neves bibliafordító szobrát is. Még javában tartott az idegenvezetés, amikor csatlakozhattam a csoporthoz, így - a láda leírásának köszönhetően - gyakorlatilag komoly információról sem maradtam le: láthattam a berendezési tárgyakat, a konyhafelszereléstól a (megőrzésre átvett) cserépkályháig, sőt még a "hiteles" hordót is megtekinthettem a pincében. A rohanás miatt sajnos nem volt alkalmunk megtekinteni a város többi nevezetességét (talán legközelebb...), s nem tudtam behatóbban tanulmányozni a méltán népszerű... ...gönci magyar kajszit, amelyből többek közt a gönci barackpálinka is készül, azonban (nagyon halkan) megjegyzem: tudtommal egyelőre nem sorolják a hungarikumok közé...
Az évszámok leolvasása a távolból valóban nem egyszerű - mint később kiderült, jól tettem, hogy lefényképeztem a kapukat, mert kinagyítva a képeket, más eredményt kaptam...:-)

A református templomKárolyi Gáspár
Lépcsőház...Huszita ház
A konyhaKölcsön-kályha
Foxi2 2008.06.17 16:06 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

skaff 2008.06.17 16:05 - Megtaláltam
Megvan.

Besüboboja 2008.06.17 16:01 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

gyildarefo 2008.06.14 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.60
Ötletes multiláda ebben a szépséges kis faluban, érdemes idelátogatni. A huszita ház vezetője egy kedves asszony, akitől híres gönci pálinkát is lehet venni, ami -mint az este kiderült-nemcsak nagyon finom, de üt is rendesen.

136,6 l = 2,5 akóPitvar
Huszita ablakAsztalágy
Csizmások 2008.06.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Másodszor összejött! Azért emlegettük a rejtő fel és lemenőjét, de csak finoman!

Mr Zerge 2008.05.24 16:50 - Megtaláltam
.

valti 2008.05.15 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Az első ponton könnyen megtaláltam a jelszót, de lassan frissíteni kell. Amikor Göncön járok mindig rápillantok a huszita házra, jó kis erődítmény. A 2. ponton csak kapun kívülről jutottam jelszóhoz. Lassan eljutok Tokajba a záróládához. Köszi a rejtést! Valti

zsebeszter 2008.05.12 08:10 - Megtaláltam
Zempléni hosszúhétvégénk 5. ládája. Telkibányáról hazafelé jövet látogattuk meg Dyannal a Zemplén nyugati falvait és azok ládáit. Könnyű találat (bár először a kapun kerestük az évszámot és nem a bejárat felett), és már hussantunk is tovább.

dyan 2008.05.12 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Pünkösd a Zemplénben 4/10.
Telkibányáról visszafelé jövet ejtettünk útba számost ládát, ez volt közülük az első, bár most Göncön nem időztünk, majd talán legközelebb.

Eszti + Dyan

Evetke 2008.05.11 11:13 - Megtaláltam
Az immáron nagy hagyományokkal rendelkező Szokásos Zempléni Bicajtúra Pünkösdkor nevű rendezvény keretében, a Szokásos Társasággal - sőt, Wyldrenix koma is ráharapott a dobozolás ízére.
Hogy Lusta Dick szavaiva éljek "útközben találkoztunk barátságos kesserkékkel". Vagy ő egérkéket mondott..?
A második pontnál tűnt fel a geocaching matricás járgány, odaparkolt az enyém mögé. Azt hittem, szintén vadászni jönnek. De nem, nekik már megvolt ez a találat. Beszélgettünk pár percig, aztán rávetettük magunkat a témára.

wyldrenix 2008.05.10 11:13 - Megtaláltam
Finom a Gönci barack .

Ich.. 2008.05.04 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.80
Hosszú hétvégi túra 19/20

bzz 2008.05.03 15:24 - Megtaláltam
Megvan.

barsi 2008.05.02 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
tartalmas jól összeszedett leírás.
köszönöm!

Erdélyi család 2008.04.09 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Megtaláltuk.

homér 2008.04.05 15:04 - Megtaláltam
Tokaji ládasorozat negyedik[wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2008.03.23 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.80
ok

bumbika 2008.03.22 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Murus 2008.03.22 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Könnyű találat esőben. Murus és Cica

redfish 2008.03.15 13:20 - Megtaláltam
megvan

ozeki 2008.03.13 16:18 - Megtaláltam
Zempléni ládázgatás Bernivel :)

tojas 2008.03.09 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.25
Rendezett kis község. Elég nagy volt a mocorgás. lehet, hogy a választás miatt. Visszafelé nagy volt a tolongás a focipálya mellett is. NAGY MECS lehetett! :)

Ház1Ház2
TérjképTérkép2
BácsiTemplom
detti&csomi 2008.03.01 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Megtaláltuk!
Hétvégi geocaching 2. pontja.
Detti és Csomi

vik-er 2008.02.24 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Már egyszer voltam itt, de a jelszó elbújt, nem találtam! Most megleltem, pedig egyszerű a rejtés, keressétek, de ne adjátok fel, mert ott van!

taska1981 2008.01.01 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Szilveszteri ládázás 7. állomása
Látaam az előttem járók nyomait...

im 2008.01.01 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Sajnos minden zárva.

alucifer 2007.12.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
A huszita háztól nem messze isteni kis cukrászda van
saját készítésű süteményekkel.
Nyáron érdemes a kellemesen hidegvízű strandot is
meglátogatni.

A templomKárolyi Gáspár
bornemiszageza 2007.11.12 09:00 - Megtaláltam
Nagyon szép település, szellemes rejtés.

SirLes 2007.11.02 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.47
Sajnos mind a huszita-ház, mind a református templom zárva volt.

saintg 2007.11.01 17:45 - Megtaláltam
Ez is drive in sajna, sötétben jöttünk.

Kerticsorbi 2007.11.01 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Könnyen megtaláltuk.

dino 2007.11.01 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 2.59
Sajnos a hordót nem láthattuk. Talán, ha legközelebb erre járunk, még a hordóba valót is lesz alkalmunk megkóstolni.

kalroli 2007.10.22 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.92
megvan

tudo 2007.10.09 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.13
A GCXIIV levezetéseképpen 105 km kerékpár edzés a Hidasnémeti - Gönc - Hejce - Fóny - Regéc - Erdőhorváti - Komlóska - Tolcsva - Hercegkút - Sárospatak útvonalon 1500 m emelkedéssel és 8 ládával. Végre befejeztem GCASZU-t, és a verseny közben kihagyott GCPUVA-t is pótoltam.

A reggeli vonattal Hidasnémetire érkeztem. Még bennem volt a verseny miatti kimerültség és a tegnapi hosszú előadási nap. A
Zöld kerékpár-on a rövid bemelegítés után felkerestem a térképet, a huszita házat és a református templomot. A faluban nagy volt a nyüzsgés, éppen kirakodóvásár kezdődött.

A láda végeztével kigurultam a faluból a Zöld kerékpár-ra, és GCHEJC következett.

Kerékpár érkezett a huszita házhozÓdon falak
LépcsőMelléképület
A református templom 1.A református templom 2.
Mekett 2007.10.07 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.83
Megtaláltam, bár annyira nem nyűgözött le... :(

kivancsifancsi 2007.10.07 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.73
Zempléni hétvége: 10/12

Komlóskai verseny utáni napon bóklásztunk a környéken. Drive in találat.

 
Kofola BT 2007.10.05 19:11 - Megtaláltam
A komlóskai geoversenyre menet.

Mathau 2007.10.05 19:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 2.83 súly: 3.64
Bemelegítés Kofola Bt módra 13.

Kokó 2007.10.05 19:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.58
Zempléni szüretelés 11.

A sötét adta meg a kihívást ehhez a találathoz. Na meg a leírás értelmezése is besegített egy kicsit. A második pontnál egy kicsit bonyolítottunk a megoldáson, de egy óvatlan pillantás fellebbentette a fátylat. A Huszita ház kivilágítása elhanyagolható volt, így használható kép készítéséhez igénybe vettük járművünk minden lehetséges fényforrását.

macikupac 2007.10.05 19:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.81
A KOFOLA BT ámokfutása a Zemplénben 12.

Jól ismert helyszín, mert már többedszer járok itt, de belülről még sajna nem láttam. Először úgy jó 15 éve jártam itt. Középiskolai nyári gyakorlatot szerveztünk magunknak és 3-4 napig a telkibányai kempingben laktunk. Amikor továbbálltunk Erdőbényére, akkor Göncön szálltunk vonatra. Mivel egy csomó időnk volt, így a kaja készleteket is feltöltöttük. Akkor sikerült a helyi boltban vásárolni egy (és azóta sem láttam sehol) füge-befőttet. Hmmmmmm, az mennyire finom volt! Most először a templomhoz mentünk. Az a baj, hogy a rejtés nappali fényviszonyokon alapszik. Ezzel szemben este, már nem látszik a kerítésen kívülről az egyik évszám és a másik is véleményes. Próbálkoztunk vakuval, de szeretünk biztosra menni, ezért kénytelenek voltunk a kerítés túloldalára kerülni. A huszita háznál is alakítottunk. A tábla azonnal meglett. (Szép is lett volna, ha ez sincs meg...) De a felirat nem akart előkerülni, pedig hárman kerestük és két fejlámpánk is volt. Olyan helyeken is néztük, hogy az az egy-két arrajáró, biztosan orvosi eseteket látott bennünk. 10 perc után feladtuk és a térképet kezdtük vizslatni. Közben vad ötleteket gyártottunk, hogy mi lehet a tizenkét karakter. De mind egy apróságon bukott meg. Végül Kokó találta meg, miután megint kereséshez látott. Olyan simán átfutott rajta a szemünk... Igazából lehet, hogy ez két szó, de itt egybe van írva. Mityó jót röhögött rajtunk a kocsiból.

Update: 2020.06.20.

Majd 13 év telt el a legutóbbi gönci látogatásom óta. Viszont most megnéztük a huszita házat. Igazán érdekes volt, ajánlom mindenkinek.

A református templom esti fénybenEmléktábla a falon
A környék híres embereHuszita ház
Ajtó a házonEz a bejárata!
lalaz 2007.09.16 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.48
Sokszor jártam már ebben a faluban, most egy újabb indok adódott (jelszó keresés). A ládaleírást sikeresen otthon hagytam, emiatt csak 1 évszámot olvastam le. Mivel a másik két jelszórészlet megvolt, a rejtő kisegített. Köszönet érte!

vaslemez 2007.08.23 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.64
Két drive-in pont, bár a huszita ház tényleg érdekes.

cila 2007.08.20 20:15 - Megtaláltam
A templomok engem nem tudnak megfogni, viszont a huszita ház - bár nem nagy - nagyon érdekes volt, megérte harmadszor is visszamenni, hogy végre bejussunk.

fakutyarégi vasalók
beszolgáltatásadás-vevési szerződés :) több mint 100 éves
Szeszuska 2007.08.20 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Azt hittem nem lesz meg a jelszo, mert mar jocskan sotetedett, de amint eloszedtuk a zseblampat, szinte egybol odavillant. A templom evszamaiban is csak a csucstechnika segitett, a sotet miatt Cila Canonjaval messzirol vakuzva nagyitva tudtuk meg a jelszo masodik reszet. Holnap visszamegyunk a Huszita hazat megnezni.

krisbálád 2007.08.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
A múzeum nagyon tetszett, az ismertetés érdekes, a hölgy nagyon kedves volt. Nemcsak a gyerekek ismertek meg olyan régi eszközöket, amelyeket korábban sohasem láttak, legfeljebb olvastak róla: fenyőfából készült habverő, csizmahúzó, véka. A pincébe az alkalmi kesser Kistomi előbb nem mert lemenni, majd nem akart feljönni.

Gabeen 2007.08.19 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Megvan. A huszita-ház érdekes, de a sokadik templomnak valahogy nem tudok örülni. Ugyanolyan mint bármely másik faluban.

MarciMilánBálint 2007.08.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltuk, és ha már ott voltunk, megnéztük a Huszita házat is... Érdemes bemenni! Köszönjük a rejtést!

mohacska 2007.08.11 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.64
O.K.

Mekk Master 2007.08.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.68
Egynek elment, de nem ez lett kedvenc "kess"-em

jove 2007.07.29 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.23
OK!

gonit 2007.07.28 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.56
Ez a település valahogy nem hatott meg, mondjuk, ha megnézem a Huszita házat és a múzeumot belülről, akkor biztos több élményem lenne a faluról, de így csak a ládasorozat egy "kötelező" darabja volt.

szobor a templom kertjében
CSS Team 2007.07.21 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.50 súly: 3.18
Göncről és a hordóról elolvastunk mindent ami a leírásban szerepel, ezért remlélem megbocsátható, ha a falut kihagytuk. Ebben a melegben nem volt erőnk többet sétálni. Legközelebb talán bepótoljuk.

ghostspike 2007.07.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.02
Két hetet nyaraltunk a Zemplénben de annyi volt a látnivaló, hogy nem is tudtuk az összes ládát felkeresni.:) Ezt hazafelé ejtettük útba.

Joker Karakter 2007.06.30 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
A város tele volt emberrel, sok rendőr is volt az utcán. Valami esti mulatság volt készülőben.
Az évszámokat az utcáról is le lehet olvasni. Az utcában szépen termő meggyfák vannak, belakmároztam egy kicsit.
A második jelszórészletet kicsit nehezen találtuk meg, de sikerült.

mathea 2007.06.30 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 1.00
Szép vidék, könnyű feladat.

prisoft 2007.06.22 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Telkibányáról hazafelé nem tudtuk kihagyni :)

TRider 2007.06.03 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Apus motoros országkerülő túrája apropóján - Hollóházáról hazafelé - ugrottunk be Göncre. Ha már arra jártunk, nem hagyhattuk ki ezt a ládát.
A térképes jelszót Beja hamar megtalálta, így gyorsan csatlakozhattunk is egy, a Huszita házba igyekvő csoporthoz. A ház maga nagyon tetszett, az idegenvezető hölgy szakértelme és kedvessége külön emelte az "túra" szinvonalát. Jó látni, hogy a mai világban van valaki, aki szereti, amit csinál (még vasárnap is :), és még ért is hozzá. A híres "Gönci Hordó" űrtartalma viszont nem teljesen egyértelmű, mivel a leírásban 135,75 liter, míg a helyszínen 136,6 liter szerepel (lásd fotó). Melyik az igazi? :)
A templom viszont zárva volt, így csak külsőleg sikerült lefotózni.
Köszönjük a rejtést, ez valóban egy drive-in cache volt. Bár talán a templom helyett/mellett belefért volna még egy valódi láda is.

Beja & TRider

Topolya 2007.05.26 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.63
Laza, kellemes kirándulás Regécről.

Jutka 2007.05.26 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Ez a 900. megtalálásom!! Méltó megtalálás, igazán, hiszen reformátusként és magyar szakosként is nagyra értékelhetem Károlyi Gáspár zseniális és monumentális Biblia-fordítói munkásságát. Nekem ez a fordítás marad "A BIBLIA", mondjon bárki bármit.
Ma délutánra sikerült Regécre érnünk a szállásunkra, s a délutáni szunyókálás után egy rövid kirándulás ide és Hejcére épp belefért még a nappalba. És még az eső sem kapott el bennünket (ekkor még nem, csak másnap, mikor túrázni akartunk!), bár igencsak vihart sejtető volt már az ég, mikor eljöttünk Göncről (l. az utolsó fényképet).
Nagy köszönet guess.who-nak, ezért is és a többi remek helyért is, amit ezen a héten felkereshettünk a ládáira vadászgatva! (És külön köszönet itt a jelszó-részletért, amit elbénáztunk.)

Romantikus!A vadásztársaim hátsó fele :)) a huszita-háznál
Tetőablak :)))Templom
A Mester szobraIlyen lett az égbolt, mikor Göncről távoztunk
kepenu 2007.05.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.61
Sajnos természetjáró turisták számára nem jelent kihívást a cache, így a Pálos kolostorrom felé kitérve egy rendes trackelős körtúrával kötöttük egybe.
A weboldal nagyon szép, mint mindig.

dozoli 2007.05.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
megtaláltuk

guess.who 2007.05.21 16:14 - Egyéb
Semmi bonyolult nincs a jelszóban, két szimpla, magyar szó, még trükkös helyesírása sincs...
A jelszó külön avagy egybeírása speciális eset, ugyanis a rendszer eleve a beírt jelszót átalakítja kisbetűssé, leveszi az ékezeteket, illetve kiveszi a szóközöket is, tehát teljesen mindegy, hogy valaki minden szótagot szóközzel tagol-e - a rendszer akkor is érteni fogja a jelszót.

A karakterek és betűk különbségében egyetértünk, ez javításra kerül azonnal (bár eddig még senkinek nem okozott gondot a dolog). Bár mindez a megkülönböztetés -a szóközzel együtt- értelmét veszti onnantól, hogy a ládász rájön a megoldásra...

szekelya 2007.05.20 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.85
Megtalálás rendben.
A huszita házi jelszó indokolatlanul bonyolult.
Másrészt - a magyar nyelv ismer kettős betűket, de ezeket egy betűként értelmezzük. A jelszó tehát 10 betű, de 12 KARAKTER. A leírásból tudjuk, hogy a jelszó két szóból áll, ILLIK EZEKET KÜLÖN ÍRNI!!!

 
Rudi Team 2007.05.11 20:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Tetszett.
Éva, Rudi

3D 2007.04.30 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.96
Ma volt a focipálya avató, sok-sok ember és autó a faluban, de szerencsére a múzeum és templom is nyitva volt.

oAkék 2007.04.30 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.36
Szétnéztünk a Huszita házban, ami "szombat" lévén szerencsére nyitva volt.
Kati és István

Útban Gönc felé 
88pebo88 2007.04.30 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.40
Kicsit izgultunk, hogy az első jelszórészletet megtaláljuk-e, de a sok magyarázat után egyből meglett. Gyorsan átszaladtunk Göncön, 7 / 10

zayd 2007.04.09 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
Szanticskáról hazafelé egy kis drive-in cache.

Tündebaba 2007.04.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.78
Megvan :-)

Yoe 2007.04.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.62
ok

Nivabibi 2007.04.01 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megvan.

Moonspell 2007.04.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.11
Ez is megvan! Szép kis falu... tetszett!

Walker 2007.03.31 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.92
Tállyai borkóstolás után indultunk Brigivel zempléni autós kirándulásra. Egyebek mellett 7 ládát sikerült felkutatnunk. Gyönyörű tiszta tavaszi napot sikerült kifognunk. Mivel ritkán járunk erre igyekeztünk minél több helyre eljutni. Kihagytunk néhány olyan helyet ahol már korábban jártunk.
4/7. Vizsoly után egy gyors találat Göncön. Ez volt a legkevésbé izgalmas hely a mai kirándulás során.
Köszi a rejtőnek.

huszita házHuszita ház 2.
református templomKárolyi Gáspár
ramicsabi 2007.03.24 17:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.45
A huszita ház érdekes látvány :-)
Sajnos nem lehetett bemenni és Mrs. Menydörgőset nem mertük zavarni :-)))))))

 
gyuric 2007.03.18 19:06 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.95
1104km, 37láda. 37/26

Cookie 2007.03.18 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.43
A református templomnál elég furcsán nézett ránk a sok fekete ruhás ember vasárnap délidőben :-S
De nem zavartattuk magunkat :-)

bingo 2007.03.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.61
Köszi!

Totoka 2007.03.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
köszi

csmarkus 2007.03.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Szeretjük a tokaji borokat...

MonTri 2007.03.08 19:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Mennikék 2007.03.02 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Az jelszó első részének kereséséhez izgalommal fogtunk neki, mivel aggódtunk, hogy megtaláljuk-e, de mondhatom fölösleges volt az aggodalom. A református temlom megközelítésénél nem vettük komolyan a zsákutca jelzést, aminek következtében tolathattunk az autóval, vagy 300 métert.

zsákutca 
Tototo 2007.02.17 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.74
Megtaláltuk.

penge 2007.01.31 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Jó hely!

zem 2007.01.31 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.98
Érdekes falu, sok látnivalóval, jókat lehet sétálni a környékén is. A régi pincék, lejáratok is figyelemre méltóak. Köszönöm a rejtést!

páros 2007.01.29 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Mai hegyaljai gyűjtésünk első darabja.

Eszti&Tibi 2007.01.27 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.60
Szép

szabti 2006.12.28 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Kissé vakegérkedtünk az első jelszóval, de mire visszaértünk a Huszita-ház kertjéből, kinyílt a csipánk! Tehát csak figyelmesen! Kellemes kis hely ez a Gönc, már századok óta...

akos 2006.12.17 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
A hétvégi tokaji bortúránk 10., befejező állomása. Ez egyben a 150. találatunk is!
Már teljes sötétben, ezért a templom kapuin lévő évszámok leolvasása nem volt egyszerű. Remélem, nem néztek minket betörőknek, akik zseblámpával pásztázgatják a templom kapuit.
Ráadásul a kőkeretes-t kőkeresztesnek olvastam, és egyszerűen sehol sem találtunk kőkeresztet :)))
Itt a sötét miatt már nem tudtunk fényképeket készíteni.

georgina 2006.12.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Elhatároztuk, hogy addig nem eszünk amig nem lesz meg a rejtéssorozat utolsó ládája, gyorsan meglett minden, ám étterem sehol, csak ivók. Szerencsére az autóba mindig van egy kis rágcsi (pl. mézespuszi), benzinből azonban nehéz készleteket beraktározni, ezért mindenki figyeljen az kocsi üzemanyagmutatójára.

tschabee 2006.11.12 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Zempléni ládánk utolsó állomása, a térképes feladat kis segítséggel ment csak :(

meske_gris 2006.11.12 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.54
Nagyon leleményes a rejtő. Sajnos besötétedett mire odaértünk és el kezdett esni is az eső, ugyhogy a térképes fejtörővel meggyűlt a bajunk. Mivel csak a mobiltelefon fénye illetve a kocsink fényszórója világított kissé elbénáztuk a dolgot. Köszönet a rejtőnek a kis segítségért.

Motorosok 2006.11.04 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Harmadik neki futásra sikerült megtalálni a jelszót,de így is a felhasználó segítségére szorultunk a regisztáláshoz.Először autóverseny volt,nem fértünk a térképhez.Másodszor csak véletlen keveredtünk oda és nem tudtuk mit kell nézni a templomon.Harmadszor este volt amire oda értünk,megint itthon maradt a pontos leírás,most sikerült telefonos segitséget kérni egy ismerőstől,
de elértettük egymást a felvilágosításba. Végén Guess.who-nak köszönhető hogy nem kellett vissza menni! Timi Laci

er&esz 2006.11.01 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Jó a játék, jó a hely, jók voltak az ajánlott látnivalók, csak a "térképolvasói" képességünk nem volt jó...Happy and a rejtő segítségével,- köszönjük.

koer 2006.11.01 11:10 - Megtaláltam
ok

dendro 2006.10.29 10:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 2.36
A Sárkányokkal együtt ezt is levadásztam...

Sárkány őrs 2006.10.29 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 2.30
A zempléni kószálásunk során kerestük meg ezt. Kár, hogy a környékbeli ládák zöme "nem kereshető"...

csanady 2006.10.29 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.04
Köszönöm

bfabry 2006.10.29 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.89
laza

szipeti 2006.10.28 11:32 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Fgg 2006.10.21 17:09 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bianka 2006.10.21 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
ok

Brumi 2006.10.20 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
Göncön volt dolgom, megkerestem. Kellemes környezet, szép idő.

K-55 2006.10.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Huszita ház zárva
Mennydörgősné várja,
Hogy a ház kulcsával
A kaput kitárja.

Sietnünk kellett tovább, úgyhogy a gönci hordót nem volt alkalmunk megtekinteni. K

Zsu. 2006.10.15 13:10 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2006.10.15 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
A kívülről akár "jellegtelennek" is titulálható templom belülről csodás! Nekünk nagyon tetszett! Mellette bibliakiállítás található. Itt is van eredeti Vizsolyi biblia, sőt eredeti Károli kéziratok is. A huszita ház is szépen karban tartott, meglátogatni való épület. Nagyon évezetes kis multi, főleg ebben a szuper őszi időben. Köszönjük!

Zsu + Mikulás

JK 2006.09.23 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 1.00
Csúnya dolog volt a firka:(

xCsiga 2006.09.23 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltam.

Nagyon érdekes volt. :)

baxter 2006.09.23 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
megvan!

softi 2006.09.16 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
ok

kapinya.judit 2006.09.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.30
Megtaláltuk.

 
Zsiráf 2006.09.02 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.98
Útba esett és Mihul engedélyezte... Fakul a tollal írt jelszó.

bolyak 2006.08.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.00
A huszita-ház érdekes volt. A nagyon kedves tárlatvezető nő a kiprintelt ládaleírást elkérte és végigolvasta amíg mi a helytörténeti kiállítást néztük. Nem a játék érdekelte csak az ami Göncről szólt.
Amikor kijöttünk a múzeumból elkezdett esni az eső, úgyhogy a jelszó első felét nem keresgéltem sokáig, lefényképeztem a térképet de mivel "mindenhonnan" kellett nézegetni, sejtettem, hogy nem fogom megtalálni.

[Jóváhagyta: guess.who, 2006.09.04 05:42]

álomfogók 2006.08.17 12:50 - Megtaláltam
Részletek később. [wapon beküldött szöveg]

álomfogók 2006.08.17 12:49 - Egyéb
Zempléni pár napunk 6. állomása. A névadóhoz a huszita ház pincéjében volt szerencsénk (na meg persze előző nap Monokon a Kossuth házéban), ahol azt is megtudtuk, hogy sajnos már nincs, aki készítse. Egyébként nagyon alapos bemutatóban volt részünk, érdemes betérni és rászánni némi időt.

nervesick 2006.08.10 18:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.48
Erdemes bejarni a varost, Goncnek uj cimere van!!!

zsalaber 2006.08.07 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
később...

zss 2006.08.07 15:23 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csenge 2006.08.02 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Bár nem illik a sorba, innen húz át az út a Zemplénen. 5kor minden zár, a fagyis kinyitott miattunk újra.

bodzasfanta 2006.08.01 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.60
Megtaláltam!

zsakar 2006.07.23 12:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kolmilan 2006.07.20 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.32
oké

LótiFuti 2006.07.15 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.85
Megtaláltuk!

 
guess.who 2006.07.13 18:21 - Egyéb
Eddig nem tudtunk mi sem róla, de strand is üzemel itt, hétfő kivételével minden nap 10-től 18 óráig. Tájékoztatásul: a napi felnőttjegy 350 Ft (a félnapi és a gyerekjegy olcsóbb).
Székelykapus bejárata a falu északkeleti sarkában, a piros kereszt turistajelzés mellett, a N48° 28,4706' E21° 17,2514' ponton van.

Yogi 2006.07.02 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.59
Vizsoly felé. a falu szélén baloldalt (srévizavi a reál élelmiszerrel) kapható a világ legjobb almás lepénye. A vállalkozó azonban nem írja ki, hogy pék, mert azt mindenki tudja a faluban és azt is, mikor nyit ki. Hát közlöm, délután 3 és 6 közt értékesít, de négy után készülnek el a legtutibb dolgok. Ennyit a gönci hordóról

dzsalasz 2006.06.29 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.23
kellemes virtuális multi, ötletes nyomravezetés az első jelszó részlethez. A huszita-ház érdekes, érdemes megnézni.

Dzsalasz + Soma, Virág, Helka, Ildikó

szürkemedve 2006.06.25 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon tetszett a második ládám, igen ötletes a jelszó :)

pkatona 2006.06.11 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Alaposan elnéztük a jelszót a nejemmel. Köszönjük a segítséget " guess.who" -tól.
Szép kis város. Köszönjük az érdekes rejtést: a Katona család

Attibati 2006.06.07 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Az első jelszórészlet mellett egy kiránduló busz parkolt tele gyerekkel, feleségem is kezdte már türelmét veszteni, szóval nem igazán tudtam átadni magamat a keresés áhitatának. Ezért Guess.who segítségét kértem aki túllendített a holtponton. A másik két évszám már könnyen meglett.

Judith 2006.06.03 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam!

luilui 2006.06.03 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Kellemes környezetben...

ironman 2006.05.20 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Saldar és egy kedves kolleganőnk társaságában tettem egy zempléni gyalogtúrát Gönc-Amadé vár-Hejce-Gönc útvonalon. S ha már ott voltunk, természetesen néhány ládát is felkerestünk. Néhány kullancs meg bennünket keresett fel, de gyors eltávolítással problémát nem okoznak!
Ezzel a ládával indítottunk. Az autóból kiszállva harapni lehet a vidék nyugalmát, dehát ezért kedvencem a Zemplén. Egy másik kedvencem meg a Tokaji Bor! A netes megjelenés alapos és igényes, de ezt már megszoktam ennél a ládasorozatnál (is)!

saldar 2006.05.20 09:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Zempléni ládavadászat Ironman-nel és Beával 5/1
Borús, enyhén ködös időben, de derűs hangulatban kezdtük mai zempléni barangolásunkat, melynek kiindulópontja ez a kedves kis falu, Gönc volt. Természetesen, ha már egyszer itt jártunk, megkerestük ezt a multit mielőtt tovább indultunk a Pálos kolostor felé. Társaim mindketten szakértői az élővilágnak, így menet közben sokat tanulhattam tőlük állatokról, növényekről egyaránt.

Vele is találkoztunk
Tovább a gönci dombokon
Pétör 2006.05.07 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.26
A jelszó első felében nagyon bizonytalanok vagyunk, de megpróbáljuk...

thbarnabas 2006.05.02 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Már többször jártam Göncön az elmúlt hónapokban, de nem akadt rá időm sose, hogy alaposabban körülnézzek. Most végre nem kellett úgy rohanni, megnéztem a templomot, és a bibliamúzeumot is.

 
Bibelia 2006.04.19 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.03
Megtaláltuk
Bibelia és Társa

kl 2006.04.08 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.04
Szép kis falu.

"J&J" 2006.04.01 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.27
Két napos Zemplén turánk második állomása. A Huszita ház csak árilis kozepétol nyit ki, ugyhogy most nem voltunk bennt, de korábban már láttuk.

J&J

Huszita házSzt. Flórián
Pakasz 2006.03.20 20:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.13
Az erdei út nagyon szép volt, a település már nem annyira.

kupec 2005.12.03 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
ok

Togo 2005.12.01 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Ki korán kel alapon hajnali 4 órakkor utnak tettem magamat. Ennek köszönhetően már világosodott mikor Göncöt elértem. Első részlet hamar meglett, aztán kis séta, majd némi matematika, és már meg is volt a 7 órai lejelentenivaló.

Útban Göncre
Pupu 2005.11.26 08:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.93
Zempléni bortúra, hétvégi 17 ládából az 1.
Mint borkedvelő, és megátalkodott fehérbor-ivó, örömmel fogalkoztam e sorozattal. Egy részét tavaly december végén látogattam meg, a maradékot most. Apró érdekesség, hogy a hétvégi túrán kétszer is behívtak egy koccintásra a pincegazdák, de egyszer sem valamelyik tokaj-hegyaljai ládánál, hanem a Fekete-hegyi kilátónál és a Varbói kilátásnál. Nagyra értékelm a sorozat kitalálásának ötletét, a megvalósításba fektetett gondot és munkát, valamint az óriási ismereretanyagot. Ehhez képest jelentéktelenek egyes jelszóképzések fonákságai - bár azért lehetne tökéletesíteni rajtuk. Némelyik csak jó látási viszonyok között olvasható.
Könnyű feladat, de a templomról ebből a távolságból nehéz leolvasni. Sötétben, lámpafénynél, talán lehetetlen is.

 
wzoli 2005.10.29 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.25
Zempléni kirándulásból hazafelé jövet.

ChrisCarlos 2005.10.29 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
227.

keva 2005.10.25 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
ok.keva

zsorzs 2005.10.25 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.03
" A jelszó a huszita-ház előtti térképen van.." leírás a wapos szövegben félrevezető volt:-( Többen nem írok, az elrejtő ezt kérte.

jspanyik 2005.10.25 07:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Geoszabadság 1. nap 1. láda.

Korán indultam Miskolcról, hogy mire kivilágosodik a helyszínen legyek. A vársoka még alig ébredezett. Néhány ember a buszmegállóban és a bolt előtt. Iskolába igyekvő gyerekek.

Az első ponton a feliratot hamar megtaláltam, de a félhomályban elég nehezen tudtam elolvasni. A templomnál nem volt gond. Szép rendezett település.

Csuhás 2005.10.09 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.98
Egy újabb igényes ládika, tetemes látnivaló ajánlattal megspékelve...
Köszi, Imik

TemplomHuszita ház
Ablak és...... szelelő
Jelszófotózás ( Remélem nem lövöm le a poént ) 
adrivik 2005.10.09 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.43
Kis problémával, de meglett ez a láda is. Köszönet a rejtőnek, aki segített.

befi 2005.10.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Zemplén 26/2
A falun átfolyó patak mellett sikerült megállnunk, nagyon közel a Huszita házhoz, de ezt akkor még nem tudtuk. Mi a patak túloldalára tippeltük, így átmentünk az egyik hangulatos kis gyaloghídon, végigsétáltuk a szomszéd utcát, minden helybélinek köszöntünk (nagyon kedves falusi szokás mindenkinek - az ismeretlennek is köszönni), majd mikor úgy találtuk, hogy ez nem a mi utcánk, egy másik hídacskán visszaindultunk. Ekkor láttuk meg az útbaigazító angol nyelvű táblát, innen már nem volt gond. A térképes eligazítót valóban alaposan át kell nézni a jelszó végett (valami nehéz is legyen benne). Innen felsétáltunk a ref. templomhoz, közben megcsodáltuk a diószüret eredményét az egyik háznál. (Akkora diók, mint egy kisebb alma - jófajta gönci fajta).
Jó séta volt, megérte. [gps nélkül]
befi

Az első pontnálTemplomkert
Gönci hangulat 
Gyáva Oroszlán 2005.10.07 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Nem állít nehéz feladat elé a pont megszerzése, de nagy érdeme annak bemutatása, hogy Gönc települést nem csak hírneves hordója tudja nevezetessé tenni.
Gyáva Oroszlán Teamból Tamás és Flóra.

paro.ka 2005.10.07 09:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Sokszor voltunk már itt ,de elösször a Református Templomnál és Tályháznál. Köszönettel P.

Donika 2005.09.27 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Megtaláltuk! Köszönjük G.W.![wapon beküldött szöveg]

lricsi 2005.09.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Egy újabb aszús pont. Legalább megtudtuk, hogy a vizsolyi biblia gönci. Mindenkinek ajánljuk a templom és a biblia múzeum megtekintését, főleg, ha sokat szeretnének tudni a biblia történetéről, mivel a felügyelő néni nagyon szívesen mesél.Nekünk ezzel el is ment az időnk, a Huszita házat így csak kívülről néztük meg.De azt megtanultuk, hogy hány liter a gönci hordó!
Ricsi,Kati

NZ0406 2005.08.31 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 2.69
Nem jó ötlet a térképes jelszómegadás

[Jóváhagyta: guess.who, 2005.08.31 16:16]

horlac 2005.08.20 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Szép település, tetszett a huszita ház.

[Jóváhagyta: guess.who, 2005.08.21 18:01]

Melyiket válasszam? És a Sólyom? 
Mihul 2005.08.20 12:30 - Megtaláltam
ismert személyek Vizsolyról [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: guess.who, 2005.08.21 18:01]

kisember 2005.08.15 14:26 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csotai csapat 2005.08.11 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.19
3X jártunk Göncön. Először egy táboros csoporttal de mivel nem volt sok időnk a ládára így nem sikerült eltalálni a jelszót. Majd 1 nappal később a csapat másik része is próbálkozott nekik sem jött össze, majd 2 nappal később az egész csapat. Egyébként a Huszita házban jártunk. Ennyi látogatás és próbálkozás után úgy gondolom megérdemelnénk egy bónusz pontot.

[Jóváhagyta: guess.who, 2005.08.24 17:24]

A huszita házA huszita ház
bnorbi 2005.08.08 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Egész jó kis hely. Sajna ottjártamkor gatyarohasztó meleg volt, úgyhogy nem igazán volt kedvem sokáig maradni. A jelszó is megtréfált kicsit, igénybe kellett vennem egy kis segítséget.
bnorbi

 
kulisz 2005.07.31 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.48
Ez bizony gyorskessing volt, időre kellett mennem Bózsvára, 25 percet így is késtem:)

A térképes felirat trükkös:-)

Per pillanat ilyenek jutnak még eszembe: meddig tartana egy Gönci hordónyi bor elfogyasztása a HECT-nek? Milyen lehet a kajszi-bor? :)

A ládasorozatból a Tolcsvai Furmint hiányzik még, no meg a Tokaji aszú. Lehet, hogy hamarosan sort kerítek rájuk.

TemplomtoronyHuszita-ház
qtatom 2005.07.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.40
Hejcéről tekertünk át 35 fokban a szántóföldön. A térkép és a huszita-ház lefotózása után kapásból a jobban látható másik (a térkép mögötti római kat.) templom felé vettük az irányt, mikor is látom, hogy 180 fokkal mögöttünk van a következő célpont :) A fagyis viszont még közelebb volt, így előtte azzal hűtöttük magunkat. Az évszámokról: a 2 lényeges rögtön a főkapunál leolvasható, 1 kívül, 1 bent! A benti megegyezik az oldalsó kapu felettivel, tehát a templom zárva tartása esetén is mexerezhető mind2!
A gondnok hölgy tényleg nagyon kedves és rengeteg információval szolgált, csak hát rohantunk haza, így a múzeumra már nem volt időnk :(
Jó keresést! Alaposan olvassátok el a leírást, nézzeték szét mindenhol! ;)

Biciklivel érkeztünk, majd ész nélkül térképeztünk ;)Window
Windowsbeqqcs
Perspektívavégre 1 kis hűvös... csend
Károlyi Gáspár szobraA 2. évszám kívülről is megtalálható!
Amancsics 2005.07.28 09:16 - Egyéb
Még leánykorában megtaláltuk, most az újabb verziót is megkerestük. A térkép bevonása kizárja a netkessing lehetőségét, amit örömmel nyugtáztunk.

Evab 2005.07.11 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Szakadó esőben értem a térképhez, ezért egy csomó képet csináltam róla, gondolván, hogy majd később megnézem tüzetesen is. A templommal nem volt gond. Hazaérvén kábé 25 féle jelszó-variációt kipróbáltam, és a végén már azt sem tudtam, hogy a betűkkel, vagy a számokkal van gond... Végső kétségbeesésemben segítséget kértem guess.who-tól (Tokaji borvidék túrámon immár másodszor :-)), aki megmentett attól, hogy emiatt újra el kelljen mennem a 280 km-re lévő Göncre. Hála néki.

Fazék 2005.07.11 15:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.70
A jelszót sajnos el/túl/félre kombináltuk, elsőre nem sikerült, de hamar egyenesbe kerültem.

Református templom 
dc3 2005.07.02 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Kyra és radpeter társaságában.
Kellemes település.
A templom nyitva volt, sehol senki.
Már indultunk volna tovább, mikor lélekszakadva jött az idegenvezető hölgy. Pár percbe igyekezett belesűríteni azt a rengeteg ismeretet, melynek birtokában van.

Kösz a rejtést.

kosárfonó & dc3

radpeter 2005.07.02 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.28
Esökessing Kosárfonóval, dc3-al és kkyrával.
Szerencsére még nyitva volt a templom, meg tudtuk nézni a jelszórészletet.
De mi van, ha már zárva,

Mars 2005.06.25 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Nagyon furfangos jelszó...

Úton Gönc felé 
Zergi 2005.06.25 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.31
A Vasutas Természetjárók telkibányai találkozójáról jöttem ide. Azonban nemrégen, még kesselés előtti időben már hordóztunk egyet a Huszita házban és énekeltünk a templomban is.
Ez a 200. ládamegtalálásom!

Kár a villanyértA bizonyos térkép
freddy 2005.05.22 19:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.07
[wapon beküldött szöveg]
Sajna ez nem egy nagy rejtés, de legalább most jól leküzdöttem az összes boros ládikót :)

Tócsa 2005.05.22 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
A templohoz érve ismerősökkel talákoztunk. Kyra és fűkocka éppen akkor gyűjtötte be az évszámokat. A templomra vigyázó hölgy nagyon csodálkozott, hogy mindenkit csak az évszámok érdekelnek, de a templomba senki sem akar bemenni és az előadására se vagyunk kiváncsiak. Meg is kérdezte, hogy ez valami verseny talán?
Valami olyasmi, de a helyezések a beszélgetésünk során hamar körvonalazódtak. Nekik már minden jelszavuk meg volt a Tokaji ládához, míg nekünk még volt egy 3,5 nehézségű túránk.
Azt is megtudtuk, hogy freddy is érdekelt a küzdelemben, de egy kis szerencsével őt még megelőzhetjük.
Nagyon nem akartunk rohanni, ezért még a templomban is szétnéztünk.
Sajnos mégis elkövettünk egy hibát, az egyik évszámot rossz helyről írtuk fel. Szerencsére később a Tokaji ládánál összefutottunk a rejtővel ahol tisztáztuk, hogy mi is a helyes szám. (Köszönjük!)

Fűkocka 2005.05.22 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.85
gyorstempóban.
2002ben jártam itt, akkor a kiállításra is szenteltem időt.

Amancsics 2005.05.09 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.15
Nagy szerencsénkre osztálykirándulás keretében éppen Göncön volt a szállásunk, amikor a ládáról megérkezett az értesítés. A dolgok természetéből adódóan GPS nélküli megtalálást abszolváltunk néhány oszálytársammal együtt, mivel nem készültünk geocachingre, így sajnos fényképeket sem tudtunk készíteni, csak az osztálytársaimtól kaptam pár fotót. Korábban már itt is többször voltunk, huszita-ház és kolostorrom nézegetőben. A templom ide-odatartozásáról viszont a ládaleírásból értesültünk. Sajnos a korábban tiszta-rendezett település a betelepülő nem magyar etnikum túlsúlyba kerülése miatt mára fehér ember számára kezd elviselhetetlen lenni. Nagy kár, hogy a rejtés csak virtuális, legalább egy mikroláda keresgélése feldobta volna az élményt, ami azért még így sem rossz. A WEB nagyon jó, sok munkája lehet benne a rejtőnek.

 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]