geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1185. Gútai hajómalom (SK) (GCGuVi)

A hajómalom I.

A hajómalom I.

Európa leghosszabb fedett fahídja

Európa leghosszabb fedett fahídja

Jó helyen jársz

Jó helyen jársz

A hajómalom II.

A hajómalom II.

Bejárat a malomba - infomáció

Bejárat a malomba - infomáció

Ha szomjas vagy nézz be a másik oldalára

Ha szomjas vagy nézz be a másik oldalára

Kemence

Kemence

Gútai hálógyár

Gútai hálógyár

Gútai hálógyár

Gútai hálógyár
Szélesség N 47° 55,207'
Hosszúság E 18° 0,251'
Magasság: 113 m
Megye/ország: Szlovákia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.05.22 14:00
Megjelenés időpontja: 2005.05.24 18:11
Utolsó lényeges változás: 2020.07.31 16:00
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Baloghék
Ládagazda: G&C
Nehézség / Terep: 3.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 450 m
Megtalálások száma: 278 + 3 sikertelen + 10 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP-BEGIN
A láda egy konyhai doboz. 5cmx20cmx20cm-es méretekkel.
Fa repedésében.
WAP-END

Tartalomjegyzék

Megközelítés
Ládáról
Környezet
Forrásmunkák


Megközelítés:

Gépkocsival:
Komárom irányából az 573-as úton közelíthető meg Gúta (Kolárovo). A  N 47° 54,613' E 18° 0,354' 108 m [GCGuVi+1. keresztezodes] kereszteződésnél balra. Majd a  N 47° 55,095' E 17° 59,680' 111 m [GCGuVi+2. keresztezodes] és a  N 47° 55,228' E 17° 59,892' 108 m [GCGuVi+3. keresztezodes]kereszteződéseknél jobbra. Itt hagyhatod gépkocsidat.  N 47° 55,227' E 18° 0,004' 111 m [GCGuVi+parkolo]

Kerékpárral, gyalogosan:
A hídon át  N 47° 55,248' E 18° 0,068' 111 m [GCGuVi+Hid] a hajómalom bejáratához  N 47° 55,241' E 18° 0,108' 111 m [GCGuVi+Malom], vagy a ládához. Nyitvatartási időt nincs. Ha meg szeretnéd tekinteni belülről a malmot, akkor érdeklődj a malom mellett lévő Malomkocsmában, készségesen állnak rendelkezésedre.


Ládáról:

A ládáról többet egyéb logomból olvashatsz. A sapka az első megtalálót illeti.


Környezet:

A VÁROS TÖRTÉNETÉBŐL
A város határában már az i. e. 8-5 sz.-ban letelepültek emberek, amit a korszak régészeti kutatásai is bizonyítanak. A régi okmányok arról tanúskodnak, hogy a település fekvése az évszázadok folyamán változott.
Egy 1268-ból származó okmányban Kis Gútának nevezik a települést, a Vág bal partján feküdt a Nyitra folyó partja mellett. Az esztergomi érsek tulajdona volt. A 14. században egy másik település is létrejött, amelyet Nagy Gúttának emlegettek. A mohácsi csata után mindkét település lakosai a török előtti félelmükben biztonságosabb helyre költöztek: Csallóközbe, a Kis-Duna jobb partjára, oda, ahol a mai Gúta található.
1576-ban az esztergomi bég katonái dúlták fel a községet. Ebben az időben Nagy Gúta már lepusztult templomával együtt.
Határában állt a Békevár  N 47° 55,495' E 18° 0,239' 115 m [GCGuVi+Vár], amelyet 1349-ben említenek először. Mária királynő építette a gázlók és a kereskedelmi utak védelmére. Az 1662-1664-es évben barokk erődítménnyé építették át, amely később a gúnyos "Békavár" nevet kapta. 1708-ban az erődöt a kuruc tüzérség lőtte rommá.
1551-től Villa Guta néven, megerősített városként fejlődött. IV.László király oklevele nemcsak városi rangra emelte, egyúttal többféle privilégiumot is kapott, például vásártartási jogot, vámmentességet, nem kellett sem harmincadot fizetnie, sem révet.
Lakossága földműveléssel, gyümölcstermesztéssel, állattenyésztéssel, halászattal foglalkozott.
A városlakók - polgárok - gyakran pereskedtek a felettes hatóságokkal privilégiumaik megtartása végett.
A városlakók háborúk idején sokat szenvedtek a török rajtaütésektől, a zsoldos katonáktól meg az osztrák hadseregtől. Elemi csapások is sújtották Gútát. Történelmi forrásokból ismeretes az 1669-es és az 1715-ös nagy tűzvész. Rendszeresen pusztító árvizek gyötörték a falut.
A 19. század végén és a 20. század elején a falu és a helyi lakosság élete minden területen fellendült. Felépültek az árvízvédelmi töltések. A Kis-Dunán vashíd épült. Megépítették a vasutat, gőzmalmot és a téglagyárat. Üzembe helyezték a Kohn-féle halászhálógyárat.
A községet az 1938-45-ös években Magyarországhoz csatolták. 1945-1947-ben kitelepítették a lakosság egy részét - magyar nemzetiségűeket -, és szlovák visszahonosított lakosságot telepítettek ide.
1948 augusztusától a falu neve Kolárovo.

A VÍZIMALMOKRÓL - ÁLTALÁBAN
A múltban - a 20. század elejéig - a táplálék alapvető fajtája a gabona és a belőle készített termék volt. A gabona feldolgozásának lényeges technológiai eljárása volt az őrlés. Ezt a civilizáció történetének legrégibb idejétől kezdve ismerjük. A legősibb, a kézi törés az időszámításunk előtti 13. évezredből ered. A fejlődés folyamán a nyomás általi zúzást felváltotta a forgómozgással végzett őrlés.
A vízimalom olyan mechanizmus, amelynek három alapvető alkotórésze van: a motor (ez a vízikerék), erőátviteli mechanizmus és a munkagépek (őrlőberendezés).
A legrégibb feljegyzések olyan malmokat említenek, amelyek kisebb esésű, lassú folyású vizeinken működtek. Napjainkig csupán néhány ilyen malom maradt fenn: a tallósi Maticza-malom (Maticza János építtette 1893-ban), Takács Béla malma Pozsonyeperjesen és a Németh család famalma Jókán.
A vízimalmokhoz hasonló a konstrukciójuk, és ugyanolyan alapelvek szerint működtek a hajómalmok.
Az őrlő-, erőátviteli és meghajtóberendezést két összekapcsolt csónakra szerelték rá, amelyet hajóként horgonyoztak le a víz folyásában. Ezek a malmok - a vízikerék állandó merülésének köszönhetően - hatékonyabban kihasználták a vízi energiát. Bizáncból erednek. Virágzásuk a 19. századra és a 20. század elejére tehető, különösen a Dunán és a Vágon. A Vág alsó folyásának és a Dunának a nagyobb városainál a hajómalmok egész telepeket alkottak. A Vágon épített malmok hosszúkásak és nyeregtetősek voltak, a dunai malmokat ötszögűekre építették sátortetővel. Annak ellenére, hogy a hajómalmok évszázadokon át szegélyezték a Duna és a Vág partját, kénytelenek voltak meghátrálni a fejlődés előtt. A Duna mint Európa folyama főként a 20. század második felében nagy forgalmú közlekedési úttá vált, és ez együtt járt a szigorú biztonsági szabályok tiszteletben tartásával.

A GÚTAI HAJÓMALOM
A Dunán és a Vágon is hazai jogokat élveztek a hajómalmok, de egytől egyig eltűntek, főként a folyószabályozások, a vízerőművek építése és a dunai hajóközlekedés rohamos fejlődése miatt.
A volt Komáromi Járási Építkezési Vállalat 1980-ban felkérte a Pozsonyi Szlovák Műszaki Főiskola Építészmérnöki Karának az építészet elméletével és történetével foglalkozó tanszékét egy hajómalom tervének a kidolgozására. Ennek a tervnek az első fázisa egy történelmi visszatekintés volt. Az ötlet, hogy kettős csónakra hajómalmot építsenek, a 6. századi Rómából eredt. Nálunk a legtöbb ilyen malom a 19. században működött legnagyobb és lassú folyóinkon. Bizonyos helyeken egész hajómalomszigetek épültek, mint pl. Komárom környékén, Dunaradványon, Párkányban; továbbá a Vágon, főként Galgóc és Gúta közelében.
A terv kivitelezői számára fontos szempont volt, hogy történelmi hűségre törekedjenek a dunai hajómalom, annak eredeti, régimódi technológiai berendezése megtervezésében, a legrégibb ismert típus alapján. Elengedhetetlen követelmény volt az is, hogy vegyék figyelembe a Dunán kialakult új feltételeket. Figyelembe kellett venni az új létesítmény funkcióváltozását is: nem munkára, hanem szemléltetésre, múzeumi célra készül.
Ezek alapján kidolgozták a hajómalomnak mint kiállítási tárgynak a tanulmányát.
A technológiai berendezést megvásárolták és beszerelték, de az erőátviteli berendezést - néhány más alkatrészszel együtt - újjal helyettesítették. Mivel a körülmények nem tették lehetővé a valósághű rekonstrukciót, jelentéktelen mértékben megnagyobbították a malom befogadóképességét a látogatók miatt. De ragaszkodtak az eredetileg tervezett anyagokhoz, a malom táji jellegének megőrzéséhez a legapróbb részletekig. Elvitathatatlan érdemeket szerzett a kivitelezésben a komáromi Szlovák Hajógyár.
A hajómalom 1995-ben a Szlovák Természet- és Tájvédő Egyesület Túzok Alapszervezetének a tulajdona lett Gútán. Mint minden hasonló régi műszaki berendezésnek, ennek is az a rendeltetése, hogy bemutassa a szerkezet ötletességét. A jelen számára a leghasznosabb e malmoknak az a képességük, hogy megszerzik a munkájukhoz szükséges energiát a vízből anélkül, hogy ökológiai kárt jelentenének a táj szempontjából. A folyó vizét oxigéndúsabbá, tehát a vízi élővilág számára hasznosíthatóbbá teszik.


Forrásmunkák:

Gútai hajómalom Honismereti kiskönyvtár 35. szám.
Gúta
Vodný mlyn [szlovák]

Menetrend
Állapot: kereshető

KRW értékelés (201 db): környezet: 4.60 rejtés: 4.14 web: 4.62 átlag: 4.45

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


zotot 2021.11.09 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

bubac 2021.10.03 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

BRobi 2021.10.03 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. :-)
[g:hu+ 2.7.14]

MEMME és ZEREB 2021.08.22 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Köszi a rejtést!

IMG_0182 
Micra73 2021.07.03 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Elkövetve Dr. Ladával. [Geoládák v3.11.3]

IMG_20210703_134705IMG_20210703_134751
IMG_20210703_134930IMG_20210703_135928
Szelicsán krisztián (P20) 2020.12.10 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bea+P20 [Geoládák v3.7.6]

Enci Ete 2020.10.22 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

aghzoli 2020.10.16 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.5]

Lukács Imi 2020.10.16 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.2]

becko 2020.08.06 10:59 - Megtaláltam
Komáromból indulva egy 70km-es bicajtúrán gyűjtöttem be a két Vág-parti ládát.
Gutáig a jobbparti kitűnő minőségű aszfaltozott gáton, visszafelé a túlparton, hol földutakon, hol a betonozott gáton, hol elenyésző forgalmú közutakon.
Megérte eljönni ide, szép ez a holtág.
Nekem 12m-t mutatott a kütyü a ládánál.

P1050707P1050711
P1050712 
G&C 2020.07.31 16:01 - Egyéb
Egy rovid .com-os "rejtegetes" utan megtalaltam az elveszett ladat ott ahova az ujat rejteni akartam.
Valszeg valaki annyira megsajnalta az ot koveto kessereket, hogy athelyezte kevesbe csalnos helyszinre ;-) (szolni nem szolt...)
Igy viszont az udvaron szorakozok ralatnak a keresokre.
Majd kiderul milyen hosszu eletu lesz itt...
Jo szorakozast!
G&C

G&C 2020.06.21 14:34 - Egyéb
Nehany heten belul folujitom!
g

zmoolnii 2019.11.30 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

slaca 2019.08.13 16:12 - Megtaláltam
Sok csalánon át megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.

kitkat0123 2019.06.30 23:59 - Megtaláltam
A fahíd és a malom megtekintése után a ládával próbàlkoztunk a malom irányàból - a dzsindzsa miatt sikertelenül. Így aztán elindultunk körbe a lenyugvò nap fényében. Itt aztán véget is ért az idill, mivel a mintegy egy kilométeres távot a legagresszívabb ès szinte koordináltan tàmadó szúnyograj mellett kellett megtennünk.Azonban csapatunk elkèpesztő önfegyelemről tett tanúbizonyságot, nem hullottunk szét és a felderítőink sikeresen megtalàlták a ládát. Köszönöm a rejtést, szörnyű volt!. ;)

dávid03 :-) 2019.06.30 23:59 - Megtaláltam
köszi a rejtést :-)

kanga021 2019.06.30 19:51 - Megtaláltam
Galántai mega event után ezt a ládát is útba ejtettük tabletta, dávid03, kitkat0123, guppik és fapeti társaságában. Köszi a lehetőséget!
Nem tudom szavakkal leírni, mennyire nagyon sok szúnyog volt. Két kezünkkel folyamatosan csapkodtuk őket, de így is rengeteg csípést gyűjtöttünk be. Gyorsan logoltunk, a helyzette való tekintettel egy néven, majd siettünk ki, ahogyan csak tudtunk. [Geoládák v2.2.5]

tabletta 2019.06.30 19:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3a]

guppik 2019.06.30 19:00 - Megtaláltam
A híd, a malom és a környezet tetszett, de rettenetesen szúnyogos találat, köszönjük a rejtést!

fa-peti 2019.06.30 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

embalu 2019.03.31 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Békés környék, piknikre tökéletes. A láda belsejében a felirat és a jelszó nem alkoholos filccel íródott, jó lenne valakinek átírnia.

G&C 2019.02.26 06:25 - Egyéb
Lada rendben.

G&C 2019.02.24 21:31 - Egyéb
Sziasztok!

1) nem latom a logbook-ot a fenykepen eddig senki sem panaszkodott, mert abban kellene lennie a jelszonak.
2) a fenykepen ott jelszo ezert meg kellett valtoztatnom
3) uj logbookot kell kivinnem
4) ellenorzom rovidesen

Addig beteg ;-)

Kosz a megertest.

G&C

eazs 2019.02.23 14:21 - Megtaláltam
A ládában nem volt jelszó, kérjük a találat elfogadását a képek alapján

[Jóváhagyta: G&C, 2019.02.24 21:29]

IMG_4764IMG_4766
IMG_4768 
kócoska 2018.11.11 19:00 - Megtaláltam
A kutyusok hangja nagy segitseg volt a ladatol valo visszatalalasban. A környezet gyönyörű. Legutóbb a HannaHanna fesztivalon jartam itt biciklivel. Azóta szepen benőtt mindent a csalán. Vigyázat kullancs veszély, esti átvizsgáláskor kettőt is találtunk![Geoládák v2.2.5]

Párduc50 2018.10.13 09:40 - Megtaláltam
Ez a hely nagyon tetszett. Ráadásul ottjártunkkor éppen főzőverseny készült. Kár, hogy nem tudtuk megvárni.

emiGrant 2018.10.13 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.21
Ez a láda egy klasszikus példája volt annak, hogy hogyan lehet egy rejtés nagyszerű és szörnyű is egyszerre. A hely csodás. Élvezet volt fotózni a malmot, a hidat, a libákat akiket valaki etetett és persze a nagy készülődést a főzőfesztiválra. Ugyanakkor a láda fölöslegesen van olyan messze a nagy dzsuvában és a tó ami valamikor biztos szép volt, most ott bűzlött majdnem teljesen víz nélkül és a két árva hattyú is szomorúnak látszott. A tó mellett rengeteg olyan fa volt, amikben nyugodtan el lehetne rejteni a ládát a nagy dzsuván kívül is.

-1-2
-3-4
-1-2
-3-4
-1-2
-3-4
-1-2
-3-4
rita85gto 2018.09.30 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

earl77 2018.07.17 16:13 - Megtaláltam
Egy .com-os szlovák ládatúra során jártunk itt és láttam, hogy ez a magyar oldalon is szerepel.

Köszi a rejtést!

joove 2018.03.10 13:44 - Megtaláltam
Tekerés szép tavaszi időben a Vág mentén. Köszönjük a rejtést.

Evila 2018.03.04 13:24 - Megtaláltam
Keresgéltünk egy darabig, de meglett. Köszönjük a rejtést!
Evelyne és Dani

Paul 2018.01.20 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

boszorkányok 2017.09.12 23:59 - Megtaláltam
Ez nagyon érdekes hely! Köszi, hogy idehoztál!
Skalppal voltam itt!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.12.12 18:34]

20201112_12113720201112_121203
Skalp 2017.09.12 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Ez nagyon jó volt, köszönjük!

-1-3
-2-4
anettnori 2017.08.26 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Az utolsó 30 méter nem rövidgatyás!
Alaposan körbenéztünk, aztán kisétáltunk a rejtekhez.
Kellemes környék, szép látnivalók!

IMG_8120IMG_8127
IMG_8119 
csg69 2017.07.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.31
Megvan :)

fercsipeter 2017.07.02 15:01 - Megtaláltam
Köszönöm! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

2 coin-t kivettem! :)

anettx 2017.07.02 15:00 - Megtaláltam
TFTC!
Egynapos csavargás Szlovákiában - határon túl is sok szép és érdekes helyet láttam.
Az egyik legjobb hely a mai napon! A ráckevei malom jutott itt eszembe.
Kicsit messze a láda, a szúnyogsereg is épp elviselhető volt, így rohanni nem kellett:)

gcguvi-IMG_1173 
h725 2017.06.04 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Csallóközi körtúránk legszebb része. Mondjuk készültünk is már rá. A híd a folyó fölé boruló muskátlikkal mesés látvány. A farm udvara, a kiállított régi eszközök gépek is nagyon tetszettek. Ez tipikusan az a hely, ahol az egyszerű mugli turista nem lát mindent, amit pedig érdemes. Ahogy továbbindulunk a ládikót kutatva, szintén csodás látványban van részünk. Na meg persze szúnyogsűrűségben, aminek tetőpontja talán maga a kincs helye. De leküzdöttünk minden akadályt. Köszönjük a rejtést !

Vali, Zsolt

A fahídra lépünkRégi gépek eszközök a pajtában
A kedvencemHangulatos
Muskátli és folyóHoltág
LadikbanMi is találtunk egyet
Ártér 
acsipapa 2017.06.03 10:52 - Megtaláltam
meglett

Webber 2017.06.03 10:52 - Megtaláltam
Meglett.

Cerberus 2017.06.03 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.33
Megtaláltuk! Acsipapa és Webber társaságában. Nagyon hangulatos a helyszín.

Az utolsó szakasz a ládához már rohanva telt az iszonyatos mennyiségű szúnyog miatt. Legalább gyorsan előkerült és a logolás is időtakarékosan történt. :)

Köszönjük a rejtést!

IMG_9168IMG_9169
IMG_9171IMG_9176
IMG_9178IMG_9180
Liberty 2017.05.24 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
31/29. Szigetközi és Csallóközi barangolás.

Nagyon szép a hajómalom környezete, a muskátlis fedett híd, a tavon úszkáló vadludak és kacsák látványa és a különleges hajómalom. A béke és a nyugalom szigete ez a hely. A ládáig viszont elég sokat kell menni és utána valóban a derékig érő csalánon keresztül, ezer szúnyogot felzavarva vezet út. Köszönet a rejtésért a gyönyörű hely bemutatásáért.

Gúta címere
stmester 2017.05.24 12:50 - Megtaláltam
Derékig a csalánban és ezer szúnyog között, nem volt nagy élmény, de kárpótolt a malom és a híd látványa. Ilyen fedett hidat Luzernben, Svájcban láttam még.

IMG_20170524_123629IMG_20170524_123743
Mr Bean 2017.05.01 17:00 - Megtaláltam
Megvan!

Frentzen 2017.03.12 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Míg anya dolgozott mi kiugrottunk ide Gútára a hajómalmot meglesni a srácokkal. Igaz majdnem kudarcba fulladt, mert nem jegyeztem fel és nem töltöttem le a koordinátákat. Telefonos segítséget vettem igénybe, és Szabó Família Attilája kihúzott a csávából. Ezúttal is köszönet neki.
Amúgy tetszett a hely nagyon. A láda kicsit tényleg messze van, de még mindig jobb mintha túl közel lenne és mindig eltünne.
Köszi a rejtést.

20170312_15015820170312_150213
20170312_141516 
kópé1993 2016.07.17 11:15 - Megtaláltam
Felvidéki ládázás hatodik találata! Nagyon szép kis malom, a csend és nyugalom szigetén! :) A láda szerintem elég messze került a bemutatni kívánt helytől! :(

P7170113P7170114
P7170116P7170117
P7170119P7170120
P7170123P7170124
P7170125 
dzoli1 2016.07.10 23:59 - Megtaláltam
Gyönyörű időben Lopakodóval, Emesével és Dr.Lada-val.

carmin 2016.06.17 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.44
Nem értettem, hogy miért került a láda ilyen messze a látnivalótól, ráadásul be kell menni jó hosszan a nyakig érő csalánoson. Köszönjük a rejtést.

DSC03623DSC03624
DSC03628DSC03630
DSC03636DSC03643
DSC03644DSC03645
DSC03650DSC03651
DSC03659 
ogrun611 2016.06.02 11:30 - Megtaláltam
Megtalálva.Rövid nadrágba méteres csóványba nem volt kellemes a bejutás,de meg lett!!!:-)

Pimpi69 2016.03.28 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm.

Gábor75 2016.03.28 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Ma kihalt volt minden, amerre jártunk. Nem úgy a hajómalom környékén, ahol nagy élet volt.
Köszönöm a rejtést!

Szabó família 2016.03.27 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ádámmal közösen.

JAck:66: 2016.03.27 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

emmerwald 2016.03.27 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
A malom jelenleg nem üzemelt, de így is klassz volt.
Köszönjük!

DSCN2696DSCN2697
DSCN2703DSCN2704
DSCN2705DSCN2708
pliptai 2016.03.27 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Nagyon tetszett a hajómalom és a környezete is! Igazi családbarát hely ez rengeteg látnivalóval! A fedett híd sajnos most fedetlen volt! Köszönet a rejtésért!

DSC01771DSC01773
DSC01779DSC01782
DSC01784DSC01795
DSC01798DSC01804
DSC01811DSC01812
csipet_csapat 2015.09.11 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
A láda a helyén:)
Bár lisztet nem őrölhettünk, de volt látnivaló bőven. Köszönjük.

mazsolák 2015.08.04 15:00 - Nem találtam meg
Nem találtuk meg, pedig a gps által kijelölt fát átvizsgáltuk, dacára a szúnyogoknak és a csalánnak. Találtunk viszont egy táblát: Magánterület...

bolyak 2015.06.25 14:20 - Nem találtam meg
Miközben az albínó kancát és a csikóját fényképeztük a gps meghülyült. Eltűnt a térképből egy jó darab és a láda is. Újraindítás után sem jött vissza. Később rájöttem, hogy a térképek átfedése okozhatta, mert amikor a Naviguide-ot kikapcsoltam akkor visszajött, de mire ez eszembe jutott addigra továbbmentünk.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a luzerni Kapelle-brucke 204m hosszú fedett fahíd, de azért ez is a hosszabbak között van.

kalmipirin 2015.05.30 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szjoco 2015.05.11 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.91
Megtaláltuk, köszi a rejtést.. Bár a méteres csalánon átvergődni kicsit necees volt..
Jocó & Deni

doridori13 2015.04.06 13:50 - Megtaláltam
Gyönyörű hely. A malom környéke nagyon szépen rendbe van tartva. Élveztem a kirándulást, tényleg nagyon szép hely. Ez lett volna ma a 3. ládánk, de a GPS nem így gondolta. Nem sokkal a cél előtt lemerült, pedig már csak 40-60 méter lett volna hátra (a kikapcsolás előtti utolsó állapot szerint), de sajnos már nem lett meg. Túl sok odvas fa volt 60 méteres körzetben, pedig megpróbáltuk átvizsgálni a "gyanúsabbakat". Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását. Ami látnivaló volt azt megnéztük, és élveztük. Csak egy kicsi választott el a megtalálástól. :)

[Jóváhagyta: G&C, 2015.04.11 14:58]

Első pillantásKözeledünk
És az átkelésKiállított gépek 1/3
Kiállított gépek 2/3Kiállított gépek 3/3
Faház, padok, napsütés :)Leírás
Most már itt kell lennie valaholVagy inkább erre?
Visszafelé még egy pillantás a hajómalomra 
katika 2015.02.21 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Hangulatos a fahíd és a malom is. Épp egy társaság mulatozott a fa asztaloknál. A láda elég messze van a malomtól, viszont kiugrasztottunk egy őzcsaládot a bokrosból. A fonott kerítések és a lepusztult fedett építmények nem különösen tetszettek. Köszönjük!

Gabesz01 2014.11.02 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.12
Megtaláltuk :)

Titi, Erika, Gábor

graffz 2014.08.07 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x]

Aniko & Gyuri 2014.08.07 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.10
Vizitúrával egybekötve...

Géza1 2014.06.14 12:00 - Megtaláltam
Köszönöm,élmény volt:)

kobcikrajci 2014.05.27 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

takacsimre 2014.04.26 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Szép helyszín, de hogy a ládát miért kell oda tenni, azt szerintünk egyedül a rejtő tudja. Ott nincs semmi, sőt a közelében sem. A láda elhelyezése sokat rontott az élményen. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

TaoDavid 2014.01.01 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Imádom Gútát. Remélem még sokszor járhatok erre.
Megtaláltatott a ládikó.... :) Szeretettel Neked V. :)

david1519 2014.01.01 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Imádom Gútát. Remélem még sokszor járhatok erre.
Megtaláltatott a ládikó.... :) Szeretettel Neked V.

LionDaddy 2013.10.23 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Háromnapos szakmai kiküldetés Szlovákiában.
Az oda- és hazaúton körülnéztünk kicsit a Felvidék nevezetességei, érdekességei között.

Nagyon tetszett a fahidas megközelítés és a vízimalom is. Jó néhány fotó elkattintása és egy kis bámészkodás után a ládát is becserkésztük. Jó nagy dzsindzsa van arrafelé, a megtalálás örömére itt hagytam egy TB-t is.

Köszi a rejtést!

 
atipapa 2013.10.23 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

fn 2013.09.26 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Felvidéki túrámon ejtettem útba a Gútai Hajómalmot. Pár éve már voltam itt,akkor ládakeresés nélkül. Nagyon szép környezet.Köszi!

CsKaroly 2013.09.07 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

"J&J" 2013.07.20 00:00 - Egyéb
Csallóközi biciklitúrán itt jártunk, de Oregon-om teljesen megzavarodott, és GPS nélkül hiába kerestük, nem találtuk :((
A hajómalom viszont érdekes volt, részletes ismertetést is kaptunk a müködéséröl és az egykori molnárok életéröl.

 
gnegyzet 2013.05.18 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A ládának kevésbé csalános helyet is lehetne találni.

nyepe 2013.05.04 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Másodjára sikerült becserkészni, első geoládánk, köszönjük a lehetőséget.

targonczas 2013.05.01 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.17
Tetszett. Rövid nadrágban necces volt. :-)

Kerticsorbi 2013.04.17 19:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Szityu 2013.04.14 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.66
Megtaláltuk, szezonnyitó motorozás közben.
A ládában lakó "lény" nagyon tetszett.

Viki, Szabu, Szityu

A lény.
Szabu 2013.04.14 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Megtaláltuk, köszönjük!

Viki, Szityu, Szabu

VenTOmi 2012.11.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megvan, köszi a rejtést!

Remete 2012.10.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Nagyon szép a környék, kaptunk magyar nyelvü tájékoztatást is, köszi a rejtést.

a-beatrix 2012.08.30 17:40 - Megtaláltam
2/2. Bicajozás Komárom - Udvard - Érsekújvár - Gúta - Komárom útvonalon. Épp 100km :-)
Úgy egy éve láttam képet erről a helyről, azóta vágyom ide. Most végre eljött ennek is az ideje.
Gyuri fényképezgetett, én pedig a fesztivál-területen megbúvó láda visszarejtése után találkoztam helyi gyerekekkel, akik a ládát keresték. A beszélgetésükből kiderült, már két éve bóklásznak erre, persze gps nélkül, hátha megtalálják. Hát most végre kis segítséggel nekik is sikerült, jó volt látni az örömüket!
Köszönöm.

SirLes 2012.08.25 09:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.26
Elég érdekes a környék, jó pár dologra nem tudtam rájönni mi a csoda.

12
34
5
 
csabavezer 2012.08.11 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Egy jót szedreztem :). Szép a környék.
A "Go east" TB magammal hoztam :)

Kofola BT 2012.06.09 17:15 - Megtaláltam
Borongós dobozolás 8.

Kokó 2012.06.09 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Mai utolsó találatunk. Itt is túl távolinak éreztem a ládát a bemutatni szánt malomhoz képest. A fonott építmények valamelyest kárpótoltak a rövid dzsindzsázásért.

macikupac 2012.06.09 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.28
Felvidéki kalandozás 8.

Ez is egy nagyon érdekes építmény. Kár, hogy szemerkélő esőben értünk ide. Úgy gondoltuk, hogy megkeressük a ládát, s talán addigra eláll az eső. Ez az elgondolásunk nem jött be, mert mire megkerestük a ládát, már erősen esett. Így maradt a partról és a - szintén nagyon klassz - hídról való rácsodálkozás. Remélem eljutok ide még (legalább) egyszer az életben, s akkor belülről is lesz lehetőségem megnézni. A láda - szerintem - itt is elég messzire került a látnivalótól, de az odavezető úton legalább volt mit nézni: gazdag élővilágú tavak és a rejtek környékén a vesszőből font "jurtavázak". Igen gazdag az aljnövényzet között a csalán-populáció is. Sajgott is a lábunk hazafelé... Frédi mackó volt ma velem.

gyoeria 2012.05.27 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.36
Érdekes környék, a fahíddal, a táborhelyekkel és a múzeummal.
Pont be lehetett menni a hajómalomba, csak hát a szlovák idegenvezetésböl nem sokat értettünk. A látvány, a rejtő leírása és a magyar nyelvű magyarázó táblák azonban teljesen kárpótoltak.
Csalán az viszont volt elég.

kbandi 2012.05.25 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Megvan. Rövidnadrág, szandál, és rengeteg csalán. Kullancsra figyeljetek.

Walterhal 2012.05.15 12:45 - Megtaláltam
OK! Szülőház keresés előtt ide is kijöttünk. Segédkesser 65 éve látta utoljára a házuk előtti keresztet a Jézuskával. Az alapja megvan, oszlopa ledőlt, Jézuskát elvitték, a ház földdel vált egyenlővé.
A feltöltött kép a 30-as években készült gútai hajómalmokról.

Malom a Vágon 
G&C 2012.04.30 22:17 - Egyéb
Ma felujitottam a ladat nehany meterrel arrebb. Fa odvaban. 1,5m magassagban.

Izgalamas vadaszatot.

G&C

G&C 2012.04.15 21:00 - Egyéb
Rovidesen ellenorzom es felujitom ha elveszett.
G&C

Takácsúr 2012.04.15 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Szép hely, van hangulata. Kisétáltunk a Vágig. A pej csődör, a tarka kanca és a szamár barátságosak voltak, a ludak nem.
Azonban:
A koordináta pontosnak tűnik, 0 méterig bevezetett a megfelelő helyre. Feltúrtam mindent. Itt nincs láda. Volt viszont favágás rendesen. Kérem a megtalálás elfogadását. Köszönettel.

[Jóváhagyta: G&C, 2012.04.15 21:49]

Varga family 2012.04.09 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.74
Nagyon örültünk, hogy végre eljutottunk ide. Gyönyörű környezet. Sokáig kerestük a ládát, de nem találtuk meg a megadott ponton. Telefonon beszéltünk a láda gazdájával, de utána sem találtuk meg. Elég sok korhadt fát kivágtak, gondoltuk akkor tűnhetett el a láda. Szeretném kérni a tulajdonost hagyja jóvá a találatot. Köszönjük, hogy ide csábítottak kirándulni, nem bántuk meg.

[Jóváhagyta: G&C, 2012.04.15 21:49]

Kukucska 2011.10.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Megvan!

dome72 2011.10.01 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.90
Egy kis vágfarkasdi kompozás után jöttünk ide, szerencsére motorosruhában, mert a láda környéke elég zord. A csalánon kívül rengeteg pókkal kellett megbírkózni míg eljutottunk a ládáig. A láda környékén épült tárgyakról tud valaki valamit?

Vékony faágakból épült valami-1Vékony faágakból épült valami-2
Bicikli kerekekből épült valami 
Frigyes § 2011.09.22 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.33
Komárom-Vágfüzes-Gúta-Érsekújvár-Udvard-Ógyalla-Komárom kerékpártúra (105 km) keretében.

Tamás&Angi 2011.09.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.18] [wapon beküldött szöveg]

Korábban már jártunk itt, akkor be is mentünk a malomba, most ezt kihagytuk. Kicsit sétálgattunk a területen aztán megkerestük a ládát. Bekeveredtünk mi is a csalánosba, ami rövidnadrágban vicces volt :). Aztán sikerült rátalálni a mások által használt ösvényre és így már valamivel barátságosabb volt a megközelítés. Köszönjük.

tudo 2011.08.30 09:35 - Egyéb
155 km kerékpár edzés 500 m emelkedéssel a Komárom - Udvard - Érsekújvár - Gúta - Révkomárom - Koppánymonostor - Komárom útvonalon 2 új és 5 régi ládával. Hosszú idő után ma volt az első normális hőmérsékletű nap, kihasználtam az utolsó nyári lehetőséget.

GCGUDVK és a családi emlékek után kezdtem a mai 2. edzésszakaszt 52/16 - 52/19 között átlagos 86 rpm ped. és 135 bmp pulz. mellett. Az időnként felerősödő szélben jelzett az Edge a magas pulzusértékek miatt.

A falun a gát mentén haladtam keresztül, majd a zárt fahíd következett és a földút. A fák aljnövényzetét nézve nem sok jó várt. Az utolsó 13 m-t talpig csalánban, szederindákkal küzdve, vastag szúnyogok felhőjében kellett megtenni. A láda azonnal meglett.

Kijöttem a fák közül, még egyszer ránéztem a vízimalomra, aztán egy terepezős új láda, GCLVLS következett.

Kerékpáros kupa: 154.33 km

GútaGútai hajómalom
Fedett fahídGútai hajómalom
IndavázTalálat
TóFedett fahíd
sania 2011.08.19 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.44
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

Pomisa 2011.08.06 10:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.87
A megközelítés: sok csalán+vöröshangyák (nagyon csípett), azért hosszúnadrágban be lehet menni. A malom tetszett.
Köszönjük a rejtést.

réka97 2011.08.06 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.30
megvan!!!

benist 2011.07.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Bringával a Leveles tótól. A láda helye itt is hasonlóan nehezen megközelíthető a buja és csípős növényzet miatt. Itt viszont kárpótol a vízparton az érdekes malom és híd látványa. A túlparton egy barátságtalanul harcias lúdcsapat fogadott, de sikeresen elkerültem a társaságot. Komárom felé végre oldal-hátszéllel vitorláztam.

jbako 2011.07.17 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Könnyű találat, csalán ugyan volt, de a geo-ösvényen le volt taposva, így gond nélkül logoltunk Kedvesemmel és lányával. Mai Komáromi túránk 4-ik pontja, szép, meleg időben, így szép az élet....:)
Előttünk volt egy szlovákiai fiatal pár akik a com-os ládákat keresték, így találták meg ezt is, GPS nélkül!
TB ki.

a láda és tartalma
 
LCSOKA 2011.06.18 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Jól kitaposott ösvényen jutottunk el a ládához, de rejteket adó fa előtt sikerült közelebbi kapcsolatba kerülni a csalánnal is. Köszönjük a rejtést.

KoLa 2011.04.27 14:30 - Megtaláltam
Szerencsére még nem túl magas (átlagban csak combközépig ér) a csalán. Pár héten belül - kasza használata nélkül - bajos lesz megközelíteni a ládát.

A híd örzője 
sampy 2010.11.06 15:20 - Megtaláltam
Fogadtatásunkat egy boci és egy csacsi vállalta fel:)Bekísértek minket, majd elváltak útjaink, ők enni mentek, mi pedig cachelni.Nagyon tetszett a hely-köszi!

Kornelius 2010.11.06 15:20 - Megtaláltam
Csoportos cachelés-köszi!

Tofi07 2010.11.06 15:20 - Megtaláltam
Csodálatos környezetben, közös ládázás keretében:)
Köszi!

akassa 2010.09.23 09:00 - Megtaláltam
Megvan

pero 2010.09.23 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
megvan!

R.Guszty 2010.09.05 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Először a ládát kerestem meg, majd a fahídon át mentem vissza a partra. Nagyon tetszett, még nem láttam ilyet.

bingo 2010.08.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Megvan. Köszi!

Totoka 2010.08.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Megtaláltuk. Köszi!

csmarkus 2010.08.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.65
Szigetközi nyaralásunkból hazaútban megtaláltuk. Köszi a rejtést!

attle&dian 2010.08.03 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Ide érdemes elmenni, mindenkinek ajánljuk!
A malom nagyon szép, és igen jó állapotban van.
Az idegen vezető hölgy nagyon kedves, fejenként "egy petákért" képes órákig mesélni a hajómalmokról.

Somos 2010.07.29 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.92
Ez egy nagyon szuper hely!:)
Délután érkeztünk, így a múzeum már zárva, de látnivalóban ennek ellenére sem volt hiány.
A hídon átérve kissé sokan voltak, de mikor tovább haladtunk, a népesség is ritkult. A híd végénél hozzánk csapódott egy barátságos eb (lányom szerint biztos Boci a neve:D), s végigkísért minket a ládáig és vissza. Mintha ismerte volna az utat, mutatván merre kell menni, s állandó körbefigyelése olybá tűnt, mintha vigyázna ránk!
A láda könnyen meglett, a sok csalán és a (már megszokott) temérdek szúnyog szinte szériafelszerelés!:)
A múzeum illetve a korcsma udvara sok látnivalót rejt érdemes elidőzni itt!
Azt hiszem ide még visszajövünk!
Köszönjük Baloghék!!!

Chaty 2010.07.09 15:15 - Megtaláltam
Kérem a képek alapján szíveskedjetek elfogadni a megtalálást, mivel
sajnos a láda nem lett meg, de a hely magával ragadó.

[Jóváhagyta: G&C, 2010.07.26 21:51]

 
pkis 2010.06.29 16:50 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Paleo.team 2010.06.29 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, felvidéki ládavadász túra bgecco, pkis és Rücsök társaságában. Hatalamas és csípős családtengeren és szúnyogfelhőn keresztül érkeztünk a rejtekhelyhez, ahol a rejtés adta magát, így hamar előkerült a ládika.

puhanyuszi 2010.06.29 00:00 - Megtaláltam
:)

bgecco 2010.06.29 00:00 - Megtaláltam
Nyári közepi csapatos lightkessing során becserkészett ládikó pkis, rücsök és Paleo.Team társaságában. Köszönet a ládáért.

Bubuka 2010.06.13 18:27 - Megtaláltam
Szintén csak Zergit tudom ismételni. Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását. Köszi!

[Jóváhagyta: G&C, 2010.06.24 21:24]

A ládához vezető út
ésKata 2010.06.13 18:27 - Megtaláltam
Kérem a jelszó nélküli megtalálás elfogadását, képek Zerginél!

[Jóváhagyta: G&C, 2010.06.14 21:24]

Zergi 2010.06.13 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.13
Fogtam!
Nemsokára teszek fel képeket is, hogy a jelszó nélküli elfogadást kérhessem, ugyanis a láda száraz lábbal megközelíthetetlen a magas vízállás miatt.
A malom, mint Tőkésen, itt is technika történeti érdekesség. És itt is szakavatott ismertetést hallottunk némi szúnyog zöngékkel.
A kis kocsmában sikerült rigót is inni (alul barna sör, fölötte világos sör habbal:)

[Jóváhagyta: G&C, 2010.06.14 21:24]

 
HA7AT 2010.05.17 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.16
a láda közelében fényképeztem nem jöttem rá mi ez.
Barik aranyosak.

 
Vándor Csillag 2010.05.17 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Régóta szerettem volna megnézni ezt a ládát, érdekessége miatt. Nem csalódtam. Ez egy kis "meseország". Nagyon tetszett. Jól megnéztünk mindent, majd becserkésztük a ládát. Ez nem is volt olyan egyszerű feladat, a magas, sűrű, vizes csalánosban, itt-ott hatalmas rejtett tócsával. De megérte. Még a rejtekadó fa is gyönyörű. Úgy éreztem magam, mintha az "Óriások országában" keresgélnék. A visszafelé vezető úton eltévedt, társait hívogató kis barit találtunk. A gazdája is rákérdezett, láttuk-e. Mire a különleges hídra értünk, a hangokból ítélve mindenki hazatalált. :)

 
Bütyök+Zulu 2010.05.12 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Deákiból ünneplőben jöttünk idáig, mondván , majd visszaöltözünk kesser cuccba, ha ideértünk. Megláttuk a hajómalmot és azt hittük nem is kell átöltözni. Hát tévedtünk. Először megcsodáltuk a malmot és környékét. Van játszótér is, kemence, parasztház, sok érdekes dolog, mint egy szabadtéri múzeum. Rengeteg állat, ló kecske, szamár, Szegényt nagyon idegesítették a legyek egyfolytában rázta a fejét, pörögtek a fülei, nem lehetett másképp lefényképezni. Szép kis földút vezetett a láda felé elindultunk, a végén ért útól a rádöbbenés, hogy derékig érő csalánban kell bemenni a rejtekhez. Akkor már nem visszakoztunk. A szúnyoghad az megint megjelent. Hősiesen harcoltunk ellenük. Nagyon tetszett az egész, örülök, hogy láthattuk. Köszi a rejtést.

 
Old Eye 2010.05.12 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Bütyökkel :-)
Egy egynapos csallóközi körút utolsó állomása. Mire ideértünk, végre elállt a az eső.
Jó kis vadászat volt... Egy hivatalos eseményről voltunk már hazaútban; ha már útba esett, hát megálltunk ebben a kedves kisvárosban - a ládához elegánsan, Bütyök tiszta feketében, én öltönyben, vállig érő csalánban, a többnapos eső után cuppogóssá váló talajon caplatva, szúnyogok kavargó felhőjében jutottunk el...
Tartalmas WEB lap, szép hely, klasszikus rejtés!
Köszönet a rejtőnek!

A hajómalomArany fácán, csakis :-)
Ez egy másik fedett gyaloghídMegvan!
Jadrana 2010.04.04 15:00 - Megtaláltam
Szlovákiai körút első állomása. Köszönöm a rejtést!

BluEHourTeaM 2010.04.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.08
Megtaláltuk....tetszett!
Belehelyeztünk egy TB-t.

B l u E H o u r T e a MB l u E H o u r T e a M
B l u E H o u r T e a M 
dilinger2 2010.01.01 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.84
Köszi a rejtést. Nagyon szép és érdekes hely ez a felvidéken.

Bakacsin86 2009.12.30 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltam! Nagyon szép környezet, és a város is szép.

othnan 2009.12.06 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Csendes, nyugodt falusi környezet. Kedves fogadtatás, alapos, idegenvezetés. A "farm" állatai barátságosak (kutya, macska, boci, szamár, kecskék). Csak a libáktól óvakodjatok! Jó a beherovka és ízletes a sült kolbász. Köszönjük a rejtőnek, hogy elhozott ide.

Dr.Lada 2009.11.22 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Blue Mali barátommal közös találat. Csodálatos a malom és az oda vezető fahíd ami europa leghosszabb fedett fahídja. A logolás után megnéztük a békavár maradványait is, majd visszafelé bementünk a malomhoz mivel tárva nyitva volt a kapu, igaz csak egy darabig jutottunk mert két kutya jött felénk ugatva, így félútról megfutamodtunk. Én lettem eme láda 150. megtalálója.

Blue Mali 2009.11.22 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Köszi a rejtést.

Szlovák-Magyar ládázás Dr.Lada barátommal.
Szép hajómalom, szép környezet, aranyos hattyúk a tavon, s sajnos már csak romokban a Békavár.
Tetszett a fahíd is amin bementünk a ládához.

Ferko 2009.10.31 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Nagyon szep a taj, es a hajomalom. 3. talalat:)

Csaba & családja 2009.10.17 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.16
Első Szlovák ládánk. Ilyen malmot még nem láttunk, nagyon tetszett.

Szollo 2009.10.11 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Komáromba kellett mennem átvenni a Vaterán megnyert Orion rádiómat, gondoltam utána megnézem a malmot.

A szörny
Szoros versenyben a ládáért...
SuperGeo 2009.08.07 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Szép hely, érdekes látnivalók. Sajnos csak jelszó nélkülit tudunk bejelenteni mert a ruházatunk alkalmatlan volt a hatalmas csalán- és szúnyogerdőn való átkeléshez. Könnyed lakodalomra készülő kirándulást terveztünk csak.

Reméljük a képek alapján elfogadod. Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: G&C, 2009.09.03 15:23]

 
Ládászok 2009.06.13 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.74
Geobeach-ről hazafelő jövet, blokkoltuk. A ládába tettünk 1 utazó bogarat is, segítsétek az útját!
Albi, Krisztó

Geomarci 2009.06.13 16:11 - Megtaláltam
Kamocsán voltunk Geobeach-en.

Laci-62 2009.06.13 16:10 - Megtaláltam
A közeli Kamocsán jártunk a Geobeach rendezvényen.

irmatyi 2009.06.13 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.25
A kamocsai Geobeach-ről hazatérő "csapat" tagjaiként utunkba esett, így hát nem "menekült ".

sz.v.endre 2009.06.13 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Szintén a találkozóról hazatérőben lett meg.

Apexsek 2009.06.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
A Szlovákiában megrendezett Geobeach 2009.-ről hazafelé tartva néztünk be a malomhoz népes csapatunkkal.
Még nem láttam élőben ilyen hajómalmot, pedig régen sok lehetett belőlük.
Szépen karban van tartva.

NIKcach 2009.06.13 00:00 - Megtaláltam
megvolt.

izsolt 2009.06.12 15:35 - Megtaláltam
Útban Kamocsára a GeoBeach'09 eventre.
Ez a hely is szép volt, de az se volt kutya! :-)

x16xel 2009.06.05 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.28
Megvan. Jó kis szúnyogetetős hely. :)

HídMalom
Kis híd 
DBell 2009.06.05 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.75
Botrányosan sok volt a szúnyog, de egyébként gyönyörű a hely és a malom.

ready2fly 2009.05.30 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Köszönjük, tetszett a hely, nagyon hangulatos. A fahíd is gyönyörű. A ládakeresésnél kerülni kell és onnan már nem nehéz.

Mo-Hó 2009.05.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Csodálatos helyszín.
Köszönjük a rejtést.

trainux 2009.05.08 23:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Éjszakai megtalálás

radpeter 2009.05.02 11:00 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

Belga 2009.05.02 11:00 - Megtaláltam
Ügyesek voltunk, megtaláltuk.

Fonte 2009.05.02 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.89
Szlovákiai ládázgatás második találata.
Az odavezető úton hosszan kerülgettük a parkoló autókat, és a bicikliseket. Úgy tűnt, valami össznépi rendezvény van a malom környékén. De megérkezvén láttuk, csak horgászgatnak, pihengetnek az emberek! A parkolás is egy rutinvizsga feladata elé állította a fiúkat, mert egy bácsi annyira érdekesnek tartotta a műveletet, hogy valósággal lecövekelt, és mozdulatlanul nézte a manővert!
A hajómalom nagyon érdekes szerkezet, jól körbenéztük. Prüntyi nagyot motorozott a hídon, mindannyiunk nagy örömére!

Na, nézzük, ott meg mi történik??
Csúzlival halakra!!
A ládánál
Prüntyi a hídon 
Csigabiga 2009.05.02 11:00 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Kiszti 2009.05.02 10:01 - Megtaláltam
Nagyon-nagyon jó hely, Prüntyi is nagyon értékelte!
Képek később...

scele 2009.05.02 10:01 - Megtaláltam
ok

geo210 2009.04.26 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Gratula szlovák barátainknak az ötletért. Megérte itt ládázni, szép, érdekes hely.
Györgyi, Feri

Disrespect 2009.04.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.11
Megtaláltuk az első külföldi ládánkat!!! Kösz a rejtést!

Orantes 2009.04.04 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.82
Nagyon szép napos tavaszi szombaton a gyerkőcökkel felkerekedtünk egy kis felvidéki ládázásra. Szép környezet, még a csalán is épp csak kezdett kibújni. Szép skanzen jellegű bemutató, érdekes a vízimalom. Kis állatfarm is van a malom mellett, liba, kecske, birka, malac, kutya.
Egy helybéli apukával is találkoztunk, aki a kisfiával most kezdett érdeklődni a geocaching iránt. Elhoztunk egy Geocoint.

ÁG-Team 2009.03.08 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.87
Egy vasárnap délutáni kirándulás keretében!!
Köszi a rejtést!

Ági és Gabi

WhiteHawk 2009.02.07 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.64
Köszi.

DonRazzino 2009.01.01 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Újévi 2 ládás kiruccanás első ládája, kötelező mindenkinek a hely :)

asfroolez 2009.01.01 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
érdemes volt kimenni.. hangulatos a vendéglátóipari egység főleg így szilveszter másnapján.. forintal is tudtunk fizetni.. nagyon jo a muzeum is.. respect

trvavel coin be!!!!"A" ládánál
a presszóban 
cash 2009.01.01 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.11
Első külföldi ládánk. Beleraktubk egy GEOCOINT!!!!

Anita_76 2009.01.01 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
ok

Bugár-orienteering 2008.12.30 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
a fiúk egy hónapja már jártak itt, de 'toronyiránt' szerettek volna menni, a harmadik csatornánál feladták. most körbe, balra indulva, jobbról érkezve könnyű volt. a háznál épp disznóölés volt, már darabolták, mire odaértünk.

Borsos család 2008.10.24 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.89
Megtaláltuk!
Első külföldi ládánk!
Albert Ildi Noémi

Noncsi98 2008.10.24 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.67
Megtaláltuk!
Albert Ildi Noémi

KK_Team 2008.10.18 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Első külföldi ládánk. Nagyon tetszett a környék. Jó rejtés. Laczy76 geocoin-ját elhoztuk.

Indul a csapatMagtaláltuk
Laczy76 2008.10.15 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Régebben már jártam itt a hajómalomnál, csak akkor még nem játszottam a geocaching jatekot. Most visszajöttem, hogy ez a ládika is meglegyen. :) Köszi.

Puszkany 2008.10.01 08:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Felvidéki bóklászásom alkalmával. Jópofa kis eszköz! TB-t elhoztam.

fcsaba 2008.09.19 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Útban Pozsonyból Révkomáromba. Szép, érdekes hely, köszönjük a rejtést!

 
csapek69 2008.08.31 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.26
Másodszor voltam ott. Most sikerült megtalálni.

skityu

 
gordogok 2008.08.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.03
A nézelődés és az ebéd után irány a láda! De úgy totál irányban, kár volt! három kanális és a hóhaljig érő csalánmező leküzdésével sikerült a "toronyirány" menet, persze rövidnadrágban! Vissza a logikus útvonal már tiszta pihenés volt!?
javaslat a rejtőnek: a javasolt útvonalról egy kis ismertető nagyon jót tenne, főleg a nem tősgyökeres természetjáróknak!

osibring 2008.08.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Ide máskor is eljövök az unokáimmal!

Petrukkio 2008.08.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.30
Gratulálok a rejtéshez! A XXX. Szlovák Túrakerékpáros találkozó alkalmával jártunk ezen vidéken (mi Gördögök SE), és rászántuk az időt erre a játékra is.

Hz 2008.08.22 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Pihentető tekerés egy késői ébredés okán, rögtönzött B-terv. 126 km
Két ügynök is bepattant a hátizsákba.

AlkotásÉrkezés
Paripa és hajómalomLádával
Utazó ügynökök, már útra készenKözeli csendélet
Tototo 2008.08.03 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.91
Érdekes volt.

leslielong 2008.07.27 17:00 - Megtaláltam
Ott voltam a malomnál, de sajnos akkora zuhé jött, hogy vissza kelett fordulni a láda elött 90m-re :-(

Ezért kérem a rejtőt, hogy fogadja el a megtalálásom!

előre is köszi

[Jóváhagyta: G&C, 2008.08.04 19:46]

 
GyZsTeam 2008.07.27 14:41 - Megtaláltam
Nagyon tetszett ez a malom. Bámulatosan egyszerű szerkezete ellenére mégis elláta a feladatát. Nem lenne nehéz újra működőképessé tenni.
(Talán csak a korabeli számítógép beszerzése jelentene problémát.)
Kiváncsi lennék, mit írnak majd 200 év múlva a mai malmokról?

 
keresek 2008.07.20 18:15 - Megtaláltam
Ok.

szakal_a 2008.07.05 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Megtaláltuk, de kár hogy a malmot nem tudtuk megnézni egy rock-koncert miatt... Nagyon szép a környék, élveztük a kirándulást, a láda is viszonylag könnyen meglett, bár elég sok a csalán, be is gyűjtöttünk pár csípést.

Köszi a rejtést, érdemes volt ide is ellátogatni, még visszatérünk!

Ata & Viki

turkoti 2008.06.22 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Ez a láda is sikeresen meglett !
turkoti

dopo 2008.06.22 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Felvidéki 3 ládánk ma, Turkotival. Egy kis séta a láda körül, irtást végeztek azt hittük oda a láda, de rossz irányba indultunk. Szép környék, találkozó EMI fesztiválos ismerősökkel, egy kis erdélyi merengő. Irány haza.
Kösz!

 
bbokonon 2008.06.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.59
Felvidéki ládázás 2.
GCTOVI után - keveregtem egy darabot, mert a rövidebb úton akartam menni - de a térképem használhatatkan volt. Kétszeri (természetesen magyar nyelvü) helyi lakostól való segítségkérés után, több km "határ
úti" autózással végül sikerült.
Különösen a híd, de az egész környék is nagyon tetszett - a rejtés közvetlen környéke már kevésbé, derékig érő dzsumbujban kellett megközelíteni a rejtő fát, ott pedig óriásszúnyogok fogadtak. Ilyenkor nyáridőben egy machette feltétlenül szükséges :-)

Bélu 2008.05.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.08
Egy gyors ládázás. Szép környezet. Nagyon szép a kis Duna ilyenkor.
A láda ügyesen meglett.
A rejtekhelyet, mint egy természetes védelemként rengetek csalán vette körül.

pecso66 2008.04.19 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Megtaláltuk!
A színjátszókörünk előadása előtt elmentünk egy kis ládakeresésre. Ez volt a legközelebb. szerintem soha nem jöttem volna ide és nem láttam volna ezt a vízimalmot és a fahidat. Köszönjük a rejtőnek.
Egyébként az előadás is nagyon jól sikerült. Újabb remek fellépés a szomszéd országban, öregbítve hírnevét a dunaszegi színjátszóknak!
nem utolsósorban ez volt a 20. ládánk...nemsokára mi is rejtünk egyet kis falunkban!

Csuhás 2008.04.18 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.22
A malomba nem jutottam be, de így is akadt látnivaló. Eleve remek szerkezet a híd, illetve a malom kívülről nézve is. Nekem nagyon tetszett az a néhány stabil motor amit kiállítottak. A láda környezete is különös hangulatú a visszavágott fa csonkokkal. Köszi!

Csuhás

A malomHíd képek
MalomStabil gépek
Vezérmű
Oszlopok 
mjdgm 2008.04.13 18:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.64
A Komáromi Erődrendszert néztük meg ma egy geo-rendezvény keretében. Az erőd-látogatás után maradt még annyi erőnk, hogy ideautózzunk, hiszen mj-t a ládaoldalra feltöltött képek nagyon vonzották erre a helyre.
Be kell vallanunk, kicsit más volt, mint amit vártunk. Sokkal jobb és sokkal szebb, mint ami az eddigi képek alapján várható volt.
Köszönjük a rejtést!

D-FENS 2008.03.09 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Nagyon jó volt, őzike-riadó is volt... :)

Ata72 2008.02.17 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Hirtelen jött, "a kis kesserkölyök nyűglődésének beszűntetése érdekében" tett geocaching keretében. De nem sikerült... Kínlódott továbbra is...

A malom azért nagyon tetszett! A hídon magyarul beszélgettek a helyi illetőségű fiatalok. A rejtek hamar meglett, bár a környezetében lévő fakivágások miatt aggódtam kicsit. De a Mi fánkat nem bántották!

Köszönet a helyért!

Kincs&kincs 2008.02.02 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.48
Mai felvidéki ládázásunk 1. állomása. Sajnos a múzeum és a kocsma zárva volt, de reméljük egy szép nyári napon még visszajövünk. A láda rejtése még GPS nélkül sem okozott gondot, sőt kifejezetten jól sikerült! Lehet persze, hogy nyáron dzsindzsásabb, de mivel nem a rengeteg mélyén van szerintünk akkor is leküzdhető.:))

A kocsma
:))hentes és húshorgász
linda_1985 2007.11.12 21:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
megvan

mami 2007.09.30 18:39 - Megtaláltam
telve csaláncsípéssel, de jót kerestünk, köszönjük a rejtést!

fmin 2007.09.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.91
Minek kellett olyan messzire betenni ezt a dobozt??? A32 TB-T KIVETTÜK...

zoli 2007.09.23 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Ötletes szerkezet ez a hajómalom, nekünk nagyon tetszett. A kiállítás és az egész környezet szintén. A ládát - a múzeumot kívülről megkerülve - hamar megtaláltuk, nem okozott problémát.

A 32 MB TB-t a ládába helyeztük!

Linda és Zoli

Donaldkacsa 2007.09.10 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Kovékkal együtt! Köszike!

Kova1984 2007.09.10 15:00 - Megtaláltam
Keresés közben látunk egy kis őzikét. :-D
Jó rejtés volt.

Seres Péter 2007.09.08 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.63
429. ládámnál ránk ugrott egy őz, Eszti nagyot sikított. sp

bejárathídon
süteményfejekhídon
környezetrejtek
állatokkalmalomban
malmonkerék
norbimoncsi 2007.08.27 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.58
Nem tervezett gútai kirándulás, nem tervezett ládázás volt a mai. Már régebben kinéztük magunknak ezt a helyet, de még nem volt alkalmunk ide eljutni. A hajómalom fantasztikus, el voltunk varázsolva tőle. GPS nélkül kerestük a ládát, bejártuk az egész környéket, minden gyanús fát körbejártunk mire meglett. Az előző logok alapján sokkal rosszabb terepre számítottunk, de nem is volt olyan veszélyes. A malomnál (főleg a kocsmánál) sokan voltak - keresgélés közben mi is megálltunk egy jó hideg kofolára! Köszönjük a rejtést.

rokabilly 2007.08.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.93
Megtaláltuk. Szerintünk a kerítésen kívül, körbe menve elég egyszerű a megtalálás.

Rbilly
Bramby

GurgaPeti 2007.08.19 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.59
ok

Mathau 2007.08.17 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.58
Rokonlátogatáson 1.

tothn 2007.08.11 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.68
Megtaláltam :)
Szerintem annyira azért nem gáz a rejtés, aki kényes, jöjjön hosszúnadrágban.
A hajómalom (még ha csak remake is) meg a környezete kifejezetten szép, érdemes felkeresni!

Kakukktojás
A láda őre. Vagy ő is kesser volna?
sheriff 2007.07.28 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.11
Iszonyatos volt a ládához vezető út.

álomfogók 2007.07.01 18:20 - Megtaláltam
Komáromnál jártunk, átruccantunk a határ túloldalára a közeli ládák felderítésére. Tetszett a környék, ahova invitáltatok (csak a láda közvetlen környékét nem élveztük annyira, főképp szegény Marcus, aki épp egy hangyaboly fölé guggolt a láda mellett az azt rejtő fa tövében).
A ládában talált TB-t elhoztuk.

nicsak, egy travel bugde nekem kicsit kicsi
mta 2007.07.01 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.84
Vízitúra során, a Vágon jöttünk Pöstyénből lefelé, Budapestig, ezért a későbbi loggolás. Örültem, hogy van egy könnyen megkereshető láda az út folyamán. Sajnos a múzeum, azaz maga a malom zárva volt. A láda elrejtése tényleg túlzás, pláne egy jó esős és meleg időszak után, tele csalánnal. Na mindegy, a híd és a malom miatt tuti megéri, nagyon klassz az infó is az oldalon. A TB nálam úgyis sokat pihent, ezért most nem baj, ha már el is vittétek, így a legjobb, mert meglepi volt :) (Láttam szlovák bejegyzést is a logbookban.)
MTÁgi

gpisti77 2007.06.07 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Egy kis séta után gyorsan meglett a láda! Köszi a rejtést!

Kisscs 2007.05.02 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.73
Első külföldi megtalálásunk. A hajómalmot csak kívülről néztük meg, már későn voltunk ott, nemigen volt nyitva. A ládával azonban meggyűlt a bajunk. Belőttük a koordinátákat, és toronyiránt bevetettem magam a csalános, ragacsos aljnövényzetbe, kismillió pók társaságában. Emlegettem is a rejtő felmenőit keményen. :) Főleg mikor utam állta egy csatorna tele vízzel. Természetesen a koordináta meg a csatornán túl mutatott. Ekkor kezdtem el gondolkodni is, hogy talán ezt az egész dzsumbujt meg lehetne-e kerülni valahogy, éshátpersze hogy meglehet!:) A nyomokból ítélve nem én voltam az egyedüli, aki először bejött a csőbe.

orlando 2007.04.30 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltuk, nagyon szuper idő volt.

akloz 2007.04.30 15:00 - Megtaláltam
orlando + TDM850 + Guszti + Vstrom 650 + akloz + Vstrom 650
Nagyon klassz hely!

vszabcsi 2007.04.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.90
Megtaláltuk!

MúzeumMalom
Hajómalom 
colos2m 2007.04.15 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.28
A komáromi erődrendszer előtt eljöttünk ide is. Tök jó kirándulóhely, többen horgásztak is, filmeztem kócsagot nameg hatalmas tok halak úszkáltak a híd közelében. Hatalmas békákat is láttunk, de a Békavárat nem találtuk. A láda elég könnyen meglelhető, talán túl könnyen is. (Kesser ösvény és a rejtek nagyon egyértelmű)

colos2m, Vilja, Rixi

Mr Zerge 2007.03.31 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Komárom és környéke kessing túrába illesztettük be ezt a kitérőt. Megérte a látvány miatt. Nagyon érdekes a fedett fahíd és a hajómalom is. Kár, hogy csak előzetes bejelentésre nyitják ki a malmot.
A rejteket szinte teljesen végig úton meg lehet közelíteni, persze nem toronyiránt. Mivel alapvetően a TOPO-t és a Turista utakat használom, természetesen lefutottunk a térképről, de a segéd pontoknak jó hasznát vettük, nem volt semmi gond így a navigálással.
Üdv Mr Zerge.

GAZ69 2007.03.15 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.94
Már régebben kinéztük magunknak ezt a ládát, de mindenképpen szép, napsütéses időben akartunk jönni. Most sikerült. Kicsit azonban csalódnunk kellett, mert a malom sajna csak május 1-től van nyitva! Nagyon szerettük volna megnézni :-(
A látvány így is nagyszerű volt! Egy padon üldögélve elfogyasztottuk az ebédünket és élveztük a tavaszi napsütést.
Travel Bug velünk jött!

 
ozeki 2007.03.15 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.67 súly: 3.64
Ünnepi szlovák kirándulás. Szép hely, nem láttam még soha hajót s malmot együtt. A parti építményben vendéglátóipari létesítmény működik!
Ritter Giselher Travel Bug beköltözött!

tényleg hosszú...vidám kuka
malomkocsmaozekis malom
Bibelia 2007.02.22 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
Régóta terveztük ezt a túrát, most sikerült eljutnunk. Nagyon szép a hely, köszönjük.
Bibelia és Társa

Mikulás trágársága elüldözött 2007.02.21 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.78
Egy elmaradt komáromi munka helyett felszabaduló időben kerestem meg... sajnos minden csendes, minden lakatlan, minden zárva - és csak nagyon őszies hangulatu képeket tudtam készíteni...
A ládából velem jött a Little Jock nevű travelmaci. szegény, már több mint két hete szorongott abban a szűk dobozban... én meg tanulhatom meg, hogyan kell bejelenteni a travelbogarat a gc.com-on...

Amúgy: első külföldi ládám, első travelbugom...

A travelmaci jelenleg az íróasztalomon pihen, előreláthatólag vasárnap költözik. Addig ismerkedik a GPS-szel... amit persze némi photoshop segítséggel tesz, mert ő maga kisebb, mint a GPS...

travelbear...
dkg11hu 2007.02.17 13:01 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

GC Maci Klub 2006.11.26 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Maciklub 3. túrája, talán az utolsó gyönyörű őszi napon. Valószínűleg már csak januárban dugjuk ki orrunkat barlangunkból. A malom látványával hajtjuk téli álomra buksinkat. Szép volt, érdemes volt eljönni ide.

Márti maci és SzabimaciKlári maci csúszdázik
 
Klári 2006.11.26 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Mártival és Szabimacival kerestük meg ezt a ládát. A malom igazi kuriózum, nagyon tetszett. A ládához nem biztos, hogy a legegyenesebb út az igazi, így jó nagyot kerültünk.

A híd kívülről ...... és belülről
Kitekintés a hídrólA malom 1.
A malom 2.Ládalátó moha!
Márta 2006.11.26 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
GcMaciklubbal találtam meg. Nagyon hangulatos, nyugodt, szép hely, érdemes volt eljönni. Köszönet a rejtőnek, hogy ide is eljuthattam! (TB maradt a ládában )

Szabimaci 2006.11.26 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Szép volt a híd és a malom is. A ládát kis kerülővel találtuk meg.
A TB még benne volt, ott is hagytuk.

georgina 2006.11.04 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
:)

akos 2006.11.04 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Nagyon szép hely. iGo cache lett belőle.

Leraktuk a SUPER-STARFISH TB-t! Reméljük, folytatja az újtát a tengerek felé, amire született. Na jó, erre nem biztos, hogy Szlovákia a legjobb irány, de ki tudja? :))) (Ha nem tudod, mi az a TB, kattints a sor elején lévő kis ikonra. Köszi)Travel Bugmocsár
kukucsa híd
és végül: a malom 
BeseZ 2006.10.22 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Megtaláltuk! Nekünk tetszett. Köszönyjük a rejtést.

Csenge 2006.09.03 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Nagyon érdekes, hangulatos hely. Épp kb 100 an sátoroztak a ládát rejtő erdő mellett, szerencsére a túloldalán.

tádé 2006.08.26 19:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Mai szlovákiai ládák 6/7. Csak utólag olvastam el a leírásban, hogy egy viszonylag új építésű szerkezetről van szó, bár gyanús volt a rendkívül jó állapota. Teljesen korhű benyomást kelt, "vissza a múltba" érzés. A környezettel harmóniában lévő energia-átalakító berendezések mintapéldája lehetne!
A rejtek körül kicsit megnőtt a dzsindzsás, de hát, valahol tartózkodnia kell a ládának is :) Köszönöm a rejtést, Tádé

 
Törölt 2006.08.23 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Ferivel és Alberttől kapott Garmin Legenddel.
Mai 4. ládika...

[Jóváhagyta: G&C, 2006.11.19 16:37]

Baloghék! Köszönöm szépen!

annyira szép volt 1annyira szép volt 2
annyira szép volt 3Én
Égtó 1
tó 2 
ragalyi 2006.08.12 06:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Újra Pupuval, újra egésznapra, újra nagyon szép környékeken! Mi kell több egy jó naphoz? (1/7)
Érdekes dolog ez a hajómalom, még nem is hallottam ilyenről, bár végül is logikus. Amikor kore reggel odaértünk már rendezkedtek, valamilyen kenyérünnep volt ott. Ezek szerint jókor érkeztünk, később nehezebb lett volna... A híd és a malom szép és rendezett, kár, hogy működni nem láttuk.

Pupu 2006.08.12 06:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.11
Környezet- és költségkímélő sorozatvadászat a Felvidéken, Ragalyival. Reggel négykor indultunk Bp.-ről, a komáromi híd zárva lévén Esztergom-Párkányon át. Hazafelé, hét találat után, Salgótarjánnak. Párás, nyomasztó időjárás, de csak a végén kezdett esni. Szúnyogok nem zavartak, jó túra volt.

Szeretem a vízimalmokat, de hajómalmot még csak maketten láttam, igazit nem. Örülök ennek a látogatásnak, és köszönet a rejtésért! Csak picit vesz el az illúzióból, hogy állóvízen lebeg a malom. Mögötte, a kempingben, nagy volt a sürgés-forgás: árusító sátrakat állítottak, be volt gyújtva a kemence, színpad készült. A kenyér ünnepének reggelén jártunk ott, de még nem volt tömeg.

Virágdíszes a hídReggeli csendességben
Lopakodó 2006.07.22 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Először rossz irányból közelítettünk, ezért majdnem a szúnyogok és csalán martalékává váltam, azért végül mégis sikerült az utat is megtalálni:-) Érdekes hely.

Piás 2006.07.22 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
ELTALÁLTAM 5ön belül, tehát: MEGTALÁLTAM!
Enyhülni látszik a sötétség szorítása, így újra kommentálom a megtalált ládákat. Jó kis rejtés, a környezet, - fahíd, kamu malom, kocsma tényleg nagyon szép. Sokat jártam/járok Szlovákiában, de erről (bizony) azt sem tudtam, hogy létezik. A "végső" megközelítés kissé bonyolultra sikerült, majdnem mocsártúrára kárhoztattuk magunkat, de aztán kis kerülő árán meglett a helyes irány.Tehát: a kapun kívűlről kell támadni, nem patakon keresztül. A kocsmában jólesett a cspolt Kofola, a Janosik "étterem" tényleg nagyon jó és olcsó.

Hangár 2006.07.20 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.32
A szúnyogriasztó hasznosnak bizonyult a ládakereséskor... A malom és a hidak viszont tényleg nagyon szépek és érdekesek, köszönet jár érte a rejtőnek!

KataJani 2006.07.15 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Mai 3/2, össz.:163. ládánk. Komáromi séta után bödönöztünk egy kicsit. Szép a hely, jó a rejtés.

Fahíd, s a malomKata és a malom
HajómalomTó
A láda valahol arraMegvan
Csabataxi 2006.07.13 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.87
Megtaláltam!

Zsiráf 2006.06.20 08:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Rengeteg sok fájuk lehet a fiúknak... Mindent abból építenek. Ezért nagyon látványos. Ránézésre nálunk is lehetne, de mégis külföld... Vagyis Unió ez is, a mi országunk...

nbokan 2006.06.18 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
OK
A láda megközelítését segíti a rengeteg szúnyog, csalán és a földi szeder szára.

SagiK 2006.06.17 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
A komáromi geoesemény közben kerestük fel a ládikót. A kamu hajómalom nagyon tetszett, a láda rejtekének megközelítése a csalántengeren keresztül nem volt túl vicces.

Híd
Belépő árak a múzeumba
labdarózsa 2006.06.12 08:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.00
Tegnap délután kerestük fel, ezt a számunkra eleddig ismeretlen helyet. Gondoltuk, ha már itt vagyunk, akkor meg kellene nézni ezt a hajót bévülről is. A kocsmából (Gorcsev) Iván lépett elő. Na ő egy figura! Majd egy órás várakozás után (amely pont elegendő volt a láda megtalálására és egy jó pohár sör legurítására) sikerült bejutnunk. A ládához már jól kitaposott egyemberes ösvény vezetett, bár nagyon kellett figyelni mert a közeli töltésen motorosok hada zajongott.
Hallgattunk Gabuschra és becsörtettünk a Jánossik vendéglőbe szarvaspörköltre. Púpra laktunk (bár eleinte nem hittem benne, hogy elegendő mennyiségű lesz az étel). :-)
Köszönjük a rejtést, nagyon jól éreztük magunkat.
üdv
labdarózsák

Elf 2006.06.11 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Nagyon szép környék...

Gabusch 2006.05.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Nagyon klassz hely köszönjük. Kár, hogy a dög eső miatt minden marha sáros, meg hogy be volt zárva a malom. Ha mentek, készüljetek úgy, hogy esetleg várni kell valakire, aki beenged. Ez egyébként nem baj, mert el lehet ott tölteni órákat - csak nekünk még ott volt Komárom is.

Ha valaki gyerekkel megy keresni mostanában a ládát: magas az aljnövényzet (csalán is van dögivel) és rengeteg a szúnyog!

A kocsmában nem főznek, de a városban a Jánosik vendéglő olcsó és nagyon jó volt a szarvaspöri knédlivel.

geke 2006.05.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Régóta tervezett kirándulás ez, és az időzítés sem véletlen. Kisfiam születésnapjára kerestem olyan ládákat, amik azon a napon jelentek meg amikor Ő született. Ez volt a szimpatikus.
Baloghék segítettek a szállás keresésben amit ezúton is köszönünk.
A térdnadrág nem a legalkalmasabb öltözet a keresésre, de túl élhetőek a cslán és szúnyogcsípések. :)
Nagyon érdekes volt a hajómalom, de a söröző berendezését is érdemes megtekinteni. Nagyon jól éreztük magunkat. Máté a megtalálás után jót szundikált a söröző udvarán.
Köszönjük a rejtést és a dicséretes leírást!
Máté, Zsú, Gergőke (geke)

Az egyévesek! :)Ez a béka szimpatikus!
A sörözőben.
A malomban.
Togo 2006.05.19 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
A nagyobbik lányom a közelben, Szímőn (Zemné) lépett fel az iskolai kórussal, és elmentünk megnézni. Útközben szakitottunk időt ennek a ládának a megkeresésére is. Csodás látvány a hajómalom, és a hozzá vezető hid. A rejteknél már nem voltam annyira boldog, de ez nem a rejtésnek, hanem az árvíz után elburjánzott csalánnak és a rengeteg szunyognak volt köszönhető. Igy aztán jó gyorsan logoltam, majd menekülőre fogtam a lépést.

Madárfiókák az oduban
Marvin 2006.04.26 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Közös megtalálás Totikkal. Remek hely, na nem a láda közvetlen közelében, mert ott sok a szúnyog (aki ezt nem szereti menjen télen keresni). A kora tavaszi időben igazi kikapcsolódás volt a tó és környéke. Nem beszélve a szlovák sörparadicsomról (Tesco)!

totik 2006.04.26 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Marvinnal közösen. Nagyon békés és szép környék, jó volt itt heverni a napon egy kicsit és élvezni, hogy nem dolgozunk. A szúnyogok ellenére is! Haza sörökkel megrakodva érkeztem, a munkából hazatérő Zolit és az esti meccset már behűtve várják.
Krisz (TZ, Viki, Geri)

keva 2006.04.22 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Szép kellemes hely, sokan járnak ide pihenni szabadnapokon.Igen érdekes Európa leghosszabb fedett fahídja.keva

G&C 2006.04.13 20:28 - Egyéb
Átköltöztettük pár m-rel arrébb. Egy kétfelé ágazó fa hasadékába, odvába.

handras 2006.03.26 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.11
Azt az információt kaptuk a nalom melletti kocsmában, hogy csak május 1. után látogatható. :(

bedina 2006.02.25 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
OK

 
sangliers 2006.01.21 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Érdekes egy hely. A kocsma is rendben működött.

Fazék 2006.01.15 10:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.77
Jeges, havas, befagyott környék, nyuszi, fácán, jégkorongozók. Kocsma zárva, amúgy minden OK.

griga 2006.01.08 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.23
A nyáron már jártam itt, és nagyot hadakoztam a szúnyogokkal, de a ládát nem találtam meg, mint ahogy az a lenti "Nem találtam meg" logból is látszik.
Most azonnal meglett... Én nem tudom, nyáron hogy nem vettem észre:)) Ugyanezen a helyen kutattunk...
Érdemes volt újra eljönni, és télen is látni a befagyott vizet és a malmot.

Fűkocka 2006.01.06 16:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

 
sprok 2006.01.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Kár, hogy most tél van. Nyáron biztos nagyon jó élet lehet itt.

Erdélyi család 2005.12.04 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.65
Köszönet a rejtőnek, hogy ilyen kellemes és látványos helyre kalauzolt el bennünket.

dc3 2005.11.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Becserkelve!

 
Zsu. 2005.11.13 15:55 - Megtaláltam
Mikulással

Mikulás 2005.11.13 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.94
A gutai hajomalmot mar nezegettem a neten. A fotokbol egy idilli kis helyet ismertem meg. A helyet meglatva nem csalodtam, valoban az! A rejtes nem tetszett. Jellegtelen, elpottyantott ladacska, bar igen pontosak a koordinatak! Ez utobbi volt a szerencsenk, kulonben kereshettuk volna Mikulasig. A jelenlegi rejtektol 30-40 meterre oreg fak vannak, melyek kituno rejteket kinalnak... A lada levadaszasa utan visszatertunk a malomhoz es beultunk egy kavera. Belulrol is erdemes megnezni, nagyon hangulatos! Nagyon orulok, hogy a rejto felhivta a figyelmunket erre a helyre, ahova valoszinuleg sosem jottunk volna el. Koszonet erte!

Zsu + Mikulas

VILLAROSA 2005.10.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
Első külföldi ládánk. Köszönjük!

BiharyG 2005.10.29 11:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.69
Nagyon tetszett a hely, érdekes a malom, jó a környezete is. A láda rejtése már nem ilyen jó sajnos...

BiharyG + Zsuzsi

VP 2005.10.07 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.82
Szép és érdekes hely, finom csapolt sör.
A rejtés viszont gyenge: a ládát teljesen fedetlenül a fűben találtam. Egy bokor alá tettem, és álcáztam, amivel tudtam.
Komáromig vonattal, onnan biciklivel: Celemantia romjai - Komárom - Gúta - Komárom - Koppánymonostor - Ács - Bábolna - Kocs - Mocsai nagy tavak - Tata. 150 km, elég erős keleti-délkeleti szélben (persze így az út nagyobb részén szembe fújt), többnyire jó úton (némi kavics és földút, az utolsó ládánál pedig rét és mocsár is).
Ezt az utat már a nyár elején elterveztem, neki is indultam (kicsit puha gumikkal). Eljutottam a Kelenföldi pályaudvarig, már fel is tettem a biciklim a komáromi vonatra, amikor észrevettem, hogy elvesztettem a pumpámat. A kalauznő mondta, hogy még van 4 perc indulásig, így visszamentem az aluljáróba keresni. A pumpa nem lett meg, de a vonat közben mégis elment. A következő csak két órával később indult. Addig hazamentem, és egy régi pumpával próbáltam keményebbre fújni a kerekeket. Nem sikerült, a kerék leeresztett, hétvége volt, pumpát sehol se találtam (versenyszelep). Kárpótlásképp elmentem kirándulni a Gerecsébe. Viszont így végleg lemaradtam a Bábolnai arborétum ládáról, ami azóta megszűnt.

MikiCache 2005.09.03 09:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.78
Élménybeszámoló, fényképek hamarosan:-)
Anikó és Miki

snake 2005.09.03 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.49
Mikicachékkel közös túra.
Hát itt még nem jártunk! Tetszett a holtág és a malom is. Nyugis hely.
A doboz rejtése viszont nem tetszett. Adódott volna a környéken sokkal jellegzetesebb hely is. A ládikó egyébként viszonylag hamar előkerült, dacára annak, hogy semmit sem lehetett látni belőle.
Ajándékot nem cseréltem!
Benó, Stuki, snake

A hídHoltág
Pók a hídon
griga 2005.08.27 14:06 - Nem találtam meg
Komáromi lévén már többször voltam Gútán, de a malmot még nem láttam. Így szombati kirándulásnak elhoztam ide a családot és a szegedi rokonokat. Első körben a ládának rontottam neki. Kerestem, kerestem, de nem találtam, kb 20 perc múlva a szúnyogok olyan nagyon jól laktak, hogy már nem kértek többet belőlem. Így feladtam... Biztos én voltam béna.
Innen vissza a malomhoz, ahol a többiek közben megismerkedtek a hajómalom tulajdonosával, aki fantasztikus, és nagyon szakszerű idegenvezetésben részesített minket. Nagyon tetszett az egész a kocsma is nagyon szimpi volt, ami előtt épp valamilyen fesztivál féle zajlott, olyan igazi Sziget-feelinggel. Szóval csupa 5-ös a hely, úgysem az a fránya doboz a lényeg.

Bence

MalomLadikok
Virágzik a víz
 
JuJó 2005.08.21 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.04
Kellemes kirándulás, szép környék

tudo 2005.08.16 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Komáromba vonattal érkeztem, innen tettem meg egy jó 100 km-es kört kerékpárral a Vágfüzes - Kolarovo - Kamocsa - Érsekújvár - Bajcs - Hurbanovo útvonalon.

A ládához végig a Vág partján, illetve gátrendszerén mentem. Sajnos erre a részre is áll, hogy nagyságrenddel jobbak az utak a hazaiaknál: a gáton rendesen alá alapozott betonút halad, vele párhuzamosan pedig kiváló minőségű betonút kíséri a gátat a folyóval átellenes oldalon.

A múzeumhajó szenzációs, környezete a Vág-holtággal nem kevésbé. Hogy milyen szúnyoginvázió lesz, az már idefelé várható volt, amikor a gáton egy-egy pillanatra megálltam fényképezni. Egészen apró, és szinte lusta rovarok, de szívókájukat tövig döfik égető csípésnyomot hagyva maguk után :-(.

A véradástól eltekintve nagyon eredeti a láda környezete is a holtágakkal, kis tavakkal, félszigetekkel. (A ládának adtam egy új, fekete nylont. A külsőt meghagytam, mert az rajta van a netes képeken.) A hajómalomról meg csak annyit, hogy tudtak már eleink is, voltak műszaki ötleteik, és meg is tudták valósítani acélipar nélkül ...

Komáromba visszafelé nem tudtam kihagyni, hogy ne Érsekújvár felé menjek: gyerekkoromban sokszor hoztak ide szüleim, mert anyai nagymamai ágon itt éltek rokonaink, akiktől valószínűleg a család ez ága örökölte a kerékpározás iránti szeretetet.

A kör nagyon szép volt, köszönöm a rejtést, és hogy a láda révén ősi földeken kerékpározhattam.

Utak a Vág gátjainVág
Érkezés a múzeumhozHídon
HajómalomFahíd - fahajó - famalom
Hajóorr és hídTorkolat fával
TalálatA Vág torkolata
vizag 2005.08.03 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.30
OK

Doric és Laszisz 2005.07.31 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
A malom és környéke a híddal nagyon tetszett, talán picit lehetne godozottabb. Szúnyogriasztó nem árt, akkor már csak a csalán marad!

 
kiralyek 2005.07.17 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Először toronyiránt, a bozóton át próbáltuk megtalálni, de nagyon nem ment! Aztán ráleltünk a holtág mellett vezető útra és onnantól nem volt megállás!

Ferencz család 2005.07.17 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
A Misztrál fesztiválról hazafelé tartva a második ládánk. Nagy élmény volt meglátni a fahidat!! Megkoronázta a hétvégénk eseményeit.

probi 2005.07.06 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.54
Süt a nap, a malom érdekes. A koo pontos.
Szunyog rengeteg.

zsoltok 2005.06.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Biciklivel mentünk Győrből,kicsit fárasztó volt az út ebben a hőségben.Út felett összeboruló fák.....na ilyenre ne számítson senki:-) szinte sehol nem volt árnyékos rész.Maga a város szép,rendezett nagy parkkal,szökőkuttal.A malom is tetszett a kocsmájával együtt ami nem is drága.:-)

megérkeztünka láda
sör és cola térképolvasássala híd
kivancsifancsi 2005.06.11 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.11
Jó délutáni kirándulás. A közelben volt dolgunk, gondoltuk, hogy megkeressük ezt a viszonylag új ládát.
A helyszínt már ismertem, sőt még az is felmerült bennünk, hogy ide rejtjük első ládánkat. Erről sajnos lemaradtunk, de nem baj :)
A híd és a malom nagyon tetszett. Rövid nézelődés után elindultunk a láda felé. A rejtek gyorsan meglett, de villámsebességgel kellett loggolni a rengetek szúnyog miatt.

Felirat a hídonEzen kell átmenni
Felirat a hídonKilátás a hídról
A hídZsuzsi és a malom
Víz :)Majom ... hööö,  akarom mondani malom
Zsuzsi a hídon 
kupec 2005.06.08 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Kellemes meglepetés volt a hely, köszönet a rejtőnek.

NZs 2005.06.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.03
A GCKOM multi közben ugrottunk el Gútára. A leírás segédpontjai sokat segítettek, nem lévén szlovákiai térképünk. Így legalább a sárga semmiben feltűnő ikonok vezettek utunkon.
A híd, a malom, a játszótér is tetszett. Koronát nem váltottunk, ezért a malmot és a vendéglőt csak kívülről láttuk.
A ládánál olyan sok szúnyog fogadott minket, hogy csak na! A közvetlen közelében fácánok fészkelnek, a kicsik éppen csak hogy tollasak. Mi is felriasztottuk őket, vigyázzatok rájuk, ha ide mentek!

hída team 2/3-a
malom
horrorbogártavirózsák
zsorzs 2005.05.29 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
A jó leírásnak köszönhetően hamar megtaláltuk a helyszínt. Nem tudtam betellni a látvánnyal, szuper jó hely!
Mielőtt részletesen megcsodáltuk volna az objektumot, megkerestük a ládát. 50 m-t mutatott a gps, amikor "gyanús" személy mászott ki a bozótból:-) Megismerkedtünk Hujberg-el, aki bicaját tolva éppen a helyszínt készült elhagyni. Ez úton is őszinte tiszteletem fejezem ki, hogy gps nélkül kereste meg ezt a ládát (is).
A röpke kesser találkozó után magam elé engedve kl-t, berontottunk a gazba. A tegnapi GCKENU hangyatámadás után azt gondoltam, nekem már semmi nem okozhat meglepetést, de tévedtem.... Tudjátok hogy mennyi komár (magyarul szúnyog)volt a ládánál? Ha nem, nézzétek meg!
A malom és a környéke nagyon tetszett, a velké pivo is (köszi kl). Ezt a helyet mindenkinek javasolni tudom, érdekes. Köszönet a rejtőnek!

Megjegyzés: az egyik képről arra lehet következtetni, hogy én tartottam kl sörét, amíg ő fényképezett..... (lásd: kl logjánál a képet)

kl és hujbergno comment
kl 2005.05.29 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Nagyon jó hely. De meg nem keresném gps nélkül [wapon beküldött szöveg]
Ez valami nagyon jól kitalált hely. Köszi.
Mindenki a saját sörét tartja.

Zsorzs 
hujberg 2005.05.29 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Csallóközi 93 km bicikli
(Komárom - Révkomárom - Keszegfalva - Gúta - Nemesócsa- Tany - Füss - Csicsó - Kulcsod - Medve - Vámosszabadi - Bácsa - Révfalu - Sziget)

A malom, a kocsma és az egész Kis-Duna környék nagyon tetszett. A ládát a pontok (malom, láda) koordinátái és a rejtek fotói alapján könnyen megtaláltam.
Be:-, Ki:-

A szúnyogmentes övezetben rövid beszélgetés a két prominens megtalálóval, aztán irány haza.
Délután már nagyon meleg volt. Még a szembeszélnek is örültem, mert legalább hűsített egy kicsit.

Jó túra volt, köszönöm a rejtőnek a helyet.
hujberg

A kocsmaFreddy (valószínűleg) a szúnyogosban írt a füzetbe
freddy 2005.05.26 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.07
Komarombol haromnegyed ora. [wapon beküldött szöveg]
A mai bicajozásomat Komáromban kezdtem. Teljesen sík volt a terep jól tudtam haladni. Érdekes ez a hajómalom, de kár, hogy az a csúnya város a háttérben elrontja a képet...
Visszafelé egy előttem menő teherautónak elszállt a bal hátsó kereke, még jó, hogy gyorsan kapcsoltam és nem a képemben landolt :)
Hujberg: Valóban :) A logolás kb 1.5 másodpercet vett igénybe előszedéssel és visszarakással együtt. Ennyi szúnyog valóban nem létezik!!!

 
jalso 2005.05.25 20:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.83
Szép és igen érdekes hely. A rejtés már nem annyira tetszett, bár lehet, hogy a rossz látási viszonyok zavartak. És biztos, hogy a szúnyogok is. ENNYI SZÚNYOG EGYSZERŰEN NEM LÉTEZIK!!!!

Este és Mihul a hídonPillantás a hídról
Mihul 2005.05.25 20:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.05
Látványos,de a láda szunyog haddal várt [wapon beküldött szöveg]

pörsing 2005.05.25 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
A Főváros elhozta az ezüstöt. Utoljára Tata és környékén ládáztam de mindig marad ahová nem jutok el. Már kigyüjtöttem a GCclmn,GCduna. két bábolnait és még mást is. 24-én este 6-kor láttam a neten az új ládát, mese nincs másnap ott a helyem. Az ajándék sapkára fájt a fogam, jó lesz bringázni, de lecsúsztam róla. Ezután elmentem a bábolnai ládákhoz majd megint át jöttem a GCclmn-hez és Párkánynál mentem haza.

Zsézsé 2005.05.24 19:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Egy gyorsan megszervezett kirándulás keretében kerestük meg a még szűz ládát. Nagyon tetszett a fedett fahíd és persze a vízimalom is. Nem is gondoltam, hogy ilyen is létezik.
Jó volt a rejtés, és a szunyogok állandó támadása közepette gyorsan loggoltunk.
Köszönjük szépen.

G&C 2005.05.24 18:12 - Egyéb
Nezzetek meg a kepeket mielott elindultok, mert a kepen a rejtekben benne van a lada, megsem latszik ezert 3-as rejtes.
Ha csalanba futtok akkor valoszinuleg rossz iranyba kozelititek meg, mert mezitlab csalancsipes (szunyog nem) nelkul is megtalalhato.

A rejtek a ladaval tavolrolA rejtek a ladaval kozelrol
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]