geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1240. Parajdi Sósziklák (Erdély) (GCPASO)

Indulás a parkolóból

Indulás a parkolóból

A Korond völgye

A Korond völgye

Ez vajon só vagy hó?

Ez vajon só vagy hó?

Közel a ládához

Közel a ládához

Egy kicsi sóbarlang

Egy kicsi sóbarlang

"Sókarfiol"

"Sókarfiol"

Sótüske a láda közelében

Sótüske a láda közelében

Sószikla a földben

Sószikla a földben

A parajdi helyi járat

A parajdi helyi járat

Az új rejtés

Az új rejtés
Szélesség N 46° 32,517'
Hosszúság E 25° 7,180'
Magasság: 490 m
Megye/ország: Románia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.07.29 11:26
Megjelenés időpontja: 2005.08.04 23:00
Utolsó lényeges változás: 2020.09.21 10:02
Utolsó változás: 2020.09.23 10:26
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Viri és Zazi
Felhasználó: perRetZ
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1500 m
Megtalálások száma: 326 + 8 sikertelen + 12 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP:
A felvezető ösvény a völgy alsó részén, a BAL oldalon bevezet a fák közé!!
A Sószoros két fő irányból közelíthető meg, a Korond patak folyásirányát figyelembe véve van egy felső és egy alsó bejárat. A felső bejárat a település Székelyudvarhely (Odorheiu Secuiesc) felőli részén található, parkoló, méz-árus valamint üzemanyagtöltő állomás található ennek közelében. Ez esetben mindig a patak jobb oldalát követve jutunk a láda közelébe. Ez hosszabb gyaloglást és nagyobb szintkülönbséget jelent, időszakos terepakadályok, kisebb földcsuszamlások esetén létezik híd, amely a tuloldal elérését szolgálja.
Az alsó bejárat a Wellness és a Régi Bánya közelében, Parajd Alsósófalvát érintő részén van, itt parkoló, wc és térképes információk várnak, rövidebb a táv és minimális a szintkülönbség. A víz bal partján haladunk, folyásiránnyal szemben, van egy második híd is a közelünkben, ha akadályba ütközünk és kerülni kell.
A láda új helye a FÁK KÖZÖTT keresendő a völgy BAL oldalán, egy fenyő tövénél, ágakkal és levelekkel álcázva, kb 34-35 méterre a régi rejtéstől, kis ösvény vezet arra.


A ládába TravelBug nem helyezhető.

FIGYELEM!!!
A helyi törvények értelmében belépős lett a természetvédelmi terület. Felnőtteknek fejenként 8 RON a belépő, gyerekeknek 4 RON, van csoport és nyugdíjas kedvezmény. A bevételeket a terület fenntartására, védelmére és promóciójára fordítják!


A láda a termeszetvedelmi gondnokságot végző Sóvidék Hegyalja Turisztikai Egyesület engedélyével rendelkezik.


2020.09.20. Dósa Levente, Parajdról fantasztikus segítséget adott a láda meggyógyításához. Új helyre rejtette, ösvényt vágott hozzá és még a ládaoldal aktualizálásában is segített. A közösség nevében köszönöm. tapiapi/ládadoki/
2016.07.12 - Ládakarbantartás
Új láda, rögökkel álcázva.
2013.10.12 - Ládakarbantartás
A láda egy méterrel odébb/lennebb került. Remélem a szarka nem talál rá.
2013.08.03 - Ládakarbantartás
A láda újra kereshető.
2013.03.29 - Ládakarbantartás
A láda újra kereshető, remélem jó sokáig várja látogatóit.A parajdi sóbányát sokan ismerik, de a parajdi sósziklákat már kevesebben. Ezen szeretnénk változtatni ezzel a ládánkkal. Erdély egy szép vidékére invitálunk benneteket, a Parajdi Sóhátra.

"...A területen jellegzetes sókarsztjelenségeket figyelhetünk meg. A felszínen dolinák, víznyelők találhatók, azokon a területeken pedig, ahol a só kibújik az üledék-takaró alól, oldásbarázdák, karrok tüskéi ékesítik a sósziklákat. A sósvizű források mentén gyakoriak a sókivirágzások. Ezek a formák azonban nem időtállóak, folyamatosan képződnek és tűnnek el...
...Száraz időben távolról a sósziklák hófehérnek tűnnek, míg a páratartalom növekedésével szürkés színben pompáznak..."
(Parajd központjába kihelyezett ismertető tábla)

MEGKÖZELÍTÉS:
Marosvásárhely (Targu Mures) felől az E60 vagy 13 sz. főúton Balavásárnál (Balauseri) forduljunk balra a 13A útra Székelyudvarhely (Odorheiu Secuiesc) felé. 43 km megtétele után érünk Parajdra (Praid). A láda megtalálásához ajánlott parkolót ebből az irányból, a településen áthaladva érhetjük el. Haladjunk tovább és a Parajd vége táblát követő bal kanyarba kell leparkolni.  N 46° 32,642' E 25° 7,702' 524 m [GCPASO+parkoló]
Csíkszereda (Miercurea Ciuc) felől a 13A úton kell elindulni Székelyudvarhelyen (Odorheiu Secuiesc) keresztül érhetjük el Parajdot (Praid), ám ebben az esetben a település előtt lesz a parkoló.

A parkolóból, gyalogosan, egy kisebb lejtőn vezető földúton kell tovább haladni észak felé. Lehet egy kicsit rövidíteni, ha célba veszed a  N 46° 32,487' E 25° 7,497' 509 m [GCPASO+dombtető] pontot. A dombtetőről, elénk tárulnak a parajdi sósziklák.

Innen tovább ajánlatos végig a patak jobb oldalán haladni a láda irányában, jól járható ösvények vannak, felesleges átmenni a bal oldalra majd a vízen átkelni.
A másik megközelítés a Sóbányától vezet a Bánya útján a Alsósófalva irányába, jobb oldalunkon a Parajdi Wellness épületei, parkolója - vele szemben kis híd található a Régi Bányához, amely őrzött terület viszont gyalog áthaladhatunk és a patak bal partján, egy ösvényen maradva gyorsan a láda közelébe érhetünk. Parkolni a Wellness parkolójában, néhány közeli magán-parkolóban és a kis híd utáni részen lehet, ezek elérhetősége / programja változó, a nyári szezonban rendszerint zsúfoltak.

Érdekesség a sószikla  N 46° 32,530' E 25° 7,196' 501 m [GCPASO+1szikla] ládához közeli részén található egy akna bejárata  N 46° 32,539' E 25° 7,223' 501 m [GCPASO+bejárat], érdemes megnézni.

Tovább haladva a kis patak partján további szép sósziklákat fedezhet fel az arra járó  N 46° 32,515' E 25° 7,140' 495 m [GCPASO+2szikla]. A  N 46° 32,479' E 25° 7,080' 478 m [GCPASO+2elágazás] elágazásban jobbra kapaszkodva további érdekes képződmények tárulnak a kíváncsiskodók elé, itt juthatunk fel a sósziklák tetejére is.
Az ösvényen tovább sétálva egy kimerült bánya lezárt bejáratához érünk  N 46° 32,493' E 25° 6,840' 495 m [GCPASO+Volt bánya], majd tovább menetelve és mindig a jobb oldali utat választva, beérhetünk Parajdra. Figyelem!!! A megadott ponton túl az út egy cigány-telepen halad át. Erre mindenki számítson, aki ezt az utat választja.

PARAJD:
"Parajd Hargita megye nyugati felén fekszik, a Görgényi havasok lábánál, a tengerszint felett 580 m magasságban.

A környék fő attrakciója a Sóbánya, melyet már a rómaiak is ismertek, sótartaléka elég volna a világnak 400 évig. A kitermelt kamrákat gyógyászati és turisztikai célokra alakították ki. Ezeknek az embereknek, akik 4 órát vannak lent a föld alatt, kialakítottak futball pályát, a gyerekeknek játszóteret fa játékokkal, sózót (itt a gyerekek nem homokoznak, hanem sóban játszanak), büfét, ahol megihatnak egy finom forró teát és haraphatnak valamit. És nem csak ennyit, hogy növeljék a gyógyulás esélyeit, fokozva a fizikai hatást egy pszihológiai hatással, "építettek" egy - a világon egyedülálló - ökumenikus kápolnát, ez lett a bánya büszkesége. Itt nem csak istentiszteleteket, miséket tartanak, hanem koncerteket is. Előadtak itt régi- és klasszikus zenét, kórusok- és egyéni előadók léptek fel.

A falutól 6 kilométerre van a székelyek egyik legrégebbi vára: Rabsonné vára. A legenda szerint a három testvértündér (Rabsonné, Tartód, Firtos) egyike építtette, aki az ördögtől kért egy olyan alagutat, amelyen ő Gyulafehérvárra (150 km) ment volna a misére. Egy olyan rövid alagutat, hogy harangoztak már, mikor ő még fésülködött a várában, és mégis elért a misére. A fizetség két hegy ezüst és egy hegy arany lett volna, de amikor a fizetés napja eljött, Rabsonné két ujjára egy-egy ezüst érmét, a kettő közé pedig egy aranyat tett. Látva az ördög, hogy rászedték, mérgében elrontotta az alagutat. A pikánsabb változatot helyben hallhatják. Mai napig is keresik ennek a tündérnek az elrejtett kincseit.

Nem unatkozhatnak itt a turisták, csillagtúrákat is lehet szervezni ebből a községből, ellátogatva olyan helyekre, melyek nem csak ország szinten, de világ szinten is ismertek, mint például Korond, ahol a fazekas mesterség első munkafázisait lehet látni, el egészen a kész termékek látványos eladásáig, Farkaslaka Tamási Áron szülőházával, Székelyudvarhely Orbán Balázs emlékművével, Csíkszereda környező katolikus falvaival, Tusnád borvizeivel, Szent Anna tó legendájával, Bálványos kéngödrével, ásványvizeivel, legendás várával. Más irányt választva eljuthatnak Gyergyóba (örmény templom), a Gyilkos-tóhoz, Békás-szorosba, hazatérhetnek Borszéken és Toplicán keresztül."
(praid.ro)

Sóvidék hivatalos honlapja

Szállások a környéken

A parajdi sóbánya honlapja

Parajdi Sóbánya

Látogatási idő:
Van nyári illetve téli program, ezt legpontosabban a bánya weblapján (salinapraid.ro) találjuk meg, hétvégén és ünnepnapokon meghosszabbított program van érvényben. Látogatás időtartama 1-2 óra.

Érezzétek jól magatokat Parajdon!
Viri és Zazi'
Állapot: kereshető

KRW értékelés (224 db): környezet: 4.79 rejtés: 4.37 web: 4.73 átlag: 4.63

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


tapiapi 2020.09.21 10:06 - Egyéb
Dósa Levente, Parajdról fantasztikus segítséget adott a láda meggyógyításához. Új helyre rejtette, ösvényt vágott hozzá és még a ládaoldal aktualizálásában is segített. A közösség nevében köszönöm. tapiapi/ládadoki/

tapiapi 2020.07.07 15:00 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


tiktak 2020.07.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Szuper hely, sajna a rejtésnél nagy sárcsuszam lett, nem küzdöttünk vele, de az egész hely csodálatos volt! [Geoládák v3.4.1] Esetleg egy elfogadást kérhetnénk?

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.08.26 18:51]

20200706_104856 
WonderGo 2020.06.14 11:51 - Nem találtam meg
Fél óra és 20 méteres körzetes keresés után nem találtam meg. Nehéz eljutni a helyre, úgyhogy egyáltalán nem ajánlom a keresését. [Geoládák v3.4.1]

Tomika66 2020.06.14 10:33 - Nem találtam meg
Sajnos másfél órás kis "túra" után, a nagy sárban felmászva sem sikerült megtalálni a ládát, pedig a leírás pontos volt, de a láda mégsem volt az adott fa alatt, fél óra keresés után sem sikerült megtalálni. Az utolsó megtalálás óta valószínűleg a láda eltűnt, kérem utána nézni és megvizsgálni. Köszönöm.

hamboglarka 2019.09.28 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.18
Itt voltam (fotón a hátam mögött kellene lennie a ládának), sáros, csúszós volt a domboldal, a fák között meg nem találtam ösvényt, de Apu nem engedett felmászni. Fogadd el kérlek!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.07.14 20:30]

20190928_132121 
Jenci&Timi 2019.09.10 18:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést
Sajnos írni nem tudtunk bele mivel helytelen visszacsomagolas miatt el van ázva a papír!

????[Geoládák v2.2.5]

panysti 2019.08.15 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

vbzsli 2019.08.15 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. A log [g:hu 1.6.4]

GYEZegzug 2019.08.09 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.45
Köszi szépen a lehetőséget. Többet otthonról.

Beene 2019.07.31 11:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szőkekapitány 2019.07.29 16:51 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

lovagias 2019.07.29 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Senator62 2019.07.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.99
O. K. Megtaláltam.

kobcikrajci 2019.07.23 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.64
Székelyföldi barangolás 7/4. Igazi élmény ennek a tanösvénynek a végig járása, só itt és ott, változatos formában, testközelből, érthetően (és magyarul is!) tálalva. A láda megszerzése kicsit macerás, de előbb-utóbb rájöttem, hogy hol kellett volna felfelé indulnom érte. (Tábla mögötti magas füves részen.) A doboz elázott, de a jelszó (még) olvasható.
Közben a belépő díj 8 és 4 lej lett, illetve csak 10-18 óráig látogatható. A bánya felől is van pénztár, ott is be lehet menni. A táblák számozása kicsit összekuszálódott, de a természeti jelenségek így is jól követhetőek.

-1-2
-3-4
szollosi73 2019.06.26 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Megvan!
A parajdi sóbánya után átautóztunk az ajánlott parkolóba, onnan sétáltunk el a sósziklákhoz. A pataknál amikor kibukkantunk ijedt gyerekek néztek ránk, azt hitték medve mászik ki a bokorból, de csak mi voltunk, erre mi ijedtünk meg, hogy itt is medvék grasszálnak, innentől még óvatosabban mászkáltunk. A fürdő résznél a lányok iszappal kenegették magukat, míg mi Józsi barátommal neki indultunk a túloldalnak, de helyiek szóltak, hogy szerintük ne erőltessük, mert több medve is van a völgyben, nem jó zaklatni őket. Ez nem hangzott túl jól, így a ládát csak messziről néztük, szerencsére a rejtő kedvesen kisegített minket a jelszóval. A hely fantasztikus, nagyon megéri megnézni.
Köszönet.

Parajdi Sósziklák (Erdély)-1Parajdi Sósziklák (Erdély)-2
Parajdi Sósziklák (Erdély)-3Parajdi Sósziklák (Erdély)-4
Parajdi Sósziklák (Erdély)-5Parajdi Sósziklák (Erdély)-6
Parajdi Sósziklák (Erdély)-7Parajdi Sósziklák (Erdély)-8
Parajdi Sósziklák (Erdély)-9Parajdi Sósziklák (Erdély)-10
Parajdi Sósziklák (Erdély)-11Parajdi Sósziklák (Erdély)-12
Parajdi Sósziklák (Erdély)-1Parajdi Sósziklák (Erdély)-2
Parajdi Sósziklák (Erdély)-3Parajdi Sósziklák (Erdély)-4
Parajdi Sósziklák (Erdély)-5Parajdi Sósziklák (Erdély)
Reggel 2019.06.26 14:53 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

lovasvadasz 2019.06.07 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Ezúttal a bányát kihagyva szerettünk volna valami újat felfedezni. A láda által sikerült is és nekünk jobban tetszett, mint a sóbánya, ráadásul ingyen mentünk be :D
Mire a láda meglett, asszony végignyalta az összes vizet és követ, hogy biztosan sós-e?!
Gyönyörű kis "kanyon", köszönjük, hogy megmutattad!

Szekat 2019.05.24 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ziziperec 2019.05.24 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A láda szétázott karbantartás igényel. [Geoládák v2.2.5]

Husky_kutya 2019.05.24 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

BngCng 2019.04.10 09:04 - Megtaláltam
Osztálykirándulás termése. Gyönyörű hely. [Geoládák v2.2.5]

Takijs 2018.09.04 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Márta 2018.08.22 20:00 - Megtaláltam
Ėlmėny volt, köszönjük!

Sango 2018.08.08 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Köszönjük! A sósziklák jobban tetszettek a gyerekeknek mint a zsúfolt sóbánya.

dovenyi 2018.08.07 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
A Székelyudvarhely felőli parkolóban kíméletlenül beszedtek tőlünk felnőttenként 8, gyerekenként 4 lejt, de végülis megérte. "Adományjegy" - áll a bilétán, és elvileg a helyi turisztikai egyesületnek megy. Az úriember egy rövid ismertetőt is tartott, a túra után is elbeszélgettünk vele.
Maga a rejtés megkövetel némi dzsungelharcot vagy falmászást. A doboz nagyon nehezen nyílt ki, ennek ellenére rendesen be volt ázva.
Amire érdemes készülni, hogy 1-2 órát simán elsétálgat az ember a katlanban, és mivel mi nem gondoltunk bele ebbe, rákvörösre égve fejeztük be a túrát. Utána jól esett a sóbánya 16 foka, de az meg egy nagy bazár lett, mióta utoljára itt jártunk, szörnyű... Nem tudom, hogy sírnom vagy nevetnem kellene-e azon, hogy még masszázsfotelt is vehetsz lent.

KálmánCsalád 2018.08.05 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Köszöni a rejtést a Kálmán Család!
Parajdon eltöltött napok alatt hiba lett volna kihagyni. Remek hely!

mepetya 2018.07.19 14:40 - Megtaláltam
Nem volt egyszerű megközelíteni, sokat esett mostanában. A sóvölgy sem mutatta azt a szép fehér világát, sajnos. Köszi a lehetőséget!

antonia03 2018.07.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Tavaly már járunk itt, de akkor valamiért kimaradt. Most pótoltuk :)

Balaci 2018.05.30 14:35 - Megtaláltam
Szép volt, jó volt, megvolt. Közös találat Borsóval, köszönet.

fodor8peter 2018.04.18 10:30 - Megtaláltam
Hatalmas élmény a sószakadék! Sokkal jobb, mint a bánya (a tordai közelébe sem ér).
Mi északról közelítettük, itt nem szedtek belépőt, viszont építkeznek ezerrel. A leírásban említett telep már a múlté, most wellness panziók épültek a helyén. 1998-ban jártam itt először, akkor még tényleg az volt, igen óvatosan közlekedtünk.
A láda a helyén, ahova Lee rejtette.

LeeVelek 2018.01.28 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltam, pontosabban megmentettem és újra rejtettem a ládát, kb. két méterrel odébb ( feljebb ) lett elhelyezve egy üregbe és megfelelően álcázva. Ottjártam előtt egy kisebb földcsuszamlás által beomlott az a rész ahol eredetileg rejtve volt. A ládát az agyagos föld és hó borította, gyakorlatilag tíz métert csúszott befele a hegyoldalon. Tartalma kissé nedvesnek bizonyult de a doboz ép és nem kell cserélni. A láda internetes adatlapján több Parajdra vonatkozó információ nem friss, ezért bátorkodom majd a természetvédelmi terület új gondnoksága nevében / képviseletében felvenni a kapcsolatot a rejtőkkel. Kérném addig a ládakarbantartásnál megjelölni a logot. A láda él és virul, bátran kereshető, a helyi emberek vigyáznak rá és figyelemmel követik a láda állapotát.

SoszorosSoszoros
Soszoros 
sáriék 2017.12.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Kimerítő túra volt :D Sajnos a ládát mi sem találtuk meg :( kérlek a képek alapján fogadd el a megtalálást . Üdv: sáriék ,köszönjük a lehetőséget !

[Jóváhagyta: perRetZ, 2018.01.22 14:15]

20171229_13080820171229_132018
20171229_13202020171229_132025
20171229_13224320171229_132248
20171229_13420620171229_134208
20171229_13524220171229_135254
20171229_13551720171229_135519
Macska-Bagoly 2017.08.07 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Megtaláltuk erdélyi nyaralásunk alatt. Ez az első erdélyi ládánk. A vásári zsibvásár hangulatát árasztó, egyébként monumentális parajdi sóbánya látogatása után mentünk el a sószikklákhoz, végre, a természetbe.
Köszönjük a rejtést.
"Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk!"

sókristályoksószikla
Látkép közel a rejtekehez 
Tiszaparti 2017.08.02 12:45 - Megtaláltam
A ládát én sem találtam meg. A fenyő alatt volt egy rejteknek alkalmas üreg, de láda nélkül. (Lehet, hogy nem a leírt helyen van?)
Sajnos mi is rossz irányból közelítettünk mert a sóbányánál egy molinó erre irányított. Így fizethettük a belépőt. Mint kiderült a másik oldalon nem volt jegyszedő, simán be lehetett sétálni. Amúgy már 8 RON a felnőtt belépő.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2017.08.24 06:33]

DSCF4873DSCF4874
DSCF4882 
graffz 2017.07.31 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Pet 2017.07.27 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Erdélyi családi nyaralásunk közben találtuk.
Köszi a rejtést.

kanyazoltan 2017.07.15 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.A láda nincs meg, fényképeket küldök később wifiközelből. Kérlek fogadd el a találatot. [g:hu 1.5.3z] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: perRetZ, 2017.07.20 08:36]

IMG_20170715_152551IMG_20170715_152600
IMG_20170715_153110 
JAck:66: 2017.06.21 15:26 - Megtaláltam
Székelyföldi nyaralás 24/30.

A bányában már jártam, de ez bizony sokkal izgalmasabb volt. Ott a turistákat csuklósbusszal tonnaszámra hordják befele és minden korlátozott vagy fizetős, itt szabadon lehet szívni a friss levegőt és nyalni a sót. :-) Van még kérdés? A láda rendben van, bár a rejtek nem tűnik túl tartósnak, egy nagyobb eső és szél után könnyen kihullhat a fa gyökerei közül.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2017.07.03 10:19]

P6210101P6210102
Szabó família 2017.06.21 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

benist 2017.06.05 15:15 - Megtaláltam
Kis séta a völgybe, nagyon érdekes vidék. Én végig a patak láda felöli oldalán mentem a kitaposott ösvényen. A láda földön volt, visszatettem a gyökerek alá.

szocsmarci 2016.08.12 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Amikor a családdal voltunk, akkor nem volt jó a GPS. Kimentem pár nap múlva jó GPS-szel, de nem lett meg. Talán az eső utáni csúszós út, talán a fák közti pontatlan GPS, talán az ügyetlenségem - vagy mindhárom együtt.
A keleti oldalon nem kellett fizetni (legalább is péntek reggel 9-kor még nem). A nyugati oldal fizetős volt, a régi bánya bejárat mellett. Sajnos a bánya bejárata körbe van kerítve, de amit mutat magából az impozáns, és kicsit ijesztő is. A lengő hídon átkelni nem minden veszély nélküli, főleg megáradt patak mellett. Sajnos a sok eldobált papír zsebkendő kicsit ront a táj varázsából. A hely maga szép, a ládát mindenképp megérte itt elhelyezni. Talán kicsit könnyebben elérhető ponton is elhelyezhető lett volna, mert a fák közti ösvényt szerintem csak felülről lehet megtalálni, alulról csak balról adja magát az út.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2016.08.12 10:15]

Anyával és AndrissalÉrdekes a só. Mint a hó.
Só hóMilyen lehet télen?
Frankie Family 2016.07.30 11:50 - Megtaláltam
Sajnos nem lett meg. :-(
Nagyon bosszantó a dolog. Az "ösvény" kezdete nem igazán nézett ki annak, így inkább erős bozótharc után, jobbról kerülve értem el a csapást. Felkapaszkodtam a vízmosáson, megtaláltam a ferde fenyőt is, de az az alatta levő üreg üres volt! Persze az utolsó logok nem voltak letöltve a telefonon, így visszaolvasni sem tudtam, hogy valóban ez az a fa... Utólag láttam, hogy előző nap még megvolt a rejtés...

Kérem a Rejtőt a képek alapján a találat elfogadására. Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: perRetZ, 2016.08.03 09:30]

20160730_11505220160730_121312
nemethl.mino 2016.07.29 11:39 - Megtaláltam
Tűző napsütésben, mintha a sivatagban lennénk..
(sajna az ember-állatok - papírral letakart - nyomaiba úton-útfélen belebotolhatunk, nézzetek a lábatok elé !)

A hely nagyon érdekes, impozáns
A bátrabbak akár iszapfürdőre is benevezhetnek, van kialakított rész (mi erre nem készültünk), és a láda eléréséhez is jócskán kapaszkodni kellett.

köszi a rejtés t !

Némethék 2016.07.28 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bigmick 2016.07.21 11:53 - Megtaláltam
Átküzdöttük magunkat a turistáktól hemzsegő falun, majd a régi sóbánya felől közelítettünk. A láda gyorsan meglett.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.3a] [wapon beküldött szöveg]

GCPASO_20160721114938.jpgGCPASO_20160721120422.jpg
Maszat1 2016.07.13 21:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2016.07.11 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
A láda gyakorlatilag megsemmisült. Megtaláltuk a fedelét és néhány cetlit. A jelszavas is köztük volt. Betettük kis nylon tasakba, és viszaraktuk a fenyő alá. Egyebet nem tudtunk tenni. Szerintünk nem emberi kéz tehette. Talán valahogy kicsúszott a rejtetkből. Az agyagöntésen össze-vissza hevertek a papírdarabkák.

Itt töltöttünk pár napot Parajdon, az itteni bázisról indulva fedeztük fel a környék látnivalóit. A sószikláknak késő délután indultunk neki, tekintettel a rekkenő hőségre. Az ajánlott útvonalon közelítettünk. Sajnos, a gázló már nem létezik, ezért Lvivel kettesben visszamentünk a függőhídhoz, és a patak másik oldalán induló ösvényen közelítettünk. Mire a sziklákhoz értünk, a többiek már mezítláb megoldották az átkelést. A rejtés eléggé gázos most, a fent leírt módon próbáltuk rendbe hozni. Utána jól körülnéztünk a környéken, aztán mentünk vissza a szállásra vacsorázni. Tökig leizzadtunk, összecsíptek a szúnyogok, de a hely minden küszködést megért! Na, a szálláson már kellemes hőmérséklet volt.

IMG_3688IMG_3710
IMG_3727IMG_3720
sala 2016.07.06 14:32 - Megtaláltam
Leszüreteltük, virtuálisan strandolás után, bányázás előtt. ezért már nem volt kedvünk fizetni, kérem a megtalálás elfogadását [iGC] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: perRetZ, 2016.07.07 07:21]

sóvidéki strandolásbrothers in mines
agedma04 2016.07.02 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! Izgalmas volt a patakon átkelni, híd nélkül, de soha kellemesebb talpmasszázst. :)

Évi&Zoli 2016.05.19 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Nagyobb élményt jelentettek ezek a sziklák mint a sóbánya mesterkélt látványosságai. A láda teljesen le van amortizálva,tettünk bele egy új logfüzetet a papír cetlik helyett és tollat is kapott mert az sem volt benne. Köszönjük!

20160519_095532 másolata20160519_103645 másolata
20160519_11354720160519_115031
20160519_12040620160519_121634
kl 2016.03.13 10:20 - Megtaláltam
Itt jártunk...mindket hidat elvitte az aradas. Jobbra kerulj [wapon beküldött szöveg]

image 
salki 2015.09.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.30
Koszonjuk.

Csuek 2015.09.03 18:20 - Megtaláltam
A ládát nem sikerült megtalálni. A patak túlpartjáról rájöttem, hogy rossz fák között mentem fel. A kép alapján szeretnénk kérni az elfogadást.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.09.11 07:31]
Köszönjük az elfogadást.

20 évvel ezelőtt itt teljes csend és nyugalom volt. Igencsak meglepett bennünket az itt lévő tömeg és zsibvásár. Lementünk a barlangba is ha már itt jártunk, de a sósziklák sokkal inkább nekünk való világ.
A szikláknál belépőt nem szedtek,a kiépítés mértékét is sikerült jól eltalálni.
Szerencsénk volt az időjárással is, néhány napja már nem esett, így nagyon szépen kifehéredtek a sziklák és a meder.

 
reprocesszor 2015.08.21 15:55 - Megtaláltam
Erdélyi kalandozás közben.
A sóbánya meglátogatása után természetesen megnéztük a sósziklákat is. A dombtetőn parkoltunk, majd lesétáltunk a réten át.
Nagyon szép az egész völgy, nem is számítottam rá, hogy ennyire látványos lesz.
Amíg a lányok a patak partján pihentek, én felmásztam a ládáért, de sajnos csak a hűlt helye lett meg.
Viszont így egy olyan sófalat is láthattam amit lentről nem igazán lehet.
Kérnék egy jelszó nélkülit!

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.08.31 10:58] Köszi!

Judit és Béla 2015.08.19 17:00 - Megtaláltam
Ystrayjal közösen kerestük. Kérünk, Ystray fényképei alapján fogadd el megtalálásnak.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.08.22 20:17]

ystray 2015.08.19 00:00 - Megtaláltam
Sajnos a láda közelébe nem tudtunk eljutni. Több napos esőzés után dagonyává vált a terep, és csúsztunk rendesen. Néhol tényleg életveszélyes volt így.
Béláékkal voltam.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.08.21 10:55]

 
Jani69 2015.08.15 16:25 - Megtaláltam
Csodálatos környezet, ezt nem szabad kihagyni. Köszönjük a rejtést.

oktobence02 2015.08.14 12:24 - Megtaláltam
A hely megvan, a láda nincs. Gátat építettünk a patakon, iszapoztunk.
Bonifert+Földesi család
u.i. jovahagyast kerunk [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.08.17 06:46]

KakukkOK 2015.08.13 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Erdélyi nyaralásunk ivói állomásáról kerestük fel Parajdot, előbb a sósziklákat, majd a bányát néztük meg.
Az autót az ajánlott parkolóhelyen hagytuk, a sósziklák megközelítése közben gyönyörű virágos mezők között vezetett utunk, sok gólyát láttunk.
A sósziklákat mindenképp érdemes felkeresni, meglepő hogy a sós környezet ellenére is milyen élővilággal rendelkezik!
Amikor mi voltunk, nem szedtek belépőt.
Köszönjük a rejtést! Azt még megjegyeznénk, hogy nem találjuk a legjobbnak, igen meredeken kell mászni, ráadásul forgalmas részen van, ahol sok járókelő figyeli, hogy hova igyekszik felfelé az ember.

 
Nyunyesz 2015.07.31 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Kegyetlenül eláztunk. Biztos csak azért mert későn értünk az időjós részhez...
A sárban nem próbáltunk feljutni, kép alapján kérjük az elfogadást!
Köszi!

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.09.11 07:32]

Ázva 
cipollino 2015.07.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Közös keresés Vironiával. A Sóvölgyben jártam már, de azért most is tartogatott meglepetést.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.08.10 06:45]

Vironia 2015.07.26 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Gyönyörű ez a sóvölgy! Cipollinóval besétáltunk, átgázoltunk a patakon, felmásztunk a sziklákhoz. Sajnos a ládikát nem sikerült elérni! Kérem szépen a képek alapján a találat elfogadását! Köszönet a rejtésért!

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.08.04 11:24]

 
ocsike78 2015.07.13 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Erdélyi utunk utolsó ládája. Pár méter hiányzott, hogy meglegyen. A víz koptatta sósziklák borotvaélesek voltak, így jobbnak látszott, hogy nem kockáztatok. A közeli információs táblán sem javasolják a sósziklák megmászását.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.07.21 09:52]

 
blacky01 2015.07.05 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.72
köszönjük, csodás a környék

épül az új hid
Domos 2015.07.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.55
Nagyon szépek a sósziklás!

Fecaxxx 2015.06.29 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.00
Megtaláltuk,ha kissé nehezen is! A láda megközelítése leírás nem teljesen pontos: a folyón való átkelés nem megoldható,nincsenek már ott a kövek!
A díjszedés se működik már!
FEMOLINO

szentkereszty 2015.06.24 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
A remek sóksziklák között bóklászva a láda is előbukkant.

 
Kukucsi 2015.06.14 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

petiba 2015.06.14 11:26 - Egyéb
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Ismét erre jártam... Újabb, szép részeket fedezünk fel (sódolina, séta a patakban, iszappakolás, ...), s közben a helyiekkel is sikerül beszélgetni. A pénztár most is zárva volt. (Bár most is a Parajd és Felsősólak közötti útról indultunk.)
Most Zsuzsi és Zsozsó társaságában ládázok, kirándulok, pihengetek. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCPASO_20150614111059.jpgGCPASO_20150614111148.jpg
GCPASO_20150614112642.jpgGCPASO_20150614113126.jpg
GCPASO_20150614114219.jpgGCPASO_20150614114241.jpg
emmerwald 2015.05.26 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.84
Köszönjük az invitálást, jövünk máskor is!

vadvirsli 2015.05.25 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Ági&Márk&Bálint

nóri269 2015.05.04 18:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

petiba 2015.05.04 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Gyönyörű a tanösvény, s nincs is díja szezonon kívül.
A 9.d-sek nagyon jó ládászok lesznek... :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCPASO_2015054175452.jpgGCPASO_2015054175752.jpg
navigaator 2015.05.03 00:00 - Megtaláltam
-

Mariannaaa 2015.03.26 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Kedves Rejtő!

A marosvásárhelyi orvosi konferencia keretében kirándulásokra is volt időnk, ennek keretében kerestük fel Parajdot. Nagyon jól éreztük magunkat miközben végig mentünk a tanösvényen. A bátrabbak még iszapfürdőztek is (a március ellenére). Csodálatos vidék, csodálatos képződmények! Köszönjük a rejtést!

Üdv:
Mariannaaa és kompaktor

kompaktor 2015.03.26 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Jelentem, a láda él, és virul! :-)

Erdélyi tartózkodásom egyik első élménye volt a sószoros végigjárása és a láda megtalálása. Szakszerű idegenvezetés mellett barangoltuk be az igen szép környéket, amiről sok érdekes dolgot tudhattam meg.

Egy szusszanásnyi szünetben felloholtam a ládához, mellyel az új GPS-emet is felavattam. :-)

A meglepően jó időnek köszönhetően többen kipróbálták az iszapfürdőt a csoportunkból. Csak ajánlani tudom, jó móka! :-)

Köszönöm szépen a rejtést!

bandiby 2015.03.25 00:00 - Megtaláltam
A patak vízszintje miatt nem tudtam átkelni rajta

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.03.29 15:43]

Skalp 2014.10.26 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.12
A parajdi sóbányához régi rossz emlékek kötnek. Jó pár éve az utolsó busszal mentünk le páran, lent már csak mi voltunk, s amíg nézelődtünk, párszor ránk oltották a villanyt. Hanyat-homlok rohantunk a lépcsőkön vissza a buszhoz miközben megint leoltották a villanyt fél percekre. Lógó nyelvvel ugráltunk fel a buszra, ahol a rajtunk röhögő román munkások várták már az indulást.
Szóval jó, hogy most kívülről láthattuk a sóhegyet, mert nem igen kívánkozok oda le többet. Nagyon érdekes volt a közelről havas fenyvesekre hasonlító kirakódás. A dagonyás fürdő is "érdekes" lehet teltház idején. Most senki sem hempergett a hideg sós lében.
Ja, a ládát nem találtuk a helyén, de elég egyértelmű volt hogy hol lehetett.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2014.12.26 13:01]

boszorkányok 2014.10.26 00:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett!

[Jóváhagyta: perRetZ, 2015.07.16 13:59]

 
Sziporka 2014.10.24 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.15
Megtalálta Regő, Bori, Ábel, Levente és Szilvi; Ildikó és Ignác logisztikai támogatása mellett. A rejtés kiváló, a környék gyönyörű, érdemes volt kitérőt tenni. A patakon viszont átkelni nem lehetett, pedig a kövekre még pallót is rakott valaki. A megtaláláskor a patak elég bővizű volt és sebesen folyt. Megpróbáltunk átkelni, de hamar kiderült, hogy lehetetlen. A másik partról sima túrázók (nem a ládát keresték) is feladták. Nem úgy mi a keresést, kerültünk egy jó nagyot, hogy a másik partra jussunk és visszamentünk. Megérte. Sarcot biztos csak nyáron szednek. Fel voltunk rá készülve, de nem volt semmi akadály. Köszönjük.

kawalaja 2014.09.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.62
Köszönöm!

Káposzta napok Parajd
 
TothTi 2014.09.28 10:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Nagyon érdekes.

otisz21 2014.09.21 19:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a környék. Sajnos a láda nem lett meg. Pedig nagyon közel jártunk, már kb. 10-15m-re, de mivel nagy esők voltak előző napokon az agyagos domboldalon nem tudtam továbbmenni, nagyon csúszott. Megküzdöttünk érte, de végül is fel kellett adnunk. Kérem a találat elfogadását, a fotók alapján. Köszönettel!

[Jóváhagyta: perRetZ, 2014.09.30 19:04]

 
vViktor 2014.08.21 13:08 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

MoMaszter 2014.08.19 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Fantasztikus hely! Köszönjük a lehetőséget!

[Jóváhagyta: perRetZ, 2014.08.29 12:41]

SótüskékFiúk
Mars3696 2014.08.19 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.43
A láda keresése előtt lementünk a sóbányába MoMaszterrel! Bár ne tettük volna! Iszonyú illúzióromboló volt a hatalmas játszóházzá átalakított sóterem, a hatalmas tömeg, a visongás. Értem én ...piacgazdaság, meg fogyasztói kultúra, de az én antiszociális lelkemnek ez sok volt. :)

A külszíni sósziklák viszont fantasztikus élményt nyújtottak, ami kárpótolt! Köszönjük szépen!

A ládáig nem mentünk el, mert elég csúszósnak ítéltük a helyet és a forróságban nem is volt energiánk mászkálni a kitett helyeken. A fotóinkat viszont megosztom (mármint egy részét)!

[Jóváhagyta: perRetZ, 2014.08.24 15:19]

Piszok éles..Még éles...
Rossz ízű habcsókŐ meg csak úgy nőtt
placi75 2014.08.19 09:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Sóbánya látogatás során egyik nap kisétáltam megkeresni a sziklákat. Csodálatos látvány a fehér szikla, kiszáradt fehér patak nyoma. A láda felé vezető ösvényen egy áthaladni tilos tábla van. De lehet kerülni is egy kicsit.

szamosszamoca 2014.08.08 00:00 - Megtaláltam
Az előző napok esőzései miatt nagyon csúszós volt, apa vérét ontá a ládáért, de feladta e nemes küzdelmet 10 méterre a céltól. Kérjük a Kedves Rejtőt, a képek alapján fogadja el találatunk. Köszönjük.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2014.08.12 12:34]

vgabor77 2014.08.05 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 1.70
Megtaláltuk. A doboz kicsit kikandikált a kövek mögül, visszarejtéskor odafigyeltünk, hogy teljes takarásban legyen. Köszönjük a rejtést.

S-A 2014.08.05 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zaskl 2014.07.23 14:30 - Megtaláltam
A ládát sajnos nem találtuk meg, neki kezdett az eső és így nem próbálkoztunk tovább. A sósziklák nagyon tetszettek, vetekszik a bányával. Köszönjük, hogy megmutattad (szerintem ide sem jutottunk volna el a játék nélkül). Kérjük a találat elfogadását a képek alapján. ZASKL.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2014.07.29 18:58]

 
Emese62 2014.07.14 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
A bánya is érdekes, de a szoros sokkal jobb! Köszönöm, szép volt a túra! A só ellenére buja a növényzet.
Csabai Bihargók 50 fős Erdélyi túráján!

VERBOLA 2014.07.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Köszönöm a rejtést.

ellfelek 2014.06.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Parajdi sósziklát nagyon meg szerettem volna nézni. Most ez sikerült is. Nagyon szép és érdekes hely. Most azért mert nincs főszezon, vagy mert nem annyira felkapott hely, kicsit elhanyagolt hangulata volt. (belépőt sem szedtek) (senkivel sem találkoztunk)
A ládához elég merész volt felmászni, de megérte... azt hittem, hogy jó helyen kaparom a földet, de egy sótömböt találtam a láda helyett... de egy picit arrébb megtaláltam :)
Köszi a rejtést!

derzs bő 2014.06.24 17:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést !
A GC. nélkül,talán soha el nem jutok ide !

hg4ggv 2014.06.23 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Motoros túránk alkalmával megkerestük ezt a ládát is, ha már a szállásunk Parajdon volt...

Gombai Vadászok ("motoros szakosztály") :)

Bl4st3r & Amy 2014.05.25 14:48 - Megtaláltam
A 2014-es erdélyi geotúra alkalmából a medvék megtalálták! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2014.05.23 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
A szuper geotúra közben. Köszi!

Gábor66 2014.05.23 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

agyorgy 2014.05.22 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam az Erdélyi geotura tagjaként.

 
CacheFinder 2014.05.22 13:09 - Megtaláltam
A 2014-es Erdélyi Geotúra alkalmából csoportosan találtuk meg a ládát. Köszönjük a rejtést!

StiviG 2014.05.22 12:50 - Megtaláltam
A 2014-es erdélyi geotúra során kerestük fel a sziklákat. Picit elkapott minket az eső, de szép volt.

Ancs 2014.05.22 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Erdélyi geotúra 8. találata.
Nagyon érdekesek a sziklák, de azért nem nyalogattam meg. :) Zengett az ég, sőt még esőt is kaptunk rendesen, de csak megnéztük, ami meg kell :)
Szép környék, a bányát majd legközelebb...
Köszi

 
carmin 2014.05.22 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.33
A 2014. évi erdélyi geotúra csapatával találtuk meg.
Köszönöm a rejtést!

fcsaba 2014.05.22 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Az erdélyi geotúra során találtuk meg.

Lógott az eső lába, és az egyre erőteljesebb mennydörgés sem volt valami biztató. A hely viszont fantasztikusan szép! A ládához vezető utolsó métereket a nedves talajon nem volt egyszerű megtenni.

Köszönjük a rejtést!

Mira 2014.05.22 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam a 2014. évi erdélyi geotúrán. Köszönöm! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

atipapa 2014.05.22 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.gctura csapat tag ként [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2014.05.22 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
A 2014. évi Erdélyi Geotúra csapatával kerestük meg. 28/7. találat.
Komoly felhők gyülekeztek, mikor az ajánlott parkolótól nekiindultunk a ládát megkeresni. Az openmaps több kis ösvényt is mutatott a mezőn keresztül, mi egy kisebb társasággal a rövidebbet választottuk. Jól tettük, mert mi már régen fotóztuk a hatalmas sósziklákat, mikor a társaság első fele még csak a völgy túlsó bejáratát kereste.
A rejtek környezete szuper, de a helye kicsit nehezen megközelíthető, ha esős az időjárás. Szerencsére most megvárta, míg megtaláljuk és csak utána kezdett el esni, az sem sokáig. Viszont hatalmasakat dörgött és villámlott, míg visszaértünk a buszhoz. Klassz volt, tetszett!

Köszi a rejtést!

agibihary 2014.05.22 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.34
A 2014-es erdélyi geotúra csapatával találtuk meg.
Köszönöm!

molka 2014.05.22 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Az erdélyi geotúra során. A bányában már voltam, most a sósziklák következtek. Nagyon szép vidék, látványos terület. Köszi!

pliptai 2014.05.22 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Köszönet a rejtésért!

Bogyókák 2014.05.22 12:44 - Megtaláltam
A 2014-es erdélyi Geotúra alkalmával csoportosan találtuk meg a ládát :)

kectam 2014.05.22 12:44 - Megtaláltam
A 2014. évi erdélyi geotúra csapatával találtuk meg.
köszönöm a rejtést!

 
maxxtro123 2014.05.22 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Köszönöm a rejtést!

Pepe 2014.05.22 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
A sebesvári láda után végre ismét egy turistamentes, vadregényes hely! Nagyon tetszett, hab a tortán, hogy a geotúra csapatunk tagjaként én találtam meg.

Levin 2014.05.22 10:11 - Megtaláltam
.

yano6ard 2014.05.22 00:00 - Megtaláltam
A 2014-es Erdélyi Geotúra résztvevőjeként...
Köszönöm a lehetőséget!

ssophie 2013.12.26 09:00 - Megtaláltam
Megvan! :)

GyEdit 2013.10.27 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Megtaláltuk!

Sikerrel jártunk! 
kupec 2013.10.06 11:00 - Megtaláltam
Érdekes hely, sajnos jelszó nincs a ládában.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.10.09 14:13]

ÉViPe 2013.09.05 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.48
Babakocsival vágtunk neki a túrának, ráadásul ránk is sötétedett, ezért nem volt elég időnk kutakodni. Ha a képek megfelelőek, akkor köszönjük a találatot. Amúgy meg egyébként is nagy élmény volt végigjárni a sósziklákat Parajd körül.
Este 6 felé már nem volt senki, aki beszedte volna tőlünk a belépti díjat.
A Bánya utca felől megközelítve a sósziklákat egy vasráccsal elkerített részen látható egy bánya ürege, ami tippünk szerint a József-bánya volt, amit "alulról", a sóbarlangból felfelé jövet a "Kilátónál" belülről is meg lehet nézni. Félelmetes volt alulról és felülről is a hatalmas tátongó üreg.
A Korond-patakon pedig (ahogy a mellékelt kép is mutatja), mát nem csak a köveken, hanem pallón is át lehet kelni. Ez valamennyire megkönnyítette a dolgunkat.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.09.11 05:14]

Oda kell letolni a babakocsitBabakocsival a patak fölött
A gps irányt mutatott, hurrá!De nem találtuk meg a ládát
hab14 2013.08.26 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Köszönjük a rejtést!
A ládában továbbra sincs jelszó, a képek alapján kérném a rejtőt a találat elfogadására.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.09.04 19:09]

 
SzabEdAn 2013.08.23 00:00 - Megtaláltam
Erdélyiek11-el közösen, sajnos a fotó mindent elmond a ládáról.A hely szépségét viszont a képek nem tudják visszaadni.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.08.25 06:30]

erdélyiek11 2013.08.23 00:00 - Megtaláltam
Szabedan csapattal együtt találtuk meg.
A láda hiányos volt, log füzet helyett, csak egy papírlap volt. A kép alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.08.25 06:30]

 
kakukKata 2013.08.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Sajnos jelszót én sem leltem, de a látvány nem semmi volt :-)

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.09.11 14:57]

Köszönöm :-)

 
tomasz63 2013.08.19 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Székelyföldi körtúránk első állomása Parajd.
A sóbányánál kezdtük, aztán átmentünk Szovátára a Patakmajor kempingbe a szállást elfoglalni.
Én harmadmagammal visszamentem Parajdra a sósziklákhoz a ládát megkeresni.
A láda meglett, de sajnos jelszót nem tartalmazott.
A Korond-völgye mindhármunknak jobban tetszett, mint a sóbánya.
A képek alapján kérném a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.08.25 19:45]

 
galgo 2013.08.19 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Sajnos a láda eléggé leharcolt. Az idegenvezetőnk szerint pár napja lett feltöltve. Egyetlen egy A4-es lap volt benne pár aprósággal. Toll híján nem tudta a lapra ittjártamat rögzíteni.
A hely szenzációs, csodálatos, kár kihagyni ha erre jár az ember. Nekem nagyobb élményt jelentett, mint pár éve a bánya.

Köszi a rejtést

galgo és era

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.08.25 06:30]

A láda megvanAz előttünk itt járók
bence máté 2013.08.16 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
A láda megkerült, jelszót nem tartalmazott...kérlek, hogy a fotó alapján a találat elfogadását! köszönöm.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.08.19 07:43]

 
Hosszu és Maszat 2013.07.29 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Erdélyi nyaralásunk utolsó napján a bánya meglátogatása után megnéztük a só szorost is. A természetvédelmi egyesület egyik tagjának nagyon kedves kalauzolása mellett nézhettük meg a sósziklákat és utána kipróbáltuk az iszapfürdő jótékony hatását is. Végezetül jót fürödtünk a "Korond patakában". :) Köszönjük a rejtést és az élményt.
A jelszóhoz igénybe kellett venni a rejtő segítségét is, köszönjük.

mSac 2013.07.21 12:00 - Megtaláltam
ok

Farfalla 2013.07.21 12:00 - Megtaláltam
ok

dzsungelcsiga 2013.07.19 11:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Kis-Molnár 2013.07.13 09:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Fantasztikus hely. Nagyon élveztük a ládázást kettesben, amíg a nagyszülők a gyerekekre vigyáztak. Köszönjük.

Kopi 2013.07.10 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.52
Csodálatos hely. sarcot megúsztam, nem volt senki a hídnál. Sajnos a láda nincs karbantartva, csak egy papír van benne a jelszóval.

gym 2013.07.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Ritka érdekes hely!

ndavid42 2013.07.06 14:20 - Megtaláltam
[:557:]
Hű, hát ez a hely igazán lenyűgöző volt! A rengeteg só-fjodr meg só-ördögszántás, sókarfiol és -dolina, só, só, s mindenhol, elképesztő hely :)

FoJo 2013.07.06 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Só só só mindenhol, fantasztikus alakzatok, rettentő sós forrásvíz, amit meg is kóstoltunk. Veztővel jártuk végig nem volt egyszerű a ládához eljutni, de sikerült miután kissé lemaradtunk a csoporttól.
Köszi a rejtést!

mr.bandesz 2013.07.06 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
A sóbánya megtekintése után sétáltunk át a sószoroshoz, ahol csodálatos képződmények fogadtak, sókarfiolok, sóborsók, sódolinák, sósvizű források! Régi álmom teljesült és eljuthattam az elszakított országrészünk gyönyörű szegletébe! Az idő is kegyes volt hozzánk, villámlott, dörgött körülöttünk, de pár csepp esővel megúsztuk!
Köszönöm a rejtést!

Sóborsók 
Zsézsé 2013.07.05 11:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltam

nandorbauman 2013.05.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.73
Meglett, köszi a rejtést! Köszönöm a rejtő telefonos segítségét! Megj.: jelszó pótolva!

acsocso 2013.05.16 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.32
A geoládát megtaláltuk, illetve tőle nem messze a logbookból 2 lapmaradványt, ezeket vissza beletettük a ládába. Sajnos egyik lapon sem volt rajta a jelszó, ezért a képek alapján kérném a megtalálás elfogadását.

Tomi&Timi, Laci, Matyi, Melinda

Rejtőnek:
Aki kíváncsiságképp felmászik, hogy közelebbről is megszemlélje a sósziklát, az nagyon könnyen kiszúrja a rejteket. Szerintünk új rejtek utána kéne nézni, vagy a meglévőt jobban álcázni.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.05.22 06:54]

Panyek 2013.05.02 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Megtaláltuk Orsival és Nóri babával. A bánya utánra hagytuk, és azt kell megállapítsuk, hogy ezerszer szebb rész, mint a bánya maga. Ráadásul a román húsvét miatt zsúfolásig voltak a föld alatt, de ezt a részt úgy látszik, nem ismerik. Köszönjük, h megmutattátok!

Most olvasom az utánunk loggolókat, sajnálom, h ilyen sorsa lett a ládának, én mindent megtettem, h az eredeti álcával rejtsem vissza, talán tényleg másik rejtek kellene...

Ismerkedés a sóval...Úton
Kézzel foghatóMosakodás
fakir 2013.04.18 00:00 - Megtaláltam
A koordináták alapján ott jártunk, de sajnos nem talátuk meg a dobozt.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.04.19 10:19]

Ma (2013.06.18) újra ott jártam. Ezúttal nem csak a doboz helyét, hanem magát a dobozt is megtaláltam, pedig most gps nélkül kerestem.

A helyszínen
A egyik segítségem
SókarrokSógerinc
Dolina 
Szollo 2013.02.17 10:54 - Megtaláltam
Alaposan átkutattuk a környéket, de sajnos nem leltük.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.02.21 06:31]

 
Dr.Lada 2013.02.17 10:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Szollo, izsolt társaságában egy kis hótalpazós kalandra utaztunk Székelyföldre, és hát a ládázás sem maradhatott el.:-)
Régi vágyam volt már ide eljutni, most végre összejött.:-)

Reggel az első busszal lementünk a bányába, mikor megnéztük és kihozott a busz jöttünk el ide a ládáért. A tanösvény eleje olyan semmilyennek tűnt, nem vártam túl sokat, így nagyon lenyűgözött mikor megláttam alattunk a völgyet. Lementünk át a hídon majd megnéztük az iszapfürdőt, és mikor rájöttünk, hogy kört nem tudunk menni mert a másik oldalon csak gázló van, nem híd, így vissza és a patak túloldalán újra nekifutottunk. Lenyűgöző a völgy és a sok sok sóhegy. A ládát akkor ezek szerint hiába kerestük.:-( Érdemes különben a com-os ládához is ellátogatni, ott is egy nagyon szép sóképződmény van, még akkor is ha valaki nem com-ik. Szerencsére belépőt nem kellett fizetnünk, csak a biztonsági őrrel futottunk össze, és beszélgettünk vele, sajnos vannak akik ezt az értéket magukénak érzik, és szekerekkel megpróbálják hazavinni.:-(

A képek alapján kérném az elfogadást, előre is köszönöm.

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.02.20 07:41]

izsolt 2013.02.17 10:45 - Megtaláltam
sajnos nem lett meg
Dr. Ladával és szollovel voltam, Lada intézte a hu-s ládákat, nálam csak a koordináta volt de semmit nem tudtam a ládáról
azt sem hogy az utolsó 13 log szerint nincs meg
ha tudjuk, valószínűleg nem megyünk fel a szúrós dzsindzsában (van egy hajdanvolt ösvény is, de azt a kvadosok széttúrták, tökig ér ott most a sár)

egyébként tetszett a só szoros, és jókor érkeztünk: belépőt sem kellett fizetni és a sóiszap feredőnél sem volt tömeg :-)

[Jóváhagyta: perRetZ, 2013.02.20 07:41]

Z-M-an 2012.10.02 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
nem lett meg sajnos, pedig áttúrtuk a fa környékét. köszönöm.
Dici, GeoDuo (Oli+Samu), Z-M-an [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: perRetZ, 2012.10.02 16:25]

Köszönöm szépen a jóváhagyást! :)

GyógymedencékSókristályok
A rejtekhelyről fotózvaVisszafelé
Doric és Laszisz 2012.09.17 11:50 - Nem találtam meg
Erdélyi miniszünidő alatt.
A dobozt nem találtuk meg, de így is megérte. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

cseta 2012.08.20 19:00 - Megtaláltam
Thx!

flektogon 2012.08.13 15:55 - Megtaláltam
A jegyárusító néni át akart csapni egy százassal, na ilyen sem volt régen.

fatalin 2012.08.09 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

richard_szabo 2012.08.05 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Gyerekekkel csak óvatosan mertünk fölmászni a ládához, de így miénk lett a kis bögre.

perRetZ 2012.08.05 16:00 - Egyéb
A szep uj Dakota 20-asommal atlagoltam egy uj poziciot, Google Maps szerint jobbnak tunik mint a regi. N46 32.531 E025 07.199 . Az uj doboz egy 10*7*5cm meretu kek lada.

zx81 2012.08.01 19:10 - Nem találtam meg
sajnos nem találtuk meg a ládát :( zx81

sixtus 2012.08.01 19:10 - Nem találtam meg
Sajnos nem találtuk meg, kérem a rejtőt,h fogadja el a mellékelt kép alapján, köszönöm!
A sóbarlang bejáratától kb 100-150 méterre, a főúton vacsoráztunk a T.l.gdy étteremben, amit bátran NEM ajánlok senkinek! Az étel olyan volt amilyen (nekünk nem ízlett), a rizsben tűzőgép kapcsot kaptam "ajándékba" (szerencsére nem nyeltem le), amit jeleztünk, de "ok, bocs" reakción kívül semmi...

Sószikla 
Gyömi 2012.08.01 19:00 - Megtaláltam
Sajnos a ládát nem leltük, kérjük a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2012.08.04 17:03]

Köszönjük!

skalakope 2012.07.31 14:00 - Nem találtam meg
A ládát nem találtuk meg, az előző logot elolvasva jó helyen kerestük. Felmásztunk a kopár oldalon, láttuk a fotón szereplő képződményt is.
A fenyőfa alatti üregnél moha takarót találtunk, azzal lehetett álcázva a rejtek. Lefelé a fenyvesen keresztül mentünk a patakhoz.
A logot 120 méterrel a földfelszín alól rögzítem, a sóbányában van net :)

a láda előttsó mindenhol
Vértesjáró 2012.07.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Szép ki tanösvény, aki erre jár, érdemes végig menni rajta. Nekünk jobban tetszett ez a külszíni rész, mint a földalatti. Sajnos eső után jöttünk, és még nem volt mindenhol teljesen kifehéredve a só. A ládát sajnos hosszas keresgélés sem találtam meg, ezért a képek alapján kérem szépen a megtalálás jóváhagyását. Köszönöm a "rejtést"!

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2012.09.01 16:53]

Bükki vadász 2012.07.18 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
A sóbánya előtt kellemes séta. Nagyon szép a környezet, közepes terep.
A táblákat elolvasva sok új információhoz jutottunk. A belépő már drágább. A jegy felnőtteknek 6 ron, gyerekeknek 4 ron. Sajnos a ládát nem találtuk meg, de a fényképek alapján kérjük a rejtőt, hogy fogadja el a találatunkat. A láda szerintünk nincs a helyén, mert a fényképen látszik, hogy a ládán állunk, de a láda nem volt a helyén.

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2012.07.22 20:06]

A patakon átkelve
A rejteknél ülveA rejtek
A ládán állva
neel 2012.07.18 00:00 - Megtaláltam
Erdélyi körutazásunk során látogattuk meg Parajdot, ahol a sóbánya megtekintése után kerestük fel a sószorost. Érdekes volt, bár meglepően soknak tartottuk a fejenként beszedett 6 lejt.
Sajnos a ládának hűlt helyét találtuk csak meg. A leírásban említett fa meglett, és a tövében potenciális rejtekhelyet is találtunk, de sajnos csak láda nélkül.
Kérjük a fotók alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2012.07.23 07:51]

cila 2012.07.13 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Sajnos Bajuszcicával nem találtuk meg a ládát, a képek alapján kérjük a találat elfogadását, köszönjük!

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2012.07.22 20:06]

Bajuszcica 2012.07.13 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Cilával a barlang meglátogatása után jöttünk át a ládához. A területen sokan fürdőztek és iszapot kentek magukra. A sósziklához simán eljutottunk, de az ösvényt nem leltük meg, ezért a szikla felől próbáltuk a ládát becserkészni. Sajnos nem találtuk meg a ládát, a képek alapján kérjük a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2012.07.22 20:06]

Geri89 2012.06.26 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Gyönyörű a hely, és szerencsére az idő is hibátlan volt. Valószínű ügyetlenségemből ered, hogy hiába kerestem a megadott fenyőnél nem találtam meg.
Köszönet a jóváhagyásért!
Geri89

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2012.07.04 09:13]

pero 2012.05.29 15:45 - Megtaláltam
Sajnos az időjárási körülmények, azaz a folyamatos eső miatt a ládát Akassával nem találtuk meg. Nagyon nagy sár volt estünk-keltünk és szétáztunk. Képek alapján kérnénk jóváhagyást.

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2012.06.05 13:37]

akassa 2012.05.29 15:45 - Megtaláltam
Sajnos az időjárási körülmények, azaz a folyamatos eső miatt a ládát Peroval nem találtuk meg. Nagyon nagy sár volt estünk-keltünk és szétáztunk. Képek alapján kérnénk jóváhagyást.

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2012.06.05 13:36]

 
Mariann és Bánk 2011.11.17 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltuk

sereszaki 2011.11.03 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
Amíg a többiek a sóbarlang mélyén jártak,Gáborral inkább a természet eme csodáját vettük célba. Nos,ehhez foghatót még nem láttunk! Mindent alaposan megnéztünk,de a fürdőzést kihagytuk,ahhoz kissé hűvös volt már.
Belépőt viszont nem fizettünk,mivel egyszerűen nem volt kinek...

Tibort7 2011.09.16 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Megtaláltam.

mapet50 2011.09.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
A bánya közelében parkoltunk, megnéztük a bányát, majd elsétáltunk a Sósziklákhoz. A Sósziklák bejáratánál is le lehet parkolni ingyenesen. Érdekesek a sósziklák.

karika77 2011.09.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.18
Megtaláltam.

geoöcsi 2011.08.21 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
tanker007-el megtaláltuk

tanker007 2011.08.21 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.41
Pár évvel ezelőtt jártunk már a szorosban, de nagyon nem így nézett ki akkor. Azóta teljesen kiépült, iszapfürdő létesült, WC, ismertető táblák stb. Szuper hely lett! Megkerestük a ládát, majd jöhetett az iszapfürdő. Végül a patak hűs vízében mártóztunk egyet. Nagyon ajánlom mindenkinek, mind a láda, mind a helyszín felkeresését!
A láda időközben felújult perRetz jóvoltából, így lehet rendesen logolni!

DonRazzino 2011.08.13 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Parajdi nyaralás alkalmával felkeresve. Köszönjük!

viktro 2011.08.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
a jelszó még olvasható. Nagyon szépek a sósziklák.

raci 2011.08.08 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
A sóbányában már korábban jártunk - mindenkinek ajánljuk, igazán fantasztikus, fontolgatjuk, hogy újra lemegyünk - most a Sószorost látogattuk meg. Nagy élményvolt. Először végigjártuk, ládakereséssel összekötve, aztán jött az iszapolás. Beleültünk, dagonyásztunk, kenegettük egymást (olyan mint a bőrradír), aztán szárítkoztunk, a száradt iszapot ledörzsöltük, nagyjából lemostuk a mosásra készített medencében, aztán jött amire a hőségben igazán vágytunk, a patakban való megmártózás. Nem is nagyon akaródzott kijönni, de tervben volt még Énlaka erre a napra. Így jól lehűlve távoztunk. Ajánljuk mindenkinek, de csak úgy, ahogyan mi is csináltuk. Az összes élményt szépen végigcsinálva. Köszönjük, hogy ide csábítottál a dobozzal, mely sajnos igazából csak zacsi, abban is egy elázott logfüzettel, melyen a jelszó azért még kivehető.

baliagy 2011.08.07 15:25 - Megtaláltam
A ládából csak a szétázott logfüzet maradt meg, a jelszót el tudtuk olvasni, de logolni nem tudtunk bele.

magpet 2011.08.07 15:25 - Megtaláltam
Ördögi meleg volt, a végén már az iszapban is lett volna kedvem mártózni egyet... :) Köszönöm a rejtést!

FolyásIszapolók
totzoli65 2011.08.07 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Sajnos csak egy szétázott füzetként találtunk meg a ládából, de a jelszó még olvasható.
A környék érdekes és szép, a helyiek "dagonyázása" mulatságos látvány, szerintem mi az ő szemükben voltunk legalább annyira viccesek teljes túraruházatban.
Köszönjük a rejtést! :-)

már itt is elámultunktiszta sólé
ennyi van a helyén :-(((sókristálycsúcs!
keljünk át! 
Apamókus 2011.08.06 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
A sószorost időközben tanösvénnyé alakították, ezért belépődíjat kell fizetni (felnőtteknek 3 lej, gyerekeknek 2 lej).
Nagyon szép környék, mindenképp megéri az árát. Előtte még a srácok a patakban is fürödtek és várat építettek, megismerkedtünk egy Zsámbéki házaspárral, nagyon jól telt az idő.
Bár meg kell említenem, hogy a láda már nincs meg, csak a logbook található a jelzett helyen összeázva egy zacskóban, szerencsére a jelszó még kivehető. Javaslom nem a sószikla irányából megközelíteni, hanem a Korond patak partjáról (a sósziklától 15 m-re jobbra) egy ösvény indul fel a láda felé, az könnyebben mászható.

SzoViki 2011.08.06 17:03 - Megtaláltam
+one

Csöreszék 2011.08.06 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.23
+one

 
csjani 2011.08.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.36
szép környék, ötletes rejtés

csinesz 2011.08.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.26
A láda megsemmisült, csak az elázott logfüzetet lehetett megtalálni!!!

CsJani & Csinesz

mila 2011.08.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.95
Valóban fizetős, de mindenképpen megéri. Nekünk nagyon részletesen elmagyarázták, hogy a rövid (1,5 km) úton mit, hogyan érdemes megnézni. Szikrázó napsütés volt, igy még az iszapfürdő is belefért! Aki teheti próbálja ki!
Sajnos ládát nem, de elázott füzetet találtunk csupán, Kérem a következő kessert, hogy minimum egy vizhatlan zacskót, egy új füzetet és irószerszámot vigyen és cserélje le az elázott füzetet, mielőtt az teljesen olvashatatlan lesz.

A "láda"A csapat
Só szikláka hidat "elvitték"
A sejmes bőrért 
jbako 2011.07.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.52
Málnával, zozoval és vgyorgyivel egy szép felejthetetlen nyári napon. Még visszajövünk... nemcsak a parajdi kürtőskalácsért... Kösz.

Éva 2011.07.16 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Az egyhetes erdélyi nyaralásunkat itt indítottuk, ugyanis Parajdon szálltunk meg. Nagyon érdekesek a sósziklák! Érdemes meglátogatni a strandot is, sokkal sósabb a vize, mint a Medve-tónak.
A láda, amit ide szántam, sajnos otthon maradt, így a tervezett pótlás nem jött össze.

 
Kertész család 2011.07.12 14:10 - Megtaláltam
Lehet,hogy rosszul közelítettűk meg a ládát,de nehezen lett meg.A terep viszont nem volt brutál.A láda nincs meg,csak eldobva,összepenészedve a logbook. Szerencsémre az összegyógyult lapokból éppen a jelszö oldal maradt meg nagyjából olvshatóan. Mivel egyéb nem volt nálam,egy zacskóba húzva tettem egy fiatal fenyő tövéhez.Köszönjűk a rejtést.

szalaij 2011.07.10 10:05 - Megtaláltam
A fenyő töve közelében a talaj megcsúszott, ezért a láda nem található! A közelben most készült néhány öltöző fülke. Többen is dagonyáztak az iszapban. A látogatásért 2,50lei-t kértek, de ezért lehetett fürödni, és egy előadást is tartottak. Kérem a megtalálás elfogadását a mellékelt képek alapján.

[Jóváhagyta: Zazi és a Lányok, 2011.07.12 19:34]

Kyle 2011.06.12 11:00 - Megtaláltam
.

mike andros 2010.09.10 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Édesanyám rendszeresen kezeli magát a sóbányában. Érte jöttünk, és kihasználtuk a szabadidőt, hogy megkeressük a ládát, amire már februárban szemet vetettünk.
Bármennyi időt el lehet itt tölteni! Ki mire vágyik. Séta, mászás, fényképezés, leskelődés. A mi csapatunk is e képpen zilálódott szét. Lenike a bányában, Ernő a kilátóban, Marika a patakparton, Mi pedig előkotortuk a ládát!
Nagyon köszönjük a lehetőséget!
Ildikó, Mike

Valaki meggyógyította 
imre.j 2010.08.16 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
Végül meglett! De nekem a GPS más koordinátákat mutatott a megtalálás helyén. A láda helye alulról, a patakpartról, a sósziklán keresztül nagyon nehezen megközelíthető, és veszélyes. Meredek homokos sófalon kell felmászni. Visszafelé az erdőn keresztül mentem le a patak partjára, mert veszélyesnek találtam a leereszkedést.
A patakban a helyi kislegények fürdőztek, és érdeklődve figyelték, mit csinálok (másztam felfelé a sziklán). Így aztán ők is "megtalálták". De miután elmagyaráztam, hogy mi ez a játék, megígérték, hogy nem bántják.
Szerintem a mellékelt képen látható kidőlt fenyőfa előtt érdemes felmenni a ládához. Egy keskeny, alig kitaposott ösvény is van.

a kidőlt fenyő 
Bunny Hop 2010.08.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.85
Remek hely, aki nem ládát keres, az meg se találja! Az előzetes infókkal ellenben nem volt belépő. A láda kissé omladozós, veszélyes helyen van!

Kajdi-család 2010.08.11 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Kár lett volna kihagyni...

ghta 2010.08.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Kicsit sós, de jó. A strand vizén meg lebegni lehet.

segoy 2010.08.01 10:10 - Megtaláltam
Fantasztikus hely - 25 éve vágytam saját szememmel látni. Kösz a rejtést!

ETUS42 2010.07.31 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.30
GPS nélkül próbáltuk megtalálni a ládát. Így utólag most már úgy gondolom, hogy nem jó sziklát jártunk körül, másztunk meg... :)
A fotók alapján esetleg reménykedhetünk az elfogadásban?
Köszönjük az érdekes látványosságot!

[Jóváhagyta: iCache, 2010.09.22 21:14]

 
Gábor és Edit 2010.07.19 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Sajnos, a zuhogó eső miatt nem tudtuk bejárni a teljes Sószorost, a láda is éppen-hogy meglett. Viszont belépőt nem fizettünk - azt sem tudjuk, hogy hol kellett volna. Köszönhetően talán a javasolt rövidítésnek.)

blendix 2010.07.16 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.46
Érdekes hely. A természet az ipartelep és a meddőhányó között volt valahol feelingben.

ginginke 2010.07.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Parajdi nyaralásunk 1. sikeres ládája. Keményen megküzdöttünk érte, főleg a nagy essőzések után :)

útközbenott van :)
nehezebbik útvonal 
lagaf 2010.07.08 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Nem tervezett, de azért titkon remélt, majdnem találat.
Történt ugyanis, hogy egy társas erdélyi körút keretében jutottunk el Parajdra is. Az előzetes program ismeretében, legyűjtöttem ugyan a láda adatait, de nem tartottam valószínűnek, hogy ennyi időre elszakadhatunk a csoporttól. Így aztán a többiekkel együtt lementünk a sóbányába, megtekinteni az impozáns, méreteiben és hasznosításában lenyűgöző bányát, végigjártuk az egészet a játszóterektől a kápolnán át az alkalmi kiállítási, élvezve a tiszta ájert. Egy busszal megelőzve a többieket értünk fel s amíg ők vásároltak, nejemmel elzarándokoltunk az általunk igen tisztelt Áprily Lajos emlékházához ( N 46° 33,100' E 25° 07,838' 511 m [Áprily-emlékház]); sajnos zárva találtuk, annyi időnk pedig nem maradt, hogy telefonáljunk és kinyittassuk a kiállítást - vissza kellett sietni a buszhoz. Miután összegyűltünk, kísérőnk "meglepetéssel" állt elő: Farkaslakára, illetve Szentlélekre való visszatérésünk elótt "megnézzük a sóhegyet!"
Buszunkkal elvergődtünk Alsósófalvára és a régi sóbánya előtti hídnál álltunk le. Meg is csodálták a helyiek rendesen a rendkívül rossz úton imbolygó, a vezetékeket majdnem leszaggató emeletes buszunkat; egy purdé azonnal kinevezte magát idegenvezetőnek ("nélkülem nem találnak oda..."), és élére állt a menetnek - amíg az ütött-kopott bódéból előviharzó biztonsági őr el nem zavarta...:) (Pozitívum: eszébe sem jutott belépőt fizettetni.) Társaságunk a sóhegy felé vette az irányt, élükön persze jómagam, műszerrel a kézben, hiszen váratlan szerencse ért: lehetőség a sikeres kincsvadászatra. A patakhoz érve viszont fokozatosan szakadtak le, s fordultak vissza a többiek; a közelmúlt esőzései ugyanis rendkívül sárossá-csúszóssá, átszegdeltté tették a területet. Jómagam végigfutottam a nyaktörő terepen (szó sincs az idehaza megszokott, információs táblákkal ellátott, kényelmesen végigsétálható tanösvényről), néhányan jöttek egy darabig mögöttem, zömük az első sósziklás partoldalnál elakadt. Megtaláltam a leírásban jelzett elágazást, ott felloholtam az inkább vízmosásra emlékeztető ösvényen (közben majdnem beleestem egy növényzettel félig takart mély lyukba), azonban a bokros-fás részből kibukkanva, amikor a Garminom szerint már csak 29 méterre voltam (persze vízszintes vetületen), meglepetés fogadott: egy mély, csúszós szélű horhoshoz értem. Vissza kellett volna térnem az elágazáshoz és valahogyan kelet felől kerülnöm, azonban akkorra már hallottam a többiek hívó kiáltozását, hogy ne várassuk tovább a buszt. Nem akartam konfrontálódni, így aztán zihálva, leizzadva, lüktető-dagadó fejjel, s végtelenül szomorúan visszafordultam...
Gondoltam, megosztom veletek kalandunkat, s reménykedek a rejtők jóindulatában, hátha értékelik erőfeszítésemet.

[Jóváhagyta: iCache, 2010.07.19 16:35]

Nagyon szépen köszönjüK!

Termetes termek...Útban a kápolnához
Sőfalban...Földalatti játszótér
Székelykapu...Sós művészet
Ady?Feljövetel után...
Áprily-emlékházÁprily-emlékmű a kertben
Szolgálaton kívül...Őrbódé a régi bányánál...
Első sószikla...Lomhán hömpölyög...
Második sószikla...Sóvirág
zem 2010.07.06 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.70
Nem túl barátságos a láda helye, de a terület csodás! Belépőt nem kértek, igaz hétköznap ebédidőben nem valószínű, hogy sokan mászkálnának erre. No meg ez lett az 500. találatom, talán ezért járt a grátisz látogatás... :-) Köszönjük a rejtést!

kószák 2010.07.06 00:00 - Megtaláltam
bár tényleg nem valami jó helye van a ládikának a hegy csodálatos!érdemes tényleg ellátogatni ide.köszönjük!

Peti123 2010.06.14 15:00 - Nem találtam meg
Az erdélyi utunk során sok ládát meglátogattunk, de idő hiányában nem mindegyiket tudtuk megkeresni. Sajnos ez is egy ilyen láda volt. Tényleg sóból van, mert megnyaltam a falat :D

A bejáratnálBent
Játszanak a gyerekek 
lodoktor 2010.06.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 4.00 súly: 2.04
tisztázni kéne melyik a szikla jobb oldala.ha szembeállsz vele vagy ha lenézel róla. a gps jól mutatta, megtaláltuk elég könnyen, jó ötlet volt iderejteni a ládikát, mivel a rengeteg turista csak a bányáig megy.

sónyomok1 szikla
2 szikla
Zsuzsa&István 2010.06.04 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Sajnos a sószorosban olyan esőt-zivatart kaptunk, hogy a gps-t sem tudtuk használni, pedig már közel voltunk a rejtekhez. Ha ez méltányolható köszönjük, ha nem akkor is köszönjük, mert tényleg izgalmas hely.

[Jóváhagyta: iCache, 2010.06.15 09:10]

Majtika 2010.05.17 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Parajd végén egy építőanyag kereskedés mellett parkoltunk. Jó nagyot kerültünk, de ez csak utólag derült ki, és az eső csak esett és esett.

mike andros 2010.02.27 16:20 - Egyéb
Itt is jártunk, és máskor is el kell jönnünk. A ládáért is. Szemerkélt az eső, fáradtak voltunk, csúszott. Majd legközelebb!
Évike, Gábor, Laci, KZS, Mike

 
perRetZ 2010.02.20 00:00 - Egyéb
A lada ujra keresheto. Utam volt Parajd fele, gondoltam meglatogatom a ladat is. Arrafele menet kicsit elkedvetlenedtem, egy jo kis zaporon mentem keresztul. A helyszinre erve lattam, hogy nem olyan nagy a sar. Dehogynem . . . :). Probaltam a fuvon menni, az ut mellet, de az sok helyen telitodve volt vizzel es mintha mocsarban jarnek, meg egy jo nagyot is estem, szerencsere sem nekem sem a felszerelesnek nem lett baja. A rejtes kornyezete teljesen megvaltozott az utobbi ottjartam ota, kis patakok csorgedeznek lefele a domboldalbol. A lada konnyen meglett, tudtam hol keressem. Az elozo hozzaszolasokbol ugy ertettem, hogy a lada is elveszett, szerencsere megvolt. Cserenek vittem egy kisseb es egy nagyobb ladat is, vegulis a regi-uj kombinacio mellet dontottem, lada a ladaban. Visszafele meg az ujabb adag esso elott elertem az autot. Jo keresest mindenkinek. A jelszo a regi, szerencsere emlekeztem meg ra.

KilatasAz "uj" lada
Nagy ido voltSohegy+Sarhegy
Mr Bean 2010.01.29 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.94
A láda teljesen üres, a jelszó elejét egy papírfecnin találtuk meg, a végét meg kitaláltuk. A belépős dolgot meg nem értem, 200m-re megközelítettük autóval.

*Vica* 2010.01.29 18:00 - Megtaláltam
A láda teljesen üres, a jelszó elejét egy papirfecnin találtuk mellette. Egyértelműen fosztogatás volt, még a doboz teteje is rajta volt. Második próbálkozásra ki is találtuk a jelszót. Pótolni kellene.
A hely ilyenkor bizonyítottan alkalmas - éjszakai - szánkózásra. :-)

Ki hagyta így?? 
Janó 2009.09.04 12:35 - Egyéb
A belépő már 20RON a bányába, de nagy élmény volt.

 
Hore 2009.08.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.08
A sóbánya nagyon tetszett.

[Jóváhagyta: Zazi, 2009.09.15 22:10]

Breki 2009.08.22 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.15
Sajna csak fotóztunk......

[Jóváhagyta: Zazi, 2009.08.27 14:34]

Bagira 2009.08.19 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Belépőmentesen, egyenesen a ládához.

TücsiTeam 2009.08.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Jelentjük, hogy a láda épp és egészséges!
Remek a rejtés, ezért nehéz megtalálni. A láda vadászata közben megfigyeltük az egyedi iszap pakolást, melyet a helyiek a patak mellett kialakított dagonyázóban végeztek. Szemmel láthatóan nagyon élvezték.

csukisz 2009.08.13 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Koszi a szuper helyet es rejtest. Bar mi a helyszint felulrol kozelitettuk meg, a sziklakrol masztunk lefele. Igy kicsit veszelyesebb volt, de kituno ralatasunk volt a rejtekhelyre. Koszi. Csuka csalad

Wazowski 2009.08.10 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Se belépési díj, és a láda is a helyén. Igaz, hogy mi Alsósófalva felől közelítettük meg. Köszi a rejtést.

zolikv 2009.08.06 18:12 - Megtaláltam
Sajnos mi is csak az üres helyet járhattuk körbe, sajnáltuk. A sósziklák valóban nagyon különlegesek, kár, hogy mi eső után mentünk és nem láthattuk a folyóparton lerakódott fehér sót.

[Jóváhagyta: Zazi, 2009.08.08 21:14]

sósziklapatak a hegy gyomrából
tomv84 2009.08.05 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
A ládát sokakkal ellentétben megtaláltuk, nem tudom, újra lett-e telepítve mostanában, vagy csak jó helyre nyúltunk. A ládát a kijelölt parkoló felől közelítettük meg, közel légvonalban, de belépőszedővel nem találkoztunk.

Üdv: Tamás, Nóri

szaborob 2009.08.05 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Én is felmásztam, bár eső után jó csúszós volt, s nem voltam megfelelő cipőben. A láda hűlt helyét találtam. Viszont a visszafelé úton, a patakparti ösvényen, megláttam egy dobozt, az egyik fa mögé rakva, amit közelebről megnézve a láda volt. Visszavittem, de végül nem kerestem másik helyet, mert tudtam, hogy hosszabb ideig nem leszek net közelben, s nem tudom jelezni a változtatást.

 
Bartha család 2009.08.04 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Sajnos a ládának mi is csak a hűlt helyét találtuk. :(
A környék nagyon szép, nem bántuk meg, hogy megálltunk szétnézni. Reméljük, hamarosan újra kereshető lesz!
A rejtőnek ezúton is köszönjük a jelszót!

A sósziklánál
Csalódottan... nincs a helyén a ládaPedig jó helyen kerestük
Ennél a fánál kellett volna lennie...
csozita 2009.07.31 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Kerestük, de a láda nem volt a helyén. Telefonos egyeztetés után sikeres lett a kutatás.

Tepiszellem 2009.07.31 10:40 - Megtaláltam
Sajnos a ládát nem találtuk.
A rejtővel egyeztettünk , köszi a segítséget.
A csemetéket ( akik elkísértek ) inkábba sós patak érdekelte, de ők is csak ámultak a sóképződményeken :)

menace 2009.07.30 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Ládát nem találtuk, de a jelszó meglett.

Pazuzu 2009.07.26 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Trainux és Tomibá társaságában. Nem terveztük be a ládát, de ha már erre jártunk. A kis idegenvezetőnk lehet, hogy mégsem volt annyira megbízható? Érthetetlen a láda eltűnése.

trainux 2009.07.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Ezek szerint mi voltunk az utolsó megtalálók. Sajnos lehet, hogy hozzájárultunk a láda eltünéséhez. Viszont igérem, a legközelebbi székelyföldi túránál útbaejtem a helyet és a rejtő közreműködésével elrejtek egy másik ládát valahol arrébb. Egyébként nem értem, szinte üres volt a láda, nem volt értelme ellopni.

klaci 2009.07.21 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megtaláltuk. Ez az első GPS-es ládánk. :) A sóbányában már voltam, itt még sosem, nagyon érdekes a hely. Az egyik kifolyásban kezet mostunk, 5 perc múlva sóbevonat volt a kezünkön. :) A hídon mi is átmentünk, aztán később mezítláb át a patakon, de így csak még érdekesebb volt. :)

OsiOsi 2009.07.18 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Először mi is rosszul közelítettük, de "stratégiát" váltottunk. Így meg lett még a zuhé előtt. A neten utólag olvastuk el, hogy minden szépen le volt koordinátázva el se lehetett volna téveszteni. Nem kell "hűbelebalázs" módjára menni!

varilac 2009.07.15 19:25 - Nem találtam meg
Lehet, hogy rossz iranyból közelitettem, de 142m-nel közelebb nem tudtam kerülni a kökénybokrok miatt. (rövidnadragban és szandálban voltam). A legelső kis sósziklánál gyönyörű miniatur karmezőt lehet fényképezni.

alexp 2009.07.10 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
Megvan.

perRetZ 2009.07.06 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Mar regota tervezem, hogy egyszer kozelebbrol megnezzem a sosziklakat. Az uj GPS-em kiprobalasara elindultunk felkutetni ezt a helyet. Egy kicsiket rosz iranyba indultunk, atmentunk a hidon, mar csak az maradt, hogy kesobb mezitlab kellet atosonnunk a patakon. A rejtes helye nagyon cseles, eloszor a sziklan valo felmaszas tunt megoldasnak, de megtalaltam az erdei osvenyt is. Koszonom a rejtest

álomfogók 2009.07.05 18:15 - Megtaláltam
Erdély 2009. 7. láda.
[részletek később]

Ötvös család 2009.07.05 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
A Ford Focus Klub Erdélyi túrája keretében megtaláltuk. Tőlünk belépőt senki nem kért, aki ezt kihgyja és csak a bányát nézi meg az csak a dolgok felét látta.

fodorcsalad 2009.06.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.87
Székelyföldi utunk 5. ládája :)

ZoLiza 2009.06.17 09:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
A ládától 300m-re sátraztunk. Reggel szakadt az eső, ezért aránylag sokáig aludtunk. A vizes fűtől derékig vizesek lettünk, de mindez nem vette el a kedvünket a kincsvadászattól.
Nagyon tetszett, köszönjük a rejtést.

isti-pisti 2009.06.14 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk b_istvan-nal, nagyon tetszettek a sótüskék. Köszi a rejtést.

b_istvan 2009.06.14 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Megkerült isti-pistivel közösen ez is. Kösz a rejtést. Remek hely.

12
34
hr71pzs 2009.06.10 20:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Nem a romatelep felől kell indulni, hanem a főútról (a kanyarból). Innen szebb a terp is (irány: husszú ösveny), a vízen sem kell átkelni csak haladni melette. Na meg itt fizetnünk sem kelett.

Irany :-)Setavonal
Az osvenyrol Sofalva feleA soszikla a lada kozeleben
MegtalaltamCsere-bere
lighthouse 2009.06.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.22
Néhány frissítés ráférne az alapoldalra. A belépő felnőtteknek 20 Lej, a gyerekeknek fele.
Szépek a sótömbök, ide nincs belépő, már ahonnan mi mentünk. A levegő hőmérséklete 30 fok körül volt, így elég tikkasztó volt az a kis kirándulás. Főleg a mászás a ládához. Párom kicsit aggódott az autóért, hiszen a romatelep közelében hagytuk, de nem bántották.

A kürtöskalács télleg finom, többször is teszteltük! :-)

Erdélyi ládáink közül az 1.

Új gps-ünk első megtalálása!

rajZolas 2009.05.26 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Szép és különleges környezet.
Belépő? Kinek hol kellet volna fizetni?
:)

bolyak 2009.03.05 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Alsósófalván aludtunk a barátnőm szüleinél. Az Édesapja azt mondta, hogy most az agyagos sár miatt megközelíthetetlen a terület, ne is próbálkozzunk. Hát tényleg elég riasztó volt a sár az építőanyagtelepnél, de az igazi agyag teteje a szikláknál szerencsére eléggé szikkadt volt, így viszonylag kevés csúszkálással megúsztuk.

Alsósófalva
Lili a bányában 
lili02 2009.03.05 10:50 - Megtaláltam
Anyuval

arrabona 2008.11.17 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Miután akosgy rakéta meghajtással elindult a láda felé, féluton meguntam a loholást és elkezdtem gyönyörködni a tájban és fotóztam, mint utólag kiderült, jól is tettem, mert nem ugyanazon az útvonalon jöttünk vissza. A sziklák gyönyörűek és a víz tényleg sós, leellenőríztem :)
Köszi a rejtést!

 
akosgy 2008.11.17 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Marosvásárhelyi kiindulóponttal szerveztünk egy rövid kiruccanást a Sóvidékre. A panziót megszálltuk, a bányában szippantottunk jó mélyeket a sós és helyenként dízellel dúsított levegőből és túráztunk egy hatalmasat a Sósziklákon. Arrabona lemaradt, hogy hátulról dokumentálja a sáros ösvényen való leereszkedést. :)
Elsőbálozós kessertársaink elbűvölve nézték a varázsdobozt, majd logolás és ajándékcsere után gyorsan visszaevickéltünk az autóhoz a Korond-patak oldalában.
Köszi a rejtést! :)

aroney 2008.09.16 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Hát ez hard menet volt, sajnos rosszul gondoltuk, hogy a dombon keresztül könnyebb lesz megközelíteni a ládát. Sajnos eléggé esős volt az idő, ezért alaposan átázott a nem megfelelő cipőnk, és a sártól sem menekültünk meg, de végül sikerült megtalálni a dobozt. Köszönöm a toleranciát Petinek, Ricsinek és Dodcsinak!=)

Peet így nézett ki utána 
Paleo.team 2008.08.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
MEGTALÁLTUK!
Érdekes hely. Kellemes családos sétát követően jót játszottunk a patakban, miután a "vizen járás" kissé nedvesre sikeredett. A mezitlábas patakon átkelés tetszett a gyerekeknek a legjobban, no meg a só nyalogatás.

targonczas 2008.08.28 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Élnék a jelszó nélküli lehetőséggel. A hely nagyon tetszett.

[Jóváhagyta: Zazi, 2008.09.02 22:05]

 
porgesz 2008.08.26 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Gyönyörű hely, ajánlom mindenkinek! A fiatal jegyszedő sráctól szép sókristályokat lehet venni, mi sem hagytuk ki.

[Jóváhagyta: Zazi, 2008.12.29 23:46]

bbokonon 2008.08.20 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Ennek a ládának már a neve is tetszett (PASO = Pannónia Allstars Ska Orchestra :-)). Meglepetésként ért, hogy az ajánlott parkolónál (hivatalosan!) egy bácsinál jegyet kellett venni a Sóvölgy megtekintéséért (tényleg kaptunk jegyet és egy többnyelvü - első helyen magyar - lépes leírást is). Marci és Eszti megnyalogatta a sósziklákat :-).
Gyönyörü táj, méltó befejezése a sónapnak.

kutyi 2008.08.20 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Éves gyermekmentes nyaralásunk színhelye idén Székelyföld volt. Parajdon szálltunk meg a leírásban is említett Erika panzióban. Tényleg nagyon jó hely, mi is csak ajánlani tudjuk. A bánya melleti éttermet szintén. Minden este ott vacsoráztunk. A díjnyertes töltöttkáposztát ne hagyjátok ki!
A bánya érdekes, csak nagy a tömeg. A sóvölgy már sokkal csendesebb és egyszerűen pazar! A láda alig van rejtve, bizonyára a cachereken kívül a kutya se mászik oda fel. Visszafelé találkoztunk három néger székellyel... na jó, az arcuk fehér volt, de a testüket vastagon bekenték fekete iszappal. Állítólag gyógyító hatású.

Kutyi és Tücsök

Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

 
lkovari 2008.08.19 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Gyönyörű környezet.
Itt nem gond megsózni a vajaskenyeret :-)
Apropo 2.5 RON volt a belépő/fő viszont megérte...
Éva, Laci Ákos, Bálint.

Szikla 
janszkyp 2008.08.13 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük! Gyönyörű a vidék, ezért érdemes ide eljönni!

 
tika67 2008.08.13 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Vannak még csodák! Arra járt egy vén kecske is.

ghiago 2008.08.09 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Gyönyörű hely, ha nincs a geocaching, mi is csak a sóbányát ismernénk Parajdról. Egy ideig fel-alá járkáltunk, mert ghiago túl komolyan vette a toronyiránt is lehet menni felszólítást /miközben szép kis út vezet a ládáig!/. Alulról másztunk fel a ládához, aztán mégegyszer, mert a kisfiunk kezéből lezuhant a láda /még jó, hogy csak ez!/ Nem ártana a dobozt kissé beljebb tenni, most kimondott szerencse volt, hogy nem nagyon volt benne semmi, a leírásokon kívül csak a ládát kellett visszahozni a mélyből. Épen maradt.
Köszönjük a rejtést!

H. Gábor 2008.08.08 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
EMI2008 Gyergyószentmiklós.

A sóbánya egy rettenetesen nagy blöff, turista lehúzásra használják. A súlyos belépőért busszal levisznek a bányába ahol újabb térítés ellenében légvárakon ugrálhatsz meg gokartozhatsz!(BM) Persze van lent presszó és bolt is! Körítés van, látnivaló nincs!!! Szinte semmi!!! Azért írom, hogy szinte, mert egy kb 15-20 m2-es területen Várady Péter Pál és Leöwey Lilla, Erdély-Székelyföld fotóalbumából láthatunk válogatást egy magyar kiadónak köszönhetően. Itt található még öt vitrinnyi miniatürizált bányatörténelem és két vitrinnyi só-készítmény. Persze az üvegeken lévő porrétegtől alig-alig élvezhető a látvány. Persze ez kit zavar amíg lehet gurálóvárazni is:(.
Minden épeszű kessernek ajánlom, hogy a só bányát nyugodt szívvel hagyja ki és csak a völgyet járja be, de azt jó alaposan, mert az csodálatos, érdekes és még légvár sincs!

 
bmarianna 2008.08.06 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Talán még érdekesebb, mint maga a barlang.

RAdames 2008.08.05 12:38 - Megtaláltam
.

R.Guszty 2008.08.05 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
A bánya megtekintése után kerestük meg ezt a ládát. Először a patak rossz oldalán mentünk végig, így a csapat egy része átkelt a patakon - többé-kevésbé száraz lábbal - a többiek inkább a kerülőt választották. Miután felmásztunk a ládához, örömmel konstatáltuk, hogy a rejtő bejegyzésével ellentétben a láda és a logbook a jelszóval megvan.

virágAlíz vizslat
sókiválásátkelés a patakon
hegymászása csapat
a névadó sósziklák 
vakond87 2008.07.31 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.80
A láda tartalma viszonylag üres, de ami a lényeg, hogy van SZÁRAZ logbook és megtalálható a jelszó is. Parajdon nyaraltunk de ha ez a geoláda nincs nem is látogatjuk meg a családdal ezt a gyönyörű helyet. Köszönöm a rejtést.

Evetke 2008.07.19 17:30 - Megtaláltam
ez, jaj. seggencsúsztam, én. az ösvény is meglett azért, rögtön a láda után. nem gyerekbarát rejtés, viszont igen gyönyörű táj. nem bánom a vállrándulást, karmolásokat se :)

szirtes 2008.07.15 00:00 - Egyéb
Ezeket a csodákat láthatjátok, ha felkeresitek e helyet.

vinko 2008.07.10 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megtaláltuk

CsKaroly 2008.07.06 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Meglett a láda. Sajnos vissza fele indultunk, úgyhogy lett egy nagyon kalandos túránk. Nem volt időnk végig menni, ezért visszafordultunk. Immár a rendes haladási irányba mentünk. A ládát nem jó irányból közelítettük meg(már mért is mentünk volna az ösvényen), de azért meglett. A rejtés nagyon jó volt. Köszi!
Kriszti, Mónika, Péter, Károly

Pifu 2008.06.26 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
4. napi bányaterápia után itt már megindult kifele a tüdőből aminek jobb odakint... :-)

kunzi 2008.06.17 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.03
.

lelcache 2008.06.02 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Egy hetes baráti Székelyföldi ládázás Belga, Csigabiga, jspanyik, L@zy, radpeter, scele és Togo társaságában. A látnivalókat két körben tekintettük meg, mert nem kockáztathattuk, hogy ennyi szépség töményen ránk zúduljon. Hátha megárt. Szóval kezdésnek a sóbányába buszoztunk le. Tetszett, hogy lent egy kész szabadidőpark van berendezve. Teljesen más jellegű, mint a Tordai sóbánya, ahol tavaly volt szerencsém megfordulni. Az monumentálisabb, ez emberközelibb. Miután jól megpácolódtunk lent, a bazársoron szereztünk be némi sót az esti vacsihoz :-), meg persze némi szuvenírt. Aztán egy kis pauza következett. Két másik láda meglátogatása után fejeztük be ezt a sószikláknál. Na ez tényleg lenyűgöző volt. Csodálatos dús zöld növényzet a fehérlő, csipkés sóképződményeken. Nagyon tetszett. Alulról támadtuk meg a ládát, ami gyorsan meglett, mert a gyorsabb kollegák már előttünk kitúrták. Fantasztikus volt, köszönjük!

Az egyhetes kirándulás további képeihez klikk ide!

lelcache

Lefelé menetHatalmas termek
Polírozott padlóHelyi fotómustra
Készül a múmiaGrafiti :-)
Sós völgyCsipkék
Tarajos formák közelebbrőlSókiválások
Fagyott talaj :-)Süvegek
jspanyik 2008.06.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Székelyföld 2008 túra Belga, Csigusz, Lelcache, Lazy, Radpeter, Scele és Togo társaságában.

Köszönöm a rejtést!

Csigabiga 2008.06.02 16:55 - Egyéb
Képek a sóbányából 2. :

KeresztA kápolna bejárata
A kápolnábanAz egyik terem
Még egy teremA Csapatunk :o)
Belga sóágyban :o) 
Csigabiga 2008.06.02 16:55 - Egyéb
Képek a sóbányából 1. :

A bányabuszonMűalkotás - sóból
LefeléOdalent
Óriási termekÓriási termek
Képnézegetéshárom szintes épület odalent
JátszótérOtt a kápolna
Togo 2008.06.02 16:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

scele 2008.06.02 16:55 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

radpeter 2008.06.02 16:55 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

L@zy 2008.06.02 16:55 - Megtaláltam
Székelyföld 2008 túra Belga, Csigusz, Lelcache, JSpanyik, Radpeter, Scele és Togo társaságában. [wapon beküldött szöveg]

Csigabiga 2008.06.02 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Délelőtt megnéztük a sóbányát (még épp időben, mert amikor visszatértünk a felszínre, már tömegek várakoztak a lejutásra), majd továbbmentünk ládázni. Visszafelé jövet kerestük meg ezt a rejtést. Az ajánlott parkolótól sétáltunk fel hozzá, útközben több sósziklát is érintve.
Tetszett! :o)

Köszi a rejtést! :o)

Ezúton is köszönöm szépen Belgának, jspanyiknak, L@zynek, lelcachenek, radpeternek, scelének és Togónak a vidám Társaságot! :o)

Útban a láda feléEgy sószikla
SótüskékSószikla
VirágSókiválás egy forrás vizében
SókiválásSópart
SóhalmokSótüskék
Belga 2008.06.02 16:55 - Megtaláltam
Erdélyi túrázás Lelcache, Jspanyik, L@zy, Csigabiga, Radpeter, Togo és Scele társaságában. [wapon beküldött szöveg]

azubor 2008.05.18 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
Gyönyörű, napos időben gond nélkül megtaláltuk. Ha halgattunk volna arra a helybélire, aki a peremen levő kilátó felé irányított bennünket toronyiránt, akkor még hamarabb odaértünk volna.

Csapdoki 2008.05.12 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Jó kis kiegészítő látvány volt a sóbánya kirándulás után.Kösz.

gasparcsal 2008.05.03 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Előszöt a bányát néztük meg,majd a Medve-tóhoz mentünk.A nap végére halasztottuk ezt a ládát.Miután lemetünk a hegy lábához a patakig közben gyönyőrködtünk a nem mindennapi látványban,egészen addig míg le nem értünk a patakig.Gumicsizma hiányában inkább fölűlről próbálkoztunk.Na ez nagy hiba volt,jól kifáradtunk de semmit nem értünk el a bozót és a szakadék miatt.Hasonlóan jártunk mint az előző kesser kérjük a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Zazi, 2008.05.17 09:13]

Felülről........ és alulról.
Viczi 2008.05.01 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
A bánya meglátogatása után, ahol egy remek fényképkiállítást láthattunk jöttünk megnézni a sósziklákat. No, itt minden tájékozódó képességem elvesztettem. Először próbáltam az openmaps.eu térképek alapján, az nem jött össze, mert nem mutatta, hol kéne átkelni a folyón. Utána próbáltam a kirakott térkép alapján, ez sem sikerült, jelzést sem találtam, meg nem sikerült a tájra vetítenem. Utána próbáltam az úton menni, aminek vége lett. Utána már toronyiránt találtam vissza a kocsihoz, ez sem volt tökéletes, mert a völgy állta utamat, amit ki kellett kerülnöm. :)
Érdekes hely, bár néhány helyen kicsit szemetes, valószínű a nagyobb forgalom miatt.

A képek alapján kérem a rejtő jóváhagyását.

[Jóváhagyta: Zazi, 2008.05.17 09:12]

TájVölgy
SziklákVégéből
vizipinty 2008.05.01 15:35 - Megtaláltam
Érdekes hely. Köszönjük a rejtést.

[Jóváhagyta: Zazi, 2008.05.09 09:35]

Látkép az ösvényrőlSókristályok a felszínen
 
Osz Pal 2008.04.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.85
Gyerekes kiranduloknak nem ajanlott mert veszelyes helyen van elrjtve a lada. Ottletunkkor irtozatos foldcsuszamlas volt ami meg irtoztosabba tette helyt.

ittott 2008.03.21 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Egy felső közelítéssel próbálkoztunk, de hamar át gondoltuk az ötletet. Nagyon szép helyen van a ládikó, de nagyon rossz állapotban. Megtalálás után kitakarítottuk a belsejét, az el rozsdásodott szét ázott dolgokat, a teljesen szét máló logbookkal együtt kivettük és elhoztuk. A logbook helyett egy borítékdarabon a jelszót betettük a száraz ládába, melyet egy nylon szatyorral is betekertünk. Aki legközelebb megy logbookot vigyen!!! A kivett ereklyét, megszárítva a rejtőnek visszajutattjuk!

A láda megtaláláskorA só kanyon
Sókúpok a kanyon oldalábanParajdi sóbánya
Játszótér a sóbányában
Mint ha jégvolna
BARLANG-ASZOK 2007.12.26 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.20
A lada oda volt fagyva a foldhoz (ki sem tudtuk emelni), Valahogy felig telt vizzel es most le volt fagyva (nem is tudtuk beirni magunkat, csak a jelszot kukkoltuk ki belole). Nem tudtunk semmit segiteni a lada helyzeten de surgos "orvoslasra" var.

 
Száz20 2007.11.18 11:33 - Megtaláltam
Még a nyáron megtaláltuk!

Yoda&lukit 2007.09.29 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.77
Megtalalta Yoda, de minek ... nem tetszett.

gombihu 2007.08.17 17:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.48
Köszi a rejtést! Ha előbb tudjuk, nem megyünk a Medve-tóba fürdeni :)

MukiJames 2007.08.17 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
A Medve-totol hazafele megalltunk megkeresni a ladat.

Az ember nem is gondolna, hogy parszaz meterre az uttol micsoda remek helyet lehet talalni. Amikor elindultunk az autotol, eleg furan neztunk egymasra, hogy vajon mi lesz itt a mezo kozepen. Aztan amikor meglattuk a kis "oazis"-t, azt hittuk, mar tudjuk, mit akart mutatni a rejto. Pedig a java meg hatra volt :)

Osszessegeben nagyon tetszett a hely, konnyed kis levezetese volt a mai napnak. Csak a rejtes volt gyengecske, nehany gally rahajitva a dobozra.

Erika, Muki (Gombival)

 
Kenderfóka 2007.08.13 16:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

HertlikMiska 2007.08.11 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Nagyon érdekes, soha nem láttunk még ekkora sóhegyeket. A jelszavaink sajnos elvesztek.

[Jóváhagyta: Zazy, 2007.10.11 11:05]

Ez is só.Az iszapba ragadt cipő...
...és gazdája.Sóhegy
Sókóstoló.Jótékony iszap.
sz.v.endre 2007.08.08 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.18
Sajnos végig esőben kerestük.
sz.v.endre

Besüboboja 2007.08.07 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
A sóbánya látogatása után következett a felszíni bejárás.
Kicsit húzós volt a bányabelépő, de a gyerekek nagyon élvezték a termeket.
A wc mellől sikerült a kölköknek pár kilós sótömböt begyüjteni, azóta nagyon kelendő a zsíros kenyér, hisz mindegyik a saját sójából sóz!!!! :-)))

 
taska1981 2007.08.05 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.32
bejegyzés később

Peter68 2007.08.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.28
Itt nyaraltunk, megkerestük.

http://peter68.com

papa71 2007.08.01 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Cacher találkozó volt a környéken :-)

Csuhás 2007.08.01 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.13
Sajnos esős időben közelitettünk. Így a patak parti sókirakódások most épp nem léteztek, és a nádban susnyában való átkelés is megfürdetett minket. Viszont felfedeztem hogy a sósvizes sár jobban csúszik mint az édesvizes :-). No de a ládikára visszatérve, jó hogy ezeket a hihetetlenül érdekes sziklákat nem bányászták el. Csak ámultam, tapogattam, ( és meg is nyaltam ). Fantasztikus hely, igazán köszönjük!

Dalma, Débora, Csuhás

Sósziklák tömege...
Sóbarlang
SóborsókőSósforrás
D&D 
titkos csapat 2007.07.31 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Bozótharc. Traumatológus ismerősének telefonszámát tartsa észben mindenki. A ládához felmászni csak saját felelősségre. Nadrágfék nedves időben. Esetleg helikopteres segítség is szóba jön.
A parajdi kürtős kalács a gyermekeknek nagyon ízlett.
I+I+H+B+A+F+

gyattis 2007.07.30 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.73
Levadászva! Már jártam itt régebben Crox-szal, de akkor még nem geocachingeltem.

jeti-matterhorn 2007.07.30 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Megint egyutt.Szep hely,jobban kellene vigyazni ra!

SirLes 2007.07.28 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.18
Hazafelé menet megálltunk megkeresni ezt a ládát. A gyerekek örültek a pataknak és az iszapnak.

 
Baggio10 2007.07.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.95
Mint a mesébe!

Nebel 2007.07.26 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
Bányalátogatás utáni ládászat eredménye. A helyiek is szeretik ezt a környéket, a patak mellett sok család pihengetett. A Kürtős kalács valóban isteni volt!!!
:))

Köszönet a rejtésért!

 
zöldek 2007.07.23 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
A sóbánya meglátogatása után kerestük meg a sósziklákat. Nagy élmény volt. Köszönet a rejtőnek, hogy megmutatta ezt a helyet.

SósziklákMindenhol só
sóIrány a sóbánya!
maati 2007.07.20 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Lásd lentebb mala bejegyzésénél

 
mala 2007.07.20 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Erdélyi ládázós-kirándulás második ládája. A javasolt parkolóból kis kerülővel érkeztünk a patak partjára. Innát már viszonylag egyszerű volt. Fantasztikusak ezek a sósziklák. Mindenki rettentően élvezte. Köszönet a rejtőnek.

Bal3 2007.07.08 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Áve!

Erdélyi barangolás, dc3, Fűkocka, jiimbo és én.
Leírás később.

Üdv Bal3

 
dc3 2007.07.08 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.89
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]

 
Fűkocka 2007.07.08 19:10 - Megtaláltam
wap [wapon beküldött szöveg]

brunette 2007.07.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.60
Eddig csak az autóból láttuk Korond felől jövet a távolban a sósziklákat, nem is gondoltuk, hogy ilyen könnyen megközelíthetőek. Elsőre a sósziklák alatti völgy felől a nagy meredekségen próbáltunk felkapaszkodni, mely akcióterv - mivel előző nap szakadt az eső - a csúszós, agyagos-sós izé miatt kisebb kudarcba fulladt... Aztán elolvastuk a leírást. :-) Tényleg érdemes az ösvényt megtalálni, mindjárt egyszerűbb az egész! :-)

Szép hely, jó rejtés, köszönjük!

Holdbéli táj sóból kirakvaSótüskék közelről
Lackó és a ládaFlóra a só körül
babo&mac 2007.06.27 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.11
Megtaláltuk
Babó és Mac (veszprémből)erdélyi turájának egyik állomása volt ez a helyszín ahova Endryvel kedves ismerősünkkel mentünk el... ez volt az első erdélyi ládánk
Szép környezetben jó relytés köszönjük...

bumba 2007.06.08 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.10
Első (9 napos) erdélyi utam 7. napja, 7. ládája. Délelőtt megnéztük a barlangot, ettünk kürtőskalácsot, vettem sót, aztán megnéztük Szovátát, és visszafelé álltunk meg a parkolóban. A ládához elég kacifántos úton jutottunk el, ami megpecsételte a további ládázás sorsát. (Nem kerestünk többet. :-( ) Pedig a Fiastető mellett is csak pár km-re mentünk el. Megnéztük viszont a Tamási Áron emlékházat, ami fantasztikus. A "jegyszedő néni" unokahúga Tamási Áronnak, és a kiállított tárgyak mellett ő is mesélt néhány érdekes dolgot.

Zsu. 2007.05.28 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Erdélyből hazafelé tartva Mikulással. Nagyon meleg volt, de szerencsére Botondék útmutatásának nem másztunk át erdőn, bokron. A barlangra sajnos most nem jutott időnk, mert hosszú az út Bp.ig, de biztos vagyok benne (ismervén a páromat), hogy nem most jártunk erre utoljára.

Mikulás 2007.05.28 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Csodaszép pünkösdi hosszúhétvége Zsuval Erdélyben. Úgy terveztük, hogy az ötnapos kinntartózkodás első két napját Torockó környékén töltjük, majd további 3 napot Székelyföldön. Természetesen, mint általában, most is a geoládák határozták meg programunk fő vonalát. Ezt persze ezúttal sem bántuk meg! A terv alapján csütörtök reggeli indulással, a nagyváradi és kolozsvári városi ládák útbaejtésével érkezünk meg Torockóra, ahol megmásszuk a Székelykő hegyet, valamint ellátogatunk a Toroczkay várba. Ezt egy kicsit kalandos, de eredményes szálláskereséssel folytatjuk. Másnap csatlakozunk az éppen Torockó mellett "állomásozó geocaching hadtesthez", akikkel egy fergeteges MikiCache féle meglepetéstúrát teljesítünk. Harmadnap Segesvár érintésével Székelyudvarhelyre érkezünk, ahol a helyi szakember, DBotond, ládáinak felkeresése adja programunk gerincét. Délután találkozás vendéglátóinkkal, (akiknek ezúton is hálás köszönet!) Szidicicával és Botonddal. Nagyszerű embereket ismertünk meg bennük. Igazi "jó arcok"! Igy negyedik nap velük túráztunk: Zetevára, Homoród és a Csicsói Hargita csúcsa, majd Szejkefürdő és a Székelyudvarhelyi séta. Egy nagyszerű vacsora, egy hegymászós történet DVDn, majd kiadós alvás... Ötödik nap: hazaút, de útba ejtve a parajdi sósziklákat és egy rövid kitérőt téve a két éve Fűkockáékkal megismert Medve-tó körül. Új és régi barátok, felejthetetlen tájak, látnivalók, kaland és örök emlék marad ez a kirándulás!

14. Láda. A hazaindulás napja. Parajd felé mentünk haza, így könnyen útbaejtve a sósziklás geoládát is. Tényleg nagyon érdekes a hely! Szuper időnk és hőség volt. Nagyon tetszett, könnyű találat! Kösz Zazy!

Mikulás

(a megtaláló neve pirossal :))

akos 2007.05.27 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Gyönyörű sósziklák! A patakban 2 középkorú magyar házaspár iszappal kenegette magát, félemetesek voltak :)

georgina 2007.05.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Nagyon szép környék, a rejtés is nagyon ötletes, szerencsére igazi túracipő volt rajtam :)

SUS SCROFA 2007.04.30 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
Megtaláltam. A sóbányai látogatás után vágtunk neki a ládának. Az autót a Parajd vége tábla utáni parkolóban kötöttük ki és onnan indultunk légvonalban. Mint végül kiderült, a legelőn vezető földút célszerűbb lett volna, de mindegy. A láda rejteke, remek. Természetesen a meredek falon másztunk fel hozzá, nem pedig az utána felfedezett erdei ösvényen. Ezt mi már csak így szoktuk. A környezet , mint azt ERDÉLY-ben már megszoktuk GYÖNYÖRŰ.

MataPeti 2007.04.29 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.82
A hosszú hétvégét kihasználva, székelyföldi körutazás keretében ide is ellátogattunk.
A sóbányában már jártam pár éve, a felszíni sósziklákat ezúttal sikerült megismernem.

Sziklás-hegységSziklasó vagy sószikla?
Ez melyik bolygó?Itt a tavasz!
meli&co 2007.04.14 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Megtaláltuk! Igaz, hogy toronyirányt vágtunk neki a keresésnek. Az ösvényen haladva könnyebben el lehet jutni a ládához.
Érdekes hely!

 
blaci 2007.04.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Ha valaki kérdezi, mi a geocaching értelme, akkor ide fogom elhozni! Eddig talán a legjobb megtalált ládánk. Kár, hogy csillagos ötöst nem lehet adni értékelésként. Valaki sót tett a ládába, ami kikezte még a logbook-ot is.

Jártunk már a bányában, de a sósziklákat még tényleg nem ismertük.

Köszönjük a rejtést, nagyon élveztük!

Üdv.: Erzséb & Laci

Úton a dombtető feléDombtető
Első sziklaPatakvölgy
SósforrásSókirakódás
Irány a patakAzt hittük itt kell felmenni
Ezt láttuk a rejtektőlA rejtek közelében
Pancsa 2007.03.15 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Sirályság az Ugrálóvár a pingpongasztal meg minden.

R19-es Jozsi 2007.03.15 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Gyönyörű természeti ritkaság! Már korábban jártunk Parajdon, de a sósziklákat mi sem ismertük. A rejtővel ellentétben én nem ajánlom a "rövidítést a dombon keresztül", sokal egyszerűbb a patak partján végigindulni a javasolt parkolóból.
A bányáról: rengeteget fejlődött a legutóbbi látogatásunk óta (1999)
-a földalatti templomban 15-i megemlékezés volt. A tiszteletes rövid beszéde után elénekeltük a Magyar és a Székely himnuszt, Kossuth és egyéb március 15-i dalokat. Nagyon megható volt.
-csodás világítás, ami folyamatos, nem szűnik meg időről-időre
-rengeteg pad és ülő alkalmatosság azok részére, akik nem csak
végigrohannak a termeken, hanem tényleg benntöltik a 4 órát
-legalább 8 pingpongasztal van felállítva
-ugrálóvár a gyerekeknek
-full GSM-térerő két szolgáltatótól is
-INTERNETSZOBA!! (sajna csak angol billentyűzetű gépekkel)
-talán még WI-FI is, ezt azonban nem tudtam leellenőrízni
-végül ami nem változott: lestrapált, füstölő buszok. Igazán kár...

Köszönjük a rejtést!!

Korond patak
Földalatti "shoping-center"
mihalylori 2007.01.06 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.70
A reggeli ködös, sáros idő nem kedvezett nekünk, és rendesen megdolgoztunk, amíg feljutottunk a meredek, agyagos domboldalon, és a kevéske hótakaró miatt a ládát is elég nehéz volt megtalálni. Köszönjük a rejtést.
Peták, mihalylori

MaRabU 2006.12.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Szilveszteri kessséta, álltuk a sarat, csúszkáltunk a Korondon, kerestük az utat, másztunk rossz felől a ládához, dagonyáztunk a patak partján, s végül tetszésünknek adtunk hangot, amikor már mindezt megúsztuk:
Anita, Csabi, Gyurci, Pali s Marci

mqdxitbpopxqyywccpnzzafh

SzidiCica 2006.12.03 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Csoda szép idő,gyönyörü táj,remek rejtés.Nagyon jo volt a társaság.Maradandó élmény,kellemes meglepetés a sósziklák környéke.
Köszi a rejtést!

vmlinuz 2006.12.02 20:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Mai második ládánkhoz délben értünk el. Viszonylag hamar meglett, nagyon jó a leirás + a sok waypoint is sokat segitett.

vmlinuz és hawkeye

Kis tóEz is kereste a cache-t :)
Patak
 
"J&J" 2006.10.08 11:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
A többi megkeresett erdélyi ládától eltéröen itt már jártam. Nagyon érdekes hely, szivesen néztem meg ujra.

J.

A szurdokSókedvelő növény
Kivált sóA sóbányában
Kőrösi 2006.08.17 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Nagyon szép természeti jelenség! Köszönjük szépen a
rejtőknek, hogy elkalauzoltak minket ide. Az utikönyvekben lenne
a helye ennek a helynek, olyan érdekes. Soha sem láttunk
még ilyen nagy sókristályokat, és az is meglepő, hogy milyen
kemények, erősek. A környező vidék is "idilli", szép időben
jártunk ott, és kedvünk támadt a folyóban egy fürdésre is.
Bokáig sikerült...
Ákos, Gabi

kovajano 2006.08.05 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.94
sajnos eső után láttuk igy nem fehérlett de igy is fantasztikus

vonós3as 2006.08.03 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Ok.

Crox 2006.07.26 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Nagyon szép hely. Érdemes eljönni ide, bár lent a bányában nagy a tömeg és kár, hogy a busz, ami a bányába levisz nagyon füstöl. A sósziklák gyönyörűek, még így is, hogy esőben mentünk fel.

 
BeriLa 2006.07.18 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet a rejtönek. Velem volt Kai, Papírcica, Oti, Gabika. [wapon beküldött szöveg]

sawkuk 2006.07.15 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.69
Én még gyermekkoromban jártam itt amikor a bánya bejárata itt volt és a csille szállító "lifttel" lehetett lemenni a bányába. Nagyon kisérteties volt amint leereszkedtünk egy szűk aknába egy rozoga rozsdás nyitott falú vas kalickában é csöpögött ránk a sós-rozsdás víz. Mindennek ellenére remek hely volt akkor is és most is.

data4526 2006.06.30 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltam, jóllehet alig több, mint egy órám volt Parajdról megtenni ezt a 4km-es távot. Eső után voltam, így nagyon nehéz volt a terep, főleg lefelé! Sajnos a sóbánya látogatásról lemaradtam, de így nekem lett a legnagyobb só darabom! :)

vándorsólyom 2006.06.29 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.79
A toronyiránti megközelítést senkinek sem ajánlom. Nekem a pólóm bánta. A patakátkelést senki se hagyja ki. Nagy élmény, ja és érdemes a helyiek vendégszeretetét élvezni és elbeszélgetni velük. Ők jól ismerik a terepet.

Helga09 2006.06.24 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.78
A kisse elnezett irany miatt, csak kisebb sebek es karcolasok aran sikerult a ladat megtalalni. Nem konnyu rejtes szaraz idoben sem.
Meg nem jartam itt :(, de biztosan visszamegyek baratokkal, mert annyira tetszett a hely.
Koszonet az erdekes rejtesert es DBotondnak vmint Attilanak, h elkisertek!

zsakar 2006.06.21 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.43
A vége egy kicsit kemény volt utcai cipőben.

kenau 2006.06.07 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
a patak a sok esozes miatt valoban felig aradoban volt, de szerencsere sehol sem kellett a vizbe gazolni a lada megtalalasahoz. viszont epp visszaertem a kocsihoz a megtalalas utan, mikor egy hatalmas zapor vette kezdetet...utana mar nem hiszem, hogy szarazon lehetett elerni a patakparton az osvenyt.

ja es fontos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jun. 1-tol megvaltozott a banya nyitvatartasa, csak 2ig vannak nyitva es 25 fo eseten indul csak a busz!

BiharyG 2006.06.05 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
zss azt írta valahol itt lent, hogy száraz időben érdemes megkeresni a sziklákat. Hát ez nem jött be, éppen csak elállt a felhőszakadás, amikor elindultam a parkolóból. A patak (folyó?) félig kiáradt, a ládát is négykézláb tudtam megközelíteni az agyagos hegyoldalban... Tényleg jobb szárazon, de hát ne válogasson az ember :)
Rendkívül érdekes sziklák, tetszett, köszönöm!

BiharyG

jiimbo 2005.10.09 09:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
[wapon beküldött szöveg] A csapat többi tagja Korondon vásárolgatott így engem engedtek kicsit ládázni...
Az ajánlott paroklóból indultam, s mivel egy földút pont jó irányba vitt, hát elindultam rajta. Picit aggódtam, hogy a patakon is át kell kelni, mivel már nem a túrára való gönceim voltam rajtam, de erre hála Istennek nem került sor.
A láda pont ott volt ahol gondoltam. Végre egy kis sikerélmény a Vithavas az Egyeskő és Bözödújfalu után.
Vissza már a domb tetején mentem, ahonnan remek kilátás nyilt a völgyre. Kár, hogy a fényképezőgép a kocsiban maradt. Az egész séta kb 1.5 km volt, így nekem is maradt időm Korondon televenni a kocsit cserepekkel!

DBotond 2005.09.27 08:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Körülmények: Idő 2005 09. 26, 18:15, 22Celsius, 1038 mbar, napos, de egy kissé párás idő.

Jó kis délutáni séta keretében erre is sikerült ráakadni. Parajdig autóval, a főúttól gyalog. Egy általam kigondolt útvonalon mentünk, kicsit eltérve a leírástól. Az EasyGps-el betöltöttem az összes koordinátát, ami a később jól összezavart, mert a megjegyzésben egységesn csak dátum szerepelt. Felhívtam öcsémet, nézze meg a doboz koordinátáit, miután töröltem a többit, könnyebb volt a dolgom.
Nagyon kellemes hely, ajánlom mindenkinek. Bár 30 km-re lakom Parajdtól, eddig csak a sóbányában jártam. :((
Jó hír a magyarországi kessereknek. Gőzerővel nekifogtak újraaszfaltozni a környék főútjait és egész jól haladnak. Már összefüggő szakaszokat adtak át a forgalomnak. Napi 8-10 km készül el. Szinte hihetetlen. Mire jövőre beindul a turistaszezon már jó (fő)út vár benneteket.

Üdv mindenkinek. Botond
Eszter, Sanyi, Marci kutya

Eszterrel és Marci kutya
cukicacher 2005.08.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
Az idei nyár nem nagyon kedvezett a keresésnek. Sok eső, viharok, nem engedték, hogy gyerekes ládászásra induljunk. Aztán végül próba szerencse és nekivágtunk Szovátáról a keresésnek. Hát megizzadtam egy kicsit, mire megtaláltuk, de nagyon érdekes a hely, megérte. Azt nem értem, hogy miért nem szabad télen sózni, amikor itt évezredek óta sózza a környezetét ez a néhány só szikla. Talán egyszer megtudom. Délután elmentünk még és próbáltuk megkeresni a Bözödújfalu (GCBOZ), de sajnos nem terepjáróval mentünk így ez ki maradt, mert az út nagyon rossz volt. (Alacsony a kocsim, és nem tudtuk volna baj nélkül elérni) A közelben volt Kibéd, ahol nagyon finom hagymát lehet kapni, okvetlenül vegyetek egy füzérrel. Az út szélén árultak még kukulyzát (áfonya) tuti bió, szamócát (szerintem csak magad szedve szabad megenni) és rókagombát. A rókagombával vigyázzatok, mert csak az apraja a finom, amelyik nagy az már keserű.

A parkolóbanValami épül itt
A hátizsákban a GCSZEAHol lehet?
Tényleg sós!Talán ott van?
Csak meg lettél!Itt már tudtuk a jelszót
lacc 2005.08.15 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Ildike, Ildi és Laci

 
zss 2005.08.13 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Sajnos csak második lettem, de így legalább megtalálhattam esztelneki elvesztett antennáját és visszaadáskor egy kedves embert ismerhettem meg benne.
A ládát Alsósófalva felől közelítettük meg (ahol ismerősöket látogattunk meg), ezért át kellett kelni Korond patakán vagyis a Nagy-vizen, ahogy a helybéliek mondják.
Köszönöm a rejtést, nagyon-nagyon szép vidék a Sószoros!
És még valami: érdemes száraz időben megnézni a Sósziklákat, mert akkor gyönyörű fényesek. Eső után nagyon bekoszolódnak.

logolok
esztelneki 2005.08.12 21:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Határozottan nem ládázni indultam Erdélybe, mégis amikor megláttam a wapon az új ládát egy este kimentem (még) nem ládázó székely barátommal összeszedni a remek környezetben (sósziklák a kanyargó patak mentén) fekvő igényes rejtést. A szürkület, a zuhogó eső, a misztikus hangulat a dombok között, közben a csúszós sár és fű még izgalmasabbá tették a keresést. A pontos koordinátáknak hála gyorsan meglett a láda.
A kicsit zilált visszaúton még a hegyoldalban elhagytam a Trimble külső antennámat, az esetleges megtalálót örömmel üdvözlöm - A második megtaláló zss rögtön megtalálta és visszadta, ezúton is köszönöm neki. Nagyon jót beszélgettünk - ki tudja mi mire jó.

Nagyon örülök a szaporodó erdélyi és felvidéki ládáknak, azt hiszem minden látogatással talán valami kicsit feledtetni tudunk a határon túli testvéreinket ért december 5-i arculcsapás gyalázatából. Menjetek minél gyakrabban, beszélgessetek minél többet, vigyetek magatokkal minél több ládást, családtagot és érdeklődőt mindannyian gazdagabbak leszünk ezáltal.

Talán nem ismeri mindenki: http://www.devaigyerekek.hu/

dragunov 2005.08.06 00:19 - Egyéb
A fotók a rejtés előtt egy nappal készültek. Pech :(

R19-es Jozsi 2005.08.05 21:51 - Egyéb
Egy hete jöttünk haza a környékről, kár hogy csak most jelent meg a láda -:( Tényleg gyönyörű hely, ha ezen a tájékon jártok, nem szabad kihagyni!! A "sóbusz" igazi élmény, lejutva a termekbe az ember nem tudja megállni, hogy ne nyalja meg a falat, hogy tényleg só-e. És az!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]