geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1256. Tündér-barlang (GCTDBG)

Megközelítés felülről, a Tündér-szakadékban

Megközelítés felülről, a Tündér-szakadékban

Jó helyen jártok

Jó helyen jártok

Kalandorok a Tündér kapujában

Kalandorok a Tündér kapujában

A láda megtöltése valahol a közelben történt... :-)

A láda megtöltése valahol a közelben történt... :-)

Dugig tömtük kinccsel!

Dugig tömtük kinccsel!

A kisebb barlangba télvíz idején nehezebb lesz bekukkantani

A kisebb barlangba télvíz idején nehezebb lesz bekukkantani

Megközelítés a szülőcsatornán át; ez a legbiztonságosabb! :-)

Megközelítés a szülőcsatornán át; ez a legbiztonságosabb! :-)

Apróságok. Közel életnagyságban.

Apróságok. Közel életnagyságban.
Szélesség N 47° 42,583'
Hosszúság E 18° 49,599'
Magasság: 304 m
Megye/ország: Komárom-Esztergom
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.08.21 17:00
Megjelenés időpontja: 2005.08.26 17:30
Utolsó lényeges változás: 2010.11.30 23:45
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Croc. Dundee, Dr. Jones, Quatermain
Felhasználó: Elveszett Geoláda Fosztogatói
Nehézség / Terep: 4.0 / 4.0
Megtalálások száma: 298 + 1 sikertelen + 7 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


A Pilisi Parkerdő Zrt S-3421/2010. ügyiratszámú levelében a geoláda elhelyezését a jelzett turistaúttól távol lévő helyszín miatt kifogásolta, a geoláda elhelyezéséhez nem járult hozzá. A geoláda a területről eltávolításra kerül, megszűnt.
Vigyázat! Időjárástól függően csúszós, veszélyes környék! Erősen ajánljuk a nappali "vadászatot".

Wap:
helyszín -> Fekete-hegy déli oldala,
hagyományos geoláda -> valahol a barlangban ;-) ,
mérete -> 20X20x10 cm-es zöldeskék fedelű, áttetsző konyhai doboz


Ez az első közös ládánk, és be kell valljuk, nagyon jól szórakoztunk a rejtés során.

Megközelítés:

A helyszín legkönnyebben Kesztölc felől közelíthető meg gépkocsival. A Klastrompusztára vezető műútról ágazik le a kék jelzés a Fekete-hegy irányába, ezen elindulva néhány méteren belül egy felfelé tartó földúton lehet eljutni a barlangot rejtő hegyoldalba. Innen a GPS utmutatása alapján még kb. 50 métert kell ereszkedni délkeleti irányban a barlang előtti kis tisztásig. (Ezen az úton közeledve nem látható a barlang nyílása, hátulról érkeztek! Egy magas sziklafal viszont árulkodó lesz...)
Kalandvágyó, erdei túrára sem rest kessereknek a felülről történő becserkészést ajánljuk, pl. GCsimo és a Klastrom-szirtek felől. (Utóbbiról csodálatos a panoráma!) Ahol a Zöld kereszt (zöld kereszt) belefut a Sárga sáv (sárga sáv)-ba, nyugat felé indul egy viszonylag széles erdészeti út. Egészen a Tündér-szakadékhoz vezet, nem kell róla letérni. Látni fogjátok, hol kezdődik az árok. Télen és esős időszakban elővigyázatosan ereszkedjetek alá, mert veszélyesek lehetnek a csúszós sziklák és a kisebb-nagyobb szakadékok!

A Tündér-barlangról:

A Fekete-hegy déli oldalában helyet foglaló barlang - sok társához hasonlóan a Pilisben - hidrotermális eredetű. A hévízek által formált, színes belső rétegek és oldásformák erről tanúskodnak. A tágas bejárat egy viszonylag nagy, bivakolásra is kitűnően alkalmas, kb. 15 m2-es, 4-5 m belmagasságú helyiségbe vezet. Ebből több kisebb üreg nyílik a tér majd' minden irányába, de egyik sem nyúlik mélyen a kőzetbe.

Az Aranyhajú Tündér titka:

Ha bejutottál a barlangba, nézz körül! Izgalmas és szép a környezet vár, de a láda titkát a Tündér csak azok előtt fedi fel, akik a segítségét kérik.
Ha elfáradtál a nagy keresgélésben, pihenj le egy kicsit a bejárattal szemben. Aki emelt fővel és könnyű lélekkel fohászkodik, annak a Tündér megmutatja a könnyebbik utat. Akit viszont súlyos terhek kötnek a földhöz, csak a barátság erejével szerezheti meg a kincset.

Egyéb tudnivalók:

Itt hívjuk fel a figyelmet, hogy nem ajánljuk a magánakciót! Bár a láda "levadászása" egyedül is sikerülhet, a rejtés kissé extrém volta miatt legalább egy, de inkább két társsal kezdjetek neki! A végén figyeljetek, mi van a lábatok alatt, vagy ugyanazon az útvonalon távozzatok, ahogy érkeztetek a ládához!!

A láda egy kb. 20X20x10 cm-es, 4 literes hagyományos, zöldeskék fedelű, áttetsző műanyag konyhai doboz, gondosan bezacskózva. 2007. április 14-én kicseréltük a törött ládikót és most kapott egy pukkanóbuborékos védőszkafandert is. Egyúttal kérünk mindenkit, hogy a ládakeresésnél ne alkalmazzon olyan módszereket, amelyek Nr. 2. láda testi épségét veszélyeztetnék. Előre is köszönjük! (A logbook híradása szerint akadtak olyanok, akik kődobálással derítették ki, hol rejtőzik a Tündér kincse; mivelhogy nem hoztak magukkal lámpát... Mások bottal halászták le, úgy, hogy szegény Nr. 1. a sziklán landolt. Hát ezért volt oly' rövid életű szegény.)

Para-lik:

Az elszánt kessereknek ajánljuk még megtekinteni a  N 47° 42,6009' E 18° 49,6660' 370 m [GCTdgb+trollbarlang] pontnál lévő időszakos vízesést a szurdokban. Kis híján majdnem ide került a láda... A vízesés mögötti barlangot azonban félelmetes lények tömege őrzi. Arachnofóbiások kerüljék ezt az amúgy sem veszélytelen helyet! ;-) A kedves kis denevér álmát se zavarjátok meg, ha kérhetnénk...!

Kilátás:

A Tündér-barlang fölötti ritkás erdőből - amin áthalad a földút Kesztölcre vezető műút irányába - szép kilátás nyílik a szemközti hegyekre és a Klastrom-sziklákra.

Spoiler - ha mégis elakadnál:

A megadott koordinátákat nem a barlang főbejáratánál mértük, hanem egy följebb lévő szűk nyílásnál. Ha itt beférsz, kényelmesen és biztonságosan eljutsz arra a teraszra, ahonnan már elérhető közelségű a ládát rejtő mélyedés.

Kellemes és biztonságos kirándulást kívánunk!
/Elveszett Geoláda Fosztogatói/
Állapot: megszűnt

KRW értékelés (256 db): környezet: 4.70 rejtés: 4.69 web: 4.62 átlag: 4.67

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Elveszett Geoláda Fosztogatói 2010.11.29 22:00 - Egyéb
Több, mint 5 éven át fogadta kincskereső természetbarátainkat a Barlang Aranyhajú Tündére. Akik itt jártak, és fölfelé tekintettek, sosem feledik el elbűvölő szépségét. Ma délelőtt minket is meleg fénye kísért (csodálatos késő őszi napsugár), hiába szomorú kötelességünk teljesítése végett jöttünk látogatóba. A Tündér furcsa kis barátai most is kitartóan őrizék a ládát (még, ha általában alvást is színlelnek :-)), amit a hatalom utasítására el kellett vinnünk.
Legnagyobb örömünkre a láda tele volt kinccsel, majdnem annyira gazdag, mint a kihelyezéskor! (Találtunk benne LED-es zseblámpát, vicces figurákat, könyvjelzőt, kulcstartót, gyermekrajzokat, fohászt, tudományos cikket és sok minden mást.) A vastag emlékkönyv csak félig telt meg, de így is közel 300 bejegyzés tanúskodik arról, hány embernek szereztünk szép és kalandos élményeket a helyszínnel; hogy az Utazó ügynököket ne is említsük.
A ládát és a logbook-ot megőrizzük, hátha egyszer változik a "törvény", ill. revideálják az illetékesek a "10 méternél nem lehet távolabb" passzust. Mindenesetre köszönjük mindenkinek, aki vállalva a nem veszélytelen megközelítést felkereste GCTDBG-t és megosztotta velünk az élményeit. Reméljük, sok emberben megerősítettük a természet szeretetét és tiszteletét! Megtiszteltetés volt! /Quatermain/ (2010.11.21; eredeti publikálva a .com-os oldalon)

Ui.: A ládát múlt héten vasárnap 10:30-kor hoztuk be. Az adminisztrátor (kulisz) nem engedte, hogy bármilyen megjegyzést hozzáfűzzünk a ládaleíráshoz, ezért nem volt lehetőségünk eddig jelezni. Örülünk, hogy láda nélkül is maximális élményt tudtunk nyújtani a hellyel. :-)

Valahogy így érzünk... ;-)Aranyló napsugarak búcsúztatták a ládát
zem 2010.11.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Ennyit még nem kerestem ládát, mint ezt - hiába... :-) Volt hasrafekvés sárban (a vonaton hazafelé igencsak takargattam a nadrágom :-)), sisak nélkül szűk lyukba bújás, kúszás, falmászás.. A ládáról az volt a tippünk végül, hogy begyűjtésre került. Találkoztunk a pókokkal is, meg volt velünk egy tündér Sinus90 személyében, de hát így (ládátlanul) jártunk..

Nagyon sajnálom a megszüntetést!

Köszönjük szépen az élményt, a helyszínt és a példás rejtést! :-)
(Fotók fognak felkerülni, kis időt kérnék)

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2010.11.29 22:41]

sinus90 2010.11.26 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Sikeresen felküzdöttem magam /lefelé már jobb úton jöttünk le/. Zem igazán mindent bevetett, alulról, felülről, botos keresgélés, nyakbaülés... de a ládát nem találtuk meg. Ha ott volt, jól el volt dugva az biztos!
Nem ismertem a helyet és egyedül nem is kísérleteztem volna. A likon nem férek be...
Örülök, hogy itt is jártam.

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2010.11.29 21:58]

 
mihoj 2010.11.13 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Sokáig keresgéltük a ládát, mert a leírást kicsit nem jól értelmeztem. :P
Aztán a Tündéri ima segített tényleg. :D
Annyira azért nem veszélyes, de mindenképp kalandos a rejtés, és a megtalálás.
Denevér barátaink kicsit ellenezték a látogatásunkat, a "ládaőr" azért bőszen aludt. :D
Nem fértünk be a "biztonságos" bejáraton, végül nekünk is a botos megoldás vált be, vigyázva, hogy ne sérüljön a láda. Kellett is, mert nem volt visszatéve a csomagolóanyagba a geoláda. Mi visszacsomagoltuk atombiztosra, így ismét kipiszkálható a helyéről. :) Bár nyakba-ülős megoldással talán könnyebb?!
köszönjük a rejtést!

Denevérek.megvan.
Az alvó őr. :)Reg.
maczy 2010.11.07 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Ahogyan azt már kedves barátom és
keresztkomám qtya leírta, valóban gyorsan
megszereztük a kincset. Másodszor jártunk
itt a héten, mert hétfőn nem maradt időnk
a Tündéreket meglátogatni. Ma ezzel kezdtük
a napot, és mint a mellékelt képen látható,
valóban laknak benne tündérek, de csak a
bátor ládavadász vakuvillantására válnak
láthatóvá.

megközelítés"...rögtön becsinálok..."
Tündérek a barlangban!!!Qtya logol
Ádám a szülőcsatornában
qtya 2010.11.07 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Keményen készültünk a hatalmas megpróbáltatásokra ! Öt tökös fiú, négy belevaló csaj, két vagány kölyök, hogy a barátság erejéböl véletlenül se legyen hiány... Két perc alatt meglett. Pici csalódottság. MINDEN nagyon SUPER. Köszönjük !!!!!

Azazello 2010.11.01 16:17 - Megtaláltam
Kéktúra Dorog-Piliscsaba szakasza, 2. Láda
Nagyon tetszett a barlang, denevérek fejem körül cikáztak, nagyon cukik!

vrasek 2010.11.01 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.43
Lentről közelítettük meg a barlangot ami igen meredek volt. Odaérve mi is találkoztunk néhány denevérrel akik bátran őrizték a barlangot körbe-körbe repkedve a fejünk körül. Aztán megláttuk a dobozt, amit nem volt egyszerű leemelni a rejtekből még segítséggel sem. Tényleg nagyon ajánlott az óvatosság, mert nagy a csúszás veszély, ami miatt mi is pórul jártunk.

Denevér pajti 
hadidoki 2010.10.31 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Nem volt nagy ügy... Már a tűzokádó sárkány barlangjáig (el ne higgyétek azt a tündér mesét!) majdnem kitörtem a nyakam, majd a barlangban megküzdöttem a repülő sárkánnyal. Elszántan védekezett. Mivel nem vagyok 2,5 m magas óriás, előkaptam hát a mindig magamnál hordott zseblétrámat és hipp-hopp, már meg is volt a kincs.

Halász család 2010.10.31 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
OKT közben a denevérek nagyon védelmezik a ládát.
Ketten kelletünk hozzá. Föntről aki befér a hasadékon annak könnyebb.

Gyalogoskupa 19,4 km

ZoLiza 2010.10.31 09:21 - Megtaláltam
Sajna nincs meg a rejtő segítségével sem. [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2010.10.31 10:01]

Köszönjük szépen!

Puzzle Apartman Gyula 2010.10.31 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
ZoLizáékkal közös ládázásunk második reggelén ezzel a ládával kezdtünk. A kocsikat a Klastrompusztára vezető úton hagytuk és a Kék sáv jelzésen sikeresen és könnyedén értük el a barlangot. Természetesen a GPS jele nem volt pontos, így a leírásra hagyatkoztunk. Ennek köszönhetően Gergő lámpával kezdett a barlangban. Ettől a denevérek megijedtek és kirepültek a barlangból. A repülő denevérektől Gergő ijedt meg és visítva rohant kifelé a barlangból. A visító Gergőtől Zoli ijedt meg, így teljes volt a kör. :))))
Miután Gergőt megnyugtattuk elkezdtük az összes járatot és nyílást átkutatni. Élményben bőven volt részünk! :) Azonban hiába túrtunk, semmit nem találtunk. Ekkor telefonáltunk a rejtőnek, majd a korábbi megtalálóknak. Az intsrukciók alapján újra átnéztük a már ismert helyet, de nem találtuk. Így a telefonos beszélgetés és a hamarosan mellékelt képek alapján kérném szépen a találat elfogadását!
Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2010.11.02 11:27]

Lehetetlen 2010.10.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Kéktúra közben, egy kis kitérővel. A barlangban láttunk denevéreket, jó sok guanót, meg egy traverzáló brekit.:-)
Kösz.

Ninja béka 
Mekett 2010.10.17 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.00
Nagyon tetszett a barlang. A többieknél én annyival ügyesebb voltam, hogy Fáncsival kitúrattam a ládát :)

kivancsifancsi 2010.10.17 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Mekettel jöttünk túrázni, kihasználni a szép őszi napsütéses időt. Az autót Kesztölcön a megadott parkolóban hagytuk. Onnan a GCSAS, GCFEKO, GCTDBL körün sétáltunk egy jót.

Egy kicsit tartottunk tőle, de így utólag visszagondolva egyáltalán nem veszélyes. A rejtés zseniális, nagyon élveztem a kúszást-mászást a szűk járatban. Köszönöm, nagy élmény volt.

Gyalogos kupa: 14.1 km

Nyúl 2010.10.16 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.72
Amikor bementünk a barlangba, egy jó nagy "szemetes" szatyor volt a földre letéve.
Na, gondoltuk, igazán levihették volna a szemetesüket!
Aztán elkezdtünk keresgélni.
Végigmásztuk az összes üreget, de mindhiába. Aztán véletlenül belerúgtam a "szemetesbe". Igen csak ismerősen kongott, így hát belenéztem.
És láss csodát!
Ezt követően megpróbáltuk oda visszahelyezni, ahol- szerintünk - eredetileg is a helye lehetett.

tamapo 2010.10.16 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.84
Gyanúsan hamar meglett, nyilván már nem az eredeti helyre van téve a láda, ahogy akosgy oda tette. Amúgy valóban izgalmas környezet, nagyon kell vigyázni. Külön figyelemre méltó, hogy az útról semmi nem látszik, vakon kell bízni a GPS-ben!

atipapa 2010.10.04 17:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Vadászok higyetek a figyelmesztetésnek ténleg nem olyan könyü föleg esöután szürkületben .Sajnálom nemtaláltam meg a ládát nem vitem fejlámpát,meg rendes cipőt.ezért még porúl isjártam,megcsuztam a barlan elött és egy szintel lejebb értem követ .De olcson megusztam,tanulságos volt soha többet nem megyek megfelelö cipönélkül vakon ládázni.Kérem a rejtöt a lelet és a baleset elöti kép alapján fogadja el a megtalállást.Köszönöm

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2010.10.05 11:10]

akosgy 2010.09.18 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Kihasználva a pillanatnyi zavart az időjárásban, amikor is nem szakadt az eső, sétáltunk egyet az enyhe, napsütéses időben. Piliscsévnél parkoltunk, majd onnan tettünk egy körtúrát Klastrom irányába, fel a hegyre.

Visszafelé mentünk már a Kék sáv-en, útba ejtve a barlangot. A barlang szájában félrerúgtunk egy szemeteszacskót, majd vad keresésbe fogtunk. A láda csak nem akart előkerülni, amikor undorunkat félretéve kínunkban jobban megnéztük az imént odébb rúgott csomagot. Nos, az volt a láda. :)) Valaki egyszerűen letette a földre, a barlang szájába. Mivel valszeg nem ez lehetett az eredeti helye, logolás után visszarejtettem - valahová... ;)

Köszi!

Száz20 2010.08.18 17:05 - Megtaláltam
Megvan !!!

jiimbo 2010.08.11 10:30 - Megtaláltam
Remek!

Miután minden lehetséges sziklaodút megmásztam, csak benéztem a barlangba is...

pappara 2010.08.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Igazi hegymászó teljesítmény utak nélkül.

Fagyi 2010.08.03 11:00 - Megtaláltam
Pilis50 társaságában.

Pilis50 2010.08.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Jó hely, csak hosszú - napos - az út idáig.

 
mamago 2010.06.26 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Megtaláltam.

flendera 2010.06.06 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Csodálatos, köszönjük!

Plavi 2010.06.06 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.76
Meseszép hely. Meg is pihentünk gyönyörködni a helyben, és egy kicsit bebarangoltuk a környéket is. A nagy esőzések után, a barlangban még állt a víz. Kicsit csúszott is az út, de nem volt vészes a megközelítés. Köszönjük hogy a rejtéssel felhívtátok erre a helyre a figyelmünket.

halaszkiraly 2010.06.03 13:30 - Megtaláltam
Köszönöm! [wapon beküldött szöveg]
Esőben, lentről, és egyedül...
A barlang alatti teraszon egy eső elől behúzódó rókával találkoztam.

 
edu 2010.05.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Az egyik legjobb láda! Kalandos volt kicsit az odaérkezés, de a lurkók nagyon bírták! Két denevért is találtunk a barlangban!

A hős túrázók 
-Bandi- 2010.04.18 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.07
tetszett. -Pitonnal- és Bryannel közös találat.

-Piton- 2010.04.18 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Jó kis hely, köszi a rejtést.

jpityu 2010.04.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.30
Megtaláltuk. Köszönjük.

Discover 2010.03.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Alulról másztam fel toronyiránt, megizzasztott rendesen.
Köszönöm a rejtést!

maltesicsg 2010.03.26 00:00 - Megtaláltam
Nehezebb megközelítésre és megtalálásra számítottam,de szép hely.

Kese 2010.03.20 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Meglett! Már másodszor voltam a helyszínen, nagyon jó hely. Csak első alkalommal nem találtam a ládát. Az tévesztett meg, hogy 3 barlang is van egymás közvetlen közelében és mindhármat tüzetesen átvizsgáltam, de nem leltem.
Most azonban kicsit kilógott a csomagolás, így könnyen ment :)

Köszönjük a reljtést!

ChrisCarlos 2010.01.24 14:17 - Megtaláltam
Jó kis meredek felmászni és akkor kiderül, hogy még meredekebben kell lemászni a barlanghoz. A rejtést a barlangban csak második bemenetelkor vettük észre, pedig az álca csak a nejlon. Jól körül kell nézni. Mi is hasonlóan rejtettük vissza. Köszi a rejtést.

Ksati 2010.01.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.00
Az Országos Kéktúra vonalát jártuk be, s tettünk egy kitérőt a barlanghoz. Nem volt egyszerű a csúszós hegyoldalon lejutni (bár a visszafele úttól jobban tartottam), de sikerült a rejteket meglelni. Köszönöm a rejtést!

mrqn 2010.01.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Köszi, tényleg nem esett volna jól egyedül csimpaszkodni a ládáért! Niki, Gergő

Katipeter 2010.01.16 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.59
Kék túráról rövid kitérővel levadásztuk!

deRobertis1 2010.01.02 00:00 - Megtaláltam
Szép rejtés, köszi!

krypton 2009.11.28 14:50 - Megtaláltam
megvan

divi 2009.11.28 14:50 - Megtaláltam
Nehezebbre számítottunk, viszonylag könnyen megtaláltuk.

fanyűvő 2009.11.21 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.72
Nagyon jó hely ajánlom mindenkinek. Valaki viszont beleszemetelt a láda zacskójába amit eltávolítottunk.

kakukKata 2009.11.15 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Szerencsére Attila ügyesen ki tudta venni egyedül is a ládát. Egyébként nagy bajban lettünk volna, hogy kit emeljünk fel...

Tipekin & Perseus 2009.11.15 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Kiváló társakkal az OKT aktuális szakaszteljesítés közbeni találat. Brezko hatalmas lendülettel vetette magát (mint késöbb kiderült) toronyiránt a barlanghoz. Szerencsére velünk volt szücsatilla és nem féltünk használni, hogy komoly kockázatnak kitéve, meglelje a dobozt. A kilátás fantaszttikus volt!
Köszönjük a rejtést!

szucsattila 2009.11.15 12:14 - Megtaláltam
Köszönjük ;) 193 cm magassággal egyedül is teljesíthető a "főbejárattól". Nem kellett kúszni, nem kellett emelgetni senkit sem. Ennek a többiek is örültek ;)

mapet50 2009.11.01 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
GCKLPU felöl jöttem. Technikás rejtés, nekem végül a barlangból sikerült felaraszolnom a ládáig, "kifeszítve" magam a két fal közé.

golyozsi 2009.11.01 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.58
Pilisi körtúra része lett, de megérte. A legrosszabb helyről közelítettük meg, de meglett. Köszike. :-)

 
Blue Mali 2009.11.01 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Köszi a rejtést.
Gábor75, és Golyózsi barátommal kerestük fel ezt a ládát is.
Szuper hely, bár én nehezebbre számítottam.
Körbejártuk az egészet mire nagy nevetés közepette, megtaláltuk a ládát.
A Gps-em is repült, de szerencsére megállt, s nem kellett +-t keresnünk.
Megkerestem még a Para-likat, s láttam a pókokat, de denevért sajnos nem.

Jó kis túra volt. Köszi az élményt!

Barlang bejárataBarlangban
Besüt a napPara-likban
Gábor75 2009.11.01 10:39 - Megtaláltam
megvan:-) [wapon beküldött szöveg]

Julisz 2009.10.25 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Szöveg szenornál.

Lomex 2009.10.25 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Szöveg szenornál.

szenor 2009.10.25 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Toronyiránt GCKlas-tól, majd GCKlpu következett.

Aquilone 2009.10.18 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
A hideg nyálkás idő ellenére eljutottunk ide is.
A barlangban kimondottan meleg volt.
Szuszu, Zsolt

Alvó patkósorrú denevér 
atravel 2009.10.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Gyönyörű napon sikerült szerét ejteni ennek a kirándulásnak! a logbook alapján kb 45 perccel előttünk voltak ott mások is.
A virtus kedvéért felmásztam, persze a társaim bármikor ott voltak, hogy aggódjanak értem :)
Vigyázzatok, ha a Tündérbarlang fölötti barlanghoz is felmásztok, mert a szikla, ami kapaszkodásra alkalmasnak látszik mozog!
Elsőre nem tűnik fel, de lefelé jövet, ha lendületből próbálnád megtartani magad, akkor lehet, hogy magaddal rántod! inkább fölfelé érdemes elmenni

uraniko 2009.10.04 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Megtaláltam. nagyon izgalmas volt. Felülről próbáltam meg, igaz gondolkodtam rajta egy darabig. Utána megnéztük a másik oldalról is, de onnan nem tudtam volna elérni. Köszi!!!

Évi&Laci 2009.09.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.72
Köszi a rejtést! Mi alulról együttműködve (láb a kézben).

zkardos 2009.09.19 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.67
Megtalált-am(uk) ugyan is 8-an érkeztünk, de csak én másztaqm fel, mert a meredekebb oldalról közeledtünk.
Utána azért a többieket is felcsaltam a lankásabb oldal felől.
PMR-el tartottuk a kapcsolatot, de így is egy kicsit tovább mentek onnan ahol le kell térni a kék jelzésű túrista útról. Nos ekkor jött a fütyülés, hogy be tudjanak tájolni merre is vagyok. Végül sikerült megtalálnunk egymást, így Ők is megcsodálhatták a tájat, mely nagyon szép volt.
ui: büszke vagyok magamra sikerült megszereznem egyedül, de nem volt könnyű.
Egészségben gazdag sikeres kincsvadászatot kívánok mindenkinek.

 
bognararon 2009.09.19 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.48
Megtaláltuk.

hodoaat 2009.09.02 14:20 - Egyéb
Kb egy órán keresztül mászkáltam az üregekben, mire végre rájöttem, hogy hol is a láda. Addigra már kicsit elegem lett a szűk helyekből, amúgy sem vagyok egy barlangász típus. Fényképezőgép nem volt nálam, de láttam a láda helyét a zacskóval együtt, de a szülőlyukat már nem mertem bevállalni, mert az egyik denevérrel való találkozáskor összeszedtem 3 elég kellemetlen horzsolást. Talán egyszer visszajövök több emberrel, akik bátrabbak és/vagy ügyesebbek! :)

keva 2009.08.30 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

Petyabá 2009.08.21 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Régen szerettem volna már becserkészni egy hasonló ládát. Mindig is szerettem a kihívást és barlangászni is nagyon szeretek. Nagyon édesek a denevérek :)
A ládát felülről, a szülőcsatornán át közelítettük meg.
Nagyon tetszett, köszönjük a rejtést!

fa-peti 2009.08.21 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Igazi kaland, nagyon élveztem. Piliscsév felől közelítettünk. El a pálosok mellett majd fel a hegyre. A láda gyorsan meglett :-)). Köszi a mókát. Képek később.

BentItt be? :-)
Kikukkantó :-)Esti fények
Naplemente 
langvince 2009.08.14 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a nagyszerű rejtést, remek kihívás volt.

TONCSI 2009.08.06 19:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.04
A megközeltés tényleg veszélyes, egy denevérrel találkoztam a barlangban, és pókokkal. Nagy kaland!

tádé 2009.08.01 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Először felülről kémleltem be a kürtőbe - elsőre a keskeny nyílás biztatónak tűnt, be is ereszkedtem, de 1 méter után "visszafordultam", mivel a lefelé egyre táguló tér nem állt arányban saját fesztávommal. :)
Végül lentről sikerült becserkészni a dobozt. Az előző megtaláló a logfüzetben megadta a mentők számát; szerencsére mentőkre nem volt szükség, ellenben egy tűzoltólétra jól jött volna - aki egyedül vág neki, nem árt ha hoz magával. :)
Köszönöm a rejtést! Tádé

vrazsi 2009.07.26 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Segítséggel, de megvan! :) Köszönöm az élményt!

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2009.07.26 09:07]

Keti 2009.07.25 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
KisRife, NagyRife kesserek és Anna&Csibi társaságában mai első ládánk.
A ládát lentről közelítettük meg, eleinte nehéznek tűnt a terep, de aztán belerázódtunk. A barlangban belépéskor egy denevér elhúzott a fejünk felett.:-)
Nagyon szép környezet, gyönyörű a kilátás!

A Csapat a barlang torkában:-)Itt jövünk...
Rife + KisRife 2009.07.25 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Mai "hegymászó" túránk első ládája Ketivel, Annával és Csabával.

puhanyuszi 2009.07.23 00:00 - Megtaláltam
:)

bgecco 2009.07.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Nagyon-nagyon klassz program! Felülről mentünk be, és alul jöttünk ki. Csak gratulálni tudok a rejtéshez! köszönöm.

salty 2009.07.13 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megtaláltuk

Kincsvadászó Kalózok 2009.06.18 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.06
Az újjászületés útját nem volt kedvünk választani, így a "barátság" módján szereztük meg a ládát. Így sem volt egyszerű, hiába tudtuk hogy hol van!

Bryan 2009.06.14 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Megtaláltuk:)

Tavaly tavasszal voltam már itt, igaz akkor még nem mint keser, csak kisérő voltam egy keser csapatban :)

Most vittem a kislányomat is a feleségemmel együtt (ő parázott is rendesen, amikor mentünk le a barlanghoz).

Ildi a ládával 
kicsiogre 2009.06.13 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megvan!

 
Famágus 2009.05.24 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.39
A helyet könnyen megtaláltuk, a dobozt felülről cserkésztük be.. Oldfox kifelé kissé beszorult a találóan szülőcsatornának nevezett lukba, de pár horzsolás árán, kiszabadult.. ja, kérem, megszületni se könnyű :-)
Visszafele ahogy kapaszkodtunk vissza az ösvényen, Hadralka után én is hasra estem, és néhány métert hason csúsztam lefelé, míg fennakadtam egy fában :-) nagy porfelhő, karcolások, kisseb sérülések.. Oldfox kiabált, kapaszkodjak.. mibe?! szétröhögték magukat!! :-)
ja, Hadralka nadrágja, a mai túrák folyamán, teljesen leszakadt róla :-)
ez volt a mai utolsó gcsimo, gcklas, és gcklpu után. Tündéri befejezése eme csodálatos, élményteli napnak, köszönjük..

Oldfox
Oldfox "megszületik"Hadralka
hazafelé 
Hadralka 2009.05.24 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
....megtaláltuk.

oldfox 2009.05.24 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.40
...bővebben Famágustól.

GeoBiker 2009.05.23 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.12
Jó kis barlangászás volt, köszi :)

divemaster 2009.05.21 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.03
Jó volt, köszi.Másodszorra is megszülettem.

guppik 2009.05.21 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Hát, a leírás alapján többet vártunk (nehézség/terep 4/4, enyhe túlzás...)
Mai napi kezdésnek kellemes volt, köszönjük!

Telperien 2009.05.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Meglett aránylag hamar, de nem akarom lelőni a poént. :)

Csapatunkkal az OKT 12. szakaszán ugrottunk ide be, útban Piliscsaba felé.
Köszönjük a rejtést!

TiBi, Sammy, Ricsi, FeZo, Csabi, Zoli

Csapat a barlangnál 
streng 2009.05.07 12:05 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Bugár-orienteering 2009.04.26 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
nekem kellett 'megszületnem', mint legkisebbnek, de nálam volt a fényképezőgép, nem készülhetett kompromittáló kép.

DonRazzino 2009.04.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Az aszfaltút-Kék sáv kereszteződésnél parkoltunk innen 5 perc alatt sétáltunk fel. A 30 méteres mentőkötelet a felső nyíláson át lógattuk be a barlangba, majd lépőhurkokat kötöttünk rá és így alulról könnyedén közelítettük meg a ládát. Köszönjük a rejtőnek öt csillagos láda!

ha befértem volna :) 
vaik 2009.04.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
szép idő, jó társaság, szép terep, tündérbarlang
mi kell még?

Winssent 2009.04.12 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.90
Gyönyörű idő volt, így hát neki is eredtünk, hogy felkeressük ezt a ládikát. Ahogy beértünk Kesztölc-re el is indultunk a kék túra útvonala felé. A webes szöveg kicsit megtévesztő, nem említi, hol érdemes parkolni a kocsival, így hát kerültünk egy jó nagyot. De nem bántuk meg, mert így legalább megismertük ezt a kis falucskát. El is nyerte a tetszésünket. Kellemes 10 km-es séta volt. Köszönjük a rejtést...

dzoli1 2009.04.11 19:40 - Megtaláltam
A mai ládatúrám keretében útba ejtettem ezt a pontot is. Csak miután nem találtam a ládát, olvastam el figyelmesebben a leírást, mely szerint nem ajánlatos egyedül próbálkozni. Egyetértek. :(
A rejtő ajánlotta nyíláson félig bemásztam, de tovább nem mertem. :( Nagyon csúszósnak tűnt, és nem voltam benne biztos, hogy ha teljesen bemegyek, meg bírok kapaszkodni. Leesni pedig nem szerettem volna.
És bár nem voltam egyedül, a kutyáim nem akartak segíteni. :))
Kérem a rejtőt, hogy a fényképek alapján fogadja el megtalálásnak ottjártamat. A képeket telefonnal készítettem és már kellőképpen esteledett, így nem lettek valami szuperek.

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2009.04.12 21:37]

BékaBütyök 2009.04.11 17:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Mai 4. és egyben utolsó ládánk. A barlang összes zegét-zugát bejártuk, mire végre megtaláltuk. Bütyök mászott be fentről, fejjel előre, sajnos lemaradtam és nem sikerült lefotóznom, amikor csak a lába kandikált ki a földből. Leadta a ládát és ott várt, amíg csomagoltunk, logoltunk és ajándékokat válogattunk. Az újjászületését már sikerült egy szép fotósorozattal dokumentálnom.
Jeep travelbugot elhoztuk.
Béka, Bütyök, Lali, Orsi, Anti

Útban a barlanghozBütyök a rossz bejáratnál
Bütyök újjászületése 1.Bütyök újjászületése 2.
lacc 2009.04.07 16:30 - Megtaláltam
Ildi és Laci

zakany 2009.04.05 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Jópofa barlang. Egy denevér is lakik benne!:) Egy kis ügyeskedéssel sikerült kiguberálni a dobozkát :))

A bogarat (Jeep) benne hagytuk!

vtibi 2009.03.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Ma délutáni GCKLPU-GCKLAS-GCTDBG túránk utolsó állomása, ami megkoronázta a napot :) Nagyon ötletes rejtés, átkutattuk majdnem mindegyik barlangot :) Nekünk alulról is sikerült. A legtöbb bajunk az úton levő szúrós-tövises ágakkal akadt, ezért leginkább hosszú ruházatban ajánlom.

natalin 2009.02.07 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk!
Fentről közelítettük meg a barlangot, kiderült jó választás volt.
Távozásnak a lefelé utat választottuk, hát elég élmény dús volt , nem vagyok egy sziklamászó, ez a képeken is látszik.
Köszi, jó rejtés!

Paul 2009.01.25 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Szép napsütéses időben másztunk fel az ajánlott úton.A láda hamar meglett csak egy kis sziklamászó gyakorlat kellett a kibányászásához.

 
K.L. 2009.01.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Sziklamászás, kötél nélkül egyedül hozzájutottam a ládához, csupán eszközhasználattal :-) .

Baggio10 2009.01.03 09:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Szép hely!

SirLes 2009.01.03 09:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.90
Baggio10-el elmentünk egy kis pilisi ládázásra. A figyelmeztetés és az időjárás miatt vittünk kötelet is, ami jól is jött, mert végigmásztuk az üregek körül a sziklafalat, mint kiderült feleslegesen. Majd egy óra keresgélés után felhívtuk a rejtőt, akitől megtudtuk feleslegesen mászkálunk, rossz helyen keresgélünk. Utána már könnyen megtaláltuk a ládát, nem is kellett hozzá kötél. Utólag is köszönöm a segítséget.

Feca macska 2009.01.02 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Gyönyörű téli időben jól jött egy kis mászóka.

ildino 2008.12.30 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.11
jó mászós kis akció volt, az aszfaltozott úttól tökön-babon kereszül másztunk fel a barlangig. Lefelé már a kényelmesebb ösvényen jöttünk körbe. Príma rejtés, kösz.

pipu 2008.12.14 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Klastrompuszta kornyeke lada 2.
4 fo+3 kutya hoditotta meg a ladat.
Az utrol eleg hamar felertunk, de a barlang bejaratanal gondolkodoba estunk. Ketten lemasztak a barlang bejaratahoz, de ketten nem mentunk le, mert vigyaztunk a kutyakra, de az egyik kutyat sehol sem talaltuk.
Aztan kiderult, hogy a legtapasztalattlanabb geokutya - egy skot terrier - kovette gazdajat a barlanghoz, majd levetette magat a melybe. Magat az esemenyt senki sem latta, csak nem talaltuk a kutyat. Aztan a barlang alatt lett meg, csondben, beszarva ult a foldon. Nem hallottunk vonyitast, ugatast, puffanast ugyhogy valszeg makja volt a kutyanak es a vastag avarra eshetett.

Mivel kiderult, hogy ket felnott kell a lada megtalalsahoz, ezert en is visszamasztam majd leereszkedtem a barlanghoz. A barlangban Gabor maszott fel es piszkalta ki a dobozt en meg segitettem neki epsegben lejonni.

gabor.sved 2008.12.14 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Nem készültem fel kellőképpen a ládikó megkeresésére. De bátran vettük az akadályokat és végigmásztuk a környéket. A barlangban a ládat lehalászni se volt túl nagy gond. A helyére vissza már repült, de ezt a jó csomagolásnak köszönhetően épségben megúszta.

ironman 2008.11.23 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Klári-féle túlélőtúra a Pilisben. Szakadó hóesésben, némi kerülőutakon, de végül szerencsésen megérkeztünk Klárival és Dömével a barlanghoz. Ez ám a remek geoláda! Köszönöm a rejtést!

bpetya 2008.11.01 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Egész héten arra gyúrtam, hogy ez a láda meglehessen. TÖKÉLETES.
Köszönjük! Habár a denevérek nem voltak ma ott, biztos elmentek télre szunyálni.

Apexsek 2008.11.01 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Régebben sokat jártam a környéken, a barlangról mégsem tudtam!
A fenti lyukon ereszkedtam be, de a ládához jutáson sokat gondolkoztam:
"a láda is meglegyen-én se essek le..."???
Végül csak megoldottam egy jó kis betámasztással...

rebekablasko 2008.11.01 00:00 - Megtaláltam
Ez nagyon kalandos volt! Alulról vettük ki, miközben fél lábbal Peti kezén egyensúlyoztam, vissza ő rakta kötélen beereszkedve. Rettentően mókás volt, köszönjük!:)))

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2008.10.25 20:45 - Egyéb
Igen, tovább kellett volna keresgélni... Éppen ma délelőtt tartottunk ládakarbantartást, új ajándékokkal tömtük meg a dobozt. :)

VideoStudio 2008.10.25 13:05 - Megtaláltam
Klastrompusztán összefutottunk a rejtőkkel, akik sok jó tanáccsal elláttak a megközelítést illetően. Természetesen elrontottuk az általuk emlegetett V elágazást. Így - intelmeik ellenére - a barlangot alulról közelítettük meg sziklamászással. SENKINEK nem ajánlom, baromi melós ésveszélyes volt.
Nagy nehezen feljutottunk a barlanghoz, kb 20 percig csak néztük a ládát egy kis lukon keresztül, amit nem értünk el. (én oda be nem megyek!)
Merem ajánlani a régi mondást: Ha rövid a karod,..... :)
De gyakorlatilag, számunkra a legizgalmasabb rejtés volt, amivel eddig találkoztunk. Igazi geocacher élmény volt!
Köszönjük!

ludens 2008.10.24 16:00 - Megtaláltam
A nehezebb úton érkeztünk, elfáradtunk a végére (mármint a visszaereszkedés végére). A ládából a zacskót, és a tollat találtuk csak meg.
Lehet, hogy tovább kellett volna kutatnunk?

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2008.10.25 20:48]

partylany&mogorva 2008.10.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.30
A 3. ládánk volt, de a lehető legnehezebb útvonalon közelítettük meg!
Túlmentünk a kék jelzésen, és az utána lévő ösvényen mentünk be, ami a sziklafalhoz vezetett, és azon másztunk fől! Egy kis család is próbálta megtalálni a ládát, de nem lelték meg fenntről a barlanghoz vezető "utat". Végülis jót kommandóztunk, és az eddigi legizgalmasabb kalandunk volt!
Tünci+Krisz (szivecske)
u.i: A láda nagyon rossz állapotban van.(a zacsi tarja össze)

 
benist 2008.10.12 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
A barlangot a K felöl közelítettük meg a tuhun jelzett ösvényen. Némi keresgélés után felfedeztem a felső nyílást. A besütő nap éppen a ládát világította meg, így azt egy percig sem kellett keresni. Biztonsági kötél a sziklára, majd becsúszás hason. Bent a sziklafal peremén "kényelmes" logolás. Nem volt egyszerű a láda romjait visszacsomagolni, de sikerült, utána sikeres újjászületés. Leóvakodtunk a barlang főbejáratához is és megállapítottam, hogy helyes volt a módszer, ugyanis nejem biztos nem bírt volna felemelni. A rejtés szembeötlő, ha valaki jó helyről nézi, de a barlang a publicitásmentesség miatt talán védett a nagyobb tömegektől, bár így is jelentős mennyiségű papír volt szanaszét.

Születőben 
BereznaiMiki 2008.10.11 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.58
Ötletes rejtés. A denevérek még mindig őrzik a ládikát. Sajnos tényleg törött, így nem fog hosszú életet élni.
További jó időt és kellemes ládikázást Mindenkinek!

Zergi 2008.10.11 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.96
Fogtam!
Ha jól emléxem, akkor nagyon törött a doboz, a cuccot csak a zacsi tartja úgy ahogy egyben!

sosi 2008.09.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
a lányok inkább kihagyták a kapaszkodót, de szerintem nagyon izgalmas a barlang megközelítése
190 centi alattiak rendesen megdolgozhatnak, amire a ládát a kezükbe kaparintják
a denevéreket nem igazán kedvelem, úgyhogy nagyon iparkodtam a láda visszarejtésével

jaz 2008.09.27 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 2.78
.

Kitti 2008.09.27 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.30
.

Elf 2008.09.21 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Kicsit nagyobb barlangot képzeltem el,ahol a járatokban kúszva-mászva és szitkozódva nem találok semmit, de azért így is nagyon tetszett.

sirgalahad 2008.09.18 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Kérésemre hallgattál
Köszönöm, hogy előtűntél
Pedig mélyen alhattál
Aranyhajú Ládatündér

valahol itt rejtőzik a kincs!élet a sziklán
tomv84 2008.09.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megvan.

soka9001 2008.09.14 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Megtaláltuk. Kiránduló időben indultunk négyesben a láda rejtekének felkutatására. Remek helyen és jó rejtéssel találkoztunk a kincsvadászás során. Köszönjük.

végre kék 2008.09.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
A Geokék 12. szakaszán közösen kerestük meg. Nekem a 2. ládám volt, a töbiek segítettek abban, hogyan is kell egyáltalán keresni. Küzdelmes és izgalmas volt, épp ezért értékes. Számomra egyértelműen a szakasz csúcspontja.

Pepe 2008.09.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Geokék 12. szakaszának teljesítése közben. Kollektív találat. Mivel a csapatban volt két könnyűsúlyú leányzó, nekik bakot tartva az egyik levette, a másik meg visszatette helyére a ládikát.

ssophie 2008.09.07 13:00 - Megtaláltam
Megvan.

aszucs 2008.09.06 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.28
Toronyirányt mentünk fel a három gyerekkel, mert GPS nélküli csapat vagyunk..... hát helyenként a gondatlan veszélyeztetés lehet, hogy megállt volna, de a Tündér biztosan vigyázott ránk. Lefelé már a rendes úton jöttünk, az teljesen rendben van. Élőlényeket nem láttunk, ami a gyerekeknek egy kis csalódás volt (nekem annyira nem). A doboz sajnos megint össze van törve, de a buborékfóliás csomagolás jól tartja magát. Köszönjük a rejtést, felejthetetlen élmény volt. A webes megjelenést egy élmény volt olvasni, és az alapján tényleg nem nehéz a megtalálás.

bregő és andorpapa 2008.08.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Eredetileg a Rám-szakadék volt tervbe véve erre a napra, de mivel sikerült bezárni a kocsiba a kulcsot, így picit csúsztunk az indulással, és már nem volt értelme elindulni Dömösre. Jöhetett a B terv, ami Kesztölcre vitt minket.
Az országútról felkanyarodtunk a földútra, majd megérzésre hagyatkozva indultunk el a domboldalban - pár csapás akad itt is, aki ezeket követi, nagyon nem tévedhet el. Végül kiértünk a barlang mellé - innét szép a kilátás a környékre is. A logokat korábban áttanulmányoztuk, így fejlámpa is volt velünk, hasznát is vettük.

Kívül és belül is érdekes a barlang, ráadásul belül pár fokkal hidegebb van, kellemes felüdülést nyújt meleg nyári napokon. A láda csak hosszabb keresgélés után lett meg, amit ugyan nem bántunk, hiszen így legalább felderítettük a barlang összes fülkéjét, na meg szeretünk is mászni, de több olyan kessert (és családot) ismerünk, akiknek ez már a necces kategória. Pedig ide érdemes eljönni, mi nagyon élveztük.

A barlang szájaBentről felfelé
andorpapa a láda felé tartbregő a logbookot olvassa elmélyülten
A barlangba belépve ez a látvány fogadFény tör be valahonnét
Bentről kifelé 
Apostolok 2008.08.15 15:20 - Megtaláltam
Megmásztuk, lemásztunk, bemásztunk. Denevérek röpködtek, benéztünk minden rejteknek való helyre. A ládahoz vezető szűk nyílás mellett kapaszkodtunk fel. Pont abba az egybe nem másztunk bele. Hiányos volt a felkészülés:) a Tündérszikla nagyon szép....., kihívás volt... nem ilyenre készültünk, csak a neve volt meg, meg a kooordináta, és ott ért a meglepetés:)De legalább egy sportcipőnk volt:)
A fényképezőgép fent maradt a barlang tetején, szükség volt mind a két kezünkre. Kérlek fogadjátok el a megtalálást, mert Kesztölcre nem mostanában jutunk el.

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2008.08.25 10:17]

a hegy  KesztölcrőlSárguló levelek
Kiscica a fogadó udvarán 
megyesisandor 2008.08.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Egyedül mentem, szerencsére egyik kollégám tanácsára vittem magammal hegymászókötelet. Abból kötöttem a helyszínen "köldökzsinórt".

Ez az igazi geocaching feeling!
Nagyon szépen köszönöm a rejtést!

Slomoguy

Időzített zárkioldás! 
MirP 2008.07.28 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! Ez a második ládánk! Örültünk neki nagyon! A hely maga is rettenetesen szép környezet, láttunk egy kis mókust a barlang felett, valamint rengeteg a gyík! :) Köszönjük a rejtést és keresünk még... :)

geokutya 2008.07.19 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
George a TB csatlakozott hozzánk.

Welkinger 2008.07.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.41
Nagyon klassz rejtés! Jónéhány barlang és hasadék van a környéken, keresgéltünk egy ideig :)

jzx 2008.06.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Nem volt egyszerű ;) George Bush TB beköltözött a barlangba.

Geosasok 2008.06.28 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Erre a ládára nagyon kíváncsi voltam. Már a leírás is izgalmasnak ígérkezett, hát nem csalódtam. Azok előtt akik a kis bejáraton közelítik meg a kincset, le a kalapom. Amikor megláttam, elgondolkoztam hogyan is fogom megszerezni, de megoldottam. Az utánam jövőknek csak annyit: ÓVATOSAN, és nem kell félni a bent lakóktól. Köszönet a rejtőknek, kellemes pillanatokat szereztek.

Rudi Team 2008.06.27 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Tündér barlang, ördögi rejtés.
Zoli, Rudi

Puszkany 2008.06.09 17:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.05
Itthon újra elolvasva a leírást rájöttem, hogy másik irányból (alulról) közelítettem a ládához, esős, sáros időben. Nem szükséges áttuszkolni magad a résen, megoldható máshogy is. Nekem könnyen sikerült.

ergyd 2008.05.25 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Egészen véletlenül felülről egyből...

kukucs 
LacQuo 2008.05.18 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Köszönjük! Szép!

Jól figyelmetlenek voltunk (megint) a felkészüléskor, így, elérve a kéket, elindultunk rajta és mentünk-mendegéltünk. Sokat. Aztán megnéztük a térképet. Rádöbbenve a tév're, inkább bevettük magunk a rengetegbe, mint ugyanazúton visszasétáljunk. Érdemes volt, csupaszépeket láttunk: vaddisznónyomokat mindenfelé, új-tavaszi virágok sokaságát, ganajgalacsinformálást, fát, kőt...
Bár voltak tanácstalan pillanatok (GPSn't), azért elég simán odataláltunk. Végül lentről közelítettük meg a bg-t, sziklamászva.
Jó kis helye van a ládikónak, talán csak az a baj vele, hogy az óvatosabb/kényelmesebb keresgélők kutatási módszereit bizony megsínyli; ez a másod-példány sem teljesen egészséges.
Tetszett az Azaranyhajútündértitka-bekezdés, bár nélküle is adta magát a rejtek (vagy/és adta magát a másznivaló, mint mindig, és ott már szinte belebotlani). (sztem kár volt megmagyarázni - spoiler x spoiler)
A környezet pedig hibátlan.
Lefelé - "majdénjólmegmutatom" - a mindenszúróssal (szeder meg akác meg vadrózsa) benőtt sziklást választottam ereszkedőútnak, minek alján ráadásul csalán tenyész gazdagon. Ez volt a legkalandosabb. Csak a legbátrabbaknak - mint szerényjómagam - ajánlom :)

akkor most merre is..?Encsi bigyója
feltárásZsolti a lukba'
nagy kő esett le....Encsi halálmegvetés közben
lacko egy másik lukba'a barlang majomtávlatból
és a majomúr'sziamami'
egy színest is, na jó 
beamspot 2008.05.17 20:05 - Megtaláltam
Nap végi kesselés, persze lefelé a hegyről..
Helyenként 50cm avar, aprókő görgeteg, dzsindzsa. Igen, számomra ez a geocaching. Az imént kioperált kullancs viszont bosszant. 2 hét alatt a 3. kisállat bújik belém.. grrrr :S

bjoco1977 2008.05.15 15:30 - Megtaláltam
Cool!

TOM2005 2008.05.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.18
Köszi a rejtést, tetszett a barlang, gyerekekkel egy kicsit veszélyes.

sztalkerzsi 2008.05.12 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.53
a megközelítés nem egyszerű, de érdemes nekivágni! otthonos a barlang, ha ősember lennék, ide költöznék :-)

Turci 2008.05.11 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Nagyon nagy élmény volt a srácoknak!

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2008.09.02 12:02]

Irány a barlang!Logolás a falon
Végül Nokit is lelógattukVisszanézve az útról a barlang felé
Erdélyi 2008.05.11 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Csillagos ötös!!!
Az OKT Piliscsaba-Dorog közötti szakasz közbeni ládászás.

geocsosio 2008.05.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Szuper volt. Mi alulról közelítettük meg a barlangot, kis csapatunk egyik tagja friss térdműtét után volt :) Nem gondoltuk, hogy sziklát is kell mászni, de hősiesen tűrte az akadályokat. Evelinnek hála a doboz is előkerült. Találkoztunk egy másik csapattal is, ők kipróbálták a "rendes" sziklamászást is.

Evelin a ládához vezető útonindulás a parkolótól
matas 2008.05.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Ötletes rejtés. Köszönjük!
Tamás. Eri, Zsófi, Dóri, Eszti, Gyöngyi

 
skaff 2008.05.02 17:00 - Megtaláltam
Megvan.

tika67 2008.05.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Valóban elég veszélyes a hely, de megoldottuk hála Skaffnak.

tomib64 2008.05.02 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.08
Megtaláltuk, Krisztivel és Barbarával. Egy bottal lepiszkáltuk és elkaptuk, majd ugynúgy visszatuszkoltuk a helyére. A megközelítésnél volt egy kis gubanc, de mindenkinek sikerült eljutni a barlangig.

Barbi a ládávalVisszafelé
Kata&Dani 2008.04.27 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Már régen kinéztem azt a ládát, s most végre megtaláltuk. Nagyon kalandos a láda, hosszú tanakodás után a lentről való megszerzés mellett döntöttünk. A barlang szárnyas lakóival is találkoztunk, igaz, nem voltak túlzottan aktívak.
Köszönjük a rejtést, nagyon tetszett!

a barlang lakója
 
jgyuri 2008.04.20 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.28
Nagyon nyugodt, békés hely! Gyönyörű kilátás, jó rejtés!

Vértes 2008.04.20 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.64
jó volt kicsit hűsölni a barlangban, ma nagyon meleg volt...
Országjáró Békát is ide menekítettük a nagy meleg elől...
23 km, 5 láda

Imaka 2008.04.13 13:40 - Megtaláltam
Egyszer már jöttem erre, akkor nem találtam a barlangot. Most simán, mert a gerincen jött le egy kis csapat. Kicsit félve, fentről ereszkedtünk be, de megérte.

Marvin 2008.04.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Izgalmas hely volt, de meglett, a tündérek segítségével...

Agneovo 2008.04.13 11:15 - Megtaláltam
Jó kis rejtés jó kis hely RESPECT.

szabogergo 2008.04.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.04
megleltük

Csaba & családja 2008.04.11 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Délelőtti munka után a klastrompusztáról indulva (GCKLPU) a tündérbarlang (GCTDBG) alapos körbejárásán keresztül jutottunk a klastrom-túra ládáig. Itt sikertelenül megmásztuk a hegyet 3-szor. 1,5 óra keresgélés után feladtuk, megnéztük a barlangokat és begyűjtöttük a Simon-halála (GCsimo) nevű ládát. Már "csak" a Basina-völgy (GCBASI) volt tervebe véve. A leírás nem volt túl bőbeszédű, ezért az Eszperantó forrást útba ejtve a Csévi barlangon átmászva közelítettünk a láda felé. A barlang feletti sziklára kiültünk és a fáradtságtól és a csodás panorámában gyönyörködve sehogy sem akaródzott tovább menni. Visszafelé már a fenti úton fejeztük be a túrát.

teente 2008.04.11 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Nagyon tettszett az elrejtés és maga a környezet is széép!! Bár az oda jutáshoz kell egy kis falmászás^^

Dzsozy 2008.04.11 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Ez király volt. Viszonylag könnyen megközelíthető barlangocska. Nagyon tetszett, egyik lyukon be a másikon ki :DD Tök jó volt. A láda is jó helyen van, a kiváncsi mugliknak sem üti ki a szemét. Egyik "kedvenc" ládám lesz. Köszönöm szépen a rejtést.

kb ibic 2008.04.06 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Ez egy igen jó rejtés volt!

Villám 2008.04.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.48
nagyon szép a hely.

sirlacika 2008.03.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Nagyon jó kis rejtekhely :) a barlang nagyon tetszett nekünk!
köszönjük a rejtést!

Odette és Laci

Klári 2008.03.23 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Döme fiammal túráztunk egy nagyot. Gps nélkül érkeztünk, a térkép alapján leltünk rá a barlangra. A rejtekhelyet meglátva Döme nem habozott: "anya ülj a nyakamba, felemellek". Én sem haboztam, bár egy kicsit így is nyújtózkodni kellett. Remek a hely, a rejtés, a kilátás, a nyugi, szóval nagyon tetszett.

 
CacheRaiderz 2008.03.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! (Vikivel)

Tündérek a barlangnál
Viki a barlangbanDenevér
Bogár 
Toti 2008.03.09 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
A barlangot könnyen megtaláltuk. Szemrevételeztük alulról, majd a kis nyíláson át felülről. A kis nyíláson sokkal könnyebb volt a lejutás. Befértem én is és Alexa is. Megtaláltuk a ládát, majd logoltunk. Bent megtaláltuk a denevért is, de nem akartuk zavarni, mert aludt.

Átöltözés és elpakolás után elindultunk lefelé az autóhoz, de 100 méter után kiderült, hogy a MAP60CSx ott maradt a barlang bejáratánál felakasztva. Nosza visszamásztam és közben reménykedtem, hogy az időközben megérkezett pár a kutyával otthagyja vagy megtalálja és visszaadja vagy szól vagy valami. Ehelyett még láttam őket a völgy másik felén lemenni az ott parkoló autójukhoz. Telefonáltam a szüleimnek, akik közben leértek, hogy kérjék már el tőlük a nyilvánvalóan náluk lévő GPS-t, de a pár szemrebbenés nélkül letagadta a GPS-t, majd sietve elhajtottak. Már csak a rendszámát sikerült felírni a fehér Volkswagen kombinak: JGW-423. Ha valaki tud róluk valamit, vagy a 118042701 gyári számú, 3323060279 unit ID-val rendelkező Garmin MAP60CSx-ről, legyen szíves szóljon nekem.
Járom sokat az országot, illuzióim már régóta nincsenek az emberek nagy részének hozzáállásával kapcsolatban, de az erdőt járó emberekre általában nem ez a jellemző.
Sajnos most elég volt 5 percre otthagyni egy fán a GPS-t olyan helyen, ahol belátható az egész völgy, nyilvánvalóan nem jár ott senki rajtuk kívül és simán ellopják és letagadják a cuccot.
Elnézést a hosszú és személyes beszámolóért, de hátha tanulságul szolgál valakinek.

Alexa, Nóri, Papa, Papi, Toti

Alexa loggolBefértünk...
Itt kell becsusszanni
Megadakar 2008.03.08 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
A 20. ládánk a legklasszabb és az eddigi legnehezebb is volt. De megvan! Mi egy nyomóskútnál hagytuk a járgányt, és így bandukoltunk fel először a sárga, majd a sárga-kék úton. Az erdészútnál elfelejtettünk balra kanyarodni, és ezzel eltolódott az útunk vége. Aztán korrigáltunk és megtaláltuk a barlang bejáratát. Hát kalandos a megközelítés, mi szépen lemásztunk a bejárathoz. Drukkoltam, hogy ne legyen otthon az előző leírásokban szereplő lakó:) Nem volt! Már sötétben mentünk vissza, lelkünkben a nagy élménnyel! Köszönjük a kedves Rejtőknek!

BeseZ 2008.02.28 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

Barlangászok 
BoPe 2008.02.24 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.46
Második ládánk ezen a csodás tavaszi napon.
A rejtés kiváló. A környék gyönyörű, nekünk nagyon tetszett.
A barlang egyetlen őrét megtaláltuk, de éppen aludt.
Jeleznénk a rejtőnek, hogy a doboz nincs túl jó állapotban.

A láda őre.
Palazsu 2008.02.24 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
[wapon beküldött szöveg]
Csodaszep Kovi tura, fantasztikus napsutesben, meg a kepem is leegett.

Levin 2008.02.24 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Ez a legjobb geoláda amivel eddig dolgom volt!
Már a leírás olvasgatása közben éreztem, hogy valami különlegességgel lesz dolgunk. Alig vártam, hogy végre hétvége legyen és becserkészhessük a ládát. A barlangok úgy általában nem nagyon dobják meg a pulzusomat, de az ilyen odaalvós üregek mindig is közel álltak az ízlésemhez. A láda közelében kétfelé szakadtunk, Palazsu leheveredett fotoszintetizálni, Mi pedig Kovival behatoltunk az üregbe. Persze a leírásra nem emlékeztünk ezért egy velőtrázó kiáltással megkértem napozgató kessertársunkat, hogy olvassa fel a vonatkozó részt. Ő a domboldalból -szintén kiabálva- helyretette a dolgokat. Ezek után gyorsan meglett a rejtek viszont adódott egy kérdes miszerint, hogy a túróba fogjuk onnan elővarázsolni a csészét. Esélyeinket latolgatva körülnéztünk a barlangban és megcsodáltunk egy alvó denevért, amit Kovi viccesen egy töltött káposztához hasonlított. Ezek után elkezdtem mászni a cseppet sem veszélytelen falon. Kovi lentről biztosított illetve alattam állt, hogy puhára essek, majd azon kezdünk el kuncogni, hogy milyen vicces lenne ha Palazsu délután fél háromkor egy alapos szunyókálásból felébredve utánunk jönne megnézni, hogy mit is csinálunk, azt látná, hogy egymás hegyén-hátán nyöszörgünk a porban. De szerencsére balesetmentesen sikerült feljutnom a ládához. Sajnálom, hogy sokan egész egyszerűen visszahajítják a sziklaüregbe, ez meg is látszik rajta. Tulajdonképpen kevés hiányzik hozzá, hogy ketté törjön. Logolás közben azt találtam ki, hogy a láda feletti üreget fogom igénybe venni kijutás céljából de Kovi hamar kiábrándított, mondván nem férek ki rajta. Sajnos igaza lett, pedig az lett volna az igazi!
A kaland után egy kicsit még ücsörögtünk a domboldalon, megettünk egy pár szendvicset és továbbáltunk.
Tudom, hogy sokszor elhangzott tőlem de most igazán sajnálom, hogy nem lehet hatost adni.

mudman 2008.02.23 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Egyedül vadásztam le, amíg a kisded a kocsiban anyukájából falatozott. A barlang és a rejtés nagyon tetszett, a - sajnos törött - doboz gyorsan, könnyen meglett. A belső "szobában" már ébren van a lakó. :)
Mudman

Bejárat 
Robin13 2008.02.03 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Evab segítségével a 200. láda meglelése "tündéri" környezetben valósulhatott meg. Köszönet a rejtőnek és nagyrabecsülés Evabnak.
A ládát sikerült a sziklaüregbe olyan mélyre fellendíteni, hogy sehonnan nem látszik. Elnézés a nyomonkövetőktől a vaksi kotorászkodás miatt. A logolásokból azért sejthető a ládát rejtő üreg hol lehet.

Gyombi 2008.01.30 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.67
Tündéri [wapon beküldött szöveg]

Ott közben annyira nem tetszett - nyilván belejátszottak a körülmények is, de ez egy ilyen játék. Örülök, hogy sikerült meglelni, nem volt egyszerű. OKT kitérő. Köszönöm a lehetőséget!

cofe 2008.01.28 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Elhelyeztem egy TB-t is.

BarlangHazaúton, töksötétben, Piliscsév felé
dudikoph 2008.01.26 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Kesztolcon toltottunk egy hetveget, es egy kellemes delutani setanak gondoltuk ezt a ladat felkeresni. Termeszetesen affele uri passiot, mint az ajanlott megkozelitesi utvonal, nem olvastunk el, igy a muut felol szinte egyenest mentunk a gps utan. Egy kisse macerasabb volt, mint a lefele megtalalt eredeti turistaut :) A ladanal talalkoztunk @david-ekkal is, ok epp par perce "dobtak vissza" a ladat. Nekunk ezt onnan elovarazsolni, lampa, es egyeb okossag nelkul elegge nehezkesen ment, vegul csak sikerult, kozel fel ora tokolodes utan. Kozben vegigneztuk a naplementet, ami zsenialis fenyekbe oltoztette a tajat, koszonjuk a rejtest!

Uton odafeleteli szinek
naplemente a barlang tetejeroldetto
a kesztolci templom, giccsparade (legalabbis élőben mindenképp) 
@david 2008.01.26 16:00 - Megtaláltam
Itt már kezdett sötétedni, ennek anyukám nem annyira örült. Piliszsentlélek környékén parkoltunk, így a háromszázgrádicson mentünk. odafelé még jó, de sötétben nem annyira ajánlatos. nem pont az a babakocsis hely. Vicces volt, h a pilisben alig találkoztunk emberekkel, de pont a barlangnál összefutottunk dudikoph-ékkal. fanatikusok ezek a ládászok. A láda helye könnyen meglett, de gyorsan rájöttem, h nagyon kijöttem a barlangász gyakorlatból. A visszarakás már egyszerűbb, volt, mert visszahajítottam.

nogacsalad 2008.01.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Ma ismét kedélyes ládavadászatra indultunk családi körben, ezúttal a Pilisbe. A +10 fokos, napsütéses januári időjárás is kedvezett a túrának, no meg a hangulatunknak.
A snake-féle sasfészek felkutatásán felbátorodva úgy gondoltuk, felkeresünk egy még nehezebben megközelíthető ládikát, tehát irány a Tündér-barlang!
Járgányunktól hamar a célterületre értünk, de ott aztán tipródtunk egy darabig, tanakodtunk: a lukon át felülről, vagy a barlang száján alulról? És hogyan lehet megközelíteni? Többszöri nekifutásra sem jutottunk el a barlang szájához, sem kötéllel, sem anélkül. Csúszott a szikla rendesen! Végül úgy döntöttünk, talán mégis a felső luk felől kéne támadni. Tehát: kötél elő, beülőt köt, másik kötelet átvet egy fatörzsön, beülőt hosszú kötéllel karabinerrel összefog, és lehet biztonsággal ereszkedni! Közülünk Nógacsaladfő volt ismét a hős, ő mászott le kötélbiztosítással felülről a barlanglyukhoz. Elsőre nem is a megfelelő likat találtuk meg, de ez belenézve gyorsan kiderült. Na, mire ezekután a megfelelő bejárathoz odaért, már szem elől is tévesztettük. Később elmondta, feltartott kézzel, hanyatt csusszant be a lukon, onnan le 2-3 m-t a gömbfülkébe, és - előrelátó ember lévén - sisakja lámpavilágában csakhamar meglelte a kincset. Gondos visszarejtés után, a kötél segítségével, elégedett barlangászmosollyal az arcán kisvártatva vissza is tért hozzánk.
Nem volt ugyan könnyű megközelíteni ezt a ládikát, de megérte!
Igazán tetszett, nagyon köszi érte!

A cél felé haladvaGyerekvár? gyerekkel
A cél közelébenBüszke barlangász
Picike lik- picike fávalEgy kis pihenés
VisszafeléAutónál teázva
katica 2007.12.26 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Miután megemlékeztünk Simonról, ide hozott utunk - nagyon tetszett a szurdok, térképpel a kézben érdekes benne a mászás, de vegső soron nem megoldhatatlan ugyebár :))
A denevéreket igyekeztünk nem felébreszteni, aztán ketten két irányból indultunk ládalevadászni.
És bár nekem nem okozott gondot a ládalelés, de valóban, egyedül vadászkodni roppant kellemetlenné válhat, ha - a jó eséllyel bíró - leesés összetörésbe torkollik.
És köszi, a hely nagyon szuper!
katica + ozeki

kilátás a barlang felett... és útközben
vadászlestünk......kinéztünk...
...és ilyen meredek volt!!!!! :))végül ijedtemben térképátruháztam...
ozeki 2007.12.26 12:50 - Megtaláltam
Karácsonyi ládázás katicával.
Egy sikeres Simon halála (hu de morbid) után, a Tündér-szakadékban (természetesen a sziklás részen:)) lecsordogálva jutottunk ide. A barlangot sikerült a legveszélyesebb pontról megközelítenünk, lelki szemeim előtt végig is futott az életem filmje, de így gyorsnézetben nem volt valami érdekes... A barlagban aztán végre sikerült lezuhannom, itt-ott gyönyörű árkódokat húzott rajtam a sziklafal :)

szép és veszélyes :)Tündér-szakadék
barlang előttkatica loggol
lelcache 2007.11.22 11:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Ma a maradék Pilis-béli láda levadászatát tűztem ki célul. A Sasfészektől jöttem a Zöld sáv, Zöld kereszt és Kék sáv jelzésen. A barlang alsó bejáratát elérve megebédeltem, közben felmértem a terepet, hogy mire számítsak. Megnyugodtam, hogy nem olyan veszélyes a helyzet, mint azt előző nap egy kesser barátom lefestette. Ő botok és kötelek előre megfontolt szándékú használatát javasolta doboz lepiszkálás céljából. Mivel volt alkalmas felület, én a travizást választottam. Barlangászként el is szégyelltem volna magam, ha ez kifog rajtam. Gyorsan felmásztam a párkányra, majd fent, a kis lukon távoztam. Ez annyira nem volt jó ötlet, mert egy merő dzsuva lettem a nedves talajtól, ahogy kipasszíroztam a hatalmas gyönyörű testemet azon a csúnya kis lukon, de azért annyira nem szomorított el a dolog. Aztán zárásképpen még visszamentem egy kis denevér-fényképezésre. Sajnos nem lettek olyan jók a képek. Tetszett a rejtés! Kicsit megdolgoztatja a kessereket! A barlang is szimpatikus volt. Köszönöm!

lelcache

Út közbenA barlang alsó bejárata
A doboz felé vezető kürtőOldalüreg
Kis patkósorrú denevérVisszafelé menet
CSS Team 2007.11.11 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Nekünk, mint a barlangászat szerelmeseinek ez nem okozhatott gondot! :) Gábor ugyanannyi idő alatt mászott lentről fel, mint én a felső bejáraton keresztül le! És még denevérrel is találkoztunk a belső üregben. Mire végeztünk a loggolással, elkezdett szakadni a hó!

BarlangászokBatmanus
Hóesésben 
crazycops 2007.11.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Megvan

Magnes50 2007.11.03 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.66
Pilisnyereg felöl jöttünk, felülről közelítettük meg a barlangot. Hamar ráakadtunk a jó bejáratra, itt egy kisebb mászás után Peti megtalálta. Aki nem mászik, annak lehet hogy a sámli nem elég, a létra is jól jön!?
Még lefelé is elég meredek volt.

ŐszLádaleadás
Láda 
Nyuszifül_2342 2007.11.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Tarzan segítségével Töki feljutott a rejtekhez és viszonylag könnyen megtalálta, csak addig kellett ott lennie, míg a két csapat belogolt.
Paralikhoz én már nem ereszkedtem le, főleg mert állítólag nem volt annyira izgalmas.
Töki+Nyuszifül

lighthouse 2007.11.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Már a honlapján is izgalmas túrának ígérkezett. Végre nem egy unalmas faágakkal félig betakart rejtés. Kalandosabb, mint a többi és nekünk pont ez tetszett benne. Az elérése nehezebb, mint maga a rejtek megtalálása. Láttuk néhány apró kis denevért, szunyókáltak arccal a föld felé lógva. Örülök, hogy ide került a láda és nem a "Paralik"hoz, mert az kevésbé érdekes hely. Maga szurdok szép, főleg, ha vízesés is lenne, most nem volt, csak csúszós kövek és sár.
Szóval köszönjük a rejtést, nagyon tetszett!

dyan 2007.11.02 09:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Végre napocskás idő köszöntött ránk, így beterveztünk egy négyládás napot, első áldozatként ezt a barlangot néztük ki. Kicsit féltem hogy nagyon nyálkás lesz a terep, de nem :) a felfelé út adta magát, a nagybejárat is hamar meglett, azután meg jött a meglepetés :O De Eszti hős volt és feláldozta magát. Megtalálás után mentünk tovább Klastrompuszta felé.

Gagyimodó 2007.10.20 14:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.11
eddigi legjobb geocach-em!

joerno 2007.10.17 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Mai második láda Jocival. Kicsit kerestük a legjobb utat a bejárathoz végül meglett. Szép volt.

KutaToll 2007.10.14 12:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Felkutatva!
Némi bozótharc, apró kövön csüszkálás, kerge vétel, de meglett! Ötletes rejtés, köszönjük.

BelülFélig belül
Kívül 
ikrieger 2007.10.14 11:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Pilisi Parkerdő Útjain Erikával, Gáborral és Csabával.

abacus 2007.10.13 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Light-os, börzsönyi, sokládás, drive-in kesselés Kissyvel.
;-)))))))))

Törölt 2007.10.13 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
OFF (Abacus kedvéért)
Börzsönyi ládázás 11/2. ;-)
ON

Egy szuper délután második ládikája. Természetesen nem az eszünkre hagyatkoztunk, hanem a legrövidebb úton be balra merőlegesen!! ;)
Kicsit meg is szívtuk, de Aba :))))))))))) ( így tuti nem írom el a neved ;) ) megmentette az életemet! :)
Köszi a rejtést. Szupi a hely. Még sosem jártam erre, pedig azt hittem ismerem a környéket!!

Angus_Podgornij 2007.10.07 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Nagyon szép hely, a gyerekek élvezték a keresgélést !
Visszafelé a kényelmes utat is megtaláltuk a kékig :)

Klastrompuszta felőlOtt !
Ott, ott !Kukucs !
Őrzőfa 
pumafi 2007.10.07 09:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.30
Nagyon tök jó láda volt, köszönjük szépen. A barlangot nem felülről találtuk meg, de így is nagyon jó volt. A Somi Túrák történetében az első láda volt. Köszönjük szépen!

linda_1985 2007.09.24 20:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Gyönyörű a környezet, első keresésnek kicsit nehéz volt de sikerült. Már alig várom a következő túrát:)

Wano 2007.09.22 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Ezt a ládát Nesztórral kiegészülve kerestük, szegény nehezen tudott a végén lejönni.

dodlin 2007.09.22 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Köszönjük, nagyon jó rejtés!

peterpan 2007.09.16 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
BGM és négylábú társának kiváló társaságában.
Ez a láda egy kis csemege volt nekem. Kicsit barlang is, kicsit geocache is. Még a kis apró emlőssel is találkoztunk. Köszönet érte!

 
Bgm 2007.09.16 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.88
Köszönöm peterpan segítségét, nélküle meg sem próbáltam volna.

erdeisz 2007.09.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.99
Megtaláltuk, OKT teljesítése közben, kis kitérővel. De érdemes volt, jó rejtés.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2007.09.09 17:55 - Egyéb
Gratulálunk a 100. megtalálónak! :-)

vaslemez 2007.09.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.66
A fiúk jó sokáig keresték a ládát, mi addig a fenti szirten napoztunk. Végül mi is leereszkedtünk és osztottuk az észt. A láda egy jó óra után lett meg. Nem gondoltuk, hogy egy ilyen kis barlangban ennyire el lehet töntetni egy dobozt.
Mondjuk a leírás sokat segített volna. Ne adj isten, a képek...

kalahári 2007.09.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Vasárnap délutáni ládázás. Egy kicsit megsz......tott ez a láda.Kerestük kerestük kerestük de nem találtuk.Szeretem amikor nem adja magát könnyen a láda, de ez már kicsit tulzás volt. De végül meglett.Nagyon szép, vadregényes hely. Köszi a rejtést... UI. A barlangban érdekes csöpnyi rágcsálokat,(peléket) denevéreket láttunk.

 
daikini 2007.09.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
A mai túránk után Klastrompusztáról indultunk hazafelé, de én még megálltam és felszaladtam a ládáért. Időre kellett hazamennünk ezért egy szál GPS-el rohantam fel. A barlangaba lépve nem láttam semmit. Akkor felmásztam a felső barlangba és bemásztam minden lyukba. Sajnos egy denevért is felkeletettem, és nem fért el mellettem, ezért többször hozzáért a fejemhez, nem tudom, melyikőnk ilyedt meg jobban. :) Utána visszamentem az alsó barlangba, és már csak egy helyen nem néztem, felmásztam, és hoppá ott volt! :) Majd futás vissza a kocsiig. Remek élmény volt, köszönöm

Petra és Gyuri 2007.09.02 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.15
Megtaláltuk,köszi!

HertlikMiska 2007.08.20 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Baráti délutáni kirándulás remek hangulatban.

Jókevűen
 
Pöttyök 2007.08.11 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 2.77
Az odaút nem volt "tündéri"... Nagyon nehezen találtuk a barlang bejáratát. Kisgyerekkel nem ajánljuk, főleg egy kis eső után!!! Viszont a tündér gyorsan elárulta titkát! Kicsit másra számítottunk, de szép és próbára tevő volt.Köszönjük!

a "szülőcsatorna"a barlang bejárata
és egy barlanglakó 
Barangoló alias elel 2007.08.08 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
A barlangban a láda megkaparintása nem volt túlzottan nehéz, (bár lehet, hogy én ezt egyedül nem tudtam volna megcsinálni) de az odajutás bizony nem volt veszélytelen. A fényképen Ronin mai harmadik, a játékban 300. ládáját tartja a kezében. Gratula! A hely érdekes, köszönöm a rejtés.

Ronin 2007.08.08 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.48
300.
Megérte erre a ládára "időzíteni" az "eseményt" :)
A láda eléggé a szélén volt a felső peremnek, így egyböl kiszúrtuk a barlangba belépve. A denevérek társaságában lehalásztuk a ládikát. Visszarejtésnél némileg beljebb toltuk, hogy ne legyen annyira szem előtt.
Köszönet a rejtésért!

bingo 2007.08.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.13
Megvan!

Totoka 2007.08.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Nagyobb és veszélyesebb barlangra számítottunk, de a bejárat megtalálása azért érdekes volt.

csmarkus 2007.08.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
A leírás alapján egy félelmetes barlangra számítottunk, olyanokra, amikben már jártunk más ládák ügyében. Közben egy barátságos, jól megvilágított hely volt. Viszont a leereszkedés a barlang szájához eléggé veszélyes, nekünk poros és omlós volt, esőben még rosszabb lehet, s alant a szakadék.
A láda hamar meglett, köszi a rejtést! A GeoCoint-t elhoztuk.

 
Zlatnik_A 2007.07.25 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Nagyon élveztük! Elhelyeztünk a ládában egy GeoCoin-t. GCTRIB-ről jött, Japánba tart. Háát, mi sokkal nem vittük közelebb...

ládaörömPrága coin
Adorboy 2007.07.15 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Könnyen eljutottunk hozzá, kis nézelődés után meglett. A Ládában elhelyezett
"GeoDaru" a Kelet-Mecsekbe tart. Segítsetek neki! Egy varázspálca is került bele, ami a helyszínen készült.

Éva 2007.06.29 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.90
Szuper hely!
Pilisi kirándulásunk első állomása, a Pilis-nyereg felől érkeztünk. A bejárat (enyhén szólva) kissé nehezen lett meg:-) Azt még most sem értem, hogy a ládát hogyan sikerült másoknak a barlangból levadászni, én végül is (klausztrofóbiámat leküzdve:-)) a fenti szűk nyíláson át cserkésztem be.
Nagy köszönet a rejtésért!

BejáratKijárat
LejáratLogolás a rejtek felett
fkmaster 2007.06.20 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.43
Tetszett a barlang, gyorsan megtaláltam a ládikát is. Köszönöm. A TB-re is hajtottam, de már megelőztek, csak itt nem jelentették be:)

screamy 2007.06.08 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltuk, nagyon szép környezet.
Yorgy Marking Territories nevű Travel Bugot továbbutaztatjuk.
http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=552678
A következő helye ez lesz: Tátika2, GCtati

szentkereszty 2007.06.03 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.66
A ládát egymagamban, kutyás biztosítással :-) vadásztam le.

A ládába költözött Yorgy Marking Territories nevű Travel Bug, aki az Egybesült Államokba igyekszik.

 
Soko 2007.05.19 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.87
Mai nap utolsó ládája. Megközelítés kalandosra sikeredett. Köszönet a rejtésért.

 
erbeo 2007.05.13 09:35 - Megtaláltam
ier-rel közös megtalálás a fenti időpontban.
A log 2010. augusztusában készült.

ier 2007.05.13 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Az ajánlott útvonalon közelítettünk, pillanatok alatt kiszúrtuk a ládát rejtő zacsit. A bejárathoz készített nyársak sokat segítettek.

katika 2007.04.29 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Ok [wapon beküldött szöveg]
A barlang közelébe hamar eljutottunk. A nehezebb része a barlang előtti rész elérése volt. Hoztunk kötelet, fejlámpát is. Feri odakötötte a kötelet egy közeli fához, én meg jól belekapaszkodtam, és lemásztam a barlang elé. Felülről nézve a bal oldalról közelítettem. Nem néztem a mélybe, így nem is kellett félni:)
A ládát rejtő zacsi széle kikandikált a lyukon, így egy a barlang előtt talált nyárssal jól megpiszkáltam és sikerült elkapni. A láda hatalmas és jól be volt bugyolálva. A visszarejtésnél ügyesen feldobtam, de nagyon kilátszott a széle, ezért a nyárssal bejjebb nyomtam. Sajnos, most nem látszik a zacsiból semmi, de ott van a láda. Sámlit vigytek!! Úgy talán könnyebb lesz elérni.
A ládától szép volt a kilátás is.
Visszafele elkaptam a kötél végét, aztán már fenn is voltam. A technikám nem valami profi, de majd a GCLIK-nál elmagyarázzák a fogásokat.
Ezzel a ládával kifehéredett a Pilis!

KilátásMegvan a láda!
BarlangPanoráma
www.k2sport.eu 2007.04.22 19:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
COOL!

Benyovszky Zé 2007.04.15 11:30 - Megtaláltam
Kereszt fiam, és keresztlányom megint eljöttek velem kirándulni, és segítettek a felderítésben.

Egyik segítségem... 
lacsz 2007.04.14 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
A délutáni 40km-es biciklis kesselés után úgy gondultuk levezetésképpen megkeressük a múlt héten kimaradt Tündér barlangot. Először -mint utóbb kiderült- a jó úton indultunk a bejárat felé, de a cél előtt nem sokkal visszafordultunk és sikerült találnunk egy hosszabb, nehezebb utat ami levitt a barlang alá, ahonnan első pillantásra illetve az első félórában esélytelennek tűnt számomra a bejutás. Párom közben próbált meggyőzni, hogy ez biztos nem az a barlang. Végül erőt vettem magamon és egy kis sziklamászás után már bent is voltam, innen már sima ügy volt. Logolás közben közeledő hangokat hallottunk, így gyorsan visszarejtettem a ládát. Felesleges volt, a rejtők jöttek kicserélni a törött ládát. Visszafelé már az egyszerűbb úton távoztam.

Fazék 2007.04.14 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Egyszerűbb volt, mint ahogy a leírások alapján gondoltam. Egy közepes kéz-láb trapéz + egy szalonnasütő nyárs segítségével szinte azonnal meglett a láda.

fmin 2007.04.14 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
Csoda.... grazie

rooster+rukati 2007.04.07 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Hihetetlen jó a hely és a rejtés is. Hogy is történt; nos, egy fertályórácskát sétálgattunk a hegyoldalban hármasban (ti. ez az ajánlott létszám a leírásban, ezért), megnéztünk pár másik barlangot, bokatörő vízmosást, komótosan körbejártuk a "tetthelyet", majd megfontoltan leereszkedtünk. Innentől viszont felgyorsultak az események. Míg mi a barlang előtti kis tisztáson szalonnáztunk, addig Igor - jól kiképzett kesserkutyánk -, a barlangban felsöpört, -törölgetett, pókfonalat gombolyított a tündérnek, felugrott a ládához, lehozta, ki- majd visszapakolta a tartalmát, beírt a logbookba, visszahelyezte a ládát a helyére, csinált egy-két jól sikerült fotót, majd lefeküdt közénk napozni és jutalmul elrágott egy rizses-csokis szeletet. Asszem, ez volt az egyik leghangulatosabb délutánunk itt, a Pilisben :-)

Fotogénekkel születettPilisi Rambo
Ha a hegy nem megy MohamedhezMost már adminisztratíve is megvan ...
Rizses-csokis szelet után édes a vigyorgásŐt egy másik kis "barlangban" találtuk
bambasanad 2007.04.05 18:01 - Megtaláltam
Jól körbejárva a környéket végül is alulról vettük be a barlangot.
Jó kis mászás volt.

golyagolya 2007.04.01 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Nagyszerű rejtés! A láda megtalálásához egy birkózó vállára és egy balerina hajlékonyságára volt szükség!

bence17 2007.03.31 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Megtaláltuk, de ez igaziból K-55 érdeme. Én már a környék összes barlangját megmásztam, a leírásnak megfelelően fohászkodtam a Tündérhez is, de nem elég jól... Fohászkodás mellett érdemes egy kicsit mászni is, és nem árt egy-két segítség is hozzá!
Nagyon ügyes rejtés egyébként, eddigi megtalálásaim közül ez volt a legnehezebb! Köszönet érte!
Petya, alias K-55 Photoshop technikája miatt senki ne riadjon el a láda felkeresésétől!

Mekele 2007.03.31 17:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.90
Megtaláltuk és még sokan mások...

K-55 2007.03.31 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Nagyon jó kis gárda verődött össze szombaton. A nap is igazi tavaszi melengető volt. A benépesült Szépjuhásznénál vált teljessé a kilenctagú csapat, ahol újoncként Ilonát és Edwardot köszönthettük. A Fekete-kő->Sasfészek->Tündérbarlang 14 km-es kört céloztuk be.

Több könnyű út vezet a barlanghoz. Persze, ezeket mindig csak visszafelé fedezi fel az ember. Mi a fenyves környéki jobbkanyarnál tértünk le (fel) balra az útról. Itt néha csapáson, néha légvonalban közelítettük meg a barlangot, ahol szétszóródtunk. Volt, aki egyszerűen leugrált, volt, aki alulról mászott, volt óvatos nadrágfék is, de végül mindenki odakeveredett a célterületre. Hiába bizonyosodott be már százszor, hogy érdemes legalább a láda leírását, de a kommenteket is elolvasni, a képeket megnézni, természetesen nem tettük. Utólag olvasva megint okos az ember. Mi úgy álltunk neki a keresésnek, hogy valahol a barlang bejáratával szemben bújik. De hogy kint, vagy bent... Mindegy, voltunk páran, átnéztük alaposabban a barlangot is, így pillantottuk meg a kicsit beljebb rejtett ládát. Megkértem hát Tamást, hadd roncsoljam szét a vállát a térdemmel, mert a leírásnak megfelelően úgy valóban könnyebb kipiszkálni a zsákmányt, mint egy kézen egyensúlyozva. (Ennek megfelelő a csoportképen Tamás arcszerkezete.) A láda remek helyet kapott, számomra ez marad emlékezetes. Bár mi a könnyebb utat választottuk, az egyedül érkezőknek van benne kihívás. Azért is jó, mert ha hibázol is, a barlangban akkor sem tudsz nagyot esni. Ami pedig a pókokat illeti, a környék abszolút veszélytelen... P

ÚtonSehol semmi...
BentrőlA csapat
Steve07 2007.03.25 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Ez IGEN!!! Nagyon, de nagyon tetszett!!!Föntről közelítettünk, hát tényleg kalandos volt lejutni a barlang bejáratához.Gyönyörű volt az idő, szép volt a hely, kitűnő volt a rejtés: Tökéletes nap volt! Köszönjük a rejtést. Gratula!!!

csgyuri 2007.03.16 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Ez nagyon tetszett, már egyszer kerestük ezt a barlangot "mezei" túristaként, de nem jutottunk el idáig. Fiam (Roland 9 éves) vette le a dobozt a tenyeremen állva. A láda kicsit törött, foltozott, Gondolom néhányszor lelesett már, megragaszgattuk egy kis celluxxal, és beletettük egy zacskóba is. Szép ez a hely, és jó a rejtés.

zöldfülű 2007.03.04 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.05
GCPike, Csel és Simo után, a Tündér-szakadékban erszkedtem le. Nem bántam meg, csak ajánlani tudom minden kalandvágyónak. (Tavaly sikerült felfedezni ezt a jó kis szakaszt és rögtön felkerült a kedvencek listájára.) Útközben bekukkantottam a vízesés mögötti barlangba is, de a szörnyek aludtak - szerencsére. Azután jött a terepszemle: lik - barlang - újra lik - újra barlang, majd úgy döntöttem, 168 centis mélységem ellenére mégis inkább lentről támadok. Túratársam védőhálót alkotott alattam, nem tudom, melyikünk izgult jobban, nehogy lepottyanjak :))) Lefelé már tényleg nem ment egyedül. Így amikor a barlang előtti falatozás közben eszembe jutott, hogy a jelszóhoz tartozó szám nem ugrik be, már nem volt kedvem újra mászni, így megkértem a "védőhálót"... Köszönet a rejtésért

ÚtközbenVízesés + barlang
Keleti kényelem a logoláshoz 
ha2ecm 2007.01.22 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Az eszterogmi 14-es Holló Cserkészcsapat rálelt a ládára!
19-en túráztunk errefelé de végül két titán - Nusi és Zebu - lelte meg a ládát. Mi alúlról közelítettünk. Hát nem egy egyszerű eset az biztos! De kellenek kalandosabb rejtekek is!

útona felhő a fejünkre ereszkedett...
valaki már itt hagyta a fogát!alacsonyak kíméljenek!
kincsek-1kincsek-2
bontogatunkno lássuk csak!
a log. 
geobebi 2007.01.07 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.70
A Két-bükkfa nyeregnél parkoltunk, onnét jöttünk egy kellemes séta keretében. Sokáig vártam erre a ládavadászatra, amíg végre sikerült elcsalnom a 195 cm magas öcsémet. Vele nem is volt nagy nehézség megkaparintani a ládát. Visszafelé útbaejtettük még a Kémény sziklát és a Fekete-kőt is.

Fejű 
ittott 2007.01.06 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Ketten mentünk, odafelé jobbról kerülve fentről ereszkedtünk le, visszafelé a barlang baloldalán ereszkedtünk le. A leírás és az előttünk jártak bejegyzései alapján, némi ügyeskedés alapján hamar meglett. Ügyes rejtés! A ládára ráférne egy csere, az egészet szigetelő szalag tartja össze. A kilátás pazar, bár a természet nem a legszebb arcát mutatja ebben az időszakban.

ebali 2006.12.30 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Gyakorolnunk kell még a gps nélküli ládázást, legalább egy óráig keresgéltük a barlangot. Ez egyébként nem nagy baj, mert a hely is, meg az idő is szép volt.
Köszi a rejtést!

wogps

hunor77 2006.11.26 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.48
Tisztelet Ákosnak, aki a szűk nyíláson begyűrte magát. Gina lelkesítése közepette sikerült megszerezni az eddigiek látottak alapján a legizgisebben elrejtett ládát.
Köszi a kalandot

georgina 2006.11.26 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
A hármas csapat tagjaként a másik két tag biztatását éreztem személyre szabott feladatnak, vagyis én voltam az aki semmi hasznosat nem csinált.

Szóval méregettük az üreget, bentről, kintről, aztán újra bentről és úgy éreztük, hogy talán kintről könnyebb lesz megközelíteni a ládát.

Ákos kötélen leereszkedett, aki leadta a ládát Hunornak, az én feladatom volt a logolás, amit annyira szó szerint értelmeztem, hogy végül a kódot elfelejtettem megnézni, de erre csak akkor jöttem rá, amikor Ákos már leereszkedett és összecsomagolta a kötelet.

Aztán telefon Croc. Dundee-nak és sikerült mindent jóvátennem.

zsonglőrökvilágítok :)
megvan 
akos 2006.11.26 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
A főbejárat feletti lyukon ereszkedtem le egy kötélen, miközben Hunor és Gina lentről biztosított és világítottak. Nagy kaland volt.

Már sötétedett, mire végeztünk, ezért kicsit kapkodós lett a leút. A jelszót persze elfelejtettük megnézni nagy igyekezetünkben a logolás után. Köszi a rejtőnek a segítségért!!!

EreszkedésEmeletek
HunorralGinával
Földetérés 
macikupac 2006.11.26 11:55 - Egyéb
Ősz végi ládázás a Pilisben 2.

Amikor februárban itt jártam, nem talál(hat)tam meg a ládát. Nem tudtam hol vagyok, csak a ketyere jelezte, hogy láda van itt. Ergo: nem is tudtam, hogy mit és hol keressek. Ennek ellenére a rejtő elfogadta a "Nem találtam meg"-emet. Akkor ígéretet tettem, hogy visszajövök a ládáért és a jelszóért. Most a környéken jártam és gondoltam teszek egy kísérletet. Pilis-nyeregtől szép, avarral borított völgyben közelítettünk. A Z+ elágazásnál egy feltáró útra kanyarodtunk, majd a nagy visszakanyarnál leereszkedtünk a gerincen. Így láthattam a Tündér-szakadék egy szakaszát is. A megfeleő barlang és a láda rejteke azonnal meglett, a kézbe kaparintásáért azonban megharcoltunk. Mityó a barlang előtt szurkolt nekem. Egyedül tényleg elég technikás a feledat, de traverzálva megoldottam. Ezennel törlesztettük az adósságunkat. Köszönjük, hogy ismét itt lehettünk.

A S sávonPilis-nyergi-zsomboly
BivakkunyhóTündér-szakadék
KilátásMityó a ládával
Egy üreg a sokbólGömbfülke
VészkijáratAki itt hagyta a fogát
erchegyia 2006.11.25 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
A felmászással megszenvedtünk rendesen. Jódarabig kerestük az adott koordinátán (leírást persze nem olvastunk), aztán mikor nagyon nem ment igénybe vettük e WAP-os segítséget. A barlangba GClik emlékei miatt rögtön felfelé tekingettem, így már nem volt nehéz!
Egyedül csak elszántaknak!

kupec 2006.11.04 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Természetesen picit havas környezetben és persze egyedül. Ez jutott.
A barlanghoz a lejutást segítő fa madzaggal volt egy másik fához kötve, vicces, de működik. A barlang legbelső helységében legalább 15 fok volt, míg kint 2. A ládához érdekesen sikerült belülről feltraverzelnem, attól féltem, hogy pofára esek. Nem vagyok 170 sem, aki volt ott, tudja miről beszélek.

GaZiRo 2006.10.15 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Nagyszerű túra célpont.Köszönjük a rejtést.

james 2006.10.07 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.49
20 m-ig könnyű volt, utánna sziklamászás. A barlangban Judit egyből kiszúrta, csak nem érte fel, így nekem kellett felmászni.

Judit és James

Kincs&kincs 2006.09.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Az első megtalált ládánk! A jelszót sajnos nem jegyeztük meg..:))) nem gondoltunk erre. De a naplóba beleírtunk! ha visszatérsz kicserélni a dobozt, (ami még elég jó állapotban van) akkor láthatod! :)))
GPS nélkül vágtunk neki még tavasszal 1x, de akkor nem leltük a barlangot. Megfogadtuk-visszatérünk! Így is lett, most is elsétáltunk a cél felett vagy háromszor, de az árokban végigereszkedve végül is meglett. Sajnos a bőregerek nem tértek vissza. :(( Nem tudom a többi hasonló láda mit rejt, de ez igen csak tele van. Meglepően sok a gyermekjáték! Kiváncsi vagyok a többi is ilyen-e?!
Hibátlan a helyszín, bár az útbaigazító leíráson lehetne pontosítani, bár így izgi. (gondolom GPS-sel sokkal könnyebb!) Még 1x köszönjük a rejtést, igazi élmény volt!
Kincs&kincs
:)))

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2006.10.06 13:48]

 
Rivelino 2006.09.09 13:22 - Egyéb
Klastrompuszta körüli molyolás. A túra már két negatív momentummal indult: Pomázon a menetrend szerinti járat be sem állt, majd a mentesítő 52 perc múlva érkezett meg. Azután mindjárt a túra legelején egyik túratársunk lemaradt...

Így a kitűzött 5 láda közül csak kettőt tudtunk becserkelni.

Ezt a ládát előre sejtettem, hogy nem lesz módomban keresgélni, azért elvittem magammal a listáját, hátha...

vhv 2006.08.30 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Megvan.

Mackka 2006.08.27 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Tegnap csak lötyögtünk a 300. láda megtalálásának örömére, de Péterrel már túrázhatnékunk volt. Az OKT Dorog-Piliscsaba szakaszát jártuk be, bár a hivatalos úthoz még hozzáadtunk több kitérőt és annyi szintet, amennyit csak bírtunk :)
A barlanghoz is a kék jelzésről jöttünk le, de odafelé sokkal kalandosabb lett az út, mint vissza a kékre. Felülről érkeztünk, és a szakadékban terveztük leereszkedni, de ez nem ment... A sziklafalon nehéz lett volna lemászni, inkább visszamentünk, amerről jöttünk.
A láda hamar meglett, örültünk, hogy szinte az egy éves születésnapján találhattuk meg :)
Nagyon tetszett, szeretjük a nem-bejáratott barlangokat :)
Köszönjük!
Péter & Mackka

N.Zs. 2006.08.19 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Nagyon jó ez is. Mai 4. és egyben utolsó ládánk. Ezen a környéken is sokat kirándultunk már, de a barlang eddig ismeretlen volt számunkra. Na most kiveséztük. A láda hamar meglett, az odavezető út tényleg kalandos. Fegyelmezett magatartást igényel.

kipecáztam...barlangbelső
kékségklub 2006.08.05 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk! Nagyon tetszett!!! Első megtalált ládánk.

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2006.08.05 19:56]

Kilátás a barlangbólA láda
A csapat a fotós nélkül 
Juju 2006.07.30 00:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Pilis 6/3.
Folytatván utunkat Emerzee-vel, Papikával és Andival, este ide is eljutottunk. Nagyon-nagyon tetszett! Csak jót tudok írni róla. Persze, barlang! Megyünk tovább, Legény-barlangnál alszunk!

Emerzee loggolEmerzee Papikával
DenevérCsapatunk
Csapatunk 
hoca 2006.05.20 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Nagyon békés hely, mindenkinek ajánlom.

Belülről ilyen ismeg ilyen is
Kívülről ilyen ismeg ilyen is
Közelről ilyen ismeg ilyen is
Sue Kesser 2006.04.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
A barlang könnyen meglett, a ládát fentről egyedül szereztem meg. Ötletes. Jó kis kaland...

nyikita 2006.03.20 06:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Ez volt a negyedik láda az éjjel. Ötletes.

a világítás 
Hz 2006.03.19 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.11
Pilisi ládázás Attibatival. 4/2.
Mai második ládát nagyon szerencsésen megúsztam.
Ahogy fentről ereszkedtünk lefelé, egy kevésbé stabil kapaszkodó és már zuhantam is vagy 4-5 métert:(
Lepattantam, majd fel kerülő úton, mire a láda már a teraszon hevert.
Ez valóban logBOOK! Nem fog betelni egyhamar:)
Kicsit megzúztam magam, de a közeli multit még megcsináltuk!

2006.03.29. Eljutottam röntgenre. Szerencsére, se bordatörés, se repedés:) "Csak" zúzódás!

Így történt:(Barlangban
Kürtő mögöttemBarlangászok:)
Attibati 2006.03.19 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Vasárnapi ládázás Hz-vel (aki mától kiérdemelte a burokban született melléknevet)
A Sasfészek ládától jöttünk a Kék sáv
jelzésen és felülről közelítettük a barlangot. Sajnos a nehezebbik oldalt választottuk a leereszkedésre - ezentúl mindenki jobbról ereszkedjen - aminek az lett a vége hogy Zoli alatt megmozdult a kapaszkodásra használt kidőlt fa és ő 4-5 métert zuhant. Szerencsére avarra esett és kisebb horzsolásokkal megúszta.
A ládát - készülve az előző logokból - hamar megtaláltam és egy botra akasztva kiemeltem a rejtekhelyéről.
A hely - ahogy a leírás is említi - tényleg nagyon veszélyes, senki ne keresse fel egyedül.

Csuhás 2006.03.11 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
...ééééés, 1000!

Jártunk sokfelé, láttunk már sok csudát, s sok száz szépség már együtt csodáltatott...
Mióta együtt, azóta kicsit másképp' is járjuk szépséges hazánk földjét: inkább szívből, s tán' lassabban is - mert lett más sok csuda, mert már nem csak a ZÖLD gyönyörködtet, de szívünk csak így lehet csordultig tele.

Először valami csattanós, valami csudahelyet terveztünk ezredszer meglelni, de a Szemlőhegyi barlanggal kezdődött a nap, s a borongós reggelt mosolygós dél váltotta fel, nem lehetett csak úgy, haza térni... menni kellett egy falat zöld levegőt szippantani, s így esett, hogy ez a szép hely adott az ünnepnek teret. Igazán szép volt itt, örülünk, hogy így alakult:o).

Köszönjük a sok szép ládát, s köszönjük a sok munkát is, ami 1000-szer kísért utunkon el.

Imik:o)

Oda fölKözelitünk
Már csak pár méter.. és itt a cél
Beljebb..... feljebb :-)
Milleneumi ládikaValami szépet ma is...
Fűkocka 2006.03.02 11:00 - Megtaláltam
Nem vészes [wapon beküldött szöveg]

 
KelvinMaster 2006.02.25 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
MEGVAN!!! Ez volt a 100. ládám :) Nagyon szép láda, rejtés is tökéletes :) A ládát nem én találtam meg, hanem az elöttem jövő (Evab), akivel már a Tündérsziklánál is összefutottam. Visszatenni nagyon nehéz volt, és elég mélyen van bent, majdnem leestem, kicsit életveszélyes volt a helyzet. Sok sikert a következp ládásznak! TravelBuggal is gazdagabb lettem, majd még kiderül hova rejtem :)

Köszönet a rejtőknek!

Evab 2006.02.25 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Hát ezzel eléggé megszenvedtem. A leírást jó szokásomhoz híven csak némi sikertelen keresés után a wapon olvastam el. Persze a legnagyobb baj az volt, hogy nagyon kellett volna sietnem, mert egy egynapos Barakás túrán voltam, ahonnan lemaradoztam ládázni. Így meglehetősen türelmetlenül keresgéltem, a három teraszt oda-vissza többször megjártam, ami elég nyaktörő (aki ismeri a terepet, az tudja), főleg hóesésben. Hiába néztem a barlangban, nem találtam. Már vagy negyven perce keresgéltem, mikor fölülről hangokat hallottam. Mivel az előző ládánál találkoztam Kelvinmasterékkel, és tudtam, hogy ők is ide készülnek, gondoltam, hogy ők jöttek meg, és így is lett. Megörültem nekik, reméltem, többen majdcsak megtaláljuk. Végül még egy kört tettem a barlangban, és ekkor megláttam a szatyor fülét. Mire a többiek lejöttek, egy fával halásztam ki a ládát. Csak 170 centi vagyok, és abszolút a véletlenen múlt, hogy megláttam! Föntről is benéztem pedig, de semmi.
Kelvinmasternek ez volt a 100. ládája, gratulálok neki itt is!
Készült egy közös kép is. Végül továbbindultam, Kelvinmasterre hagyva a visszarejtést... Kb. egy órát szórakoztam ott, így a túratársakat már csak Pilisjászfaluban, a végállomásnál értem utol félórás késéssel.
A bánázás ellenére nagyon tetszett a hely és a rejtés is!
Ja, a Flaslight TB-t betettem a ládába. (Igazából nem is tettem be, hanem Kelvinmaster kezébe adtam. :-))

Végre megvan! 
macikupac 2006.02.23 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.96
LeFaGySz bejárás 5.

Igaz ez nem esett az útvolnalba, hanem elkevertünk. Nem volt tervezve a láda, ezért nem is készültem belőle. Mivel nem tudtam, hogy hol keressem, így nem lett meg. Több, mint negyed óráig rohangáltam a 2 terasz között. Benéztem a barlangba is. Sőt! A kisebb üregekbe is belenyúltam. Macó már lestoppolta magának az egyik üreget. A hely érdekes. A GPS küldött a szélrózsa minden irányába. Volt olyan, hogy meg sem mozdultam, de a műszer egyszer északnak irányított 5 m-re, majd egy pillanat múlva már délnyugatra 8 m-re. Itthon láttam, hogy mi a helyzet. Egyszer majd visszamegyek. Tovább Klastrompuszta felé az erdőben találtam egy őzagancsot.
A mai bejárt útvonal: Dobogókő > Fagyoskatona > Pilisszentkereszt > Szurdok (GCDERA) > Szentkút (GCmkut) > Öreg-vágás-hegy > Varga-lósz > Prédikálószék (GCSzek) > Szentfa-kápolna > Rám-szakadék (GCRAM1) > GCpant > Hoffman-kút > Pilisszentlélek > Háromszáz-garádics > Kétágú-hegy nyerge > Tündér-barlang (GCTDBG) > Klastrompuszta > Simon halála > Két-bükkkfa-nyereg > Rezső-kilátó > Dobogókő. 45,5 km/2000 m. 13 óra cakk-pakk. A nap levezetéseként, Visegrádról az utolsó (csak személyszállító) kishajó egyetlen utasaként hajóztam át a Duna túlpartjára.

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2006.02.27 13:41]

Köszönöm az átminősítést! Természetesen visszamegyek a jelszóért, meg egyáltalán is. Mivel a környékről egyetlen ládám sincs meg, így ez nem fog problémát okozni. Ráadásul a Tündér-szakadékról is azt hallottam, hogy szép, s azt sem láttam még.

A Tündér-barlangEgy másik üreg
Néztem itt, ...... meg itt is, ...
... meg egy kicsit távolabbról is.Mint pók a falon
19izsi73 2006.02.02 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.16
A valaha szebb napokat megélt Pilis-nyeregből ereszkedtem le a Sárga sáv jelen,majd a földutat követtem a barlangig.A hó folyamatosan eltünedezett,csak az utcsó 10 méter volt kissé macerás.Petzl fel és már kezemben is a megviselt láda.Denevércsalád elköltözött (cím a szerkesztősében) a barlang elött buli nyomai:tábortűz,konzervdobozok.
Kilátásom itt sem volt,de hazafele Pilisszentkeresztig tűzött a nap.

a barlang szájabelülről
nyalóka 
trainux 2006.01.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A gcdko-gcmex-gcfeko-gcsimo-gcklas-gctdbg túra utolsó állomása. Itt már egy kicsit siettünk, mert kezdett sötétedni. Mivel nem találtuk meg a barlanghoz vezető túristautat (nem is igazán kerestük), a műútról légvonalban közelítettük meg a barlangot. A végére jó meredek hegymászás lett. Kicsit magasabbra másztunk a kelleténél, így a barlanghoz le kellett ereszkedni a sziklákon. Volt egy kis izgalom :) A ládát nem nehéz megtalálni, viszont megszerezni nem egyszerű :) Remélem jól raktuk vissza :) Sajna a jelszó itt is elfelejtődött :( A megtalálás után gyors lemászás a hegyről, majd irány Kesztölc, ahonnan busszal mentünk vissza Esztergomba. A tervezett 16km-ből 22 lett, miközben egy láda ki is maradt :)
Évi&Csilla&Gábor&Tamás

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2006.03.02 11:28]

witchunter 2006.01.13 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Tyű! Na, ez nem volt semmi. Péntek 13-án futottam neki másodjára a barlanghoz lejutni, mert az ezt megelőző pénteken este mentem, akkor láttam is a barlangot, de semmilyen formában nem tudtam volna lejutni oda. Esett az eső, csúszós volt minden, egyedül jártam arra és egy kicsit életveszélyessé vált a helyzet. Szóval második nekifutásra, de találat! :)
Megjegyzem, hogy 6 éve rendszeresen túrázok még kezdő kesser vagyok, de a természetjárás terén elég sok tapasztalatot gyűjtöttem. Egyszóval kezdő túrázok, egyedül NE próbálják meg becserkészni csúszós időben!
Kössz a rejtést!

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2005.12.12 19:10 - Egyéb
Köszönjük szépen Lozi és DaN a ládareparálást!
Hamarosan kivonulunk majd mi is hármasban a tetthelyre, hogy megejtsük a ládacserét. Reméljük, addig kihúzza így, gyolcsba kötve. :-) Egyúttal újra felhívjuk a figyelmet: a láda fentről - a szülőcsatornán át - épségben megközelíthető, helyben logolni is lehet, nem kell alulról próbálkozni...! Így a láda fizikai épsége is megóvható - a kesseréről nem is beszélve. (Val.szín. egy magányos kesser törhette össze, akinek fontosabb a pont, mint más munkájának a tiszteletben tartása... Két méter zuhanást egy megtömött 4l-es láda nehezen él túl.) Csúszós, jeges időben fokozott óvatossággal közelítsetek a barlanghoz!

lozi 2005.12.11 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Lentrol felfele.. a klastrom-turanal mar ugyis raedzettunk:) Aztan ugyanarra vissza. Klassz volt a barlang, a kilatas, denever, miegymas. Ladatalalashoz a nagymamas megoldast valasztottuk. Egyikunk sem felelt meg a lyukbamaszas kriteriumainak. Valami mindig hianyzott a magassagbol vagy a hajlandosagbol. Ketten voltunk, megis a botos megoldas volt a leginkabb celravezeto. Egymas emelgeteserol elso korben lemondtunk.
Cserebe viszont a ladikon tatongo lyukat befoltoztam, az aljat visszaragasztottam, most egyben van, es semmi nem esik ki belole. Azert a csere rafer, de ismet doboz formaja van.

A ladiko elsosegelyben reszesultIsmet van alja...
...es benne marad a tartalma.Egy masik ureg
Denever 
DaN 2005.12.11 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Alulrol mentunk, a regi logok olasasa utan magabiztosan a bal oldalrol tamadtuk meg a hegyet:) Mostanaig sem ertem, miert mentem at a barlang alatt megis a jobb oldalra, majd felette vissza a balra:) Kalandos volt, de odajutottunk epsegben:) A ladat nem ertuk el, bottal ovatosan levettuk es vissza is ugyanigy. Lozi szepen megragasztgatta, de amint irja is, a csere raferne..

2 deneverrel is talalkoztunk bent, az egyik jol elbujt epp a lada kornyeken 2 szikla kozott:)

Visszafele a kocsihoz, az osvenyen 4 okos motoros ha kicsit gyorsabban jon, vagy mi jobban belefeledkezunk a fotozasba akkor lazan atmegy rajtunk...sosem ertettem miert jo tonkretenni ezzel az erdot, a levegot, es veszelyeztetni masokat. :(

L@zy 2005.12.10 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.28
4/6: Ez volt a negyedik láda a mai nap felkeretünk együtt SagiK-kal.

SagiK 2005.12.10 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Lentről egyenesen meg sem próbáltuk megközelíteni, oldalt felmásztunk, majd leereszkedtünk a barlanghoz. Itt spontán kessertalálkozóban volt részünk a barlang teraszán.

A láda törött, cserélni kéne!

radpeter 2005.11.26 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Orsival, Kosárfonóval és dc3-al.
Alternatív utvonalon támadtunk, így némi kerülőre kényszerültünk a barlang körül. Csúszott a hegyoldal, mint a veszedelem de megoldottuk.
A láda birtokbavétele hamarjában és alulról történt.
A viszonylag könnyű találat ellenére nem támogatom az ilyen rejtéseket, magányos kesserek könnyen járhatnak akár pórul akár rosszul.
Egyébiránt élveztük.

dc3 2005.11.26 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Orsival és radpeterrel. Az alsó útról támadtunk. A kőbánya bejáratánál mi a jobb oldali csapást választottuk, nem volt jó döntés, de végeredményében egy kellemes kapaszkodás után ott álltunk a barlang szája fölött. Ekkor elkezdett esni az eső, ami annyira csúszóssá tette az avart, no meg a sziklákat, hogy megfordult a fejünkben a halasztás. Ez annyira rosszul érintett, hogy gyorsan kerestem egy járhatóbb utat a túloldalról. Így végül mindenki biztonságosan a barlangba léphetett. Ott radpeter vezetésével leszedtük a némileg sérült ládát, majd élveztük a helyet. Éredekes, hogy a környéken alig esett hó, de nem túl messzi tájakon volt rendesen. Nagyszerű élmény volt e láda.

Kösz a rejtést.

kosárfonó & dc3

errge 2005.11.19 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Még akkor találtuk ezt a ládát, amikor nem voltam regisztrálva, ld. lenart bejegyzése. Meglátjuk elfogadják-e jelszó nélkül :-)

[Jóváhagyta: Elveszett Geoláda Fosztogatói, 2007.05.20 00:05]

lenart 2005.11.19 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.18
1 órán keresztül a rossz irányból próbáltunk lemászni a barlanghoz (szakadék). A barlangban kiderült, hogy az elemlámpánk halott. A fényképezőgép eleme kimerült, az sem adott fényt. Az egyik mobil is meghalt. A másik meg olyan volt mint halottnak a beöntés. Szóval, tippelgettünk, ill. dobálgattunk kavicsokkal, és úgy meglett. Sok szerencsét a következőnek.
Nagyon élveztük, köszönjük szépen.

Ui.: fentről csak az éri el, akinek vagy 1.5 méter körüli keze van, vagy 30cm a max. testmagassága.

Riskó Gergely 1. ládája.

Hihetetlen..Kulonleges fenyek
Gergo 
Team LBKR 2005.11.13 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.76
Egyszer már jártunk itt, de eszünkbe sem jutott, hogy a barlangban keressünk. Aztán elolvastuk a site-on :) Most népes geokeser csapattal visszajöttünk és meg is lett a láda azonnal huss.
C&R + 6 keser barát

 
zuzmok 2005.11.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
fentről jó volt lemászni... Lentről talán egyszerűbb lett volna! király itt ülni a barlang kapujában! csáó.

A&A 2005.11.13 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.15
Zuzmók, c&r, valamint 2 új talán leendő keseres társaságában látogattuk meg a helyet. Zuzmok azt hitte, alulról könnyebb. Ketten onnan jöttünk, elárulom nem az. Persze azért nem vészes. Elsőre a nagy lyuk helyett bemásztam egy a tetőn nyíló kisebbe, de nem volt ott a láda, pedig olyan hívogató kis kuckó. :-)
Ja, a doboz igen rossz állapotban van. Alján már ököl méretű lyuk tátong. Szerintem megérett a cserére.

Zsu. 2005.11.05 15:05 - Megtaláltam
Mikulással

Mikulás 2005.11.05 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Nagyon tetszett. Igazából egy jó kis drive-in ;)
Persze, a vége azért húzós volt. A "főbejáraton" léptem be és onnan szépen fellépve a sziklákra éppen elértem...most kb. 2 cm-el magasabb vagyok :)
A környezet csodás, a doboz rejtése is tetszett, de félek, ha valaki "barlangászni" jön ide, meg fogja találni...

Zsu + Mikulás

 
Tigger 2005.10.29 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Hát ez giga brutál volt! Senki ne mennyen egyedül erre a helyre! Bringás cipőbe még véletlenül sem. Nem tudok mit írni, ezt látni kell!

scele 2005.10.29 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.40
Bringával nem túl egyszerű megközelíteni a barlangot. A láda megszerzéséhez karhosszabbító berendezést vettünk igénybe. Egy jó hosszú faág segítségével piszkáltam le a ládát, Tigger pedig elkapta.

 
Team LBKR 2005.10.16 14:00 - Nem találtam meg
Mindenhol kerestük, csak a barlangban nem. Lehet, hogy el kellett volna olvasni alaposan a leírást, mielőtt nekivágunk:) 2 hét alatt ez a 2. eredménytelen keresésünk. Ajaj...

bandita 2005.10.15 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Eleg sokat kovalyogtunk amig megtalaltuk a barlangot (nem a javasolt utvonalon jottunk), igy kozben kenytelenek voltunk megmaszni a Tunder-szakadekot is. Ezek utan Barbinak nem volt kedve meg a barlanghoz is lemaszni, igy egyedul kellett osszeszednem a ladat. Befele a konnyebb, kifele a nehezebb utat valasztottam. Tetszett a rejtes es a kornyezet is.

bandita

sprok 2005.10.12 08:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Először nem találtam azt a helyet, ahol a kék jelzés elhagyja a műutat, de másodszor (Klastrompuszta felől) már egyértelmű volt. A Kocsit itt raktam le, majd elindultam felfele. Nem voltam igazan jatszós ruciban, mivel ma a nyomdába akartam menni Túrócszentmártonba (Martin), de ez időközben törlődött...
A leírásban szereplő földutat nem sikerült megtalálni, volt ott több is. Így irányban közelítettem, de így is simán oda lehet evezni. Csak a legvégén volt kisebb nehézség, amikor az utolsó sziklákon kellett lejönni. Bent a barlangban szinte egyből tudtam melyik üreget kell kifosztani, de farmerban ez nem is volt olyan egyszerű. :] (a visszahelyezes meg még annyira sem) Miközben logoltam bemértem a barlangot és felraktam POI-ba. Csodálkozom is, hogy eddig senki sem tette ezt meg.
Visszafele már könnyedén megvolt a feltételezett út.

MikiAnita 2005.10.08 14:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Az elöttem szóló nagyjából el is mesélte a mai történetet - köszi banD.
Környékbeliek vagyunk - Tesómék pl. Kesztölciek - így kötelező volt felkeresni a helyet.
Nagyon szép rész ez is! Jó lenne visszajönni eső után vagy olvadáskor!
Köszi és üdv,
MikiAnita (és Eszter, Marci, Melus és Oti)

banD 2005.10.08 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Épp a GCGete-vel végeztem amikor felhívott MikiAnita, hogy keressük fel ezt a helyet. Természetesen igent mondtam és totál felkészületlenül (csak a pont volt a GPS-be) meg is érkeztünk az ojektumhoz, de fogalmunk sem volt, hogy a rejtést merre keressük. Wapos támogatás hiányában kénytelenek voltúnk telefonos segítséget kérni, hogy kb. merre keressük a kincset. MikiCache gyors útbaigazítása nyomán egyből meg is találtuk (köszike). Gyors logolás után sajnos ott kellet hagynom a kis társaságot mert otthon várt a geocaching társadalom következő generációja.
Köszi a rejtést!
banD

Remi 2005.10.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.08
Fantasztikus a hely!!!! A ládáért mondjuk megszenvedtünk rendesen, a tündér nem segített... De amúgy érdemes volt megtalálni, igen gazdagon felszerelt ládika! Henrik malacot elvittük!

"J&J" 2005.09.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Hát a denevér már elment, és a tündért se találtunk (persze Júlián kivül, de ő nem a barlang része...), viszont ott hagytuk HENRIK malacot.
Nagyon jo hely, mindannyiunknak tetszett.

J&J, +5 BEAC-os

Ezt is láttukMeg ezt is
A barlangban 
szapi 2005.09.24 16:55 - Megtaláltam
Tündér helyett egy denevér volt a barlangban, békés volt, de azért egy tündérnek mégis jobban örültünk volna :-) [wapon beküldött szöveg]

 
Zsiráf 2005.09.17 09:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.82
A történet valahonnan onnan indul, hogy Mihul is meg én is tartottunk kissé az egyenkénti kereséstől. Így együtt mentünk. Odafelé jól el volt borulva, a barlangnál ki is derült, hogy nem ok nélkül... Odáig sikerült megúszni szárazon, de miközben a doboz a kezünkbe került elkezdett rendesen esni. Esőben megmászni a domboldalt vissza az úthoz kissé csúszós volt. Aztán a szakadó eső miatt a további északi programokat töröltük...
A barlang igen praktikus esővédőként is működhet, belseje vízmosta alakú. A tündér nem volt otthon. Talán már végleg elköltözött?

Mihul 2005.09.17 09:40 - Megtaláltam
létra helyett Zsiráf [wapon beküldött szöveg]

 
Mr Zerge 2005.09.11 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Nagyon izgalmas rejtés. A barlang könnyen meg lett, de a dobozt sehonnan sem lehetett látni, pedig alul-felül körbe másztuk ezt az ementáli sajtra emlékeztető sziklát.
Végül kizárásos alapon maradt az a lik ahol valószínűleg Tüdő is leereszkedett.
Mindenre számítva, volt nálam egy 10m-es hegymászó kötél, a biztonság kedvéért azzal biztosítottam lányomat aki ügyesen kígyózva leereszkedett és megkaparintotta a dobozt. A logolás után egyszerűen feldobtam neki, elkapta és visszarejtette.
Ez egy emlékezetes hely lesz az bizonyos.
A láda sarka kicsit repedt, de beázástól szerintem nem kell tartani.
Üdv Mr Zerge.

kl 2005.09.11 10:45 - Megtaláltam
Jő. A bot segíthet [wapon beküldött szöveg]

Norm 2005.09.10 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.20
Eddigi legbarlangabb barlangom!!!:)

Strider 2005.09.10 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Elképesztő ez a hely... Azthittük, könnyebben megközelíthető. Örültünk, hogy "nem annyira"... Volt így kaland bőven. Ládát égre-földre kerestük, pedig nem nagy a barlang. Azthiszem túlkombináltuk a dolgot, szerencsére az előző bejegyzés segített... (Normmal)

Remélem még visszatérünk egyszer ide...
Köszi a helyet! /képek leszenk/
Kötél jól jött volna... egyedül nem javasoljuk!

csaby 2005.09.10 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Szuper!
Nos a Z+ jelzés felől jöttem, ahol az találkozik a S jellel onnan egy egész jó kis földút vezet egészen a barlang tetejéig. Szóval elég könnyen sikerült odamenni. Aztán fejlámpa fel, be a barlagba. A rejtéstől tartottam egy kicsit a leírások alapján. De VP-nek maximálisan igaza van, könnyű annak aki magas :DDD Én is 190 cm vagyok. Nos így utólag nézve az ő képeit, én is valami hasonló pozíciót vettem fel, és úgy emeletem ki a ládát. Bárcsak minden mai láda ilyen simán ment volna. :) Egy kis fotózgatás után visszamentem oda ahonnan jöttem, de ezúttal a szurdokon keresztül. Szép az is. A Troll-barlangba nem mentem be, elég volt kívülről szemlélni. Így is elég sok minden zümmögött a fejem körül, nem vágytam még pókokra is :))

csaby

A barlangban (nem ide kell bemászni!)Pókháló
A szurdokban 
freddy 2005.09.09 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.09
Bicajjal es lampa nelkul. [wapon beküldött szöveg]
Ezt se terveztem mára, csak bicajozni volt még kedvem... A láda két keréken 15m-re megközelíthatő, bár az uccsó 50m csúszós :)
Pupu segítségét kértem mert lámpa hiányában kereshettem volna egy darabig a dobozt...

 
VP 2005.09.05 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.79
A Tündér-szakadékon egyszer régen végig lementem: nagyon szép és vad völgy.
Most hárman indultunk a megadott útvonalon Piroskával és Milával (5 és fél éves), de végül egyedül leszedtem a dobozt. (190 centisre nőttem és valaha barlangásztam is, így nem volt nehéz.)
Logolás, ajándékcsere, dobozvisszarakás után élmény-barlangászás: a belső kis üregben aranyos kis denevér, szép mészkiválások. Aztán Milát felraktam alulról a tudo féle járat aljába (a láda magasságába), ahonnan ő szépen felmászott a kis nyíláson át Piroskához.
Milával még elmentünk a vízeséshez és a "Para-lik"-hoz is.
Szép délutáni séta volt.

A barlangKönnyű annak, ...
...aki hosszú.Ajándékcsere
A tudo féle járat lentről ...... és föntről.
A vízesés Para-likkal és Milával 
poki 2005.09.05 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.75
Nagyon szép napot kaptunk szezonnyitó túránkhoz. Alig jártak az erdőben és életünkben ennyi gombát nem láttunk. A barlangot valahogy oldalról sikerült elérnünk, majd másik irányból is megszagoltuk és kisebb mászás után már bent is voltunk. Mindenki megvolt: gazdag doboz, dagadtka denevér és a TÜNDÉR!!!
Jót ejtőztünk a barlang szájánál, majd balga mód kitaláltuk, hogy lenyomunk még egy multicache-t...Ez egy másik történet, melyben volt sziklamászás, hegyomlás, indánfüggés...Tanulság:minden kalandos, ha az ember off-road közelít. Köszönjük a dobozt, nagy élmény volt a hely és az elhelyezés is. Póki és Cicok, Gyétyi és Pedro

a tündér eredeti állapotahol is lehet...
és szőke mindenek mellettés minden kincset magára aggat
további kincsekPedro azonosít
meseszép-620 méterrőlvalami taréjon, távol minden cache-től
vadállatkamadarat tolláról...
MikiCache 2005.09.03 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.78
Élménybeszámoló, fényképek hamarosan:-)
Anikó és Miki

snake 2005.09.03 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.49
Mikicachékkel közös kirándulás.

Hirtelen ötlettöl vezérelve indultunk Kesztölcre, és szürkületre meg is érkeztünk. Leírás hiányában az emlékeimre támaszkodva indultunk felfelé (pár éve már jártam itt). A barlanghoz hamar oda is értünk, de az első akadály akkor jött: hogyan közelítsünk a bejárathoz?! Persze a dolog megoldódott, ezután jött a második: a fejlámpa fentmaradt a lányoknál. :( Bence fiam lett a futár, meg is hozta hamarosan.
Ezután be az üregbe.
Nézegettük, vajon melyik üregbe kell a dobozért felmászni, és csakhamar megláttuk a ládikót. Ez volt a 3. akadály. Hát nem egy emberes a dolog elsőre, vagy tán mégis megoldható....?? :))
Mint látható, sikerült, és nem is másztunk sokat érte.
Ajándékot nem cseréltem, pedig itt lett volna mit, végre egy nem üres ládikó!
Mire a kocsikhoz leértünk, már besötétedett, ide tényleg egy kicsit hamarabb kell indulni.

Benó, Stuki, snake

 
Pupu 2005.08.31 20:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Nagyon jó!!!!!
Szűz-ládász Tündérrel érkeztem Tündérbarlangot feltárni. A kocsitól egyszerű út az ösvényen, DE AZTÁN! Túl korán tértünk le jobbra, azzal a gondolattal, hogy alulról közelítünk. Meredélyes küszködések közepette nem közeledett a hely. Végre rápillanthattam a vágyott nyílásra, de jaj, emeletnyi, áthajló sziklával magasabban volt. Kerülés, de onnan meg meredek faldarab őrzi. Körbejárás fentről, versengve a sűrűsödő homállyal. Végül siker - ott álltunk a szép vízszintes, tűzrakóhelyes, kényelmes, csak épp nem könnyen hozzáférhető helyen, immár intim sötétben.
Behatolás fejlámpa fényénél. Odabenn csodavilág. Hah, a láda -- elérhetetlen magasban! Minden megbecsülésem az oldalkürtőből a nagy nihil felett becsusszanó Tüdőé és a "létrát" fabrikáló Zsorzsé! Bátor emberek, aki ugyanis itt odacsapja magát, az várhat egy kicsit a segítségre. Mi ketten hipp-hopp megoldottuk a dolgot: Tündér felpattant a tevepúpra, és már kapta is le a kincses ládát. Sőt -- ládákat! Itt időzött ugyanis a Pantha Rei láda, amelyet épp egy éve találtam meg és költöztettem át a Kilátószikla nevű későbbi saját ládám helyére.
Külön öröm, hogy ezen a szép és izgalmas helyen ünnepelhettem 700. megtalálásomat.
Ki: grafitceruza. Be: Barum sapka és sampon.
Visszafelé fejlámpák fényénél egyenesen fel az eleinte meredek, sziklás, majd enyhébb oldalban az ösvényig, és azon, könnyedén, le. Tündér fogadkozik, hogy máskor is jön -- ki tudja, ládavarázs vagy tevevarázs áldozata lett szegény.

 
zsorzs 2005.08.29 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
A logolás a számítógépen majdnem nehezebb volt, mint a láda megtalálása:-)
Munka utáni kaland. Komáromból hazafelé kis kerülővel közelítettem. A gps kb. 200 m-t jelzett, amikor az út szélén leparkoltam. Átöltöztem játszóruhába, aztán egy kis ösvényen elindultam a hegy felé. Egy sziklaperemről behatároltam a barlang helyét, majd fentről megkerülve visszaértem a völgybe. Meredek és csúszos volt a hegyoldal, néhol tüskés bokrokkal díszítve. Mentem még egy kört:-(( Nagy nehezen találtam a NY-i oldalon egy kis ösvényt, ahol le tudtam mászni a barlang előtti pihenőhöz. Fejlámpa felcsatol, barlangba be. Tetszett! Gyanús sárnyomokat találtam a sziklafalon, így rosszat sejtettem:-) Mivel azonban számomra járhatatlannak minősítettem a feltételezett rejtekhelyet, körbemásztam a környék összes üregét, aztán visszatértem az elsőnek felfedezett helyre. Miért nem nőttem én nagyobbra.... Volt amikor már a kezemtől 20 cm-re volt a láda, de lecsúsztam és jó nagyot estem. Nem volt más választás, "létrát" kellett készíteni. Erről is leestem egyszer, de másodszorra egy bottal lepiszkáltam a zacsit. Szóval küzdelmes volt. Freddy biztosan élvezni fogja:-)
A visszarejtés is kalandos volt, de egy bottal visszatuszkoltam a ládát a helyére. No meg mellé helyeztem a Pantha Rei ládát is:-) Egy térdzúzással teljesítettem a feladatot. Már csak el kellett hagyni a helyszínt. K-i oldalon másztam fel (szerintem Tudo nyomait láttam). Kapszkodtam mindenbe, amibe csak lehetett.... Megkönnyebülés volt felérni a hegytetőre.
Összefoglalva: érdekes helyszín, aki szereti a kalandot az élvezni fogja.

tudo 2005.08.29 09:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Nyár lévén természetesen a téli bicóval érkeztem a célterületre. Reggel olyan köd volt, hogy a levegőből csavarni lehetett a vizet, és bár nem esett, mindenemről csurgott a víz :-(.

Kesztölcöt elhagyva még egyszer végignéztem tiszta szerelésemet, mert biztos voltam benne, hogy visszafelé földes, sáros, bogáncsos leszek, meg esetleg kisebb zúzódások is lesznek rajtam. Nos, ez így is lett.

A Kék sáv jelzés után egy darabig még lehetett tekerni, aztán vinni kellett a bicót, végül a völgykatlan aljában elrejtettem, és indult a mászás. Az alsó hasadékig simán ment a dolog, aztán felmérve a helyzetet, körben, felülről érkeztem a barlang bejáratához.

Bementem lámpával, hogy vallatóra fogjam a Tündért. Elmondta - bár ne tette volna. Ott fenn... - nem tudok én falra mászni. Alaposabban szemügyre véve a dolgot, egy felső nyílásból talán le tudok ereszkedni. Kijöttem, és egy pár percig keresgéltem, melyik lehet a megfelelő járat. Aztán meglett: bevilágítva már látszott is a zacsi sarka.

Tisztára GCLIK, 3. pont - talán annál egy kicsit tágasabb. @david jutott eszembe, az ő biztatása GCLIK-nál (meg GCHUSV-nál). A fejem laposan befért, hát leeresztettem a lábaimat, aztán kezeket fel, és mint egy hernyó lecsúsztam. Bent már lehetett traverzolva haladni, és a lábammal már el is értem a kincset.

Kimásztam kényelmesen logolni, aztán újra be és ki, hogy a láda a helyére kerüljön. Peches módon a hegyről a bicó felé mászva vertem be a sípcsontomat. Elérve a bicót, irány Kesztölc, Leányvár stb. Nagyon jól esett a kényelmes bringázás a különféle veszélyes testhelyzetek után.

BejáratA láda és a lik, ahol leereszkedtem
TalálatSegédeszközök és geoláda
Oda fel kell mászniOnnan viszont le lehet mászni
RétegekBúcsú a barlangtól
Ködbe burkolódzó tájA járgány a rejtekhelyén
+van 2005.08.26 22:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.40
Nem is igaz, hogy minden leirásban szereplő dologra fittyet hánytunk, ugyanis 2voltunk. Vigyáznom kellett szegény Brutusra, mert félt a sötétben.
A kilátás szép volt, a szemüvegem csupa viz és pára, korom sötét. A barlang jópofa, becsszó 1*eljövünk világosban is. :)

Brutus 2005.08.26 22:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Az ajánlások teljes mellőzésével este, esőben, csúszós talajon közelitettük meg a barlangot. Hiába no, igyekezni kellett az elsőség megszerzéséért! :)
Irtó jó móka volt, a barlangot gyalorlatilag megkerültük alulról, felülről, mindenhonnan. Nem volt olyan egyszerű ilyen körülmények közt utat találni. A végén azért csak sikerült. És a barlangban legalább nem esett! :)
A láda is hamar meglett, pár denevér vigyázta csak, de ők beljebb repdestek érkezésünkkor.
Végülis sikerült, elsők lettünk!
Egyszer még azért nappal is körbe kellene majd itt nézni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.