FAQ
1267. Vay Kastély és Múzeum (GCVaja)

A park bejárata

A park bejárata

A kastély

A kastély

A kastély alaprajza

A kastély alaprajza

A kastély parkja

A kastély parkja

Matuzsálem

Matuzsálem

Szobrok a parkban

Szobrok a parkban
Szélesség N 47° 59,851'
Hosszúság E 22° 10,093'
Magasság: 142 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.09.08 00:00
Megjelenés időpontja: 2005.09.12 06:40
Utolsó lényeges változás: 2021.12.06 16:21
Utolsó változás: 2022.02.12 21:08
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Rekinejó
Ládagazda: Rekinejó
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 533 + 3 sikertelen + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


Röviden
Örökbe fogadtam ezt a ládát. Egyelőre a rendes láda elhelyezése még folyamatban van, de addig is a kihelyezett pótjelszóval kereshető.
A pótjelszó egy 10X3X0,4 centiméteres táblán olvasható a N 47° 59,850' E 22° 10,096' koordinátán, (a tűzrakóhely melletti fa asztal alján jobb oldalt).

A park sétálójegy váltása ellenében látogatható, ha a kastélyba is bemégy és megtekinted a kiállításokat, akkor nem kell sétálójegyet váltani. Záróra után a szomszédos parkoló felől az N 47 59.685 E 22 10.232 ponton található "hátsó bejárat"-on, a helybeliek ösvényén is megközelítheted a parkot és a ládát. Nézd meg a képeket.

A kastély a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményét őrzi.

Nyitva tartás
Április 1-től - Október 31-ig: hétfő kivételével minden nap 10 órától - 18 óráig
November 1-től - Március 31-ig: szombat, vasárnap kivételével 8 órától - 16 óráig

Nyíregyházát a 41-es főúton Vásárosnamény irányába elhagyva a 34-es kilométernél érjük el a 49-es út Mátészalkára vezető elágazását. Jobbra fordulva kb. 3 kilométer megtétele után érünk a történelmi Szabolcs és Szatmár vármegyék határán fekvő településre. A 41-es főúton már tábla jelzi a Vay család kastélyát. A települést Nyíregyházáról vasúton (Vaja - Rohod vasútállomás) és autóbusszal is könnyen elérhetjük.

A téren álló gótikus eredetű egyhajós, támpilléres református templom a XIV-XV. században épült. Az 1821-ben végzett átalakítások során kapta kétszintes tornyát, melynek hegyes, négy oldaltoronnyal kialakított, eredetileg fa építésű sisakja alatt található kerengője körbejárható. A templom előtti fenyőfákkal körülölelt parkban találjuk Vay Ádám generális - kurucvezér - turulmadaras síremlékét és obeliszkjét. A téren - az obeliszk és a kastély közötti parkrészben - áll az I. és II. világháborúban elesettek és áldozatok emlékére 1992-ben emelt emlékmű.

Ugyancsak az út bal oldalán találjuk a Vay család kétemeletes (XVI. század végén) XVII. század elején emelt kastélyát. Az eredetileg 30 x 10 méteres téglalap alaprajzú, alápincézett épületét téglából falazták. A nyugati homlokzat tengelyében kapott helyet a kőkeretes bejárat. Az építési munkálatok minden bizonnyal többször, akár hosszabb időre is félbeszakadtak. Erről árulkodik a földszinti helység boltozatának készítését a díszítésben megörökítő 1650-es évszám is. A család építési kedve azonban több átalakítást is hozott a kastély életében. Az észak-nyugati sarkában Vay Péter (1574-1656) rendelkezése értelmében emelt háromszintes torony építése 1659-ben fejeződött be. Az ezt követő generációk is kivették részüket a kastély átépítéséből. Ekkor épült a kastély dél-keleti sarkán álló kváder díszes tornya. Végleges formáját az épület az építkezések elkezdése után eltelt 90 év alatt, a XVIII. század első felére érte el. A barokk kori munkálatokat elrendelő személy feltehetőleg Vay László lehetett, aki a család golopi kastélyát is építette.

A XIX. század első felében a kor népszerű irányzatának megfelelően romantikus, gotizáló stílusú átépítések zajlottak a kastélyban. Külső megjelenésében a homlokzati nyílásokról eltávolították a kőkereteket és felső lezárásukat csúcsívessé alakították. A romantikus elképzeléseknek megfelelően várkastély szerű felhúzható fahidat és hozzá meredek rámpát is létesítettek. A fahíd meglétére utaló jeleket a lépcsőházban és a második emeleti nagyteremben található árnyékszékben is megtalálhatjuk. Az 1800-as évek végén, és az 1900-as évek elején a kastélyt újratatarozták. Az épület kívülről új vakolatot kapott, míg belsejében új ajtószerkezeteket helyeztek el és új falépcsőt építettek. Ekkor (1896) készítette Lohr Ferenc festőművész a második emeleti nagyterem freskóját is, melyen a család egy tagja, Vay Titusz az 1396-os nikápolyi csatában hozzásegítette I. Zsigmond királyt a meneküléshez. 1418-ban hálájának jeléül a király címer-, és pallosjogot adományozott a Vayaknak.

A kastély mégsem Vay Titusz nevezetes tettének köszönheti jelentőségét. A Rákóczi-szabadságharc idején a Vay család birtoka jelentős szerephez jutott. II. Rákóczi Ferenc fejedelem első ízben 1703. július 14-én (vagy 19.) járt e falak között. Ez alkalommal nyerte meg a Vay testvéreket, Lászlót, Mihályt és Ádámot a forradalom ügyének. Korábbi közös szenvedés emléke alapján Rákóczi bízott a Vay család támogatásában, és várakozásában nem is csalódott. A vajai várra még aznap kitűzik a forradalom jelszavával - "Pro libertate" - ékesített zászlót. Vay Lászlót a parasztfelkelés elől a kisvárdai várba menekült bizonytalan nemesség meggyőzésére küldi. Ugyanezen megnyerés érdekében adja ki Rákóczi 1703. július 18-án a naményi pátenst, melyben a haza megmentésére és a népfelkeléshez való csatlakozásra szólítja fel a nemeseket. Vay László küldetése azonban nem járt sikerrel. A nemesből kuruckapitánnyá lett Vay Lászlónak nem sikerült meggyőzni a nemeseket, akik azonban biztosították Rákóczit, hogy nem állnak az útjába és nem fogják hátba támadni. Vay Ádám fegyveresen is kiállt a felkelés eszméi és a fejedelem mellé. Az ónodi országgyűlés 1707. június 13-án kimondja a Habsburg-ház trónfosztását. Vay Ádám a Kálló elfoglalásáért később udvari marsali kinevezést is kapott Rákóczitól.

A forradalom hanyatlásakor a fejedelem újból visszatért Vajára. 1711. január 31-én érkezett a kastélyba, és itt folytatta Pálffy János tábornaggyal, (a császári küldöttel) az egyeztető tárgyalásokat. Ekkor fogalmazódtak meg a szatmári békekötés pontjai, melyet Vay László is ellátott kézjegyével. A szabadságharc lezárásával Vay Ádám családjával együtt követte Rákóczit a száműzetésbe. 1719-ben halt meg a lengyelországi Danzig (ma Dansk szerz.) városában. Sosem folyamodott a császárhoz kegyelemért. Felesége csak férje halálát követően kért kegyelmet családjának. Gróf Erdődy Gábor egri püspök közbenjárására kaptak amnesztiát. Fiát, Ádámot később Heves vármegye alispánjává választották, és 1742-ben visszakapta az apai vagyon egy részét.

A fejedelem kétszeri látogatását a bejárat fölött 1897-ben állított emléktábla is megörökíti. A déli szárnyban kapott helyet a kuruc és labanc időket és a Rákóczi-szabadságharcot bemutató kiállítás, ahol időrendi sorrendben ismerkedhetünk meg a forradalom fontosabb eseményeivel és tárgyaival. A második emeleti lépcsőfordulóban kapott helyet az a barokk szán, melyen a hagyomány szerint a Vay család egyik tagja szánkóztatta meg Mária Teréziát a nyáron sóval felszórt úton. A nagyteremből nyíló északi bástyaszobában került bemutatásra a Vay család történetét ismertető kiállítás. Itt ismerhetjük meg a család megyebeli birtokait, valamint Vay Ádámnak és feleségének Zay Annának életútját a szabadságharc napjain át, egészen a bujdosásig, majd egy vitrinbe került a Vay Ádám hamvainak újratemetéséről készített összefoglaló. A szemközti falon a Vay-család családfáját láthatjuk.

Az első emeleti nagyteremben a 2000. évben végzett régészeti kutatások során került elő az a stukkódíszítés, mely a boltíveken fut végig. Ezek az előkerült faliképek a XVII. századi épülettel egyidősek. A ma látható félig megmaradt eredeti díszítést 2003-ban állították helyre. Ez a helység volt a kastély díszterme. A terem közepén álló intarziás asztalt lombard stílusú székek szegélyezik. A terem bejárata mellett a füzéri várnál végzett ásatások során előkerült kályhacsempék alapján rekonstruált cserépkályha áll. A szemközti falon a Vay család címerét láthatjuk. A kastélyt északi és déli szárnyra osztó csodás falépcsőn térünk vissza a földszintre.

Állandó kiállítások:

Pinceszint : Kőtár (Lapidárium)
Földszint: Könyvtár (Konferenciaterem)
Első emeleti nagyterem: Emlékezés a Rákóczi-szabadságharcra
Második emeleti nagyterem: A Vay család bemutatása

Forrás:
A múzeum
Állapot: kereshető

KRW értékelés (333 db): környezet: 4.66 rejtés: 4.14 web: 4.53 átlag: 4.44

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Klemensz 2022.07.09 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

sandorfabi 2022.05.29 23:59 - Megtaláltam
Találat kerékpártúra közben. Köszönjük a rejtést! Nagyon szép a kastély és a park!!! köszönet hogy megmutattad!

Webber 2022.05.29 11:26 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.12.8]

frank530601 2022.05.23 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Vay kastély 
bobori94 2022.05.22 12:01 - Megtaláltam
Csak a pótjelszó volt elérhető, de meglett. Köszönjük! [Geoládák v3.12.10]

adamdudas92 2022.05.22 12:01 - Megtaláltam
Közös megtalálás bobori94-gyel és szüleimmel! :-)

utigabi60 2022.04.18 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Ancsurko 2022.04.03 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Stamnes 2022.04.03 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.16
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Láda nincs, a pótjelszó a helyén figyel az asztal alatt. A vár klassz. [Geoládák v3.12.7]

Forest& 2022.03.27 13:50 - Megtaláltam
Köszönöm ????

Blabo 2022.02.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6] (pótjelszóval)

47C898DC-1AE8-42E8-B8D5-ACA0C136F1B9E55D0670-727F-49AA-8FF0-02189FF3172D
7966B0F3-C7E9-40A7-8095-EE9F9016C979D9363674-02C6-49FA-8783-12832C2D48CE
95E03A74-7089-4C9D-BF09-024ED65D0CAEDD78C607-9668-469E-B69D-5E1387DA4B92
Ark Hunter 2022.02.18 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Green Eye 2021.12.04 13:40 - Megtaláltam
Alföldi kéktúra közben itt jártam e csodás parkban. Épp készült az adventi és karácsonyi hangulat teremtése, szóltak a karácsonyi énekek. A ládát nem találtam meg sajnos, a ponton nem volt az üregben a láda. Köszönöm, hogy megmutattad ezt a helyet!
Kérem, hogy a képek alapján fogadd el a megtalálást!

[Jóváhagyta: Rekinejó, 2021.12.07 19:11]

 
aranyalmafa 2021.10.21 14:15 - Megtaláltam
Már a pénztáros hölgy előre jelezte, hogy nincs meg a láda. Napközis gyerekek kifosztották. Így én is már csak a hűlt helyét találtam.
Mindenesetre köszönöm a lehetőséget.

Kérném a feltöltött kép alapján az elfogadást.
[g:hu+ 2.7.14]

[Jóváhagyta: fabian11, 2021.10.25 13:34]

20211021_141411 
vViktor 2021.06.26 09:07 - Megtaláltam
Én sem leltem, érdemes lenne egy alternatív jelszót alkalmazni.

Kép alapján kérem elfogadni.

Köszönöm!

[Jóváhagyta: fabian11, 2021.07.15 19:20]

20210626_085135 
norko 2021.06.25 18:00 - Megtaláltam
Kis kitérőt tettünk a ládához AK közben, igyekeztünk minél több ládát begyűjteni, hiszen nem mindennap jutunk el erre a környékre. A leírást sajna nem olvastuk el, csak ott szembesültünk vele, hogy valószínűleg nincs láda...de azért bőszen kerestük, hátha mégis...A park növényei azért kárpótoltak kicsit...

[Jóváhagyta: fabian11, 2021.07.10 13:44]

202323315_565323394484859_6196951734350918788_n 
MoMaszter 2021.06.07 10:00 - Megtaláltam
A GCVTTT megkeresése után leparkoltunk itt is. Megnéztük a csodaszép fazsindelyes templomot és - amennyire hétfőn lehetett - a Vay kastélyt is. Sajnos az odúban - ami nekünk egyértelműnek tűnt - csak egy nagy kavicsot találtunk. Be is fotóztunk, hátha félrecsúszott, de sajnos semmi.

A fotókat rövidesen csatoljuk!

Vélhetően eltűnt a geoláda!

[Jóváhagyta: fabian11, 2021.06.08 17:31]

Vajai fazsindelyes templomKavics
Tetthely 
laky981 2021.05.09 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Tibcsiii 2021.05.08 09:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Lisi 2021.04.17 15:52 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Labanicscsalád 2021.03.31 18:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Szemán 2021.02.19 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

cserpaktomi 2021.01.09 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Mivel a kastély zárva tart a hátsó bejáraton közelítettük meg a ládát.

martonjozseffgy 2020.11.22 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Unaloműző ládázás 5 fokos, szeles hidegben. A kastély a pandémia miatt 1 hónapra bezárt, így maradt a Bölcsőde felőli surranópálya. Még jó hogy nincs keresés. A rejtek tényleg magasabban van mint a leírásban van, de egy felnőtt nyújtózkodva eléri. Köszi.

20201122_11063520201122_110619
20201122_11071720201122_110734
20201122_11074820201122_110323
20201122_11023320201122_110107
PBM 2020.10.30 16:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]
Sötétedéskor sikerült betoppanni a parkba, senki nem kért sétálójegyet. A rejtés szemmagasság fölött van némivel, vagy a rejtő lehet NBA játékos :)
Talán vagy 20 éve voltam errefelé, akkor azért nem fogott meg ennyire a hely, talán még fel sem volt újítva.

lelcache 2020.10.24 09:53 - Egyéb
Újra itt Fidorka, Kiváncsifáncsi és Sirgalahad társaságában.

lelcache

20201024-1783320201024-17834
20201024-1783520201024-17836
20201024-1783920201024-17841
sirgalahad 2020.10.24 09:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.58
Vezér így szólt: nem volna baj
Seregemben benn volna Vay
Itt van Mihály, de hol Ádám?
Nézd, ott lelé geoládám!

kivancsifancsi 2020.10.24 09:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.40
Ritkán ládázunk a keleti végeken, ezért már régóta érlelődött az ötlet, hogy pár napos túra keretében minél több ládát gyűjtsünk be ezen a környéken. Most jött el az ideje. Fidorkával, valamint barátainkkal lelcache-sel és sirgalahaddel négyesben egy két napos ládamészárlást tartottunk, aminek esetemben 47 láda esett áldozatul.

6/47: Nagyon jó hely, a kastély és a park is látványos. Nekem nagyon tetszett. Köszi a lehetőséget.

Fidorka 2020.10.24 09:53 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

mézespuszedli 2020.10.23 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

erdei csiperke 2020.10.23 13:00 - Megtaláltam
Ok [Geoládák v3.7.6]

Lumen79 2020.10.03 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

ferro csaba 2020.09.23 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.54
A fát megtaláltuk. A mellette lévő padon viszont fiatalok ültek. Így fénykép alapján tudom a megtalálást igazolni. Magasan van az odú, jobb lenne másik helyszínt keresni a ládának. Berkeszi Koalák
Köszönjük a rejtést.

[Jóváhagyta: fabian11, 2020.10.05 06:47]

20200923_174940 
Zsófi&Martin 2020.08.21 19:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltuk, köszönjük.

Linda98 2020.08.21 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Simon4 2020.08.16 19:51 - Megtaláltam
GPS híján, megérzésre találtam meg. Jobban szeretjük a tereptárgyas rejtéseket. A fa odva csak egy 2 méter feletti embernek lehet szemmagasságban, nekünk nyújtózni kellett utána :) Köszönjük a rejtést.

Gyömi 2020.08.15 13:33 - Megtaláltam
A rejteknél egy fiú a telefonjával foglalkozott, vártunk, csak nem ment el. Megnéztük a parkot, visszamentünk, még mindig ott volt. Elmentünk a Vajai-tó ládájához, megtaláltuk, visszamentünk, hát még mindig ott volt! Közben egy esküvői fényképezés is elkezdődött Ezek miatt a ládát észrevétlenül nem tudtuk volna megkeresni.
A képek alapján, ha lehetséges kérjük a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: fabian11, 2020.08.22 21:09]

20200815_14044220200815_135853
20200815_14045020200815_143201
20200815_143225 
vadasviki 2020.08.01 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Vifilancio 2020.08.01 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Doki99 2020.08.01 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

hitamas 2020.07.30 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.43
Sétáltam egyet és megtaláltam a ládát. :)

Sango 2020.07.29 16:51 - Megtaláltam
Köszönjük!

smico50 2020.07.23 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.25
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

dildi 2020.07.22 12:25 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Wulka2 2020.07.22 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszönöm a rejtést!

Hörcsög 2020.07.20 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.4.1]

Mirtt 2020.07.15 20:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Pumba9 2020.07.15 20:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

KP1965 2020.07.15 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Néhány szabolcsi láda megtalálása céljából indultunk autós túrára, végül 32 találattal zártam a napot, amiből ez volt a huszonegyedik.

20200715_15461820200715_154639
stmester 2020.07.15 15:48 - Megtaláltam
A nap fénypontja volt ez a kastély. Szépen felújított épület, a park is rendben. Még fűszerkert is van. Láda a helyén.

IMG_20200715_150726IMG_20200715_152858
IMG_20200715_152907IMG_20200715_152950
IMG_20200715_153131 
Gábor75 2020.07.15 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Pogánypeti 2020.07.08 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
A GCVTTT megtalálása után gyalogoltam be a kastélyhoz. A pénztárnál vettem egy 200 Ft-os sétálójegyet és egy hűtőmágnest, majd pedig szétnéztem a kastélykertben, ill. megkerestem a ládát, melyet szerencsére könnyedén megtaláltam. Viszont ez a rejtek nem szemmagasságban van, hanem kb. 2 m. magasan, de még könnyen elérhető odúban. Visszarejtés után szétnéztem még a faluban, a helyi műintézményben letoltam egy üveg sört, végül pedig vonatpótló busszal visszautaztam Nyíregyházára...
Köszi a rejtést, tetszett! :)

Szőkekapitány 2020.07.08 07:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Russy 2020.06.09 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

varga-kocsis 2020.06.09 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

kocsisjozsef74 2020.05.28 18:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Józsi [Geoládák v3.3.2]

bihari970608 2020.04.10 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Megvan! Köszi a rejtést!

gabor03 2020.01.25 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Pantya 2020.01.25 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon szép hely! [Geoládák v3.2.2]

Fehér Márton 2020.01.12 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

FLAC 2020.01.12 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Laci és Timike 2019.12.01 12:06 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Robogo 2019.11.17 15:15 - Megtaláltam
East End ládázós hétvége utolsó napján kerestük fel a ládát kitkat0123, Liberty és R.Guszty társaságában.
Köszönöm a rejtést!

R.Guszty 2019.11.17 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kitkat0123 2019.11.17 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mona23 2019.10.28 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

N.Zs. 2019.10.05 21:06 - Megtaláltam
Na így még nem jártunk. A letöltött pont mögött még a leolvasós verzió volt, és most esete szembesültem vele, hogy megváltoztak a feltételek. Mégis le kell tölteni a telefonos applikációt...

[Jóváhagyta: fabian11, 2019.10.12 20:53]

IMG_0619IMG_0620
IMG_0621IMG_0624
Törpe 2019.09.28 16:30 - Megtaláltam
Köszi!
Törpe

SziaHello 2019.09.22 17:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Wilka74 2019.09.21 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szekelya 2019.09.21 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 2 átlag: 4.00 súly: 3.22
Nem létezik, hogy ne lett volna jó a néhány perce megadott jelszó. Itt valami nem stimmel!!

[Jóváhagyta: fabian11, 2019.09.27 14:08]

20190921_12010720190921_120242
20190921_12045420190921_120555
20190921_12061320190921_120901
20190921_12210020190921_122935
20190921_12330020190921_123658
20190921_12445120190921_130006
20190921_130507 
nagyfeco 2019.09.17 20:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Köszi a rejtést.

RékaésAdrián 2019.09.17 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Váradi Csaba 2019.09.14 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Balaci 2019.08.27 23:59 - Megtaláltam
Szép volt, jó volt, megvolt. Kösz a rejtést, Borsó és Balaci

fabian11 2019.08.23 15:55 - Megtaláltam
Gyönyörű a park s az épület. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] Bejártam a kastélyt,láttam a világórát és rejtek járatokat is. Gondos és szép gyűjtemény. Igazi kastély élmény.

Páratlanpáros 2019.07.23 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.97
Gyönyörű a park és a kastély. Köszönjük a felhasználó segítségét!

DSC_3401DSC_3413
starcus 2019.07.08 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Megtaláltam, köszönet a rejtőnek!

bükkinyúlsz 2019.07.08 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam!

zöldfülű 2019.06.08 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
LefüLELVE :-)
A Leveleki Vasember apropóján jártam a környéken - no nem én voltam a résztvevő, viszont a lelkes szurkolás közben ládázgattam...
Gyönyörűen karban tartott a kastély, és a park és szépen gondozott. Jöttek is a fiatalok esküvői fotózkodásra, egymásnak adva a kilincset.
Sajnos a jelszóval meggyűlt a bajom (alighanem rossz szobornál kereskedtem :D), így kérem, hogy a fotók alapján hagyjátok jóvá a találatot, léccci-léccci!
Köszi a rejtést és a reménybeli jóváhagyást

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2019.06.12 11:37]

456459
460458
zelpet 2019.05.25 16:30 - Megtaláltam
Kéktúra közbeni találat, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bolisz 2019.05.16 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Hev 2019.05.16 15:43 - Megtaláltam
Megtalaltam. [g:hu 1.6.2y]

-1-2
-3-4
-5-6
V_Gabor 2019.05.01 09:59 - Egyéb
Itt jártam AK teljesítése közben.

2019-05-01 10.35.19R2019-05-01 10.02.59R
2019-05-01 10.13.58R2019-05-01 10.15.29R
2019-05-01 10.17.38R2019-05-01 10.18.18R
2019-05-01 10.21.50R 
Molnár család 2019.04.23 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

KTTNTZSDSETZS 2019.04.07 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Számos szobor van a parkban és a GPS vétel nem volt tökéletes, ezért kérdéses, hogy melyik szobor nevét kell használni.

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2019.04.24 06:42]

P1140745 
Dodó és Malvinka 2019.02.22 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk

halaszkiraly 2019.01.04 09:56 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Hebego rejtőtársunk!
M-M logja alapján a rejtés jelszava netkesselhető. A 2018.04.14-i egyesületi közgyűlés utáni moderátor/ládadoki/elnökségi találkozón meghozott döntés értelmében ennek a ládának a státuszát betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek helyezz el saját jelszóhordozót a további netkess elkerülése érdekében!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Köszönettel az eredeti rejtésért, üdv: halaszkiralyEmail-t küldtem a rejtőnek.


netkess 
viad 2019.01.03 22:35 - Nettaláltam
Keresni sem kellett, köszi !

orszagoskek 2018.11.29 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.17
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! Az Alföldi Kéktúra kerékpáros teljesítése közben jártam erre. Az útvonalból kieső környéket is érdemes lesz alaposabban bejárni egy másik alkalommal. Tamás [Geoládák v2.2.5]

Paul 2018.11.02 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

stikli08 2018.11.01 09:19 - Megtaláltam
Megtaláltam! [Geoládák v2.2.5]

alcala76 2018.10.29 12:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Mo-Hó 2018.09.30 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
Levadászva!
Köszi!

Andrusa 2018.09.01 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
A park csodás!

eszluzsu 2018.08.19 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk ládavadász Pistive, köszönjük

ládavadász Pisti 2018.08.19 15:44 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönjük a lehetőséget.

nazso.oszan 2018.08.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
A Kastélyban is körülnéztünk és a parkban is. Mindkettő élmény volt.
Köszönjük a rejtést.

20180801_13454420180801_144102
20180801_14491220180801_145447
20180801_150008 
epés remete 2018.07.26 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

hacsabi 2018.07.18 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Zsu1971 2018.06.27 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

mozgo 2018.06.10 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

mulder2197 2018.06.05 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Göde 2018.05.31 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Szépen rendbentartott kastélypark.

Dr.Lada 2018.04.14 19:12 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.4]

fercsipeter 2018.03.21 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

anettx 2018.02.13 17:34 - Megtaláltam
TFTC!
Haladva a keleti pont felé újabb találat.
Sötétben bóklászva elemlámpával keresgéltem a nem oda való szobrot.

DSC01047 
Tekergő 2017.11.01 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Atfazva, igy csak gyors kereses fert bele. A parkot majd legkozelebb megnezzuk.

20171101_132501 
csipet_csapat 2017.10.08 09:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Megtaláltuk. Bőven volt látnivaló! Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_1001IMG_1009
IMG_1011IMG_20171008_090234
takacsimre 2017.10.08 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.22
OK

kriszna73 2017.07.20 18:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

znasz 2017.07.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Köszi a rejtést.

ocsike78 2017.06.27 08:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. :)

GCVaja_20170627_080721 
fehérkút 2017.06.16 11:39 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést ! Az AK-n biciklizés közben.

lovagias 2017.06.16 10:40 - Megtaláltam
:) Fehérkút társaságában

pliptai 2017.06.01 22:06 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

KataJani 2017.05.20 12:02 - Megtaláltam
ZÖLDSPORT-os Alföldi Kéktúra köben. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lali75 2017.05.08 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

S-A 2017.04.21 08:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltam

Aniko & Gyuri 2017.04.14 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

reko 2017.03.15 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

FyG 2017.03.05 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
AK bicajos túrán: Bátor - Vaja - Kisvárda. 2/5.
A nap legszebb és leghazafiasabb helye.
Köszönet a rejtésért.

201703052158201703052159
201703052165 
Atiss 2016.10.08 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

oxyura 2016.10.05 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
megtaláltam

MPeter71 2016.10.02 09:21 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

Molli 2016.09.12 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Köszönöm a rejtést!

Pepe 2016.09.02 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.21
Hétvégi Szatmár-Bereg bringatúrára menet, 1. láda. Hangulatos park, pontos "rejtés". Tetszett, köszönöm.

Vincenzo65 2016.08.12 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Csodálatos kastély!

SandorCsaba 2016.07.23 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

dobozipatikus 2016.07.22 22:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.02
Köszi a rejtést !

VILÁGJÁRÓ (expötyimiki) 2016.05.24 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

katika59 2016.04.27 16:00 - Megtaláltam
kÖSZI.

Leguánok 2016.03.27 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
A kastély és a kertje is nagyon szép :)

gyetger 2016.03.27 11:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! [g:hu 1.5.2n] [wapon beküldött szöveg]

feherg 2016.03.25 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.45
Szép a kastély és a kert. Méltán rászolgált a védelemre. A kurucok és a Rákócziak földje ez. A kert bejáratával szemben ez a szobor nagyon megfogott mindket. Erő, vaskosság=kuruc talpasok, akik felveszik a harcot a labancokkal. Köszönjük szépen. feherg

Kuruc talpasok 
Gabó és Zoli 2016.03.14 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Rendezett település, szép a kastély. Örömmel tapasztaltuk a vidék fejlődését.

Sir Pajszer 2016.02.26 10:14 - Megtaláltam
Köszi!

Atalati 2016.02.25 13:20 - Megtaláltam
Köszönöm!

tapiapi 2016.01.13 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.22
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kétbakancsos 2016.01.05 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Szép a kastély és a Szoborpark is. Köszönjük a rejtést!

Attil@ & Réka 2015.10.28 14:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
Réka és Attil@

vaterlo 2015.10.09 12:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.48
Köszi a "rejtést". Érdekes volt a múzeum is.

Ungerati 2015.09.25 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.92
Megvan!

fjocy és manka 2015.09.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.20
megvan

MiMintTeam 2015.08.28 16:12 - Megtaláltam
Megvan! Köszi a rejtèst!

GYEZegzug 2015.08.28 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Megtaláltam. Köszi szépen a lehetőséget.

 
tabletta 2015.08.25 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Infonorbi 2015.08.14 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

eltájoló 2015.07.30 00:00 - Megtaláltam
A környék várkastélyaihoz hasonlóan ez a hely is nagyon rendben van. Köszi a "rejtést".

SysWAP 2015.07.26 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Stautoma 2015.06.30 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
ok

sztyopa13 a páratlan páros 2015.05.26 12:00 - Megtaláltam
Egy hetes Szatmár,beregi ládázásunk során ezt is megtaláltuk.A jelszóra már otthon a fotelban rájöttünk!Köszönjük a rejtést!

Párduc50 2015.05.25 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, a park nagyon szép, miként az épület is tetszetős. Képek később. Köszi!

NPLranger 2015.05.20 12:05 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

Zugi 2015.05.03 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Egy kedves vendéglátás kapcsán jutottam el Vajára és ott jártamkor alap volt, hogy megkeresem ezt a ládát is. Szép és gondozott kastély fogadott, illetve körülötte szép a park is. Kár, hogy a leírás nem tesz említést a kastély kertjében álló csodálatos és hatalmas platánról!

 
Vironia 2015.04.11 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Köszi a rejtést! :)

cipollino 2015.04.11 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.08
Köszönöm a rejtést.

Zéboy 2015.02.28 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Köszönom a lehetőséget.

 
Berián 2015.02.28 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Fillér Team 2015.01.27 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.32
Köszönjük!

gores 2015.01.10 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Megtaláltuk.

ricsivivi 2014.11.24 19:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.74
köszi

kingajani 2014.11.21 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

aknitram 2014.11.21 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

BoBoKoZo 2014.10.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltuk. Köszönjük.

zsolty23 2014.10.25 15:31 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Feri0705 2014.10.10 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszönöm a rejtést.

ha2 2014.10.06 17:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Alföldi Kék túra alkalmával .Körbe sétáltuk a parkot. Fotóztunk,megpihentünk.Sajnos pont hétfőn jártunk erre.

plakis 2014.10.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Szép környezet!

carmin 2014.09.15 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Nagyon szép a kastély és a parkja. Köszönjük a rejtést.Köszi!

StiviG 2014.07.17 19:35 - Megtaláltam
:-)

Gubirobi 2014.07.17 15:03 - Megtaláltam
IV. Levin-féle vízitúrára menetben találtuk meg a ládát Nórival.
A közeli parkolóból pár lépéssel már bent is voltunk a kastély kertjében és leszakadt az állunk, hogy itt még sétálójegy is van, plusz a múzeumi belépő és természetesen fótójegy is. Ritka kivétellel hol van már az, amikor egy múzeum meglátogatása nem került vagyonokba? Nem értem én ezt.
A sétálójegyet kifizettük (legalább ezért egy kulturált mosdót is használhattunk) és tettünk egy kellemes sétát a kertben és gyorsan meg is találtuk a jelszóhordozót.
A kastély után elmentünk a templomig is, majd autóból megtekintettük az angyalos sírt is. Ennyi elég is volt Vajából.
A ládaoldalra ráférne egy alapos karbantartás, bár a rejtő aktivitását látva ez kétséges.:(

 
Emese62 2014.07.05 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Alföföldi Kék túra alkalmával Nagyon tetszett.Szép a park is.

13 2014.06.28 09:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

MarciMilánBálint 2014.06.28 00:00 - Megtaláltam
Gyalogtúránk 1. találata - köszönjük a rejtést!

ther 2014.06.08 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.05
Meglepetten tapasztaltuk, hogy a Vajai kastély milyen rendezett, és látogatott, bár ez lehet az ünnepnek is köszönhető volt. Most nem mentünk be a múzeumba, de majd ha legközelebb erre járunk, azt is útba ejtjük. Köszönjük a rejtést!

IREBA 2014.06.01 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget!!

EUKE999 2014.05.29 20:16 - Megtaláltam
Köszi!

bigmick 2014.05.10 17:24 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

GCVaja_20140510172511.jpg 
mantaboy 2014.05.03 15:57 - Megtaláltam
Köszi! Nagyon szép a hely!

jvc 2014.05.03 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Döfi 2014.04.25 05:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Keleti országrész bejárása a DEocaching rendezvény előtt. Itt kezdtük a napi ámokfutásunkat.
Köszönet a szép helyért!

bgecco 2014.04.25 00:00 - Megtaláltam
Döfivel elkövetett garázdálkodásunk eredménye. Köszönet érte.

MJANEZ 2014.04.22 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Megtaláltam! :-)
Köszi a rejtést, a lehetőséget!
Köszönöm, hogy ezt is megmutattad! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Norbee97 2014.04.22 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.01
Közös Szabolcs megyei találat MJANEZ-zel 6/13. Köszi a rejtést!
Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan!
Nagyon szép a park, a kastély is, és a jelszó is egyértelmű. Itt sem voltunk sokáig, megnéztünk majdnem minden szobrot, a parkot majd mentünk Levelek felé. [g:hu 1.5.0s] [wapon beküldött szöveg]
103.

merlegno 2014.04.21 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszi a rejtést!

dendeocse 2014.04.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megvan.

Lempike és Sándor 2013.12.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Köszönjük a rejtést!

bubu&vahur 2013.11.14 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést. :-)

Sorex 2013.11.02 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.57
Astacusszal Nyíregyházán 9.

astacus 2013.11.02 12:50 - Megtaláltam
Nyírségben Sorexszel.

Baby-m 2013.10.24 16:55 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Thull 2013.10.12 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Köszi

jutics 2013.10.12 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszi! :)

Glac 2013.10.12 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kanyazoltan 2013.10.06 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29a] [wapon beküldött szöveg]

Bl4st3r & Amy 2013.10.06 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
A medvék megtalálták! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]
Csodaszép park, de így virtuálisként hamar letudtuk a rejtést, köszönjük!

 
matheios 2013.08.22 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Furcsa hogy ezen a helyen csak virtuális van települve, a park nagyon szép, a kastélyba érdekes módon (ünnepnap után pihenni kell?) nem lehetett bemenni.

Zerind HUN 2013.07.22 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.94
A műemlékes játék somogyi versenyét megnyertem, így nyereményként itt lakhattunk a kastély melléképületében egy hétig. Jó hét volt, rengeteg szép látnivalót megnéztünk a környéken! A kastély is szép, a virtuális rejtéseket is szeretem, de sajnos ez akár a világhálón is nagyon könnyen megtalálható lenne, így nem olyan jó.
Esténként kiültünk a parkba az évszázados gesztenyefák alá - és műanyag bögréből ittuk a bort :) Na jó, ezt csak egyszer, többnyire sörözni szoktunk :)

Ajtony 2013.07.22 17:20 - Megtaláltam
Szép kastély, értékes történelem, szép park. Zerind HUN jóvoltából mi is tölthettünk itt pár napot. Köszönet a ládáért.

Liberty 2013.07.11 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
36/5. Szabolcs-Szatmár-Beregi és Hajdú megyei ládatúra Gyrossal.

Gyönyörű a kastély és a kertje a pompázó virágokkal és leanderekkel, a csodás szobrokkal.Köszönjük a rejtést.

Vaja címere
 
Gyros 2013.07.11 17:05 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

kacsati 2013.07.11 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Alföldi Kéktúra kerékpáros teljesítése során sikerült ide eljutni.

szalaij 2013.07.11 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

kaldigeza 2013.07.11 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
7 fős csapatban az Alföldi Kéktúra kerékpáros teljesítése közben. Köszönöm a rejtést!

kupec 2013.07.08 20:00 - Megtaláltam
Szép hely.

vitibi 2013.07.08 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Ötletes.

ésKata 2013.05.06 16:09 - Megtaláltam
Megleltem, majd képek is kerülnek fel. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Wsky 2013.05.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Éljen május elseje, na meg a kastély túránk is persze. Végre egy szépen rendben található kastély, na meg a park.

hadidoki 2013.04.23 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam

alcorbt 2013.04.21 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.96
Kárpátaljai vártúra 7. láda

Hegedüs Zsuzsa 2013.04.06 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
:)

Szilágyiék 2013.03.21 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Szülinapi "ámok-ládázás"-ra mentünk Nyíregyházára és környékére.

Nagyon kellemes időt kaptam ajándékba "fentről", jól esett a ládázás.

Ez a hely csodaszép! És ennyi szobrot ilyen kis területen még nem láttam együtt.
Sajnos, az Angyalos sírbolt mellett csak elzúgtunk. Gondoltam is, hogy visszafelé meg kellene állni, de nem erre folytattuk az utunkat. Kár.

Nagyon szépen köszönjük, hogy elhoztál ide!

Itt parkoltunk.Szoborsétány...
Vay Ádám...... és szemben a Múzeum
Nyáron biztosan nagyon hangulatos.Csodaszép a templom is.
Világháborús emlékműSajnos csak elzúgtunk mellette, és nem arra mentünk tovább...
negyesigabor80 2013.03.20 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2013.02.03 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Ha már mondás: s micsoda... :) köszi!

Lacipap 2013.01.04 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Nagyon szép kastély! Sajnos egyéb elfoglaltságom miatt a múzeum megtekintésére nem volt időm.

Gabro 2013.01.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.40
:-)

MikiCache 2012.11.25 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.09
Váratlanul és készületlenül kerültem ide:-)
Miki

lemente 2012.11.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Megtaláltuk! Mai 8/7. ládánk. Szépen rendbehozott reneszánsz várkastély, hazánkban nem túl gyakori gyöngyszem. A pár méterre található, nemrég felújított középkori ref templom is megtekintésre javasolt. A park is pompás. Köszönjük a lehetőséget!

 
LouChe 2012.11.03 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Köszönjük a lehetőséget és a részletes leírást. A kastély és a környezete is szépen rendben tartott, igazi élmény volt megismerni.

LőrésA kastély
Bejárat 
Joanne 2012.11.02 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Na erről a kastélyról még nem is hallottam, olyan jó, hogy útba esnek ezek a csodás helyek. Szeretek az ország ezen végébe jönni, kicsit otthon is érzem magam, nagyon örültem, hogy Vaján is jártam.
Zs&E

"J&J" 2012.10.30 00:00 - Megtaláltam
Erdály felé tartva megtaláltuk. Már többször jártunk itt, általában biciklivel, de akkor még nem volt itt geoláda.

 
Ekarp 2012.10.29 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Családi találat, nagyon tetszett a kastély, gyönyörűen rendbe szedték. Ráadásul a hivatalos hétfői zárva tartás ellenére is beengedtek. Köszönöm, hogy megmutattad ezt a gyöngyszemet!

HRita 2012.10.22 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.34
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Platán 
DTi 2012.10.14 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.16
Szép hely. DTi, Andi, Fanni

plecs 2012.09.30 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.79
Jó lenne ide egy rendes ládikó...

BubaGC 2012.09.30 14:50 - Megtaláltam
:-o)

atipapa 2012.09.22 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

bacsnyir 2012.09.18 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.37
Korábban többször, de felújítása óta még nem láttam a kastélyt, most, szmoninak megmutatva gyerekkorom helyszíneit ez is megtörtént. Szmoninak és 2 éves Bori lányunknak is nagyon tetszett, bár más-más okból (Borinak főleg a csúszós parketta és a 2. emeleti 19. századi gyermekhintaszék miatt... :-))
A rejtőt kérem, hogy javítsa ki a koordinátákat, mert azok egyértelműen a szomszéd szoborra mutatnak (de szerintem valódi ládát is el lehetne rejteni a parkban, s csak "ellopás esetére" tartogatni a virtuálist).
További frissítés a láda adatlapjához: felnőttjegy 600, gyermek 300, sétálójegy 200 (bár a sétához szerintem sem kér senki sem jegyet...), fotójegy (a kastélyon belüli fotózáshoz) 300 Ft.

A bejárat felőlOldalról
A "legnagyobb kurucok" szobraiKiss Bori találkozása II. Rákóczi Ferenccel
szmoni 2012.09.18 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.43
Szép a kastély és nagyon jó a kiállítás.
Köszi!

haywire 2012.09.05 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Még jó, hogy a többi személy szobráról is készítettem fényképet, ugyanis a koordináta nekem egyel arrébb jelölte. A kastély szép, igényes. Látszik, hogy rendben van tartva. Köszönöm a "rejtést". Patrik

 
dzoli1 2012.08.31 14:00 - Megtaláltam
Az AK-t járva.

panysti 2012.08.27 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

csk1 2012.08.19 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.28
Megtaláltuk, klassz a kastély, szép a park. Kifelé láttuk azonban, hogy a parkba is kell jegy (sétálójegy), 200 Ft. Tőlünk nem kérte senki, mi is későn láttuk meg, de van tábla...

Pomisa 2012.08.18 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Nyírbátori nyaralás 46/59.
A jelszó gyorsan meglett. Aztán bementünk a múzeumba. Nagyon tetszett. A park is szép.
Köszönjük a rejtést.

Dömemama 2012.08.17 09:10 - Megtaláltam
OK!

Lujzi 2012.08.12 09:52 - Megtaláltam
Ráróval.

Ráró 2012.08.12 09:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Szilvalekvár főzésről hazafelé menet. Köszönjük!

Mr Zerge 2012.08.11 11:50 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... [wapon beküldött szöveg]
Bementünk az egyik nyitott kapun, amiről kiderült, hogy inkább a hátsó udvar, de innen is van átjárás a valódi kastély parkhoz. Szépen rendezett park, kifelé láttuk, hogy van sétáló jegy a parkhoz, de addigra túl voltunk a megtaláláson.
Üdv Mr Zerge.

kópé1993 2012.08.05 16:16 - Megtaláltam
Megvan köszi! Szatmárból hazafele útba ejtettük ezt a "ládát" is!

vzsozso 2012.07.29 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Ismét Mariannal, kettecskén.

tomko 2012.07.15 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.15
Végigcsoszogtuk a kastély emeleteit a gyerekekkel, majd séta a parkban.

Amras 2012.07.01 15:31 - Megtaláltam
Az Alfoldi Kekturan bringazva megtalaltuk. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Lucacs1981 2012.06.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 1.00
Megtaláltam! :)

tóthék 2012.06.05 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.00
Megvan. Köszönjük a lehetőséget.

soka9001 2012.05.28 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.67
megtaláltam.
Átutazóban.

morph 2012.05.19 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Madym 2012.05.04 17:35 - Megtaláltam
Megvan. Útban a kárpátaljai Hetyen faluba. Mivel a barabási határátkelő csak este hétig van nyitva, kicsit sietősre vettük, és ennek meg is lett az eredménye, mert rossz jelszót olvastunk le. A rejtő segítségét ezúttal is hálásan köszönöm. Felhívnám a figyelmet az utánunk érkezőknek, hogy a parkot 200 forintos, ún. sétálójegy megváltásával lehet meglátogatni. Köszönöm!

Csaba és Kati 2012.05.04 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük! [wapon beküldött szöveg]
Ez igen!
Szépen rendben tartott kastély és kastélypark.
A közelben levő református templom is nagyon szép.

A kastély... a parkból
ToronyépületA templom
Egy másik nézetbőlTemplomtorony
hacsate 2012.04.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.14
Megtaláltam

zoalka 2012.04.05 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Hangulat hely. A kertészek előjöttek a tavasz szavára és nagyban tüsténkedtek. :)

 
fules22 2012.03.31 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Köszönjük szépen a "rejtést"! Már másodszor jártunk ezen a csodás helyen, hogy a barátainknak is megmutathassuk!

nagykata 2012.03.17 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, AKT 3. napján. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]

gyöngyfűző és párja 2012.03.14 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Útban hazafelé egy gyors megálló.

valti 2012.01.29 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Ok:-)! [wapon beküldött szöveg]

erdélyiek11 2011.12.26 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. #Rejtés #Környezet Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.26] [wapon beküldött szöveg]

SzabEdAn 2011.12.26 00:00 - Megtaláltam
Meglett köszönjük.

Ármika 2011.12.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.30
kösz

Hektor 2011.11.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.52
Köszönöm a rejtést!

jpal 2011.11.04 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Nyíregyházi üdülésünk alkalmával, beregi kirándulás során vetődtünk el Vajára. Csak a kastélykertben sétálgattunk, az nagyon szép.
Köszönjük a rejtést.

Thököly szobránálVay Ádám és a többiek
A Vay-kastélyA Rákóczi-emlékmű
A vajai templom 
lili02 2011.11.03 11:30 - Megtaláltam
Anyuékkal

bolyak 2011.11.03 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
A múzeumot is véggcsúszkáltuk.

 
hgabor1 2011.11.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
A jelszót ábrázoló képet az interneten találtam, de mivel személyesen is voltam a kastélyban, (csak akkor nem jegyeztem meg ezt a szobrot), remélem így is jogos a "Megtaláltam" log-típus. :)

ozsigombi 2011.10.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.67
Megtaláltuk! :-) "kitűnő" kis szobor

msnc 2011.10.20 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

genius1974 2011.10.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltam. Szép környezetben van!

Ardo 2011.10.09 15:12 - Megtaláltam
Ok.

becko 2011.09.24 00:00 - Megtaláltam
megvan

Pala.G 2011.09.18 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.11
Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

rallymax 2011.09.05 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Kerékpáros kupa

Nagyon szép kis kastély, be nem mentünk idő hiányában, mert a kéktúrát nyomjuk AnderZ barátommal. A park is nagyon szép, igaz nem ingyenes, bár senki nem szólt hozzánk még bementünk a szobrokig és fotózni !

raci 2011.08.22 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Öröm, öröm, öröm mi lelkünket átjárta, hogy íme lehet múltunk emlékeit méltóképp megőrizni, gondozni. Nagyon tetszett a kastély kívül-belül, köszönjük a kedves hölgy idegenvezetését a kastélyban. És természetesen köszönjük a rejtést is, mely idehozott bennünket.

lelcache 2011.08.15 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Hz 2011.08.07 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.21
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Részlet 
Nervas 2011.08.07 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Köszönet a rejtésért.

 
kilali 2011.08.02 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.50
Köszönöm a rejtést.

Frigyes § 2011.08.01 05:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.20
Harmadik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei láda.

Csapdoki 2011.07.25 08:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Vízi túra utáni levezető ládavadászatként egy igazi jó rejtést találtunk.Kösz.

Fil 2011.07.24 20:21 - Megtaláltam
Vízitúráról hazafelé tértünk be a kastélyhoz. Nagyon szép a park.

qtya 2011.07.24 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Köszönjük !

maczy 2011.07.24 20:10 - Megtaláltam
I.Geocaching Vízitúra után hazafelé megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést!

Magnes50 2011.07.24 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Geocaching vízoitúráról hazafelé. Csodásan felújították!

Ancs 2011.07.21 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Útban az I. GC Vízitúrára.
Nagyon szépen felújított kastély és a parkja is lenyűgöző. Ismét ámultunk, hogy mi tud megbújni egy-egy kis faluban.
Köszi

Soko 2011.07.21 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.01
GC vízitúrára menet útba ejtettük. Gyors találat. Köszönet a rejtésért.

fcsaba 2011.07.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Útban a GC evezőtúra felé. A kastély parkja gyönyörű! Mivel nem szerettünk volna sok időt eltölteni, ezért a kastélyba magába nem mentünk be.

Hajo 2011.07.21 13:26 - Megtaláltam
oké

BékaBütyök 2011.07.16 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Évek óta mindig azt mondjuk, hogy majd most megállunk, Idén végre sikerült. Szép hely, klassz a múzeumi rész is.

prudy 2011.07.15 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
Megtaláltuk.

pozoli1 2011.07.10 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Megtaláltuk. pozoli1 és ancsa

targonczas 2011.07.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Gyöngyszem.

Gyeta 2011.07.09 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Gyönyörűen rendbe van szedve, a parkja is mutatós.

gnegyzet 2011.06.25 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.63
Köszönjük a rejtést.

JAck:66: 2011.06.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.31
Virtuális pont.

szabbr 2011.06.07 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtalálva.

placc 2011.05.26 18:12 - Megtaláltam
TFTH.

placc logo a várnál 
VP 2011.05.22 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 4.34
Öt napot Szatmárnémetin voltunk egy nemzetközi fizikaversenyen. Hazafelé néhány láda belefért - részben régrőlismert, részben eddig ismeretlen helyeken.
VP, Ádám, Bálint, Máté

marsoka 2011.05.20 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!

EmesESE 2011.05.08 11:30 - Megtaláltam
Megvan

feri65 2011.04.17 11:37 - Megtaláltam
okay! [wapon beküldött szöveg]

 
ozeki 2011.04.15 13:27 - Megtaláltam
Kelet-Magyarországi és Kárpátaljai ládázós hétvége 38/8

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2011.04.07 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
:-)

/Quatermain/

t1kovacs 2011.04.02 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Tetszett a kastély, a gyerekekkel a múzeumot is megnéztük, szépen felújított épület, rendezett park. Megérte az út.
Köszi

AHankóBanda 2011.03.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.81
Megtaláltuk :-)

Erdélyi 2011.01.10 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.30
OK

halindaattila 2010.12.25 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.90
Köszönjük a rejtést!

Zsomaa 2010.11.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.85
Egyik legszebb kastély-erőd a környéken.

turabringas 2010.10.28 12:13 - Megtaláltam
Megvagy

 
Karate Kid 2010.09.24 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
A kastélyhoz könnyen odataláltunk, szép a parkja.
Köszi.

LionDaddy 2010.09.24 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Kihasználtuk a szép őszi időt és elindultunk a nyáron kihagyott szabolcs-szatmári ládák felkeresésére. 8/1. ládánk a mai napon.

A vajai kastély azon ritka helyek egyike, mely igen szép, felújított állapotban van és nem hagyták, hogy az idő vas foga megtépázza. A parkban jó kis sétát tettünk, szépek a kiállított szobrok.

Köszi a rejtést !

A kastély a park bejárata felőlA kastély a parkból
Az egykori tulajdonos
Kesserpalánták és anyukájuk 
Pogacsa1 2010.09.24 00:00 - Megtaláltam
Szép hely. Útban a tarpai szílvanapokra ugrotam be ide és még néhány útba eső helyre. Köszi a rejtést.

talpasok 
padler 2010.09.23 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Fél hatkor érkeztünk a kastélyhoz, így zárás előtt végigrohantunk a kiállításokon, amik nagyon érdekesek voltak. Régi bútorok, a Rákóczi-szabadságharc feldolgozása sem csak a hadi eseményekre koncentráló. Utána kerestük meg a szobrot, de mivel túl sok szobor van hibahatáron belül, kellett a szöveges segítség.

padler + efemm

Kaputyin 2010.09.22 00:00 - Megtaláltam
ok

usdfgjdsh 2010.09.19 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Gyors találat után bementünk a kastélyba, lenyűgözőek a bútorok!

Bróthág 2010.09.19 00:00 - Megtaláltam
Megvan. szép a kastély, és a parkja is.

szipeti 2010.08.28 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
ok

aszuhi 2010.08.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.40
ok

jjoska 2010.08.18 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Tetszett a rendezett parkban a szoborpark.

zsotie 2010.08.18 17:01 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Palazsu 2010.08.06 17:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Útban Tiszabecs felé

zazu 2010.08.02 00:00 - Megtaláltam
Kárpátalja felé menet...
Nagyon tetszett!
A kiállítás végignézése után mondtuk is a hölgynek, hogy milyen jó, hogy hétfő ellenére nyitva vannak...
A válasz: elvileg nem vagyunk... de ha már itt vannak, meg én is... :)
Ezért utólag is köszönjük a lehetőséget... (ilyen mentalitású emberek kellenének mindenhova)!

palika 2010.07.29 19:00 - Megtaláltam
Nagyon szép a kastély, este a kedvünkért kinyitották. Jó volt kettesben bóklászni benne. Alul találtunk 3 Dudás Gyula festményt (utolsó nagybányai festő). A hatalmas platánfát átölelni csak ötödjére lehetett :)
Igazi élményt nyújt, ajánlom mindenkinek!

piroska 2010.07.24 10:00 - Megtaláltam
ok

csg69 2010.07.22 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Megvan :)

Apexsek 2010.07.20 00:00 - Egyéb
Ez a láda most azonos, vagy nem a com-ossal?
Más a koo., s a tipus is.
Viszont a link odamutat.

kutyax 2010.07.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.32
+van

Old Eye 2010.06.28 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Hazaútban Lackics vándortáborából.
Köszönöm a rejtést, a lehetőséget!
A 100. ládám!
Köszönöm, Bütyök! Nélküled nem jutottam volna ide!


Bütyök+Zulu 2010.06.28 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Tivadari kenuzás után, hazafelé. Csodálatos a kastély és a parkja is. Köszi a rejtést!

sinus90 2010.06.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Vásárosnaményból iparkodtunk ide, ami nem volt azért egyszerű. A busz csak az elágazásig hozott, ott át lehet szállni egy majd jön másikra. A buszmegállóban állva azért próbáltunk stoppolni. 3 km a forgalmas úton kamionok mellett azért nem leányálom. Jöttek a szép drágábbnál drágább szgk, benne csak a pilóta... egyik sem állt meg. Egyszer csak jött egy nem mai járgány, kapásból fordult hozzánk és felvett bennünket. Egy cigány férfi a felnőtt gyerekével. Elvittek egészen a kastélyig. Környékbeliek voltak, örültek ők is a felújított kastélynak és már hívtak bennünket egy másikhoz is, ami szerintük még ennél is szebb.
2004-ben jártam itt előzőleg, akkor még a felújítás elején tartottak. Nagyon szépen rendbe hozták az épületet, a parkot, szép kiállítások vannak benne. Most volt egy igényes ásványkiállítás is.
A visszafelé út nem volt ilyen szerencsés. A múzeumban nem tudták megmondani honnan megy Nyíregyházára a busz, a járókelők pedig, mint utólag kiderült félretájékoztattak bennünket. Ezért visszafelé a kamionok mellett mentünk ki a buszhoz, amivel még elértünk egy IC-t.

Puzzle Apartman Gyula 2010.06.25 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Erdőbényére menet kerestük meg.
Nagyon szép és rendezett kastély. Köszönjük, hogy megmutattad!

zalajaro 2010.06.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.06
.

urbanj 2010.06.21 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Ukrajnából hazafelé. Most csak a jelszóért tértünk be, a múzeumot már nemrégiben végigsétáltuk.

Ronin 2010.06.17 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.86
Útközben gyerkőc bealudt a kocsiban, így csak a leolvasás idejére álltam meg. Impozáns hely, egyszer biztos alaposabban körülnézünk.
Köszönet a rejtésért!

laubi 2010.06.10 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Gyönyörű a park. A hatalmas platán különösen tetszett! Köszönjük!

 
Vándor Csillag 2010.06.09 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Szép!

HeverDomi 2010.05.16 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
.

CsKaroly 2010.05.16 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.33
Nyíregyháza és környéke 19/14

Kriszti, Domi, Mónika, Károly

Attilacska 2010.05.15 10:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

FTom 2010.05.09 11:17 - Egyéb
Alföldi kéktúra során. A kiállítást is megnéztük.
Gyalogos kupa: 24,8 km.

galgo 2010.05.02 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Szerencsére a temlom nyitva volt, így ott is szét tudtunk nézni.
A kastély persze hogy vasárnap zárva. A parkban nagyot sétáltunk, minden apró részletet megnéztünk. Gyönyörü volt.
Köszi
galgo és era

 
szeles 2010.04.25 15:30 - Megtaláltam
ok.

aztakutyafáját 2010.04.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.00
Megtaláltuk!

Hey-ho 2010.04.21 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.89
Megtaláltuk,köszönjük.

sBobi 2010.04.18 21:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szép a környezet és "sokat" lehet tanulni a múltból!

tura7en 2010.04.04 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megtaláltuk!

KutaToll 2010.03.25 14:20 - Megtaláltam
Felkutatva!

szamosszamoca 2010.03.21 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.21
Azt hogy hétfőn zárva, értem. De miért van zárva szombat és vasárnap???? Így sajnos csak a parkban tehettünk egy sétát.

kmiksa 2010.03.19 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megvan! :-)
Egy csodálatosan felújított kastély, egy szép park. Nagyon tetszett az egész, a rejtés nagyon ötletes.
És nagyon szépen köszönöm a segitséget a rejtőnek

 
Steve07 2010.03.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.63
ok.

 
peter.ori1 2010.01.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.40
Köszi

kokoloko 2010.01.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
gdhgfj

Szabóék 2009.12.27 00:00 - Megtaláltam
Jó lenne, ha lenne itt egy valódi geoláda....
Akkor tuti lenne, hogy megtaláltuk!

SagiK 2009.11.30 13:05 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

Evetke 2009.11.21 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam a kakukktojást.

kobcikrajci 2009.11.08 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.95
Ködben, sötétben a korábban már meglátogatott park felkeresése szatmári ládavadászat utolsó állomásán.

Sityu 2009.11.01 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Legalább 15 éve nem jártam itt. Szépen rendbe hozták, kár, hogy csak a parkba tudtunk most bemenni. Köszönjük a rejtést!

 
moricz66 2009.10.29 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Köszönet. Gyors találat munka közben. Kellemes meglepetés, nagyon szép hely.

brekeke 2009.10.23 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
ok.

ÁG-Team 2009.10.15 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Kamionnal, fuvarban. :-)
Próbáltam pár könnyen megközelíthető ládát összeszedni az ország ezen-tőlünk távoli- pontján, amit nem kell órákig keresni. Menetidő, és a szűkös parkolók miatt :-)
(Azért hiányzott a turista GARMIN-on...)

Ötvös család 2009.10.12 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
A park és a szobrok csodaszépek voltak. A jelszó megtalálása egyszerű volt. Köszönjük, egy élménnyel lettünk gazdagabbak.

 
redan 2009.09.27 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Egy csodálatosan felújított kastély, egy szép, kiegyensúlyozott (Vay család + Rákóczi-szabadságharc) kiállítás, egy elegáns kis park egy új városban! Tömören...

Foxi2 2009.09.20 17:51 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Nagy Károly 2009.09.20 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Szeretjük ezt a helyet. Tavasszal is jártunk itt, igaz akkor még nem a geocaching miatt. :-)

nmárti 2009.09.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.80
Köszi a rejtést!

nogacsalad 2009.09.11 08:30 - Megtaláltam
Erre a találatra is utaltam elöljáróban a GCKISK logomban. :o)
Félre a tisztességgel, éljen a netkess !!!
Sebaj, nekem így is tetszett. Egyszer majd csak eljutok ide is...
Köszönet érte kulisz-nak, aki megtanított arra, hogy ne várjam meg a tiszta találatot, hanem logoljam be a netkesst is gyorsan, addig amíg lehet...
Egyébként nem szívesen tettem, de ha erre tanít a "mester", semmibe véve a játék írott és íratlan szabályait, hát legyen...

 
urbalazs 2009.08.23 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Mesebeli kastély mesebeli parkkal. Köszönjük, hogy itt lehettünk!

Hárman párbanSzázéves hölgy... vagy tölgy
Csizmások 2009.08.21 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Csodálatos hely!

totik 2009.08.19 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.01
A vár borzalmasan festett minden prospektusban és fényképen, ezért nem sokat vártunk tőle, a valóságban azonban meglepően szépnek bizonyult. A felújítás során ügyes megoldásokkal törték meg a tömbszerűségét, a festéssel (látszatra) átalakították arányait. Hangulatos a kert a szoborparkkal. Viki szerint a jelszó nyaka aránytalanul hosszú ezért aztán hosszas össze- és hozzáméricskézéssel kellett "műelemeznünk".
Köszönjük a rejtést!
Viki, Geri, Krisz', TZ

gycaa 2009.08.19 10:15 - Megtaláltam
Meglepően gyönyörű hely. Érdemes sétálni egy kicsit a parkban.
Mai 4. találatunk

alucifer 2009.08.15 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.49
ok

Csg12 2009.08.15 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Gyönyörű a kastély.

Gabeen 2009.08.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszönöm a rejtést!

OsiOsi 2009.08.07 19:32 - Megtaláltam
Ezt "megtaláltam".

Blue Mali 2009.07.31 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.48
Köszi a rejtést:)

egyedk 2009.07.26 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
A közelben járva korábban nem is sejtettem, hogy ilyen érték található pár percre a főúttól. Köszönöm, hogy a geo révén elhoztál ide.

Kertész család 2009.07.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Nagyon szép környék.Mindenkinek ajánljuk a múzeum megtekintését.A református templom tornya kérésre megmászható.Az angyalos síremlék a vasút felé található,a Tulipán úton.

siriso 2009.07.15 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.62
meglelve

 
Tutajos 2009.06.19 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltuk.

 
csemege 2009.06.19 15:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Túristvándiba menet útbaejtettük a kastélyt.

abacus 2009.05.30 14:16 - Megtaláltam
Részletek és fotók később.

geodorka 2009.05.30 14:16 - Megtaláltam
Anyával és apával.

Törölt 2009.05.30 14:16 - Megtaláltam
Családi találat.

szelt 2009.05.26 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
ok

sereva 2009.05.05 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
OK!

Antekirt 2009.05.03 21:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.85
OK.

drtopjoe 2009.05.02 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

zakany 2009.05.02 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
GCEend fele egy kis kitérőt tettünk:) Megérte! Csodásan rendbentartott a park! Szépen felújított az épület!

Zergi 2009.05.02 10:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.02
Fogtam!
Vay Péter és idősebb fiai túratársaim voltak, örömmel láttam őket a családfa tetején!

Bubuka 2009.05.02 10:15 - Megtaláltam
Zergivel a vasutas természetjáró találkozó alkalmával.
Szép a kastély.

ngy001 2009.05.01 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.78
Szép rendezett környezet.

fattila 2009.04.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.10
Gyönyörű hely, mindenkinek javaslom a felkeresését. Köszönjük a "rejtést"!

mato 2009.04.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Fattilával közösen.

Nagyon szép kastély, gyönyörűen karbantartott park fogadott minket mai utolsó helyszínünkön.

Köszönöm a rejtést!

 
Petán 2009.04.22 10:00 - Megtaláltam
O.K.

KJ & GM 2009.04.17 13:40 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
Szeleburdi család 2009.04.13 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.30
-

Andris és Móni 2009.03.27 00:00 - Megtaláltam
OK

 
Attibati 2009.03.15 09:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Szabolcsi műemlékvadászat mellékterméke ez a virtuális láda.

Áron csapata 2009.02.01 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Köszönjük a rejtést.

nerbesz 2009.01.25 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.28
oks

mancs78 2009.01.10 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

dirndel 2008.12.31 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A kastélyban érdemes megnézni a kiállítást is.

belus01 2008.12.27 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Istyu 2008.12.15 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megvan!

tótheszter 2008.12.05 09:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Mátészalkáról útban Nyírkarászra (Fater).

KastélyKuruc talpasok
gezuci 2008.11.25 09:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.23
Megleltem. Ezen a tájon ilyen egy kastély? Szerintem is inkább börtönre emlékeztet, de akkor is a múlt emléke. Örülhetünk, hogy a múlt emlékeit ilyen szépen ápolják.

atcredit 2008.11.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Ok

Klári 2008.10.29 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
A Radnai havasokból hazafelé jövet ugrottunk be a parkba. A kastélyról nekem inkább egy börtön jutott eszembe, de lehet, hogy csak a rácsos ablakok miatt. Kedvenc fámat, a platánt megcsodáltam a parkban, mindig lenyűgöz méltóságteljes lénye.

povyagi 2008.10.28 17:10 - Megtaláltam
Mint betörők az éjszakában, úgy osontunk be.

Mathau 2008.10.28 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Már sötétben ugyan de meglett. Sajnos nem tudtam jó fotót csinálni a kastélyról:(

SirLes 2008.10.28 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.87
Nyírségi túránk utolsó napjának első találata ez a szép kis kastély.

AlanTheWild 2008.10.25 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.90
A mai nap első találata.

Kastély 
Puszkany 2008.10.08 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.15
Ápolt környezet, szép hely.

Vértes 2008.09.08 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
ok

MimimegMi 2008.09.08 11:00 - Megtaláltam
Ok

BoGár 2008.08.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltuk. Tavaly már jártam itt, akkor még a fában volt elrejtve, ott is kerestem megint, mivel a GPS még azt a helyet tudta. Aztán felmentem a netre és lám, már megváltozott a hely.

BoGár

elefánt 2008.08.20 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.77
GPS nélküli megtalálási kísérlet.

[Jóváhagyta: Hebego, 2008.08.25 21:23]

A kastély 
Végek 2008.08.18 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Másodszorra.
Nyaralni voltunk a keleti határnál. Odautazás közben már jártunk itt, csak elsőre egy kicsit másképp értelmeztük a sorból való kilógást. Hazafelé újra megálltunk korrigálni. Amúgy egyértelmű, csak jobban oda kell figyelni, mint mi.
A park nagyon szép, kellemeset sétáltunk.

ettore 2008.08.10 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.79
A "helyiek ösvényén" jöttünk, szerintem eszméletlenjó, hogy a kastélyparkban egy focipálya is van. A "kilógót" kerestük egy kicsit (lg. ki lehet máshol, kinek a legnagyobb a feje, ki bronz, ki kő stb.), de aztán a koordináták elég egyértelműen segtettek:)

warnew 2008.08.08 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Túristvándiról hazafelé útbaejtettük Csokival.

Csoki 2008.08.08 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Gyors loggolás útban hazafelé Ceglédre Túristvándiból.

fkmaster 2008.08.05 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2008.08.05 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.12
Gyönyörűen felújított vár és gondozott park. A rejtés ötletes:)

Phoere 2008.08.03 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.39
A múzeumot sok évvel ezelőtt, egy kerékpártúra keretében néztük meg, most az kimaradt.

PEx2 2008.08.01 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.56
.

MonTri 2008.07.18 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.65
Megtaláltuk!

jiimbo 2008.07.17 18:04 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

szabti 2008.07.12 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Egy hosszúnak ígérkező út bemelegítése.

Tetszett! A várak, kastélyok eleve, de itt érződik (és kézzelfogható) a törődés is. A Vöröstorony kincse óta a Rákóczi szabadságharc és ami körülölei, főleg.

Köszönjük!

Csaba & családja 2008.07.10 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.94
+

Templar 2008.06.29 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.43
OK!

EndreiTeam 2008.06.22 10:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Hajnali egykor keltünk, hogy a mai tervet teljesíteni tudjuk. Összesen 580Km-t autóztunk, ebbe 13 találat fért bele. A végére alaposan elfáradtunk, de sok szép élménnyel gazdagodva értünk haza estére.
Ez a láda volt a mai hatodik megtalálásunk.
A GCAkac megpróbáltatásai után kissé elgyötörve érkeztünk, így kifejezetten jólesett egy könnyű pont. Kicsit kifújhattuk magunkat.

Köszönjük!

Dream Theater 2008.06.04 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Mátészalkára menet mindig keresztülmentem Vaján és láttam is a 41-es út mentén a táblát a Vay kastélyról. Most időt szakítottam és megkerestem a rejtést. Nagyon tetszett a kastély és környéke rendezettsége. Sétáltam egyet a parkban, megnéztem a szobrokat, csináltam egy-két fotót.

guseppe 2008.06.01 18:03 - Megtaláltam
Ok.

pover 2008.06.01 15:18 - Megtaláltam
ok

Schabee 2008.06.01 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.34
Szatmárnémetiből hazafelé jövet néztük meg családosan ezt a helyet. Szép a park, ahol még focipálya is van. Nagyon szép a vár. Köszi a rejtést :)

Erdélyi család 2008.05.31 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.87
ok

Erdélyi család 2008.05.31 11:55 - Nettaláltam
Megtaláltam

Tepiszellem 2008.05.30 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.25
Szép leírás,remek hely.

álomfogók 2008.05.29 17:50 - Megtaláltam
A Talajtani Vándorgyűlés terepi napjáról hazafelé csak minimális kitérő volt, amire egyébiránt a GPS hívta fel a figyelmem, előre nem is készültem belőle (azt sem tudtam, mit kell keresni, a WAP segített ki).
Sajnos éppen zárásra értünk, így a múzeumlátogatás elmaradt, de a rövid séta a gyönyörűen felújított kastély, gondosan karbantartott parkjában önmagában is igen kellemes élményt nyújtott.

koszta 2008.05.28 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Megtaláltam.

LiLa Ti-Sza 2008.05.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.28
Először a régi helyén kerestük a ládát. Természetesen ott nem találtuk. A gps pontatlansága miatt először nem sikerült logolni. Köszi a segítséget Rejtő!

Ruttkay 2008.05.17 14:42 - Megtaláltam
Hajh Rákóczi, hajh Bercsényi...
... miből lett a Vay?

szaboist 2008.05.10 20:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
OK.

dzsalasz 2008.05.01 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.42
szépen felújított kastély, csodálatos tulipánok és fák a parkban. Nem férne el itt egy valódi láda (mondjuk valahol a focipálya környékén?)
Dzsalasz csapat

kalóz 2008.04.23 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.00
Levinnel elkövetett munkavégzéssel egybekötött ládakergetés 2. találata.Köszönöm.

Levin 2008.04.23 14:56 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zöldcsacsi 2008.04.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
ok.

V_Gabor 2008.04.12 20:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
GCHUN átköltöztetése és pár láda felkeresése után hazafelé ejtettük útba Vay kastélyát.

Sötétben nézegettük a szoborparkot, amikor az eddigi legkedvesebb éjszakai őr üdvözölt bennünket, s közel fél órán át mesélt a kastélyról, a parkról (a felesége gondozza többek között a kertet). A park világításának több részét külön nekünk kapcsolta fel. :-) Beinvitált, s nagyon szívesen mutatott be szinte mindent. Igazi élmény az ilyen vendégszeretet!

Nagyon ajánljuk mindenkinek!

I+G

Így is szép 
Csuhás 2008.04.12 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.21
Segítség: A gps hibahatára lefedi szinte az egész szoborparkot, ezért keresd a kakukktojást. Egyébként szép épület, gondozott kert, és jól sikerült szobrok. Köszi!

Csuhás, Vándor

Kastély
Szobrok a parkból
 
jspanyik 2008.03.31 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
A rejtő tanácsára (korábbi második beszélgetés) a kalandosnak tűnő GcAkac helyett inkább idejöttem. Nem bántam meg, mert nagyon tetszett, amit láttam! De mivel innen is eltünt a ládika (úgy látszik valaki Hebego ládáira specializálta magát) harmadszor is felvettük a kapcsolatot és közös erőfeszítéssel átmenetileg virtualizáltuk a ládát!

Köszönöm a lehetőséget és a tanácsot!

tudo 2008.03.24 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.17
Időjárás miatti többszöri halasztás után ma végre lejöttem Nyíregyházára ládázni. Az útvonal Nyíregyháza - Napkor - Levelek - Baktalórántháza - Petneháza - Nyírkarász - Nyírmende - Vaja - Máriapócs - Nagykálló - Nyíregyháza volt. 155 km-t bicikliztem, 6 ládát kerestem meg.

GCGARA óta igen kemény szélmenés volt. 42/19-en állandóan 95 rpm ped. és 140-150 közötti bmp pulz. mellett haldokoltam. Végre Vaját elérve csökkenteni lehetett a terhelést, a kastély parkján átgurultam egyenesen a kidőlt fáig. 0 m-en fának támasztottam a bicót.

A megérkezés pillanatában rossz érzésem volt, mert egy nylon zacskó volt a földön a kidőlt fától kb. 5 m-re, meg néhányszor már meg is szenvedtem földön heverő, pusztuló rönkökkel, minthogy egyre többb rejtekhelyet kínálnak, és pusztulásuk során alakjukat is változtatják.

Rendszerezett módon átvizsgáltam a fa összes üregét, körben végigtapogattam a rönk földdel érintkező peremét, de semmi, nem találtam meg a dobozt. Vagy én vagyok béna, vagy eltűnt a doboz, hiszen 3 hónapja nem járt itt ládász.

Visszafelé megnéztem a kastélyt, aztán közel 1 óra veszteséggel nyomtam tovább GCPOCS felé.

A farönknélKirámoltam a rönk belsejét
Alul is végigtúrtamA kastély
Rákóczi szoborA kastély
ghiago 2008.03.23 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Köszönjük Lencsi segítségét. A láda nincs meg. A fát szétszedtük, majd Lencsit felhívtuk. Ő mondta, hogy kék zacskóban van a láda. A kék zacskó megvolt de a fától 5m-re. Kár érte. Nagyon szépk a kastély.

 
Figlio 2008.01.25 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.43
Megtaláltuk! Alaposan el volt rejtve, ráadásul a gps is megzavarodott, de az előző megtalálók képeinek köszönhetően sikeresen meglett. A TB-t elcipeltem.

Lencsi 2008.01.01 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Átutazóban gyors találat. Megnéztem kintről a kastélyt is, és a templomot, ez utóbbi különösen tetszett. A hétsó "bejárat" is elég egyértelmű helyen volt, és onnan tényleg 50m gyalog. Egy TB-t itthagytam... :)

Mancs 2007.11.18 18:35 - Megtaláltam
megtalatuk milan marianna

Geográfus 2007.11.10 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.60
Megvan az 5. láda! Évente 2-3 alkalommal elmegyünk Vaja mellett, de személy szerint még sosem voltam a kastélyban. Mivel szombaton mentünk, így most is kimaradt....De a kastély és a park nagyon szép... Szépen rendbe van téve. Egy kis meglepetést okozott a keresés....picit hátrébb volt a kastélytól....és mikor már azt hittem hogy megvan, akkor jöttem rá, hogy mégsem lesz ez olyan könnyü :)
Egy kicsit bolyongtunk a környéken, de azért meglett a ládika, a kidőlt odvas fa odujában.

Köszi a rejtést!

A szülők megelőztek?Logolás közben...
A kastély.....és a kastély ura!
Hinter 2007.11.02 10:06 - Megtaláltam
Jó a rejtés. Mintahogy a fiúk megírták a pókocska örűlt nekünk, végre kiszabadulhatott.

FTom 2007.11.02 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.76
A bennszülöttek ösvényén jutottunk a kastély mögötti erdőbe. Lehet, hogy a doboz nem szívesen fogadta ezen a napon a látogatókat: odabújt az odvas fához (17 m-t vándorolt), pókot küldött ránk és hatással lehetett az egyik GPS-készülékre is. Hogy-hogynem, a letöltött GPX-adat helyett egy kb. 180 m-rel távolabbi helyszín került elő a memóriából!

M.Sasa 2007.11.02 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.98
Szabolcsi körutat terveztünk FTommal és Hinterrel Debrecen - Nagykálló - Napkor - Vaja - Kisvárda - Dombrád - Nyíregyháza - Debrecen útvonalon 6:00 órás indulással, 16:30-as érkezéssel.
Az előrejelzés napos időt igért, de sajnos az csak Debrecenre volt igaz, nekünk felhős időnk volt és kaptunk egy kis esőt is. Ennek ellenére nagyon jó napunk volt, igaz csak negyed 7-kor tudtunk indulni, de 16:20-ra így is hazaértem és megtaláltam a 100. ládámat! 11 ládát találtunk összesen. Jó, hogy volt nálunk két GPS, mert egyszer az internetről az egyikre letöltött kordináta volt teljesen pontatlan (pont ezen a helyen), egy másik alkalommal viszont a két nappal ezelőtti áthelyezést az előző napi letöltésnek köszönhetően vettük észre, mert a másik GPS-en régebbi adat volt. Igazi kellemes meglepetés volt Nyíregyháza és környéke, jártam már párszor arra, de nagyon szép új helyeket fedeztünk fel a geocachingnak köszönhetően. Ez az 5. ládánk a mai napon. A GPS 17m-rel arrébb mutatta a ládát, de egy hatalmas kidőlt odvas fa kínálta magát rejteknek, így könnyen meglett. A ládában találtunk egy (geo?)pókot, amit szabadon engedtünk...:-)

giuseppa 2007.10.13 17:12 - Megtaláltam
Szuper egy hely, megérte a kitérő.

Bal3 2007.10.11 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Áve!

Dc3-mal és Mikulással mulattam a mai napot, Nyíregyháza és környéke volt a kiszemelt célpont. Jókedvben, lángos meghajtással kocsikáztunk.
Dc3 igen halk Suzkukija 200 körül is biztonságos :-)
Szép kastély, a park a gyekektől hangos.
Gyors találat a kidőlt fában.

Üdv Bal3

 
Kokó 2007.10.08 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Hazafelé útbaesett. Nagyon szép kastély, kellemes park. Nem volt elég időm, így a kastélyt csak kívülről jártam körbe. A parkban jót sétáltam. Még visszajövök!

ier 2007.09.29 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Mi is a helyiek egyik hátsó bejáratán támadtunk.

tothr 2007.09.01 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
3 generációs családi autós kirándulás első pontja volt. Tetszett a kastély és a parkja is.

 
Mike 2007.08.09 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.61
A kastélypark fantasztikus! Nyugalom, csend és madárdal! Pihenő a léleknek! Hamar meg is találtuk! Köszi!

LogolokA kastély
Vay ÁdámVak Bottyán
Taki- 2007.08.09 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Szép kastély, pár fotót megérdemelnéének a szobrok is, voltak páran a parkban, de a rejtés kellően eldugott.

MonTri 2007.07.27 18:46 - Nem találtam meg
Sajnos nem sikerült!

HaWare 2007.07.27 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.15
Gyönyörű, a park is!

pokers 2007.06.21 17:56 - Megtaláltam
OREMBIK2007
Ugyanaz a szitu játszódott le, mint a Garay várnál. Két idős hölgynek nem tetszett, hogy a hátsó bejáratot használom...
És a láda itt sem lett meg, pedig a helye egyértelmű volt.

[Jóváhagyta: Hebego, 2007.07.02 09:50]

Ott a láda helye 
ujcsi 2007.06.09 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Megtaláltuk!
Mi hátulról támadtuk meg a helyet.
A kastély környéke rendezett volt.
A rejtés nagyon percíz volt nekem nagyon tetszett, sajnos ez nem mondható el a koordinátákról, ami kb 15-20m-rel arrébb mutattak!
A rejtek leítása pontos és érthető volt.
LótiFuti mérése a pontos rejtek helyére mutat!
N 47° 59,737'; E 22° 10,278'.
LótiFuti-nak köszi a pontos kiegészítő mérést!
Hebego-nek köszönjük a rejtést!

Csövi 2007.05.27 10:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
A kastély gyönyörű kívül belül. Először 10 éve voltam itt, akkor 50, most 500 Ft volt a belépő, de megérte. Másodszor Zsuzsának akartam megmutatni de tatarozták, csak a templomot néztük meg. Most viszont az maradt ki. Szatmári túránk utolsó állomása volt Vaja, összesen 10 ládát gyűjtöttünk. Hazafelé jót ettünk a baktalórántházi Fenyves csárdában. Mindenkinek ajánlom.

A kastélyBea és PapaMaci
Hol is vagyok?A nagyterem
Az ebédKonklúzió
PapaMaci 2007.05.27 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Eső után kerestük, eléggé sárosak és vizesek lettünk mire meglett. A kastély viszont kárpótolt bennünket. Nagyon szép lett kívülről, és az állandó és ideiglenes kiállítás is tetszett.

PapaMaci a Csövi csapattal.

Csenge 2007.05.13 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Pazar kert, szépen felújított kastély, jó kirándulás Krisbáládékkal. Són szánkózás lehetséges.

er&esz 2007.05.05 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Nagyon szép hely, a rejtekadó fa bámulatos.

LótiFuti 2007.04.05 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.82
Franciskáért menet Mátészalkára tettünk egy kitérőt ide Vajára.
Be lettünk zárva a múzeumba, a tárogató a kedvenc nótámat játszotta: "Vörös bársony süvegem ..."
Nehezen találtuk, az odú vezetett nyomra. Szerintem rosszul van a rejtek bemérve, csináltam hát egy hosszú mérést: N 47° 59,737'; E 22° 10,278'.

ChrisKrav 2007.04.01 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.20
A leírás könnyen odavezetett minket!

Szollo 2007.03.26 13:51 - Megtaláltam
Szép park. Eddig mindig csak átutaztam. [wapon beküldött szöveg]

james 2007.03.18 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
A sportpályán épp focimeccs volt, így elég nagy volt a forgalom, de észrevétlenül tudtunk logolni.

Judit és James

feri60 2007.03.16 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Menekülés Budapestről jó messzire a március 15-ei "ünnepségek" elől. :(
Meg sem álltunk Nyíregyháza - Sóstófürdőig. Legalább 20 éve nem jártam ezen a környéken, azóta hatalmas fejlődést lehet érzékelni.

13/6

Szépen felújított múzeum és gondozott park.

Szóvivő :)) 
KPisti 2007.03.15 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.97
Szabolcsi túra március 15-én 4/5.
Nagyon tetszett a kastély gondozott kertje, a sok-sok mellszobor, kár, hogy nem volt időnk a zárásig, így nem tudtunk eleget tenni a kedves invitációnak és nem láttuk a kiállítást. A sportpályákon kint volt a falu apraja-nagyja, mindeki focizott, sportolt, no meg volt, aki a gulyást főzte. :-)

cisco 2007.01.30 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.58
Megtaláltam

anonym 2007.01.30 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.43
MEGVAN.

Nivabibi 2007.01.07 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.24
Megvan.

Rudi Team 2007.01.06 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Nagyon szépen felújították a kastélyt, kár, hogy belülről nem tudtuk megnézni, mivel zárva volt.
Éva, Rudi

katika 2006.12.27 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Ok [wapon beküldött szöveg]
Karácsonyi szabolcsi ládázás. Indulás 4-kor, érkezés éjfélre. 880 km, 19 megtalált, 1 ellopott láda. Rengeteg élmény, sok kaland. Köszönjük a lehetőséget a helyi ládagazdáknak!
20/19
A helyiek által használt ösvényen mentünk be. Sokat kerestük, nagyon ugráltak a műholdak. Már épp Peti fiunk telefonos segítségét vettük volna igénybe, mire véletlenül rábukkantunk a ládára.

Evab 2006.12.16 15:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kimberli1 + Imi30 2006.12.02 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Könnyű találat volt, a kastély és a park nagyon szép!:)
Csak azt sajnáltuk, hogy hétvégén nem látogatható:(
Nyitvatartási idő H-P 8-16 óra (Ha jól emlékszem).
Köszi a rejtést!

Kim és Imi

Kastély 
Kerticsorbi 2006.11.23 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.28
Megtaláltuk.

Pancsa 2006.10.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Megtaláltam focimeccs közben!

R19-es Jozsi 2006.10.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.70
Takarosan rendbetett kastély, rendezett szoborbark. Épp focimeccs volt a pályán, a labdán kívül röpködtek mindenféle k...anyád, meg hasonlóak :-( A rejtés szuper!

toli_001 2006.10.22 16:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

groy 2006.10.13 16:13 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Gyugyus 2006.10.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.71
.

erdeisz 2006.09.23 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.57
Megtaláltuk. A láda megvan és a helyén van.

guess.who 2006.08.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.72
Nyírségi mini 2.

Második találatunk lett ez a láda. Illetve azt hittük, hogy megtaláltuk, ugyanis a műszer szerint ideiglenesen virtuálissá lett téve, és mi ezek szerint kerestük meg a virtuális jelszót tartalmazó táblát... Persze azzal a jelszóval nem fogadja el a rendszer a találatot. :-/

Ottjártunk bizonyítására a belépőjegyeinkről készült fotót feltöltöttem, emellett kaptunk egy Vaja-térképet, illetve vettünk egy Vay-kastélyról szóló ismertető füzetet is (utóbbi 300 Ft volt).
A kastély szépen fel van újítva kívül-belül, a kiállítások is igényesek. Persze nagyrészt a régi bútorok és egyéb berendezési tárgyak láthatók, de a Rákóczi-szabadságharc tárgyai, térképei is több helyen szerepelnek.
A múzeumba csak posztócipőt húzva szabad felmenni - ettől viszont rettenetesen csúszósak lesznek a lépcsők... A termekben viszont lehet sielni. :D
[Jóváhagyta: Hebego, 2006.08.27 20:25]

Jegyek 
ironman 2006.08.17 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Ahhoz képest, hogy a leírásban az szerepel, hogy GPS nélkül is kereshető, bizony megdolgoztam a találatért. Azért elég nagy a park, néhány ösvény is van benne, s a nagy fákban sincs hiány! Azért segített, hogy Pupu januárban laskagombát szedett a rejtekadó fáról, tehát elpusztult nyárfát kerestem, de egy picit megtréfált, hogy a fotókon még kéreg van a fán, ami most legalábbis alulról már hiányzik. No mindegy, meglett a park szép, a kastély is, s itt akkora kuruckultusz van, hogy szerintem még a kolbászt is kurucokból töltik!

zsloti 2006.08.15 19:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.08
Rokonlatogatas kozben sikeresen meglett

PEraTo239 2006.08.15 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Ha már erre jártunk megkerestük és közben a múzeumot is megnéztük.

Gyombi 2006.08.08 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Ládarazzia keleten :) 11/28.
Szép a kert, a kastélyt nagyobbnak képzeltem. Siettem az eső elől, sok pókkal találkoztam.

zsalaber 2006.07.30 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Ez egy nagyon kellemes hely. Tetszett, hogy a parkot a gyerekek a mindennapi életük részeként használják. Tiszta, rendes környezetben áll a felújított vár. Bárcsak mindenhol ezt tapasztalnánk...
Köszönet a rejtőnek!
Anna+Ricsi

 
zayd 2006.07.30 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.95
Esküvőről hazafelé könnyen meglett a láda. A park nagyon vadregényes és a kastély is szép.

Notar 2006.07.27 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Megtaláltuk.

Jutka 2006.07.26 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.86
Szép a park meg a kastély! Rengeteg pókhálón kellett átverekedni magunkat a ládához.

Topolya 2006.07.26 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.45
Szúnyogos, pókhálós!

kutyi 2006.07.22 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
Rendes nyári nyírségi nyaralásunk felé menet szedtük össze. Az épületbe nem mentünk be, de a parkban nagyot sétáltunk. Éppen öntözték így a gyerekek magától értetődő módon csurom vizesek lettek...

Megtaláltuk! Kutyi [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2006.07.22 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.75
ok

csumali 2006.07.19 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
Bementünk a kastélyba is. Sok szépet, érdekeset láttunk, olvastunk. Szépen felújítottak az épületet, a parknak viszont sajnos csak az eleje rendezett. Remélhetőleg később a parkra is jut pénz és energia.

saldar 2006.07.18 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.81
A vajai kastély ideális környezet e játék számára (is). Itt együtt van egy szép és fontos látnivaló és köré a parkot is csak azért telepítették, hogy legyen hova rejteni :) Nem is értem, miért csak ilyen későn került ide láda, no de nem sopánkodok, hiszen most már van, és ez a lényeg! A rejtek egyébként szerintem is túl közel van egy viszonylag forgalmas ösvényhez, nekem is le kellett egyszer kuporodnom loggolás közben, de igazán gázos talán inkább télen lehet a helyzet, amikor semmi aljnövényzet nincs, ami eltakarna egy kicsit. Hogy mennyire van közel az ösvény legjobban MIKULÁS hetedik fotóján látható. Én keresnék egy másik fát a ládának, hiszen fa szerencsére van bőven, de azért egyáltalán nem rossz ez sem, csak el ne tűnjön a láda! Összefoglalva: szép, hangulatos környezet, megérdemli a rejtést. Köszönet érte!

Helyszinelők 2006.07.16 20:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Hétvégi túránk utolsó állomása volt akastély,és természetesen a ládát is felkerestük. A magas fák miatt elég nagy területet kellett átvizsgálni,de azért könnyen megtaláltuk.

tojas 2006.07.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.36
A kastély felöl támadtunk. Már ez elején látható volt, hogy egy gondozott, karbantartott kastélyhoz érkeztünk. A ládát kerestük fel először. Kis keresgélés után meg is lett a láda. Elég közel van az egyik úthoz, ezért mindenki legyen körültekintő. Sajnos a ládában nem volt íróeszköz... és az álcázás sem volt valami remek. Messziről ki lehetett szúrni :(. A kastély parkja is remek. Olyan, amilyen egy szép kastélyhoz illik. A foci pálya, hogy mit keres éppen ott, ahol van nem tudom, de legalább arra is figyelnek. Mikor végeztünk a ládázással megnéztük a kastélyt belülről. Mindenkinek nagyon ajánlom figyelmébe! Kellemes meglepetésben volt részünk, le a kalappal előtte. Ilyennek kéne lenni a többinek is!
Nyitva tartás: 04-10 hó : 10-18 h Hétfő zárva Felnőtt belépő 400 Ft, Diák 200 Ft.
Aki teheti, nézze meg okvetlenül. Vannak nekünk is értékeink, nem kell külföldre menni, hogy szépet láthassunk!!! 8/10.
BB+FBB

adrivik 2006.06.25 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Szóval megtaláltuk és nagyon szép a hely. Emlékeztetett a tiszadobi kastélyra, ahol sokat jártunk.
A gondunk az volt és most is az, hogy nem tudjuk beregisztrálni, pedig köszönet HEBEGŐnek az elküldött jelszóért, mégsem jön össze valami miatt. Hiába próbálkozom a már egyeztetett jelszóval, nem fogadja el a gép. És mivel elhoztuk az utazót, már ily módon hozom tudtára mindenkinek.
Közben elerejtettük Tiszadobon és onnan is tovább vitte TOJÁS, végül Debrecenben a GCERDP-ben pihenget jelenleg. Comon be lett regisztrálva, tehát megnyugodtam, nem fog nálam "meghalni".
Köszönet TOJÁS-nak.
ADRIVIK

Kérünk HEBEGŐ fogadt el a megtalálásunkat.

[Jóváhagyta: Hebego, 2006.07.13 14:50]

Mihul 2006.06.17 19:50 - Megtaláltam
nagyon tetszett [wapon beküldött szöveg]

Zsiráf 2006.06.17 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.89
Igazi "kurucus" hely... Nagyon látványos és szépen rendben tartott épület, sok történelmi "ismerős" szobra a közelében. A női nemet persze itt is elnyomják, Zrínyi Ilona látványosan kisebb talapzatot kapott. A park korrekt, bár a két focipályát igazán mellőzhetőnek tartom.
Szóval szívesen elcserélném házikómat erre a házra, kertemet erre a kertre, bár bitang messze lenne munkábajáráshoz...

porgesz 2006.06.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.11
A kastély gyönyörű, egyedül végigjárhattuk az egészet. A gondnok épp kacsát pucolt, alig találtuk meg, de nagyon aranyos volt, mi is zártunk.:)

Fazék 2006.05.19 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Gyönyörűen karbantartott kastélypark és az újrarejtés után gazdag tartalmú doboz fogadott. A dobozban még egy TB is várja továbbszállítóját, Én ott hagytam.

PEx2 2006.04.15 17:30 - Nem találtam meg
Csatlakozunk az előttünk szólóhoz. A láda nincs a helyén, csak egy zacskó jelzi a helyét! A kastély szép volt! PEx2-ék

Oyabun 2006.04.12 18:11 - Nem találtam meg
Sajnos a láda eltűnt. Felkerestem a helyet - a művészbejárót használva- ám a ládának hűlt helyét találtam. A zacskó a helyén, a fa üregében. Valami probléma lehetett a fával, mivel kisebb "karbantartást" végeztek rajta - valószínűleg ennek kapcsán kelt lába a ládának.

Zsu. 2006.04.02 09:50 - Megtaláltam
Mikulással.

[Jóváhagyta: Hebego, 2008.04.03 00:20]

Mikulás 2006.04.02 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Háromnapos rokonlátogatással egybekötött hosszúhétvége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Fűkocka és Mariann társaságában. Második nap. Mátészalkáról, Vay felé kocsikáztunk. Láttuk a művészbejárót, de úgy gondoltuk nekünk most a főbejárat dukál! Szép volt minden: az épületek, a szobrok, a park és a láda rejteke is korrekt. Köszönjük!

Zsu + Mikulás

Fűkocka 2006.04.02 09:50 - Megtaláltam
Szép. [wapon beküldött szöveg]

Togo 2006.02.23 08:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
A GPS-t követve a láda irányába, a müvészbejárót sikerült megtalálnom. A park is jól fel van vizesedve, mint a környéken szinte minden mélyedés. A kastély megnézését későbbre hagyom, mert a család bejelentette az igényét rá, és magamat ismerve, ha már láttam egyszer, csak végigrohannék rajta, és akkor ők nem tudnak nézelődni.

Művészbejáró
A gyalogút kicsit nedves.
Rejtekadó fa 
S. Artúr 2006.02.03 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Szépen felújított kastély eredeti berendezési tárgyakkal. Ezt tényleg érdemes mindenkinek megnézni, aki erre jár.

M.Xati 2006.02.01 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Nagyon tetszett a kastély, igényesen lett felújítva (régen jártam itt, kb.20 éve, akkor a nővérem itt táborozott) és nagyon szinvonalas a kiállítás. Igazi történelemórát tartott nekünk a hölgy, aki végigvezetett. Sajnos nem látogatják sokan, pl.ezen a napon csak (!)mi voltunk. Mindenkinek nagyon ajánlom, és köszönöm a rejtőnek!

flektogon 2006.01.14 09:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
ok

daikini 2006.01.14 09:13 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.80
Flektogonnal indultunk a mai nap a Nyírségbe kis ládázásra. Reggel fél ötkor indultunk Pestről, és fél kilencre értünk vissza. Nem gyakran utazik errefelé az ember, így próbáltuk a legtöbb helyet meglátogatni, de a ládák nagy távolsága miatt, nem sikerült az összes betervezett helyet végigjárni. Teljesen elszegényedett ápolatlan településeket vártam, ennek ellenére meglepően sok volt a rendezett, ápolt takaros kis falucska az úton. Az idő egész nap fagypont alatt volt, így nem kellett sárban dagonyáznunk. Hamar eltelt a nap, klassz helyeken, jó hangulatban.
A nagy rohanás miatt a kastélyba most nem mentünk be, de ezt nyugisabb körülmények között majd pótolni fogjuk.

Judith 2006.01.08 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam

luilui 2006.01.08 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.52
Megtaláltuk!

 
Pupu 2006.01.03 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.99
Hajnalban DC3 e-mailja várt: nagyszabású ládázást javasolt a Hajdúságban és a Nyírségben. Mivel még nálam volt a Jeep Wrangler terepjáró, amelyet vétek lenne nem kihasználni, persze azonnal igent mondtam. Délután kettőkor tudtunk elindulni, másnap négykor értünk haza, 26 óra alatt 900 kilométert mentünk és 29 rejtést találtunk meg, jórészt sötétben, jeges terepen, ráadásul délutántól hajnalig cudar havaseső zuhogott. Jó mulatság, férfimunka volt!
Váratlan ajándék - a rejtekfa törzsén nagy telepnyi késői laskagomba (lásd DC3 fotóját). Hazahoztam, egy részéből pompás grillezett gomba lett, a többiből szárítmány készül.

dc3 2006.01.03 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Keleti ládázás Pupuval.

A települést ismerem, többször jártam már itt munkaügyben.
Szép a kastély.
Mi most a hátsó kerítéshiányon mentünk be. A park már kissé elhanyagolt. A rejtek jópofa, de talán avatatlanoknak is túl könnyen felfedezhető.

Kösz a rejtést.

dc3

 
Brumi 2005.12.16 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.57
[wapon beküldött szöveg]

Pegasus 2005.11.15 19:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Helybéliek ösvényén, sötétben, mindössze a GPS világítását használva sikerült megtalálni a ládát, loggolni majd visszarejteni. Nem akartam nagy feltünést kelteni, de a kutyák így is észrevettek. Utána megnéztem a kastélyt is. Igen impozáns épület éjszakai köntösében.

Motorosok 2005.11.12 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 1.83 súly: 2.63
Jó volt,és szép a környezet is.

Ati 2005.11.02 14:30 - Megtaláltam
ok. [wapon beküldött szöveg]

krisbálád 2005.10.30 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Először GPS nélkül kerestük a ládát. Nem sikerült megtalálni.
Nem régen vettünk egy GEKO 201 et. Ezzel egyből a célhoz találtunk.
Nem bántuk, hogy még egyszer megnéztük ezt a szép parkot. Kellemes sétákat lehet benne tenni.

keva 2005.10.28 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Tetszett.keva

zsorzs 2005.10.28 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.04
A művészbejárón át ládakeresés, majd a főbejáratnál kis séta. Szép!

1 
Marlyn 2005.10.16 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Kicsit szeles időben minden gond nélkül sikerült begyűjteni a cuccost. A múzeumlátogatást ki ne hagyjátok! A 2. emeleti teremeben a tárogató-muzsika tetszett a legjobban.
Marlyn

Kastélykastély
kl 2005.10.16 10:09 - Megtaláltam
Szépen fel van újítva [wapon beküldött szöveg]

zsakar 2005.10.13 19:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.53
.

befi 2005.10.10 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Zemplén 26/14
Meg Nyírség. Rögtön a művészbejárón közelítettünk, mert onnan tudtuk kilépni a ládatávolságot. Persze a bejáróval szembeni ház előtt épp autót mosott a tulaj, csodálkozva nézte, hogy két idegen eltűnik a korlát és a drótkerítés alatt átbújva. A láda csak a fa odvába be volt dobva teljesen álcázatlanul. Ez így nem lesz hosszú életű, mert az a pár kesser is már ösvényt taposott. Amennyire lehet betakargattuk gallyakkal, avarral, lehetőleg természetesre véve a figurát. A rejtektől távozva találtunk egy a rejtekhez még közelebbi bejáratot, a kastélypark Ady Endre utcában levő, és a Rákóczi út fele eső hátsó sarkánál is van egy ösvény, és itt bújkálni sem kell.
Ezután megnéztük a kastélyt előlről is. Hétfő lévén zárva volt, de a parkját körbesétáltuk. Szép épület, gondozott park. Mi kell még? [gps nélkül]
befi

MűvészbejáróÍgy találtuk
Példásan néz kiSok a parkban a virág
Csipisz Egér 2005.10.08 20:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam

bedina 2005.09.26 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.91
OK

juhturo 2005.09.25 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Szép a park, nagy kuruc feeling, régóta nem kesseltünk, úgyhogy ez most duplán tetszett! Bár a GPS kicsit félre akart vezetni, a környéken csak egy szóba jöhető rejtek van - ott volt.

Zsuzsi és Balázs
meg Dani

Timcsi 2005.09.24 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Hű, ez nagyon szép, gondozott hely!
Gratula a rejtőnek és köszi a jelszópontosításért!

Tócsa 2005.09.17 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
A kastélyhoz még épp időben érkeztünk, így meg tudtuk nézni belülről is. Igaz a pénztáros hölgyek nem örültek nekünk záróra előtt, de nem tudtak lebeszélni a látogatásról. Megigértük, hogy zárórára végzünk, nem kell túlórázniuk. Így aztán a gyorsabb haladás érdekében nem is tartottak fel minket semmilyen ismertetővel sem a kastélyról. Ennek ellenére nagyon tetszett. Teljesen felújítva, berendezve, érdekes kiállításokkal. Szép, belülről és kivülről egyaránt.
A parkban sétálva utolért minket az eső. Ezért gyors logolás után már távoztunk is.
Ez a láda sokkal jobban tetszett mint az előzőleg meglátogatott Hoportyok.

freddy 2005.09.15 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
[wapon beküldött szöveg]

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]