FAQ
1347. Hasszán pasa kincse (GCHPK)

Omlásveszély miatt elkerítve

Omlásveszély miatt elkerítve

A kulcs – szentmiklósi templom

A kulcs – szentmiklósi templom

A rejtek - romlottvár

A rejtek - romlottvár

A templom és az egykori vár helye

A templom és az egykori vár helye

Kucsul Hasszán a kincs „rejtője”

Kucsul Hasszán a kincs „rejtője”

Festetics Kristóf a visszarejtő

Festetics Kristóf a visszarejtő

Szulejmán szultán arany dinárjai a botszentgyörgyi ásatásból

Szulejmán szultán arany dinárjai a botszentgyörgyi ásatásból

A vár alaprajza Mehemed Evlia Cselebi korabeli feljegyzésében

A vár alaprajza Mehemed Evlia Cselebi korabeli feljegyzésében

A vár rajza Festetics Kristóf nyomott papírján

A vár rajza Festetics Kristóf nyomott papírján

Sejtelmes töredék Festetics Ilona egykori naplójából

Sejtelmes töredék Festetics Ilona egykori naplójából

Sokat sejtető utalás Festetics György portréján

Sokat sejtető utalás Festetics György portréján
Szélesség N 46° 25,320'
Hosszúság E 17° 0,650'
Magasság: 186 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.02.11 10:00
Megjelenés időpontja: 2006.03.13 21:54
Utolsó lényeges változás: 2022.05.08 17:57
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: waneqr
Ládagazda: dendeocse
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 600 m
Megtalálások száma: 306 + 1 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Sajnos nemcsak a romot, hanem az egész dombot körbekerítették, amin a vár állt (lásd: 1. kép). A ládát kimenekítettem, de annak nem látom értelmét, hogy a bemutatni kívánt objektumtól messze, a domb aljában helyezzem el, ahonnan semmit sem látni. Nem látok arra esélyt, hogy záros határidőn belül rendbetegyék a várat, ezért ideiglenesen megszűntetem a ládát.

Multiláda a nagykanizsai Miklósfa településrész templománál és a közelében lévő szőlőhegyen; némi kegyes történelem hamisítással, és előre megfontolt legendakeltéssel fűszerezve. Így, ha erre jársz...

A ládába TravelBug helyezhető.

A ládasor
Templom  N 46° 24,960' E 16° 59,229' 164 m [GCHPK-1] Az első jelszórészlet a templom bejáratától jobbra lévő tábla utolsó sorának első szava.
Várrom  N 46° 25,320' E 17° 0,650' 186 m [GCHPK-2] A jelszó utolsó fele a ládában, mely az egykorvolt várfalban, borostyán ágak és egy tégla rejtekében fekszik.

A láda
16x8x7 cm-es dobozka; s aminek rejte a nyugati várfal külső része, egy a falra kapaszkodó fácska alatt, téglák takarásában.
Nem kell felmászni a téglafalra, és nem is ajánlatos, mivel omladozik.

A várárok északi feléről, a kis fenyves szélésől szép panoráma nyílik a szőlőhegyre és Nagykanizsára ( N 46° 25,359' E 17° 0,687' 182 m [GCHPK+kilátás]).

Útvonaljavaslat
Miklósfa Nagykanizsáról délre, Gyékényes irányába közelíthető meg. A faluba beérve balra ez első utcán kell felfelé fordulni, és haladni egészen a Hóvirág utcáig. Itt található balra fent a templom. Innen keletnek, a falu széléig, majd tovább a szőlőhegy irányába kell haladni; követve végig a piros Piros sáv turistajelzést. Elhagyva a Szentgyörgyvári hegy harmadik hegyhátát a táblával jelzett ösvényen érhető el a Romlottvár, majd 2 kilométeres út után. Az autóval érkezőknek célszerű a Szent György utca elején, a szobornál parkolni, s a következő vagy 600 métert gyalogosan megtenni.

Háttér
A Kanizsától délre eső terület a Bikács nemzetség birtokában volt, melynek egyik tagja, Csapi András fiú utód híján - 1459-ben Mátyás király engedélyével - lányait tette meg örökösévé. Közülük Apollónia bajnai Both János felesége lett, aki megvette felesége testvéreinek a birtokait is, majd 1480-ban megkezdte Botszentgyörgy várának építtetését. 1566-ban, Szigetvár eleste után, Both Gáspár vezetésével a vár sikeresen ellenállt a török ostromnak. Tahy Ferenc kanizsai főkapitány ezután királyi őrséget is helyezett ide. Az 1570-es években a várat délről, nyugatról és északról földsánccal is megerősítették. 1574-ben a már végvárként nyilvántartott castellumot felsorolják a Kanizsa védelmére szolgáló erősségek között. Ugyan 1575-ben a török ismét sikertelenül ostromolta, de az ezután kialakított új védelmi koncepció alapján Botszentgyörgy feleslegessé vált és 1577 után felrobbantották.
A legendák szerint a castellum alápincézett északi szárnya és a várkápolna nem, s az öregtorony is csak kissé sérült meg. Így amikor 1600-ban Kanizsa vára a törökök kezére került - s lett az oszmán birodalom legnyugatibb vilajetének központja - Kucsul Hasszán kanizsai pasa kéjlakot alakíttatott ki benne (innen származtatják a várhoz ragasztott romlott jelzőt :). A környék idehurcolt lányai és asszonyai azonban ellenálltak a pasa szerelmének, bármily módon próbálkozott is. Ajándékait elutasították, kincseit megátkozták. Erre a pasa iszonyú haragra gerjedt és rájuk gyújtotta a várat. A tűz végképp elemésztette a castellumot, maga alá temetve a pasa ajándékokkal teli ládikáját is; melyet az átoktól tartva a Kucsul Hasszán a várban hátrahagyott. Ez az átok óvta az egykori erősség romjait évszázadokon át.
A török kiűzését követően a környék Turnetti őrgrófé lett, kitől Festetics Kristóf gróf, aranysarkantyús lovag vásárolta fel, az 1737 és 1741 között lebonyolított családi vagyongyarapítás keretében. Ekkor váltak a Festeticsek Zala vármegye legnagyobb földbirtokosává, s teremtette meg a gróf a Keszthely város körüli uradalmat, s kezdett hozzá a kastély építéséhez is. Építtetett azonban a gróf másutt is. 1765-ben az egykori Botszengyörgy várral szomszédos Szentmiklóson (ma Miklósfa) római katolikus templomot emeltetett. Az épület centrális elrendezésű, központi teréhez négyfelől egy-egy félköríves karéj kapcsolódik, alaprajza ezáltal görög keresztet képez. Középső részét lapos kupolaboltozat fedi, e fölé emelkedik a karcsú, barokk hagymasisakos torony. Fekvő ovális alakú ablakai egymás fölött ismétlődnek, kávájuk faragott kőből készült, amint a bejáratának kerete is. A kis előcsarnokba nyíló, rokokó stílusú kapuzat ormát a Festetics-család gazdagon faragott kőcímere díszíti.
A néphit szerint oka volt annak, hogy a gróf ilyen különös épületet épített. Azt tartották, hogy jel, utalás ez Hasszán pasa egykori kincséhez; amit a gróf egyik kotorékebe ásott ki egy vadászat során. Azonban a gróf babonás ember lévén félt az átoktól, így a kincses ládát visszatemette. A rejtekhelyhez pedig térképet készíttetett a templom formájában.
A Botszentgyörgyi vár régészeti kutatásait 1967-ben kezdték meg, majd 1987-re teljesen feltárták, s kisebb részben restaurálták is. Kincset azonban nem találták.
Mint hagyatékából kiderült, Kecse Ferenc azonban hitt a legendának, s nyomozásba kezdett. Meggyőződését táplálta az ásatásnál megtalált Szulejmán féle arany dinárok is, és az 1996-os szigetvári Szulejmán és Zrinyi emlékmű apropóján kiadott 150 év Magyarországon című kiadvány. Ebben ugyanis fellelte a Botszentgyörgyi vár alaprajzát a nagy török utazó, Mehemed Evlia Cselebi korabeli feljegyzésének fotókópiáján. Ugyan ez a vár köszönt vissza a Festeticsek nyomott papírján is, amit a Keszthelyi Kastélymúzeum tárlóiban fedezett fel. Különösen érdekes ez, hiszen a castellum már rég nem állt mikor a Festeticsek tulajdonába került a környék. Keszthely további titkokat is rejtett Kecse számára. A legnagyobb magyar, Széchenyi István anyjának, Festetics Ilona naplójában különös, sejtelmes laptöredéket talált basával, templommal, kinccsel. Ugyancsak a keszthelyi kastélyban fedezte fel Ilona bátyja, a nagy reformer, György portréját, s rajta az egykori Szentmihályi templomot; melyet a néphit a pasa kincsének nyomravezetőjének vélt. Ezután hosszan vizsgálta a mai miklósfai templomot és arra a következtetésre jutott, hogy az épület kelet-nyugati és észak-déli szélessége a kulcs a kincshez. Ezeket a templom díszes főbejáratának irányát égtájhelyes alapul véve a vár megmarad épület bejáratától el lehet jutni a kincshez. Korai halála azonban megakadályozta, hogy kutatásának végére, a kincs nyomára jusson.

Forrásmunkák:
A magyarországi várak honlapja, Nagykanizsa város honlapja és a teljes Internet.

Megjegyzés:
A leírásban szereplő kékkel szedett részek a képzelet szüleményei, ahogy a mellékelt képek nagy része tartalmában és címében is. Ennek egyetlen célja csupán a játék volt, s nem a félrevezetés vagy bárki érdekeinek, érzéseinek megsértése.

Köszönet laszloistvannak a telepítéshez nyújtott technikai támogatásért.

Ládatörténet
2014.02.28. Adoptáltuk a ládát waneqr-tól.
2014.07.02. Ládaellenőrzés, került bele pár ajándék.
2015.06.01. Ládaellenőrzéskor derült ki, hogy a láda eltűnt. Vadi új láda került ki ugyanarra a helyre.
2018.09.29. Kiderült, hogy 2 láda van kint. Valaki átrakta a vár ellenkező oldalára, amit a 2015-ös ellenőrzéskor nem találtam, és kiraktam egy újat. Ráadásul most mind a kettő szabadon volt. Az egyiket beszedtem, a másik a helyén maradt, és építettem neki új rejteket.
2020.08.20. Az eltűnt láda pótlása.
Állapot: megszűnt

KRW értékelés (187 db): környezet: 4.21 rejtés: 4.26 web: 4.60 átlag: 4.36

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Páratlanpáros 2022.04.14 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.7]
Sajnos a láda 2. pontja csak illegálisan közelíthető meg, mivel a bekerített romkertet kapuval is lezárták. Táblák tiltják a belépést omlásveszély miatt. A bejutás mindenki fantáziájára van bízva.

DSC_2891DSC_2903
DSC_2904DSC_2907
Smofri 2022.04.10 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.28
Sajnos a Romlottvár be van kerítve, nem egyszerű bejutni. Tulajdonképpen tilos!

bagolyvera 2022.02.26 23:59 - Megtaláltam
Ignis9cel megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

Ignis9 2022.02.26 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.16
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

20220226_14383120220226_150402
Mike 2022.02.26 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
A várrom izgalmas helyszín!
A kút nagyon komoly!
Köszönet a rejtésért!

dj70 2022.02.26 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

LionDaddy 2022.01.18 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.48
Zalakarosi téli wellness pihengetés, előtte-közben és utána városnézéssel és geoládázással.
A két pont közül a várrom volt számomra az érdekesebb, a templom nem fogott meg túlzottan. Ellenben felsétálni a romokhoz a fák között beszűrődő napsütésben, körülnézni a hajdani vár területén, majd előtúrni a kövek közül a ládát, már jóval kedvemre valóbb volt.

Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.7.16]

 
zoll 2022.01.08 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Andi, Zoli [Geoládák v3.12.2]

Gmre 2021.11.13 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Korigumi 2021.10.17 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

BRita72 2021.10.03 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Totht737 2021.10.03 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

paidlp 2021.09.16 10:46 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést. [Geoládák v3.12.1]

kivancsifancsi 2021.08.22 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.45
Az eredeti tervünk egy szlovéniai kirándulás volt ami sajnos meghiúsult, így pár napot Zalában töltöttünk. Sok szép és érdekes helyet láttunk és közben számtalan ládát találtunk, összesen 39-et.
A kis templom és a rom is tetszett. A romoknál hosszabban keresgéltem, de végül megadta magát a doboz. Köszönjük a rejtést.

 
Fidorka 2021.08.22 09:21 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

vikikrisztian 2021.08.14 16:28 - Megtaláltam
ynwa V&K [Geoládák v3.11.3]

IMG-20210814-WA0025IMG-20210814-WA0015
tothadam86 2021.08.13 08:42 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [Geoládák v3.11.3]

Pumba9 2021.07.27 20:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Mirtt 2021.07.27 20:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

álomfogók 2021.07.26 16:45 - Megtaláltam
Délnyugati végeken 8/5.
Az utánunk jövőknek: a ládát kívül, hátul, fölül, gyökér alatt keressétek.

Mazsoma 2021.07.20 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Kikyo 2021.07.18 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szerintem nem volt nehéz, és egy élmény. Igazán egyedi látvány, örülök, hogy felkerestük. [Geoládák v3.11.3]

IMG_20210718_143334IMG_20210718_144635
IMG_20210718_144908 
PEx2 2021.07.15 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Kuxi 2021.06.13 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Köszi a rejtést!

Brigitta9 2021.06.13 14:55 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

ArNick 2021.06.13 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.6.7]

jocsó 2021.06.06 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nagyon jó környezetben egy nehéz találat! Ahogy látom sokan nem találták meg a ládát, hááát nem is volt egyszerű, főleg hogy sok volt a szúnyog. Mikor már kezdtem feladni, pont mellette álltam meg. Elnéztem jobbra és meglátom a ládát. Nagy élmény volt! Köszönjük!

Árpi és Mónika

Putyi77 2021.05.09 13:28 - Megtaláltam
Köszönjük megvan! A várfal mentén kicsit be ke menni az erdőbe balra.

Fehér Vendel 2021.04.25 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Izgalmas volt felfedezni a megmaradt vár maradványait gyerekekkel :) Nagyon jó helyen van a láda! Köszönjük a rejtést :)

GeoFox 2021.04.10 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v3.10.1]

szalmakalapos 2021.04.05 12:19 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm a rejtést!

Pókusz 2021.03.17 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Csabiq 2021.02.15 15:48 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Rejtőt nem értem el, de a ládát pótoltam a csereláda program keretében.
Köszönet a jelszóért Akarairnak és Ajtonynak. A láda rejtek leírása pontosabb lenne, ha a fal tetején kapaszkodó fácskáról szólna.[Geoládák v3.9.6]

akarair 2021.01.06 15:00 - Megtaláltam
Sajnos a ládát a romban én sem találtam, köszönöm a lehetőséget!
Szalaij barátom segített a jelszóban.

IMG_20210106_142850_859IMG_20210106_150433_344
IMG_20210106_150704_363IMG_20210106_150410_984
Screenshot_20210106-213003 
bondi3 2021.01.03 16:30 - Megtaláltam
g-tabe-vel indultunk a láda megkeresésére, a 2. pontot hosszas kutakodás ellenére sajnos mégsem találtuk meg. A téglavár falat nem akartuk bolygatni, szegény így is nagyon romos állapotó már. A falból kipotyogott téglák alá benéztünk, de nem leltünk a ládára. A rejtőt próbátuk elérni telefonon, hogy adjon kis segítséget a megtaláláshoz, de nem értük el. Végül az utolsó megtaláló, Ajtony volt olyan nagyon kedves, és elárulta a jelszórészletet.
Igazán különleges helyrehelyre vezet a geoláda, köszönöm a rejtést!

g-tabe 2021.01.03 16:25 - Megtaláltam
Sajnos a romnál nem lett meg a láda, pedig hosszan keresgéltük bondi3-mal.
A rom elég veszélyes véleményem szerint. A téglák sok helyütt csak nagyon lazán fekszenek egymáson. Nem is akartuk nagyon piszkálni, hogy ne okozzunk nagyobb kárt az 'épületben' meg magunkban. Lehet, hogy ott van valahol a láda a kihullott téglák által betemetve, de mi nem találtuk.
A jelszórészlet végül is egy korábbi megtalálótól lett meg.

Ajtony 2021.01.02 13:33 - Megtaláltam
Nagyszerű történelmi emlék lehetne ez, ha nem hagynák ebek harmincadjára. Szépen kivehető sáncárkok, bámulatos várkút, rengeteg falmaradvány eredeti téglákból. Szép álom azt hinni, hogy valaha újjáépülhet. Sajnos az enyészet úrrá lesz az egészen. A lehetséges rejtőhelyeket kutatva sok olyan hely volt, ahol a falból ill. boltívből félig kilógó téglák fogtak közre leesésre váró téglákat, amelyeket csak a szentlélek tartott. Nem nagyon tanácsos az ilyeneket megbolygatni, főleg fej felett ne tegyétek! Végül a Rejtő segítsége is kellett. Ez is egy olyan pont, amit gc nélkül soha nem kerestem volna fel, de nagy köszönet a Rejtő(k)nek, hogy ide vezettek.

kaldigeza 2020.09.26 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Kogerj 2020.09.26 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

szalaij 2020.09.26 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Aniko & Gyuri 2020.09.19 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

dendeocse 2020.08.20 10:00 - Egyéb
Az eltűnt láda pótolva lett. Sajnos omladozik a fal, jóval több tégla fekszik a fal tövében most, mint 2 éve (gondolom némi emberi segédlettel). Ennek eshetett áldozatul a láda. Egyelőre az eredeti helyre rejtettem vissza, aztán majd meglátjuk...

Ötvös család 2020.07.11 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.85
Az első pont meglett, a második kifogott rajtunk, igaz nem is voltunk teljesen bozótharchoz felszerelve. 20 percet szántunk rá, sajnos nem lett meg, így kérjük a megtalálás képek alapján történő elfogadását. Köszönjük!

[Jóváhagyta: dendeocse, 2020.07.18 07:32]

IMG_20200711_160127IMG_20200711_160117
IMG_20200711_160408IMG_20200711_160411
IMG_20200711_160415 
Visti48 2020.07.08 13:30 - Megtaláltam
Bobby Holmes társaságában. Köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Bobby Holmes 2020.07.08 13:30 - Megtaláltam
Rejtői segítség kellett, a ládát mi sem találtuk. A kastély/várrom érdekes, csak kicsit nehezen járható meg fel kell mászni hozzá, de elég jól bírtuk. A templom is szép volt. Köszönjük!

Ásványvadász 2020.06.01 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Az első pont környéke nagyon tetszett. Érdekesek a templom kertjében lévő növényekből kialakított kis "kápolnák".
A várnál lévő rejtéssel nem volt szerencsénk. Először rossz úton mentünk fel. Körbekerültük a sáncot, csakhogy kívülről. Egy kerítés és a várárok választott el minket a rejtektől.
Azután rátalaltunk a megfelelő útra. Meglett a várfal is. Csak sajnos a ládát nem találtuk. Rengeteg téglát megmozgattunk, minden résbe bekukkantottunk. Kivéve egyet, amiben a doboz lapul. Vagy lehet, hogy elveszett? Nem vagyunk biztosak egyikben sem.
Fél óra keresésgélés után feladtuk. Lefelé jövet felhívtam a rejtőt. Segítségével, amit ezúton is köszönünk, sikerült logolni. Ugyanis elárulta a jelszó hiányzó részletét.

20200601_16030520200601_160135
20200601_155743 
fercsipeter 2020.02.24 10:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jól el volt dugva, nehezen de csak meg lett. [Geoládák v3.3.2]

ha2 2020.02.24 10:00 - Megtaláltam
A doboz nehezen adta meg magát. Olyan jól záródik,hogy küzdelmes volt kinyitni. Sajnos a falak állaga erősen romlik.

Turistaember 2020.02.11 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [Geoládák v2.2.5]

Feri95 2020.01.30 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

tabletta 2020.01.05 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Sheep2018 2019.12.27 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A második részlet nagyon kalandos, bokáig sárban.... [Geoládák v3.1.2]

stmester 2019.11.14 16:20 - Megtaláltam
Mai utolsó találatunk, köszönöm a rejtést.

vidak 2019.10.19 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Sokadik keresésre, de meglett!

GYEZegzug 2019.10.10 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.47
Zalakarosi pihenés közben. Köszi szépen a lehetőséget.

sotatyigák 2019.09.29 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Köszönjük a rejtést!

Kiaribua 2019.09.14 17:05 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést és a mesét. Egy kicsit mi is kincskeresők voltunk.

Turokmester 2019.07.24 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

anettx 2019.07.06 14:10 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Zalai dimbeken-dombokon kirándulgatás - 1. nap Nagykanizsa.

buksika 2019.05.26 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Szép a miklósfai templom, másik részénél viszont nagyon gazos volt, köszönöm a lehetőséget. :)

gabor03 2019.04.28 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2019.04.28 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lagerta 2019.02.23 15:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Marika, Gergő, Lajos és Eszti

hegi54 2019.02.23 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Köszönjük a lehetőséget!

Eszti, Marika, Gergő és Lajos
(Lagertával közös keresés és találat)

aceespepee 2019.02.17 21:32 - Megtaláltam
megtaláltam :)

Zsozso94 2019.02.17 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
Szép kis séta, gyönyörű vidéken!

MiklósfaMiklósfa
Miklósfa-romvár 
nixmerf 2019.01.12 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Megtaláltuk, köszi!
A vár környéke sajnos elég elhanyagolt, de nagyon érdekes.

esther.pesti 2019.01.06 17:05 - Megtaláltam
Remek volt, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Göde 2018.11.18 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.SIKERÜLT [g:hu 1.6.0]
Újabb kincs a tarsolyban, és újabb vár a listámon. Erről még nem is hallottam. Köszönöm.

truck 2018.11.09 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

gumba33 2018.10.31 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.23
Köszi a rejtést!

András04 2018.10.27 12:17 - Megtaláltam
.

pappcsalád 2018.10.27 12:17 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.0g]

GAMANO 2018.08.04 19:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Euterpe Vakondok 2018.07.29 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Bass 2018.07.28 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

lelcache 2018.07.26 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

havasi3 2018.07.26 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
A templom környéke csodálatos volt, a Romlott vár, pedig tényleg annyira romlott hogy életveszélyes, mellékesen benőtte a gaz, és a szeder. A jelszó részletért köszönet lelcache-nek, aki kisegített minket! Javaslom a láda elrejtését valami biztonságosabb helyre!
Köszönet a lehetőségért!

37890765_1830029347073603_6403155051258314752_n 
Kertész család 2018.07.12 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést. A várromban egy róka komával szaladtunk össze,mindketten meglepődtünk. A templom és környéke nagyon szépen rendben van tartva.

MikiCache 2018.06.22 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 2.83 súly: 4.22

Miki és Anikó

IMG_0319IMG_0320
IMG_0321IMG_0322
emiGrant 2018.06.13 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.16
Nagyon tetszettek a helyek amiket megmutattál, köszi a rejtést!

takacsimre 2018.05.06 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.23
OK!

SirLes 2018.04.28 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

fodor8peter 2018.04.03 16:56 - Megtaláltam
Nagyon szép a templom, különleges alakú!
A vár monumentális, a kút vagy 30 m mély!
A várárokban vadmacskát riasztottam fel....
Köszönjük a rejtést!

Kollgab&Miló 2018.04.02 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, izgalmas keresés volt, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

laszloze 2018.01.27 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszönjük a rejtést!

Érdekes hely ez a várrom, kár hogy helyreállításra nem törekedtek.

katika 2018.01.27 09:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

dabcsi 2017.11.17 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

foxfoxfox 2017.11.10 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Gyönyörű templom, a vár mellett meg óriási a kút.
Köszönöm a rejtést!

novemberi napozásfenyők
címerJézus
emlékkőFüge kutya kútja
letekintésez is romlott
rozsagab 2017.08.24 18:08 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

HgZoli 2017.08.14 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Köszönöm!
Két ládát is találtam. A fal elején waneqr ládája kandikált ki a borostyán alól.

Vincenzo65 2017.08.06 11:07 - Megtaláltam
A templomban misére készülődtek. Jó volt benézni! A vár csak egy felől közelíthető meg. Szerintem csak a kesserek tapossák oda vezető ösvényt. Várkút még emlékeztett valamire a régmúltból.

SimonG 2017.07.30 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Kalandos megtalálás egy festői környezetben.

pliptai 2017.06.26 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

alarc 2017.06.18 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
köszönöm a rejtést, nagyon érdekes és szép hely, érett a málna, útközben picit csipegettem:) ezért is jó ládázni :)

IMG_20170618_150240IMG_20170618_150117
IMG_20170618_153136 
Puzzle Apartman Gyula 2017.03.25 10:00 - Megtaláltam
.

Ancs 2017.03.13 15:10 - Megtaláltam
Kisvasutak nyomában 5.

Az első pont temploma nagyon érdekes, a torony a közepéből "nő ki". Sajnos bemenni nem tudtunk. A második pont felé a Szentgyörgy pihenő nagyon kellemesnek bizonyult, pár fotó is készült. :)
A második pont körbe van kerítve, de semmi nem utal magánterületre. Remélhetőleg kitakarítják, kicsit helyrehozzák. Eléggé romos most.
Köszi

20170313_14410420170313_144131
20170313_14421520170313_144403
20170313_14495920170313_145017
20170313_14503420170313_145107
20170313_14552720170313_145719
20170313_14581520170313_145919
20170313_150737 
Kokó 2017.03.13 15:01 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

macikupac 2017.03.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.46
Kisvasutak nyomában 1.

Érdekes egy hely ez. Szépen, csendben megbújik itt a zalai dombok között. Aki csak úgy bolyong a szőlődombok között, t'án észre sem veszi, hogy egy vár romjai állnak itt. És bizony ebből a várból több maradt, mint néhány jóval nevesebb társából. Azt jó lenne tudni, hogy miként vezették a jóval lejjebb folyó patak vizét a várárokba, illetve, hogy a területen álló épület ténylegesen a vár részét képezi-e vagy utólagosan épült. A sánc és az árok markáns, továbbá a falak is remekül megmaradtak. Macek medvém járt velem itt.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
verka888 2016.12.27 21:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szabó família 2016.07.27 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

njuca 2016.06.29 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

iMagination 2016.05.27 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Köszönjük!

Párduc50 2016.05.18 19:30 - Megtaláltam
Köszi!

molesjani49 2016.03.29 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

salem.macska 2016.03.19 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm

Walterhal 2016.01.29 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, és különös hála a rejtőnek, hogy leírta a hely történetét!
Ha mindez Kecse Ferenc halála előtt történik, talán máshogy alakul sok minden!
Végre értelmet nyertek szegény apám halálos ágyánál hallott szavai. Ezek sarkalltak arra, hogy elmélyedjek a múlt dokumentumaiban, sok mindent találtam, de a lényegre most jöttem rá. Mit is hallottam? Mit is találtam a porzós papírokban?
Abban a korban, amikor a nemes férfiak vérüket és életüket adták a hazáért és közben finanszírozták magánvagyonukból a háborút (mindezt nekünk nem éppen így mesélték el az iskolában), Kanizsa várának várnagya Kaydochy Péter volt. Jobban ismerte nemcsak a kanizsai, hanem a környékbeli várakat is, mint a kapitányok, hiszen ő felelt mindenért. Akkoriban kevés várépítő mester volt hazánkban, így a várakban sok hasonló megoldást alkalmaztak. Minden várban volt rejtekhely is, de azt csak kevés kiválasztott ismerte. Nemcsak titkos helyen volt, hanem a rejtés módját és a felnyitását is ismerni kellett (tiszta geocaching). A török közeledtével Péter itt, a botszentgyörgyi vár titkos helyén rejtette el nagyapja, Kaydochy György ama díszes kardját, mellyel az 1529. augusztus 18-án utolsó leheletéig óvta a koronát kajdacsi udvarházában. A családnak más vagyona immár nem maradt, földjein a török dúlt, udvarházát a koronát elrablók felgyújtották, így katonaként éltek. Tőle unokája Péter, a vajkai nemesi szék szolgabírája örökölte a titkot, aki szintén unokájának, Andrásnak adta azt tovább 1670 körül.
Ugyanebben az időben a Beckó várának várnagya Fitter Gyula volt, akinek két lányunokája volt, Eleonóra és Erzsébet. A két kislány gyakran kísérte el nagyapját a várban tett körútjain, és egyszer, érezve gyengülését, megmutatta nekik a vár titkos rejtekét. A két leányka, mint afféle gyerekecskék, titokban rajzot készített a rejtés módjáról, és arról, hogyan is kell a rejteket kinyitni. Nem merték ezt megmutatni az öregnek, hosszú-hosszú ideig rejtegették, közben a papírka töredezett, a rajz fakult.
Aztán a két család sógorságba került, és Kaydochy András egyszer a nagynénjévé lett Fitter Eleonórával és Erzsébettel beszélgetett a régi időkről. Mindez Erzsébetnek Festetics Pállal tartandó kézfogója előtti estén volt. Hogy-hogynem szóba került a várak rejteke is. Nagyon hamar rájöttek, a két vár építése hasonló (ha megnézitek Beckó várának képét, nektek is egyértelmű lesz a hasonlóság), és a rejteket is ugyanúgy alakították ki.
András élete hossza a szakállához volt hasonló, tapasztalt emberként átlátta, az egykor díszes kard már többé sosem forog, harcból nem lehet megélni, a férfiaknak más munkát kell találniuk. Így a titkot bár ismerte, a kincsekről lemondott a Fitter lányok javára. Hamarosan Eleonóra is követte, így a titkok egyetlen tudója Fitter Erzsébet, akkor már Festetics Pálné lett. Annyi bizonyos, a papírkát és annak tartalmát unokájának unokája, Ilona (aki egyébként Julianna volt) ismerte, mivel erre utal egyik, fiához írott levelében. Így azt a hagyatékában kell keresni! Biztos vagyok abban, ez elvezet a botszentgyörgyi vár rejtekéhez. Kecse Ferenc felismerésével és a papírka rajzainak megfejtésével ki is lehet nyitni azt!
És mik voltak apám szavai: csak azt az ősi kardot láttam volna, mint őseim dicső hagyatékát! Miért mondott le róla Andrásunk? Ha eladhattam volna, nem házgyári lakásban éltem volna utolsó éveimet! Feladatod megkeresni!
Úgy érzem, mindent megtettem apám utolsó akaratának azzal, hogy a fentieket közzé tettem. Mivel nem házgyári lakásban lakom, jelen nyilatkozatommal magam és mindkét nembeli ivadékaim nevében lemondok a botszentgyörgyi vár titkos rejtekében fekvő díszes kard minden jogáról. Azonban amennyiben azt a fent leírtak alapján bárki megtalálja, köteles értékének negyedét a MGKE javára átadni kötött céllal: azt egy fekete lyukas kvantummechanikás lepton alapú szerverre kell fordítani, hogy nem kelljen öt percet várni egy ládaoldal letöltésére.


bajvivo magyarok 2 (1) 
dzoli1 2015.10.09 00:00 - Megtaláltam
Nagykanizsai és környéki kerékpáros ládázás.

Utazók 2015.09.28 00:00 - Megtaláltam
Fura, hogy kanizsai létemre még nem is hallottam a helyről.

uno20001 2015.09.24 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2015.08.29 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.44
Nagykanizsa környéki bicajos ládázgatás. Jópofa oldal, és a helyszínen a romok mennyisége is több, mint amennyit reméltem, tolerálható vegetáció mellett. Persze valami komplex állagmegóvás már aktuális lenne.

ballasz 2015.03.14 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Miklósfán töltöttünk egy hétvégét és nem lehetett kihagyni a ládázást sem.
A templomban többször is megfordultunk, úgyhogy könnyen meglett az első jelszórészlet.
A másodikért kisétáltunk. Kicsit szemetes a környék, az odavezető út borzalmasan nézett ki.

Szili83 2015.03.09 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a remek rejtést. A 63. ládám.

navigaator 2015.03.02 00:00 - Megtaláltam
-

Fazék 2014.09.28 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.42
A sokpontos belvárosi séta után jól esett kicsit sárban, szúnyogok között mászkálni. A keresési tanács sokat segített, mert ~egymillió borostyánnal befutott tégla van a cél közelében.

2014-09-28 11.17.362014-09-28 11.28.52
2014-09-28 11.39.192014-09-28 11.41.51
befi 2014.09.25 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

donbosco 2014.09.04 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Az első pont rendben. A várat jelző tábla sehol. A 3 napos esőzés után csupa víz és sár mindenütt. A várig vezető ösvény már szinte láthatatlan. A vár körüli bozótban milliónyi szúnyog, burjánzó aljnövényzet. Könnyítésül a kőkeresztnél jobbra tartva a földúton haladni, amíg bal oldalon a földúttól kb 10 méterre egy világos kőtömböt lehet látni. (ezen a várról van egy kis szöveg). Innen egyenesen felfele haladni az alig látható ösvényen a romig. A láda a helyén van. Az aprócska logbookot alaposan meg kell nézni, hogy a jelszórészlet meglegyen. A hely már csak a legendája miatt is több törődést érdemelne.

vicm23 2014.08.23 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2014.08.07 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.97
Megtaláltuk. A ládától kb. 200m-re két megvadult kutyával találkoztunk. Célszerű autóval menni a megadott parkolón túl is, ameddig csak lehetséges.

Bovkati 2014.08.01 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Oriza 2014.04.29 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

01ricco 2014.04.20 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nmárti 2014.03.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Köszi a rejtést :)

Strombus 2014.03.25 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Mindkét helyszín nagyon tetszett, a rejtés ügyes, a leírás érdekes.
A várnál nagyon klassz a széles, mély kút. A templom alakja nem csoda hogy megmozgatta az emberek fantáziáját. Nagyon különleges.

Jó, hogy pontosan le van írva a láda helye, de jó lenne a leírás elejére, vastag betűvel írni az instukciókat a falbontást elkerülendő. Akkor nagyobb lenne az esély, hogy nemcsak a sikertelen keresést követően, sok kő felesleges és káros megmozgatása után olvassa el a kesser. Sajnos az épület szempontjából nem szerencsések az ilyen rejtések.

Egy pathtag-et hagytam ajándékba. Ez olyan mint egy kis geoérme, de ha tetszik, megtarthatod. Csak logold, kérlek, a pathtags.com oldalon, hogy lássam, hova került! Ha nem vállalod az ezzel járó adminisztrációt, kérlek, ne vidd el!

Péter60 2014.03.25 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Krix82 2014.03.01 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

waneqr 2014.02.22 00:00 - Megtaláltam
Remélem gazdára talál...

GyZsTeam 2013.12.31 15:11 - Megtaláltam
Köszönjük!

tax30 2013.11.01 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.75
Köszönjük a rejtést.

nagyi11 2013.08.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Megtaláltuk!

osvathek 2013.06.17 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.27
Bruttó 1 év alatt sikerült megtalálni. Tavaly nem volt meg a láda, de idén visszamentünk. Sajnos a ládát védő vérszívók azóta még többen vannak, így egyre nagyobb kihívást jelent a láda környéke.

szaatt 2013.05.29 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Bringatúra a déli végeken Motolla62 barátommal , köszi a rejtést !

Motolla62 2013.05.29 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Bringatúra közben szaatt barátommal kerestük fel.

NyTamara 2013.05.26 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!
Nati, Ati, Tami, Morgi

born83 2013.05.01 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 1.95
Megtaláltuk! Zsanka és Zoli

csipet_csapat 2013.04.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Azok a "fránya" habsburgok hogy találták meg ezt a várkastélyt műhold nélkül?:)
Köszönjük a rejtést.

szamosszamoca 2013.04.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Az biztos, hogy ide se jutunk el, ha nincs a játék. Sikerült autóval 160 méterre megközelíteni a ládát, csodálkoztam is, hogy sikerült , mert az út elején még mindkét oldalon hótorlaszok emelkedtek; s kis fenyvesek is vízben álltak.

Schlégl 2013.02.20 16:14 - Megtaláltam
Nagyon szép a templom és a környezete, a romlott vár egyre romlik. A láda hosszabb keresgélés után Icának sikerült, mint élete első ládája. Rubin55 és Schlégl

rubin55 2013.02.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Köszönöm a rejtést! A templom és környéke csodálatos látvány. A váron már látszik az idő vas foga,rá férne egy kis rendbetétel. Köszönöm a baráti házaspárnak Schlégl Szilvia a közreműködést,hogy megismertette velem ezt a csodálatos időtöltést,és tanulságos szórakozást.

 
waneqr 2012.11.04 13:30 - Egyéb
A ládát újratelepítettük.

 
Pomisa 2012.10.30 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Őszi ládázás 4/25.
Mi is kerestük egy darabig, de nem lett meg a láda. Az 1.ponton szép képeket tudtam csinálni. A 2.pont a vár is érdekes volt.
Köszönjük a segítséget és a rejtést.

 
VILÁGJÁRÓ (expötyimiki) 2012.10.06 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.41
Egy órás keresgélés után feladtuk, már félig lebontottam a várfalat, de nem találtam meg a ládát! (de visszaépítettem!) Köszönöm a jelszó második felét a rejtőnek. Kéne pótolni a ládikát, mert április óta így jár mindenki, ahogy ma mi!

Szabó Család 2012.10.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Az első pontot megtaláltuk, a másodikat nem. Kérjük a rejtőt a képek alapján fogadja el. Köszönjük.

[Jóváhagyta: waneqr, 2012.10.09 19:16]

2012.Zalakaros2012.Zalakaros
Hinter 2012.09.29 14:00 - Egyéb
Néhány éve már jártunk itt, akkor megtaláltuk a ládikát. Most a Kanizsa30 teljesítménytúra utolsó ellenőrző pontja a várromhoz vezető úton. Ha már itt járunk ismét megnézzük a várat. Felérve kesser társak keresik elszántan a ládikát. Persze hogy bekapcsolódunk a keresésbe de sajnos mi is sikertelenül. Jó volt ismét vissza jönni, gyönyörű idő, jó társaság.

dendeocse 2012.09.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
A ládát nem találtam, köszönet a rejtőnek a jelszóért.

Cseber 2012.09.17 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.71
Megtaláltam, igaz csbagi segített, Ő már jóval előttem találta meg!

Törpe 2012.08.16 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Sajnos a láda nincs meg! a Rejtőtől kaptuk meg a hiányzó jelszó részletet (köszönet érte). Köszönjük a rejtést! Törpe

 
Tamás&Angi 2012.08.11 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Csak a helyszínen olvastuk a logokat az eltűnt ládáról, mi is kerestük egy darabig, de nem leltük. Írtam mailt is, ott csatoltam képeket, kérlek fogadd el. Köszönjük.

[Jóváhagyta: waneqr, 2012.08.23 22:08]

lagaf 2012.07.06 06:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.94
Nagyon korán keltünk, s indultunk el Zalakarosról, hogy még a nagy meleg beérkezte előtt levadászhassuk a ládát; így még csak 19 fok (!) volt, amikor a templomhoz érkeztünk. Itt ért bennünket a napfelkelte is: éppen mentünk fel a lépcsőn és megálltam fényképezni a szépen rendbe hozott templomot, amikor jobb oldala kivilágosodott: "bearanyozták" az első napsugarak...A 2. pontnál egy kicsit "szívtunk": a kelleténél előbb fordultunk be és céloztuk meg a várat, így aztán magánföldek mezsgyéin jutottunk a... ...várárokhoz, amit aztán nem is volt könnyű leküzdeni. Amikor már a "szigeten" voltunk láttuk, hogy út is vezet ide. A castellumból megmaradt, "torony" meglepően kicsi, mára már csak a borostyán tartja össze... A doboz megkeresésével nekünk sem volt szerencsénk - átkutattam ugyan a szóba jöhető helyeket, de úgy látszik, a doboz valóban eltűnt. Köszönjük a rejtést, és azt, hogy a fényképek alapján a rejtő jóváhagyta a találatot.

[Jóváhagyta: waneqr, 2012.07.06 13:53]

Megérkezéskor...Kút, a romház mellett...
Vár állott...Már csak a borostyán tartja össze...
Adri&Lacike 2012.05.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.20
Sajnos a ládát nem találtuk meg. Kérjük a találat elfogadását a mellékelt képek alapján.

[Jóváhagyta: waneqr, 2012.06.14 19:09]

vidak 2012.05.27 00:00 - Nem találtam meg
Elég sokat kerestük, de végül nem lett meg :(

Ziki 2012.04.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
meglett! :)

mamipok 2012.04.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.30
Hát jól eltévedtünk, de legalább jó idő volt. Igazán el volt rejtve, élmény volt a kincskeresés. Köszi

leonard 2012.04.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nem volt könnyű GPS nélkül megtalálni a várromot, túlmentünk a piros jelen, de a helyi néni segített. A láda megtalálása nagy élmény volt, Hasszán pasa jól elrejtette a kincset! Még apró ajándékokat is rejt a doboz. Köszönjük!

kolett 2012.03.31 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.38
A vár maradványai sok jó lehetőséget kínáltak a rejtésre, ami igazán ötletes volt, köszönjük!

Oxica 2012.03.16 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
A templom nagyon tetszett. Köszönjük!

keridori 2012.01.21 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltuk! :)

Dokiii 2012.01.21 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltuk! :-)

Myself 2012.01.01 00:00 - Megtaláltam
Tetszik a jelszó :) köszi a rejtést :)

EdeZ 2011.12.29 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

csbagi 2011.12.28 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Ma egyedül keresgéltem kanizsai ládákat - ez a játék így is nagyon jó!

Mr Zerge 2011.10.31 11:20 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb...
Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

bigmick 2011.10.29 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

Mira 2011.10.01 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, részletek hamarosan! Köszi! [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

 
Hz 2011.10.01 11:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.23
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Részlet 
Paul 2011.09.23 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést.

MENT 2011.09.18 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Barátainkkal találtuk meg ezt az érdekes történetű ládát. Jó volt a rejtés! Köszönjük!

LEMA 2011.09.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.40
Megtaláltuk, bár a tábla hiányzott ami útba igazított volna. Még jó hogy volt turistatérkép a GPS-en, mert különben nem lett volna meg.
Köszönjük a rejtést!

molka 2011.08.28 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Igazi kincskeresés egy gyönyörű templommal és titokzatos romokkal a végén! Kár, hogy senki nem folytatja tovább Kecse Ferenc kutatását, nagyon izgalmas! Köszi!

carmin 2011.08.28 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.10
A templom nagyon tetszett, kár, hogy nem tudtunk bemenni. A várromnál a ládikát szétesve a földön találtuk meg.

 
KFT57 2011.08.14 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.04
Hát kicsit eltévedtünk a hegyen,az ösvényt elég nehéz megtalálni,a koordináta nem egyezik azzal ami itt fel van tüntetve és a dobozban is más van,így elég nehéz volt megtalálnunk,de megizzadtunk érte(: Utólag visszagondolva igazi kincskeresésnek érezzük.Köszönjük a rejtést.

cacheelyűk 2011.07.26 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
A templom nagyon szép. A vár környezete elég elhanyagolt, a lányom kicsit félt, a közelben lovaskocsis tolvajok ólálkodtak...érdekes volt.

nbokan 2011.07.10 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
OK. A várromnál olvastam el a leírást, kellett hozzá, hogy megértsem a két pont összefüggését. Tetszett a történet és a helyszínek is, kösz a rejtést.

 
Bubuka 2011.07.05 09:45 - Megtaláltam
Zalai ládázás.

mapet50 2011.04.25 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
A templom és a kertje jól néz ki, a romlott vár környékére ez már nem mondató el. A ládát hamar megtaláltuk a fa gyökereinél a falban.

jaklas 2011.04.23 16:30 - Megtaláltam
Köszi!

a-beatrix 2011.04.22 12:10 - Megtaláltam
Kanizsai kiruccanás-, egyedül. 5/1.
Erre a ládára voltam a legkíváncsibb, így hát ezzel kezdtem. A vasútállomástól gyalogoltam a templomig, s mikor fényképezni akartam, kiderült, a kislányom elfelejtette a gépbe visszarakni a memóriakártyát. Rettentő dühös lettem. Szerencsére mire a romokhoz értem, addigra elpárolgott a haragom, csak épp nincs normális képem :-((((
Köszönöm a rejtést.

Templom bejárat......s ami körülötte van.
Pihenőhely útközben.Megérkeztem.
Maradványok I.Maradványok II.
Farekék 2011.03.12 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
A szép templom után a várat is könnyen megtaláltuk. Érdekes hely a romokkal. A ládika hamar meglett. Csak a végén vettük észre, hogy rejtett kamerás megfigyelés van :))) Így a kincset otthagytuk.

Köszönjük.

 
Babu&Zeo 2011.03.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
Az előttünk járók eléggé megkönnyítették a dolgunkat. A ládát egy kicsit jobban elrejtettük,(de ugyanazon a helyen) hogy ne legyen olyan egyszerű az utánunk jövőknek! ;) Mi voltunk a láda idei első megtalálói! :)

Fox Yey

CímerAz előző gondatlan elrejtők
Out, In
BiBoLi 2010.11.13 18:47 - Megtaláltam
Nagyon sötét volt és én nagyon féltem....de a két bátor nő ZF és Avranella velem volt, így megtaláltuk/ták. :))

Avranella 2010.11.13 18:47 - Megtaláltam
Privetyik! :) Koszi a rejtest! [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2010.11.13 18:47 - Megtaláltam
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Kellemes kis zaLAzulás az őszi tavaszban...

Minden úgy volt, ahogy Avranelle megírta! - persze most még csak jövő időben értelmezhető mindez :)

Köszönöm a rejtést

Mathau 2010.08.11 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Gyönyörű lett a felújított templom, megérte eljönni ide. A 2. pont most kimaradt, de majd pótolom.

nogacsalad 2010.08.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.21
-A templomnál, az ajtó feletti faragást épp egy kőfaragó egyengette (restaurálta szerintem) Nagyon meg is nézett, mi a csudát szemlélgetek annyira a táblán...
-A ládánál tiltó táblával nem találkoztam, bár tény, hogy földmunkák előkészítése folyik a terepen. Mindössze egy már leszakított, "elektromos művek" feliratú szalagot találtam felfelé menetben.
A ládikó simán meglett: amúgy műszer nélkül, szabad szemmel, ráérzésre :o)
Ajándékot nem cseréltem.
Köszi a kalandot!

waneqr 2010.07.20 00:00 - Egyéb
fa-peti jelzése szerint a láda lezárt területre került az ott folyó ásatások miatt, így nem kereshető...

fa-peti 2010.07.19 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Útban vissza Nagykanizsa felé. Azt hittem, hogy Bagola és Miklósfa közt lesz műút, tévedtem. De legalább járható volt :). Így kerültem először a láda közelébe. Fönt a domb tetején egy sárga kifeszített szalag fogadott, mellette a tábla: "Ásatási terület, belépni tilos!". Nos, a kesser ezt általában otthagyja és megy tovább ;). A hely fel van túrva, a házikó romokban. A GPS engem egy növényesbe vitt, ahol négy fal közé szorultam, így mászni kellett a ládáért.

Az ásatás lezárásáig nem érdemes a ládát keresni, mert nem kívánt vitába kerülhettek! A rejtőnek szóltam. Az első pont is tetszett. Köszönöm.

Kerékpáros Kupa: 57,6 km

Ne menj be!
pesta76 2010.05.01 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.11
Hosszú szünet után sikeres vadászat.

szabokla 2010.03.21 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Megtaláltuk! Szép napsütéses időben érkeztünk a felújítás alatt lévő templomhoz. Öröm látni egy újabb szakszerű helyreállítás kezdetét! A Romlottvárra viszont sajnos most sokkal jobban ráillik a neve talán mint régen...Itt is elkelne a felújítás, de legalább egy alapos takarítás. Érdekes lenne tudni, hogy a várárok természetes képződmény-e, vagy az építők munkája? Köszönjük a rejtést!

Ablak a jövőre 
Mama és Papa 2010.03.16 12:15 - Megtaláltam
A GPS meglátszik, hogy hová mutat,mert ott nagyon szét van túrva a vár fala, nekem a láda a jeltől még négy méterre volt.
A rejtés nagyon jó, és feltétlen fontos, valóban , hogy inkább nézni kell, mint rombolni.

Csaba és Kati 2010.03.13 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.17
HEURÉKA!
Köszönjük!

VárromA várdombon
Kilátás a várdombrólTemplom
A templom bejárat felett 
zalajaro 2010.03.04 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Remek rejtés,remek leírás ,és a környezet is földrajzilag.
Kár hogy az "emberek" a sáncot szemétlerakó helynek használják!!!!
Köszönöm a rejtést!

Access Denied 2010.02.06 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.62
Winter tour :-D

Kanizsai túlélőtábor első pontja. A templom felújítás alatt áll, két tábla is van rajta. Így sem ronda, de felújítva biztos még szebb lesz.
A romnál lévő láda rejtése kitűnő. Bár a gps koordináták nekem nem oda mutattak, a leírás alapján könnyen meglett.

Köszi a rejtést!

Eszti és Robi 2010.01.03 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Megtaláltuk.

A földvárnál fontos információ, hogy a külső részen keressük a ládát :)
Amúgy ez volt az első földvár mostanában, ahol valóban láttam a sáncokat, Somogyban ez nem jellemző.

Omladozó épület a földvárban, szép ablakokkal2
3 
Terdik Család 2010.01.03 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.19
Kanizsáról a szőlőskerteken keresztül, döcögős földúton jutottunk el a várromhoz, majd innen mentünk az első ponthoz.
Köszönjük a rejtést.

Atmosz&Zozmosz 2009.11.15 12:50 - Megtaláltam
Megvan :-)

Bütyök+Zulu 2009.10.13 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.96
A csónakázótótól indultam, kiváncsi voltam Nüvi merre visz át. Bagola felé vitt, és onnan jó földúton jutottam a láda közelébe. 138 m-re álltam le a ládától. Felkapattam a dombra és körbejártam a romot, nem akartam tovább bontani a falat, így sokat mászkáltam körülötte, mire rájöttem a rejtek helyére. Jó a rejtés. Legurultunk Miklósfára és megnéztük a templomot is. Szép.

 
aneszmáluto 2009.10.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
GPS nélkül kicsit nehéz volt megtalálni a Ny-i falat. Na meg a fák is benőtték a bástyát. De a gyerkőcöknek köszönhetően megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

picipanni 2009.09.26 17:21 - Megtaláltam
A láda túra közben, a templomhoz meg még délután visszajöttünk.

gethe 2009.09.26 17:21 - Megtaláltam
Kanizsa 30 tt közben és után [wapon beküldött szöveg]

rudolfis 2009.09.26 14:50 - Megtaláltam
Kanizsa 50 tt közben.

Cirmi 2009.09.12 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.43
Trükkös rejtés volt a Romlott várnál! Köszi! Az utat végig kocsival tettük meg, szörnyű volt...

ncs001 2009.09.06 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Köszi a rejtést!

rattus2 2009.09.01 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.32
Gyermekkori bandázásaink helyszíne. Klasszisokkal jobban nézett ki, bár már akkor is az enyészeté volt, igaz, akkoriban újraépíteni igyekeztek, sikertelenül.

bgecco 2009.08.28 00:00 - Megtaláltam
Érdekes hely, érdekes történet :) Köszi.

Kerticsorbi 2009.08.23 19:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

fkmaster 2009.08.03 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.15
A virtuális pont gyorsan meglett, bár a templomot éppen restaurálják, így kívül-belül szétdöntötték. A végládánál nem egyszerű a helyzet a hatalmas borostyánerdőben és a nem kevés téglával, de azért meglett.

foximaxi 2009.07.21 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.89
Kár ,hogy gondozatlan a terület.

Heni&Gábor 2009.07.19 16:15 - Megtaláltam
Megvan! Köszönjük a rejtő segítségét! Zalakarosi nyaralás alatti ládázás: 20/20.

zsotie 2009.07.06 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.96
A templomot épp renoválják, néztek a munkások mit is keresek. A ládához kis kaptatón a nagy melegben picit megizzadtam. Még jó hogy nem kezdtem belülről lebontani a falat, mert a kútban nem nagyon volt víz. :)

Csizmások 2009.06.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Érdemes volt idejönni!

Hinter 2009.05.30 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A zöld elég nagyra nőtt a várrom körül. Szép a panoráma, itt is kis kerülővel lehetett kimenni.

M.Sasa 2009.05.30 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Egyhetes Dél-Zalai biciklizés alkalmával kerestük fel Hinterrel a környékbeli pontokat. Egy részét még reggeli előtt korai indulással többnyire autóval és gyalog, a többit napközben a 14 fős biciklis csapattal, ki-kitérve a pontokhoz. Nagyon szép helyeken jártunk, gyönyörű ez a vidék!

benist 2009.05.27 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Zalakarosi üdülés kapcsán kirándulás Nagykanizsára. A templom igen egyedi alakú, éppen felújítás folyik, de a tábla a helyén. A vár maradványait már ellepte a növényzet, a jó útmutatás alapján azért nagyobb bontás nélkül sikerült a dobozt előszedni. Érdekes a jó állapotban lévő, mély kút. A kilátás a nekieredő eső miatt elmaradt.

Dödipolly 2009.04.18 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon klassz rejtés volt!

Attibati 2009.04.07 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.11
Kerékpáros találat. 121 km 1480 m szint

hp-kzs 2008.12.27 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.70
A mai levezető séta ide vezetett. Ne riasszon el senkit a 3-as nehézség, és 2.5-es terep, óvodástól nyugdíjasig simán keresheti bárki (ahogy ez esetünkben is volt). A végén van egy kis kaptató, de ettől azért még séta kategória.

Stellagirl 2008.11.27 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Szép hely, szép idő!
A téglát sokat mozgattunk,
a borostyánt felagattuk,
a fiúk csak néztek , :)
de a végén megtalálták!
Marietta "ügyesen" navigált! :)
A jó hangulat nem maradt el:)

Marietta 2008.11.27 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Az idő szép volt és ezért nem fagytunk meg. Természetesen nekünk lányoknak kellett a téglákat pakolászni, mert a fiúk hamar feladták, de azért megtaláltuk. A keresés alatt jól el szórakoztattuk egymást így gyorsan telt az idő.

Márkusz21 2008.11.27 14:09 - Megtaláltam
Nagyon szép helyen van a láda, egy csomó téglát felforgattunk, mire végre sikerült megtalálni, de érdemes volt.

Krisz21 2008.11.27 14:09 - Megtaláltam
Szuper volt a hely.Körbejártuk a templomot.
A láda keresésekor felforgattunk minden téglát.
Már el voltunk keseredve, mikor V. Márk csapatunk leleményes tagja elkiáltotta magát" Megtaláltam!!"

strom 2008.11.27 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltuk, GPS szakkör keretében. Köszönjük! Kerestük a vendégládát, mi nem találtuk meg. Látta valaki?

peterpan 2008.11.20 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Jó ez a rejtés, de azért mégsem egészen jó. Szerintem nem lenne szabad még véletlenül sem falbontásra késztetni a játékosokat.
A leírást alaposan elolvasva (fölötte fa) könnyen megtalálható, de óhatatlan, hogy apránként elkopjon az épület maradványa.

 
zöldcsacsi 2008.11.07 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Éedekes és nedves(eső-köd-november).

Tepiszellem 2008.11.07 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Alig maradt valami a várból.
Próbáltuk kitalálni, mi hol lehetett.

czewa 2008.11.07 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
OK!

Vucsi 2008.10.29 15:20 - Megtaláltam
A rom lehangoló állapotban van.

padler 2008.09.27 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.54
Először a második pontot kerestük meg, mivel a Kanizsa teljesítménytúra ellenőrzőpontja a vár alatt volt. Sajnos amíg ott voltunk, a túrázók közül senki sem mászott fel a várhoz:(
A láda a fal külső oldalában van, közvetlenül felette egy fa növöget a fal tetején. Sajnos a fal olyan állapotban van, hogy magától is omlik, de a keresők a helyzeten csak rontanak:(
A túra után elmentünk a templomhoz is, nem fogott meg különösebben, bemenni sajnos nem lehetett.

padler (+efemm)

Timi&Szabi 2008.09.07 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.82
Megtaláltuk!

annamatyi 2008.09.07 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Zalakarosi hétvége 11/11. Kocsival az egykori jelzőtábláig, onnan kb 150 m séta felfelé . Először belül kerestem, majd egy kis olvasás után kimentem a várfalon kívülre. Egyből meglett!
A templom szép, rendezett. Érdekes volt látni itt is , mint kanizsán, az épületen lévő információs táblákat!

"Még" áll..
kanizsai.rita 2008.08.07 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Biciklivel kerestemfel a ládát. Elég nehezen találtam a várhoz, majdnem az egész hegyoldalt körbebicikliztem. De mint tudjuk az igazi elszánt kesser nem adja fel. Végül megtaláltam a várhoz vezető utat, és miután sikeresen feltoltam a biciklit, örömuijjongásban törtem ki.
A láda megtalálása aztán már nem volt nehéz, és nagyon ötletes a rejtés.
Köszi a lehetőséget.

ujcsi 2008.07.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Nagyon tetszett a rejtek, bevallom őszintén mielőtt rábukkantunk a ládára jó pár téglát megmozgattunk, persze a már szétdobáltak közül, végig azon gondolkodván hogy ennél biztosan egyszerűbb, és tényleg.
Viszont kullancs rengeteg volt, két kézzel sepertem magamról.
Köszönjük

zöldek 2008.07.27 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.13
A ládát először rossz oldalon kerestük - a jelekből ítélve mások is ;)Marci fiunk javasolta, hogy a nyugati fal nyugati oldalán kell keresni. Milyen igaza volt :-)

Makesz74 2008.06.28 14:43 - Megtaláltam
Mekgtaláltuk!

Timus, Lacus

fulopot 2008.06.18 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Köszönjük a rejtést. Sajnos a vár másik felén (nyugati oldal) próbálkoztunk eső után :-) napsütésben. Laza séta után az utolsó 50 méter kimondottan nehéz volt babával a hasamon, de Ő kifejezetten élvezte. Feleségem sajnos nem jutott be, így a ládát csak megmutattam neki. A ládát segítséggel találtuk csak meg, mert egy becsapós helyen kutattunk utána, de mint láttuk mindenki ott sejtette ami vakvágány volt, majd leírás alapján azonnal meg lett. Kb. 25 éve nem voltam itt, akkor még tiszta bozótmentes volt a terep, de most is megérte.
Később visszajövünk, de már a másik oldalról! :-) Sajnos az ott hagyott húsvéti csokikat el kellett távolítanom a dobozból.
Kulancsokkal vigyázni, olyan aprókat szedtem össze, (kb. 1mm átmérő) hogy ha nem viszked soha nem veszem észre a mocskokat!

A rejtek
Puszkany 2008.05.16 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.02
A temlom jó állapotban van. A néha vár falai már alig kivehetőek, viszont van egy feneketlen kút és egy épület, amit elnyelt a föld:). Köszi a rejtést!

Szaki 2008.03.30 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.26
Sokáig kerestük ,de a leírás segitett. Ötletes a rejtés! A toll is nagyon tetszett, de benne hagytuk és még húsvéti bárányt is tettünk a ládába! A vendégládát elöbb megtaláltuk, de visszarejtettük!
Elszomorító, hogy találtunk megint valamit, ami az enyészeté lesz.
A templom gyönyörű!

fcsaba 2008.03.29 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.20
Zalakarosról jöttünk, és úgy döntöttünk, hogy Nagykanizást elkerülendő, Bagola felől támadunk. Nos, az útviszonyokat figyelembe véve igen-igen rossz döntésbnek bizonyolt - látszólag. (A térképen elágazás nélküli, szilárd burkolatú útként van feltüntetve, a gyakorlatban viszont a hétvégi házak közötti zegzugos, keskeny út vezet.) Viszont véletlenül vettem csak észre, hogy az út pont a várrom mellett halad el, így mégis megélrte erre "tévedni".
Maga a láda egyébként elég nehezen lett meg. Elég sok téglát kellett megmozgatnom, mire a megfelelőhöz nyúltam. Hossz távon ez a rom további pusztulásához vezethet, ezért javasolnám a Rejtőnek egy másik rejtek keresését.
A leírás érdekes, de a fekete-fehér nyomtatás miatt nem volt egyértelmű, hogy mi a valóság, és mi az agyrém:-)
A rejteket magát egyedül kerestem meg, de a közelben volt a feleségem, a 9 hónapos kislányom és az anyósom is.
Köszönjük a rejtést!

pityer 2008.03.23 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.33
megtaláltuk jennével közös ládázás a környékben.

jenne 2008.03.23 10:30 - Megtaláltam
:)

kl 2008.03.16 11:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

waneqr 2008.03.16 10:10 - Egyéb
Kicseréltem a törött ládát, új helyre rejtettem és a multiládáva alakítottam. Ez utóbbinak az elsődleges oka az volt, hogy hiába szerepelt a láda leírásában a miklósfai templom, a logok tanusága szerint szinte senki sem kereste meg, miközben ez volt a láda igazi ékessége. Na, de majd mostantól... :-)

Kilátás az északi sáncrólJól kivehető a városon túl a TV-torony is
waneqr 2008.03.16 09:50 - Egyéb
Alig találtam meg a saját ládámat :-) Nos, derék ez a proaktivitás, de én ugyan senkit sem kértem, hogy telepítse odébb...

tudo 2008.03.15 15:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
Hetek óta készültem Nagykanizsa környékére ládázni, de a szombatonkénti ítéletidők miatt inkább közelebbi pontokat teljesítettem. Megérte kivárni, mert ma az ébredező Tavasz minden színét, illatát érezhettem, sütött a Nap, szárazak voltak a földutak, defektet sem kaptam. 105 km kerékpáredzés a Nagykanizsa - Palin - Korpavár - Hosszúvölgy - Homokkomárom - Obornak - Eszteregnye - Petrivente - Semjénháza - Molnári - Tótszerdahely - Szepetnek - Nagykanizsa - Miklósfa - Nagykanizsa útvonalon 900 m emelkedéssel és 5 ládával.

GCNK zűrös forgataga után elindultam a szőlőhegyre a Piros sáv-on, majd egy darabig a Zöld sáv-on, végül a ládától alig 100 m-re a Piros sáv-on szálltam le a bicóról. Itt következett egy apró fenyő csemetés ültetvény: néztek a gazdák szigorúan, ahogy a csemeték közt lépdeltem. 34 m-nél árok, rejtés és mászás következett. A láda azonnal meglett. Nem csoda, hogy össze van töredezve a doboz, hiszen téglákkal álcázzák, és a tégla erősebb, mint a konyhai műanyag :-).

Visszamentem a Piros sáv-ra, át a szőlőhegyen, és be a városba GCNK-t újra ellenőrizni.

Ma igazi szép időben kerékpározhattam szebbnél szebb helyeken, az időjárás is kegyes volt. Köszönöm a rejtéseket, különösen waneqr kolléga rejtéseit, aki ezt a területet felügyeli és karbantartja.

A megbízható jármű a ládától 39 m-re pihenA földvár és a várárok
TalálatVárkút
Minden falat benőtt a borostyánVárfal :-)
Tavaszi dombokÚtmenti kereszt - Miklósfa
Ott bújkál a Tavasz a dombok közöttVégül egy csokor virtuális ibolya feleségemnek :-)
Szefe 2008.03.12 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 1.30
Sajnos a műanyag doboz darabokban van. A reklámtáskát kicseréltük, mert a régit megrágták a ?-k.

Szeju 2008.03.12 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.30
Nagyon megörűltünk amikor szürkületben megtaláltuk a ládát. Beírtunk a füzetbe... szépen visszacsomagoltuk, és irány haza. Otthon beszélgetés közben, de mi a jelszó? Nem írtuk le!!!! Másnap vissza. Szerencsére nem volt messze.

Űrturista 2008.03.08 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Imádom az ilyesmit, köszönet érte! A láda elég lestrapált (törött (nagyon)).

zoszabo 2008.02.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.53
Sziasztok.

Tavaly már próbáltuk megtalálni de nem sikerült. Most az új helyen már könnyebben ment. Nagyon szép időt fogtunk ki, kellemes volt a séta.
Üdv: Zs&Z.

zoszaboMegérkeztünk
Dől a ház...Tavaszi hangulat
Ezt látja a ládaLOG-olás
A mélység titka 
csamango 2008.02.10 20:25 - Megtaláltam
A láda teljesen szét van már törve.

[Jóváhagyta: waneqr, 2008.02.10 20:36]

Murus 2008.02.02 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Elég közel lehet hozzá jutni autóval, bár mikor kezdett sáros lenni az út, inkább otthagytuk a kocsit és gyalog indultunk tovább. Egész sok megvan még a várból (a Bükkben lévő várromokhoz képest), bár már nem sokáig. A Ládát a fal tövében lévő árokban találtuk meg, kicsit tartottam tőle, hogy rámdől a fal, míg lent vagyok, ezért inkább az asszonyt engedtem le. Végül megszavaztuk, hogy nem rakjuk vissza a ládát az árokba, hanem inkább beraktuk a fal elülső sarkán kívűlről nyíló odúba, néhány tégla mögé. Mielőtt vki megkövez, hogy áthelyeztük a ládát: a rejtőt közben felhívtuk.

VP 2008.01.25 21:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.14
Déldunántúli ládázás/1B.
A Csónakázó-tó felől a zöld jelzésen indultam Bagola felé. Csodás, Budapesten ismeretlen csillagos éjszaka. Kezdett fagyni, végre nem volt sár. Fél kilenckor narancssárgán felkelt a Hold.
A romokat könnyen megtaláltam, de a láda megtalálásához a rejtőtől kellett segítséget kérnem. Köszönöm!
A nappali kirándulás, és a szálláshelyem elfoglalása után fejlámpás esti-éjszakai ládázás Nagykanizsán és környékén. Városi séta, Csónakázó-tó, szőlőhegyen át Bagolára és a "Hasszán pasa kincsé"-hez, majd a vasútállomás érintésével, átmászva a Principális-csatorna felett átívelő csövön vissza Kiskanizsára.
Újabb kétnapos dunántúli gyaloglás (tömegközlekedéssel és autóstoppal kiegészítve), most sátor nélkül (kiskanizsai szállással), így kisebb hátizsákkal. A két nap alatt a Dél-Zalai dombságban, Nagykanizsa körül, Belső-Somogyban és a legvégén - ajándékként - a Balaton mellett összesen 104 km-t gyalogoltam, és 17 ládát (a multiláda pontokkal együtt 37 pontot) kerestem meg.

Kincs&kincs 2007.11.26 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
GPS nélkül érkeztünk...Mivel rendes föld út a a piros jelzés, így nem parkoltunk le a Szent György pihenőnél, hanem tovább autóztunk a piros jelzésen mind addig, mig megnem láttuk a romlottvár út fa feliratú táblát. Attól egy kicsit visszább leparkoltunk és gyalogosan mentünk tovább. Az előző napok esőzése miatt nyakig jártunk a sárban..., de gyönyörű rendben tartott kertek mellett vitt az utunk tovább. Láttunk nagyon sok karácsonyfa ültetvényt... :-) Egy jó félórás séta után elérkeztünk az út végére, egy elágazáshoz, ahol szintén ki volt táblázva:romlottvár út. Útközben is éreztük, hogy valami nem stimmel..de most már teljesen biztosak voltunk ebben. Összetalálkoztunk egy ott lakó fiatal emberrel aki autóval közeledett felénk... megkérdeztük Tőle, hogy merre van a romlottvár?? Olyan furcsán beszélt és szedte össze a gondolatait,hogy elmondja hogyan is jutunk oda... majd egyszer csak azt mondta, hogy mindjárt megfordul... Ránéztem Kincsre és mondtam neki, hogy ez bolond :-)))
Kincs egy jót mosolygott, majd azt válaszolta: elfog vinni minket oda... az ilyen embereket kedvesnek hívjuk és nem bolondnak....abban a pillanatban be kellett látnom,hogy teljesen igaza van.. :-)) így aztán bepattantunk az autójába és ő pillanatok alatt elröpített minket a romlottvárhoz... Ami pont ott volt, ahol az autónkkal leparkoltunk... A kedves ember megkereste a földön a fáról leszedett és széttört romlottvár táblát,amit a rejtő is felrakott a "rejtek - romlottvár" című képében.Illusztrálta nekünk, hogy régebben ez hol volt és merre is mutatta az irányt. Elmondta,hogy nagyon vigyázzunk, ne menjünk le a pincébe, mert bármikor összedölhet már.Megköszöntük jóságát és nekünk már nem volt más hátra csak felszaladni a dombra és megkeresni a ládát. Borzasztóan elhanyagolt állapotban van. Viszont a rejtés nagyon ötletes!!!! :-)))) A romlottvár táblát leraktuk a füvesútra, most onnan mutatja az irányt...mindaddig, míg valaki onnan el nem teszi! :-))))

Erdélyi család 2007.11.17 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.81
Kanizsai séta után jöttünk ide ki, de csak a helyszínt sikerült megtalálni a ládát nem. A rejtő segített, amit ezúton is köszönünk.

csabi&csilla 2007.11.02 18:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Halotak napjai délutáni sétánk célja volt a Pasa kincsének megtalálása. Sikerült is a segítő csapatnak köszönhetően. Ők bátyám és 3 és féléves fia volt a kincskereső. Sajnos Csilla Barátném nem tudott segíteni a kincs megtalálásában:(
Köszönjük a túrát.

 
waneqr 2007.10.21 12:30 - Egyéb
Némi ládakarbantartás és értetlenkedés, hogy miért kell cukorka a ládába és miért kell kívülre tenni a belülről a zacskót...

HertlikMiska 2007.10.10 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.04
Amíg hitelesítették a gázmérőimet, jutott egy kis idő ládakeresésre. Kár, hogy nemsokára tönkre fog menni az épület.

Kívülröl........és belülről.
ez is kilátás.Ez is kincs.
geobubo 2007.10.08 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Egy kicsit én is Ford Harrisonnak éreztem magam - európai kiadásban - ahogy a kincset kerestem.

logo 
ndavid42 2007.09.29 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
[:82:] Mai 2.
Kanizsa 50 ttúra közben lett levadászva. Ekkor, már legalább 40km legyaloglása után nagyon fájtam, de azért felmásztam ide csakaztértis :).
(doboz kapott egy új zacsit, viszont a logbook is cserére szorulna)

Ati 2007.09.23 13:02 - Megtaláltam
Közös találat Zazyékkal.

Zazi és a Lányok 2007.09.23 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.68
Az utolsó elágazó elött pár méterrel visszafordultunk, mert azt hittük, hogy nincs feljárat. Ezért bekeveredtünk a házak közé, majd egy kis helyi segítséggel felülről közelítettük meg a helyszínt. Nemsokára befutott Ati is, ami nagy szerencse volt, mert eléggé bénázós kedvünkben voltunk. Ati segített rajtunk! Köszönjük!

Csapattagok:
Hanga (11 hónaposan), Viri és Zazy

Hanga szőlőbenMerre van az arra?
Bozót 
laca1 2007.09.16 18:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.60
MEGTALÁLTUK .

Csaba & családja 2007.08.29 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
ok

sirgalahad 2007.08.28 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.30
Különös hely Romlottvár
Kincs bújik a föld mélyén
Bár fala leomlott már
Töprenghetünk rejtélyén

Kincset ugyan nem, de a 200. ládikámat leltem meg itt (szép magyar szóval: az ugyanennyiedik versike is megihletődött)!

Livedli 2007.08.27 19:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.30
Kép címezsoltkoto 2007.08.07 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.53
Délutáni ládázgatás 3/1.
Vivi + Barni + Rebi + Juci + KOZ

ittott 2007.07.30 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Én is esős időben érkeztem, és ugyanúgy jártam, mint az előző kesser társam. Zártkerten, várárkon keresztűl, derékig érő vizes gazban, bőrig ázva találtam meg a ládát. A logbookba be sem írtam, csak a jelszót írtam le, mert úgy esett az eső. Visszafelé megkockáztattam, hogy nem arra megyek vissza, amerről jöttem. Bejött. Továbbiakban javaslom a magánterületek elkerülése érdekében, a szobor mögötti úton haladva a N 46 25,343 E 17 00,772 pontig, ahol balra kanyarodva, egy kis kaptatón felsétálva (nem várárok meredekségű) a Romlott-várba lehetünk. Ha nem esett volna az eső, még élvezetessebb is lehetett volna a környék, így csak a ládára futotta. Köszönöm a rejtést.

Emögött vezet az út 
Nikóca 2007.05.13 21:13 - Megtaláltam
Hmm, tiszta jó volt, de mivel a koordináták nem voltak teljesen pontosak, ezért először rossz helyen keresgéltünk, de Niki okos volt, és bepillantott a rejtekhez...:)

smschamp 2007.05.12 18:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Egyik legerdekesebb hely ahova eljutottam ladazasom soran.bar a koordinata lehetne pontosabb.nagyon tetszett. [wapon beküldött szöveg]

totik 2007.05.12 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
Tanítás előtti reggeli sétának szántam a GCCSTS-t, de mivel azt bőven a kitűzött idő előtt, mégis kényelmesen körbejártam, becserkésztem a pasa kéjlakát is. A hirtelen ötlet hátulütője az volt, hogy így nem volt nálam a leírás, ezért alaposan átnéztem a várárok mindkét oldalát, és a dombtetőn lévő szóba jöhető összes rejteket, mire végül csaknem reményt vesztve megtaláltam a dobozt.
Logoltam, de mivel nem volt nálam papír, egy a ládából kivett, (amúgy is kidobandó) koszos, penészedésnek indult névjegykártyára írtam fel a megtalálás idejét és a jelszót, amit zsebre raktam. Aztán körbesétáltam még a romokat, nézegettem a kutat, majd visszavonszoltam magam a kocsihoz.
A lényeg, hogy a reggeli melegben végrehajtott egészséges testmozgás alaposan megizzasztott, és a zsebembe rakott kártyán a feliratok teljesen szétáztak, elmaszatolódtak. A jelszóból a papíron összesen egy (talán E) betű maradt meg, a fejemben viszont semmi. Így ismét a rejtő segítségére szorultam (ezen a túrán összesen harmadszor). Köszönet érte, hogy angyali türelemmel most is kisegített!
Izgalmas felvezetés, rejtelmes környezet, teljes szívből nem támogatható láda rejtek. (Rombolásveszély!)
(Viki, Geri, Krisz') TZ

jgabor 2007.05.03 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Egy kicsit fura ez a hely! Jó pár percig kotorásztam teljesen rossz helyen, mire rájöttem hol keressem!

targonczas 2007.04.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Imádom ezeket a helyeket.

KJ & GM 2007.04.21 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Köszönjük a lehetőséget!

 
salty 2007.04.07 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.95
A láda teljesen beázott, szinte teljesen ki volt fosztva, mintha nem lenne gazdája! A környék nem nagyon tetszett...

csillla 2007.04.01 06:41 - Megtaláltam
Juhhéj, az első! Köszi kedves Mudman :-)

mudman 2007.04.01 06:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.95
Budapest-Bázakerettye rali közben. A remek söfőr, a kítűnő navigátor és a kedves lányok együttműködésének hála még ez is belefért. Olyan jól álltunk a feladatokkal, hogy még ezzel az apró kitérővel is kiváló eredményt értünk el. Igaz, utána a Mazdát órákig mostuk. :-)
Csilla, Era, Balázs, Mudman

Huligán a tetőnValahol ott lehet a kincs
Csilla első találataMóka a cél után
banyóka 2007.03.31 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.30
Akkor jártam a várnál utoljára, amikor elkezdték a régészek feltárni. Most nagyot csalódtam, hogy a jó 16 évvel ezelőtti állapotokhoz képest, sokkal romosabb, elhanyagoltabb minden.
Itt is egy kicsit problémás volt, számomra a téglákat pakolni és fél szemmel a bicikliket lesni (nagy volt a nyüzsgés a környéken)

james 2007.03.28 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.78
A webes rész tetszik, de a láda helye kupi.

Judit és James + Gyuri

Pöttyök 2007.03.18 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.26
Hát... Nem erre számítottunk egészen, de meglett. A környék viszont szép és csöndes...

Tekergő 2007.03.10 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Nem tetszett a hely. Gyors találat.

DunaX 2007.03.09 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.26
Meglett! - igaz, csak a második úton. Az első egy sárdagonyában végződött amit nem vállaltunk. A hely nem volt valami felemelő szakadő esőben. A rejtés megdolgoztatott minket egy kicsit ... jó pár téglát arrébb kellett pakolni mire meglett. A láda tartalma nedves volt, a logbook szétesve, részben elázva, - egy karbantartás ráférne! A virágzó mogyorófa gyönyörű a rejtekhez vezető úton!

Innen már nincs messze!Rom - halom
Zsu. 2007.02.17 16:25 - Megtaláltam
ld.Mikulás

Mikulás 2007.02.17 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.15
Zalai hétvége Zsuval, első nap, sokadik láda. Már Nagykanizsa felé közeledve kis kitérőt tettünk. A lejtő előtti réten parkoltunk. A láda rejtekét hamar beazonsítottuk ugyan, de nem volt kedvem minden követ megmozgatni, így Csuhást hívtam némi instrukcióért. A precíz leírásnak köszönhetően azonnal meglett a doboz. A hely inkább érdekes, mintsem szép, ennek ellenére örülök, hogy itt is megfordultam a játéknak köszönhetően. Kösz a rejtést!

Zsu + Mikulás

Csuhás 2007.01.20 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.04
Miklósfán voltam vendégségben így ez a ládika kihagyhatatlan volt. Persze megint a gyerkőcök remekeltek (Marci) A ládikát kb 2 méterrel áthelyeztük, hogy kikerüljön az omlásveszélyesnek látszó fal alól. Feltételezem hogy eredetileg se oda volt elrejtve. Megnéztük a kutat, a téglaraktárt, és a januárban virágzó mogyoróbokrokat. Hazafelé egy rakodó traktor elálta az utat így kerülni akartunk, de az igencsak vendégmarasztaló zalai sárban meghátráltam. Bár a gyerkőcök néhol tapssal jutalmazták amikor pörgő kerekekkel farral előre ment a Landi.

Marci Misi Ildi Csuhás Vándor

Várkút..... mélye
KincsvadászokTéglaraktár
A megtalálóA bejárat
Januárban !! 
Zerind HUN 2007.01.11 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.92
Reggel busszal jöttem Kaposvárról, gyalog barangoltam a városban, 3 ládát gyűjtöttem, aztán vonattal mentem haza.
No hát... szép hosszú séta vezet ide a belvárosból! Persze egy kis mozgás sosem árt, de jobb lett volna nem egy főút mellett...
Útközben megpihentem a Szent György Pihenő-nél, kellemes hely. Még Kanizsai sört is ittam itt! Mivel a sörösdoboz-gyűjteményembe mindenfélére szükség van, így ennek is sorra kellett kerülnie egyszer, hát hol máshol, mint Nagykanizsán! Persze igazából Kőbányán gyártják, az benne a legjobb :)) Egyébként a többi olcsó, 3%-os sörhöz képest ez egész jó, pedig ez is az. Nem gondoltam volna, hogy miközben kabát nélkül ettem a tűző napon TÉL KÖZEPÉN darazsak fognak zavarni!
Aztán indultam tovább a várhoz, ott a láda egyből meglett, kicsit ki is látszott a téglák alól. Viszont ami benne volt, az nem bűvölt el :S
Valaki valamikor nem zárta vissza rendesen, így kicsit nedves volt belül, és hiába volt a ládanapló kis zacskóban, még így is nyálkás lett a külseje. És lapjaira van széthullva, jó lenne kicserélni! Amúgy szerintem a láda vízhatlan lenne, ha jól lezárják, csak nehéz jól lezárni, valakinek nem is sikerült.
Meg valaki cigarettát is tett bele, hát azt megsemmisítettem, mert utálom. Bár mindegy volt, mert az is átázott :) Sőt, még ilyen cinikus szöveget is írt mellé, hogy ,,szívjátok egészséggel''...

Csalás, mert nem is itt gyártják! 
rotty 2006.12.30 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.51
Őrtilostól jöttünk busszal Kanizsára, és pattantunk le a Miklósfai megállónál. Zergihez hasonlóan nekünk is inkább a sokkaréjos barokk templom tetszett, mint a romlottvár. Tartottunk a keresés nehézségétől, de Hasszán halad a korral, és kincsének kékfedelű műanyagdobozát hamar észrevettük a téglák között. Nem oly rég olvastam, hogy mostanában vált egyértelművé, hogy a kanizsai Hasszán pasa, és Jakováli, akinek a minaretes dzsámija ma is látható Pécsett (GCJaha), egy és ugyanaz a személy.
A romoktól a piroson mentünk tovább a város felé, nem is reméltük, de sikerült a korábbi buszt elérnünk, így a kanizsai kínai éttermet most kihagytuk. Lehet hogy török éttermet is érdemes lenne keresni?

 
fhantom 2006.12.12 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Jó hely! :)

Rudi Team 2006.12.05 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Ha a kincset nem is, de a ládát sikerült megtalálnunk.
Éva, Marcsu, Feri, Rudi

pusztaip 2006.11.18 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.99
A keresés során részem volt egy kiadós földzuhanyban is. Brrrr... Ettől eltekintve remek kis hely volt ez.

kupec 2006.11.07 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.98
A leírást követve, a vártól 120 m-re sikerült leparkolni, innen simán fel lehet jutni. Egy darabig elbíbelődtem a téglák szétpakolgatásával, mire meglett a doboz. A később érkezők figyelmébe ajánlom Zergi fényképét, amely a dobozt rejtő üreget mutatja.
A történethez hozzátartozik, hogy először Bagola felől akartam érkezni, az autóstérkép aszfaltos utat jelez. Nos, az út Bagola után földútra váltott, aztán meredeken lejteni kezdett, ami még nem baj, de került bele két 40 cm mély traktornyom és némi oldaldőlés is. A közepén úgy határoztam, hogy visszatolatok, de minduntalan beleestem a traktornyomba és csak a 4x4-nek köszönhetően tudtam kimászni. Végül leevickéltem a domb aljára, ott találtam egy tenyérnyi placcot, ahol meg tudtam fordulni és vissza tudtam jutni Bagolára.

geobebi 2006.10.01 09:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Kitűnő pucolt, bontott téglalelőhely! A rejtő segítségét kellett kérnem, aki végül oda irányított, ahová nekem nem akaródzott bemászni. A láda pont olyan, mint az enyémek, csak éppen darabjaira hullott. Hiába, favédőszer és időjárásálló lakk használata ajánlott.

Téglalelőhely 
Zergi 2006.09.21 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.69
A templom nagyon jó állapotban van, a vár pedig sajnos nagyon rosszban!
Nekem is segített az átvágásban a szomszéd pincénél szüretre készülő Májer János, köszönöm neki! A képet küldöm.

CímerKerek-kerek
Szélte-hosszaPihenő
Segítőm Májer JánosVár-kút
ÁllapotokErrefelé
ChrisCarlos 2006.08.22 12:40 - Megtaláltam
339. [wapon beküldött szöveg]

Fűkocka 2006.07.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Köszönöm Jalsó papa éjféli segítségét!!

jalso 2006.07.14 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Nagykanizsáról teljesen érzésre (na, és a gps nyilát követve), a temető mellett sikerült kijutnom és végül (szeméttelepekhez vezető utakon át) kibukkannom a Szent György pihenőnél, 400 méterre a ládától. Tovább is mehettem volna kocsival, de itt leparkoltam, és gyalog vágtam neki az útnak. Mint utóbb kiderült, túl korán hagytam el a földutat, ezért "tökön-paszulyon" és egy metsződésen keresztül jutottam el a várrom környezetébe. Itt már csak az embermagasságú csalánerdőn kellett keresztültörnöm, hogy eljussak a romhoz. Sajnos túl nagy kiterjedésű ez a rom, és sok benne a tégla, ami alatt egy geoláda rejtőzhet. Ezért waneqr-tól kellett egy kis telefonos segítséget kérnem. Megkaptam, amiért köszönettel tartozom.

Nagyszerű, romantikus hely és a rejtés is tökéletes. Ja igen, Zsiráfnak tök igaza van a szúnyogokkal. Mellettük még az is emelte a pulzusomat, hogy egy-két tanyával arrébb permanens kutyaugatás kísérte keresgélésemet. Tartottam attól, hogy egyszer csak a rom körül is megjelenik egy véreb. Szerencsére waneqr segítsége előbb megjött.

Érdekes a környék, ahol a fenyőfa-, szőlő- és kukoricatermelést kombinálják egy táblán belül. Kinéztem magamnak és családomnak karácsonyra egy-két szép fenyőfát. Kinél kell leadnunk a rendelést?

Itt parkoltamA titkos kert
Erre kellett volna... 
Anita&Gabi 2006.07.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.34
A doboz teljesen széthullott, az egyik oldala szinte hiányzik, de az egészet nem sok minden tartja össze :-( A Szent György utcán mi végigmentünk, a dombtetőn van a Szent György Pihenő nevezetű, nagyon hangulatos hely. Autó is elfér, padok, kiépített bográcsozó és tűzrakóhely, egy nagyon nagy szölőprés és a névadó szobra. A piros jelzés is 20m-re van. Ebből az irányból csalóka a megközelítés, mert mi elsétáltunk a dombtetőre mutató tábla mellett :-) A tábla az öserdőbe mutat, de mellette fel lehet menni. Ekkora növényzetet még nem láttunk, majdnem embermagasságú a gaz, de jól járható ösvények vannak. A rejtek viszonylag könnyen meglett.

Zsiráf 2006.07.01 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.91
A kiszámolt lépéseknek csak a felét használtam fel. Volt a "vár" környékére két koordináta, egyik a fejlécben, másik a leírásban.
A hely nagyon elhanyagolt, de jó ösvény van. A doboz nem volt álcázva, raktam rá három téglát, de ha valaki megnézi, így is látszik a fél fedél. A doboz ki kéne cserélni, mert esik szét és rohad a sok esőtől...
És Hasszán pasának egészen egyedi szúnyog-tenyészete volt, kár, hogy itt hagyta... Kedvenc növénye meg a csalán lehetett...

guess.who 2006.06.30 19:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.64
II. Dunántúli mászóka 68.

A csónakázó tónál elvacakolgattunk sok időt, így már igencsak késő délután volt, mire erre a ládára sor került. Könnyed sétára számítottunk, ami a jelölt földutakon még be is jött - de a vége! Embermagas dzsungel a ciszterna és a vár környékén, nehezen járható ösvénykék itt-ott...
A ládaoldal nem említi, hogy a várfalat melyik irányból kell a rejtekhez megközelíteni, így az ösvényeken először kívülre, a várárok irányába sikerült odajutnunk. Itt aztán találtunk pár darab ronggyá ázott pornóújságot, nagyjából 1 m-re a megadott koordinátától. Mivel végignéztük a vár teljes falfelületét, és nem találtunk semmilyen rejtésre utaló nyomot, arra jutottunk, hogy talán az újságok tulajdonosa elvihette a ládát. Próbáltuk felhívni a rejtőt, de nem vette fel, így utolsó lehetőségként kerestünk valami ösvényt a fal másik oldalára. Persze ha a ciszternához elvergődtünk volna a gazban, akkor eleve megtaláltuk volna, hiszen pontosan odavisz a fal belső oldalához, és a fal alatti üregben levő ládához.
A doboz egyébként szétázva és eltöredezve hevert, csak úgy ledobva az üreg aljára, mindenféle álcázás nélkül. A tartalmának fele szét volt szóródva - tehát vagy valami mugli megtalálta, vagy az előző megtalálók nem foglalkoztak túl sokat a visszarejtésével...

Összességében: a rejtő más ládáinak gyerekbetegségei itt is megmutatkoztak. Remek alapötlet, jól kidolgozott ládaoldal, amit aztán erősen leront a megközelítés nehézsége, a rejtés. Persze az érthető, hogy februárban a környékbeli gazból semmi nem látszott, de azóta azért logoltak már néhányan, akik jelezték az állapotokat...

balumaci 2006.06.25 18:32 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

TLBalazs 2006.06.21 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
OK

lepke 2006.06.11 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.34
Kanizsai projekt 2/4.
Helybéli két kis srác elkísért és segített a kincskeresésben. Miután egyből ráhibáztak, hogy mi van a kezemben és mi járatban vagyok, gondoltam, megérdemlik, hogy beavassam őket a játékba.
Egyikük - Kisfarkas, állítólag regisztrál majd - találta meg a ládikót, lelt is benne neki való kincset egy textil mókus képében.
Büszkék voltak, hogy az ő falujukban is van "kincs". Ámde valljuk be, elég szerény ez a váracska, ha nem találkozom a gyerekekkel, már el is felejtettem volna. Azonban a weblap kitűnő.
(A láda törött, cserére szorul.)

freddy 2006.05.22 08:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.13
Dél-nyugat magyarországi magányos ládázgatás 630km 7/1
Tegnap este hirtelen felindulásból elhatároztam, hogy ma egy nagytakarítást végzek, kitisztítottam megint a nyugati részt. Már nem is emlékszem, mikor volt olyan nap, hogy 7 ládát tudtam levadászni egyszerre! Az idő gyönyörű volt, talán túl meleg is, kellemes helyekre látogattam ma el.

A reggeli vizes gazban gazoltam a ladahoz, jo vizes lettem :) Eleg kicsiny romok, de jo nagy a dzsungel legalabb korulotte. A ladahoz Pupu mester biztatasara masztam le, nem volt kellemes nyakig dzsuvasnak lenni mar a nap elejen - ilye ez a keser elet :) A pornoujsagok elaztak, ki kene cserelni oket :DDD

zsorzs 2006.05.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 4.10
Szúnyogok és omladozó, szerintem kissé balesetveszélyes rejtés. A történet volt a legérdekesebb.

keva 2006.05.04 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.79
Nem túl érdekes.

esztelneki 2006.04.26 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.61
Élvezetes nap Pupuval. Szép helyek, érdekes történetek, kisebb gyaloglások, kellemes kerékpározás és mellesleg 8 találat (Pupunak 9 mert befejezte a kisvasutakat és közben az 1200. ládája is meglett - gratulálok!).
Pupuhoz rövid kiegészítés. A pornót könnyedén megtaláltuk, a ládát csak segítséggel. Nem szeretem a nem természeti okokból (magas sziklafal, barlang stb.) - így kiszámítható - veszélyes rejtéseket (pl. omladékos fal alja). Barlangba szívesen bemászom .....

Pupu 2006.04.26 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.08
Dunántúli barangolás Esztelnekivel. Ma úri dolgom volt, nem kellett vezetnem, csak navigálni. A 9-ből több pont könnyű volt, egészen rövid gyaloglással, de volt a mai napban egy szép séta és egy 40 km-es biciklizés is.
Szellemes a mese, életet visz a semmi izgalmas romok közé. A ládát nem találtuk, de csak azért, mert idegesen kerestük a szúnyogok rohama és a közelgő zivatar miatt. Lászlóistván telefonon kisegített - köszönjük! - hamar megtaláltuk, belogoltunk, és spuri vissza a kocsihoz. Az utolsó métereken megáztunk, de nem nagyon.

Bionika 2006.04.16 18:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.51
Veszélyesnek találtam a rejtés helyét, folyamatosan féltettem a fiúkat, hogy őket is eltemeti a tégla! De amúgy jó volt!

laszloistvan 2006.04.16 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Kíváncsi voltam már a helyszínre, ahol a műszerem nélkülem járt...
A projekt erőssége a webanyag és a sztori, melyhez képest a helyszín kissé alulmúlja a várakozást. Persze a koncepció szerint ez egy kimondottan keresős ládika, így talán még belefér az is, hogy a kincsnek nincs igazi "helye", tényleg csak valahol a mérési pontosságon belüli komoly mennyiségű téglaomladék alatt van; kb. két órányi keresés után csak telefonos segítséggel, kb. méteres pontosságú szóbeli behatárolás után sikerült meglelni. Talán a megelőző visszarejtésekkel is nehezedett a feladat; én most igyekeztem egy apró fokkal megtalálhatóbban visszarejteni. Az amúgy igényes faládika sajnos nem vízhatlan, ráadásul egy elemét el is engedte a ragasztás, úgy ékeltük vissza. A polietilén zacskó biztos nem használ a mese varázsának, de az időtállóságnak igen; tettünk volna rá, ha van nálunk.
Kivételesen különleges viszont a templom, melynek mesébe-szövése is ügyes. Kellemes a szőlőhegyi séta, és nyugaton lemenő nap a keleti esőfüggönyön életem egyik legszebb szivárványát produkálta.
Történt még valami a láda megtalálása-visszarejtésekor, amit a helyszín és a történet szellemében kísértetiesnek is nevezhetünk. Előbb egy furcsa hang, ami fölött napirendre tértünk. Aztán megint, de ekkor már tűzijáték-szerűen aláhulló szikraesőt is láttunk. Aztán a következő percekben ez többször megismétlődött. Elég döbbenetes módon a várfaltól méterekre, ahol korábban kis híján még kerestünk is, és a velünk lévő kutya is szaladgálhatott volna, kidőlt villanyoszlopról a nedves fákra-bokrokra szakadt villanyvezeték szikrázott az esőben! DÉDÁSZ-t értesítettük, és információink szerint még este elhárították a hibát, úgyhogy remélhetőleg nem ér senkit később kellemetlen meglepetés.
Talán a pasa átka?...

MeSa 2006.04.08 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Kemény rejtek!
Mint sok más megtalálonak, nekünk is először az "újságok" lettek meg.
Aztán agyaltunk hol leht a kincs és nagy nehezen, de segítség nélkül!! meglett!!!

Nagyon jó volt!

Köszi: Sanyi+Kata+Rita+Peti+Gergő

Junior013 2006.03.19 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Megvagy láda!

Mit is írhatnánk? Tipikus waneqr láda: jó kis helyszín, szép ajándékok a ládában és amit a legjobban szeretek: a leírás, a történet maga.
Először mi is a pornómagazinokat, majd segítséggel a ládát találtuk meg, de a pasa kincse nem lett a minénk :(

Köszönjük a ládát.
(egyetlen megjegyzés: a láda elhelyezése kicsit izgalmas véleményünk szerint, de hogy miért, azt megtudja mindenki, aki megtalálja)
adri és junior

Mihul 2006.03.15 18:50 - Megtaláltam
Sötétkessing [wapon beküldött szöveg]

horlac 2006.03.15 18:49 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.93
Apró rejtői segítséggel, de sikerült. Először nem értettem magam, minek keresgélek egyáltalán itt a sötétben, lakóházakhoz viszonylag közel, egy halom öszefagyott tégla közt. Végül is tetszett, amikor már meglett.

lama 2006.03.15 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.77
Hát ez nehezen lett meg, végül waneqr segített: köszönjük! Keresztül-kasul kutattuk a várfalat, többször a rejtekhely környékét is átkutattuk, de nem végeztünk elég alapos munkát. A koordináták egyébként pontosak. A ládika helyétől néhány méterre "magazinkölcsönző" is található, ezt Papa gyorsan megtalálta. Az igényes leírás után a helyszín némileg csalódást keltett. [wapon beküldött szöveg]

A Rom(lott)vár előttEz még nem az!
Mindenki keresNa végre!
Hazaindulás előtt 
BiharyG 2006.03.15 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Nem rossz hely, de különösen a rejtés és a körítés teszi egyedivé. Elég sokáig kerestük, először csak egy környékbeli kamasz elrejtett újságjait találtuk meg, de végül segítség nélkül lett meg a láda, ami tényleg láda! Ahogy a következő logokat olvasom, sikerült rendesen visszarejteni :)

BiharyG + Zsuzsi

 
kispárna 2006.03.14 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Nagyon jó! Az ötlet, az állegenda, a tálalás, a rejtés. Miután elsőre nem találtuk, még az ajánlott lelépéssel is próbálkoztunk. A titok ismerőjével konzultálva kiderült, hogy az első ötlet volt a jó, csak a rejtek alkotóelemei (nem akarom lelőni a poént, ezért rejtélyeskedek) a hólétől összefagytak, és csak egy jókora bot segítségével sikerült a ládát (anyagában, küllemében is kincsesládára hajaz) kiszabadítani. A izgalmunkat fokozták a sötét, a huhogó baglyok és a közelben vonyító kutyák. Szóval teljes volt a kincskereső fíling.

kincses ládikaKincsvadász
waneqr 2006.03.13 22:00 - Egyéb
... és még néhány kép.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]