geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1286. Vár a Zengő lábánál (GCPEVA)

A várkert felől

A várkert felől

Várkert

Várkert

Egykori rejtek, már ne itt keresd!

Egykori rejtek, már ne itt keresd!

Várbejárat

Várbejárat

"Vártorony"

"Vártorony"

Várudvar

Várudvar

Romok

Romok

Az altemplom

Az altemplom

Városháza

Városháza

Templomok

Templomok
Szélesség N 46° 9,533'
Hosszúság E 18° 24,709'
Magasság: 235 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.10.02 15:00
Megjelenés időpontja: 2005.10.13 11:10
Utolsó lényeges változás: 2019.10.24 18:11
Utolsó változás: 2019.10.24 18:15
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ata, rotty
Ládagazda: rotty
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 300 m
Megtalálások száma: 1084 + 15 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.3 megtalálás hetenteA kis fekete láda (kb. 15x10x4 cm) a pécsváradi vár nyugati oldalán, a vár melletti park kisebbik hídja alatt vár rád!

A ládába TravelBug nem helyezhető.

A Baranyában található jelentősebb várakat, várromokat bemutató ládák sorát folytatva, ezzel a rejtéssel az egykori bencés apátságot körülölelő, pécsváradi vár felkeresésére invitálunk benneteket. Pécsvárad további látnivalóinak többsége a várhoz igen közel esik, így érdemes egyúttal ezeket is megnézni.

Megközelítés

A Pécstől 19 kilométerre fekvő Pécsváradot a 6-os főúton érhetjük el. Kiindulási pontnak a Zengő étterem előtti parkolót  N 46° 9,523' E 18° 25,144' 215 m [GCPEVA+parkoló] ajánljuk, innen a várhoz könnyű sétával juthatunk. Aki nagyon siet, a vár bejáratánál parkolhat, és innen a bástyamaradványt megkerülve juthat a várkertbe. A buszközlekedés is jó, a legtöbb Bonyhád-Pécs vonalon közlekedő busz betér Pécsváradra.

A városközpontból a városháza  N 46° 9,556' E 18° 25,073' 216 m [GCPEVA+városháza] előtti Szentháromság tér északnyugati csücskétől induló, kanyargós Tavasz utcán át jutunk a Vár utcába, a Kodolányi-ház  N 46° 9,562' E 18° 24,829' 243 m [GCPEVA+Kodolányi] sarkához. Az innen nyíló utcácska vezet a vár melletti, kis patakkal kettészelt, különösen mandulavirágzáskor hangulatos parkba, a várkertbe. A kis fekete láda (kb. 15x10x4 cm) a pécsváradi vár nyugati oldalán, a vár melletti park kisebbik hídja alatt vár rád. Kérünk, hogy a visszarejtésnél legyetek gondosak!

A vár északi oldalán találjuk a vár bejáratát  N 46° 9,610' E 18° 24,716' 258 m [GCPEVA+várbejárat].

A várban az egykori bencés apátság romjait, a vártörténeti kiállítást és a Géza fejedelem és István király idejéből fennmaradt kápolnát tekinthetjük meg. Szintén itt, a vár egykori kovácsműhelyében kapott helyet a fiatalon elhunyt, Pécsváradon élt és alkotott Kígyós Sándor szobrászművész kiállítása. A vár hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig tart nyitva, egészen október végéig, télen a nyitva tartás rövidül, ilyenkor a szomszédos szállodakapun keresztül lehet bemenni. Belépődíj: felnőtt 700 Ft, nyugdíjas/diák és 10 fő feletti csoportos jegy: 350 Ft, családi belépő 1500 Ft (szülők+gyerekek). 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. További információkat ezen a honlapon találunk.

A vár története

A vár helyén eredetileg Géza fejedelem udvarháza állt, majd az 1015-ben (az évszám vitatott), Szent István alapította bencés monostorral Pécsvárad a déli országrész állam- és egyházszervező központja lett. A monostor és a környező 40 falu népének vezetését, a déli és keleti országrészek megtérítését az első apátra, Asztrikra bízták, aki a koronát hozta Rómából Istvánnak. Utódja, Bonifác már a délvidék magyarságának lett keresztény hírvivője. A legendák szerint a pécsváradi apát vendégül látta a velencei Gellértet, aki erre utazott keresztül a Szentföld felé. A monostor kápolnájában Szent László oltárt emeltetett, és a monostorban talált menedéket Vak Béla is. Az apátság a hitélet, a térítés, az oktatás, és a betegek gyógyításán túl már igen korán, káptalani hiteleshelyként működött, vagyis birtokvásárlások, pereskedések jogi ügyeit is intézték. Erről 1250-től találunk adatokat, ezekben már Warad, vagyis "váracska" néven szerepel a település. 1316-ban, Károly Róbert az itt írt levelét már Pechwarad megnevezéssel keltezi.

A város fejlődésének a török uralom vetett véget. A mohácsi csatában az apátság banderiális csapata is részt vett. A csatát követően a monostor szerzeteseinek száma lecsökkent, majd az utolsó apát, Martinuzzi Fráter György, az ország kormányzója 1543-ban leromboltatta a teljes épületegyüttest, ahogy az országban valamennyi olyan várat, amely alkalmatlan volt egy ostrom kiállására. A bencések többé nem költöztek ide, de 1611-től ismét kiadták a pécsváradi apát címet. A nagybirtok ekkor hadicélokat szolgált.

A monostor romjaiban élte meg a hódoltság végét. A romokra alapozva, a várat 1729-re Zinzendorf Konrád, pécsváradi apát állíttatta helyre. Ekkor alakult ki a vár mai formája: az északnyugati épületrész, a szálloda földszintjének falai, és az egyetlen megmaradt torony.

Az apátság 1778-ban, Mária Terézia rendeletére közalapítványi uradalommá alakult. Innen igazgatták a közalapítványi nagybirtokokat, ide tartoztak a vasasi szénbányák is. Emiatt járt itt 1834-ben Széchenyi István, aki az al-dunai gőzhajózáshoz szükséges szénvagyonokat mérte fel.

1848-ig működött itt az úriszék, a földesúri törvényszék. A jobbágyfelszabadítást követően a városka elsődleges gazdasági forrása az erdőgazdálkodás lett, az erdészet központja a várban volt, egészen 1967-ig. Ekkor kezdődött a vár teljes régészeti feltárása, majd a felújítás befejeztével, 1988-ban, Szent István halálának 1050. évfordulóján ünnepélyesen megnyitott a várban kialakított szálloda és a kiállítás. Azóta a vár és az 1993-tól ismét városi rangot kapott település a környék meghatározó idegenforgalmi célpontjává vált.
A vár történetéről részletesebben a JPM Régészeti Osztályának honlapján olvashattok.

További látnivalók

A mediterrán fekvésű, Zengő lábánál elterülő, 4100 lakosú kisvárosban a váron kívül számos nevezetes műemléket találunk. A köztereket, és a várkertet a helyi alkotótábor művészeinek sok-sok szobra gazdagítja. A városban tett sétához a következő pontok felkeresését ajánljuk:

Szentháromság tér, városháza
 N 46° 9,556' E 18° 25,073' 216 m [GCPEVA+városháza]
A városka főtere, az egykori vásártér a Szentháromság szoborral, gesztenyefákkal. A városházát 1857-ben építette neogótikus stílusban az olasz származású, svájci Gianone Ágoston.

Kodolányi-ház
 N 46° 9,562' E 18° 24,829' 243 m [GCPEVA+Kodolányi]
1900-as évek elején, ezen a helyén álló házban élt
Kodolányi János
író. Pécsváradi éveiről a Süllyedő világ című önéletrajzi írásában olvashatunk, történelmi regényében innen indul útra Julianus barát.

Kossuth tér; Samu Géza Múzeum
 N 46° 9,748' E 18° 24,709' 277 m [GCPEVA+Samu]
A vártól északra találjuk az egykori főteret, a Mindenszentek templomával (temetőkápolna), és a Nagyboldogasszony-templommal. A barokk plébánia-templom 1767-re épült fel, amelyhez a Vár utca felől a Kálvária vezet. Nevezetes a templom rokokó oltára és szószéke, orgonája a híres pécsi Angster gyárban készült. A tér északnyugati sarkánál, az Iskola utca elején, az egykori iskolában van a Samu Géza szobrászművész alkotásait bemutató kiállítás, és az iskolatörténeti gyűjtemény (nyitva: hétfő kivételével minden nap 9-17 óráig, a gondnokot kell keresni a szomszédos házban).

Református templom
 N 46° 9,836' E 18° 24,604' 287 m [GCPEVA+Református templom]
Továbbhaladva az Iskola utcán, a város szélén az 1785-ben felépített református templomhoz jutunk, amely a mai formáját 1888-ban nyerte el.

Barokk könyvtárépület
 N 46° 9,401' E 18° 24,963' 215 m [GCPEVA+Könyvtár]
A Vár utca alján, az egykori Arany Ló Beszálló épületében a városi könyvtár, és Platthy György festőművész emlékkiállítása kapott helyet. Szintén az épületben találjuk a Nemes Endre festőművész és testvére Nemes-Nágel Lajos párizsi-genfi könyvkiadó pályáját bemutató kiállítást.

Pécsvárad további műemlékeiről a muemlekem.hu oldalon találsz információt, koordinátákat.

Érdemes a városba látogatni rendezvények idején: a hagyományos, augusztusi Szent István napokon kívül, október 18-hoz, Lukács napjához közeli hétvégén, minden páratlan évben a "Gesztenyeszüret a Zengő alján" fesztivál, páros évben pedig a Leányvásár forgataga várja borutcával, kirakodóvásárral, népzenei és más hagyományőrző programokkal az idelátogatókat. A programokról Pécsvárad honlapján található aktuális információ.

Forrás:
Baranya Megye kézikönyve (1997)
TKM füzetek, Pécsvárad
Pécsvárad vendégváró honlapja'
Állapot: kereshető

KRW értékelés (654 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.57 web: 4.66 átlag: 4.62

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


HannaAni 2021.11.27 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést!
Csaladi ladakereses:Hanna Ferko Zsuzsi Tamas Aniko [Geoládák v3.12.2]

SagiZsuzsiFeriTomi 2021.11.27 14:42 - Megtaláltam
megvan!!! [Geoládák v3.12.2]

tomposg 2021.11.13 07:20 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. Reggeli futás közben kerestem meg.
[g:hu+ 2.7.14]

tat 2021.11.07 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.10
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

beans 2021.11.07 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.95
Köszönjük a rejtést :)

kromo553 2021.10.27 09:28 - Megtaláltam
Megtaláltam a kislányommal a szobor park felfedezése közben.

KálmánCsalád 2021.10.25 14:45 - Megtaláltam
Köszöni a rejtést a Kálmán Család! [g:hu 1.6.7]

Szervin00 2021.10.24 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Ivellios 2021.10.23 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

violazsuzsinka 2021.09.26 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.31
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.A ládára nem volt nehéz rátalálni mert valaki szétdobálta a tartalmát a híd körül , de nem vitte el. szépen összeszedtem és logolás után vissza tettem a rejtekhelyre.
[g:hu+ 2.7.14]

leptoszom 2021.09.17 11:16 - Megtaláltam
Nem találtuk meg - Adriánnal. Lehet, elmosta az apadozó patak sodrása?
Kérem szépen elfogadni GPS log alapján. Köszönöm.

https://www.strava.com/activities/5989167714

[Jóváhagyta: rotty, 2021.09.28 22:32]

Viador 2021.09.11 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
köszönet a rejtésért !

Moncsiroli 2021.09.11 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Könnyen meglett ,köszönöm

Nut és Mac 2021.09.09 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

K.Dia 2021.09.05 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam!Köszönöm a rejtést!

Christoforo 2021.08.24 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

pistannn 2021.08.24 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

jupipi 2021.08.21 19:50 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

vazs 2021.08.21 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk. VAZS, Veronika, Rebeka [Geoládák v3.11.3]

Mini_Veve 2021.08.21 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Csabiq 2021.08.19 08:52 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Szép ez a vár és a település. Innen tovább a kőbánya és a Réka kunyhó.
Sajnos a múzeum mèg zárva volt. Nem tudtam megvárni, mert vártak a ládák.[Geoládák v3.11.3]

Imperator Csaba 2021.08.14 19:37 - Megtaláltam
+Van! Köszi :) [Geoládák v3.9.6]

pocok2013 2021.08.08 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

tomi-zsuzsi 2021.08.07 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27

Megtaláltuk a kincset!
Köszönjük szépen!
Az élet szép! [Geoládák v3.11.3] [Geoládák v3.11.3]

reko 2021.07.30 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

pocok5 2021.07.29 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

andika1 2021.07.26 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget. Andi és Józsika. Csodaszép a hely. A láda helye is! Minden rendben vele.
[g:hu+ 2.7.14]

gertaniko 2021.07.25 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

gertam 2021.07.25 15:30 - Megtaláltam
MEGTALÁLTUK!

** gertanikóval közös találat, KÖSZÖNJÜK a rejtést!

GEOCACHING, 2021.07. 25-30. Dél-Baranya

Júliusi kalandozások a Villányi borvidéken, és az Ormánságban.
6 nap 31(!) GEOLÁDA.

Persze a gasztronómia sem szorult háttérbe!
A BORKÓSTOLÓ(k)-ról nem is beszélve.

1. nap: Tamásitól Villányig (10 láda)

kosbor 2021.07.19 20:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

bagolyvera 2021.07.17 10:45 - Megtaláltam
Ignis9cel megtaláltuk, köszi!

Ignis9 2021.07.17 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.10
Baranyai 4 napos túra során bagolyverával megtaláltuk, köszönjük! :)

20210717_10391020210717_104249
Nilike 2021.07.10 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :)

IMG-d69f25b3151372322bb2d7ae463bb171-VIMG-c5e9141e9a49ea7d6836dc19cc89d3d6-V
IMG-7ddb23d37455de14d5234d5cb0fb361f-VIMG-99385c448dfb792035499ed6e8c7761b-V
IMG-4337c64a241097bdf88c9abd04e55948-V20210710_100452
2csutka 2021.07.04 09:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Luca, Csabi, Izu. [Geoládák v3.11.3]

Tonykopter 2021.06.12 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Felleltük! A rejtő segítségével a jelszó is meglett. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

Vidrák 2021.06.06 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

MicskuM 2021.05.29 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Mik ezek a kopjafa szerű szobrok? [Geoládák v3.10.5]

Hey-ho 2021.05.27 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Blasius McKay 2021.05.23 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

ZsAT 2021.05.22 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

rocketry233 2021.05.15 18:35 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.11]

Pales 2021.05.15 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Szinda 2021.05.08 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Mary Lou 2021.05.01 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltuk.
Pécsvárad - Zengő -Püspökszentlászló - Pécsvárad túra után a bazsarózsa nyomában.
Sajnos zárva volt.
Köszönjük!

kistimcsi1 2021.04.29 19:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon szép környék, örülünk, hogy láthattuk és ide vezetett bennünket a láda! [Geoládák v3.10.5]

Kisiphx 2021.04.29 19:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Zo-Lee 2021.04.25 18:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

ballasz 2021.04.11 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megvan. Rég jártam már itt. [Geoládák v3.10.1]

Mimi92 2021.04.05 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Köszi. Jó idő volt sokan pihentek a vár körül.

Wpanna 2021.04.05 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

erdei csiperke 2021.04.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

szaatt 2021.03.27 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

IstvánMagdolna 2021.03.21 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

RajnaiÓvári 2021.03.20 19:01 - Megtaláltam
Fantasztikus rejtés, megtaláltuk.

SzJFanni 2021.03.20 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Patti91 2021.03.15 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

hedcsal 2021.03.14 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
N/A

mitzi 2021.03.13 22:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A szoborpark is érdekes élmény volt. És most virágoznak a vár alatt a fák, nagyon szép! [Geoládák v3.9.6]

Bandicica 2021.03.13 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

nem fekete a láda:)
névnapi ajándék volt.

szuper ötlet a várpark bejárása
[Geoládák v3.9.6]

Bager 2021.03.13 09:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

doktorszpájder 2021.03.13 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Szabibi 2021.03.10 07:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Ezt a kis szoborparkot nem is láttam még. Köszönöm, hogy idevezettél.

IMG_20210310_074557 
hitamas 2021.03.04 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.47
A láda nem is olyan kicsi, meg nem is olyan fekete ... A vár viszont egészen várszerű. :)

feherzoltan79 2021.02.26 09:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

navigaator 2021.02.16 00:00 - Megtaláltam
-

Tőkésréce 2021.02.15 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Kujti 2020.12.06 14:02 - Megtaláltam
Köszönöm szépen!

Bettyke 2020.11.29 18:38 - Megtaláltam
Nagyon szuper keresés volt éjszaka. Gyönyörű a vár.

schramjanko1 2020.11.29 18:38 - Megtaláltam
Nagyon szép hely, Bettykével közösen találtuk. Köszi

B730EA0B-FFE3-437B-A603-747C428DD7CD 
Linda98 2020.11.21 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A láda kissé elázott, a logbook lapjaira esett szét. [Geoládák v3.7.6]

Riflex 2020.11.14 09:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.5.3]

Halász család 2020.11.08 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

derva01 2020.11.07 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kosziiiii :) [Geoládák v3.7.6]

Nabuhad 2020.10.29 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Csakoss 2020.10.26 09:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

A.Zsuzs 2020.10.25 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk - doboz nem fekete- köszi! [Geoládák v3.7.6]

Tisztisz és Csabi 2020.10.25 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

katiati7971 2020.10.24 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.23
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

dibolya 2020.10.24 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Maclura 2020.10.23 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Őszi bringatúra a Mecsekben. Itt ért véget.
Köszönet a rejtésért.

D.D.Anna 2020.10.05 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Gulyi :) 2020.10.05 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.7.1]

Zazi és a Lányok 2020.09.30 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, jöhet a következő csésze!

Részletek később...

Zazi és a Lányok [Geoládák v3.6.0]

7063EF9D-2AB2-447F-9F4A-F959858E4B1F5B27AEC1-38FF-416F-8D4B-9200453644C2
Endvora 2020.09.24 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Miután megtaláltuk, elolvastuk a vár történetét is, nagyon érdekes volt.

istvandsz 2020.09.23 08:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

krino30 2020.09.20 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Verácska0721 2020.09.20 09:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A doboz be van ázva, a füzetbe nem lehet írni, mert az is vizes! Szabó család [Geoládák v3.6.0]

tiktak 2020.09.17 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

alzol 2020.09.12 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pedit 2020.09.06 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.82
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

juhitomi 2020.09.01 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.3 ]

DodiJuci 2020.08.30 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Mirabelle 2020.08.29 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.86
Nagyon tetszett, visszajövünk. Köszönjük a rejtést.

Pirateway 2020.08.21 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Petya25 2020.08.21 10:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

anita988 2020.08.16 19:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.5.3]

kissss 2020.08.16 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Folytatva nyaralásunkat, Bajáról elindultunk Pécs felé. Útközben itt is lassítottunk. Köszi a rejtést!

pap.viola 2020.08.14 18:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

johnny_lazarovics 2020.08.14 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.28
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Nemes 2020.08.14 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.49
Gyönyörű környezet, köszönjük!

bgecco 2020.08.12 19:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

ottgyuri 2020.08.12 11:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Heni&Gábor 2020.08.10 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Délelőtt a pécsi állatkertben jártunk, majd (már esőben) felmentünk a TV-toronyba. Utána eljöttünk a pécsváradi várba, ahol ragyogó napsütés fogadott minket. Körbesétáltunk a várban, majd megkerestük a ládát. A jó leírásnak köszönhetően könnyen megtaláltuk.

muresz 2020.08.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.69
Megtaláltam.

Famágus 2020.08.05 12:14 - Megtaláltam
Klassz a hely, minden tetszett, Oldfoxxal köszönjük!

DSC05769DSC05771
DSC05772DSC05776
oldfox 2020.08.05 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

dabcsi 2020.08.05 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

kawalaja 2020.07.28 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

stikli08 2020.07.28 10:57 - Megtaláltam
Köszönöm rejtést! Ha már erre jártam megnéztem. [Geoládák v3.5.0]

m_andi 2020.07.27 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.98
Köszönjük!

Evita7878 2020.07.26 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

menace 2020.07.26 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

tassyg 2020.07.25 15:10 - Megtaláltam
Köszönjük!

rgergely 2020.07.25 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Megtaláltuk az osztályommal. Köszönjük a rejtést!

bakoscsaba 2020.07.24 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

Cicapapa51 2020.07.21 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Köszönöm a lehetőséget.
Szép a vár, szép a környezete.
A láda és logbook teljesen oké.
Cicapapa51

Abelito 2020.07.16 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam!

ArkAngyal75 2020.07.15 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

mura 2020.07.15 08:43 - Megtaláltam
Csak kívülről jártam körbe a várat, köszönet a rejtésért!

GLaszlo_gc 2020.07.12 21:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

csomorb 2020.07.09 10:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Nem Kavics 2020.07.08 11:33 - Megtaláltam
Megtaláluk, köszönjük a rejtést!
Wicky89 és Nem Kavics! [Geoládák v3.4.1]

wicky89 2020.07.08 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük :)
Nem Kavics& wicky89 [Geoládák v3.4.1]

W05-44 2020.07.05 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
A mai napon Pécsváradról indulva felkapaszkodtunk a Zengőre, hogy megnézzük az új kilátót.

szife 2020.07.05 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Béla 53 2020.07.04 08:41 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.7 teszt]

Brand Dia 2020.07.01 08:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

p.panka 2020.06.30 21:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

téglamaffia 2020.06.26 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Kakaóscsigabiga 2020.06.26 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

yepp 2020.06.25 17:32 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

sikeredos 2020.06.25 10:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a játékot! [Geoládák v3.4.1]

Robinson76 2020.06.24 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Minden rendben volt!

GergoKrisi 2020.06.14 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.88
Köszi a rejtest.

fris61 2020.06.11 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

szalbert 2020.06.06 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szinte üres, szemét van benne. [Geoládák v3.4.1]

Szemán 2020.06.01 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

anzsu7 2020.05.30 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.4.0]

kocsisjozsef74 2020.05.30 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.3.2]

BrPepe 2020.05.08 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Első ládánk

nb7100 2020.03.22 09:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dorka, Gréta [Geoládák v3.3.2]

mraich 2020.03.15 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :)

dev86xr 2020.02.16 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v3.3.2]

Szilvil 2020.02.16 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Petyóó 2020.01.25 11:29 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

lovasvadasz 2020.01.23 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Évi&Zoli 2020.01.05 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Pécsi hosszú hétvégénk 2. napját a túrázásnak szenteltük. Tartalmas, élményekben gazdag napot hagytunk magunk mögött. Igen, ez a mi világunk! Innen indult a mai túránk, a vár ládáját még begyűjtöttük. Bekukkantani már nem volt időnk. Köszönjük!

IMG_20200105_153233IMG_20200105_153419
IMG_20200105_154207IMG_20200105_154346
TuraBogyo 2020.01.02 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

utigabi60 2019.12.31 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

ÁnyosIngov 2019.12.30 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vto 2019.12.30 09:25 - Megtaláltam
Zengő-túra alkalmából itt jártunk. :)
~Bálint, Eszter és Tomi [g:hu 1.6.4]

chrys1 2019.12.13 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Fantasztikus volt a várban lévő romantik lakosztály, mindenkinek ajánljuk. [Geoládák v3.1.2]

R.Guszty 2019.11.24 09:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

kitkat0123 2019.11.24 09:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

Robogo 2019.11.24 09:55 - Megtaláltam
Pécsi ládázós hétvégén kerestük fel ezt a ládát kitkat0123, R.Guszty és LCSOKA társaságában.
Köszönöm a rejtést!

perol9 2019.10.27 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.67
Köszönjük, megvan. Jó rejtés.

viber_kép_2019-10-27_16-51-49 
Bilmark 2019.10.23 17:57 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!
A füzet elázott. Kitakarítottam és pótoltam új logbookkal. A régi nagyon rossz állapotban nálam maradt, egy tömbbé összeállt.

KataJani 2019.10.23 09:45 - Megtaláltam
Egy hetes Pécsi ládázás alatt. Szuper időnk lett. A láda még mindíg nedves. picit szárítottuk. A LOG füzet nagyon vizes. [g:hu 1.6.4]

szikizso 2019.10.12 19:48 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


Parmerozpazepan 2019.10.11 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Gyönyörű időben jártam ebben a gyönyörű kis városkában. Igazán kellemes, hangulatos helynek tűnik. Szépen rendberakott vár és hely.
A láda belseje nedves, a logfüzet elázott. Jelszó a dobozon.

danpan 2019.09.23 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

dalmatás_lány 2019.09.22 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk B.Balazs91-el, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

B.Balazs91 2019.09.22 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk dalmatás_lánnyal , köszönjük a rejtést! A láda teljesen be van ázva, pedig nem törött :/ [Geoládák v2.2.5]

Ferás 2019.09.15 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk . Köszönjük a lehetőséget. A láda tele volt vízzel. Kiöntöttük kicsit száradt aztán vissza zárva a helyére került. A füzetke elázott, cserére szorul. ???? [g:hu 1.6.4]

Fringilla és Kuglóf 2019.08.30 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zimanyek 2019.08.23 14:48 - Megtaláltam
Megvagy!

Lisianthus 2019.08.20 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

Leon11 2019.08.20 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

B o u n t y 2019.08.15 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönjük a rejtést!

Kyra 2019.08.15 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Először a várba mentünk be, csak utána kerestük meg a ládát. Igazából viszont a vár környéke sokkal szebb, mint belül, legalábbis szerintem. A láda kicsit be van ázva. Gyönyörű hely, köszönjük a rejtést.

suliadam 2019.08.04 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

lczandris 2019.08.04 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. A láda be van ázva, lóg füzet málik. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Inra 2019.08.03 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szilágyiék 2019.07.30 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Andi lányunk és Eszter unokánk jött velünk.
Eszti segíteni akart az utánunk jövőknek, át akarta tenni a túloldalra, mert szerinte ott könnyebb hozzáférni a dobozhoz :-)
(De persze ott hagytuk a helyén.)

A logbook nagyon rossz állapotban van, csupa sár. Az első lap rátapadva a jelszóra, ott olvashatatlan. Szerencsére a doboz alján laminált lapon jól olvasható a lényeg.
Nem volt nálam csere-füzet, így nem tudtam javítani. (Utólag már nem tudok karbantartást kérni, de azért ráférne.)

Azután megnéztük a várbeli kiállításokat, meg a kilátást, ettünk fagyit, tekertünk emlékérmet.

Köszönjük, hogy megmutattad.

Ráférne egy csereTárt kapuk előtt
Csodás érzés ott lenniMakett
TimiRobi 2019.07.29 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.Timi&Robi [g:hu 1.6.4]

hnorby73 2019.07.27 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Horváth család. [g:hu 1.6.4]

majeri 2019.07.25 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A ládát beazva találtuk. [g:hu 1.6.4]

eperke1211 2019.07.14 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget.
Sajnos a fűben hevert, beázott. kitöröltük, visszarejtettük a híd alá. Kellene egy új száraz logfüzet és vízhatlan doboz. [g:hu 1.6.3]

vlala67 2019.07.07 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Jaroy 2019.06.14 18:37 - Megtaláltam
Nem rossz kis búvó hely bar a füzet a dobozon kívűl volt a fűben .Regina11 vissza helyeztük a ládájába.

GRegina 2019.06.14 18:34 - Megtaláltam
A loogbook füzet magányosan feküdt a fűben a híd alatt, kissé saras lett. Visszahelyeztük. Köszi a rejtést! Innen tovább bicikli a Dombay-ra :)

Emerich63 2019.06.10 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Háromnapos Szálka-Óbánya-Kisújbánya-Mecseknádasd pünkösdi ládahétvége 20. találata.
A várat ezúttal belülről nem tekintettük meg, körbesétáltuk, a szoborpark különleges alkotásokat tartogat, gondozott terület.
A láda rendben a helyén van.

20190610_150247 
Csabetta 2019.05.26 17:12 - Megtaláltam
köszi
[g:hu 1.6.2y]

Bőrharisnya 2019.05.22 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszönjük a rejtést.

petheovacka 2019.05.05 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Óbányai Geoverseny alkalmából meglelve Szabinával. Kösszi a rejtést!

nbokan 2019.05.05 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Szemerkélő esőben adta magát a várlátogatás. Alaposan megnéztünk mindent, teáztunk, aroma és sószobáztunk. Ebédeltünk is, de az nem volt jó, viszont minden más tetszett, kösz a rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13-14
-15-16
-17-18
Iván19 2019.05.03 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszönöm a lehetőséget. Nagyon szép a vár és az alatta elterülő park is a sok szoborral. A park ápolt, kellemes sétára alkalmas.

P5039887P5039892
P5039893P5039889
P9034007P9034015
P9034022P9034034
P9034049 
csipet_csapat 2019.05.03 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Megtaláltuk Takival. Érdemes volt ide látogatni, sok a látnivaló. Új logbookba logolhattunk:). Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

IMG_5968IMG_5987
IMG_20190503_181057IMG_20190503_181327
IMG_20190503_181136IMG_20190503_181556
Rézangyal77 2019.05.03 16:27 - Megtaláltam
Köszi!

szikizso 2019.05.03 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a 528. láda. [g:hu 1.6.2y]

A hiányzó logbookot és tájékoztatót pótoltam.

20190503_10055020190503_100627
20190503_100716 
takacsimre 2019.05.03 01:25 - Megtaláltam
Csipet_csapattal, nagyon jó társaságban, de: NÉLKÜLED!!!

Korigumi 2019.05.01 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Tekergő 2019.04.27 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
ok

20190427_11121020190427_111157
20190427_111540 
abai.alexandra 2019.04.11 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Aleph & Rita 2019.03.27 11:15 - Megtaláltam
Gcrock-tól sétáltunk át ide. Körbesétáltuk a várat, a pavilonnál jót reggeliztünk.
Köszönjük a lehetőséget!

eckerg 2019.03.17 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

attbuda 2019.03.16 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

Pirog&Kata 2019.03.10 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

Nyeta101 2019.03.03 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :)
Kinga&Nyeta101 [Geoládák v2.2.5]

Ádám001 2019.02.27 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

stevenph 2019.02.18 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

zalajaro 2019.02.17 11:59 - Megtaláltam
Aki keres, az talál! :)

revlev 2019.02.16 15:40 - Megtaláltam
Ötletes rejtés, nagyon szép helyen. Köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v2.2.5]

Göde 2019.02.08 09:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.SIKERÜLT [g:hu 1.6.0]
Emellett is elautóztam néhányszor, hitegetve magam, hogy "legközelebb megállok". Köszönöm.

Zsutila 2019.01.02 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

hofipapa67 2018.11.17 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

gabor03 2018.11.17 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2018.11.17 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

MRT Co. 2018.11.17 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Elek73 2018.11.17 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

TanEra 2018.11.03 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Köszönöm a rejtést!

Olimeme 2018.11.03 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Köszi a rejtést!

Phuxi 2018.11.03 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Szép volt a vár, tetszett a rejtés, köszönöm az élményt!

kuni78 2018.11.01 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Kun család. [g:hu 1.6.0]

Szőkekapitány 2018.10.28 13:18 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

BokorCsalád 2018.10.21 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést!

Lee52001 2018.10.08 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.59
köszi

RékaésAdrián 2018.09.30 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

BT_pro 2018.09.13 06:59 - Megtaláltam
Megvan ,köszönöm a játékot!

DGKPB 2018.09.11 18:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

bajor14 2018.09.10 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! [Geoládák v2.2.4]

rotty 2018.09.02 21:30 - Egyéb
Ritáék jóvoltából a láda ismét kereshető!

Kutatócsapat 2018.08.29 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.48
Szép környezet! A vár csodás!

RTeam 2018.08.29 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.48
Megtaláltuk! Köszi!

szabold1977 2018.08.24 20:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.4]

RoliHun 2018.07.30 12:58 - Megtaláltam
TFTC [Geoládák v2.2.4]

nagygeo 2018.07.21 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Kíra, Gyöngyi, Zoli [Geoládák v2.2.4]

Aerokura 2018.07.03 15:53 - Megtaláltam
Bala dash, Malanore!

Nem árt a környéket átnézni, ha a híd alatt nincs. [Geoládák v2.2.4]

fodor8peter 2018.07.02 16:00 - Megtaláltam
Nívós idegenvezetést kaptunk a várban a finom ebéd után. Láda nincs, csak felirat.

raydex 2018.07.01 15:00 - Megtaláltam
:)

S-A 2018.06.25 09:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Nekem is virtuális formában lett meg a kis ragasztott cimke.

gvelllaci 2018.06.24 16:28 - Megtaláltam
A ládát nem találtuk, a jelszó virtuálisan olvasható.
Zénó Dia Laci [Geoládák v2.2.4]

Dinzol 2018.06.10 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést !

smafu 2018.06.07 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Egy kellemes nyaralás keretében a Kelet-Mecsekben pihentünk, Zengővárkonyi szállással.
A mai nap GCDomt, GCPVP és GCPEVA ládákat kerestük fel.
A várban vacsoráztunk, majd utána elsétáltunk a ládához. Dobozt nem találtam, csak egy virtuális jelszót. Szuper a leírás, nagyon informatív.

BuBiPuma 2018.05.27 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
A sajátos módszer a szárazon tartásra beválni látszik :)

SzeitzG 2018.05.21 09:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.3]

dodi88 2018.05.04 21:49 - Megtaláltam
Meglett, koszi!

g-tabe 2018.05.01 16:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!
Valaki sajátos módot talált a láda szárazon tartására! :-)

ládabetét 
Gyulafree 2018.04.28 17:40 - Megtaláltam
köszönjük

Mókus Család 2018.04.28 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Ide még visszatérünk :)

tarnaydora83 2018.04.15 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

sasto 2018.04.15 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Köszönjük!
Szalamandra lányok.

mucsi42 2018.04.07 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

BLUEway💙2016! 2018.04.07 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Jó magas dombon épült szép kis vár. :) THX.

VizsiGabi 2018.04.05 07:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

DaZoBaViKr 2018.04.01 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.77
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.

Atesy83 2018.03.31 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Móni&Krisztián 2018.03.30 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
Megtaláltuk, köszönjük!

Miklos88 2018.03.30 14:32 - Megtaláltam
Megleltük, köszi! :)

H.B. 2018.03.24 09:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszi a rejtést! :)

melinya 2018.02.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

petrogap 2018.02.04 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Első keresés, nagy élmény a családnak. Megtaláltuk!

received_1817641111600596 
sambenedek 2018.01.28 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
OK

kincs92 2018.01.06 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Kincső és Csabi

Balear 2018.01.06 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Nagyon régi listás vár :)

Köszönöm a rejtést.

Csabi

Áron csapata 2017.12.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Megtaláltuk a ládát, köszönjük.

VINAX 2017.11.26 14:25 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★

[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

segoy 2017.11.05 16:15 - Megtaláltam
!

kompaktor 2017.10.07 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
A mai Forrástúra vége felé közeledve még ez a találat belefért. Csak az alternatív jelszót kerestem (és találtam) meg. A tetszetős kinézetű vár mellett a láda környezete is tetszett.

hajnalmadár 2017.10.07 15:25 - Megtaláltam
A cédulát a jelszóval megtaláltuk, de siettünk, ezért nem kutattuk tovább a ládát.

Köszi!

Vándor-ló 2017.10.07 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.26
Köszönjük. Ládát nem találtunk, csak egy cédulát a híd alatt, amin egy jelszónak tűnő dolog volt. Mint kiderült, valóban ez a jelszó.

Vincenzo65 2017.10.07 13:44 - Megtaláltam
Ládamentesen. Szerencsére a pótot megleltem.

sagabi 2017.10.07 10:31 - Megtaláltam
Forrástúra

vamosz66 2017.10.04 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.93
Megtaláltuk, gyönyörű őszi időben. Zsolt

20171004_15261520171004_152650
20171004_162640 
Strombus 2017.10.01 00:00 - Egyéb
Nincs meg a láda. :-( Immár július óta. :-(

rita85gto 2017.09.30 11:06 - Megtaláltam
A rejtő segítségével logolva - ezúton köszönöm!

5 évvel ezelőtt már jártam itt, tetszett a vár is, még őrzöm is a régi belépőt 2012-ből, így a mostani alkalom csak egy gyors megállós, munzee és ládakeresős alkalom volt.

AntalAttila 2017.09.10 11:17 - Megtaláltam
Ezt is megtalálta a szegedi Antal család! Attila, Kitti, Réka, Levi. Köszönjük szépen a rejtést! Ládát nem leltük, csak a jelszót! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mikszi 2017.09.08 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
A vár melletti park kisebbik hídja alatt sajnos hiába kerestük a ládát. A hídon baloldalt a tabletem hever.

[Jóváhagyta: rotty, 2017.09.21 17:47]

WP_20170908_17_26_49_Pro 
copfocska 2017.09.05 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Jelszo megvan, làda nincs :(

Zsotyka 2017.08.30 09:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Zsozso94 2017.08.30 08:00 - Megtaláltam
meglett pótjelszóval, köszi!

Spangarázs 2017.08.23 14:30 - Megtaláltam
Nyaralásból hazafelé...
A láda nincs meg! Pótjelszóval beküldve.
Köszi a rejtést!

aasgier 2017.08.19 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Csureszh 2017.08.17 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Ládát mi sem találtunk, csak jelszót.

kectam 2017.08.11 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Egy fantasztikusan élvezetes tárlatvezetést kaptunk a "vár"-ban, amiről kiderült, hogy sosem volt vár. Úgy elment az a fél óra, hogy észre sem vettük. A parkolóból a láda felé tartva még örültem is, hogy nincs itt senki, amikor az utolsó métereken balról egy kazal gyerek szaladt ki a rétre. A láda helyét nem akarván felfedni csak egy gyors körülnézésre volt időm, a ládát nem láttam, de találtam egy pótjelszót.
Köszönöm a rejtést.

DSC06620DSC06629
DSC06646DSC06649
DSC06650 
Egyiptom 2017.08.09 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Ládát nem találtunk, csak jelszót a hídnál.
Köszönjük.

mecsek 027mecsek 028
mecsek 030mecsek 031
mecsek 032mecsek 033
mecsek 034 
rianas 2017.08.08 18:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kulg76 2017.07.26 15:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.11
Egy pici séta a vár parkolójából és már ott is vagy ahol lenned kell. Mindent átvizsgáltunk de a ládát sajnos nem találtuk. A "pót" jelszót viszont megtaláltuk, mugli veszély miatt óvatosan keresgéltünk, "mecsek caching" 6/7. Köszönjük a rejtést.

Merida901 2017.07.21 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
A ládát sajnos nem találtam meg, pedig jól átnéztem a híd alját. Szerintem egy "pót" jelszót találtam meg. Pécsváradra mindenesetre szeretnék még egy teljes napra visszajönni, több ládát megkeresni a közelben s megnézni a várat és a látnivalókat.

WP_20170721_13_34_23_ProWP_20170721_13_34_34_Pro
WP_20170721_13_34_38_Pro 
Angyalfiak 2017.07.20 13:37 - Megtaláltam
Rátaláltunk, köszi a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nmárti 2017.07.16 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Újratöltve 2017ben:) Most kicsit jobban körülnéztem a településen. Ez pedig a 2009-es logom, amikor is ez volt az első önálló találatom GPS nélkül :) Megvan!Igaz lecsúsztam a domboldalon a vizes fűben, de megérte!Nagyon szép a környezet és a parkban lévő szobrok is tetszettek!Köszönöm!

20092009
20172017
20172017
2017 
Zsizsi60 2017.07.15 14:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

Hepur 2017.07.07 17:10 - Megtaláltam
ok

tmanjunior 2017.07.07 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.09
Köszi a rejtést!

fercsipeter 2017.05.28 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tamas.baksa.hu 2017.05.28 13:09 - Megtaláltam
A gyereknapi forgatag miatt a lebuktató logolást nem kockáztattuk. Köszi az észrevétlenül levadászható 'pótjelszót'!

Fairy 2017.05.13 12:55 - Megtaláltam
:-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

carSfamily 2017.05.01 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

braunfrici 2017.04.30 09:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Útban hazafelé,huszonegyedik találat.

EmesESE 2017.04.29 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Karika76 2017.04.29 09:15 - Megtaláltam
ok

azimee 2017.04.29 09:15 - Megtaláltam
Mecsek 50 TT közben közös találat Locustával és Karikával.
Köszi!

Locusta 2017.04.29 09:15 - Megtaláltam
Mecsek50TT közben erre bóklászva Karikával, és azimeevel, köszönjük!

becko 2017.04.22 11:30 - Megtaláltam
3 napos K-Mecseki geotúra.
1. nap Ladománytól a Zengő csúcsáig 17 találattal.
Itt mintha nem változott volna semmi tizegynéhány évvel ezelőtti látogatásom óta.

Zozó és Edus 2017.04.21 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Meg van az újabb ládánk.Köszönjük a rejtést!

Zsoland 2017.04.21 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük.

Feri0705 2017.04.16 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2017.04.14 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Köszi szépen a lehetőséget.

P_20170414_132842P_20170414_133445
gyildarefo 2017.03.21 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Kerékpározás a Mecsekben: 37 km/670m szint Pécsvárad - Kisújbánya - Hosszúhetény

imageimage
imageimage
image 
tabletta 2017.03.16 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2017.03.12 15:15 - Megtaláltam
Pécsre menet.

foxfoxfox 2017.03.04 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszönöm a rejtést!

20170304_14385420170304_145509
Liberty 2017.02.28 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
20/8. Mecsek környéki elő tavaszi láda zsongás.

Nagyon szép a vár és a környéke, a patakkal és a hidakkal. A láda könnyen meglett, ügyes rejtés, de a szemben levő dombon pihenő kertészek kíváncsi tekintete miatt egy kicsit várnom kellett. Közben fotóztam a várat és a parkot. Köszönet a rejtésért.

Pécsvárad címere
Törpe 2017.02.27 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Köszönjük a rejtést!
Törpe

Szabó família 2017.02.27 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Balázs1984 2017.01.31 00:00 - Megtaláltam
Köszi! :-)

kutyaapu 2016.12.30 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kisdecso 2016.12.30 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]
Bejgli-túra közben.

Umbia 2016.12.26 18:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

matfer 2016.12.10 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Ötletes rejtés, érdekesek a környéken a fafaragványok, szimpatikus láda.

nefermiw 2016.12.10 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltam! :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

sipkap 2016.12.10 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

gyfmate 2016.11.19 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

gyorfiatti 2016.11.05 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

Moszy 2016.11.01 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

lucannuss/Debreceni Nyuszik 2016.11.01 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

nagyp46 2016.11.01 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Sparks 2016.10.31 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

ocReaper 2016.10.29 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! ;)

Zsuzsanna966 2016.10.14 20:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Dockie 2016.10.14 20:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

MSE& 2016.09.28 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Roberto Kesser 2016.09.17 09:22 - Megtaláltam
Falban a tátongó likat üresen találtam, de a pótjelszó az helyén volt!
Igaz, pont a jelszó nehezen olvasható, de kikövetkeztethető..
Köszönöm a rejtést!

cosinus0 2016.08.13 17:10 - Megtaláltam
Ennél a ládánál jó sok időt eltöltöttünk, a ládát sokáig kerestük, de nem találtuk, csak egy jó nagy üres lyukat a várfalban. No sebaj, van pótjelszó, irány oda. Hát ennek a kiolvasása is feladta a leckét, mert minden nagyon jól olvashatóan látszott, kivéve a jelszó. Végül a fényképezőgép segített, lefényképeztük, kinagyítottuk. Mind a ládát, és a pótjelszót is tanácsos lenne újra rejteni. Köszi, hogy ide invitáltál, bár a várat már sokszor láttam, most kifejezetten a ládáért jöttünk ide.

zferke 2016.08.07 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Kellemes séta közbeni találat. Sajnos a ládát nem találtuk, így az alternatív jelszóhordozót kerestük meg. Köszönet a játékért, szép környék!

zem 2016.08.07 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Jó társaságban, szép helyen, láda nélkül ugyan, de jelszóval gazdagon tértünk haza. Köszönöm a rejtést!

moTT 2016.08.01 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vtamas010 2016.07.31 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.70
Köszi, jó hely, de sajnos a láda nincs a helyén, csak a pót jelszó van meg.

balazsz@ 2016.07.25 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

cachekereso 2016.07.18 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Köszönöm a játékot.

doridori13 2016.06.22 20:33 - Megtaláltam
Sokat kerestük, a rejtekhely szinte kiált egy ládáért, de sajnos nem találtuk meg. Pedig belevilágítottunk a lyukba, beletapogattam ameddig beleértem, de sajnos semmi. Azóta már látom, hogy másoknak is csak pótjelszóval lett lett meg, de az g:hu alkalmazásom rendetlenkedik, nem szokása betölteni a logokat. :( A pótjelszó megkeresése sem sikerült, ugyanis a mobilalkalmazás ami iránytűként szolgált nem volt hajlandó betölteni a pad koordinátáit, úgyhogy véletlenszerűen nézegettünk padokat, hátha... Bizonyítékként feltöltök pár képet, kérem a találat elfogadását ezek alapján. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: rotty, 2016.07.02 07:23]

Kilátás a rejtektőlKilátás a másik irányba
Kilátás félúton a domboldalrólpótjelszó keresgélése közben
kaldigeza 2016.06.22 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Sajnos csak a pót-jelszó... Köszönöm a rejtést!

Irisz14 2016.06.18 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.62
Megtaláltuk!
Sajnos a ládát nem találtuk meg, a pótjelszó megvan.
Köszönjük a rejtést.

denho 2016.06.18 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.43
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

leve2002 2016.06.04 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.52
Pótjelszós találat. Nincs meg a láda :(

Kata&Sanyi 2016.05.07 14:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Pót jelszóval de meglett! Köszi a rejtést!

Hát innen eltűntVárfal részlet
Lent a szoborpark 
zlosonci 2016.04.30 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Geocsücsök 2016.03.20 23:59 - Megtaláltam
Geobambusszal, Geonyuszival és Geoqueen-el közös találat! :)

Geonyuszi 2016.03.20 23:59 - Megtaláltam
Közös találat Geocsücsökkel, GeoQueennel és Geobambusszal. :)

Kisvakondka 2016.03.20 16:30 - Megtaláltam
Kirándulás alkalmával begyűjtve. A dobozban nincs logbook, és más tárgy sem, de legalább maga a doboz sértetlen. Köszi a rejtést. Gyönyörű így tavasszal a környezet!

Geobambusz 2016.03.20 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

LouChe 2016.03.19 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Véletlenül kavarodtunk ma erre, egy kellemeset sétáltunk a virágzó mandulafák között. Köszönjük!

2016-03-19 15.24.442016-03-19 15.50.23
2016-03-19 15.52.31 
pappcsalád 2016.03.13 14:35 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kresz 2016.03.13 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

A láda megvan ugyan, de teljesen üres, még logbook sincs benne... [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

nmaria 2016.02.28 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

Radián 2016.02.21 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Sajnos minket is a szomorú látvány fogadott. Láda alja és teteje külön-külön méterekre egymástól és a várfartól a rejtek közelében. Aljra ragasztott jelszón kívül egy hűtőmágneses üres zacsi éktelenkedett mellette persze logbook sehol. Így üresen visszahelyeztük a helyére egyéb lehetőség híján.
Köszönjük a rejtést!

Pepinka 2016.02.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Láda a helyén van. A logbook és toll nincs benne, ajándék is csak 1-2. Mi tettünk bele azért :-) Jó rejtés tetszett a gyerkőcöknek!

12642971_933435026734015_8896906740048076447_n 
lypapp 2016.01.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
Megtaláltuk, köszönjük!

A ládát valószínűleg fosztgatták, mert logbook nem volt benne, és ajándékok is alig, ráadásul rejtetlenül, messziről látszóan találtuk a helyén.

taksonyizoltan 2015.12.30 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Köszönjük, megtaláltuk!

turoczy 2015.11.29 00:00 - Megtaláltam
Szomorúan jelentjük: a láthatóan "vadiúj" ládát mi is kifosztva, szétdobálva találtuk meg (még jó, hogy a jelszó bele van ragasztva). Az az érzésem, hogy a helyi gyerekek heccből vagy a kis füzet, a toll és a pár apró ajándék kedvéért feljönnek ide és elviszik, amit találnak. :(

Harcimoha 2015.11.17 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.97
Szép időben, szép kilátás, jó rejtés!

laca42 2015.11.14 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
A láda fel van újítva, logfüzet, toll van benne.
Köszönet a kessernek, aki megtette :)
Nem semmi eljutni a ládáig, de megéri, innen még szebb, mint a várfalról..
Köszi a rejtést, Skóciai Szent Margit emléktúra végén.

moli_gyuri 2015.10.02 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Remek kis rejtés így túra után, vacsi előtt.
A csapat három napig a Mecseket járja, a szállás meg pont itt.
Klassz a várárok és környéke a szobrokkal, díszítéssel.
Köszi a rejtést: CIlu&Gyurkoo
Mazsom

Klifi 2015.08.23 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Láda megvan de kifosztva. Logbook nincs. Vár utcai óvoda levele van csak benne. Zéboy "megtaláltam" cédulája 50m re a múzeum kapunál a földön.
Azt vissza raktam.

"kicsit" beteg.

Klifi [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kata&Dani 2015.08.23 11:45 - Megtaláltam
A láda megvan, de üres, csak a jelszó van benne egy matricán. Amúgy a vár nagyon szép kívül-belül.

JAck:66: 2015.08.22 11:56 - Megtaláltam
Ez is megvan, mégsincs este. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

jetijak 2015.08.21 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

sonka1998 2015.08.19 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.49
Megtaláltuk, a láda megközelítése kicsit nehéz volt, és felújításra is szorul, a doboz megrepedt, a logbook hiányzik. Ennek ellenére kellemes ládavadászat volt, köszönjük a rejtést!

kundi 2015.08.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.76
A láda ki volt véve a rejtekről, de szerencsére nem volt messzire elvíve. visszatelepítettem, de nincs sok minden benne.
Kundi

mamli 2015.08.10 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.26
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Jelezni szeretnénk hogy a ládában nem találtunk logbookot.

Thannii 2015.08.09 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

rozsabogar 2015.08.08 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megvan

Kóborló 2015.07.31 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.04
Megtaláltuk.

A láda helyéről kifordítva, szétszórva.
Sajnos a lenti házakból tökéletes kilátás nyílik a keresgélő, és ott matató kesserekre.
Nem lenne jobb valami kevésbé rikítóan kereshető rejtek?

Köszönjük a rejtést, és a lehetőséget hogy itt lehettünk.

Helga + Kóborló.

bébézsézsé 2015.07.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.08
Köszönjük a rejtést!

felfedezők 2015.07.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Megtaláltuk, köszönjük! :)

pockok 2015.07.12 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.54
Kellemes délelőttöt töltöttünk el a várban és környékén!

Minden rendben volt, köszönjük a rejtést!

Zéboy 2015.07.11 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.79
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.07.11 10:08 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

zsupisti 2015.07.10 11:42 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

presbazsi 2015.07.04 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget!

butanbandi 2015.07.04 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. Logbook nincs a ládában, pótlásra szorul.

 
Ulmi. 2015.07.04 19:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bazsogeleba 2015.06.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.56
Köszönjük, megtaláltuk.

réder család hetény 2015.06.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.00
Szép a környezet, kissé meg kellett küzdeni mire a várfalig felértünk mert strandolni indultunk papucsban ami nem erre a terepre való.

sashee 2015.06.05 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszi a rejtést!

Mars3696 2015.05.25 10:40 - Egyéb
:) Mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet!

MoMaszter 2015.05.25 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.62
Tényleg szép hely, érdemes körülnézni!

Megj.: ahogy én láttam, Mars3696, neked a vár éttermében felszolgált sült csülök tetszett leginkább, amit a német vendégek legnagyobb elképedésére együltő helyedben elfogyasztottál... :D

Mars3696 2015.05.25 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.68
Kicsit feltöltöttük a ládikát: tettünk bele logfüzetet és egy-két apróságot a pulyáknak... :)

A vár szép, a portásnéni kedves, minden tetszett!

Köszi a rejtést!

carmin 2015.05.24 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.39
Csak a jelszó van a ládában, teljesen üres. Köszönjük a rejtést.

Kövi Dinka 2015.05.03 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A láda sajnos teljesen üres volt. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Attil@ & Réka 2015.04.27 11:00 - Megtaláltam
A ládát a bal oldalon kerestük először ahogy a leírásban szerepelt, de nem találtuk.
Arra gondoltunk hogy elvitték a ládát, de még mielőtt feladtuk volna a keresést, megnéztem a jobb oldali üreget és kifosztva találtuk meg a dobozt.
A bal oldali üregbe rejtettük vissza.
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

vorlac 2015.04.04 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
A vár és a kiállítás tetszett és a várban lévő étteremben is kellemes ebédet fogyasztottunk el :).
Sajnos a láda nem volt a megjelölt helyen. A kép alapján kérem a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: rotty, 2015.04.05 01:16]

Köszi! A képet levettem, hogy ne árulkodjon :).

EMZA 2015.04.03 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Kedves Rejtő! Most nemcsak kifosztották a ládát, szerintünk el is tűnt... :-( A bodzabokron még nincsenek levelek, a rejtek adja magát, biztos, hogy jó helyen jártunk, de ládának nyomát sem találtuk, könyékig sem... Lefotóztuk igazolásképp a rejteket, csak első körben nem akartunk feltenni a honlapra, hogy ne rontsuk el a játékot - ha kéri a kedves Rejtő, mailben elküldjük. Álljon itt két fénykép a gyönyörű várról annak igazolására, hogy tényleg itt jártunk, kérjük szépen ezek alapján elfogadni találatként. Köszönjük a lehetőséget, nagyon tetszett!

[Jóváhagyta: rotty, 2015.04.04 08:02]

pozsi1 2015.03.21 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.41
Köszönjük a rejtést!
Pozsi

kernancsi 2015.03.07 00:00 - Megtaláltam
A láda ki van fosztva.

HRita 2014.12.29 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

BouLache 2014.12.20 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.22
A láda rejtés nélkül volt a várfalban, könnyen észrevehető. a környezet tetszett. Köszi a lehetőséget!

bapa 2014.11.09 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GeoGirl 2014.10.25 14:15 - Megtaláltam
A ládát sajnos kifosztották. Visszatettük az üregbe, de a tartalmát pótolni kell.

GeoDoki89 2014.10.25 14:15 - Megtaláltam
Jó rejtés lett volna, de szegény ládát félredobva találtuk meg. Teljesen üresen! Úgy látszik, valakit mégis csak zavart az ott léte! A ládát vissza tettük a helyére. Pótolni nem tudtuk a belsőségeket, nem volt nálunk logbook.

ituj 2014.10.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Megtaláltuk Köszi
U.i.: A ládába semmi nincs, se leírás, se toll semmi!!!!!!!

Moha69 2014.10.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.11
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk. :)

Csóka család 2014.10.04 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Köszönjük a rejtést! Nagyon ötletes volt a rejtekhely.

vitibi 2014.09.17 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

eazs 2014.09.12 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Nagyon szép hely, köszönjük a lehetőséget!

eTiGeR 2014.09.07 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Bélyegző avatás 10/7. :)
A láda vandalizmus áldozata lett; a tartalmát szétdobálva találtuk a rejtek körül. :( Összeszedtük amit tudtunk. Sajnos a logbook eltűnt, így bélyegezni nem tudtam; de maga a doboz legalább megvan, na meg a jelszó matrica is. A vár környékén sokan szedtek mandulát; ebből természetesen mi sem maradhattunk ki. :) A terep talán kicsit több 1.5-nél. Köszi a lehetőséget.

Így volt
picuresnagyur 2014.08.31 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
köszi, túrnak és fúrnak :) ha elkészül, biztosan szebb lesz az udvar is :)

 
viberci 2014.08.30 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Daveee 2014.08.30 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Jó móka volt. :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tzapa 2014.08.24 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

cicababa 2014.08.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Megtaláltuk :)

Domos 2014.08.21 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sztyopa13 a páratlan páros 2014.08.21 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

kutyi 2014.08.13 14:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Családi nyaralás Kárászon, 6. nap.
A tegnapi sikondai punnyadás után, újra ládázgatás: "kultúr-ládák" a Mecsek körül címmel.
Ezeket a helyeket az esős napra terveztük, de az eső csak ijesztgetett bennünket egész héten...most is majd negyven fokban keresgéltünk.

Egy szerzetes beszélt egy keveset a várkápolnáról, aztán fagyiztunk egyet a szálló büféjében. Az udvaron komoly építkezés folyik. A várkert fa-szobrai legalább olyan elvontak mint a benti kőből faragottak...

Köszi a rejtést! A mecseknádasdi kápolna és a tojásmúzeum után határozottan gyerekjáték volt :-)

Kutyiék

soosi 2014.08.12 13:49 - Megtaláltam
megtaláltam

Gabriello 2014.08.08 18:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2014.08.08 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.97
A láda messziről látszott, most kicsit jobban visszarejtettem, így legalább keresni kell .-) Köszi a rejtést!

Fair Trade 2014.08.07 13:15 - Megtaláltam
Köszi! :-)

 
lacc 2014.07.23 17:20 - Megtaláltam
2 Ildi + 2 Laci

h725 2014.07.10 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Nagyon hangulatos, szép hely. A rejtés is jó, és egyértelmű. Köszönjük a lehetőséget.

Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

Meglett a kincsValahol ott fent kellett keresni
Egy darabon vonattal mentünkfeltekintve
Fára is másztunk..Virágos vároldal
És egy kisebb várat is elfoglaltunk 
penzesabel 2014.07.09 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.00
A kiskőrösi reformátusok gyerekhetének alkalmával volt szerencsénk megkeresni. :)

vViktor 2014.06.27 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

kami1 2014.06.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.68
Köszönöm a rejtést!

 
geri83 2014.06.09 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Papi13 2014.06.08 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.01
ok

challenger 2014.06.06 21:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

b.monika 2014.05.31 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Köszi! :) szép kis hely! :) nekem nagyon tetszett! :)

geocat&geodog❤ 2014.05.24 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.10
Köszi a rejtést!

Gyombi 2014.05.14 10:41 - Megtaláltam
Köszi [wapon beküldött szöveg]

N.Zs. 2014.05.11 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
A ládát rendbe tettem. Logbook, toll néhány ajándék került bele. A jelszót lehet, hogy elírtam.... A dobozba beragasztott papír a helyes. A várba is bementünk. Szuper volt! Egy nagyon kedves néni mesélt érdekességeket. Köszönjük a lehetőséget.
Ora et labora (lat. 'Imádkozzál és dolgozzál')

a legrégebbieredeti
dolgoznak rajtaa nyers valóság
Bencések jelmondata
valaha ilyen volt
ilyen lett
még meg tudom csinálni... 
Robi(gyalogtúrák) 2014.05.03 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszi a rejtést! :)

 
GSdriver 2014.05.02 13:00 - Megtaláltam
A láda még mindig üres, csak a jelszóhordozó fóliázott cetli volt benne. Alkalomadtán ráférne egy kis karbantartás. :(

Menytyinty 2014.05.02 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltam, köszönöm.

matya&zotya 2014.05.02 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
A láda üres, csak egy jelszó van benne. Logbook nincs...
Egy találattal több...

Dr.Lada 2014.05.01 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
A vártól indítottuk körtúránkat, így megnéztük belülről a várat, majd kívülről is megkerültük, így a láda is útba esett. A ládába nem volt logbook, de szerencsére a doboz tetejébe bele volt írva a jelszó.:-) A vár alatti faszobrok elég érdekesek, bár jó páron jókat kacagtunk, mikor a 2 összefonódott fadarabnál azt a címet adtuk a szobornak, a piócák nemi élete.:D

Piócák nemi élete:D 
soos.balazs 2014.03.29 14:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Hulope 2014.03.25 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
A bodzabokrot kivágták, de a csonk látszik. Továbbra is csak a jelszó van benne.
Köszönjük!

felfedező01 2014.03.23 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.62
Megtaláltuk! Sajnos a láda teljesen üres, csak a jelszó van benne. Sürgősen pótolni kellene! Köszi a rejtést!

Üres láda 
tirtusz 2014.02.09 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

bazsoka 2014.01.12 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
A várba sajnos nem tudtunk bemenni, előzetes bejelentkezés szükséges. A rejtés egy kicsit "érdekessé vált", a láda meg szegényes (képek).

A "bodzabokor"A "logbook"
A láda 
Tamota 2014.01.02 16:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Sötétben és kitartóan kerestük a sűrűn gomolygó ködben! De meglett!:)))2 nap múlvavisszamentünk az immár ködmentes várat belülről is megnézni! Az Idegenvezető Bácsi korrekt módon, készségesen bemutatta nekünk a várat!Ha lehetőségetek van mindenképpen nézzetek Ti is be!
S.és J.

velates 2014.01.02 16:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

garaboncia 2013.12.30 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.20
Óévbúcsúztató Zengő túra alkalmából.

mucsucsula 2013.12.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.89
pontos leírás alapján gyors találat :)
a dobozban csak a játékszabály és két papírfecni volt, se logbook, se toll, se ajándékok, se semmi... legalább a jelszó rajta volt a dobozon :)

zsuuu 2013.12.22 00:00 - Megtaláltam
Foglaljukelmagunkatvalamivelamigagyerekszulinapzik seta Pepevel 3.
TFTC

kekenj 2013.12.03 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.29
Kösz a rejtést.

aceespepee 2013.11.16 00:00 - Megtaláltam
megtaláltam :)

Mfer84 2013.10.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Nagyon tetszett a vár és az egész környék. Köszönjük a rejtést!

btk666 2013.10.25 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Farkasszem 2013.10.23 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Köszönjük a rejtést! :)

szandra817 2013.10.23 00:00 - Megtaláltam
Sokáig kerestük ez volt az első

bani 2013.10.20 17:00 - Megtaláltam
47. megtalálásunk. Pécsváradi Lányvárás alkalmából! Köszönjük a rejtést! :)

Kozák 2013.10.19 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.87
Megtaláltuk Leány vásár alkalmából. Logbook nincs a ládában.
A várfal elég meredek párás időben csúszhat.Köszönet a rejtőnek.

 
Balage88 2013.10.12 18:23 - Megtaláltam
.

housefly 2013.10.06 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

nistvan 2013.09.24 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
A ládában nem sok értékes ajándékot találtunk. A közelben helyi gyerekek diót szedtek. Állításuk szerint ők nem vittek el belőle semmit.

shitateya.lak 2013.09.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.48
Várnézés után felmásztunk a falhoz. Jó meredek! Köszi

eltájoló 2013.09.21 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszi.

donbosco 2013.09.06 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltuk, köszi. Egy új logbook ugyancsak elkelne a ládában.

Tamás&Angi 2013.08.22 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Az István Király Hotelban van a szállásunk, vacsora utáni sétaként kerestük meg a ládát. Köszönjük a rejtést.

hiking23 2013.08.18 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget !

Noni&Bruno 2013.08.17 18:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

BubaGC 2013.08.16 20:45 - Megtaláltam
:-)

plecs 2013.08.16 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Az éjszakába nyúló pécsváradi ládázós kör eredménye...

hacsate 2013.08.16 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

szjuvi 2013.08.16 09:35 - Megtaláltam
Mai napon a legfőbb célunk a Zengő megmászása volt. Mivel az autót Pécsváradon tettük le, így egyértelmű volt, hogy ezzel a ládával indítunk. Gyorsan meg is lett, és folytathattuk utunkat.

Köszönjük.

Zengő682 2013.08.14 19:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Hazafelé menetben "megmászattam" a gyerekekkel. Örültek az esti sétának.

meduza 2013.08.13 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Galocza26 2013.08.11 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Délvidéki nyaralásunkból hazafelé, 3. találatunk. A várban nagy volt a sürgés-forgás, belecseppentünk a pécsváradi várnapok forgatagába. Szerencsére a láda környékét ez nem érintette, rajtunk kívül a várfalak alatt senki sem járt. A ládában hagytunk logbook-ot. Köszönjük a rejtést!

tim76 2013.07.31 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltaláltuk!Köszi a rejtést! Jó savanyú s vadringló!:-) Szép a kilŕtás és jó a rejtekhely! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCPEVA_20130731132429.jpg 
scele 2013.07.30 13:33 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

zsalaber 2013.07.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Megnéztük a várat és csak utána kerestük fel a ládát. Köszönjük.

ReniPeti 2013.07.24 20:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
A rövidebb utat választottuk, így csak 2x jártuk körbe a várat :D Köszi a rejtést!

 
G&C 2013.07.18 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.62
Nagy a meleg, a kapolnaban viszont jo huvos volt.
Ide is GC jovoltabol kerultunk el.
G&C

Hatosfogat 2013.07.17 12:05 - Megtaláltam
Pecsvaradi setank elso allomasa.
Koszonjuk a rejtest, bar a doboz szinte ures.
Most lassuk a varat belulrol is.

Rsp 2013.07.12 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Minitúra közben.

 
Lilah&Lackó 2013.07.04 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Pécsről hazafelé tartva ide is ellátogattunk. Nagyon szeretjük a vártúrákat, így kézenfekvő volt a megtekintése.
Sikerült ott bemennünk, ahol az ételt szállítják be, így mi már nagyban fényképeztünk, mikor a múzeumőr asszony megszólított minket. Készségesen mesélt az idelátogató turistákról és nem utolsó sorban a várról és annak történetéről. Ő általa már nemcsak kövek voltak az itt látottak, hanem a történelem darabjai. Legérdekesebbnek azt tartottuk, mikor mesélte, hogy maga az apát rombolta le a vár később épült részeit. A "kis büszkeségben", az 1000 éves kápolnában jó érzés sétálni, hűsítő volt a nagy melegben.
A vár körbelátogatása után a ládát is megkerestük. Jó meredek hegyoldal, én papucsban, szoknyában másztam fel, szerencsére nem csúszott.
A láda nagyon szegényes, logbook sincs benne, én papírfecnire logoltam és tettem is bele még egyet. Nem sokáig lesz elég, kb. 3 megtalálóig még.

 
Fuxly 2013.06.30 18:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

GCPEVA_20130630183432.jpgGCPEVA_20130630183442.jpg
jpal 2013.06.16 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Villányból hazafelé menet kerestük meg ezt a rejtést. Kb. 45 évvel ezelőtt még egy turistaház működött a várban, és akkor néhány éjszakát itt töltöttünk szüleimmel, hogy bejárjuk a környéket. Jó volt nosztalgiázni egy kicsit.
Sajnos én is elfelejtettem naplófüzetet hozni, aki teheti, pótolja.
Köszönjük a rejtést.

Ezt látja a ládaErrefelé keresd
Szemben a templomKati a bejáratnál
vereda 2013.06.15 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Megtaláltuk.

Ferkókoma 2013.05.28 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Mászós. Köszönjük!

Hz 2013.05.20 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.28
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

A helyszínen 
prodg 2013.05.18 12:50 - Megtaláltam
Köszi. Log,képek folyamatban. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

GCPEVA_20130518125022.jpg 
Goldenbay 2013.05.18 12:50 - Megtaláltam
Geopünkösd 6/13
Gyors találat, aztán irány a Mecsek legmagasabb pontja.

Pogánypeti 2013.05.01 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Minden tiszteletem a fűnyíró emberé, aki azon a meredek oldalon ilyen szépen le tudta vágni a füvet... én alig bírtam oda felmászni... :D
Ekkora szép nagy ládába igazán beleférhetne egy Logbook... :)

A Vármúzeum bejárataA Ny-i várfal
A várfal résében pihenő ládaEzt látod a ládától... :)
JEff 2013.04.30 17:05 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

É&G 2013.04.27 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Toll sajnos nem volt nálunk :( [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2013.04.25 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Köszönet a rejtésért!

zeus 2013.04.21 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
jó volt, köszönjük!

popperpeti 2013.04.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Nagyon tetszett, köszönjük a rejtést!

sereva 2013.04.17 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Zsé papa 2013.04.06 00:00 - Megtaláltam
Köszi! A láda igen üres,legalább egy kis füzet kellene bele!

ésKata 2013.03.17 15:00 - Megtaláltam
Hosszú havas hétvégén jártunk erre (is).

Zergi 2013.03.17 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.31
Fogtam!
A láda kongott az ürességtől, midőn sikerült csúszás nélkül felkapaszkodnom, persze bakancsban:)

Baby-m 2013.03.03 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

laszloze 2013.02.17 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.02
Tűzkerék túrával egybevetve kerestem meg ezt a ládát
sajnálatosan tapasztaltam, hogy valakik kifosztották, de mivel a ládát visszarakták (üresen) és a láda aljába is bele volt ragasztva a jelszó, így tudok logolni. A logbook cafatjai a rejtekhely körül voltak, amit találtam, és érdemesnek találtam rá,visszaraktam a ládába, így a logbook fedőlapja is meglett,amin a jelszó még egyszer szerepel

Tanácsolom a rejtőnek,hogy költöztesse el,egy másik rejtekhelyre, esetlegesen a jelen rejtekhely másik oldalába, a várudvar felőli részbe

Peterqwertz 2013.01.05 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. 2012 [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

eleem 2012.12.29 14:59 - Megtaláltam
megtaláltam a 2012 es Geoszilveszter közben

reprocesszor 2012.12.29 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Geoszilveszter közben.
Köszi!

Terdik Család 2012.12.29 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Az évzáró dél-dunántúli összejövetelre jöttünk a várba, ami mint megtudtuk nem is vár, csak megerősített apátság. A ládát elázott állapotban találtuk, nagyon csodálkoztunk, hogy egy ilyen rejtekben mitől lehet nem kevés jég a dobozban. Az okát később Fairytől megtudtuk. A jeget kidobtuk a dobozt szárazra törültük, kapott egy új logbookot és ismertetőt. A teljesen elázott néhány kitépett füzetlapot elhoztuk. A bodza bokrot kivágták, most csak néhány új hajtása van.
Köszönjük a rejtést

 
Apexsek 2012.12.29 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
A mai napot a Pécs és környékén lakó barátokkal töltöttem.
Volt itt minden:
-sok jó barát
-teljesítménytúra
-ládázás
-finom ebéd
-múzeum látogatás

Csupa jó dolog.
Ez kell egy év megfelelő zárásához!

JuJó 2012.11.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
ok

hubidubi 2012.11.18 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.89
Megtaláltuk a srácokkal.

CSS Team 2012.11.17 12:55 - Megtaláltam
Megvan!

bumba 2012.10.22 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Ok.

kópé1993 2012.10.22 10:27 - Megtaláltam
Megvan köszi! Pécsről hazafelé útba ejtettük! A ládához való eljutás a várfal mellett kicsit veszélyes!

Kadorca 2012.10.22 00:00 - Egyéb
Nincs logbook a ládában, csupán néhány kitépett jegyzetlap. Ha valaki arra jár legközelebb, esetleg pótolja.

Tej 2012.10.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Nagyon szép a kilátás és szép rejtés! Köszönjük szépen!
Melinda Panna Szabolcs

Révai család 2012.10.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
MEGTALÁLTUK Esztikével és Lacikával a lányvásár "szünetében".
Többször voltunk a várkertben, de a falhoz még nem másztunk fel. Csodás a kilátás!

Szorgoslábak 2012.10.21 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Szép őszi időben ládázni indultunk! Ez volt a mai nap első találata! Ezután végignéztük a fafaragásokat és nekivágtunk utunknak! Köszönjük a lehetőséget!!

Nagy Ádi 2012.10.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.33 súly: 2.11
Köszönöm a rejtést.

push_key 2012.10.14 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.34
Köszönjük a rejtést.

HGabcsi 2012.10.06 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést és a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

KZoolee 2012.10.06 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést és a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Chiliszószok.hu Csapata 2012.10.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
A rejteket megtaláltuk de az üreg üres volt. Időpontban az utánam loggoló viszont megtalálta. Nem értem:(( Viszont nagyon szuper fényképeket készítettem a környékről.:)) Kérjük a rejtőt a fotók alapján fogadja el a rejtést. Köszönjük.

[Jóváhagyta: rotty, 2012.10.06 18:04]

Szejbi 2012.09.24 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Köszi a rejtést!

griffs 2012.09.09 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
TOUR másnapján, hazafelé jövet. Szép hely, a többi griffel remélem vissza tudok még térni ide.

Gábor75 2012.09.08 19:38 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Pimpi69 2012.09.08 19:38 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

brokev7 2012.09.08 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

bshadow 2012.08.20 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Mariann és Báz [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

maajan 2012.08.20 00:00 - Megtaláltam
Megvan! Szuper rejtés. köszi!

R-Gyu 2012.08.19 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Körtúra Pécsváradról indulva Gcpeva, Gcrock, Gcrkv, Gccssz, Gcpszl, Gcmkap, Gczeng, Gcdto, Pécsvárad útvonalon.

bodza73 2012.08.18 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
A vár és környéke szép, már 3x jövök ide. A rejtés ügyes. Köszönjük.

P.B_László 2012.08.17 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.23
Köszönöm a szép helyet hová hoztatok . A rejtés szuper , ötletes , és mindezt a várkert hangulata csak fokozza . Tele most érő finomnál finomabb szilvafákkal , ha ott jártok ezt se hagyjátok ki . De a vár , és a város is csodás hangulatot áraszt , ezeket is érdemes megnézni .
Köszönöm , P.B_László !

Oxica 2012.08.16 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Megtaláltuk! Előtte körülnéztünk a várban is, ahol a múzeumőr, egy kedves bácsi, sokat mesélt a vár történetéről, majd mikor észrevette nálam a GC-s papírt, útbaigazított a láda felé. :)

fa-peti 2012.08.16 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Pécsvárad-Zengő-Mecseknádasd kirándulásunk első állomása. Messziről látszott már a vár, ami nagyon megtetszett. A ládához keményen fel kellett mászni, de a rejtés klassz. Sajnos bemenni nem volt időnk, de remélem, hogy visszajutok még ide egyszer. Nagyon tetszett a környék, köszönöm. Fotók hamarosan.

Pécsváradi templomPécsváradi vár
Mediterrán hangulatVár a nyárban :)
Kilátás a ZengőreVár és templom
Kis híd 
JulesDark 2012.08.16 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.11
Szép kilátás :D

Zsuzsa&István 2012.08.05 16:50 - Megtaláltam
A láda eltűnt, kérjük a fotók alapján elfogadni. A hely jelentősége megérdemli a mielőbbi pótlást.

[Jóváhagyta: rotty, 2012.08.10 16:31]

Köszi !

parkany9 2012.07.28 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Hát a ládát nem találtunk viszont köszi hogy elhoztál ide.
Elvileg a koordináták szerint itt kellet volna legyen, de nem találtuk.
Megnéztük jobra balra + 30 M-t is. nem lett meg. :-(

[Jóváhagyta: rotty, 2012.07.30 06:50]

Jancsy 2012.07.22 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

FoJo 2012.07.22 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Köszönjük a rejtést!

Reggel 2012.07.21 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Pécsre menet útba ejtettük.

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

justin75 2012.07.17 11:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Gerda, Helga, Lina, Liza, Charlie, Justin

StiviG 2012.07.16 14:00 - Megtaláltam
Köszönöm :-)

Ancs 2012.07.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Mecsextrém előtt felkerestük a ládát, de sajnos hétfő lévén a várat zárva találtuk.
Majd egyszer...
A dobozhoz jó kis kaptató vezet. :)
Köszi

valti 2012.07.15 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Ok:-)! [wapon beküldött szöveg]

gyikok 2012.07.14 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
A bodzát kivágták, de a rejtés adja magát. Szép a környék.

szulez 2012.07.08 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Pécsről hazafelé spontán találat.
Így előzőleg nem néztük át a logokat és meglepődtünk, hogy már nincs meg a leírásban szereplő bodzabokor és nincs a ládában logfüzet.
A láda siralmas cserekincs készletét feltöltöttük.
A kilátás pazar!
Zoli, Helga, Barnabás, Mártika, Bíbor

gabesz99 2012.06.27 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. :) [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2012.06.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megvan

mihoj 2012.06.23 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Szeretjük a várakat, ezt sem hagyhattuk ki. Minap néztük az "...és még másfélmillió lépés Magyarországon" kelet-mecseki filmjében, az akkori vár állapotát. A rejtés jól sikerült, csodás a panoráma déli irányba.
Köszönjük a rejtést!

 
Gyeta 2012.06.23 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.76
Gyönyörű templom és vár, uralják a környéket.
A vétel elég gyenge volt, így a műszer helyett az agyunkat kellett használni. A falat semmiképpen sem akartuk megbontani, de, mint kiderült, nem is volt rá szükség.

 
Nagymancs es Kismancs 2012.06.15 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Pécsi nyaralásunk első ládája. A vár nagyon szép, érdekes hely. A dobozban nincs logbook, jobbhíján egy papírlapot tettünk bele. Aki arra jár készüljön kisfüzettel. :-)

szandal 2012.05.28 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk! bodzabokor kivágva....

molka 2012.05.27 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Egyszer már nagyon alaposan bejártuk a várat, így most csak a ládáért jöttem. Nem találtam logbookot!? Köszi!

 
Szokhee 2012.05.26 18:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi ;) [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Viba 2012.05.26 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Pünkösdi túra alatt.

Marzipan 2012.05.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.26
Bár a gps jó helyre vitt minket a bodzabokros leírás mégis megzavart,, d emeglett :D

mala 2012.05.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.20
Verseny után levezetésként. A várban éppen egy esküvőre készülődtek, így csak kívülről jártuk körbe. A leírás korrekt, könnyű találat a nehéz terep ellenére is.

 
Kis-Molnár 2012.05.06 11:20 - Megtaláltam
Szép volt. Köszönjük.

Gubirobi 2012.04.28 16:33 - Megtaláltam
Pécsre menet közben meg szerettünk volna keresni pár környékbeli ládát is. Ez is közte volt.:)
A vár annyira nem mozgatott meg minket, nem is mentünk be. Egy kis megálló a nagy melegben jól esett és közben a láda gyorsan meg is lett.
Sajnos a logbook hiányzik belőle, igaz a jelszó a dobozba ragasztott matricán jól olvasható (jó ötlet). A rejtek is tetszett!
A rejtő felé levélben jeleztem a problémát.
Az értékelést kihagyom, nem lenne jogos bármit is értékelnem, ha csak a pont lett meg belőle.
Köszönöm a lehetőséget!

 
pockala 2012.04.28 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.36
Köszönöm

navigans 2012.04.28 00:00 - Megtaláltam
Kellemes séta, köszönjük.

banyóca 2012.04.27 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam! (Minden bozdabokrot kivágtak, a várfal jó "sorvezetőm" volt)

peti0405 2012.04.08 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Megvan, de a bodza bokrot kivágták!

Éjvándor 2012.04.07 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.45
Ok!

jenci 2012.03.31 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltuk, köszönjük.

A vár őre 
FILA71 és Dávid 2012.03.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Köszönjük.

lizzard és csapata 2012.03.24 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Érdekes és szép hely, erre a környékre visszatérek még a többi láda miatt is. Köszönöm a lehetőséget

 
spuricsigusz 2012.03.23 17:10 - Megtaláltam
A bodzabokrokat kivágták!!! Nagyon jó rejtés!

Zpalee 2012.03.17 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Köszönjük!

 
csbagi 2012.03.17 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Megvan

Cseber 2012.03.17 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Megtaláltam, Ágival!

 
Quadosmarci 2012.03.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Megvan köszi a rejtést !

Azazello 2012.03.16 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Ünnepi kóborlás tizenhatodik ládája.

Saláta Bogi & Sanya 2012.03.11 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Ládázás után, a várat belülről is körbejártuk, az udvaron mandulát szedtünk :) A gondnok néni lelkiismeretes munkáját külön köszönjük! Zárás előtt fél órával szeretettel fogadott, s bemutatta büszkeségét!

Biobori 2012.01.28 13:36 - Megtaláltam
A bodzabokrot ugyan tövig vágták, azért nem volt nehéz találat. Köszi:-)

Chubby 2012.01.28 13:36 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

mkiss007 2012.01.01 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

tmolli 2011.12.11 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Köszi!

Szöszke15 2011.12.11 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megvan!

beuuu 2011.11.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
hát ez a Pécsvárad csuda egy hely, nagyon tetszett
a rejteket először a bástya felől próbáltam megközelíteni de onnan kifogott rajtam :(
a várkert felől azonban csak egy kicsit kellett mászni.... ez még belefér
TFTC

feri65 2011.11.16 10:42 - Megtaláltam
okay! [wapon beküldött szöveg]

 
*Moka* 2011.11.12 11:20 - Megtaláltam
+

*Vica* 2011.11.12 11:20 - Megtaláltam
Sajnos a vár eredeti belsejét már csak képzelőerőnkkel lehet látni. A múzeumőr tartott nekünk egy kisebb előadást.

büfés 2011.11.11 15:35 - Megtaláltam
Megvan köszönjük

FeGe 2011.11.08 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Szép hely!

sarkozig 2011.11.08 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

LogSéta
csg69 2011.11.05 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.12
Megvan :)

fn 2011.11.05 07:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.50
Őszi napos reggelen voltam Pécsváradon. Köszi

arpi60 2011.10.31 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.96
A vár így ősszel sajnos elég kiürült volt; szinte semmi se volt nyitva.

Hegymeg 2011.10.30 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Mai körtúránk második ládája. Nem volt túl nagy élet a vár környékén.
Köszönjük a rejtést!
Hajni, Zsófi, András, Balázs, Tamás, Gyuri

sala 2011.10.22 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
családi találat

feverprice 2011.10.11 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.41
Könnyen fellelhető láda, GPS nélküli találat.

Idori 2011.09.24 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.30
Megtaláltam "Tomi+Bogi"-val!

Tomi+Bogi 2011.09.24 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.48
Meglett!

jspanyik 2011.09.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
A múzeum előtt parkoltam, így jót kellett sétálnom amíg megtaláltam a ládikát.

Köszönöm a lehetőséget!

szalaij 2011.09.18 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Mindkét ládát megtaláltam. A szemetet, amit valami vicceskedvű berakot az egyik ládába eldobáltam. (almacsutka és kövek)

futureal 2011.08.14 16:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Szép vár. Most múzeumot nem néztünk, de a belső udvarban körülnézhettünk. Köszönöm a rejtést!

Ricci 2011.08.14 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Szép állapotú a vár, de többet is ki lehetne hozni belőle. Köszönet a rejtésért

foximaxi 2011.08.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Kis keresgélés után meglett. Szép környezet. A várban a szálloda nem működik, és a korábbi tervek szerinti vár rekonstrukció sem valósult meg.
Reméljük, hogy pár év múlva újra fellendül itt is minden.

szalmakalapos 2011.08.09 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Szép a kilátás, a rejtő hely pedig nagyon jó, de a bokrot kivágták, ahogy a korábbi megtaláló is írta, így a szemközti dombról kb.: ezren láthatnak meg. ( Mi várfalnak álcáztuk magunkat, így biztos nem láttak meg ) Mi is 2 db geoládát találtunk, mindkettőbe beírtunk. Ajándékot csak az egyikből vettünk ki, és egyet tettünk be. Köszi a rejtést !

benist 2011.08.08 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Korábban már jártunk a várban, most viszont körbejártuk. Az üreg nagyon alkalmas rejtésre, de most egy szál bokor sincs a környékén.

hinia lux 2011.08.08 16:57 - Megtaláltam
Mivel hétfőn nem volt nyitva, megkerestük a ládát, aztán másnap visszatértünk, és megnéztük a várat, melyről megtudtunk, hogy tulajdonképpen várként sosem funkcionált. Tetszett a hely.

LádaközelbenTetőfolyosó
AltemplomFelhők
Udvar részletAtyával
darabosk 2011.08.08 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Természetesen hétfőn, szünnapon kerestük fel a rejtést, így a várat másnap kellett megnézni. A rejtek tetszett, de feljutva oda gondoltam bele igazán, hogy milyen nehéz lehetett várat ostromolni... Köszi a rejtést!

 
akosgy 2011.07.31 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Pécsi hétvége. A Zengő volt erre a napra betervezve, pécsváradi indulással, a vár így útba is esett. Először degeszre ettük magunkat sárgaszilvával, majd megkerestük a ládát. A várba nem mentünk be, igyekeztük felfelé, hátha a jóidő nem tart sokáig. Végül rendes volt, kitartott. :) Köszi!

P41n & Pandi 2011.07.29 17:41 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, a vár gyönyörű, kívül és belül egyaránt. A rejteken két ládikát találtunk, érdekes helyzet :)

csordi 2011.07.28 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
megtaláltam

gonit 2011.07.26 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Megvan.

bbokonon 2011.07.26 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
A vár végigböngészése után a várfal mellett oldalozva a meredek lejtőn. Sáros/havas időben érdekes lehet... az üregnél a bodza már kihajtott a tövéről :-). Az üregben kettő geoláda dobozt is találtunk, de az egyik gyakorlatilag üres volt (?).

anettnori 2011.07.16 08:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

A vár már messziről látszott. Letettem a kocsit a parkolóban, aztán gyalog nekivágtam. Szépen oldalazva a várároknál. A bodza kihajtóban, a doboz könnyen meglett. Az üres is (?). Logoltam, aztán irány vissza. Mivel korábban már jártam a várban, most nem akartam bemenni.
Köszönet!

baumgartnern 2011.06.26 16:00 - Megtaláltam
Bár a lyukat rejtő bodzabokrot kivágták, megtaláltuk a ládát. A lyukba bemászott a kutyánk (3 hónapos spániel), és eltűnt. A falon belül lévő résen bement a várba:) ... aztán kijött. Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

GCPEVA_20110626160001.jpgGCPEVA_20110626160017.jpg
faragoz001 2011.06.26 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Hosszú keresgélés után meglett, köszönjük.

marsoka 2011.06.25 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Megtaláltam!

Magnes50 2011.06.25 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
VTSZ túrán megtaláltuk.

 
Zsukabu 2011.06.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Kelet-Mecsek bejárását kezdtük itt. A láda a helyén volt, bár a füzetecske nem füzetecske volt, csak papírok. Szép a vár, szép a kilátás.

 
vincze ernő 2011.06.12 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
Baráti társasággal a várszállóban töltöttünk két napot. Délelőtt elindultunk és múzeum bejárattól jobbra kerültünk, a várfal tövében mentünk és az első alkalmas üreg jobboldali fülkéjében megleltük a dobozt elég hiányos tartalommal. A logbookból már csak négy kitépett lap volt benne, íróeszköz nem volt. A dobozt visszaraktuk. Este, már sötétben visszamentünk,hogy tollat és egy füzetkét rakjunk bele, de addigra a fülke üres volt a doboz eltűnt. Másnap reggel világosban újra odamentünk, de a ládának hűlt helye.

savrobi 2011.06.01 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Köszönöm a játékot!

berni77 2011.06.01 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Kissé kalandos volt a megközelítés a vizes fűben, teljesen sima talpú női bőrszandálban :D Néha négykézláb másztam, néha kapaszkodtam, kicsit csúszkáltam, de azért meglett. Ja és persze gps nélkül, mert az otthon maradt, így csak a telefonos leírásra hagyatkoztam, bár se nem bodzabokor takarja, se nem bal oldalt keresendő a láda...
Volt időm körülnézni, nagyon szép hely ez a Pécsvárad! Az a sok-sok pici utca, meg a templomok, meg az, hogy "eltévedve" ugyanott, a Dombay tónál lyukadtam ki, ahol előtte gyönyörködve nézelődtem... :D
Köszönöm a játékot!!!

-Mese 2011.05.29 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.68
Baromira csúszott a fű. Pocakosoknak nem javallom.

Farekék 2011.05.21 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
A délelőttöt az eső miatt Pécsen töltöttük. Még dörgött, mikor kimerészkedtünk ládázni. A vár és a rejtés nagyon tetszett. A domboldalt a gyerekekkel másztam meg. Első benyúlásra nem lett meg, de tényleg csak jó felé kell nézni :)
Köszönjük

 
goligon 2011.05.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.68
Családi bámészkodás a környéken. Nagylányommal másztuk meg a domboldalt. A láda ép, rendben. Köszi a rejtést!

Valahol erre... 
Fakopács 2011.05.14 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Némi kotorászas után meglett! Köszi a rejtést.

 
kutyax 2011.05.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.72
szép környék,tökéletes rejtés!köszi!

Norbee5 2011.05.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Némi dombmászás és egy méretes esés árán meglett :)

Pepe 2011.05.06 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Ott van az, csak jól és jó felé kell benyúlni! Köszönöm, szép volt.

TS 2011.05.03 11:22 - Megtaláltam
Néhány éve voltunk Pécsváradon. Akkor felmentem a Zengőre. Most csak a várat néztük meg.

hadidoki 2011.04.25 13:36 - Megtaláltam
megtaláltam

 
Makk Laszlo Schindler Ildiko 2011.04.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
Pécsen töltött húsvéti hosszú hétvége során beiktattunk egy ládakeresést.
Először belülről megnéztük a várat. Szép és nagyon jó állapotú. A kiállítás lehetne tartalmasabb.
A várdomb kissé meredek de azért sikerült megbirkózni vele. A ládát a leírás alapján könnyedén sikerült megtalálnunk. A bodzabokor, igaz több is van, sokat segített.

V_Gabor 2011.04.23 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.74
Érdemes volt ide ellátogatni. Az étterem húsvéti kínálata is igen finom volt, a medvehagyma krémlevest kár lett volna kihagyni! :)

Megtaláltam. (Androidon g:hu segítségével) [ ] [wapon beküldött szöveg]

Gyros 2011.04.23 15:38 - Megtaláltam
e [g:hu 1.2.10] [wapon beküldött szöveg]

Hektor 2011.04.23 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Köszönöm a rejtést!

qtya 2011.04.18 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Hétfői túra 4/2. Köszi !

htour 2011.04.18 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Ha vizes a fű, akkor kicsit kalandosabb a megközelítés.

RoriZo 2011.04.16 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.30
Köszönöm

rosie 2011.04.09 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk, köszönjük. :)

Nargoth 2011.04.09 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.60
Köszönjük!

rotty 2011.04.02 12:00 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 62,6 km

Piroskaa1 2011.03.15 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Vőlegényemmel Blue Malival hazafelé jövet sétáltunk a várba egy jót.
Ő leírt mindent, nagyon sajnálom, hogy a jó kis rejteket valaki kileste, és kifosztotta:((

Azért köszönjük az élményt, klassz volt!

Kérnék szépen én is egy jóváhagyást.

[Jóváhagyta: rotty, 2011.03.15 22:22]

Blue Mali 2011.03.15 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Menyasszonyommal kerestük fel a bemutatni kívánt célpontot.
Nagyon szép vármaradvány, s tetszett, hogy be lehetett menni, s körül lehetett nézni.

Pécsről hazafelé jöttünk, s mivel nem akartunk hamar hazaérni, így tettünk egy kis kirándulást Pécsvárad, és Zengővárkonyban.

Sajnos a ládát mi sem találtuk meg, pedig mind a 2 üreget áttaperoltam, s be is fotóztam.

Köszönjük az élményt nagyon tetszett.
A mellékelt képek alapján kérnénk a találat jóváhagyását.

[Jóváhagyta: rotty, 2011.03.15 20:47]

Megköszönte: Blue Mali

maczy 2011.03.14 18:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Egész napos Kelet-Mecseki túra után visszatérve
szállásadó Pécsváradra, megnéztük a várat.
Szép hely, jó rejtés, ...lett volna, ha megvan.
De nem volt ott, sajnos.
A képek alapján kérem a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: rotty, 2011.03.20 08:30]

b.zs. 2011.03.14 15:00 - Megtaláltam
A leírás alapján könnyű volt rátalálni a bodzabokor takarásában lévő üregre. Azonban bármilyen mélyre is nyúltam be a bal oldali nyílásba, a doboz nem került elő. Szerintem a ládát valaki elvitte...
Kérem a megtalálás elfogadását a mellékelt képek alapján!

[Jóváhagyta: rotty, 2011.03.15 15:40]

Héphaistos 2011.02.14 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Kicsit nehéz volt megmászni a vároldalt, de könnyen meglett.

Patics 2011.01.23 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Köszönjük a rejtést

geist999 2011.01.17 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
ok

yano6ard 2010.12.29 11:30 - Megtaláltam
Jó kis rejtek!

othria 2010.12.28 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Közös találat othnan-nal és RealRaul-lal.

RealRaul 2010.12.28 12:35 - Megtaláltam
Közös ládázás othriával, othnannal. Köszönjük.

othnan 2010.12.28 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.55
Közös találat RealRaullal, othriával. Pécsről hazafelé útba ejtettük. Megérte.
Tovább Zengővárkonyra.

Csizmások 2010.11.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
5 éve már voltunk itt a várban, most a láda miatt álltunk meg, de megérte. Ezt a részét nem láttuk. Köszi!

Paul 2010.11.21 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.93
Sajnos a ládát nem találtam meg a falban.Pár percet kerestem mert már pár gyerek érdeklödve figyelte hogy mit nézek keresek ott.Nagyon szépen rendben tartott a vár és környéke.Az étteremben pedig besütiztünk.
Remélem a képek alapján a rejtő elfogadja.

[Jóváhagyta: rotty, 2010.11.21 19:31]

 
macikupac 2010.11.06 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.19
Mecsek 1000 rendezés 6.

Zengővárkony felől érkeztem a faluba. Az utcákat róva sikerült a Mosó-kútra találnom. Nagyon megtetszett a hely, mert szép, rendezett kis parkot hoztak létre az egykori, központi "mosoda" köré. Vize most is bő és kellemesen hideg volt, így töltöttem is a flakonomba. Ezután a templom előtti kálvária stációit néztem meg, majd következett a vár. Egyszer, még 2002. nyarának legmelegebb napján már jártam bent Gabival. Akkor elég alaposan megnéztük a múzeumot és a püspöki vár maradványait is. Most csak besétáltam az étterem felőli (nyitott) kapun pár fénykép erejéig. Ebből azért azt leszűrhettem, hogy nagy és látványos változások nem következtek be az elmúlt 10 év során. Balról kerülve a várat a falak alatti szabadtéri kiállítóhelyen sok érdekes alkotást néztem meg. Némelyik inkább csupán anyagpazarlásnak tűnt... A láda helyét gyorsan megtaláltam, de a néhány méterre napozó pár jelenléte először kicsit feszélyezett. Végül az "én-nem-foglalkozok-veletek-ti-se-velem" bejött, mert inkább egymással törődtek. Egy gyors és halk logolás után mentem tovább a Dombay-tóhoz Macóval.

Attolico 2010.11.01 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.82
Jó rejtés! Köszi!

Judit és Béla 2010.10.31 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Megtaláltuk.

Ajtony 2010.10.31 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.59
Nagyszerű rejtés!

Zerind HUN 2010.10.31 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Nem is olyan régen jártunk erre kereszteket fényképezni, de akkor kihagytuk ezt a ládát, most meglett. A várba most nem mentünk be, voltunk már régebben. Hanem inkább megmásztuk a Zengőt.

lovagias 2010.10.30 14:24 - Megtaláltam
Megvan

 
fehérkút 2010.10.30 14:15 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

mszilvia 2010.10.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

rotty 2010.10.23 12:30 - Egyéb
Pótoltuk az elveszett ládát.
Kerékpáros kupa: 64,9 km

dzoli1 2010.10.22 15:40 - Megtaláltam
Útban Pécs felé.
Sajnos a ládát nem találtam meg, csak az üreget. Vállig benyúltam balra, jobbra, felülre....hiába. Szerintem eltűnt. :(
Kérem a rejtőt, a kép alapján fogadja el megtalálásnak ottjártamat.
Most látom, hogy már előttem sem találták meg...

[Jóváhagyta: rotty, 2010.10.22 19:06]

Köszönöm.

 
Kukucska 2010.10.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.52
Sajnos nem találtam meg. Kérem a rejtőt a képre hivatkozva hagyja jóvá a megtalálást.

[Jóváhagyta: rotty, 2010.10.18 16:20]

 
Temprás 2010.10.03 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Köszi a rejtést!
Nagyon ötletes, és nehezen látható a rejtés.

Levi csapata 2010.10.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Megtaláltuk,évfolyamtalálkozó a Mecsekben,Zengő és Rékavár után.

12
3 
Kincsvadászó Kalózok 2010.09.13 12:10 - Megtaláltam
Mi nem találtuk meg. A Zengő étteremnél parkoltunk a megadott koordinátán, ami nem volt szerencsés már eleve, mert innét azért jócskán arréb van a vár és parkoló az lett volna ott is. A meredek dombot megmásztuk túrazsákostól, itt-ott próbáltunk megkapaszkodni valami gazba, hogy ne csússzunk vissza. Fennt a boltív körül aztán van bodza és rendkívül sok kőtörmelék, gaz, de a "baloldali nyílás" keresése nem jött össze. A végén már próbáltuk a jobboldali fal baloldali réseit is, de akkora omlásveszély van, hogy nem spíráztuk tovább. Egy jóváhagyást kérünk a rejtőtől, ha van rá mód. Köszönjük az invitálást!

[Jóváhagyta: rotty, 2010.09.14 19:52]

 
kivancsifancsi 2010.08.20 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Pécs környéki barangolás 19 gc és 6 gg találattal: 24/25
Ez a 900. találatunk. Bemenünk a várba, megnéztük a kápolnát és a várudvart is, végül megkerestük a dobozt is.
Köszönjük az invitálást.

 
MaFe örs 2010.08.19 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.33 súly: 3.38
Megtaláltuk!
A megközelítése igen nehéz volt a növényzet és a domboldal meredeksége miatt, és véleményünk szerint nem erről az oldalról mutat a legtöbbet a vár.

Bernáth 2010.08.11 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.44
A nagy melegben bejártuk a leírásban szereplő útvonalat, megnéztük Pécsvárad nevezetességeit. Tetszett a vár, a várkert és a városháza is.

Vár 1.Vár 2.
Dísz a várkertbenA kálvária egyik képe
VárosházaA vár látképe a városközpontból
kismaczu 2010.08.11 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
(értékelés később )

stone79 2010.08.07 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.73
Megtaláltam! Nagyon szép a vár alatti rész! Már jártam a várban korábban de örülök hogy a láda ezen a részen lett elrejtve mert lehet soha nem láttam volna a park részt! Érik a szilva a parkban és a vár körül és nagyon-nagyon finom! Egy szatyrot érdemes betenni ha mostanában látogatja meg valaki!

Gagyimodó 2010.08.06 12:30 - Megtaláltam
Ördögkatlan fesztivál 4. ládája:)

NZs 2010.08.01 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.72
II. Mecsek kesingtúra 20/16.
GCDTO-tól érkeztünk, egészen a várbejáratig felautóztunk. Itt kb. 10 autónak van hely - a miénk ráadásul árnyékos is volt. A bástyamaradványt megkerültük jobbról, és a változó magasságú gazban, a meredek várdombon oldalaztunk a láda felé. A rejtek egyértelmű, a leírás úgyszintén - egy mozdulattal előhúztam a dobozt. Belogoltunk a kis fa árnyékot adó takarásában, majd - nem lévén kedvünk visszaoldalazni a dzsindzsán át, inkább leereszkedtünk a domb aljában álló különös faszobrok közé, így a sétaúton értünk vissza a várhoz. A főkapun bementünk, kicsit körülsétáltunk bent, egészen jól rendben van!
A vár - bár magassága nem jelentős, de - alapterületre meglepően nagy! Tökéletes, ügyes rejtek, biztonságban, de mégis könnyen megtalálható a szép állapotú láda.
Utunkat a református templomhoz folytattuk, ahol a kocsit terveztük hagyni, majd gyalogosan indultunk a Réka-völgy (GCRKV) felfedezésére.
NZs&EnZo

a várfal tövétől letekintveereszkedés közben visszanézve
fakukac ketrecbencsavart
tulipánlátkép fa-gémmel
emeletes gólyafészek-tartóa vár belül - a látványt csak a műanyag székek rontják :(
fa szék létrávaláttekintés
Zsu1971 2010.07.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.18
Két felhőszakadás közt kerestük meg, még éppen időben.

atipapa 2010.07.29 12:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Köszi

LionDaddy 2010.07.29 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Óvatos megközelítést igényel, ha kívülről keresi a kesser, mert meredek a várdomb oldala és sok helyen a leomló várfal törmeléke nehezíti a járást.
Tetszett a rejtés helye, de a megadott infok alapján nem volt gond a megtalálással. A déli napsütésben a bodzabokor árnyékában logoltunk atipapával.
Érdekes a vár belső udvara, hangulatos előadások lehetnek ott.

Köszi a rejtést !

A vár bejárataSzobor a vár mellet
A várudvar 
jakabj16 2010.07.12 21:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Vigyázzatok a domboldalban, mert eléggé csúszós a talaj!

Kertész család 2010.07.12 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Kellemes hangulatú kisváros sok érdekességgel.Viszont egy kullancsot a bőrömben egyet pedig a bőrömön mászva találtam.Sajnos hétfő lévén a múzeum zárva volt.

Hozso72 2010.07.03 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.00
Tetszett a láda rejtek helye!

petrosz84 2010.07.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.00
megtaláltam :)

teki-beki 2010.06.30 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Nagyon meredek volt az út oda...

kletyo66 2010.06.29 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam

nogacsalad 2010.06.25 07:30 - Megtaláltam
Részletek később...

Christinel 2010.06.24 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
A várfal mellett végigosonva egészen úgy éreztük magunkat, mintha az ellenségtől jönnénk kémlelni:) Jó rejtés, köszönjük!

szantamano 2010.06.22 15:00 - Megtaláltam
:D

Péter60 2010.05.30 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.91
Már jártam itt nem egyszer, jó volt visszatérni!
Aztán pucoltam a vihar elöl!

Szép munka 
geoguru 2010.05.30 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.58
Megtaláltam.

K-55 2010.05.15 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Esős hétvége, Pécs környéki ládázással.
Szeles, szitáló esős időben érkeztünk, Kodolányi János eléktáblájánál elidőztünk kicsit, majd kerülve a várat felkaptattunk a várfalhoz. A bokrot elsőre elhibáztam, de azután csak meglett a láda. A ronda, lehangoló időt jó ebéddel szerettük volna napsugarasabbá tenni. Szerencsénk volt. A 6-os úttól nem messze ráleltünk a Tanya Csárdára.
Kiváló konyhája van! Mindenkinek ajánlani tudjuk.

Esős útonItt fejet hajtottunk
A várA ládától visszanézve
Átázva itt megjutalmaztuk magunkat 
Csab 2010.05.09 10:39 - Megtaláltam
Megvan!

erdeisz 2010.05.09 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.45
Megtaláltuk.

vizipinty 2010.05.09 10:39 - Megtaláltam
Túlélőtúra után, útban hazafelé

kobcikrajci 2010.04.29 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
2/10. Pécsi ládázós kirándulás második állomása. Pazar kilátás, ragyogó napsütés, és birkabégetés fogadott. Útban a láda felé, a várfalból egy közepes termetű kígyó sziszegett ki, majd eltűnt. A rejtés ötletes ;)

sinus90 2010.04.23 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
4 nap/13-ból a 2. Simán átértünk a GCrock-től. Első dolgom gyorsan lelépni a csapattól. Bóklász kísért el, benézett a lukba, azt mondta nincs itt. Nem hittem és jól benyúltam a megadott irányba és ott volt. Vágták a füvet, de remélhetőleg nem voltak túl kíváncsiak, meg különben is takar már a bokor. Megnéztük a szobrokat majd bementünk a várba. A múzeumot előbb megnéztük, mint a többiek, ők ugyanis elmentek kávézni, meg miegymás. Megnéztük Samu szobrász udvarát, körbejártuk a templomot, a kálváriát, majd vissza a várhoz, a találkozóhelyre.

 
Kornelius 2010.04.11 12:10 - Megtaláltam
+van!:)

Tofi07 2010.04.11 12:10 - Megtaláltam
Közös ládázás keretében Sampy és Kornélius társaságában! Köszi!

sampy 2010.04.11 12:10 - Megtaláltam
Megleltük a rejteket-köszi!

lghost 2010.04.10 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
101.

gabortel 2010.04.05 12:03 - Megtaláltam
Útban Kelet-Mecseki túráink kiindulópontjához Püspökszentlászlóra.

pisznice 2010.04.05 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Kellemes sétával kerültük meg a várat a szemerekélő esőben. Igencsak meredek volt a várfalhoz felmászni, de a gyerekeket nem lehetett lebeszélni, jöttek ők is.:) A leírás pontos volt és így könnyen meglett a jól elrejtett láda.

bumbika 2010.04.04 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk!

Hajo 2010.04.02 12:32 - Megtaláltam
KésQbb [wapon beküldött szöveg]

Zolnai 2010.03.14 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Megtaláltuk! :)
Kiváló rejtés! Érdemes megnézni a Múzeumot is, nagyon kedves és alapos idegenvezetést is kaptunk :)

nemujdonsag 2010.03.01 20:48 - Megtaláltam
első ládám de igazábólcsapattal kerestem: TOKRA-csapatforever!!!

tokra 2010.03.01 20:48 - Megtaláltam
Ez volt az első geo ládánk, igaz könnyű volt megtalálni de nem baj mert este 8:45-kor kerestük.Itt lakunk nem messze, így kezdésnek ideális. A tartalma örök kabala lesz számunkra a túrákon.
Reichl Dávid
Rózsahegyi Gergely
By:TOKRA

DávidDávid
GergelyGergely
ficsorgabi 2010.02.27 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Apósommal, unokaöcséimmel kerestük meg.

bferi 2010.02.26 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

szirteyzsu 2010.02.26 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

urbanj 2010.02.19 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.62
Pécs felé autózván napi negyedik találatunk. :) Valami konferencia miatt zsúfolt volt a környék, alig találtunk parkolóhelyet. A rejtés szuper. :)

Atmosz&Zozmosz 2010.01.30 16:30 - Megtaláltam
Megvan :-)

erchegyia 2010.01.26 17:07 - Megtaláltam
Havas, csúszós kaptató, nem éppen erre alkalmas szerelésben. Azért meglett ;) A pontért mindent! :D

félnarancs 2010.01.02 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.28
Hideg szeles napon,megtaláltuk, köszi a rejtést!

úton a láda felé 
Stn72 2010.01.01 20:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.22
+Van!

Maccs 2010.01.01 17:00 - Megtaláltam
x

Mr. Fülixáj 2010.01.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
A bodzabokor felismerése okozott a legnagyobb nehézséget :-))) Meg az, hogy sötétben lepottyanásveszélyes a várdomboldal. :-)

Tetszett a láda helyének középkori feeling-je.

geronimo70 2009.12.15 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.71
Megtaláltuk

Stacee 2009.12.13 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Dombay-tó túrám után mielőtt még haza indultam volna gyors találat.
Ide is vissza kell majd jönnöm alaposabban körülnézni, hisz gyönyörű kis település sok szép látnivalóval!
Köszi a remek rejtést!

rambo101 2009.12.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Jó volt

Tyuk 2009.12.06 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Ötletes rejtés szép helyen!

Authoros Timo 2009.11.29 21:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Köszi! 2en megtaláltuk sötétben a csúszós füvön! :D A parkolóból lehetett pár szép képet csinálni! :)

A vár bejárata 
Burn 2009.11.26 18:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!!

swarzi 2009.11.21 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
:)

Qnci 2009.11.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.56
Zselici túrán közben Gergi&Árpi segítségével a nyolcadik láda, a 8-ból :)
Az étterembe kajáltunk , a kaja jó volt csak a pincér nem volt a helyzet magaslatán, mert összekevert minden rendelést......nameg az étlapon szereplő kajáknak a fele volt rendelhető.
A vár nagyonszép, különösen a templom.

Gergi & Árpi 2009.11.15 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.51
Elsőre nem sikerült elég mélyen belenyúlni a lyukba ... csak bátran, megéri !!

Ninja family 2009.10.31 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Útban a Sötétvölgyi Halloween partyra és a mai napra tervezett, a 100. ládánk megszerzéséhez: 5/11.
Nagyon szép a vár és környéke.
Köszi a rejtést!

boobaa 2009.10.30 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
OK. (Képek és bővebb leírás később.)

Szabó Család 2009.10.29 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Szép a vár, jó a rejtés. Köszönjük.

mucik 2009.10.25 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Hazafelé menet megálltunk, és megnéztük a várat és a ládát. Óriási a vár, jó sokáig jártuk körbe.
Mucik

kingcorn 2009.10.24 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Megvan

andrasgabi 2009.10.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.36
Megvan! Egyetemi csoport kirándulás keretében. Cseles rejtés:) Már azt hittük, eltűnt a láda:)

monyo5 2009.10.04 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.57
Megvolt

bandita 2009.10.04 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.32
Kesseléssel egybekötött bringás túra a Mecsekben. Szép hely, jó rejtés!
Köszönjük!

Barbi, bandita

ficsor 2009.10.03 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, de jól be kellett nyúlni érte az üregbe!

monguz 2009.09.28 00:00 - Egyéb
A láda megkerült! Beszéltem a rejtővel (rotty), pontosabban emailt váltottunk, volt kint és megint a helyén találta a ládát. Úgy látszik valaki csak megsétáltatta, esetleg fogott az átkom ;)

monguz 2009.09.13 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.40
A láda sajnos megint eltűnt! Könyékig turkáltunk a rejtekhely üregében, Iván bá't, az utolsó megtalálót is felkerestük, ő csütörtökön még visszatette a helyére, de vasárnap este már nem volt ott. Jó helyen kerestük, a rejtőnek ezt képekkel igazoltuk, nem is volt nehéz megtalálni, csak egy kicsit kellett érte mászni. Egy ideig még bóklásztunk a környéken, hátha valaki csak elvitte távolabb logolni, de senki gyanús egyén nem tűnt fel a hóna alatt műanyag dobozzal :)

Amúgy a rejtés tetszett, csak sajnos annyira kiemelkedik a környékből, hogy aki arra jár, az biztos felfigyel a várfal tövében ügyeskedő kesserekre. Hogy is bűntették a lopást "Estván király" idejében? Azért azt nem kívánom a tolvajnak, még csak azt sem, hogy száradna le a keze, de a görcs igazán beleállhatna!

[Jóváhagyta: rotty, 2009.09.15 22:51]

valahol itt volt :(öreg fák közt a várdomb alatt
Iván bá 2009.09.10 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.26
Végre hozzájutottam, hogy a lakhelyemhez legközelebbi ládát is megkeressem.
Az odavezető útvonal koordinátáit nem ellenőriztem, mert a szomszédban lakom.
A várról szóló leírás jó és alapos. Néhány aktuális korrekció:
Nyitvatartás: 10-18 óráig (egyenlőre, a télit még nem tudom).
Belépőjegy: felnőtt 500,-Ft, nyugdíjas, diák 250,-Ft
családi (2 szülő+legalább 2 gyerek) 800,-Ft.
Múzeumőrként magam is ott dolgozom. Információval szívesen rendelkezésre állok (20/336 2237).

dianthus 2009.09.08 00:00 - Megtaláltam
végre 1x lekanyarodtam a 6-osról

Giton 2009.09.06 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Aki szereti a mandulát, az mindenképp keresse fel ezt a helyet, tele van ugyanis a láda felöli domboldal mandulafával. A termésük pedig tökéletes. A ládához vezető út elég meredek, de túlélhető.

albageorangers 2009.08.31 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.31
Sajnos a várba nem tudtam bemenni, mert valami munkagép dolgozott. Ha lesz időm visszatérek. Köszönön a rejtőnek a segítséget. Ravasz rejtés, meg kell hagyni, elsőre oly egyszerűnek tűnik. Erik

Megvan 
vargazo 2009.08.28 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Jó rejtés!
Rebi Timi Zoli

Balázs-80 2009.08.23 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Dombay tó után ide jöttünk, a várat kívül-belül megnéztük. A ládának jó rejteke van, de elég lábtörős a várfal mellett végigmenni, vagyis inkább végig csúszkálni :)

Ilyen volt régen a monostorÉs most a romok
A várfalrólTemplomtoronnyal
nano 2009.08.18 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.26
ok

martonka 2009.08.17 13:35 - Megtaláltam
Nagyon jó rejtés! De fölmászni kicsit nehéz volt mert nagyon csúszik minden. Útközben volt finom ringló. Köszönöm a rejtést!

Bojta 2009.08.17 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Nagyon klassz rejtés! Nagyon finom ringlók útközben.

Strombus 2009.08.17 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Nagyon érdekes rejtés. Finom ringlókkal a közelében. :-)
A vármúzeum hétfőnként is látogatható!
Érdekes a vártörténeti kiállítás, a Kígyós gyűjtemény, a templom. A földszinti díszteremben újdonság (remélhetőleg nem csak ideiglenes jelleggel) a rengeteg, nagyon jó minőségű ábra, ami az épületegyüttes történetét mutatja be.

A pécsvés ilyen lett
Márton24 2009.08.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Megvan!

Zsolti 2009.08.17 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.06
Majd egy évtizede jártunk erre utoljára. Akkor még nem volt geocaching. Nagy örömmel kerestük most fel a várat és a ládát is.

Qszez & Angel 2009.08.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Köszönjük a rejtést!

ELőször azt hittem, hogy rossz lyukban turkálok, alig akart a kezembe akadni a láda,... de a végén csak meglett!

Kakukkos és Hajszál 2009.08.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
Egyszerű találat, csak figyelni kell le ne csússzon az ember a domboldalon... :)

Anystone 2009.08.09 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Dombay-tavi strandolgatás közben "átszaladtam" a zöld kereszt jelzésen :) Megérte! A rejtés jó, onnan pedig nagyon szép a kilátás.

Gotica 2009.08.09 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bortel 2009.08.07 11:20 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

oli_b 2009.08.04 12:40 - Megtaláltam
Az egész település nagyon kellemes.

Micicila 2009.07.31 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Nagyszerű rejtés, megvan, köszi! Selzával közösen....

A vár 
selza 2009.07.31 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Megvan, köszi! Nagyszerű volt a hely a rejtéshez, még jó, hogy nem gurultunk le! Bár majdnem... :-) Micicilával közösen...

A várkertbenIstván a várudvarban
smiti 2009.07.25 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Köszönjük a rejtést!

Judit&WuDu 2009.07.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.43
Megtaláltuk :)
Várad 15 teljesítménytúra keretében felfedezve. Igaz, mi a rendezők közé tartoztunk. :) A várba most nem jutottunk be.Talán majd legközelebb.
A rejtés jó, bár egy kicsit majdnem négykézlábas.

hab14 2009.07.24 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
A várnál már csak a rejtés tetszett jobban. :)

haribali 2009.07.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
30 fős csoporttal! A többség eddig nem tudta, mi az a geocaching. Szép hely!

MGyula 2009.07.23 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.34
Szép a kilátás és a vár is. A fiammal kerestük meg, nagyon élvezte.

osibring 2009.07.20 16:20 - Megtaláltam
GÖRDÖGÖK SE csapatával együtt!
Leírás elolvasása nélkül!
Kérem a kép alapjáni elfogadást!

[Jóváhagyta: rotty, 2009.07.21 23:52]

gordogok 2009.07.20 15:50 - Megtaláltam
Bringatábor Sikondán! Sajnos a jelzett helyen az üregben nem volt első betekintésre és ezért különösöbben nem fejtegettük a köveket!
Kérjük a rejtőt, ha már Szolnokról eljöttünk e szép helyre fogadja el találatra a képek alapján!
Előre is kösz!

[Jóváhagyta: rotty, 2009.07.21 23:52]

 
Fogabp 2009.07.19 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Magával ragadó a látvány, gyönyörű környezet !

Panni és Feri

pandala 2009.07.18 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Szuper a vár, és a rejtés is. Továbbá a szilva, ami útközben terem.

Magnolia 2009.07.17 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Elég különös, hogy a vár egyik felét szépen felújították és szállodaként üzemel, a másik oldalában pedig meghagyták a romokat. A vártörténeti kiállítás nem túl tartalmas, de az eredeti vár makettje nagyon jó. A gyilokjáróra felsétáltunk, szép a rálátás a környékre. A nagy meleg miatt nem bóklásztunk sokáig, hanem a ládához indultunk. A vár bejárata mellől induló megközelítés igen meredek lefelé, bár szinte semmi a ládához való kapaszkodáshoz képest felfelé. A doboz közelébe érve felülről egy hang szólalt meg: Jó felé jártok! Krizis ládásztársunk rögtön gondolta, hogy más normális ember nem jár errefelé, csak aki geoládát keres.
Kedves Rejtő! Hogy a francba találtad meg ezt a dugihelyet? Véletlenül nem lehet rálelni, és teljes biztonságban van az időjárás viszontagságaitól is. Gratulálunk a rejtéshez, és köszönjük szépen.

krizis 2009.07.17 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.26
Egy kis botanika óra után bodza bokor-szilva bokor) széepn előbújt az odúból...

farkasék 2009.07.14 17:39 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Discover 2009.07.12 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Köszönöm a rejtést.

cila 2009.07.12 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Köszönjük a rejtést, jó sokáig keresgéltük, majdnem az egész várat körbejártuk.

Puzzle Apartman Gyula 2009.07.11 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Pécsről hazafelé menet kerestük meg a ládát. Épp forgattak a TV-sek, amit kellőképpen megzavartunk a sétánkkal :). A láda mellett elsőre elmentünk, aztán a jel pontosabb beazonosítása után könnyen meglett.

Jocó&Kata 2009.07.11 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Köszönjük a rejtést,
a szilva és a meggy a
vár környékén ízletes volt :)

Access Denied 2009.06.30 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.36
Pécsi hosszúhétvégéről hazafele tartva a Dombay-tó után ezt a ládát is bevettük. A rejtekhelyből jóleső hideg áradt kifele.

farnerz 2009.06.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Kelet-Mecseki ládázásom 3. megtalálása volt ez,az időjárás nem igazán fogadott a kegyeibe,ragaszkodtak az eső felhők hozzám elég rendesen, lekövettek amerre csak jártam,a várat csak kívülről szemléltem meg ,de tetszett így is.Köszönöm a rejtést!4
Zoli

Meli & Tibi 2009.06.12 00:00 - Megtaláltam
Benne felejtettem a kinyomtatott útmutatómat a ládához, amire felírtam a jelszót. Még szerencse,hogy hamar eszembe jutott, így nem kellett nagyon messziről visszamenni érte. Mivel a jelszó kicsit nehezen megjegyezhető, sajnáltam volna, ha ezen múlik a ládám.

HgZoli 2009.06.07 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.76
Ok

Geo-Ke-Csing 2009.06.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.11
Mecseki osztálykirándulás keretében, 13/15.

Még éppen meglett a láda, mielőtt indult a busz. A várból sajnos keveset láttam.

raci 2009.06.02 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
Örültünk, hogy közelebbről ismerkedhettünk történelmünk e neves helyével. A múzeum megérdemelne egy bőségesebb anyagot is a kor emlékeiből, a vár pedig egy kis gondoskodást. Az ecetfák, mandulafák előbb utóbb szétbontják a várfalakat, pedig azok kivágása (főként csmete korban) nem pénz, hanem odafigyelés dolga. Talán változik a szemlélet és büszkén mutogathatjuk emlékeinket. Köszönjük a rejtést.

domika 2009.06.01 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.04
Tavaly már voltunk itt, méghozzá célzottan, csak akkor a pihenő emberek tömege miatt akkor nem kockáztattuk meg a keresést. Most ezt pótoltuk, szerencsére az időjárás nekünk kedvezett.

regizoz 2009.06.01 15:48 - Megtaláltam
Nagyon szép volt a környék, rendezett. Első kalandként szembetaláltuk magunkat egy méhkaptárral. Miután meglett a láda, mentünk tovább egy másik ládáért és már a kocsiban vettük észre, hogy nincs meg a leírás. Kiderült, hogy véletlenül azt is beletettük ebbe a ládába. :)

Ildióbuda 2009.06.01 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Siklósi utunkról hazafelé.

bulabela 2009.05.31 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Gyors ládakeresés, meredek mászókával (közben egy kis mandulaszedés, -törés, -evés).

Pomisa 2009.05.24 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
jó helyen van

szamosszamoca 2009.05.24 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Nagyon jó rejtés!

pavizo 2009.05.24 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Remek hely.

zalvid 2009.05.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
megtaláltam! Jó rejtés

Berczy 2009.05.03 17:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Szép környék :D köszönjük a rejtést

$züc$i 2009.05.03 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Először a leomlott falhoz mentem, mert ott is volt bodza, de aztán láttam, hogy veszélyes lenne, ezért továbbmentem. Meg is találtam végül könnyedén.

Csöpke 2009.05.03 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Nagyon szép a környék, jó a rejtés! Csak kicsit nehéz megközelíteni, de talán így érdekesebb!

A vár kürüli park.A park a ládrejtekből nézve.
Társam a térképet böngészi, merre tovább?A vár délről nézve.
A déli bástya alulról. 
Geomarci 2009.05.03 09:35 - Megtaláltam
köszönjük

Laci-62 2009.05.03 09:30 - Megtaláltam
Kicsit megtréfált a környék, és a nyomok, de végül a gps-re hallgatunk, és meglett a rejtekhely.

Julisz 2009.05.03 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Nagyon tetszett.

szenor 2009.05.03 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Nagyon tetszett, köszönjük.

Firesanyi 2009.04.25 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.70
Megtaláltam

Gyömi 2009.04.19 18:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
A várat már több alkalommal is meglátogattuk, most a késői időpont miatt csak a ládát kerestük meg. Az új ládába beletettük a nálunk levő összes ajándékot. Remek a hely!

 
klempeti 2009.04.18 17:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.00
Köszönet a rejtésért!

Gyalázatos állapotban találtuk a ládát, kérdőre lehetne venni a fűnyíró embert aki legutóbb nyírta a füvet a környéken !!!

Mindenesetre rendbe tettük a ládát: láda, füzet, toll, .......

A maradék füzetlapokat is visszahelyeztük !!!

Kérem a rejtőt hogy ellenőrizze a ládát !!!

Kocka Lada Bamako Team

emkriszke 2009.04.13 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Kicsit nehezen, de megtaláltam! Nagyon szép környék! Jó idő! Kaland! Tökéletes program volt húsvét hétfőn...

Priaxis 2009.04.12 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megtaláltuk Edécskével! Kétnapos Pécsi hétvégénkről hazafelé menet álltunk meg ebben a helyes kis faluban. A vár környezete egy élmény volt, ideértve a szobrokkal teleszórt zöld lankát, a templomot és a kis kálváriát is. A vár is egy élmény, bár ahogy elnézem még nem fejezték be a feltárási/helyreállítási munkákat teljesen. Biztosan jövünk mi még ide!
Köszönjük!

Priaxis

Edécske 2009.04.12 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
Húsvéti kiruccanásunk utolsó helyszínéül ezt a szép régi várat választottuk. A rejtés nagyon tetszett, bár kicsit aggódtunk, mert elég sokan jöttek-mentek a vár körüli parkban, és néha fel-fel néztek, hogy mégis mit bontogatjuk a vár falát :)
A vár belseje is jópofa volt, legközelebb biztosan kipróbáljuk majd az étterem részét is.

 
c2498 2009.04.11 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk.

komondor63 2009.04.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Husvetkor nem csak tojasokat kerestünk...

PunKid 2009.04.09 15:00 - Megtaláltam
Megvan ezis!

Geoláda PV Team!!
(Áki, Andris, Andris, Sanyi, Máté, Kornél)

[Jóváhagyta: rotty, 2009.05.06 07:44]

SirLes 2009.04.08 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Családi találat egy szép helyen, gyönyörű időben.

Kisrupi 2009.04.04 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.30
MEGTALÁLTAM!

 
Tadzsig 2009.04.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Jó kis rejtés ! csak nehogy még egyszer ellopják...

WanderJo 2009.03.28 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Megtaláltam. Jó rejtés. 14:05

Kilátás a vár oldalról. 
Báthory Ödönke 2009.02.22 11:00 - Megtaláltam
A rejtő tanácsára töröltem az előző logot, és "jelszó nélküli megtalálás"-sal újra bekopizom:
Sajnos üresen találtam a likat, ahol a leírás szerint a ládának kellett volna lennie. Igazolásképpen lefotóztam a baloldali és a jobboldali lyukat is belülről. Remélem legalábbis, hogy nem tévedtem, és nem egy másik lyukban kotorásztam hosszú percekig. Tán a fotó alapján igazolhatnátok a megtalálást (már ha tényleg nincs ott a láda, és nem én voltam béna).
Sajnos a vároldal nagyon csúszós volt. Háromszor elestem, abból egyszer a PDAmat is komolyan a földhöz vertem. Megúsztuk mindketten, csak a f*nekem fájt utána sokáig.

Szép a vár, különösen a szálloda tetszett. És érdemes a környékén is sétálni egy nagyot.

[Jóváhagyta: rotty, 2009.02.27 23:21]

baloldali lyukjobboldali lyuk
jobboldali lyuk 
Sly 2009.02.21 16:20 - Egyéb
Kedves Ládarejtő,
A megadott helyen a láda nem található!
Mivel többen is jelezték, kérlek pótold már, mert így csak bosszankodás a ládakeresés...

Vándor Csillag 2009.02.20 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Segítséggel, jó csapatban Mr Bean-nel és Somával.

Somahaver 2009.02.20 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
+van!! Köszi! Vándor Csillaggal és Mr Bean.-nel!!
JÓ CSAPAT!!

Mr Bean 2009.02.20 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Nincs meg a doboz, de a rejtő elárulta a jelszót. Köszönjük!

Cerberus 2009.02.07 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.98
Nagyon szép környék. Sajnos maga a láda nem lett meg, pedig amennyire a karunk ért már bent matattunk a résben, de sehol. Lehet, hogy túl mélyre csúszott be a láda, nem volt nálunk lámpa, hogy megbizonyosodjunk. Kérjük a mellékelt képek alapján a megtalálás jóváhagyását.

[Jóváhagyta: rotty, 2009.02.08 22:23]

McLee 2009.02.01 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.13
A havas fűvel borított meredek kaptató, ami a rejtekhez vezet, komoly kihívást jelentett, már-már ostrom-hangulat lett úrrá rajtunk, mire feljutottunk :)

Giustóka 2009.01.24 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.18
szép helyen van!

yeti92 2009.01.24 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Jól néz ki még most is a vár

Gálcsalád 2009.01.18 00:00 - Megtaláltam
megvan! :D
De ez nem lőrésben, hanem egy falrésben találtuk meg.

peterpan 2009.01.04 00:00 - Megtaláltam
Az előző képek alapján jó üreget kotortam, de én csak petárdamaradékokat találtam.

[Jóváhagyta: rotty, 2009.01.07 22:10]

ÜregBodza
Vár 
BiBoLi 2009.01.03 15:59 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2009.01.03 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Téli Mecsek TT, no meg egy kis pontvadászat útközben
Ez már a túra levezetése, és hát a távozás mezeje...
Még sosem jártam ezen a környéken, de most, hogy beleízleltem, tuti: nem elégszem meg a mai villámlátogatással!
A rejteknél persze hoztuk a formánkat: az egyik járaton szinte keresztül bújtunk, a másikat pedig meg sem láttuk, ill. de, de csak a rejtő útmutatása után :))
Köszönöm a segítséget és a rejtést

Kiinduló pontVárkerti részlet
KutakodásVárkerti részlet
encso 2009.01.01 14:22 - Megtaláltam
X [wapon beküldött szöveg]

skobik 2009.01.01 13:35 - Megtaláltam
Szép vár, könnyű rejtés. Folytattuk utunkat Szegedre!

RAJ & Wicky 2008.11.29 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Nagyon szép a kilátás, a szoborparkra! Köszönjük a rejtést!

Hajnalék 2008.11.28 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
A vár nyugati falán minden lyukat végignyúlkáltunk. Nagyon szép hely.

fatibi1 2008.11.02 12:18 - Megtaláltam
Ez a terep nem volt egyszerü.

Arnold_J 2008.10.27 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.53
Elég könnyű volt megtalálni, csak az üreg volt túl hosszú.

tozoli72 2008.10.26 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Kellemes volt a séta, még a kaptató is megérte.

+van 2008.10.25 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.71
Mecseki éjszakai portya 2. állomás. Még világosban :)!
(Mecsek 2008-10:2/11)

Brutus 2008.10.25 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
Éjszakai Mecsek-túra 2/11

Sárkány őrs 2008.10.25 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.75
Az őrsi portya hetedik ládája.

csanady 2008.10.25 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.08
nem rossz a vár!

bfabry 2008.10.25 14:20 - Megtaláltam
Őrsi portya

dendro 2008.10.25 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.10
Elég egyértelmű volt, csak jó mélyen kellett beleturkálni a lukba...
Köszi!
A vár kissé csalódást okozott: színvonalasabb kiállítást reméltem.

tótheszter 2008.10.23 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
A leírás pontos olvasása alapján gyerekjáték (lett volna: így sajnos 10 percig a szomszédos bokorcsoportnál kockáztattuk a dombon való legurulást..:))
A 4 napos ládázás 3. találata Szekszárdról Harkány felé.

Ezt látja a ládaVárfal toronnyal
Pihenés a vár alattPécsváradi templom
szocsmarci 2008.10.23 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.49
OK

Csíkos Tigris 2008.10.12 14:15 - Megtaláltam
+

Ours 2008.10.12 14:15 - Megtaláltam
Utcai, fűzős, elegánsnak mondható cipőben a meredek domboldal nem ajánlott...

Partifecskék 2008.10.03 00:00 - Megtaláltam
Megvan!

levender 2008.09.24 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Pécsvárad egy egészen különleges hely, amely Pécs árnyékában talán nem kap elég figyelmet, pl. Pécsről hazafelé én is a láda kedvéért jöttem ide. A vár, a rejtek és az alatta levő park szerintem kivételesen szép. Jó volt érezni, hogy a láda mellett a vastag falból, mint a vár lehellete, húz ki a hideg levegő.

rokkó 2008.09.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszi a rejtést. Csabi, Gábor, Ani

lelcache 2008.08.31 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Egy hetes nyaralásunk utolsó napján hazafelé menet néztük meg. Felemás vár érzetét keltette. Vannak rendesen helyreállított részek, vannak nagyon modern részei, és romok is. Tetszett is, meg nem is. Kívülről mindenesetre jól néz ki. A ládát a vár jobb oldalán lesétálva közelítettük meg. Ügyes rejtés! Köszönjük!

lelcache + Zsé + Lilóka

Macipocok 2008.08.29 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.82
jo

pithe&juci 2008.08.23 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltuk!
Köszi a rejtést Judit, Pithe és Zeusz a vizslaszerű.

Hampi 2008.08.22 16:00 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Ane 2008.08.21 10:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Mi észak felől mentünk végig a nyugati oldalon. Elég meredek.

olahtamas 2008.08.20 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.49
Útbaejtettük, Villány felé félúton.

ergyd 2008.08.15 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Megtaláltuk

rongylab2 2008.08.10 15:00 - Megtaláltam
ok

m.zsömi 2008.08.10 15:00 - Megtaláltam
ok

griga 2008.08.03 16:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Nalika 2008.08.03 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
megvan

Kajdi-család 2008.08.02 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Nagyon jó leírás, nagyon szép környezet, nagyon jó rejtés, kicsit nehéz terep, de még pont belefér, aki meg lusta, maradjon lent. Szép ápolt park veszi körül, ezerféle szilvafán, ezer gyümölcs, egyik finomabb, mint a másik.
Ritosz, Józsi, Szabi, Viki

waneqr 2008.08.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.59
Szép helyszín és nagyszerű rejtés.

Ákilla 2008.07.31 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
A hely azért nem teljesen veszélytelen, észnél kell lenni!

fuzbal 2008.07.26 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Kicsit meredek volt a megközelítés gyerekkel a karomban.
Berni, Hugi, R.K., Liza

dzsalasz 2008.07.16 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Mecsek-túra 10/2
Pont lemaradtam a vár-vándorról... pedig nem is volt tervbevéve.
ettől függetlenül jó kis élmény volt a láda. nincs túlbonyolítva a rejtés, érdekes a környék, jó a leírás: 3X5=15. csak azt nem értem miért bali szobrokat állítanak ki a várban???
Dzsalasz

zsoliszoft 2008.07.15 13:40 - Megtaláltam
Sajnos ez is omladózófélben lévő vár, a benti kiállítás is elég szegényes. Köszönöm a rejtést.

gyurigyuri 2008.07.07 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
könnyen megtaláltuk.kellemes volt megtatalálni.

Pötty 2008.07.04 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Egy mecseki körtúra végén kerestem meg a ládát. Sajn os a vármúzeum bár zárva volt, de a várkertbe bejutottam. A rejtés tetszett.

Jevica és Gyuszi 2008.06.15 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Nagyon tetszett a vár, de a legnagyobb sikert a gyerekeknél a fűzfa labirintus aratta. Bár ez így nem igaz, mert mi is jót futkostunk benne a Három nővérre a fiuk fel is másztak.
A rejtés nagyon jó, csak kicsit meredek.
Remekül éreztük magunkat.
Köszönjük, Jevica, Gyuszi, Peti, Bálint.

kb ibic 2008.06.10 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
megvan

jeti-matterhorn 2008.06.07 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
jeti-matterhorn és a kiskunfélegyházi TKIKI 7.z

 
Tepiszellem 2008.05.23 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Gyönyörű hely , a geokessing-nek köszönhető, hogy ide is eljöttem .

zöldcsacsi 2008.05.23 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Ez most egy rohanás volt, de visza térek, családostól, mert van valami varázsa a környéknek.

Kadorca 2008.05.18 00:00 - Megtaláltam
Közel van.

new will 2008.05.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.78
Köszi a rejtést, Dóri, Enikő, Attila.

dirndel 2008.05.17 17:45 - Megtaláltam
Gratula a rejtéshez! Alig vettük észre a ládát, pedig a rejtekhely megvolt!

Jako 2008.05.17 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Sajnos ezen a túrán valami baj lett a GPS-el nem adott pontos adatot így nem sikerült megtalálni. De rakok fel képeket. Köszi szép volt. Légyszi a képek alapján fogadjátok el.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.08.11 21:23]

 
Viczi 2008.05.17 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
A hétvége második ládája. Ide autóval jöttünk, de a GCDTO-ig gyalog mentünk el. Itt kicsit megszenvedtem a ládával, de nem a nehezebb, hanem a könnyebb felé kell menni. :) Jó rejtés. Remek idő volt, idei első rövidnadrágos kirándulásom.

Távolabbról 
james 2008.05.12 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.00
Megtaláltuk. Tetszett a rejtés.

Anita, Judit és James

szbarna 2008.05.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
útban hazafelé
gyors megállás, majd indulás a ládáért.ahová a gps mutatott, benéztünk, de nem találtunk semmit... aztán levente barátom egy nem éppen optimista kijelentése következett:"hagyjuk a fenébe, ezt biztos elvitték, nem létezik, hogy máshova tették!!!"azért én is benéztem a lukba, és lám, megleltem!
nagyon jó rejtés!Ezek után elképzelhető, ez volt a barátom arcára írva:"na ez a hülye már megint megtalálta...! " :D
köszöjük a rejtést: Szbarna + csapata

Skali&Margó 2008.05.04 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Megtaláltuk!

Crazygabesz 2008.05.03 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Ok!

Encsi 2008.05.03 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltam.

Misu 2008.05.03 15:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

tarsolyos 2008.05.02 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Kösz! Üdv.

andy80 2008.04.25 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.74
Útban haza Debrecenbe, megkerestük ezt is. Nagyon szép a vár.

Moonspell 2008.04.21 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Nagyon tetszett a vár, a ládika könnyen meglett, ötletes rejtés...

Legend 2008.04.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
OK

 
Éva 2008.04.19 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Körülnézni nem nagyon tudtunk, mert ahogy visszarejtettem a ládát, egy óriási dörgés után egy pillanattal lecsapott ránk a felhőszakadás.

Váradi Csaba 2008.04.16 14:21 - Megtaláltam
:-) [wapon beküldött szöveg]

kukokak 2008.04.06 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Hazafelé mentünk Orfűről Szegedre, GCROCK előtt megkerestük ezt is. Szép a vár, eddig nem is igazán tudtunk róla pedig mindenképpen érdemes megnézni.

A parkolótól a bástyát kerülő kesserösvényen mentünk, gyerekkel (7 év) kicsit meredek - mármint ha az ember ilyen aggódósabb fajta. Végül nem lett semmi gond. A láda jócskán bent volt a bal oldali üregben. Először telefonos segítséget kértünk rotty-tól aki nagyon kedves és segítőkész volt, aztán az ő bátorítása nyomán még egyszer megpróbáltuk és akkor meglett.

Érdekes ez az üreg. A jobb oldali üregen be lehet látni a várudvarra, tisztára mint egy barlang a várfal alatt :)

Köszönjük a rejtést!

Mytikas 2008.04.05 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam.

 
tcsb 2008.03.30 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Szálkai találkozó másnapján. Tetszett a vár is, a szoborpark is.
A rejtek egyértelműnek tűnt, de 'nyúlkálni' kell, mert trükkös! :)

Szlil 2008.03.30 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Ragyogó napsütésben szép volt a várudvar.

Ráró 2008.03.30 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Kis tanácstalanság a láda mellett,hogy most melyik üreg,melyik oldal?De aztán Lujzi lentről súgott,így könnyen meglett.

Lujzi 2008.03.30 11:55 - Megtaláltam
Megvan.

Riki 2008.03.26 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.61
Csodás ez a várkert! És a rejtés is nagyon ügyes!

mudman 2008.03.26 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
Klassz rejtés, hiába tudtam, hogy hol van, alig lett meg. :)

Futás közben 
Láp Lidérce 2008.03.25 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Gyönyörű a vár és a várkert is. Süt a nap, csicseregnek a madarak, virítanak a virágok, majd.... ordas nagy felhő kerekedik és lecsap a hóvihar. Nagy élmény volt!

Vár a várSéta
A mező felén épp aznap volt az első kaszálásTavaszi fák
Kilátás a tavaszi virágokra a ládátólFúga
A mai búcsú a Mecsektől 
GerfiDáci 2008.03.22 15:07 - Megtaláltam
Téli környezetben könnyebb a megtalálás! De a környezet mindenképpen megér egy túrát!

beamspot 2008.03.22 14:30 - Megtaláltam
szép esős nap..

MaciMac 2008.03.21 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Bevettem a várat!
A vizesárok felől kerültem, ez látszott a legjobb taktikának, és közben megtaláltam a ládát is.
Találkoztam a szobrokkal!
Köszi!

horgerr 2008.03.21 14:25 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Balda 2008.03.20 10:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.67
Vár még zárva (10-től van nyitva), így "körbe"sétáltuk a láda miatt.
Könnyu találat, cache-ösvény visz oda. A láda a helyén, bal oldalon, "elől", könnyen elérhető mélységben.
Betti, Marci, Gi, Repülős Papa, Balda

momo13 2008.03.16 10:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
megtaláltam

Korte73 2008.03.16 10:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Fantomas 2008.03.14 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Sajnos a várba már nem lehetett bemenni, legközelebb pótoljuk. Hangulatos a "faragott" park a vár tövében.

isoprof 2008.02.23 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

pityere 2008.02.11 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Bizony már sokszor jártunk a várban, de ha nincs ez a láda, talán sosem jutunk el erre az oldalára, ahol gyönyörű a domboldal, zöld a fű és nagyon szépek a fafaragások!!! Köszönet!

WiseBear 2008.02.10 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Kellemes vasárnap reggeli Pécsről Kecskemétre hazautazós kessing... :)
Sajna, akksik lemerülve, innentől mobilos képek :(
A hely váratlan élmény, tetszik nagyon a Mecsek-környék! Kösz, Y.

KözeledésSzobor
HídSzoborpark ez!
Arcképes pinceigazolvány?Távozás
makariosz 2008.02.09 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Elég érdkesre sikerült ez a megtalálás. A hely szép, és jól fel is kapaszodtunk várfalhoz. A sok levél nélküli bokor közül kiválasztottuk azt, amelyik nyáron valószínűleg bodzabokornak néz ki, találtunk is egy üreget, két járattal, egyet bal, egyet jobb oldalon. Átnéztük mindkét oldalt, befényképeztünk a baloldali járátba: semmi. Végignéztük többi bokrot is, hátha azok a bodzák, de továbbra sem találtuk. Ezek után telefonos segítséget kértünk rotty-tól, aki nagyon készséges volt, és mondta, hogy úgy emlékszik legutóbb nem teljesen oda tették vissza, de ott kell lennie, ahol először kerestük. Utolsó reménységként még egyszer visszamentünk: turkálás, fényképezés: semmi. Utoljára a jobb oldali járatba is fényképeztem egyet. Nagyon szép idő volt, és rásütött a mobilra, így egy kissé halványabban látszott a kép, de úgy tűnt nincs rajta semmi. Már éppen indultunk elfele, közben akartam összecsukni a telefonomat, amikor hirtelen megpillantottam egy kék tetőt az utolsó képen... Ezután nekiveztkőztem, majd jobboldali résben vállig való benyúlás után meg lett a láda. Logolás után visszatettük a leírásban is szereplő baloldali üregbe.

Az utolsó, megmentő kép 
napvirág 2008.02.03 12:43 - Megtaláltam
Baranyai barangolás Maratonos Macival. Lekanyarodva a főútról nagyon hatásos volt a templom látványa ahogy ott meredezett az út végén. A vár előtti parkolóban hagytuk az autót és balra indulván szinte megkerültük az épület háromnegyed részét is mire kütyü markánsan jobbra felt "parancsolt". Meredek volt az út, nem volt egyszerű a feljutás de nem is volt lehetettlen. A bokor és a rés hamar meglett csak épp a láda megtalálása okozott némi gondot. Először bekukucskálva nem vettem észre, aztán könyékig benyúlva ugyenerre az eredményre jutottam. Kesser kollegám is elvégezte ugyanezeket a műveleteket de ő sem jár sikerrel pedig az ő alkarja pár centivel hosszabb is mint az enyém. Kis töprengés után azt találtam ki, hogy a lehetséges három irányba befotózók a lyukon hátha többet tudok meg így a benti helyzetről. A dolgot siker koronázta mert a harmadik felvételen megmutatkozott a láda - jó mélyen. Így azután már szinte "gyerekjáték" vot lefeküdni a földre és vállig bebújni a nyiláson és még egy kis rányújtással elérni a ládát. A visszarejtésnél megtartottam az irányt én is de nem dugtam olyan brutálisan mélyre.
Köszönöm a rejtést.

 
Maratonos Maci 2008.02.03 12:33 - Megtaláltam
Baranyai barangolás Napvirággal... a várral szembe állva az üreg a jobb oldalon van és nem a bal oldalon... már-már lemondtunk a láda megtalálásáról, mivel egy előző kesser társunk szinte megtalálhatatlanul elrejtette az üregen belül... mindenképpen ki kell emelnem kessertársnőm zsenialitását, aki fényképezőgéppel, vakus felvétellel tudott a láda nyomára bukkani és csak így tudtuk azt fellelni...

SuperGeo 2008.01.26 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.52
szép környék.
köszi a rejtést!

Bacsó 2008.01.20 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
A várnak ezen az oldalán még nem jártam. Ezt is a Geocachingnek köszönhetem.

beckpeti 2008.01.20 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Első kincskeresés, szupi volt!

 
Puszkany 2008.01.17 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
A várat megkerülve jutottam el a rejtekig. A parkban még bóklásztam picit aztán lelépés.

Luxi69 2008.01.12 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.34
Jó kis emelkedő! :) főleg Benedekkel a hátamon, bár a lefelé vezető út volt a rizikósabb ... A gyerekek - a szülő szigor ellenére - hellyel-közzel gatyafékkel jöttek le :D
A rejtés tökéletes, szép kilátás van a Mecsekre és az előtte lévő dombásgra.

Benedek, Bori, Ildi, Tamás

H. Gábor 2008.01.12 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.48
Kicsit meredek!
Barnabás, Dodó Honka, Sebi, Eszter +én.

Megvan!Ha nem lenne Luxinak feje, látszana a rejtek helye!
Mi az? Kicsi, csúszik és rí?A meredek.
Bori és a megtalált "török-kori kincs". 
Tototo 2007.12.27 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Az egyébként is szép környezetet különlegessé tette a vastag hólepel.

csak mobil, sajnos 
katica 2007.12.16 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Visszafelé menet néztük meg a várat. A ládához a fal mentén oldalaztunk el, majd logolás a pingvin társaságában, aztán csúszka és már lent is voltunk a patak partján. Nagyon tetszett a vár, de a rejtés sem volt rossz :)
Köszi!
katica + tobias

szóval így működik a kút... :)... és már logolunk is
Varga Gábor 2007.12.08 07:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Verseny előtt odafelé.

Törölt 2007.11.13 16:07 - Megtaláltam
Kissy Aba és papája [wapon beküldött szöveg]

EmericuS 2007.11.13 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.48
Később.

abacus 2007.11.13 16:04 - Megtaláltam
Részletek később.

linkz 2007.11.04 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Első ládám!
Köszönöm a lehetőséget...:)

karatepocok 2007.11.02 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.52
ok.

K.L. 2007.11.02 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
ok

Endresz_család 2007.11.01 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
A Mecsek környéki ládázgatásunk legszebb találata, a szoborpark egy meglepetésekkel teli gyöngyszem. Kár, hogy sietnünk kellett, de még így is szedtünk pár szem mandulát, tiszteletünket tettük Kirk kapitány és legénysége előtt, a család nagyobbik fele kergetőzött egyet a labirintusban, és megkóstoltam életem eddigi legfinomabb almáját a hullottjából. Kár, hogy nem tankoltam be belőle az autókázásra.
Köszönet a rejtésért!

pityer 2007.11.01 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.23
Köszönjük a rejtést

GCsoka 2007.10.23 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.13
A település nagyon szép, a vár is tetszett.
A várban a kiállítást + a hozzá tartozó "borsosnak" mondható belépődíjat viszont átvágásnak érezzük :(

bregő és andorpapa 2007.10.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Már nagyon sokszor el akartunk jönni ide, hogy levadásszuk a ládát, két okból is: korábban már jártunk itt (pont a kirakodós buli idején), akkor hideg, de napsütésben gazdag idő fogadott minket, valamint itt volt már az ideje annak is, hogy megnézzük, miféle rejtés fűzödik rotty kolléga nevéhez. Hideg volt most is, de sajnos napsütésnek nyoma sehol. A helyismeretnek köszönhetően a ládát a vár alatt induló utcácskából közelítettük meg, ami a kis parkba visz. Direkt megnéztem a fotókat, ezért emlékeztem rá, hogy egy bokor mellett kell keresni. Nem is nagyon figyeltem a GPS intő szavára, hogy még odébb van a láda (valamint Bregő intelmeire, melyek emlékeztetni próbáltak a csipkebogyó és az általam célpontnak kiszemelt növényzet közti különbségre). Aztán a második lelkesen átvizsgált szakasz után végre ránéztem a kütyüre is, ami elvezetett minket a helyes bokorhoz, itt pedig már gyorsan meglett a láda.

Sétáltunk még a parkban kicsit, felkerestük az általunk annyira kedvelt almafát, ami szerencsénkre idén is pont most roskadozott érett termésétől. Érdekes, de Pécsváradon több helyen is találkoztunk már almafákkal az utcán, jó látni, hogy ezeket nem szüretelik le egyetlen éjszaka alatt az élelmes piacosok. Szóval aki októberben jön, ne hagyja ki az almát, finom, ráadásul bio (legalábbis nem hinnénk, hogy valaki kijár permetezni), és van belőle bőven.

Mivel Pécsváradon már sokszor jártunk, újdonsággal ugyan nem szolgált a láda, de szívesen jöttünk ide, mert kellemes a vár környezete, és a város a déli, dél-keleti részétől eltekintve inkább egy nagyobb falu benyomását kelti a kis templomokkal, szűk utcácskákkal. Ilyenkor ősszel különösen hangulatos az a jellegzetes illat, melyet a sok kis düledező kémény kever a levegőbe, miközben az erdő fáiból kellemes meleg lesz a helyiek otthonában.

Tehát a környék jó, a rejtés is optimális (sokkal jobb, mintha az árokban kellene vizes, szúrós bokorból kitúrni egy zacskós dobozt), a weblap pedig nagyon informatív, minden szépen össze lett rajta gyűjtve.

harisj 2007.10.07 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.40
Megtaláltuk!
Nagyon szép a vár, és a környéke. Ugyan az elöttem írt megtalálásokból egy szó csengett a fülemben amikor benyúltam az üregbe a ládáért, ez a szó a vipera volt. :) De szerencsére nem volt semmi gond.
Köszönkük a rejtést.

A vár távolról...és közelről.
csemege 2007.09.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.65
Déli harangszóra éppen meglett.

peca1000 2007.09.23 18:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Egyszerűen csodálatos, mind a környék mind a rejtés. A parkban lévő majdnem fekvő több száz éves fűzfák, és a szoborpark.....
Csillagos ötös!!!

pgyp 2007.09.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
A COOP parkolójából elmentunk a CGrock-hoz, majd visszajöttünk a várhoz (új utakon, track feltöltve a tuhura). Nagyon jó a rejtés, elsőre nem is találtam meg, pedig ordított, hogy hol lehet - és ott is volt, de azért van benne egy kis furfang:-))

Suci 2007.09.16 21:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
nagyon szép a vár és környéke . A viperák miatt nem én nyultam be a várfal üregébe, hanem a Dokit kértem meg...de túlélte..

a megtalálás pillanataa brigád
tschilla 2007.09.08 13:10 - Megtaláltam
yoggival

yoggi 2007.09.08 13:10 - Megtaláltam
harmadszorra meglett !!!

Paleo.team 2007.09.01 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.85
MEGTALÁLTUK!
Minden szuper volt, köszi a rejtést!

érkezés a városbaA vár
A vár kapujaIrány a láda
LátképMár közelítünk
Egy kis pihenésA völgyben
Ládaaaa!!!!Városháza
katika 2007.08.20 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.00
Jó leírás és rejtek.A panoráma is szép. [wapon beküldött szöveg]
A leírás érdekes, a rejtek is jó lenne, ha nem lenne elég feltűnő. Persze, ha nincs sok turista, akkor így is jó. Lefelé a parkon keresztül közelítettünk a parkoló felé. A vár mellett egy bácsi épp a Zengőt festette.

kispárna 2007.08.20 07:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.13
Csatlakozom...látsd a pontozást!

VárfalAltemplom
silence 2007.08.18 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.90
Szép a vár, a láda jól bevolt dugva a résbe, kivűröl egyaltalan nem latszik... Köszönjük a rejtést!

sIL és csapata

targonczas 2007.08.17 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
ok

Picúrok 2007.08.05 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Pufi és Dagi rátalált! Éppen voltak előttünk, úgyhogy mi diszkréten megvártuk, amíg ők visszarejtik, hogy mi újra felfedezhessük!

sackómackó 2007.08.05 13:46 - Megtaláltam
Sok a mandulafa ide viszaterunk. [wapon beküldött szöveg]

Old Fairy 2007.08.03 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Remek rejtés, jó mélyen be kellet nyúlni a falba. A város pedig szuper.

Kilátás a ládától 
cacheelyűk 2007.07.28 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.32
Pécsi nyaralásunk 24/28 ládája. 2 éve már jártunk itt, de akkor nem találtuk... most megvan!

sirgalahad 2007.07.27 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Büszke erőd Pécsvárad
Fala áll és nem fárad
Ládikó a vár tövében
Eldugva egy rés mélyében

ranoemi 2007.07.24 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Keresgélnem kellett a rejtekben,de megtaláltam!
Szép hely,a tervezett kirándulás a Zengőre a nagy hőség miatt elmaradt.Majd legközelebb.

 
gyöngyfűző és párja 2007.07.23 10:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
A száraz, csúszós füvön a nagy forróságban elég nehéz volt megközelíteni a rejteket, de persze azért nem fogott ki rajtunk!

Csuhás 2007.07.21 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.12
Néhány elintéznivaló után a délutáni hőséggel érkeztem. Igyekeztem egyszerű rövid sétával megközelíthető ládikákat keresni. A várba most nem mentem be, csak a kálváriát, a falakat, és a szoborparkot jártam végig. A rejtés egészen kiváló! Kellemes hűs fuvallat érkezett a ládika felől. Köszönöm!

Csuhás

VárkapuBástya
Kép a közeli kálváriárólA fejvesztett futam győztese :-)
Falak
Kopjafaerdő
ÖsszefonódvaA kedvencem
Csubakka k. 2007.07.14 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Szép volt. Először nem találtuk meg a várat, de végül minden sikerült.

textor 2007.06.29 13:10 - Megtaláltam
ok

Ernesto 2007.06.16 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.78
Megvan.

gecco 2007.05.27 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.08
[wapon beküldött szöveg]
Klassz a vár, jó a rejtek. (megint a 8 éves fiam találta meg.:-)
Már a várfalon nézelődtünk, mikor láttuk, hogy jöttek a következő ládavadászok.
(a képet levesszük, ha kérik a lebukottak:-) )

 
njani55 2007.05.27 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
megtaláltam

ndavid42 2007.05.27 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
[:33:] [2.nap/3.láda]
GCROCK>>
A zengővárkonyi Rockenbauer Pál sírja után értünk ide. Ez sem volt betervezve, de útbaesett pont, kár lett volna kihagyni :) Várba nem mentünk be, csak kívülről csodáltuk meg. A sikeres és gyors megtalálás után elmentünk egy finom ebédre a Gesztenyés Étterembe.
>>GCJELV @Püspökszentlászló

jiimbo 2007.05.26 17:20 - Megtaláltam
Nagyon jo a rejtes!

zsofka 2007.05.19 08:32 - Megtaláltam
Mit mondjak? SZép :)

taro01 2007.05.19 08:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.26
DunaX-al és a csapattal közös megtalálás.

DunaX 2007.05.19 08:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Népes társaságban eltöltött hétvégi mecseki ládázásunk szombati első ládája. A fiatalok (Sian, coller, Marc89, zsofka, Josh) éjjeli túráját követően mi, az idősebbek (Taro01, PPETER) ma itt kezdtünk.

PPeter 2007.05.19 08:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Megtaláltam!

Sian 2007.05.19 00:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
Coller, Josh, Marc89 és Zsofka társaságában vágtunk neki még pénteken Pécsváradnak GPS-szel és gitárral, majd szombaton találtuk meg a ládát. Tényleg nagyon jó rejtés volt. Először azt hittem, hogy nincs is ott a cache, ugyanis nem láttunk belőle semmit, de aztán vakmerően benyúltam könyékig az ismeretlen üregbe, és próbálkozásomat siker koronázta :). DunaX, Ppeter és Taro01 néhány órával (meg egy alvással) utánunk keresték meg.

coller 2007.05.19 00:25 - Megtaláltam
Sian, Josh, Marc89 és Zsofka társaságában, egy éjszakai túra keretében kerestük meg a rejtést, péntekről szombatra virradóra. :)

Marc89 2007.05.19 00:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.26
Éjszaka vágtunk neki Pécsváradnak, még pénteken, és szombaton találtuk meg egy kissebb csapattal.

baggio 2007.05.13 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Komlóról hazafelé útbaejtettem ezt a ládát is.

A vár tetszet, a kilátás is jó volt, a rejtés meg remek!
Előszőr azt hittem, eltünt a láda, de kapcsoltam, és meglett.
Köszönöm a rejtést.

snake 2007.05.12 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.63
A láda hamar megkerült, bár az első percekben azt hittem, nincs a helyén, olyan mélyre volt dugva. A többszöri bevilágítás segített. Ajándékot nem cseréltem!
Vissza hasonló módon rejtettem, mint ahogy találtam. :)

snake

robijudo1990 2007.05.06 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.00
A ládát kb 10 perc alatt találtuk meg hála a pontos leírásnak amit a többi megtaláló adott.
Tényleg ott volt egy résben jó mélyen a várfalban.

[Jóváhagyta: rotty, 2007.05.16 18:06]

nemethl.mino 2007.04.30 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Kirándulásra termett az idő...
Zengővárkonyból indultunk (szalmamúzeum, tojásmúzeum), és először csak Rockenbauer Pál sírjáig terveztük a "nagy" túrát (sok-sok gyermekkel). Sajna új láda azóta sem került oda (GCrock beteg), de a nap szépen sütött, kis piknik...
Aztán fellelkesedve a hangulaton elindultunk a végcél (Dombay-tó) felé gyalogosan. Útközben a Pécsváradi vár és környéke számomra nagyon kellemes meglepetés volt (játszótér, szoborpark, fűzfa-labirintus, a gyermekek és felnőttek egyaránt imádták...) És nagy örömünkre a láda is elsőre meglett, hála a részletes leírásoknak. (no GPS)
Uzsanna-ebéd a régi 6-os út mentén (a Dombay tó mellett) a Tanya Csárdában szintén remekül sikeredett (3,5 órát voltunk, ebédeltünk, tollasoztunk, sörözgettünk, palacsintáztunk)
Szép nap volt.

a Lányok 
MikiCache 2007.04.30 10:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.88
A várban már többször is jártunk, de ebből a szemszögből még nem láthattuk. Örvendünk, hogy most ezt a nézőpontot is tapasztalhattuk.
Köszönjük a helyet az elrejtőnek.
Anikó és Miki

A főbejáratA főbejárat
Belső részKilátás a ládától
puppi 2007.04.29 19:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.71
A bejárat felől megközelítve könnyen megtaláltuk, pontos koordináták. Tetszett.

Geobéka 2007.04.29 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.32
Megvan, szép helyen van . . .

KJ & GM 2007.04.28 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Tavaszi túra Baranyában.
12 nap, 70 láda, 140 km gyalog. A Nyugat-Mecseket Cserkútról, a Kelet-Mecseket Óbányáról jártuk be. Több új helyszínt ismertünk meg túránk során.

Minden rejtőnek köszönjük az élményt!

A & K 2007.04.22 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
Elég későn értünk oda. Sajnos bent nem tudtunk körülnézni, de visszamegyünk.

tudo 2007.04.21 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.08
A tegnap déli vonatozást levezeklendő 130 km erőltetett menet 900 m emelkedéssel a Simontornya - Szekszárd - Bonyhád - Pécsvárad - Pécs szakaszon 4 új és egy betegeskedő ládával. Annyira csapnivaló a környék vasúti közlekedése, hogy a rendelkezésre álló időt csak nagyon átgondolt tervvel és versenytempó mellett lehet hatékonyan felhasználni.

Bonyhád óta nyugisan ostromoltam a mecseki emelkedőket. GCROCK-tól a Piros kerékpár-on, majd a templom felől érkeztem a vár bejáratához. Tetszett a szépen rendbehozott műemlékegyüttes és a várat körülvevő park. A láda rejtése is ötletes, sőt a rejtektől kilátás is van. Minden szempontból megnyugtató volt az élmény.

A következő állomás a Dombay-tó, GCDto volt.

Pécsvárad templomaA vár bejárata 1.
A vár bejárata 2.Várfal
TalálatBástya
Falatozás a virágzó kőrisfánVártorony
A vár sarkaA Mecsek - érzelmek nélkül
SylverRat + Bogee 2007.04.14 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.78
Baranyai Barangolás, 12/14.
Jó rejtés, sötétben kerestük már, de meglett.
A rés bal felső járatát érdemes átvizsgálni... :-)

Bütyök+Zulu 2007.04.14 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Mai 14/12 ládánk. Itt alakultunk át jó szokásunkhoz híven éjszakai ragadozókká. Jó sok lyuk van a láda körül.

 
Kisscs 2007.04.14 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Kitűnő idő, ötletes rejtés, szép környezet, majdnem minden stimmelt. Csupán a várba nem lehetett bejutni valami rejtélyes oknál fogva....
Kisscs & Zsó

abekeszigete 2007.04.13 21:16 - Megtaláltam
Megleltem. Nem volt valami nagyon nehéz...monjuk itt lakom pécsváradon, de nincs gps-em,szal volt azért vele egy kis munka

daikini 2007.04.12 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Csodás hely, aranyos kis réttel, patakkal és nem utolsóként várral. :)
Szeretem az ilyet!

akos 2007.04.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Szép hely, ötletes rejtés. A várban lévő étterem jó minőségű és nagyon korrekt árakkal dolgoznak.

georgina 2007.04.09 00:00 - Megtaláltam
később

Tócsa 2007.04.08 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Szép a vár környezete is.

vtsp&tav 2007.04.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Hűvös rejtés...:)

Ede 2007.03.31 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Egészen közel volt egy kis munkám, és így ezt a ládát is begyűlytöttem.

Virágban a gyümölcsfák.Kilátás
szadi&agi 2007.03.31 08:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
Kösz a rejtést!

alarm40 2007.03.30 19:22 - Megtaláltam
A ládázás nélkül még biztos sokáig nem jöttem volna fel a várhoz. Kár lett volna.

 
tomecskob 2007.03.26 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.40
Megtaláltuk.

leslielong 2007.03.19 08:26 - Megtaláltam
Pécsváradon voltunk 3 napig és egy várnézéssel egybekötve megkerestem ezt a ládát is. :-)

Jó a hely és ötletes a rejtés is!

A várban 
kiskapitány 2007.03.16 17:50 - Megtaláltam
.

autogaz 2007.03.16 17:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.12
Az autót a vár bejárata előtti parkolóban hagytuk és a nyugati várfal "betájolása" után a fal mellett indultunk el és haladtunk a rejtek felé, bodzabokrokat keresvén. Nem sok bodza van... A másodiknál találtuk meg a ládát. Jól be kell az üregbe kotorni...:-))) Jó rejtés, klassz környezet. Köszi! PDA log. Képek később.

bibe 2007.03.15 20:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Ma délután (15.08) megtaláltuk.A hely és a környék nagyon szép.Nem volt kis meló felküzdeni magunkat de fentről még szebb.A dobozt a fiam bányászta ki egy rövidebb tapogatózás után.
Bibe , Erik , Anita

Brumi 2007.03.13 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
GCROCK után jöttem ide, kotorásztam a lyukban, semmi. :-( A logokat olvasgatva, lehet, hogy mélyebben kellett volna keresni.

[Jóváhagyta: rotty, 2007.03.14 08:27]

nabuka 2007.02.25 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.65
Megtaláltuk.Több éve járok a 6-os úton hetente többször is de a várat
nem is sejtetem hogy létezik,és hogy ilyen szép.Köszönjük!!
Pilo,Füles,Oli

Bubu family 2007.02.18 21:24 - Egyéb
A láda elveszett???
Kerestük, de csak a hűlt helye volt meg.
A hely maga nagyon kiváló, de téli időszakban szinte vonza a be nem avatottak tekintetét, vajh mit csinálnak odafenn??
Ennyi, szükség lenne pótolni...

sanyisz 2007.02.09 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
Az időjárás kicsit csúszóssá tette az utolsó 100m-t, de sikerült megúszni "szánkózás" nélkül. Izgi volt a "tapogatózás" is, magam sem gondoltam, hogy ennyire meg tudok bízni másokban (vakon benyúlni egy ismeretlen üregbe könyékig... nem szoktam:). Köszi a rejtést.

zsozso528 2007.01.14 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.34
aszthittem könnyebb lesz

jokkmokk 2007.01.14 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.48
A fotók alapján GPS nélkül.

A vár és a lába 
BiharyG 2007.01.14 09:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Gyors bemelegítés a Zengő előtt. Az üreget a fotók alapján hamar beazonosítottuk, de hiába kotorásztam, nem találtam semmit. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve bedugtam a fényképezőgépet, körbekattintgattam, és a harmadik képen ott figyelt a doboz :)
A környezet és a vár tetszett, a rejtés még jobban!

BiharyG + Zsuzsi

 
nootropil 2007.01.01 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Elrejtés 2x5 .. Nem kicsit kerestük. Felmásztam a ledőlt falra is. De hiába! Végül gondoltam mégegyszer megpróbálom a kézenfekvő helyet..és csodák csodája meglett! :D

back to '70 
xenopus 2007.01.01 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Jól el volt dugva! [wapon beküldött szöveg]

A gps elég pontosa odavezetett, mégis végig jártuk az egész falat. Hiába a segítő fotók, a tipp h jó mélyen van.. annyira benn volt a lyukban h meg voltam róla győződve onnan elvitték, vagy eleve nem ott folt. Sztem ennyire még a korabeli tulajok se ismerték a várfal minde zegzugát mint a cacherek.. ezer jó kis hely van.. mi is végig fésültük az egészet. Miután már majdnem feladtuk a párom mégegyszer benyult a gyanus lyukba és megvolt! Nagyon jó kis rejtés, jó állapotban van a láda szép a környék...Grat a rejtőnek!:) és BUÉK

itt van:)
a láda 
Mathau 2006.12.30 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
A Dombay-tó túra után kis kitérővel eljöttünk a várhoz.Volt egy gyanús hely, de ott fél óra után sem találtam, később végigmentem a fal mentén, hátha másik résben van. És ott is volt:) Miután meglett a a lyuk már nem volt nehéz...Az utánam levők engem szidhatnak, azt hisze kicsit méllyen beraktam a falba:-)

gondocsg 2006.12.27 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon el volt rejtve a láda a falrésben, nehezen megközelíthető helyen, úgyhogy izgalmas keresés volt! Köszi a rejtőnek, ez volt életünk első megtalált ládája!!

Kokó 2006.12.13 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
A várat most csak kívülről néztem meg. Így is tetszett!
A várkert is nagyon jó játszótér és/vagy pihenőhely.
A rejteket elsőre, a ládát másodikra találtam meg. Jó rejtés!

Csaba & családja 2006.12.09 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Gyönyörű környezetben egy csak illetéktelenek elöl elrejtett láda. A vár oldalában még egy decemberben virágzó ibolyát is találtunk.

Decemberi ibolya 
zsakar 2006.11.30 15:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

petiba 2006.11.04 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Cuki utän. [wapon beküldött szöveg]
A finom sütikék után (Gesztenyés cukrászda) kimerészkedtünk ismét a hóesésbe (már mindenünk átázott, s fáztunk). A várat csak kívülről néztük meg, bent már többen voltunk. A ládához pedig már csak hárman merészkedtünk el. Zsófika találta meg!
Köszönjük a rejtést.
Peti bá' és Anna és Zsófi

Fazék 2006.11.03 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Nagyon korrekt, kedvcsináló leírás. Mi szakadó hóesésben teljesen körbesétáltuk a várat, meg belülről is körbenéztünk. Sok mandulafa is van a vár mellett.

k.david 2006.10.30 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Jó hely a rejtésre, itt biztonságban van. Mi felülről jöttünk, és szerintem ez a jobb irány. Akinek tériszonya van az ne nagyon jöjjön ide. A várban sétáltunk egyet, és megpróbáltuk elképzelni, hogy milyen is lehetett fénykorában....

Seres Péter 2006.10.28 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Kellemes két órát töltöttünk el a 336. ládámnál, bár ebből félóráig a ládát kerestük. A GPS össze-vissza mutatott, ezért végignéztük az egész meredek várfalat, s csodálkozva állapítottam meg, hogy nőnek ki a fák a téglából. Élveztük a külső kertet, a fa szobrokat, a belső udvart, a kiállításokat, a romokat, 20 fénykép sem lenne elég ennek bemutatására. sp

táblavár1
vár3vár4
ládapark1
szoborvár udvar
udvarboltív
Ga-Bo 2006.10.23 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.36
Megtaláltuk!
Ga-Bo + Zsófka

Mr Zerge 2006.10.23 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Megnéztük a múzeumot, utána könnyű sétával a láda is meglett.
Üdv Mr Zerge.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2006.10.21 13:55 - Megtaláltam