geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1346. Ajka-Csingervölgy és a Macskalik barlang (GCCSNG)

Ajka-Csingervölgy

Ajka-Csingervölgy

Molnár Gábor sírja. A kopjafa másik oldalán keresd az idézetet!

Molnár Gábor sírja. A kopjafa másik oldalán keresd az idézetet!

Néhány pillanatkép a múzeumból

Néhány pillanatkép a múzeumból

A Múzeum középen a csillével

A Múzeum középen a csillével

A gépház

A gépház

Őslény és Kőzettár

Őslény és Kőzettár

K+

K+

Kiszáradt patakmeder

Kiszáradt patakmeder

Ismeretlen német katona sírja

Ismeretlen német katona sírja

Macskalik barlang

Macskalik barlang

Ősz

Ősz

A láda helye

A láda helye

Ezt látja a láda, túloldalon a pihenő

Ezt látja a láda, túloldalon a pihenő

A megújult láda adoptáláskor, 2021.04.11-én

A megújult láda adoptáláskor, 2021.04.11-én
Szélesség N 47° 3,988'
Hosszúság E 17° 37,701'
Magasság: 400 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.03.08 12:00
Megjelenés időpontja: 2006.03.11 18:30
Utolsó lényeges változás: 2021.11.14 16:44
Utolsó változás: 2021.11.14 17:36
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: Akebono, adoptálta akarair
Ládagazda: akarair
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 8000 m
Megtalálások száma: 282 + 1 sikertelen + 15 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Wap:
1. Molnár Gábor sírja
N47 05.060 E17 34.789
A kopjafán lévő idézet második szava.
2. Bányászati Múzeum
N47 04.847 E17 35.623
"utolsó csille szén" felíratú csillén a legrégebbi évszám.
3. A geoláda
N47 03,988' E17 37,701'
Bükkfa tövénél, a barlang közvetlen közelében, de még a legmagasabb térszínen.
A megtaláláshoz nem kell lemenni a barlanghoz.

Logoláskor a jelszórészleteket a leírás sorrendjében kell megadni!


A ládába TravelBug helyezhető.


Idegenforgalmi tudnivalók

Ajka a Budapest-Szombathely vasútvonal mellett fekszik, Budapesttől 150 km-re. A vasútállomástól az 1.sz. helyijárattal mehetünk tovább, a  N 47° 5,237' E 17° 34,919' 253 m [GCCSNG+Völgy büfé]megállóig. Közúton megközelíthető a 8. sz. főútvonalon is Ajka-Bakonygyepesnél letérve Ajka felé. A Bányászati Múzeum és a Bakonyi Erőmű Rt. Jubileumi Emlékháza Ajka város III. kerületében az Ajka-Csingervölgyből kiinduló Köves-árokban található. Gépkocsival jó minőségű, aszfaltos úton megközelíthető.

A múzeumot övező Parkerdőben télen síelésre és szánkózásra alkalmas épített pálya áll a téli sportot kedvelők rendelkezésére.
A Köves-árokból több turistautat követve megismerhető a Nyugat-Bakony számos természeti szépsége is. Kiinduló pont: Ajkacsingervölgy-Parkerdő

Az Ajkára látogató a Bányászati Múzeum és környéke megtekintése után felkeresheti a városközpontban, a templomdombon található Ajkai Városi Múzeumot. A létesítményt 1989. november 9-én a várossá nyilvánítás 30. évfordulóján nyitották meg. Itt kapott helyet Fekete István és Molnár Gábor írók emlékét őrző gyűjtemény.

Nyitvatartás:
Kedd-Szombat: 9-16 óráig

Belépődíjak:
Felnőtt: 600,- Ft
Diák, nyugdíjas: 400,- Ft
AJKAI óvodások, általános iskolások, valamint 65 év feletti nyugdíjasok számára a látogatás ingyenes!

Túraajánlatok:

Kék kereszt túra: Alsócsinger Völgy Büfé - Bányászati Múzeum - Jó szerencsét! forrás - Macskalik-barlang - Kab-hegy Vadászház.
Sárga sáv túra: Parkerdő Emlékmű - Töröktető - Jókai Bánya Pokollik barlang - Sárcsi-kút (GCSCSI) - Bújólik-barlang - Király-kút - Padragi sziklák (GCPadr) - autóspihenő - Padrag buszmegálló.
Sárga kereszt túra (összeköti az előzőket): Parkerdő Emlékmű - Szerencse fel! forrás - Szőke forrás - kis rét (sárga sávhoz kapcsolódik).

A multi geoláda állomásai:

1. Molnár Gábor sírja

Molnár Gábor 1908. december 2.-án született Budapesten. Apai dédapja Pápán volt evangélikus lelkész. Tizenegy éves volt, mikor édesapja meghalt. Pápán mezőgazdasági képesítést szerzett, s néhány évig ezen a munkaterületen is dolgozott. 1930-ban a Nemzeti Múzeum erkölcsileg támogatott expedíciójával Brazíliába utazott, s amikor társai betegség miatt visszatérésre kényszerültek, ő egyedül vállalta a munka folytatását. Gyűjtéseiből sokat hazaküldött, közben az őserdőben elejtett vadak bőrének értékesítéséből, mérges kígyók eladásából tartotta fenn magát, majd fazendafőnöki munkát vállalt. 1932-ben, robbanás következtében mindkét szemére megvakult.
1980. október 29.-én 72 éves korában, baleset következtében érte a halál. Sírja a gyermekkor vadregényes helyszínén az Ajka-Csingervölgyi temetőben található. Munkásságát az ajkai Városi Múzeum Emlékszobája őrzi.
Legfontosabb művei:
Kalandok a brazíliai őserdőben (1940); Az óriáskígyók földjén (1955); Jaguár-országban (1960); Pálmakunyhó az őserdőben (1963); Ahol az ösvény véget ér (1964); Egymillió hős országa (1966); Holdárnyékban az őserdő (1967); A dzsungel doktora (1967); Horgászom az Amazonason (1968); Bíborviskó (1969); Gyémántmosók (1972); Makk és jaguár (1972); Éjbe zuhant évek (1973); Én kedves Amazóniám (1975)Én kedves Amazóniám (1975); A csendes halál démona (1977); A Bakonytól Amazóniáig (1978);

A jelszó első része:
Az író sírjánál található kopjafán lévő idézet második szava.  N 47° 5,060' E 17° 34,789' 256 m [GCCSNG-1]

A kriptongyár

A temető mellett található a világon elsőként alkalmazott eljárást megvalósító gyár. A kriptonlámpának az az előnye, hogy azonos fogyasztás mellett több fényt ad. A kriptongázzal töltött izzó feltalálója Bródy Imre (1891 - 1944) magyar fizikus volt. Mivel az új töltőgáz nagyon drága volt, munkatársaival eljárást dolgozott ki a kripton levegőből történő előállítására. 1937-ben indult meg a termelés Ajkán. Ezután Bródy újabb fényforrásproblémákon dolgozott, de 1944-ben Magyarország német megszállása után együtt maradt családjával, így annak ellenére, hogy a gyár mentességet szerzett neki, a biztos halált választotta. 1944. december 20-án halt meg Mühldorf-ban, a fasizmus áldozataként.
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat díjat nevezett el róla, így állítva emléket munkásságának.

2. Az ajkai Bányászati Múzeum

Az ajkai Bányászati Múzeum  N 47° 4,847' E 17° 35,623' 308 m [GCCSNG-2] volt hazánk első szabadtéri skanzen műszaki emlékmúzeuma, amely az ajkai szénbányászat műszaki és történeti emlékeinek gyűjtését vállalta fel abból a célból, hogy a tiszteletre méltó múltra visszatekintő szakmakultúra emléktárgyait, dokumentumait átmentse a jövőnek. Az ajkai szénbányászat 100. évfordulóján, 1965. augusztus 6-án nyitotta meg kapuit.
Az Ármin szállítóakna bányászati múzeumként való megnyitását az a sajnálatos bányakatasztrófa is indokolttá tette, amely itt a függőaknában, illetve a földalatti aknarakodón történt 1909. január 14-én, ahol gázban, füstben 55 csingervölgyi bányász vesztette életét.
A megnyitást követő években létesült az épületeket körülvevő géppark, az 55 m-es bemutató táró, és egy külön épületben, az egykori bányamentő-állomás épületében kapott helyet az Őslény- és Kőzettár
A Bányászati Múzeum és a mellette felépült Bakonyi Erőmű Rt. Jubileumi emlékházának tárgyi emlékei, dokumentumai őrzik a múltat, emlékeztetnek generációk tisztes helytállására.
A múzeum épületeit, az aknaszállító gépet, az Országos Műemléki Felügyelőség 1983-ban műemlékké nyilvánította.
A múzeum kapuján belépve a következő épületeket láthatjuk (balról-jobbra): gépház, aknaház az aknatoronnyal, kovácsműhely, transzformátorház, amely ma a kiállító terem szerepét tölti be. Az épületeket a géppark veszi körül és jobbra látható a bemutató-táró betonidomkővel biztosított bejárata is.
Üzemeltetője és fenntartója 1993-tól Ajka város Önkormányzata. A Városi Könyvtár és Múzeum igazgatása alá tartozik. Az épületek állagmegóvásához értékes segítséget adott az Országos Műszaki Múzeum Technikatörténeti és Műtárgyvédelmi Kuratóriuma.

Nyitva tartás:
Hétfő szünnap.
K-P: 11-16, Szo, V: 10-16 óráig

Belépőjegy:
Felnőtt: 700,- Ft
Diák, nyugdíjas: 500,- Ft
AJKAI óvodások, általános iskolások, valamint 65 év feletti nyugdíjasok számára a látogatás ingyenes!

A jelszó második része:
A bejárattól 15 méterre, "utolsó csille szén" feliratú fekete csillén található három évszám közül a legrégebbi.
Ha éppen zárva van a múzeum, kívülről is le lehet olvasni.

Őslény és Kőzettár

1976-ban egy szerény, néhány kis tárlószekrényből álló gyűjteménnyel indult a természettudományos ismeretterjesztést szolgáló kiállítás, amelynek az alsócsingeri Bányászklub adott otthont.
Jelenlegi helyét a volt bányamentő állomás épületéből alakították ki, amelyet 1978-ban a bányásznapon nyitottak meg. A ma már több mint 1000 db-os gyűjtemény bemutatja az ókortól a jelenkorig az egyes korok jellemző kőzettípusát, ősállatvilágát (paleozoikumtól a holocénig).
A terem közepén az ismert ásványosztályok jellegzetes szép kristályai láthatók.
Külön szekrényekben találhatók az Ajka térségében bányászott szén, bauxit és mangán kőzetek típusai, valamint az ajkai terület rétegsorát reprezentáló kőzetgyűjtemény.
Recsk, Gyöngyösoroszi, Rudabánya és az Erdélyi Érchegységből származó kőzetek és ásványok színesítik a látnivalókat.
Egy külön szekrényben nyert elhelyezést a Bakony-hegységből származó ammonitesz gyűjtemény.
A szekrények mellett magyarázó szövegek, térképek, metszetek segítik a látogató ismeretszerzését.
A falakon Magyarország földtani térképei, az élővilág törzsfája, a földről készült sematikus metszet csodálatos bolygónk, a föld fejlődéstörténetébe avatja be az érdeklődő látogatót.
A kiállított anyag gyűjtésében nagy segítséget jelentett Természettudományi Múzeum, az egykori Veszprémi Szénbányák, a budapesti Eötvös Loránd Tudomány Egyetem támogatása és sok magánszemély, akiknek neveit a gyűjtött anyag mellett feltüntették.
Az Őslény és Kőzettár 1983-tól Hantken teremként is ismert, utalva Hantken Miksa geológusra, aki először értelmezte a szénkutatások, szénkibúvások alapján az ajkai területet. Szakvéleménye alapján indították meg az első bányavágatokat, mélyítették az első aknákat.
A múzeum kerítésén kívül látható az a szabadtéri színpad, amely előtti a téren 1975-93 között a hivatalos bányásznapi ünnepségeket tartották.

3. Macskalik barlang és a geoláda

A Macskalik barlang  N 47° 3,988' E 17° 37,701' 452 m [GCCSNG-3] a Kabhegy É-i lábánál vezeti le a bazalttakarón összegyűlt csapadékot a nummulinás mészkő mélyebb rétegeiben keletkezett üregekbe. Kútszerű aknájának akkori alján 1935-ben Bertalan K. és Szokolszky 1. kisebb melléküreget tárt fel, melyet a Markó L. vezette 1961. évi kutatások aknája már 5 m mélyen talált meg az újabb fenékszint alatt. Az akna 11 m mélységig hatolt a humuszos kitöltésbe, járható üreg feltárása nélkül. A nagy tömegű (3000 liter/perc) víz eltűnési útja tehát - egyelőre - továbbra is rejtély.


A jelszó harmadik része
a ládában, egy bükkfa tövénél, a barlang közvetlen közelében, de még a legmagasabb térszínen.
A megtaláláshoz nem kell lemenni a barlanghoz.
Kérlek gondosan rejtsd vissza, lehetőleg ágakkal és avarral álcázva.
Logoláskor a jelszórészleteket a leírás sorrendjében kell megadni!Megközelítés:
Ha már az első pont begyűjtésén túl vagy, akkor a járművet a 2. pontnál, a Bányászati Múzeum melletti biztonságos parkolóban lehet hagyni, majd innen a Kék kereszt turistajelzésen a Macskalik barlangig. A katonasírnál  N 47° 4,076' E 17° 37,006' 430 m [GCCSNG+Katonasír] van egy kerítés, ahol a túristajelzést is bekerítették. Itt balra kell fordulni végig a kerítés mentén, majd jobbra, egyenesen tovább a gyalogösvényen. Turistatérkép mindenképpen javasolt.
A táv oda - vissza 8 km, szintkülönbség 100 méter.

Ládatörténet:

2020.07.15.: Vincenzo65 új helyen pótolta az elveszett ládát.

2021.04.10.: Adoptálta a ládát akarair! "A közösség nevében is köszönetet mondok a láda eredeti rejtőjének, Akebono kessertársnak és a karbantartást végzőknek.
Mai napon meg is kezdtem a munkát. 04.11-én a szerény, csupán jelszót tartalmazó befőttes üveg helyett a helyszínhez méltó, új ládát telepítettem tele ajándékokkal és a kötelező tartozékokkal."
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (187 db): környezet: 4.54 rejtés: 4.32 web: 4.64 átlag: 4.50

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


akarair 2021.11.14 14:20 - Egyéb
A harmadik ponton lévő fizikai ládát a mai napon a Macskalik barlang közvetlen közelébe telepítettem. Koordinátákat javítottam! Így a doboz most már nincsen túl messze a látványosságtól.

Vándor Csillag 2021.09.25 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

antonia03 2021.09.18 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

timuska74 2021.08.29 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Horváth Edit 2021.08.26 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kópé1993 2021.08.12 13:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

eccaecca 2021.08.11 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

paidlp 2021.07.22 15:08 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

 
Webber 2021.06.27 10:51 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.11.1]

Mathau 2021.05.29 12:01 - Megtaláltam
"If you don't go crazy you are not normal"

[g:hu+ 2.6.11]

Roberto Kesser 2021.05.21 23:59 - Megtaláltam
Andival eljöttünk, hogy körbetekerjük a Kab-hegyet és közben ládákat gyűjtsünk. E multi két virtuális pontjáért még külön elautóztunk bringázás után.
Köszönjük a rejtést!

Poór Andrea 2021.05.21 17:45 - Megtaláltam
Robertoval közös találat!
TFTC!

pliptai 2021.05.21 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.11]

agyorgy 2021.05.09 12:00 - Megtaláltam
Meglett:)

20210508_125718-00220210508_125925-001
20210508_130239-001 
Párduc50 2021.04.27 15:27 - Megtaláltam
Először is köszönjük szépen az adoptálást! Megmentésre érdemes volt ez a multi, amit az erdészet minden cselszövése ellenére is megtaláltunk :-) A 3. részpont lehetne közelebb az ojjektumhoz.

A két Sanyi 2021.04.27 15:20 - Megtaláltam
Hát a vártnál kalandosabbra sikeredett e multi begyűjtése, de a két Sanyi eszén nem lehet túljárni! ;) Kezdődött azzal, hogy GCC700-on JungSanyi betáplálta műszerébe az első részpont koordinátáit, de az itineren szereplő összesen hat koordinátát nem megfelelően permutálta, így Úrkút közepén kötöttünk ki, ahol nyoma sem volt semmilyen temetőnek. Szerencsére hamar rájött a megoldásra, így újratervezés, és irány vissza. Harmadszor (s mint kiderült még nem utoljára) is elmentünk az ajkai lovacskás szobor mellett, és most már telibe találtuk a temetőt. Sajnos a tájékoztató szöveget nem olvastuk, így csak utólag tudatosult bennünk, hogy ez a Molnár Gábor az a bizonyos Molnár Gábor, és nem pedig egy helyi bányász, különleges síremlékkel, így nem szemléltük kellő áhítattal a sírt. Ráadásul, mivel régebben nyomtattuk az itinert, nem a megfelelő szavat rögzítettük, mert az azóta történt adoptálás ezt módosította, de ezt könyveléskor a rejtővel pontosítottuk. Innen szintén könnyed drive in a második részjelszóig. A helyszín a járvány, és a hétköznap miatt elég kihalt. Irány az utolsó láda. Az erdőgazdaságivá váló úton lévő nyitott sorompó, és behajtani tilos tábla eléggé elbizonytalanította a sofőr AltSanyit, s csak társa magabiztos utasítására kockáztatta meg a behatolást a tiltott zónába. Rövidesen jött is szembe az erdész, aki ugyan lassított, és végigmért minket, de aztán hagyott tovamenni. Újabb sorompón hatoltunk keresztül, ami persze nem azt jelentette, hogy kikerültünk a zónából, hanem, hogy egy még tiltottabb területre tévedtünk. Ezt a szembejövő viagrakamionos is megerősítette, aki közölte, hogy ő a garázsjárat, utána zár az erdész, s akkor bizony bent ragadunk éjszakára. Ennyi elég volt az amúgy is bizonytalan AltSanyinak, és a kamiont követve elindult kifelé. JungSanyi legnagyobb bosszúságára, a tiltottabb zónából kiérve sem volt hajlandó leparkolni mondván, hogy van még egy lezárásra alkalmas sorompó odalent. Így aztán tovább követte a kamiont. És valóban! A lenti sorompónál ott várt a már látott erdész, és áthaladásunkat követve eltorlaszolta az utat. Igaz, látszólag csak behajtotta a sorompót, de csak idő kérdése, mikor kerül rá lakat. JungSanyi mély depresszióba süllyedt, és kiadta a parancsot: Irány haza! Aztán, hogy mégsem így lett, ezt érdeklődő olvasóink a GCKABH-nél tudhatják meg. Éppen ezért ne menjenek sehova, (reklám - illetve vargabetű - után folytatjuk) mert hamarosan visszatérünk!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

GCOKVB-n aztán a már megszokott technikával levettük a GCCSNG 3. ládájának irányát, és keresztül árkon bokron, és a viszonylag futható erdőn, gyakorlatilag pont a megfelelő helyen értül el a duplán tiltott utat, amely mellett hamar meglett a láda is. Magát a Macskalik barlangot nem láttuk sehol, az a térkép szerint még jókora távolságra volt, s mivel az erdészet aknamunkája miatt alaposan megcsúsztunk időben, így már indultunk vissza az autóhoz egy szép hosszú lénián egészen az erdész?házból csorgó patakig. Újratervezve a még meglátogatásra szént ládákat a GCREDA begyűjtése mellett döntöttünk.

sambenedek 2021.04.17 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
OK

S13 2021.04.17 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

akarair 2021.04.11 13:00 - Egyéb
Adoptáltam a ládát! A közösség nevében is köszönetet mondok a láda eredeti rejtőjének, Akebono kessertársnak és a karbantartást végzőknek.
Mai napon a szerény, csupán jelszót tartalmazó befőttes üveg helyett a helyszínhez méltó, új ládát telepítettem tele ajándékokkal és a kötelező tartozékokkal.

gyildarefo 2021.04.01 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Kerékpáros multi

AC7C67EA-BEC7-49F6-881A-7275AA626830C520DB32-59AF-4E1C-ABFB-8C32CFB0908C
SirLes 2021.03.26 12:14 - Megtaláltam
ok

Paul 2021.03.13 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

Hajo 2020.12.31 14:03 - Megtaláltam
Sárcsi-kúttól zömmel a Bazaltkarszt tanösvény nyomvonalát követve 15 km túra közben találtuk meg a 3. pontot.
Az 1. pontot a túra után szedtük össze, a 2. pontot még 2018 decemberében barátainkkal találtuk meg.

IMG_20181216_115319IMG_20181216_120919
IMG_20181216_121712IMG_20181216_123455
IMG_20181216_140031IMG_20201231_123516
IMG_20201231_124406IMG_20201231_141737
IMG_20201231_141750 
NagyKG 2020.12.31 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Megtaláltam, köszi!

juzso 2020.12.27 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Köszönöm, megtaláltam

Rastaman 2020.11.01 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

befi 2020.09.06 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

johnnycache 2020.09.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.02
Köszönöm az élményt! :-)

Ignis9 2020.08.16 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.99
Megtaláltam, köszönöm! :)

Mary&Advent 2020.08.10 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Zéboy 2020.08.07 10:40 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2020.08.07 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

Soma00 2020.07.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Köszönjük a rejtést! A ládát rendben, felszerelve találtuk.

Vincenzo65 2020.07.15 14:47 - Megtaláltam
Ládát ideiglenessel pótoltam. Egy kis befőttes üvegben csak a jelszó részlet van. Nem csoda, hogy eltűnt onnan, hisz szinte ordított, itt vagyok! Kicsit beljebb vittem egy fatuskóban pihen. A múzeumban csodás idegen vezetést kaptam. Kintről szinte nem létható a jelszó részlet.

pgyp 2020.07.03 20:59 - Egyéb
Ma elmentem a hármas ponthoz és én sem találtam a ládát, pedig elég egyértelmű lenne a helye. Ha valaki nem rakta odébb (és nem szólt), akkor ez bizony elveszett.

akarair 2020.06.30 13:00 - Megtaláltam
Ismerem a helyeket, nagyon jó újra és újra visszatérni ide Csingerbe.
KÖSZÖNÖM A REJTÉST!
Sajnos a 3. állomáson a ládát nem találtam meg!
A fényképek alapján szeretném kérni a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2020.07.07 09:44]

Screenshot_20200630-150249IMG_20200630_122752
IMG_20200630_135008IMG_20200630_122746
IMG_20200630_134008 
DalmaGergő 2020.06.01 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Barnamac 2020.05.07 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pzoli 2020.04.18 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

tams_u 2020.04.08 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Kiváló kis túra, ajánlom bárkinek! Gyönyörű helyek! Köszönjük szépen!

becko 2020.04.05 14:41 - Megtaláltam
Ma az Úrkút környékén ládákat és medvehagymát gyűjtögettem, 32km lett a vége.
A 3. pont jó messze van a falutól, meg a völgytől is, meg látnivaló sincs...

Parmerozpazepan 2020.04.01 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Két körben megkeresve. A ládát egy hétvégi bringázás során, a másik két pontot következő héten.
Jó multi, jó pontok. A csillén elég nehéz kívülről leolvasni az évszámot.

annamatyi 2020.02.09 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Közel 12 km-esre sikeredett séta során, nem kevés dagonyázás és "dzsungelharc" árán találtuk meg. A A barlang tetszetős, szívesen megnézném "működés" közben is a víznyelőt. Visszafelé másik úton jöttünk, a végén sok-sok lépcsővel :)
A múzeum zárva volt, de nagy nehezen le tudtam az évszámot olvasni.
A kopjafánál a g:hu+ alkalmazással készítettem (volna) fényképet, de balf@szság miatt, nem tudom hova lettek. Így ezt a jelszórészletet nem tudom.
Köszönöm a rejtést!
update 2020.02.24: Visszamentem a jelszórészletért :)

IMG_20200209_143556A Macskalik
LádaEzen értünk vissza a parkolóhoz
Múzeum 
Dudi971 2020.02.02 16:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

MoGeMaP 2020.02.01 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

fodor8peter 2019.10.27 10:29 - Megtaláltam
Láda rendben az adott helyen. A múzeum zárva volt, de a csilléig így is be tudtam sétálni.
A temető környékén néhány utat feltrackeltem.

Butchman 2019.10.23 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Hartyi 2019.09.14 09:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Ajka-Nagyvázsony-Zánka-Révfülöp bringatúra során begyűjtve! Köszi!

TBálna 2019.08.09 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A láda továbbra is az előzőekben leírt helyen van. [g:hu 1.6.4]

mura 2019.06.28 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért! A végláda 'A Kab-hegy és barlangjai' tábla alatt (N47° 03.698 E017° 38.081).

anettx 2019.06.22 12:32 - Megtaláltam
TFTC!
Bakonyi bolyongás szép nyáridőben. [Geoládák v2.2.5]
Valóban az előző logban pontosan leírt helyen van a láda - én is otthagytam. De miért lett áthelyezve több száz méterre a barlangtól?!
Remélem hamarosan lesz gazdája a ládának, aki majd helyreteszi a dolgokat.

gccsng-DSC03545 
Hörcsög 2019.01.13 16:00 - Egyéb
Sziasztok! Vasárnap a Gulácson összefutottam egy barlangásszal, aki a következő információt osztotta meg a végládával kapcsolatban:
"A geoládát kb 2,5 hónapja az északi elkerülő Som út kereszteződésében helyeztem el egy nyílt füves tiszás közepén megtalálása után a Macskalik tábla alatt. Fadarabokkal takartam be a jobb oldali lábánál." Megírtam a rejtőnek is.

james 2018.10.29 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Hörcsög 2018.10.21 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Felkerestem a sírt és a múzeumot, majd indultam a Macskalikhoz. A barlang lenyűgöző, egyik kedvencem lett a Bakonyban, hóolvadáskor is biztosan felkeresem majd. Sajnos nem találtam meg a végládát, pedig telefonos segítséget is kértem. Minden szóba jöhető fa gyökérzetét átnéztem, mintha elnyelte volna a föld! Töltök fel képeket, szeretnék kérni egy elfogadást!

[Jóváhagyta: Akebono, 2018.10.26 05:54]

Köszönöm!

Vasi75 2018.08.10 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!!!
Kerékpárral, nagy melegben, néha sáros úton, de nagyon jó volt!!!

sztyopa13 a páratlan páros 2018.07.20 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk

ghostspike 2018.07.20 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

V_Gabor 2018.06.02 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
Jó kis multi, biciklivel. Megszenvedtem felfelé a sárral. Néhol a munkagépek igazi dagonyát hagytak hátra. Fent már ilyen gond nem volt, csak a fülledt, párás meleg és a sír után a kerítés mellett a nyomozás a kék+ jel után.

A barlang igazán impozáns!

Innen GCLUMO felé gurultam tovább.

Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

2018-06-02 13.24.23R2018-06-02 13.25.42R
2018-06-02 13.34.52R2018-06-02 13.36.02R
2018-06-02 13.36.16R2018-06-02 13.36.20R
2018-06-02 13.36.41R2018-06-02 13.37.21R
2018-06-02 14.10.54R2018-06-02 14.15.07R
2018-06-02 14.15.29R2018-06-02 14.23.41R
2018-06-02 14.35.39R2018-06-02 14.39.53R
2018-06-02 14.42.20R2018-06-02 14.42.28R
2018-06-02 14.52.42R 
henger1 2018.04.30 17:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

uvegeskornelia 2018.04.30 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

piroskanape 2018.04.14 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

takos 2018.04.02 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Endresz_család 2017.11.02 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Klassz kis tútra volt a maga 16 kilóméterével - köszönjük!

csbagi 2017.09.30 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.18
Korán reggel Ajkáról indulva, kellemes, de elég hosszú séta során megtaláltam. (Csodajó dolog reggel sétálni!) Közben sok apróbb látnivaló...
A múzeum még zárva volt, szerencsére a fényképet kinagyítva le tudtam olvasni az évszámot. A katonasírnál egy kisebb táska őzlábgombát szedtem, a barlangnál pedig gombászokkal találkoztam, akik mindjárt "be is vizsgálták". Úrkút felé mentem tovább.

Ajka 001Ajka 004
Ajka 007Ajka 008
Ajka 012Ajka 014
Ajka 016Ajka 018
Ajka 020Ajka 025
Ajka 027Ajka 029
Ajka 032Ajka 039
Ajka 042 
réka97 2017.06.05 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.01
Megvan! :)

ha2 2017.05.28 11:55 - Megtaláltam
Egynapos Zöldsportos kirándulás a Bakonyban.
A rejtekhelyben csak egy nylonzacskót és benne néhány papírfecnit találtunk. Gábor pótolta új egyesületi ládával.

016017
006008
ésKata 2017.05.28 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Bakonyi Zöldsportos túra során jártunk itt kiváló időben.

Zergi 2017.05.28 11:50 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Ládapótlás történt!

IMG_2510IMG_2520
IMG_2535IMG_2536
IMG_2516 
szollosi73 2017.05.20 15:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megvan!
A harmadik pontot még márciusban találtam meg kéktúra közben, most a hiányzó első két pontot kerestem fel. Nagyon érdekesek a helyszínek, jó a leírás, nagyon tetszett az egész.
Sajnos a bányamúzeumhoz már későn érkeztem, így nem tudtam megnézni, pedig nagyon érdekelt volna. Ide vissza kell jönnöm.
Köszi a rejtést!

Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 001Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 002
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 003Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 004
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 005Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 006
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 007Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 008
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 009Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 010
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 011Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 012
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 013Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 014
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 015Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 016
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 017Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 018
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 019Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 020
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 021Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 022
Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang 023 
Motolla62 2017.04.10 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

szaatt 2017.04.10 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

KJ & GM 2017.03.25 10:40 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_2824J11_2827
J11_2830 
Klari2006 2016.12.04 13:24 - Megtaláltam
Kellemes séta egy napsütéses decemberi vasárnap.

targonczas 2016.11.27 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

nmárti 2016.11.04 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.29
Érdekes volt bejárni ezeket a helyeket. Az elhagyott bányaépületeket, a régi vasutat. A Bakony ősszel is szép, ha nem a legszebb. Jártunk a Macska-liknál, a Pokol-liknál, a Sárcsi kútnál és még sokáig lehetne bolyongani, ha nem sötétedne korán. A kis kápolnánála néni éppen takarított, így beengedett bennünket. Köszi a rejtést!

-1-2
-3
 
Hepur 2016.10.08 12:45 - Megtaláltam
ok

njani55 2016.09.25 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Megtaláltam

benist 2016.09.25 10:30 - Megtaláltam
Ajkáról egy 40km körüli bringás kör. Molnár Gábor több könyvét olvastam ifjabban, szép helyen van a sírja. A bányamúzeum hajnali fél tízkor még zárva volt, a környéken sem volt semmi mozgás. A Macska-likhoz a K+ -on feljutni bringával tartogatott némi kihívásokat, de végül sikerült. Méretes víznyelő, látványos képződmény. Tetszett a multi, a MG kilátóig emberrel sem találkoztam.

Kogerj 2016.08.23 18:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Szép kis séta során megtaláltuk,köszönet a lehetőségért.

Fazék 2016.07.13 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Egész napos kirándulás utolsó ládája autós-kerékpáros kombinált megközelítéssel.
Molnár Gábortól fiatal koromban sok könyvet olvastam, elvileg még életben is találkozhattunk volna.
A második ponttól biciklivel mentem, a kék kereszt jelzést nem kellett volna végig követni, a völgy túloldalán gyakorlatilag járhatatlan, visszafelé a jelölt erdei szekérutakon jöttem, sokkal barátságosabb.

2016-07-13 18.02.352016-07-13 17.30.30
2016-07-13 17.24.12 
vadalma28 2016.07.09 21:40 - Megtaláltam
Jó rejtés!Köszönjük.

bagolyvera 2016.07.07 23:59 - Megtaláltam
megvan, köszi a rejtést!

tabletta 2016.07.03 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2016.05.28 23:59 - Megtaláltam
Gyönyörű időben.

Strombus 2016.05.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.37
90 km-es kerékpártúránk során 3-1-2 sorrendben abszolvált kellemes multi.

Szép környezet, informatív ládaoldal. A 3. pont rejtekénél jót nevettünk.
Gyerekként rengeteget olvastam, de Molnár Gábor nekem valahogy kimaradt. Igyekszem pótolni. Megdöbbentő életút, hatalmas életerő. Nagyon érdekes ember lehetett. Szívesen olvasnék még az életéről, nem túl sok az, amit az interneten találtam. Bródy Imrén is van mit csodálni! Köszönöm, hogy megismertettél velük. Meg a fazeda szóval is. :-) (Molnár Gábor a Ford Társaság kaucsukültetvényén dolgozott.)
A bányászati múzeumhoz sajnos nem nyitva tartási időben érkeztünk, így kicsit küzdöttünk a jelszó leolvasásával, de ennyi kell. Szeretem a bányászati múzeumokat, sajnálom, hogy ennek a megtekintése kimaradt.

Az Ajkai Városi Múzeumra mutató link nem működik.
A leírásban előforduló javasolt egyéb látnivalókhoz jó lenne, ha lennének útpontok letölthető formátumban.

Péter60 2016.05.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.37
Kab-hegyi bringatúra során fordított sorrendben érintettük. Igaz utólag vettük észre, de poén az erdőben a plusz-segítség.
Tetszetős, informatív multi.

donkardos 2016.05.28 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, részletek hamarosan.

zalajaro 2016.05.05 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Nemi91 2016.05.01 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tibi1983 2016.05.01 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Némi91-el közösen.

baluka 2016.03.27 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megvan! Köszönöm a lehetőséget!

IMG_4749IMG_4754
IMG_4758IMG_4759
IMG_4763 
petheovacka 2016.03.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Ajka környéki ládázásunk 6., végállomása. Jó hosszút sétáltunk a mozdonytól a lik-ig. Változatos helyek, sok látnivaló, ez egy jó kis multi! Kösszi a rejtést.

Akiért a harang szól...erdőszéli temető
súlyos múltderék vasak
20160319_164819G.I. Johann
END of Story 
Rubor 2016.03.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Szépen összerakott multi, köszi!

20160304_12233720160304_123043
20160304_123115 
karathl 2016.03.04 12:30 - Megtaláltam
Közös találat Ruborral a téli tavaszban.

Bubu_83 2016.01.16 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megvan, köszi!

acsocso 2016.01.09 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Köszi!

 
Kokó 2016.01.03 11:40 - Megtaláltam
Éveleji hótaposás.

scele 2016.01.03 11:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

radpeter 2016.01.03 11:40 - Megtaláltam
o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

Mira 2016.01.03 11:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2016.01.03 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.42
Bakonyi hótaposás 1.

Erre a hétvégére havazást prognosztizáltak a Bakony ezen részére, így - mivel a tél eddig eltelt részében nem volt lehetőségünk hasonlóra - az első havas túránkra készültünk. A régi mozdonynál parkoltunk le, s indultunk neki a túrának. Elsőként Molnár Gábor sírját néztük meg. Kicsit furcsa volt, hogy az ipartelep szélén lévő temetőben nyugszik, mint bármely más, hétköznapi ember. Innen az út mellett álló kápolna (melynek "parkolójában található a kálvária) érintésével értünk az egykori bányászok házaihoz. Érdekes volt a bányász-logós zászlótartókat látni az oszlopokon. A szabadtéri múzeum minden épülete - nem meglepő módon - zárva volt. Így a használaton kívüli gépeket csak a kerítés túloldaláról, az ásvány- és ősmaradvány-gyűjteményt viszont semmilyen formában nem tudtuk megnézni. Ezért nem is időztünk itt sokat, hanem továbbindultunk a láda felé. Megnéztük az egykori bányaszerencsétlenség emléktábláját, ahol 55 bányász vesztette életet. Majd pár idősebb fa mellőzése után beértünk az erdőbe. Itt egy emelkedő megmászása után egy forrás melletti esőháznál megpihentünk és a tízórainkat is elmajszoltuk. Útba esett az ismeretlen német katona sírja is, majd hamarosan már a Macskalik-barlangnál voltunk. Én le is másztam hozzá/bele. Rengeteg nummulites figyelhető meg a kőzetben. S a láda láda megtalálását a fába vésett felirat is segíti. Dudu mackóm volt ma a soros.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Gábor66 2016.01.03 11:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Túracica 2015.12.30 11:25 - Megtaláltam
Nagyon szép vidék!A Macskalik különösen elnyerte tetszésünket.Felkerestünk még pár forrást is,így szép kört sikerült leírnunk.Köszönjük a rejtést!

A2M 2015.11.14 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Akebono 2015.08.30 12:00 - Egyéb
logbook cserélve

 
vakoge 2015.08.24 17:21 - Megtaláltam
Szep kornyek. A lada el van azva.. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

KapuIsmeretlen katona sírja
A barlang 
ndavid42 2015.08.22 15:26 - Megtaláltam
[:835:]
Nagyon tetszett a völgy, sosem jártam még itt - annak ellenére, hogy a Bakonyt már eléggé bejártuk, de lám, még mindig tud újat mutatni -, úgyhogy minden új volt. A bányászati múzeumot majd célzottan külön kell meglátogatni, mert ha oda beszabadultam volna, akkor 2-3 órig el se tudtak rángatni a gépek közeléből :) Igencsak látványos a Macskalik gödre is, méretes!

sereszaki 2015.08.22 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Kellemes, bő 15km-es körtúrát tettünk Ajka környékén,s ennek során kerestük meg ezt a multit is Erikával,ackcsabával és ndavid42-vel.
A Macskalik különösen látványos.
Köszi a rejtést,ennek köszönhetően jutottunk el ide is! :)
A ládában a logbook viszont rommá van ázva...

ackcsaba 2015.08.22 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.15
Megtaláltam

Cseber 2015.08.05 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.09
MEGTALÁLTAM. Köszi.

DóriAtesz 2015.06.22 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.70
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! 5/5
DóriAtesz

Szabó família 2015.06.07 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Norbival tekertünk egyet és közben megkerestünk pár ládát.

nbokan 2015.06.07 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Közös biciklizés és ládázás Szabó famíliával Kab-hegyen.
Megküzdöttünk érte, a ládánál tehenek állták utunkat, a Kék kereszt-en meg a derékig érő aljnövényzet. Megnéztük a múzeumot is, ami a tárlatvezetésnek köszönhetően nagyon tetszett. Kösz a rejtést. GCCSNG-1->GCPKL->GCSCSI->GCBUJO->GCLUMO->GCkbhg->GCOsKa->GCCSNG-3->GCCSNG-2 43km.

A logbook teljesen elázott, cserére szorul (szerintem a láda is, mert ez nem vízálló).

mozgo 2014.12.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.58
Megvan. Gyönyörű időben. Köszönöm a rejtést.

heyjoe 2014.10.23 11:15 - Megtaláltam
Tetszetős kis multi!
Öt napos déli-bakonyozás közben szedegettük össze Vándor Csillaggal a pontokat. A múzeumban remek tárlatvezetést kaptunk, a víznyelő pedig bőszen nyelte az elmúlt napok csapadékát.
A láda sajnos vizes, javítócsomag pedig nem volt nálunk.

 
BubaGC 2014.10.23 11:11 - Megtaláltam
:-)

plecs 2014.10.23 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Köszönjük, klassz volt!

bati.hu 2014.06.22 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.83
enazatival reaperrel csababezerrel és Mátéval gckem bejárás közben. A tetején a kék+ -szal meggyűlt a bajunk.
köszi a rejtést

 
enazati 2014.06.22 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
GCOSKA után 3-2-1 sorrendben.

kobcikrajci 2014.05.09 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.25
Padragkút-Úrkút gyalogtúra során megtalálva. Mind a völgy szemléletes geológiai bemutatói, mind a barlang környéke érdekes helyszínek, a túrára való tekintettel a múzeum szokás szerint kimaradt. :)

zaskl 2014.05.02 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Ani&Roli 2014.05.01 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltuk,köszönjük!

szladoo 2014.04.15 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Tapsifüles 2014.04.13 08:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.71
Két részletben megkeresve.

miyako72 2014.03.02 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Köszönöm a lehetőséget szép volt a barlang:

griffs 2014.01.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Csatlakozom Csaba és családjához, a 2-es és 3-as pont külön ládát érdemelne.
Sokat kerülgettem ezt a multit. Először még a legelső Kab-hegy körömnél tekertem erre, de nem volt erőm felmenni az 1-es ponthoz és a 2-es ponthoz vezető kaptató is meghátrálásra késztetett. Ősszel a GCPUPU csoportos tekerése alatt közelítettem meg a 3-as pontot, de fizikailag nem volt időm becserkészni.
Most családi gyalogtúrát szerveztem a multira, Csinger-völgyi levezetéssel, ami az egyik kedvenc helyem.
Az 1-es pont közelében szépen felújított templom található, egészen formabontó stációkkal, én ideraktam volna a pontot, bár kétségkívül kockázatosabb rejtés lenne. A másik 2 pont kihagyhatatlan!
Köszönjük!

Csaba & családja 2014.01.13 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.46
Régóta kerülgetem már ezt a ládát, most ez is sorra került. Nem igazán értem, hogy ez miért egy láda.

Akebono 2013.07.02 20:08 - Egyéb
Ládát pótoltam, kereshető.

picuresnagyur 2013.05.25 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
köszi! A végláda valószínűleg favágók kezén eltűnt (maga a fa, kesserösvényestül megvan). A jelszó első két részét üzenetben küldtem (azokat még régebben szedtem össze), a végláda közelében lévő barlangról fotót csatoltam. Kérlek fogadd el.

[Jóváhagyta: Akebono, 2013.05.30 15:03]
köszönöm szépen!

Fegekri 2012.10.14 15:18 - Megtaláltam
Két részletben lett meg, az első két pont még júniusban az ajkai teljesítménytúrán meglett, az utolsót ma kerestük meg egy nagyon jó kis geotúra során. Köszi a rejtést!

takuan 2012.10.08 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Jó kis túra. Ajka kenyérgyártól Pula buszmegállóig.

Mali-Dabi 2012.09.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.70
MEGTALÁLTUK!
Nagyon jó hely, bár gyerekekkel vigyázni kell, nagyon meredek a barlang bejáratához vezető meredek út. A láda kellő biztonságban van a lejtőtől. Szupi volt, köszi!

hab14 2012.09.01 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Őszies időben, útban a Kab-hegyre.

MillenniumFalcon 2012.08.26 15:47 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

saygon 2012.08.09 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Megtaláltuk!
Még gyerekkoromban túráztam erre a szüleimmel,azóta eltelt jó pár év. Nem így nézett ki! Megdöbbentem az erőirtás mértékén!!!

 
kellerla 2012.08.01 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megtaláltuk!

bendi88 2012.07.29 19:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Szép volt a környék.

Reaper146 2012.06.17 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltam.Köszönöm a rejtést!

Mr Bean 2012.05.28 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.05
Megvan.

papplaszlo 2012.04.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Kellemes husvet delutani seta volt. Megtalaltuk.
A jelszot valamiert nem fogadja el a rendszer.

[Jóváhagyta: Akebono, 2012.05.10 18:35]

sixth 2012.03.31 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Mai utolsó ládám. Rengeteg vadállatot láttam a Macskalik-barlang környezetében. Kb. 30 m-re tőlem egy minimum 20 szarvasból álló csorda szaladt át a villanyvezetékek alatti területen. Hmmm... Nagyon tetszett! Miközben a barlangnál voltam, heves széllel megérkezett a hideg. A pólóra pulóvert kellett vennem, sőt még a téli sapka is előkerült. :)

csjani 2011.12.31 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
TFTC

csinesz 2011.12.31 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.85
Köszönjük, kellemes szilveszter előtti túra volt az erdőben, jó időben.

Acsart 2011.10.16 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
A túra eredeti célja a Pokol-lik volt, útba esett a multi végládája hát begyűjtöttük. Savanyó Jóska barlangjától azonban olyan útvonalon jöttünk le, hogy adta magát a többi pont felkeresése. Tetszett a környezet, és a rejtések is rendben voltak. A Ládában EYESGREEN geocoint helyeztük el, mi az Őrségből hoztuk magunkkal. Kérünk, vidd, tovább, had teljesítse küldetését. Köszönjük az élményt és a rejtést: Acsart.

N.Zs. 2011.10.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.04
A ládát kerestük meg először a Pokoli-lik-Sárcsi-kút Bújólik után. Aztán az Őskarsztnál ránk szakadt az ég, így visszaautóztunk a szakadó esőben a két virtuális pontért. Tegnap az autóban hagytam az esernyőmet, így a temetőben és a múzeumnál esernyővel "ládázhattam". Ilyen sem volt még...
Sajnáltuk, hogy a múzeum korán zárt, mert éppen "jó múzeumi" idő kerekedett.

ömlik
Keresztek az esőben
öreg darab
 
E.T. 2011.10.02 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.27
E.T. megtalálta! A jó szerencsét forrásig szép környezetben vezet az út, majd egy kicsit lehangoló a kerítés és egy bokorsáv között baktatni nyíl egyenesen, majd a magasfeszültségű villanyvezeték alatt-mellett a bozótosban. A barlang környezete már ismét szép. A bányászati múzeum belépője megváltozott 200 Ft-ról 500 Ft-ra.

csabavezer 2011.09.17 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
A bányászati múzeumot csak ajánlani tudom mindenkinek.Köszönet érte.
A dobozt viszont itt is a rejtekhelyen kívül találtam meg,akárcsak a polányi szentkút esetében.Sértetlen állapotban van, és visszarejtve.

anemokapitany 2011.08.29 17:31 - Megtaláltam
Jó túra volt, csak a vadászoknak zavartunk be egy kicsit :)

tgb 2011.07.31 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.32
Megvan!

ica8243 2011.07.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.11
Két részletben megvan.

Tekergők 1 2011.07.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
Az első két részletet még a télen begyűjtöttük, akkor a Macskalikhoz már nem volt időnk elmenni. Most ezt bepótoltuk. Könnyen meglett. Aztán irány Úrkút, de valahol letértünk a kék jelzésről és egy nagyot kerültünk, így sajnos már nem maradt időnk a Csárda-hegyi őskarsztra, örültünk, hogy elértük a buszt. Majd egyszer oda még visszamegyünk.

Útban a lik feléItt még jó a jelzés
A Macskalik 
herrbert74 2011.06.26 19:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.25
Másodjára sikerült, Ajka-Úrkút-Városlőd-Ajka és OKT közben. Most meg az ajkai multit nem sikerült befejezni. Le a multikkal! :)
Életem legkeményebb dzsungelharcába keveredtem, amikor fel akartam mérni a S+ jelzést a bányászmúzeum után. A K+ról lekanyarodva először túl is mentem a halvány jelzésen, ami jobbra mutatott egy domboldalra, ahol nem volt út. Gondoltam, a dombtetőn majd lesz, de csak nyomait találtam. Jelzés viszont volt, szóval valaha tényleg volt itt út! Próbáltam követni, de egy irtás volt a dombtetőn. A domb oldala mindenhol benőve bokrokkal, illetve az irtás után maradt faágakkal. Az eső csak szemerkélt, de alulról teljen átáztam a dzsungelben. Az első lefelé vezető keresztút is be volt nőve, mentem tovább. A következőnél végre le tudtam menni egy úton, ahol egy nyaraló kertjébe jutottam. Egy jómunkásember dolgozott ott éppen, de nem értett az utakhoz, viszont kiengedett a kapun a K+-ra. Utána még visszatértem a S+-ra, de ott már jobb volt az út.

Csinger-völgyeperfa
faÚrkút
Marvin 2011.05.21 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Megleltem.

herrbert74 2011.04.30 10:50 - Egyéb
Bevallom, utálom az összefüggéstelen multikat. Sokat markol, keveset fog. Amúgy is 45 km-es körtúrát terveztem az OKT ezen szakaszára, és egy kis csúszás elég volt, hogy még kocsival se tudjam begyűjteni a többi pontot, csak a Macskalik esett útba. Azért most jól felteszem a képet, amit csináltam. Legközelebb remélem, be tudom fejezni. Köll a pont, na! :)

 
3D 2011.04.23 14:42 - Megtaláltam
Rendben

&Anti 2011.04.23 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Köszi a rejtést!

ladasziiker 2011.04.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk, NEM TUDOM, A JELSZÓ MIÉRT NEM STIMMEL.

[Jóváhagyta: Akebono, 2011.04.27 13:39]

csg69 2011.04.18 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.03
Nagyon tetszett ez a multi :)

Gyimes 2011.03.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Nagyon szép a környezet és egy kellemes túra volt mindenki számára. Köszönjük szépen a lehetőséget és a titokzatos rejtekhely feltárását.

lebert63 2011.03.15 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Köszönjük!
Tájékozódási verseny után, levezetésként + 8 km.
Csodálatos időben, remek multi!

Tapsi 2011.03.15 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Klassz kis séta volt gyönyörű időben, mi végül Úrkútig mentünk a lányokkal.

G_Sanyi 2011.03.06 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Tetszett a múzeum, érdekesek a kiállított gépek. Az erdőben kicsit sárosak voltak az utak, de kellemeset sétáltunk. Köszönjük a rejtést!

antilek 2011.02.27 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.84
.

barathg 2011.01.15 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Csipet csapat új regisztráció

[Jóváhagyta: Akebono, 2011.06.05 13:33]

csipet_csapat 2011.01.15 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A múlt héten megkezdett ládát ma fejeztük be. Úrkút Polgármesteri Hivataltól indultunk, de jobb lett volna a Múzeumtól, nagyon nagy dagonya volt. A láda helyének értékéből ez azonban nem vont le semmit. Nagyon szép "kis lik". Macsek helyett azonban egy gyönyörű, barátságos Zora kutyussal és gazdijával logoltunk közösen.
Kalandos vissza utunk volt, első geos eltévedésünk. De nagyon ám!
A logolás után gps kikapcs:), és elindultunk egy másik, kevésbé sáros úton magabiztosan. Hát a végén sötétben Zsófia-pusztán találtuk magunkat. Zsófink még úgysem járt ott:) Géza végül stoppal ment el a geoautóért.
Köszönjük a rejtést, a nagy kalandot:)

oda úta Lik1
a Lik2irány a láda
Zora - Zsófivissza út1
visszaút2a Hold követ bennünket:)
krypton 2011.01.15 15:50 - Megtaláltam
Megvan! A rejtés helyszínén volt szerencsém a Csipet Csapat casher teammel is találkozni, akiktől kaptam egy nagyon kedves ajándékot is! :)
Köszönet érte, jó hasznát tudom venni!

znasz 2011.01.15 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Nagy volt a sár, de megérte, mert a bányamúzeum szuper volt.
Köszi a rejtést.

Spiru86 2010.10.23 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Köszi! Kalandos utunk volt a ládáig. A rejtés nagyon szuper (Cica ügyesen kiszúrta), jó volt első lenni az új logbookban! :) Szuper multi!

Akebono 2010.10.23 12:00 - Egyéb
Ládaellenőrzés, logbook csere, tisztogatás, újrarejtés, fotózás...

ark03 2010.09.02 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Remek multi! Az első két pontot már korábban meglátogattam, úgyhogy most csak a Macskalikhoz mentem, viszont itt most jártam először. Az ide feltöltött képek alapján nem is látszik igazán a mérete: sokkal nagyobb, mint ahogy elképzeltem. Lenyűgözöek a méretei, továbbá az, hogy a közvetlen közelében még másik két víznyelő is található. Feldelacinak tényleg igaza van, hogy félelmetes. Nagyszerű helyre vezeti a láda a kirándulót, úgyhogy minden elismerésem Akebononak a rejtésért. Egyetlen rossz tapasztalat, hogy a láda teljesen beázott, a könyv is tiszta víz, így logolni sajnos nem tudtam. Ennek ellenére mindenből 5-ös. Köszönöm!

 
R-Gyu 2010.08.20 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Megleltük [wapon beküldött szöveg]
Padragkút, Bujólik, Sárcsi-kút, Csingervölgy, Kab-hegy, majd vissza Padragkútra néhol szinte járhatatlan ösvényeken.
Gyalogos kupa: 35,6km

Tozsó 2010.05.08 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Megtaláltuk a ládát,de sajnálattal tapasztaltuk hogy a benne lévö dolgok teljesen el vannak ázva.A kis füzet lapjai össze tapadva.A hely csodálatos.üdv.Tozsó.kata.jackkutya.

Access Denied 2010.05.02 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Hétvégi kerekezés 2/2.

Régi adósság volt ez a láda, most sikerült magunkévá tenni.
Az első ponthoz 1xű volt. A másodiknál sajnos csak a zárt kaput találtuk, de azért sikerült beleskelődni.
A ládához vezető út kalandos volt, főképp, hogy a loggolás után eleredt az eső. Azért visszafele a vadkerités mellett megálltunk ebihal nézőbe is.

A doboz el van ázva, a logbook szintén, igy abba bejegyzést nem is tettem!

Kösz a rejtést!

 
feldelaci 2010.05.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
lenyűgöző és félelmetes a barlang!

Skali&Margó 2010.03.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Enyhe, tél végi időjárás. Ez még nem a tavasz. Szinte egész nap hódara hullott. 31 km-es körtúránk egy része volt ez multi. A Macskalik környékén rengeteg szarvassal találkoztunk. Három óriási csorda vágtatott át előttünk. Az egyiket próbáltuk számolni, harmincnál többen voltak.
Logolni nem tudtunk, mert a dobozban állt a víz, és a füzet ronggyá ázott.

Hektor 2010.01.16 14:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

 
Atmosz&Zozmosz 2009.12.26 10:35 - Megtaláltam
Megvan :)

kaldigeza 2009.12.19 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Igazi téli idő volt: hóesés, -15 Celsius, csípős szél! Meg 14 mosolygós természetjáró, akik a Kab-hegy tetején koccintottunk Karácsonyra, ó-évre, új évre, egymás egészségére. Még sok ilyen remek utat szeretnénk bejárni (18 km, 400 m szint...) ezzel a lelkes csapattal!

szalaij 2009.12.19 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Megtaláltam.

baribali 2009.12.05 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Eloszor 2006-ban probalkoztunk, az OKT utvonalarol leterve a lada begyujtesevel. Akkor csak a Macskaliknal levo pont lett meg, de mar annaka jelszavat is elvesztettuk azota. Most ujrakezdtuk, Urkutrol indulva egy kis seta keretebn meglett mind3 pont. Erdekes tura, jo rejtes, koszonjuk!

Cicapapa51 2009.10.18 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Megtaláltam.
Köszönöm.
Tökéletesen megkomponált multi, érdekes pontokkal és sok információval.
Bezárt múzeum esetén az évszám nehezen olvasható kerítésen kívülről, de az információs tábla a közelben segít.

Cicapapa51

kornél73 2009.09.27 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.41
Megtaláltam

Attibati 2009.08.21 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Kerékpáros találat
Ajka-Csinger-völgy-Kab-hegy-Úrkút-Szentgál-Bánd- Tótvázsony-Vöröstó-Öcs-Ajka 138 km 1640 m szint
Nagyon tetszett a láda , minden pontján és útközben is volt valami érdekesség.
Nagy tisztelője vagyok Molnár Gábornak, gyerekkoromban az ő braziliai élményeit tartalmazó útleírások voltak a kedvenc olvasmányaim, örülök, hogy fejet hajthattam sírjánál.
A múzeumhoz valamivel hét óra után érkeztem, oersze még zárva volt, de a hely felkerült a jövőben meglátogatandók közé. Már öregszem, kicsit bizonytalan voltam az évszám leolvasásában a kerítésen kívülről.
A végpont felkeresése előtt még begyüjtöttem a GCSCSI és GCBUJÓ ládákat is. Közben a több befalazott aknabejárattal is találkoztam. Ilyenkor mindig kicsit megborzongok látva az elmúlást.
A végládához is jól kerékpározható út vezet , könnyű találat volt.

divi 2009.07.04 15:00 - Megtaláltam
megvan

pero 2009.07.04 15:00 - Megtaláltam
Megvan!

kicsiogre 2009.07.04 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Nagyon tetszett a bányamúzeum és az utána következő kirándulás is!

 
Nervas 2009.06.27 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Nagyon jó kis séta volt, cseppnyi dagonyával.

Köszönet a rejtésért

Doric és Laszisz 2009.06.14 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Padragkútról indított kerékpáros körtúra során találtuk meg. Padragkúti sziklák -Sárcsi-kút -Ajka-Csingervölgy - Macskalik barlang ládák felderítése sikerült a mai napon.
A múzeum érdekes, 200Ft nagyon jelképes összeg, ennyiért nem leselkedtünk. A barlangnál elég bizonytalan volt a navigáció, több mint 10 percet keresgéltük a ládát. 3-2-1 sorrenben lettek meg a pontok.

narp 2009.06.06 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
megtaláltuk

mekler69 2009.05.26 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
elmentem futni és közbe meglett
nagyon elfáradtam...

Akebono 2009.05.19 11:10 - Egyéb
Gratulálok!! Méltó helyre került a 100. megtalálás dicsősége.

100. 
anettnori 2009.05.17 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Korai ebéd után indultunk Levivel. Először a kopjafát néztük meg. Utána leparkoltunk a múzeum mellett. Nem tudom, itt mi a szokás, de már ment a zene, jó kis hangulattal árasztva el az itt tébláboló embereket. Egy 74-es Cadillac is pöffeszkedett a parkolóban, látszott, fanatikusok a gazdik. 6 személyes, 8 henger, 17 liter fogyasztás, feeling, dizájn, irigykedő tekintetek... Azért mi is lefotóztuk.
Aztán nekieredtünk a Kék kereszt mentén. Rögtön az elején, még a murvás részen egy nyuszi figyelt ki az útra, aztán nekiiramodott a dombnak. Mi baktattunk tovább, főleg a sáros részek tetszettek Levinek. Sok lepke szállt le inni, de igazán békaivadékot remélt találni bennük. Később találtunk is!
Miután elhagytuk a vityillókat, egyre halkult a zene, és beértünk az erdőbe. Csörgedező vízfolyások (jó kis esők voltak nemrég), madárcsicsergés és mi ketten.
Szépen kaptattunk felfelé, a jelzések csak néhány helyen hiányoztak, ott is inkább "kikerülés" miatt. A fenti esőbeállónál pihentünk egy jót, aztán jött az "eltévedős szakasz". A kerítés kissé megtréfált minket, figyelmetlenül olvastam el a leírás ezen részét, így itt kissé kóvályogtunk, de aztán végül a helyes utat is megleltük. A kerítés mentén jónéhány pocsolyában ebihalak úszkáltak, Levi alig akart tovább jönni.
A távvezeték "hangja" kissé félelmetes volt, ezért gyorsan bementünk az erdőbe a jelzés nyomán. Az utolsó 600 méter már a kíváncsiság jegyében zajlott: Vajon milyen lehet a barlang?
Nos, csodálatos hely! Lenyűgöző víznyelő nyílás, nem kell hozzá nagy képzelőerő, milyen természeti (olvadási?) erők dolgoztak rajta. Magamtól eszembe nem jutott volna lemenni a sziklákig, de Levente meg akarta nézni közelebbről. Hát, szerencsére nem volt csúszós a meredély.
Pár fotó után visszakapaszkodtunk, aztán megkerestük a dobozkát. Logoltunk, majd irány vissza. Most a távvezeték alatt haladtunk, külön "kérésre"! A kerítéshez érve kipróbáltuk az átlépő létrát is. Visszafelé már nem tévesztettük el az utat, gyorsabban is haladtunk. A völgyhöz közeledve egyre több családdal találkoztunk, akik csak úgy kijöttek egyet levegőzni.
A parkolóba visszaérve még nyitva volt a múzeum (így is terveztük), a gondnok belépő nélkül beengedett (15:41-kor), csak annyit kért, hogy négyre végezzünk. Levi az összes vontatmányt, munkagépet kipróbálta, aztán már mentünk is kifelé. A völgy elején lévő mozdonyt is most szemléltük meg alaposabban. Ide a kicsikkel még visszatérünk!
Összegezve: Nagyon jó a multi! Gyönyörű erdei túra, barlang, egy kis kulturális, történeti adalék... Szóval jó! Köszönet a rejtőnek!
Bónuszként mi voltunk a 100. megtalálók.

 
Gábor és Renka 2009.05.09 15:00 - Megtaláltam
Fagyival barangolva megtaláltuk...Peti velünk volt:)

Moháék 2009.04.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 1.00
Végre megvan az első ládánk! Hosszab túra volt, mint amire számítottunk, de megérte. Jó rejtés.

 
Kiscserkészek 2009.04.05 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Megtaláltuk! Ottó kutya megint hiányzik. Nélküle kellett megkeresnünk a ládát. Bár az idő jó volt és eső sem esett már napok óta, az út azért még elég sáros volt az erdő alatt. Kellemes séta volt, kivéve, hogy "szegény" Cross-motorosok már megint "csak" a gyalogösvényen tudták kiélni magukat. Üdv. Kiscserkész

természetNézd csak, Kicsi...
ussenyerek 2009.04.05 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.26
Megtaláltam! Kellemes séta a parkolóból. Macskát nem láttam, se kicsit se nagyot. Köszi a rejtést.

Puszkany 2009.03.27 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
Némi sár, sok medvehagyma hajtás, láda rendben.

Csuhás 2009.03.21 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.28
A temető nem igazán nagy szám, viszont az egész völgy az útjaival, házaival, a felhagyott bányákkal igazán remek hely. A ládika felé keservesen sáros utakon lehet haladni, de küzdelemért kárpótol a figyelemre méltó méretű víznyelők látványa. A ládika számomra legjobb pontja az a bányászmúzeum volt. Igaz csak a szabadtéri részbe lehet most bemenni. A környék múzeumai közül talán ez rendelkezett a legérdekesebb anyaggal. Köszönöm ezt a multi ládikát!

Csuhás, Vándor

Befalazott tárókJól fejlett víznyelő
Bronz BorbálaTranszmisszió, és kalapács
Szénharapók
Orsi-Barna 2008.12.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Éljen, éljen! Nagyon jó helyen van, az oda vezető út is gyönyörű, főleg most, hogy hó is volt egy kicsi. Láttunk őzet, rókát.

Nivás Döme 2008.12.28 11:37 - Egyéb
Úrkútról a Kab-hegy felé útba ejtettem a barlangot és a ládát. Kisebbnek gondoltam a kőodút. Kíváncsian várom a multi többi pontját is.
Macskával nem találkoztam, de a képek szerint valaki már megpróbálta kipiszkálni egy méretes ággal :)

 
tádé 2008.12.22 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
A Bányászati Múzeumhoz visszajövünk; ma (hétfőn) természetesen zárva volt, de a közeli ládák miatt a multi többi pontját azért nem szerettem volna kihagyni.
A barlangot Kab-hegy felől közelítettem meg: havas-sáros-csúszós, de jó kis túra volt.
Tádé

bandita 2008.11.02 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Szép séta volt. Köszönjük!

Barbi, bandita

sutyi_a_hegyrol 2008.10.26 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.81
Meglelve :)
Bringás karika.

Gotica 2008.10.26 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Gyönyörü szinekbe pompázik igy ősszel az erdő.A bányászati múzeúm és a kőtár nagyon tettszet.Nem szabad kihagyni.Kösz arejtést.

GyZsTeam 2008.10.26 12:24 - Megtaláltam
Rászántuk majdnem az egész napot, de megérte. A völgy már az ősz színeiben pompázik. Pazar látvány. Aki teheti még most nézze meg. A múzeum is nagyon érdekes, főleg az olyanoknak, mint én, akik rajonganak a régi gépekért. Köszönjük!

h.erika 2008.10.26 10:30 - Megtaláltam
Félelmetes az a Macskalik! A ládát viszonylag könnyen megtaláltuk, de az összes környező fa tövét feltúrtuk:-)

 
ati123 2008.09.27 09:23 - Nem találtam meg
Király volt! Félelmetes lyuk!

[Elutasította: Akebono, 2008.09.30 18:35]

zsuzsa.wágner 2008.08.18 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

kilóméter betyárok 2008.07.19 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
az út nem 4 km hosszú

hamutipró 2008.07.17 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.84
nem adta magát könnyen.találkoztam az utánpótlás ifjú képviselőivel is.
kis segitséggel könnyen megtalálták.beraktam a Niemand's GC #16 geocoint.

zotyatomek 2008.07.17 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.74
Nagyon szép hely! Jó rejtés, bár a jel kicsit ugrándozott, de azért meglett! Két részletben az első 2 állomás még februárban a láda most :)!

Ogree 2008.07.16 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.20
Megtaláltuk! Köszönjük a szép helyszineket! Jocó és Renáta

cserkész Mészike 2008.07.13 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.62
(Előző:GCkbhg) Szóval a kék kereszt nagyon szép helyen vitt. A macskaliknál kb. 20 perc alatt lett meg a láda, hát igen, a GPS nélküli cachingelés...
Aztán jött a másik magasfeszültségű vezeték, és már megint át kellett alatta menni, nem kis riadalmamra.
Majd elérkeztünk a Jószerencsét-forráshoz, mely ki volt száradva.
Aztán folytattuk a pontok felkeresését, és meglett a teljes jelszó!
A 18:00-kor elinduló busszal jöttünk haza Pápára, a megtett 35 km után!
Köszi!

nonow22 2008.07.13 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.32
Cserkész Mészikével Kab-hegyről jövet először a ládát kerestük meg. A Mcskalik nagyon tetszett.
A bányászati múzeumnál akadt némi problémánk, ami végül a fényképezőgép segítségével mgoldódott. Innen a buszmegállóba rohantunk, Mészike egy gyors temetőjárás következtében kereste meg a hiányzó jelszórészletet.

CSS Team 2008.06.28 17:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

sirgalahad 2008.06.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Macskalik, ha elnyel vizet
Nem egy litert, nem is tízet
Erózió lemos, rombol
Hallgatózom - nem dorombol

si-hu-hués akiknek köszönhetjük
temető az erdő ölelésébenMacskalik
Macskalik közelebbrőlemlékhely
festmény 
czewa 2008.05.03 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
Megvan, két részletben teljesítve!

Molnár Gábor sírjánál 
közös nevező 2008.05.03 18:40 - Megtaláltam
.

bigmick 2008.05.01 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Az első két pontot egy hete vadásztuk le eső után, ma pedig Úrkútról indulva elballagtunk a Macskalikhoz. Az eső szép udvariasan megvárta, hogy visszaérjünk a kocsihoz, és csak akkor kezdett el esni.

MacskalikÉs ez meg mi lehet?
GombosFeri 2008.04.27 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Csodaszép hely, tavaly már jártunk itt, de akkor idő hiányában Molnár Gábor sírja kimaradt, így nem lett meg a jelszó. Ma ismét nekivágtunk, Molnár Gábor sírját le is fényképeztem, de az idézetet itthol hiába kerestük, rosszul emlékeztünk, hogy mit is kell keresnünk!

T.E.S.K.O. csapat
gombosf.extra.hu

[Jóváhagyta: Akebono, 2008.04.28 06:30]

CsingervölgyJó szerencsét
barlang 
meduza 2008.04.12 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.00
Megtaláltam.
Délutáni egyéb elfoglaltság miatt 9.15 kor indultam a Parkerdőből.
Egész uton a madarak csicsergése és a szél tutolása kisért. Még szerencse, hogy az időjósoknak nem lett igazuk az esővel kapcsolatban.

salty 2008.04.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Kellemes séta után meglett az összes pont.

Tappancs2 2008.03.30 13:30 - Megtaláltam
Ez a túra előzte meg a Sárcsi kutas ládát.... Nagyon szép volt az idő, szép a táj és így nem volt nehéz rávenni magunkat egy kis könnyed vasárnap délutáni sétára. Köszönjük a rejtést!

koszta 2008.03.15 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Túraversenyen voltunk Zöldcsacsival, és Tepiszellemmel (elsők lettünk). Ha már itt jártunk, felkerestük a közelben lévő ládikákat is.

logolás 
zöldcsacsi 2008.03.15 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Kellemes kis séta, a verseny után. nem gondoltam volna, hogy ez a Macskalik ekkora.

Tepiszellem 2008.03.15 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Túraverseny alkalmából megkerestük mivel a közelben volt az útvonalunk.
Az utolsó pont felé dagonyáztunka sárba , de Koszta jól navigált így könnyen meglett, Zöldcsacsi és én már csak regiztünk.

katica 2008.03.09 13:40 - Egyéb
Elsőnek Molnár Gábor sírjánál álltunk meg - Tobi barátomnak szerintem az összes könyve megvan, nagy rajongója. Így aztán kicsit szomorú is volt, hogy nem hoztunk virágot a sírra. Legközelebb hozunk.
Megnéztük a bányamúzeumot, ahol nagyon érdekes dolgokat hallottunk az idegenvezetőnktől, aztán pedig megcsodáltuk az ásványokat (igaz, nálam még mindig a nagybányai múzeum a nr.1 :) ). Eddig nagyon szép volt a láda, aztán kezdett kevésbé tetszeni, amikor elindultunk a harmadik pont felé.
Egyenlőre nem értem, miért kell a mélynyomos, szétjárt úton, letarolt domboldalak között vándorolni (esetünkben nem kevés sárral a bakancsunkon) befejezendő a ládát. Egy idő után elegem is lett belőle, és eldöntöttem, hogy majd egyszer alkalomadtán más irányból, bringával cserkelem be.
Az első két pontért azért köszi, mert azok tényleg sok érdekeset mutattak meg.

katica + tobias

hátha elindul...szakértő gépkezelés :)
textor 2008.02.20 11:31 - Megtaláltam
megtaláltam

Zsozsoboy 2008.02.03 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Régebben ez volt a kedvenc erdőm, de az erdőgazdaság alapos munkát végzett. :( A földutak kerékpárral járhatatlanok (gyalog is alig). Illetve tulajdonképpen bármilyen járművel járhatóak.... amin van lánctalp.
Épp sötétedésre lett meg a láda, és ott álltam az erdő közepén derékig érő sárban. :)

kacsati 2008.01.20 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.70
Tavasz a télben, igazi kiránduló idő! Molnár Gábor sírján friss virágok,-koszorú és égő gyertya! Nem hal meg az ki ..........! A múzeumot most kihagytam, ismerős volt az a csille, nehéz volt viszonylag jó állapotút találni a múzeum számára! :-) A barlang környékén sár, sár, ja meg sár! Ha valaki nem értené mit jelent az hogy aktív nyelő!-mármint a barlang,-az látogassa meg olvadáskor ezt a helyet! Félelmetes és csodálatos egyszerre!
A gps tökéletesen működött, gond nélkül vezetett a ládához.

zsotie 2007.11.03 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
Két részletben lett meg. Az első két pont nem volt nehéz, a harmadik pontot Kab-hegy felől közelítettük meg, irdatlan nagy sár volt. Teljesen kihalt volt az erdő.

Thomasz 2007.11.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megvan!

nöpike 2007.11.01 17:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltam!!

piros patrol 2007.11.01 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltuk!

gyurek 2007.11.01 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Megtaláltuk!!!

mjdgm 2007.10.04 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Testvéri ládákat kerestünk ma fel!
Előbb Ozeki utána Akebono ládájánál jártunk.

A rejtőnek köszönjük, hogy új dolgokkal ismertetett meg minket. A multi mindhárom pontja nagyon tetszett! Molnár Gáborral általános iskolás koromban sikerült találkoznom: kötelező volt részt venni egy író-olvasó találkozón. :-(
A mai "találkozás" nem volt kötelező, szívesen mentem mégis, hogy fejet hajtsak az író emléke előtt, ma már másképp látom a világot, mint nyolcadikban.
A múzeumban meg csak ámultunk, sosem láttunk még ilyet! Micsoda gépek! Hihetetlen, hogy mikkel dolgoztak az emberek odalent a mélyben! A múzeumi dolgozó nagyon kedves volt, szívesen kalauzolt végig, s nagyon lelkesen mesélt a gépekről, meg a régi szép időkről. (Azért azt nem mertük megkérdezni tőle, hogy ő is dolgozott-e a bányában)
A láda rejtése is remek volt, tetszett a barlang is, meg az odavezető séta is.

Molnár Gábor sírjaBánya lejárat
Bánya belülrőlBánya-gép
MacskalikKutyus-találkozó :-)
 
keresek 2007.09.16 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
A múzeumig beautóztunk mert már kevés időnk maradt így is a múzeumra. Nagy megdöbbenésünkre még belépőt sem kért múzeum őre, ezér úgy éreztük valamiben még is csak lerójuk a belépőjegy árát és vásároltunk több képeslapot is nála. A múzeumi séta vége már belenyúlt a zárás időbe, de volt olyan kedves a felügyelő úr, még a kőtárat is kinyitotta. Csodálatos a gyűjtemény, csak én úgy érzem már kinőte az épület adta helyet. Kicsit zsúfoltnak tűnik.
A következő pont megközelítése sem volt túl problémás.Sajnos a gépi fakitermelés nem a leg környezetbarátib mód, az eső áztatta utakat tisztességesen dogonyává gyúrták. A túristajezésről is többször le kellett térni mivel az utat a tavasz óta nem járta senki. Ezért a villamos távvezeték nyíladékán közelítettük meg a barlangot. A láda könnyen meglett mivel nem volt rendesen álcázva, mondhatni kiabált a fa tövében " itt vagyok rejts el !".
Ettől függetlenül jó kis túra kerekedett ki belőle.

Itt vagyok
wiwien002 2007.08.21 20:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.70
Megtaláltam!
A Macskalik barlang félelmetes. A láda megtalálása nem volt valami egyszerű, mert a GPS jel folyamatosan megszakadt! Körbe-körbe keresgéltük. Már majdnem feladtuk a keresést, mikor egy nagyobb fa tövében megtaláltuk!
Az ismeretlen német katona sírjára friss virágot helyeztünk el. Meglepetésünkre mások is vittek oda virágot!
Szép környezet, jó rejtés!!!
Köszönet érte!

killjoy 2007.08.04 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Kicsit megizzasztott bennünket a sok jelelvesztés. De végül csak meglett.

álomfogók 2007.07.31 10:25 - Megtaláltam
Részletek később.

Mr Zerge 2007.07.21 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Reggel még kellemes volt az idő, könnyen végig jártuk. A Kabhegy után mentünk el a macska barlanghoz, majd körbe autóztunk a Csingervölgybe. A múzeum még zárva volt, majd visszajövünk még megnézni.
Üdv Mr Zerge.

kovacsbalu 2007.07.15 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.60
Megvan! Szép környék! A közelében már jrtam többször is de itt még nem!

Gabeszosz 2007.07.11 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
A mai Ajka - Csingervölgy - Macskalik-bg - Pula - Tálodi-völgy - Nagyvázsony túrám első (és egyetlen) ládája.

A multi pontjai nagyszerűek, a csúcs a bányamúzeum volt. Manapság száz forint legfeljebb egy szelet csokira elég, a jegyszedő mégis panaszkodott, hogy sokan még ezt a pénzt is sokallják a belépőért... pedig el lehet nézelődni, terjengős narráció helyett csupa korabeli dokumentum, fotó, bányász cuccok. Még a laikusnak (most magamra mutatok) is csupa finomság. Utána a kőzettárat is végignéztem. Ismét a laikus szemével rácsodálkoztam egyik-másik csillogó kristályra, de már "tolt" az utánam érkező ELTÉ-s csoport.

Az erdei szakasz végig klassz volt, a ládánál a barlang helyett inkább a kőrisek gyönyörű szürke tömege kapta el a szemem. Egy kis erdész csapat éppen fát hordott, majdnem megnehezítették a logolást, de időben kiderült, ők is ismerik a geocachinget. Tőlük tudom most már azt is, hogy a zizegős távvezetékek 1 méterig simán megközelíthetők. Merthogy odafele az utolsó 300 méteren legszívesebben inkább kúszva mentem volna, annyira zizegett. :)

A három helyszín amúgy tényleg nincsen közel egymáshoz, de ez engem sose zavar. Elvégre túrázunk, nem?

ErdőbenOff Road
"Szürkeállomány"Kilátás Pula felé menet
Kilátás Pula felé menet 2Balaton
katika 2007.06.23 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.96
Ok [wapon beküldött szöveg]
Jó hosszú multi. A megadott sorrendben kerestük meg a pontokat. A jó leírás miatt nem vesztettük szem elől a a kék keresztet sem. Az erdőből kiérve az elektromos vezeték nagyon hangosan zümmögött, ezért gyorsan haladtunk alatta. A láda hamar meglett, majd a tracken vissza a kocsihoz.

 
hujberg 2007.06.02 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Ez egy jó hosszú megtalálás volt. Még együtt (az egész család) kezdtük el tavaly tavasszal, de a ládával akkor nem boldogultunk.

Most Lucával a Bányászati Múzeumtól tettünk egy 10+ km-es körsétát. Ezúttal ketten sikerrel jártunk: a láda és a barlang koordinátái alapján könnyen meglett a rejtekadó fa. A patakban nem volt víz, így a "vízesés" nem működött.
Be:, Ki:-

Furcsa idő volt, körülöttünk dörgött, villámlott órákon át. De nekünk csak délután pár percre (épp egy tisztáson tartott pihenő alatt) jutott egy kis frissítő zápor.

hujberg, ancsa, lili, luca

tomki 2007.04.22 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Kalandos kirándulás volt a gyerekekkel, a Bányászmúzeumtól indultunk a kék +-en. Először a turistaút el volt torlaszolva kidöntött fákkal, a patakvölgyben botladoztunk, aztán továbbmentünk a völgyben, ahelyett hogy jobbra felmentünk volna. Ezután nem találtuk a vadkerités végét, aztán már csak a ládát nem találtuk. Miután felhívtam Akebonot, egyből odamentünk ahhoz a fához, ahol a rejtek volt, pedig előtte azt is körbejártuk párszor. Ezután Misi első önálló útján átment Úrkútra az Őskarszthoz, mi meg vissza az autóhoz. Megható volt gyerekkorom kedvenc írójának sírjánál állni.

Túristaút?Orsi, Misi a Macskaliknál
Akebono 2007.04.15 11:11 - Egyéb
Spontán ládaellenörzés trackelés közben. Jól tettem, hogy megnéztem, mert a rejtekadó fát kivágták és elég szép kis irtást végeztek a környéken. A ládát áthelyeztem a barlang közelébe.
Koordináták javítva.

Akebono 2007.04.14 11:16 - Egyéb
Felsőcsingeri különvonatos túra az ajkai természetbarátok és a Föld napján. Vonattal a felsőcsingeri rakodóig, majd onnan gyalog, az ellenörzőpontok érintésével a Múzeumig. A Park vendéglőnél zsiroskenyér party. Gyalog a Völgy büféig, onnan pedig vonattal vissza az ajkai állomásra. Tök jó volt, a fiam is velem jött és nagyon jól éreztük magunkat.

BatkaMano 2007.03.16 15:48 - Egyéb
Jót sétáltunk a völgyben, a ládáig nem jutottunk el, a gyerekek már fáradtak voltak. A múzeumtól a K+, S+ útvonalon mentünk egy kört.
Tetszett a hely, még visszajövünk.

Schaf 2007.01.14 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.18
Megvan...

Akebono 2007.01.09 14:25 - Egyéb
Ládaellenörzés, csere és feltöltés. A ládába tettem a "Yurimaguas, Peru" Unite for Diabetes Travel Bug -ot
Ezúttal az úrkúti útvonalat próbáltam ki, úgy tűnik erre is könnyen megközelíthető a láda, de semmivel sem rövidebb, mint a Múzeum felől.

Kopi 2006.11.25 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.75
Kellemes sétának indult, de sikerült lekeveredni a kék keresztről. Sárdagasztásba fulladt a túra, de megtaláltunk mindent. Visszafelé sötétben botorkáltunk. Őzek voltak dögivel, szép a barlang.

tankok
 
stoto 2006.10.07 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Fordított sorrendben, mivel a Kab-hegyi láda begyűjtése után indultam erre. A Macska-liknál kis bizonytalanság, mivel a patak rossz partján kerestem, de meglett. A temető után irány Sárcsi-kút, majd Padragkúti-sziklák.

gberci 2006.09.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.48
Kétszer kellet elindulni, hogy egyszer megtaláljuk, mivel az első alkalommal kicsit szétáztatott minket az eső. Üdvözöljük a Suzukis pár és bocsi ha megzavartuk őket :)
Chip@csapat

Fűkocka 2006.09.20 14:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csotai csapat 2006.08.13 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Mai délutánra az Ajka környéki ládák volt a cél.A végén kezdtük,Úrkút felöl indultunk. A kéket hamar elvesztettük,dehát mire jó a GPS?!
Szóval meg lett láda és a többi pont is,és "gyüjtöttünk" néhány kullancsot is.

rotty 2006.08.07 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Végre ma nekivágtunk az áhított bakonyi ládáknak. Csúnya, borongós idő, az előző napok esői révén némi sárral és csuromvizesre "simogató" növényzettel fogadott az erdő. Padragkútnál szálltunk le a buszról, és terveink szerint Csinger-völgy és Kab-hegy érintésével Úrkútra szerettünk volna eljutni, sajna az eső miatt kénytelenek voltunk a felénel feladni...
A Sárcsi-kúttól szinte végig betonon jöttünk a ládához. Félelmetes ez a lik! Éppen hogy indultunk volna visszafelé a k+ jelzésen, iszonyatos zápor eredt neki, és a sár is egyre durvább lett. Nem néztem a weben, hogy ez nem egy vasárnapi laza sétaút, pedig valamiért annak gondoltam. Aztán jött - illetve nem jött - az eltűnt k+ jelzés, így a másik oldalról érzésből fordultunk le az egyik földútra, és bukkantunk rá ismét a jelzésre. Nagyfeszültséghez szokott műszaki ember létem ellenére, kicsit rossz érzés fogott el a sűrű esőben vadul koronázó távvezeték alatt, igyekeztünk minél előbb eltűnni a drótok alól. :))
Ekkorra már bőrig áztunk, hiába vártunk az egyik esőbeállóban egy laza fél órát, úgyanúgy szakadt tovább. Becuppogtunk a múzeumhoz, és útközben villant be, hogy hétfő lévén nem fogunk bejutni, pedig már az múzeumudvar is kecsegtető, nagyon sajnáltam, hogy nem tudtuk megnézni.
Az első ponthoz még felmentem, nem jutott eszembe még temetőről hogy szép, de ez az erdő ölelte temető az. Elkaptuk a helyijáratot és vonattal mentünk vissza Veszprémbe. Az állomáson igyekeztünk szalonképessé tenni magunkat, buszra így biztosan nem engedtek volna föl. Kalandos volt, csak azt bánjuk, hogy a Kab-hegyre nem jutottunk el, de szép helyeken jártunk és rengeteget röhögtünk a szerencsétlenkedésünkön. Köszi!

jalso 2006.07.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Sikerült a kék + jelzést elveszíteni, de végül egy tisztáson, pont az ismeretlen német katona sírjánál meglett. Csak egy időre, mert aztán a kerítés mögött futott, majd pedig ki tudja hol, amikor én a távvezeték alatt haladtam. Aztán minden meglett: előbb a macskalyuk (bocs, a barlang, amit tisztes távolból megtekintettem), majd - egy kis téblábolás után - a láda (hála a fényképnek). Szép helyek, jó rejtés. Hétfő lévén a múzeum sajnos zárva volt, de az udvaron sok érdekeset láttam. Végül visszafelé tiszteletemet tettem MG sírjánál.

Kápolna a falu kezdeténél 
K.L. 2006.07.16 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
ok

lelcache 2006.06.30 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Az Ajkai csodajárás geoesemény kapcsán jöttünk Ajkára. A hivatalos program egyik része éppen a Bányamúzeum meglátogatása volt, tárlatvezetéssel. Tetszett! Az idegenvezetőnk nagy beleéléssel magyarázta a gépek működését, de sajnos kicsit túl szakmai volt. Talán némi előképzettséggel meg is értettem volna, de így elég kínainak hatott néhány részlet. Kisgyermekként, amikor rokonlátogatásra jöttünk ajkára, akkor én még láttam az út felett vonuló, szénnel teli csilléket. És most sok év után látom azt is, hogy honnan jöttek. Hogy rohan az idő! A harmadik pont elég távolinak tűnt ahhoz, hogy innen gyalog érjük el, túl sok időnk nem lévén. A térképet böngészve arra az elhatározásra jutottunk, hogy Úrkút felöl egyszerűbb dolgunk lesz. Előbb természetesen még begyűjtöttük az első pontot, levadásztuk a Sárcsi-kút ládát, és befejeztük a félbehagyott Ajkai fejtegető ládát is. Aztán irány a kiszemelt startállomás Úrkúton. A térkép alapján azt gondoltam, hogy közelebb lehet majd jutni kocsival, de sajnos a falu határában elakadtunk. De innen is jó 1,5 km-rel rövidebb az út. Gond nélkül el is értük a ládát emerzee és Junior társaságában. Az út különben csodálatos tájon vezet. Látni a közeli Kab-hegyet is. A záróláda környezete nagyon tetszett. A barlang a vízeséssel meseszép. Vagy 20 percig fotóztuk. A ládát gyorsan megtaláltuk, nem okozott problémát. Visszafelé úton a beszédtéma éppen a barlangászat volt. Az egész multi nagyon tetszett. Biztosan gyönyörű lett volna a Csingervölgyből is az út, de így is remek szórakozás volt.

Az ajkai megmozdulás további képeihez klikk ide!

lelcache

SzénkapirgászóA legismertebb szenes eszköz
Mint a Top Secret-ben :o)Gyermekvasút
Bányászati masinériákEddig még jó volt
Nem, a nyúl az!Éljenek a spontán képek!
A Macskalik-barlangEnnyi mozgás után jól esik egy kis tusolás
Junior013 2006.06.30 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Ajkai csodajárás közben/után. A barlang és környéke gyönyörű!

Juni®

Jutka 2006.06.18 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Veszprémből, egy kis magányos ebéd előtti ládázás.

tudo 2006.06.05 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.96
Hullámsírból kimentve. [wapon beküldött szöveg]

Web: 115 km kerékpáredzés Ajka körül 1700 m emelkedéssel és 8 ládával. Változatos terep, érdekes pontok, minden elérhető kerékpárral. Egyedül GCCSNG 3. pontjával volt gondom, mert nagyon sáros és úttalan volt az erdő, meg azért is, mert a láda nem a helyén volt, hanem jóval arrébb, egy zúgón fennakadva.

Az első két pont simán meglett. Az író könyveit én is olvastam gyerekkoromban. A csille nekem is fényképezőgép zoomolással lett meg. A 3. pont felé azonban a Kék + egyszerűen borzalmas volt. Minden alkalommal tiszta kerékpárral és tiszta felszerelésben, ruhában indulok, de ezen a szakaszon a legócskább olajos munkásruha is túlzás lenne. Az erdei utakat valamilyen hatalmas gumikerekes jármű felszaggatta, így azok térdig érő sárral borítottak. Ráadásul a jelzés el is tűnik, és csak a műszer után lehet a dzsindzsában előre jutni :-(.

A tetőn aztán tisztul a kép, a barlangocska a vízfolyással pedig izgalmas látvány. A ládát viszont nem találtam. Nem is csoda, mert negyed óra múlva a patakban jóval lejjebb, egy zúgón fennakadva halásztam ki. Vagy a közeli rókalyuk lakója, vagy az időjárás a tettes. Megpróbáltam biztonságos magasságban, egy nagyobb fa támasztógyökerei közé visszarejteni a pontossági körön belül (ld. fénykép).

A 3. pontot mai fejemmel inkább Úrkút felől közelíteném meg, mert közelebb is van, meg kevesebb a dagonya, Úrkútig meg elgurul a bicó. Mindenesetre Úrkútra jöttem le a hegyről annál is inkább, mert Nagyvázsony volt a következő állomás.

A kopjafánálBányamúzeum
BányagépekKerékpárút?
MargarétaVirágos réteken át
Ott találtam meg a ládátLogolás
Az új rejtekVízesés
Tompika & Pimpike 2006.06.04 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Daikinvel már jó fél órája kerestük a ládát, mikor Tibigeo is csatlakozott hozzánk. Sajnos a dobozt a rejtek megtalálásakor sem leltük meg. Készítettünk fotót is, hogy ott voltunk...
Kérjük a rejtőt, hogy fogadja el megtalálásunkat.
Köszönjük!

[Jóváhagyta: Akebono, 2006.06.06 08:48]

a Bányamúzeuma rejteknél - láda nélkül
a Macskalik-barlang 
daikini 2006.06.04 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Elég kedves emlékek fűzneK Csingerhez, amikor megszülettem itt éltünk 2 éves koromig, itt jártam az általános iskola első két osztályát, és Édesapám itt volt 25 évig vájár. Így a bányászmúzeum és a környék több, mint ismerős. Az első két pont meg is volt hamar, de a harmadikkal meggyűlt a bajunk. Kocsival kb 200m-t tudtunk megtenni, akkora volt a sár, az étterem után. Utána gyalog, de az is nagyon kínkeserves volt. Az út még így is járhatatlan, mert a fakitermelők gépei olyan mélyen kiforgatták a talajt, hogy mellette sem lehetett elmenni. Teljesen sarasak lettünk, és a kék jelzést kb. 500m után vesztettük el, így az út nagyrészét toronyiránt tettük meg tökön paszulyon keresztül. Hát nem túl lelkesen tettük meg az utat, de nagynehezen megérkeztünk. A láda környékén nem nagyon volt vétel, de csak becserkésztük a láda helyét. Jó 20 perce keresgéltünk, amikor még két ládavadász érkezett, így már négyen kerestük tovább a csészét, de csak nem lett meg. Tibbigeoéknál szerencsére volt leírás, így a kép alapján egyértelműen be tudtuk azonosítani a fát, de sajnos a láda nem volt ott, így feladtuk a keresést, és jelszó nélkül mentünk el. A barlang érdekes, tetszik, de nem tudom, hogy illik ebbe e a multiba. Én lehet, hogy tettem volna ide egy külön ládát, szerintem megérdemelné.

[Jóváhagyta: Akebono, 2006.06.06 08:47]

 
tibbi 2006.06.04 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.63
Az első pont felkeresése után a múzeumban hosszabb időt töltöttünk, a nyugdíjas bányász bá lelkesen mutatta be a kiállított tárgyakat, valamint régi történeteket mesélt. Minden elismerésem a bányászoké! Mindenképpen érdemes megnézni a tárlatot, nekem nagyon tetszett.
A továbbiakban kezdődtek megpróbáltatásaink. A K+-on a láda felé indulva hamar szembesültünk a nehéz útviszonyokkal, Zsani pár száz méter után -miután bokáig süllyedt a sárba- visszafordult, és a kocsinál várt meg. A fakitermelést végző gépek jól elintézték az utat, ami egyben a turistaút is.Továbbhaladtam a jelzésen, aminek nyomvonala szerintem nem teljesen hasonlít a Bakony atlaszban lévőhöz. Egy ideig követtem, majd egyszer találtam egy elágazást SO jelzéssel, ez teljesen hiányzik a térképről, pedig 2005-ös kiadású. Egy tisztás, majd egy kerítés elérése után nem találtam további jelzést, az eső is csöpögni kezdett, ezért inkább visszafordultam. A kocsinál jobban megnéztem a térképet, és a Kab-hegyre vezető út felől ismét a láda felé indultunk. A K, majd a K+ egy ideig nagyon jó, aszfaltos, de az utolsó szakasz a Macskalik barlangig ismét felázott, nehezen járható. A rejtektől kb. 100 méterre láttuk, hogy nem leszünk egyedül kereséskor. Mint kiderült, Daikini és társa már jó ideje próbálják megtalálni a ládát- sikertelenül. Mi is keresni kezdtük- szintén sikertelenül. A nálunk lévő fotóról sikerült egyértelműen beazonosítani a fát, ami tövében csak egy üres, nagyon mély lyukat, a másik oldalán meg egy rókalyukat találtunk. Talán a róka húzta be az odújába, vagy máshogy tűnt el a doboz, de végül logolás nélkül kellett távoznunk a rejtektől.
Kérjük a rejtőt, hogy fogadja el a találatunkat, hiszen jó sokat mentünk érte.

[Jóváhagyta: Akebono, 2006.06.05 07:48]

A rejteknél 
VP 2006.05.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.96
Az első két pont ismerős. A Macskalikat még nem láttam. Impozáns lyuk!
Hajnali vonattal Herendre. Délelőtt tájfutó verseny Herendtől északra. Utána vonattal Ajkára. Ajka vasútállomás - Alsócsinger temető - Bányászati Múzeum - Macskalik - Sárcsi -kút - Bújó lik - Padragi sziklák - Padrag jó 20 km séta az esőtől vizes erdőben. Ma is találkoztam egy vaddisznócsaláddal, sok kis csíkos malaccal. Padragról helyi járattal Ajkára. Budapestre csak két óra múlva megy vonat, így busszal Devecserre: kastélypark, vacsora. Késő esti vonattal haza.
A Kab-hegy oldalában futó utakon már régebben bicikliztem, fent a magasabb részeken pedig két éve tájfutóverseny volt.

vaslemez 2006.05.01 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.53
Az első két pont és a részletes leírás nagyon tetszett. A láda viszont a bánatosban van, semmit nem mutat és csak a jó isten tudja, hogy lehet értelmesen megközelíteni. A táblától felfelé semmiképp, ott házak és kerítések vannak. Mi végül a játszótértől támadtunk, toronyiránt.
Hétfő lévén semmi nem volt nyitva (tudtuk előre). Ráadásul az eső is zuhogott, de legalább pont zárás előtt beértünk a lenti kocsmába.

RIPTOR 2006.04.30 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.34
Erre a környékre mi is szerettünk volna ládát telepíteni. Tulajdonképp aznap mértük fel a pontokat, mikor megjelent a láda. Az első pontot nem ismertem, de nagyon örültem neki, hisz nagyon sok könyvét olvastam az írónak. A múzeum lett volna a mi ládánknál a kiinduló pont. Ám a végét mi egyáltalán nem oda terveztük, ahol a mostani láda van elrejtve. Igaza van az eddigi /és még lásd feljebb/ megtalálóknak, ennek így semmi értelme. Nem beszélve arról, hogy ha kicsikét tovább megyünk a játszótérnél, akkor egy figyelemfelhívó-táblát találunk, miszerint életveszélyes a területre lépni, bányaszakadások előfordulása miatt. Amikor ott jártunk Akebono épp át akarta helyezni a ládát, de sajnos az visszakerült az eredeti helyére. Ennél pedig sokkal jobb rejtekhelyet illetne meg, erre a szép környékre kalauzoló multi.
RIPTOR , Gabi

Zsiráf 2006.04.23 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.85
Ajkáról gyalog. A vasútállomás és Alsó-Csinger között van a térképen egy Cigánytelep felirat, ezért kicsit tartottam az úttól, de embert sem láttam. Aztán átvágtam a régi csille oszlopai nyomán, a patakon volt ott egy híd, és a sínek nyomán rövidesen a főutcán voltam.
A temető csendes, a múzeum környékén volt némi zaj, a környező faházakból. A múzeum néptelen volt, belestem a kerítésen, kicsit szomorú leeresztett kerekű járművet látni...
A doboz közelében láttam egy őzikét, kicsit farkasszemet néztünk. Én bírtam tovább.
A figyelmeztető tábla pedig nem tudom miért van ott, mert a dombon, ha jól emlékszem, láttam sárga kereszt jelzést.

pulbrich 2006.04.19 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Nagy mugonddal felépített multi, nagyon érdekes, tanulságos témával. Élveztük a kirándulást, Noémi lányunkat nagyon foglalkoztatta a falu sorsa a bányabezárás után. Jót beszélgettünk fontos dolgokról.

A láda helyével nem vagyok kibékülve - mi is rámentünk toronyiránt, mert nem találtunk rá utalást, hogy máshogy is lehet. Aztán visszafelé, már az úton, tábla adta tudtunkra, hogy az életünket kockáztattuk, ráadásul saját zsebre.

Ennek ellenére, vagy ezzel együtt, köszönjük a mehívást, minőségi kirándulás volt.

--péter, Noémi és Veronika

ozeki 2006.04.16 18:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Takanohana [wapon beküldött szöveg] :)
Egész jó kis multi. Könnyen, gyorsan bejárható, mindegyik pont egyértelmű és látható, még zárási időn túl is. A temetőben sem találkoztam oly nagy tömeggel (értsd: egyedül voltam), amitől RDG úgy tartott...
A ládát először egy másik fánál kerestem, kellett kis idő, mire rájöttem :)

sűrű erdő, ritka műholderdei út
nem veszélyesa nyúlon túl
M.G.Akebono terepszemlén 1986-ban
ozeki a 2. ponton húsz évvel ezelőttAkebono anno
kl 2006.04.15 14:42 - Megtaláltam
a múzeumot meg kell nézni [wapon beküldött szöveg]

keva 2006.04.15 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.76
A múzeumba feltétlenül visszajövünk!Bár a belépő borsos ára lehet visszatartó erő.... kemény 50 ft.keva

zsorzs 2006.04.15 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.08
A múzeum miatt feltétlenül érdemes ide látogatni! A tárlatvezetés nagyon érdekes volt. Még vissza fogunk jönni, egy alkalom kevés volt.

totik 2006.04.14 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.73
Bakonybeli bandukolás 23/15
Sajnos elmúlt a nap, elfáradtunk, választanunk kellett ez vagy az ajkai városi multi legyen a vége. A korábban látott sok szép bakonyi szurdokvölgy miatt e mellett döntöttünk, de kicsit csalódtunk, ez "csak" egy egyszerű kirándulóhely, egészen a láda közeléig húzódó pihenőházakkal. A ládát nehezen találtuk meg, a kifogyófélben lévő elemek és a gyenge műholdjel együttműködése sikeresen megtréfált, vagy 400 méteres körzetben átnéztünk minden fatuskót, mire megfelelő jelet fogva eljutottunk a csészéig. Logolás közben vettük észre, hogy a helyen hemzsegnek a kullancsok, 8-10 darabot szedtünk le a ruhánkról út közben és a kocsiba szállás előtt.
Molnár Gábor több könyvét olvastam vadászíró kedvelő korszakomban, de élete és halála eddig nem volt ismert számomra, s most szívesen hajtottam fejet sírjánál.
Ami igazán sajnálok, az az őslény és kőzettár, már régen zárva volt, mire odakeveredtünk. Talán legközelebbi ajkai látogatásunkkor kiugrunk ide megnézni.
Viki, Geri, Krisz', TZ

szelt 2006.04.09 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
ok

HasSan 2006.04.08 12:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Levin 2006.03.29 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Ajkai meló alkalmával vadásztuk le Feri kollégámmal.
Az alapkoncepció és a völgy tetszett, de a végpontot szerintem jobban is meg lehetett volna választani. Bár a rejtek nagykirály!
Nem fikázni akartam, építő kritikának szántam.
ja a múzeum udvarán található eszközök egészen elképesztőek.

Mikulás 2006.03.28 07:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.01
Mai nyugat-magyarországi tekergésünk Pupuval második állomása. Sosem jártam itt. Az első két pont drive-in, ennek ellenére mindkettő érdekes. A völgy maga szépnek, mondható. A rejtés nekem kevésbé tetszett, de ez lehet, hogy csak a gyenge műholdjelnek volt köszönhető.

Mikulás

Pupu 2006.03.28 07:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.06
Portyázás a nyugati gyepün, Mikulással. Indulás reggel 4-kor, hazaérkezés este 10 előtt, jókora darabot jártunk be az országból (740 km autózás, lármás és lassú Nissan Vanette furgonnal), sok szépet láttunk, néhány ládát találtunk (nekem 11 volt új, egynél elsők lettünk).
Kicsit bajban vagyok az értékeléssel. Meg kellett mutatni hazánk e darabkáját, és sok itt az érdekesség! Molnár Gábornak meg lelkes olvasója voltam kamaszkoromban, és ami amazóniai műveltségemet illeti, máig azon alapul. Ugyanakkor alig akad számomra szomorúbb, mint egy bányászati-ipari tevékenységgel degradált táj, szánalmasan kis telkeken álló, szánalmasan nyomorult, környezeti sebként ható üdülőkulipintyókkal. Micsoda sivár életstílus micsoda sivár nyomai... A rejtés átlagos, ami nem akar leszólás lenni - korrekt munka, de semmi kihívás vagy szórakoztatás.

Elf 2006.03.26 21:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Második ládánk volt, remélem mindent jól csináltunk!
Nagyon szép környezet, ide még biztos visszajövünk!

freddy 2006.03.25 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.12
Kihasználtuk a szép időt és elmentünk ládázni kicsit. Mire a dobozhoz értünk el is eredt az eső, úgyhogy mára csak ennyi jutott.

 
huntah 2006.03.25 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.72
Jonnhy Ford gyerek első megtalálása :)
A múzeum nagyon tetszett, a csingeri környezet már kevésbé. A rejtés is jó, bár kicsit sok volt a bozót, talán lehetne közelebb az úthoz.
JF & Huntah+MSE

logemberveszély!
kőzethorgony puffasztó és főtecsavarhm
Jonnhy gyerek előzni készülbirodalmi lépegető
 
red_devlin_guy 2006.03.19 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.99
Megtalálva, átértékelve...

A temető szerintem akkor sem jó ötlet...

MaJa 2006.03.18 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.09
Rövid kellemes sétával, egy baráti társasággal sikerült ezt a ládikát megtalálnunk. Sajnos a múzeum már nem volt nyitva, pedig szivesen körülnéztünk volna. A völgyben még igencsak tartotta magát a tél / jó 10-15 cm-es hó volt / de a dombon könnyen tudtunk haladni. Nyáron igazán szép hely egy kis piknikezésre.

Reggel 2006.03.18 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Megtaláltuk!

Ezt a kesst is jó szokásunkhoz hűen Gps nélkül, leírás és fényképek segítségével kerestük meg. Az Elveszett Kastély láda rejtése után léptünk ide hazafelé. Az autót a jól ismert parkolóban hagytuk. Rengeteg bányásznapon vettem itt részt. A láda megtalálása nem okozott különösebb gondot, de már a megtett 17 km után nem kívántam a hegyet. A csille leolvasása nekünk csak fényképezőgép segítségével volt megoldható. A síremlék pedig gyakorlatilag ajándék feladat. Jó volt felidézni azt a pár évet amikor itt jártam. Köszönjük a helyet.

Keresni pedig érdemes....
Akár Gps nélkül is. ;-)

Dóri, Sanyi, MaJa, Anita és Reggel

TalálatRejtektől letekintve
GyárSír
BiharyG 2006.03.18 14:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.74
Az első pont szerintem felejthető, de a múzeum minden műszaki érdeklődésű embernek kötelező darab; köszönöm, hogy ide is eljutottam! A láda és környéke egy kellemes kirándulás, most még akár toronyiránt is megközelíthető, de majd ha feléled a növényzet... :)

BiharyG + Zsuzsi

Hampi 2006.03.15 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.17
ok

hinia lux 2006.03.15 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Levadászva. Ez a 200. megtalálásunk. A völgyben még mindig kemény tél van hóval, vastag jéggel, hideggel. Éppen annyi sétát kívánt a láda megtalálása, amennyi jólesett.

Erdélyi család 2006.03.15 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Köszönjük a rejtést, igazán szép és tartalmas kirándulóhelyet ismertünk meg. A Bányász Múzeum igazán tartalmas és maradandó emléket nyújtott.

Zazi és a Lányok 2006.03.15 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.61
Teteszett! Jó kis séta, bár hideg volt. Mihul Kollegával ellentétben, mikor mi ott jártunk, egy csomó ember volt. Nem derült ki, hogy mire készültek, de több egyénnél volt GPS. Azt hittük, hogy a ládánál nagy tömeg lesz, de nem így történt. A logok sem azt bizonyítják, hogy a láda miatt nyüzsögtek a parkolóban.
A láda jól sikerült, nem is gondoltuk, hogy ilyen szép helyek is lehetnek egy bányászvárosban. Kicsit aggódunk a rejtés miatt, éspedig azért, mert ha a növényzet magáhoztér, nagy dzsindzsa alakulhat ki a láda közvetlen környékén...

Csapattagok:
Viri és Zazy

(Megjegyzés: A megtaláló neve pirossal)

JószerencsétKopjafa
FeltámadunkGCcar
CsúzdaA láda
A MegtalálóMászóka
sziooka 2006.03.12 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Vasárnap délután nekivágtunk az első geoláda felfedezésének. Kicsit csúszkálva, de szerencsésen megtaláltuk Akebono nagyon furfangos helyre rejtett ládáját. Ezen felbuzdulva vágtunk neki a második láda felfedezésének, aminek eredményéről szintén beszámolunk.
:)

kupec 2006.03.12 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Sajnos a múzeum áramszünet miatt zárva volt, de a gondnok megengedte, hogy az udvaron megnézzük a gépeket. A fiam nagyon élvezte a kiállítást, ha jobb idő lesz, ide még visszajövünk.

horlac 2006.03.12 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.89
Ez is egy amolyan nem szép, de hasznos geoláda. Köszönöm.

Mihul 2006.03.12 13:20 - Megtaláltam
kicsit kihalt hely [wapon beküldött szöveg]

 
Hófehér 2006.03.12 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.41
Siófokról másodikként sikerült megtalálnom. Kicsit korrábban kellett volna indulnom, de fontos teendőim, úgymint az éjszaka született degubébik farkincáinak számolása, megakadályoztak a korai indulásban.Nem voltam még Ajkán, ezért igen meglepett, hogy milyen barátságos város. A múzeumban körülnéztem kicsit, aztán romboltam a ládához. A környék nagyon szép és a rejtek is jó.

menace 2006.03.12 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltuk.
Örültem mikor megláttam a kiirást, úgyis unatkoztunk volna délelőtt, ráadásul közel is volt a láda. Szerencsére mi voltunk az elsők.
Nagyon jó rejtés volt, hasonló ládán gondolkodtam én is:)))

Molnár Gábor sírjaA rejtek körül...
A bányában...Az utolsó csille szén...
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]