geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1501. Jeruzsálem 30 km-re a határtól (SLO) (GCJERU)

Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem temploma

Jeruzalem temploma

A névadó oltárkép

A névadó oltárkép

Ezt látja a láda

Ezt látja a láda

Madárijesztő kereplő (klopotec)

Madárijesztő kereplő (klopotec)

350 éves gesztenyefa

350 éves gesztenyefa

A rejtek

A rejtek
Szélesség N 46° 28,606'
Hosszúság E 16° 11,292'
Magasság: 379 m
Megye/ország: Szlovénia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.10.21 12:55
Megjelenés időpontja: 2006.11.07 23:10
Utolsó lényeges változás: 2020.08.08 17:38
Utolsó változás: 2020.08.29 09:39
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: PPLLJ majd Strombus és Márton24; karbantartja sjalušić
Felhasználó: Strombus
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 100 m
Megtalálások száma: 162 + 7 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.Négyzetes alakú négyfülű doboz öreg cseresznyefa lábánál.


A ládába TravelBug helyezhető.

Hol járunk?
Jeruzalem Szlovénia legnagyobb, ún. Drávamenti borvidékének délkeleti sarkában, a történelmi Zala vármegye DNY-i határán elterülő Ormož - Ljutomer -i szőlőhegyen található.
Bízunk benne, hogy sok ládavadászt megragad ez a táj, mint ahogy megfogott bennünket, rejtőket, csakúgy mint azokat a német származású keresztes lovagokat, akik a 13. sz-i keresztes hadjáratból, Jeruzsálemből hazafelé itt telepedtek le. A keresztes hadjáratok idejéből származik a település neve, csakúgy mint a közeli domboké, amelyeket az apostolokról neveztek el.

Mit látunk?
Jeruzsálem templomához szeretnénk elvezetni benneteket.
A mai kegytemplom egy része, egy kápolna 1652-ben épült. Ezt hamarosan megtoldották egy hajóval, aminek a régi kápolna lett a szentélye. A templomot a Fájdalmas Szűzanya oltalmába ajánlottak (ünnepe szeptember 15-én van). A harangtorony és a templom északi részén található, díszes oltárú Szent Anna kápolna a 18. században épült.
A Máriát ábrázoló főoltárkép a 17. századból származik. A hagyomány szerint annak a képnek a másolata, amit a keresztes vitézek hoztak magukkal. A templom most is fontos zarándokhely.

Egyéb látnivalók
Ha hidegen hagynak az egyháztörténeti emlékek, akkor is akad Neked errefelé sok látnivaló. Ha a vidék természeti szépsége, dimbes-dombos tája, melegvizes forrásai és fürdői, építészeti emlékei, néprajzi kincsei nem ejtenek ámulatba, akkor is jól érezheted itt magad. Híres borvidéken jársz! Térj be az egy borospincébe vagy vendéglőbe, kóstold végig a helyi borokat, válassz hozzá a gasztonómiai specialitásokból!

A borvidék története
A szőlőt még a rómaiak telepítették meg ezen a vidéken, az 1. században, amikor a közeli Poetovio (ma Ptuj) Pannonia tartomány fontos nagyvárosává fejlődött.
Amikor a borkedvelő Probus császár (szül. i.u. 232, Sirmium, Pannonia [ma Sremska Mitrovica, magyarul Szávaszentdemeter, Vajdaság, Szerbia] - meghalt 282, Sirmium) megízlelte az itteni borokat, a vidéknek a "Vinea nobilis districtis" címet adományozta. Érdekesség, hogy Probus halálát is a borászat iránti elkötelezettsége okozta: saját katonai ölték meg, fellázadva az ellen, hogy a Vajdaságban mezőgazdasági munkára rendelte ki őket.
A középkorban az itteni bortermelés fennmaradt és a keresztesek idején szinte tudományos jelleget öltött, nagy gondossággal termesztették a szőlőt, készítették a borokat.
A vidék fénykorát az Osztrák-magyar monarchia idején élte. Az oszták Stájerországgal együtt a monarchia legnagyobb borvidéke volt ez. A borokat Luttenberger márkanév alatt forgalmazták. Az itteni bort annyira nagy becsben tartották, hogy a helyiek nem is ihatták, a más vidékről importáltal kellett beérniük.
Egy jó kis anekdota: amikor Napoleon erre jár, megkínálták őt is a nemes nedűvel. Ízlett neki, így, amikor az üres poharát letette, lelkesen felkiáltott "Si bon". Vendéglátói csodálkoztak, micsoda szakértővel van dolguk, aki egyből felismerte hogy ©ipon (szlovénul furmint) az, amit iszik.

Finom ételek és italok
Ma az ínyencek a furmint, olasz és rajnai rizling, chardonnay, sauvignon és pinot blanc között válogathatnak. A kínálatot kiegészíti a pinot noir, tramini, sárgamuskotály, ottonel muskotály, kerner és a bouvier is.
Helyi ételspecialitás a tünka (vindős hús), amihez a csak sóval ízesített tarját, oldalast, dagadót, kolbászt, miegyebet saját, bő zsírjában hosszú órákig sütik, majd a hús egy zsírosbödön (vindő) mélyére kerül. A ráöntött, megdermedt zsír elzárja a hústól a levegőt, így hűvös helyen hónapokig eláll és különlegesen porhanyóssá, omlóssá válik.
Főleg a nyári melegben finom, frissítő étel a az uborkából, aludtejjel, tejföllel, fűszerekkel és zsírral készült Prlekija murke. Vagy egyél egy kropecet: hajdinából készült lepény, rajta túró és tejföl. De nagyon finom a gibanicájuk, vagyis a rétesük is.

Öreg gesztenyefa
Érdekesség még egy 350 éves szelídgesztenyefa. A templomtól pár száz méterre, a Miklavž felé vezető út mentén áll.  N 46° 28,244' E 16° 11,175' 276 m [GCJERU+gesztenyefa]
A legenda szerint egy az 1664-es szentgotthárdi csatából hazafelé tartó és a környéket végigdúló török alakulatot csellel legyőzték a közeli erdőben nem mások, mint a helyi asszonyok. A török katonákat eltemették, és a tömegsír fölé ültették ezt a gesztenyefát. Lenyűgözőek a fa méretei, pedig, ha szerencsés, még párszáz év előtte van.
A mi égövünkön a leghoszabb életű gyümölcsfaj a gesztenyefa. Előfordulnak 600-700 éves vagy még idősebb példányok is. A legidősebbnek tartott magyarországi példány Nagykutason található, a Zalai Óriás Gesztenyefa (GCZOG) láda mutatja be.

Ládatörténet:
2006. 10. 21.: PPLLJ elrejti a ládát.
2014. 08. 30.: Strombus örökbefogadta és az eredeti rejtkeben újrarejtette az elveszett ládát.
2016. 05. 21.: sjalusic új helyen pótolta a kertgondozás áldozatául esett ládát.
2020. 08. 23.: kitkat123 kicserélte az előkerült, nedves, logbookját vesztett eredeti ládát. Hálás köszönet érte.

Flag Counter'
Állapot: kereshető

KRW értékelés (107 db): környezet: 4.81 rejtés: 4.34 web: 4.63 átlag: 4.59

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


kitkat0123 2020.08.23 13:41 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.5.3]

A láda elég ramaty állapotban volt, kicseréltük egy négyfüles biztonságosabb dobozra, feltöltöttük ajándekokkal is. A jelszó maradt, mert Robogo tudta.

Eredetileg kerékpározni szerettem volna ezen a részen, de sajnos az már nem fért bele, így autóval fedeztük fel ennek a szegletnek az egyedi hangulátát és látképeit, szerencsére a hus mellett sok comos doboz is irányt mutatott nekünk.

Új ládaJeruzalem
Strombus 2020.08.08 17:31 - Egyéb
Az utolsó megtalálók az eredeti, még waneqr által rejtett ládát találták meg, ami nincs valami fényes állapotban, de megvan, csak a logbook és így a jelszó hiányzik belőle. Kedves horvát barátom, sjalušić, Horvátországból most a vírus miatt nem tud odautazni, hogy megnézze, megvan-e az aktuális láda vagy cserélje ezt egy szebbre, jobbra.
Kérem, aki arra jár, tegye meg ezt helyette, helyettünk! Köszönöm.

szikizso 2020.08.04 22:39 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


Rbill 2020.07.29 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Köszönjük a rejtést, gyönyörű vidék, szemet gyönyörködtető szőlődombok. Sajnos a láda teljesen beázott, annyira, hogy a jelszó sem olvasható, gondnokolást igényel. A csatolt fotók alapján kérjük a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Strombus, 2020.07.31 07:18]

IMG_4980_redIMG_4985_red
g-tabe 2020.07.19 16:28 - Megtaláltam
Horvátországból hazafelé beugrottunk ezért a ládáért. A leírást nem olvasva azt gondoltam: milyen béna apropója van már ennek a ládának, egyszerűen csak a falu neve..?!
De aztán útban felfelé többször is megálltunk bámészkodni, gyönyörködni a tájban, olyan szép, nyugodt, rendezett a vidék.
Köszönöm, hogy elhoztál ide!
A láda meglett, viszont a benne lévő két lapocska nem tartalmaz jelszót, így marad a fotók alapján történő elfogadás kérése.
Köszi!

[Jóváhagyta: Strombus, 2020.07.31 07:18]

táj 1táj 2
láda 
Remete5377 2019.08.23 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

EmesESE 2019.08.20 18:00 - Megtaláltam
Piránból hazafelé jövet, még utolsó szlovén ládaként felkerestük ennek a rejtésnek a pontját is. A leírás szerint különleges tájat láthattunk a rengeteg rendezett szőlő sorok, a megkapó domborzat egy különleges hangulatot ad a környéknek, mindenképpen érdemes ide betérni.
Sajnos a láda megtalálásában nem volt szerencsénk a szépen rendezett, karbantartott területen nem találtuk meg a csövecskét, még a rejtő telefonos segítsége után sem.
Míg a ládát kerestük, bezárt a vinoték is :-(
A mellékelt képek alapján kérek egy jelszó nélküli megtalálás elfogadást.

[Jóváhagyta: Strombus, 2019.08.23 18:05]

9EF60FC4-A19D-48A4-88B4-7F1980B12A15A0F2C658-6D5C-425F-8D62-2417B23BDFA2
595DA14F-9E54-46DB-A9E6-73850A9B398B71C6491D-7352-4FFC-A411-6792D6D1B1C9
CF9337D3-15AA-40EC-91FF-007EF6A606B0926BA819-D96C-4732-B6C5-0997BE67BBB0
E1B83C09-8720-42E6-8E27-6214080854FD 
ratagi 2019.08.17 15:14 - Megtaláltam
Köszönjük.

totik 2019.08.08 14:26 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri), Krisz' , TZ

Ajtony 2019.07.31 11:30 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért! Ez bizony lenyűgöző! A természet szépsége és az emberi tevékenység gyönyörködtető együtthatása. Ez még a lendvai szőlőhegynél is szebb. Nagy kár, hogy semmi hazai vonatkozása sincs.

Zerind HUN 2019.07.31 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.15
Első szlovéniai ládám! Az Aquila-út geoláda pontjait végigjárva egy kis kitérőt tettünk ezért a ládáért is. Szép, szép a környék, de érzelmileg nem köt hozzá semmi. (Alsó)Lendva táján is láttunk hasonló dombokat, de az legalább magyar vidék, az jobban tetszett. Miután megkerestük a ládát, az út mellett parkolva ebédeltünk is.

Paul 2019.07.25 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ZobReg 2019.07.19 08:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Ez is egy hely, amiről biztosan nem nem is tudnék, ha nincs ez a játék. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Gábor75 2019.07.17 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Szuper hely, teljesen elvarázsolt. Ősszel visszajövök mert kíváncsi vagyok milyen amikor rozsdás színek díszítik. [Geoládák v2.2.5]

S-A 2019.07.01 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Egyik legszebb helyen levő geoláda! Érdemes volt idejönni!

PANO_20190701_133137IMG_20190701_143446
IMG_20190701_134505IMG_20190701_141556
IMG_20190701_135417IMG_20190701_135209
IMG_20190701_154349 
Pomisa 2019.07.01 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.17
Eszméletlen szép környék, öröm volt az utazás közben megállni egy kicsit.
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.2y]

Szilvil 2018.11.25 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dev86xr 2018.11.25 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Zsoszi93 2018.10.06 22:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

peszlegc 2018.10.06 19:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

tádé 2018.07.31 13:44 - Megtaláltam
Volt ízlésük a keresztes lovagoknak! :) Köszönjük, Tádé és Teodóra

 
Kata74 2018.07.23 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Timi&Szabi 2018.06.03 18:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Megtaláltam!
Köszönöm a lehetőséget.

20180603_18182820180603_181556
kobcikrajci 2018.05.10 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

richarditft 2018.04.02 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

GyZsTeam 2018.03.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Ez minden várakozásunkat felül múlta. Nagyon szép hely! Ameddig a szem ellát, mindenütt szőlőt látni, viszont pincét nem sokat. Köszönjük!
Nem a jó ládát találtuk meg, így a rejtő segítségére szorultunk, amit meg is kaptunk.
Köszönjük!

Jeruzalem_2_tnJeruzalem_6_tn
Jeruzalem_8_tnJeruzalem_11_tn
Jeruzalem_15_tnJeruzalem_18_tn
Jeruzalem_26_tnJeruzalem_32_tn
Jeruzalem_37_tnJeruzalem_40_tn
GubaMackó 2017.07.13 12:16 - Megtaláltam
Tour dö Triglav 2017 by Ancs
Köszi a rejtést :)

povyagi 2017.07.13 12:16 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

macikupac 2017.07.13 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.47
Balkán Tour 3.0 - Fel a Triglavra! 4.

Érdekesek ezek a balkáni kis településnevek. Szerbiában "Indija" nevű településbe futottunk bele. Nem tudom, hogy az a hely milyen, de ez varázslatos. Az idevezető út tipikusan a osztrák-szlovén részeken megszokott szórványtelepülések közötti: keskeny és kanyargós, gyér forgalommal. A dimbes-dombos tájra sokfelől nyílik kilátás. Ideérve egy szállót találtunk az egykori, több száz éves kastélyépületben, pazar kilátás a szélrózsa majd összes irányába és egy templomot, melynek a bejárat melletti oltárán egy mumifikált jobb kéz-ereklye is van. Amikor kinyitottuk a ládát és elolvastuk a jelszót, nagyot nevettünk Duduval.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Kokó 2017.07.13 12:16 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kofola BT 2017.07.13 12:16 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ancs 2017.07.13 12:16 - Megtaláltam
Triglav túra 4.
A környék engem elvarázsolt. Dimbes-dombos, szőlős, napsütötte, barátságos, kellemes, kilátásos.
Igazán jó volt itt lenni. A jelszón jót mulattunk :)))
Köszi

20170713_12132820170713_121600
20170713_121835_HDR20170713_121920
20170713_12202320170713_122112
20170713_12220320170713_122217
20170713_12224020170713_122850
19izsi73 2017.07.13 12:16 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2017.07.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.57
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. A ládát rendben a helyen találtuk, ami meglepő, mert a rejtés igen merész.

Csaba és Kati 2016.10.22 10:55 - Egyéb
Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület szervezésében, annak tagjaként bakancsos túrán vettem részt Ljutomer - Jeruzálem - Ilovci útvonalon egy borkóstolóval egybekötve. Az út során érintettük ezt a rejtekhelyet is, így ismét felkerestem, mivel a com-os oldalon még nem regisztráltam a megtalálást.
Az üveg a megadott helyen volt, tartalma rendben.
Korábban, 2010.06.12-án már megtaláltuk ezt a rejtést, igaz akkor a jelenlegitől pár méterrel odébb volt egy másik fa tövében.
Bejártuk a csodás Jeruzálem környéki szőlőhegyek egy részét, megkóstoltuk a nap érlelte borokat, élveztük a hely szépségét és sokszínűségét.
Érdemes ezt a vidéket is felkeresni. A hely nagyon szép, főleg így, napsütötte őszi időben.
Kellemes gyalogtúra volt.

Kilátás a templom előtti térrőlSzálloda
Szálloda és a templomSzőlők között
A borospincénélA borospince és múzeum
A borospince tornyaA pincéhez vezető úton
Le a völgybeDombok között
A doboz 
osvathek 2016.08.27 06:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kópé1993 2016.08.19 09:48 - Megtaláltam
Nagyon szép környék! Ennyi szőlőültetvényt még nem láttam egy helyen. :) Nemesnépről ugrottunk át! Köszi a rejtést!

P8190026P8190033
P8190043P8190049
P8190050P8190055
P8190056 
Mr Zerge 2016.07.20 14:15 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Hosszú autópályás száguldás közbe iktattunk egy kis vidéki ládázást. Teszett a kanyargás az idevezető kis utakon. A falu és a templom is jó állapotú, gondozott a környezet.
A ládát könnyen megtaláltam, szerencsére pont nemigen látnak rá a logoló keserre.

OsiOsi 2016.07.18 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.09
Szép falu(k). Itt aztán vannak szőlők!

Teddy 2016.05.29 18:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Készülődő viharban...

Párduc50 2016.05.21 11:30 - Megtaláltam
Ezek szerint nem jött a horvát barát?

Strombus 2016.05.18 16:05 - Egyéb
Com-os nem találtam logok alapján betegre állítottam. Igyekszem pótlásáról mielőbb gondoskodni.

JAck:66: 2016.03.15 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Eleinte húztam a számat, hogy ugyan mi köze ennek a ládának Magyarországhoz (avagy mi keresnivalója van a geocaching.HU oldalon)?
Erre a helyszínen sem sikerült választ kapnom, de a hely mindenesetre lenyűgöző, egyáltalán nem bántuk meg a látogatást, alapvetően ládaérdemes hely. Köszönjük az invitálást.

hegi54 2016.01.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Köszönjük a lehetőséget!

Marika (Gergő édesanyja) és Lajos

tamuss 2015.11.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Szép kilátás az őszi napsütésben a családdal :)
Köszönjük a rejtést!

A 7 Mestervadász 2015.10.09 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
Köszi a rejtést!

fcsaba 2015.08.16 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
A szlovéniai családi kirándulás negyedik találata.

Erről a településről már korábban is hallottam, de nem tudnám megmondani, hogy mikor, milyen fórumon. Tényleg érdekes elnevezésű település. Köszönjük a rejtést!

nmárti 2015.08.04 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Ez tényleg lélegzetelállító!! Tudnék itt élni:) Kellett némi útbaigazítás, de megtaláltuk a falut, a templomot. A láda is gyorsan előkerült, viszont logolni nem tudtam, nem írt a toll és nálunk sem volt. Köszi a rejtést!

 
tiktak 2015.07.14 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
És akkor Jeruzsálemben is voltunk....Nagyon szép a templom és a környéke!

Robogo 2015.06.12 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Mariborba menet kerestük fel a ládát.
Köszönöm a rejtést!

Levin 2015.06.12 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
.

LCSOKA 2015.06.12 15:03 - Megtaláltam
Maribor felé útbaejtettük.
Köszönöm a rejtést.

ArNick 2014.10.04 19:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Buszos kirándulásunk utolsó állomása a pár száz méterre lévő vendéglő volt, így míg a többiek a vacsora után a borospoharakat szorongatták az épület pincéjében, addig mi elszaladtunk a templomhoz, már teljesen sötétben. De a láda ennek ellenére is gyorsan meglett, igaz a toll nem fogott, így a logfüzetbe nem tudtunk írni, mert a tartalék íróeszközt sikeresen a kicsit távolabb parkoló járműben hagytuk, még egy gyalogos körre meg már nem maradt időnk. De legalább a harmadik pohár borra már visszaértünk, és a többiek szerint az volt a legjobb. :) Köszönjük!

Márton24 2014.08.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Strombus újrarejtette, én megtaláltam.

Strombus 2014.08.30 13:55 - Egyéb
117 km-es kerékpártúra során újrarejtettük. Szép hely, jó rejtés, keressétek!

Péter60 2014.03.26 12:00 - Megtaláltam
Erre jártam:).

Strombus 2014.03.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Sjalusic, horvát kesserbarátunkkal kirándultunk erre. Ő már korábban megtalálta ezt a ládát, de most hiába kerestük korábbi rejtekén vagy a környéken, nem leltük, így sajnos kénytelenek vagyunk azt mondani, hogy eltűnt. :-(
A táj gyönyörűséges errefelé. Biztosan visszajövök még!

sjalusic és Péter60 keresik a ládátJerusalem kegytemploma
csipet_csapat 2013.10.20 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Mi is visszatettük a fára, ahol találtuk.
Csodálatos a vidék, igazán fincsi a bor, főleg olyan kedves társaságban, mint akikkel voltunk:)
Köszönjük a rejtést.

katika59 2013.09.20 00:00 - Megtaláltam
A láda nem a földön, hanem a faágak között volt, oda is tettük vissza.

atipapa 2013.09.05 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

zakany 2013.09.04 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.73
2013 Őszi Szlovéniai Geotúra csapatának tagjaként megtaláltam.

ludens 2013.09.04 12:05 - Megtaláltam
Szlovéniai geotúra alkalmával. Egyebek később...

 
agyorgy 2013.09.04 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
A Szlovén Geotúra tagjaként.
Meglett:)
Köszi!

racz.tibi 2013.09.04 12:02 - Megtaláltam
Szlovén GeoTúra keretein belüli szerzemény! Köszönöm a lehetőséget!

pliptai 2013.09.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.01
A 2013-as Szlovén Geotúra Csapat tagjaként elkövetett találat! A szőlősorok annyira nem villanyoztak fel, mivel 18 éves koromig sokszor dolgoztam hasonló növényekkel, igaz nem itt, hanem Egerben! A végterméket viszont szívesen megkóstoltam volna! Erre sajnos nem került sor! A templom nagyon tetszett! Köszönet a rejtésért!

Pepe 2013.09.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.09
Szlovéniai csoportos geotúra alkalmával. Nagyon szép, hangulatos hely.

molka 2013.09.04 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
A "Csapat" tagjaként! :-)
Nagyon tetszett, olyan igazi kis béke szigete....
Különösen a csodás templom fogott meg. Köszönöm!

lelcache 2013.09.04 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

yano6ard 2013.09.04 11:59 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

Judith 2013.09.04 11:59 - Megtaláltam
Megcsíptem!

A 2013 Őszi Szlovéniai Geotúra csapatának tagjaként megtaláltam

kectam 2013.09.04 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
A 2013 Őszi Szlovéniai Geotúra csapatának tagjaként megtaláltam.
köszönöm a lehetőséget!

LionDaddy 2013.09.04 11:59 - Megtaláltam
A 2013 Őszi Szlovéniai Geotúra csapatának tagjaként megtaláltam. Élmények és fotók később.
Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

 
Judit és Béla 2013.08.20 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Megtaláltuk.

ystray 2013.08.20 15:00 - Megtaláltam
Megvan :D

SirLes 2013.08.14 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.31
Az eső miatt városi ládázást választottunk mára. Horvátország felől közelítettünk, tetszett a táj. A templom természetesen nyitva volt, de a wc zárva. Kicsit sétáltunk a szakadó esőben.

borbelyordogok 2013.07.25 12:09 - Megtaláltam
Csodás ez a szőlőhegy. A templom is szép, köszönet a rejtésért.

emiGrant 2013.07.25 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Útban Bohinjba beugrottunk ehhez a ládához, amit nagyon könnyen megtaláltunk. A környék lélegzetelállítóan gyönyörü. A helyi borokat nem volt időnk megkóstolni, de jövünk mi ide még majd és akkor lesz rá módunk. Köszi a rejtést.

MaFe örs 2012.07.22 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Ez tényleg nagyon szép hely.Köszönjük,hogy megmutattad!

szocsmarci 2012.07.04 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.20
Nagyon szép borvidék, vetekszik bármely magyar borvidékkel a gondozást tekintve. Nem mertünk először a láda közelébe menni, azt hittük, magánterület. Egy fiatal asszony gondozta a kertet a közelben, egyszerűen nem lehetett úgy keresgélni, hogy ne lássa, mit csinálunk.

takacsimre 2012.06.21 09:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Öt napos nyaralásunk huszonötödik ládája. (negyedik nap) Pár éve már jártunk itt, most sem csalódtunk. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

Skali&Margó 2012.06.09 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Jaj, nagyon jó hely! És borok! Vettünk néhány palackkal! Helyes a fűszerkert is! Köszi a rejtést!

carmin 2012.04.29 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Zalai csavargásunkat megszakítottuk egy kis szlovén kirándulással. A hely valóban gyönyörű! Köszönjük a rejtést.

Szilkó76 2011.12.20 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Bár az idő rohamosan szaladt, Grad után mindenképpen el akartam még ide is látogatni: a leírás és fényképek már régóta kíváncsivá tettek.

Éppen sötétedés előtt sikerült még megérkezni apuval, először gyorsan megkerestük a ládát. Megfelelő oldalról nézve elég feltűnő a rejtek, de szerencsére itt Európa civilizált részén járunk, ahol nem bántja senki...

A táj valóban fantasztikus, lenyűgözőek a dombokon kanyargó szőlősorok, amiket a lehullott kevéske hó még inkább kiemelt. Az öreg gesztenyefához is elsétáltunk még, miközben lassan ránk esteledett. Szlovéniában ma sem csalódtunk.

Köszi, hogy megmutattad ezt a helyet! Ide még vissza kell jönni nyugodtan kiélvezni a táj szépségeit.

MegérkeztünkJeruzalem temploma
Végtelen szőlősorok 1Végtelen szőlősorok 2
A láda is ebben gyönyörködik :)Apu és a borosüveg :)
Úton a gesztenyefa felé,......és visszanézve
A "nagy öreg"Szőlőprés
Esti fények 
Kerticsorbi 2011.11.05 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

Walmer 2011.10.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Csodálatos kilátás, gyönyörű környezet! Megérte elmenni. A gesztenyefát is megnéztük, és hoztunk is haza egy kis lábamba szúródott tüskét emlékül.

álomfogók 2011.06.24 18:00 - Megtaláltam
Végre:
(i) eljutottam Jeruzsálembe
(ii) ehhez a ládához.
3 éve ez lett volna az első szlovéniai megtalálásunk, de csak kerülgettük, mint macska a forró kását, de közelebb nem jutottunk, az idő meg szaladt. Most is majd letettem már róla, mivel Ljublanában reggel óta esett és az úton is folyamatosan kisért az eső. Aztán Celje után mégis támadt egy kis reményt és csak letértem az autópályáról. És milyen jól tettem. Csodálatos vidék, lenyügöző a táj. És hogy az a sok szőlő milyen bort is terem, majd kiderül, mert hoztam belőle 2 palackkal.

Egoland 2011.01.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Fantasztikus! Köszönet a rejtőnek.

koponya 2010.11.01 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Megvan! Köszi.

 
sanyisz 2010.10.31 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.14
Köszi a rejtést.

csg69 2010.09.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.95
Megvan :)

evivagyok 2010.09.12 00:00 - Megtaláltam
Lélegzetelállítóan szép hely. Bort is vettünk, meg is ittuk. Köszönjük, hogy idevezettél minket.

bolyak 2010.08.07 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Tengerpartról hazafelé ládázgatva útbaejtettük Jeruzalemet is.

melinya 2010.08.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Magával ragadó táj :-)

Cerberus 2010.07.24 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Megtaláltuk! Olaszországba menet látogattuk meg az autópályától nem messze eső ládákat, így jutottunk el ide is. Ez volt a legszebb hely a Szlovéniában eddig általunk felkeresettek közül. Sajnos most kevés időnk volt szétnézni, de lehet, hogy még visszajövünk. Köszönjük, hogy megismertetted velünk a helyet!

Csaba és Kati 2010.06.12 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.41
HEURÉKA!
Gyönyörű szép vidék. Nem szabad kihagyni. Nagyon sok autó parkolt a környéken, de az embereket mintha elnyelte volna a föld, vagy a pincék.
Köszönjük a rejtést.

LogKilátás a ládától
WapTalálat után
Kerti csobogóTemplomtorony
CsabaKati
Puszkany 2010.04.24 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.34
A rejtek közelében található "fogadó" teraszán elfogyasztottuk a helyi tízórait és 1-1 pohár bort, nagyon rendben volt. Hibátlan hely, rendezett porták, köszi a lehetőséget!

 
eperdzsem 2010.04.10 11:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Csodás a borvidék ilyenkor tavasszal amikor éled a természet. Igazán különleges hely.

x16xel 2010.03.22 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Megvan.

DBell 2010.03.22 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.31
megvan

KJ & GM 2010.03.20 10:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

pistikata 2010.03.15 12:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Kis szlovén-horvát kirándulásunk 2. pontja.
Érdekes a a templom, gyönyörű a kilátás.
Köszi szépen!

A láda majdnem teljesen elővéve, messziről látszódott. Sajnos sokkal jobban nem lehetett visszatenni sem, habár a teljes láda helyett most csak kb. az 1/3-a látszik messziről.
Talán, ha zöldül a környék, kevésbé lesz feltűnő.

forgabi 2010.01.29 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Nagyon szép hely! TB in. forgabi

Lucypapa 2009.12.25 16:38 - Megtaláltam
Sajnos a korai napnyugta miatt nem tudtam élvezni a kilátást, de majd jobb időben visszajövök.

A mára tervezett másik két (GCMLIN, GCLNDV) láda a heves esőzés miatt ma elhalasztva.

Euro Orbit TB- beköltöztettem 180km utazás után a Balaton-felvidékről.

veszett disznó 2009.11.18 00:00 - Egyéb
A ládát föltettem a geocaching.com-ra.
veszett disznó

Attibati 2009.11.16 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.20
Zalacsányban a kastélyszállóban töltöttünk egy hosszú hétvégét feleségemmel és szokásomtól eltérően nem két hanem négy keréken jártuk a "környékbeli" ládákat.
Soha nem jártunk még Szlovániába, a zalai hosszú hétvége jó alkalom volt e hiány pótlására.
Engem kicsit Burgenlandra emlékeztetett a környék, a hegyoldalakban kanyargó utak, a látogatóközpont hangszórójából harsogó zene, a tanyák bár a hegyi legelők helyett inkább szőlőültetvényeket látni.
A rejtés eléggé szem előtt van, ráadásul egy feltünő színű zacskó takarja a ládát. Most még a láda mellett levő növény valamennyire takarja a rejtekhelyett de ha lehullanak a levelek ...

Atmosz&Zozmosz 2009.09.26 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Gyönyörű környezet, jó rejtés, kihagyhatatlan! Köszönjük!

ncs001 2009.09.13 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Csodás hely! Köszi!

KataJani 2009.08.30 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.65
11 nap a Paradicsomban Zergi és csapatával. Volt magashegyi túrázás, vízesések, erődök, hágók, cseppkőbarlangok, városok látogatása, Vintgar szurdok bejárása. Már jártunk erre, de még biztosan visszajövünk. Az utolsó 3 nap lementünk az Isztriára teljesen ellazulni. Nagyon jó, napos időnk volt végig, csak kétszer esett, akkor is éjszaka.
Isztriáról hazafelé kis kitérővel Feri60-ék ajánlásával néztük meg ezt a helyet. Szép ez a dimbes-dombos, szőlőtőkével teli táj.
A Gesztenyefához közeli étterembe finomat adnak, csak kell egy kis türelem kivárni. Köretet alapból nem hoznak, azt külön kérni kell a vendégnek.

TemplomSzőlőprés, s a közte megbúvó templom
Szép tájSzelídgesztenye fa
ésKata 2009.08.30 16:38 - Megtaláltam
Szlovéniából hazafelé. Tetszett a hely.Az étteremben a kiszolgálás viszont nagyon lassú

Zergi 2009.08.30 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
Fogtam!
Szlovén utunk állomásai KataJaniékkal, ésKatával, meg a hegyekben a zergékkel a következők.
Kamniki Alpok: Grintovec (ládarejtés)
Pihinap: Vintgar-szurdok, Bled, Bohinj
Júliai-Alpok: Triglav
Pihinap: Kobarid ládái
Raftingos nap: Bovec környéki ládák
Barlangos nap: Postojna
Fürdés: (Vrsar-)Valkanela
Látnivalók: Vrsar, Rovinj, Zlatni Rat, Pula
Hazafelé: Skocjan barlang, Ljubljana, Jeruzalem

Feri60 ajánlására választottuk az útból kiesőbb ládát.
Szép, kulturált szőlőtermő vidék! A szelídgesztenyéhez közelebbi vendéglőbe tértünk be ebédelni-vacsorázni. Csak az menjen be ide, akinek van bőven ideje, mert a kiszolgálás borzasztóan lassú!

Sly 2009.08.22 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.40
Szép kilátás, jó rejtés...

Sly & Andi

homeros 2009.08.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Nászútról hazafelé..

Fil 2009.08.18 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.47
Nagyon szép, de elég meredek úton érkeztünk a templomhoz. Télen, vagy csúszós úton nem biztos, hogy megpróbálkoznék feljönni ide. A templom nagyon szép volt, sikerült belülről is megnézni. Sétáltunk egyet a környéken, gyönyörködtünk a kilátásban, a szőlősök különleges formáiban. A láda nagyon szem előtt volt, nem is értjük, hogy nem vitték még el :) Szerintünk nem ez lehetett az eredeti helye, ezért a fa egyik (szerintünk alkalmas) üregébe rejtettük el, eltakarva a fa tövében levő növényzet leveleivel. Reméljük az utánunk érkező könnyedén rátalál majd. Hazafelé (északnak) megálltunk egy helyi borkereskedőnél (a szőlőprés után valamivel a jobboldalon) és egy üveg jeruzálemi borral gazdagabban, 5 Euroval szegényebben indultunk tovább.
Igazán érdekes élménnyel lettünk gazdagabbak, szép helyen jártunk, bár a hely neve sokat dob a feelingen :) A helyszín most nyáron sokkal szebb, mint azt a képek alapján gondolni lehet, érdemes ellátogatni ide.

A templomViki Jeruzalem templomában
A nagyobbakA vendégkönyv, mi is írtunk bele ! :)
Sajnos ebből egy kukkot sem értettünk, hátha más valakiA ládától...
Pazar kilátásEzt muszáj volt! :)
Finom volt
videotip 2009.08.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
pazar

GCsoka 2009.08.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Csodálatos kilátás, nyugalom...szívesen töltenénk itt pár napot.
A láda nélkül pedig biztosan nem találtunk volna rá.

targonczas 2009.05.01 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Pazar hely!

tcsb 2008.11.25 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Szlil párom belogolta a láda 'jubileumi' 50-ik találatát, jómagam kezdem a következő 50-et. :)
Nagyon érdekes a szőlőművelés, ősszel valószínűleg a mostaninál is szebb kilátás fogadja a látogatót. Érdemes lenne visszatérni ide.
Köszi a rejtést, egy élmény volt!

Szlil 2008.11.25 10:09 - Megtaláltam
Amíg szülők Lendván Katalin-vásároztak, mi ládáztunk. Odafelé nem is gondolni a főútról, hogy ennyivel szebb helyet rejt az erdő.

feri60 2008.10.27 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Neveletlen csemeténket vittük vissza iskolájába, Duinóba. Hazafelé kihasználtuk, hogy Maribor és a határ közötti utolsó autópálya szakaszt csak 4 nap múlva fogják átadni, és akkor már biztosan nem fogunk erre kerülni ;)
A nüvi jól ismerte az utat, benavigált egy felújítás alatt álló szakaszra. Arról pedig nem tehetett, hogy a céltól párszáz méterre hatalmas markoló állta az utunkat :( Kikerülni nem lehetett, ráadásul egy árkot vájt kereszbe az úton.
Másodszori próbálkozásra a józan eszünk és a papír térkép segítségével sikerrel jártunk.
Ezt az élményt bizony kár lett volna kihagyni!!!! A láda és a templom, meg a borocska beszerzése után felkerestük a Józsiék által ajánlott vendéglőt. Nem csalódtunk a konyhában és a kiszolgálásban! Sajnos alig rendeltünk, amikor megszállta a helyet két busznyi pityókás nyugdíjas labanc :((
Ez egy kicsit rontott az összképen, de erről nem a geocaching tehet ;)

Pedig már majdnem sikerült :(Tényleg merész :-o
 
szakica 2008.10.25 14:05 - Megtaláltam
ok

Mihul 2008.10.25 14:05 - Megtaláltam
szép

mjdgm 2008.09.22 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Ljubljanából hazafele ejtettük útba ezt a helyet, amely nagyon-nagyon Toscanara emlékeztetett minket. Tetszett a Jeruzsálembe vezető út, az igencsak változatos rajzolatot mutató teraszos szőlő. Érdekes látvány volt, köszönjük a rejtőnek, hogy megmutatta nekünk ezt a közúton nem túl távoli, de annál értékesebb helyet.
A templom és környéke is rendezett, ma német turistáktól volt hangos, feltehetően máskor nyugodt a hely!

A -számunkra kissé bátor rejtésű- ládától cirka 200 méter távol van egy étterem, oda feltétlenül menjetek be a sikeres logolás után! :-)

korban 2008.08.17 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.94
.

dieurie 2008.08.17 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
"Jeruzsálem kapujában foly a bor, foly a bor..."

Csuhás 2008.08.12 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.24
Már hazafelé tartva beugrottam a ládikához. Valóban szép az öreg gesztenye, és látványos a teraszos szőlőművelés. Köszi a ládikát!

Csuhás

TemplomÖreg gesztenye
SzőlőkígyókKultúrtáj
Távoli templomTemplombelső
Entbőr 
Toti 2008.08.07 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
5 napos Szlovén túránk első állomása. Nagyon szép a templom, a park, a kis tó a halakkal és az egész környék tele rendezett szőlőültetvényekkel. Az öreg gesztenyefát is megnéztük.
Itt még nem vettünk, de hazafelé egy boltban találtunk jeruzsálemi bort, ami igen finomnak bizonyult.

Alexa, Nóri, Mami, Papi, Toti

erand 2008.07.28 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.79
Megtaláltam, nagyon szép a környék érdemes felkeresni.

non 2008.07.10 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.79
Második határon kívüli ládatalálatunk!:) Igazi kis mesefalu, szemet gyönyörködtető szőlőültetvényeken kanyarog a tekintet és szent csend fogadja a lelket a templom tövében. A láda gyors csekkolását követően az öreg gesztenyefa robosztus törzsénél megpihenve szívtuk magunkba a friss levegőt és a táj szépségét.
Üdv.: Non&Kugamacsa

pgyp 2008.06.24 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
A rejtés azért 5, mert fogalmam sincs miért, de még megvan a láda! Annyira feltűnő helyen van, nem is lehet elbújni logoláshoz és mégis megvan. Szeritnem tudnak róla a vendéglőben, különben rég elviték volna. A templom érdekes, nyitva van állandóan. A parkolóban egy szlovák rendszámú autó állt, sofőrje zöld jólláthatósági mellényben és nem értettem mit csinál: ő volt a helyi fogadóbizottság a Szlovákia-Magyarország-zlovénia veterán autós találkozónak és szerencsére megcsodálhattam én is a kocsikat.

zöldfülű 2008.06.06 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
ZALAzulás GP-vel, néhány ládával (micsoda önfegyelem!), jónéhány élménnyel, és RENGETEG ESŐVEL :(
Hú, micsoda mesekönyv-illusztráció!!! Jó, jó, persze a templombelső sem kutya, de ez a környék... Ja, és a gesztenyefa meg a prés sem maradthatott ki
Köszönöm a rejtést

MegérkezésHegyekben álltak a szőlőhegyek
Kincsek odabentKincsek odabent
MikiCache 2008.05.04 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.94
Szőlő, szőlő és a változatosság kedvéért még több szőlő, egy kellemesen dimbes-dombos vidéken, mintegy háromdimenziós labirintusban.
Miki és Anikó

SzőlőSzőlő...
Szőlő
 
pandala 2008.04.29 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltuk a rejtekhelyet, de sajnos nem fértünk hozzá a ládához, mivel a parkban (éppen a láda körül) kertészek dolgoztak. Kicsit félünk is attól, hogy munka közben megtalálják majd a kincset.

A település és a környékbeli dombok viszont fantasztikusak.

[Jóváhagyta: PPLLJ, 2008.05.05 09:12]

munka közbendombok
keresztkilátás
kiralyek 2008.03.25 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.33
Nagyon szép hely! Sétáltunk a hegyen, kerestünk egy nyitvatartó pincét, hogy megkóstolhassuk a bort, de nem találtunk. Kár... Ősszel vissza kellene jönni.
A gesztenyefát is megkerestük, hatalmas. Klopotecet csak egy ház udvarán láttunk, lehet, hogy csak ősszel rakják ki ezeket?
Köszönjük a rejtést. Már régen fájt rá a fogunk, most megcsíptük.

Mama és Papa 2008.03.25 11:50 - Megtaláltam
Királyékkal és nászomékkal kirándulgattunk el egy-két szép helyre.
Nagyon köszönjük ezt a lehetőséget.

Jé itt még hó van....Edit mami első megtalálása
Áron hol vagy?
Papa videózni indulA szemközti domboldal
A gesztenyefa.Mama és leánya.
krisztian753 2008.03.22 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Megtaláltuk!
A főútról rossz helyen kanyarodtunk le igy a környéket is körbejártuk a 10cm es hóban.A templomnál karbid ágyúból lövöldöztek gondolom a húsvétra való tekintettel, amit még Szentgyörgvölgyben is lehetett hallani.Szép hely és érdekes a név is.

Hó húsvétkorhóember
MaJa 2008.03.21 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Egy kalandosra sikerült hosszú hétvége első ládikája Anitával és Reggellel.

Reggel 2008.03.21 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Megtaláltuk!

Szlovéniai hosszú hétvégénk első találata. Nagyon szép helyre visz el a láda. Sajnos a templom nem volt nyitva. A rejtés szerintem necces...

Köszönjük a lehetőséget!

MaJa, Anita és Reggel

Antekirt 2008.03.08 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.73
Közös megtalálás Plintyivel és a feleségekkel :D

Az asszonyok :)Kicsit párás...
Gesztenyefa alatta mélyen a törökök(?) 
Bütyök+Zulu 2007.10.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Ősrégi területek, avagy Őrségi vadászat. 29/50 láda. Régen sokat jártam Slovéniában, de -hála a rejtésnek- csak most hallottam az itteni Jeruzsálemről. A logok alapján, nagyon vártam milyen lesz, nem csalódtam. Még úgy sem, hogy a szél karöltve a havas esővel le akart vinni a tetőről. A fényképek az időjárás miatt sajnos nem adják vissza a látványt. Természetesen egy üveg jó bort hoztunk magunkkal ajándékba, barátainknak, akikel együtt voltunk a "másikban", jópofa tartóval együtt.

 
MaciMac 2007.10.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Az időjárás nem tudta csorbítani az élmény.

Jön az ünnepNekem is tetszik, és a seregélyeknek?
...mea maxima culpa
SylverRat + Bogee 2007.10.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Őrségi őgyelgés ötünknek - 3. nap, 29/50. láda
Tüneményes a templom, esik a hó/havaseső, fúj a szél. Sáros a domboldal, őszül a szőlős. Köszönjük a rejtést, e láda nélkül még hallani sem hallottunk volna e közeli Jeruzsálemről...

SorakozóDomboldal
SzőlősorokA templom
hajo2 2007.08.20 14:15 - Megtaláltam
Őrség túránk után megtaláltuk Hajo(Apa) és Éva(Anya) társaságában.

Hajo 2007.08.20 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.27
Őrségbéli családi hosszú hétvége. Rengeteg élmény, sok geoláda felkeresése.

Jeruzsálem elég messze van és elég kopár is a környék (gondolom), ám ez nem igaz Jeruzalem-re! Itt gyönyörű a táj. Hoztunk kétféle bort is, de majd csak a tűzijáték közvetítés alatt kóstoljuk meg. Köszönjük a szíves invitálást. Nagyon szép volt.

A ládától tényleg 20-30 cm-re volt a tereprendezést. Kb. 10 m-re most is dolgoztak munkások. Nem volt egyszerű kivárni, amíg távolabb mentek. Kristóf elterelő manővereket végzett, mintha csak a kilátást fényképeznénk. A rejtés annak ellenére 5-ös, hogy elég közel van a forgalmas helyhez. Szerintem, ha mindenki jól visszarejti, akkor muglibiztos.

Tekintettel az éppen elvonult és az újból közelgő viharra nem időztünk annyit a környéken, amennyit szerettünk volna.

Köszönjük a rejtést!

Tájkép
GesztenyefaKereplő
Modell kereplő 
Phoere 2007.08.11 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Ládázás Lentiből 14.

Lentiből autóztunk át Jeruzalembe. BihryG koordinátája alapján céloztuk meg az elágazást, de Ljutomer felöl kb. 8 km-rel korábban találtunk egy másik elágazást, ahol ki is volt táblázva Jeruzalem.
N 46° 30,259'; E 16° 11,569'
(A legfrissebb IGO Szlovénia térképen már rajta van a Jeruzalemhez vezető út a szőlőhegyeken keresztül).

Sajnos szakadó esőben értünk a templomhoz, így meg sem kíséreltük a ládát megkeresni. A parkolóból az Információs irodához futva is bőrig áztunk. Itt lehet lehet kapni magyar nyelvű tájékoztatót is.
Újabb futás a templomig (kb. 20 m, de ez is elég volt az esőnek, ő győzött :) ).
Szép a templom. A díszítés éppen eseti volt, valószínűleg esküvőről maradtak a szalagok :). Ottjártunkkor hoztak épp egy kisbabát keresztelni.
(Hamarosan teszek fel fényképeket a látogatásunk igazolására).

[Jóváhagyta: PPLLJ, 2007.08.19 11:47]

Megérkeztünk
A főoltár
A szószék
 
Csabataxi 2007.07.31 13:45 - Megtaláltam
Szlovéniai nyaralásunk első ládája.

fruzsa 2007.07.29 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
A láda megtalálása kiskutya a templomig felvezető út megtalálásához képest. Kinyújtózkodtunk egy kicsit, aztán továbbrobogtunk a Triglav irányába. A láda lehet, hogy veszélyben lesz, mert tőle kb. 20 cm-re tereprendezés folyt.

tereprendezés 
Erdélyi család 2007.07.10 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.78
OK Erdélyi Család ( G.,D., Kiskastaly )

Pet 2007.07.03 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.43
Olaszországból hazafelé ezt is levadásztuk.

Zsu. 2007.04.21 11:30 - Megtaláltam
lásd Mikulásnál.

Mikulás 2007.04.21 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Mariborba igyekeztünk a hétvégére, Otilijaékhoz. Teljesen útba esett ez a nagyszerű helyen lévő ládika. A környéken jártunk már, nagyon tetszik. Jeruzsálemben viszont most voltunk először. Szép a templom belülről is! Köszönet az invitálásért!

Mikulás

laszloistvan 2007.04.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Családi kiránduláson, Lendva és Muraszombat között találtuk meg. A szép időben még szembetűnőbb az egész ország rendezettsége, benne ezekkel a bortermelő gazdaságokkal, a frissen bevezetett eurójukkal, meglátogatott ismerőseink szavaival - van mit tanulnunk a szomszédoktól.

Patikus 2007.04.03 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Szlovéniának sok csodálatos tája van, ezek egyike ez. Nagyon tetszett ,még az itt termő bort is megkóstoltuk, ritka jó !

hab14 2007.03.25 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Első külföldi ládám, síelés után hazafelé érdemes volt erre a kellemes helyre eljönni.

pelike 2007.03.18 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.86
A szőlőhegyek gyönyőrű látványt nyújtanak, ősszel még csodálatosabb lehet.

pusztaip 2007.03.18 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.05
Szlovéniai hosszú hétvégénkről hazafelé megnéztük ezeket a szőlődombokat. Valóban egy különös hangulatú hely, megérte kerülni miatta egy picit. Érdemes volna biciklivel bejárni a környéket, megkóstolni az állítólag legendás fehérborokat, ami ezúttal kimaradt az előttünk álló hosszú autózás miatt.

Szőlődombok 
keva 2007.03.17 10:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kl 2007.03.17 09:59 - Megtaláltam
kedvenc ládam lett ez mert olyan szép [wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2007.03.17 09:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Szép táj, finom bor! Nagyon tetszett!

waneqr 2007.03.15 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Hát, ez nagyon tetszett nekünk, bár épp tatarozták a templomot. Köszönjük!

VP 2006.12.31 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.04
Ködön átsejlő szép táj, finom bor.
A szilvesztert Kerkakutason töltöttük. Onnan kirándultunk át.
VP Krinyó

 
Cary 2006.12.26 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.64
ok

freddy 2006.12.26 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.18
Karácsonyi ebéd helyett elkirándultunk Jeruzsálembe. Leírás nélkül a negyedik megérzés bejött, és megtaláltuk a Jeruzsálembe vezető utat :) iGo itt nem sokat segít...
Kár, hogy a templomot tatarozzák, ennek köszönhetően extra nagy a dzsuva a láda környezetében. Amúgy nagyon tetszenek az ilyen helyek, remek bringás helyszínek!!!

BiharyG 2006.12.09 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Sötét felhők, szemerkélő eső, és még így is tetszett, milyen lehet ez napsütésben! Sajnos az időjárás miatt jó fotókat sem tudtam csinálni, pedig a környezet adott lenne hozzá...
Akik iGO-val navigálnak, kis segítség: az N46°27.409 E16°09.622 pontot célozzák meg, innen indul a fantasztikusan szép út a templomhoz. Mi a másik oldalról, egy hasonlóan szép, és még izgalmasabb földúton mentünk fel... :)
Köszönjük az élményt!

BiharyG + Zsuzsi

Rudi Team 2006.12.03 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Csodálatos időben, gyönyörű helyen lenni, kell ennél több.
Éva, Marcsu, Feri, Rudi

Vucsi 2006.11.27 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Ha már Rédicsen volt dolgunk, átugrottunk Szlovéniába, hogy megkeressük a ládát. Vera mindig nagyon boldog, amikor külfüldre megyünk.
Szép a templom, a táj fantasztikus, jó a rejtés.

Pupu 2006.11.23 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Nyugati portya Omlással. Autóztunk 800 kilométert Magyarországon, Horvátországban és Szlovéniában, hat ládát találtunk meg, szép helyeken jártunk, sőt arrafelé még az időjárás is napos volt. Szép az élet!

A vidrafarmtól jöttünk, Horvátország csücskén át. Sima utunk volt. A templom környékén építkeznek, nagy a rendetlenség, folyik a földön a betonlé. A kis park azonban, ahol a rejtek van, tiszta és rendezett. Szép a kilátás.

kupec 2006.11.18 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Boszniai munkából hazafelé tartva, már közel 5 órája autóztam mire ideértem, de a táj feledtetett mindent. A domborzat olyan, mintha a tokaji vagy szekszárdi kisparcellás borvidéket gyúrnánk össze a Zalai-dombsággal, de ügyelve minden részletre. Minden talpalatnyi föld szépen megművelve, az erdőkön, mezőkön és pici településeken jól látszik a gondos gazda keze. Az utak jók és izgalmasan kanyarognak le-fel. Túramotorosoknak kötelező darab a környék.
A templom meletti épületet éppen tatarozzák, ezért ügyelni kellett a logolásra. Miután kicsit bóklásztam a környéken az egyik munkás odajött és készségesen felajánlotta, hogy elhozza a templom kulcsát. Hát igen, más világ.
Úgy alakult, hogy 1 héttel ezelőtt vendégségben voltam Jajcében és a háziak jeruzsálemi olaszrizlinget szolgáltak fel. Finom volt, de semmivel sem jobb, mint a csopaki, viszont sokkal drágább.

Ferencz család 2006.11.09 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Juhééééé! Első megtalálók lettünk!!!

Annyira sok dolgunk van, és olyan elmaradásaink, hogy teljesen irreális volt egy csavargást beiktatni. De összenéztünk Tibivel, és tehénfejés, kihajtás után nekivágtunk az ikrekkel. Talán ez volt az idei ősz utolsó szép napja, legalább kihasználtuk.

Gyönyörű vidék, Ljutomer után a nagy laposság helyett dombok közé jutottunk, és varázslatos lett a táj! Elképesztő rajzolatokat alkotnak a szőlősorok, fantasztikus látvány!
A rejtek nagyon ötletes, a templom szép. Megkerestük a szelídgesztenyefát is, beleborzongtunk a történetébe.
Végül vettünk egy helyi gazdától egy üveg bort, adott egy korty kóstolót, finom, karácsonykor kibontjuk.

Magunkkal vittük az épp nálunk, Szalafőn lakó, kedves nászutas párt, nem tudom, magával ragadja-e őket is ez a játék.

Elsők lettünk!
AjándékcsereBendénél a láda, Zsolt és Anikó is logol.
Ilyen egy geoláda.Gyere Bende!
A fánál 
Pusi 2006.11.08 11:26 - Egyéb
Számtalanszor jártam kényszerűségből ezen a vidéken, és hol jobbról, hol balról, hol éjjel, hol pedig nappal kerültem meg a jeruzsálemi dombot. A környezetre már most 5-öst tudnék adni. Állítólag nagyon finom az itt termelt bor. Ez a rejtés mégegy ok arra, hogy megkóstoljuk... :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]