FAQ
1559. Hegyhátszentmárton kastélydomb (GCHEK)

A falu

A falu

Erre indulj! Ösvényt rejt a bokor

Erre indulj! Ösvényt rejt a bokor

Itt állt az Ivánczyak kastelluma

Itt állt az Ivánczyak kastelluma

Csákánydoroszló a várdombról

Csákánydoroszló a várdombról

A völgyben ment az út

A völgyben ment az út

Háttérben a Rába, közrefogva egy kis szigetet

Háttérben a Rába, közrefogva egy kis szigetet

A bejárati kapupillér alapjának maradványai még láthatók

A bejárati kapupillér alapjának maradványai még láthatók

A bemérés

A bemérés

A rejtek

A rejtek

A Lugos patak völgye

A Lugos patak völgye
Szélesség N 46° 56,382'
Hosszúság E 16° 28,783'
Magasság: 235 m
Megye/ország: Vas
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.02.06 13:30
Megjelenés időpontja: 2007.02.06 16:06
Utolsó lényeges változás: 2008.11.16 12:34
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ferencz család
Ládagazda: Ferencz család
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.0
Megtalálások száma: 426 + 1 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást ID24 készítette.


WAP: A láda a várdomb közelében egy tuskó alatt bújt el.


A ládába TravelBug helyezhető.


Hegyhátszentmárton község Vas megyében, az Őriszentpéteri kistérségben. Lakosainak száma 71 fő!!!

Nevét középkori templomának védőszentjéről kapta. Első okleveles említése 1431-re keltezhető. Még a 14.század első felében vétel útján új birtokosa lett a Lugos-patak völgyének, illetve az azt közrefogó vidéknek. A Surányból származó Ajakas Miklós házassága révén került a hegyháti nemességbe; s 1355-re Iváncot, Viszákot és a Lugosvölgyét is a tulajdonában tudhatta. Első udvarháza helyéről, Iváncról, az Ivánczy előnevet vette fel.

Az Ivánczy család birtoka volt Szentmártonfalva is. Az első adat arról, hogy az Ivánczy családnak nemesi kúriája is állt Szentmártonfalva területén 1417-ből datálódik. Történt, hogy Ivánczy Gergely szentmártoni udvarházára törtek Maráci Miklós fegyveres szolgái, akik az egyik jobbágyot súlyosan bántalmazták, egy Lugoson lakót pedig nyíllal halálra sebeztek.

Gergely fia, Mihály, fiatal korában, 1431-ban Luxemburgi Zsigmond királytól címeres levelet kapott rokonaival, a Dobri és Fernekági családbeliekkel együtt.

A 15. században már az Ivánczy családé volt Lak, Ivánc, Himfalva, Miske, a két Lugos, Viszák, Vásárhely, Németfalu és Szentmártonfalva egybefüggő birtoktömbje, így a család a hegyháti köznemesség vagyonosabb középrétegéhez tartozott. Néhányukat alispánként is említik oklevelek, de volt köztük olyan is, aki egyházi pályára lépett, hogy csak az 1442-ben Pádua egyetemén tanuló Ivánczy Istvánt említsük.

A szentmártoni kúria nagyobb mérvű átalakítása a 16. század elejére tehető. Egy 1552. évi tanúkihallgatási jegyzőkönyvben néhai Ivánczy Mihályt nevezik meg az új kastély építtetőjeként. Az építéshez, és egyben erődítéshez, a még közösen birtokolt ivánci erdő faanyagát használták fel. Alig fejezték be a munkálatokat, amikor 1528-ban a kastély majdnem leégett. Ennek oka, az éveken át tartó viszály volt a környék két főúri családja, a Nádasdyak és az Ivánczyak között. Történt, hogy Nádasdy Márton szolgái és jobbágyai Ivánczy Péter, és féltestvére, János szentmártoni kastélyára törtek, és lándzsáikra égő szalmát kötözve, azt el akarták foglalni. Péter és János emberei azonban a lángokat megfékezték, és a kastélyt teljesen rendbehozták.

A kastély Ivánczy Péter Vas megyei alispán (1548-1561) életében élte a fénykorát, erről az előkerült régészeti leletek is tanúbizonyságul szolgálhatnak. Péter Nádasdy Tamás bizalmasa volt. Szentmártoni kastélyában gyűjtötte be a rovásadót, a tömlöcében haramiákat, marhatolvajokat és török rabokat is tartott fogva. Katonaként is megállta a helyét, részt vett Nádasdy parancsnoksága alatt a babócsai csatában, amely Szigetvár felmentésére indított sikeres akció volt 1566-ban. Szentmártoni kastélyából keltezett leveleiből egy rendkívül lelkiismeretes, mogorva alispán képe rajzolódik elénk. Élete végére sok ellenséget szerzett magának, a császárnál is bevádolták hűtlen kezelés gyanújával. Nem maradt ideje tisztáznia magát, s leányának a szentmártoni kastélyban tervezett mennyegzőjét sem érhette meg, mert ismeretlen betegségben hirtelen meghalt még 1561-ben.

Fia, Lukács szintén kiváló katona hírében állt. Az 1577. évben a stájerországi rendek tőle, mint tapasztalt kapitánytól kértek híreket a török szándékáról.

Homályban maradt az oka annak, hogy miért gyújtatta fel 1576-ban Ivánczy Lukács a szentmártoni kastély fele részét, amely nagynénjét, Ivánczy Erzsébetet illette. Azért is érthetetlen ez a kastély végső pusztulásának kezdetét jelentő cselekedet, mert a Hegyháton már megjelentek a törökök hódoltató előőrsei. Az események ettől kezdve felgyorsultak. 1582-ben már török adót fizettek az Ivánczy-falvak is. 1585-ben Ivánczy Lukács a pestis elől bújdosott, majd Sopronba tette át lakhelyét.

Végül bekövetkezett a katasztrófa: 1588-ban a törökök, mintegy sávban pusztítva, földig rombolták egész Nagyrákost, Viszákot, Lugost, Miskét, Németfalut és Szentmártont. Ez utóbbiak teljesen kihaltak, még 1598-ban is teljesen lakatlanok voltak. A Rába vonal török elleni megerősítésére 1594 körül készített felmérésben már nincs említve a szentmártoni kastély, az Ivánczy család férfiága pedig 1650-ben kihalt.

Ha a múlt század végét épségben megérhette volna, bizonyára meihlette volna a romantikus történelemszemlélet bűvöletében élő regényíróink valamelyikét. A megmaradt romokból, árkokból a ma arra kiránduló egy kis képzelőerővel maga elé idézheti a középkori hegyháti nemesi kastélyok talán legszebbikét, amely a Rába- és Lugos-patak fölött hírtelen emelkedő domb tetején magaslott. Nyugati oldalán lévő kapujához hosszan kanyargó út vezetett fel, a falon és az árkon túl régi templom csatlakozott hozzá. Szentgotthárd és Körmend között a Rába völgyéből mindenhonnan látható volt.

Pusztulását, mint oly sok magyar várnak, és falunak, tehát a török okozta. Több változata kering a Szentmártoniak körében a tragédiának, a Piros árokban lemészárolt lakosságról, a kastélytól Németújvárig kiépített alagútrendszerről mondákat mesélnek. A vár egykori építtetőiről, lakóiról azonban ma már szinte semmit sem tudunk.

A régi Szentmártonfalvát a Lugos völgyében a török végleg elpusztította, nem települt vissza. 1685-től itt, az egykori kastély mellett éledt újjá a falu Hegyhátszentmárton néven. A török idők után először a föld feletti építőanyagot hordták el innen a környékbeliek, majd késöbb "téglabányának" használva a várdombot, a föld alatti részeket is jórészt kiásták.

(Forrás: Horváth István: A Hegyhátszentmártoni Ivánczy-kastély története a 15-16. században)

****************

Horváth Istvánnal személyesen is találkoztunk a rejtéskor, nagy szeretettel mesélt a kastellum történetéről, a faluban lakik, és rendszeresen ásatásokat végez a vár területén a szombathelyi múzeumnak továbbítva a leleteket.

****************

A várdomb a község északi szélén, a temető mellett található. A láda innen nem messze rejtőzik egy tuskó tövében. Azért írtam, hogy várdomb, mert mára már csak ez maradt a hajdani várból- ezt a csalódások elkerülése miatt írom!

****************

A falun átmegy a kéktúra útvonala, ha van időtök, induljatok el egy kicsit rajta. A lovasbázis után kiértek a Lugos-patak völgyébe, ahol érdemes kicsit sétálni, körülnézni, mert gyönyörű hely!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (239 db): környezet: 4.01 rejtés: 3.99 web: 4.40 átlag: 4.13

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


izsolt 2023.01.07 16:10 - Egyéb
Kedves következő kereső, és találó :-)

lenti logok alapján légy már kedves bemérni a láda valódi pozícióját és megkérni egy admint hogy írja át a ládaoldalon..

Ezekszerint akkor a "várárokban" kell félkört leírni és megkeresni a félig kidőlt fát

előre is köszi a többi játékos nevében

Mészárosék 2022.12.28 11:48 - Nem találtam meg
Hátööö.. Sosem nézem meg a logokat mielőtt elmegyünk egy ládához, hát most egy picit bánom, mert kötéllel és hegymászó felszereléssel készülhettünk volna..
Rengeteg alkalmasabb hely lett volna a láda elrejtéséhez, ezen a meredek domboldalon. úgy hogy a láda pontos helye sem ismert, nem indultunk le. [Geoládák v3.12.10]

fullz 2022.11.12 12:17 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

Nem a ponton, hanem a domboldal alján egy félig kidőlt fa alatt. (Pont alatt 10m!!)

izsolt 2022.11.04 10:25 - Megtaláltam
Magyarország turistaútjain #204 (DDK Zalalövő-Egyházasrádóc)

olvastam a korábbi logokat hogy veszélyes és csúszós, piha, gondoltam, nem körömcipőben kellene ládázni menni

Aztán eléggé megnyúlt az arcom mikor a domb tetejéről lenéztem, a saras meredek oldalra, épp esett az eső, hát, berezeltem

tracklog alapján kérnék szépen elfogadást (egy körömcipő nélkül is betoji kesser)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2023.01.03 12:58]

Logbíró GYEZegzug
Nem a ponton, hanem a domboldal alján egy félig kidőlt fa alatt van, megtévesztő a leírásban a tuskó alatt kifejezés.


 
Era11 2022.11.01 21:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Horváth.simon 2022.10.31 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

ditke01 2022.10.25 12:08 - Megtaláltam
Meglett.
Rendkívül nehezen sikerült, minden közeli tuskót megnéztem a vizes, csúcsó domboldalban.
(indokolatlan a rejtes helye, vizes időben és egyedül nagyon veszélyes...és megtévesztő a leírásban a tuskó alatt kifejezés, hiszen egy fa tövében van)
[g:hu+ 2.9.12]

Ebo 2022.08.27 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

BouLache 2022.08.27 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.89
Az árok alján találhatjátok a ládát, ne a hegyoldalban keresgéljetek. Ahogy az előző kolléga írta egy félig kidőlt, de élő fa tövében! :) [Geoládák v3.12.10]

bigmick 2022.08.26 15:01 - Megtaláltam
Sokáig keresgéltük az esőtől felázott meredek domboldalban, de sajnos nem sikerült felllelni.
Bigmick, Iza
[g:hu+ 2.10.5 dev]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2022.09.29 05:43]

GCHEK_20220826_150321GCHEK_20220826_150335
gvviki 2022.08.18 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Meredek utakon közelíthető meg, de a látványért megéri! Túracipő ajánlott!
[Geoládák v3.12.10]

Hegyhátszentmárton kastélydomb-1Hegyhátszentmárton kastélydomb-2
farkasmoni20 2022.08.16 17:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

csillagtiziano 2022.08.14 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Ilus.Unicorn 2022.08.08 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! ???? [Geoládák v3.12.10]

Bob&Bobek 2022.08.08 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]
Gps-em szerint a megadott coo-tól 9 méterre, egy furcsa növésü fa tövében.


Le Snoblè 2022.08.03 15:15 - Megtaláltam
Kerékpáros cipőben, életveszély megközelíteni a koordinátát. Sajnos a ládát nem is találtuk meg az adott ponton, tovább nem merészkedtünk. Pedig a helyszín szép.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2022.09.06 17:28]

HegyhátszentmártonTracking
hidasedina 2022.08.02 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.24
Nem a ponton, hanem a domboldal alján egy félig kidőlt fa alatt. Nagyon kellemetlen keresés volt, érdemes lenne feljebb helyezni a ládát.

aztakutyafáját 2022.07.16 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

karcsi9641 2022.07.06 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.14]
Hát ez keserves keresés volt. A meredek, erősen felázott domboldalon estem-keltem. A logbook elázott, úgynéz ki, hogy ellepte a víz a dobozt.

distike 2022.06.27 11:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget,

Barnus-Nóri-kincsetkeres 2022.05.05 19:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

Radián 2022.04.18 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Köszönjük a rejtést! :)

earl77 2022.04.15 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, lent, vízszintes fánál, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Meteorick 2022.03.23 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A ládát megtaláltuk, de nem a helyén volt, hanem kirakva egy kifordult fa törzsére. Ennek közelében helyeztük most el. [Geoládák v3.12.7]

medusa 2022.02.20 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

gyulaci 2022.02.20 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

kitkat0123 2021.12.29 14:02 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.12.5]

Robogo 2021.12.29 13:53 - Megtaláltam
Zala - Vas megyei két ünnep közötti kikapcsolodás alatt kerestük fel a helyet kitkat0123-mal. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Kerkakutason volt a szállás, a környéken tettünk egy felfedező kört. A tegnapi köd után meglepő módon ma tiszta volt idő. Érdekes helyeket ismertünk meg a haranglábak földjén. Útban Hegyhátsál felé ezt a ládát is megkerestük. Először a Rába kanyarba mentünk le, azután indultunk a láda felkutatására. Nagyon csúszós volt a domboldal, nehezen jutottunk el a ládához..
Köszönöm a rejtést!

kovacsgabi 2021.12.10 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Terep nagyon dúrva volt eső hó után, még a szánkózó gyerekek sem találják meg az tuti! Kovács Gábor [Geoládák v3.12.3]

IMG_20211210_131807IMG_20211210_131810
IMG_20211210_132047 
redzol73 2021.10.05 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 3.22
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

vorlac 2021.10.05 10:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

KremesEmber 2021.09.23 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

mike andros 2021.09.17 19:01 - Megtaláltam
Megvagy!!! [Geoládák v3.12.1]

schumega 2021.08.20 19:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

ArNick 2021.08.07 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.6.7]

Lisianthus 2021.08.05 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm!

Leon11 2021.08.05 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm!

pliptai 2021.07.29 16:15 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Fradi33 2021.07.27 09:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Ignis9 2021.07.10 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

Visti48 2021.07.10 10:51 - Megtaláltam
Bobby Holmes társaságában. Köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Bobby Holmes 2021.07.10 10:51 - Megtaláltam
Az árkon még viszonylag egyszerű volt átkelni, de aztán a domb másik oldalán lemászni a ládáig egy szép kis mutatvány volt, de meglett. Köszönöm a rejtést!

porhanda 2021.07.09 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Őrségi disc golf versenyhez kapcsolódva kerestem fel ezt a ládát is.

zaskl 2021.06.29 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

szollosi73 2021.06.15 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.27
Megvan!
Nem túl látványos hely.
Köszi a rejtést!

Hegyhátszentmárton kastélydomb-1Hegyhátszentmárton kastélydomb-2
Hegyhátszentmárton kastélydomb-3 
Reggel 2021.06.15 10:32 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita, Szilvi, szollosi73, Reggel

donbosco 2021.06.10 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

sztikletti22 2021.05.31 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Sikeres találat. Köszi, hogy megmutattad.

Gyula1998 2021.05.30 17:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Murmogoek 2021.05.24 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

hegi54 2021.05.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.31
Köszönjük a lehetőséget!

Lagertával közös találat.

Rába-völgyi túránk GCrnki, GCtank, GCOKT6, GCMRKT, GCSZTJ és GCHMFT utáni hetedik állomása: a temetőnél parkoltunk onnan indultunk. Úgy gondoljuk, hogy a falubeli (vagy vendég) gyerekek miatt került olyan helyre a láda ahova, mert a GPS alapján való megközelítése életveszélyes volt! Esetleg, ha a várárok-szerűségben kerülgetve keressük, akkor már nem olyan nehéz!

Marika, Gergő, Eszti és Lajos

Lagerta 2021.05.01 16:30 - Megtaláltam
Hegi54-gyel közös találat. Köszönjük a rejtést!
Marika, Gergő, Lajos és Eszti

KonDa 2021.04.25 11:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Robobebi 2021.04.02 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!Második megtalálásunk.A doboz belülről vizes,áttöröltük talán nem ázik be. [Geoládák v3.9.6]

Furtyka 2021.02.24 09:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtest! :)

Dlacc 2021.02.10 07:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Király, Rába part. Szuper kiránduló hely, bár most nagyon meg kellet küzdenünk a sárral a dombon... :)

Butchman 2021.01.02 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kasap 2021.01.02 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Klári 2020.10.25 08:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

cila 2020.10.24 14:18 - Megtaláltam
A ládaoldal igényes, Hegyszentmárton története érdekes, a falu különleges hangulatú. A ládával megszenvedtünk. Az úttalan utakon megközelíthető, látnivaló nélküli, nagyon meredek hegyoldalban csúszkálás nem volt élvezetes, főleg így eső után, jó nagy sárban. Már-már feladtuk, és azon tanakodunk, hogy fogunk itt visszamászni, amikor véletlenül láttuk meg a ládát.
Köszönjük a rejtést, nem fog a kedvenceink közé tartozni.

20201024_14102320201024_141139
20201024_14175020201024_140636
Kis Nyuszi 2020.09.26 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Nyúlék89 2020.09.19 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.35
Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! :) Meredek, csúszós, pedig száraz volt az idő. [Geoládák v3.6.0]

GeoEvike 2020.09.09 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, barcogás, vércse villyogás és sok csúszkálás kíséretében. a víz kimoshatta vagy állat kiásta, a tó mellett a földön hevert. Visszatetük a hegyoldalban lévő kiszáradt fatuskóba. köszönjük a rejtést! Évi ♡Toti

Toti 2020.09.09 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

GARRI85 2020.08.20 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Brigi&Kristóf :) [Geoládák v3.5.0]

Hokuszpok 2020.07.28 18:47 - Megtaláltam
Köszi!

Kovács Beni 2020.07.28 18:47 - Megtaláltam
Köszi!

mézespuszedli 2020.07.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

erdei csiperke 2020.07.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Ok

utigabi60 2020.07.19 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

kireth 2020.07.19 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! értelmetlen és veszélyes ennyire a hegyoldalban rejteni. :( [Geoládák v3.4.1]

marckk 2020.07.09 18:53 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.04
Megtaláltuk

Bajusz23 2020.07.09 18:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 1.90
Nehézkes volt a megközelítés, de sikerült.

Aniko & Gyuri 2020.06.16 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

majorosani 2020.06.11 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

pstrx 2020.06.04 08:08 - Megtaláltam
Kösz a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

sandorfabi 2020.05.26 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

JooDomi 2020.05.21 19:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Szőkekapitány 2020.05.20 09:08 - Megtaláltam
Köszönöm Szépen a rejtést.

Rekushh 2020.05.17 17:26 - Megtaláltam
hát eleg csuszkalos meredek az ut..aki fèl annak nem ajanlom ,???? [Geoládák v3.3.2]

Laminsio 2020.03.01 07:04 - Megtaláltam
Köszi,
Értelmetlen rejtés a meredek részen.
Nagyot estem
1000 helyre lehetne rejteni fent is.

Hörcsög 2020.02.08 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.04
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
A meredek hegyoldalba rejtett láda szerintem kicsit szívatós. Nekem egészen le kellett mennem a völgytalpra, mert valami kitúrhatta a rejtekéből és lebukfencezett a láda, ami törött is volt. Az előző ládánál kimentett ép dobozba átköltöztettem a tartalmat és visszarejtettem a feltételezett helyére, a nagyon korhadó fatönköt kissé megerősítve. Tehát a beteg láda gyógyítva! Esős, sáros időben jókat lehet itt csúszkálni. A falu hangulata nem semmi, egy igazi nyugalmas vidék.

bogyó&babóca 2019.09.15 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
ok

Szejbi 2019.09.12 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

melinya 2019.08.04 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget:-) g:hu 1.6.2y]

Ajtony 2019.08.01 09:05 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Zerind HUN 2019.08.01 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
Ez is több időt elvett, mint eredetileg hittem, de nem baj. Jól bejártuk a vármaradványokat, amihez hasonlókat Somogyban számosat ismerünk. A lombok miatt most nem volt kilátás, és amikor a ládánál jártunk, nem is sejtettük azt sem, hogy 100 méterrel odébb ott folyik a Rába.

TanEra 2019.07.09 20:04 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Tsoi 2019.03.24 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

2Szaki 2019.01.01 11:55 - Megtaláltam
Újévi geoládázás! Kicsit megállt bennem az ütő, mikor 5 méterre ugrott ki mellettem egy őz... Köszi! [Geoládák v2.2.5]

mozgo 2018.12.05 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

becko 2018.12.02 16:02 - Megtaláltam
ok

mheder 2018.12.01 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

picuresnagyur 2018.11.25 11:59 - Megtaláltam
köszi

piroska 2018.10.12 12:04 - Megtaláltam
DDK közben megkerestük.
Nem volt a helyén, de meglett tiszta véletlenül.

"J&J" 2018.10.12 12:04 - Megtaláltam
OK

MoMaszter 2018.08.19 08:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.05
Sajnos az egykori építmény nyomait sem lehet felfedezni. Kár! A geoláda megközelítése porszáraz időben sem egyszerű, eső után izgalmas lehet.

Jako 2018.08.15 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Megtaláltam. Köszi.

20180815_10123820180815_101302
Trom 2018.07.21 21:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Pumba9 2018.07.21 20:51 - Megtaláltam
Őrségi nyaralás alatt. Újabb láda a gyűjteményembe. Köszönöm! [g:hu 1.5.4]

MimiTiti 2018.07.21 20:50 - Megtaláltam
Ősökkel...

GARTOM 2018.07.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Nagyon barátságos kis falu!

urbanj 2018.05.01 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Érdekes volt, nem gondoltam, hogy ekkora"hegyet" kell megmásznom. Köszönjük a rejtést.

richarditft 2018.04.30 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtélyt! Rebi & Ricsi [g:hu 1.5.4]

kia71 2018.04.29 07:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4i]

joove 2018.04.02 11:19 - Megtaláltam
Remek hely. Köszönjük a rejtést.

VaVi 2018.04.01 18:51 - Megtaláltam
meglett - háromnegyed órás keresés árán a nagyon saras, meredek, csúszós hegyoldalban, ahol a gps is "szétcsúszott"

anettx 2018.03.30 08:26 - Megtaláltam
TFTC!
Nyugat-végi bolyongás.
Jó csúszós-sáros most a meredek domboldal.

KataJani 2017.10.28 10:39 - Megtaláltam
ZÖLDSPORT-os kéktúra közben. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Goldenbay 2017.10.28 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2017.10.01 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.25
. [wapon beküldött szöveg]

Felsőszölnöki kirándulás 13/15
A verseny másnapján útba esett. Meglepett, hogy milyen meredek bucka van a bokrok takarásában. Köszönjük az invitálást.

Judith 2017.09.30 14:00 - Megtaláltam
Megcsíptem!

GYEZegzug 2017.09.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
Köszi szépen a lehetőséget.

Schlégl 2017.09.29 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2017.09.26 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.20
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


17 09 26  3117 09 26  32
17 09 26  3317 09 26  34
ha2 2017.08.13 09:15 - Megtaláltam
Négynapos Őrségi túra második napján. A falu vegyes képet mutatott. Omló-romló épületek,végleg bezárt kis bolt de egy-két szépen karbantartott házat is látni. A múlt év ősze óta többen jelezték hogy a láda törött, beázott. Egyesületi csereládával megoldva.

Liberty 2017.08.13 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
50/17. Őrségi és Veszprém megyei ládatúra.

A katolikus templom volt az egyetlen érdekes látnivaló. A falunak 66 fő lakosa van, a boltok bezártak. Szomorú látni, ahogy szép lassan elnéptelenedik ez a falu is. A törött ládát kicseréltük egyesületi ládára. Köszönet a rejtésért.

Hegyhátszentmárton címere
R.Guszty 2017.07.29 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

gaabi 2017.07.25 18:11 - Megtaláltam
Vannak szebb helyek is a környéken...

Maszat1 2017.07.20 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2017.07.13 10:52 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2017.07.13 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zsókica és Lackó 2017.07.11 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

atomfrici 2017.06.15 00:00 - Megtaláltam
köszi a rejtést .
a doboz sérült.

Törpe 2017.05.14 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.80
Köszönjük a rejtést!
Törpe

A2M 2017.05.02 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2017.04.15 16:18 - Megtaláltam
Csúszkálás a domboldalon, látványosság nulla, feleslegesnek érzem ezt a ládát.

Samu B. keresi 
cult 2017.04.04 18:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm, hogy játszhattunk. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vaterlo 2016.10.29 14:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.67
4 napos DDK túrázás első napján becserkészett láda. Köszi a rejtést.

Lukács Imre 2016.09.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.35
Őrségi túrán Hajnival
A doboz csak be volt dobva egy tuskóba és teljesen vizes.
Esős időben nem ajánlom a keresést! Nagyon meredek.

IMG_5967IMG_5969
IMG_5970IMG_5971
Göde 2016.09.01 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Füzet teljesen elázva.
Születésnapi kincskeresés 4. pontja

kópé1993 2016.08.22 13:03 - Megtaláltam
Autós ládázás az Őrségben! Köszi a rejtést!

P8220370 
emiGrant 2016.08.06 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.74
TFTC!

Csizmások 2016.08.05 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

cicababa 2016.07.21 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Megtaláltuk :)

almine 2016.05.14 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Hey-ho 2016.04.16 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

akos150498 2016.04.15 17:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönöm!

bluggyhal 2016.04.15 17:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Eltekertünk oda, megmásztuk, megtaláltuk.

Köszönjük!

lembo 2016.03.23 18:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.72
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]
Szentgotthárdi ejtőzés felé útközben. Elég meredek a domboldal...
LEMBO

Sparks 2016.03.13 10:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Eső utáni durva terepen. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2015.10.23 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.53
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

tabletta 2015.10.02 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2015.09.26 19:10 - Megtaláltam
szeretem-már mint a jelszót

turani 2015.09.26 18:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

lovagias 2015.09.19 17:15 - Megtaláltam
:)
közös találat Bacso-val

Bacsó 2015.09.19 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Köszönöm a rejtést.

OsiOsi 2015.07.19 12:40 - Megtaláltam
ok

kobcikrajci 2015.07.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.43
Bicajos vasi ládavadászat IV. A múlt tündöklése után a jelen csupán egy meredek domb. Esetleg föld alatti kincsekkel? :)

szepzsuzsi 2015.06.26 12:55 - Megtaláltam
Köszönjük.

Babu&Zeo 2015.04.19 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük!
TFTC

feldelaci 2015.04.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megvan!

Parmerozpazepan 2015.03.26 12:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Törött ládát kicseréltem, coin ki, bug be! Nagyon klassz hely!

vajasfok 2014.12.30 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm.

Csaab_SZTG 2014.12.08 15:40 - Megtaláltam
Könnyen ki lehet szúrni a domb szabályosságát, egykor káprázatos lehetett a kastély, és környéke. Ma sokkal inkább volt ingatag, alig tudtam megállni a lábamon a felázott föld rettentően csúszott.

krezga 2014.11.03 16:15 - Megtaláltam
Nagyon érdekes a vár története, meg a legendák is, biztosan utána fogok még olvasni a későbbiekben. A láda megkeresése után elmentünk még a Lugos patak völgyébe (át is keltünk rajta), ahol szépen ránk is sötétedett, a kocsihoz már lámpával kellett visszamennünk.

A ládába Travel Bug-ot helyeztem, vigyétek tovább egy másik szép helyre! ;)

bagolyvera 2014.10.25 00:00 - Megtaláltam
Köszi:)

G_Sanyi 2014.09.20 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

VILÁGJÁRÓ (expötyimiki) 2014.09.19 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Köszi a rejtést!

Mirtt 2014.08.24 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Érdekes és szép hely lehetett annak idején! Ha nem lenne erdő, akkor gyönyörű kilátás lenne a Rábára és a környező dombokra! A sok tégla még sok értéket rejthet a föld alatt, talán megérné egy régészeti feltárás. Addig is sok kicsi béka lakhelye.

A ládát izgalmas volt megközelíteni eső után saras talajon, de a domb aljánál úgysem lehet lejjebb csúszni :P Még szerencse, hogy Ricsi fentről kiszúrta, már csak a megközelítése volt kérdés :)

A ládát ideje volna cserélni.

Infonorbi 2014.08.20 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

csavar 2014.08.03 00:00 - Megtaláltam
TFTC!

adrivik 2014.07.23 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 2 átlag: 1.33 súly: 3.52
Lehet bennünk van a hiba, de ide miért kellett láda? Semmi látnivaló, csak a dzsindzsa. Uhhh
A Rábán eveztünk 5 napon át és közben ládáztunk is.

LionDaddy 2014.06.28 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.22
Kétnapos ládázás atipapával Vas- és Zala-megye valamint az Őrség tájain. 37/24. találat.
Élmények és fotók később.

Köszi a rejtést!

 
atipapa 2014.06.28 08:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Checkers 2014.06.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Őrségi kirándulás 3. ládája. Check.

pockok 2014.03.29 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.32
Tettünk bele némi ajándékot és egy kis füzetet, ceruzával, zacskóban.
A dobozt is cserélni kellene majd, de mivel olyan nagy rajta a luk, hogy nemcsak beázik, hanem szellőzik is, tartalma nem volt különösebben nedves (ellentétben az őrségi ládák többségével :( sajnos).

 
Rubor 2014.03.12 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
A törött ládát a jelszóval megtaláltam

szabokla 2013.10.29 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.25
Megtaláltuk!

Egy kissé kalandos volt az avarral vastagon borított talajon a ládarejtek megközelítése, de azért sikerült. Sajnos a doboz még mindig törött és üres, a jelszó még éppen olvasható, de a logolásra nincs lehetőség. Kár, hogy csak ennyi maradt belőle, lassan a vár sorsára jut...

erre...várdomb
vaslemez 2013.10.27 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.96
Kár, hogy az oldalba került fel a láda, a csúszós, nedves, agyagos talajon csak úgy lehetett feljutni, hogy közben totálisan erodáltuk a domboldalt.

skiccpausz 2013.10.23 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
NÁSZÚT AZ ŐRSÉGBEN :D
Őriszentpéteren volt szállásunk egy volt "péksütödében".
Hihetetlenül gyönyörű időnk volt végig. Igazi vénasszonyok nyara!
Napsütés ezerrel és a természet a legszebb őszi pompáját mutatta:)
Mondhatni teljesen besötétedett és hosszasan kerestünk a szemünk előtt lévő "ládát".
Köszönjük a rejtést,
skiccpausz&skiccpauszné :D

nmárti 2013.09.11 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
Szürkítés. Semmi extra, így el is felejtettem, most előkerült a fiókból. Köszi a rejtést!

mazsola069 2013.08.20 20:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Szmájlira cserélve.Mától ez is rám vigyorog. :-) [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
Láda teljesen üres,jelszó alig olvasható.Csere esedékes.

buszos63 2013.08.19 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Szepikék 2013.07.30 20:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Nyaralásunk egyik ládája volt. Köszi a rejtést.

Kilátó 2013.07.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.50 súly: 3.05
Veszélyes az út a "ládáig"!

 
Holnap 2013.07.12 00:00 - Megtaláltam
A doboz darabjait az árokból szedtük össze. Jelszó még olvasható, de nem sokáig.

nrudi 2013.05.20 09:13 - Megtaláltam
A láda sajnos nagyon rossz állapotban van. Törött, nincs meg a teteje, a vadak kitúrták a helyéről. A jelszó is csak úgy lett meg, hogy a rejtő ráírta a doboz aljára alkoholos filccel és az még olvasható (jó ötlet). [ER]

ludvig 2012.10.23 10:04 - Megtaláltam
megvan

vándorViktor 2012.10.20 00:00 - Megtaláltam
DDK Nádasd - Zalalövő 4 napban.

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

dendeocse 2012.10.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Megvan.

Cseber 2012.10.17 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

csbagi 2012.10.17 12:45 - Megtaláltam
Ma a Csákánydoroszló környéki ládákat gyűjtöttük be Istvánnal, Pankaszról biciklivel indulva.
Tetszett a hely, főleg a Rába, ami jól tele volt, és nagyon sebesen folyt! Tegnap kb. 20 mm eső esett, dagasztottuk a sarat, nehéz volt így a terep.
Logbook sehol, az egész ládából csak az alja volt meg, szerencsére arra rá volt írva a jelszó.

Charliepapa68 2012.08.26 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 1.78
Szuper Hely nagyon szépen köszönjük , Tescóból Hazafelé útban ejtettük :-) Erika & Karl (Kondorfáról)

jövünk Csónakázni... 
akassa 2012.08.22 10:29 - Megtaláltam
Megvan [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

pero 2012.08.22 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

rallymax 2012.08.12 17:05 - Megtaláltam
DDK közben erre bicajoztam :)

Access Denied 2012.08.10 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
A vízmosáson keresztül jutottam le a domb tövébe, majd onnan a jelzett útvonalon el a ládáig.
Úgy látszik az őrségi ládák sajátos tulajdonsága az elázott logbook, ez ma már a harmadik... :-S
/persze aki a zsiráfot beleerőszakolta a láthatóan kisebb dobozba, az némiképp felelősnek érezheti magát a vizesedésért :-O /
A Rába partja nyugalmas, jól láthatóak a kanyarokban lerakott hordalékból épült kis kavics-homok dűnék.

Köszi a rejtést!

 
eltájoló 2012.08.08 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszi a lehetőséget.

benyos 2012.07.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.00 súly: 1.00
Megtaláltuk. részletes és izgalmas a történelmiutazás. köszönjük.

Csuek 2012.07.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.83
Egy kályhacsempét mi is találtunk. Vajon, a kastélyból származik? A rejtés elég meredek helyen van. Érdemes kerülővel menni. A törött ládát cseréltük. A láda már messziről látszott, beletettük a tuskóba.

Hinter 2012.05.30 11:55 - Megtaláltam
Negyedik napi kerékpártúránk az Őrségben. Őriszentpéter-Ispánk-Lugos-Ivánc-Hegyhátszentmárton-K jelzés- Kondorfa-Őriszentpéter. A doboz törött siralmas állapotban van.

anettnori 2012.05.26 06:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

A temetőnél parkoltam. Onnan először a vízmosásban próbáltam előrejutni, de jó 70 méter után visszafordultam, és a térképen lévő ösvényt próbáltam követni. Az eleje sajnos most nem ösvény, benőtte a fő úgy 50-60 cm magasan. Reggel lévén, jó harmatos is volt.
Aztán elértem az ösvényt, onnan már simán ment.
A doboz elég rossz állapotban van. Logoltam, aztán mentem tovább. Ami azt illeti a rejtek remek meredélyen van!

nzoli73 2012.05.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.05
Megtaláltuk. Doboz berepedve, szétázva. Siralmas állapotban van. Maga a falu elbűvölő.

sawkuk 2012.04.09 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.26
Érdekes hely, csak később jöttem rá, hogy egy kis kerülővel a temetővel szemben induló ösvényen elfogadható módon közelíthető meg. Így a gyereke fent maradtak a tetőn, csak én másztam le a nyaktörő domboldalon.

rero72 2012.03.17 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.15
Mai 4/3, köszönjük.
Egy kicsit meredek a rejtés, szerintünk lett volna máshol is hely.

Judit+Robi, Luca

 
Ildi76 2012.03.15 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.09
Hát a rejtés elég meredekre sikeredett. Az ősszel volt egy geocachinges balesetem, azóta nem díjazom az ilyen típusú rejtést. A lényeg arrébb van, a láda csak kitérő. Nem csak vízes terepen húzós, a száraz levél is jól csúszik.

szicsu 2012.03.15 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. hát, lehetett volna máshol is helyet találni neki.

Zolnai 2012.03.15 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.87
Megtaláltuk :)
Felesleges volt levinni a hegyoldalba.

Turpus 2011.12.31 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.30
az év utolsó találata, köszönjük! a doboz, elrepedt/eltörött, beázott...

szilo 2011.12.18 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.89
A két nappal ezelőtti eső miatt a meredek domboldal veszélyesen csúszóssá vált. Megúsztam, de olyan lettem, mint a kismalac dagonya után.

punkportaldan 2011.11.01 00:00 - Megtaláltam
Megvan, koszi. Elegge serult a doboz.

katonal 2011.10.31 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A láda elázott, ráférne egy dobozcsere! [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

Adri&Lacike 2011.10.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Megtaláltuk!

CsKaroly 2011.10.01 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést:

Mónika és Károly

kamzik 2011.10.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Köszi a rejtést!

szalaij 2011.09.28 07:50 - Megtaláltam
Megtaláltam.

ZeCsab 2011.09.22 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.92
Köszi, hogy elhoztál ide.

kacsati 2011.08.16 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.59
Rögtön jövök!

*Moka* 2011.08.08 15:20 - Megtaláltam
+

*Vica* 2011.08.08 15:20 - Megtaláltam
Őrségi motoros nyaralásunk áldozata.

bakoscsaba 2011.08.02 08:45 - Megtaláltam
DDk közben, kis kitérővel :-). Köszi a rejtést.

qpci 2011.07.25 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Megküzdöttem a szakadékszerű heggyel. Az erdőben picit rossz a vétel, bejártam szinte az egész domboldalt. A láda törött, de "bolyak"-nak köszönhetően legalább nem vizes a láda tartalma. A logbookban a jelszó nehezen olvasható a penész miatt. A falucska nagyon kedves.

Ritka01 2011.07.25 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

mufurc 2011.07.25 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.28
megtaláltuk

Abelito 2011.07.25 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

M_ákos 2011.07.25 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.29
Megtaláltuk!
DDK Őrség

V_Gabor 2011.07.17 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Előbb utóbb minden az enyészeté lesz, de ez akkor is hihetetlen! Használtam a képzelőerőmet, s nekem tetszett! :)

A láda beázott, a logbook penészes.

Köszönjük, megtaláltuk! Mónika és Gábor (Android+g:hu, 60CSx) [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

ÉnBalázs 2011.07.17 09:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.12
négy köbméter szúnyog társaságában DDk közben

kovtom72 2011.07.13 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.56
Nagyon ázott, alig olvasható a jelszó!!! Karbantartást igényel. Egyébként annyira nekem nem jött be, rengeteg szúnyog volt. Különleges dolgot itt nem igazán lehet látni, szerintem.... :(

lili02 2011.06.12 13:40 - Megtaláltam
Anyuval

bolyak 2011.06.12 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
Sajnos nem volt pótládánk, de legalább az átázott szemetet kiszedtük és a logbook-ot meg a használható dolgokat egy simítós zacskóba raktuk.

laas 2011.05.07 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Jó kis mászás a láda. Kár, hogy ennyire elpusztult minden, így a legérdekesebb egy sikló lett. A logbook nagyon penészes, a jelszó is alig olvasható.
Laas, Zsuzska76

csipet_csapat 2011.05.02 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Ügyes rejtés, bár az eső után csúsztunk-másztunk rendesen:)
Köszönjük.

útközbenútközben
virágos falu:) 
Mr Zerge 2011.04.24 15:20 - Megtaláltam
Üdv Mr Zerge.

karathl 2010.09.14 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Egy éve láttam először a kastélydombot, most a láda kedvéért jöttem el újra. Ez volt a nap első Ferencz család által rejtett láda.Olvastam, hogy a láda törött. Azzal a szándékkal indultam.hogy kicserélem, de a nagy kapkodásban sikerült otthon hagyni. Aki errefelé igyekszik, gondoljon a láda és nylon tasak cseréjére, mert a tartalom már eléggé nedves, lassan a gombatenyészet is megveti lábát a dobozban.

carmin 2010.08.29 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.96
Köszönjük a rejtést.

qtatom 2010.08.20 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.63
Őrségi bicajos ládázás.

alfabootis 2010.08.12 18:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Gyönyörű környék, viszonylag gyors találat, bár igencsak megszenvedtünk a csalánnal.... Köszi a rejtést! :-)

Famágus 2010.08.11 11:00 - Megtaláltam
600!!! Na, ki a király?! A Sanyi vagy én?
....megtaláltuk!

A doboz össze van törve, sajnos..

 
Hadralka 2010.08.11 11:00 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

oldfox 2010.08.11 11:00 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

vitibi 2010.08.06 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.05
Őrségi ládázásunk 39. darabja.

joerno 2010.07.31 19:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.39
Megtaláltuk! Szép hely, a ládát nem tudjuk miért kellett a szakadékba tenni. Egyébként a geoláda szebb időket is megélt már teljesen széttört, ráférne a csere, meg kicsit nem ártana elrejteni.

Pomisa 2010.07.23 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Farkasfai egyhetes nyaralás 50/42.

A kastély darabjait még néhol látni lehet. A láda kicsúszott a rejtekből, visszaraktam a helyére.

puhanyuszi 2010.07.20 00:00 - Megtaláltam
:)

bgecco 2010.07.20 00:00 - Megtaláltam
Klassz hely, köszönet érte.

lelcache 2010.07.17 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Bővebben, ha hazaértem! :-) lelcache [wapon beküldött szöveg]

pörsing 2010.07.05 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.01
Megtaláltam

Doric és Laszisz 2010.06.18 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.65
Kerékpáros kupa: 62.6 km

Farkasfai miniszünidő közben kerestük meg. Köszönjük.
Egy pici csalódás azért volt.

cav004 2010.05.24 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.18
Őrségből hazafelé.

Vértes 2010.05.24 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.91
megvan

Bubuka 2010.05.22 19:17 - Megtaláltam
Rivelinoval és Zalajáróval DDK közben.

Rivelino 2010.05.22 19:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.50
DDK keretében.

zalajaro 2010.05.22 18:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.78
BKV Bakancsosokkal DDK Túra közben.

pipu 2010.04.18 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 1.50 súly: 3.72
3 napos Orseg tura Gaborral lada 3.
Semmi izgalmas.

gabor.sved 2010.04.18 16:47 - Megtaláltam
Ok. [wapon beküldött szöveg]

csg69 2010.04.17 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Megvan :)

Panyek 2010.04.10 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.22
Megtaláltuk, úton egy kis osztrák szezonzáró sízés felé. A friss ásatások jól látszanak, sajnos a helyből tényleg csak a domb maradt :(

Viszont a Rába-part szép volt, jól esett lenézni a régi kenutúrák helyszínére (biztos ebben a kanyarban is borultunk már :))

Rába-parti nosztalgiaTavasz
Az ásatások helye, és eszköze :)Szép falu
pucokbársony 2010.04.03 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.32
A kastélydomb csupa gyönyörű virág és dongó volt. Terjengett a virág-illat és a Rába is szép volt. Érdemes megnézni, az úton még Ivánc előtt a népi bádogkeresztet, 100. éves, illetve az ivánci szecessziós templomot. Fotó itt.

Népi bádogkereszt nem messze, Ivánc előttSigray, art-nouveau
jetijak 2010.03.21 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megtaláltam. Plusz zaláltam a rejtek közelében egy barna napszemüveget. Aki elhagyta, nálam megtalálja.
Berki Barnabás

kovaripeti 2010.03.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megtaláltam. Nagyon szép. Képek késöbb.

james 2010.03.14 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

Varga Gábor 2010.01.30 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Ok. Két éjszakás ajándék " welnes " Nemesnépen, amit megtoldottunk még egy éjszakával Szalafőn a Ferencz család portáján. A jakucit ugyan nem is láttuk, viszont felfedeztük és bejártuk Göcsej és az Őrség gyönyörű tájait.
Hazafelé tartva még útbaejtettük ezt a rejtést. Az egyre erősödő hóesésben nehéz volt a keresés és a logolás a meredek domboldalban.

gethe 2010.01.01 13:31 - Megtaláltam
Nádasd - Kondorfa DDK közben tettünk kitérőt. Sajnos elvágódtam a csúszós ösvényen elvágódtam :( Érdekes kis falu. Nem sok emberrel találkoztunk így újév napján...

picipanni 2010.01.01 13:31 - Megtaláltam
A csúszós sáros hegyoldalon kicsit macera volt a logolás, de nagyon impresszív a földvár.. :)

Csaba és Kati 2009.11.07 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
HEURÉKA !
Érdekes hely, érdekes szokással a faluban (fekete lufik fényképekkel a házak többsége előtt).

A várbanAz erdő
LogolásA doboz
VisszafeléMeglepő
nexus6 2009.10.23 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Könnyed délutáni autózás, és séta. Jó levegő, szép erdő... Nekem tetszett, a leírás és teljesen részletes, ezért a fantázia szab csak határt...

M & M 2009.10.23 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Szegődött mellénk 1 kedves tacsi. Tudta az utat...:) de azért eltévedtünk visszafelé mert elhagytuk a járt utat. Trackback segített. Mire visszértünk a tacsi már kifújta magát és boldogan üdvözölt.
Ajánljuk mindenkinek. Izgalmas.

bocc62 2009.10.08 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 2.20
Becsülendő a jó szándék, de ha csak ezért jöttem volna a környékre biztos befonom a hajam. Az egyetlen üde színfolt , maga a jelszó. A rejtés jó.

Paul 2009.10.04 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.79
Köszönöm a rejtést.

belus01 2009.10.04 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

cincinek 2009.09.27 11:31 - Megtaláltam
Családi találat! Gyönyörű a táj: a kanyargó Rába, erdős, titkot rejtő dombok, vízmosások, apró falu csinos házakkal, varázslatos!
Köszönjük a ládát, és az érdekes információkat!
Cincinek

kilali 2009.09.23 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Köszönöm a rejtést.

Zergi 2009.09.20 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.08
Fogtam!
Most a szárazföldön jártam, bezzeg amikor a Rábán vadvízi eveztünk errefelé!

Lassu 2009.09.19 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Valahogy GCPAVA ugrott be, ez pont olyan vár. Kell hozzá egy kis képzelet.

álomfogók 2009.08.25 15:20 - Megtaláltam
Délelőtti (ládamentes) veleméri kerékpártura után egy kis délutáni autós kesselés az Őrség északabbi tájékán.

befi 2009.08.25 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
ok

jucat 2009.08.24 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.59
Kár, hogy már nincs meg a kastély. Szívesen megnéztük volna.

szelt 2009.08.21 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
ok

bfabry 2009.08.20 13:25 - Megtaláltam
.

Fil 2009.08.19 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.47
Erős képzelőerő kellett ahhoz, hogy lássuk a kastélyt :)) Kár, hogy valóban semmi sem maradt belőle.
A temető előtt parkoltunk, s csodálatos lepkéket láthattunk. A ládához vezető út nem nyerte el a tetszésünket, különösképp a feleségemét nem, aki már a parkolóban egy kullancsot söpört le magáról. Ők a picivel félúton visszafordultak, s makkokat gyűjtögetve várták, amíg mi visszaérünk. A ládáért magáért csak egyedül mentem, mert nagyon meredek helyen kellett lemenni hozzá. Köszönjük a rejtőnek, hogy elmesélte nekünk mi is volt itt régen, kimerítő, érdekes leírás volt.

sjan 2009.08.06 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Őrségi nyaralás alatt. Köszi a rejtést.

Jutka 2009.07.26 11:05 - Megtaláltam
Hm.

Topolya 2009.07.26 11:05 - Megtaláltam
Jó termés van az idén szúnyogból :-)

Tydina 2009.07.23 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.30
őrségi nyaralásunk 1. ládája.
Sajnos nagy rohanássá vált a ládakeresés a szúnyoginváziónak köszönhetően, így nem volt kedvünk lemenni a Rába-parthoz vagy a várdombot alaposabban megnézni.
Laci&Tydina

placc 2009.07.12 20:12 - Megtaláltam
Hát erről a ládáról először nagyon csúnyákat írtam volna. Az történt ugyanis, hogy a leírást és a kordinátákat a .com-ról szedtem és mentünk kastélyt keresni. Az már gyanús volt, hogy a falubeli kislányok nem is hallottak kastélyról, de még nem adtuk fel. Aztán elértünk a temetőhöz, átvágtunk a csalán-dzsungelen, csúszkáltunk a sáros domboldalon és szentségeltünk rendesen. Kastélyt és kilátást viszont nem láttunk. Aztán most logolás előtt elolvastam a leírást és "megbocsájtottam" a rejtőknek.

Logbook és logo 
Pepe 2009.07.12 11:40 - Megtaláltam
Nem volt nálam leírás, így szúnyogok ezrei között vaktában repültem rá a csúszos meredek oldalon a ládára. Nem volt egyszerű ügy logolni, jelszót leolvasni és közben a szúnyogokkal is hadakozni.

peterpan 2009.07.11 22:33 - Megtaláltam
.

Beres_family 2009.06.30 16:21 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

sutyi_a_hegyrol 2009.06.27 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Megtaláltuk :)
Felázott domboldalon esés-kelés dagonya.
tetszett

Pilis50 2009.06.17 15:49 - Megtaláltam
Megvan, temető után, (éppen temetés volt), nagy melegben ... DDK-bejárása közben.

Hartyi 2009.06.14 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
Jó eldugott hely! Egy kis mászás után hamar meglett!Köszi!

hacsabi 2009.06.14 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.89
Hát várromok azok tényleg nem voltak:(Viszont jó meredek volt.De élveztük. Köszi a rejtést

Kishartyi 2009.06.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
köszi a rejtést

Kisvukk 2009.05.31 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.33 súly: 1.00
Megvan szép a környezet.

Tom79 2009.05.31 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Megtaláltam!

Apa63 2009.05.31 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Megtaláltam,köszi a rejtést.

mucik 2009.05.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Istenhátamögötti hely. Tényleg nagy képzelőerő kell, hogy vmit lásson az ember a kastélydombból. Őrségi kerekezés 6. ládája.
Mucik

mjdgm 2009.05.23 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.92
Elmondhatjuk, hogy Hegyhátszentmárton is tipikusan egy olyan település, amelyre elmondhatjuk: geocaching nélkül biztosan nem jutottunk volna el ide.
Jó képzelőerőnknek köszönhetően időnként felfedeztünk a néhai kastély egy-egy részét, de leginkább a leírásban is szereplő "téglabányát" találtuk meg.
A tegnapi özönvízszerű esőt követően ma a terepnehézség=6 volt! :-) Ennek ellenére sikerrel vettük az akadályt, és a pontosan bemért helyen valóban megleltük a dobozt.
Köszönjük a rejtést!

takacsimre 2009.05.17 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Köszönjük a rejtést.

nbokan 2009.05.02 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
OK
Van itt még élet, rengeteg a patás lábnyom.

sirgalahad 2009.04.24 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.07
Ha élénk a képzeleted
Akkor ideképzelheted:
Hegyháton egy pompás lak
Néha ma is ott ásnak

láda látjakell a fantázia...
Fazék 2009.04.17 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.17
A koordináta nagyon pontos, hamar meglett, pedig meredek domboldalakon nem mindig sikerül. Szép lehetett annak idején a várból, fák nélkül a kilátás a Rábára.... megpróbáltam elképzelni.

zsotie 2009.04.08 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.87
A kis domb láttán nem gondoltam volna, hogy a túloldalon jó kis mászás vár rám.

jozsi18 2009.04.04 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Ez volt az a pont, ami után a PDA memóriakártyája felmondta a szolgálatot és az összes térkép tönkre ment! :( Ezzel teljesen felborítva a megtervezett menetrendet!
Még szerencse, hogy találtunk "hagyományos" térképet a kocsiban és az alapján folytattuk az Őrségi kalandot!
Bubi és Bömbi

VP 2009.01.02 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
A láda megvan. A kép alapján egyből megtaláltam a megfelelő tuskót.
Zalai szilveszter barátokkal. Ezen a napon egy magányos őrségi kör.

waneqr 2008.11.15 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.68
Sajnos nem találtuk meg. Hiába kerestük fel és alá, hiába kértünk telefonos segítséget is, és... Hiába. Nem találtuk meg.
Pedig a várdomb Rába felöli oldalán minden fatönköt végignéztünk. Reméljük, hogy tényleg mi voltunk ügyetlenek és a láda helyén. Ezzel együtt kérjük a jelszó nélküli megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2008.11.16 10:17]

 
Ahinana 2008.10.26 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.89
Azért van a Ferencz családnak ennél jobban sikerült ládája is, sajnos ezt annyira nem élveztem. Maga a láda hamar megkerült, bár az avar borzasztóan csúszik ebben az időben. Köszönöm a rejtést!

Ahinana

Ott lenn a rejtek 
Istyu 2008.10.26 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.60
Megvan! :)) [wapon beküldött szöveg]

A hétvégi őrségi ládázásról hazafelé még felkerestük ezt a rejtést is. Kellett némi fantázia a környék jelentős múltjának felidézéséhez. Mindezen túl, köszönettel tartozunk a Ferenc családnak, akiknek köszönhetően egy igen tartalmas élménnyel gazdagodtunk. Sajnos személyesen nem sikerült velük megismerkedni, remélem egyszer erre is sort keríthetünk. Ez a láda egy kicsit valóban kilóg abból a sorból, amivel az elmúlt napok elkényeztettek, de nem vagyunk telhetetlenek. A láda helyét én sem tartom jónak, az ilyen meredek oldalban rejtett ládáktól többnyire kiver a víz. Kár érte!

Füle family from Herend 2008.10.24 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Nos, ezzel csak eggyel több!

 
Skali&Margó 2008.10.11 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Megtaláltuk!

Apostolok 2008.09.28 15:30 - Megtaláltam
Mai második megtalálás

Puszkany 2008.09.17 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.13
Dombocskákon kívül nem sok maradt a kastélyból, de megpróbálom elképzelni.

rozmi 2008.09.06 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam!

ojbryan 2008.08.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.18
Köszi!

Magyusz 2008.08.23 09:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.39
Nem igazán fogott meg ez a láda, de keresési élménynek jó volt.

bzz 2008.08.23 09:50 - Megtaláltam
Megtalaltuk. Log kesobb.

Mama és Papa 2008.08.20 17:50 - Megtaláltam
Hazafelé menet Gabi segítségének köszönet, meglett. Mamáknak és Papáknak kissé meredek rejtés.

katika 2008.08.17 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 4.10
A leírás,vagyis a falu bemutatása igen részletes.Sajnos ez nem mondható el a rejtésről. Semmi műholdjelben feltúrni a fél hegyoldalt, sárban és rengeteg szúnyog kiséretében,hát ezt nem nevezném jó élménynek.A láda tök véletlenül lett meg.Javaslom a láda áthelyezését egy ládászbarát helyre. [wapon beküldött szöveg]

rkertesz 2008.08.14 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.95
Rengeteg szúnyoggal megküzdöttünk, de családommal megtaláltuk. Jó koordináták, jó rejtekhely - gyors találat. Köszönjük a rejtést!
(Bár nem így szoktunk ládát keresni, de ezt véletlenül vettük észre, hogy milyen közel is van a Rábához - és ha már ott kajakoztunk el mellette...)

sztyopa13 a páratlan páros 2008.07.31 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.99
A címből ítéltünk-erődített kastély-nosza nézzük meg!Idejövet a kocsiban szembesültünk hogy ez rom.Ideérve aztán kiderült hogy még az sem.Akárhogy képzelőerőlködtem a kb8db tégladarabból nem jött össze csak a csalódás.Biztos hogy az én hibám,mert a Ferencz család többi ládája ami az Őrség multjába vezet minket emlékezetesek számunkra.Megragadott viszont az ivánci templom:-"A templom stílusa: magyaros szecessziós, székelyes elemekkel. Külsejében hasonlít a Kós Károly tervezte zebegényi templomhoz: méreteiben nagyobb és külső megjelenésében - leginkább főhomlokzatát tekintve - tükörképe annak.A templom tervezője Hendrich Antal műépítész tanár, aki Cegléden született 1878-ban és Budapesten halt meg 1960-ban"(forrás:Ivánc honlapja)-.Köszönjük a lehetőséget,annál is inkább mert Hegyhátszentjakabon üdültünk és kíváncsiak voltunk milyen Szentmárton.

 
ujcsi 2008.07.31 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.22
ok

csumali 2008.07.22 16:30 - Megtaláltam
A fájós lábam miatt én nem mentem le a ládáért, de a fiam is szépen nézett ki mire felért. Nem biztos hogy én is oda le rejtettem volna, mert fent is lenne bőven rejtekhely.

szirtes 2008.07.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
ok

esztelneki 2008.07.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Rába túra után, remek társaságban (akik itt helyettem is dolgoztak), bonyolult, nehéz találat.

Apexsek 2008.07.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
A temető felől érkezve gyorsan a domb széléhez értünk, Esztelneki-vel, és Szirtes-sel de itt a GPS-einket elégé leárnyékolta a lombozat, s ráadásul feleslegesen balra írányított minket.
A Vista-m sűrűn vesztette el a műholdakat, míg Szirtes PDA-ja csak össze-vissza ugrált, de legalább mutatott valamit.
Végül akkor találtam meg, mikor ki-bekapcsolás után 40m-es pontosságom volt.
Épp ott volt, ahol a kis ösvényről balra eltértünk a domb tetejénél.
Szinte csak előre kellett volna jönnünk, s leereszkednünk kb 10-15m-t...
Sok nem látszik a kastélyból, így szerintem nyugodtan fel lehetne tenni a gerincre is. Ott jobb lenne a vétel.
Ahogy elnéztem a fák, tönkök kitaposott környékét, nemcsak mi találtunk rá nehezen...

Sas 2008.06.27 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
ok

pgyp 2008.06.27 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Egy kezdő kesser találta meg előttünk a ládát (nem Sas volt!) és egy erdei pajzsikát tépett ki és tett a ládára álcaként:-( Itt már nagyon lógott a lába az esőnek, így siettünk a kereséssel.

Templar 2008.06.20 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
OK!

Barangoló alias elel 2008.05.28 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.65
Emlékezetes őrségi villámlátogatás alkalmával, érdekes hely, köszönöm a rejtést!

zöldcsacsi 2008.05.19 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
ok!

Tepiszellem 2008.05.19 12:10 - Megtaláltam
Nem könnyen , de meg lett.

Zsozsoboy 2008.05.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.33
Kerékpáros ládavadászat az Őrségben.

hadidoki 2008.05.05 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

Dudo-8 2008.05.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.04
Kicsit félelmetes,( sok a vad, stb) de szép hely. Köszi a rejtést.

geokutya 2008.05.03 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.72
Fiktív vár, meredek domboldal.

Szlil 2008.04.20 17:03 - Megtaláltam
+van!

tcsb 2008.04.20 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.98
Gerecse 50 után levezető ládázás Lillával. :)
Sajnos az egykori kastélyt nem igazán sikerült vizualizálnom, de szép időben jót kirándultunk.

Sly 2008.04.20 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.22
Hááát, itt is voltunk. Látni való sajna nem sok akadt...
A vadcsapásról letérve pikk-pakk meglett a láda.
Olyan érzésem volt, hogy "csak rejtsünk el még egy ládát". Igaz történet van hozzá.

Sly & Andi

Yumi 2008.03.30 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.68
Travel bugot költöztetjük....

Atmosz&Zozmosz 2008.03.23 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.45
Jelentős mennyiségű eső után próbáltuk meg levadászni ezt a ládát. Hát, nem volt egyszerű... A rejtek megközelítése, legalábbis ebben az időben kissé veszélyes, a hegyoldal elég meredek. Alulról próbáltam meg megközelíteni (felülről nem is mertem volna), nehéz volt, folyton visszacsúsztam :( A rejtek mellett többméteres csúszásnyom egész az aljig, én szerencsére megúsztam a lejövetelt is. Egyébként jelentős az "állatforgalom" a környéken, rengeteg nyommal találkoztam.

Betettem a ládába a Red Dragon's Black Knight TravelBug-ot.

sanyisz 2008.03.16 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Megvan. Köszi a rejtést.

Dorisz2004 2008.03.15 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Megvan, de nekünk kb 15 m-el máshová mutatta a helyet. Dorisz+Timi+DJ+Viktor+Dóri

 
Belga 2008.03.07 13:53 - Megtaláltam
ügyes vagyok, megtaláltam! Zöldfülvel és Liával. [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2008.03.07 13:41 - Megtaláltam
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Az "őrségi (n)őrület" fedőnevű hadművelet részeként
Köszönöm a rejtést

LeFel
BiBoLi 2008.03.07 13:40 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Hampi 2008.02.08 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.68
Csendes falu szép házakkal.

Bgm 2008.01.20 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Nehezen találtam meg a csúszós terepen.
Megpróbáltam elképzelni, hogy milyen lehetett itt a régi időkben.
Talán így jobb és nyugalmasabb.
Köszönöm.

Rudi Team 2007.12.14 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Nagy hófúvásban kerestük meg a ládát, amit még így is könnyen megtaláltunk, csak a nagy kapkodásban a jelszó első részét elfelejtettük felírni. Köszönjük a Ferencz család segítőkészségét a hiányzó jelszórészlet pótlásáért.
Éva, Rudi

Gagyimodó 2007.11.03 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.15
Megvan

szentkereszty 2007.11.02 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 3.00
Nagyon rossz rejtés! A szövegből nem derül ki sehol, hogy a kastélyból már semmi sem látszik. Ha valaki pont ezért jön ide és erre szervez rá egy túrát, igen nagyot csalódik.

Ez a láda kihagyható.

 
MaciMac 2007.10.21 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.40
Várom, de sehol egy várrom.
Kár, hogy a látásom a régi, egy újjal biztosan többre mennék.
Azért köszi!

Bütyök+Zulu 2007.10.21 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Ősrégi területek, avagy Őrségi vadászat. 16/50 láda. A várat nem igazán tudtam odaképzelni, bár a fák között felsejlő Rába széppé tette az erdőt. Jó meredek helyen van a láda, jó a rejtés.

SylverRat + Bogee 2007.10.21 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.63
Őrségi őgyelgés ötünknek - 2. nap, 16/50. láda
A temetőnél parkoltunk, onnan a csalánoson át a láda felé. Sajnos utunk során nem találkoztunk a vár maradványaival, csak a távolban a Rábával. A láda megközelítése eső után kicsit nehéz felülről, mert már ki van csúszkálva az út.

lacsz 2007.10.21 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Őrségi ládázásunk első állomása.

Molli 2007.10.21 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.77
Megtaláltam

nemlac 2007.10.14 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Elég meredek lankát leküzdve sikerült megtalálni a ládát.

targonczas 2007.09.23 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Kell egy kis képzelőerő a helyhez. Azonban, ha ez megvan tetszeni fog nagyon.

tudo 2007.09.13 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
100 km őrségi kerékpározás, főként terepen, sok rövid szakasszal, de annál érdekesebb látnivalókkal. 8 ládát találtam meg, jártam tónál, pataknál, folyónál, árterületen, templomoknál, történelmi emlékhelyeken, kerékpároztam, gyalogoltam, futottam, vízben gázoltam kerékpárral a hátamon - igazi GC-nap volt.

GCRGY 2. pontjától a Sárga sáv-on tekertem tovább Hegyhátszentmárton felé a TopoGuide ösvényei szerint. Nem tudtam, hogy nem fogok-e csapdába jutni a korlátozott időmmel együtt, ezért óriási megkönnyebbülés volt, hogy a Sárga sáv csatlakozott a Kék sáv-ba, és a jó irányban együtt indultak tovább.

Szépen beértem Hegyhátszentmártonba, és a falu végén simán leereszkedtem a sáncon a ládához. Sár itt is volt, ügyeskedni kellett, hogy tiszta maradjon a bicó. Megnéztem még a falu templomát, aztán egy erősebb 13 km-es résztávot nyomtam Körmendig 54/15 - 54/19 között átlagos 92 rpm ped. és 138 bmp pulz. mellett a Zöld kerékpár-on.

Ezan a patakon át kell kelniSáros őrségi kerékpárút
TalálatŐzláb gombák - nyammm
Ivánc templomaTemplom belső
Útmenti kereszt - CsákánydoroszlóŐszi kikerics
pityer 2007.09.08 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.11
Szép volt köszönöm a rejtést.

Murus 2007.09.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.19
Megvan. Murus és Cica

RIPTOR 2007.09.01 13:18 - Megtaláltam
Hát őszintén minket nem nyűgözött le a hely. A hiba valószínű a mi készülékünkbe van :-). A rejtés elég gáz, mert jó kis eróziót okoz a domboldalban+ esőben, hóban egy kicsit veszélyes is.
RIPTOR, Gabi

Snitt 2007.08.28 11:43 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Attibati 2007.08.23 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.98
Örségi kerekezés 134 km, 730 m szint
Mivel bringával voltam , tüzetesebb terepszemlére nem volt módom, örültem hogy jókora kerülővel lejutottam a dobozhoz. Az egykori sáncárok tisztán kivehető de egyéb nyomát nem sikerült felfedezni az egykori kastélynak. A maradványokat semmilyen útbaigazító tábla sem jelzi.

G&C 2007.08.23 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.40
'Hat tenyleg nem sokat lattunk a kastelybol.

a. Zűrös Íjász 2007.08.20 23:37 - Megtaláltam
GPS nélkül és este kicsit nehehezebb lett volna, de volt segítségem :)

kiralyek 2007.08.19 20:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.24
Szalafőn hagytuk a gyerekeket, hadd ugráljanak a bálákon, mi pedig Csabával gyorsan fülöncsíptük a ládát.

hajo2 2007.08.19 18:12 - Megtaláltam
Őrség túránk során megtaláltam Hajo(Apa) és Éva(Anya) társaságában.

 
Hajo 2007.08.19 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Őrségbéli családi hosszú hétvége. Rengeteg élmény, sok geoládával.

Második napon estefelé erre vettük az irányt. Tulajdonképpen nem nagyon akartuk megnézni, mivel nem szeretjük a "földvárakat". A hely érdekes történelme mégis arra késztetett minket, hogy megnézzük.

Nem bántuk meg... Sőt!
A várdomb messze a legtöbb élményt nyújtó földvár, amelyet eddig láttunk! Három oldalról valóban meredek domboldal védte, a megközelítés felől pedig még ma is látványos sáncárok. Az egykori várkastély helyén kivehetők a falak nyomai. Több felé ásatások nyomai láthatók. Úgy tűnik, hogy folyamatosan és valószínűleg inkább a helyi erő tevékenysége miatt, mivel erősen kopott ásó, lapát és csákány hevert a földön. Amíg én megkerestem a kicset (geoládát) Kristóf megpróbálkozott a valódi kincs megkeresésével. Én sikerrel jártam, ő élményekben gazdagodott. Később egy rövid időre én is csatlakoztam hozzá. Éva jót derült rajtunk.

Jó volt! Köszönjük a rejtést és a részletes leírást.

Kristóf kincset keres (lightosan)
Milyen lelkivilága van annak, aki betétet tesz egy ládába? 
KAECSKE 2007.08.16 13:56 - Megtaláltam
Koszi.

ludens 2007.08.15 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Pollenben gazdag terület, izgalmas kersés volt.

povyagi 2007.08.11 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Őrségi hétvége, nem tudtam pecsétet szereznia túramozgalmas füzetembe. :(

Mathau 2007.08.11 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Szép kis falu...

nb1985 2007.08.11 12:40 - Megtaláltam
Esős időben indultunk a láda keresésére, így csúszós volt a domboldal. Sikerült is lecsúszni, de szerencsére sérülés nélkül megúsztuk :-)

Phoere 2007.08.09 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Ládázás Lentiből 7.

Őrségi körtúránk utolsó előtti ládája volt erre a napra. A nehézségi fok eleinte érthetetlen volt, de aztán megértettem, szerintem jogos a 3-as.

Sajnos, a várból tényleg nem nagyon látszik semmi. Próbáltuk Ferkóval elképzelni, milyen is lehetett, de nagyon sikerült.

Ricci 2007.08.06 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.84
Megvan.

Enef 2007.08.05 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.40
Őrségi családi ládázás 7/5.

kiszsöci 2007.08.05 11:26 - Megtaláltam
Szép kirándulás!

dzsalasz 2007.08.04 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
először nem értettem hogy miért hármas a terep, könnyű erdei sétának indult, aztán elértünk az árokhoz... (a 3 azért még így is túlzás) a rejtés jó, véletlenül elég nehezen találhatnának rá. Dzsalasz

fodordav 2007.08.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Eső után, némi izgalmak árán leereszkedtünk az árokba, és megleltük a két meztelencsiga által őrzött ládát. Szép, nyugalmas hely, köszönjük! E+D

macikutya 2007.08.02 14:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.00
Megtaláltuk 1 mill. szúnyog.

void[]clan 2007.07.26 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Őrségi kirándulásunk 8. pontja
a csapat mozgékonyabb része
lemászott megnézni a Rábát is

x16xel 2007.07.13 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Megvan.

Pöttyök 2007.07.12 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.66
A mai második ládánk. Sajnáljuk,hogy a régi kastellumból mára nem maradt semmi. De jó volt bepillantani egy kicsit az Ivánczy család történetébe. Köszönjük!

Erdélyi család 2007.07.08 21:16 - Megtaláltam
Útközben gyors találat,sok szúnyog+3 óriási bögöly
Erdélyi család (Gábor,Zita,Dani)

keresek 2007.07.08 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.12
A temetőhőz érve a parkolóban állt egy autó. A szélvédőjére pillantva a kincsvadászok kellékei látszódtak. Óvatosan közelítve a rejtek elé az Erdelyi család redukált csapatával találkoztunk. Rövid ismekedés és ismeret csere után kerestük meg a ládát, ami a nyomokat követve gyorsan meglett. A viszonylag sűrű aljnövényzet miatt kevés vizuális élményt adott a hely a múltról. Ezt inkább a láda leírása pótolta.

Hz 2007.07.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Nyugat-magyarországi ámokfutás Gyros mesterrel. 14/11.

Láda fölött 
Gyros 2007.07.01 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Veszprém és Vas árnap HZ komával 15/11

Idekoltozom 72.nek :)

Parkolas a temetonelA 43-as lakos háza :)
szomi 2007.06.28 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.90
Sajnos a környezet nem nagyon tetszett. Csak a leírás volt érdekes.

horlac 2007.06.24 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.43
Megszenvedtünk a láda megtalálásával, mert gyenge volt a jel az erdőben. Végül a fénykép alapján sikerült a helyet beazonositani és meglett. Nem tetszett, hogy a megközelitéshez egy helyi lakos veteményesén keresztül vezet az út. Tudom, a hely adott volt.

 
Zsu. 2007.06.24 13:05 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2007.06.24 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.20
.

 
okoos 2007.06.09 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Esős napokon nem kevéssé csúszós a meredek hegyoldal - ha tudtuk volna, akkor nagymamát jobb botokkal láttuk volna el!

Erdélyi 2007.05.28 18:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.99
ok

raci 2007.05.28 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Bizony meglepett a hely. És itt is lehetett fantáziálni, mi is állhatott itt valaha. Kár, hogy nem látunk a múltba, de bizonyosan nagyon klassz lehetett.

SirLes 2007.05.28 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.90
Kissé nehezen találtam meg, de aztán ráleltem a tuskóra.

GAZ69 2007.05.28 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 3.04
Hát... kerestük a romokat, próbáltuk elengedni a fantáziánkat, de valahogy nem láttuk a kastélyt.

encso 2007.05.13 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Eső áztatta erdőben kicsit nehezebb volt a tuskóhoz eljutni, nem is úsztuk meg esés nélkül. A romokat megtaláltuk a kastély története érdekes. Köszönjük a rejtést!

macikupac 2007.05.13 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
4 napos Őrség-göcseji ládavadászaton 28.

Az utolsó nap első ládája. A temetőig mentünk kocsival, majd a hátralévő kis távot a harmatos fűben tettem meg. Egészen jól sikerült megközelítenem a rejteket, de a ketyere meghülyült. A mutatott táv- és irányadatok teljesen ellentmondtak egymásnak. Ilyet még nem láttam. (Itthon - olvasgatva a logokat - látom, hogy másnak is voltak hasonló gondjai.) Még a délelőtt derekán sem jártunk, de a szúnyogok már hemzsegtek, így miután meglett a láda (egy pár tuskót át kellett néznem), gyorsan továbbálltunk Macóval. Kár, hogy az egykori sáncárok kivételével csupán néhány tégladarab mutatja, hogy egykor itt castrum állott.

A falucska templomaEgy, a helyreállított házak közül
Az erődhöz vezető útonVárárok
Romok nyomaiMacó a ládával
Joker Karakter 2007.05.12 21:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.10
Őrség túra helyett/15.
Kocsival a temetőig, onnan irányban. Sötétben, sáros domboldalban. Bárhogyan is igyekeztem, mai utolsó ládámnál, nem sokkal a cél előtt sikerült dobnom egy hátast, nehogy pont a tarkóm ne legyen sáros. Ennek ellenére meglett, köszönhetően annak, hogy viszonylag kevés tuskó volt errefelé. Vagy csak én láttam keveset a gyenge lámpa fénykörében. Visszafelé már a kesserösvényt is megtaláltam, a temetői nyomós kútnál kicsit kimosakodtam, aztán irány haza. Már nagyon elegem volt ebből a napból.
Egy könnyű körmendi ládát meghagytam a visszaútra, de már semmi kedvem nem volt bemenni érte.

Csuhás 2007.05.12 19:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.09
Elég gyengén muzsikált a gps. Igy kresztül kasul bejártam dombot, árkot. A végén még csücsültem is egy nagyot, még jó hogy volt civil ruhám is. Azért köszi a ládikát!

Csuhás

Ott középen be a sűrűbeTemetőzár
szabgeo 2007.05.02 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.20
Kéktúráztunk, nagyon szép vidék. Először megijedtem a dzsungeltől, de kitaposott ösvény visz egeszen a láda közelébe. A végén kell csak egy keveset ereszkedni a vároldalban.

kupec 2007.05.01 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Nyugodt kis zsákfalu.
A fával benőtt, meredek falú dombocska nem igazán nyűgözött le, de legalább útba esett.
Jel az nem sok volt, de elég a nyomokat követni, harmadikra biztosan meglesz a tuskó.
A történelmi leírás hihetetlenül alapos és részletes.

PPeter 2007.05.01 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.18
Megtaláltuk. Hmmm, nem pont a megfelelő irányba indultunk, de meglett. Nem semmi volt. Hol a vár??? Csak szúnyogokat találtunk.

Útközben csak rossz iránybanA megtalálás öröme :)
SzúnyogcsapásRókalyuk
zozmo 2007.04.29 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Igyekeztünk elképzelni a várat, de nem sikerült teljesen. A költő után szabadon: Hol vár állot most erdő nő... Mona & Zozmo

totik 2007.04.27 22:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.85
Toscana felé haladva ugrottunk be lábat nyújtóztatni, de a csészéhez már csak én küzdöttem el magam, Krisz' és Péter addig a kocsit őrizte.
Apró zseblámpám keskeny fénysugara és a viszonylag gyenge vétel (pontatlan koo.?) ellenére a harmadik próbálkozás már a megfelelő tuskóhoz vezetett.
Érdekes hely, kár, hogy a vár nem áll már...
(Viki, Geri, Krisz'), TZ

Karif 2007.04.10 09:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.58
Megvan:)

Kryka 2007.04.10 04:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.64
A rejtés klassz volt, és kalandos. A "romok" a föld alatt, bár nekem komoly élményt jelentett. Ez az a hely, amiről valóban nem tudtam volna, ha nincs a GC. Köszi
Kryka

rongylab2 2007.04.09 12:20 - Megtaláltam
Őrségi húsvét 18/15

kislaci 2007.04.09 12:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

nnorbert8 2007.04.02 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Váratlanul csatlakozott hozzánk egy kutyus. A faluvégi temetőből pont egy nénivel jött ki amikor megérkeztünk és úgy döntött elkisér minket. Hűséges utitárs volt és még egy fényképre is beállt közénk.
Norbert

Csuti 
Vucsi 2007.03.18 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Úgy látszik, ez a láda igazi találkozóhely. A ládát könnyen megtaláltuk, de megközelíteni annál nehezebb volt.

GCsoka 2007.03.18 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Elő kellett vennünk a képzelőerőnket, hogy belelássuk a tájba a hajdan volt kastélyt.

Viszont összefutottunk Vucsi-ékkal, s ezt a helynek köszönjük.

JuJó 2007.03.17 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.09
Kicsit várnunk kellett mig a Zöldek logolnak, de örülünk az ujabb ismerősöknek.

A Rába messziről... és közelről
zöldek 2007.03.17 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.43
Megtaláltuk

Moszy 2007.03.17 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.33
Különösebbben nem tetszett...
Kata, Moszy

b-gy 2007.03.16 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Levezető ládázás az osztrák bringatúra után.
Hát elég nagy képzelőerő kell az erődített kastély elképzeléséhez.
A Rába parti ligetes rész viszont nagyon tetszett.

kl 2007.03.16 16:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

keva 2007.03.16 16:49 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2007.03.16 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
Kessertalálkozó htibi-ékkel. Nyugis hely, nem érdemes rohanni.

htibi 2007.03.16 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.98
Megtaláltuk! csak a jelszót nem irtuk fel :((
htibi, Párati

[Jóváhagyta: Ferencz család, 2007.03.20 18:05]

beíráspárati
Évi+Tamás 2007.03.16 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.38
Iszonyú klassz hely, csak az erdőben nagyon rossz volt a vétel! Ha lesznek levelek a fákon szerintem még rosszabb lesz... 30-40 percet biztos, hogy kerestük, csúsztunk-másztunk a domboldalon. De kárpótolt a szép erdő és a Rába part.

Sok-sok tavaszi virágDomboldal
Ennyi maradt a kastélyból 
Latsko&Lejla 2007.03.15 21:31 - Megtaláltam
Szívtunk mint a torkosborz...4 felnőtt és 1 baba + 2 GPS -> Kerestük egy órán át! Végül teljesen más koordináták alatt, egy kis pihenés közben akadt rá egyikünk -> Ronin párjának hathatós GPS nélküli segítségével! Ronin mark-olta a pontos helyet! ÉDI A BABA! Gratula!

Ronin 2007.03.15 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Parocskam talalta meg GPS nelkul, mert engem csak osszezavart a rossz vetel :-) [wapon beküldött szöveg]
Rossz vételi körülményeknek köszönhetően végül a ládaoldal fényképei segítettek. A megtalálás azért is nagy elismerést érdemel, mert miután én egy lehetséges helyen siklót találtam, a kígyófóbiás feleségem ki merte bontani a rejteket. (Ezt magam sem hittem volna.)
Viszont egy jó alkalom volt ládásztársakkal való közös keresgélésre! :)
Köszönjük a rejtést!

freddy 2007.02.24 06:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.19
Itt ért a pirkadat. Világvégi falvacska, szuper levegő. Érdemes volt ide jönni!

GyZsTeam 2007.02.18 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Későn érkeztünk. Az alkonyat ellenére még látható volt a helyszín lámpa nélkül is. A ládát hamar meg kellett keresni, mielött teljesen ránk sötétedett. Ami sikerült is. A domboldal ma nagyon csúszós volt, ezért nagy figyelmet követelt a láda megközelítése.

 
Mihul 2007.02.18 16:16 - Megtaláltam
KGST...

salty 2007.02.18 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Gyors találat.

BiharyG 2007.02.18 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.88
A mai nap legjobb ládája, fantasztikus helyre vitt. Köszönjük!

BiharyG + Zsuzsi

k97j02 2007.02.17 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Gyönyörű környék,nehéz terep valóban, "gatyaféken" közelítettük meg Kornéllal a célt.

Macisajt 2007.02.17 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.34
Jó kis tura volt és jó sárosak lettünk.

KJ & GM 2007.02.17 07:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.43
Érdekes hely, köszönjük a lehetőséget!

Pupu 2007.02.14 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.17
Dunántúli csipegetés DC3 és Fűkocka társaságában, téli tavasz közepette. Autóztunk vagy 850 kilométert, de hárman együtt 31 megtalálást regisztráltunk, így egész jó lett az arány. Jó hangulatú, kellemes túra volt, sok szép hellyel.

Hát, ebből a kastélyból csakugyan nem sok maradt... Mégis örülök a rejtésnek, mert ugyan sokszor autóztam a 8-ason, és kétszer végigeveztem a Rábát, ebben az oldalban sose jártam még, pedig gyönyörű. Újat mutatott, köszönet érte!

dc3 2007.02.14 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.84
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Dunántúli tekergés Pupuval(köszönöm a fuvart) és Fűkockával. Remek társaság, csodás idő.

Sajnos itt már lemerült a fotóapparát.

Messziről jöttünk ide, a Zselicből. Érdemes volt, mert egy lenyűgöző helyre invitált a rejtő csapat. Nem is sejthető, hogy mi bújik itt a fák mögött.

A ládánál az előző napok esőzései miatt igen csúszós volt a terep, de sikerült megúszni a lepotyogást.

Kösz a rejtést.

dc3

Fűkocka 2007.02.14 15:10 - Megtaláltam
wap [wapon beküldött szöveg]

scele 2007.02.11 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.68
Reménykedtem, hogy azért mégis megmutat ez a láda valamit, de sajnos nem.

Az odafelé vezető úton volt egy nagy kapu. Nem tudom, hogy az hozzátartozott-e az építményhez, de az nagyon tetszett.

ncs001 2007.02.07 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.45
megvan!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]