FAQ
1564. Surján völgye - Szarvaskert (GCSZKE)

Bivalyok

Bivalyok

Kormos bika

Kormos bika

Szarvasok nyáron

Szarvasok nyáron

Kedvencünk, a szamár

Kedvencünk, a szamár

Mindenféle birka

Mindenféle birka

Fehér fagyöngy (Viscum album)

Fehér fagyöngy (Viscum album)

Szarvascsapat

Szarvascsapat

Etető

Etető

Vaddisznók

Vaddisznók

Dámszarvasok

Dámszarvasok

Löszfelszín eróziója

Löszfelszín eróziója

Néhány szarvas

Néhány szarvas
Szélesség N 46° 13,929'
Hosszúság E 17° 48,009'
Magasság: 245 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.02.06 10:02
Megjelenés időpontja: 2007.02.08 15:00
Utolsó lényeges változás: 2018.07.14 15:47
Utolsó változás: 2020.12.21 19:02
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Ajtony és Zerind
Ládagazda: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Megtalálások száma: 276 + 1 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Két pontból álló multi.
1. 46° 13,823' 17° 50,383' : hány db nagytermetű magyar kőris fából áll a facsoport?
2. 46° 13,929' 17° 48,009' hagyományos láda
Jelszó: Az első pontra adott válasz, egy egyjegyű számjegy egybeírva a logbookban lévő jelszórészlettel.

A láda nevéből következik, hogy itt nem a végláda helye a lényeg, hiszen a szarvaskert nagy kiterjedésű, és amíg végigmegyünk a két pont között, annak újabb és újabb részletei tárulnak fel. Tehát ne robogj végig autóval az erdészeti úton, mert a lényegről maradhatsz le. A hagyományos geoláda a Zselic dombvidékén haladó piros sáv Piros sáv jelzésű túristaút közelében, a Köveskúti-erdőben van elrejtve szemmagasságban. Mérete 20*10*10 cm. Ha Bőszénfa felől jössz, a turistaúttól balra 15 m-re keresd, miután a jelzés derékszögben elkanyarodott nyugat felé. Azok számára jelent élményt, akik a turistaúton gyalog vagy kerékpárral haladnak a 67-es úttól kezdve. Ideiglenes bejegyzés: A jelzett ösvény átvág egy tarra vágott, elkerített erdőrészen. A jelzett út ennek ellenére követhető, mert mind alul, ahol a jelzés felkanyarodik a hegyre, mind a felső kijáratnál az átjárást kapu teszi lehetővé. A kapukat magad után mindig gondosan csukd be, hogy kizárd az újulatot rágáskárral tönkretevő állatokat!

A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!

A ládához vezető útvonal fő érdekessége a természetes környezetben tenyésztett (háziasított vagy vad) változatos állatvilág megfigyelése.
Az ennek helyet adó, hosszan elnyúló kelet-nyugati irányú völgy Bőszénfa község határában található.
Az erdőlátogatási és közlekedési korlátozásokat tekintve ez a segédlet hasznos lehet.

Bőszénfa község
Bőszénfa a Kaposvárt Szigetvárral összekötő 67. sz. út közvetlen közelében, egy hosszan elnyúló észak-déli völgyben fekvő kis község. Ha Kaposvár felől közelítünk, bal kéz felé nézve a párhuzamosan futó szomszédos domboldalakon előbb Simonfa, majd Bőszénfa látképében gyönyörködhetünk.
Bőszénfa címere liliomot és hármas zöld halmon lépdelő arany szarvast ábrázol. A hármas halom a zselici dombos tájra, a liliom a település első uraira, a Győr nembeli Dersffyekre utal. A szarvas -gondoljunk a honvisszafoglalást kezdeményező csodaszarvasra! - a magyarság egyik totemállata, amely a környéken páratlanul szép állományokban élt és él.
Ma az egész világ trófeáit rangsorolva, gímszarvasnál az első tíz helyezettből öt, míg a dámszarvas esetében hat magyarországi.
Az országút hosszú lejtőjén leereszkedve, a település részét képező Kisbőszénfára érünk. Ajánlatos már a táblánál lassítani, mert az első elágazásnál jobbra le kell kanyarodni ( N 46° 13,721' E 17° 51,010' 160 m [GCSZKE+leágazás])
Autóval csak párszáz méternyit haladhatunk előre; a behajtani tilos tábla előtt parkolhatunk ( N 46° 13,722' E 17° 50,829' 160 m [GCSZKE+parkoló]). Kiszállva első pillantásunk a kerítés mögött figyelő félelmetesen nagy, magyar szürke fajtájú "kormos" bikákra eshet.

Major
 N 46° 13,823' E 17° 50,383' 157 m [GCSZKE-1]
A major épületegyüttese -magtár és istálló- mint kulturális örökség, II. kategóriás védelem alá tartozik.
A vöröstéglás majorhoz tartozó terület, amelyen bivalyok, rideg (magyar szürke) marhák és lovak osztoznak, már utal a vidék alapvető gazdasági tevékenységére, az állattenyésztésre.
A környék a Pannon Lovasakadémia (Kaposvári Egyetem) vadaskerti vadgazdálkodásának legjellemzőbb területe. Itt található a legnagyobb létszámú ménes a haflingi fajtából, amely egy viszonylag kis termetű, jellemzően "szőke", fakóbarna, igénytelen osztrák hegyi fajta; kezdő lovasoknak ideális.

Szarvaskert
De a természetbarátok számára sokkal érdekesebb az, hogy a környék a gím- és dámszarvas, valamint vaddisznó vadaskerti tartásának bemutató értékű helye.
A vadállomány természetes körülmények között, szabadban, de a takarmányt emberek által kipótolva szaporodik; ilyen módon a természetes eltartóképességnél lényegesen nagyobb állománysűrűség érhető el. A Lovasakadémia itteni mintegy 600 hektáros területén 1200 gímszarvas, 150 dámszarvas és 300 vaddisznó él.
A kiváló fizikai állapotban lévő tenyészállatokat vérfrissítés és állományjavítás céljából olyan országokban értékesítik, ahol okszerű vadgazdálkodást folytatnak; a többi állat sorsát a ne bolygassuk - a gazdasági ágazat egyik végterméke a vadhús.
Induljunk nyugatra a piros sáv Piros sáv turistajelzésen. A Surján-patak, majd a Szenttamási-patak völgyében a jó állapotú erdészeti út gyakorlatilag végig vízszintesen halad, könnyű sétát ígér -a sorompóig akár babakocsival is- bármilyen időjárási viszony mellett is. A változatos domborzatú, legelőkkel, erdőkkel, bozótosokkal tarkított terepen elkerített vadaskertekben folyik a tenyésztés. A sík, részben vizenyős részen található kertekben egy kis szerencsével vaddisznókondát figyelhetünk meg - szeretik a rejtőzködő életmódot, ezért csendben ajánlatos közelíteni.
A vaddisznó nemzetünk sorsát tragikusan befolyásolta a valóságban is. Vaddisznóvadászaton szenvedett halálos balesetet Szent Imre herceg (1031) és VII. Zrínyi Miklós, a török elleni hadjáratok zseniális hadvezére. Szent István halála (1038) után közvetlen örökös hiányában az ország évtizedekre a trónviszályok áldozata volt, Zrínyi halála pedig késleltette a török kiűzését. Nem véletlen, hogy mindkét esetben felmerült a gyanú idegen hatalmak által szervezett merényletekre.
A domboldalakban figyelhetők meg a nagyobb létszámú csapatokban legelésző szarvasok. Nagyszerű látvány, ahogy a közeledőket észlelve a csapat megmerevedik, felénk fordul, füleit hegyezi, majd nagy valószínűséggel eliramodik. A parkolótól 3,55 kilométert megtéve az erdészeti úton elhagyjuk a vadaskerteket és a sorompónál a Zselici Tájvéldelmi Körzet erdőjébe érünk. Autóval már csak a SEFAG engedélyével haladhatunk tovább az aszfaltos úton. Az erdőben itt az erdészeti céllal telepített vöröstölgy (Quercus rubra) állomány a jellemző - ez a cakkos levelű, hatalmas, zömök makkot termő amerikai faj tulajdonképpen tájidegen; ezen a vidéken a természetes faállomány összetétel a dombok égtáji kitettségétől függően jellemzően hársas-bükkös vagy bükkös, a déli oldalakon kocsánytalan tölgyes-gyertyános. A vöröstölgy nevét őszi színpompájáról kapta, a sötétbíbor levelek nagyon mutatósak a hazai tölgyfajok elbarnuló lombozatához hasonlítva.
A sorompó után 300 méterrel le kell térni a szilárd burkolatú útról; a jel felkanyarodik a hegyre.

A láda rejtekhelye
 N 46° 13,929' E 17° 48,009' 245 m [GCSZKE-2]
A "láda" a dombtetőn, a jelzett túristaút közelében rejtőzik. Korábban talajszinten feküdt, de mivel már 4 alkalommal kellett összetört ládát cserélni, most felkerült fejmagasságba 2010.08.21-én. (Ez az erdő már nem tartozik a vadaskertekhez, de gondoltam, jót fog tenni egy kis hegymászás. Ha jó formában vagy, a piros sáv Piros sáv jelzésen tovább haladva, eléred a GCROPO ládát.)
Állapot: kereshető

KRW értékelés (150 db): környezet: 4.59 rejtés: 4.29 web: 4.60 átlag: 4.49

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Szamoska 2022.10.05 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Nagyon tetszett ez a multi, köszönöm a lehetőséget.

flora1101 2022.08.07 13:55 - Megtaláltam
KÖSZI

EmesESE 2022.06.09 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.44
Megtaláltuk! 🙂
Jó hogy velünk volt a bicikli, így azzal gurultunk el a tarvágásig, onnat gyalog sétáltunk fel a hegyre. Láttunk mindenféle házi és vad állatot.
Köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v3.12.10]

nepster 2022.05.27 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam köszönöm. Zselici bringás kör alatt lett meg.

Paul 2022.05.21 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.9]

gym 2022.05.06 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

Moncsiroli 2022.04.30 18:08 - Megtaláltam
Köszönöm

joove 2022.04.17 14:15 - Megtaláltam
Zselicben tekerve. Köszönjük a rejtést.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2022.03.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.15
DDP közben.

/Quatermain/ [Geoládák v3.12.6]

hacsabi 2022.03.13 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

erdei csiperke 2021.11.06 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Robinson76 2021.10.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Gyönyörű környezet, rengeteg szép állat, itt megvan minden, mire az ember vágyhat!

sirgalahad 2021.08.27 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Sosem láttam ennyi csacsit
Gyere füles, adj egy pacsit!
Gondolja ő - más se hiányzik
Hátat fordít, rám se iázik

viad 2021.08.25 11:34 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

RUNiko 2021.07.30 15:02 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt!:) [Geoládák v3.11.3]

eltájoló 2021.07.30 15:01 - Megtaláltam
mmxxviii) Jó volt visszatérni ide, mert az útvonalon végighaladva nosztalgiáztunk kicsit a régi túlélőversenyes pontokon. A tarra vágott részen már nem csak kapuk vezetnek át, hanem csináltak létrákat.
A láda jó állapoban a rejtekében rejtőzik. Köszi a rejtést.

Kovács Beni 2021.07.26 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszi a rejtést!

Hokuszpok 2021.07.26 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam!Köszönöm a rejtést!

tassyg 2021.07.23 11:10 - Megtaláltam
Köszönjük!

tfmb 2021.07.16 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Köszi a rejtést!

nmárti 2021.07.14 09:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.58
Itt döbbentem rá, hogy én már jártam itt korábban. Jó hely, köszi a rejtést!

breimanne 2021.07.14 09:28 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Ashmelia 2021.06.20 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam! :) [g:hu 1.6.5]

Webber 2021.06.20 13:25 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.11.1]

Cerberus 2021.06.20 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.42
Megtaláltam! Kaposvár környéki háromnapos terepjárós/gyalogos cachertúra Ashmelia és Webber társaságában 16/34.

Köszönöm a rejtést!

nemesma 2021.06.12 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Aniko & Gyuri 2021.06.10 09:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

katat 2021.06.06 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.4]

esthajnalka 2021.06.06 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Ajtony 2021.05.28 14:10 - Egyéb
A leírásban mindig is a javasolt meghatározás volt: "Jelszó: Az első pontra adott válasz, egy egyjegyű számjegy egybeírva a logbookban lévő jelszórészlettel."

Petya1982 2021.05.28 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.81
A második pontnál adott leírást kicsit félreértettem, de telefonon remek segítséget kaptam.
Esetemből tanulva érdemes lenne talán kiírni, hogy a jelszó első részre számmal írandó. ;) [Geoládák v3.10.5]

Tőkésréce 2021.04.10 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.1]

petheovacka 2021.04.10 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Bringás kör- és csillagtúra a Zselicben. Kösszi a rejtést! --- A bringazárat otthon hagytam ezért fel kellett tolnom a drótszamarat a rissz-rossz úton a hegyoldalba. Én, szamár!

Szili83 2021.01.22 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.
Bőszénfa-Zselickisfalud túra közben begyűjtve.

Béla 53 2020.12.01 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.1 teszt]

Kata81 2020.11.01 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Elektromágnes 2020.11.01 18:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

targonczas 2020.10.23 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
Lehet, hogy gond lesz a rejtéssel. Elkezdték ritkítani a fákat a láda körül.
[g:hu+ 2.3.4]

BRita72 2020.09.11 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Totht737 2020.09.11 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Mr Zerge 2020.08.29 09:30 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge.

Bőszénfáról, az ajánlott parkolóból indultunk egy nagy kerékpáros körre.
A láda elérése nem igazán egyszerű a bicikliseknek. A feleségem a létránál megvárt és őrizte a bicajokat, amíg én 2x2 létra mászással felmentem a ládáért.

anettx 2020.08.22 07:13 - Megtaláltam
TFTC!
Deseda tavi tekerés előtt.
Szarvast nem láttam a helyszínen, csak előző nap egy finoman elkészült pörkölt formájában:)
[Geoládák v3.5.4]

IMG_42302 
Silva 2020.08.20 17:51 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

Liberty 2020.08.20 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
A simonfai új láda után felkerestük ezt a nem mindennapi alpesi hangulatú gyönyörű helyet. Az útvonal során megfigyelhettük a természetes környezetben tenyésztett (háziasított vagy vad) változatos állatvilágot. Láttunk legelésző szarvasokat, szamarakat, lovakat, szürke marhát, bivalyt, kecskét, birkát és lámákat. A lámák nagyon kedves, érdeklődő teremtmények, kíváncsian odajöttek hozzánk a kerítéshez. Jól megfért egymás mellett a hatalmas fehér láma és a kis bárány, úgy dörgölődtek egymáshoz, mint mama és kicsinye. Bárány mama időnként oda is szaladt bégetve a kis barihoz, jelezve, hogy ő az igazi mama. A vezetéken csivitelő fecskék olyanok voltak, mint a kottán a hangjegyek :) A szarvascsorda a hatalmas agancsaikkal különösen szép látványt nyújtott a zöld domb tetején a kék ég alatt a ragyogó napsütésben. A ládához kétszer is megmásztuk az átjáró létrát, köszönet a rejtésért és a különlegesen szép helyszín bemutatásáért.

Bőszénfa címere
pappcsalád 2020.08.20 17:48 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.7]

Csa.Csi87 2020.08.13 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megleltem :)

A láda környezetében erdő ritkítás folyik. A láda eddig érintetlen maradt.

Göde 2020.07.01 14:23 - Megtaláltam
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.2y]

aceespepee 2020.05.22 23:59 - Megtaláltam
megtaláltam Zsozso94 társaságában :)

Zsozso94 2020.05.22 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Megtaláltam aceespepee társaságában! Köszönöm a lehetőséget! :)

g-tabe 2020.05.10 17:26 - Megtaláltam
Megvan, köszi!
Jót bringáztunk a gyerekekkel. Nagy élmény volt látni a sok/sokféle állatot.

GergoKrisi 2020.04.10 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.84
Köszi a rejtést

zsuuu 2020.04.05 23:59 - Megtaláltam
DDP közben Baluval ésRolival.
Köszi

RoliHun 2020.04.05 07:32 - Megtaláltam
DDP közben Zsuval és Baluval
Köszi a rejtést [Geoládák v3.3.2]

Csabiq 2019.11.25 14:20 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Bőszénfa felől a piros jelzés ahol derékszögben felkanyarodik a sorompó után, az erdőt tarra vágták. El is kerítették, úgyhogy odafelé kerültem, visszafelé már a két kaput használtam. A tarvágás felett megtalálod a túrista utat. [Geoládák v3.0.0]

nrudi 2019.10.25 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! ZMER
Az erdőben sok fa meg van jelölve, gyérítés várható. [Geoládák v2.2.5]

levcsesz 2019.09.29 10:50 - Megtaláltam
Köszönjük!

ukata79 2019.08.25 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

womp 2019.08.04 09:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! A kőrisfás feladvány nem volt egyértelmű... [Geoládák v2.2.5]

VaVi 2019.07.23 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Balage88 2019.05.26 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Zéboy 2019.05.17 16:05 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2019.05.17 16:05 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Korigumi 2019.04.22 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VILÁGJÁRÓ (expötyimiki) 2019.03.20 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lopakodó 2019.03.20 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bőrharisnya 2019.03.11 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Köszönjük a rejtést.

Lia & Zotya 2019.03.03 16:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést!

Bolisz 2018.10.27 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0f]

fehérkút 2018.10.17 08:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!
Egy kellemes biciklitúra közben Szőkekapitány és Jekeba29 társaságában!

Jekeba29 2018.10.17 08:51 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Szőkekapitány 2018.10.17 08:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

álomfogók 2018.08.16 11:35 - Megtaláltam
A második pont még kedden a vihar előtt, az első mára maradt.

laszloze 2018.07.19 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
köszönöm a rejtést! Kösnnyűszerrel meg lett, bár a facsoporton kicsit gondolkodnom kellett.

A szarvasfarmon munkámból kifolyólag sokszor járunk, de most munkaidőn kivül sikerült megkeresni a ládáját is.

KeryBony 2018.07.18 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük! [Geoládák v2.2.4]

csipet_csapat 2018.07.15 07:28 - Egyéb
Köszönet a rejtőnek az újabb ládapótlásért. Üdv: ládadoki.

kingajani 2018.07.09 17:20 - Megtaláltam
Zselickisfaludi nyaralás alkalmával probáltuk ezt a multi ládát összeszedni. Az élmény adott volt de a láda helyét sajnos nem a fán hanem leesve és üresen sikerült megtalálni. Így csak képek készültek ezek alapján kérem elfogadni.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2018.07.15 16:31]

A jelszó nem található1.2
4Tájvédelmi Körzet bejárat.
Tájvédelmi Körzet bejárat.2. 
aknitram 2018.07.09 17:19 - Megtaláltam
Sajnos a láda megint nem volt hosszú életű. A "madáretetőt" üresen tálaltuk a földre leesve és hiába kerestük, sehol nem volt a közelében doboz. Nem is értem egyébként, hogy mi értelme van többszáz méterre a dombtetőre rakni, ahol már semmi látvány nincs. A szarvasfarm nagyon tetszett, az út mellett is több állat megmutatta magát, ezért jó ötlet a multi rejtés, de lehetne a második pont az út közelében is, mert ez egy felesleges séta volt. Ha nem gyalogoltunk volna a mai nap folyamán 15 km-t, na meg ha megvan a láda, talán máshogy látom. Kérem a képek alapján elfogadni! Köszönöm! [g:hu 1.5.4]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2018.07.11 15:05]

20180709_171939_HDR20180709_154631
20180709_154310 
N.Zs. 2018.05.26 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
A GC272M közelében parkoltunk, majd tettünk egy jó kört a GCDUGA, GCCSIL 1.2.3. GCSZKE 2. pontja és GCMARA érintésével. Rengeteg gombát láttunk és itt két gombaszedő nénivel találkoztunk. Vargányát és róka gombát gyűjtöttek.
Összesen 15 km volt és a legkalandosabbra az utolsó km sikerült.

Zselic 1041
23
4a piroson
Emerich63 2018.05.20 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]
Kaposvári 2. napi ládázás 14.3 km gyaloglással és jóval több autós km-rel. Szuper nap gyönyörű helyeken jártunk.
A mai 9 találat közül a 8.
Hirtelen ötlettől vezérelve kerestük fel ezt az egyébként kissé távolabb eső ládát, de megérte. Gyönyörű erdő, szarvasfarmmal, szarvasokkal, vargányával, friss levegővel.
Köszönjük
A hosszú hétvége mérlege: kb, 53 km gyaloglás, jóval több autókázás, és 22 szebbnél-szebb, érdekes ládatalálat.

20180520_16273120180520_162858
20180520_16374320180520_165008
20180520_16501120180520_170117
csipet_csapat 2018.04.26 10:03 - Egyéb
Köszönjük Zalajárónak a láda karbantartását. Üdv: ládadoki

zalajaro 2018.04.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Nem értem, miért kell baromságokat beletenni a ládába. Ugyanis csak a tartalmából találtam maradékot, amit egy másik állat megrágott.
( 1. kép )
Köszönöm a segítséget és a rejtést !
Egyesületi ládával pótoltam.

IMG_20180425_093308IMG_20180425_093318
IMG_20180425_095702 
OsiOsi 2017.11.03 23:59 - Megtaláltam
Ok

Ancs 2017.10.24 12:03 - Megtaláltam
Kardofától autóztunk le a ládáért, s közben megsimiztük, megetettük az állatkákat. Az élmények levezetéseképpen remek ebédet ettük a fogadó épületben, természetesen szarvasból.
Köszi

20171024_11572820171024_115905
20171024_12012020171024_121024
20171024_12120020171024_121840
20171024_12184320171024_122035
20171024_12211120171024_122905
Pimpi69 2017.08.15 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm.

Gábor75 2017.08.13 15:51 - Megtaláltam
ok

Schlégl 2017.04.30 15:49 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bau_family 2017.04.29 14:00 - Megtaláltam
ok

shitateya.lak 2017.04.22 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
Király a bivalykolbász amit itt vettünk! A ládánál sikerült megijesztenünk egymást egy szarvassal!!! Csak 10 m-re voltam tőle.... szóval elég közel. Érdemes ide ellátogatni. Javaslom még a csillagparkot a közelben, mert az is érdekes. Köszi a rejtést!

Kujti 2017.04.03 12:45 - Megtaláltam
Köszönöm szépen!

tabletta 2017.03.13 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Seregi 2017.02.01 08:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ulmi. 2016.12.31 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Szilveszteri kincskeresés. Nagyon jól éreztük magunkat,tetszett a táj, főként a gyönyörű lovak látványa ragadott magával. Mindenképpen visszatérek ide tavasszal és egybekötöm a többi kiszemelt ládával.

szépségek 
Umbia 2016.12.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Ulmókékkal közös találat. Gyönyörű a park. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

geri83 2016.08.18 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam két részletben. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2016.07.29 09:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Köszi

Maratonos Maci 2016.04.16 13:00 - Megtaláltam
Napvirággal ...

napvirág 2016.04.16 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Vukov Péter bácsi emlékére rendezett túra alkalmával jártunk erre.

Köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni!

Vukov 30 Zselic 016Vukov 30 Zselic 019
Vukov 30 Zselic 021Vukov 30 Zselic 022
Vukov 30 Zselic 023Vukov 30 Zselic 027
james 2016.02.13 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Fenilefrin 2015.07.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Meglett, köszi a rejtést!

Hektor 2015.07.17 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

GeoMelinda 2015.07.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.94
Kalandos és küzdelmes találat GPS nélkül, 4 pici gyerkőccel a 40 fokban, úgyhogy extra sikerélmény volt a láda megtalálása. :) Köszönjük! Nagyon kedves számomra ez a környék... :)

CsiLa 2015.07.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Megtaláltuk! Köszi! :)

griffs 2015.06.20 00:00 - Megtaláltam
GCTOUR alatt. Ismét egy remek Ajtony helyszín. Többször is tekertem már erre (mindkét pontnál), most már a logolás sem maradhatott el.

kobcikrajci 2015.05.01 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Cirbolyat 2015.04.14 12:25 - Megtaláltam
Nagyon klassz hely. Köszönet a rejtőnek.

Piró 2015.03.22 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
Már régen kinéztem magamnak ezt a ládát, mikor tudtuk, hogy Kaposvárra jövünk. Nem is csalódtam. Nagyon tetszett az állatsimogató, némelyik vad tényleg elég szelíd. :) A prímet nálam a minikecskék vitték, nagggyon aranyosak!! Buzdítok mindenkit a szarvaskolbász megkóstolására is.
Idő hiányában nem tudtunk elérni a ládához, pedig elindultunk az úton. A képek alapján kérném, hogy fogadd el.

Köszönöm, hogy megmutattad ezt a helyet, nagy élmény volt és gc nélkül biztos ide sem jöttünk volna el!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2015.03.26 15:49]

A látszat ellenére ő tényleg egy szarvas :)
Bambi
 
yeti1974 2015.01.17 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Köszönjük
Nyanya, Yeti

Nyanya&Yeti 2015.01.17 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.48
Megtaláltuk, bár majdnem ránk esteledett. Nyanya, Yeti

Ekarp 2014.10.28 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.34
Nagyon élveztük a szarvasfarmot. A simogatóban profi "idegenvezetést" kaptunk, és az út mellett elkerített állatokat is nagy élmény volt látni. Ami viszont nem volt nagy élmény, az maga a rejtés. A geocachinget arra is használom, hogy a gyerekekkel megszerettessem a természetjárást. Egy tök felesleges hatvan méteres szintkülönbség pedig nem fog megkedveltetni semmit egy hatévessel :-(
A rejtek egyébként a földön hevert, de visszatettem a helyére. Mindenesetre köszönöm a rejtést!

sjan 2014.04.12 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Vukov 30 TT alatti találat. Köszi a rejtést.

arnoldlaszlo 2014.04.04 15:56 - Megtaláltam
A ládától nem messze az út kanyarulatában volt egy friss nyomokkal teli hatalmas dagonya. A távolból meg csörtetés hallatszott.
Rezeltem kicsit, hogy találkozom missz röfivel aki a kicsiket védelmezi, de hál Istennek megúsztam. :)
Nagyon szép volt a tavaszi Zselic! Jó illatok (kivéve persze a cocák közelében), szép színek, és csend (kivéve Csárdahelynél. Ott a vidék dzsedikardjával hadakoztak a favágók és az entek.)

Kerékcsere! 
EVANDU 2014.03.22 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.71
Megtalaltuk !
A szarvasfarm mindig egy elmeny szamunkra - most kiegeszitettuk egy lada megtalalas elmenyevel.

Párduc50 2014.02.16 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Amikor egy nap legalább 5 ládát felkeresek, mindig megválasztok egy "nap ládáját". Ma ez a láda nyert!

Kösz, Vezérem! :-)

molka 2014.01.01 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.96
Tetszettek az állatkák, de azt nem értem, hogy a dombra minek kell felmászni. Azért meglett! Köszi!

carmin 2014.01.01 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Pár éve már jártunk itt, de most is szívesen nézelődtünk. Köszönjük a rejtést.

 
wildpig 2013.10.28 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

dabcsi 2013.10.27 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Szokásos defekt szerelés 
eTiGeR 2013.10.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Megtaláltam! :) Nem jártunk még itt, de azt hiszem nem bántuk meg. Nagyon sok féle állatot lehet látni az út szélén körbekerítve kb. 3km hosszan... :) A ládához vezető út viszont elég kimerítő volt (legalábbis nekünk); az a domb nem semmi, elég kemény oda felmászni... :) Nem értem miért csak 1,5-ös a terep?! No de mind1, azért legyűrtük az akadályt, és az ötletesen álcázott láda is meglett... :) Köszi a lehetőséget.

GCSZKE geoládaSzarvasok
SzarvasmarhákA domb... (1)
A domb... (2)Galambica :)
scele 2013.09.22 11:21 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Gubirobi 2013.09.22 09:16 - Megtaláltam
A XXVII. Geocaching Fesztivál és Verseny kapcsán 3 napot tölthettünk el Somogyban, amelynek keretében ezt a ládát is megtaláltuk!
Mi az odaautózunk verziót választottuk, szögezem le előre.
Biztos fantasztikus élmény a betonúton gyalog menni a kerítéssel zárt völgyben, vagy éppen biciklivel, de ez nem jött át nekünk. Közben számoltunk fát is (???), na meg mentünk meredeken a dobozért, ahol semmi látnivaló nem akadt.
Viszont!
Visszafelé megálltunk a csacsiknál, ahol újra összefutottunk Ágiékkal és jól megszeretgettük az állatokat (főleg a lányok jöttek be a jószágoknak). Utána 500 HUF/fő áron bementünk szarvasokat simogatni (naponta 2x 10.00 és 14.00 időpontokban van vezetés). Nagyon jó kis vezetés mellett teljes mértékben kiélhettük simizési vágyainkat. Nagyon szuper volt, az állatok pedig hihetetlenül kedvesek. Nóri nagyon élvezte az egészet, nekem csak fényképeznem kellett.
Láthattuk Magyarország 5 legnagyobb állatfajtáját + láma és egy bátor nyúl (a zselici vérnyúl???:) szórakoztatott minket. A vezetés végén agancsokból kaptunk érdekes ismertetőt. Aki szeretne, az egy kellemes ebédet is tud enni az étteremben. Mi viszont siettünk tovább a Skanzenbe.
Fantasztikus élmény volt, amit a ládának köszönhetünk, noha annak megtalálása volt a délelőtt leggyengébb része.
Köszönjük a lehetőséget!

 
Péter60 2013.05.08 10:00 - Megtaláltam
ok

Fikusz Kukisz 2013.02.10 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi, rohanunk vissza a kocsihoz, zselickisfaludra..... Sötét lesz. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2012.09.22 12:52 - Egyéb
Ládakarbantartás Zerind HUN-nal, Kaplonnyal és egy reménybeli új ládásszal. Kellemes meglepetés: az erdőben favágók tevékenykednek, kiirtották a bozótokat, és a szem előtt lévő láda MEGMARADT! Vannak még úriemberek! Szintén kellemes meglepetés: egész (csorda, ménes, falka, csürhe, horda, nyáj, sereg, csapat?) szamár mint új telepítés. Nagyon aranyosak! Sajnos a vaddisznók most rejtőzködtek, messziről láttunk egyet-egyet.

Kedveneinkkel bővült a fajok számaMég szamarak
Gondolkodóban...Ha igyekszik a kis csacsi, nagy szamár lehet belőle
Ennek viszont annyi... 
viragtapso 2012.08.20 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk

sanya75kk 2012.08.20 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

freefor 2012.08.20 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :D

nagyi11 2012.08.12 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Megtaláltuk!

BMLGY 2012.06.24 16:50 - Megtaláltam
Ez volt a második ládánk.. :-)

ADML 2012.06.02 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Sikerült!

reprocesszor 2012.05.20 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Zselici bringázás közben. Köszi!

má-csa 2012.05.05 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.76
Megtaláltuk. Má-csa és Béla

RoriZo 2012.04.14 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Zselici túra közben megleltük a rejteket. Köszi

plecs 2012.04.14 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.50
A Szarvaskert ugyan kicsit odébb van...de ez a hely is szép!

BubaGC 2012.04.14 11:00 - Megtaláltam
-

zeus 2012.03.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
pont összefutottunk a vaddisznókat etető bácsival, aki még a kerítésen belülre is beengedett, egy-két fotó kedvéért. köszönjük, nagyon tetszett!

placentina 2012.03.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.00
A környezet gyönyörű aki teheti mindenképp menjen el.

Köszönjük:

Gabi és Zoli

tomadin 2012.03.04 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. KAR :-) [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

GCSZKE_2012034180416.jpg 
Judit és Béla 2011.12.26 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Megtaláltuk. Nagyszerű, pompás, remek!

öfi és nufi 2011.10.31 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Nagyon szép őszi séta, a rejtés kiváló. Beraktuk a ládába az utazó csizmás kandúrt, csodának csodájára volt már benne egy majdnem ugyan olyan, csak nem a bogár fajtából :)

TaoDavid 2011.10.08 00:00 - Megtaláltam
Ez is megvala! :)

Törölt Nick 22 2011.10.08 00:00 - Megtaláltam
Meglelvén e kincset.. :) *megtalálva*

Abelito 2011.10.08 00:00 - Megtaláltam
megtaláltatott :)

Domos 2011.08.29 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.25
Bőszénfa felől közelítettük meg a ládát. Érdekes az út mellett (a kerítésen belül) legelésző állatok közelsége, szelídsége. Csalódottak voltunk, amikor a kb 4 km-es utat követően még további közel 1 km-es erdei utat is meg kellett tenni ahhoz, hogy a ládát is begyűjthessük. Szerintem teljesen felesleges az erdőben is megsétáltatni a kessert, a szarvasfarmhoz sokkal közelebb is lehetne tenni a ládát.

 
En3r6y 2011.06.16 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Megtaláltuk!

AszalósGy 2011.05.28 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Megvan, köszönet Hev-nek!
A Dél-dunántúli Piros Túra (326 km) befejező szakaszánál (20 km, az út 2. fele szakadó esőben!)
Szerintem mindenképpen érdemes gyalog menni, csendben és közben láthatod a kerítés mellett a szarvasokat, vaddisznókat!
(Persze ez csak akkor igaz, ha nem eggyel több geoláda begyűjtése a cél!)

ott fenn a föld és ég találkozásánál :-) 
szkte 2011.05.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
DDP túrán megtaláltuk.

Hörcsög 2011.05.21 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
Megtaláltuk! Anita & Árpi

Hz 2011.05.07 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.18
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

A helyszín 
rosie 2011.04.17 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetöséget. [ ] [wapon beküldött szöveg]

alfiku 2011.04.02 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Kata Viki, Csabi, Kata, Viktor, Judit, Zsolti, Pisti.

vikiszabo 2011.03.27 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
TB-t elhoztam!

Pomisa 2011.03.26 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
A ládában hagytam egy TB-t!
Nagyon tetszett a hely. Ötletes rejtés!
Köszönjük a rejtést.

szalergabor 2011.03.20 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.34
Vagy 10x mentem el azelőtt a dolog előtt amit észre kellett volna venni... De végül meglett! Nagyon ötletes rejtés!

piroska 2011.03.13 13:40 - Megtaláltam
Rengeteg állatot láttunk.

"J&J" 2011.03.13 13:40 - Megtaláltam
BEAC a Zselicben. (DDK)
Zahyékkal és Piroskával közös találat

 
Zahy 2011.03.13 13:40 - Megtaláltam
BEAC-cal március 15-i hosszú hétvégi túrán.

mufurc 2010.12.30 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.18
Megtaláltuk M_ákossal :)

Farekék 2010.12.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
A karácsonyi étkek ellensúlyozására iktattuk be ezt a sétát a friss levegőn. Az erdei túra mellett a szarvasok, vaddisznók is nagyon tetszettek.
Köszönjük az élményt a rejtőnek.

qtya 2010.12.05 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Ez maga a CSODA !!! Felemelő érzés ennyi gyönyörű állatot látni ilyen szép helyen ! KÖSZÖNJÜK !!!!

maczy 2010.12.05 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
DDRKT6 utáni napon H.Gábor ajánlására
felkerestük a rejteket, és a rezervátumot.
Leesett az állunk a csodaszarvasoktól, és
vaddisznóktól. Köszönjük, hogy megmutattátok!

BRAVO2.0 2010.11.28 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Az erdő mindig szép, a frissen esett hó után itt a Zselicben különösen! Kösz a rejtést!

 
Panyek 2010.11.15 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.26
A közeli Kardosfáról jöttünk a farmra, és adódott utána a láda felkeresése. Rengeteg állatot láttunk, szikrázó napsütésben 15-20 fokban novemberben! Csak javasolni tudjuk a helyet mindenkinek!

Szarvas-simiAgancsos
Mint a mókus...Megpihenve :)
Csaba & családja 2010.11.02 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Biciklivel tudtuk le a távot, és így nagyon szuper volt.

Boby 2010.10.28 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Zselickisfaludi "nyaralásunk" kincskeresése!
Ezért mentünk a Zselicbe! Mindenáron szarvast szerettünk volna simogatni és etetni! Nagyon nagy élmény volt, mindenkinek ajánlom!!! És ha már ott jártunk nem maradhatott ki a láda sem! Köszönjük!
Ja, és a rejtés nagyon tetszett, ötletes! :)

a simogatóban
picuri :)
itt jobbra, föla kerítés mellett...
Kakukkos és Hajszál 2010.10.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Nagyon érdekes volt a rengeteg bekerített szarvas, őz és vaddisznó...

 
urbanj 2010.10.16 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Kaposváron töltött hosszú hétvégénk első napján látogattunk el a szarvaskertbe. Sétánk során láttunk szarvasokat, vaddisznót. A láda nagyon profi helyen van.

M_ákos 2010.10.09 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Zselic 50 teljesítménytúra közben megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

H. Gábor 2010.10.09 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Nagyon klassz, köszönjük!

 
navigans 2010.10.07 00:00 - Megtaláltam
Szarvasok, vaddisznók, őzek :)

Dr.Lada 2010.09.24 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
19izsi73-al és Mathau-val közös találat! Log, képek később.

Mathau 2010.09.24 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.25
Az erdészeti úton érkeztünk és a piros sáv jelzésen mentünk fel a ládáig kb 500 métert. Sajnos ez alatt nem sok érdekeset láttam (a rejtés kivételével). Ellenben utána lefelé láttam rengeteg szarvast, rengeteg őzet, sőt életemben először simogathattam meg egy hatalmas szarvas fejét:)

 
19izsi73 2010.09.24 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.95
Maga a rejtés ötletén kívül nem értettem a hely lényegét, ellenben az azt követő farm fantasztikus volt!
Nem sűrűn lát az ember ennyi őzet, szarvast...

Ajtony 2010.09.24 08:00 - Egyéb
Az a leírás valszeg régebben lett kinyomtatva! 25-én már négy napja frissítve volt a leírás.

sztyopa13 a páratlan páros 2010.08.25 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.65
Most az egyszer bejött,hogy nem olvasom figyelmesen a láda leírást.Így megtaláltuk.Drága párom kételkedett egy sort,hogy ez a láda az a láda e mivel mi voltunk az első bejegyzők a logfüzetbe,és a nálunk lévő leírás szerint a földön kellett volna lennie.Láttuk a bikát és a szarvasokat is!

 
ghostspike 2010.08.25 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.33
ok

Ajtony 2010.08.21 15:49 - Egyéb
Mivel negyedszer is vadkár érte (vaddisznó vagy más vad kidúrta és összetörte), a régi helyen, de más módon lett újrarejtve.

Bojta 2010.08.17 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Rengeteg állat a kerítésen túl, rengeteg gomba a kerítésen innen. Köszönjük az élményt.

 
Strombus 2010.08.17 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.20
Csodálatos volt a rengeteg állat, majd a rengeteg féle gomba látványa! Köszönjük.

A láda nagyon rossz állapotban van. Mindkét oldalán törött, a logbook nyirkos, penészes. Sajnos nem volt nálunk csereláda.

Hagytunk egy Travel Bug- ot. Ha nem tudod, mi az, vagy nem vagy bejelentkezve a geocaching.com-ra, kérlek, ne vidd el.

mkiss007 2010.08.17 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Közös találat Strombusszal, Bojtával, Evokkal.

izsolt 2010.08.06 18:15 - Megtaláltam
gyerekkel mentem fel, megtaláltuk, kinyitottuk, és mi volt benne?
egy bazinagy meztelencsiga, még a logbookot is összeizélte

szép ez a tető, lent az út mellett lelkes vargányagyűjtők (fent meg sok vargánya, mert oda lusta volt bármelyik is felmenni)

Anystone 2010.07.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.08
Dombóvári kiruccanásom eredménye. Goolemmel és Katussal.

goolem 2010.07.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.11
Bőszénfa és környéke, szarvasfarmos/ládászós nap, második ládánk Anystone-nal és Katussal. Köszönjük a rejtést!

nogacsalad 2010.07.02 00:00 - Megtaláltam
Részletek később...

pinyoe 2010.06.27 15:17 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Gábor&Judit

Ancsa & Taja 2010.06.27 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Nagyon szépek a szarvasok,vaddisznók is aranyosak voltak. Nagyon közel tudtuk őket csalogatni.Szép és érdekes volt.

szaatt 2010.03.26 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.46
Gyalogtúra Bőszénfa-Töröcske között a Zselic erdeiben.

Szarvasfarm
Elöttem az erdő , mögöttem a láda
Tovább Ropoly felé 
gabortel 2010.03.13 12:04 - Megtaláltam
Zselici téli-tavaszi bringás tekergéseink egyik pontja. Nagyon jók az erdei utak! Tiszta hullámvasút, rengeteg vad, nagy erdők!

aDoc 2010.02.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A vadak feltúrták a ládát, de nem tudták kinyitni, majd elvesztették az érdeklődésüket.

Szopogatós, B-vitaminos tablettát kiakolbólitottam (eszméletlen szaga volt!)

Balu83 2010.01.23 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 2.00
megvan:) a doboz nagyon össze volt törve a rejtöt kérem cserélje ki köszi

Petyóó 2009.12.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.18
A délután első találata. Szép és érdekes volt így látni ezeket az állatokat. A láda is meglett elég könnyen. Köszi

Ritka01 2009.12.27 12:12 - Megtaláltam
Meglett

gabor03 2009.12.27 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.86
Megtaláltuk, igaz nem a helyén hanem pár méterrel odébb "csupaszon". Szerintem egy vadállat találata meg és sajnos elég rendesen be is tört a láda két oldala. Elkéne egy új láda!!! Eredeti helyére visszarejtettem! Geocoin kivettem a ládából.

spetra 2009.11.15 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.70
találtsüllyedt:) visszafelé azért megetettük egy kis makkal a vaddisznókat. geocoin kerűlt a ládába

Kadorca 2009.10.11 00:00 - Megtaláltam
+

lajtmann 2009.10.10 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.74
Hát az a kis hegymászás már nem kellett volna...

zs&t 2009.10.08 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Erdészeti Egyesületi kirándulás egyik állomása szép időben. Állatsimogatás, traktorozás, kiállítás... A nagyszámú csoportra tekintettel a láda helyét nem kívántam felfedni. Köszönjük a rejtést és a segítséget.

dámoktrófeakiállítás
Nézd a kép jobb oldalát!!Pötyi a szarvas
Gyugyus 2009.10.06 09:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
.

atás 2009.10.06 09:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Gyönyörűek az állatok. Visszafelé sokat beszélgettünk egy gondozóval, mert egy hím lefeküdt az út mellé (kiszökött) és be kellett terelniük a helyére.

Eszti és Robi 2009.09.13 15:01 - Megtaláltam
+

Állatkák 
Terdik Család 2009.09.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.69
Megtaláltuk, szépek a szarvasok.

Yogi 2009.09.02 14:30 - Megtaláltam
+

fodor8peter 2009.08.17 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Szerintem egyedülállóan a ÉNy-ról jövő erősen szintes nyiladékon közelítettem meg.

BOLCSY 2009.08.08 17:12 - Megtaláltam
:)

somuci 2009.08.08 17:12 - Megtaláltam
Kincsékkel!

Gi.Ni 2009.08.08 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
GiNi

katika 2009.07.26 14:25 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2009.07.24 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.01
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Julcsival kerestem meg, a többiek vigyáztak a legkisebbre aki elaludt az autóban. De lehet csak nem volt kedvük tekerni és kutyagolni.

Burn 2009.06.01 12:00 - Megtaláltam
Megvan, nagyon szép volt! Köszönjük.

lghost 2009.06.01 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Nagyon tetszett a farm, csodálatos hely, gyönyörű állatokkal. A ládához vezető hegymenet, pedig meghozta az étvágyat.
Köszönjük.

Atmosz&Zozmosz 2009.04.26 15:45 - Megtaláltam
Megvan :)

ballasz 2009.04.25 10:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.52
Nem volt nehéz megtalálni, de szerintem ez a sok korhadt nagy fadarab nagyon feltűnő. Valami mélyebb rejtés lenne célravezetőbb, hogy hosszú távon fennmaradhasson a láda épségben. A szarvasfarm nagyon klasz, sokszor jártam erre, de most gyalog jöttünk kardosfáról, és volt idő körül is nézni, és várni is az állatokra.

margaréta2 2009.04.13 00:00 - Megtaláltam
Szarvaslátogatást követően felkerestük a ládát, GPS nélkül picit hosszabban keresgéltük, de meglett.

KJ & GM 2009.03.20 09:25 - Megtaláltam
Látnivalóban gazdag kirándulás volt.
Nagyon köszönjük!

Puszkany 2009.02.25 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.23
Csillagos tizenkettes! Az első behajtani tilos táblától némi sétával. Ennyi erdei állatot összesen nem láttam idáig, mint amennyit a néhány elkerített rész rejt. Egyedül a forgalom volt zavaró, ami a tiltó tábla ellenére vetekszik a 67-es útéval. Ha rám hallgatsz, gyalogolsz és csodálkozol... Köszi a rejtést!

vakond87 2009.02.20 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.23
Két napos túra keretében találtam meg a ládát. Kaposvárról a vasútállomásról indultunk a Dél-Dunántúli Piros jelzésen és azon haladtam egészen Bükkösd vasútállomásig. 6 db geoládát sorrendben a GCTESO-t, GCTOTO-t, GCROPO-t, GCSZKE-t, GCREQU-t, és a GCFAPI-t kerestem meg.

Én voltam az első, aki logolt az új logbook-ba, látszott, hogy a láda is új. Egyedül azt nem értem, hogy az állatok körbe vannak kerítve, és sehol sincs egy db fa se csak mező, ez nem rossz főleg nyáron? Köszönöm a rejtést!

Ajtony 2009.02.15 12:50 - Egyéb
Ládaellenőrzés. Kártevők vs Ajtony 4:4 (4 szétdúlás, 4 felújítás). A láda megint szétdúlva, összetörve. Cseréltük a logfüzetet is, mert teljesen szétázott.

Arany-ezüst (zuzmó) 
Pilis50 2008.11.16 19:00 - Megtaláltam
Becserkésztem.

Kutas 2008.10.29 12:20 - Megtaláltam
Az erdőben félreállított autónkra egy nagyon szimpatikus erdész "vigyázott", amíg megmásztuk a dombot. Nagyon jól esett, köszönjük!!!

Csorda
bedina 2008.10.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.28
Megvan.

new will 2008.10.11 14:50 - Megtaláltam
Ez a hely nem semmi, ha nem rejtesz ide lehet, hogy sosem járunk erre. Útban odafelé láttunk rengeteg őzikét, vadmalacot, fácánt és még sorolhatnám. Ezért ide költöztettem a Bommel Travel Bugot.
Köszi a rejtést.

E-K-M 2008.09.01 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.00 súly: 2.15
Sajnos egy harkályon kívül más élőlénnyel nem találkoztunk... Biztos ők is suliba mentek...:)

Hev 2008.08.30 07:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Megtaláltam, TB-t elhoztam, ami egyébként nincs is a ládában hívatalosan, most kereshetem, hogy került ide!

isoprof 2008.08.23 11:52 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

tudo 2008.08.18 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Zselici kerékpáros ládázás a Kaposvár - Patca - Kaposvár - Antalszállás - Bőszénfa - Kaposvár területen az aktuális aszfaltozott erdőgazdasági utak adottságait kihasználva. 120 km, 1400 m emelkedés és 8 láda lett a termés.

GCZS1 után Bőszénfa felé tekertem, majd a megadott elágazásnál a TopoGuide szerint folytattam a Piros sáv-on: meglepően jó volt az erdőgazdasági út. Kétoldalt lehetett látni az elkerített területeken a vadon élő állatokat :-(.

Kiérve a magánterületről jött a kaptató a dombra fel a tuhu szerint. A doboz azonnal meglett. Láttam, hogy légvonalban kb. 3.5 km GCROPO, de tudok rövidebbet :-). Vissza az elágazásig, ki az országútra, be a vadászház felé. Nem rövidebb, de 25 mm-es kerekekkel garantáltan gyorsabb.

DombMég egy domb
Vaddisznók bezárvaA piros jelzésen
TalálatÚtmenti kereszt -  Bőszénfa
bdani 2008.08.17 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.26
A sok szarvas között a ládát is megtaláltuk. B,D,L

EnZo 2008.07.17 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.60
KaposKessing 8.láda
Ropolytól, a vadászháztól indultunk. Valamit igen benéztünk, mert kb. olyan 6-7 km-es útra számítottunk, ehhez képest 11,7 km-t mentünk, és még nagyon érdekes se volt, ráadásul ugyanarra jöttünk vissza.
Állatokkal nem találkoztunk (sajnos/szerencsére).
+1 pont, megint jól lefáradtunk a tegnapi 17 km-hez hasonlóan.
EnZo (feat.NZs)

NZs 2008.07.17 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.62
Zselici kessingtúra 16/8.
A ropolyi vadászháztól indultunk, végig a Piros sáv-on haladtunk. Ez az út rövidebbnek tűnt, mint az ajánlott Kisbőszénfa felől, ennek ellenére 11,7km lett oda-vissza. Gyaloglásunk során lényegében az égvilágon semmi érdekes nem történt, ha csak az nem, hogy fejben megírtunk és megrendeztünk egy, a környéken játszódó akció-kaland-horror-scifi filmet. Ebből az irányból tehát nem érdemes jönni, mert teljesen unalmas a löszös úton bandukolni, látnivaló=0.
Visszaérve (és jól elfáradva) az autónál találkoztunk egy kedves hölggyel, aki a vadászházhoz érkezett meg éppen kocsival. Kérdezte, hogy bírjuk a gyaloglást ebben a dög melegben? Pár mondatot beszélgettünk, majd mindenki ment útjára. A geokutyus most nem jött elő érkezésünkre.
A közeli kilátóhoz indultunk tovább (GCZS67).

magányos, kiszáradt fa a mezőnEnZo, a megfáradt vándor megpihen, s kulacsából szomját oltja jó forrásvízzel...
Zergi 2008.06.28 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.93
Fogtam!
Idén Kaposváron volt a Vasutas Természetjárók Találkozója. Innen csillagtúráztunk a ládákhoz. A kocsi tetején a kerékpár, ha kellett levettem és azzal folytattam az utat. ha már azzal sem mehettem tovább, akkor uzsgyi gyalog a közel 30 valahányfokban.
A láda tán mellékes is. Viszont az oda-visszavezető úton látott állatok sokasága, sokszínűsége olyan volt, mintha csak szafárin lettünk volna. Nem győztünk fotózni őket a lehetőségeink határain belül (5-szörös optikai zoom).

 
Kerticsorbi 2008.06.02 18:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Kaposváron volt munkahelyi megbeszélésem, szerencsére maradt utána egy kis idő, ládázásra.

rkertesz 2008.05.24 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.62
Kisfiaimmal kerestük és találtuk meg a ládát. Szerencsére egészen késő délután mentünk, így szarvasokat és vaddisznókat is láttunk. A srácoknak nagy élmény volt - bár inkább a tágabb értelemben vett környék, nem közvetlenül a láda környezete.

Kincskeresők 
Varga Gábor 2008.05.18 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Ok! Log később.

kamzik 2008.05.17 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Szépek a szarvasok és a vaddisznók.

K.L. 2008.05.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.96
ok

Takibaa 2008.05.03 00:00 - Nem találtam meg
Sikerült másfél órát el... a dombtetőn, mivel a leírás szerint ott található a láda. Elnézést a nem illő hangnemért, de két gyerekkel (3 és 5 évesek) felmásztunk a dombtetőre gps nélkül, mert a leírás oda vitt minket, wapon pedig nem érhető el a turistatérkép. Gondoltam, hogy a turistatérképen jelzett helyen keressünk, de a leírás a dombtetőre vezetett.
GSP kütyüvel nem rendelkezem, de tervezek majd egyet venni. Addig viszont leírás alapján keresek és bár nem vagyok nagy megtaláló, azt a pár ládát, amit idáig sikerült megtalálni, így találtam meg.

Kérem a kedves rejtőt, hogy javítsa a leírást!

Takibaa

PS:
Ha legközelebb arra járok, ígérem megkeresem a jelölt helyen :)

A dombtetőn 
belulo 2008.05.01 10:30 - Megtaláltam
majális 1. Már jártam erre máskor is, de akkor még nem ládáztam.

KisG 2008.04.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Jó volt ez a kis dombmászás! Először kicsit rossz fele kerestük,de meglett a láda. A kicsi vaddisznók nagyon aranyosak voltak meg a többi állat is.

LiLa Ti-Sza 2008.04.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 1.95
Az állatok nagyon klasszak voltak, a környezet is nagyon szép. A megtalálásnál akadtak gondjaink, a leírás kicsit hiányos szerintünk vagy csak mi nem vagyunk lég rutinosak :) Köszi a rejtést

zolcsi 2008.04.20 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Bilmarkkal közös ládázaás.
Heni&Zolcsi

Bilmark 2008.04.20 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.51
Megtaláltuk! Jó kis mászás után, de köszönjük.

VP 2008.04.04 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.18
Nekem furcsa ez az ipari máéretű vadtartás. Sokkal nagyobb élmény a szabadban látni az állatokat.
A rejtés helye semmi különös.
Szombaton a patcai Katica-tanyán rendezték az országos hosszútávú tájfutó bajnokságot. Pénteken, leutazás közben néhány drive-in láda mellett sok kis (1-3 km-es) kirándulás. Szombaton délelőtt verseny, délután 17 km a Zselicben. Vasárnap reggel levezető futás, délelőtt egy kisebb kirándulás, aztán haza. Végig szép tavaszi időben.

pistika 2008.03.30 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.36
Azt hiszem, rossz utvonalat valasztottunk ehhez a ladahoz. Nem a javasolt iranybol, hanem E-rol D-re indulva a Kardosfa hoteltol a "szarvas" jelzesen, majd E-ra fordulva a piroson a muutrol. Semmi erdekes nem volt utkozben :-(
Az erdo sem igazan mutatott semmit a szokasos Pilis, Borzson, Matra, Bukk, vagy a Balaton felvidek utan...
Szoval javasolt a javasolt utvonalat bejarni, hogy ertelme legyen ennek a ladanak, mert onmagaban a lada semmit nem mond.
Sajnos elore nem olvastuk a leirast.
Kozosen Lillaval es Ferivel

peterpan 2008.03.24 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Log a képen :) [wapon beküldött szöveg]

366.
zsakar 2008.02.21 13:50 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

bgecco 2007.11.23 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
(65) Megvan! A szarvaspark szenzációs! Rengeteg állatot láttunk közelről, és több nagy sas is átrepült elöttünk. Egy igazi paradicsom! Gyerekekkel mindenképp el kell ide jönni!

kiskapitány 2007.10.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
{............................................}

autogaz 2007.10.14 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Szokásos hétvégi kirándulásunk-ládavadászatunk vasárnapi 5. állomása. A sorompónál parkoltunk le, mivel eddig nem lett volna jó az aszfaltúton sétálni... Útközben megálltunk a szarvasfarmnál, ahol megnéztük a szarvasokat és a szemben lévő "szelid-vaddisznókat". Fiaink testközelből láthatták eme "félelmetes" állatokat. :-))) A sorompónál leállított autótól a GPS nyila után bevetettük magunkat az erdőbe és a nyomokból ítélve egy régen használt autócsapás ösvényen mentünk a turistaútig és azon a ládáig. Út közben megtaláltuk a régi láda maradványait is, amit visszarejtettünk az eredeti helyére. A ládától vissza a Szarvasfarm kerítése mellett mentünk el, ahonnan közelről tudtuk megszemlélni a gyönyörű szarvasokat (míg el nem futottak onnan).

Vaddisznó-farm mellettA "szelid-vad disznók" :-)))
A sorompó előtt
Logolás a ládánálA régi láda helye
Jó érett...Eldobott veszélyes hulladék
Nargoth 2007.10.13 19:43 - Megtaláltam
Köszönjük!

bluemonday 2007.08.25 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Zoltownnal. Nem nagyon mertünk a tábla miatt behajtani, úgyhogy jó kis gyaloglás lett a dologból, de végülis az állatokat így jobban láttuk. A második tábla előtt jónéhány parkoló kocsi volt, amint később kiderült, gombászok. A ládát némi keresés után megtaláltuk, de logbook és írószerszám nem volt benne.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2007.08.26 10:02]

Köszönöm az utólagos jóváhagyást!

zoltown 2007.08.25 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.07
Minden rendben, kivéve, hogy nincs logbook és toll, csak egy huzentróger meg a "ne vidd el" cetli...
Az állatkákat próbáltam diszkrét bőgéssel magamhoz édesgetni, de nemnagyon reagáltak, csak furcsán nézelődtek a kerítés mögül. Nagyon szépen karbantartott rendezett területen vannak. Érdemes volt szétnézni errefelé!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2007.08.26 10:02]

Köszi a jóváhagyást!

 
Togo 2007.08.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Régi nyaralásaink emlékeként, akár csak a helyiek nyugodt szivvel használtuk a Bánya-Bőszénfa közti SEFAG utat. Mikor elértem az ezt keresztező turistautat, félreálltam az autóval, és felsétáltam a 400 méterre lévő dobozhoz.
Az út végén lévő szarvastelepen azt hiszem egy nagy csapat dámvadat sikerült látni, amik leginkább macskanyávogásra hajazó hangot adtak. Ezen jót vigyorogtam.

befi 2007.07.31 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
ok

Attibati 2007.06.29 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.95
Kaposvár környéki kerekezés 102 km
A GCREQU láda felől a 67-es úton érkeztem Bőszénfára majd letértem a Kaposvár környéki dombokat sűrűn behálózó műutak egyikére. Meglepődtem a kerítések mögött békésen legelő szarvasok és vaddisznók láttán. Aztán itthon elolvasva a leírást kiderült, hogy itt tenyésztik szegényeket.
A láda jó mélyre került a bozótba , egy idő után a biciklit hátrahagyva folytattam a csörtetést. A bringához a láda megtalálása után csak a tracklog alapján találtam vissza.
Utamat a kitűnöen tekerhető P jelzésen folytattam - ami csak nullás trackként szerepel a tuhun, így mindjárt két legyet ütöttem egy csapásra - a Ropoly láda felé.

Tomchee 2007.05.13 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
A környéket már bejártunk, viszont ez volt az első utunk a ládához. Köszönjük szépen a rejtést, kíváló környék, Nálunk a gyerekek egyik kedvence.

Noddy 2007.05.13 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.00
Én biztosan átirnám, hogy a sorompónál kell parkolni. Nagyon unalmas lett volna a betonon a tűző napon sétáni. Amúgy a rejtést sem igazán értettük. A GCROPO-hoz átmentünk a p- -on. Légvonalban 1,5 km, ténylegesen oda-vissza több mint 8 km volt.

kl 2007.05.12 16:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

keva 2007.05.12 16:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BaLee 2007.05.01 17:55 - Megtaláltam
40. :-) [wapon beküldött szöveg]

lepke 2007.04.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Ropolytól jöttünk Rottyval
Tekintettel az aranyos disznócskákra, őzekre, szarvasokra és valami általunk azonosíthatatlan jószágra pontoztam fel a környezetet.
Két vadkan kíváncsiságától vezérelve egészen a kerítéshez jött, kár hogy a malackák tartózkodtak a közelebbi ismerkedéstől. Egyszer volt alkalmam megsimogatni egy ilyen mazsolát, és mondhatom, olyan érzés, mintha drótkefét érintene az ember.

Elégedett röffencsekKecstelen svejne
Csufi d' Cuki 
rotty 2007.04.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.53
A rétekkel, domboldalakkal, erdőszélekkel és persze az állatkákkal ez egy nagyon szép hely! A vadmalacoknál sokáig időztünk Lepkével, a végén felvonult előttünk a teljes vezérgárda, hogy megörökítsük őket az utókornak. A gps rakoncátlankodott, nem lett meg egyből a rejtek. Először a láda korábbi helyét találtuk meg, majd a bozóton át az újat. A következő megtalálóknak javasoljuk, hogy a farm felől a piros úton célszerű kicsit tovább menni és a kanyar után nekivágni a ládának és nem előtte, így kevesebb a bozótharc.
Bőszénfán megkaptuk az áhított kávét és még Antallszállásra is átmentünk a nem tervezett GCREQU ládához.

tosza73 2007.04.28 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.95
A GPS-ünk csődöt mondott a cél előtt pár száz méterrel, így a végén vakon keresgéltünk. Fél óra alatt meglett a láda, de nem volt egyszerű! A ládát fedő fatuskók nem voltak mohosak - mint ahogy azt a leírás tartalmazza - ez kicsit becsapós.
Az állatokkal is szerencsénk volt, láttunk szarvasokat, muflonokat, vaddisznókat és lovakat is. Szép hely, köszönjük!

SagiK 2007.04.28 14:25 - Megtaláltam
Nagyon tetszett ez a vadaskert. Rengeteg vadmalacot is láttunk. Ez természetes április végén?
A láda közelében tosza73-ékkal találkoztunk.

zsorzs 2007.04.28 14:24 - Megtaláltam
Láttunk sok vaddisznót, őzet, nyuszit, találkoztunk ládavadászokkal is :-))

Ajtony 2007.04.22 11:50 - Egyéb
A keresés könnyítése érdekében a láda vadcsapás mellett rejtőzött. Sajnos már kétszer kellett kicserélnem, mert a szarvasok rátaposnak és széttörik. Most odébb költöztettem egy védettebb helyre, fa tövére. Lehet hogy nehezebb lesz megtalálni, de remélem hogy nem törik szét.

PPLLJ 2007.04.17 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Jó időre való tekintettel - hirtelen elhatározásból előrehozott - somogyországi családi nyaralásunk 12/15. ládája.
A hely nagyon jó. A rejtésben tetszik, hogy egy pont kellemes séta szükségeltetik hozzá. A pici gyerekek is jól bírták. Viszont a rejtek nem jó a vadcsapás mellett. Most is szét voltak rúgva a tuskók, a doboz elől és ismét összetörve. (Szerintem belebotlott a rejtekbe egy vad.)

íGY TALÁLTUK 
padler 2007.04.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
A ládát mi is autóval közelítettük meg, a sorompó nyitva szokott lenni. Korábbról kellemetlen élményem van a piros jelzés e szakaszáról, a tűző napsütésben szomjasan, fáradtan mentünk Bőszénfa felé és sehol nem volt árnyék. Most tetszettek a szarvasok és a vaddisznók is, hagyták, hogy lefényképezzük őket. A ládához kicsit mászni kell, a kütyü a rejtek közelében ugrált, így inkább megérzés alapján találta meg efemm elsőre a ládát.

efemm + padler

alarm40 2007.04.08 12:10 - Megtaláltam
Könnyű találás

 
Mihul 2007.04.08 11:30 - Megtaláltam
rengeteg az állat erre

Csuhás 2007.04.08 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 4.08
Kerülhetett volna akár kilátópontra is a ládika. Jelenleg csak egy átlagos zselici erdő a közvetlen ládakörnyezet. Az odavezető út szép volt, gondozott rétek, kerítések, és őzek tömkelege.

Csuhás, Vándor

Láda közelbenMihul a ládánál
Zárt kapukÍvek
Mozgásban 
Bütyök+Zulu 2007.04.01 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.43
04. 01-én 6/16 találat + 3 km futás Kaposváron. Mivel sok ládát terveztünk aznapra, gondolatban megkértem én is a behajtási engedélyt, kicsit izgultunk, hogy kifelé már zárva lesz a sorompó,d e szerencsére kijutottunk. Kár lett volna kihagyni ezt az élményt, ma rengeteg állat volt mindenfelé, a lovak imádják az almát, lehet vinni nekik, a vadak félénkebbek. A ládát azért elcincálták kicsit az eredeti helyéről. Visszatettük. Köszi a rejtőnek a szép élményért.

SylverRat + Bogee 2007.04.01 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.43
T-Com Vivicittá Kaposvár és Zselici ládázás Bütyökkel, 6/16. találat.
A ládát nem az adott pozícióban, hanem pártíz méterrel arrébb, szabadon, széttépett nejlondarabkák között találtuk. Átcsomagoltuk (a szemetet összeszedtük!), és próbáltuk az eredeti helyre rejteni, kissé lenehezítve és jól betakarva.
Szép környék, gondolatbeli behajtási engedéllyel...

Szarvasokkis/nagy vadmalackok
Bivalyok 
T. Nagy 2007.03.28 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.53
A két napos 65 km hosszúra sikeredett zselici gyalog-túra 2. ládája. Szép volt, fárasztó volt, de megérte.

BiharyG 2007.03.15 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.90
Az állatok nagy része hazautazhatott a hosszú hétvégére, mert csak néhány vaddisznó-színűre koszolódott malacot láttunk útközben, pedig a nyomokból ítélve máskor nagy élet van errefelé. A láda egy jóleső séta után hamar meglett, köszi az élményt.

BiharyG + Zsuzsi

laszloistvan 2007.03.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Trackelés-mániás lévén az antalszállási láda után gondoltam, menjünk be kicsit szembe a temetői útra. Aztán az utcai autóval is kisebb áldozatokkal járható földút olyan szépen vezetett a láda irányába, hogy erre jöttünk - kis izgalmakat okozott az út egy-egy szakasza, de tiszta lelkiismerettel, sorompó és tiltótábla nélkül jutottunk a cél közelébe.
Egy kis technikai gubanc volt, nemigen értem, talán a rejtő belenyúlt nemrégiben a koordinátákba (most mintha a jó lenne a lapon), vagy valami belső probléma, de a műszeremre frissen töltött ládaadatok és tuhu-térkép láda-adatai között eltérés volt. Sokáig kerestük a GC-lapról letöltött adatokkal, és nem lett meg. Akkor vettem észre, hogy a tuhu-térkép ezt a ládát kicsit odébb jelzi, és az volt a jó.
Visszafelé már az erdei aszfalton mentünk, láttunk vaddisznókat, kismalacokat.

Mikulás 2007.03.15 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Zselici kirándulás Fűkockával. 6/11. Ez nagyon tetszett. Csodás a völgy és az állatok miatt érdekes is. Kisgyerekeseknek hatalmas élményt nyújthat. Mondjuk a vaddisznó családnál mi is megálltunk bámészkodni. Jó tanulményt lehetne itt írni a vaddisznók viselkedéséről. Hálás köszönet a helyért!

Mikulás

kupec 2007.03.11 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Nagyon élveztem a napsütéses sétát az éledező erdőben.
Lombosodás után nem sok jel lesz a rejtek közelében.

harisj 2007.03.06 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.28
Megtaláltuk, a láda a földön hevert a rejtekhelyéből kifordítva. Biztosan a vadak tették, mert a csomagolása bontatlan volt. A láda teteje még mindig törött. Kicsit keveregtünk a fák között, de olyan szép idő volt, hogy már azért megérte, na meg a vadak látványa is lenyűgöző...
Köszönjük a rejtést.

andr@s 2007.02.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Megtaláltam. Az autót a leágazónál hagytam és nem bántam meg. Kellemes séta volt a tavaszias napsütésben. Az "állatkertet" különösen élveztem. Köszönöm.

A ládából az ügynököt magammal vittem.

freddy 2007.02.18 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.19
Jó a rejtés! Bár lehet, hogy egyszer valami egysejtű hazaviszi és ebben tárolja majd a kajáját.

 
Kaplony 2007.02.17 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
Próbáltam a vaddisznókkal szót érteni, de nem túl beszédesek.

Zerind HUN 2007.02.17 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Már számtalanszor jártam itt, kicsit unalmasnak is tartottam a helyet, de most rengeteg vaddisznót lehetett megfigyelni közelről, úgyhogy most nagyon tetszett (ez az egyik kedvenc állatom). A láda már új, nem törött. Elhelyeztem benne egy cukorbetegséges ügynököt, amit Budapesten találtam tegnap. Célja: Los Teques, Venezuela. Bár most még nincs a com-on bejelentve a láda, de biztos információim vannak arról, hogy igen rövid időn belül fönt lesz ott is. Az ügynökhöz nem volt semmiféle leírás, így nyomtattam hozzá, de nagyon kezdetleges lett, mert siettem, és nem is szabványos szöveg. Ha tud valaki jobbat (ennél jobbat nem nehéz :) ), akkor majd cserélje ki.

VADDISZNÓK!!! 
Pupu 2007.02.14 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Dunántúli csipegetés DC3 és Fűkocka társaságában, téli tavasz közepette. Autóztunk vagy 850 kilométert, de hárman együtt 31 megtalálást regisztráltunk, így egész jó lett az arány. Jó hangulatú, kellemes túra volt, sok szép hellyel.

Csodás hely! Ide biztos visszajövök az unokákkal. Órák hosszat fogjuk lesni az állatokat - a bivalyok tán elfogadnak majd egy-két sárgarépát is :-) Szarvast most nem láttunk, de a röfik nagyon jó fejek voltak. Tanakodtunk, hogy ki ragadja szarván Kormost, de aztán nem akadt jelentkező.

Fűkocka 2007.02.14 09:50 - Megtaláltam
1400 [wapon beküldött szöveg]

dc3 2007.02.14 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Dunántúli tekergés Pupuval(köszönöm a fuvart) és Fűkockával. Remek társaság, csodás idő.

Kiváló hely, látszik, hogy itt komolyan gondolják a gazdálkodást. Annak külön örülök, hogy ide be lehet jönni, nem zavarják el a jónépet.

A láda is jó helyre került, hiszen van benne egy nem túl hosszú, de jóleső séta is.

Kösz a rejtést.

dc3

Sutty!!!
colombo 2007.02.10 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
A szép napsütéses időben könnyen megtaláltuk a ládát. A rejtés nem tökéletes, mert bár nem látszott a láda, de a tuskók könnyen elmozdíthatók, és vadcsapás megy közvetlenül mellette. Másodiknak találtuk meg, de a doboz már sérült volt. (ki kell cserélni!) Az odavezető út melletti ingyenállatkert nagyon tetszett. Ezen a részen nagy volt a forgalom, sokan nézegették az állatokat. A doboz felé azomban már csak mi voltunk. A vaddisznókat kenyérrel a kerítéshez lehet csalogatni.

a doboz sérültitt már közel jártunk
a vaddisznó közelről 
Majtika 2007.02.08 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Megtaláltunk. Végre elsőnek értünk oda, bár minden szembejövő autóban GC kutatókat véltünk felfedezni. Hatalmas agancsokkal büszkélkedő szarvasokkal övezett úton mentünk. A vaddisznók vígan vacsoráztak. Kicsit későn indultunk, így visszafelé az erdőben a dombon lefelé elég ilyesztő volt a közelben lakó szarvasok üvöltését hallani. Hát kedves rejtő jól elrejtetted, minden kivágott fatövét feltúrtuk, közben egyre sötétebb lett. Hála sasszemet ma is magunkkal vittük így meglett.
Ui: A kétnyelvű tájékoztatót pótoltuk (bár ez sem ment simán, mert elfelejtettük beletenni és újra vissza kellett menni). Kössz a rejtést.

A nagy pillanat. 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]