FAQ
1588. Rekviem a zselici vasútért (GCREQU)

Emléktábla a kaposvári állomáson

Emléktábla a kaposvári állomáson

376. típusú gőzmozdony

376. típusú gőzmozdony

A vasút hídjának maradványai a Kapos fölött (Sántos)

A vasút hídjának maradványai a Kapos fölött (Sántos)

Emléktábla a hídfőn

Emléktábla a hídfőn

Töltés a vízválasztó előtt Bőszénfánál

Töltés a vízválasztó előtt Bőszénfánál

Medvehagyma-mező

Medvehagyma-mező

100 méteres csőáteresz szájadéka

100 méteres csőáteresz szájadéka

Vízmosás 1.

Vízmosás 1.

Vízmosás 2.

Vízmosás 2.

Vízmosás 3.

Vízmosás 3.
Szélesség N 46° 12,419'
Hosszúság E 17° 50,685'
Magasság: 200 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.03.10 13:48
Megjelenés időpontja: 2007.03.12 15:30
Utolsó változás: 2020.05.11 09:00
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ajtony
Ládagazda: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.5 / 3.5
Megtalálások száma: 297 + 1 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Ajtony készítette.


A láda a megszűnt zselici vasút egyik jellegzetes pontján, egy vadregényes, vízmosásos völgy mélyén rejtőzik egy fa tövén. Mérete 25*12*5 cm.


A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!

Rekviem a zselici vasútért

"Száz vasutat, ezeret
Csináljatok, csináljatok"
(Petőfi Sándor)


A vasút tündöklése és...
1846-tól a Budapest-Vác vonallal indult a normál nyomközű vasútvonalak hazai története. Az ezt követő évtizedekben robbanásszerű fejlődés tapasztalható. Komoly gépesítés nélkül, kubikosok megfeszített munkája nyomán gyorsabban nőttek a vágányok, mint napjainkban egy-egy felújítás halad.
Érthető a vasút gyors térhódítása: a korabeli rossz állagú utakon történő szekerezéshez képest a vasút gyors, nagy teherbírású és olcsó szállítást jelentett, lehetővé téve, hogy a vidék is az általános gazdasági fellendülés haszonélvezője lehessen.
Évtizedeken keresztül vasutasnak lenni büszkeség volt és biztos egzisztenciát jelentett.

A második világháború utáni "arccal a vasút felé" szemlélet valós gazdasági szükségszerűség alapján született. A kíméletlen háborús rongálások és a győztesek által történt kifosztás hatásait a vasutasok emberfeletti munkával pár év alatt helyrehozták. A MÁV sokáig az ország legnagyobb munkaadója volt.
Még az ötvenes-hatvanas években is a menetrendtől való eltérés egészen rendkívüli esemény volt, és egy-egy pár perces késés napokig beszédtémát jelentett a faluban.
A rendkívül alacsony arányú lakossági gépkocsiellátottság és rossz úthálózat miatt még a 60-as években is tömeges volt a vasúti személyszállítás; a munkaerő-igényes iparban foglalkoztatott falusi lakosság munkába járáshoz is főleg ezt vette igénybe.
A vasút leszálló ágba kerülése emlékezetem szerint a 70-es évekre tehető. Faluról tömegesen költöztek városba az ott dolgozók és tanulók. A csökkenő utaslétszám miatt csökkent a járatsűrűség, a kevesebb bevételből nem jutott felújításokra, a szolgáltatás színvonala romlott, inkább az autóbuszközlekedés fejlesztését erőltették. Az alacsony utazási sebesség, menetrend-összeállítási problémák miatt az utasok is átpártoltak az autóbuszokra, így a folyamat öngerjesztővé vált.
Úgy tűnik, nem elegendő érv, hogy a vasút környezetkímélő, hogy energiatakarékos, hogy a balesetveszély minimális. A leépítésben érintett kistérségek végleg perifériára szorulhatnak. Mennyivel könnyebb a rombolás, mint az építés...

Kaposvár-Szigetvár vasút
Miután megépült a (Budapest)- Dombóvár - Zákány -(Fiume) fővonal 1872-ben, követte a Kaposvárról Siófokra, Barcsra, Szigetvárra és Fonyódra tartó vonalak megnyitása, ilyen módon Kaposvárról 6 irányba indultak vonatok.
Mégsem Kaposvár lett a Dél-dunántúli vasútigazgatóság székhelye, hanem a vasút szempontjából periférikus helyzetű Pécs. Egy bizonyos Littkei nevű pezsgőgyáros -annak fejében, hogy fia lett az igazgató- adományozta az igazgatóság palotáját, és maga Pécs városa is erősen támogatta anyagilag a vasúti tisztségviselők betelepülését. A pécsi és kaposvári vasutastársadalom állandó rivalizálása sokáig megmaradt...
A szigetvári vonal megnyitása 1900-ban történt. A keretvasutakat összekötő Kaposvár-Szigetvár Helyiérdekű Vasút Rt alakuló közgyűlését 1900. január 25-én tartották; melynek igazgató tanácsában részt vett többek között Vörös László országgyűlési képviselő, Biedermann Ottó, Széchenyi Ernő és Maár Gyula alispán is, akik a megépítésre a Feicks-Ramer&Hersch céggel kötöttek szerződést. Gyakorlatilag puszta emberi erővel 8 hónapig tartott az 54 km-es vonal megépítése. 250 lófogatú kordé és rengeteg, csúcsidőszakban 1.500 zömmel helyi kubikos dolgozott az alépítményen, amelyhez a Szentlászlóhoz tartozó Zöcskepusztáról hordták a homokot és Gyékényesről a kavicsot. Az akkori szabályok szerint az ilyen vasút csak kis tengelyterhelést megengedő 23,6 kg/m sínekkel épülhetett, de takarékossági okokból még ennél is gyengébb pályaszakaszok épültek, 30 km/ó megengedett sebességre méretezve. Minden felhasznált anyag és berendezés hazai eredetű volt.
A vasúton a 60-as, 70-es években is jellemzően gőzvontatás volt (275-ös és 376-os mozdonyokkal); a legrosszabb időszakban is legkevesebb 4...5 kéttengelyes fapados vagonnal. A teherforgalom is számottevő volt, többek között a cukorrépa- és a zselici fa tömeges szállítmányozásának köszönhetően. A viszonylagos kihasználtság ellenére az akkori szemlélet alapján el kellett tűnnie. Ezt a modernizációs folyamatot az idősebb vasutas generáció Csanádi György közlekedési miniszer nevéhez köti. A vasútvonalat 1977-ben szüntették meg. A sínek eltűntek ("gyűjtsd a vasat és a fémet"), a nem túl igényes anyagokból kivitelezett alépítményt lassan visszaveszi a természet.
A vasútvonalról édekes adatokat és az elmúlás hangulatát felidéző fotókat találhattok a következő lapon.

A vasút és turistautak összefügése
A vasút Kaposvárról kiinduló szakasza külön vágányon haladt, de a vonalvezetés hosszú szakaszon gyakorlatilag azonos volt a dombóvárival, majd Sántos előtt lekanyarodott a Surján patak völgyébe, és Bőszénfáig azon haladt. Itt át kellett kelnie a helyi vízválasztón. A falunál erős emelkedőn egy nagyon szép, magas töltésen, majd a 67-es utat keresztezve, bevágásban kapaszkodott fel kanyarokkal az antalszállási vízválasztóig, hogy aztán leereszkedjen az Almás patak völgyébe. Szigetvárig már végig abban haladt.
A bőszénfai magas töltésen halad a piros kereszt jelzésű túristaút egy jellegzetes szakasza.
Ahol a töltés keresztezte a 67-es utat, csatlakozhatunk a Ropoly felől érkező piros sáv jelzéshez, amely a vasút nyomvonalán egészen Almamellékig elvezethet bennünket. Almamellékről indul egy időszakosan ma is működő 600 mm-es nyomtávú erdei kisvasút Sasrét felé.

A láda keresése
Ha nem követjük a piros jelzésen a vasút nyomvonalát Bőszénfától Antalszállásig, akkor autóval Antalszállásig mehetünk, ahol a turistajelzés ismét keresztezi a 67-es országutat.
Antalszállásnál a  N 46° 12,410' E 17° 50,358' 240 m [GCREQU+parkoló]ponton állhatunk le autóval. Átmegyünk az országúton, és azonnal lemegyünk a régi vasút bevágásába, NEM a felső szilárd burkolatú úton, mert az barátságtalan helyekre vihet! Lent a bevágásban a jelzett túristaúton haladunk keletre a vasút nyomvonalán. A régi vasútmegálló épületegyüttese ma is lakott; felajzott, de remélhetőleg akkor is kerítés mögötti kutyák őrizetében. Tovább haladva erdőbe érünk, és az út a bőszénfai magas töltés méltó ellendarabján halad át egy mély völgyet keresztezve. A töltés 30 méter magas, és egy 100 méteres csőáteresz van a talpába építve. A láda ezen a nagyon szép szakaszon van elrejtve. A töltés északi oldalán a  N 46° 12,392' E 17° 50,678' 230 m [GCREQU+elágazás] pontnál lépcső vezet a mélybe. Idáig kerékpárral is eljöhetünk, ha nincs nagy sár. A lépcsőből 110 fok ma is járható, a legalsók már áldozatául estek az eróziónak a vízmosásokkal szabdalt szűk völgyben. A csúszós, vízmosásos helyen óvatosan közlekedj. Esős időben a terep nehézség egy fokkal magasabbá válik.
A láda a csőáteresz torkolatától pár méternyire északkeletre, kissé magasabban van elrejtve egy fa üregében. Rejtésre avar szolgál, amelyet fakéreggel és ágakkal szorítottam le, nehogy a szél kitakarja.

A túristaút további része először Terecsenypuszta elhagyott vasútállomásához, amely ma a turizmust szolgálja (feneketlen mély kerekes kúttal), majd a Korcsányi réten a Szentmártoni-tavak vidékére vezet. Ha nincs sürgősebb dolgunk, ez is szép kirándulás lehet (főleg száraz időszakban). Az erdőlátogatási és közlekedési korlátozásokat tekintve ez a segédlet hasznos lehet.

Jó ládavadászatot!
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (169 db): környezet: 4.45 rejtés: 4.47 web: 4.66 átlag: 4.53

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


a család 2022.09.25 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Megtaláltuk, köszönjük!

kectam 2022.08.04 15:10 - Megtaláltam
4 napos zselici csavargás Anita, Bea, Judith, Molka, kópé1993, LionDaddy és pliptai társaságában. Idei bázisunk Almamelléken volt, ahonnan csillagtúráztunk. A szokásos frenetikus hangulat mellé szokatlan meleg társult, de ez nem vette el kedvünket a környék felfedezésétől.
Könnyed sétának indult, hisz a vonatok majdnem mindig vízszintesen járnak. Ez igaz is, de a láda jó helyre került! A lépcsők a vízmosás felé nehezen járhatóak, a kidőlt fák és a rájuk rakódott avar miatt. Teljesen nem is lehet lemenni, jobbra kitérve lehet leereszkedni a vízmosásba, majd óvatosan fel a másik oldalán. A láda rendben van. Köszönöm, hogy megmutattad.

IMG_20220804_150448IMG_20220804_151104
IMG_20220804_151525IMG_20220804_151530
IMG_20220804_151858 
molka 2022.08.04 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Judith 2022.08.04 15:10 - Megtaláltam
Megcsíptem! [Geoládák v3.12.10]

kópé1993 2022.08.04 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

LionDaddy 2022.08.04 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.49
2020 és 2021 zempléni geotúrái után idén a Zselicre esett társaságunk - Anita, Bea, Judith, Molka, kectam, kópé1993 és pliptai - választása. Ennek megfelelően almamelléki szállásunkról csillagtúráztunk az ott töltött 2 napon, de odafelé és hazafelé is keresgéltük a ládákat. 32/5. találat.
Az ösvényen besétálva érdekes volt a két oldalt meredeken leszakadó vízmosásos rész, de azt nem sejtettük, hogy a ládáért majd ennyire mélyre kell ereszkednünk. A régi, de meglepően egyben lévő lépcső jó szolgálatot tett, mert a száraz, morzsalékos lejtőn nehéz lett volna ekkora távot megtenni lecsúszás nélkül. A láda rendben van, kópé barátunk ment át érte a vízmosás túloldalára, mi a lépcső aljáról szurkoltunk neki.

Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.9.11]

Kobalta (ex-Kobaljov) 2022.08.01 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, a falu szélén az innenső oldalon is lehet parkolni az egykori bolt előtt (egy kisebb kutya ki tud jönni a sarkon a kapu nyílásán, de nem bántott inkább visszament), az egykori állomásépületnél is megvoltak az ugatós kutyák (csaucsau-k ha jól tippelek), de kerítés mögött, nem tudnak kijönni. A ládának a terep értékének megfelelően nem annyira volt egyszerű a megközelítése, főleg mert a lépcső aljánál már felgyűltek az idők során kidőlt és oda lecsúszott fák amin már talán csak egy gyerek fér át (és ha jól láttam alatta is teljesen eltorlaszolja a vízmosás alját így valószínűleg lent nyugatról sem érdemes megközelíteni) így inkább azt csináltam, hogy a lépcsőn kicsit vissza felmenve oldalra letértem róla a keleti irányba és a töltés oldalában haladva megkerülve a kidőlt fákat egy kisebb vízmosáson tudtam leereszkedni az aljáig (a vitt túrabotok jól jöttek a meredekebb szakaszokon). A láda félig ki volt takarva így már messziről látható volt, visszarejtéskor tettem rá leveleket és gallyakat is több rétegben (bár nem hiszem, hogy az írt nehézségek miatt túl sokan járnának erre). Köszönöm a rejtést!

20220801_105826 
remkolyok 2022.04.18 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

joove 2022.04.18 09:22 - Megtaláltam
Zselic gyalogtúra. Köszönjük a rejtést.

hacsabi 2022.03.16 05:55 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2022.03.14 09:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.15
DDP közben.

/Quatermain/ [Geoládák v3.12.6]

Mr Bean 2022.02.20 16:06 - Megtaláltam
Megvan! Köszi a segítséget! [Geoládák v3.12.6]

Moncsiroli 2022.02.06 09:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszönöm

sipsza 2021.12.31 20:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

adamszo 2021.12.31 20:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Robinson76 2021.11.19 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Kezdésnek jó kis átmozgatós volt. Köszönet érte!

erdei csiperke 2021.11.06 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

jutics 2021.10.21 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Köszönöm a rejtést!

IMG_20211021_172735IMG_20211021_172746
IMG_20211021_172631 
bazsogeleba 2021.08.28 12:25 - Megtaláltam
Balatonra menet beugrotrunk. Kb. fél óra kitérő volt.

anettnori 2021.08.27 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Megvan!
[g:hu+ 2.7.14]

Kellemes környezet, jó leírás. A rejtés tökéletes helyen van, épeszű ember nem vág át a vízmosáson, főleg eső után nem...

-1-2
sirgalahad 2021.08.27 06:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.60
Ballagván a töltésen
Múltba réved költésem
Nézem, látom, mi lett mára
Itt ment a sín Szigetvárra

mheder 2021.08.22 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

OsiOsi 2021.08.11 13:37 - Megtaláltam
Zselic és környéke 10.

VaVi 2021.08.09 16:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Csapdoki 2021.08.06 12:19 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget.

RUNiko 2021.07.30 12:18 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt!:) [Geoládák v3.11.3]

eltájoló 2021.07.30 12:17 - Megtaláltam
mmxxvii) Szomorú, bár érthető, hogy nem jár itt már vonat. A láda közelében, a piroson hatalmas szerencse ért, mert találtam két óriás pöfeteget.
A láda jó állapotban a helyén van. A hozzá levezető lépcsősor mellett sajnos elég sok a szemét. Köszi a rejtést.

GYEZegzug 2021.06.24 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
2019.06.29-én találtam meg, most jelentem le utólagosan. Jó volt itt lenni, köszi szépen a lehetőséget.

Aniko & Gyuri 2021.06.15 09:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Igencsak kalandos! [Geoládák v3.11.0]

nmárti 2021.06.14 09:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.58
Szeretem a vonatokat, közlekedjenek bárhol.Köszi a rejtést!

Pogánypeti 2021.06.09 09:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
A Pécs-Szombathely Ir. vonat 45 perc késéssel ért be Szigetvárra, ezért csak 5 percem volt az antalszállási buszig, így nem tudtam bevásárolni vízből, kajából. Antalszálláson nem hogy kocsma, de még csak bolt sincs, sőt egy nyomóskút sem, úgyhogy víz nélkül kezdtem meg a mai napi gyalogtúrámat.
Eléggé hosszú és meredek lépcsősoron mentem le az árokba, de legalább a láda gyorsan meglett. Logolás után visszalépcsőztem a töltés tetejére, majd igyekeztem Terecsenybe, reménykedve, hogy ott lesz majd bolt. De nem volt (és nyomóskút sem)...
Köszi a lehetőséget, amúgy tetszett a rejtés, és a töltésen való gyaloglás is... :)

AntalszállásA vasúti töltésen ballagtam (P)
A hosszú és meredek lépcsősorLogolás után felfelé
Tovább a töltésen Terecseny feléLefelé Terecsenybe
pappcsalád 2021.05.02 17:31 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.7]

Liberty 2021.05.02 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.59
Zselici túránk mai célpontja a DDK2 újabb szakaszának a bejárása. A Pölöskei-forrás és a DDK2 ládájának továbbvitele után kerestük fel ezt a vadregényes helyet. Meredek és hosszú lépcsősor vezet a mélyedésbe. Nagy szerencse, hogy szép, napos és száraz időt fogtunk ki, régebbi logokat olvasva, esős időszakban nehezebb és csúszós lett volna a láda megközelítése. Tengernyi virágzó medvehagyma borította az erdőt. Kellemes túra volt, köszönet a rejtésért.

Boldogasszonyfa (Antalszállás címere)
Tengernyi virágzó medvehagymaMeredek keskeny lépcső vezet le a vízmosásba
Medvehagyma virágSárga árvacsalán
Móni&Krisztián 2021.05.02 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

petheovacka 2021.05.01 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.12
Megleltük, mély lélegzések közepette a Zselicben Szabinával. Kösszi a rejtést! --- Igazán seggrehuppanos volt a befejezés. Igazán remek lost place, a lépcsőt, mintha a ládához tervezték volna. Tetszik a CSŐÁTERESZ szó, igazán szakmás kifejezés!

Lármás család 2021.04.11 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk!Glória, Oli, Dóri, Jens! [Geoládák v3.10.3]

Simonpitta 2021.04.10 19:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon szép a környezet és kicsit gondolkodni kell, hogyan közelítsük meg! ???? Ez nagyon jó!! [Geoládák v3.10.1]

E_mese93 2021.04.05 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.00
A környezet gyönyörű, a ládika helye kissé extrém. Köszönjük a rejtést!

Tapír csapat 2021.04.04 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.56
A környék nagyon vadregényes! Köszönjük a rejtést!

N.Zs. 2021.03.15 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
A láda éppen felénk úszott. Kipecáztuk... A vizet kiöntöttük belőle. Szerencsére a logbook egy vitaminos dobozban átvészelte a kalandot.
A láda pontos helyét nem ismerve (nincs fotó róla) hibahatáron belül egy alkalmas nagy fa odvába tettük a dobozt. Nagyon szuper helyszín, kalandos megközelíthetőség. A mai legjobb.
Antalszálláson parkoltunk és 5 pontot felfűztünk egy szép karikára. Sorrendben:
GCREQU Rekviem a zselici vasútért
GCAVF Aligvár-forrás
GCJAMB Jámborka-forrás
GCzs1 Felhőkarcoló fák
GCALFO Almás-forrás az Ősbükkösben

IMG_2514IMG_2516
IMG_2517IMG_2520
IMG_2524IMG_2527
a láda és helyeIMG_2526
IMG_2528IMG_2530
IMG_2531 
Kántorék 2021.01.16 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Sajnos toll nem volt nálunk. [Geoládák v3.8.3]

BT_pro 2020.12.08 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! sötétben inkább ne.

Béla 53 2020.12.01 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.1 teszt]

palutcaiak 2020.10.25 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.0]
Palutcaiak [Geoládák v3.5.0]
Mindenképpen a piros úton érdemes menni. Ahol a kis leágazást jelöli a térkép, ott egy hosszú, meredek lépcső vezet le a mélybe. Mi vizes időben mentünk, nagyon csúszós volt. A völgy mélyén a túloldalon van elrejtve a láda. Nem volt egyszerű, de izgalmas volt! [Geoládák v3.7.6]

BRita72 2020.09.08 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Totht737 2020.09.08 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

EmesESE 2020.08.21 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.37
Megtaláltuk ! 🙂
Ez egy nehéz találat volt. Nagyon figyelmesen kell elolvasni a leírást.
1.) A parkolótól a megfelelő utat kell választanai mert a felső út egy idő után megszűnik és egy kutyás területen megy át.
2.) A lejáró lépcsőt használni kell, végig és azon is túl egészen a cső átereszig.
3.) Kell egy iránytű a megfelelő fa kiválasztásához.
4.) Lehetőleg ne essen az eső, hogy fel is tudj jönni a.
A fenti négy pontból első kísérletre nekünk most egyik sem sikerült. de égül csak meglett a láda.
Köszönjük a lehetőséget! ! [Geoládák v3.4.1]

pliptai 2020.08.10 12:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért! [g:hu 1.6.7]

FreeRP 2020.05.10 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

fatibi1 2020.05.03 15:05 - Megtaláltam
Köszi! Na,itt eső után kézen-lábon csúszva,de meglett.

proti92 2020.04.18 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

RoliHun 2020.03.29 23:59 - Megtaláltam
DDP közben Zsuval és Baluval
Köszi ;)

zsuuu 2020.03.29 23:59 - Megtaláltam
DDP közben Rolival és Baluval
Köszi :)

gabor03 2020.01.19 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Pantya 2020.01.19 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Csabiq 2020.01.02 12:52 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

"J&J" 2019.12.31 13:09 - Megtaláltam
Szilveszter-Újévi BEAC túra a Zselicben.
Jó meredek, meg csúszós az út, de azért megvan :)
Kösz!

Mira 2019.11.17 11:01 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

radpeter 2019.11.17 11:00 - Megtaláltam
o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

scele 2019.11.17 11:00 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2019.11.17 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2019.11.17 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Barátainkkal érkeztünk a környékre, hogy a tavaszi gc verseny potenciális helyszíneit felmérjük. A kis töltés tetején sétálva nem is tűnik olyan magasnak, mint amikor az ember leereszkedik a völgybe. A láda könnyen meglett, de a csúszós sáros domboldalon erősen megküzdöttünk, hogy vissza tudjunk kapaszkodni a lépcső aljáig. Jó hely, köszönjük, hogy megmutattad.

 
Fidorka 2019.11.17 10:59 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

balatom 2019.09.22 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.6.4]

Szőkekapitány 2019.09.01 13:12 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Korigumi 2019.06.01 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

carmin 2019.05.19 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.54
Hát ez tényleg nem volt egyszerű. Az egy hetes esőzés után még mindig nagyon nagy sár volt és csúszott is rendesen. Először nem hittem el, hogy a lépcsővel szembeni oldalon van. Lementünk az utolsó lépcsőfokig, de onnan már annyira csúszott, hogy kénytelenek voltunk másképp megközelíteni. Jobbra kerültünk az árkok felett, majd onnan le a ládához. Vissza is ugyanúgy, mert lentről sem tudtunk feljutni a lépcsőhöz. A logbook teljesen el van ázva, írni sem lehet bele, a jelszó még olvasható.

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

DSC04586DSC04590
DSC04594DSC04597
DSC04600DSC04601
buksika 2019.05.01 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.69
Ez nem volt egyszerű, de meg lett. Köszönöm a lehetőséget.

C45D2888-A661-4BE5-A128-6CB62A2E98EECD4A6EF6-B131-4723-81A0-86376DB71D31
Paul 2019.04.27 09:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2e]

ukata79 2019.03.31 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bolisz 2018.12.01 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1c]

Szisz1976 2018.12.01 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

foxfoxfox 2018.10.19 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, rég ládáztam ilyen szép helyen!
Köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

anettx 2018.08.25 11:11 - Megtaláltam
TFTC!
Baranyai barangolások.

Na ez a szurdokos-elhagyatott-vadregényes hely nagyon bejött:) így a GCSPIR mozgó is idekerült.
Most simán lehet végig a lépcsőn lemenni, onnan már csak pár méter a láda, persze azért figyelni kell, de nem vészes, és nem érdemes a ládához körbe kerülni, mint amit egy májusi megtaláló ír.

gcrequ-DSC06363 
ha2 2018.08.25 11:10 - Megtaláltam
Zselici barangolásunk egyik látványos, de kicsit világvégi célpontja.

aceespepee 2018.08.23 23:59 - Megtaláltam
megtaláltam :)

Zsozso94 2018.08.23 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

arnoldlaszlo 2018.05.10 12:02 - Megtaláltam
Nem semmi hely!
Sajnos a vízmosás már olyan mély, hogy szinte lehetetlen a lépcső végétől a ládához eljutni.
Aki nem akar a szinte függőleges sárfalon lemászni, majd visszamászni a ládához, az a lépcső kb közepénél (a kidőlt fánál) induljon el (felülről nézve) jobbra a töltéssel párhuzamosan, majd egy nagy bal kanyarral, a vízmosást kikerülve a láda "mögé" jut. Innen jól látszik a töltés, a lépcső és az áteresz is. Természetesen menjetek le a lépcső végére is, onnan is érdekes látványt nyújt az építmény!
Egyedül voltam, ezért a biciklit is levittem egy darabig, nem mertem fenthagyni a töltés tetején, úgyhogy nekem a terep nehézsége kb. 6-os volt. :)

Hihetetlen mekkora monstrum... télen is el fogok menni megnézni, akkor talán jobban kivehetőek a formák.
Elképzelésem sincs mekkora munka lehetett megépíteni a kor technikai színvonalán.
Ma ide simán alagutat, vagy viaduktot terveznének.

Nekem sajnos nincs emlékem erről a vasútvonalról, de édesapám és nagyapám mesélték, hogy milyen volt Bőszénfáról átjárni Terecsenybe. Volt, hogy 4x-5x is vissza kellett tolni a bőszénfai állomásra, mert (vasúti szakzsargonnal szólva) a gőzős megtörölte a talpát (elpörögtek a kerekek) és elakadtak az emelkedőn.

Jó lenne ha egyszer megépülne a Szigetvár - Kaposvár kerékpár út... nagyon látványos lenne ez a szakasz.

A logbook eléggé nyírkos már (a jelszó gond nélkül olvasható) és íróeszköz sincs (az enyém a biciklis táskában volt és már nem volt kedvem visszamenni a ládához, úghyogy majd máskor lodogok)

04 
Bass 2018.03.25 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

B&Zs 2018.02.17 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

vbr 2017.10.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Köszönjük a rejtést! A láda a fa mellet volt szabadon, visszatettem. A lépcsőn szépen lehetett közlekedni.

Mirtt 2017.08.22 17:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2017.08.04 10:57 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2017.08.04 10:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Köszönöm, hogy megmutattad, érdekes hely.

Photographer 2017.07.26 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.58
A kereszteződésben tettük les az autót, majd innen először az aszfatúton haladtunk, mire megpillantottuk a GPS-en, hogy nem jó úton vagyunk: az út mellettünk húzódik kb. 4 méter mélyen.... irány vissza a kiindulópontra :)
Érdekes séta volt a töltésen, közben elhaladtunk egy kerékbilincset "viselő" árusító kocsi mellett. A mélybe vezető lépcsősort alig lehetett látni, esőzés után pedig rendkívül csúszos volt a lejutás. A letört faágak nehezítették a mozgást, de az igazi kihívás a lépcső utána sárfal megmászása volt.... Na ez nem volt semmi. A láda szerencsére messziről virított, így csak azt kellett megtervezni, hogyan jutok át a túloldalra :D
Fényképezőt sajnos nem vittem le, így Meli a szerencsétlenkedésemet örökítette meg fentről.
Köszi a rejtést!

DSC_7328DSC_7307
DSC_7305DSC_7310
DSC_7315 
madarasz.peter 2017.07.19 14:53 - Megtaláltam
A Zselic 2017. keretében, impozáns töltés aljában, a vízátereszhez vezető lépcsővel srévizavé szemben. Nóra fülbevalót lelt.

g-tabe 2017.05.30 19:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Különleges a hely!
A beharangozott kutyák miatt volt egy kis aggály a keresés közben, de szerencsére nem történt incidens (Terecseny felöl érkeztünk, ha ez számít). A kidőlt fák tényleg megnehezítik a lejutást, de azért át lehet lépkedni/mászni fölöttük/alattuk. Egyébként a láda környékén sem könnyű a közlekedés, meredek a partoldal.

Schlégl 2017.04.30 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Babuc 2017.04.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.12
Köszönet a rejtőnek, mert ide sem jutottunk volna el ha nincs a GC. Amit meg akar mutatni az valóban látványos és szép. Az a töltés amin a vonat haladt ( főleg ha lehetne még a vonatból nézve ) tényleg elképesztő. A lépcső amin a ládához le lehetne jutni járhatatlan a rádőlt fák miatt. Mellette van egy csapás ami csúszós és nagyon meredek. Ezen a bátrabbak le tudnak jutni, de én a jobbra kerülést javaslom a medvehagyma mező felé. Innen könnyebb és nem is olyan meredek. Kullancsriasztó kell + 2 kullanccsal lettünk gazdagabbak. Eső után az út rendkívül csúszós.

hadidoki 2017.04.02 13:28 - Megtaláltam
megtaláltam

Ajtony 2017.03.25 17:37 - Egyéb
A láda telepítésekor 111 kényelmes lépcsőfok vezetett a mélybe a ládához. Sajnos időközben fadöntések miatt a lépcsőn nehezen (nagyon nehezen) lehet lemenni, ráadásul az alsó pár lépcső erózió áldozata lett. Ezért a terepnehézséget korábban megnöveltem. Az utolsó ládakarbantartáskor, amely mát fadöntés után volt, én még le tudtam jutni különösebb gond nélkül. Lásd "LaszloZ" logját.

Dorcsi2000 2017.03.24 16:28 - Nem találtam meg
A ládát 20 perc keresés után sem találtam. A levezető útra hatalmas fák dőltek.Ezelőtt is így volt? [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2017.03.13 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2016.12.31 19:43 - Egyéb
Mit mondjak? Én magam inkább szeretnék hetvenhét macskával találkozni, mint egyetlen kutyával... Bízzunk Istenben, de túrán mindig legyen nálunk egy 5 cm átmérőjű keményfa turistabot (csappantó, fütykös, csetepetélő, furkó, fustély). Amíg a tudós jogászok (akiknek alanyi jogon jár fegyverviselési engedély...) azt is el nem nevezik fegyvernek, a szalonnázó bicska mintájára, és onnantól fogva jogunk lesz halálra haraptatni magunkat.
A frakaskutyákból (persze én nem ismerem a kutyafajtákat, lehet, hogy mi Sántos határában aranysakálokkal találkoztunk?) álló falka legjobb ismereteim szerint nincs a láda környékéhez kötve, a tágabb környéken pár év óta portyáznak vagy ezek, vagy hasonlók. Kb. 2 éve Sántos határában fordítottak minket vissza, később TV műsor is lett belőle, hogy a kaposvári Zaranyi-erdő környékén meg is támadtak kerékpárosokat. Vagyis ha emiatt megszüntetnénk ezt a ládát, akkor Kaposvár környékén seregestül tehetnék ezt a környékbeli rejtők más ládákkal is - ma itt, holnap ott tűnhetnek fel a kivadult ebek.
Egyebekben boldog új évet kívánok minden kedves ládásznak!

Ulmi. 2016.12.31 19:12 - Egyéb
Köszönjük szépen a gyors és megértő elfogadást.

Ulmi. 2016.12.31 13:24 - Megtaláltam
Szilveszteri kincskeresés anyukámmal és Umbiak-kal. A rejtektől 150-200 méterre lehettünk,de a kutyák fenyegető ugatása és felénk való jövetelük meghátrálásra kényszerített bennünket. Szerencsére annyira lefagytunk pár másodpercre,hogy volt időnk átgondolni,mi az amit ebben esetben nem szabad reagálni...így pár perc után lassan hátralépkedtünk a kocsihoz. Készítettünk fotókat a gps állásáról és a környékről. (ha szükséges elküldöm email-ben, ennek ismeretében kérném a rejtő elfogadását ).

[Jóváhagyta: Ajtony, 2016.12.31 19:05]

Umbia 2016.12.31 13:20 - Megtaláltam
Hát ez valóban "VADregényes"!
Szilveszteri ládázás alkalmával, Ulmókkal, és édesanyjával igyekeztünk megkeresni a ládát. Az "objektumhoz" közeledve kutyaugatásra lettünk figyelmesek, de nyugodtak voltunk, gondultok a közeli ház udvarán ugatnak. Ám amikor már csak nagyjából 150m-re voltunk a céltól, az erdőből egy 5-6 farkaskutyából álló falka TÁMADT nekünk!!!! Csak a lélekjelenlétünkön múlt, hogy nem lett komolyabb baj, és ezt minden túlzás nélkül állítom, azthiszem mind a négyünk nevében!!!!!
Ennek tudatában kérem az elfogadást. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2016.12.31 18:44]

Köszönjük szépen!
ui.: Én ezt a rejtést újragondolnám! Ez így nagyon veszélyes. :(

vitibi 2016.08.18 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GToni 2016.08.16 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2016.07.30 18:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
bordatörés után néhány héttel, rehabilitációs túrán inkább nem mertük... :( köszönjük, ha elfogadod

[Jóváhagyta: Ajtony, 2016.07.30 19:03]

köszönjük szépen a gyors jóváhagyást és egyúttal a sok remek ládát, amivel a Zselicben színesítetted a kószálásunk napjait

tmp-cam--370160214 
csipet_csapat 2016.07.29 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.25
Közös találat Takiékkal. Sajna a lépcsőre nemcsak a fák dőltek rá, de akik terepet rendezték, szintén rápakolták a gallyakat. Így a kiadós esőzések után "élmény" volt az agyagos terep!
Ezzel együtt köszönjük.

IMG_0117DSC_2965
IMG_0065 
takacsimre 2016.07.29 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Csipet_csapattal. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

CsiLa 2016.06.26 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltuk! Köszi! :)

GeoMelinda 2016.06.26 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Hát ez a hely valami mesegyönyörű! :) Elidőztem volna még, ha a gyerekek miatt nem kell sietni. :) Köszönöm!

Lia & Zotya 2016.05.29 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

R&R 2016.03.14 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Hagymaillat mindenhol, es eppen virágzik májvirág a vízmosás mélyén. Nagyon szép, köszönjük! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Petyóó 2016.03.14 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

dabcsi 2016.02.07 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Tényleg van lépcső _ felfelé jövet igénybe is vettük. Ott van a turista jelzés előtt csak pont odahalmoztak fel egy csomó ágat. Tollat vigyetek.

kekenj 2016.01.23 09:00 - Megtaláltam
kösz a rejtést;
közös találat lovagiassal, és fehérkúttal :)

lovagias 2016.01.23 09:00 - Megtaláltam
:)
feherkut, és kekenj társaságában

fehérkút 2016.01.23 09:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést !

Közös találat Kekenj és Lovagiassal!

laszloze 2015.11.14 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam :) Köszönöm a rejtést!

Egy egésznapos túra keretei közt kerestem fel a ládát. :)

Nagyon tetszett ez a láda, megjegyezném a későbbi keresőknek, hogy van lépcső, csak meg kell keresni :)

Ajtony 2015.10.25 00:00 - Egyéb
Most kaptam üzenetet "Kobcikrajci"-tól. Szerinte megvan a láda. Most ismét az eredeti helyen van. Ja, és még egy! Sajnos az idő nem kíméli a lefelé vezető lépcsőt. Sok helyen kidőlt fák fekszenek keresztbe, ezért a terepnehézséget sajnos emelnem kell.

kilali 2015.09.08 00:00 - Megtaláltam
Sokáig kerestük, de nem találtuk. Elmentünk, de visszatértünk és folytattuk a kutatást. Eredménytelenül. A nagy távolság miatt nem valószínű, hogy visszatérhetünk ezért egy utólsó, kétségbeesett lépésre szántuk el magunkat. Kértük a rejtő segítségét, amit ezúton is megköszönök.

mazsola069 2015.08.16 18:52 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve,mától ez is rámvigyorog.:-)
Lelkesen kerestük,de sajnos mi sem jártunk sikerrel.
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2015.08.16 19:19]

eazs 2015.07.14 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Sajnos a ládát nem találtuk a megadott helyen, hosszas keresgélés után feladtuk. Kérjük a találat elfogadását a mellékelt képek alapján.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2015.07.25 07:57]

kobcikrajci 2015.04.30 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

geri83 2015.04.28 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Hamar kiszúrtam hol lehet, de tovább kerestem mivel a lehetséges rejtés fölé új lakók költöztek be. Aztán mégis ott volt. A kiszedés még ment, de vissza már nem igazán, úgyhogy kb. 2 MÉTERREL ARRÉBB RAKTAM A GYÖKEREK KÖZÉ.

Párduc50 2015.01.16 14:55 - Megtaláltam
A meredekben a csúszós talajon majd a lábam törtem. A láda könnyen meglett, de a fel és lejutás...
Mondjuk nem kellene ilyen dagadtnak lenni.
Köszi!!

Pilis50 2015.01.09 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Havazás utáni latyakos olvadásban.

Megdöbbentő volt letekinteni a töltéskoronáról - majd le-felbattyogni a lépcsősoron.

A lépcsőre dőlt fák között nagy hajlékonysággal átmásztam.
Az átereszt (lassan) feltölti az iszap ...

A régi vasúti megállóháznál a kutyák már letépték láncaikat, de nem jöttek dobásközelségbe ....

Ide sem vergődtem volna el a rejtés nélkül .... köszönöm!

egy átereszecskerégi km-kő
'lakóház' a töltés alattszelvénykő
csigakampóklefelelépcsők
felfelelépcsőkacsarkodók
 
AdamSky21 2015.01.01 12:00 - Megtaláltam
GubiRobival is elsétáltam ide, már harmadszor voltam itt.

Gubirobi 2015.01.01 12:00 - Megtaláltam
Újévi első találat a már enyhülő fagyban, hóban.
A lépcsőig semmi gond, majd onnan lefelé Nargoth fiával már lassabban lépdeltünk. Doboz hamar meglett!
A ládára egy karbantartás ráférne és igazából azt sem értem, hogy miért is ide került a láda. Mindegy, ez letudva!
Köszönöm a lehetőséget és BUÉK!

 
Jevica és Gyuszi 2014.10.25 20:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Kakukkos és Hajszál 2014.10.23 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

dorjan család 2014.07.22 13:50 - Megtaláltam
Köszönjük. Szigetvári nyaralás során.

goligon 2014.07.09 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Otthonról Fonyódra menet, rövid sétával. Nagyon klassz volt, bár igazsága van a Rejtőnek, hogy esős időben a nehézség egy ponttal növekszik. Azért megúsztam gatyafék nélkül:) Köszi!

Csa.Csi87 2014.06.28 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltam Kaposvárról Pécsre tartva.

Track Log

má-csa 2014.05.11 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Timi&Endi 2014.05.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük, igazán érdemes volt egy ilyen szép helyet felfedezni :)

Majtika 2014.05.02 16:20 - Megtaláltam
.

eTiGeR 2014.03.23 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.20
Egy darabig lementünk a lépcsőn, ám ott sajnos több kidőlt fa állta utunkat... :( Ez a mi szerencsénk... Mit volt mit tenni megpróbáltuk a domboldalon kikerülni őket, de nem jártunk sok sikerrel..., eléggé csúszott. Végül azért a környékbeli fákat megnéztük hogy hátha..., de sajnos dobozt ott nem találtunk. Gondolom a völgy mélyén van, ahova nem tudtunk lejutni... Hát ez van. Egyébként a kutyáktól nem kell félni, mivel a kerítésen belül vannak, ráadásul meg is vannak kötve. A képek alapján elfogadod?

[Jóváhagyta: Ajtony, 2014.03.24 14:29]

Köszönöm!

Lépcső és a völgy (1)Lépcső és a völgy (2)
Lépcső és a völgy (3)Lépcső és a völgy (4)
Lépcső és a völgy (5)Innentől
IdáigA régi vasútmegálló
wildpig 2013.10.27 08:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

plecs 2013.09.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.99
Hát ez a völgy tényleg embertelen mély...

BubaGC 2013.09.21 15:00 - Megtaláltam
:-)

vecsbal 2013.08.31 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Gyönyörű vadregényes táj...... és egyben vasúttörténeti emlék, amit a természet immár visszavett.

sjan 2013.05.11 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.36
Almamellék 25 túra útja vezetett erre. A lépcső különösen tetszett. Köszi a rejtést. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Lépcső 
BMLGY 2013.05.01 17:15 - Megtaláltam
A láda gyönyörű helyen van, gratulálok a rejtőnek!!
Külön megörültem, hogy a ládát rejtő fa közvetlen környezetében még a mai napon is sikerült találnunk fogyasztásra alkalmas medvehagymát. ( a legtöbb helyen már fonnyad) Medvehagymás kifli készült belőle vacsorára. :-)

Köszönjük a rejtést!

baranyaifiú 2012.09.15 17:50 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2012.09.15 17:50 - Megtaláltam
Köszönöm!

Famágus 2012.08.09 14:35 - Megtaláltam
Amúgy is imádjuk a vasutas emlékeket, helyeket, de ez különösen tetszett, ahogy leértünk, egy más világba kerültünk :-) Oldfoxxal köszönjük szépen!!!

 
oldfox 2012.08.09 14:35 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

Péter60 2012.08.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Jó hogy megmutattad, igazi "geo nélkül soha" hely.

ADML 2012.07.21 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Sikerült!

Köszönjük a rejtést.

Co-Fi 2012.06.25 11:20 - Megtaláltam
2. neki futásra lett csak meg, mert ránk sötétedett. De érdemes volt visszatérni!:) Köszi a rejtést! Cica @ Bundi

RoriZo 2012.06.19 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Köszönöm, meglett.

Gi.Ni 2012.06.10 00:00 - Megtaláltam
Közösen megtaláltuk.

norko 2012.05.12 16:55 - Megtaláltam
Szigetvári városnézés után útban a Balaton felé kis pihenő.

reprocesszor 2012.05.05 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Zselici bringázás közben. Vasutas ládák a szívem csücskei, ebben sem csalódtam. Én 110 lépcsőt számoltam. :) Innen tovább Terecseny felé. Köszi!

kmatija 2012.04.30 08:15 - Megtaláltam
Köszönjük!:)

fobizan 2012.04.30 08:15 - Megtaláltam
Szeretem a vasutas ládákat. Köszönjük a rejtést!

Mr Zerge 2012.04.07 14:05 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb...[wapon beküldött szöveg]
A rövid séta látványosan végződik a meredek lépcsőnél.
Üdv Mr Zerge.

Sander2000 2012.04.06 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.48
köszi a rejtést!

zeus 2012.03.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
tériszonyos lelkemmel nem is mertem bevállalni a lépcsőt, Zsuzsi szaladt le a ládáért. köszönjük.

BouLache 2012.03.10 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Jó meredek lépcsősor, az már biztos! Fura, hogy fél éve senki sem találta meg ezt a ládát.

Bubuka 2011.09.27 14:57 - Megtaláltam
.

zalajaro 2011.09.27 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Vadregényes táj.Köszönet a rejtésért, hogy megemlékeztet egy elfeledett vasútról.

Geosasok 2011.09.25 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
megtalálva

M_ákos 2011.09.24 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Dél-Dunántúli Piros túra közbeni találat.
Nagyon tetszik a rejtés helye és nem is kell sokat keresgélni.

Kokó 2011.09.23 16:36 - Megtaláltam
Kess letudva [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2011.09.23 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Baranyai őrjöngés a XXIII. Geoverseny okán 6.

Az ötlet, hogy emlékezzünk a megszüntetett vasútvonalakra, nagyon tetszik. Én talán annyiban másképp tettem volna ezt, hogy a teljes vonal hosszában egy multit rejtettem volna. De ez én vagyok. Így örültem, hogy ezt így megkereshettem. Vagy tíz évvel ezelőtt többet fordultam meg a Zselicben. Főként teljesítménytúrák (Zselic 40 éjszakai, Zselic 50, Papi pipa 50) alkalmával. Ezen túrák alatt volt szerencsém megismernem ennek a megszüntetett vasútvonalnak jó néhány még látható emlékét. Például gálosfai állomás, terecsenyi egykori állomás, valamint a DDP itt egy jó darabon a pálya nyomvonalán halad. Itt a ládához közel már erősen szürkülni szokott a Zselic 40 éjszakaikon. Talán ezért is, meg azért mert fogalmam sem volt róla, nem vettem észre a ládához vezető lépcsősort. Nem értettem, hogy miért van és miért pont itt van egy letérés megadva, de ideérve annyira egyértelmű volt. Öröm ilyen és ehhez hasonló emlékeket felkeresni. Picúrnak is tetszett.

 
sztyopa13 a páratlan páros 2011.08.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megkerestük.Már a múltévi nyaralásunk során tervbe vettük,de a fekete harkály tanösvényen vett sárfürdő után,úgy gondoltuk,hogy 65 évesen sok már nekünk a száz csúszós lépcső.De most 500 megtalálás tapasztalatával bevállaltuk.Minden probléma nélkül meglett.Sokkal egyszerűbb volt mint azt a leírás alapján gondoltuk.Köszönjük a lehetőséget.A parkolási helyen rendőr,polgárőr páros posztolt.Miben segíthetünk?Régi vasút??-Itt olyan nincs.Terecsenypuszta ott igen.Ott van a kisvasút.De minek annyit gyalogolni.A nagy kanyarból autóval is oda lehet menni.Megköszöntük a segítséget.

kertiati 2011.08.25 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.17
Zselici kerékpártúra

Kukucska 2011.07.20 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Megvan!

schöphi 2011.06.26 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltam!

luckyhunter 2011.06.26 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Köszi a rejtést!

Gyros 2011.06.14 19:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Tényleg elég vadregényes! :) Kicsit sáros-csúszós volt a szakadó esőben.
A lépcsők még éltek!

Hörcsög 2011.05.21 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Megtaláltuk! Anita & Árpi

fuzbal 2011.04.26 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
Köszi a rejtést!

Ajtony 2011.04.25 17:49 - Egyéb
Tomadin tévesen írta jelszó nélkülinek, mivel ténylegesen megtalálta.

tomadin 2011.04.21 19:02 - Megtaláltam
A kordináta máshová vitt, de aztán meglett.
:-)

[Jóváhagyta: Ajtony, 2011.04.25 17:49]

a láda 
Nargoth 2011.04.09 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Útban mecsek felé levadásztuk! :) [g:hu 1.2.11] [wapon beküldött szöveg]

rosie 2011.04.02 17:00 - Megtaláltam
Gyermekkorom egyik kedvenc helye, bár volt antalszállásiként sajnálom, hogy nem ez lett az első geoládám. Köszönet érte!

Pomisa 2011.03.26 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
A láda gyorsan meglett.
Tetszett a hely.
Köszönjük a rejtést.

peterhajba 2011.02.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Megtaláltuk!

Hihetetlen nagyot estem lefelé a lépcsőkön, a bazalt-levél kombó elég veszélyes. Vista HCX repült, de háborús sérüléseken kívül baj nem történt.

urbanj 2010.10.16 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Kaposváron töltött hosszú hétvégénk első napján látogattunk el ide. Érdekes volt a lépcsősor lefelé.

Haspok 2010.10.09 18:00 - Megtaláltam
Jó helyen van a láda! Bár azt hiszem szerencsém volt, hogy egyből a rejtekhez mentem, és nem tébláboltam össze vissza a félhomályban.
Szerencsére visszafelé már megleltem a lépcsőt is :).
Köszi!

Dr.Lada 2010.09.24 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
19izsi73-al és Mathau-val közös találat! Log, képek később.

Mathau 2010.09.24 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
A dombtetőn parkoltunk és a villanyoszlopokkal párhuzamosan indultunk a lefelé a láda felé. Néhány kutya őszinte sajnálatára. Aztán megtaláltam a jelzést is és röviddel azután a ládát is. Érdekes volt az ódon lépcsőkön sétálni.

19izsi73 2010.09.24 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.95
Azok a fránya ebek bosszantottak minket, de hála Mathaunak - akitől úgy tűnik jobban félnek - leküzdöttük az akadályt; a láda megtalálása már könnyen ment.

Bojta 2010.08.17 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.15
Tetszett a lépcsősor a semmi közepén.

mkiss007 2010.08.17 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.74
Közös találat Strombusszal, Bojtával, Evokkal.
Sajnos ezen a vonalon sem utaztam a megszűnése előtt.

Strombus 2010.08.17 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Végre ismét együtt ládáztunk Bojtával, mkiss007-tel és evokkal! nagyon érdekes a hely. Tetszett. Köszönjük.

Kaputyin 2010.08.13 00:00 - Megtaláltam
Ok!

izsolt 2010.08.06 17:10 - Megtaláltam
felajzott kutyák rendben, lépcső rendben, áteresz rendben, láda sok-sok keresgélés -és egy majdnemelcsúszás- után rendben

targonczas 2010.07.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.01
Felriasztottam egy szarvasbikát. Szerintem mind a ketten meglepődtünk. :)

Anystone 2010.07.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.08
Dombóvári kiruccanásom eredménye. Goolemmel és Katussal.

goolem 2010.07.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.11
Bőszénfa és környéke, szarvasfarmos/ládászós nap, utolsó, harmadik ládánk a mai napon Anystone-nal és Katussal. Köszönjük a rejtést!

pinyoe 2010.06.27 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.04
Köszönjük a rejtést.
Gábor&Judit

A lépcsö 
Ancsa & Taja 2010.06.27 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Ez a láda rendesen el volt dugva.Kerestük egy ideig,de meglett.

waneqr 2010.06.11 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Nagyon tetszett! Köszönjük!

BRAVO2.0 2010.05.08 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Kösz a rejtést!

Farekék 2010.05.01 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk. Nagyon érdekes, lenyűgöző hely. Nem irigylem az építőket, mire azt a töltést összehozták...
A kutyák korrekt, villanypásztorral ellátott kerítés mögött voltak.
Köszönjük.

 
fodor8peter 2010.04.22 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Igen szép helyen van a láda, a kívül-belül villanydrót nagyon kemény!

Csaba és Kati 2010.04.22 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.27
HEURÉKA!
Érdekes hely. Köszönjük a rejtést!

A cél feléMegtaláltam
A vasút nyomvonala 
sawkuk 2010.04.16 17:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Kellemes és látványos vonatozás lehetett, sajnos már csak elképzelni lehet.

LuiG 2010.04.07 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Megtaláltuk!

OvatosHod 2010.04.07 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Megtaláltuk.

aPPle29 2010.03.15 09:30 - Megtaláltam
Jó kis kezdése volt a mai napnak!
Köszönjük a rejtést!

gabortel 2010.03.13 12:03 - Megtaláltam
Zselici téli-tavaszi bringás tekergéseink egyik pontja. Nagyon jók az erdei utak! Tiszta hullámvasút, rengeteg vad, nagy erdők!

Cerberus 2010.02.27 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Megtaláltuk! A láda közvetlen környezete nagyon érdekes és hangulatos, tisztára Tomb Raider hangulat. Kár, hogy az odáig vezető út Antalszállásról rettentő lehangoló képet nyújt. Ennek ellenére érdemes volt felkeresni, köszi.

mapet50 2009.12.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Zselici körtúránk második ládája.

Gyugyus 2009.10.06 08:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
.

atás 2009.10.06 08:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
.

Eszti és Robi 2009.09.13 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megvan. A kutyát rendre intette a gazdája, úgyhogy a múltkori meghiúsult ládakeresés most sikerült.

Vannak lépcsők 
Terdik Család 2009.09.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.68
Megtaláltuk, leellenőriztük a lépcsők számát, valóban 110.

aDoc 2009.08.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Travel Express

A lépcső felénél egy patás négylábú teteme. Szerintem megcsúszott...

Ők azok 
duranyikd 2009.08.04 10:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.34
Kutyákkal vigyázni kell, szerencsére csak ugattak. Gyerekkel óvatosan!

SirLes 2009.07.24 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.01
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

evivagyok 2009.07.18 19:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.40
Közös találat kedvesemmel csg69-el :)

csg69 2009.07.18 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Megvan :)

Access Denied 2009.06.27 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Pécs környéki hosszú hétvégére tartva szedtük össze ezt a ládát is. A töltésen befele sétálva 2 dühösnek tünő kutya szaladt elém, de némi ugatás után azért megbarátkoztunk. A zajra előjött a kutyák ősz hajú gazdája, akivel jól elbeszélgettünk. Aki tart a kutyáktól, inkább ne keresse fel ezt a pontot!
A lépcsőfokokból pontosan 110 van, felfele menet megszámoltam. Mivel eső után érkeztünk, ezért a mohával benőtt, sáros lépcsőfokok csúsztak, vigyázzon magára mindenki!

Köszönet a rejtésért!

képek később...

Lépcsősor 
Luxi69 2009.05.31 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Érdekes volt végig sétálni a felhagyott vasúti nyomvonalon aztán lemenni a "kisérteties" vögybe :)
Számomra nagy élmény volt!

Kalasz 2009.05.03 12:23 - Megtaláltam
Meglett.

njani55 2009.05.03 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Megtaláltam

ndavid42 2009.05.03 11:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
[:225:] mai 2.
Mecseki hosszú hétvége után hazafelé a Zselicet fedeztük fel.
Odafelé a háznál lévő nagy fekete kutya kicsit megijesztett minket, de aztán a gazdája visszahívta. Aztán továbbmentünk a töltésen, egyszer megálltam nézni a gps-t, h hol járunk, Vera szólt, h jé, itt egy lépcső. Na, mondom, épp az kell nekünk :) Láda meglett gyorsan, az átfolyó meg jól visszhangzik :D
Visszafelé megint ott ugatott a kutya az út közepén, de ezúttal én kergettem meg, ami jó módszernek bizonyult, mert visszamenekült az udvarba :D

Atmosz&Zozmosz 2009.04.24 12:10 - Megtaláltam
Megvan :)

vidanorbert 2009.03.31 14:24 - Megtaláltam
Szép környezet, a töröttlábú kutyával én is megküzdöttem! :D [wapon beküldött szöveg]

Tepiszellem 2009.03.30 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.61
A lépcsőt viszafelé fedeztem fel.
A kutyák tényleg félnek a méretes husángtól :) .

zöldcsacsi 2009.03.30 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A kutyák tették a dolgukat, de Tepiszellem bátrabb volt:)
Kár, hogy így múlnak el régi dolgaink...

vakond87 2009.02.20 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Két napos túra keretében találtam meg a ládát. Kaposvárról a vasútállomásról indultunk a Dél-Dunántúli Piros jelzésen és azon haladtam egészen Bükkösd vasútállomásig. 6 db geoládát sorrendben a GCTESO-t, GCTOTO-t, GCROPO-t, GCSZKE-t, GCREQU-t, és a GCFAPI-t kerestem meg.

Nekünk meggyűlt rendesen a bajunk a kutyákkal, ugyanis elállták az utunkat ketten, és csak az volt a szerencsénk, hogy az egyik véletlenül megharapta a másikat és a zűrzavarban mi továbbáltunk. Óvatosak legyetek! A vasúton tovább indultunk a ládától Terecsenybe, ahol a volt vasútállomás épületében 1200Ft-ért egy nagyon korrekt kis szállást kaptunk. Részletek a POI adatbázisban. Köszönöm a rejtést! TB OUT

koszta 2009.02.17 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
A kutyákkal vigyázzatok, mert szabadon kószálnak. (szerencsére félnek a bottól :) ) "DarthVader" a ládában maradt.

szkte 2009.02.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
A vasútvonallal való ismerkedést Bőszénfán kezdtük. A DDP útvonalát követve kb. 10 km-t jártunk be ebből a szép nyomvonalból. Bőszénfa - Antalszállás - Terecseny - Almamellék útvonalon. Az éjszakai havazás miatt nagyon szép fehér takaróba öltözött a táj, de ez a láda keresést ellehetetlenítette. Az antalszállási kutyák jól vannak rendben kijöttek és megugattak minket, de többen voltunk.

Rengeteg a hóvirág és a kisvirágú hunyor!

A teljes útvonal fotói.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2009.02.18 19:08]

Útvonal track 
rkertesz 2008.12.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Kis családommal megtaláltuk. Sajnos már messziről látszott, nem volt betakarva rendesen. Kivettük a "GeoForint"-ot és helyére "DarthVader" került. A következő megtaláló, kérem, logolja a geocaching.com-on! Köszönjük a rejtést!

TB-csere 
Fazék 2008.11.22 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.15
A kutyák ott voltak, kapu nyitva, gazda sehol, de hál'stennek elég jól bírom az acsarkodó ebeket, így egy kisebb hangpárbajon kívül se nekem, se a kutyáknak ;) nem esett baja.
A lépcső szenzációs, meg maga az építmény is, ugyanakkor elszomorító hogy (ha jól tudom) 1945 óta egyedül Nagyrákoson épült Magyarországon új vasútvonal. Köszönöm a leírást meg a ládát is. Tetszett.

new will 2008.10.11 14:05 - Megtaláltam
Voltak kutyusok, de nem volt velük gondunk, a bácsi rend utasította a hangoskodó feketét.
Köszi a rejtést.

Kadorca 2008.10.11 00:00 - Megtaláltam
+

Puszkany 2008.09.04 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.12
A piros csíkon közelítettem. Az út végén áll két ház, melyeket két kutya és egy öregember "őrzött" a fekete kutyu barátságos, a barnával még az öreg sem bírt, a nadrágom bánta, szerencsére a bakancsot nem tudta átharapni. Csak óvatosan közelítsetek... A rejtek gyorsan meglett.

Gabor67 2008.09.03 11:24 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2008.08.30 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Érdekes lenne megnézni -nem lent lenni -a helyett zuhogó eső után.

Muszy 2008.08.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Tekintettel a gyerekekre, Antalszállásról indultunk neki a keresésnek. A régi vasútmegállót felújították, de a kutyák megmaradtak, jöttek és ugattak... A tulaj az egyiket visszahívta. A másik közelebb érve megbarátkozott a gyerekekkel, akkor láttuk, hogy a lába eltörött, a nyakát pedig csúnyán felsebezte valami, valószínűleg nem nyakörvvel volt kikötve. Nagyon sajnáltuk:(. A rejtés nagyon tetszett, a hely gyönyörű. Hihetetlen, hogy ezt emberek építették. Köszönjük.

isoprof 2008.08.23 11:03 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

tudo 2008.08.18 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
Zselici kerékpáros ládázás a Kaposvár - Patca - Kaposvár - Antalszállás - Bőszénfa - Kaposvár területen az aktuális aszfaltozott erdőgazdasági utak adottságait kihasználva. 120 km, 1400 m emelkedés és 8 láda lett a termés.

GCZS67 után úgy döntöttem, hogy lejövök a kitűzött legdélibb pont, GCREQU-ig, hogy majd visszafelé be tudjam osztani az időmet és a hátra lévő ládákat a vonat indulásáig. Először a felső úton tettem meg pár m-t, de látszott, hogy lejjebb is van út. Visszatekerés, lenti út - még lejjebb is van :-(. Jó, ez összetalálkozik a középsővel, de pár pedálfordulat után jött a tanya. Lélegzetet visszafojtva, a legfinomabb áttételen suhantam el a tanya nyitott kapuja előtt. A tyúkok hangoskodtak, de a 3 kutyaól nem mozdult. Megtaláltam a lépcsőt, lelépegettem, letettem a bicót, megtaláltam a csőátereszt és a ládát, majd logoltam.

A töltés nagyon rendben van! Kétkezi munka, mérnöki tervezés, ma is áll. Szomorú, hogy már nincs funkciója.

Felérve a volt sínekhez, megint jött a cirkusz a kutyákkal: szerencsére szemből fújt a szél, elvitte a hangokat és a szagokat. Most a tyúkok is eltűntek a kert közepéből, csak egy kakas szólalt meg - frászt hozva rám. A kutyák nem mozdultak, osontam vissza az országútra és irány GCZS1.

AntalszállásCsőáteresz
VízmosásKomoly építmény
Páfrányok a töltés tövébenTalálat
turaupdate 2008.06.29 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Végigolvasva a bejegyzéseket, úgy tűnik hihetetlen szerencsénk volt a kutyákat illetően, mert nálunk csak egy kis láncra kötött fekete, loncsos kutya próbálkozott. Mi csak virágszedő nénivel talákoztunk.
A környék egyébként valóban csodálatos volt, ez pont az a rejtekhely, ahova alapesetben nem jutottunk volna el.

Zergi 2008.06.26 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.92
Fogtam!
Idén Kaposváron volt a Vasutas Természetjárók Találkozója. Innen csillagtúráztunk a ládákhoz. A kocsi tetején a kerékpár, ha kellett levettem és azzal folytattam az utat. ha már azzal sem mehettem tovább, akkor uzsgyi gyalog a közel 30 valahányfokban.
Előbb Terecseny felől próbálkoztam, majd Antalszállás felől. A kutyák elemükben voltak, kiordítottam a tüdőmet, hogy hazazavarjam őket. A kerékpárt a volt megálló előtt a szépen nyírt füvön hagytam, miután elmentem a töltésen a láda feletti részig a töltésen. Sehol egy kesserösvény, jöhetett a dzsungelharc. Amikor lépcsőre emlékeztető dolog került a lábam alá, elkezdtem reménykedni. Ide-oda cikáztam a vízmosásokban, hőségben nehéz ésszerű döntést hozni. Telefonos segítség után - ezúton is köszönöm - hamar meglett a csőáteresz, majd a láda is. Visszafelé is volt még csatám a kutyákkal.
Néhány vonatos kép Almamellékről. Oda nem kellene láda?

 
ballasz 2008.06.07 23:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.90
A Zselic 40 éjszakai túrán tettünk egy kis kitérőt, de megérte! Nagyon szuper hely, bár a megközelítése nem egyszerű, főleg ilyen esőáztatta napok után.

Kerticsorbi 2008.06.02 19:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Kaposváron volt munkahelyi megbeszélésem, szerencsére maradt utána egy kis idő, ládázásra.

kenau 2008.06.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Nagy a paratartalom es sok a kullancs a ladanal.

Varga Gábor 2008.05.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Ok! Log később.

SuperGeo 2008.05.11 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.17
Tényleg szép a hely. Autóval egészen a lépcsőkig mentünk, onnan csak pár lépés :)
A rejtés is tetszett, de sajnos rengeteg a kullancs!
Ez a 150. találatunk!

Köszi a rejtést!

McLee 2008.05.11 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Mai zselici és dél-balatoni vadászatunk első állomása.

K.L. 2008.05.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Nagyon szép, érdekes hely. Hatalmas földmunka - most már csak emlék.

kamzik 2008.05.10 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.42
Megvan.

nogacsalad 2008.05.03 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.76
Kétnapos országjárós ládázgatás családi körben, 650 km autózás némi gyalogtúrával, 7 megye érintésével: Pest, Fejér, Tolna, Baranya, Somogy, Zala és Veszprém. 11/6

Kétnapos kiruccanásunk egyik fő célja a magyarországi kisvasutak ládasorozat hiányzó három pontjának begyűjtése, illetve a közeli ládák közül néhánynak a megtalálása volt.
Egy kiadós reggeli után, szálláshelyünket elhagyva folytattuk a ládavadászatot. Szekerünket egy alkalmasnak vélt helyen, a mezőn állítottuk le, ahonnan gyalog ereszkedtünk le a vízmosások szabdalta völgybe. Egy tanya mellett is elhaladtunk, vagy három-négy házőrző vicsorgó ugatásától kísérve. Elénk is jött a gazdi, egy 70 év feletti idős férfi (ránézésre 50-nek sem látszott), aki láthatóan örült, hogy emberek vetődtek ide, gondolom ritkán van alkalma idegenekkel beszélgetni. Azon melegében el is kezdett mesélni nekünk a háború rémségeiről, s miután elmondtuk, hogy Budapestről érkeztünk, megkérdezte, ismerjük-e az ő Árpi bácsikáját, akinek boltja van a Keleti-Pályaudvar közelében :) Így most nem rémlik, adtunk kitérő választ. Hogy is magyaráztuk volna el, hogy egy kétmilliós nagyvárosban ismerni az ő bácsikáját, annak mondhatni nulla az esélye.
Az erdőbe érve ismét csak enyhe hagymaszag csapta meg orrunkat: a medvehagyma itt is teljes pompájában virágzott. Megtaláltuk a leírásban említett lépcsőt, aljánál pedig az átereszt is. A ládika felkutatása nem okozott gondot, csalódást okozott viszont, hogy szinte teljesen üresen találtuk.
Ajándékot így nem cseréltünk.

Köszönjük, hogy felkereshettük ezt a múltat idéző, érdekes helyet!

A völgybe tartunkLádika tartalma
Ott lent voltunk 
Wano 2008.05.01 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.86
A 'Hagyományos Húsvéti Túrát' idén a Zselicbe szervezték a társaság erre kijelölt tagjai (Éva és Annamari). Kis magyarázatra szorul a 'húsvéti' jelző, de mivel húsvétkor általában hűvös van és nincs ilyen hosszú hétvége, így általában inkább május elsejére vagy pünkösdre szokott esni a kirándulás időpontja. Ekkor még nem tudtuk, hogy fantasztikus 4 napunk lesz, és azt sem, hogy a Zselic _tényleg_ gyönyörű. Ez a láda pedig -kis kitérővel- éppen útbaesett :)
Nagy király rejtés, köszönjük.
A kiránduló csapat 'nulladik' ládája, ekkor még nem volt jelen mindenki : )

Odú1956.10.11 - valahol a lépcsőn...
erbeo 2008.04.19 14:55 - Megtaláltam
Közös találat ier-rel. A megadott parkolótól mentünk a piros jelzésen, tetszett a mohos lépcső a végén. Visszaérve az autóhoz egy kullancsot találtam a nadrágomon. Ennyit a riasztó spray-ről...

ier 2008.04.19 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Érdekes, szép hely.

VP 2008.04.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.18
2. nekifutásra, északról.
A falu közelében két vad pásztorkutya állta utamat, így a rejtővel való telefonos tanácskozás után egy nagyobb kerülővel északról közelítettem meg a ládát.
A régi nyomvonalon közel 20 éve újévi olvadó hóban esőben baktattunk végig a terecsenyi kulcsosháztól egészen Gálosfáig, ahol a töltés eltűnt a tóban.
Szombaton a patcai Katica-tanyán rendezték az országos hosszútávú tájfutó bajnokságot. Pénteken, leutazás közben néhány drive-in láda mellett sok kis (1-3 km-es) kirándulás. Szombaton délelőtt verseny, délután 17 km a Zselicben. Vasárnap reggel levezető futás, délelőtt egy kisebb kirándulás, aztán haza. Végig szép tavaszi időben.

Zolee-G 2008.03.24 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.60
szép környezet. Majdnem, hogy az autóval ellehet jutni a dobozig.
Ha nem lenne az a 110 lépcsőfok.

Nico82 2008.03.24 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Pár nap eltöltése Bőszénfán, csodálatos dolog, s a láda keresés is belefért.

zsakar 2008.02.21 13:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BCI 2007.12.01 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.54
Megtaláltuk vipi-vel .gyors találat,csodálatos környék.Kösz a rejtést!

vipi 2007.12.01 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.51
'

bgecco 2007.11.23 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.79
(63) szenzacios kornyek!

autogaz 2007.10.13 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Szokásos hétvégi kirándulásunk-ládavadászatunk szombati 7. állomása. Már sötétedni kezdett amikor ideértünk. Az autóval a kutyák miatt egészen a lépcsőig mentünk. A láda azonnal meglett.

Egyik lépcsőn ez állt
kiskapitány 2007.10.13 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
{...}

kukutyini zab 2007.10.13 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.85
A környezet tényleg lenyűgöző, bár azért a csőáteresz kár oda. De megéri megkeresni a ládát!

peterpan 2007.09.30 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Nagymamáimat látogattam meg a közeli Gálosfán. Utána Alex, a westie kíséretében kerestem meg a helyet. Csak később olvastam a logokat, hogy milyen kockázatot vállalok ezzel a döntésemmel. Szerencsére megúsztuk némi ugatással.
Erősen ajánlom a GPS nélküli és/vagy kisgyerekkel érkező ládászoknak ezt a helyet!

Alex aki ma is elkísért 
grofzero 2007.09.23 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
nagyon szep hely, es jol nez ki az a lepcso is

zoltown 2007.08.25 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.06
Bluemonday-al közösen érkeztünk, aki már járt erre és kb mutatta az irányokat, de ennek ellenére is meglett! :-)
A kutyusok igen örültek nekük, még visszafelé jöttünkben is habzott a szájuk...
Maga a rejtés érdekes, de hogy ott valaha vasút ment, azt nagyon furcsa volt elképzelni.

álomfogók 2007.08.11 13:50 - Megtaláltam
Részletek később.

Bugár-orienteering 2007.08.02 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
a gazda rászólt a kutyákra és kiült a ház elé, mintha tudná, hogy mindjárt jövök vssza.

befi 2007.07.31 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.82
ok

Attibati 2007.06.29 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Kaposvár környéki kerekezés 102 km
A kutyariasztó botot felvettem a felszerelésembe de szerencsére nem kellett használnom. Odafelé zárva voltak a kutyák visszafelé pedig a gazda az utca asztalon - vagy min - feküdt, és néhány üvöltéssel visszahívta a kutyákat.
Az odavezető úton jól érzékelhető, hogy egyvasuti bevágásban haladunk, még érezni lehet az egykori talpfák nyomait. Hangulatos hely a hosszú lépcsősor is, vajon mi célt szolgált annak idején ?
Nagyon élveztem a vonal történetének a leírását .

Ajtony 2007.06.20 15:27 - Egyéb
Többen javasolják, hogy kutyariasztó bot alapfelszerelésnek számítson a környéken. Ízelítőül néhány szinonima a helyi tájszótárból: csihar, sujtogató, szalasztó, csetepetélő, csappantó, hajtics, ugrasztó, abrikt, görcsiny...

Xomen 2007.06.16 19:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.84
Érdekes a rejtés helye, nagyon tetszik a lépcsősor :-)

Bebi 2007.06.16 19:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Szép hely.

Chiga 2007.06.09 22:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
A Zselic 40 éjszakai teljesítménytúrán gyalogoltunk éppen, amikor megnéztem a gps-t, hogy biztosan jó irányba haladunk, és láss csodát ott egy láda! Teljesen véletlenül ráakadtunk a lépcsősorra is a sötétben. A környezetből túl sokat nem érzékeltünk, de biztos szép lehet, mint ahogy az egész Zselic. Gyors találat, gyors log, aztán vissza a túra útvonalára, mivel még a fele előttünk állt. Köszi a rejtést!
Chiga & rth

tosza73 2007.05.28 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.30
Eső után kicsit csúszós volt a lépcsősor (főleg a vége) lefelé, a leérkezést követően azonban már nem volt gond, könnyed ládabegyűjtés! Köszi!

james 2007.05.27 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
Az úton az egyik tanyából egy vicsorgó kutya támadt felénk, de szerencsénkre relatíve hamar előkerült a gazdája, így nem váltunk martalékává. Tetszett a ládához vezető lépcsősor.
Ha arra jártok vértezzétek fel magatokat kutyariasztó bottal.

Judit és James

ancsy&plazy 2007.05.20 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Megtaláltuk! Az egyik legszebb az elrejtések közül! Tényleg sok a medvehagyma. Klassz a lépcső is, ahogy benőtte a moha!

kl 2007.05.12 14:43 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

keva 2007.05.12 14:41 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

lepke 2007.04.30 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
A nap utolsó, nem is tervezett pontja, de még hiányzott a kilométerszámlálónkból az előre kiszámítotthoz. No meg régóta szerettünk volna eljönni a régi vasúthoz.
Érdekes, hogy itt burjánzott legjobban a vegetáció, mindig elcsodálkozom, milyen hamar visszaveszi a természet a magáét.
Rotty kutyariasztója kiválóan debütált, utána még gonoszkodásból más jámbor, csak hobbiugatósokkal is kipróbálta, és az illető ebek farokbehúzva, fejet lesunyva elódalogtak.
Összesen 32 km-t tettünk meg a Zselicben meglepően hamar, aztán nekem kellett gondoskodnom a közlekedés megszervezéséről, egyben bemutatót tartva az ifjabb nemzedéknek, Rottynak, miként stoppoltak az elődök.
Remek volt a csatlakozás, Antalszállásról nyomban Pécsre autóztunk.
Ilyen nap után érzi az ember lánya, hogy jó látni, hallani, ízlelni, szagolni, tapintani...
Jó élni!

rotty 2007.04.30 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Ráadás láda, a kutyák ellen készenlétbe helyezett sűrített levegős sípban bízva haladtunk el porta előtt. A tacsi szaladt felénk, majd a síp után vissza, közben a gazda is megjelent, de nem sokat törődött velünk. Visszafelé is nyitva volt a kapu, és a második sípszó nem az öt órát jelezte a kutya számára...
Már jártam erre, tudtam hogy itt haladt egykoron a vasút, de ez a lépcső és a töltés monumentalitása nem tűnt fel.
Nagyon szuper napot töltöttünk el a Zselicben Lepkével, és még egy profi autó leintéssel igen hamar haza is értünk. Lehet hogy egy "Lepkeálruhát" is beszerzek a sikeres stoppoláshoz? :))

 
SagiK 2007.04.28 10:20 - Megtaláltam
Szeretek mindenre felmászni, itt is volt lépcsőzésben részem, csak először le, majd onnan fel. Rengeteg medvehagyma van a láda közelében. Ha bírtam volna enni, biztos megkóstoltam volna.

zsorzs 2007.04.28 10:19 - Megtaláltam
A javasolt parkolóhelyen álltunk meg. Sagik meghágyta-vetette az akácost, majd rövid sétával leküzdöttük a ládát.

KJ & GM 2007.04.21 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Tavaszi túra Baranyában.
12 nap, 70 láda, 140 km gyalog. A Nyugat-Mecseket Cserkútról, a Kelet-Mecseket Óbányáról jártuk be. Több új helyszínt ismertünk meg túránk során.

Minden rejtőnek köszönjük az élményt!

gurzi 2007.04.16 19:50 - Megtaláltam
Már nagyon fáradtak voltunk...

padler 2007.04.09 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Kis séta után efemm lépcsőzött és könnyen megtalálta a ládát. A TB-k már nem voltak a dobozban.

efemm + padler

katica 2007.04.08 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Ha már induláskor sikerült elszalasztani, legalább visszafelé is érintettünk, és ezúttal legalább már figyeltünk is :)
Sasrétről a piros négyzeten jöttünk Terecsenypuszta felé, majd fenn a vasúton végig a piros sávon. A lépcsőt Tobias barátom hamar meglelte, aztán már mentünk is lefelé a mélybe. Nálunk ez a ládarejtés a csúcstartó, keresve sem lehetne ennél szebb és vadregényesebb helyet találni :) No és persze a fincsi (és persze szép) medvehagymák mennyisége sem épp elhanyagolandó, igen finom szendvicset ettünk a bringákhoz visszatérve...
A megtalálás nem volt nehéz így GPS nélkül sem, külön köszönet a rejtésért!
katica + tobias

útban Terecsenypuszta feléa lépcső
ezek szerint ekkor készült...ennyire jó a hely :)
Mihul 2007.04.08 12:20 - Megtaláltam
több mint 120 lépcső

Csuhás 2007.04.08 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Egy kicsit kószáltunk amíg megleltük az oda vezető utat. Érdekes hely. Meglepő a töltés oldalában az a lépcső... régen azért tudtak építeni.
Köszi!

Csuhás, Vándor

Végre jó útonErdei lépcső
CsőlakóházÁteresz
Horhosok
Kíváncsi kecske 
alarm40 2007.04.08 10:41 - Megtaláltam
Hatalmas építmény, a kutyákat az előző hozzászólások miatt nagy ívben kikerültem a vetésen keresztül.

 
kupec 2007.04.07 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Jó kis töltés.

Macusa 2007.04.07 10:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
A korábbi megtalálók figyelmeztetései miatt nagy botokkal felszerelkezve indultunk a régi vasúti bevágásban, ám a kutyák a kerítésen belül maradtak és a méretük szerint amúgy sem lennének veszélyesek. A láda még GPS nélkül is nagyon gyorsan meglett, a hely érdekes.
Macusa1 & Macusa2

 
Kaplony 2007.04.06 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Ez is tetszett.

Zerind HUN 2007.04.06 12:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
A közvetlen környezet tényleg nagyon szép, kár, hogy pár tíz méterre már nem annyira. Ekkora töltést még soha nem láttam máshol, mennyi munka lehetett ezt megépíteni... A ládában elhelyeztem 1 db Utazó Ügynököt (Amerikából indult) és 1 db Geoérmét (Új-Zélandról indult). Aztán mentünk tovább a Felhőkarcoló fák láda felé a piros Piros sáv, majd a piros Piros négyszög jelen. Nagyon szép kirándulás volt.

Joker Karakter 2007.04.05 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.89
Mecsek tekercs 2.
Megszámoltuk, tényleg 110 fok járható, de ha a kidőlt fát elvonszolnánk onnan, akár 113 is lehetne. Nagy eső idején félelmetes lehet a hely, a lezúduló víztömegek miatt.

pacu, Kata, davidpeterkukucs!
6a3e 2007.04.01 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Jó túra volt kezdőknek is.

A váróteremA lépcsősor
Bütyök+Zulu 2007.04.01 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.40
04. 01-én 4/16 találat + 3 km futás Kaposváron. A tacsi ugatott, de ma nem volt vérmes kedvében, kicsit "elbeszélgettünk", megértette, hogy szeretjük. A kullancsokat azoban nem, és itt nagyon nagyok voltak. De már eggyel kevesebb van, fotója eggyel lejjebbi leírásben. A hely csodaszép.

SylverRat + Bogee 2007.04.01 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.40
T-Com Vivicittá Kaposvár és Zselici ládázás Bütyökkel, 4/16. találat.
Kis gyalogtúra, szépen felújított állomásépület, aggresszív tacskó, kedves tulaj, szépen gondozott virágoskert. A lépcső egy élmény (felfelé...), nagyonjó rejtés, sok kullancs, rossz műholdvétel. Nagyjából ezek jellemzik ezt a kis kiruccanásunkat...

Bogee, Zulu és Bütyök a lépcsőnhasadék a rejtekhelynél
méretes példány 
T. Nagy 2007.03.28 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.53
A két napos, 65 km hosszúra sikeredett zselici gyalog-túra 2. ládája. Szép volt, fárasztó volt, de megérte. (Összefutás Omlással, Pupuval és DC3-mal.)

A tetten ért csapat 
Pupu 2007.03.28 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.18
Végre egy szabad nap a sajtóutak között - dunántúli szedegetés Omlással és DC3-mal, reggel 4-től délután 6-ig, közel 700 km, hármunknak 27 megtalálás, két ládánál elsők voltunk (Omlás jegyzi az aranyérmeket). Kellemes időjárás, jó viszonyok, botladozás nélküli pikk-pakk lebonyolítás.

Impozáns töltés - mennyi munka fekszik benne, mennyi munka lesz újraindítani a felszámolt vasutakat... Nekünk nem volt bajunk a kutyákkal, mert mindkét házból előjött a gazda - nagyon egyszerű, szófukar emberek.

dc3 2007.03.28 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]

Pupu (köszönöm a fuvart) és Omlás remek társaságában tettünk egy szép hurkot a Dunántúlon. Szokásos korai indulás (4 órakor), szép helyek és remek időjárás.

A kutyák hősiesen védték területüket, a gazda is előjött, nagyon kedvesen útbaigazított minket, még szalutált is. Besétáltunk a töltésen, majd le a lépcsőn. Csak ekkor érezhető igazán, micsoda hatalmas építmény ez a töltés. Irgalmatlan mennyiségű földet mozgattak meg a kubikusok. Nagyon tetszetős helyre került e láda, melyet csodás virágok őriznek.
Itt futottunk össze a T.Nagy csoporttal, minő véletlen. Rövid beszélgetés után siettünk tovább, hiszen még hosszú út várt ránk.

Nagyon megfogott e "láda", a történet, a hely.

Kösz a rejtést.

dc3

T.Nagy csapatA láda őrei
 
Jutka 2007.03.17 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.93
Az a vízmosás, ahol a láda van, nagyon király! És tele volt medvehagymával, szedtem is egy kicsit belőle - vajaskenyérrel tök finom! De a tágabbi környezet elég rémes valóban a sok megkötetlen és gazdátlan kutyával. Egy vérszomjas jószág Freddy után iramodott, de még idejében figyelmeztettem, hogy forduljon meg gyorsan, és nézzen szembe az ebbel. Így aztán elmaradt a kutya vacsorája... :)

freddy 2007.03.17 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 4.19
A kutyák majdnem bekaptak minket. Nem tudom, hogy miért van ilyen sok ilyen egysejtű aki nem köti meg a vérebeit, hagyja, hogy a turista úton had tépjék szét a vándorokat...
A lépcső tetszett!!!

BiharyG 2007.03.15 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.90
A korábbi megtalálók logjaiból okulva kicsit balra a szántóföld szélén közelítettük meg a ládát. Valószínűleg ez nem olyan szép, de sokkal békésebb útvonal... És innen a ládát elérni is sokkal izgalmasabb :)

BiharyG + Zsuzsi

 
laszloistvan 2007.03.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Vasútmániás lévén ('A vasútnál lakom...') a vasutak még elmúlásukban is megérintenek, sőt. Micsoda munka lehetett ezen a terepen vasutat építeni, töltések és bevágások egymás utánjával... Most semmi, itt-ott az egykori kavicságy bazalt-törmeléke, egy-egy régi kilométerkő. Terecsenyig elsétáltunk, vasúti mértékkel durván kanyargós, nem lehetett egy gyors pálya, de kár hogy már nem lehet utazni rajta.
A láda könnyű találat, kutyás kalandokkal vegyítve. Először (leírás híján) nem ereszkedtünk le a bevágásba, hanem a felső úton indultunk, aztán oldalogtunk vissza egy győzelmét folyamatos ugatással és visszakísérésünkkel ünneplő kutya előtt. Fent is kutya, lent is, és nálunk is egy. A lentiek körbeszaglásztak minket, de balhé nem volt, a két (nem túl nagytestű) kannal szemben a velünk lévő kis szuka volt a főnök.
Tetszett a hely is, a rejtek is.

Fűkocka 2007.03.15 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.15
nem bántották a kutyák az autót. gazdájuk szerint: "...itt minden a miénk. Arra mennek, amerre akarnak... , ...arra csak a vasút van... , ... lőjük szét a fejét a kutyának.." érdekes hozzáállás.
gyenge minőségű plasztik.

ócska minőség 
Mikulás 2007.03.15 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
Zselici kirándulás Fűkockával. 5/11. Jópofa kutyás gazda. A kutyákkal nem szabad foglalkozni, illetve a gazda szavaival élve: pofán kell őket vágni, ha rosszalkodnak...

Mikulás

Ajtony 2007.03.14 15:36 - Egyéb
Kedves Ládász Barátaim!
Nem véletlenül írtam, hogy átkelünk az országúton, és leereszkedünk a régi vasút bevágásába. Ez a jelzett út, és nem a felső, ami aszfaltos. Csak egy kutyás ház (a régi vasúti megálló) van a turistaút közelében.
Botot azért vigyetek a biztonság kedvéért.

nootropil 2007.03.13 17:56 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.81
Bluemonday kollégával.. Nem azért mondom de a kutyák szabadon voltak hajszálon múlott hogy nem haraptak meg minket.. Először egy birkanyájjal találkoztunk, majd egy igen nagytestű keverékkel.. felénk tartott.. háttérből előkerült egy idősebb uriember aki folyamatosan azt hajtogatta: Botot neki!! Majd felvilágosított minket, hogy BOT nélkül nem szabad elindulni ilyen utakra.. ezután kellemesen elbeszélgettünk, bár az úr kimerítette a dysarthria fogalmonkörét. Mindegy kedves volt, be akart hívni minket borozni, de mivel sötétedett továbbmentünk! Pár méterre a helytől, a következő háztól.. 2 db kutya szabályosasn ránkrontott.. megúsztuk! Ezután e láda már gyerekjáték volt.. Blumonday találta meg a kis sárgával.. az én vevőm néhány tíz méterrel arréb akart vinni.. ővé a dobogós hely.

Nemrég kezdtem a ládázást, alig vagyok túl a 60. találalaton, de őszintén mondhatom, voltam már ennél sokkal szebb helyeken is..

Visszafelé kutyák miatt a szántáson át :)

ott lenntcache
Bluemonday csomagollogo
bluemonday 2007.03.13 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.95
Nootropillal. Már tegnap is gondolkoztam rajta, hogy meg kellene nézni ezt a ládát, annál is inkább, mert néhány nappal ezelőtt a környéken túráztam és akkor tetszett a táj. Bár a láda közelébe turistaösvény vezet, kétszer is acsargó kutyákkal kellett szembenéznünk, úgyhogy visszafelé alternatív megoldásként inkább a szántóföldet választottuk. Magával a rejtéssel nem volt különösebb gond, de úgy összességében jobbra, szebbre, többre számítottunk.

andr@s 2007.03.13 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Igaz, némi kutakodás után, de sikerült begyűjteni egy újabb második helyet és az ötvenedik ládikámat. Lent a völgyben elég gyér volt a műholdjel erőssége így célszerűbb volt a leírás után keresgélni. Köszönöm a rejtést.

A lépcsősor fentről...és lentről.
A töltés tetején
thbarnabas 2007.03.13 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Gyönyörű! [wapon beküldött szöveg]

Egészen vadregényes hely. Ottjártamkor nagyon szépek voltak a fények, sokat fotóztam, de az nem adja vissza kellő hűséggel a hely hangulatát. Odafelé a kutyák csak megugattak, és némi szúrós tekintet hatására aztán visszahúzódtak de visszafele már nagyon meg akartak enni, az egyik el is kapta egy kicsit a lábam. A lépcső aljánál elég csúszós volt a domboldal, főleg visszafelé.
Érdekes, hogy a sínekkel együtt a talpfák is eltűntek, pedig azért nem adnak olyan jól a méhben.

Köszi a rejtést, öröm volt idejönni, azzal a szomorú gondolattal együtt is, hogy a most bezárt szárnyvonalak is így fognak kinézni 30 év múlva!

 
tomki 2007.03.12 19:16 - Egyéb
Az Almamelléki állomáson forgatták az 1978-as Kihajolni veszélyes c. filmet.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]