FAQ
1860. Pasaréti séta (GCPASA)

Wallenberg

Wallenberg

Gábor Áron emlékmű

Gábor Áron emlékmű

Pasaréti tér

Pasaréti tér

emléktábla

emléktábla

Pasaréti templom

Pasaréti templom

Bartók Béla háza

Bartók Béla háza

Nagy Imre emléktábla

Nagy Imre emléktábla

Németh László

Németh László

Szilágyi Erzsébet fasor

Szilágyi Erzsébet fasor

kilátás

kilátás
Szélesség N 47° 30,821'
Hosszúság E 19° 0,194'
Magasság: 154 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.10.08 15:30
Megjelenés időpontja: 2007.10.14 14:30
Utolsó változás: 2012.12.13 09:53
Rejtés típusa: Multi geoláda (6V)
Elrejtők: Seres Péter
Ládagazda: Seres Péter
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.0
Megtalálások száma: 878 + 7 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást fa-peti készítette.


PASARÉTI SÉTA

WAP-barát szöveg
6 pontos multiláda, minden ponton egy jelszórészlettel és a hatodik pont koordinátáinak egy-egy részével.
1. jelszórészlet: Wallenberg szobor melletti két kőfalon szereplő szavak közül, az amelyik kétszer szerepel. A 6. pont koordinátáiban a "CD"= a szobor állításának évszámában szereplő számjegyek összege.
2. jelszórészlet: Gábor Áron emlékmű készítő vezetéknevének első betűje. A 6. pont koordinátáiban a "B"= az emlékmű állításának évszámában szereplő középső két számjegy különbsége.
3. jelszórészlet: Pasaréti templomban a belső szobor alatti szöveg legalsó sorának (7 betű) 1. betűje. A 6. pont koordinátáiban az "F"= a külső ajtók száma, ahol a kétszárnyú ajtó kettőnek számít.
4. jelszórészlet: Bartók Béla emlékháznál elhelyezett ládában, a ládáért nem kell a kerítésen belülre menni! Alternatív rejtés a szemközti pad hátoldalán. A 6. pont koordinátáiban az "E"= a házszám utolsó számjegye.
5. jelszórészlet: Nagy Imre dombormű készítő vezetéknevének első betűje. A 6. pont koordinátáiban a "GA"= a házszám.
6. jelszórészlet: N47°AB,CDC; E18°DE,EFB; h=BFA ponton található négyjegyű szám.
A teljes jelszó: 1-6 pontok jelszavai egymás után írva, szóköz nélkül.
WAP-barát szöveg vége

Részletes leírás
Egy 6 pontos pasaréti sétára invitállak, melyet végig zöld környezetben tehetsz meg. Minden ponton találsz egy jelszórészletet, és a hatodik pont koordinátáinak egy-egy részét. A láda Pasarét nevezetességeiből a következőkhöz visz el: Raoul Wallenberg, Gábor Áron, Pasaréti tér, Bartók Béla, Nagy Imre.

Pasarét elnevezése, története
Pasarét nevét nem valamelyik török pasa rétjéről kapta, hanem a felvilágosodás korában megkezdett nyelvújításnak köszönheti. A 19. század elején Buda polgársága többségében német volt, így mindenki németül beszélt, és a közterületek is német nevet viseltek. Pasarét területét akkor Disznórétnek (Sauwiesen) és Zsírdombnak (Schmalzbergel) nevezték. Döbrentei Gábor 1844-ben a Honderű újságban 56 budai köznévre tesz magyar nyelvű javaslatot, amit Buda közgyűlése 1847. június 11-én fogad el. Ekkor kapja nevét Pasarét mellett Csillebérc, Dobogókő, Farkasrét, Gazdagrét, Hűvösvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kamaraerdő, Kelenföld, Madárhegy, Mártonhegy, Mátyáshegy, Naphegy, Németvölgy, Orbánhegy, Őrmező, Rézmál, Sasad, Sashegy, Svábhegy, Szemlőhegy, Szépvölgy, Törökvész, Tündérhegy, Vérhalom, Zugliget. Döbrentei Gábor 1786. december 1-én Nagyszöllősön született és 1851. március 28-án Budán halt meg. Iskoláit Pápán, Sopronban, Wittenbergben, Lipcsében végezte. Irodalmi és tudományos munkát végzett, cikkeket jelentetett meg és folyóiratot szerkesztett, Moliére-t és Shakespeare-t fordított, gyermekkönyveket írt, kiadta Berzsenyi összes műveit. Az Erzsébet-híd budai oldalán a Döbrentei és Apród utca sarkán állt az a ház, amelyben lakott. Sírja a Kerepesi temetőben található. Az 1880-as években a mai Pasaréti út elején, a Vasas pálya helyén kőszén- és agyagbánya működött. Ekkor a főváros megbízásából építették a Pasaréti utat és a környéket villatelepnek parcellázták. Pár évtized alatt kialakult a városrészre ma is jellemző kertes, nagypolgári, villás kép, mely a mai napig is sok ismert művész, író és tudós lakóhelye.

1. pont  N 47° 30,821' E 19° 0,194' 154 m [GCPASA-1]
A jelszó 1. része a szobor melletti két kőfalon található szavak közül az, amelyik kétszer szerepel.
A 6. pont koordinátáiban a "CD"= a szobor állításának évszámában szereplő számjegyek összege.
Raoul Wallenberg
1912. augusztus 4-én született Stockholmban, valószínűleg 1947. július 16-án halt meg Moszkvában az NKVD lubjankai börtönében. Svéd diplomata. Szülei Svédország egyik leggazdagabb nagytőkés bankár családja. Iskoláit Stockholmban végezte, majd 1935-ben a michigani egyetemen építészmérnöki diplomát szerzett. Ezt követően visszatér Svédországba és nemzetközi kereskedelemmel foglalkozik. Az Egyesült Államok kérésére a Stockholmban működő Háborús Menekültek Tanácsa tervet dolgoz ki az európai zsidóság megmentésére. Ennek keretében 1944. július 9-én Budapestre küldik a zsidó deportálások meggátolására. Vesztegetéssel, fenyegetéssel, hamis svéd dokumentumokkal többszázezer embert szabadít ki gettókból és halálmenetekből, szembeszállva német és nyilas katonákkal. Munkáját fél éven keresztül végzi, a szovjet csapatok bevonulását követően 1945. január 17-én eltűnik, és többek elmondása szerint az NKVD börtönébe hurcolják, ahol életét veszti.

2. pont  N 47° 30,906' E 19° 0,065' 154 m [GCPASA-2] A jelszó 2. része az emlékmű készítő vezetéknevének első betűje.
A 6. pont koordinátáiban a "B"= az emlékmű állításának évszámában szereplő középső két számjegy különbsége.
Gábor Áron
1814. november 27-én született az erdélyi Bereckben, apja Gábor István városi jegyző, anyja Hosszú Judit. A gimnáziumot a csíksomlyói ferenceseknél végezte, elsajátította az asztalos szakmát, majd székely határőr ősei példáját követve katona lett. 1831-től Kézdivásárhelyen gyalogezrednél szolgált, majd Gyulafehérváron tüzérségi ismereteket szerzett. 1840-től tüzérezrednél szolgált, 1845-ben leszerelt. Budapesten és Bécsben katonai műszaki előadásokat hallgatott, megismerte az ágyúk szerkezetét, majd visszatért Bereckre. 1848-ban Moldvában élt, a szabadságharc hírére hazatért Erdélybe.
1848 őszére az osztrák csapatok elfoglalták Erdélyt, november végén Székelyföldön már csak Háromszék volt magyar kézen. Az 1848. november 12-i népgyűlésen felmerült, hogy Háromszék is kapitulál, de Gábor Áron meggyőzte a népgyűlést a kitartásról. Vállalta, hogy ágyúkat készít, és hat ágyút már két hét múlva Sepsiszentgyörgy piacán bemutat, és próbalövéseket végez. Első ágyúit Bodvajon öntötte házilagosan készített kezdetleges öntőformákkal, de 1848. november 27-én Sepsiszentgyörgy piacán tartott próbalövése célba talált. Két nap múlva a hídvégi csatában az ágyúk segítségével megverték a Puchner tábornok által vezetett osztrák császári sereget. Ennek köszönhetően a hadiszerencse megfordult, és 1849 elejére Bem apó vezetésével egész Észak-Erdély magyar kézre került.
Az ágyúöntés népi összefogással történt, Gábor Áron fél év alatt 73 ágyút öntött. Az alapanyag elsősorban az erdélyi templomok harangjai, illetve háztartási réz- és ónedények, faliórák vasnehezékei voltak, besegítettek a helybéli parasztok, kézművesek. Gábor Áron megszervezte a lőszergyártást, a tüzérképzést, a katonai védelmet. Kossuth Lajos őrnaggyá és a székely tüzérség főparancsnokává nevezte ki.
Gábor Áron 1849. július 2-án Uzonnál esett el az egyesített osztrák és orosz cári csapatokkal szembeni ütközetben, ahol egyébként a magyarok diadalmaskodtak. 1892-ben Eresztevényen monumentális emlékművet állítottak sírja fölé. Gábor Áron emlékét a gyerekek között is kedvelt népdal őrzi, Magyarországon az 1950-es években vasöntödét-gépgyárat neveztek el róla.
Berecken 1992-ben avatták fel Gábor Áron szobrát, mely Vargha Mihály alkotása. Magyarországon nem sok szobor állít emléket Gábor Áronnak, s talán érdemtelenül keveset tudunk róla.

3. pont  N 47° 31,455' E 18° 59,594' 167 m [GCPASA-3] Akinek a tiszteletére építették a templomot, annak az épület előterében található a szobra. Amikor a belső ajtók zárva vannak, a külsőket akkor is nyitva tartják, így a szobor egész nap megközelíthető (de természetesen éjjel a külső ajtókat is bezárják). A jelszó 3. része a szobor alatti szöveg legalsó sorának (7 betű) első betűje.
A 6. pont koordinátáiban az "F"= a külső ajtók száma (ahol a kétszárnyú ajtókat kettőnek kell számolni).
Pasaréti tér
A Népszabadság 2006. év végén kezdeményezte a magyarországi 7 csoda kiválasztását, ennek keretében 2007. februárjában a legtöbb szavazatot kapott építészeti művekből egy szakértő bizottság kiválasztotta a versenyben maradt 21-et. Ezek között található a Pasaréti tér, templom és buszvégállomás épületegyüttese. A ferencesek 1929-ben telepedtek le Pasaréten, és pár éven belül kezdeményezték templom építését. 1931-ben bízták meg Rimanóczy Gyulát, akinek a tervei alapján 1933-34-ben valósult meg az épületegyüttes. Rimanóczy Gyula 1903. január 19-én született Bécsben, 1958. december 19-én halt meg Budapesten. Ybl díjas és Kossuth díjas építész, a magyar avantgárd építészet kimagasló alkotója, a Bauhaus irányzat követője. További jelentősebb alkotásai a Műszaki Egyetem R épülete, Közlekedési és Postaügyi minisztérium, a gödöllői Ganz Árammérőgyár, postás nyugdíjasotthon. A teret és a buszpályaudvart 2002-ben felújították, az itt lévő MATTEO étterem több alkalommal is megkapta Budapest legjobb étterme díjat. A téren körforgalmat alakítottak ki, közepén Szűz Mária szobrával.

4. pont  N 47° 31,681' E 18° 59,529' 186 m [GCPASA-4] A jelszó 4. része a ládában található.
A 6. pont koordinátáiban az "E"= a házszám utolsó számjegye.
A láda 18x11x7 cm nagyságú, műagyag doboz. Tartalma: füzet, üdvözlő szöveg, 2 toll, ceruza, 2 radír, nyaklánc, karkötő, könyvjelző, 3D szemüveg, kulcstartó, házikó, állatkák, karácsonyi üdvözlő, szívecske.
Bartók Béla
1881. március 25-én született Nagyszentmiklóson, elhunyt 1945. szeptember 26-án New York-ban. Zeneszerző, zongoraművész, zenetudós, az MTA tagja. Apja iskolaigazgató, anyja zongorista és tanár. 1892-től négy évig Erkel Ferenc fiánál, Erkel Lászlónál tanul Pozsonyban, majd a budapesti Zeneakadémiát végzi el 1903-ban. Zeneszerző pályafutására nagy hatással van a magyar népzene, Kodály segítségével évtizedes népzenei gyűjtőmunkát végez Magyarországon, Erdélyben, Szlovákiában, Észak-Afrikában. Első műveit elutasítás fogadja, amikor színpadi művekre komponál zenét: Fából faragott királyfi, Kékszakállú herceg vára, Csodálatos mandarin. A két világháború között bejárja a világot, és ekkor válik elismert előadóművésszé és komponistává. 1932 és 1940 között Magyarországi tartózkodása idején Pasaréti házában élt, ezt követően a fasizmus elől feleségével az Egyesült Államokba menekült, és itt halt meg. Fontosabb művei: Kossuth szimfónia, Cantata profana, vonósnégyesek, zongoraversenyek, hegedűversenyek, Concerto, Yehudi Menuhinnak írt hegedűszólószonáta.
Az emlékház hétfő kivételével 10-től 17-ig látogatható, heti gyakorisággal tartanak benne koncertet.

5. pont  N 47° 31,428' E 18° 59,823' 183 m [GCPASA-5] A jelszó 5. része a dombormű készítő vezetéknevének első betűje.
A 6. pont koordinátáiban a "GA"= a házszám.
Nagy Imre
1896. június 7-én született Kaposváron, 1958. június 16-án végezték ki Budapesten. Politikus, miniszterelnök, az MTA tagja. Szegényparaszti református családból származik, apja szerelőmunkás, anyja cselédlány. Kaposváron négy elemit és négy polgárit végez, majd egy kétéves géplakatos segédi oklevelet szerez, ezt követően beiratkozik felső kereskedelmi iskolába, amit nem tud elvégezni, mert 1915 májusában behívják katonának. 1918-ban orosz fogságba esik, belép a Vörös Hadseregbe és a bolsevik pártba. 1921-ben tér vissza Magyarországra. 1925-ben belép a Magyar Szocialista Munkáspártba. 1927-ig 6 év alatt 3 évet tölt börtönben. 1930-tól 1944-ig a Szovjetunióban él, a Komintern munkatársa, szovjet állampolgár. Vologya fedőnéven az NKVD ügynöke, jelentései alapján 13 embert ítélnek halálra. Dolgozik a moszkvai rádió magyar nyelvű adásánál. 1944. november 4-én tér haza Magyarországra. 1944 decemberétől földművelésügyi miniszter, 1945-ben belügyminiszter, majd élelmezésügyi miniszter. 1949 augusztusában kizárják a pártból, ezt követően a Gödöllői Agráregyetem rektora. 1950-től ismét földművelésügyi miniszter. 1953. július 4-től miniszterelnök, kormánya szakít az erőltetett iparfejlesztéssel. 1955. májusában ismét kizárják a pártból, majd az 1956 nyarán megindult politikai változásokkal együtt aktivizálódik. 1956. október 24-én ismét miniszterelnök 1956. november 4-ig. Állást foglal a többpártrendszer bevezetése mellett, bejelenti a Varsói Szerződésből való kilépést. A szovjet csapatok bevonulásakor a jugoszláv követségen kap menedéket, ahonnan november 21-én elrabolják és családjával a romániai Snagovában őrzik 1957 áprilisáig. Innen Magyarországra szállítják és 1958. június 15-én halálra ítélik Gimes Miklóssal, Maléter Pállal, Szilágyi Józseffel és Losonczy Gézával együtt. Exhumálják és 1989. június 16-án ünnepélyesen újratemetik. Kádár János halála napján 1989. július 6-án a Legfelsőbb Bíróság rehabilitálja. Hét évig élt Pasaréten. A Kossuth téren Varga Tamás szobrászművész állított neki emléket.
1958-ban a házat a családtól elvették, 1990-ig az osztrák katonai attasé lakott benne. Ma az MTA Nagy Imre Ház előzetes bejelentkezés után látogatható.

6. pont "N47°AB,CDC; E18°DE,EFB; h=BFA m"
ponton találod a jelszó 6., utolsó részét, egy négyjegyű számot.

A teljes jelszó: 1-6 pontok jelszavai egymás után írva, szóköz nélkül.

Ha még van egy kis időd, akkor felkeresheted a Szilágyi Erzsébet fasor 79-et, itt lakott Németh László, nemrég elkészített szobra a Pasaréti út 13. alatt található, a Vasas SC mellett.
Németh László
1901. április 18-án Nagybányán született, Budapesten Pasaréten élt és alkotott, 1975. március 3-án Budapesten halt meg. Kossuth díjas író. Apja gimnáziumi tanár, anyja tisztviselő család gyermeke. Tanulmányait Budapesten végezte, először bölcsésznek készült, de végül orvosként végzett. Fogorvosként, majd iskolaorvosként dolgozott. 1925-ben a Nyugat novella pályázatát megnyerte, könyvismertetései jelennek meg. Regényeket ír, a népi írókhoz tartozik Erdélyi Józseffel, Illyés Gyulával, Kodolányi Jánossal és Szabó Lőrinccel. Tanú címmel lapot indít, több folyóirat munkatársa. 1951-ben lefordítja Tolsztoj Anna Karenináját. Főbb művei az Iszony, Égető Eszter, Bolyai, Gallilei.
A séta után, ha megéheztél betérhetsz Németh László lakása mellett a Lugas étterembe, a Szilágyi Erzsébet fasor 77-be, mely évtizedek óta az ország egyik legjobb étterme.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (532 db): környezet: 4.27 rejtés: 4.16 web: 4.50 átlag: 4.31

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Timitomi0202 2022.09.26 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Bőrharisnya 2022.09.24 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Köszönjük a rejtést és a rejtő segítségét.

moli_gyuri 2022.09.19 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]
Köszi a rejtést. Cilu&Gyurkóó
Mazsom
A 6. pontnál a koordináták minket 15 m-rel arrébb vitt. A leírás szerint a h=BFA m"-n kerestük, de kicsit lejjebbit betippeltük (más 4karakteres számot sehol sem találtunk).

Pety&Poty 2022.09.14 16:42 - Megtaláltam
Heuréka, felfedezve a titokzatos univerzum újabb rejtélyes csillaga! Köszönjük a rejtést!

fredie 2022.09.14 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

jancheeta876 2022.09.10 18:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33
Zavaró, hogy a koordinátában nincs G, amit be kellene helyettesíteni. Nagyon ötletes láda. A templomba mise közben mentünk be, de nem égett le a bőr a pofámról, mert csak az előtérig kellett menni. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

g-tabe 2022.08.27 19:06 - Megtaláltam
Megvan!
Köszönöm az igényes, végiggondolt rejtést és a belefektetett munkát!
Nagyon élveztem a keresését!

barnanya 2022.08.21 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam benebotoval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Réka&Nimi 2022.08.04 16:00 - Megtaláltam
Köszi, kellemes séta volt több részletben.

Iparvasutas 2022.07.13 08:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. köszi a rejtést

koppm 2022.06.13 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

Kérakaz 2022.06.06 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

IMG_20220606_132555 
lembo 2022.05.31 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]
Megy a munka! Hajrá Arnold! LEmbo

foltimoka 2022.05.30 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Soma00 2022.05.28 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

robinbird 2022.04.10 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.93
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kicsit megtévesztő, hogy nincs G pont, de nem is kell, a házszámból elég a 2. karakter. Minden a helyén volt és megvolt. A séta viszont nagyon jól esett, szép ez a környék.

Csizmások 2022.03.27 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.
[g:hu+ 2.7.16]

4AE2DC4C-78BD-4B76-8E31-217E7404E826 
Wica54 2022.03.26 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

Bence2009 2022.03.15 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

RagnarF 2022.03.06 15:21 - Megtaláltam
Nem semmi egy "kincskeresés". Nehezsége miatt inkabb haromcsillag:) A jó kis nyomozgatás miatt és, hogy van pár megtévesztő dolog benne, pl nincsem G:) utolso koordinátát át kell váltani, ha appot és google mapset használsz és nem gpst:) Remek egy-két órát töltöttünk el vele.
Ne adjátok fel:)

SirAndrew 2022.03.06 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszönjük a rejtést.

geoládászok 2022.03.03 12:10 - Megtaláltam
Köszönet a rejtőnek! Séta a Gcirok ládával együtt!

IMG_20220303_100010IMG_20220303_120758
IMG_20220303_114813IMG_20220303_114827
zoli86 2022.02.27 08:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

orjovics0604 2022.02.21 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk JenniMikivel, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

JenniMiki 2022.02.21 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltuk orjovics0604-el, köszönjük szépen a rejtést! :) Jenni&Miki&Lujzi :) [Geoládák v3.12.6]

KremesEmber 2022.02.18 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

zsoffer 2022.02.13 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

szentvik 2022.02.13 16:41 - Megtaláltam
Kellemes tavaszias időben városi sétára adtuk a fejünket, és a pasaréti multikra esett a választásunk (nemek csak ez, feleségemnek még a GCIROK is hiányzott). Mivel a környék számomra szinte egyáltalán nem ismert, így a multi összes pontja újdonságként hatott. A multi egy kellemesen összerakott sétával teljesíthető volt, bár a vége felé már igencsak kezdett hűlni az idő.
Köszönjük
[Geoládák v3.12.6]

erdei csiperke 2022.02.13 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Hucul 2022.02.12 15:38 - Megtaláltam
Kerékpározás közben megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

z0z0 2022.02.11 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.5]

birinyi 2022.02.11 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

daniella90 2022.02.11 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Pusszantás! [Geoládák v3.12.6]

Apuska 2022.02.05 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

edusanya 2022.02.05 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

tdk194 2022.01.15 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Girlengland 2022.01.15 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

pbberta 2022.01.08 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

SzéplakiDóra 2021.12.31 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

pulyka 2021.12.31 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.4]

Szárnyaló Sas 2021.12.25 18:27 - Megtaláltam
A sas leszállt, a sas leszállt! Köszönöm a munkádat! [Geoládák v3.12.5]
Nagyon kellemes karácsonyi séta volt, családi emlékek felidézésével. Az anyósom is eljött, aki itt lakott a háború után és sokat mesélt a környékről. Az ő anyukája pedig Bartók Bélához járt a házába zongorázni (zongoraművésznő volt, mármint az anyukája, nem Bartók :).
Számomra Bartók háza volt a legemlékezetesebb része a ládának.

Az ördögárok befolyóját is megnéztük, bár az egy külön láda. Ebből az alkalomból külön megnéztük ezt a videót is: https://index.hu/video/2013/10/15/patkanyok_kozott_az_ordog-arok_melyen/

nemesa 2021.12.10 06:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Köszi a rejtést!
Még sötétben, telefon fényénél kerestem a szavakat, karaktereket. Jó,hogy nem volt forgalom, így jól haladtam és nem voltak kíváncsi tekintetek sem.

Leslie33 2021.12.05 13:55 - Megtaláltam
Bobby Holmes társaságában. Köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Bobby Holmes 2021.12.05 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.3]

fiser 2021.12.03 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.48
.

vasanitsl 2021.12.03 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

zolika87 2021.11.14 09:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Még hónapokkal ezelőtt szereztük meg az első két pontot, ma folytattam. Kellemes kis séta volt Pasaréten, bár az ide-oda multikért annyira nem vagyok oda.
Köszönöm a rejtést!

ballasz 2021.11.10 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Végigsétáltam. [Geoládák v3.12.2]

danita 2021.11.07 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

tevelady 2021.11.01 18:23 - Megtaláltam
Budapesti hétvégi sétám által kerestem meg Hegyoval. Köszönöm, hogy megmutattad nekem a helyet!

Világutazó 2021.10.25 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.2]

utigabi60 2021.10.02 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

sutinemsuti 2021.09.25 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.41
Köszönjük a rejtést! Nekünk az okozott nehézséget, hogy a templom felújítás alatt van, így állványozás miatt nem látni a teljes templomot, és a belső folyosóról is ki lettünk küldve. Ez bizonytalanná tette az utolsó pont koordinátáját. A dombormű készítőjének mi is neten néztünk utána.

Bliccc 2021.09.09 19:20 - Megtaláltam
Sikerült!
[g:hu+ 2.7.14]

Andi0714 2021.08.07 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Karaliosz 2021.08.07 10:04 - Megtaláltam
Ez a láda is pipa. ;) Köszi a rejtést. [Geoládák v3.11.3]

Nboti10 2021.07.27 19:36 - Megtaláltam
Megtaláltam balkri5-tel. Köszönöm a rejtést.

balkri5 2021.07.27 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam Nboti10-zel. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

csepi26 2021.07.25 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

kwh 2021.07.24 15:30 - Megtaláltam
gotcha

jegesmedve137 2021.07.02 19:51 - Megtaláltam
Az első ponton egy ismerős Ovidius-memoriterrel találkoztam. :)
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Malni 2021.06.12 15:54 - Megtaláltam
Megvagy! köszönöm a rejtést, Beával. [Geoládák v3.11.0]

Gmre 2021.06.09 23:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

bacsnyir 2021.06.06 20:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Ma egy hosszú (15 km-es) nagyrészt városi, kisebb részben természetközeli körtúrát tettem, a Bambi presszóból kiindulva, végig a 3. kerületben, 2 multiládával. Az első GCTALP volt, aminek "titkos" zárópontja olyan közel volt ennek a multinak a végéhez, hogy úgy gondoltam, itt az alkalom egy újabb pasaréti sétára. Egy hónappal ezelőtt ugyanis a rejtő másik itteni ládája (GCIROK) nagyon tetszett, bíztam benne, hogy a mai is ilyen lesz.
Nos, a "tartalmat" illetően csalódás nem ért, de a GCIROK jobban tetszett.
Mivel GCTALP végpontjától indultam, az abból az irányból leglogikusabb 4-5-3-2-1 sorrendben kerestem fel a pontokat, és mivel már esteledett, úgy gondoltam, hogy majd otthon kikalkulálom a 6. pont koordinátáit, és visszamegyek érte máskor. Nos utóbbira nem volt szükség: miután mind az 5 nyilvános pont egyértelműen, könnyen meglett, otthon kényelmesen, papíron-ceruzával behelyettesítgettem a karaktereket, majd bepötyögtem a Locusba a koordinátákat, kiderült, hogy nemcsak hogy elmentem a 6. pont mellett, hanem - teljesen spontán érdeklődésből - jól meg is néztem, és szépen körbe is fényképeztem a helyszínt, így az egyik fotóról le tudtam olvasni a jelszó utolsó 4 karakterét. A siker ellenére ugyanakkor továbbra sem szeretem az ilyen pepecselős-számolgatós-behelyettesítgetős módszerű multiládákat, mert szerintem ennek nincs sok értelme, és ez a játék se a rejtvényfejtésről szól. Másrészt nem szeretem a teljesen értelmetlen karakterláncból álló jelszavakat: ha már rejtvényfejtés volt, legyen legalább valami "értelmes" megoldás... És végül továbbra sem szeretem azt a módszert se, amikor nem nyilvános a ládák minden pontja; mert feleslegesen nehezíti a tervezést. Én itt is megadtam volna előre a 6. pont koordínátáit. (GCIROK-nál emlékeim szerint se rejtvényfejtés, se rejtett pont nem volt). A ládaoldallal is vannak problémáim, mert a pontok leírásában az életrajzokat feleslegesnek tartom: közismert emberekről van szó, vagy ha valaki nem ismeri őket, a neten könnyen utánuk nézhet. Itt csak a pasaréti vonatkozásaikról kellene szólni, arról viszont többet) hogy kerültek ide, miért Pasarétet választották, szerettek-e itt lakni, írtak-szóltak-e valamit valaha Pasarétről vagy az otthonukról... Ráadásul az életrajzokba itt-ott ténybeli tévedések is csúsztak: Wallenberg "többszázezer" zsidót tudott megmenteni - sajnos "csak" többezret tudott... Nagy Imrét illetően pedig a jelenleg ismert iratok alapján, és a mértékadó történészi konszenzus szerint semmi bizonyíték nincs arra, hogy az NKVD-nek írt jelentései alapján kit, mekkora hátrányok értek, pláne hogy 13 embert halálra ítéltek volna miatta... stb.
Tartalmilag is picit izgalmasabb volt a GCIROK, mert - bár szeretem a szobrokat - a láda részét képezők egyike se extraklasszis műalkotás (talána Wallenberg-Szobor leginkább); a többi nevezetesség pedig ismert helyszín, nem adta meg azt a "nahát...!"-élményt, mint a GCIROK pontjai. Sajnos a Bartók- és a Nagy Imre-házakról (a késői indulás miatt) lemaradtam, de megfogadtam, hogy bepótolom a megnézésüket - összekötve GCSZBG-vel és GCPMB-vel, amelyeket eredetileg szintén mára terveztem volna, de ezek is bezártak, mire odaértem... :-( A pasaréti templomba viszont, amit már rég meg akartam nézni, sikerült bejutni - igaz, némi várakozás után, mert épp egy "fullházas" szentmise volt benne.
Végül: e séta során is újra megfogott Pasarét nyugodt, polgári miliője, ápoltsága, tsiztasága, zöld jellege - aki ilyesmikre fogékony, mindenképpen érdemes végigjárnia ezt a sétát is. És nagyon tetszett a 4. pont hagyományos rejtése; ugyan a koordinátája kicsit pontatlan de a megoldás maga tökéletes... a legjobb, amit egy városi ládánál eddig láttam. Ez húzta fel nálam négyesre a rejtést, amire a bosszantó, pepecselős megoldás miatt eredetileg hármast adtam volna. :-)

rágcsa13 2021.05.30 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.49
Köszönjük a rejtést!
Az ötös pontnál kisebb nehézségeink támadtak a dombormű készítőjével kapcsolatban, végül az internet adta meg a választ.


beneboto 2021.05.30 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam rágcsa13-mal, köszönöm a rejtést! Első közös kesselésünk. GCIROK-kal együtt kerestük meg. Mindkét ládánál hiányzott egy pont jelszórészlete, de ennél még rövid netkereséssel rá is találtunk. A rejtőnek írtunk már emaileket is. Egyébként a 4. és az 5. pont kivételével már minden helyszínt ismertem. [Geoládák v3.10.5]

Feliks 2021.05.29 13:27 - Megtaláltam
Kiszimatoltuk! :) [Geoládák v3.10.5]

woodworkinggirl 2021.05.29 13:26 - Megtaláltam
Kiszimatoltuk Cs&P&G&D [Geoládák v3.10.5]

DFRi 2021.05.18 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!!!
(nekem a végpontnál egy padra mutatott a GPS és nem, nem a padon lévő évszám a helyes megoldás) A Gábor Áron emlékmű és a Pasaréti templomon kívül minden pont újdonság volt számomra. Jó volt megismerkedni ezekkel a helyekkel.
Köszönöm a rejtőnek az áldozatos munkáját és, hogy elkalauzoltál minket ide :-)
Feri&Mira [Geoládák v3.10.5]

20210518_11034720210518_115817 (2)
20210518_11591520210518_120130
20210518_121029 (2)20210518_121640 (2)
20210518_12380420210518_124936
Huncutka01 2021.05.09 23:59 - Megtaláltam
Ma Pasaréten sétáltam és kerestem a láda pontokat. Egy kivételével mind meglett. Azért az egyért köszönet a Rejtőnek
Köszönet a rejtésért. Maga a város rész nem fogott meg, de a pontokat keresni nagyon élveztem.

mandokilaci 2021.05.03 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

egerbegy 2021.04.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Csíny letudva.

Köszönet a rejtőnek! [Geoládák v3.10.5]

Csa.Csi87 2021.04.03 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Jó kis séta volt.
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

tabletta 2021.03.31 10:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

mk45 2021.03.15 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. :)
[g:hu+ 2.3.4]

Invictus3 2021.03.11 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megvan, köszi!
Január 30.-án kerestük fel a pontokat, de a templombelső és a végpont akkor kimaradt, ezeket ma pótoltuk. Sose jártam még erre gyalog, érdekes volt.

Lücsi 2021.02.26 07:54 - Megtaláltam

Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

bagolyvera 2021.02.24 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

jeszter 2021.02.21 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Másodszor futottam neki ennek a ládának, első alkalommal a sötétedés miatt nem sikerült befejezni. Azóta bennem volt, hogy valamikor meg kellene keresni ennek a ládának is minden pontját, majd több mint egy év után sorra is került.
A keresés során a Pasaréti úti cukrászdába is betértem egy forró csokira.[Geoládák v3.9.6]

20210221_14223720210221_142820
20210221_14472620210221_145121
20210221_14553820210221_145616
20210221_15091820210221_153821
20210221_154756 
Aniko & Gyuri 2021.02.20 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

justancsi 2021.02.07 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

feherzoltan79 2021.02.01 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

FeldmanZ 2021.01.30 08:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Zella 2021.01.24 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm! :-) 6. ponton lévő szobornak Berekfürdőn van a párja. :-) [Geoládák v3.9.0]

golyakr 2021.01.09 12:59 - Megtaláltam
Második próbálkozás. Előző évben sikerült teljesíteni az írók és költőket, párhuzamban a sétamultival, azonban besötétedett és a kijárási miatt nem volt több időm, így a mai napra maradt a negyedik pont, és a vég. Nem indult túl jól a nap, de már nagyon kíváncsi voltam, hogy áll össze teljessé a GCPASA. A láda a helyén, kellett pár pillanat mire leesett a rejteke :)

...
.
Köszönöm, a multik nélküle Pasarét ma is ismeretlen lenne számomra. :)

EdKa 2021.01.05 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Két évvel ezelőtt kezdtük el keresni a pontokat, mára is maradt még belőle.
Elsőre bonyolultnak tűnt a jelszóképzés, de nem volt az.

Ambró 2021.01.04 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Tündérpár 2021.01.03 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést!
h=BFA? G? Mi ez, valami megtévesztés? [Geoládák v3.8.3]

Adriennnsmith 2021.01.03 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Megtaláltuk, köszi a rejtést! ;)
Köszönjük az élményt [Geoládák v3.8.3]

Viktor33 2020.11.30 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

kerol 2020.11.22 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Köszönöm a rejtést!

PBM 2020.11.09 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Tosiv 2020.11.06 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.36
Kösz, megvan.

TÁJK Alkesz Duo 2020.10.31 22:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!:) [Geoládák v3.7.6]

szaszkievics 2020.10.28 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Budai tekergés közben, HRita KesserHercegnővel. Eme rejtésnek sem tudtunk ellenállni, így megtaláltuk a Kincsesdobozt, amelynek nagyon örülünk. ;) [Geoládák v3.7.6]

HRita 2020.10.28 08:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Imperator Csaba 2020.09.24 18:47 - Megtaláltam
+Van! Köszi :) [Geoládák v3.6.0]

uzoni 2020.09.11 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

ÁFÉSZ 2020.08.01 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Crowngu@rd 2020.07.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.47
Végigjártam, megtaláltam. Köszönöm, hogy megmutattad!

20200709_14344620200729_102452
20200729_111936 
Pongiz 2020.07.26 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Búr 2020.06.28 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a Rejtőnek. [g:hu 1.6.7]

sanzi89 2020.06.26 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.96
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

Agyonbonyolított, túlgondolt multi. Nem szeretem, ha kinduláskor nem tudom az összes pontot, nehéz tervezni. Ez a behelyettesítősditől meg teljesen kész vagyok. Ha rejtvényt akarok fejteni, leülök egy keresztrejtvény elé...

Zsugabubus27 2020.06.20 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

orszagoskek 2020.05.25 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Tamás [Geoládák v3.4.0]
A ládának nagyszerű helyet sikerült találni.
Ma a rejtő mindkét környékbeli rejtését sikerült végig járnom. Elmondhatom, hogy mindkettőnek jó a kivitelezése, és a városi multi célját is elérte. Tudott újat mutatni.

Webber 2020.05.22 19:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

mackomisi12 2020.05.13 19:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
szuper séta volt, jó kis ládákkal, tetszett a rejtvény is

seidldenes 2020.05.03 20:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pszichológus 2020.04.30 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.71
Csaladi biciklizés során jártuk be, élvezték a gyerekek!

Manna&Peti 2020.04.04 14:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

pgyp 2020.03.29 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
A nagy home office időszakban fontos a szabad levegőn tartózkodni: tegnap a Gellért-hegyig sétáltunk, ma ezt a multit csináltuk meg. Egyszer már 2019.01.01-én nekikezdtünk, de a szemerkélő eső eltántorított, csak a GCIROK lett meg. Ma a gyönyörű napsütésben, 18C-ban érdemes volt kijönni. A pontok egyértelműek, a láda a helyén van. Bemenni sehova sem lehetett, de sétálni igen.
11500 lépés lett a vége, megérte!

Pumba9 2020.03.08 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Mirtt 2020.03.08 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

csomix 2020.03.04 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

pedro750 2020.02.27 17:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

MoMaszter 2020.02.25 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.17
A GCIROK ládával egybefűzve...

Köszönjük a sétát!

Sheep2018 2020.02.02 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Green Eye 2020.01.27 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm, hogy megmutattad, Budapestnek e részét még sosem jártam be.

emmerwald 2020.01.25 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
Minden pont a helyén volt. Köszönjük az invitálást!

Lustadick123 2020.01.19 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

sergeant 2020.01.16 20:42 - Megtaláltam
Boszival megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v3.2.2]

Rede99 2019.11.14 15:20 - Megtaláltam
Koszi

TS 2019.11.03 14:24 - Megtaláltam
A (GCIROK) multi pontjaival összekötve, rollerrel végiggurulva. A templomban éppen telt házas mise volt. A Bartók emlékházba bementem és megnéztem a tárlatvezetéses kiállítást, ami nagyon tettszett. Sajnos a Nagy Imre ház nem volt nyitva. Közben a nap is kisütött, így a végpont megtalálása után az Apáthy szikla felé vettem az irányt.

kocsisjozsef74 2019.10.20 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltuk, köszönjük szépen! Zsuzsa és Józsi

kireth 2019.10.05 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GYEZegzug 2019.09.26 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.46
Ezt már régen elkezdtem, de ma kellett hozzá segítség. Köszi szépen a lehetőséget.

tfmb 2019.09.25 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5]

2Szaki 2019.09.25 12:34 - Megtaláltam
Köszi, jó kis bringás túra volt! Mondjuk a pontok között kis kitérőt tettem az Apáthy- szikla, Lipótmező és Kurucles felé is. Tetszenek az ilyen multik! [Geoládák v2.2.5]

HZsoti 2019.09.20 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
köszi a rejtést

Szilágyiék 2019.09.11 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Tekintve, hogy a tömegközlekedés errefelé már nem visz el minden ponthoz, és az 5-ös busz is ez időben nem érinti éppen azokat a megállókat, amik könnyíthettek volna a sétánkat, maradt a "lábbusz". A mai napunk úgy 12 kilométeresre sikeredett.

A Szarvas téren kezdtünk. A GCKRZ, a GCVMMM és a GCIROK pontjait jártuk végig. Ezt az útvonalat pedig összefűztük a (GCPASA) közbeeső és a maradék pontjaival.
Bevallom őszintén, nagyon nem szeretem a koordináta-számolós rejtéseket, mert rendszerint kiderül, hogy a záró-jelszó mellett már elmentünk egyszer. Szóval most hálás vagyok a lehetőségért, és bevallom őszintén, hogy a számokat netkesseltem, így éppen jól bele tudtam illeszteni az útvonalunkba. (Meg is haltam volna, ha az utolsó ponton derül ki, mennyit kell még visszamenni, addigra igen fájt a lábam.)

Út közben az egyik parkban csoda klassz kis KRESZ-parkot láttunk, meg egy apukát, aki a kislányával jött. Épp felvette a kicsi a biciklis sisakját, indult a kis bicajával tanulni a közlekedést. Apukája pedig kedves szavakkal biztatta. Jó élmény volt ilyet is látni.

Amúgy nagyon ötletes a jelszó és a koordináta pontok összefűzése. Tetszett a részletes leírás a látnivalókról, ezért maximális pontot ér a webes megjelenés is.

WallenbergGábor Áron
KRESZ parkÉrdekes szobrokat is láttunk
Szép kilátást is fotóztunkNagy Imre emlékház
És egy különlegességPasaréti templom
Templom belülrőlKis cukrászdai fotó
Templom előtti emlékkő 
zsubamba 2019.08.19 16:01 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Nikicsu 2019.08.10 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.4]

ellfelek 2019.08.10 12:00 - Megtaláltam
Ez lett az utolsó láda, mert az időm is lejárt, meg a telefonom is a lemerülés szélén volt. Az ördögárok multit meg kellett szakítanom...
A Bartók Béla emlékháznál sajnos nem lett meg a jelszó részlet, a végponton meg nem tudtam értelmezni a: h=BFA m.
De köszönöm a rejtő segítségét!
Köszi a rejtést!

IMG_20190810_104745IMG_20190810_120230
IMG_20190810_121214 
SziaHello 2019.08.08 13:23 - Megtaláltam
Városi séta során. Köszönöm a rejtést.

stikli08 2019.08.08 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Fotók, részletek később. [Geoládák v2.2.5]

Bubu_83 2019.07.20 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Jó kis séta volt, két részletben. Tetszett.

20190720_12081120190720_120223
20190720_12021920190629_133900
JhsGabor 2019.07.18 21:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

porto 2019.07.15 16:11 - Megtaláltam
Köszönöm, két élmény volt! :-)
Szinte! :-)
[Geoládák v2.2.5]

PetyCamino 2019.07.14 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.27
A leírás bonyolultabb volt, mint maga a rejtés :)

pyrosz 2019.07.14 16:36 - Megtaláltam
Köszönjük, egy élmény volt! :)
Egyszerű és egyértelmű volt, a leírás bonyolultabb, mint a megtalálás. :D

Gyáva Oroszlán 2019.07.09 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Ha figyelmesebben olvassuk a feladatot és minden sorát jól értelmezzük, akkor nem gyalogoltunk volna kb 8 km-t a siker eléréséig.
Minden jó, ha a vége jó! Megvan a találat! Tetszett a játék.
Zsuzsi&Tamás

Gyáva Oroszlán
WallenbergÚtközben
Szamoska 2019.07.01 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Kellemes séta volt, köszönöm, hogy megismerhettem egy picit jobban Pasarétet.

lencsilyany 2019.06.16 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

maerlyn 2019.05.18 20:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tandrew 2019.04.28 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi az ötletes rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Hokuszpok 2019.04.09 20:36 - Megtaláltam
Köszi.
Izgalmas keresés volt.

Kovács Beni 2019.04.09 20:36 - Megtaláltam
Köszi.

zoldbeka 2019.04.06 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

vadasviki 2019.04.02 19:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Vifilancio 2019.04.02 19:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Miamicryt 2019.03.31 13:28 - Megtaláltam
Hármashatárhegyi ládavadászat 3/3.
köszönjük! :)) [g:hu 1.6.2y]

VaVi 2019.03.30 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

spanyesz 2019.03.10 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.29
Közös találat nonow22-vel, Zöldmáli delta túra keretében és kiegészítéseként. Köszönjük a rejtést!

nonow22 2019.03.10 11:37 - Megtaláltam
Log kesobb

petheovacka 2019.03.09 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.01
Hárshegyi ládagyűjtés közben Ignis9-cel. Kösszi a rejtést!

Ignis9 2019.03.09 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Petheovackával közösen, köszönjük! :)

fTyler 2019.02.10 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Parmerozpazepan 2019.02.07 19:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Köszönöm a rejtést, egy kis rejtői korrekcióval meglett!
Hangulatos utcák, szép házak, izgalmas helyek. A templomegyüttes különösen tetszett.

Kaputyin 2019.02.06 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Nagyszerű rejtés volt, ki is fogott rajtam a Bartók Béla emlékháznál, de szerencsére a rejtő telefonon kisegített, a mai nap immár másodszor! :)
A szép tavaszias időben mindkét Pasaréti multi pontjait felkerestem, kellemes környék és a látnivalók is tetszettek.
Egy régi térképen megnéztem, vajon mi állhatott a Bartók Béla emlékház helyén egykor, hát bizony szőlőtőkék!
Megnézheted itt az átlátszóság gombbal tudsz váltani!

Tibi1983 2019.02.02 12:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Megtaláltam, köszönöm a rejtő munkáját! [Geoládák v2.2.5]

Nemi91 2019.02.02 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szilvil 2019.01.12 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dev86xr 2019.01.12 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

bebfva 2018.12.31 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Nagyon nagyon szép időjárás volt ma! Boldog új évet mindenkinek! [Geoládák v2.2.5]

gyoppka 2018.12.30 13:48 - Megtaláltam
Osszekotottuk a masik pasareti multival. Ezt is nagyon elveztuk, koszonjuk. A Bartok Bela haznal levo doboz a parom kedvence lett :) Talalt benne egy lego minifigurat(imadja a legokat), igy kicsereltuk egy altalunk vitt tegknosre. Most boldogsag van :D[Geoládák v2.2.5]

Báthory Ödönke 2018.12.04 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A 6os pontot csúnyául kitaposták, de attól még jó buli volt. [Geoládák v2.2.5]

Norbee97 2018.10.30 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Elképesztően élveztem ezt a ládát. :D Na nem a pontok miatt, hanem mert én egy rejtvényként oldottam meg a ládát. Egyetlen pontot kellett megtalálni a koordinátához, mivel várható hogy a rejtett pont fent lesz, én meg nem akartam fel-alá szaladgálni. Természetesen a jelszó miatt minden pontot felkerestem. A ládát sokáig kerestem, két féle helyszín/rejtés is szóba jöhet, de először csak az egyik mód tűnt fel. Próbálkoztam az alternatív jelszóval, sajnos az se jött össze, nem volt semmi. Aztán amikor újra nyugi lett, szinte azonnal feltűnt a láda helye, teljesen egyértelmű amúgy. :D A többi részlettel se volt baj, bár az első rész kicsit nehezen jött össze, csak figyelni kell. ;) [Geoládák v2.2.5]
1040.

IMG_20181030_120912IMG_20181030_122134
IMG_20181030_122337IMG_20181030_122756
IMG_20181030_131031IMG_20181030_131156
IMG_20181030_132058IMG_20181030_133304
IMG_20181030_134415IMG_20181030_135032
erdosjudit 2018.10.11 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

erdosimi 2018.10.11 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

ku.adam 2018.09.22 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Ok, koszi

gizike 2018.09.09 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)
Köszönjük a rejtést.

Katka991 2018.08.18 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

dr.is 2018.07.29 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Kiaribua 2018.07.14 14:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

kofinandi 2018.06.30 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltuk a ládát, két részletben.

Ivellios 2018.06.30 12:51 - Megtaláltam
Kellemes séta keretében néhány környékbeli ládával egyetemben.

kupec 2018.06.25 11:55 - Megtaláltam
Hát ez is megvolt. A 4. ponton éppen bontották a kerítést, próbáltam a pótjelszót, sikertelenül. Köszönöm Akubb segítségét.

IMG_20180625_131055 
Akubb 2018.06.12 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Múlt héten más miatt erre tekertem, és akkor nem olvastam el előre alaposan, hogy miről szól ez a rejtés. Átfutottam az alapadatokat, annyit láttam, hogy van benne láda is, meg leolvasós pontok, így gondoltam, hogy visszafelé simán végigjárom a 4. ponttól kezdve. A láda könnyen meg is lett, majd ezután a dombról legurulva, a templomnál vettem észre, hogy bizony itt többről van szó, és +egy hatodik pontot is össze kellene majd állítani, de az ehhez szükséges infót meg sem néztem a ládánál. Pech, idő hiányában félretettem a multit, és ma visszajöttem.
Most már felkészülten érkeztem, és így nagyon könnyen meg is lettek a szükséges részinformációk, és a végpont is. Érdemes volt végigjárni a környéket, és hozzá elolvasni a kiegészítő információkat is.
Köszönöm a rejtést!

Bonbonetti 2018.06.09 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

tádé 2018.05.01 16:32 - Megtaláltam
A GCIROK multi után még egy sétát tettünk Pasaréten, Köszönjük! Tádé és Teodóra

Bigi 2018.04.30 16:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Bigi! [Geoládák v2.2.3]

Brigus 2018.04.30 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk!! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

VINAX 2018.04.27 17:08 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.3]

adamtoth0412 2018.04.17 19:48 - Megtaláltam
Az 1-2. pontot még 2018.02.06-án kerestem fel, sajnos több időm nem volt a többi pontokra.
Ma erre jártam egy másik multi miatt, így meg kerestem a hiányzó pontokat.
Sokszor bizonytalan voltam, nagyon meg örültem, hogy a koordináta és a jelszó is jó lett elsőre.
Köszönöm, hogy meg mutattad ezt a hangulatos környéket!

mulder2197 2018.04.06 08:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Rejtői segítséggel, amit köszönök. [Geoládák v2.2.3]

tau 0470 2018.03.21 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Jó kis szuszogtatós séta volt, de megérte, sok szépet láttam. A pontok jó része könnyen meglett, a ládát kissé tovább kerestem és ott is azt kerestem, ahol csak le kellett olvasni a jelszórészletet. Ezúton is köszönöm a rejtő szíves segítségét, hogy elmondta, hogy mit keressek, így aztán szép lassan össze is állt a jelszó. Köszönettel: tau 0470

WallenbergGábor Áron
Pasaréti templomlog
Nagy Imre 
kolibri 2018.02.11 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

somga 2018.02.10 11:00 - Megtaláltam
Végre sikerült ... köszönet.

nimka 2018.01.12 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.00 súly: 3.67
idei 1. találatom. az utolsó ponton nem találtam ládát

Mizo6869 2017.11.26 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Minden a helyén van, még a láda is. A ládánál a játszótéren tartózkodó szülőktől kaptuk a segítséget. Kerestük az alternatív jelszót erre megmondták hol a láda. Nagyon jól kivitelezett a multi. Köszönjük a rejtőnek. Mia, Zoli

IMG_20171126_105645 
Evila 2017.11.15 18:22 - Megtaláltam
Szemészeti vizsgálat utáni "levezetésként". Köszönjük a rejtést!

gst76 2017.11.05 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Egy kis délutáni kerékpározás Kispestről. 35 km.
Jó pár évvel ezelőtt már elkezdtem a multi felkutatását (1-3 pont), de akkor nem írtam össze a végpont koordinátáit. Morcos lettem, hagytam a fenébe. Azóta többször jártam erre, de sosem vágytam rá, hogy újra kezdjem. Most erőt vettem magamon, és körbe tekertem Pasarétet. Összességében nem is annyira bonyolult, mint gondoltam korábban.

Valójában, nem 6V a láda, hanem 5V + 1H (3V+1H+2V leosztásban)

erdei.laszlo 2017.11.05 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltam sikeresen!

Artemix 2017.10.05 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Kellemes másfél órás séta.

azimee 2017.09.07 18:23 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

RékaésAdrián 2017.09.03 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Régen kiszemelt láda, ma végre Pasarét nyomába eredtünk. Érdekes és szép környék, sok rejtett kinccsel. A számolgatás plusz csavart jelentett. A Bartók háznál nem lett meg a láda, ezért kértem rejtői segítséget. Mivel az eső eleredt, kocsival mentünk a templomhoz, ahol éppen vége lett a szertartásnak, így kicsit kalandosabb volt benézni. A legvégén még egy gyűrűs átfordulást is megköszönt nekem egy apuka a játszótéren, mert éppen ezt magyarázta a fiának. Köszönjük a környék bemutatását és gyors segítséget.

Ákibard 2017.08.25 19:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Kellemes séta GCIROK-kal összekötve. A végén a ládát nem találtam, a padokon anyukák üldögéltek, így a rejtő segített ki.

keta 2017.07.25 14:20 - Megtaláltam
Megvagy hadnagy! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

eltájoló 2017.07.17 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.99
A 4. ponton nem volt meg a láda. A wap-os részt nem olvastam az alternatív lehetőséggel kapcsolatban. A Rejtőnek küldtem fényképeket, és kisegített a hiányzó részlettel. Ezt utólag is köszönöm. A multi kivitelezése ötletes és a jelszóképzés is egyértelmű.

PardiAndi 2017.07.02 00:00 - Megtaláltam
dzoli1-gyel.

AlanTheWild 2017.06.22 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 3.67
Több részletben. Az eltérő, nem frissített .com-os leírás kicsit megnehezítette a dolgomat. Köszönöm!

ottgyuri 2017.06.21 06:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Megtaláltam.

emiGrant 2017.05.17 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.93
2/2. Ma a két pasaréti multit mentünk el megkeresni, bár én nem igazán szeretem a multikat, akkor pláne nem ha ennyi részük van. Viszont tudtam, hogy ilyen szép napos időben, még ha a pontokkal bajom is lesz, legalább a séta szép lehet. Hát, egy idő után már annyira idegesített a sok félreérthető/hiányos magyarázat, hogy kezdett elmenni tőlük a kedvem. Városi multikkal mindig baj van, mert eltűnnek a ládák. De legalább akkor át lehet állítani őket virtuálisra. Ez a vegyes felvágott, hol ezt hol azt ajánlotta, sok helyen a leírás teljesen reménytelenül pontatlan volt, hiszen 10 év után már sok minden megváltozhat, szóval végül egy jóbarátom besegített a hiányzó részletekkel, de hogy őszinte legyek, ezt nem élveztem különösebben. :-(

Lacipap 2017.04.26 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.98
Megtaláltam!
Hosszú séta a pasaréten és környékén. Volt mit nézegetni és sokmindenre rácsodálkozni!
Köszönöm a rejtést!

alexp 2017.04.21 18:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Myrafelle 2017.04.16 19:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
Kellemes kis városismereti séta (ami végül 10 km lett), köszi a rejtést!

Lacisan 2017.04.16 19:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Göde 2017.04.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Kellemes tavaszi séta békés környezetben, és közben lehet elmélkedni Nagypéntek tragédiáján, várva a dicsőséges Feltámadást.

Butchman 2017.04.14 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mangogyuri 2017.03.25 13:25 - Megtaláltam
Több részletben, de megvan. Köszönjük!

redbird 2017.03.09 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Grrrrr 2017.02.20 17:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Jó hosszú, már túrának nevezhető séta volt. Jók voltak a pontok, mindent elsőre megtaláltunk, tetszett, hogy az utolsó pontot a többiből kellett összerakni. Köszönjük a rejtést! :)

PulykiMaki 2017.02.19 17:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2017.02.18 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Köszönöm a rejtést! Külön köszönöm ésKata segítségét a 3. ponttal kapcsolatban.

kugyu21 2017.02.11 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.
A templomnál éppen esküvőre készültek. kint vártak a bezárt templom előtt, vacogott a menyasszony.
És a G mihez kellett?

ésKata 2017.02.05 13:50 - Megtaláltam
Megleltem. Szombaton 7 órás szabadtéri buszvárás, majd 1200 km-es buszozás után levezető séta a jég és hóolvadásos Budán, Pasarét és Városmajor környékén. Sok itt a látnivaló.

Vincenzo65 2016.12.28 16:40 - Megtaláltam
Körbe Pasaréten. Azért minden ponton volt valamilyen jelszó, kivéve az ötödiken amit zárt kapu mellett nem találtam. Lehet,hogy bamba voltam, de a net segített. Ajtók száma nálam kérdőjeles, kipróbálva az összes variációt csak egyik lehet már a végénél. Végül elsőre jó lett a jelszó. A sok elsuhanás mellett végre egy kicsit szétnézhettünk. A végére ajánlott étterem most nem került fel nálam a topba. Kis adagok, drágán, átlagos ízvilággal.

KP1965 2016.12.01 20:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
A két pasaréti sétát összefűzve kerestem fel egy 8 km-es körséta keretében, sötétben és szemerkélő esőben mind a 12 pontot.
Tetszett a 6. pont meghatározásának módja, csak volt egy G kód, ami nem kellett sehova.

msi 2016.11.07 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Második nekifutásra sikerült leküzdenem a pontokat.
Köszönet a rejtőnek.

znasz 2016.11.05 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.95
Köszi a rejtést.

Korong44 2016.10.30 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Köszönjük a lehetőséget, nagyon tetszett az egész út! Nem vagyunk erre ismerősek, így csupa újdonságot láttunk, pár értékes új információval. Maga a láda elrejtése is nagyon kreatív :)

denho 2016.10.15 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.54
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

mazsolaaa 2016.10.05 19:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Itt jöttem rá, hogy hiába hideg az idő, hiába áztat vacogósra az eső pár perc alatt, hiába sötétedik korán... a ládázás az ládázás. Nem tántoríthat el tőle semmi :) Jó kis séta volt szép helyekkel, ötletes feladatokkal, rejtvénnyel. A templomban összefutottunk egy igazi csuhás szerzetessel - még soha nem láttam ilyent!

A sötétedés meg a vacak idő miatt sajnos nem fényképeztem - egyetlen (oké, kettetlen) kép készült. Ezt az "emléktáblát" az első pont közelében találtam. A cukisági faktora olyan magas, hogy megosztom veletek :)

A tábla helye......és az emléktábla
2016PZ 2016.10.05 19:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Köszönöm a lehetőséget ! Igazán ötletes rejtés volt, élveztem minden percét .
Külön örültem a 6.pont meghatározásának.

H+W 2016.09.25 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2016.09.11 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.09
Vasárnap délutáni sétának indult, de autós drivr in lett belőle. Pasaréten ma tartották az őszi lomtalanítást, úton útfélen szedett vedett autók, lomok oltak találhatók. Ma nem szép arcát mutatta a városrész.
Ettől függetlenül köszönjük a rejtést.

SandorCsaba 2016.09.03 14:40 - Megtaláltam
Kellemes kis séta Pasaréten, köszi a rejtést! :)

snucee 2016.08.30 18:30 - Megtaláltam
Köszi, ezt is levadásztuk! :D

ErdőCsöndje 2016.08.28 17:55 - Megtaláltam
Vasárnap délutáni séta. Köszönöm!

költségosztósok 2016.08.21 16:00 - Megtaláltam
Körbesétáltuk:)

EdeZ 2016.08.13 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

BBBBNET 2016.08.07 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

nmaria 2016.07.31 16:02 - Megtaláltam
Köszönöm!

Puzzle Apartman Gyula 2016.07.28 18:00 - Megtaláltam
.

BLUEway💙2016! 2016.07.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Munka utáni ládatalálat. THX!

Salamarci 2016.07.04 23:59 - Megtaláltam
Tetszett az összetett feladat, köszönjük! (Mi egy kicsit megkeveredtünk az 5. Pontnál, mivel a kerítésen belüli dombormű készítőjét kerestük meg, pedig csak a kapu mellettit kellett.) Köszönjük!

magyar65 2016.06.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Köszönjük!

szimari 2016.06.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.87
ok

pandala 2016.05.15 18:00 - Megtaláltam
Leleplezve! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

catNcat 2016.04.17 18:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.79
.

ikba88 2016.04.16 15:19 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

csörike és maci 2016.04.03 15:00 - Megtaláltam
Ok.

keleven 2016.02.20 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tomesi 2016.02.14 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.84
Köszönjük a sétát.

20160214_12191020160214_122737
20160214_12365220160214_125232
distike 2016.02.03 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

kétbakancsos 2016.01.22 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Pasaréti séta hideg, de szép napos időben. a padon lévő alternatív jelszó a friss mázolás miatt nem található. Köszönjük a rejtést!

Raul WallenbergSzilágyi Erzsébet emlékkút
Korsós nőSzámolás
Bundás Bocó 2016.01.10 14:59 - Megtaláltam
Kiváló, nagyszerű, rendkívül ravasz! Pasaréti lokálpatriótáknak ideális választás. A 6. pont lokalizálása külön öröm volt. Rossz, vagy bizonytalan időjárás esetére jobbat ki sem lehetett volna találni. A túra hossza 5,21 km, menetidő 1:55 + matekozás után vissza a 6. ponthoz sötétben lámpással.

Már olvad ó! 
Kata64 2015.12.29 16:00 - Megtaláltam
Több részletben. 2015.11.28-án 12:00-kor a Bartók-háznál a ládát, a többit pedig 29-én.

ludens 2015.12.16 17:00 - Megtaláltam
Sajnos a ládát nem találtam, korán besötétedett. Ezért segítséget kellett kérnem. Nekem kicsit bonyolultnak tűnik a 6. pont összeállítása.
Az 5. pont leírását érdemes lenne módosítani, felesleges benne a 'G'.

 
Péter60 2015.11.29 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.32
Laza autós kevergés, kis rejtői segítséggel.

Strombus 2015.11.28 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.32
Kellemes környéken könnyű találat.
A 3. ponton, a templomban csak hatbetűs szót találtunk a megadott helyen. Szerencsére ennek is ugyanaz az első betűje. Nem feltételezem, hogy a rejtő töri a magyar nyelvet vagy hiányzott az első osztályból, amikor a magyar nyelv sajátosságáról, a kettős betűkről tanultak, így el se tudom képzelni, hogy hova lett a hétbetűs szó.

Pogánypeti 2015.11.03 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napi budai multivadászatom negyedik találata a hétből... :)
Én a ládánál, azaz a Bartók Béla Emlékháznál kezdtem ezt a multit becserkészni, mivel a Balogh Ádám-szikla felől érkeztem. A pontokat előre megtervezve, ésszerűségi sorrendben kerestem fel, ne kelljen feleslegesen mászkálnom a helyszínek között. Egy idő után bekapcsolódtak a GCIROK multi pontjai is, így együtt kerestem a két láda jelszótöredékeit... :)
Köszönöm a rejtést, jó kis séta volt... :)

Bartók Béla EmlékházA Szent Antal rk.templom tornyát éppen tatarozták
TemplombelsőNagy Imre Emlékház
Gábor Áron emlékmű (Kiss Sándor,1980)Raoul Wallenberg emlékmű (Varga Imre,1987)
vaterlo 2015.11.01 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Köszönöm a rejtést. Meglett, bár az 5. pontnál a GA utalást még mindig nem értem. Nincs a 6. pont koordinátájában G betű. :)

Roberto Kesser 2015.10.31 17:17 - Megtaláltam
Elég kalandosra sikerűlt! Kevertem a com-os leírással, elgépeltam koordinátát,.. Így egy kicsit hosszabb lett, és hiába siettem, már sötétben értem a végére. De meglett, és szórakoztatott!
Köszönöm a rejtést!

Mortanius 2015.10.21 14:30 - Megtaláltam
Szép a környék, de mintha egy kissé túl lenne bonyolítva/biztosítva a jelszóképzés! :)
Köszönet a lehetőségért!

Hugi87 2015.10.17 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

sorx 2015.10.17 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kovtom72 2015.10.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
kellemes kis pasaréti séta. köszi

capacsok 2015.09.20 20:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Sokáig nem értettem hogy emberek miért nem szeretik a multikat, megmondom őszintén már én is kezdem kerülni őket, és a mai nap után az olyan multikat amik még ráadásul koordinátákban is hiányosak nem fogok keresni egy ideig. A telefonos alkalmazás először Budaörsre mutatott, aztán meg sehova, végül feladtuk, és itthon raktuk össze a jelszót a hiányzó koordináta helyét a google segítségével sikerült felfedni, a szoborról az interneten tudtunk olvasni. Sajnálom hogy így végződött, pedig a környék nagyon tetszett. A sétát ettől függetlenül nagyon élveztük, és kellemesen elfáradva értünk haza.

N.Zs. 2015.09.12 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
GCtalp után fordított sorrendben kerestem meg a GCIROK és GCPASA pontjait keverve. Ez egy kicsit bonyolultabb feladat volt, főleg, hogy nem hoztam magammal íróeszközt. A leolvasott számokat memorizáltam, majd a végén a koordináta egyenletbe illesztettem.
1. Wallenberg szobor minden rendben
2. Gábor Áron emlékmű körül kábelt fektetnek a föld alá, de oldalról meg lehet közelíteni.
3. Pasaréti templom, sima ügy. Itt egy házaspár szeretett volna bővebb információt tőlem, de mivel én is akkor voltam ott életemben először nem tudtam nekik segíteni. Annyit megtudtunk egymásról, hogy honnan jöttünk, ők Los Angelesből.
4. Bartók Béla emlékháznál egy busznyi ember toporgott elég sokáig, és nem győztem kivárni, hogy elmenjenek. Az alternatív lehetőség felé vettem az irányt, ahol nagymamák táboroztak a padokon takarókkal, szatyrokkal. Vicces volt, mert az egyik megkérdezte tőlem, hogy beszélek-e magyarul. Csodálkozás, igen válasz után megtudtam, hogy azért kérdezte, mert látta, hogy a csoporttal voltam és csak tudni akarta, hogy honnan jöttem. A jelszórészletért köszönet.
5. Nagy Imre dombormű, alaphelyzet
6. A négyjegyű szám. Sikerélmény volt, hogy a fejben számolás jól ment.

 
vorilaci 2015.09.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.18
Sajnos lomtalanítás csúfította el a városrészt, illetve építkezések nehezítették a tereptárgyak megközelítését.

Murmogoek 2015.09.06 13:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

BRobi 2015.09.05 20:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bubac 2015.09.05 20:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

griffs 2015.08.24 00:00 - Megtaláltam
Bringával

Piri Mama 2015.08.21 09:00 - Megtaláltam
Köszönöm, hogy itt lehettem.

Deti 2015.08.21 00:00 - Megtaláltam
Koszi

Berián 2015.08.01 20:20 - Megtaláltam
Köszönöma lehetőséget.

Norbertosz 2015.07.29 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Hosszú séta, de megéri :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

gabortel 2015.06.24 12:06 - Megtaláltam
Köszi!

csipet_csapat 2015.06.21 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Nagyon szép helyeket mutatott be a multi. A jelszóképzéstől mi is féltünk egy kicsit, de feleslegesnek bizonyult.
Köszönjük.

 
pereia 2015.06.15 00:00 - Megtaláltam
Kicsit bonyolultra sikerült az jelszó összeállitás...ez a többszörösen túlbiztositott jelszó mire jó?

Brogan 2015.05.25 19:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.46
A multi megmutatott néhány dolgot, ami mellett egyébként az ember csak úgy elmenne. Kár, hogy a pontok többsége csak virtuális.

dudipeti 2015.05.24 17:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Wilka74 2015.05.22 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Köszönöm az időtöltést!

mozgo 2015.05.20 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.68
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] bár a virtuálisokért annyira nem vagyok oda, ez is tetszett. Köszönöm, hogy megmutattad ezeket a helyszíneket.

Somoskoi 2015.05.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.06
Köszi, megvan!

Secc 2015.05.09 15:53 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csirimojo 2015.02.25 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gorkii 2015.02.24 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

dendeocse 2014.11.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megvan.

Mörren Morcogi Micó 2014.11.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.73
Számunkra új helyeken jártunk, köszönjük, hogy megmutattad. Micicilával közösen...

Micicila 2014.11.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Érdekes, általunk eddig nem ismert helyeken jártunk. Köszönjük a rejtést. Mörren Morcogi Micóval közösen...

medike75 2014.11.01 16:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Köszönöm :)

ZoliQua 2014.11.01 16:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gybazsi 2014.10.23 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :) Köszönjük a rejtést.

Horizont 2014.10.19 17:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Pasarétről eddig nagyjából csak annyit tudtam, hogy ott van, mert ha erre jártam, mindig csak rohantam valahová anélkül, hogy szétnéztem volna. Most megtettem.
A koncepció megkapó. Lenyűgöző volt közelről látni nagyjaink emlékhelyeit, mert alkalmat adott, sőt kényszerítette az emlékezést.
A ládáról ez jutott eszembe:
"Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres -
dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes."
József Attila 1936.

A kivitelezés zseniális, elfogott a szenvedélyes kutatás heve, mindent alaposan megfigyeltem, ellenőriztem, tehát roppantul élveztem. Minél több ilyen ládát szeretnék, gratulálok Seres Péternek, és köszönöm, hogy bemutatta Pasarétet.

icarusdes 2014.10.13 17:55 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést - extra volt, hogy az utolsó pont koordinátáihoz kellemes emlékeim fűződnek.

tothadam86 2014.10.13 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam -8)-
Köszönöm a segítséget

sogor36 2014.09.27 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Köszi a rejtést. Ez is megtalálva a pasaréti írók és költők ládájával egybekötve.

zakany 2014.09.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.76
Több részletben, de meglett a gckupa alatt...
Most végre összeraktam, mert nem fogadja el addig a kupa!

placi75 2014.09.09 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Két részletben jártam be a pontokat. A Bartók emlékháznál nem találtam a ládát, a pótjelszóban nem voltam biztos, de végül jó lett.

Sushies 2014.08.30 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 1.85
A ládát megtalálni nem volt nehéz, de a pontokat követve azt reméltük, a 6. pontnál még vár ránk egy ládika. Ezért sajnáljuk, hogy nem írtunk semmit a kis jegyzetfüzetbe. Lehetett volna jelszó értelmes is, itthon kellett utána néznünk az 5-ös pontnak, mert ott nem találtuk.
Köszönjük a rejtést! :)

antipresent 2014.08.24 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Nagyon furfangos és kellemes séta volt.

Fixis 2014.08.22 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Jó kis multi volt! A negyedik ponton találkoztam egy szimpatikus cacher társsal, együtt kerestük meg a pontot.

hinia lux 2014.08.22 15:11 - Megtaláltam
Tetszett. Sokat gyaloglós - ládázós napom egyik leghosszabb multija, de mindenképpen megérte, mert Pasarét utcáin sétálva szép és hangulatos helyét ismertem meg a városnak. A régi polgári családok házai és az új modern épületek jól elférnek egymás mellett.

Raoul WallenbergGábor Áron
Nagy ImreÚtközben
Ágica63 2014.08.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.23
A négyjegyű számmal volt egy kis gondom. Nem láttam jól. Nicky segített. Ágica&Monyó

 
stmester 2014.07.21 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.36
köszönöm a lehetőséget

Vityka76 2014.06.22 17:00 - Megtaláltam
:)

Csomi89 2014.06.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.80
Több részletben, de sikerült.
Köszönöm.

Vityi 2014.06.08 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.71
Megtaláltam

kectam 2014.06.05 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
A másik pasaréti multival összekötve sétáltam végig. Remek helyekre vezetett az út, nagy köszönet érte.

PaPaSzaGa 2014.05.31 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Első NET kess :-)

Templar 2014.05.17 14:20 - Megtaláltam
Köszönjük!

Nicky&Ati 2014.04.27 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Nicky&Ati [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

2014-04-27 12.59.392014-04-27 13.00.12
2014-04-27 13.08.062014-04-27 17.11.09
2014-04-27 18.05.14 
Braunka 2014.04.26 10:30 - Megtaláltam
....

gyetger 2014.04.11 20:52 - Megtaláltam
Megvan, köszi. De a ládát sajnos nem találtam sötétben. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Marpad 2014.03.28 09:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Pasaréti ládagyűjtés egyik darabja. Érdekes helyekre jutottam el ismét,tanulságos volt.

szollosi73 2014.03.27 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Megvan!
A másik pasaréti multival együtt szedegettem ennek a multinak a pontjait is. Az kicsit jobban tetszett, de ez sem rossz. Pasarét megér egy sétát (többet is természetesen!)
Köszönöm a rejtést!

nagyi11 2014.03.16 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

 
Telkess 2014.03.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Ez is előkerült, köszönet a rejtőnek.

 
NPLranger 2014.03.04 10:00 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

Pistua 2014.03.04 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
OK!

zsolty23 2014.03.02 09:08 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

R.Betti 2014.02.15 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Megtaláltam, köszönöm :)

csehipest 2014.02.09 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Azt hittem hogy ez is olyan szörnyű lesz mint az Írók és költők pasaréten ezért nem is nagyon akartam belevágni ennek a ládának a keresésébe, de kellemeset csalódtam.

Zéboy 2014.02.06 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.72
Köszönöm a lehetőséget.

 
kitkat0123 2014.02.01 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a sétát! Szánom-bánom bűnöm, de miközben fagyott kezeimmel próbáltam a ládát kinyitni, a meggyengült műanyag tető engedett az erőszaknak és keresztben megrepedt. Még zárható, de cserélni kellene. :(
U.i.: Ha már eltörtem, kicseréltem a rejtő kérésére. Szép új láda van! :)

 
tabu 2014.01.26 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Megtaláltuk!

szandrik 2013.12.29 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Megtaláltuk. Köszi a rejtőnek

breimanne 2013.12.29 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

anettx 2013.12.28 15:50 - Megtaláltam
Köszönjük. Szép séta volt!

Rézangyal77 2013.12.22 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a játékot! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Dióskanyar 2013.11.30 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.38
Végigjártuk, megtaláltuk. Köszi a rejtést.

Pajzsika 2013.11.30 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.38
Aznapi utolsó ládánk, jól jött a fejlámpa:)
Köszönjük!

ag_de_nes 2013.11.17 12:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Gabro 2013.11.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
:-)

sziszko 2013.10.23 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.65
jó kis séta volt, a mai 2.multi találata volt az 5.ből :)

feel2006 2013.10.23 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Megvan! Részletek, képek később!

 
perdix 2013.10.21 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Meglelve! Köszi a rejtést!

Petrukkio 2013.10.21 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Szuper időnk volt! Köszi a rejtést! Baggioval és Pedixxel együtt keresgéltünk, no meg találtunk is! :)

baggio 2013.10.21 15:29 - Megtaláltam
Megvan!

Párduc50 2013.10.02 17:00 - Megtaláltam
Szép multi! Nem teljesen értettem a jelszóképzés értelmét Ű(néhol egy szó, néhol egy betű, máshol kódszerű) de ez legyen a legnagyobb baj! Szép munka a rejtőtől, bár ma már nem menne át. TFTC!

Schmauder Tamás 2013.09.29 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
OK

zsuzsigabor 2013.09.29 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.23
A leírás alapján nem számítottunk ekkora sétára. :) Bár igaz, hogy ez már a 4. multink volt a hétvégén, egyéb "túrák" mellett, így biztos hosszabbnak tűnt.
A láda rejtése nagyon tetszett! :) Majdnem megelégedtünk az alternatív jelszóval, mikor egyikünk kiszúrta, hol kell keresni. Nagyon ötletes!
Köszönjük a rejtést!

mjdgm 2013.09.12 16:45 - Megtaláltam
Tetszett! :) Bővebben otthonról...

nbaggio 2013.09.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Végül több séta eredményeként, de megtaláltunk minden pontot! Nekem tetszett a feladat összetettsége!

 
Gubirobi 2013.09.06 13:30 - Megtaláltam
Budapesten mentem egy kellemes sétát és közben régi/új ládákat találtam meg.
A környéket nem ismertem, így egy nagyon szép és tartalmas sétát tettem a pontokat bejárva. Ezt nagyon szépen köszönöm!
A ládaleírást nem nekem találták ki és a jelszóbonyolítást sem.
Köszönöm a lehetőséget!

 
Lerson 2013.09.01 20:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Ha már ilyen bonyolult, sok részből álló a jelszó, akkor lehetne legalább értelmes szó. :) Amúgy jól ismert helyek, a hagyományos ládáját már kétszer megtaláltuk, a virtuálisakat mindig halogattuk, most végre megvan egyben az egész. :)

Lencsybaba 2013.08.25 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Alapvetően tetszett a multi, könnyű találat, és kellemes séta volt, nem a közelben lakom, Budára csak ládászni járok, így köszönöm, hogy megmutattad ezeket is :)

piroska 2013.08.17 00:00 - Megtaláltam
Érdekes séta volt, a jelszó lehetne egyszerűbb.

molka 2013.08.10 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Kellemes séta a kánikula utáni városban. Élmény volt, nekem sok újat és érdekeset mutatott, köszönöm!

kolap 2013.07.31 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Megtaláltuk.
A doboz nem lett meg...
Kolap & tsa

bfabry 2013.07.05 18:46 - Megtaláltam
Nagyjából 1 hónap kellett hozzá, hogy begyűjtögessem a pontokat, annak ellnére, hogy rendszeresen tekerek errefelé.
Mindig kettős érzéseim vannak a multikkal kapcsolatban, általában inkább meg sem keresem őket. Mivel a GCLIK után ez volt a második legközelebbi megtalálatlan láda, "muszáj volt begyűjteni". Alapvetően szeretem a közvetlen lakókörnyezetem történetével, érdekességeivel kapcsolatos dolgokat, így ez a része rendben is volt, viszont az évszámok és betűk számolgatása rettenetesen unalmas dolog. Nagyon feldobná, ha mindenhol trükkös mikroládák lennének.

Baby-m 2013.07.02 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

petili 2013.06.26 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Köszönet a rejtőnek a jelszórészletek pontos értelmezésében, újra beigazolodott felületes elolvasás nem vezet eredményhez. Tetszett a rejtések pontjai és a multi összerakása még annak ellenére is, hogy felületesen olvastam a jelszórészletek kialakitát.
Köszönjük a rejtést !

Lili.th 2013.06.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.37
A Bartók Béla Emlékháznál az alternatív jelszórészlet filctollal felfirkált felirata nálam rongálással egyenlő értékű (úgy tudom, most már nem is engedélyezik az ilyesmit szerencsére). A jelszó is túlkomplikált úgy ahogy van.

Bartók
A távolban Nagy Imre
Ugass kutya!Szelektív hulladékgyűjtő konténer fosztogatója akció közben
Emese&Dezső 2013.06.22 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

csp187 2013.06.15 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
DONE!!!

Köszönet a Szabó famíliának, a segítségért!

elek.szabolcs 2013.06.12 00:00 - Megtaláltam
éjszakai bicajozás alkalmával

cKthebest 2013.06.05 01:40 - Megtaláltam
Végigjártuk a pontokat, kicsit megzavart a "sötétben ajánlanád a megkeresést" és nekivágtunk éjszaka.
A harmadik pontnál tudatosult bennünk hogy mégse lehet sötétben keresni, ugyanis az ajtók zárva vannak. Sebaj, fotót készítettünk, a jelszó hiányában a rejtőnek küldünk e-mailt a többi jelszó részlettel.

[Jóváhagyta: Seres Péter, 2013.06.05 23:59]

 
Szabó família 2013.05.19 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

JAck:66:-al teker(eg)tünk egyet Budapesten.

Fadam23 2013.05.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
Egyszerre szerettem volna összeszedni a multi pontjait, de a Bartók Béla emlékháznál lévő biztonsági (?) emberek nagyon néztek így inkább eljöttem, így vissza kellett mennem a 4. jelszórészletért. Szép kis séta volt. Köszönet.

Piroska18 2013.04.07 18:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

alexi 2013.04.01 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Kellemes séta! Nekünk tetszett a 4. ponton a láda rejtése. Köszönjük!

mSac 2013.03.31 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Köszönjük a rejtést és a segítséget... egy apróság fölött átsiklottunk :$
Jót sétáltunk a hideg idő ellenére!

Farfalla 2013.03.31 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Köszönjük!

hevike 2013.03.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Kellemes vasárnap délutáni séta alkalmával végigjártuk. Már régóta terveztük, hogy egyszer megkeressük. Most végre eljutottunk és nem csalódtunk benne. Tetszett a környék. :) Köszönjük szépen a rejtést!

markovicsa 2013.03.01 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
A tavasz első napjára igért jó idő elmaradt. Egésznap borult, szeles, időnként szemetelő esőben kerestem a láda pontjait. A harmadik pont rész jelszavát rosszul írtam fel, még szerencse hogy készítettem fotót. Az utolsó pontot már szürkületben kerestem. Először elmentem mellette, mert éppen telefonhívásom volt. Azt hittem rosszul számoltam ki a koordinátákat, de aztán megláttam a szobrot. Az volt.

 
LionDaddy 2013.02.27 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Három részletben -január 05., január 12. és február 27.- sikerült ezt a találatot összehozni.
Első alkalommal az 1. és 2., második alkalommal a 3...5 pontok és koo. részletek lettek meg, végül a koo. összerakása után a láda is meglett. Kicsit bosszantott a dolog, mert otthon a koo ellenőrzése és GPS-be töltése közben jöttem rá, hogy hazafelé el is mentem a végpont mellett. No de sebaj, kicsit később zsebeltem a +1 pontot. :)
A helyeket jórészben ismertem, egy korábbi munkahelyemre errefelé jártam naponta 2 szer is.

Köszi a rejtést!

Gyeta 2013.02.16 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.84
Már régóta a célkeresztben volt ez a láda, most végre sorra került. Kellemes séta volt, a pontok többsége olyan, amit jó, ha ismer az ember, de magától nemigen fedezné föl.
Igen tanulságos ez a multi, köszönet a rejtőnek.

 
magyarday 2013.01.19 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Nagyon jó kis esti séta volt a ropogós hóban! Bar a 6. pontért nagyon megküzdöttünk, az összes ujjunk lefagyott mire kivakartuk az informaciót a hó alól! :-)

Skalp 2012.12.29 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.99
Nekem feleslegesen bonyolított volt.

Koordináta jegyzetCápaéhes Ferike és a megszentelt hamburger legendája a templom falán
boszorkányok 2012.12.29 00:00 - Megtaláltam
Érdekes!

Judith 2012.12.28 14:52 - Megtaláltam
Megcsíptem!

Famágus 2012.12.28 11:17 - Megtaláltam
Végigjártuk, hol autóval, hol gyalog, mindenesetre mindent megnéztünk, és sikeresen begyűjtöttük a legutólsó pontot is..
Oldfoxxal köszönjük szépen, nagyon tetszett!!!

 
oldfox 2012.12.28 11:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

vittorio 2012.11.23 20:48 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

columbo 2012.11.18 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Köszönjük!

gusty 2012.10.26 12:35 - Megtaláltam
Ok

neel 2012.10.21 00:00 - Megtaláltam
Kellemes októberi-nyári séta és motorozás közben.
Köszönjük a rejtést!

clip 2012.09.30 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.51
Két részletben lett meg a láda, több mint fél év különbséggel. És sajnos azért tartott ennyi ideig, mert egyáltalán nem tetszett a rejtés. Túlbonyolított, számolgatós, nem egyértelmű és elgépelt.
Örülök, hogy vége van...

tomki 2012.09.28 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Dömemama 2012.09.20 18:00 - Megtaláltam
Köszi!

Erdélyi 2012.09.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Segítséggel, ugyanis a templom külső ajtajai is zárva voltak.

walky 2012.09.19 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Laltan 2012.09.15 19:15 - Megtaláltam
Köszönjük!

almatata 2012.09.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 2 átlag: 1.33 súly: 2.30
Kössz a rejtést!

V_Gabor 2012.09.11 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.01
Biciklivel, könnyedén. S így lettem a láda 500. megtalálója. ;)

Most látom, hogy nem is fotóztam a jelszórészleteken kívül túl sokat, akkor nem is volt látnivaló? :)

A 4. pont is gyorsan megfejthető a szomszéd és a sarkon lévő tábla segítségével.

Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!
Mónika és Gábor [g:hu 1.4.20] [wapon beküldött szöveg]

Pala.G 2012.09.02 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.64
Elöszőr azt hittük, hogy valami biztosan nem stimmel a leírással, mert a 6. pont Budakeszire mutatott, de végül a rejtő segítségével sikerült beazonosítani az utolsó jelszórészlet helyét. Mint késöbb kiderült minket is a 4-es pont tréfál meg.

Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

bzsoltie 2012.09.01 12:40 - Megtaláltam
Szépen elállt az eső mire teljesítettem a multit. Az utolsó pont helyét lehet előre sejteni, de a koordináták is kijöttek szépen :)

BubaGC 2012.08.26 12:40 - Megtaláltam
:-O

plecs 2012.08.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Köszönjük!

cziandras 2012.08.25 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 1.85
köszönöm a lehetőséget nagyon jó volt! Itt lakom nem messze kötelességemnek éreztem megcsinálni, mondjuk elég meleg volt, a Kordináta nekem nem jött ki jól mert 25km-rel odébb akart vinni a GPS de kénytelen voltam kicsit csalni,és sikerült egy képről felismertem a 6.pontot :)

rallymax 2012.08.19 13:45 - Megtaláltam
Egy kis bringázás a városban :)

geooszi 2012.08.12 00:00 - Megtaláltam
Meglett, köszi!

T. Nagy 2012.07.30 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.60
Régről jól ismert a környék. Mindössze a 4. pont okozott némi gondot. (Nehéz egy házszám nélküli sarok épületről eldönteni, hogy honnan számozódik. Végül is a telefonkönyv segített.)

cmf 2012.07.25 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
frissen szervizelt bicikli próbaútján

Égenjáró 2012.07.25 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Megvan, köszönjük!

Motkány 2012.07.23 21:30 - Megtaláltam
Első nekifutásra benéztem az utolsó pontot, másodszorra meglett :)

szepzsuzsi 2012.07.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Kellemesen elfáradtunk, amire végigjártuk a pontokat. Persze közben felszaladtunk a Balogh Ádám sziklához is és a 6 ponthoz mentünk még pluszban vagy 600 métert. Én voltam, aki ismét a számok bűvöletében élve felcseréltem azokat. Tetszett, köszönjük szépen!
szepzsuzsi, Erzsi, Zsófi

 
SünVeedee 2012.07.15 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a kellemes sétát!

Antissimo 2012.06.28 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Jó kis multi, mutatott pár érdekes helyet. A láda rejtése bátor, de jó helyen van. Nekem nem volt gondom a koordinátákkal.

P306 2012.06.23 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Szép helyek. Tavaly már elkezdtem, de akkor nem jutottam be a templomba. Most sikerült.

Mike 2012.06.17 17:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
A White weddingre startoltunk, de utána megkerestük a Pasaréti sétát is, mivel a környéken már szinte minden más ládát megleltünk korábban. Sokszor jártam már a környéken, dolgoztam is errefelé egy évig, ideje volt már a láda pontjait is felkeresni. Taki-val közösen.
Köszi a rejtést!

SziluettÁgyúöntö mester
Taki- jegyzetelFejezet
Nagy ImreArcszerkezet
Taki- 2012.06.17 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.28
Köszi!

TücsiTeam 2012.06.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
A hatodik pont koordinátáiba hiba csúszott...

Dolex 2012.06.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Kellemes kis séta volt, a jelszó egyik részét elnéztük, de a rejtővel egyeztetve meglett a helyes jelszó. :)

siemens 2012.06.10 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Mivel itt lakunk, éppen ideje volt, hogy levadásszuk a multi pontjait. Végig sétálva tettük meg, bevallom elfáradtam. A templomhoz pont a vasárnapi déli mise közben érkeztünk. A 4.pontnál a "nagy dobozban" kerestem....... Ezért kell elolvasni a leírást, ami egyébként tökéletes. A játszira rendszeresen járunk....... :-) Köszönjük, kellemes séta volt.

Viktor&Detti 2012.06.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Megvan.
Még múlt hétvégén megtaláltuk a gyerekekkel, csak a 4. pont jelszavát nem írtuk le: mondván az a ládában van, az meg biztos az utolsó pontnál. Nem is értettük a logikáját, de itthon rájöttünk...

Liberty 2012.05.30 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
2/2. Ládatúra Pesten és Budán.

Nagyon tetszett a multi, kellemes sétával jártam végig a pontokat. Visszaolvasva a logokat, olvastam, hogy mások is jelezték már, hogy van egy kis gond a leírásban, tehát az 5-ös jelszórészletnél, a 6.pont koordinátájában nem kell a G betű és csak a házszám második felét kell behelyettesíteni.Örülök,hogy rájöttem a helyes megoldásra, az utolsó ponthoz is érdemes volt elmenni. Köszönöm az ötletes rejtést:)

 
vieva 2012.05.27 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

viad 2012.05.26 23:59 - Megtaláltam
ok

nmárti 2012.05.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Több részletben:))Köszönöm! Képek később.

Zugi 2012.05.01 01:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.35
Kezdem azzal, hogy nagyon szerettem szinte az összes budai oldali ládát. Szeretem a környéket a Budai-hegyeket. Pasarét is ehhez van közel, így -már csak szürkítésből is- régóta szemeztem e ládával, de mivel hosszú multi, így télen a hidegben nem volt kedvem.
Tegnap arra bicajoztam, de mivel láttam, hogy 1-2 pontja kicsit feljebb van a Szilágyi Erzsébet fasorhoz képest és jó pár km után már nem volt kedvem hegynek is tekerni, így ma este kocsival mentem vissza.
Végigjártam a nagyját, de üres kézzel értem haza. Mérges voltam, mert harmadszorra semmi kedvem sem volt emiatt visszamenni, de végül a net kárpótolt. Legnagyobb hiba az, hogy direkt megnéztem esti indulásom előtt itt a jobb oldali info oszlopon, hogy ajánlott -e sötétben is keresni. A rejtő szerint igen, pedig nem igaz e ládára! Egyrészt persze zseblámpával szinte mindegyik ajánlott lehet, de a legfőbb baj, hogy este az egyik pontja elérhetetlen. Mégpedig a templomba nem lehet benézni már későn (kár, hogy ez csak a helyszínen ill. a terjedelmes leírásban elrejtve derül ki). És ha a rejtő nem a téli du. 4 órás sötétedéshez kalibrálja a lehetőséget, akkor vagy vegye le a sötétbeni keresés opciót, vagy a templomhoz tegyen egy alternatív jelszót!
Emellett meg kell említenem, hogy Pasarétet be lehetett volna mutatni kevésbé agyonbonyolított multival is. Ott a helyszínen amikor az ember jön-megy, esetleg fotózna is, akkor egy titkárnő kellene mellé, hogy a sok bejegyzést a jelszórészletekkel, és a párhuzamosan vezetett végláda koordinátáinak elemeivel vezesse, majd a végén számoljon. Ez a helyszínen elég szerencsétlen, nagy a hibalehetőség. Nekem itthon kellett a gépen összeraknom átláthatóan. Szerencse a net segítségével a hiányzó templomi szobor megtalálható ill. a végláda helyén lévő jelszórészlet kikövetkeztethető volt, így sikeresen, de keserű szájízzel regeltem be. Jobbat vártam volna ehhez az ismeretanyagban tartalmas helyszínhez. Ha már a sokak által utált multi, de kevésbé túlbonyolítva többen vállalkoznának a keresésére.

Cerberus 2012.04.20 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Megtaláltuk. A ládát nem tudtuk elővarázsolni, mert egy tv-s közvetítő autó pontosan mellette ügyködött, így ezt a részt alternatív jelszóval szereztük meg. Köszönjük a rejtést!

 
torovik 2012.03.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.08
köszönöm!

Miley98 2012.03.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Hú ez jó húzós séta volt,de megérte.A végén izgultam hogy vajon mindent jól olvastunk le.Igen!!!

Köszönöm.

police107 2012.03.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Jó kis séta volt begyűjteni ezt a multit.De miért 6V? Hiszen van egy ládika.
A 6.pont kicsit szivatós mert elmész mellette mikor még fogalmad sincs róla hogy vissza kell majd jönni.
Az 5.pontnál megzavart egy kicsit a GA ,mert a 6.pont koordinátáiban nincs is G.De azért összehoztuk.
Köszönöm.

5N 2012.03.16 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Sok ismerős hely volt számomra.A 6.ponton el se tudom mondani mennyit kerestük a ládát,végül feladtuk.Itthon olvasva újra az oldalt,igencsak ügyesek lettünk volna,ha megtaláljuk a nem létező dobozt.Szerencsére tudtam,hol van esélyem megtalálni a négyjegyű számot,ami be is jött.

salty 2012.03.14 14:30 - Megtaláltam
Megvan! :)

SzabEdAn 2012.03.10 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

erdélyiek11 2012.03.10 00:00 - Megtaláltam
Köszi.

Esteban62 2012.03.04 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Végigjártam.

picinyuszi64 2012.03.04 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, Kétórás kellemes, séta (kávészünettel) napsütésben Pasaréten.

kópé1993 2012.02.28 14:30 - Megtaláltam
Ezeken a helyeken még nem voltam, se a Bartók háznál se a Nagy Imre háznál! A szakadó hóban minden helyet megtaláltam, kicsit már latyakos volt az út az olvadás miatt. És még a rendszer sem fogadja el nekem a jelszót sajnos! Nem tudom hol írhattam el. :( Az jó volt, hogy az utolsó ponthoz kellett a számokat beszerezni, az tetszett! Jó kis helyeket jártam be! A kép alapján esetleg el lehetne fogadni? Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: Seres Péter, 2012.03.03 17:00]

 
Sunboy 2012.02.26 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Mit is mondhatnék ? Nagyszüleimnél gyakran voltam gyerekkoromban, így ismertem az összes helyet, mind a tenyeremet. Azt hittem, hogy 30-40 perc alatt erőltetett tempóban megjárom és kész.. De nem.. A 3. pontnál gondok adódtak, mert a .hu-s feladványt szinkronizáltam a .com-os programmal (Tudom, hogy másik játék, de a c:geo jobb mint a g:hu androidon ), ahol igen nagyot néztem. Sebaj, akkor maradtam a hu-nál és folytattam a sétát, természetesen nem a számok, hanem az út szerint. Miután megtaláltam a ládát ( bocsika, de a szaloncukrot kidobtam, mert ki tudja, hogy valamelyik helyi állat kiszimatolja) és a koordinátákat összeraktam, egy nagyot csaptam a fejemre ! @@@ Hogy én mennyire béna voltam... Erőltetett menetben mentem vissza a hölgyhöz a végéért. Közben útba ejtettem a .hu-s Balogh Ádám sziklát, amin megint mérgelődtem, mert nem volt cache...

Logo 
becko 2012.02.25 08:00 - Megtaláltam
Érdekes környék. A 30-as években volt az utolsó építészeti korszak amely még emberi léptékű lakókörnyezetet volt képes teremteni. Már megjelent a modernizmus, de még előtte van a panelkorszaknak, és az üvegpaloták imádatának.
A Bartók-háztól nem messze nagyon őriznek valami fontos "elvtársat"

Potyogók 2012.02.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Babakocsival, csípős hidegben, de minden megvolt. Köszönjük! :)

CzPeet 2012.01.30 17:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Nagyon jó kis multi.
Kifejezetten szerettem azt, hogy 1 helyen nem csak 1 szót kellett felírni, hanem pluszban gyűjteni a számokat a 6. pont meghatározásához. Korábbi láda során voltam Bartók sírjánál, most meg a házánál... igaz ott a ládát nem találtam, mert más sötét volt és sokan a környéken akkor értek haza, szóval külön köszönet az alternatív jelszóért.

GB 2012.01.30 14:47 - Megtaláltam
ok

Andrys 2012.01.30 14:47 - Megtaláltam
:-)

DenkeT 2012.01.25 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.00
Mai ládázás 4/5, köszi a rejtést! :) (kütyü nélkül)

gyusz_58 2011.12.31 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Több környékbeli multival...
Köszönöm a rejtést

zramzam 2011.12.30 16:00 - Megtaláltam
Én nagy utálója vagyok a multiládáknak, (pedig a két legkedvencebb ládám pont multi...) de ha egyszer kitalálták ezt a kategóriát, nyilván van értelme ennek is. Örülök, hogy ezáltal eljutottam a Bartók házhoz és a Nagy Imre házhoz, a többi nekem szenvedés volt, de tisztelem a rejtő munkáját, mert azért ez igazán szép séta lehet tavasszal.

fattila 2011.12.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.75
Egy kicsit sok pontból álló multi, de megcsináltuk. Köszönjük.

*Moka* 2011.12.18 11:46 - Megtaláltam
+

*Vica* 2011.12.18 11:16 - Megtaláltam
4,5 km-es sétával kipipálva.
Wikiloc

 
szucsvik 2011.12.17 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Megtaláltuk, mert megfejtettünk mindent. :) Köszönjük.
Dóri és Viktor

hercule&jane 2011.12.10 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltam. [g:hu 1.3.26] [wapon beküldött szöveg]

A budakeszi erdei Mikulás után becsorogtunk a városba, és bár nem ezt a ládát terveztük, de itt ragadtunk:) Kellemes multi, világos, érthető pontokkal és feladatokkal. A láda talán kissé nyilvános helyen van, de kihalt volt a környék.

nzsolt 2011.12.10 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.11
Második nekifutásra sikerült. Először nem maradt időm a 6.pontra, most ez is meglett. A 4.ponton a ládát és az alternativ jelszót is megtaláltam. Köszönjük a lehetőséget!

vasony 2011.11.06 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Szép séta, köszi.
Már épp hiányoltam a pontot azt egyik helyszínről, amikor kiderült, hogy a végpont koordinátái pont oda mutatnak. :)

zferke 2011.11.05 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Nekem nagyon tetszett a multi, kicsit sokat kellett sétálni, nagyon figyelni a jelszóképzésre, de azt hiszem ilyenre is szükség van!
Köszönöm a játékot!!!

zem 2011.11.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Jó volt itt lenni, bolyongani. Köszönöm a rejtést!

anyóca 57 2011.10.31 15:30 - Megtaláltam
Két nap alatt sikerült teljesíteni. A 6. pont teljesen kivilágítatlan és tegnap sajna sötétedés után sikerült csak oda érnem, ezért ma is vissza kellett mennem. Csodás környék, gyerek koromban nagyon sokat kirándultunk Pasaréten. Köszi a felidézett emlékekért, a mostani látványért és a megszerzett ismeretekért.

Vicky-Misi-Jázmin 2011.10.30 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Kellemes őszi séta Pasaréten, megismertünk egy-két érdekes helyet a városrészben.

DonRazzino 2011.10.26 18:24 - Egyéb
Gyalogos kupa: 10.5 km

pakot 2011.10.25 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Megtaláltam. Szép kis séta a környéken. Régebben itt laktam, de nem ismertem az összes pontot. Köszönöm a rejtést és az alkalmat, hogy újból ellátogassak ide.

mazsola069 2011.10.13 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Mai nap 2/1 ládája GCtani következett. Köszi a rejtést.

tmolli 2011.10.04 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

Szöszke15 2011.10.03 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Megvan!

baranyaifiú 2011.10.03 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
OK!

coffeecup 2011.09.25 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szeptemberben voltunk, akkor a 4. ponton nem találtuk meg a dobozt, de az alternatív jelszó meglett végül.

JAck:66: 2011.09.24 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.64
437, megérett a meggy.

KJ & GM 2011.09.17 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
picuresnagyur 2011.09.16 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
köszi, elsőre a hatodik ponton nem mentem elég közel s mást olvastam :) látásvizsgálat. A füzet hátoldalára tudtam macskakaparni, mert betelt s a betét sem fogott.

pliptai 2011.09.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Köszönet a rejtésért!

MaTamas 2011.09.14 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.51
Másfél óra alatt végigjártam, általam eddig ismeretlen helyeken.
Nem bonyolult a végpont kiszámolása, mégis kicsit erőltetettnek éreztem. A templomhoz vissza kellett menni mert rossz betűt írtam fel. Összességében jól éreztem magam.

Topolya 2011.09.13 19:30 - Megtaláltam
ok

Ancs 2011.09.10 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Budai ládázás 1/6.
Moszkva térről sétáltam felfelé, 1-2-5-3-4-6 sorrendben. Az emlékházak sajnos zárva voltak, a 4. pontnál egészen merész a rejtés. Logbook betelt, cserére szorul. Itt még nehézség volt a házszám megtalálása, egyébként nem volt gond.
Szép környék, jó séta volt.
Köszi

Gyalogos kupa:17.2km

ndavid42 2011.09.04 16:00 - Megtaláltam
[:412:]
A városmajori multi után még nem volt kedvem hazamenni, naná, h nem, még csak akkor jöttem bele a lendületbe, így a pasaréti multit is megkezdtem, amivel már régóta szemeztem a térképen. Jó kis kör volt ez is. Az első pontok mellett bicajoztam el nap mint nap melóba meg hazafelé, de soha nem néztem meg őket közelebbről. Hát, most végre volt lehetőségem rá :)

Geri89 2011.08.29 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Levadászva Edinámmal! Elnéztük az egyik jelszórészletet, így köszi a segítséget a rejtőnek.
Nagyon rég fájt a fogam erre a ládikára, de sosem sikerült megkeresnem. Íme eljött ez a nap is. Kár, hogy épp lomtalanítás volt, de minket ez sem csüggesztett le.
Köszönjük a rejtést.
Geri89

wheelmary 2011.08.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.74
Kerékpáros találat. Augusztusban a Bartók-ház és a Nagy Imre-ház is zárva. A láda típusa szerintem nem 6V, hanem inkább 3V + H + 2V, ha tartjuk a sorrendet.

Köszönjük a rejtést.

Nyúl 2011.07.09 14:03 - Megtaláltam
megvan [wapon beküldött szöveg]

nmihaly 2011.07.04 01:28 - Egyéb
Megvan, köszi a játékot. [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

barathg 2011.06.25 18:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Szombati teker(g)és 1/3

Egy éve már végigjártam a pontokat, csak gps nélkül, visszamenni meg valahogy elfelejtettem. Úgyhogy most megismételve! :)

brutte 2011.06.21 17:30 - Megtaláltam
Wallenberg szobor jó, jó a megfogalmazás is.
Gábor Áron is szép volt és absztrakt.
Templom nem tetszett. Azt hittem, hogy református, de nem, csak szegényes, és kívülről pedig szocreál.
Bartók házánál nagyon merész volt a rejtés.. nem tudom ki örülne, ha a saját házához valaki ott elrejtene egy ládát, amit gyakran keresnek...
Nagy Imrénél, pedig biztosan én voltam béna, de nem találtam meg a jelszót, de szerencsére a rejtő segített. Köszönöm

Külön érdekessé tettem magamnak a túrát, mivel csak a rövid útmutatót nyomtattam ki és elindultam. Itt ugye a koordinátákat is meg szokták adni a Waposok miatt, de itt lemaradt, így vadásztuk a járókelőket. Bár a templomot senki sem tudta, de megtaláltuk.

A 6. pont koordinátáinak leírása jó volt, viszont elég lett volna ide tenni a ládát, és csak az abba beírt jelszót kérni.

jociandi 2011.06.18 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Jó kis séta volt, köszönöm. Bátor rejtés. :)

 
Moda111459742 2011.06.06 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.27
Minden pont remek csak szobrok helyett az ilyen nagy emberek tetteit kellene hirdetni minden utcasarkon és háztetőkről kiabálva. Az első két pont után kedvem lett volna felszállni a villamosra,de ha séta, akkor sétáljunk. Templom gázos, a kütyü zavart észlelt az erőben. A láda nagyon jó a többi pont is érdemelt volna egy-egy nanoládát. Köszönjük a rejtést!

Bryan 2011.06.04 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.12] [wapon beküldött szöveg]

Guizmo és Cuni 2011.05.29 18:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.60
A pasarétiek sétáltak egyet Pasaréten ebben a gyönyörű vasárnap délutáni időben.

szbarna 2011.05.28 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
OK.

Piroshajukishableany 2011.05.18 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.60
Szép kis séta.:-)

kismaczu 2011.05.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Pasarét is letudva.

flendera 2011.05.07 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.11
kicsit elfáradtunk, de nagyon szép helyeken jártunk. Megérte. Köszi.

Plavi 2011.05.07 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.17
Szép helyeket fedeztünk fel ezen a kellemes környéken. A jó időben tökéletes délutáni program volt ez a ládázás.

csabika25 2011.04.29 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 2.94
Megtaláltuk Marcival, Ritával és a Nagymamával.

atyus26 2011.04.24 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Az 5-ös pontban található jelszó megtalálása gondot okozott. De a megtalálók bejegyzése alapján (és persze a helyszínen készült fényképnek) sikerült "megtalálni". Köszönjük a rejtést!

mansan 2011.04.19 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.11
Megvan, köszönjük! Szerintem is kicsit fölöslegesen túlkomplikált, de azért élveztük. Esetleg valóban jó fölvetés, hogy a végén legyen a láda, kisebb gyerekekkel láda nélkül nincs keresés!! :-) Szerintem.

kocsesz 2011.04.10 17:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.96
szép ez a környék, köszönjük! A környéken van albérletünk :)

Avranella 2011.04.08 11:45 - Megtaláltam
Privetyik! :) Koszi a rejtest! [wapon beküldött szöveg]

Mo-Hó 2011.04.02 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.68
Köszönjük a rejtést!

Csg12 2011.03.26 00:00 - Megtaláltam
Jó kis multi, bicajjal teljesítve. Köszi a rejtéseket!

gsy 2011.03.26 00:00 - Megtaláltam
A

LPilot 2011.03.25 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.26
A tavasz 12. pillanata.

Pimpi69 2011.03.23 11:29 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést,teljesítve Fakakaduval.Egyedül nem fogtam volna a kereséshez,de ketten leküzdöttük.Kellemes séta,ragyogó napsütés,sikeres találat,köszönjük.

Fakakadu 2011.03.23 11:00 - Megtaláltam
Szép kis séta volt. A harmadik részlet után kitaláltam a jelszó többi részét... Találat Pimpi69 társaságában.

dacu 2011.03.15 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.46
Köszönjük. Szép volt az idő. És kellemesek a környező ingatlanok is, lehet nézelődni.

benger 2011.03.15 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.17
Ok

nmihaly 2011.03.14 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Nagyon jó volt, köszi

Aleph & Rita 2011.03.09 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.26
A Kis-Svábhegyről sétáltunk le Pasarétre. A ládát kerestük egy darabig, mire meglett, pedig nem nehéz rejtés. A végponton ücsörögtünk picit a napsütésben. Köszönjük!

joco12589 2011.02.27 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Ok

czejczej66 2011.02.27 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
ok

Kacsaaa 2011.02.27 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Ok.

Atmosz&Zozmosz 2011.02.14 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Egy ideje már nézegettem ezt a ládát, de eddig még nem jutott idő arra, hogy egészben végig járjam minden pontját. Ezen a napon viszont, egy kellemes Hárs-hegyi kirándulás után levezetésként még ez a ládasor is belefért. A rejtés nagyon merész, kellett egy kicsit várni mire biztonságosan elő tudtam szedni a dobozt és logolni tudtam :-) Engem nem zavart hogy van egy koordináta-összerakás is a feladatban, viszont szerintem jobb lett volna, hogy ha az összerakott koo-n nem egy újabb virtuális pont, hanem maga a láda fogadott volna. De azért így is tetszett, köszönöm a lehetőséget!

lasipeti 2011.02.02 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.55
Nagyon hideg volt és kicsit túl volt bonyolítva.

GeoDitke 2011.01.30 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
ok

GeoMogyes 2011.01.30 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Köszi! Jót sétáltunk!

lasagne 2011.01.25 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.60
A vasárnapi kudarc után most sikerült bejárni a pasát. Köszönöm!

geobubo 2011.01.14 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Jó kis hosszú séta, de +érte.

logo 
Hegyo 2011.01.08 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.50
Teveladyvel kerestük meg, ő gyerekkorában itt lakott, de még Neki is sikerült újat mutatni.

Dóri és a macska 2011.01.08 17:00 - Megtaláltam
Megkerestük csúszdázás után.

Evetke 2011.01.08 17:00 - Megtaláltam
Jaj.

alecar 2011.01.06 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Jó kis séta volt és nemcsak Pasarétet, hanem Törökvészt is érintette. Azt nem értem miért 6V a típusa, mikor az egyik pont hagyományos láda? Köszi!

Stimm 2010.11.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Kellemes séta. Köszönöm.

Bandokker 2010.11.14 17:00 - Megtaláltam
Bizony ez is egy jó séta volt Gaiaval. :) Jó kis program egy őszi délutánra!

gaia 2010.11.14 17:00 - Megtaláltam
Megvagy!
Naaaagy séta Bandokkerrel :-)

ZizAti 2010.11.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
Ádám még mindig a pocakban már 40 hete és egy napja... amíg lehet, megyünk "vadászni", de egy biztos, hogy ez volt az utolsó hétvégénk.

anettnori 2010.11.10 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Ok.

Délután jártam végig a pontokat 1-2-5-3-4-6 sorrendben.
Az első két ponton minden rendben ment, talán a zápor volt kicsit zavaró. A többinél elkezdtem "bénázni". Rosszul értelmezett leírástól a helytelen részlet leolvasáson át minden összejött.
Köszönet a rejtőnek a türelméért!

 
ratagi 2010.11.06 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.95
TIZENEGYEDIK: megnyugtató séta barátokkal (Ili, Kriszta, Orsi, Huba), novemberi szép idő és táj. GPS nélkül. A láda rejtés nagyon tetszett. Köszi

zalajaro 2010.11.03 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Szép budai séta.

a-beatrix 2010.10.30 11:35 - Megtaláltam
Az első olyan ládám, amit teljesen egyedül találtam az új Garminkámmal, s aminek a jelszavát is képes voltam helyesen felírni, s így regisztrálni is tudtam :-))
Kellemes séta szép környezetben, köszönöm, de azért a jövőben is inkább a "páros" ládázást részesíteném előnyben!

WallenbergGábor Áron emlékmű.
Ő a pasaréti templom mellett őrködikEzt látja az utolsó pont.
Mercenary 2010.10.24 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.80
Egyértelmű pontok, könnyed séta.

hitamas 2010.10.16 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.53
:)

borazslo 2010.10.16 00:00 - Megtaláltam
Meglett! Juppí! Még jó, hogy közel lakom, mert elsőre elfelejtettem a dobozban megnézni a jelszót. :)

Köszi!

Hegymeg 2010.10.15 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Szépjuhásznétól hazafelé tartva útba esett Pasarét, így végigjártam a pontokat.
Gyuri

SilverG 2010.10.03 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megtaláltuk!

FCsili 2010.10.03 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Megtaláltuk!

 
Szabó Család 2010.09.19 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Kellemes sétával végigjártuk a pontokat. A 4-es ponton nagyon tetszett az emlékház belseje. Köszönjük.

Joanne 2010.09.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Elegáns környék. Kicsit villamosoztunk is közben.

CacheFinder 2010.09.12 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Barnasörben sült csülök levezető ládázás Palazsuval, MGyöngyivel és Levinnel.
A helyszíneket nagyrészt már ismertem, ennek ellenére jól esett ez a kis délutáni séta.
Köszönöm a rejtést!

Levin 2010.09.12 16:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Palazsu 2010.09.12 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Könnyű séta Mgyöngyivel, Cachefinderrel és Levinnel.

MikiCache 2010.08.26 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 1.83 súly: 4.03
Végigsétáltuk...
Miki és Anikó

 
Paplacs 2010.08.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Köszönjük a rejtést!

feri65 2010.08.09 19:33 - Megtaláltam
okay! [wapon beküldött szöveg]

 
geolenyiek 2010.07.28 00:00 - Megtaláltam
Sokadikra, segítséggel... A ládánál még május 4-én jártunk.
KAR!

alfabootis 2010.07.22 20:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Nagyon jó kis sorozat! Köszi a rejtést és a segítséget! :-)

coocos 2010.06.29 18:45 - Megtaláltam
Két részletben.

Az egyik Korsós nő 
kia71 2010.06.26 15:10 - Megtaláltam
Végig jártuk a pontokat ketten pkissel. Szép helyekre vitt el ez a multi. Köszönet érte.

pkis 2010.06.26 15:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

mcfreeze 2010.06.09 18:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.07
Meló utáni kesselés. Szépen körbesétáltuk a pontokat, igaz egy helyen a BKV-t is igénybe vettük... Köszi a rejtést!

diego 2010.06.09 18:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.53
Kissé rossz szájízzel kezdtem neki ennek a multinak, pedig elhívtam mcfreeze-t is, mert az ilyen ládáknál nagy lelki erőt tud adni :)) Kellemesen csalódtam. A 6. pont koordinátáinak megfejtési módja meg kifejezetten tetszett. A templomban most is elkaptuk a misét. A Nagy Imre ház éppen zárt, mert 17:55kor voltunk ott, de a kishölgy megkérdezte, hogy be szeretnénk-e menni. Emberségből a munkaideje vége előtt 5 perccel már nem szerettünk volna bemenni, így irány a következő pont.

mucik 2010.06.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Közel egy év alatt sikerült becserkészni a ládát. Mikor először kerestük a ládát a sötétben vagy fél órán keresztül próbáltuk megtalálni. Nem jött össze. Most egy perc alatt meglett.
Mucik

VHA 2010.05.28 15:10 - Megtaláltam
Iskola után Ádámmal felkerestük...

pszoradi 2010.05.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Pasaréti séta helyett pasaréti biciklizés. Szép volt. Kösz.

Zsiráf 2010.05.19 09:44 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

reprocesszor 2010.05.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Sok részletben, de végül meglett!

seritomi 2010.05.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.17 súly: 2.20
Elveszett de meglett.

serb.orsi 2010.05.10 00:00 - Megtaláltam
Térképelhagyással, csiliscsokival, plusz egy ládával. Jah és a végén elmaradhatatlan sörözéssel :)

cav004 2010.05.07 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.06
Munka utáni levezetésként jártuk be, a környék tényleg szép. A templomba nem jutottunk be, az ajtók száma sem egyértelmű, így a 6. pont keresésénél a kis koordinátakülönbség miatt még tébláboltunk kicsit.

Vértes 2010.05.07 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.90
problémánk adódott a jelszóval, a templomba nem jutottunk be, pedig még egy szerzetestől is próbáltunk segítséget kérni.
Végül segítséggel lett meg a jelszó hiányzó része.

edgar 2010.05.07 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.94
Békebeli séta a kellemes tavaszi időben... Köszönjük.

Bartók Béla 
Gáspár Norbert 2010.05.02 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Nagyon kellemes kis séta volt, két részletben. Valamikor régen is lesétáltam, de elhagytam a jelszórészletes papíromat.
Hangulatos kis lépcsőn mentem az 5. pont felé, mint kiderült tévesen. Jó környék, csak kicsit sok a szint, ha az ember ottlakik. Szerintem.
GPS nélkül.

morph 2010.05.01 11:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csipetkék 2010.04.17 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Szép részekre vitt el ez a multi. Köszönöm a rejtést.

L-200 2010.04.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.43
Megvan.

parrish 2010.04.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megtaláltam.

lacc 2010.04.08 14:10 - Megtaláltam
Laci [wapon beküldött szöveg]

kinnie 2010.04.04 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
A séta nagyon jól esett, köszönjük!

tomreti 2010.04.03 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
Kellemes séta során több egyéb pontot is bejárva látogattuk meg a rejtés helyeit. Köszönjök

KT & RT 2010.04.03 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.78
:)

kobcikrajci 2010.03.30 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Mai napba ez a multi fért bele, már korábban végig akartuk járni. A séta mennyisége tényleg nem elenyésző, főleg, hogy a pontokat koordináták nélkül kerestük fel. A kellemes időben azért ez nem jelentett gondot, szép állomásokat járhattunk végig. A végén már csak az maradt kérdésként, hogy a G érték miért került meghatározásra? :)

Gábor és Edit 2010.03.21 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.23
A láda elrejtése tetszett, bár kicsit nehezen lett meg. Ellenben a virtuális pontok számát, és a "lesétálandó" távolságot is túlzottnak találjuk. Továbbá a jelszóképzés, illetve a 6. pont is túl van komplikálva. (Ha nincs a 6. pont, akkor a rejtést is jobbra értékeltem volna.)

Christinel 2010.03.15 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Gábor Áron emlékműnél éppen megemlékezés volt, így várnunk kellett egy kicsit. Egyébként tetszett a környék:)

cicababa 2010.03.10 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.95
Megtaláltuk!

Meli & Tibi 2010.03.06 00:00 - Megtaláltam
A villamosmegállóban a tábla és a fedett várakozó nagyon szép, igényes (leszámítva a mai modern rajzokat), látszik, hogy kicsit többet adtak a szépségre régen. Kellemes séta volt. A templom szerintem túl modern, konkrétan semmi szépséget nem láttam benne, de ez saját vélemény. Azért persze jó, hogy ezeket a helyeket is megismerhettem.

tótheszter 2010.02.28 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.59
Már régóta tervezett családi séta keretében teljesítettük a multit. Az első pontnál parkolva cc. 4,6 km-es séta jól esett, közben (mivel a Kőpark tanösvény miatt kihagytuk a mai ebédet) pár hamburgerrel csillapítottuk éhségünket, sok érdekes épülettel találkoztunk.
Pozitív élmények: korrekt leírása a pontoknak, az első tavaszi hóvirág, bátor ládarejtés
Negatív élmények: ajtók száma nem egyértelmű a templomnál, Alex cukrászda megszünése (nem a rejtő tehet róla, de a POIban még benne van..:()...
Bíztatok mindekit a családi kessingre, mert a kisgyerekeseknek jól jöhetnek az útbaeső játszóterek.
Köszönöm.

Befalazott csatornaIdei első hóvirágunk
Nicsak egy kereszt...Varázslat: Két kereszt
Toronyszoba 
kmiksa 2010.02.24 12:00 - Megtaláltam
Megvan:-)))
Köszi a rejtést.

tanácsos 2010.02.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszi

LCSOKA 2010.02.21 13:55 - Megtaláltam
log kesobb [wapon beküldött szöveg]

É&T 2010.02.21 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.21
Télvégi napsütésben kellemes séta.Mi nem találtuk túl bonyolultnak.Köszönjük!

atipapa 2010.02.20 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.93
köszi a rejtést

Aszilva 2010.02.14 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.61
OK, köszönöm a rejtést.

Wallenberg szoborRézágyúja
 
seglare 2010.01.27 17:00 - Megtaláltam
Végül meglett. Sokat járok erre de valahogy mindig megmenekült ez a láda :-)

sirgalahad 2010.01.17 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.18
Pasarétre rárontottam
Ládát rejtett eme rész
Láttam Gábor Áront ottan
Golyóbisa nem egész

szobortemplom
na jó, akkor egyiket seemlékház zárva
Városi Chilly csapat 2010.01.15 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Megtaláltam!
Budai reggeli keresgélés 1/3 ládája. Jó kis multi láda.


Fil 2010.01.13 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.55
+
Nem egészen értettem minek ez a dupla jelszavazás, azaz rakjam ki a végpontot is és mindenhol jelszórészlet is.
A láda nagyon jó helyen van, tetszett. (Először bementem a kertbe is.)
Számomra nem túl ismert városrészen sok újat mutatott a láda.
Köszönöm a rejtést.

prodg 2010.01.07 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.06
Nap, mint nap erre járok el, most sorra vettem a pontokat szisztematikusan pár nap alatt.
Kicsit tényleg feleslegesen bonyolult, de van aki ezt szereti.
A környék valóban hangulatos.
Köszi a rejtést!

Goblin 2010.01.02 00:00 - Megtaláltam
köszi!

8Rita8 2010.01.02 00:00 - Megtaláltam
köszi!

Blankamanka 2009.12.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Szuper volt, köszönjük! Az 5. pontnál a láda megatlálása nem volt könnyű, de annál nagyobb vaolt az öröm, amikor sikerült! :)

kicsiogre 2009.11.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Ködös időben jártam végig a multit, közbeiktatva a gcdc és a gctalp ládákat. Útközben én is találkoztam az ufonautával. :)

gnegyzet 2009.11.22 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Eddig nem volt kedvem ezt a sok pontból álló, macerás ládát megkeresni. Ebben a szottyos időben nem akartam erdőbe, menni és végigjártam.

Kellemesen csalódtam. Az első és a harmadik pont közelében hagytam az autót, nagyot sétáltam a pontok között. Nagyon érdekes, szép épületek vannak a környéken, még egy zöld földönkívülit is láttam. A láda rejtése szellemes, nagyon tetszett.

Kedves Rejtő! Köszönöm, hogy bemutattad ezt a városrészt.

 
Áron 2009.11.21 11:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.25
Áron meglelte

veszett disznó 2009.11.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Tetszett a multi, örültem, hogy ennyi mindent megtudtam. Köszönöm!

golyozsi 2009.11.14 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Gábor75 barátom bemutatta "hazáját". Köszönöm neki és a rejtőnek.
:-)

Gábor75 2009.11.14 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Ok [wapon beküldött szöveg]
Golyózsi barátommal,gyalog tettük meg az utat.Ma gyalogos TT-re mentünk volna,de a sáros utak elriasztottak.Ezért ezt a rejtést iktattuk be a programba.Itt nőttem fel a környéken,ezért ismerős helyekre kalauzolt a rejtő.Jó volt kicsit nosztalgiázni.
Köszönöm a rejtést! :-)

álomfogók 2009.11.14 10:30 - Megtaláltam
20 éve dolgozom Pasaréten, mégis egy szombat délelőttre volt szükség két kerületi multi lefülelésére, erre is, pedig már kétéves is elmúlt. Érdekes módon a két kiállítóhely mintegy előszobáját képezte a Múzeumok Őszi Éjszakája keretében tett esti múzeumjárásunknak.

Ruttkay 2009.11.11 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Ez az? [wapon beküldött szöveg]
Hát a mai esőben tgk.-val "sétáltam" végig a pasát, azért így is sok érdekes helyet mutatott. Meglett, tetszett bár az utosó pont a sötétben megtréfált, hiszen itt (is) ládát kerestem. Olvasni, olvasni, olvasni...

ha2 2009.11.01 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
A láda rejtése elég merész,de igy sötétben nem volt gond.

ettore 2009.10.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.32
Remek levezető séta egy környéken megejtett egyeztetés után. A környéket volt alkalmam megismerni, mivel egyetemista koromban minden tanév elején fel kellett jönnöm ide tanulói jogviszonyt igazolni. Kissé megrázott, hogy az amerikás ovi helyét átvette egy lakópark.
Amúgy ez a láda szerintem 1H+5V, nem 6V, de ez jó. Az adott intézmény adott kertjét jól feltúrtam ennek örömére:)

Dudika 2009.10.25 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltam Köszönöm

Katka 2009.10.22 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Esti séta alkalmával jártuk végig a pontokat Mapet-tel. Nagyon kellemes idő volt, az utóbbi napokhoz képest. Szép ez a környék, főleg a 4-5 pont körüli hangulatos utcák tetszettek. Jó lehet itt lakni :)
Köszönjük a rejtést!

mapet50 2009.10.22 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Esti séta Katka-val. Az 5. pontnál nem találtuk meg, hogy ki készítette Nagy Imre domborművét, lehet csak a sötét miatt, de kis netes keresgélés után meglett a szobrásznő neve.

dzoli1 2009.10.18 15:20 - Megtaláltam
Egy kis vasárnapi ládázás....

&Anti 2009.10.17 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Biciklivel jártam körbe.
Köszi, ötletes rejtés!

nymhun 2009.10.10 16:20 - Megtaláltam
Jó séta volt, köszi!

UrbanSh@olin 2009.10.10 16:20 - Megtaláltam
Jó volt, köszi.

K. Csaba 2009.10.05 18:28 - Megtaláltam
Ötletes feladat, tetszik, hogy a 6-at is meg kell fejteni

Woodoo 2009.09.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Megvan, köszönet a rejtő segítségéért!

laja 2009.09.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.02
munka után két részletben... :) A ládánál csak a virtuális megoldást tudtam választani, mert későn jártam ott, de majd valamikor még visszamegyek, hogy a füzetbe is beírjak :)

OsiOsi 2009.09.15 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Azért a végén a meggyalázott szobor durva volt.

lakkanto 2009.09.15 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Nagyon szép séta volt, bár rámsötétedett, a 6. ponthoz kellett egy pótnap, hogy megtaláljam a célt.

SzantoA 2009.09.15 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Kellemes sétával letudva. A Bartók Béla emlékháznál gondom akadt a jelszó részlettel. Köszönöm a rejtő segítségét.

begeba 2009.09.06 19:02 - Megtaláltam
Ismerős ez a városrész, de sem a Bartók, sem a Nagy Imre emlékháznál nem jártam még. Ezért szeretem ezt a "keresgélősdit", mert mindig találok valami új dolgot is. Bár nem szeretem a multikat, a hosszú multikat meg pláne, de ez a két pont enyhített az ellenszenvemen. Két kritikus megjegyzésem azért lenne. Ad1: a templomajtók száma nem egyértelmű, vannak egyszárnyas ajtók, amik ezek szerint nem számolódnak az ügybe. Bár az utolsó pont koordinátáján ez a kis kétértelműség csupán néhány métert változtat, de akkor sem profi a megfogalmazás. Ad2: az utolsó pont, bár nem csúnya hely, de a többi ponthoz képest nem találtam benne akkora fantáziát, hogy egy külön pontot érdemeljen. Akkor már inkább valahogy azt a javasolt Németh László pontot kellett volna bevenni a láncba. Persze ki tudja, kinek, azaz a rejtőnek, milyen élménye fűződik hozzá. Összességében érdekes és szép séta volt.

Discover 2009.09.05 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Köszönöm a rejtést.

lczandris 2009.09.05 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Megtaláltam, köszi a rejtést!

Brekasz 2009.09.01 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.39
Fölösleges túlbonyolítás!

urbalazs 2009.08.30 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Szombaton indultunk neki felhős, szeles időben. Éppen meglett a 6. pont koordinátája, amikor az eső félbeszakította a sétát. Ma visszamentünk és megtaláltuk. Köszönjük, hogy itt lehettünk.

Komor szoborHasonlítok?
Bluedog 2009.08.30 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

zsebmok 2009.08.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 2.83 súly: 1.00
Megtaláltuk.Az első láda az életünkben.Köszönjük.

Marakess 2009.07.26 17:38 - Megtaláltam
*
Kellemes séta a szép időben, azután egy jó kávé isteni tejhabbal a közeli kedves presszóban - ez kell a szép vasárnaphoz!
Jó úgy keresgélni, ha közben a logika is szükséges, nehogy berozsdásodjunk. :)

ezt a gyümölcskosarat útközben szedegettük...a csereajándék
pihi a multi végénemlékház
pistika 2009.07.23 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.64
delutani biciklis keresgeles.
Oszinten szolva a jelszokepzest tulbonyolitottnak tartom, illetve ilyen melegben, rovidnadragban voltam, s igy meg a templom eloterebe sem volt kedvem belepni. Valahogy feszelyez, ha tudom, hogy nem illik. :-)
De mivel a jelszoban ez a betu nem talalhato ki, igy visszamentem.
Kis gondot jelentett, hogy a 4. pontnalmelyik haz hazszamarol is van szo, amelyikhez "tartozik" a lada, vagy a mellete levo. Vegulis mivel gondoltam, hogy a zaro pont Pasareten kell legyen, igy azert ki lehetett sakkozni :-)
Aztan meg azt kerestem sokaig, mit is kellene kezdeni a "G" szammal. Aztan rajottem: semmi szerepe nincs...
Az utolso ponton majdnem feladtam az evszam megkereseset, nagyon a GPS-re akartam hagyatkozni, a az objaktum masik oldalan, illetve tole par meterre keresgeltem.
Koszi!

Glac 2009.07.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Megtaláltuk...

Clisham 2009.07.17 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
Köszi!
Mivel a környéken lakom, az objektumokat már ismertem, de megtalálni a 6. pont koordinátáit és a jelszót izgalmas volt.
A Bartók emlékháznál egyszerűbb volt a láda, mint a pad. :)
Clisham aka TomTom

sereszaki 2009.07.15 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
2 és fél napos budapesti ládázás utolsó,33/33. ládája. Tetszett ez a multi,köszönöm!

@ndrew 2009.07.14 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.03
Kellemes bringázás egy jó barátommal. Sajna a fényképezőgép otthon maradt.

Brekk Brigád 2009.07.12 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Köszi a rejtést!

Hinter 2009.07.11 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Tetszett a környék és a rejtés is.

gpisti77 2009.07.02 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Az egyes pontokat már korábban végigjártam, de akkor egy hajléktalan miatt nem tudtam logolni. Ezúttal is ott volt, de épp egy padon aludt. Köszönet a rejtésért és az érdekes sétáért.

Budapest - Pasarét, Raoul Wallenberg emlékműveBudapest - Pasarét, Pasaréti tér
Budapest - Pasarét, parkBudapest - Pasarét, Nagy Imre emlékház
redfish 2009.06.27 19:10 - Megtaláltam
megvan, köszi

Seres Péter 2009.06.19 19:59 - Egyéb
Kedves Diego! A multi mind a hat pontja a nap 24 órájában hozzáférhető! Sajnálatos, hogy kis gondolkozás helyett rögtön rémhír terjesztésbe kezdesz. A Nagy Imre dombormű a kerítésen kívül van, tehát nem kell bemenni a házba, a házszám szintén kívülről leolvasható. A templomban mise alatt remekül elolvasható az előtérben lévő szobor alatti felirat, ehhez nem kell a misét megzavarni, elég lett volna csak a külső zárt részbe belesni. Előre szólok, hogy a Bartók Béla emlékház kertjébe se kell bemenni, a ládát az utcáról kell keresni a leírásnak megfelelően. Eddig 275 megtalálóból 4-en kértek segítséget, de csak azért, mert elírták az utolsó pont koordinátáit. Javaslom, hogy mérgeskedés helyett inkább nyugodt elmélkedéssel töltsd az időd és akkor hosszú életű leszel e Földön.
rejtő

diego 2009.06.05 15:00 - Egyéb
Pénteken megpróbáltam megkeresni a ládát, de 2 pontján is eléggé mérges lettem, mert nem voltak kereshető állapotban: a Nagy Imre ház 7 lakatra zárva, a templomban mise. Gondoltam mégse mondom a papnak, hogy húzza odébb a reverendáját, mert kéne a jelszó. A Nagy Imre házról jut eszembe: Az 5-ös pont:

"Aki elrejt egy geoládát, köteles továbbá meggyőződni arról, hogy a "terület a nap 24 órájában szabadon hozzáférhető-e a játékosok számára. Ennek értelmében tilos olyan helyre geoládát rejteni, amely zárt magánterület, illetve ilyen magánterületen vezet át az egyetlen, pontosabban az egyetlen járható út. Ha a bejutás bármilyen térbeli, időbeli vagy anyagi feltételekhez kötött, ezt a láda leírásában feltűnően közölni kell, a bejutás feltételeinek felsorolásával (pl. nyitvatartási idő, belépődíj). Ajánlott továbbá egy koordináta megadása a zárt területen kívül, ahonnan leolvasható a ládában is megtalálható jelszó."

Bau_family 2009.06.01 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.01
Kicsit nagy volt a távolság a pontok között, így gyermekeinkre való tekintettel autóval rövidítettük le a távot. Szép városrészt láttunk, a végső pont melletti játszótér pedig különösen örömére szolgált a családnak. Köszönjük a rejtést!

még az elején...az igazi drive in láda :)
youbetcha 2009.06.01 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.11
Jó sokáig tartott, háromszor is belefogtunk, de végül sikerült!

iloilo 2009.05.26 19:40 - Megtaláltam
Munka utáni sétálós autózós találat. A ládával szemben a padon csöves buli volt így a ládát nem tudtam kibányászni, a padról a jelszórészletet sikerült ugyan megnéznem, de nem tetszettem az éppen aludni készülő "úrnak" (azt hitte az ágyára pályázom). :-)

Csaba & családja 2009.05.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 4.13
ok

new will 2009.05.14 21:10 - Megtaláltam
+

Kadorca 2009.05.14 00:00 - Megtaláltam
+

csg69 2009.05.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Nem egy nap alatt, de meglett :)

vakond87 2009.05.06 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.33
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

geolaci 2009.05.01 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.10
Megtaláltam!

Astral! 2009.04.25 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Nekem sok újat nem mutatott ez a láda.
a helyszíneket egész jól ismertem.
De azért köszönöm a rejtést!

urbanj 2009.04.25 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :)

Maxi72 2009.04.18 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Kellemes multi, szép időben.
A végére egy kis rejtői segitséggel, amit külön köszönök !

Szikravadász 2009.04.17 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.41
Minden nap bejárjuk szinte az egész útvonalat, de csak most láttam, hogy itt láda is van :-) Köszönjük

Robin13 2009.04.16 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Köszi a rejtést!

macikák 2009.04.14 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.65
Jó séta volt:)

kb ibic 2009.04.13 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
ok

K.L. 2009.04.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
ok

bferi 2009.04.10 09:55 - Megtaláltam
Megtaláltam.

elisoft 2009.04.01 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.98
ok [wapon beküldött szöveg]
Ebből majdnem netkess lett. A környéket már többször végigjártam, így most csak a jelszó hiányzó részére fókuszáltam. Sajnos így fotók sem készültek, majd legközelebb.
A mai napon ugyanis autós tömegverseny volt a város felé, és az összes út telített volt.

Macusa 2009.03.28 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.56
Munka helyett inkább GPS nélküli ládakeresés!

pedrovarga 2009.03.22 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.16
A Bartók-emlékháznál minden kísérletnél a szomszédos kerítésen belülre mutatott a műszer, jó, hogy megvolt az alternatív rejtés is. Nagy Imre háza érdekes színfolt volt - eddig nem ismertem. Az utolsó helyen sajnos a vandálok jócskán ott hagyták a kezük - és mocskos fantáziájuk - nyomát. :(

Viczi 2009.03.21 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Mivel a meteorológus esőt mondott, gondoltuk, a városban maradunk, és egy-két városi multit összegyűjtünk, és ha rossz idő lesz, múzeumba megyünk. Szerencsére végig sütött a nap. Köszönjük a rejtést!

M.Lali 2009.03.12 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
OK!

szadi&agi 2009.03.09 20:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Long run... kb. egy éve kezdtem, de akkor elírtam a végkoordinátákat. Most végre megvan. Kösz a rejtést!

Ötvös család 2009.03.08 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Megvan! A láda ugyan nem lett meg, de az alternatív jelszó igen. A pont a kerítésen belül mutat, ám kívül sem találtunk semmit. Amúgy a dolog ötletesen van megcsinálva. Köszi a rejtést.

pegasus_mv 2009.03.07 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.74
Kicsit hosszúra nyúlt az összes begyűjtése. A Bartók-háznál szerintem nincs láda! De hasznos volt a környéket bejárni.

bm 2009.03.05 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Megvan.

Rókacsapda 2009.03.03 18:28 - Megtaláltam
Megvan! Nagyon jók a rejtések, szeretem ezt a környéket.

geokutya 2009.03.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Ok.

usakal 2009.02.28 03:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Én és nanuk kutya. A ládának csak a helye van meg a kő kerítés aljánál.

Dr.Lada 2009.02.22 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Ládázásból hazafelé Blue Mali barátommal gyüjtöttük be ezt a multit. Már reggel mondtam Blue Malinak, hogy ha besötétedik akkor fejezzük be a ládázásunkat, az erdőben mert nem látjuk amit a láda meg akar mutatni, és szedjünk le egy pesti ládát, ott van közvilágítás, így látjuk a láda lényegét. Szerencsénkre barlangászás miatt volt nálunk elemlámpa, mert szinte az összes ponton sötét volt a jelszó begyüjtéséhez. A ládát sajna így sem sikerült megtalálnunk, pedig a kerítésből a követ is kivettük, de hiába világítottunk és tapogatóztunk a láda nem került elő, pedig még a vízkifolyókat is átnéztük, így maradt a pótjelszó.

Blue Mali 2009.02.22 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.86
Köszi jó volt ide is a Dr.Lada barátommal mentem,már sötét volt de jó volt a templomban még mise is volt.

Istyu 2009.02.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.70
Naponta erre járok hazafelé. Megjelenése óta szemezgetek vele, többször is belefogtam, de a megszerzett részleteket, feljegyzéseket minden alkalommal gondosan elszórtam valamerre. Vettem egy nagy levegőt és ma ismét nekiveselkedtem, elhatároztam, végre a végére járok! Finoman szólva sem vagyok egy városi multi rajongó, különösen viszolygok a kirakós koo-tól. Rejtés legyen a talpán, ami ekkora hátrányból indulva képes a meccset a javára fordítania. Nyernie neki sem sikerült, de kiegyeztünk egy békés döntetlenben. Természetesen a koordinátákkal -szokás szerint- itt is meggyűlt a bajom. A végén sikerült annyira megkeverednem, hogy a 6. pontnál már a rejtő segítségét kellett igénybe vennem. Köszönet érte!

 
csszabo 2009.02.15 13:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

groy 2009.02.15 13:36 - Megtaláltam
ok

comp@ss 2009.02.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megvan!

hp-kzs 2009.02.14 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.76
A láda történelmi emlékhelyekre visz, de a környezet és a természet sem túl érdekes.
A templom és a buszpályaudvar annyira nem nyerte meg a tetszésünket, valószínű nem a szépsége miatt, hanem a "modern építészet úttörőjeként" került a 7 csoda jelöltjei közé.
A Bartók ház 4-ig van csak nyitva, vasárnap és hétfőn zárva. Láda nem volt sehol a kerítésen kívül.
Ha valaki esetleg más sorrendben szeretné megkeresni a ládákat, íme egy kis segítség

Dream Theater 2009.02.08 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Még1 [wapon beküldött szöveg]
* * *
Jó kis séta volt!
Nekem nagyon bejönnek az ilyen multik!
Ajánlom mindenkinek!

RiFi 2009.02.08 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Okéj. [wapon beküldött szöveg]
* * * * *
Karcsi barátom cibált el kesselni, a nyomasztó idő letargikus hangulatot árasztott, de azért belevágtunk. A körforgalomnál leraktuk az autót és nagyot sétáltunk. A templomban épp szentmise volt. Aztán szépen rendre bejártuk az összes többi pontot is, összegyűjtve a jelszórészleteket. Jó kis kellemes mászkálás volt, a születésnapos, épp ma 3 éves kessermackó, Matyi is velünk tartott, a játszótéren kiélhette magát (velem együtt, hihi). Ez volt a 163. találatunk. Köszi a rejtést.

SaintsTörökméz ? :D
VaskapuBartók-lak
Matyi csúszdázikA rézágyúját...
Matyi & Wallenberg bácsiVadló betörése
törő 2009.02.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Az 1. pontot kerestem fel utoljára, úgyhogy a CDC számkombinácót először (sikeresen) betippeltem.

Attilacska 2009.02.07 12:07 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

 
rohoska 2009.02.07 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 5 átlag: 2.33 súly: 3.05
Egy újabb jellegtelen városi ... már majdnem azt írtam "láda", de még az sincs (én egy szakadt zacskón kívül mást nem találtam). A leírás szép, de ez még nem geocaching.

bgjozsa 2009.01.31 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
1-2-5-3-4-5-6 sorrendben. A 3. pontnál a külső ajtók számának definíciója igencsak pontatlan. A 4. ponton az alternatív rejtést válaszottam az ott tartózkodó járókelők miatt. Az 5. pontnál remek a dombormű készítőjének nevének rejtése.

Vándor Csillag 2009.01.30 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
meglett

sereva 2009.01.25 17:00 - Megtaláltam
Megvan.

tofu 2009.01.17 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.82
Délelőtti séta pasaréten. Erre is jártunk, ezt is láttuk élményen kívül sok meglepetést nem okozott ez a rejtés. A rejtéssel kapcsolatos történelmi emlékeket azért én értékeltem. Köszönöm a lehetőséget.

akosgy 2009.01.11 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.58
Kis esti ládázás, szippantva egy frisset a város felett állítólag most nagy tömegben szálló porból. A hideg elenére kellemes kis séta volt, a pontoknál elfagyott ujjakkal jegyzeteltem és sikerült is összekapirgálni a jelszót. A láda rejtése teljesen korrekt és a weboldal is olvasmányos. Köszi! :)

Hegedüs 2009.01.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Nekem tetszett.
A.

woncsi és medve 2009.01.10 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.28
Nagyon jó kis keresgélés volt!
Minden simán ment.

vinko 2009.01.10 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.44
Sokat járok erre, de a pontokat csak alig ismertem és eddig nem is néztem meg azokat ilyen tüzetesen.
A jelszóképzés nem okozott gondot.

LSaci 2009.01.10 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Szegény "évszámos" szobrot vandálok festékkel elcsúfították.Üdv!LSaci

 
sinus90 2009.01.10 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Az első 5 pontot GPS nélkül kerestük és találtuk a helyiek kis segítségével. Nem voltak holdak, felhők takarták őket. A Bartók-házban még süteményt is kaptunk. A ládát az út másik oldaláról szúrtuk ki. Ma viszont láthatóak voltak a holdak, így meglett a 6. is, azt hittük. Köszönjük a rejtést és a segítséget. Máskor lesz nálam nagyító is.

Raul...majdnem fél golyó...
a tpl 
GeoRoni 2008.12.28 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Ma multis napot tartottunk. Ez szintén egy nagyon igényesre sikeredett multi volt. Kellemes sétáltunk és a nekünk a jelszóképzéssel sem volt semmi gondunk. Elsőre klappolt mindent.
Köszönjük a rejtést.

Mr Bean 2008.12.26 14:41 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

halaszkiraly 2008.12.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.94
Köszönöm a rejtést. 2x-i nekifutásra :-)

befi 2008.12.14 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.00
ok

on4avm 2008.12.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.34
Vegigjartuk a leiras picit komplikalt igy masodikra sikeult csak bejelenteni.

Marianne es Thomas

zsotie 2008.12.06 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.84
Hosszú séta lett volna, így drive in. Bartók és Nagy nagyon tetszett.

Stautoma 2008.11.27 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.94


Peckes 2008.11.22 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk:-)

peterpan 2008.11.22 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.83
Nekem is sikerült elsőre, pedig nem is tudok lengyelül :)
Peckessel és Vandussal sétáltunk ponttól pontig. A 6. ponthoz autóval mentünk, mert lassan alvásideje volt a lánykának.

targonczas 2008.11.20 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.82
+van. El sem hiszem. Ez az első "köbgyökvonós" multi, ahol elsőre meglett a jelszó.

PEx2 2008.11.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Kicsit nehezen sikerült...

jana.hu 2008.11.04 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
A Moszkva térről indulva, ebben a sorrendben kerestük fel a pontokat: 1, 2, 5, 3, 4, 6.
Minden nagyon egyértelmű, és értelmezhető volt, a 4. pontnál, a ládánál kicsit gondolkoztunk, és néztük a leírást, de az is hamar meglett!
Kicsivel több, mint 6km-es séta sikeredett belőle!
Köszönjük a rejtést!

M.Sasa 2008.10.28 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Sikerült megint tanfolyam ürügyén Budapestre jönni, így két nap is tudtam egy kis időt szakítani ládázásra. Ez volt a 2. napi 8. ládám. A pontokat hamar megtaláltam, de az értelmezéssel akadt egy kis gondom, köszönet a rejtőnek a segitségért. Tetszett a környék.

fejermate 2008.10.26 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Meglett!
Nehezen, mert a 6.pont hosszúsági koordinátáit nem bírtam normálisan kiszámolni. Szerencsére meglett, mert a szélességi koo. jó volt, az 5.pont fele elhaladtunk a park mellett és a fényképekről rémlett a park. Szerintem jó láda, de ezt a számlgatást ki kellene venni a multiból.

banyóka 2008.10.25 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.40
A 3. ponthoz közeledve még láttuk, hogy bezárták a templom kapuit. a leírás szerint éjjelre bezárják a kapukat, ez már 19.00 órakor megtörtént. Jó lett volna, ha lett volna egy alternatív jelszó. Másnap visszajöttünk, és meglett a hiányzó egy betű.
Helyismeretünk semmi nem volt, ezért feleslegesen jó sokat gyalogoltunk.

erdeisz 2008.10.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.18
Megtaláltuk.

gezuci 2008.10.15 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Kellemes őszi séta. Köszi.

Bubuka 2008.10.12 12:35 - Megtaláltam
Nem szeretem a köbgyökvonós multikat, de begipszelt lábbal nem vállalkozhattam igazi túrázós ládára. A szép időben viszont nem bírtam a lakásban maradni, egy kis sétára ez pont jó volt.

aDoc 2008.10.10 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Kellemes séta, új helyek megismerése.

A jelszó utolsó négy számjegyénél két választási lehetőség adódott, a koordináták kicsit kicsit meszebb vittek (kb. 70m) a jó számtól, de alapvetően gond nélkül megtaláltuk. Köszi!

Maya 2008.10.09 17:31 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

szakacse 2008.10.07 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.00
Nagyon hangulatos séta. Sok helyszínt most látogattunk meg először pedig a környéken lakunk. Köszönjük.

DonRazzino 2008.10.04 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Menő

asfroolez 2008.10.04 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.41
...

cash 2008.10.04 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.06
,.

esztelneki 2008.09.28 19:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

juli 2008.09.28 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Tényleg sok érdekes pontot láttunk, és kalandos volt felfedezni őket. A Bartók Béla emlékháznál lévő rejtekhely zseniális! A közeli padon nem találtuk meg a pótjelszót, de szerencsére erre nem is volt szükség.

boson 2008.09.28 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.80
Megvan.

guppik 2008.09.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.30
Túra utáni levezető séta Pasaréten, Borcsi hatékony közreműködésével. A Nagy Imre múzeum kb. egy hónap múlva látogatható!
Köszönjük a rejtést!

boribon524 2008.09.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Köszi a rejtést, sokat tanultam belőle :) !

M.Xati 2008.09.21 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.44
A WAP-barát szöveggel mentünk, de ezt hiányosnak ill. hibásnak ítéltük több okból is. Szerencsére tudtuk, hogy az épületek hol vannak, így koo-k nélkül is megtaláltuk. Amugy kellemes kis multi.

FannivalWaw és Fanni
bohrmann 2008.09.21 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Nem értem a negatív hozzászólásokat, szerintem szenzációs az ötlet. Nemcsak hogy nagyon hangulatos séta, de - legalábbis számomra - rengeteg információval szolgált. Azonkívül én kifejezetten szeretem, ha még kicsit meg is van bonyolítva a keresés, abban nem sok izgalom van, ha mindent megcsinál helyettünk egy gép. A Bartók-emlékház pedig különösen nagy élmény volt.

Turci 2008.09.21 15:00 - Megtaláltam
Elsőre azt hittük, hogy valami elírás van a 4. pontnál és nem itt kell a ládát keresnünk, de mégis. :) A lényeg, hogy a 6. pontról visszatérve második nekifutásra csak meg lett ez is.

dchard 2008.09.20 22:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.88
Jól átfagytunk a végére!

Bütyök+Zulu 2008.09.20 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.83
Eddig csak autóval mászkáltunk erre útban Hidegkút felé. Most jött a séta.

SylverRat + Bogee 2008.09.20 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Budafoki út - GCINFO - GCKRZ - GCVMMM - GCPASA - GCDC - GCtalp - Vérhalom utca (- Nyugati - Nagyvárad tér by BKV) útvonalon gyalogos ládavadászat Csillla betársulásával.
A sok korábbi kritika és negatív vélemény valószínűleg a rejtő személyének, és nem a ládának szól. Kellemes séta, itt már szakadozó felhőzettel.
A végpontot nagyon csúnyán kidekorálták vandálok, pedig ott ül a játszótér mellett egy biztonsági őr, minket is végig bámult, míg a padoknál megpihentünk.
A láda rejtése ötletes, elsőre nem találtuk, átmentünk a padokhoz, ott meg (valószínűleg a rárakódott portól és kosztól) nem találtuk az alternatívot, így visszanéztem a házra, és megláttam a ládát. Próbáltuk kicsit jobban visszarejteni.

taska1981 2008.09.12 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Tegnap akadt egy kis időm, és pont itt jártam, hát megkerestem. Ez is egy láda, az egyik pont nagyon elmért (25m!), már a többihez viszonyítva, a végpont se pontos de ezt el is számolhattam, szerencsére adja magát. Kösz a lehetőséget és a segítséget is.

Taxte 2008.09.10 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Megtaláltam Anzsu7 és Zeti társaságában.

zeti 2008.09.10 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltam

anzsu7 2008.09.10 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltam

sagabi 2008.09.04 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.13
Megtaláltam

dodo1 2008.08.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.67 súly: 1.85
MEGVAN, ERDEKES SETA.

Fűkocka 2008.08.04 11:30 - Megtaláltam
Hogy wapon mennyivel egyszerűbb a bejelentés.
jelszókirakós

[Jóváhagyta: Seres Péter, 2008.08.09 18:50]

CSS Team 2008.08.02 14:40 - Megtaláltam
Megvan!

Toti 2008.08.02 14:31 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

csemege 2008.08.01 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Az előző bejegyzésekkel ellentétben nekem tetszett, bár tényleg kicsit komplikált, a rejtés pedig kifejezetten jó a városi körülményekhez képest.

Nivabibi 2008.07.30 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.90
Hibás és túlbonyolított.

Ildióbuda 2008.07.26 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Megtaláltuk. :)

BZs-62 2008.07.25 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.17 súly: 2.23
A Bartók emlékház számát elnéztük, így a koordináta jelentősen megváltozott, ellenkező irányt mutatott. A rejtő segítségét kértük, így fejezhettük be a kellemes sétát. Megint sok érdekes dolgot tudtunk meg. Köszönjük.

Tyúkanyó 2008.07.25 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.15
Pasaréten még nem jártam, de sokkal többet vártam a környezettől. Ezt a ládát már rég levadásztam volna, ha nem ilyen behelyettesítős módszert választ a rejtő. Én az ilyen multikat nem szeretem.
Szokásomhoz híven megint figyelmetlen voltam, de a rejtő segített.
Köszönöm a rejtő segítségét és a lehetőséget.

atros 2008.07.03 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.63
Megvan. Kicsit mérges vagyok. A Nagy Imre háznál akárhogy kerestem, nem találtam a dombormű készítőjének nevét (most én vagyok ilyen vak, vagy tényleg nincs ott??), ezért azt googliztam.

(Kedves rejtő elárulta, hol is van az a jelszó, Úgyhogy én vagyok vak :), de 30 fokban két multi után ez megesik)

wallenbergmost már ezt is tudom
a dobozna jó, de ki készítette?
még egy szoborkacifántos végjáték
Piriloro 2008.07.01 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.94
OK.

tika67 2008.06.28 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Megvan!

matteo 2008.06.26 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Köszönöm szépen. Ha nincs ez a láda sose tudom meg hogy van egy Bartók emlékház Bpesten. Ide még vissza fogok térni.
Kicsit bonyolultnak tartom ezt a betűzgetős módszert (pl. begyűjtünk egy G betűnek megfelelő számot, csakhogy a koordinátában nincs is G betű); ezenkívül hogy a templomnál mi számít pontosan külső ajtónak, az korántsem egyértelmű. Mert fél méterrel arrébb van még 2 db ajtó egy beugróban.

Cool 2008.06.26 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
OK!

Ede 2008.06.19 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Három részből állítottam össze ezt a kis sétát. Munka utáni kellemes kesselés...

Szobor 
sprok 2008.06.10 19:35 - Megtaláltam
Az első két pont előtt nap, mint nap elhaladok, immár több, mint 20 éve. Így is mutatott újat a séta, mert a Nagy Imre háznál még nem jártam. Jó kis munka utáni levezetés volt.

Dopé 2008.06.10 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Életünk első ládája, nagyon élveztük az egész családdal. Köszönjük.

picipanni 2008.06.07 19:30 - Megtaláltam
Sokszor sétáltam az említett helyeken, sok-sok év a pasaréti templomban, sok kutyasétáltatás a Bartók háznál....

saintg 2008.05.19 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 3.33
Kis délutáni motorozás.

Napszel 2008.05.17 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Sir Dave társaságában kerestük meg, egy kellemes délutáni séta keretében. Neki az első ládája. : )
Napszél és Sir Dave

duranyikd 2008.05.14 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.68
Köszönjük szépen, nagyon tetszett ez a multi, ötletes volt.

Zpalee 2008.05.12 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Kis segítséggel meglett! Ugyanis a templom már zárva volt. A 6. hatodik pontnál pedig a kedves gps-ünk a Pasaréti lovardába akart volna bevinni. Bár szívesen bementem volna ugyanis szeretem a lovakat csak messze nem ez az utolsó pont. :)
Ötletes volt, jó "kis" délutáni sétálás. Visszafele azért már buszoztunk :)
Köszi!

Szollo 2008.05.11 18:44 - Megtaláltam
Jót bringaztam. [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Seres Péter, 2008.05.12 00:18]

joco64 2008.05.11 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam

szutux 2008.05.08 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.03
Jo kis seta volt, koszonjuk.

rotty 2008.05.03 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.33 súly: 3.68
Budakesziről visszafelé jövet szálltunk le a buszról, és jártuk végig a pontokat. Annyira nem volt vonzó a környék, de most már tudom, hol van Nagy Imre legendás Orsó utcai háza. A Bartók-ház előtt kiadós zivatar kapott el, egy garázsbejárónál húztuk meg magunkat. Ott álldogálva vettük észre, hogy nem vagyunk egyedül: a szomszédos ház sarkánál egy bódéban egyenruhások kuksoltak, őrizték a ház lakóját.
A Bauhaus valahogy "nem áll jól" egy templomnak, számomra tetszetősebbek a kivülről historizáló, de belül puritánabb templomok. Nagyon jó a részletes leírás, de illene a forrásokat is feltüntetni. Szemet szúrt Nagy Imréről a "Vologya fedőnéven az NKVD ügynöke, jelentései alapján 13 embert ítélnek halálra" mondat, ami azért kategórikus kijelentésként nehezen állja meg a helyét. Soha sem gondoltam a történelemet fekete-fehérnek, de hogy éppen az ő jelentései alapján végeztek ki bárkit is, az ürügyek álságos sztálini korszakában, ezt nincs az a történész, aki igazolni tudná. Ezzel kapcsolatosan Rainer M. János történész cikke szól erről is, és az állítás keletkezéséről.

 
othnan 2008.04.30 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.22
Ünnep előtti délutáni ládázás. Nagy forgalom miatt maradt az alternatív jelszó.

 
4adventure 2008.04.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.00
Köszönjük!

Seres Péter 2008.04.29 21:05 - Egyéb
A 4.ponton lévő ládába bekerült a harmadik füzet, mert betelt a második. Nagyon kedves megjegyzések voltak benne, köszönöm szépen! Betettem több ajándékot is. sp.

szaboist 2008.04.28 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
A multi bizonyos pontjait most láttuk először, (ide sem jöttünk volna a geocaching nélkül...) köszönet érte. A 6. pont koo-it pedig kissé elírtuk, így bár nem 50 km-rel arrébb, csupán 50 m-re voltunk a megfelelő ponttól, nem a helyes 4 jegyű számot olvastuk le (az általunk számolt helyen is volt :-P). Viszont rejtői segítséggel ez is meglett. Köszönjük!

ergyd 2008.04.27 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.05
A logbook teljesen tele. Már az elő és hátlapokra sem lehet logolni. Kis papírkával bővítettük, de cserére, pótlásra szorulna.

Vagdalthús 2008.04.25 21:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.16
Keretbe foglaltuk az esti TTB-s ládázást. Kezdtünk GCPASA 0,5 részével, aztán Normafa-Tündér-szikla-János-hegy, majd Pasarét másik fele. Jól elvoltunk ezzel a sétával :-))

 
olahtamas 2008.04.25 21:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Kellemes esti sétával kezdtünk neki, aztán elmentünk közben a barátainkkal kirándulni az erdőbe, ahol néhány dobozkát leltünk közösen. Ezután visszatértünk, és felkerestük a hiányzó pontokat.

raci 2008.04.25 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Munka után egy kis laza séta és ismerkedés Pasaréttel. Nagyon kellemes környék, szép séta. A pontok is jók, de a ládát nem találtam - nem is igen kerestem, a szomszéd éppen kertet művelt, ciki lett volna keresni - az alternatív jelszó viszont működött. Most aztán gondolkodhatok, hogy hol lehetett a láda.

szirteyzsu 2008.04.21 15:29 - Megtaláltam
Megvan.

jpal 2008.04.20 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Kedves Söri!
Ez volt a legjobb városi multi, amit eddig kerestem. Kár, hogy az orgonaillatnak és a rogófüttynek nincs külön kategóriája az értékelésben. A Nagy Imre emléktábla személyes vonatkozásait ismerem, ezért örülök, hogy ezt is betetted.
A láda keresésénél pár sütkérező gyíkot megzavartam.
Köszönöm a rejtést: Jozsó

A rézágyúját!RW
templomtoronyNI
A Bartók-emlékház kertje 
cachekereso 2008.04.20 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Tul. képpen a multi egy részét már február 03-án felfedtem, így most csak a fennmaradt pontokat kerestem meg, ami nem is volt oly' nehéz; a bemutatott helyek tetszettek, kellemes időtöltés volt e tavaszi délelőttön. Köszönöm.

VasG 2008.04.19 18:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.39
Alapos adminisztrálással könnyen megoldható volt, de én jobban szeretem, ha a GPS-en kívül nem kell mindenféle egyéb segédeszköz után kotorászni az összes pontnál. A leírás olyan hosszú, hogy érdemes lenne utánanézni, hátha rekordnak számít. :-)

tamapo 2008.04.18 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Kellemes biciklikaland a BKV sztrájk kapcsán, köszönjük!

Zergi 2008.04.13 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.90
Fogtam!
Icával és Attilával kerestük meg a multi állomásait. Szépen felépített láda, sokszor elmegy mellette az ember.
A logbook betelt :), én már a hátuljára ragasztottam a címkémet.

Snipermaster 2008.04.09 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Megtaláltam!
Kellemes séta volt. Az első 3 pont hamar megvolt. A 4. már problémát okozott, de szerencsére az elrejtő nagyon segítőkész volt mikor felhívtam. Így az is meglett. :)
Boldogan érkeztem a séta 6., egyben utolsó állomásához, amikor a lelkesedésemet letörte a szörnyű látvány, hogy a szobrot összefirkálták. :(
Nem értem, hogy lehet valaki ilyen gátlástalan bunkó, hogy egy műemléket így elcsúfít! Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de én az ilyet felakasztanám az első fára!
Bocsánat mindenkitől, akit ezzel a kirohanásommal megbántottam, de rendkívül felháborítónak találom!

geobebi 2008.04.09 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.81
Nem bírtam már otthon magammal, jól jött hát ez a budapesti láda. Az első pont felé sétálva egy fekvőbringás alakot vettem észre messziről - tudtam, csak Pupu lehet! Egy kicsit beszélgettünk, majd szétváltunk mert én autóval/gyalog voltam.
Nekem a láda több pontja is új információt tartalmazott, más kérdés, hogy a geocachingnek nem ezt a vonulatát kedvelem.
Nagyra értékelem, hogy a multi egyik pontja egy valódi láda. A logfüzet azonban betelt.
A WAP-barát szövegbe javaslom beírni az egyes pontok koordinátáit, mert azok nélkül ugyanúgy végig kell nézni a teljes szöveget.

Az egyik ládaőr 
Pupu 2008.04.09 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.24
Éljenek a budapesti új ládák! Ez is mutatott nekem újat: minden részletét ismertem már, de a Bartók-háznál most először jártam, és e multi nélkül sohasem jártam volna. Köszönöm!

Az első pontnál Geobébivel futottunk össze, akivel régóta rokonszenvezünk, de még nem találkoztunk. Csak egy darabig mentünk együtt, mert én biciklivel voltam.

 
PTTT_team 2008.04.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Megtaláltuk, de a logbook betelt, már nem is tudtunk bele írni.
A környezet szép. Köszönet a rejtésért!

fcsaba 2008.04.06 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Már annyira fáradt voltam az észak-budai ládázásban, hogy mér csak egy, max. 2 hagyományos pontot szerettem volna felkeresni. Az első pont éppen útba esett, ezért kerestem meg. (Mivel ezen a ponton van csak láda, ezért a megtalálás idejeként ezt írtam be.) A nap végén még mindenképpen útba ejtettem volna az első két pontot, de észre vettem, hogy ott van az ötödik is, nem túl messze. Na jó, ki tudja, mikor jövök legközelebb, megkeresem. Útközben vettem csak észre, hogy a hármas is ott van! Pont Szentmise kezdődött. A templomról már hallottam hírből, több ismerősöm is jár oda. (Gondoltam is, hogy beülök a misére, de végül nem tettem, nemcsak azért, mert aznap már voltam templomban, hanem azért, mert egy Szentmiséhez nem tartottam megfelelő lelkiállapotnak azt, hogy egy multiláda két pontja között "beugrok". Bár, ki tudja, mikor jutok el oda, és sok jót hallottam.)

A 3. jelszórészlettel nem értek egyet! Egyetlen betűt máshol is lehet találni, főleg úgy, hogy nem értelmes szó jön ki a végén! Aki éjszaka megy oda, azt miért zárjuk ki a játékból? Ráadásul egy hölgy imádkozott a kérdéses helyen. Szerencsére nem térdelve, mert különben le sem tudtam volna olvasni (remélem, így sem zavartam meg, meg a templomba igyekvő híveket sem). A rejtést emiatt húztam le. Javasolnám a Rejtőnek, hogy ezt az egyetlen betűt gondolja végig ismét!

Majd az eredeti terveknek megfelelően megkerestem a másidk és az első pontot is. Ekkor vettem észre, hogy az utolsó pont kb. 800 méterre van légvonalban. Úgy döntöttem, hogy inkább legyen meg egy multi teljesen, mint több részben, ezért összeszedtem minden erőmet (a lábam egész nap fájt...), és visszabattyogtam. Először nem találtam, majd a logokból kiderült, hogy nem is ládát kell keresni. (Ja, és vicces volt, hogy eredetileg hibásan írtam be a kooridnátákat, és egy kb. 70 km-re levő pontra mutatott.)

A végén már hullafáradt voltam. Halovány emlékeim szerint az 56-os villamos megy a Moszkva tér felé, ezért megindultam, majd csak találok egy megállót. Viszont megpillantottam egy 56-os buszt. Gondoltam magamban, hogy ez sem meget túl rossz irányba, így felpattantam rá. Nem tudom, hogy mit gondolta az a kedves utastáérsam, akitől megkérdeztem, hogy ez a busz hova megy, mindenesetre örömmel töltött el, hogy az 56-os villamossal párhuzamosan közlekedő gyorsjáratra tévedtem:-)

A séta valóban szép helyekre visz el, köszönöm a rejtést!

 
$züc$i 2008.04.06 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Jó kis séta volt.

Szab 2008.04.02 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.48
A környék kicsit idegen számomra: csillogó paloták, fekete luxus autók, rettegő emberek(mi legalábbis itt a város túlsó felén simán megélünk kapuőrök nélkül:)
Nem ez lesz a legkedveltebb ládám, de végülis tudtam mire számíthatok, akinek meg nem tetszik, nem muszáj megkeresnie. Így bőven megfér itt az oldalon, illetve nyugodtan lehetne mégtöbb pesti láda.

GYALOG

licuxd 2008.04.02 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.13
Miután végigjártam, elolvastam a logokat is, nem szeretek előre puskázni. Hát, úgy tűnik, sok lehúzás inkább a rejtőnek szól, mint a ládának, amivel semmi baj, ilyen egy városi multi. Persze azt sem értem, miért tartanak sokan egy egyszerű behelyettesítéses feladványt bonyolultnak.

R.Guszty 2008.04.01 18:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.58
Könnyű délutáni séta, jópofa jelszófejtési lépésekkel.

Gábor ÁronRaoul Wallenberg
banjoboy 2008.03.30 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.40
ok

eMmA 2008.03.30 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Szép séta volt :-). Az első rész ismerősebb volt, a közepe már kevésbé. Kérjük a ládarejtést a pad felől is ellenőrizni!

zoli 2008.03.30 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Kicsit valóban túlbonyolított a jelszóalkotás, de végülis gondot egyáltalán nem okozott. Tulajdonképpen tetszett az egész, csak azt sajnáltuk, hogy a végponton nem egy hagyományos láda fogadott minket. Összességében: szép időben kellemeset sétáltunk és számunkra eddig ismeretlen helyeket is megismertünk. Köszönjük!

Linda és Zoli

WallenbergGábor Áron emlékmű
Virág a templomkertbenSzobor
Festmény részletAz emlékháznál
Bartók Béla
Az emlékházAz emlékház előterében
beamspot 2008.03.29 22:30 - Megtaláltam
OK

totik 2008.03.29 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.92
A városrészen bár szépen végigvezet, a pontok nekem mégis kicsit esetlegesnek tűnnek, nem érzem, hogy más lenne a multi, ha elvennénk, vagy hozzáadnánk egyet. Előny, hogya jelszó netkessel tényleg feltörhetetlen, nekem viszont örömet szokott okozni, ha végül értelmes szó alakul ki.
A ládát láttam, de nem kockáztattam, hogy elővegyem, nem hiszem, hogy az emlékház nyitvatartása alatt (napfény!) lebukás nélkül megoldható lenne a kétszeri (ki, be) rámozdulás. Engem konkrétan ketten figyeltek, (Házból emeletről, parkból padról) pedig csak a bejárat melletti táblákat olvasgattam.
Nem a kedvenc pesti multim...
(Viki, Geri, Krisz') TZ

BE&LA 2008.03.28 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.47
Megtaláltuk!

Pepe Zizi Zozó 2008.03.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.94
Könnyű séta, a pontok nagy részét jól ismertem. A befejezés teljesen érdektelen. A leírás viszont jó olvasnivaló volt a séta alatt.

Robogo 2008.03.21 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megvan

kenau 2008.03.14 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.54
A Bartok emlekhazhoz ketszer kellett elmennem, mert elfelejtettem a jelszot megnezni.
Nekem is ugy tunik, hogy folosleges ez a sok herce-hurca az egyik leolvasnivalokert.

www.zivatar.hu 2008.03.14 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.79
Elég jó helyeken vezet át a láda, úgyhogy kihasználtuk a "jó időt" egy kis ládázgatásra. Mert mi mindig akkor megyünk, amikor jól esik!

ghiago 2008.03.08 18:04 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Manka és Regi 2008.03.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.98
Levadászva

Csuhás 2008.03.01 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.20
A vihar előtti csendes esőben kerestem a pontokat. Láttam eddig ismeretlen helyeket. Nem tetszett a bonyolult jelszó képzés. Viszont öszinte tiszteletem a kiharcolt Budapesti láda miatt!

Csuhás

WallenbergÉrintés
KohóNagy Imre szobor
SzimbólumLazítás
Elcsúfítva 
cc 2008.02.23 20:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.70
Megtaláltuk!

@david 2008.02.23 18:00 - Megtaláltam
Maga Pasarétet szeretem, mivel szeretem Cseri Kálmánt hallgatni a Torockó téri ref. templomban ("a pasaréti gyülekezet"). Meg még a katonai srozáson jártam erre.

Amúgy a láda elsőre írtóra nem tetszett. Elkezdtem volna kiírni hogy mit hogy kell összerakni. Rosszabbul nem is lehetett volna. Írtó bonyolult. Mi a szösznek veszödni a koordinátával, ha mindenhol úgyis van jelszórészlet?? Mindenhol egy betű keresés, és csókolom (jobb lenne). A negyedik pontnál valami zsidó rabbi házát láttam, 2 rendőr is őrizte. De a mellette lévő kis parkból több is elkéne budapesten. Vagyis kulturált park.

A rejtő logjai egyébként igencsak nem szimpátiát váltottak ki belőlem, de ezt nem fejtem ki.

[Jóváhagyta: Seres Péter, 2008.02.24 23:00]

Ronin 2008.02.20 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.58
A Városmajorból indultam a pontok megkeresésére. Lehet, hogy inkább ezzel kellett volna kezdeni és akkor a jobb marad meg, de most már mindegy...
Nekem a 6. pont nagyon kilóg a "sorból"; a láda után még egy kanyar egy kellemetlenül összefirkált ojjektumho'... szóval nem értettem, de megkerestem. Az útvonalak ebben az időszakban meglehetősen zajosak, forgalmasak voltak, de a leírásnak köszönehtően sok mindent megtudtam a környékről.
Köszönet a rejtésért!

Murus 2008.02.10 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Köszönjük a kellemes sétát, szeretem ezt a környéket :-) Murus és Cica

bingo 2008.02.10 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.24
Megvan!

Totoka 2008.02.10 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Köszi a rejtést!

csmarkus 2008.02.10 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Jó kis sétának szántuk, de hűvösebb volt a vártnál. Köszi a rejtést!

eszel 2008.02.10 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
OK!

Kerticsorbi 2008.02.09 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Családi séta közben találtuk meg a ládát. Ismerős vidék, hisz 4-5 km-re lakunk. Köszönjük a rejtést.

Vándorvakond 2008.02.08 21:34 - Megtaláltam
Péntek esti program, de ez se volt a mi napunk... Egy darabig minden rendben ment, de a Pasaréti tér közelében kb 20 percig menekültünk egy nagyon erőszakos drogos elől, aki mindenáron pénzt akart tőlünk szerezni. Emiatt a templomot több felől is próbáltuk megközelíteni, és amikor végre elment, akkor a kapukat zárva találtuk, ez a jelszórészlet csak egy héttel később lett meg. Ezután a parkba mentünk, itt mindent átkutattunk, de ládát nem találtunk. Közben több kutyasétáltató felajánlotta a segítségét, kérdezgették mit vesztettünk el, miért zseblámpázunk. Miután ebből a helyzetből is kivágtuk magunkat, átolvastuk a korábbi logokat, és gyanakodni kezdtünk, hogy rossz helyen járunk. Aztán kerestük másfelé is, hátha csak pontatlan a koordináta, de a láda sajnos így se lett meg. (Nekünk a GPS a kerítésen belülre mutatott, az emlékház pedig szintén zárva volt, itt már beláttuk, hogy jobb lett volna nappal jönni...) Kicsit csalódottan, de leolvastuk a pados jelszót. A többi pont könnyen meglett, és a környék is nagyon tetszett! Köszönjük!

thbarnabas 2008.02.01 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.63
A láda értékelése 1-5 skálán: 4,0. Az Interneten a 110. megtaláló voltam, egyébként ez a 430. ládám a kereshető 1772-ből, ami a megtalálásokat illetően a 7565 felhasználó között a 115. helyre elég, kereken 12 helyezéssel jelen láda rejtője után. Jelen megtalálással 0 kereshető budapesti ládám maradt a 130-ból.

 
vizipinty 2008.01.30 08:45 - Megtaláltam
Varratszedés után egy rövid reggeli séta...

bszemethy 2008.01.28 08:00 - Megtaláltam
Ok.

petiba 2008.01.26 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.56
Megkerestük Apával. Ismertük az összes pontot, így nem volt túl izgalmas. Kár, hogy legalább a végén nincs egy igazi láda! (Kicsit furcsa volt egy új budapesti láda megjelenése, s ezért sokáig nem is kerestem ezt, hisz úgy emlékeztem, hogy már többet nem engedélyeznek...)

Varga Gábor 2008.01.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Ok! Amíg feleségemre várakoztam ( aki az Interkontinentálban egy továbbképző szakmai előadássorozaton koptatta a széket ) gyorsan begyűjtöttem 7 darab fővárosi multit.

ssophie 2008.01.22 23:21 - Megtaláltam
ok

bigmick 2008.01.20 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Mire ehhez a multihoz értünk, végre kisütött a nap. A leírás alapján minden adat egyértelműen meglett, a végső koordináta is pontosan oda vitt, ahova kellett.
Azt nem egészen értettük, minek kellett az 5. ponton olyan betűvel bonyolítani a koordinátarészletet, ami nem is szerepel a 6. pont koordinátamegadásánál, de végül is simán kihagytuk, és kész.
Jó kis átmozgató séta volt.

Barangoló alias elel 2008.01.20 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.53
Jó nagy séta volt a Batthyányi tértől (PAAI) a váron (fMKU) majd a Városmajoron (VMMM) keresztül a ládáig. Szerencsére visszafelé még a nap is előbújt és vége szakadt ennek az undok időnek.
Köszönöm a rejtést!

BiBoLi 2008.01.20 14:00 - Megtaláltam
ok. köszönöm a rejtést.

zöldfülű 2008.01.20 13:00 - Megtaláltam
Hááááááát...
A ládához nem volt szerencsénk :(
Lesznek majd képek is - talán még ebben az évszázadban :)
Köszönöm a rejtést

pont,pont,
vesszőcske,fejecske?
höri 2008.01.20 13:00 - Megtaláltam
ok. köszönöm a rejtést

fa-peti 2008.01.17 15:52 - Egyéb
A gc.comon mostantól elérhető a láda angolul is.

Apexsek 2008.01.17 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Egy kellemes kis séta. Régen sokat jártam (szinte naponta kellett), az itt lévő HADKIEG-re...
Jó volt újra felidézni a régi emlékeket!
Az egyik pontnál rosszul adtam össze a számokat, így egy betonoszlophoz jutotam, és pechemre volt rajta négyjegyű szám!
:-)))))))))
Azon tanakodtam, a WAP-os logolás közben, miért épp itt a végállómás?
Talán a mellette lévő házak valamelyikében lakik a rejtő?
Hát a log nem sikerült, ergo: én vagyok rosszhelyen!
Gyors telefon a rejtőnek, s kiderült amit keresni kell épp elöttem van (mivel közben komótosan sétáltam tovább).
A zárónál mért ko. alapján, hamar kiderült, hogy hol számoltam el magam...

Üdv: APEXSEK

carmin 2008.01.15 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Jó kis séta volt, kicsit hideg volt hozzá.

bgecco 2008.01.14 19:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.03
(108) Az elején majdnem feladtam. Tök sötét volt, és sár, és hideg. Zseblámpa nem volt nálam, és az első pont feliratait alig birtam kihámozni. A másodiknál úgyszintén a fény hiánya hátrányos helyzetűvé tett. Itt összeszorítottam a fogam, hogy azért mégsem lehe feladni. És nem adtam fel. Tetszett...

Piró 2008.01.14 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.20
Ismerd meg hazád mozgalom Ssophie-val. Budapest ezen részén még nem nagyon jártam, ezért is jó, hogy itt is van láda. :)
Az első ponthoz "kicsit" körülményesen sikerült megérkeznünk, mivel nem tudtuk, hogy mi is vinne minket oda, ezért majdhogynem találomra választottunk a BKV adta lehetőségek közül. Persze a Murphy kesser törvényeihez tartozik az is, hogy az ember lányai csak akkor találják meg az egyszerűbb, hó nélküli, susnya és balesetmentes utat, mikor már elértek céljukhoz. Hát most sem volt ez másképp. Ezután úgy döntöttünk, maradunk a gyaloglásnál, az a biztos. Amúgy ez be is jött. :) Ssophie-val gyorsan választottunk magunknak néhány házat, mivel a környék megtettszett nekünk. Nemúgy a rejtés... Sajnálom, de nekem annyira nem jönnek be a "szorozd meg, vond ki, oszd el, majd deriváld" ládák és ez is egy ilyen volt.
Mindezzel együtt, szép délutánunk volt.

Nebel 2008.01.13 19:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Rendkívül szórakoztató multi volt! Jól válogatott pontokkal, érdekes tényekkel a leírásban. Az emlékházi dobozka rejtése nagyon ötletes és bátor, szerencsére most éppen néptelen volt az utca és a szemközti park is. A végén is dobozkát kerestem, aztán rájöttem, hogy feleslegesen...
:))
Nagy köszönet ezért a rejtésért!

 
Csabataxi 2008.01.13 16:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2008.01.09 15:00 - Megtaláltam
Lejártam.

 
fa-peti 2008.01.08 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.73
A fordítás miatt végigjártam az útvonalat. Eleinte világosban, majd sötétben így elég sűrűn hívtam a rejtőt. De végül meglett és tetszett. A fordítás hamarosan meglesz.

Angus_Podgornij 2008.01.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.49
Minthogy a ládázós nap kezedtén rögtön szembesültünk azzal, hogy a hagyományos ládák java részét jeges hó fedi, erre virtuális multira esett a választás. Kellemes frissítő séta volt a jeges szélben, csak a végére kezdett nyomasztani egy kicsit a környék, a sok fekete autó meg a kacsalábak surrogása a házak alatt. Úgyhogy visszamentünk a Duna túloldalára.

Kiszti 2008.01.03 12:26 - Megtaláltam
Ok

scele 2008.01.03 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 3.87
A láda értékelése 1-5 skálán:2. Már az elején majdnem többször elütöttek a biciklisták és a kutyák, mivel a járda megegyezik a bicikliúttal, a parkokat meg kutyafuttatónak használják.
Az 4. ponthoz vezető "út" kihalt, féltem mikor rabolnak ki. Teljesen érdektelen környezet, így geoládát sem érdemel! Az érdekességet jelentő épületek előtt növényzettel benőtt udvarok akadályozzák a rálátást, a láda meg 10 méterre van a megadott koordinátáktól. A terület parknak is használhatatlan, inkább a csövestanya jellemző a területre, kilátás nulla. Zavaró volt, hogy az utolsó pont nem volt megadva a leírásban, és ezért sokat kerültem, mivel korábban ott mentem el mellette. A láda és a logbook elég igénytelen kivitelű. Az Interneten a 92. megtaláló voltam, egyébként ez volt a 745. ládám. scele


 
Brumi 2008.01.02 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Első 5 pont még december 16.-án, most volt időm összeollózni.

Bugár-orienteering 2007.12.31 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
a ládába 07.12.09-én írtunk, az utolsó jelszórészletet viszont csak ma abszolváltuk.

07.12.09-én 
Puszkany 2007.12.29 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Amit sötétben látni lehetett azt megnéztem vagy lefotóztam. A 3. pont értelmezése számomra 9-et ad ki, de csak a dupla szárnyú ajtókat kell számolni.

povyagi 2007.12.27 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
ünnepközi kess 9+1

Mathau 2007.12.27 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Ládázás karácsony jegyében 10.

macikupac 2007.12.27 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Térképszürkítés a Budai-hegység nyugati részén 9.

Sötétedés utáni, levezető városi ládázás lett belőle. Amit tudtunk, azt megnéztük. 4-3-5-2-1-6 sorrendben kerestük fel a pontokat, mert így estek útba. Egy részüket "ezerszer" láttam már a fasoron elhaladva. Mind a Bartók-, mind a Nagy Imre-emlékháznál zárt kapuk fogadtak. A láda rejtése frappáns. Talán 2 másodpercig gondolkoztam, hogy hol lehet. A templomba be tudtunk menni, még nem volt zárva. A Gábor Áron-emlékművet kétszer is körbejártuk, mire meglett a kis tábla. A Wallenberg-szobornál jól jött a fejlámpám. Innen a záróponthoz mentünk, ami szó-mi-szó nem igazán örvend köztiszteletnek. Ha így lenne, akkor nem fújták volna össze festékspray-vel. Vagy ez csak a tudatlanságnak köszönhető? Én ezen szobor helyett inkább a biedermeier-stílusban épült házakat vettem volna bele a multiba. Jonkó volt velem.

Bartók Béla-emlékházJonkó a ládával
Pasaréti templomNagy Imre-emléktábla
Gábor Áron-emlékműRaoul Wallenberg szobra
Evab 2007.12.25 14:21 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zsakar 2007.12.25 14:01 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

ier 2007.12.25 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Szerencsére szinte alig volt forgalom, majdnem drive in cache.

erbeo 2007.12.25 09:20 - Megtaláltam
ier-rel közös megtalálás a fenti időpontban.
A log 2010. augusztusában készült.

Paul 2007.12.20 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.50 súly: 3.35
Egy kicsit hosszúra nyúlt séta közben.Az 5. pontot itthon újra kellett fejteni mert nem volt jó.A 4. pont trükkös.

gulacsizs 2007.12.17 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Nagyon ötletes, szórakoztató rejtés. Kellemes séta, kis emelkedővel. Ha valaki nem ismeri a környéket, akkor nehezebbnek tűnhet. Azért is tetszett, mert a 4. és 5. ponton található emlékhelyeket nem ismertem. A jelszavak nagyon rafináltan lettek megadva, rendesen kelett keresni egyes részleteket.
Köszönöm a rejtést.

SirLes 2007.12.15 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.53
Két részletben jártam végig a pontokat. Az első két pont még októberben meg lett, a többit most sikerült felkeresnem. Köszönöm a rejtő segítségét az 5. pontnál, rossz jelszó részt írtam fel.

Ata72 2007.12.10 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Esőben, gyalogosan, szólóban. Végül is jó volt...

3D 2007.12.09 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Megtaláltuk

Sorex 2007.12.02 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.29
Tényleg bonyolult láda, de a nagyon hideg vasárnap délután ellenére is kellemes séta volt Astacus-szal. A láda nélkül nem fedeztük volna fel Bartók házát se, ami különösen nagy élmény volt. Köszi

astacus 2007.12.02 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Szép séta egy hűvös (Sorex megítélése szerint hideg) vasárnap délután, a Bartók emlékmúzeum megtekintésével egybekötve. A múzeum megtekintését mindenkinek ajánljuk!

pipu 2007.12.01 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 1 átlag: 2.33 súly: 3.49
Ez a lada csak ugy utba esett ket normalis lada kozott es mivel a kornyeken nottem fel gondoltam nosztalgiazom egyet. Szegeny kutyam kenytelen voltam tobb pontnal is a kocsiba zarni....
A leiras kulonben tragikus. Baromi hopsszu, de pontatlan es ez itt nem egy tortenesz klub, hanem geocaching, ahol elsodleges a pontossag, majd johetnek az extra infok is.
Meg sose adtam karot webes megjelenesre, de ez kierdemelte.
Katika segitsege nelkul nem is tudtam volna beregisztralni, mert a Nagy Imre dombormu becsapott, amitol lelohadt a lelkesedesem.

Fazék 2007.11.26 23:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.05
A szokásos hétfő esti foci után kis éjszakai keresgetés. Jó volt, hogy a ládát könnyen elő lehetett venni, meg a forgalom se volt nagy, viszont a templomhoz napközben kellett vissza menni. A leírást becsületesen végig olvastam, jöhet a vizsga :).

Csigabiga 2007.11.25 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 2.00 súly: 3.75
Letudva! [wapon beküldött szöveg]

 
Sas 2007.11.24 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Érdekes, kalandos volt... Köszönet érte!

bolyak 2007.11.23 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.50
Az első két pont a netről, mert szinte naponta arra járok nem volt kedvem ott külön megállni. A hatodik pont kordinátáit szintén még otthon kitaláltam, kb 5 percig tartott. Mivel gondolom nem ez a rejtő célja, hogy többet üljünk otthon a gép előtt, nem nagyon látom értelmét a bonyolításnak. Nyugodtan megadhatná azokat is. Ha ez a kordinátabehelyettesítősdi nem lenne, nem tűnne annyira bonyolultnak a leírás. Nekem ugyan csak a Nagy Imre ház volt újdonság, de azért szerintem ezek szép és érdekes helyek. A hatodik pont környéke mellesleg a kedvencünk a gyerekekkel.

ez egy tök jó játék
erchegyia 2007.11.17 15:47 - Megtaláltam
log hamarosan.

SagiK 2007.11.17 09:35 - Megtaláltam
Vica továbbképzésen volt, így a gyerekekkel leautóztuk a multit. A multi közben gyermekeim kiszúrták, hogy Normafa környékén hó is van. Így hazafelé arra vezetett az utunk.

james 2007.11.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.96
Megtaláltuk.

Judit és James

marvika 2007.11.11 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.63
Hóban, esőben, és a végén már sötétben. Városi rákészülés a téli túrákra

katika 2007.11.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.01
Javuló térd első próbálkozása. Mivel nem volt megeröltető séta, ezért sikeresen megoldottuk a feladatot. Az előző logokat áttanulmányoztuk, ezért minden sikerült elsőre, kivéve a Nagy Imre dombormű, ahol azt hittük, hogy be kell menni az udvarba, pedig nem. Köszi Mr. Zerge a segítséget!
Kerületi lakosként az első 3 pontot már jól ismertük, a többi viszont újdonság volt.
A ládánál nem volt senki, így azt is nyugodtan előkaptuk. A hóesés egyre erőteljesebbé vált, mire hazaértünk már belepte a hó a kertünk fáit. Köszönjük!

1. pont2.pont
LádaHavas kert
Bärlin 2007.11.11 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Jó kis bringázás közben szedtem össze a pontokat. Nekem tetszett. Ami furcsa, hogy eddig úgy tudtam, budapesti ládát nem lehet kihelyezni. Nekem a magasság is összejött. A végén hóesésben tekertem haza. Egyedülálló élmény volt.

radpeter 2007.11.10 14:30 - Megtaláltam
\o/

Mr Zerge 2007.11.10 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.05
Gyorsan végig járható, autózható multi. Tulajdonképpen nem rosszak, de nem is különösen érdekes pontok, ilyenekből százával van Budapesten.
A rejtés gyengesége, hogy a 6. pont koordinátái 10perces netezéssel megfejthetők, tehát semmi értelme ennek a bonyolításnak.
A ládánál reggel kihalt volt a környék, így ez most jó rejteknek számított.
Üdv Mr Zerge.

ZitaKati Andris és CsZso 2007.11.05 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.18
:-)

 
88pebo88 2007.11.05 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Jó kis délutáni séta a szabi-napunkon, bár annyira nem zöld minden része, mint ahogy vártuk. A ládás pontnál jéggolyók potyogtak a nyakunkba, így inkább a pad hátulját lestük meg gyorsan. A "h=BFA" egyenletet mi sem bírtuk megfejteni, de ettől függetlenül jól összerakható a jelszó (de "G" tényleg nincs benne...) :-))))

Magnes50 2007.11.04 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Jó kis séta, bár a végén a sötétben már nehezebb volt a keresés. Bartók és Nagy Imre házánál még nem jártam, sajnos egyikbe se lehetett bemenni, majd máskor visszajövök. A láda kissé veszélyes helyen van, mint azt mások is írták. Esetleg a kis parkba át lehetne helyezni!? Egy betűt elrontottam, köszönet a segítségért.

Wano 2007.11.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.76
Finom vasárnapi ebéd után indultunk a ládát megkeresni, tiszta idő volt, bár hűvös. A környéket viszonylag jól ismertük, de a láda így is tudott újat mutatni (emlékházak).
Kár, hogy a ládák sorrendje nem kedvez a gyalogos keresésnek.
A Bartók Béla emlékháznál elhelyezett láda rejtése merész, legyetek óvatosak!

Marvin 2007.11.04 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Szép késő őszi napsütésben hamar meglett.

nagyfliszi 2007.11.03 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.48
A család legkisebb tagja találta meg a jelszó legtöbb részét.
Nagyon élveztük, itt nőttünk fel, a 6. pont kedvenc iskolai játszóhelyünk volt.

petika 2007.11.03 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.56
Annyira nem volt rossz, mint amire számítottam, de azért szép példa a moderáció csődjére:
A következő megjegyzések a megtalálás napján érvényes ládaleírásra vonatkoznak, ha utána a rejtő módosítja a leírást az észrevételeim figyelembevételével, akkor ez a bejegyzés már csak a moderáció kritikája lesz, nem a ládáé.
- Idézet az 5-ös pont leírásából:
"A 6. pont koordinátáiban a 'GA"= a házszám.'
- Idézet az 6-os pont leírásából:
'6. pont "N47°AB,CDC; E18°DE,EFB; h=BFA m"'
G betű egyáltalán nem is szerepel benne! Egyébként a második C helyén kellene a G-nek lennie, nyilván elírás, de egyik moderátornak sem tűnt fel!
- Maga a láda "életveszélyes" helyen van. (Mármint a láda életére veszélyes :-)
- Ahol van láda, és benne logbook, ott nem értem miért van szükség egy virtuális elemre (házszám), amikor a láda tartalmazhatná a hiányzó koordinátarészletet is.
- A koordináták kiszámítása eléggé túlbonyolított, ráadásul néhányat közülük egyszerűen ki is lehet következtetni, valamint semmi pluszt nem ad ez a megoldás ahhoz képest, mintha a 6. pont helye is előre ismert lenne. (Igaz, számunkra hátrányt sem jelentett, de nem biztos, hogy mindenki ugyanazt az útvonalat választja mint mi.) Ha a pont előre ismert lenne, jobban lehetne optimalizálni az útvonalat, ráadásul ebben az esetben a záróláda lehetne a végpont.
- A ládaleírás egyáltalán nem WAP-barát: az így megjelölt rész ugyanis nem tartalmaz koordinátákat, tehát a WAP-osok is kénytelenek az egészet végigolvasni.
- A leírás, bár érdekes tényeket közöl túl hosszú, kinyomtatva 4 oldal. Feleslegesen sok papírt és festéket igényel, mivel a koordináták a szövegben folyamatosan vannak elhelyezve, nem az elején.
Petika, Bammancs, Éva

12
34
5Retusált szobor :-)
nexus6 2007.11.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Megtaláltuk. Könnyed sétával legyűrtük. Mi is a jó idő miatt indultunk el. Egyedül a ládát sajnálom, mert nem fog szerintem sokáig élni a jelenlegi helyén. Amúgy korrekt, aranyos láda volt.

Szigi22 2007.11.01 16:39 - Megtaláltam
Megvan.Hurrá!!!

skj 2007.11.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.60
A gyönyörű őszi napsütés feledtette velünk az autók zaját...

Nagy Imre házánálHaza felé menet
mert a csöngőt védeni kell .....bunkók mindig is lesznek...:((
Bernáth 2007.11.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Kellemes sétára adott alkalmat ez a multiláda. A Bartók Emlékháznál nehéz volt észrevétlenül kivenni a ládát, mert éppen valamilyen koncert előkészülete miatt nagy volt a jövés-menés.

Attibati 2007.11.01 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Nekem tetszett a láda, nem értem a környezetet ért kritikákat. A forgalom ma csendes volt, aranyló napsütésben jártam be a pontokat.
A 2. ponton egy kis problémám akadt az emlékmű állítási évének értelmezésével, de mivel csak egy évszámot sikerült felfedeznem, a kérdés magától megoldódott.
A 3. ponton levő "belső" szobor helyett én inkább a templom előterében levő szobrot írnék , igy egyértelműbb a megfogalmazás.
A Bartók emlékháznál két teherautó álldogált, valami filmforgatásra készültek. Az autókat biztonsági őr vigyázta, akivel bújócskát játszottam: amikor takarásba kerültem , ő rögtön utánam jött és figyelte mit ólálkodok a nyitott autók körül. Ilyen körülmények között szó sem lehetett a doboz megkereséséről csak a pótjelszót olvastam le.
A Nagy Imre emlékház igazi meglepetés volt, nem ismertem . A leírásban levő "GA"= házszám meghatározás engem zavar, mivel a G betúre az utolsó pont koordinatájában nincs szükség.(Sajnos a rejtő az E-mailben feltett kérdésem ellenére sm tisztázta a problémát) Itt helyesebb lenne az "A"= a házszám 2. számjegye meghatározás.
A koordináta összeállítás meglepően hamar ment, általában el szoktam rontani az ilyen összerakós feladatokat.
Összességében egy kellemes multi, kissé túlbonyolított jelszóval, és helyenként zavaróan többértelmű meghatározásokkal.

 
jspanyik 2007.10.31 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Mivel gyerekkorom egy jeletős részében szépilonai lakos voltam, így bennem régi kellemes emlékeket idézett ez a multi. Az ötvenes évek végén és a hatvanes évek elején gyakran játszottam a Fenyves téren, gágyiztam (gágyi = csapágyakon guruló, kormányozható deszka) a Kapy úton, vagy drukkoltam a Pénzügyőr FC-nek.

A feladatot három parkolásos (Gábor Áron u: 1-2 pontok, Pasaréti tér: 3--5 pontok, és a nem publikus 6. pont közelében) kellemes sétákkal másfél óra alatt teljesítettem. Sajnos egy kis szépséghibával! Nevezetesen, a GPS sugallata alapján azt hittem hogy a ládika a kerítésen belülre került és ezért megelégedtem a pót jelszórészlettel. Nem baj! Ha legközelebb arra vet a sors kiköszörülöm a csorbát!

Köszönöm a rejtést!

K-55 2007.10.28 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Csellóművész barátnőnk "beavatását" ezzel a városi ládával ejtettük meg. Nagyon tetszett neki a körút. Csalhatatlan ösztönnel lelt rá a kis doboz rejtekhelyére. Triumvirátusunkat a szemerkélő eső sem zavarta, jót sétáltunk, miközben szépen ránk esteledett.

WallenbergnélA kéz
A kesserA 2. pontnál
ÁronA 3. ponton
Ránk sötétedett 
Dzsozy 2007.10.28 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Egy picike segítséggel sikerült ez is. Nem igazán értettük, hogy, hogy is van ez, de végül kialakult. Az zavart meg a legjobban minket, hogy még nem láttunk olyan multit, aminek a közepén van a láda. Szerintünk egyébként a ládának jobb helye lenne a kis parkban. Kb negyed órát kellett várni, mire "kitisztult" a levegő, hogy elő tudjuk halászni a dobozkát. Amúgy Pasarétet, szép környezetnek láttuk a maga nevében.Köszi

Piás 2007.10.28 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.75
Végre "átcsúszott" egy láda Budapesten! Nagy elvárásokkal és reményekkel indultam neki, tekintettel a rejtő - logjaiból feltételezhető - maximalizmusára, és a moderátorok - egy részének - "Budapest ellenességére". Sajnos csalódnom kellett. A bemutatott "ojjektumok" kissé ötletszerűnek tűnnek, a ládának lehetett volna jobb helyet találni, akár "középen", akár a vonat célállomásán. A templom ajtaja bizony időnként zárva van, ilyenkor szegény kesser "lyukrafut". Nem igazán értem, hogy többeknek miér okoz gondot a jelszóval kapcsolatos "űberkunszt", egyáltalán nem bonyolult, a netkesselés elleni "jogos védelemnek" tekinthető.

Karabiner 2007.10.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.66
Sokkal jobbat vártam. A játszóterek tetszettek.

Lopakodó 2007.10.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.73
Hát...nem olyan rossz, de nem is olyan jó...

MukiJames 2007.10.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.45
Konnyu kis delutani seta kereteben jartuk vegig az uj pesti multi pontjait.

Nem nagyon ertettuk a pontok nyakatekert felepiteset, es a lada elrejtese sem nyerte meg a tetszesunket.

Nem sokon mulott, hogy talalkozzunk Lelecache-ekkel, de most nem jott ossze. Na majd legkozelebb... (mondjuk pl geoszilveszerkor)

Erika, Muki

Pacsi
 
lelcache 2007.10.28 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.89
775. ládám. A láda értékelése 1-5 skálán: 3. A skálán az 5-ös a legjobb, az 1-es a legrosszabb értékelés, bár jelen esetben, mivel a 3-as értéket adtam, ez teljesen mindegy is. 10:09-kor indultam otthonról egy 1598 köbcentis hengerűrtartalmú, 76KW teljesítményű kocsival. Hátsó ülésen 1 gyerek. Az első pontot, ami az indulástól 17,5 km-re volt 10:45-kor értem el. A multi teljes bejárása közben 6,5km-t tettem meg. Ez 3 óra 8 percembe került. Ezalatt 1504 liter levegőt lélegeztem be (és ki is). Lili 1 banánt és 8 ropit evett meg, és 3 deci vizet ivott. A pelenkáját 1-szer kellett cserélnem, mert telepisilte. Az átlagos léghőmérséklet 11 C° volt, mert a 5780K felszíni hőmérsékletű Napot, amely tőlünk 149,6 millió kilométerre volt felhők takarták, ráadásul a napsugarak beesési szöge is csak 53 fok volt. 14:27 perckor értünk haza.
A webes bejelentők közül a 43. vagyok. Az 1875 ládából még nem találtam meg 1108-at. Ennyit már nem is fogok, mert pillanatnyilag csak 1699 kereshető, és ebből én 1007-et nem kerestem eddig. A 775 megtalálásom a 7051 kesserből a megtalálásokat illetően a 31. helyre elég. Már csak 2 kereshető budapesti ládám maradt a 127-ből. :-)

Nem a legszebb időben kerestük fel a ládát, de a városi multikat hagyományosan pocsék időben szoktam keresni. A pontokat szépen végigjártuk. Az első két pont annyira zajos volt még vasárnap délután is, hogy nem hallottam a gyerek hangját. A templomnál nagy tömeg fogadott. A kapuk számolgatása nem egyértelmű. Az van megadva, hogy a "külső ajtók száma". Nos én mindjárt három lehetséges megoldást is találtam. A templomnak ugyanis van oldalajtaja is, sőt a mellette lévő plébániának (ami a templommal egybe van építve) is van egy. Namost csak a szemben lévő, dupla ajtókat kell számolni, vagy a templom külső ajtajait, vagy ide tartozik a vele egybe épített plébánia ajtaja is? (Utólag már tudom, hogy csak a dupla ajtókat kell számba venni.) Szerencsére az így adódó három lehetséges koordináta egyazon területre esik, egymáshoz nagyon közel, így ez nem volt olyan nagy gond a végén. Bementünk a templom kis belső kertjébe is, ahol Lili szerencsésen megfürdött a szökőkútban. A Bartók emlékháznál elég sokat keresgéltük a ládát, ugyanis a koordináta a kertbe mutatott. Itt átforgattunk minden bokrot és fenyőfa aljat, még a villanyszekrényt is végigtapogattam. Aztán elindultunk a pót jelszó felé, amikor kiszúrtam a rejteket. (Itthon láttam, hogy a WAP-os leírás megemlíti, hogy a láda a kerítésen kívül van. Én viszont a teljes leírást olvastam a helyszínen, bízva abban, hogy itt található a bővebb információ. Ott viszont nincs említés erről.) Az emlékházba nem mentünk most be, mert Lilivel ez akkor nem volt kivitelezhető, viszont kint, a szobor előtt kicsit hallgattuk a házból kiszűrődő zenét. Az utolsó pont volt Lili kedvence. Jó egy órát töltöttünk itt el, mire a valódi ponthoz indultunk. Na ezzel gyűlt meg leginkább a bajom. Mivel én az össz ajtószámot véltem jónak, így egy fás területre vitt a GPS. Namármost itt valahogy az rögzült bennem, hogy valós ládikát kell keresni, mert ugye itt más nem is lehet. Meg nem is gondoltam (és most sem értem igazán), hogy miért kell koordinátát számolgatni egy egyszerű virtuális ponthoz, holott már ezelőtt is volt négy virtuális megadva, ráadásul mindenhol jelszórészletet is kell gyűjtögetni. Nem sok logika van benne. A leírást meg ezek szerint nem olvastam el elég alaposan. Mivel itt nem találtam, sorra vettem a másik két koordinátát is, és kerestem a ládát. Az emlékmű minden üregét átkutattam, még a vízaknát is végigtúrtam. Lili eközben megtizedelte a nefelejcs állomány színes szirmait. Végső elkeseredésemben felhívtam feri60-at, aki először nem is értette, hogy mi a gondom. Aztán felhomályosított, hogy itt nem fogok ládát találni, csak haladjak oda a koordinátára, és olvassam le a számot. Ezúton is köszönöm a segítségét.

lelcache + Lili

KontrasztAz ágyúgolyónál
Lili szaladgálTumultus a templomnál
Sárguló páfrányfenyő a templom udvaránLili közvetlenül a fürdés előtt
Bartók szoborCsodaszarvas csaodalilivel
Tessék egy láda!Játszadoztunk
lepke 2007.10.28 10:30 - Megtaláltam
Nem hittem volna, hogy sikerül teljesíteni ezt a multit, mert mikor a Moszkva téren bekapcsoltam a GPS-t, kiderült, hogy elromlott, és a kijelzőjén az látszott, hogy nem látszott. Majd' elsírtam magam bánatomban, de mégis belevágtam a keresésbe, hogy legalább az öt pont meglegyen, aztán lesz ami lesz.
A Wallenberg-szobrot a Wallenberg Egyesület tagjaként illik ismernem, idáig könnyen eltaláltam GPS nélkül is.
(A dicséretesen alapos weblaphoz annyi helyesbítést kell tennem, hogy noha Wallenberg igen sok embert mentett meg, de azért nem több százezret.)
A további pontoknál mégis bekapcsoltam a csaknem hasznavehetetlen készülékem, és kigúvadt szemmel lestem a halvány életjeleket rajta, és csodamód még a 6.pont koordinátáit is be tudtam ütni.
A dobozba nem raktam lepkét, mert eléggé el nem ítélhető módon csak később derült ki számomra, hogy EZ volt a láda, és nem a végén lesz.
Egyébként itt hatalmas volt a forgalom, mert éppen koncertre gyülekeztek.

Wallenberg
Szarvassá változott fiúBartók
Őszi színekNem árulok el semmit!
feri60 2007.10.27 17:50 - Megtaláltam
Igazi városi multit sikerült alkotni, annak minden hátrányával és előnyével együtt. Csak azt nem értem, hogy miért ott a vége, ahol van? Nekem egy kicsit más sorrendben logikusabb lenne, kiegyenesítve, a végén a ládával. A láda helye azonnal egyértelmű volt, de életveszélyes helyen van. Azért csak sikerült cipőfűzést álcázva egy óvatlan mozdulattal kivenni ;)

Az utolsó koo. kimatekozása egyszerűbb volt, mint vártam, mert itthon előre készítettem egy "kottát" hozzá. Barátságos gesztus lenne S. P-től egy letölthető és nyomtatható táblázat, mint azt néhány Balaton környéki köbgyökölős ládánál tette a gazdájuk.

Nehezen állom meg, de statisztikát nem írok a logomhoz, viszont nem is "húzom le" - egyszerűen eltekintek az értékeléstől :))

BékaBütyök 2007.10.27 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.21
Szép sétát tettünk. A Bartók emlékháznál Lalának sikerült kutyagumiba lépni. Hazaérve mégse sikerült logolni, mert nem volt jó a jelszó. Orsi segített, aki mindenre emlékszik, így nem kellett visszamennünk. Akkor most szerencsénk volt, vagy nem?
Nekem tetszett a láda.
Béka, Lala, Orsi, Anti

Tomcache 2007.10.27 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Jééé elsőre sikerült a jelszó.Tehát: a multi helyszinei közül legtöbbet már láttam, környéken bicajozva,ládászva korábban is.A pontokat 1-2-6-5-3-4 sorrendbe jártam végig.Az utolsó pont helyét itthon kiszámolgattam,kizárásos alapon+google earth segítségével.Első ránézésre bonyolúltnak tűnik a rejtés,de a leírás mindent elmagyaráz.Aok újdonság is kiderült számomra a környéket illetően.
Ez semmiség a "köbgyökvonós, mátrix táblázatos,kódszámfejtős,ködös értelmű leíráson töprengős, vagy a számold meg mind a háromszáz valahány kerítés oszlopot, miközben bolondnak néznek" típusú ládákhoz képest:)

kutyi 2007.10.26 23:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.38
Színházból hazafelé menet szedtük össze a ládát és a 6. pontot. A többit már korábban ill - bevallva hősiesen - internetes keresés során.
Szintén begyűjtöttük a színházhoz közeli Andrási úti multi legkényesebb pontját is az Operaháznál - Miláékkal, némi feltűnést keltve - de ez a multi még nem teljes.

Ha nem volna eza játék, ma sem tudnám, hogy a Pasaréti-tér műemlék. Nekem nem az esetem ez a stílus, de nem vagyunk egyformák.

Kutyi és Tücsök

Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

nogacsalad 2007.10.22 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.34
Hazafelé éppen útbaesett, így hát megkerestük..
Könnyű, gyors találat volt, kár hogy az új rejtés ellenére a ládája üres.
Betettünk egy keresztet, és egy angol fontot. (már nem teljesen üres...)
A ládikánál (4.pont) hittünk a műszernek, és jól tettük, mert épp ott találtuk ahová nem is igazán gondoltuk.

A környéket jól ismertük, így nem volt újdonság.

Köszi érte...

1. pont2. pont
3. pont3. pont
4. pont, kincses? láda..5. pont
Tototo 2007.10.22 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.81
A logok alapján rosszabbra számítottam. Láttunk már sok városi multit ettől érdektelenebb helyeket bemutatva, s a jelszóképzés is tűrhető (bár öncélú). A láda a helyén volt.
Klári, István

WebMonster 2007.10.22 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.05
Könnyű találat MatoBoci-val és Chubby-val. Nem teljesen értem, hogy ez a láda miért ment át a moderáción. Nem azért, mert "nem jó", hanem azért mert szerintem legalább annyira érdektelen, mint pár másik gyakran szídott társa.

MatoBoci 2007.10.22 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.95
Fárasztó volt, de jó. A ládát a végén Chubby könnyen megtalálta. Csak Lujzi telement kaviccsal. Azért jó volt. Csak fárasztó.

MatoBoci, Chubby, WebMonster

Chubby 2007.10.22 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.23
[wapon beküldött szöveg]

Kellemes séta MatoBocival és WebMonsterrel. Köszönjük a rejtést.

Chubby

fkmaster 2007.10.21 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
A pontok felkeresésének felén elromlott a Garmin-om kijelzője, így csak térkép alapján kerestük fel a pontokat - szerencsére kitaktikázható volt az utolsó pont a koordináták alapján.

benist 2007.10.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.53
A rövid bringás kör során nem kellett a GPS-t túl sokat használnom, mivel itt születtem és néhány évtizedig itt is laktam. A nyugalmas villanegyedből az idők során sikerült egy zajos, forgalmas, túlzottan beépített környéket létrehozni. Ha nincsenek is évszázados műemlékek, azért látnivaló akad. A ládát nem találtam, a jelszó viszont maradandóan meg van örökítve.

Éva 2007.10.20 08:48 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1 web: 1.5 átlag: 1.50 súly: 3.18
152. ládám egyben a 6. budapesti volt és nem csinált kedvet a fennmaradó 121 megkereséséhez. A környezet teljesen érdektelen, a forgalom zaja és szaga elviselhetetlen, a szobrok a villamosról is láthatók, templom máshol is van, a Nagy Imre Házba szinte soha nem lehet bejutni, egyedüli érdekesség a Bartók Béla Emlékház, ennek kedvéért viszont teljesen felesleges az agyonbonyolított multi. A jelszó- és koordinátarészletek feljegyzésekor majdnem lefagytak a kezeim. A cenzúra bizottság tagjait kötelezném, hogy szabadidejükben természetjárás és friss levegő szívása helyett ilyen értelmetlen városi multikat hajkurásszanak! ké
;-)

Az 1. pontnálKörnyezet
KipufogógázKutyagumi
Életveszély a ládánál 
jalso 2007.10.19 17:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.09
A hatvanas évek végéig Hűvösvölgyben laktam és vasárnaponként a családdal a pasaréti ferences templomba jártunk. Talán gyarapítottuk is egy bizonyos szent perselyének a tartalmát, ha valamit elveszítettünk, de meg akartuk találni. A falfestményeken körben látható többi ferences szent is mély benyomást keltett gyermekkoromban, főleg a szokatlan nevűek: Szent Paskál meg Szent Didák...

Aztán 35 évig a Rózsadombon dolgoztam és gyakran választottam a Gábor Áron út - Szilágyi Erzsébet fasor útvonalat, így a multi pontjai közül legalább három rendkívül ismerős volt. De ez a multi, amely egyébiránt 1241. ládám, adott először alkalmat arra, hogy ki is szálljak a kocsiból, és megnézzem közelebbről Gábor Áron és Raoul Wallenberg emlékműveit. Ha másért nem, ezért már érdemes volt ismét errefelé járni. Így aztán tetszett a multi ötlete és a meglátogatandó helyek.

Tetszett - sok más kessertársammal ellentétben - a kiszámolós játék is. Ami nem tetszett, az a "valódi" láda helye. Nagy volt a forgalom a Bartók emlékház körül, fiatal párok üldögéltek a közeli parkban, munkások dolgoztak az emlékház szomszédságában. Minden összejött tehát ahhoz, hogy meg se kíséreljem a ládát megkeresni. Maradt tehát a tartalék-jelszó, amit köszönettel fogadok, de meg kell állapítanom, hogy az ma már megengedhetetlen graffitinak minősül. Ha csak ilyen helyre tud a rejtő valódi ládát helyezni, akkor maradjon a multi inkább totálvirtuál. :-)

Szűk mozgástérStramm ágyúöntő
BetontoronyFiloména by Feszty Masa
Kutyus a zeneszerző szomszédságábanA tábla magáért beszél
Ágyúgolyó volt a rézágyúból?Miniszterelnök volt
Soko 2007.10.19 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.25
Könnyed délutáni ládászás bringával.

tacsver 2007.10.18 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.65
ok

Mihul 2007.10.18 13:47 - Megtaláltam
ok

Zerind HUN 2007.10.18 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.50
318. ládám könnyű séta a 2. kerület nem éppen legszebbik részén. A keddi pilisi ládakeresés után kerestem meg az első 3 pontot, aztán följöttem a ládához. De nem találtam. Akkor vettem észre egy lányt és egy fiút, akiket már lent a templomnál is láttam papírral a kezükben, hogy ide tartanak. Gondoltam, megfigyelem, ők megtalálják-e a ládát, ezért leültem a parkba egy padra. Nagyon sokáig keresték, de nem lett meg nekik sem. Aztán amikor úgy láttam, hogy a parkban is körül szeretnének nézni, úgy éreztem, zavarom őket, így otthagytam a helyszínt és felkerestem az 5. és a 6. pontot is. Két nappal később olvastam, hogy ellopták a ládát, így nem is lett volna esélyem, de mára pótolva lett, így egy 4 órás lyukasóra alatt ismét eljöttem. Most meg 4 ember üldögélt a parkban, ketten nagyon arrafelé nézegettek, amerre a láda volt, így inkább nem kerestem, hanem leültem, gondoltam, megvárom, amíg elmennek. Közben a holnapi általam tartott lineáris algebra gyakorlat (nem általam összeállított) feladatsorát oldottam meg. Amikor kész lett, kb. akkor kelt föl a 2 ,,gyanús'' alak a padról, és nagyon nézegették az emlékház bejáratát meg annak környezetét... aztán ők is elmentek. De még ott maradt 2 nyugdíjas bácsi a padokon. Már jóval több, mint 1 órája ott ültek, és a beszédükből úgy vettem ki, hogy még 1 órát akarnak maradni... így inkább rászántam magam, és figyelmen kívül hagyva őket, végre megtaláltam a ládát. Egyébként az én véleményem szerint is lehetne több városi ill. virtuális láda. zv

"J&J" 2007.10.18 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.63
Ilyen erös mezönyben még 25.-diknek lenni is dicsöség :-)).
Reggeli, munkábamenös keresés. Legnehezebben a 3. pont szobrát találtam meg, pedig igencsak szemelött van.

zsorzs 2007.10.17 20:05 - Megtaláltam
Nagyrészt ismerős helyek. de sötétben minden más. A rejtvényfejtést, számolgatást nem kedvelem.

Lencsi 2007.10.17 18:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.42
Attillával koraesti meló utáni levezető. Szerencsére a 6.pontot kilogikáztuk, így még odafelé begyűjtöttük, és nem kellett a templomtól visszasomfordálni.
A séta kellemes, Pasarét amúgy is szép, és Gábor Áront én is meg szándékoztam tisztelni anno ládailag :)
A láda szerintem nincs a legjobb helyen, és 7óra magaságában a templomajtót már nagyon ránk akarták zárni... Attila & Lencsi

freddy 2007.10.17 17:49 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.24
Délutáni ládázás KL-lel...

Seres Péter 2007.10.17 17:25 - Egyéb
A ládát ellopták, de 24 órán belül pótoltam. újabb lopás esetére alternatív rejtés a szemközti pad hátoldalán. Seres Péter

Fonte 2007.10.17 16:54 - Megtaláltam
Ma délután sikerült viszonylag korán eljönni a suliból, s kihasználtam a szép napos időt, sétáltam egyet Pasaréten!
A pontok rendre könnyen meglettek, de a 4. ponton hiányzó jelszórészletet a rejtőtől tudtam meg. Köszönet érte!
Igyekeztem a forgalmas utakat elkerülni, de nem sikerült, így aztán nem ez lett a kedvenc városi ládám!

lagaf 2007.10.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Összességében a láda megvan, a jelszó viszont csak a rejtő/felhasználó hathatós telefonos közreműködésével. A láda ugyanis beteg, a 4. ponton nem található a doboz. Délelőtti sétának szántuk, az első három pontnál nem is volt problémánk, de a Bartók-háznál megtört a lendület. A műszer nem volt nagyon pontos (6 m), annyira azért igen, hogy több nekifutásra is a kerítéshez vigyen. Ott minden olyan helyet átkutattunk, ahol lehetségesnek tartottuk a rejtést. Jó 20 perces keresgélés után leültünk a közeli parkban, felmentem a láda weblapjára, ahol aztán konstatáltam: már az előttünk itt járók sem találták a dobozt. Folytattuk utunkat, felkeresve a hátralévő pontokat. Az 5. ponttól nem messze (32. sz.), a kerítés tövében, a bitumen mellett kinőve virágzó ibolya virít és viseli el a négylábúak rendszeres jelölését...
Hazaérve felhívtam a felhasználót, akivel egyeztettük, hol kellett volna lennie a doboznak. Mivel nem lakunk messze, visszamentünk és ismételten ellenőriztük a helyet, de az eredmény = 0. A visszatérést persze nem bánjuk, mert így meglátogathattuk a ma délelőtt technikai okok miatt zárva tartott, egyébként szépen renden tartott emlékházat.
A láda és bemutatásra szánt környezete tetszik, még a "betűzések" sem nagyon zavarnak. (Az viszont igaz, hogy egy kis netes erőfeszítéssel a 6. pont koordinátája minden bizonnyal összegyűjthető, így a "betűzéseknek" nincs nagy haszna.) A környezet értékéből levon a por és a zaj, a magyar módra szárazon tartott ivó- és szökőkutak sora, a parklakók és hátrahagyott szemetük; a rejtés jó (a doboznak persze új hely kell), a láda leírását viszont egyértelműnek, informatívnak, ezért kiválónak tartom; az ennél több már szószátyárság lenne...:-)

Ez is Pasaréten - víz nélkül...Őszi napsütésben...
Gábor Áron emlékmű...A 3. ponton...
A MesterBartók dolgozószobája
Használati tárgyakAnyjától örökölt ebédlő
Erre az 5. pont...Októberi tavaszban...
kivancsifancsi 2007.10.16 19:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Megvan, de a dobozt nem találtuk. [wapon beküldött szöveg]

EsteGábor Áron emlékmű
Esti utcákBorsó utca
ZsuNincs meg a doboz!!
Szocreál templomSüni
Gyombi 2007.10.16 19:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.62
Esti séta [wapon beküldött szöveg]
... Kiváncsifáncsiékkal. A ládát nem találtuk, csak a feltételezett helyét...
Érdekelt, hogy milyen ez a láda, volt is kis időm, beiktattam. A bemutatott helyek érdekesek, bár szerintem Budapesten számos hasonló ládát lehetne csinálni. Kár, hogy láda nélkül csak virtuális esti séta lett...

napvirág 2007.10.16 12:30 - Megtaláltam
Nagyon tetszett, több ilyen multi kéne a városba.
:-) Köszönet a rejtésért!

szipeti 2007.10.16 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.76
11. megtalálóként érkeztem a ládához. A 4. pont leírásában a nálam lévő szövegben nem szerepelt "a ládáért nem kell a kerítésen belülre menni" szöveg , így 5 percig keresnem kellett. A GPS 5-8 m-es pontosságánál lehetett a parkban is,de a kerítésen belül is. A többi pont nagyon egyértelmű volt. Kellemeset sétáltam.

VP 2007.10.16 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.11
Gyerekkoromban 7 és fél évig a Pasaréti úton, azóta, már több mint 40 éve az egyik Pasaréti útról nyíló mellékutcában lakom. Szeretek sétálni, biciklizni, futni, annak idején sokat rolleroztam, jóval később babakocsit toltam a környéken, így nyugodtan állíthatom: jól ismerem.
Gyerekkorom óta persze sokat változott: az üres telkeket beépítették, a kis házakat lebontották, nagyon megnőtt az autós forgalom. Azért még így is jó itt lakni: a kertben fák, virágok, madarak, mókusok - ugyanakkor negyed óra alatt tömegközlekedéssel is bent lehet lenni a városban.
A láda pontjait is mind jól ismerem, ezért hogy legyen valami szellemi kihívás is, a 6. pont helyét már otthon kitaláltam (helyismeret + MapSource, internet nélkül), és 6-5-4-3-1-2 sorrendben jártam végig a pontokat. Az ilyen betüleolvasgatást nem szeretem. A láda pedig szerintem nem lesz hosszú életű egy ilyen rejtetlen helyen.

Pepe 2007.10.16 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Korrekt, egyértelmű rejtések, kimagaslóan jó, tömör és érdekes leírás. Egyetlen -jobbító szándékú- észrevételem: a 6. pont ABC..-zése helyett annak is megadnám a koordinátáit, mert:
1. a számvadászat feleslegesen elvonja a figyelmet a látnivalókról.
2. egy kis netes utánjárással és gondolkodással a pont előre kiszámítható.

tudo 2007.10.16 08:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.14
Wifis jelszópróba.

Web: Államvizsga előtti öltönyös, kerékpáros ládázás.

A környezet ismerős, a pontokkal, a jelszórészletekkel nem volt gond. Veszélyes rejtés, a láda előnye, hogy van benne ellenőrzés: az utolsó pont.

Jól esett a hosszú nap előtt a mozgás, bár sajnos a kerékpározásra füstös, zajos környezetben került sor.

Városi kerékpár, öltönyben :-(Füstös, zajos környezet
Egy kis nyugalomTalálat - városi kerékpáron :-(
Juju 2007.10.15 23:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Esti séta keretében hasznos infókkal gazdagodva. Köszönjük a segitséget! Viktor, Katzer, Juju.
Úgy érzem, hosszú Bp-i szünet után ez méltó új láda.

Mikulás 2007.10.15 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.23
1709. ládám kellemes munka utáni bicajozás, túlbonyolított multi, de a jelszó stimmel. nym ;)

pörsing 2007.10.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Az első 3 pontot ismertem, bringáztam a környékén. A többit most ismertem meg.

 
Togo 2007.10.15 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Kellemes délelőtti séta keretében. Egyedül a templomnál vakargattam a fejem, hogy az ajtó alat mit kell érteni, a bejáratok vagy az ajtószárnyak számát. Ez utobbi lett végül is a nyerő.
A ládánál nagyon kellett sasolni, hogy éppen senki se jöjjön arra, bár igy is volt egy olyan kényszerképzetem, hogy a szomszédos házból nézik, hogy mit ügykezelek én ott a keritésnél.
A végcélnál 5 homles kinézetü ember ücsörgött a padokon és értetlenül nézte, ahogy körbevizslattam a célt, majd lerogyok egy padra és elkezdem maszirozni a telefonom.
Köszönöm a rejtést.

Út közben
Ekkora dobozt fogtam. Azon a környéken elég bátor méret.
ozeki 2007.10.14 22:07 - Megtaláltam
Csalódások éjszakája, első állomás. Itt még nem tudtuk, hogy a sok tervezett ládikából (120 km autózás, 8 km séta) csak egy lesz meg... A templom éjjel zárva, rendes kesser ilyenkor aluszik. Dobozért majdnem bemásztunk, pedig nincs is benn. Laza városi séta, kerékpárral ideális.

Gyros 2007.10.14 22:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.67
A láda értékelése 1-5 skálán: 3.5. Az 1. és 2. pont közti távolságot 245 lépéssel 2.17 perc alatt tettem meg. A jelszóhoz telefonálni kellett, mivel a templom zárva volt. Az interneten a 6. megtaláló voltam a füzetbe nem tettem bejegyzést, egyébként ez volt a 469. ládám a kereshető 1678-ból, ami a megtalálásokat illetően a 6985 játékosból a 83. helyre elég. Már csak 2 kereshető budapesti ládám maradt a 127-ből. G

Hz 2007.10.14 22:06 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.83 súly: 3.78
A láda értékelése 1-5 skálán:2.83 A környék semmitmondó, a jelszóhoz telefonálni kellett, mivel a templom zárva volt. Az interneten az 5. megtaláló voltam a füzetbe nem tettem bejegyzést, egyébként ez volt a 609. ládám a kereshető 1678-ból, ami a megtalálásokat illetően a 6985 játékosból a 45. helyre elég. Hz

Szobor1Szobor2
Szobor3Szobor4
Szobor5Szobor6
Szobor7Szobor8
Szobor9Szobor10
Törölt 2007.10.14 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.41
[wapon beküldött szöveg]

Abacus-szal való vasárnapi kocsikázás egyik állomásaként.

Köszönöm szépen Petinek a soksok segítséget, amit kaptunk tőle!

Röviden 1-1 vélemény: ( NEM szemrehányásnak, TANÁCSNAK )
A jelszórészletek nagyon hasonlóak, majdnem mindenhol uazt kell +nézni, kicsit átvariálva szerintem érdekesebb lenne.
Mindegyik pont nagyon forgalmas helyen van.
A ládánál jó lenne feltüntetni, hogy a végponton nincsen láda. Mert így sokan nem loggolnak, és ez főként az elején elég furi, mert akkor mi is bizonyítja azt, hogy ki is volt az első. :(

Amúgy 3. dobogós helyezésem.. :) Kezdek belejönni!!

abacus 2007.10.14 20:45 - Megtaláltam
Az 573. ládám egy kellemes sétára invitált Kissyvel. A láda értékelése 1-5 skálán: 3. Az 5. ponton felesleges a teljes házszám az utolsó pont koordinátájához. Javaslom a G betű törlését. Ráadásul a 4. pont koordinátái 10 méterrel arrébb mutatnak, a kerítésen belülre. A rejtő telefonos segítségére is szükségünk volt, aki készséggel állt rendelkezésünkre. Köszönjük. Az Interneten a 3. megtalálók voltunk, az 1. füzetbe is a 3. bejegyzést tettük. Már csak 1 kereshető budapesti ládám maradt a 127-ből! Az 1860 ládából 1680 kereshető, az 573 megtalálás a 6978 kesserből az 54. helyre elég. li :-)

kl 2007.10.14 20:03 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Steve07 2007.10.14 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
OK. :)
Szülinapom alkalmából megleptük magunkat egy első helyezéssel, Ivy segítségével.
Köszönet a rejtésért.

 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]