geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1747. Csicsói zarándoklat (GCCSIZ)
Műemlék templom
Műemlék templom
Golgota a 18. századból
Golgota a 18. századból
Népi lakóház
Népi lakóház
Hosszú tornác
Hosszú tornác
d'Argentau-kereszt
d'Argentau-kereszt
Kegykápolna
Kegykápolna
Remetelak
Remetelak
Szentkút
Szentkút

Szélesség N 46° 30,468'
Hosszúság E 18° 24,047'
Magasság: 180 m
Megye/ország: Tolna
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.07.26 11:30
Megjelenés időpontja: 2007.07.26 17:02
Utolsó lényeges változás: 2012.10.24 15:48
Utolsó változás: 2012.11.09 08:54
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ajtony
Felhasználó: Ajtony
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 300 m
Megtalálások száma: 315 + 3 sikertelen + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Ajtony készítette.


Csicsói búcsújáróhely

A láda (18*8*7 cm) a Szentkút dombjának lábánál, hársfa tövén avarral és ágakkal fedve rejtőzik. A logbookot tartalmazó vízmentes dobozkát kérlek jól zárd!

A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!

A híres búcsújáró helyek (szentkutak) sorozatába illeszthető ez a geoláda. A Szentkutak Magyarországon jelvényszerző túramozgalomról az alábbi honlapon tájékozódhatsz. Szokásomtól eltérően, szomszéd megyében telepítettem ezt a ládát, amelynek oka az, hogy közvetlen szellemi kapcsolatban áll a Somogy megyei Andocs búcsújáró helyével, ahogy később részletezem.

Csicsó megközelítése
Vonattal a 40. sz. (Budapest-Dombóvár) vonalon Szakály-Hőgyész állomáson szállhatunk le; autóval Szakályt a 65. sz. (Szekszárd-Siófok) országúton érjük el. Ha Szakály felől haladunk Hőgyész (GCHOGY) felé, a 65-ös út egy bal kanyarjánál találod a Csicsó autóscsárdát, ahol parkolhatsz  N 46° 30,663' E 18° 24,252' 220 m [GCCSIZ+parkoló] . A csárda háta mögött már látszik a nagy fekete fakereszt, amely mellett vezet lefelé a szekérút a domboldalban a Szentkútig. Már messziről látszik a kis vadgesztenye-liget és a fehér épületegyüttes:  N 46° 30,473' E 18° 24,093' 185 m [GCCSIZ+kápolna] Egy kis szerencsével nem keveredsz a vonuló birkanyáj útjába. Másik megközelítés, ha a vasútállomástól indulsz, és negyedórás sétával felkapaszkodsz a célig a Szakály és Hőgyész közötti szőlőhegyen.
A kápolnától pár lépés lefelé a Szentkút, bőséges, hideg vizével:  N 46° 30,461' E 18° 24,116' 185 m [GCCSIZ+forrás].

Csicsópuszta a Kapos völgyében, a Szakály melletti szőlőhegy oldalában található. A hagyomány szerint Csicsó község a középkorban is búcsújáró hely volt; szent kútját remeték őrizték. A török pusztítás után a környékre német telepesek is költöztek. Újra létesült a remeteség, 1731-ben költözött ide Szabados Fülöp miskei zarándok. Ő a forrás mellett kis cellát épített magának, kápolnával. A mai csicsói templomot 1745-ben építtette Mercy-d'Argenteau gróf (Claudius Florimond Mercy belga főúrnak, aki az egész környék földesura volt, a fogadott fia) a Szentháromság és Szűz Mária tiszteletére. A templom egyben az ő temetkezési helye is. A család emlékére nemrég egy nagy keresztet állítottak a kápolnához vezető út mellé. Szabados Fülöp kis cellája helyén épült még a 18. században a kétszintes remetelak. A remeteség később megszűnt, de a remeték emlékét máig tisztelik; Remete Szent Antal szobra előtt a kápolnában a búcsúsok gyertyát égetnek.
A betelepült németek magukkal hozták óhazájukból a Segítő Szűz Mária kegyképének másolatát (Mariahilf) , amit itt helyeztek el.
Az itt élő két nemzet saját hagyományait folytatta: a magyarok a csodás gyógyulásokat és segítségnyújtást a Szentháromságnak és a forráskút vizének, a németek pedig a Mária-képnek tulajdonították. Búcsús ünnepeiket is külön tartották. A németek búcsús ünnepe Mária nevenapja (szeptember 12.), a magyaroké Szentháromság vasárnapja. Ez utóbbi középkori gyökerű: elsőként Kálmán király rendelte el a Szentháromság napjának ünneplését (pünkösd utáni első vasárnap); Európa többi részén csak évszázadok múlva, a nagy járványok nyomán vált ünneppé. Érdemes megjegyezni, hogy a környékbeli falukból a II. világháború után kitelepített németek helyére költöző bukovinai csángómagyarok mély vallásosságuk ellenére nem kapcsolódtak be a búcsújáró hagyományokba.

A Segítő Szűz Mária-kultusz
A kultusz egy festmény köré épült. Idősebb Lucas Cranach német festőóriás 1514-ben alkotta az Eleusza-típusú Mária-képet, amelyet 1611-ben János György választófejedelem ajándékozott Lipót osztrák főhercegnek, aki passaui püspök volt. A képnek tulajdonított csodák és egy látomás alapján épült az 1627-ben felszentelt passaui Mariahilf templom, ahol azóta folyamatos a zarándokok áradata. A kép 1683-ban vált az iszlám terjeszkedés elleni harc jelképévé, amikor I. Lipót német-római császár, egyúttal magyar és cseh király valamint III. (Sobieski) János lengyel király seregei Bécs alatt szeptember 12-én legyőzték a túlerőben lévő Kara Musztafa seregét. A csata előtt a győzelemért I. Lipót e kép előtt imádkozott, míg III. János a częstochowai Szent Szűz kegyképénél. Ennek alapján XI. Ince pápa szeptember 12-ét Mária nevenapjaként iktatta be ünnepként, tiszteletére épült a bécsi Mariahilf templom is. Évek során a kép másolatok és változatok mintájául szolgált, amelyek főleg német nyelvterületen széles körben terjedtek; hazánkba elsősorban német telepesek útján kerültek. Az érdeklődők itt olvashatnak főleg a hazai vonatkozásokról.

A népi emlékezet a Szentkút eredetéről
Az eredetmonda több változatát is lejegyezték.
A középkori eredetet homályban hagyja az a monda, amely szerint a 18. században disznókonda túrta itt ki Szűz Mária jeggyűrűjét (más változat szerint a szobrát), a túrás helyén fakadt a csodatévő forrás. A forrásnál ma is látható a Fájdalmas Anya kisméretű szobra.
Még több csodás elemet idéz fel az andocsiak legendája.
Andocs maga is hírneves búcsújáró hely ("öltöztetős Szűz Mária"). A legenda szerint angyalok menekítették át egy éjszaka Kalocsáról Mária kápolnáját és szobrát Andocsra a törökök elől, a mohácsi vészt megelőző években. Az angyalok átszállítás közben itt, Csicsón pihentek meg, de hajnalra így is Andocsra értek. Az andocsi zarándokok évente felkeresték a csicsói szent helyet, gyalogos fogadott zarándoklatuk állomásai: Andocs, Gerézdpuszta, Szorosad, Törökkoppány, Koppányszántó, Nagykónyi, Pári, Szakály, Csicsó - ez egybeesik a kápolna csodás átszállításának útvonalával. Az andocsi zarándoklatok 100. évében, 1936-ban hozták ajándékba és helyezték el a kápolna falán az andocsi Szűz Mária képét.
A kalocsaiak is számon tartják a csodás eseményt, ők viszont már több évszázada évente zarándokolnak Andocsra Csicsót is érintve az "Ő Szűzanyájukhoz". Andocs azóta is megkülönböztetett tisztelettel fogadja Kalocsa zarándokjait.

Szakály
A közeli Szakályon található építészeti és történelmi érték a község temploma, amely a Mindenszentek tiszteletére épült; szentélye még a 15. századi gótikus templom maradványa:  N 46° 31,459' E 18° 22,923' 150 m [GCCSIZ+templom]. Régészeti leletek alapján Szakály földjén korai kelta település feküdt. Magáról a községről IV. László király idejéből vannak írott dokumentumok. Szakállyal szemben, a jelenlegi malom környékén terült el a nyomtalanul elpusztult, korábban jelentős Csernéd, amely 1351-től 1543-ig, a török invázióig a megyegyűlések színhelye volt. Vele együtt pusztult Szakály is, amely a későbbi betelepítéseknek köszönhetően új életre kelt. A községben a Rákóczi utca 340. sz. alatt volt található a tájház, amely az egykori népi építészetet és életmódot mutatta be. Sajnos ma már csak a ládaoldal fotói őrzik az emlékét...

Kapcsolódó geoláda: GCANYA (Andocs)
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (200 db): környezet: 4.42 rejtés: 4.33 web: 4.65 átlag: 4.47

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


james 2019.10.17 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

gabor03 2019.09.16 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2019.09.16 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

N.Zs. 2019.09.08 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
5. Itt már nagyon szép idő volt. Az ajánlott parkolóból sétáltunk lefelé, mikor egy idősebb hölgy lépett hozzánk és megkérdezte, hogy keresünk-e valamit? Imádom ezt a kérdést. Ha ezt feletük volna, hogy egy 18*8*7 cm műanyag konyhai dobozt, akkor biztosan nagyon meglepődött volna...
Kicsit beszélgettünk, majd ment mindenki a dolgára.

IMG_9753IMG_9754
IMG_9755IMG_9758
IMG_9759IMG_9760
IMG_9761 
Szabó família 2019.07.26 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

emiGrant 2019.07.02 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Míg párom a csárdában iszogatott, én lementem a sivatagi körülmények közötti poros szekérúton a ládához. A kápolna és a szentkút tetszett, bár référt volna az egész környékre egy fűnyírás. A láda könnyen meglett, köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
Csizmások 2019.06.30 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3a]

Zéboy 2019.05.18 10:05 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2019.05.18 10:05 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

hitamas 2019.04.14 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.37
:)

urbanj 2019.03.15 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Sajnos a templom be volt zárva. Köszönjük a rejtést.

ny.mate 2019.03.07 10:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Iván19 2018.09.08 21:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.78
Köszönöm a rejtést. Sajnos a kereszt már ledőlt. Mivel holnap zarándoklat lesz, szépen rendbe tették a környéket.

Ásványvadász 2018.09.08 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
A zarándoklat előtti napon, lekaszált terület, elsimított út.
450. találatunk.

galorban 2018.09.01 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!Meredek ut volt:) [Geoládák v2.2.4]

fehérkút 2018.08.29 09:08 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Közös találat Szőkekapitány-al.

Szőkekapitány 2018.08.29 08:31 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

arnoldlaszlo 2018.08.28 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

gst76 2018.08.25 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Tolnai bringatúra negyedik találata Katával és Sanyival
Csendes, nyugodt környék. Sajnos, a kút le volt zárva.

Nargoth 2018.08.05 08:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

BT_pro 2018.06.20 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a játékot!

pliptai 2018.06.02 10:20 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

K-55 2018.05.23 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.22
Tolna megyei ládázgatásunk első napja. Bővebben később.

DSC_0945DSC_0946
DSC_0950DSC_0952
DSC_0954DSC_0955
DSC_0956DSC_0959
DSC_0969
DSC_0971DSC_0970
Itt sokan lakhatnak 
Hajnalék 2018.05.09 14:08 - Megtaláltam
Hajnalék megtalálták!

roko1821 2018.03.30 17:58 - Megtaláltam
köszi a rejtést!

csattila87 2018.03.30 17:58 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

bagolyvera 2018.03.15 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! Ignis9cel és petheovackával közösen.

Ignis9 2018.03.15 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Bagolyverával és petheovackával közösen. Köszönjük! :)

petheovacka 2018.03.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Március 15.-i geoharc Somogyországban bagolyverával és Ignis9-cel. Kösszi a rejtést! --- Csak a férfi mosdó volt nyitva. :)

20180315_14450020180315_144518
20180315_144534 
cherrybabe 2018.01.01 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.75
Klassz kis hely. Köszi!

GYEZegzug 2017.11.05 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.24
Vendégségben, kellemes vadászattal. Nekem nagyon bejönnek az ilyen misztikus helyek. Csodálatos napsütés, jó társaság. Jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

tabletta 2017.11.05 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

álomfogók 2017.11.03 16:50 - Megtaláltam
A lemenő nap utáni utolsó fénymorzsák segítségével.

vbr 2017.09.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Köszönjük a rejtést!

Szilágyiék 2017.09.13 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.94
A dobozt a fa mellett kidobva találtuk.
Logolás után visszatettük a nyilvánvaló helyére, de nem tudjuk, meddig marad ott.

Utána megebédeltünk a csárdában.

Köszönjük!

DSC02700DSC02703
DSC02708 
Orion8693 2017.07.01 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

IMG_0071 
kovi76 2017.06.25 18:00 - Megtaláltam
Gyors találat!

g-tabe 2017.06.18 17:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

TanEra 2017.05.22 20:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

rkertesz 2017.05.18 19:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!
Valóban szép, hangulatos hely.

Fazék 2017.03.31 13:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.50
Autóval leóvatoskodtam a földutakon. Kihalt volt a környék, se remete, se zarándokok.

IMG_6040 
laszloze 2017.03.22 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
egy régi tervemet tudtam ma megvalósítani ennek a ládának a megtalálásával. A forrásnál összefutottam 2 polgármesterrel is.

Köszönöm a rejtést!

sandorfabi 2017.03.19 14:30 - Megtaláltam
Hazafelé tartva Somogyból, a ládát begyűjtöttük !! Köszönjük a rejtést !!

 
anettnori 2017.03.17 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.18
Megvan! [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Bonyhádra menet útba ejtettük. Kerestem egy ideig, de meglett.

IMG_5687 
zalajaro 2017.02.15 14:25 - Megtaláltam
Aki keres az talal :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2017.02.15 14:25 - Megtaláltam
Marsokaval, Zergivel és zalajaroval bejártuk Tolnát (Baranya nélkül). Na jó, csak egy részét...

Zergi 2017.02.15 14:25 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_8191IMG_8192
IMG_8193IMG_8194
IMG_8195IMG_8196
IMG_8197IMG_8198
IMG_8201 
marsoka 2017.02.15 14:25 - Megtaláltam
.

takacsimre 2017.01.12 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.16
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

ha2 2016.10.29 15:25 - Megtaláltam
Háromnapos csavargás anettx-el Fejér-Tolna-Somogy-Baranya megyéken keresztül.
A csárdától rövid sétával leértünk a szép és jó állapotban lévő kápolnához.
A forrásvizet most nem kóstoltuk meg. Inkább a termoszból töltöttünk magunknak forró teát.

440443
445447
anettx 2016.10.29 15:24 - Megtaláltam
TFTC! Háromnapos csavargás ha2-vel az őszi színekben pompázó tolnai-somogyi tájakon.
1. nap Nagylóktól Dombóvárig

gccsiz-IMG_3509 
geri83 2016.10.23 09:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

push_key 2016.10.08 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Köszönjük a rejtést!

braunfrici 2016.07.22 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Kiruccanás Tamásiból.

Braunka 2016.07.22 09:30 - Megtaláltam
Tamási nyaralás.

Access Denied 2016.07.05 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.23
Meglelve...

-1-2
-3-4
-5 
tarsolyos 2016.06.27 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Köszi a rejtést!

P1140382P1140386
oldfox 2016.05.16 14:04 - Megtaláltam
köszi

Famágus 2016.05.16 14:04 - Megtaláltam
Remek hely, pár perc keresés után megtaláltuk a ládát, bár a gps.a nagyobb, terebélyesebb fára mutatott. Elég üres volt a láda, tettünk egy kis plüsskutyust, meg apróbb ajándékokat. Mindent megnéztünk, Oldfoxxal köszönjük.

DSC_0196DSC_0198
DSC_0200DSCF0464
Cicamancs 2016.05.16 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kresz 2016.04.16 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Köszönjük a rejtést!

André72 2015.09.20 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.11
Érdemes felkeresni! Köszönjük!

fercsipeter 2015.09.13 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.43
A hőgyész láda első pontjától sétáltam végig! Jó nagy séta lett belőle, de megérte! Köszi a rejtést!

EmesESE 2015.08.24 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Tolnai ládázásunk egyik találata.
Köszönjük a rejtést

gybazsi 2015.08.16 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :) Köszönjük a rejtést :)

zsotie 2015.07.15 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Fillér Team 2015.06.28 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Újabb csodás hely, aminek megismerését a GC-nek köszönhetjük! Köszönjük a rejtést! Jah, és kivettük a cuki vakondos TravelBugot, kicsit továbbutaztatjuk. :-)

A templom
 
Bőrharisnya 2015.05.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Rejtésed nélkül soha nem jöttünk volna erre a szép, nyugodt helyre, főleg több napos eső után!
Szerencsére a nordik bot segítségével sikeresen le és felmásztunk a meredek és csúszós domboldalon.Közben rengeteget nevettünk!

Zlatnik_A 2015.04.19 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

NyergesFamily 2015.04.16 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Hurra megtalaltuk! Az elso geoladank! A templom es kornyeke rendszeres kirandulo helyunk, s nem tudtuk, hogy itt is van. 2014-ben gyonyoruen felujitottak a templomot, erdemes erre jarni. :-)

 
Attibati 2015.04.11 07:47 - Megtaláltam
85 kilométeres kerékpártúra 1100 méter szintemelkedéssel a Hőgyész - Kurd - Závod - Felsőnána - Murga - Hőgyész útvonalon.

A gchogy multi utolsó pontjától gurultam ide meglehetősen kalandos úton. A Gchogy 3. pontjától egy igéretes út indult a templomhoz vezető út felé ami azonban hamarosan nyaralók (présházak?) közé vitt. Szerencsére kerítések nem voltak, így a mezsgyehatárokon eljutottam a kinézett útig.
A ládánál a GPS engem folyton a szomszéd fához vitt, így alaposan átkutattam a meglehetősen szétágazó gyökérzetét.
Végül a szomszéd fánál egy triviális helyen lett meg a láda.
Szépen felújított templom, kellemes környezet.

Merida901 2015.03.29 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
Szép környezetben van.

Parmerozpazepan 2015.03.04 16:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A hely és a leírás tetszett. Szép a felújított káőplna (tkp. templom), és volt találkozás őzikével is. A rejtés külső papírdoboza átázott, szakadóban van, szét fog hullani. TB+coin ki, TB be.

Dr.Lada 2014.11.16 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
A csárdánál parkoltunk és onnan besétáltunk. Útközben egy rókával futottunk össze, de gyorsan megfordult és kereket oldott.:-) A templom érdekes, azt hiszem ide láda nélkül soha nem jutok el.
A cointot kivettem és tettem a ládába helyette egy cointot és egy tb-t. Csak az vegye ki őket aki hajlandó a com-on is bejelenteni, hogy kivette!

Bali László 2014.11.02 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

eleem 2014.10.28 10:30 - Megtaláltam
megtaláltuk

Zsuzsa&István 2014.09.28 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Kis pihenőséta útközben lelki felüdüléssel.

paul 2014.09.07 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.17
Köszönöm a rejtést.

magura.aron 2014.08.23 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Köszi a rejtést!

losbagiros 2014.08.23 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.82
Köszi a rejtést!

Marcsika 2014.08.03 20:36 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.92
Megvan koszi

Tisztisz és Csabi 2014.08.03 20:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi!

guppik 2014.06.30 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

S-A 2014.06.24 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
ngy001 2014.06.19 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Szép környezet, forrásvíz.
Köszi a rejtést.

bobe524 2014.06.19 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

viktory3 2014.06.08 22:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. V [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

prodg 2014.04.20 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCCSIZ_20140420144624.jpgGCCSIZ_20140420144740.jpg
 
adrikai 2014.04.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.48
Megtaláltuk :)

kobcikrajci 2014.04.12 11:45 - Megtaláltam
Ok

szalmakalapos 2014.03.23 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Mai kirándulásunk első pontja. Finomat ebédeltünk a Csicsói Csárdában, aztán teli hassal lesétáltunk a templomhoz. A láda hamar meglett, köszönjük a rejtést !

Szityu 2014.03.13 13:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Megtaláltuk, köszi!
Évi, Szilárd

ficsor 2014.03.11 11:00 - Megtaláltam
Érdekes kápolna!

bumba 2014.03.01 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Hévízi kirándulás tizedik ládája. Már sötétben, de így is érdekes volt. Egyszer világosban is visszamegyünk megnézni. Köszönjük!

Cirbolya ;-) 2014.02.25 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

keltike 2014.02.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
köszönöm, hogy megmutattad!

K.L. 2014.02.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.20
Megtaláltam.

Judit és Béla 2014.01.02 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltuk.

sala 2013.12.17 11:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megtaláltam.de a koordinata masik fához vezetett [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & Kati 2013.11.24 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.84
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük!
Képek később. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]
Szép és nyugalmas hely!

A templomA templom
 
Párduc50 2013.11.22 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Ajtony precizitású láda, kár, hogy a templom zárva van.

Köszönjük a rejtést.

teamee 2013.10.27 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

PulykiMaki 2013.10.27 17:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.08
Volt egy kiszökött kutya az úton, de nem jött sokáig utánunk. Köszi a rejtést!
P&M

alma.napocska 2013.10.06 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.30
Megtaláltuk,kicsit vadregényes úton,de a lényeg,hogy meg van..........
Nagyon szép környezetben van!
Köszi!

Kata&Sanyi 2013.09.22 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk!Köszi a rejtést.

bazsogeleba 2013.08.05 07:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Megvan, köszi.

atipapa 2013.07.27 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

sipitexx 2013.07.24 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.30
Pogánypetivel együtt találtuk meg. Gyönyörű szép a kápolna is és a Szent-kút is.
Köszi a rejtést!!!!! :P

Pogánypeti 2013.07.24 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Nekem is nagyon tetszett ez a (nem is olyan kis) kápolna, és a kilátás is lenyűgöző a kápolna elől. A forrás vize jó hűs volt, fel is frissültünk tőle a délelőtti nagy hőségben.
Sipitexxel és Zolikával közösen kerestük és találtuk meg a ládát.
Köszi a rejtést! :)

 
mamipok 2013.07.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Hőgyészre mentünk dolgozni, menet közben megtaláltuk. Köszi a rejtést

HajTom 2013.04.27 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Megtaláltuk!
Szinte hihetetlen, hogy milyen kis csodát rejtenek a fák, a fő úttól pár méterre.
Köszönjük a rejtést!
Hajni & Tomi és Vacak kutya

bani 2013.04.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
18. megtalálásunk! Köszönjük a rejtést!

MarIst 2013.04.20 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Köszönjük!

gggg 2012.11.05 20:52 - Megtaláltam
megtaláltam, némi segítséggel

Ajtony 2012.10.24 15:49 - Egyéb
A láda új helyre rejtve, sorozatos muglikárosítás miatt.

alma.napocska 2012.09.29 17:45 - Nem találtam meg
Nagyon szép a hely,főleg,így ősszel!
Sajnos al ádát nem találtuk,pedig végig kutattuk az egész forrás medret többször is,minden gyökér alá benéztünk,de még kulcstartót se,ami esetleg a valószínűsíthető helyét jelezte volna.

gggg 2012.09.27 11:30 - Nem találtam meg
Sajnos a ládát nem találtam meg, próbálok a valószínű helyszínről fotót feltenni. Kár, hogy a "patak" tele van szeméttel, gondolom esőzéskor a víz visz mindent ládástól.

vieva 2012.08.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszönöm a segítséget!!

Ajtony 2012.06.26 19:45 - Egyéb
A június 22-iki kereső megint csak nem találta a ládát, és azt írja, hogy az előtte ott jártak sem találták. Pedig a "nem találom" bejegyzések után június 13-án ott a bejegyzésem arról, hogy a láda titokzatos módon visszakerült a helyére, és június 19-én Évi & Olivér meg is találta. Most megint eltűnt, ki tudja, hányadszor. Valaki azt hiszi, hogy jó tréfát csinál. Úgy tűnik, most már tényleg muszáj lesz máshová tenni a ládát. Már előre látom sok jóindulatú ládász megjegyzését, aki kioktat bennünket arról, hogy túl messzire került az új rejtés. De mit lehet itt tenni?

Mr. Fülixáj 2012.06.22 08:50 - Megtaláltam
Júniusi motoros kessertúra - 20 láda, 560 km : 3.

Kellemes hely, érdemes letérni az útról egy kicsit, megpihenni az árnyasban, felfrissülni a forrás hűs vizétől.

A ládát nem találtam, pedig tűvé tettem érte a környéket. Aztán láttam hogy mások sem találták, tehát valszeg eltűnt. A feltételezett rejtekhely fotóját emailben elküldtem a rejtőnek.

Javaslom a láda betegre állítását.

Köszi : Fülix

[Jóváhagyta: Ajtony, 2012.06.26 19:45]

Évi & Olivér 2012.06.19 00:00 - Megtaláltam
Ez volt az első geoláda amit keresni kezdtünk, a keresés nagyon izgalmas volt. Sokáig keresgéltünk míg megtaláltuk, de nagyon élveztük, a szép környezetben eltöltött időt!

Ajtony 2012.06.13 07:11 - Egyéb
Kalandos sorsú láda! Többször lett pótolva, de most csak a legújabb fejleményekről pár szó: többen jelezték, hogy a láda és logfüzet eltűnt, a helyét egy kulcstartó őrizte. A hét végén balasko.erika játékostársunk pótolni akarta a ládát, és csodák csodájára a láda ismét a helyén volt, benne a régebbi pótlásból származó logfüzet. Valaki szórakozik velünk. Mindenesetre ez úton is köszönöm Erikának, hogy pártfogásába vette a ládát (egyszer régebben már pótolta is).

gertam 2012.05.28 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
Sajnos a láda eltűnt, viszont fotó van a helyről. Mail holnap röppen! Köszi:gertam

[Jóváhagyta: Ajtony, 2012.05.29 08:57]

gertaniko 2012.05.28 18:45 - Megtaláltam
Láda helyett egy kulcstartót találtam.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2012.05.29 08:57]

pappcsalád 2012.05.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Rejtés jó lett volna de a láda nincs meg, alkalmi ismerőseink, másik ládász csoport pótolta ideiglenesen.

Bözske12 2012.05.08 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.33 súly: 1.00
Legalább egy óráig kerestük a ládát, azt hittük,hogy a forrástól pár méterre van. Aztán mikor már majdnem feladtuk, meglett. Volt a ládában egy likőr, amit kivettem, mert nem oda illett. Ez a találat is GPS nélkül történt :)

Nándor 2012.05.05 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Nagyon szeretem ezt a környéket. Iskolás koromban sokat számháborúztunk itt.

cachekereso 2012.04.28 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Tetszett a helyszín, a kút vize kellemesen hűvös volt a nyárias meleg estén.

banyóca 2012.04.28 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Jó leírás alapján könnyen odataláltam. Szép környezetben jó rejtés - köszönöm!

zsbodor 2012.04.15 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Tolnai ládázás 5/5.

placentina 2012.04.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.11
Köszönjük, megtaláltuk. A hely gyönyörű.
A ládát rendesen visszazártuk ill. új szatyorba raktuk. Mostmár rendben. :)

nmárti 2012.04.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Zrínyitől hazafelé:)útközben:)Köszi a rejtést! Nyáron felderítem a környéket.

szellem lovagok 2012.03.17 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.20
ebben az évben az első ládánk itt geo.hu-n

GyZsTeam 2012.03.15 15:13 - Megtaláltam
Szép hely, jó ízű a kút vize. Köszönjük!

ballasz 2012.03.04 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Nagyon sokszor megyek el itt a közelben a főúton, de eddig még nem sikerült rávenni magam és a családot, hogy megnézzük a zarándokhelyet.
Most végre igen!
Nem volt nagy élet, de van egy különös hangulata a helynek, mint sok más hasonlónak az országban. Szívesen időztem volna még itt, de talán majd egyszer máskor lesz rá alkalmam.
Jó a rejtés, de a doboz nem volt rendesen lecsukva. Kivettem belőle egy felesleges nagy gyógyszeres dobozt, az új logfüzetbe átírtam a jelszót, raktam bele némi kis ajándékot, most már rendben lesz...

tgb 2012.03.04 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.59
Megvan!

FILA71 és Dávid 2012.03.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Köszönjük.

rodeotigris 2012.02.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Olvadás utáni sár közepette de legalább napos időben találtam a ládát.Szép a templom kívülről és a forrás is finom vizű.Köszi a rejtést!

BRAVO2.0 2011.12.29 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Barátomhoz, Bajára menetben/1. A ládában volt némi szemét, kiszórtam.
Kösz a rejtést!

fobizan 2011.11.20 12:20 - Megtaláltam
Megtalálva

kmatija 2011.11.20 12:20 - Megtaláltam
:)

Mercenary 2011.11.18 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.90
Jó hely! A rejtés is jól ki van dolgozva. Köszönöm!

-eresz- 2011.10.31 11:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Köszi a rejtést. Sokszor jártunk a környéken de sosem voltunk még itt.

berika 2011.10.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, a ládával minden rendben, köszönjük a rejtést (:

Mackka 2011.10.16 16:43 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2011.10.12 08:00 - Egyéb
Sajnos az újra telepített láda sorsa sem zavartalan. Október 2-án balasko.erika járékostársunk és családja jelentették, hogy magát a ládát megtalálták, de üres volt. Nem valami sokáig bírta ezek szerint... Köszönet Erikáék önzetlen segítségének, amiért a naplót és ajándékokat pótolták. Mostantól Velük közösen törjük a fejünket, hova lehetne valami biztonságos, de azért a látnivalóhoz közeli rejtekhelyre színvonalas rejtést végezni. Egyelőre nem találtunk jobbat, bízzunk a muglik jóindulatában.

eltájoló 2011.10.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Tájékozódási versenyről haza felé jövet kerestük meg a környékbeli ládákat. Sajnos, a ládában nem volt más, csak a képen látható üres fehér doboz és két fadarab.
Egyébként a környék nagyon tetszett. Köszönöm a lehetőséget.
A képek alapján tisztelettel kérem a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2011.12.16 07:12]

Csabi69 2011.09.18 10:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Köszi a rejtést!

rianas 2011.09.10 20:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
A csicsói fáklyás felvonulás alkalmával kerestem meg, így az első ládám lett, amit éjszaka találtam meg. Most tudtam először bemenni a templomba és nagyon szép belülről is.

Ajtony 2011.09.02 15:02 - Egyéb
Eltűnt láda pótolva. Konzultáltam korábbi Megtalálókkal, és az Ő véleményük is az, hogy minden szempontot mérlegelve nincs jobb hely az eredetinél, ezért rejtettem újra oda.

sztyopa13 a páratlan páros 2011.08.31 12:30 - Megtaláltam
Zselicben töltött nyaralásunkból hazafelé útba ejtettük.Nem tudtuk,hogy közben eltűnt a láda.Kerestük egy darabig.Kudarcunk bánatát a csárdában babgulyásba fojtottuk.A hely nagyon tetszett.Mármint a kápolna környéke.Itt szeretném megköszönni Ajtonynak azt a nagyszerű idegenvezetést,amit zselici rejtései nyújtottak.Általa sikerült jobban megismerni hazánk e gyönyörű táját.Köszönjük.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2011.09.05 07:06]

@david 2011.08.29 00:00 - Megtaláltam
Tetszett a kegykápolna, sajnos a képen lévő parasztházat nem találtam meg. Elkezdtem keresni a ládát, de nem találtam. Időközben érkezett pár helyi fiatal, akik szintén a ládát keresték. Az egyikük emlékezett is a helyre, volt is ott egy fél tégla, és fekete zacskó maradványok. Egészen sok földet ki is kapartak, de nem lelték. Szerintem vagy az eső vitte el, vagy valaki, de a ládát beteggé kéne billenteni. A rejtés helye egyébként szerintem elég gyenge. Nem látom értelmét, hogy ládát patakmederbe, a dzsindzsa közé miért jó elrejteni. Szerintem lenne a környéken még jó hely. Kérném a jelszó nélküli megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2011.08.31 08:33]

Dinzol 2011.08.15 00:00 - Egyéb
Szép a hely, de a ládát nem találtuk meg hosszabb keresgélés után sem :(
Egy nagyobb esőzés nyomai látszanak a patak medrében. Lehetséges hogy tényleg elmosta a víz.

szimszon 2011.08.14 00:00 - Egyéb
Lehet, hogy a jópár hete a területen végigrohanó hatalmas esőzések elmosták a ládát? Mindenesetre a helyén nem találtuk.

tmolli 2011.07.03 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Köszönöm!

Szöszke15 2011.07.03 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Megvan!

baranyaifiú 2011.07.03 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
OK!

pithe&juci 2011.06.13 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést, bár elég sok potenciális hely volt de ez kicsit távolabb van a szerintem indokoltnál...

Tcm 2011.06.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Bosszankodtam, nagyon bosszankodtam. Kezdem utálni az ilyen rejtéseket, amiket lehetne közelebb is rakni bőven a megmutatni kívánt helyhez. A bozótosban a GPS természetesen küldözgetett összevissza. Kerestem össze vissza, de nem leltem. Kérném a képek alapján elfogadni a találatot!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2011.06.13 17:02]

wasawski 2011.06.12 14:05 - Megtaláltam
A délután lassan tellett, a lustaság egyre jobban hatalmat vett rajtunk...

uveggolyo 2011.06.08 00:00 - Egyéb
sajnos nem volt szerencsénk. először favágók dolgoztak a szentkút körül. A csárdában elköltött ebéd után, pár óra múlva(!) visszatértünk, de egy kb. 15 fős társaság (a favágók?) volt a szentkút körül, akik semmi esetre sem néztek ki kessereknek, így nem kockáztattuk a láda biztonságát.

moTT 2011.06.04 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.19
Megtaláltuk!!

molka 2011.06.04 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Tolnai ládázás Carminnal és Jutkával! Kicsit elhúzódott a láda megtalálása. Maga a kápolna és a kis forrás könnyen meglett, de a ládát megint csak a susnyáson keresztül lehetett megközelíteni. Lehet, hogy egyszerűbb lett volna a patak mentén a forrástól, moTT ott próbálkozott, de mégis mi találtuk meg hamarabb! Köszi!

carmin 2011.06.04 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.06
A kápolna eléggé elhanyagolt állapotban van, pedig szép hely. A forrásnál ládázókkal találkoztunk, de a dobozt mi találtuk meg hamarabb Molkával a bejegyzés szerint.

benist 2011.05.10 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.11
Tolnai bringás barangolás. A vonatindulás előtt még befért a programba. A csárda mögötti földúton ereszkedtem le, majd a bozótoson át a patakpartra. Kicsit keringtem az erdőben a ládát keresgélve, pedig nincs is nagyon elrejtve.

csipike&miki 2011.05.07 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Gyönyörű a kistemplom és a patak, nagyon köszi a rejtést!

Hektor 2011.04.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Köszönöm a rejtést!

spiky 2011.04.22 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.87
A mai nap Édesanyám is csatlakozott kis csapatunkhoz. Hőgyész és környékét céloztuk meg, így a Csicsói ládával kezdtük. A jó idő miatt lefelé nagy volt a por, de láda és környezete kárpótolt minket.

deleted_user 2011.04.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Ennél a ládánál már telefonos segítséget kellett igénybe vennünk.. A telefon túloldalán DoRcY tesója volt, akitől megtudtuk, hogy épp a hátunk mögött van elrejtve a cache... :D Szép helyre vitt ez a játék minket megint. Köszönjük!

 
Pilis50 2011.04.06 10:00 - Megtaláltam
Csicsón a Gyulával kellett volna találkoznom - várt a nyitott pinceajtóban . . ., én meg (sajnos) rohantam Hőgyészre ... - így ráromlik a fínom vörösbor!

zsolo89 2011.03.14 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.36
ok! megtaláltuk barátnömmel! 2011.évi elsö ládája :D

Pomisa 2011.03.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Szép hely a láda környéke elég saras.

Dzsozy 2011.02.02 16:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Napi kedvenc láda:)))
Lefelé menet már ment lefelé a nap, tehát sietősre kellett venni, mert nem akartam sötétbe lámpa nélkül bénázni. A völgy nagyon tetszett valamiért. A koordináta nagyon pontos. Hamar meg is lett. Ritkán látni ilyen tiszta belsővel rendelkező ládikót. Visszafelé a közeli telekről valami nagy kutya erősen ugatott, még jó hogy nem jött ki, mert nem lett volna sok esélyem.

Köszönjük a rejtést!

 
Patics 2011.01.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Hőgyészi munka után, hazafelé... Nagy a sár, de megérte meglátogatnunk a rejteket és a forrást. Köszönjük a rejtést.

Patics megpihent...
ndavid42 2010.12.30 08:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.58
[:383:]
ok

sereszaki 2010.12.30 08:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Orfűi szilveszterezésünkre menet kis kitérőt tettünk,nehogy ládázás nélkül múljon el az óév. A nap 4/1. találata. Köszönjük!

Paleo.team 2010.12.28 16:10 - Megtaláltam
Családi kirándulás során a GCXM10 felkeresését követően...

Kati és Géza 2010.11.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
A forrás peremén megpihenve jól esett az ebéd. Ez egy olyan hely ahol megfeledkezel a rohanó világról. Kitűnő rejtek!

 
yano6ard 2010.10.31 12:00 - Megtaláltam
-

csg69 2010.09.05 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
Megvan :)

szimszon 2010.09.04 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.60
Második nekifutásra, de nappal szépen megtalálható. Este egy fejlámpával kicsit bajosabb :) Ötletes rejtés.

 
folki áki 2010.09.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Az eső miatt jó sáros terepen keresgéltük és találtuk meg. De a táj maga csodálatos volt.

SirLes 2010.08.22 17:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.13
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Jó volt inni a forrás hűs vízéből. Végül a parkolónál található büfé/csárdaban vacsoráztunk. A kaja elfogadható, de rengeteg légy volt.

H.B. 2010.08.12 15:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.41
Kerékpáros találat, jólesett a szentkúti hideg víz.

Remetelak
Nagyak 2010.08.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.20
Bár sajnos van pár műanyag palack a környékén, a kút vize tiszta, bátran iható, ez tetszett.

sanca 2010.06.14 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Szúnyog inváziónak köszönhetően csípéssel teli lábbal jöttem ki az erdőből.

Egy kicsit keresgélni kellett, mivel fa volt bőven.

Szabó Család 2010.06.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
A láda nagyon susnyás helyen van. A forrás és környéke szép. Köszönjük.

Mr Zerge 2010.06.06 10:15 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

navigaator 2010.05.22 00:00 - Megtaláltam
-

pero 2010.05.01 16:00 - Megtaláltam
megvan

Péter60 2010.04.21 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.69
Szépséges ötvenedik!!! Full ötöst adnék, ha a jelszó illene a hely szellemiségéhez!

Jevica és Gyuszi 2010.04.11 15:51 - Megtaláltam
később

Andi&Parker 2010.04.11 11:00 - Megtaláltam
Tetszett a környezet, a ládát picit keresni kellett. Megkóstoltuk a forrást vizét, kicsit sétáltunk.

Köszönjük a rejtést!

 
deva 2010.04.11 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.11
DDRKT után Andival és Parkerrel.

pgyp 2010.04.11 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Az úttalan templomhoz nem mentünk el a tegnapi eső miatt (nehogy piszkos legyen a cipónk!), így itt sikerült összepiszkolni:-) A kook nagyon pontosak voltak, a forrás környéke sajnálatosan szemetes:-(

Bojta 2010.04.10 19:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Tetszett. Köszönjük a rejtést.

Márton24 2010.04.10 19:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Jó kis láda érdekes, szép helyen. Köszönjük.

Strombus 2010.04.10 19:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Mai utolsó ládánk a DDRKT #5-ről hazafelé menet. Tetszett.
Köszönjük a rejtést.

 
fa-peti 2010.04.10 18:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
DDRKT után hazafelé. A templomhoz a lemenő Nap fényében ballagtunk le, gyönyörű volt. Örülök, hogy vannak még ilyen szépen megmaradt helyek az országban. A ládát kicsit kellett keresni, de meglett. A kullancs szeon pedig beindult, tessék odafigyelni :). Köszi.

LCSOKA 2010.04.10 18:41 - Megtaláltam
log kesobb [wapon beküldött szöveg]

Robogo 2010.04.10 18:03 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

eBlack 2010.04.10 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.30
ok

vinko 2010.04.10 17:55 - Megtaláltam
megvagy... [wapon beküldött szöveg]
DDRKT után hazafelé...
Köszi.

bumbika 2010.04.03 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk!

nogacsalad 2010.03.25 10:00 - Megtaláltam
Log, részletek később...

ben 2010.03.20 19:39 - Megtaláltam
Megtalalva a Cerberus csapattal

rencsi925 2010.03.20 19:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Sötétben értünk oda, így a fekete kereszt nem sokat mondott nekünk :)
Valahogy a templom is kimaradt az életünkből, de a bárány bégetés és a kutyaugatásra válaszolgatás mindenért kárpótolt :D
Köszönöm a rejtést!

Cerberus 2010.03.20 19:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Megtaláltuk! Ide már sötétben érkeztünk, kicsit aggódva mentünk le a csárda mögötti úton a folyamatos dühös kutyaugatás miatt, de szerencsére az ebekkel nem találkoztunk. Hangulatos hely, köszönjük.

GRG Klán 2010.03.14 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megvan, köszi!

szirteyzsu 2010.02.26 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bferi 2010.02.26 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Atmosz&Zozmosz 2010.01.31 12:55 - Megtaláltam
Megvan :-)

Terdik Család 2009.12.31 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.17
A rejtő telefonos segítségével megtaláltuk. A patak völgyben volt gps jel.
Köszönjük a rejtést

 
Auriga 2009.11.21 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.34
Megtaláltuk!
A Gróf Apponyi Kastélyban töltött hétvége alkalmával kerestük fel a káplnát és a ládát. Sajnáljuk, hogy a kápolnát csak kívülről láthattuk.
Kösz a rejtést, Laci, Kati.

sirgalahad 2009.10.28 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Ki e helyet venné sorra
Horgára egy láda akad
Ahol túrt a sertés orra
Ott ma is egy forrás fakad

kisevet&kiccs 2009.10.27 15:00 - Megtaláltam
Nem is gondoltuk, hogy az úttól néhány méterre, ennyire eldugottan, ilyen szép hely bújik el.

Duciék 2009.10.25 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.50
+

Eszti és Robi 2009.10.23 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
TB out!

Ildióbuda 2009.10.23 10:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Pécsre haladván a hosszú hétvégére útbaejtettük ezt a ládát.

 
szaboist 2009.10.22 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
4 nap, 700 km, 32 láda Tolnában. Második nap 5/10 ládája:
Az ajánlott parkolóból indulva, a szekérutat követtük balra kanyarodva, majd a dzsindzsában a kesser ösvényt kb: 20 m(nem a patakmedert). Nagyon szép a környezet és a rejtés is tetszett, ezért jó kis hely ez Stopper kutyának :)
Tb in [wapon beküldött szöveg]

stady 2009.09.25 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.60
A hétvégén a környéken szüreteltünk, ezért szabad időmben felugrottam hűséges Simsonomra, és elindultam ládázni. Első lépésben ide jöttem. A láda 50 méteres körzetében sikerült leparkolnom, és hamar meg is lett. Szép környék, sajna a templomra ráférne egy kis felújítás.

jalso 2009.09.23 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.19
Eléggé porosnak és elhanyagoltnak tűnt most a zarándokhely - kiváncsi vagyok milyen itt, amikor zarándokok százai lepik el a terepet. A ládát sokáig kerestem, mert egyrészt nagyon gyenge volt ott és akkor a gps vétele, másrészt pedig komolyan vettem a leírásban azt, hogy "egy fatörzs gyökerei alatt". Fatörzsön én kidőlt fa törzsét, rosszabb esetben tuskót értek, nem álló, élő fát... De azért végül meglett hosszas szakrázások után. :-)) A forrás vize viszont nagyon kellemes, vittünk belőle egy flaskával.

Köszönjük:
Ildi (aki most a forrásnál maradt) és Gyuri

(Köszönjük, hogy a log hatására változtattatok a leíráson, és most már nem zavaró a megjelolés.)

 
berni77 2009.08.22 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Csárdánál leparkoltunk, onnan sétáltunk be a templomhoz. Meglepődtem a templom méretén, én eddig azt gondoltam, hogy itt egy kis kápolnát fogunk találni. Kár, hogy az embereknek annyira fontos a nevük megörökítése az utókor számára, szebb lenne az a fal az össze-vissza karcolászások nélkül. A forrás vize jó hideg volt, a környék pedig hangulatos. Köszönjük a játékot!

almamoly 2009.07.26 18:45 - Megtaláltam
Az első megtalálásunk, sok a vöröshangya!

kukokak 2009.07.26 01:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.58
A csicsói csárdában korrekt áron jót ebédeltünk, azt lemozgandó sétáltunk le a kegykápolnához meg a ládához. Szép hely lehetne, kár hogy a környék fiatalsága is nagyon megtalálta magának....

Maga a rejtek tetszett, de a megközelíthetősége nem annyira. Nem az igazi, ha egy felnőtt nem tud odajutni a rejtekhez anélkül, hogy akaratlanul letörne pár ágat, irtó sűrű most kiserdő a patak körül. Azért köszönjük a rejtést, jó volt itt megállni.

Ajtony 2009.07.20 12:50 - Egyéb
Ládaellenőrzés; szerencsére minden rendben volt. Kérem, hogy a vízszintes üregecske száját a Megtalálók zárják el ágakkal, hogy ki ne csússzon a láda!

Balázs80 2009.07.03 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.76
Nagyon szép hely, a forrás vize pedig finom. A ládát viszont nem találtam meg, talán eltűnt volna? A leírást pontosan követtem, a célkoordináta körül, vagy 20-25 fa tövét, gyökerét átvizsgáltam, de semmi nyomát nem láttam a ládának.
Köszönöm a rejtő segítségét a találat elfogadásában.

 
csszabolcs 2009.06.14 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
Megtaláltuk! Ma az első láda...

aDoc 2009.05.28 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Egy megriasztott nagyvad, egy geobigyó. Cél a rúnák földje.

Zsoland 2009.04.12 15:00 - Megtaláltam
Harmadik húsvéti megtalálás. Köszi a rejtést.

nagyi11 2009.04.09 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.90
Megtaláltuk! Évivel, Jocival, Papával.

Hz 2009.03.24 18:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.00
Geotrió kötelékében elkövetett, 23 ládás, Mecsek kóstoló turné, születésnapom és az 1000. megtalálásom okán.

Gyros 2009.03.24 18:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Utazás a Mecsek felé 10/7

Kicsit már sötétedett, de fejlámpával rámentünk.
Schnueffelnase TB elhozva.

ier 2009.03.14 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.00
Gyors találat, utána kis kaptató a parkolóig.

Fonte 2009.01.03 16:13 - Megtaláltam
o.k. [wapon beküldött szöveg]

baliagy 2009.01.03 16:13 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

radpeter 2009.01.03 16:09 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

Csigabiga 2009.01.03 16:09 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Evetke 2009.01.03 16:08 - Megtaláltam
Előre megfontolt szándékkal, csoportosan, ládavadászási indokkal elkövetett újévköszöntő kiruccanás.
Rövid séta a csárdától.

ArraTemplom
SagiK 2009.01.03 16:08 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

Togo 2009.01.03 16:08 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

Paco 2009.01.03 16:08 - Megtaláltam
Ez is megvan, megsincs este! [wapon beküldött szöveg]

scele 2009.01.03 16:08 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

enbéká 2008.12.26 00:00 - Nem találtam meg
Közel volt (kb. 30 méter), de a csúszós út miatt a keresés utolsó szakaszában feladtuk. Reméljük, nyáron is el tudunk ide jönni és megkeresni :)

bgecco 2008.11.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.76
Ez is kellemes mikrokörnyezet. A rejtéssel nekem bajom van. A gyökér, ami mögött most a láda figyel, szerintem nem takar rendesen. Nekem nem volt egyszerű visszatömködni mindent úgy, hogy tökéletesen rejtve maradjon.

farnerz 2008.11.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.49
Mai első ládánk,közben utbaejtettük a saját erdőnket is, ami kb 600 méterre van a ládától.
Sajnos a sok szemét a forrás közelében elszómoritó volt,a rejtést köszönjük!

Csipet-Csapat Siófokról

peterpan 2008.11.15 12:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Dombmászásra számítottam, de völgy jött szembe. Még az sem tűnt fel, hogy forrás ritkán szokott hegycsúcson fakadni. Idővel majd megtanulok térképet olvasni.
Kellemes útmenti megálló ez a hely, pont olyan átutazónak való, mint amilyen én voltam.

 
Jani70 2008.11.13 16:15 - Megtaláltam
Tolnai kör II. A mai nap záróládája. Megérte lemenni a völgybe a kápolnához.

szipeti 2008.11.13 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.85
Útban hazafelé kötelező találat.

 
Pepe 2008.11.13 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.70
feri60-nal, Jani70-nel és szipetivel közös ládázás 10., záró pontja. Igazán jól sikerült nap volt! Egy kicsit haboztunk, hogy üljünk-e be a csárdába egy estebédre, talán meg is tettük volna, ha nem közeleg a sötétetés ill. a leírásban táláltunk volna utalást a minőségre, mennyiségre és árra, így viszont ismét az M7-es melletti Fehérvári Bisztró mellett tettük le a voksot.

feri60 2008.11.13 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
A mai nap utolsó gyors találata. Rendes kutyák vigyázzák a közeli tanyát. Ugatnak, de nem jönnek el a kerítéstől ;)

sosi 2008.11.05 20:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.16
Itt tréningeztünk egész nap a közelben, de csak este tudtunk megszökni.
A tiszta csillagfényes éjszaka némi kárpótlást adott, mert mást nem láttunk a sötétben.

banagy 2008.11.05 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Sosival esti keresgélés..... [wapon beküldött szöveg]

kermil 2008.10.31 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Megtaláltuk Geo-Halloween-ra menet

KiVi 2008.10.31 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Ide zarándokoltunk úton Tolna középpontja felé. ;)

Fűkocka 2008.10.04 17:25 - Megtaláltam
Hazafelé Dombóvárról.

new will 2008.10.03 11:45 - Megtaláltam
Megvan! Bommel TB.-elhoztuk. Köszi.

Kadorca 2008.10.03 00:00 - Megtaláltam
+

kamzik 2008.09.29 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.63
Szép hely!

SuperGeo 2008.09.28 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
A csárdától könnyű sétával a remek időben. Tetszett a hely!
Köszi a rejtést!

A Traveling Bommel TB-t betettem. További jó utat neki!

Pifu 2008.09.28 00:00 - Megtaláltam
Köszi!

 
groph 2008.09.27 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Nagyon gyönyörű a hely...

Kerticsorbi 2008.09.25 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Útban Bonyhád felé találtam meg. Köszönöm a rejtést.

ordogm 2008.09.17 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
3 nap esőzés után kicsit sáros volt a hely, de ez nem tántorított el a láda megkeresésétől.
Kiváló kirándulóhely, egy ott élő idős bácsikával beszélgettünk néhány percet, nagyon aranyos volt...
Ági, Máté

Mytikas 2008.09.14 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

mozo 2008.08.02 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Míg Mikulás felderítette, hogy van-e lángos a büfében, addig mi Bal3-mal becserkésztük a ládát. Jó hideg volt a patak vize, nagyon jól esett ebben a hőségben! A völgyben a GPS kicsit megkergült, de végül csak meglett a láda.

Köszönjük!

Mozo

Bal3 2008.08.02 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.78
Áve!

Mikulás 2000 túra!
Mozó vezetésével indultunk a Kelet-Mecsek irányába.
Megtisztelő, hogy együtt ünnepelhettük Mikulás 2000. megtalálását. (Kessersztorin)
Elsőként érte ezt el kishazánkban, megsüvegelésre méltó sportteljesítmény, annyi szent!

Gratulálok Barátom!

Ma a kánikulára való tekintettel inkább csak rövid, pár kilométeres sétával elérhető ládákat kerestünk meg, így is összejött Mozónak vagy 15 találat.
Fogytunk szépen a kilókból, de nem a jókedvből! :-D Ez is a szokásosan telt, telipofás nagy nevetésekkel.
Szálkán tettük fel az íre a pontot = lángos + pancsolás a tóban. Buli az élet!

Szelíd környék, frissítő szent víz. Ittam belőle, jobban is lettem.
A dobozkát kerestük szépen, no de meglett.

Üdv Bal3

 
time2go 2008.07.31 12:58 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

schwEster 2008.07.31 12:58 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

befi 2008.07.31 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
ok

Tepiszellem 2008.07.30 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Mai utsó láda, bajazzo13 Travel Bug-ot viszem tovább.

Nebel 2008.07.24 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.57
Munka közbeni találat. Tetszett a templom és a forrás, még úgy is, hogy az ajánlott parkolóból szinte négykézláb kellett leereszkedni a jelentős sár miatt..
:))

A ládában hagytam bajazzo13 Travel Bug-ot, kérlek, ha kiveszed akkor loggold itt és a .com-os oldalon eggyaránt.

Köszönöm a rejtést!
:)

 
Majtika 2008.07.13 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Jó kis hely és a víz finom hideg ami a mai melegben különösen jól jött. Mécsest gyújtottunk azok emlékére akik már nem láthatják ezt a helyet.
Köszönjük a rejtést a Balogh familinek, a többihez hasonló nagyon jól eltalált láda.

kriger 2008.07.05 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.75
Köszönjük!

ragalyi 2008.06.23 16:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

mjdgm 2008.05.24 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.67
A ládához érve rajtakaptuk LótiFuti-ékat, amint éppen logoltak! :-)
Ők a felső út felől, mi a kegykápolna irányából érkeztünk, de mikor mi megérkeztünk, ők már éppen vissza akarták rejteni a dobozt az ötletes kis rejtekébe.

Tetszett a zarándokhely, az idő is szép volt, talán kissé túl meleg is! Ezen a forrás vize azért segített kissé.
Köszönjük a rejtést.

Remetelak
LótiFuti 2008.05.24 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Értjük már a mondást: "Bejárja Tolnát-Baranyát"
Hát mi bejártuk!
Meg is találtuk!
(GPS nélkül könnyebb lett volna - kicsit eltájolt bennünket)
A rejteknél örömmel ismerkedtünk meg az mjdgm-párossal.

Kukucs
KJ & GM 2008.05.24 11:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Templar 2008.03.30 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.28
OK!

Mathau 2008.03.29 18:22 - Megtaláltam
GC2000 jegyében 13.

Kofola BT 2008.03.29 18:22 - Megtaláltam
DDRKT2/2000/17

Kokó 2008.03.29 18:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.72
Hazafelé DDRKT2-ről.
Könnyű séta napnyugta után egy picivel.
Csendes, megnyugtató hely.

 
19izsi73 2008.03.29 18:22 - Megtaláltam
log később...

erchegyia 2008.03.29 18:21 - Megtaláltam
Kofola BT-s ládázás DDRKT/GC2000-re menet, 19izsi73, Kokó, Mathau társaságában. 17./19

vipi 2008.03.29 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Megtaláltuk

BCI 2008.03.29 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.15
Megtaláltuk! Útban Szálkára a 3. láda, szép a környék, jó a rejtés. Köszönjük!!!

nyic 2008.03.28 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.18
DDRKT2 felé, megtalálva.

 
VP 2008.03.25 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.17
Hóviharban.
Húsvéti szünet Pécsett és környékén. Péntek-szombat egyedül, vasárnaptól Milával és Piroskával. Kedd: hazafelé.

Mikulás 2008.03.24 16:55 - Megtaláltam
Köszönet!

H. Gábor 2008.03.15 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.87
Ide érdemes volt ládát tenni. A hely ötös, a láda nem veri ki a szemed, lehet keresgélni bőven.
Ez egy olyan csendes megpihenős hely. Jó volt ott lenni.
Gratula a rejtőnek.

 
Puszkany 2008.03.14 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.95
Egész nap jó időt fogtam ki, csak itt esett picit az eső. Az "ételbár" parkolójából gyorsan leszaladtam a kútig.

Hampi 2008.03.06 12:20 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

SylverRat + Bogee 2008.02.24 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Jól megtréfált minket a rejtés. Sokat koválygott a kütyü, mire meglett. Sajnos kicsit szemetes a patak. A birkák jöttek inni a kúthoz. A pásztor pedig érdeklődve figyelte mit is csinálunk mi ott a bokrosban.

Szobor
 
MaciMac 2008.02.24 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Beszéltem a birkákkal. Azt mondják jó a forrás vize, akinek eszébe jut, lemegy és iszik egyet. A pásztor és a kutyája csak napozik és várja a vacsorát.
Nekem is eszembejutott egy jó birkapörkölt...
Kicsit büdi van, de a csend és a nyugalom az igen. A pécsi vasút ugyan fölveri néha, mégis tetszik a környék.

 
Bütyök+Zulu 2008.02.24 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
Nagy kirándulást tettünk vasárnap, vadásztuk a napsugarat, kihasználva a tavaszi időt, és azt hogy lábon voltam még, (most itt logolok a kórházban, szétvagdosták a bal lábam.
Nekem tetszett a környék. A szerteágazó utak közül a szemünk segített kiválasztani a helyeset, a kápolna látszik fentről is. Megalkottam a kápolna, birka kesserek című fotót. Lehet vesszőt is tenni a birka után, de ismerve magunkat, nem tudom érdemes-e. Megosztottuk 2 birkával a forrás vizét, hagytak kezet mosni, utána lefetyeltek. Mondtak ugyan valamit, de nem jól beszélem a nyelvüket. Sajnos csak a kulcslyukon láttunk be a kápolnába, nem volt nyitva.

 
Éva 2008.02.23 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Nem vallásgyakorló ember lévén az ilyen ládák nem hoznak lázba, de a környezet miatt most örülök, hogy ezt nem hagytam ki.
A hasonló helyeken, mint ez a rejtek, az én gekkóm általában tréfás kedvében van (hadd ugráljon a gazdi ide-oda), egy fénykép sokat segített volna.

totik 2008.02.09 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.91
Gyors találat a lenyugvó nap utolsó sugarainál. A nyomokból jól látszik, nem csak kesserek, birkák is zarándokolnak ide.
Egyébként ez Krisz'-nek való láda. Engem a keresés izgalma hajt fel a csúcsokra, ő azt szereti, ha visszafelé emelkedik az út, inkább a kocsiba jutás motiválja. Kár, hogy pont most nincs velem, ritka az ilyen fordított felállás.
(Viki, Geri, Krisz') TZ

Hófehér 2008.02.08 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Kellemes séta 15 fokos melegben. Alaposan megizzadtunk. Köszönjük, szép környék.

Old Fairy 2008.01.22 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
:-) [wapon beküldött szöveg]
Remek kis hely: láttam vonatot, ittam forrásvizet...

 
rotty 2008.01.12 14:00 - Megtaláltam
Lengyeltől röppentünk busszal Zombára, majd átszállással Szakályra. Kétséges volt, hogy elérjük-e a siófoki buszt Zombán, de két perc késésnek hála, nem kellett stoppolnunk. A vasútállomástól uncsi az aszfalt a csárdáig, viszont az olvadásnak köszönhető sárban annál izgalmasabb volt a ládához jutni. Hiába próbáltunk a füvön menni, azt letaposták és lelegelték a birkák, és a csúszkálást az ürülékük sem nagyon gátolta...
Tavasszal biztosan szebb a környék, most nem nyűgözött le túlságosan.

b&d 2007.12.26 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Ok.

Csuhás 2007.12.16 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.18
Mihulnak már megvolt ez a ládika, így szokásához híven az autóban várta meg míg elmentem keresni. Tetszett a templom, a nyugodt békés tanyasi környezet. Jó a rejtés, hóban is hamar megtaláltam a ládikát.

Csuhás

 
Pupu 2007.12.06 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.23
Hosszú, kényszerű kihagyás után már nagyon vágytam egy jó bringázásra, noha még mindig eléggé zörög a bélésem. A szabadhidvégi Pusztavárat és a felsőnyéki Várhegyet még kocsival közelítettem meg, és gyalogsétával értem el, kora reggel, amikor még fagyos volt a talaj. Deres fű és vetés, jól autózható és járható földút fogadott. Később már dagonyázás lett volna. Utána felsőnyékről indult a 90 km-es fekvőbringa-túra Iregszemcse - Tamási - Szakály odavisszával a csicsói zarándoklat ládához. Kellemes túra volt, fagypont feletti hőmérséklettel, szélcsendes, borús időjárással.

GCCSIZ: Megérkezve az ajánlott parkolóhoz rögtön láttam, hogy ezen a sáros földúton még tolni sem szeretném szemem fényét, a Hurricane-t. Ezért megkértem a büfés hölgyet, hogy fogadja be a házikója mögött elkerített részbe, ahol az italosrekeszeket tartja. Készséges, kedves volt. Ittam nála egy forró mézes teát, majd visszaérve még egyet. A ládához végül is sármentesen jutottam el, az útmenti füvön járva. Egyből balra tértem, a ládához, a "fohászati művet" csak távolabbról szemléltem meg.

Közben azon tűnődtem, minő pech, hogy nem korábban kérték eleink a Segítő Szűz közbenjárását. Akkor akár Nándorfehérvár elől elűzhette volna a törököt, és kimaradt volna az egész későbbi kalamajka. Így viszont csak akkor lépett közbe, amikor már amúgy is meggyengült az oszmán birodalom, és nélküle is ki lehetett verni a megszállókat. Persze, az ország Patrónájától, akinek fel lett ajánlva a Szent Korona, elvárható lett volna némi öntevékeny hozzáállás. Hogy ne tudjon Allah ekkora pontot bevinni Jézusnak, az iszlám a kereszténységnek...

 
Varga Gábor 2007.11.24 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Birkák a hodályban de az "illatuk" bejárta az egész zarándokhelyet.

bokorugrók 2007.11.11 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.46
Hőgyészi wellness hétvége keretében levadászott láda. Ragyogó napsütésben sikerült megtalálni, miközben Pestről aggódva telefonáltak a hóvihar miatt. Minket inkább a lövésnek tűnő hangok izgattak. Birkanyáj megvolt! :)
Köszönjük a rejtést!

vtsp&tav 2007.10.22 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Majdnem sikerült elhasalni egy döglött nyúlban, eláztunk, megfáztunk, sárosak lettünk, de megérte!:) Köszönjük

pipu 2007.10.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
3 napos kirandulas Szekszard kornyeken, lada 14.
Megegy templom...

gyaloglook 2007.10.09 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Kimondhatatlan nyugalom honolt itt!!!

BiharyG 2007.09.09 09:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
Nem rossz, majdnem becsalogattak minket a reggeli misére :)

BiharyG + Zsuzsi

comp@ss 2007.09.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Nyaralás Tolnában...

freddy 2007.09.03 02:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.22
Közkívánatra a hosszú log eliminálva...

bigmick 2007.09.01 18:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Az ajánlott parkolótól lesétáltunk a földúton a kútig, elcsodálkoztunk, vajon mit kereshet 2 ember fémkeresővel a templom mellett. A kúttól a bozótba vágott (kesselt?) csapáson megközelítettük a rejteket. Gyors keresés után meglett. Nagyon jó a rejtés amúgy.

thbarnabas 2007.08.31 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Nagyon tetszett a hely! Több, mint 15 éve járok el errefelé időnként, de nem tudtam a kápolnáról. Köszönöm, hogy ezt is megnézhettem! A környezet értékelésében azért vontam csak le fél pontot, mert a láda közvetlen környezete azért némiképpen szemetes. Elég gyenge volt a műholdjel, nekem kb 8-10 m-rel feljebb mutatott, ahol volt is egy esélyesnek tűnő fa (láda nélkül). Aztán mikor tovább mentem azért megleltem.

 
szadi&agi 2007.08.29 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Kösz a rejtést!

GCSzESZ 2007.08.26 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.87
Mai második ládánk volt.
Kár, hogy az állatok így lepusztítják a környéket, viszont szép ez a sok nagy hársfa.
Nagyon finom volt a patak vize, idejét nem tudom mikor ittam utoljára természetes forrásból.
Köszönjük a rejtést!

tudo 2007.08.18 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Szakaszos nyári kerékpáredzés 2 részletben a Pusztaszabolcs - Adony - Kulcs - Rácalmás - Dunaújváros - Nagyvenyim - Sárbogárd - (vonat) - Sárpilis - Várdomb - Alsónána - Szálka - Cikó - Bonyhád - Tevel - Szakály útvonalon, 135 km-en, 900 m emelkedéssel, 3 új ládával. Többszöri átszámolás után sem tudtam jobb megoldást találni, így kétszer kicsit várakozni kellett a csatlakozásra.

GCSZBR után Bonyhád felé indultam. A tolnai dombok mindig sokat kivesznek a kerékpárosból; ma is jól lefárasztottak. Ráadásul az É-Ny-i szél folyamatosan szemből fújt :-(.

Tevelen frissítettem. A Piros sáv kísérte utamat az utolsó km-eken. A megjelölt parkolóig nyomtam, itt pedig balra borítottam. A nagy fekete kereszt után annyira meredek, poros, csúszós a szekérút, hogy inkább leszálltam az utolsó 300 m-en.

Elsőként a kút alá dugtam a fejemet, a kezemet és a kulacsomat. Jól esett a friss, hideg víz. A leírás szerint tovább sétáltam az erecske mentén, átléptem a bal partra, letámasztottam a bicót, és sokáig kerestem a ládát.

Logolás után újra a kút alá dugtam a fejemet, a kezemet és a kulacsomat, majd felsétáltam a templomhoz. Sajnos nem tudtam belesni, de a hihetetlen mély csendben körbejártam az épületet, nézegettem a környező dombokat. Egy csöpp pihenés és nyugalom.

Visszamászva a parkolóig már csak az állomásig való legurulás volt hátra. Ez már könnyen ment :-). A nap végére azonban elfáradtam, pedig nem volt hosszú az edzés. Köszönöm a rejtéseket mindenkinek.

Nagy, fekete kereszt
Szobor a homlokzatban
kl 2007.08.18 14:37 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

targonczas 2007.08.17 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
ok

Zerind HUN 2007.08.05 10:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Részt vettem a rejtésben, és látom, hogy sokan csinálják, hogy ilyenkor beírják magukat megtalálónak (miután meghagyták a dobogós helyeket), így én is megteszem. Ráadásul néhány ládát meg is kerestünk, amikor errefelé jártunk, jó helyek vannak itt. Ez a kápolna is érdekes, kár, hogy tele van firkálva néhol a fala. A forrásból szerencsére a legnagyobb szárazságban és forróságban is bőven jött a hideg víz, jól esett.

Csaba & családja 2007.08.04 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
A birkák most is aludtak, viszont a szaguk átjárta a tájat. Raktam tollat a ládába, így már nem kell kormot használni.

szakica 2007.08.01 18:00 - Megtaláltam
Nyugodt kellemes hely!

Mihul 2007.08.01 18:00 - Megtaláltam
ok

katika 2007.08.01 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.98
A csárdánál parkoltunk, majd a keresztet is megláttuk és a kápolna tetejét is. A homokos úton lefelé Tomi elesett, szerencsére a Szentkút hideg vizével le tudtuk mosni a sebét.
A ládához vezető leírás nagyon alapos, ennek ellenére jó sokáig kerestük, mire meglett. Sajnos toll még mindig nincs a ládában, nekünk is csak egy volt.

kupec 2007.07.29 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.05
A webes történelmi leírás nagyon alapos, maga a helyszín számomra nem volt különleges.

akondor 2007.07.27 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
A fene vigye el, azt hidtem második vagyok! No, nem baj. Tamásiban volt dolgom, az ottani ládát céloztam meg. viszont indulás előtt láttam a az új ládát. Kedves PATIKUS! Jó nagy lábon élsz, vszinü a Te nyomaid látszódtak a porban. A rejtés jó, valószínű az életben nem álltam volna meg a kanyarban, ha nincs ez a láda. Köszi! Csak egy toll volt nálam, de kellett a menetlevél kitöltéséhez is. A következö megtaláló vigyen egy tollat, legyenszíves.

Patikus 2007.07.27 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Reggel 1/2 9-kor örömmel láttam, hogy üres a logbook, nyoma sincs, hogy valaki járt volna már itt. A kedves rejtő kissé feledékeny volt , íróeszközt nem találtam a ládában. Sajnos nálam sem volt, pedig szoktam vinni. Szerencsére öngyujtó volt az ajándékok között, így tudtam egy kis kormot produkálni, amivel beírhattam a füzetbe a megtalálást Egyébként nagyon jó hely, kár, hogy elhanyagolt. A rejtés is kiváló. Köszönjük.
Otthon derült ki, hogy Zsorzs kollégánk megelőzött, csak nem tudott logolni.
/27.-e helyett 28.-át írtambe. Elnézést! /

zsorzs 2007.07.27 07:00 - Megtaláltam
Útban Pécs felé, rövid pihenő. A ládában nem volt íróeszköz és én is a kocsiban hagytam, így nem logoltam a füzetbe. A birkák még aludtak:-)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu