geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1765. Várnai csata (Bulgária) (GCVACS)

Jan Matejkó festménye a várnai csatáról

Jan Matejkó festménye a várnai csatáról

Hunyadi János szobra

Hunyadi János szobra

I. Ulászló mauzóleum és kereszt

I. Ulászló mauzóleum és kereszt

A mauzóleum emléktáblája

A mauzóleum emléktáblája

Kő szarkofágok

Kő szarkofágok

Elesett török harcosok emlékműve

Elesett török harcosok emlékműve

A múzeum bejárata

A múzeum bejárata

A rejtekhely környéke

A rejtekhely környéke
Szélesség N 43° 13,784'
Hosszúság E 27° 52,073'
Magasság: 67 m
Megye/ország: Bulgária
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.08.11 00:00
Megjelenés időpontja: 2007.08.14 22:30
Utolsó lényeges változás: 2016.08.05 10:08
Utolsó változás: 2020.02.18 13:34
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Cic és Pityulinó
Ládagazda: cic
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 27 + 1 sikertelen + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.0 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


A várnai csata emlékládáját az I. Ulászló emlékparkban helyeztük el. Keresd a két tujafenyő közül a nagyobbikat!
A park és múzeum nyitvatartási ideje: Naponta 9-17 óráig. A park megközelítése: Várna centrumából a 22-es autóbusszal.

A ládába travel bug helyezhető.

Ajánló:

Vélhetően sok magyar honfitársunk tölti a nyarat a bolgár tengerpart mellett, s látogat el annak "fővárosába", Várnába. A fürdés és pihenés közben egy magyar vonatkozású fontos történelmi esemény emlékhelyének felkeresését ajánljuk figyelmetekbe. A várnai csata, és a csatában életét vesztő I. Ulászló királyunk emlékparkjában helyeztük el ládánkat.

A park és múzeum nyitvatartási ideje: Naponta 9-17 óráig (szünnap nélkül)
A múzeumi belépő díja: 5 Leva/fő (kb. 850 Ft/fő)

A láda az emlékpark belsejében található, tehát csak nyitvatartási időben kereshető. A múzeumi belépőt nem szükséges megváltani a láda felkereséséhez. A kiállítási anyag érdekes, ezért magunk részéről javasoljuk a múzeum felkeresését is, ahol magyar nyelvű tájékoztató anyag is áll a látogatók rendelkezésére. A múzeumi belépő az I. Ulászló (jelképes) mauzóleum felkeresésére is jogosít.

Az emlékpark Várna belvárosából a 22-es számú autóbusszal közelíthető meg. A jegy ára 0,60 Leva. Az autóbusz a város egyik legnagyobb sugárútján, a Vladislav Varnenchik (Várnai László) - akit mi I. Ulászló magyar-lengyel királyként ismerünk - sugárúton halad. Akkor kell leszállnunk a buszról, amikor az befordul a Jan Hunyadi - azaz Hunyadi János - útra. A megállóból visszafelé tekintve látszik az út bal oldalán, az 1444-es várnai csata emlékparkjában magasodó obeliszk. A főbejárat koordinátái:  N 43° 13,765' E 27° 52,109' [GCVACS+főbejárat]

A várnai csata története:

A várnai csata során 1444. november 10-én Várna mellett az I. Ulászló és Hunyadi János vezette egyesült keresztény szövetséges hadsereg vereséget szenvedett a II. Murád által vezetett török seregtől. A csatában I. Ulászló magyar és lengyel király is elesett. Történészek szerint az ősi bolgár tengermelléki vár falainál bukott el Európa utolsó kísérlete arra, hogy megakadályozza az oszmán benyomulást.

II. Murád szultán miután 1440-re megszilárdította birodalma rendjét, haderejével Magyarország ellen fordult. Elsőként Nándorfehérvár elfoglalására tett kísérletet, de nem járt sikerrel. 1442-ben az Erdélyre törő seregei ismét vereséget szenvedtek. A keresztény Európa fellelkesült a győzelmeken és 1443-ban keresztes hadjárat megindítására vették rá a magyar uralkodót, melynek végső célja Drinápoly elfoglalása és a török Európából való kiűzése volt. A 35 000 fős sereg július végén indult el a "hosszú hadjáratra" azzal az ígérettel, hogy a keresztény flotta megakadályozza az anatóliai török csapatok átkelését a Boszporuszon. Sajnos a csekély létszámú hajóhad nem volt képes teljesíteni a feladatát, így a Hunyadi vezette seregnek a teljes török haderővel kellett szembenézni. A több győzelmet hozó hadjáratot végül december közepén kellett félbeszakítani, mivel a hadvezetés belátta, hogy a kedvezőtlen téli viszonyok között, akadozó utánpótlással nem képesek teljesíteni a kitűzött célt. A hadjárat kudarca ellenére a kivívott győzelmek táplálták a lelkesedést és már 1444 áprilisában megkezdődik az újabb hadjárat előkészítése. Az idő kedvezőnek tűnt, mivel a török birodalmat a Karaman Emírség lázadása meggyengítette. Valószínűleg ez vezetett Murád szultán békeajánlatához melyet Ulászló augusztus 15-én fogadott el. A szerződés azon kívül, hogy 10 évre szavatolta a békét, rendkívül kedvező feltételeket tartalmazott, többek között Szerbia, Bosznia és Havasalföld kiürítését.

A pápai diplomácia azonban nem nyugodhatott bele a török európai jelenlétének szentesítésébe. Ismételten a keresztény államok és a hajóhad segítségét felkínálva sikerült rábírni a királyt újabb hadjárat megindítására és ezzel az esküszegésre. A hosszú hadjárat kudarca után, meggondolatlanságnak tűnhet, hogy Ulászló csak fele akkora sereggel, majdnem két hónappal később, 1444. szeptember 22.-én lépett az ellenség földjére Orsovánál. Útjuk során több várat elfoglalva törtek Várna felé, hogy azután a flotta támogatásával haladjanak Drinápolyig.

A keresztény sereg utolsó egységei november 9-én érték el Várnát, mely a többi környékbeli erődökkel együtt megnyitotta kapuit a sereg előtt. A fáradt katonák a város falai előtt húzták fel sátraikat, melyek legalább másfél négyzetkilométeres területet borítottak el. A délutáni órákban feltűntek nyugatról az első török csapatok.

Az est leszálltával a sereg vezetői haditanácsot tartottak a király sátrában. Ulászló csalódott és dühös volt. A kereszténység összefogásának ígérete rábírta, hogy megszegje a szegedi békét. Hadjárata során sikeresen eljutott Várnáig, azonban nemhogy a támogató hajóhad nem várta, hanem a török sereg átkelését sem akadályozták meg Ázsiából. Nyilvánvaló volt, hogy Várnánál csapdába kerültek. Délről a Várnai tó és a mocsarak gátolták a mozgást, nyugat és észak felé pedig a jelentős létszámfölényű török sereg vágta el az utat. Cesarini pápai legátus azt javasolta, hogy a harci szekerekkel erősítsék meg a tábort, és ott védekezzenek míg a támogatás beérkezik. A javaslat Hunyadiból heves ellenkezést váltott ki. Nem hitt a keresztény flotta beérkezésében és tudta, hogy a készleteik nem teszik lehetővé, hogy sikeresen védekezzenek utánpótlás nélkül az ellenséges terület belsejében, főleg nem a közelgő téli hónapokban. Másrészt azzal is tisztában volt, hogy a magasabb harcértékű keresztény sereg csak támadó tevékenységgel tudja kompenzálni létszámbeli hátrányát. Ezért a csata másnapi megvívása mellett tört lándzsát. A haditanács végül ezt fogadta el.

A csata rövid menete:
1. I. Ulászló és Hunyadi János húszezres magyar sereggel megrohamozzák Murád szultán 40-60 ezer fős török hadát.
2. A törökök lezárják a keresztény had visszavonulási útvonalát.
3. Hunyadi János a nehézlovassággal előbb a jobb-, majd a balszárnyon is legyőzi a török lovasságot. Ekkor a török szultán már a visszavonulást mérlegeli.
4. I. Ulászló a tartalék lengyel hadsereggel megrohamozza a janicsárokat.
5. A roham nem sikerül, a támadók súlyos veszteséget szenvednek, és elesik I. Ulászló király is.

A törökök üldözésből visszatérő Hunyadi megdöbbent a király halálán, de nem engedte elhatalmasodni a pánikot. Igyekezett újjászervezni a csapatokat, a katonák azonban már elveszítették a lelkesedésüket, ezért nem maradt más választása, mint parancsot adni a visszavonulásra.

Murád szultán a következő napot is a janicsár sáncban töltötte, mivel nem ismerte fel, hogy győzött. Hunyadi cselére gyanakodott és várta az újabb támadást. Győzött, de nem tudott örülni, hiszen hatalmas árat fizetett. "Jaj nekem, ha gyakran adódik nekem ilyen áron diadalmaskodnom!" - mondta, amikor meglátta az elesett török harcosok holttesteit.

Forrás: Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem honlapja

I. Ulászló emlékpark, Várna:

A várnai I. Ulászló emlékpark létrehozása és megalapítása Petar Ivanov Dimkov ezredes (1886-1981) nevéhez fűződik. Az emlékpark 1935. augusztus 4.-én nyitotta meg kapuit.

Az emlékparkba lépve az út jobb oldalán Hunyadi János kőszobrát  N 43° 13,791' E 27° 52,135' [GCVACS+Hunyadi János szobra], vele szemben pedig az 1935-ben egy trák halomsírba épített I. Ulászló mauzóleumot  N 43° 13,799' E 27° 52,123' [GCVACS+mauzóleum] láthatjuk. A mauzóleum bejárata fölé a lengyel sast, a cseh oroszlánt és a magyar koronás kiscímert vésték. A mauzóleum első része emlékkápolnának van kiképezve, innen lépcsőkön juthatunk le a domb mélyén fekvő sírkamrába, ahol Ulászló jelképes márvány szarkofágja áll. A halomsír tetején gránit obeliszk magasodik, tetején kereszttel  N 43° 13,802' E 27° 52,098' [GCVACS+kereszt].

Tovább haladva, a csatában harcoló keresztény nemzetek, köztük: magyar, horvát, lengyel, cseh, német, szerb, bosnyák, vlah (havasalföldi), katonáinak jelképes kőszarkofágjait láthatjuk  N 43° 13,822' E 27° 52,142' [GCVACS+kő szarkofágok] Mögöttük kisebb sírhalom magasodik, tetején jelképes kő szarkofággal  N 43° 13,840' E 27° 52,145' [GCVACS+török sírhalom], a csatában elesett török harcosok emlékére.

Balra a kövezett út végén az 1964-ben, - a csata 520. évfordulóján - épített emlékmúzeum áll  N 43° 13,865' E 27° 52,085' [GCVACS+múzeum]. A kiállítás ismerteti az 1444-es hadjárat eseményeit, bemutatja a csatát és a katonák felszerelését. A múzeum anyaga nagyobb részt a csatában résztvevő nemzetek által ajándékozott tárgyakból áll. Láthatunk még néhány apróbb tárgyat is - nyílhegyek, sarkantyút - melyek a csatatéren 1971-ben folytatott régészeti feltárások során kerültek elő. A múzeum előteréből lépcsők vezetnek az épület alatt található Hunyadi János emlékhelyre, ahol gyulafehérvári szarkofágja fedőlapjának másolatát is őrzik.

Az emlékpark hátsó részében emléktábla jelzi a király halálának feltételezett helyét  N 43° 13,811' E 27° 52,074' [GCVACS+emléktábla].

Ettől az emléktáblától nem messze helyeztük el ládánkat. Keresd a két tujafenyő közül a nagyobbikat!

Kellemes várnai tartózkodást, sikeres ládavadászatot kívánunk!

Cic és Pityulinó
Állapot: kereshető

KRW értékelés (16 db): környezet: 4.57 rejtés: 4.39 web: 4.75 átlag: 4.57

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Mira08 2019.07.31 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Sajnos a láda elég rossz állapotban van, egyik füle letörött, a tartalmát valami megrágta, beázott, a jelszó is csak hiányosan olvasható, az utolsó 3 karakter már nem jól látszik.

Vien 2018.12.09 23:59 - Nem találtam meg
Odamentem. Zárva. Nem mondom, hogy mindig, de 2018 december 9.-én Vasárnap délelőtt fél tízkor zárva volt. 30 méternél közelebb nem jutottam a ládához. A bejáratnál levő figyelmeztető táblák nem rettentettek el, gondoltam, hátulról támadok, és bemászok. Már éppen lendültem volna át a kerítésen, mikor észrevettem egy őrt odabent. Próbáltam megvesztegetni, de sajnos pár percre sem tudott beengedni, mert több kamerával is figyelik a területet, és rosszul jártam volna, ha a főnökei kapnak el. Sajnálom, ez lett volna az otthonomtól legtávolabbi találatom. Direkt, csak ezért utaztam ide az egy sarokra levő épülő plázától, ahol decemberben 3 hetet dolgoztam.

IMG_20181209_105048Screenshot_2018-12-09-10-45-50-216_g.hu
IMG_20181209_104007IMG_20181209_104159
IMG_20181209_104204IMG_20181209_104211
kenau 2018.08.18 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Megerosithetem, hogy a belepo mar 5 leva, csaladoknak 10. A bejarat elotti reszt eppen atepitik, de a park eszaki reszen az ut mellett van ugy 5 kocsinak kenyelmesen hely. Onnan 280m a bejarat ;).

bimbee87 2017.08.25 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Yes, yes, yes, yes, yes, yes, yes, yes, yes!
400 találat pipa! A doboz tartalma sajnos elég ramaty állapotban van, de használható. Toll nem volt benne, a következő kesser vigyen logfüzetet és tollat. Maga a láda még eláll sokáig. 5 leva a belépő amit a néni nem enged elsunnyogni... Napos parti nyaralásunk alkalmával részt vettünk egy várnai buszos kiránduláson s így eredtünk a doboz megkeresésére. A város másik feléből kellett eljutnunk az emlékparkba, amit taxival tettünk meg. 10 levára megalkudtam, nem is volt sok. Köszönjük a rejtést!

t.bela 2017.07.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

tabletta 2016.07.22 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCVACS_20160722110408.jpgGCVACS_20160722110507.jpg
belus01 2016.07.07 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

SagiK 2016.07.01 17:00 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

JAck:66: 2014.08.14 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.05
1116, megérett a meggy.

tau 0470 2014.07.23 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Érdemes volt eljönni, a kedves idegenvezető kinyitotta számunkra a mauzóleumot, s a múzeumi látogatás idejére magyar nyelvű tájékoztatót is kaptunk. Mi a vasútállomástól a 82-es trolival mentünk, szinte a park kapujában van a megállója. A ládába TB - Geoquest 2009 Geocoin - került. Köszönettel.

ládaI. Ulászló mauzóleuma
Szeged 1444. IX. 1.I. Ulászló
térkép 
Hunreal 2013.08.29 12:44 - Megtaláltam
Ez volt valójában az 50. találat!
Szuper volt! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

akosgy 2013.08.23 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Balcsik felől Várnán át autóztunk Bukarest felé, reggel útba esett a park. A belvárost már előző este megnéztük, kicsit eklektikus, panelekkel tűzdelt, de szerethető. :)

Aktuális infók:

Nyitvatartás: 9:30 - 17:30

Belépő: Park 1 lev, múzeum 4 leva, nekünk csak egyben engedte megvenni a néni, jóllehet két külön jegyet adott.

Gyorsan körbejártuk a parkot és a múzeumot, a láda megszerzése volt macerásabb, mert a biztonsági őr folyton arrafelé flangált, de a lányok egy-két történelmi vonatkozású kérdéssel elterelték éber figyelmét, így sikerült logolni. :)

Köszönöm!

Bulvár :)Vlagyisz Leó, aki nincs itt :)
angabor 2013.08.18 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Sikeres találás, szép a környezet, a láda egészséges. A Royal Vodka mától nem a láda része, helyette raktunk be mást :)
A dombot megkerülve közelítettük meg a ládát és úgy is hagytuk el, hogy ne legyen feltűnő.

karnislábúpók 2013.07.04 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.60
Köszönjük a rejtést, a láda épségben megvan!
Fontos változás hogy a park hétfőn és kedden nincs nyitva.

A park meglepően gondozott, legalább is a könyékhez képest.
A mauzóleum nincs nyitva, azt csak az érdeklődésünkre nyitották ki a hátul lévő múzeum dolgozói. A múzeumban magyar nyelvű tájékoztató is van.

|angabor| :) Azt mi raktuk.... egészségedre!

emká 2012.09.06 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
:)

Mariann és Bánk 2012.07.26 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Megtaláltuk, tettünk ajándékot a dobozba, írtunk a logbookba, viszont a sok .com-os láda után elfelejtettük, hogy a helyszínen fel kell írni a jelszavat. Kérem a megtalálást a helyszínen készített képek alapján utólag jóváhagyni!

[Jóváhagyta: cic, 2012.08.02 19:12]

 
skiccpausz 2011.08.22 08:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.14
2011.08.20-28. BULGÁRIA
Ez évi nyári kikapcsolódásunk során leltük meg ezt a távoli magyar ládát.
Bulgária csodálatos, napsütés, tenger, homok, hal, horgászat, napfelkelte, csónakok...stb.
Köszönjük a rejtést,
skiccpausz&nárcisz&totó&mota

fcsaba 2010.09.22 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Már amikor megjelent a láda, nagyon szerettem volna megkeresni. Így megörültem annak, amikor az egyik nemzetközi megbeszélésen az egyik holland résztvevő felvetette, hogy mi lenne, ha Bulgária rendezné a következőt. Várna és Szófia volt az esélyes, végül Várnára esett a választás. Ráadásul a repülőút úgy jött ki, hogy volt időnk megkeresni. Az idő pedig ideális, geocachingre optimalizált volt. Szóval adott volt a magas labda, amit a főnökömmel közösen lecsaptam.

Érdekes a hely, bár semmi sem lehet tökéletes: mivel aznap Bulgáriában állami ünnep volt, a múzeum maga zárva volt.

Örülök, hogy eljutottam e távoli, magyar vonatkozású helyre, nagyon szépen köszönöm a rejtést!

Ja, és még valami: szeptember végén utószezon van Várnában, és ezt a tengerben lubickolva is megtapasztaltuk:-)

P41n & Pandi 2010.09.21 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

A láda egy bolgár kollégának hála át van helyezve egy másik fához, kb vállmagasságban kell keresni. A koordináták már az új helyre mutatnak.

Mi kihoztuk a CIC által küldött új ládát tele ajándékokkal, törésmentesen. Szuper helye van, mindenkinek érdemes megkeresni! A mauzóleum és a múzeum egyaránt kihagyhatatlan, érdekes ilyen távol az otthonunktól magyar nyelvű leírásokat látni a múzeumban, és a látogatáshoz magyar nyelvű tájékoztatót kapni. A park arborétum szerű, mindenképp megér egy sétát!

A rejtekről tettünk fel képeket, hogy könnyebb legyen a találat!
Itt nyaraló magyar honfitársaknak kötelező! :)

Köszönjük a rejtőnek, hogy elkalauzolt minket ide!

Hunyadi szobránálHunyadi szobránál
címeraz új láda
rejteket adó faa rejtés
bgecco 2010.09.18 00:00 - Megtaláltam
Nessebarban nyaraltunk, így természetesen meglátogattuk Bulgária egyetlen magyar ládáját. Várna tele van látnivalókkal és comos ládákkal, így nem unatkoztunk. A csésze megkeresése közben azon elmélkedtem, hogy sok száz évvel ezelőtt elődeink milyen óriási távolságokat jártak be lóháton, és mekkora is volt annak idején a magyar birodalom... Még ma is hosszú az út amikor autóval járunk viszonylag jó utakon... Köszönet a rejtésért.

KataJani 2010.08.20 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
564. megtalálásunk.
A héten a napos parton pancsikáltunk. Szuper időnk volt végig.
A "közelbe" volt egy magyar láda, azt is megkerestük. Könnyen megtaláltuk. 1 ajándék volt benne. Azt nem vettük ki, s raktunk is bele még valamit.
Jó hogy van ez a hely, mert a városban nem sok látnivaló van.
A buszjegy már 1 leva. Megvenni a buszon a kalauznál lehet. Mi egy legalább 30 éves csuklós Ikarusszal mentünk. Szerintünk nem csak egy ilyen szaladgál a városban.
Érdekes volt még a ciril Makdonalds felirat, A központban lévő templomukat még érdemes megnézni. Van itt egy COM-os láda is. Az út túloldalán van egy kis bazár.

Emlékpark bejáratKata a ládával
Jani loggolás utánUlászló
Kilátás a kereszttől22-es buszmegálló
MekdonáldszTemplom
cic 2010.08.02 19:11 - Egyéb
Ha esetleg valaki tervezi a közeljövőben felkeresni a ládát, kérem, hogy jelezze nekem előre!

Szeretnék tájékoztató szöveget és néhány ajándékot küldeni a dobozka feltöltéshez. Sajnos a ládika egy alkalommal eltűnt. Egy bolgár kessertárs ajánlott segtséget az újratelepítéshez, de a tájékoztató szöveg pótlására úgy látszik nem gondolt.

sziszisza 2010.07.27 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.11
A láda tartalma rendkívül szegényes.Érdekünkben állt gazdagítani,de sajnálatos módon elfelejtettük elvinni az előre kikészített tárgyakat.
Egy fontos dolog.A ládában nem találtuk meg azt a lapot mellyel egy véletlen megtaláló eligazodhat.Magyarul nem volt benne az a lap mely leírja a geocachingot és semmiféle információ nem volt a ládában a játékról.

Egyébként a park maga nagyon szép.A múzeumba is bepillantottunk és gyönyörű az ott lévő kiállítás.kellemes meglepetés volt az is hogy magyar tájékozatót is adtak a múzeumban kiállított tárgyakról. :-)

Testőr77 2010.06.20 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.92
Köszi

diotoro 2010.06.20 00:00 - Megtaláltam
Másodjára meglett, elsőre bezártak minket a parkba. Testőr77 segített a szabadulásba. Jó volt köszi!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (34 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]