FAQ
1794. Út a Tuzson Arborétumba (GCTUZS)

Novohrad - Nógrád Geopark

Novohrad - Nógrád Geopark

Ezt kell követni

Ezt kell követni

Fehérkőbánya, az első láda

Fehérkőbánya, az első láda

Bányafal

Bányafal

Kilátás Ágasvár és Óvár felé a forrás fölötti ponttól

Kilátás Ágasvár és Óvár felé a forrás fölötti ponttól

Úton a 2. láda felé

Úton a 2. láda felé

Érdekes gyökerek

Érdekes gyökerek

A Felső-Csevice forrás információs táblája

A Felső-Csevice forrás információs táblája

A szurdok nyáron

A szurdok nyáron

A szurdok télen

A szurdok télen

2. pont ettől a fától balra a sziklafalban.

2. pont ettől a fától balra a sziklafalban.

Atlaszcédrus az arborétumban

Atlaszcédrus az arborétumban

Az atlaszcédrus télen

Az atlaszcédrus télen

Az atlaszcédrus 3 méteres törzse

Az atlaszcédrus 3 méteres törzse

Az arborétum fái

Az arborétum fái

Az Erdei Iskola épülete

Az Erdei Iskola épülete

Az Erdei Iskola táblája

Az Erdei Iskola táblája

Út a Tuzson Arborétumba

Út a Tuzson Arborétumba

Rejtek

Rejtek
Szélesség N 47° 56,425'
Hosszúság E 19° 47,640'
Magasság: 301 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.08.19 16:45
Megjelenés időpontja: 2007.08.29 23:40
Utolsó lényeges változás: 2020.05.09 08:53
Utolsó változás: 2022.03.05 12:17
Rejtés típusa: Multi geoláda (3H)
Elrejtők: gonit, Roy és emiGrant
Ládagazda: emiGrant
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 5000 m
Megtalálások száma: 200 + 1 sikertelen + 10 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.Röviden:
3 állomásos multi, a Mátrában található Tuzson Arborétumba vezető út mentén.
1. láda (Fehérkőbánya): mikroláda (9 cm magas, 5 cm átmérőjű) a felső bányaudvaron, a bányafal belső sarkától 1 méterre hasadékban, talaj szinten. Tartalma: csak a jelszó első része.
2. láda (Felső-Csevice forrás és környéke): a mikroláda (9 cm magas, 5 cm átmérőjű) a baloldali sziklafal egyik talajszinti ürege mélyén, a fényképen látható két törzsű (egy vastag, egy vékony) fával szemben. Tartalma: csak a jelszó második része.
3. láda (Tuzson Arborétum): Az arborétum területén, az atlaszcédrus mögötti legnagyobb kidőlt fatörzs alatt, 7 cm x 12 cm x 5 cm konyhai dobozban.A végládába TravelBug helyezhető.

A Mátra észak-nyugati oldalán, a Szalajka-patak völgyében, a legközelebbi lakott településtől Tartól kb. 5 km-re található a Tuzson Arborétum. A hozzá vezető másfél órás út, számos szép természeti látnivalót kínál. Ezen érdekességek egy részét mutatja be ez a multi láda.

Rejtekhelyek:
1. láda: Fehérkőbányában egy 9 cm magas, 5 cm átmérőjű mikroládában található a jelszó első része. A felső bányaudvaron, a bányafal belső sarkától 1 méterre hasadékban, talajszinten.  N 47° 57,159' E 19° 45,777' 269 m [GCTUZS-1]
2. láda: A Felső-Csevice forrás után egy oldalvölgyben található a 9cm x 5cm mikroláda a jelszó második részével, a baloldali sziklafal egyik talajszinti ürege mélyén, a fényképen látható két törzsű (egy vastag, egy vékony) fával szemben.  N 47° 56,734' E 19° 46,234' 227 m [GCTUZS-2]
3. láda: A Tuzson Arborétum területén, az atlaszcédrus mögötti legnagyobb kidőlt fatörzs alatt, 18 cm x 13 cm x 6 cm konyhai doboz.  N 47° 56,425' E 19° 47,640' 301 m [GCTUZS-3]

Látnivalók:
Fehérkőbánya:
A tari Csevice-völgy északi oldalán a Macska-völgyig szép sziklateraszok formájában bukkan elő a Kárpát-medence őstörténetének egyik fontos emléke, a Tari dácittufa. A Mátra vulkanikus kőzetanyagát heves kitörések hozták létre, melyek során nagymennyiségű törmelékanyag is a felszínre került, ezek egyike a dácittufa.
Az első kitöréssorozat törmelékszórásának nyomán keletkezett az ún. alsó riolittufa, ilyen lepte be az ipolytarnóci lábnyomokat is. 17 millió évvel ezelőtt képződött a középső riolittufa, más néven a Tari dácittufa. Ezt találjuk a tari Fehérkőbányában. A kőzet szürke, szürkésfehér, zöldesszürke, helyenként lilás vagy rózsaszínes árnyalatú, horzsaköves, rétegzetlen. Általában szívós, kemény, de jól faragható, hasítható. Egertől Miskolcig gyakran alkalmazták a legkülönbözőbb építkezéseknél, valamint útjelzőkövek, keresztek készítésére.
A Tari Dácittufa Formáció lényeges időrétegtani határ, a miocén kárpáti korszakát zárja. A dácittufát létrehozó vulkán kitörési centruma a bánya közelében feltételezhető, mivel itt a legvastagabb a formáció (135 méter).
Az Ágasvári Csörgő-lyuk barlang a Tari Dácittufa Formációban keletkezett, a fölötte lévő andezitláva súlyának szétnyomó hatása következtében. Az andezitláva lassan kipréseli maga alól a puhább tufát, mintegy a völgyek felé kényszerítve azt. A tufaréteg szétszakadása során keletkezett a barlangrendszer.
Taron és a környező községekben falazó tömbkőként is használták a dácittufát. A kőzet kis térfogatsúlya miatt jó hő- és hangszigetelő. A bányát, a fejtés esetenként igen nagy termelési vesztesége miatt, bezárták. Két jól járható része van, a felső szinten függőleges, csaknem sima falak vannak, a bányászat nyomaival. Az alsó szint fölé magasodó kőzetfal szinte érintetlen. A messziről is jól látható, néhol vakítóan fehér bánya környékén szép természetese tufaformákat is lehet látni

Felső-Csevice forrás és környéke:
A Csevice-völgyben a Csevice-patak jobb oldalán találhatók a helvéti andezittufából fakadó források. A két forrás tengerszint feletti magassága 215, illetve 216 méter, egymástól kb. 20 méterre találhatók. Vizük különleges savanykás ízű, széndioxidban gazdag. A széndioxid feltehetőleg a vulkáni utóműködés eredményeként feláramló gázokból származik. A források a Mátra északi oldalán húzódó törésvonalak mentén fakadtak.
A Mátrában, főleg Parád környékén csevice névvel jelölik a vulkáni kőzetekből feltörő kén-hidrogénes vagy szénsavas ásványvizeket. A csevice szlovák eredetű szó. Erdélyben "borvíz" elnevezéssel illetik az ilyen jellegű ásványvizeket.
A források terméskővel foglaltak, néha szerény a hozamuk, ezért elképzelhető, hogy csak csöpögni fognak, ha arra jár az ember.
A Felső-Csevice forrás és környéke természetvédelmi terület. További látnivalói a patak túlsó partján álló magányos sziklatömb, illetve a forrást bemutató tábla mellett induló sárga kör jelzésen, 200 méter megtétele után elérhető kilátópont. Innen szép kilátás nyílik Ágasvár és Óvár felé, továbbá a Szakadás-gödörre. Bizarr sziklaalakzatok is szép számban megtalálhatók itt. Érdemes felkeresni.
A forrásokat elhagyva a turistautat, a patakmeder partján, szép sziklafalak szegélyezik. A forrásoktól nem messze balra nyílik egy kicsi völgy, szintén mutatós szikla formákkal, néha vízeséssel. Szintén a közelben található a Szakadás-gödör is, melynek zárt, sokszor igen szűk szurdokaiban különlegesen szép harasztokat lehet találni.

Tuzson Arborétum:
A Szalajka patak völgyében 300 méter magasságban található a 4 hektár kiterjedésű arborétum.
Az élőfagyűjteményt kísérleti céllal dr. Tuzson János telepítette. Tuzson a Selmecbányai Erdészeti Akadémia növénytan tanára, majd a Műegyetem magántanára volt, 1912-től a Pázmány Péter Tudományegyetemen a Növényrendszertani Intézetet vezette, továbbá a Füvészkert igazgatója is volt. Ő végzett elsőként szövettani összehasonlító vizsgálatokat az ipolytarnóci ősfenyő kovásodott fatörzsével kapcsolatban. Az arborétumnak helyet adó fenyvespusztai erdőbirtokot 1925-ben vásárolta. Ebből a területből választotta ki a Szalajka-patak partján azt a területet, ahol kutatásait megkezdte. Az állomány letermelése után kialakított kísérleti területen 1928-tól 1940-ig, elsősorban örökzöldek telepítésével és szaporításával foglalkozott. A gyűjteményt folyamatosan gazdagította különböző fajokkal, főleg tűlevelűekkel.
A második világháború után erdőgazdasági kezelésbe került a terület, a szabad területeket feltöltötték lucfenyővel, vörösfenyővel és szelídgesztenyével, emiatt az arborétum állapota leromlott. 1976-ban lett védetté nyilvánítva a terület. A ma még megmaradt fafajokból említést érdemel a körülbelül 70 éves, 280 cm törzsátmérőjű atlaszcédrus, melyből Nógrád megyében csak ez az egy példány létezik. Értékesek továbbá az általában kevésbé gyakori fafajokhoz tartozó balzsamos fenyők, bércifenyők, kaukázusi jegenyefenyő, kolorádó fenyő, az oregoni hamisciprus facsoport, szürke és zöld duglászfenyő-facsoport, valamint a japán juhar 33 példánya.
Tuzson János a csemetenevelés, növénynemesítés mellett gyógynövénnyel is foglalkozott. Az utak mellett még most is előforduló rózsatövek a rózsaolaj nyerésére irányuló kísérleteire emlékeztetnek.
Az arborétum éjjel-nappal nyitva, ingyenesen tekinthető meg. Mellette a pár éve felújított erdészház, mint Erdei Iskola működik.

Megközelítés:
Kiinduló pontnak legcélszerűbb Tar községet választani. Parkolni itt lehet:  N 47° 57,161' E 19° 45,117' 191 m [GCTUZS+parkoló], majd a kék kereszt Kék kereszt jelzésen kell tovább menni. Az első láda felkereséséhez ennél az útpontnál  N 47° 57,032' E 19° 45,703' 208 m [GCTUZS+Útpont1] kell balra letérni. Itt a korábbi bánya épületei találhatók, valamint az Alsó-Csevice forrás nem túl biztató vizével is itt fakad. Menj végig az úton, a felső bányaudvarba!
A 2. ládáig továbbra is a kék kereszt Kék kereszt jelzésen kell haladni, kb. 1,5 km után következik a két Felső-Csevice forrás. Itt érdemes kis kitérőt tenni, és felkapaszkodni a  N 47° 56,778' E 19° 46,223' 276 m [GCTUZS+Hegycsúcs] pontig, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik Ágasvár és Óvár felé, valamint a "csúcs" sziklaformái is érdekesek. A kis kitérő után továbbra is a kék keresztet Kék kereszt kell követni. A második ládához itt, kb. a  N 47° 56,692' E 19° 46,195' 222 m [GCTUZS+Útpont2] pontnál kell balra, a völgybe bemenni. GPS-t zavaró dolgok szép számmal vannak, de a fordulópont nem téveszthető el. :) A völgyben nagyon szép sziklatömbök és sziklafalak vannak, a láda kevéssel a völgy vége előtt található.
A harmadik ládához ismét vissza kell térni a kék kereszt Kék kereszt jelzésre és azon tovább haladni. Hamarosan kettéágazik az út, de itt is a kék kereszt a helyes útvonal. Az arborétum bejárata itt található  N 47° 56,371' E 19° 47,755' 299 m [GCTUZS+Erdő] Az elkerített védett területre egy kis hídon és fakapun keresztül lehet bejutni. A láda a Tuzson Arborétum területén, az atlaszcédrus mögötti legnagyobb kidőlt fatörzs alatt, 18 cm x 13 cm x 6 cm konyhai doboz.
A multi végigjárható Ágasvártól megközelítve is, illetve az arborétumtól kb. 2 óra alatt, főként a Kék kereszt jelet követve elérhető Ágasvár is, melynek körvonalai a túra során sokszor föl fognak bukkanni.

Kellemes túrázást kívánok!

Források:
A Fenyvespusztai Erdei Iskola
A Tuzson Arborétum WIKI
Nevezetes fák

Ládatörténet
2022.03.05 utigabi60 kessertárs kijavította a hibás harmadik jelszó részletet, így már minden stimmel és a találat logolható. Köszönöm a segítséget. :)
2021.10.04 Luki kessertárs és jóbarát pótolta a június és augusztus közepe között felszívódott ládát. Köszi neki a segítséget.
2017.12.11 A ládát adoptáltam. Köszönettel az eredeti rejtőnek, a láda pontjai nem mozdultak el túl messze és a ládaoldal is alapjában maradt ahogy volt, kivéve a szükséges frissítést a megközelítésről, az új helyek leírásáról és a koordináták pontosítását. Természetesen a jelszavak is változtak. Mindenkinek élvezetes további mátrai túrázást és ládavadászatot kíván Roy és emiGrant.
2017. nov. 6. A láda régóta beteg, a ládagazda részéről nem látszik javítási szándék, így a ládadoki javaslata alapján szabályainknak megfelelően adoptálhatóvá teszem. [Admin(Fazék)]
Állapot: kereshető

KRW értékelés (115 db): környezet: 4.68 rejtés: 4.55 web: 4.72 átlag: 4.65

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


stikli08 2022.11.12 08:07 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Nekem nagyon tetszett ez a multi. Kellemes őszi séta alkalmával végig jártuk a fiammal. Sajnos a 3. pontnál Mi sem találtuk meg a ládát, csak a feltételezett helyét. Ettől függetlenül minden pont szuper volt.
Küldtem emailt fotókkal igazoljam, hogy ott jártunk. Kérném fotók alapján az elfogadást. Köszönöm. [Geoládák v3.6.0]

[Jóváhagyta: emiGrant, 2022.11.13 17:03]

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
izsolt 2022.10.30 14:55 - Megtaláltam
Magyarország turistaútjain #203 (Nagybátony-Tar 29km)

béna voltam, az arborétumi pontot nem találtam (egyszer már kerestem 2009-ben, akkor sem :-(

[Jóváhagyta: emiGrant, 2022.12.01 10:01]

 
golyakr 2022.08.14 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.

Na ez egy szívatós láda :D Fordított sorrendben kerestem fel a pontokat, mert a Zoltán-forrás felől érkeztem hol turista hol úttalan utakon, száraz mederben. Az erdei iskolánál voltak páran, de nem zavartuk egymást. A koordinátához érve megtekintettem az impozáns fát, majd a leírásban szereplő legnagyobb kidőlt fatörzset alaposan átvizsgálva arra jutottam, nincs meg a doboz. A közvetlen környezetet is néztem, hasonló eredménnyel. Kicsit bosszankodva, de elindultam a második ponthoz. A forrás kialakítása nekem furának tűnt, de láttam már ilyesmi szerkezetűt. Kamerát nem találtam, de több helyen ki van téve a figyelmeztetés. Irány felfelé. Be kell valljam ez már nem esett annyira jól. A kilátást megtekintve leereszkedtem a kiszáradt mederbe, ami egyes helyeken a morzsalékos talaj és a rengeteg száraz levél miatt olykor fejtörést is okozott. Itt majdnem el is engedtem a dolgot. Egyébként egyszerűbb az útról egyből a patakmederben jönni, és utána kilátást keresni. Végül a bányánál is megviselt az emelkedő. A helyszínek rendben voltak, tetszettek, csak a láda kellett volna nagyon.

Küldök emailt, szeretnék elfogadást kérni. Köszönöm
[g:hu+ 2.9.12]

[Jóváhagyta: emiGrant, 2022.08.15 15:09]

Nekem a kezdete, másnak a végeaz ominózus fa
Borvíz táblájaKilátás a patak felett
bányaudvartracklog screenshot
B.Balazs91 2022.08.13 15:39 - Megtaláltam
Nagyon jó útvonal, érdemes szétnézni a környéken, sok szépet lehet látni!
Sajnos a ládát nem találtam az arborétumban, ezt jeleztem is a ládagazdának, így az Ő segítségével sikerült végül logolnom. [Geoládák v3.12.10]

Dori es DobosUr 2022.07.27 20:58 - Megtaláltam
Nagyon jó útvonal, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.4]

Ambró 2022.06.02 17:44 - Megtaláltam
Nem gondoltam, hogy ilyen szép lesz.

Az első ponthoz a volt bányaúton fel lehet menni.
Magas a növényzet , de járják autóval.
A második ponthoz körbe fölmentem a kilátast is megcsodálni, majd a patakmederben le. A harmadik pontnál a láda a gyökerek között volt már középen, nem a fa alatt.

Tetszett. Köszönöm , hogy megmutattad.

Cuncus78 2022.03.27 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

hitamas 2022.03.21 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
GCTIME rejtése után körülnéztem a környéken. Az első ponthoz út vezet, csak nem szabad letérni róla a vége előtt. A második pont ugyan a bal oldali sziklafalban van, de a megközelítés a patak jobb oldalán kényelmes. Szereztem egy követ takarásként ... Az arborétum pontja egyszerű. :)

Paul 2022.03.06 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

emiGrant 2022.03.05 12:20 - Egyéb
utigabi60 kessertárs kijavította a hibás harmadik jelszó részletet, így már minden stimmel és a találat logolható. Köszönöm a segítséget. :)

utigabi60 2022.03.05 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

SzantoA 2022.02.13 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Nem igazán értem. Mind a 3 pontot rendben megtaláltam. Ennek ellenére nem fogadja el a jelszót.
Ami gyanús nekem, hogy a ládában ugyanaz a jelszórészlet van mint az első ponton.
Javaslom tisztázni a láda jelszót.
A képek alapján kérnék egy jóváhagyást.
Köszönöm!

[Jóváhagyta: emiGrant, 2022.02.18 14:48]

20220213_08244520220213_085145
20220213_09594120220213_100205
emiGrant 2021.10.04 16:35 - Egyéb
Luki kessertárs és jóbarát pótolta a június és augusztus közepe között felszívódott ládát. Köszi neki a segítséget. :)

Luki 2021.10.02 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
Csapatos kirándulást terveztem mára, nagyon jól sikerült. Végig jártuk az össze pontot! A harmadik pontnál mi sem találtunk ládát, de a rejtővel egyeztettem és ennek eredményeként egy új ládát helyeztem ki. A láda most a nagy fában lapul.
Hihetetlen jó kirándulás volt, nagyon jó multi pontokkal! Erre a keresésre már évek óta készütem, most végre sikerült.

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

A088CDE1-E605-4A9C-B71F-D8495D95668B68511E77-F8FA-4FF0-8D5B-3EB53DE4CC6A
653D6883-2D89-4021-A12B-670E242E7C70BDD18ACE-4464-4036-8351-F1B99FF40AD7
B034FEF3-F87B-43A5-9CAD-E9F9E8BDC9D84A8FF133-9C2A-44D4-8535-401AE502C7EB
3CF74145-8B8A-441E-A011-941A09B4CFD0A01EEFF7-B314-4C01-8752-ECF2B88D788C
55D85137-F225-4CD4-A30F-B18F9B571A1777723DE0-40CB-4B62-A084-6FE88F7A58DB
76D002EA-1508-4C31-84F3-96E827F1050B3111A6EB-321B-4031-AB5D-ECA6B99969A4
3B1D9328-46DE-41DE-BAC1-886101B7528502F87BAD-5F0F-4A2F-BF77-C7ABE6C5D15C
james 2021.08.22 20:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A 3. ponton a ládát sajnos nem találtam, köszönöm a rejtő segítségét. A pontok felkeresése közben útba ejtettem GCSA-t is.

James [Geoládák v3.11.3]

Nikicsu 2021.08.14 10:15 - Megtaláltam
Az első két pontot rendben megtaláltam. A harmadik ponton azonban hiányzik a láda. Köszönöm a rejtő segítségét. Pokoljáró Tar Lőrinc nyomában teljesítménytúra közben kerestem meg kisebb kitérőkkel. Az első pontnál érik a szeder. :)

Zéboy 2021.06.12 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

Berián 2021.06.12 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.4]

Leslie33 2021.06.12 10:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Bobby Holmes 2021.06.12 10:33 - Megtaláltam
Az első pont elég küzdelmes volt, viszonylag magasra kellett felmászni egy durván benőtt úton, fent pedig azt hittem, nem lehet bemenni a fal tövéig, de aztán visszajutottam az eredeti útra és onnan volt elérhető (de mire erre rájöttem, küzdöttem kb. 20 percet itt-ott a dzsindzsában). A második pontnál felmásztam a kilátópontra, de rájöttem, hogy nem onnan elérhető, tartottam tőle, hogy hogyan fogom megtalálni ezt az elhagyatott árkot, de elég könnyen meglett és végigmenni is egész gyorsan sikerült. A harmadik pont volt a legegyszerűbb, nagyon szép és gigantikus az atlasz cédrus. Köszönöm a multit!

lelcache 2021.05.09 10:45 - Megtaláltam
Baráti társaságban! Nagyon látványos, és változatos túra.

lelcache

20210509-1932420210509-19325
20210509-1932720210509-19330
20210509-1933320210509-19335
20210509-1933620210509-19337
20210509-1933920210509-19343
20210509-1934420210509-19345
20210509-19349 
Fidorka 2021.05.09 10:45 - Megtaláltam
lelcache társaságában

OsiOsi 2021.04.24 14:49 - Megtaláltam
Oda-vissza kocogva teljesítettük ezt a ládát is. Közben útba ejtettük a GCSA-t. Ott már nem futottunk, eltévesztettük az irányt, így egy kicsit kinlódós lett. :-)

fistvan 2021.04.05 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

CsKaroly 2021.04.05 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.8]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (211 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]