FAQ
1866. Mágikus út (GCMAUT)

A magasztos hely

A magasztos hely

Itt kezdődött minden...

Itt kezdődött minden...

Király leszel vagy szolga...

Király leszel vagy szolga...

Mágikus Út

Mágikus Út

a rejtek ...

a rejtek ...

Ő lenne az Adeptus?

Ő lenne az Adeptus?
Szélesség N 47° 24,696'
Hosszúság E 19° 15,619'
Magasság: 130 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.09.28 00:00
Megjelenés időpontja: 2007.10.21 10:00
Utolsó lényeges változás: 2021.03.06 15:33
Utolsó változás: 2021.09.22 16:25
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+5V)
Elrejtők: Patics
Ládagazda: Patics
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4900 m
Megtalálások száma: 402 + 3 sikertelen + 36 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


Egy Mágikus Útra invitállak most Vecsésre!


Mint egy leendő mágustanonc járhatod végig a Mágikus Utat, melyet Patics Mágus állított össze, hogy végígjárva az utat, számot adhass képességeidről, bizonyítva alkalmasságodat és az út végére érve elnyerhesd jutalmadat, ha méltónak bizonyulsz rá.


Mi kell ahhoz, hogy sikeresen végigjárd a Mágikus Utat?
Vágy, hit és akarat!
Legyen hát benned vágy arra, hogy végigjárd ezt az utat, legyen benned hit, hogy végig tudod járni és legyen benned akarat, hogy nekivágj az útnak.


Szükséged lehet az utad során mágikus eszközökre is:

Mágikus tükör: Erősíti a mágus észlelési képességeit, a tisztánlátást. Segítségével a mágus meglátja a múltat, a jövőt és mindazt, ami fizikai szemmel nem látható. De mint tapasztalni fogod, jól jön majd egyéb helyzetekben is. (tükör)
Mágikus mécses: Erősíti a mágus belső, tűz energiáit. Aktivitást és erőt ad. Ha tűzre, fényre vagy melegre van szükséged, bizony jól jöhet. (gyufa-de jó lesz a papír is)
Mágikus kehely: Erősíti a mágus belső, víz energiáit. Nyugalmat és határozottságot biztosít. Ha szomjas vagy, akkor is hasznát veheted. (pohár)
Mágikus pálca: Erősíti a mágus teremtő képességeit, a ráhatás erejét. Ezáltal nyilvánul meg a mágus ereje. Erre neked is szükséged lehet. (bot-ami inkább ceruza)


Szükséged lesz még gondolkodásra, türelemre, kitartásra, tájékozódási és probléma megoldó készségre is, hiszen most nem egy "odamegyek és ott van" típusú ládikát készülsz felkeresni.


Tudnod kell, ha elkezded, akkor már nincs visszaút. Ahogy Eliphas Levi a Nagy Mágus Mester mondta: "Király leszel vagy szolga. Nyersz, és magasra jutsz, vagy elbuksz, és a porban fetrengesz."
NINCS KÖZÉPÚT!1. Elindulás: Ha eljutottál a kezdőpontra, menj be a "magasztos helyre" és mondj el egy imát Önmagadért és mindazokért, akiknek szükségük lehet rá. Kérd az Égiek segítségét és támogatását az Útra melyet végigjárni tervezel. Tisztítsd meg elmédet a tisztátalan gondolatoktól, tisztítsd meg lelkedet a tisztátalan érzelmektől. Így a tetteid is tisztábbak lesznek. Majd ha kijöttél, állj a bejáratnak háttal és lásd meg az Iskolát ahol Patics Mágus elkezdte a tanulmányait. Majd menj egyenesen a kerítésig és ülj le a kerítés peremére. Ha megpihentél, megláthatod a továbbvezető Utat. De jól vigyázz! A mágikus tükröd segítsége nélkül nem tudhatod meg, hogy merre menj tovább.
Tanácstalanoknak: Koordinátákat keress.

2. Türelem és tájékozódó képesség: Tulajdonképen itt kezdődött minden, bár nincs semmi különös látnivaló e "tornyos házon", ha csak az nem, hogy itt született Patics Mágus, aki ezt a Mágikus Utat összeállította számodra. Érezd hát át e hely fontosságát. Majd állj a kapu elé, és türelmesen várd meg, hogy 90 perccel múljon el 10 óra. Ha szerencséd van, és éppen süt a Nap, akkor indulj el feléje és menj 94 métert. Használd a mágikus kelyhedet, hogy a forrás vizével olthasd a szomjad és várd, hogy a víz szétáradjon a belsődben. Ekkor kitisztul az elméd és megláthatod a forrás bal oldalán, az utad végét jelző hely megtalálásához szükséges számokat. (Mivel mindig az első gondolat a helyes ezért csak az első 3 számot jegyezd meg. A többivel ne törődj!)
A forrást két bölcs vigyázta de a harcokban egyikül az életét adta azért, hogy megőrízze a titkot. A még életben lévő bölcs, most is ott örködik a forrás bal oldalán. Menj oda hozzá, állj elé és húzd ki magadat bátran, hogy egyenesen a szemébe nézhess. Meglátod, az arcára lesz írva, merre mehetsz tovább. Ha kellően tiszta az elméd, a végcélod helyéről is sejtéseid lesznek.
Tanácstalanoknak: Vigyázz! Addig ne menj tovább amig meg nem leled a bölcs arcán azt a 3 számot, amit a forrás bal oldalán is megleltél. Mert ezt a három számot, majd később át kell írnod egy másik számra. Találhatsz itt más koordinátákat is.


3. A Bölcsek: Indulj el a Bölcsek sorfala között. Menj 200 métert és számold meg a két oldalt álló Bölcseket. Vigyázz, csak az idős és felnőtt bölcseket számold meg, az idegeneket és a gyermekeket ne számold bele! Jól jegyezd meg a bölcsek számát, majd adj hozzá 50-et. Ezt a két jegyű számot írd be a hiányzó két helyre ami a forrás meglátogatása után, még nem tisztult ki az elmédben. Ezzel többet nincs is mit tenned.
Tanácstalanoknak: A Bölcsek bal oldali sorfalában néggyel több bölcs áll mint a jobb oldaliban. Ellenőrizd! (saroktól - sarokig) Itt is áll egy tornyos ház, de itt a sarkon és ez nem az a ház mint amit az előző ponton láthattál. Ne keverd össze őket.

4. Bátorság: Állj úgy, hogy felülről láthasd a szörnyeteget. Szedd össze minden bátorságodat és fordulj vele szembe mikor Észak-nyugatról feléd közeledik. Nézz a szemei közé, de ne mozdulj! Ekkor megállás nélkül fog továbbrobogni. Mikor újra csend van, nézz kicsit balra és lefelé, és akkor megláthatod.... Egy fehér sírkő emelkedik ki a földből, és megmutatja azt a három (kék színű) számot, amit hozzá kell adnod a forrásnál talált három számhoz.
Tanácstalanoknak:Ha a másik irányba nézel, ott 1-el nagyobb a szám.


Vigyázz!
Ne menj közel a sírkőhöz, mert a szörnyeteg elragadhat!

5. A Korona: Bár király még nem vagy, de elképzelheted milyen lehet. Ha kiábrándoztad magad nézz körül és elégedj meg a herceggel. Keresd a néki adományozott emléktáblát. A rajta lévő dátum első és utolsó számjegye egymás után írva adja azt a kétjegyű számot amit még hozzá kell adnod a sírkő számával növelt összeghez. Ha megvan, javítsd át a forrásnál talált háromjegyű számot az új számra.
Tanácstalanoknak: A házfalon keresd, 36 méternyire ...Ellenőrízd!
A forrásnál talált háromjegyű szám+a sírkövön lévő háromjegyű szám+a dátum első és utolsó számából képzett kétjegyű szám.
Ezzel, a három számból képzett összeggel írd át / javítsd át a forrásnál talált háromjegyű számot!

Az első próbatételeken már túljutottál. Minden szükséges ismeret a rendelkezésedre áll, hogy rátalálj az utad végén lévő Titokra és megfelelhess a nagy Próbatételnek! Gratulálok!
Azonban a neheze még hátra van.
Most készülj fel egy hosszabb útra! Ha már elsajátítottad a teleportálás technikáját, gyorsan ott lehetsz, ha nem, akkor bizony gyalogolnod vagy valamilyen úton vívő járművet kell igénybe venned.


Az utad vége egy patakmeder jobb oldalán van, az aszfaltos úttól csupán 100 méterre. Ellenőrízd le, hogy idáig jól számoltál-e? Ha nem, lehet újra kell járnod az utad! Az erőteljes növénynövekedés és a terület nem kellő gondozattsága miatt az utolsó 20 méteren magasra nőtt füvön, bozóton kell átvágnod magad. Készülj fel, a láda egy fa tövében van. Késő ősz és kora tavasz között könnyeben megközelíthető a láda.

6. Megérkezés: Mágikus Utad végére érkeztél, de van még próbatétel mi előtted áll. Meg kell keresned a Pentákulumot, valamint meg kell fejtened a Mágikus Rejtélyt, hogy igazolhasd az út teljesítését. Tárd fel a rejteket amit egy Adeptus (bokrokkal körülvett fa) őríz. Most már nem adhatod fel!
Tanácstalanoknak: Ha kell, légy erős és mozgass meg minden követ a fa tövében, hogy a célodat beteljesíthesd.

7. Megoldás: A Pentákulumot ne forgasd, úgy jó, ha két lábán áll. A Mágikus Rejtély megoldásához, jó ha délben elindulsz és haladsz előre. Az idő múlásával, 9 órára megtudhatod a jelszót, összeolvasva az utadba kerülő feliratokat.
Tanácstalanoknak: A jelszó egy "értelmes" afrikai mondat, itt egybeírva. A pentákulumot a ládában lelheted meg.Kérlek gondosan zárd vissza a rejteket és álcázd, hogy illetéktelenek kezébe ne juthasson a Pentákulum. Ha veszel ki ajándékot, helyezz cserébe méltót. Kérlek csak olyan fotót ossz meg a többi Keresővel ami nem árulkodik a megfejtésekről, főként a rejtek helyéről.

Légy óvatos! A Megérkezés helyszínén idegenek is járhatnak. Ne fedd fel számukra a rejteket!

Bónusz 1: Ha a megérkezés előtt útba ejted a
pontot, akkor tudhatod, hogy jó irányban haladsz, megpihenhetsz és megtekintheted Vecsés legrégebbi iskoláját is.

Bónusz 2: Ha már itt jársz, javaslom készülj fel és keresd meg a másik vecsési rejteket is,
a Geoszöcske lakhelyét .


-------------------------------------------------

A hely ahol feladatodat teljesítened kell, Vecsés városa. Történetéről a város honlapján tudhatsz meg bővebbet: ITT


Javaslom keresd fel az ófalu egy szép templomát:

és a háborús emlékművet:


"Több mint 200 éve annak, hogy 2. Grassalkovich Antal herceg megjelentette a telepítési okiratot és 50 családot telepített le Vecsésen. Ezzel kezdetét vehette Vecsés újkori története. Ha emberöltőkben számolunk vissza, akkor 7-8 emberöltő van a hátunk mögött. Olyan emberöltők, amelyekben voltak háborúk és építkezések, voltak pusztító járványok, de volt számtalan esküvő és keresztelő. A XX. század megpróbáltatásai az I. és II. világháború, a kényszermunka, a kitelepítések a kommunizmus máig ható sebeket ejtett Vecsés őslakosságán...


Ládatörténet:
2007.10.21. Ma materializálódott a Mágikus Út!
2019. feb. 18. A harcokban elhunyt az Adeptus (egy hatalmas fa) aki őrízte a rejteket.
2019. 10.03. Az idő és a helyzet nehézségei miatt, a Mágikus Út is halottá vált és az enyészet elkezdett rajta dolgozni.
2021. 01. 21. [Admin(Fazék)] és Invictus3 játékostársunk lépéseket tett, hogy reinkarnációra bírj a Mágikus Utat, mely szándékot és feladatot Patics Mágus átvállalta tőlük.

2021.03.06. Elérkezett az Idő! A nehéz körülmények ellenére, a Mágis Út és az Adeptus is reinkarnálódott és lerázva az enyészet romboló erejét, Új Életre kelt. Kalandra fel!
Állapot: kereshető
3 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (270 db): környezet: 4.30 rejtés: 4.77 web: 4.76 átlag: 4.61

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


anettnori 2022.10.30 07:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.47
Megvan!
[g:hu+ 2.9.12]

Hát, voltak gondjaim.
Mágikusan sikerült homályban hagyni a pontok sorrendjét, valahogy nekem most nem igazán érte el az ingerküszöböt ez a leírás. Mindegy túl vagyok rajta...

-1-2
Soma00 2022.10.19 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Részletek később.[Geoládák v3.12.10]

Xorbit 2022.10.16 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Minket kicsit megtévesztett, hogy a pontok leírása nem sorrendben következtek, hanem gyakorlatilag nekünk kellett kitalálni hogy az addot POIn melyik pont leírása érvényes.
A kedves mágus miután felvilágosított a fentiekről utána már gyorsan meglett minden.

A végláda környékére érve realizálódott bennem hogy már jártam itt, a GCHOPP miatt, amit még "botor módon" nyáron gondoltam megtalálni, de mint _köztudott_ azt a zöld vegetáció miatt csak késő ősz és télen lehetséges megközelíteni hacsak nem vagy feketeöves bozóthatcos... :D De ez egy másik láda logja kellene legyen. :)

Báthory Ödönke 2022.10.05 13:00 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm. Pár éve kezdtem, most végre megvan.

A két Sanyi 2022.07.25 16:32 - Megtaláltam
Sokat utaztunk eddig Jung társammal, de mágikus utazásban még nem volt részünk. A mágia állítólag nem jó dolog, de belevágtunk, és szerettük. Az első pontnál nem volt nálunk a mágikus tükör, de AltSanyi szerencsére tükörírásban tanult olvasni. Bár a feje majdnem beszorult a rejtek és a járda közé, végül csak egy kicsit laposabb lett, így mehettünk tovább.
A forrásnál meglepődtünk, hogy milyen bő vízzel csobog, de lévén nagyon meleg, nem bánkódtunk miatta ( a vízüggyel ellentétben) Felfrissülvén kifaggattuk a bölcset, aki sok hasznos információval szolgált.
Mentünk a bölcsekhez, Kicsit megszeppenve éreztük magunkat ennyi okos agg közt, de aztán rájöttünk, hogy korban már mi is súroljuk a bölcsesség határát. Ezzel a bölcsek sem szálltak vitába. Gyorsan megszámoltuk őket, Altsanyinak jutott a több!
Jöhetett a bátorságpróba. Azt kiderítettük az imént, hogy majdnem bölcsek vagyunk, de vajon vagyunk-e majdnem bátrak is? Vajon milyen szörnyeteggel kell farkasszemet néznünk? Odaérve nagy kő esett le a szívünkről, hiszen ez a szörny az egyik kedvencünk. Nem akkora, mint az Agymenők egyik fő karakterének, de azért nem féltünk tőle. A sírról leolvastuk a további instrukciókat, majd mentünk tovább.
Jöhetett a majdnem korona. Nem tudtuk feltenni a koronát napi teljesítményünkre, mert csak herceget kellett keresni. Sokat kutakodtunk, mire meglett. A tréfás Mester itt talán kicsit félrevezetett bennünket, több szempontból is. De hát két majdnem bölcsön nem lehet csak úgy kifogni (csak majdnem)!. Elkaptuk a herceget, és mehettünk most már valóban feltenni a koronát mai teljesítményünkre.
A séta a ládához kellemes volt, lévén a fű le volt nyírva. És megleltük!! Viszont a koronát még mindig csak majdnem tudtuk feltenni teljesítményünkre. Jelszó helyett ugyanis rejtvény fogadott bennünket. Egy afrikai mondatot kellett kitalálnunk az afrikai hőségben. Így duplán izzadtunk. Minden majdnem bölcsességünket bevetettünk, míg végül a Mágus papírra vetett instrukciói nyomán kibölcselkedtük a megoldást. Az igazi korona a jelszó elfogadása lett, melyet e bejegyzés is igazol!

Párduc50 2022.07.25 16:28 - Megtaláltam
Valóban mágikus utazásban volt részünk. Halált megvető bátorsággal vágtunk neki, és lépkedtünk apránként. A bölcsektől megszeppentünk, a szörnyetegtől viszont nem ijedtünk meg (túlságosan). Aztán, mikor már azt hittük, feltettük teljesítményünkre a koronát, jött az újabb rejtvény. De ez sem fogott ki rajtunk. Viszont válaszül Laár András Afrika című szerzeményében elhangzott afrikai szöveget szerettem volna beírni, de nem leltem sehol... :-(

Búr 2022.06.22 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Már jó régen megfejtettem a végláda koordinátáját, de akkor nem tudtam felkeresni mert rám esteledett. Ma viszont más okból arra jártam és gyorsan meg is lett. Igazán kreatív, ötletes rejtés, fantasztikus végládával.
Köszönöm hogy megmutattad nekem!
[g:hu+ 2.8.13]

IMG_20220107_160134IMG_20220107_160250
IMG_20220107_161005IMG_20220107_163058
Emerich63 2022.06.05 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]
Igazán egyedi, remek rejtés, izgalmakkal, de nyugodt körültekintő olvasással és jegyzeteléssel szépen megoldható feladat.
Nagyon jól éreztük magunkat végig a mágikus úton, igazán köszönjük a rejtő munkáját, és a végláda csodálatosságát....

20220605_13555320220605_143659
20220605_15042320220605_150734
20220605_150258 
GiL 2022.05.22 16:20 - Megtaláltam
Felfedezve, köszönöm! :) [Geoládák v3.12.10]

Kicsihalasz 2022.05.22 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

JenniMiki 2022.05.19 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Remek kivitelezés, nagyon tetszik a fantasy körítés, és a metaforák használata! Egy nagyon ötletes, szuper rejtés, köszönjük, hogy megmutattad a mágus szülővárosát!:)

Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! :) Jenni&Miki&Lujzi :)

HRezi 2022.05.15 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam Fitti80 és HZsombor társaságában.

HZsombor 2022.05.15 17:02 - Megtaláltam
Megtalálhtam Fitti80 és HRezi társaságában, köszönöm.

Fitti80 2022.05.15 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam HRezi és HZsombor társaságában, köszönöm a rejtést!

Két rövid délutáni séta keretében vadásztuk le gyerekeimmel.

Ötletes, jópofa rejtés, melynek megtalálási lehetőségét nagyon köszönünk. A ládához csak hosszú nadrágban, vagy bozótvágóval induljatok! Én sajnos nem így tettem :(

[Geoládák v3.12.10]

IMG_0287IMG_0293
IMG_9517IMG_9518
IMG_9574 
Bando2008 2022.05.08 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

Páratlanpáros 2022.05.08 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

Dzsipiesz 2022.04.17 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Ezosztigen :) Kicsit IQ teszt, kicsit szövegértelmezés felmérő..nem is fog menni sokaknak elsőre, csöröghet a telefonja a rejtőnek. Nincs szájbarágva a feladat, tudni kell merről süt a nap, adott órában, metaforákat értelmezni sem árt. A sok megtalált koordinátát meg fel kell keresni szépen sorban, mert azért van odaírva, ezt segítségnek írom, a bölcsek elhelyezkedésével meggyűlt a bajunk. Szóval köszönöm a rejtést, ebben van meló, és fantázia, kissé frusztráló is, de emlékezetes!

IMG_20220417_115608IMG_20220417_115700
IMG_20220417_123248 
LH458 2022.04.17 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Szép kihívás volt, eddigi legnehezebb multi találatom.
Gondolkodós, számolgatós...
Többször át kellett gondolni, merre van a tovább, de végül sikerült eljutni a célig.
A ládaoldal és a kivitelezés szuper!
Köszönöm a lehetőséget!

edusanya 2022.02.22 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Apuska 2022.02.22 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Viktor33 2022.02.18 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

stmester 2022.02.16 10:10 - Megtaláltam
Második nekifutásra most sikerült eljutni a végponthoz.

Nikicsu 2022.02.05 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) Jó kis kaland volt. Valószínűleg rosszul számoltam, de valahogy mégis a patak mellé sikerült kikötni, így csak kisebb útbaigazítások után sikerült megtalálni a ládát. Köszönöm a rejtő és Bróthág segítségét.

Bróthág 2022.01.29 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Artemix 2022.01.21 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

maerlyn 2022.01.16 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

PulykiMaki 2022.01.15 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

bjb 2022.01.01 12:19 - Megtaláltam
Köszönjük szépen, megtaláltuk a ládát!
Azt gondolom, hogy ez a legprofibban előkészített és összeállított multi, amit eddig láttunk. Minden eleme precízen megtervezett Gratulálunk a rejtőnek. [Geoládák v3.12.5]

mulder2197 2021.12.28 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

JIV8IZ 2021.12.18 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, ugyan 2 kör alatt. Az első alkalommal elakadtunk a 2. pontnál.Ma nagy az öröm, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.4]

Évi&Zoli 2021.11.22 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
"Sáska-járás" után érkeztem a láda felkutatására. A koordinátát egy-egy Feri-hegyi kiruccanás alkalmával könnyen begyűjtöttem. A helyszínek, igaz burkoltan, de Vecsés jellegzetes helyeit mutatták be. Igaz, ebből semmit sem láttam mert sötétedés után jártam be a pontokat. Ma is fiú gyermekemet szállítottam a repülőtérre. Búcsúzás után volt még időm ládázni. Miután alaposan feltérképeztem a nádast, kétségbe esésemben hívtam az utolsó telefonon elérhető megtalálót; Justbeokay-t, akinek segítségével könnyen megtaláltam. Köszönöm! A mágikus eszközök közé javasolnék egy boszorkány-seprűt is felvenni, mert előtte már átnéztem az Adeptus alját de a levelek betakarták a követ amit mindenhol kerestem. Nekem is sikerült alaposan elfedni! Összességében nagyon jól éreztem magam a multi keresése közben. Gondosan kidolgozott pontok, érdekes helyek és egy igényes végláda! A körítés és a tálalás pedig Michelin-díjas! Köszönjük!.....de hát Évi nélkül nem az igazi!

IMG_20211022_132348IMG_20211022_133217
IMG_20211115_173030IMG_20211115_174221
IMG_20211115_174353IMG_20211115_175202
IMG_20211115_175338IMG_20211115_180038
IMG_20211122_152013IMG_20211122_152136
IMG_20211122_152220IMG_20211122_152304
FeldmanZ 2021.11.21 08:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Több körben, egyszer rejtői segítségre is szükség volt. [Geoládák v3.12.2]

KVBB 2021.09.12 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

dynuchu 2021.09.07 19:57 - Megtaláltam
Justbeokay-val közös ládázás, megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Justbeokay 2021.09.07 19:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Két részletben szedtük le, az első 5 pontot egy levegővel megcsináltuk, de a végláda előtt visszatántorodtunk az aljnövényzet miatt.

második alkalommal bevetettük magunkat a susnyába, ahogy láthatóan mások is tették, fél óra elszánt keresés után, a rejtő segítségével sikeresen észleltem, hogy tök rossz helyen vagyok. megeskudtem volna, hogy elvégeztem a szükséges matekot, de... nem. Úgyhogy végül a megfelelő koordináták tudatában, sokkal kevesebb aljnövényzettel (bár több hangyával) megküzdve könnyen megtaláltuk az egyébként zseniális ládát :) [Geoládák v3.11.3]

zolika87 2021.09.05 08:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
3 fordulóban begyűjtve :)
Először a pontok nagy részét összeszedtem, de a forrásnál súlyos hibát vétettem - a rejtő segített, melyet a második körben korrigáltam (utólag is köszönet :)
Ma elmentem a végládáért. Viszonylag könnyen meglett, a terepnövényzet sem annyira vészes most. A ládát nagy, fekete hangyákból álló boly védi, melyet már csak akkor vettem észre, amikor már kb 50 darab rajtam mászkált. A jelszó csak elsőnek tűnik nehéznek.
Maga a láda egy igai kuriózum, nagyon tetszik a stílusa és a rejtvényei: kell gondolkodni, de nem megy át szivatásba. Köszönöm a rejtést!

CsabaiMangó 2021.08.05 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.21
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Hát amikor kinéztem a BÁKK-hoz legközelebb eső, és amúgy egyetlen vecsési multit (ha már erre jártunk), nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekes lesz. Nekem egyrészt időhiány miatt másrészt a leülepedés - átgondolás miatt is 2 napos láda (még jó, hogy 2 napos tanfolyamra hoztam Kingát). Szép, igényes láda, kedvemre való fejtörőkkel. Köszönöm még egyszer. Minden csillagos ötös, kivéve az utolsó pár méter, de erre fel is hívja a figyelmet a rejtő! [Geoládák v3.11.3]

lelcache 2021.06.12 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.54
Nagyon régen kinéztem már, hogy egyszer, ha lesz sik időnk, eljövünk ide családosan egy kis rejtvényejtős kalandra. Aztán sajnos megszűnt, amit nagyon bántam.

Örülök, hogy újra élesztetted, és ma megkereshettük.

A leírás nagyon jó stílusú. Öröm volt olvasni, és fejtegetni a rejtvényeket. amik azért nem okoztak nagy fejtörést. De azért tetszett!

A bölcsek sora, és a végpont, és annak környezetet tetszett még nagyon.

Jól szórakoztunk, kellemes időtöltés volt!

Köszönjük a bele fektetett munkát.

lelcache+Zsé+Lilóka+Bambusz

DSCN1138DSCN1141
DSCN1139DSCN1144
DSCN1145DSCN1146
IMG_4646DSCN1148
IMG_4648DSCN1149
DSCN1151DSCN1153
DSCN1156DSCN1158
DSCN1160DSCN1163
KremesEmber 2021.06.12 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Klassz a kerettörténet és a láda is. [Geoládák v3.11.0]

Lászlócsalád 2021.06.02 18:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Másodszorra sikerült megtalálnunk :) első alkalommal megfejtettük a láda koordinátáit, de besötétedett, és a derékig érő fűben este 9 után feladtuk ? ma visszajöttünk, világosban azonnal meglett a láda, a jelszó sem volt nehéz :) nagyon tetszett, köszönjük :)

20210520_19043920210520_201558
20210520_20230020210520_210511
20210520_210625 
OsiOsi 2021.05.24 16:55 - Megtaláltam
Több lépésben lett, mivel amikor erre jártam mindig más dolgom is akadt. Még Paticsot is felhívtam vagy 2-szer. Kösz a segítőkészséget.

Ambró 2021.05.05 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

ellfelek 2021.05.02 17:14 - Megtaláltam
Sajnos erre a multira egy kicsit rágörcsöltünk, vagyis inkább én... :) Minden ment szépen a második pontig, ahol nem találtuk meg azt, amit kellett volna... Viszont leleményesen a képekből és a leírásokból kitotóztuk, hogy merre van a következő pont. A másik pontnál meg meg volt adva az eredmény.... Így minden szám a kezünkben volt, csak éppen nem tudtuk hogy milyen koordinátába helyettesítsük be a számokat... Ment a gondolkodás hogy mi nem stimmel, majd felhívtuk a rejtőt, akinek köszönjük a segítséget, fényt gyújtott a fejünkben, hogy valami kimaradt a második pontnál... De ezután a kis közjáték után már rendben meglett a végláda is... :)
Köszi a rejtést!

IMG_20210502_144553IMG_20210502_150558
IMG_20210502_164011 
Gábor1994 2021.04.25 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

daisy01 2021.04.25 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Molli 2021.04.24 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.26
Köszönöm a rejtést!

zoll 2021.04.17 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Andi, Zoli [Geoládák v3.10.3]

Wilka74 2021.04.17 15:42 - Megtaláltam
Kis délután ládakeresés az elmúlt időszakban megjelent ládák felkeresésével. Rég várt megtalálása volt a multinak, végre simán összejött. Köszi a rejtést!

IMG_8692IMG_8703
stikli08 2021.04.16 16:32 - Megtaláltam
Háááát, nem a szívem csücske ez a láda! Mit adok mihez, merre van az arra... Na de minden jó, ha a vége jó, és az jó! Remek rejtés és igényes láda! Köszönet a rejtő fáradozásáért! [Geoládák v3.6.0]

adamvivi 2021.04.11 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

adamtrixi 2021.04.11 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

adamatis 2021.04.11 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Atis Gyömrőről [Geoládák v3.10.3]

ésKata 2021.04.11 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Sok energiát fektetett a rejtő a ládába, nekem mégsem lesz a kedvencem annak ellenére, hogy szeretem a rejtvényeket. Már előre berzenkedem a túl misztikus és fenyegető üzenetektől. Nekem jobban tetszik egy olyan multi, ahol egy település nevezetességei kerülnek bemutatásra. A vasúti, jelenleg lezárt híd, meg a sínek mellé írt koordináták, szóval engem nem vonz, inkább olvastam volna arról, miért Bálint Ágnesről nevezték el a Művelődési Központot, miért is olyan híres a vecsési káposzta...

Mizo6869 2021.04.10 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! Érdről motorral jöttünk Vecsésre. Őrültünk a régi, új ládának. Az első pontot hamar megtaláltuk. A 2. pontot a föld elnyelte. (Fontos! Vízvezetéket szerelnek, valószínűleg hamar befejezik a munkát.) Itt a rejtő segítségével tudtunk tovább haladni. 3. pont rendben. 4. pont rejtői segítséggel. 5. pont rendben. Jött a számolás. Utólag nem nehéz, de mi mégis elrontottuk. Újra a rejtő segítségét kértük. A láda és a jelszó könnyen meglett. Köszönjük a rejtő segítségét, igazán jól szórakoztunk. Mia, Zoli Érdről.

krisztian753 2021.04.04 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtvényt

Kiaribua 2021.04.03 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Örülünk. hogy újraéledt a láda.

pilufrombp 2021.03.29 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00
Nehéz szülés volt!! :-)
Megtaláltuk, köszönjük a szuper rejtést és a fejtörőket!
TFTC!

Adri & Pilu, Panni a Magyar Vizsla [Geoládák v3.9.6]

pogesz 2021.03.28 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szuper volt! Örülök, hogy találkoztunk a Geoszöcskénél! Nagyon szép a láda, profi a rejtés! [Geoládák v3.9.6]

Dulifuli 2021.03.27 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszi a rejtést!

Kovács Beni 2021.03.27 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a rejtést.

Hokuszpok 2021.03.27 17:10 - Megtaláltam
Köszi!

Cápa 2021.03.21 14:25 - Megtaláltam
THX!

Hát tényleg nem mindennapos láda. De kicsit szerintem túl van bonyolítva. Főleg ez a szám átírás nehezebben értelmezhető, de azért köszönöm munkádat!

Köszönöm a telefonos segítséget a társaknak akik előttem találták meg!

Aniko & Gyuri 2021.03.20 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük Paticsnak a rejtést és a számolásban az előrejutást! (Tanácstalanok voltunk, hogy mit mihez adjunk.)
Nagyon tetszett ez a multi, mert szórakoztató, a gondolkodásra, türelemre és figyelemre valóban szükségünk volt az út alatt.
A forrás háromjegyű számát nehezen tudtuk kisilabizálni, azt méginkább, hogy erre mi szükségünk van. Ehhez Patics adott útbaigazítást, innen már könnyen eljutottunk a Pentákulum őrzőjéhez. Reméljük Adeptus továbbra is gondosan rejti az idegenek elől ezt az e mesébe illő házikót.
Persze közben a települést is megismertük ami szép, rendezett. Geoládák v3.9.6]

ha2 2021.03.19 16:30 - Megtaláltam
Ok.
Vecsésen már sokszor jártam, egy régi kollégám is itt lakik.
Mivel korábban sokáig betegeskedett ez a láda, türelmesen kivártam a felgyógyulását.
A ráncfelvarrás bizonyára jót tett neki, de ettől még ez egy alapvetően ősrégi multi.(14 éves). Fák és egyéb számolgatós feladatok ma már nincsenek divatban.
Azért gyalogosan a végládához elég unalmas volt kisétálni.
Drukkolok, hogy a szépmíves láda és a rejteke hosszú életű legyen.
Kíváncsi volnék a másik vecsési multi(tervre) is.
Éppen Szekszárdon bolyongtam, amikor Ferencz Zsolt kesser kolléga hívott. Örülök, hogy sikerült megtalálnia a dobozt.

CDF44DBD-AFAF-4A05-8C71-F7280B7A653032457522-A73C-41FB-8144-CBE0D3F37409
emmerwald 2021.03.17 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.23
Érdemes követni Patics mágus útmutatásait szóról-szóra, ha végig szeretnénk járni a Mágikus utat. Nekem ez Geoszöcske lakhelyének (GCHOPP) felkeresésével együtt jó 11 km lett, de minden percét élveztem.
Zseniális kivitelezés és az egyik legszebb láda amit eddig láttam. Csak remélni tudom, hogy hosszú életű lesz és nem ragadják el avatatlan kezek a Pentákulumot...

Köszönöm az élményt, már jelölöm is kedvenc ládámnak!

IMG_20210317_131244IMG_20210317_113720
IMG_20210317_122520IMG_20210317_115834
Bonbonetti 2021.03.15 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

TigerCat 2021.03.07 13:49 - Megtaláltam
A gyönyörű, tavaszi időhöz kerestünk megfelelő célpontot és pont kapóra jött, hogy meggyógyult ez a régen kinézett multiláda. A geoszöcske megvolt már, így reggeli után elindultunk a mágikus úton :)
A magasztos hely a pandémia miatt zárva volt, de nem okozott gondot megtalálni az első rejteket. Követve a déli napot rátaláltunk a forrásra is. A herceg táblájához nagy segítség volt a leírás újbóli, alapos elolvasása. A Bölcsek megszámolása simán ment, találkoztunk a bömbölő szörnyetegekkel és lassan összeállt a végső rejtek koordinátája is. Sétáltunk kb. félórát, mire eljutottunk a patakpartra, ahol kutyák, futók és gyerekek között ballagtunk a hídig. Itt elbizonytalanodtunk, melyik parton menjünk tovább és persze a rosszabbikat választottuk. És itt jött a mágia, mert egyszer csak ott termett Patics mágus és mágusné, ránk kiáltottak és rögvest meg is oldódott minden gondunk! Ezúton is köszönjük a segítséget.
Összességében nagyon élvezetes volt a mágikus út végigjárása, szép kis várost ismerhettünk meg a segítségével. Köszönjük a rejtést!

Bluedog 2021.03.07 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Megtaláltam. [Geoládák v3.9.6]

Patics 2021.03.06 16:00 - Egyéb
Kedves Játékostársak!

Köszönöm a türelmet és a kitartást, legalábbis azoknak akik figyelemmel kisérték a Mágikus Út sorsát. Leküzdve a nehézségeket, mától ismét járható az Út, kereshető a Pentaculum.

Szép időt, sikeres utat kívánok: Patics

Vincenzo65 2019.05.19 12:56 - Megtaláltam
Mindenféle segítséggel felvértezve családosan nekiindultunk a beteg mágikus útnak.
Első pontot kicsit elértelmeztük így nem biztos, hogy jó helyen keresgettünk, de tovább tudtunk menni. Bölcseknél szép a sorfal, a fiataloknak vannak testvérei is. A forrás útvonala és milyensége majdnem megtréfált, de a szemünk erőteljes nézése meghozta az erőt!!! Bátorságra nem volt szükségünk, csend honolt. A korona terénél rengeteg kis herceg és kis hercegnő játszott, jól jött a megadott segítség. Útközben az Erzsébet térnél lévő templomban gyönyörködve feltöltődtünk. A rét csendes volt és ingoványos. Adeptust már jól felnövik a növények, de odalépve felismerhető a ládahely. Jelszóhoz kapott segítséggel jutottunk. Jó lett volna az eredeti állapotból megfejteni, de mivel beteg ládát kerestünk maradt az út élménye. Ami nekünk oda-visszában a Tescotól 12,5 km lett. Évente többször megfordulunk Gyálon gyógyító szándékkal kerestük meg ezt az érdekes ládát. Végigjárva arra jutottunk, hogy egyszerűen nem lehet megoldani a javítását. Bízzunk a Rejtő felújításában! A végládát én inkább közelebb tenném. Nekem stílusosan az Irgalmas Jézus templom jönne be. Így a két templom keretbe foglalhatná a ládát és maradhatna városiasan kis gyalogos teljesíthetőségű bárkinek.

IMG_20190519_121633IMG_20190519_121738
IMG_20190519_125614 
MarkoGear 2019.05.19 12:56 - Megtaláltam
Édesapám kisebb kört ígért.

IMG_20190519_115625IMG_20190519_121018
IMG_20190519_121036 
Tovima 2019.05.19 12:56 - Megtaláltam
Férjemmel és kisfiammal. Rengeteg segítséggel! Legjobban az útközben érintett Irgalmas Jézus temploma tetszett. Rögtönzött idegenvezetést kaptunk délidőben. Marasztaltak volna minket, mivel a felújított templom újraszentelése délután négykor lesz.

IMG_20190519_121549IMG_20190519_130807
IMG_20190519_121605 
halaszkiraly 2019.01.31 19:45 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Patics, sikerült valamit intézni?
A multi immár több, mint 4 hónapja beteg, így - érdeklődés esetén adoptálhatóvá válik. Természetesen, ha szeretnéd továbbra is gondozni a rejtésedet, elegendő ezt itt jelezni, illetve a pótlás hozzávetőleges időpontját jelezni a ládadokinak.
További tudnivalók a beteg ládákról
Köszönettel a rejtésért, és az eddigi gondozásért, Üdv:
halaszkiraly

halaszkiraly 2018.11.04 23:07 - Egyéb
Kedves Patics,
Köszönjük szépen az ellenőrzést és a láda ismételt felújítását.
Köszönettel: ládadoki

Patics 2018.11.04 12:59 - Egyéb
Kedves Kesserek!

Sajnos az időjárás és a környezet változása és nem utolsó sorban egy tolvaj miatt ismét beteg lett a végláda. A jelszót és a loogbokot valaki KILOPTA a ládából.

Jelenleg a végláda NINCS A HELYÉN, begyűjtöttem, felújítom és amit megvan kihelyezem újra.

Üdv: Patics

halaszkiraly 2018.09.16 08:40 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Patics rejtőtársunk!
A keresők jelzései alapján a rejtés állapotát betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd! Köszönettel a rejtésért! :)
További tudnivalók a beteg ládákról. Üdv:
Email-t küldtem a rejtőnek.


gores 2018.09.15 16:30 - Egyéb
Adeptust és a Pentákulumot elvitte az áradat.
Egy medence lett a ládából emiatt nem turkáltunk a trutyiban és a jelszó sincs meg. Majd figyelem a megtalásokat és akkor logolunk, mert füzet sincs.

hg5vy 2018.07.04 12:06 - Nem találtam meg
A rejtvény jó, és ötletes, de a végpont.....

Megközelíthetetlen a mellig érő, áthatolhatatlan gazon keresztül. Ameddig járható bementem, onnan 200m, amit 1/2 óra alatt tettem meg, a további 300 métert nem próbáltam... majd télen, ha nincs gaz. A térképen jelölt patak 2 oldalán levő út nincs, megszűnt.
A toronyiránt se jött be, onnan is reménytelen.
Kár, hogy a 2 vecsési láda így továbbra is általam megtalálatlan marad.

emiGrant 2018.07.04 07:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.17
Hát ennek is többszörre kellett nekifutnom és egy kis segítséget is kaptam itt-ott. A dzsungelharc tényleg szörnyű, de hát a 35 fok és a sok eső már csak ezzel jár. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
VINAX 2018.05.26 12:13 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.4]

Mandras 2018.04.22 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

GYEZegzug 2018.04.10 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.28
Több hónapos csavargás után sikerült megcsinálni. Köszi szépen a lehetőséget.

MoMaszter 2018.02.12 07:35 - Megtaláltam
Második nekifutásra megvan. Először - pár éve - a nagy belvíz miatt nem tudtunk odamenni a rejtekhez.

Nekem igazán nem jött be ez a multi, mert sok pont nagyon esetleges és bár sok munka lehetett vele nem igazán mutat semmit. Én jobban szeretem a világos, egyértelmű dolgokat.

Ezt kivételesen most is csak a vigyori fejért a lakhelyem közelében. Kihasználva, hogy későbbre kell munkába mennem és hogy le van fagyva a talaj.

Patics 2017.11.01 20:00 - Egyéb
Kedves Kesserek, Mágustanoncok!

Sajnos a 10 évvel ezelőtti állapothoz képest, sok minden változott, főként a végláda környékén. Ami anno egy rendezett piknikelő hely volt, az ma már egy meglehetősen gondozatlan, kissé nehezen járható helyszín. A láda azonban kereshető, nem szüntetem meg.

Végígjártam a pontokat, kijavítottam, módosítottam amit kellett, könnyítettem ahol lehetett. Nem egy gyors, odamegyek és megvan láda, csak azoknak javaslom, akik eléggé elszántak az esetleges nehézségek leküzdésére is.

A képen, az Adeptus jelenlegi állapota, ennnél több segítség remélem nem kell...

Jó kalandot és sikeres megtalálásokat kívánok.

20171029_11093520171029_115528
molka 2017.09.24 21:12 - Egyéb
Ma Vecsésen jártunk a Káposztafesztiválon. Terveztük a multi bejárását is, de mivel már az első ponton se találtuk a koordinátákat, hárman kerestük 20 percig, így nem tudtunk elindulni sem. Látom mások is így jártak, talán itt lenne az ideje a helyzet felülvizsgálatának.

Hubbi barátai 2017.09.24 10:00 - Megtaláltam
Kétszer is nekiindultunk ennek a ládának; először tavasszal,akkor eljutottunk az Adeptusig, de a magas vízállás miatt nem tudtuk megkeresni a ládát. Ősszel ismét visszamentünk, de a láda hosszas keresgélés után se lett meg. Feladtuk. Kérnénk a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Patics, 2017.11.01 21:15]

IMG_20171008_120024-1280x960 
fercsipeter 2017.06.04 08:45 - Megtaláltam
Ez is meg van, még sincs este!!! :) AnettX-el közös találat, hála neki, könnyebb volt mint alapesetben! A pontokat végig jártuk, a végládánál erős csalán kúra várható... (tokától, bokáig) :) Köszi a rejtést!

anettx 2017.06.04 08:44 - Megtaláltam
TFTC!
....ééés majd' 3 év után végre megvan:)
Újra végigjártuk a pontokat, az elsőnél most sem sikerült megtalálni a koordinátákat...a végláda környékén a 3 évvel ezelőtti állapotokhoz képest még sűrűbb és durvább növényzet van, de legalább belvíz nem volt sehol, így ezt most száraz lábbal megúsztuk:)

Előzmények 2014.09.26-án
Nagy nehezen sikerült végigjárni a pontokat és eljutni a végláda közelébe, de a jelszó sajnos egyelőre nem sikerült. A körülmények ugyanis nem túl jól alakultak, amiről nem a rejtő tehet: 1. ponthoz hétköznap kora délután érkeztünk, sok gyerek miatt feltűnésmentesen keresgélni elég nehéz, ami még össze is jött volna, csak hát a táblának a hűlt helyét találtuk. Rejtőnek telefon, aki koordináta hiányában megpróbálta leírni a következő két pont helyét, mivel fejből nem tudta megadni a koo.-t. Többszöri telefonos segítséggel nagy nehezen meglett a két pont, majd a továbbiak is, de azok már könnyebben. Aztán sikerült a ládához kb. 100m-re eljutni, de túl nagy most jelenleg a terepen a talajvíz, talán gumicsizma jól jött volna. Persze azt valóban én sem értem, miért jó ennyire nagy susnyásba rejteni a végládát, de most a környéken lévő vízhelyzet inkább a gátló tényező. Sajnos ezek a körülmények miatt nekem az élvezeti értéke sokat rontott így annyira nem volt élvezetes ez a multi. Igazából az 1. és 5. pont, mint látnivaló, ami valóban tetszett. Később még a ládáért és jelszóért valamikor visszamegyünk, szerintem most nem tanácsos ezt a multit keresni, az első és utolsó pontok miatt. Ezúton köszönet a rejtő segítségéért, tényleg nagyon türelmes és segítőkész volt, de ennyiszer még soha senkit nem kellett hívni egyik ládakeresésnél sem!

gcmaut-1gcmaut-IMG_9761
KP1965 2017.04.24 19:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
A családból hárman hosszú hétvégére mentek Koppenhágába, nekem ebből annyi jutott, hogy pénteken kivihettem őket a repülőtérre, ma meg értük mehettem. De ha már ott voltam, kinéztem, hogy milyen ládák vannak a környéken.
Utólag kiderült, hogy egy kis hibát elkövettem azzal, hogy először kerestem meg a geoszöcskét és utána indultam el a mágikus úton... :)
A magasztos hely sajnos zárva volt, így csak kívülről kérhettem az égiek segítségét az útra, 10 óra is már régen elmúlt, így a nap segítsége nélkül kellett rátalálni a forrásra. Egy szörnyeteggel sem találkoztam, viszont megkönnyítette volna a helyzetet, ha mágikus mécses helyett mágikus kukkert javasol a mágus. A herceg táblája egyértelmű volt, de a Bölcsek megszámolásával nálam nem stimmelt valami, mert nem hárommal, hanem néggyel voltak többen a bal oldalon. Végül addig variáltam a szóba jöhető számokat, míg az ellenőrzéskor végre patakba mutattak a koordináták.
Eddig jutottam el pénteken, mert közben besötétedett, így a befejezés mára maradt. A mai nap legfőbb tanulsága, hogy a megérkezésnél a mágikus kukkernél is jobban hiányzott egy mágikus gumicsizma!
Összességében azért nagyon élvezetes volt a mágikus út végigjárása, méltó volt a kis jubileumhoz, ez volt nekem a négyszázadik!

graffz 2017.03.25 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ErdőCsöndje 2017.02.18 12:35 - Megtaláltam
Kicsit félve vágtunk neki ennek a ládának, de végülis minden a helyén volt, az ötödik és hatodik pont között autózva két óra alatt végigjártuk. A végén a már töredező jégen jártunk, az olvadás után ez jóval nehezebb lesz. Köszönjük!

V_Gabor 2016.10.08 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Éppen egy éve kezdtem el az utazást. 2015-10-06-án, hogy pontos legyek. Akkor idő hiányában csak három pontot kerestem fel. Ez ma kapóra jött.

Ma újra felkerekedtem. Az elindulás máris kudarcba fulladt volna, mivel nem találtam mágikus eszközeimmel az útmutatást. Így egy kis kuruzslás segítségével megidéztem a múlt szellemét és máris folytathattam az utam. Elindulás kész. A bölcsek megidézve.

Mint újra bebizonyosodott tájékozódó képességem nagyszerű. A második pontot emlékezetből kerestem fel újra. Lehet ezt elfelejteni? :)

Új kalandot jelentett a bátorság próba, melyet hősiesen kiálltam. Két szörnnyel is találkoztam. A koronánál rá kellett jönnöm, hogy a mágia nem egzakt tudomány és nem mindig pontos. Felkészültségem átlendített az akadályon.

Semmi nem állíthatott meg, felkerestem Adeptust. Mágikus segédeszközöm, melyből igencsak fogytán volt a manna végül 68 métert mutatott, de az irány ismeretében csak a növényzet állt ellen.

A végső rejtvény nem okozott gondot. Köszönöm a kalandot! :)

Varázslatos!
[g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

2015-10-06 16.41.53R2015-10-06 16.42.04R
2015-10-06 16.42.10R2015-10-06 16.42.21R
2015-10-06 16.42.56R2015-10-06 16.43.00R
2015-10-06 16.43.08R2015-10-06 16.44.43R
2015-10-06 16.54.58R2016-10-08 15.05.02R
2016-10-08 15.05.40R2016-10-08 15.08.30R
2016-10-08 15.27.13R2016-10-08 15.33.07R
2016-10-08 15.50.41R2016-10-08 15.50.45R
2016-10-08 16.12.34R2016-10-08 16.13.04R
mazsolaaa 2016.09.01 18:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Utunkat a fekete mágia átka alatt indítottuk... Így jutottunk el Dabasra a megvuduzott navigációra hallgatva. (Természetesen) itt nem leltük a magasztos helyet, így a mágikus mécsessel fényt gyújtottunk elménkben, és józan eszünkre hallgatva visszaterelgettük kis szekerünket Vecsésre. Hogy a kudarc ne szegje kedvünket, a visszaúton találkozhattunk a legviccesebb reklámmal... Ti kötöttetek már bugyibiztosítást? :D

Bölcsességből még van mit tanulnom - kétszer is a Nagy Mágus segítségét kellett kérnem. Egyik alkalommal (el)tévedésből idegen bölcseket számlálgattam (újabb fekete mágia!), az út végén meg csak szimplán figyelmetlen voltam, mert Adeptus igenis ott várt rám - csak nem olvastam elég figyelmesen a leírást.

A mágikus bottal is tudni kell bánni! Bárcsak gyakoroltam volna otthon a dolgot... A céltalan hadonászás következtében átalakult körülöttem a világ, akupunktúrás kezelést kaptam a közelben található növényektől, állatoktól egyaránt... Adeptus mentett meg végül, segítő kezét nyújtva felém.

Hála és köszönet Patics mágusnak a mágikus képzésért! Lenyűgöző ez a tanfolyam! Remélem, más településeken is indít majd ilyen kurzusokat...!

a fekete mágia útján...Véletlenül se keresd Dabason...
Elvarázsolt kastélyMágikus íjász, táltos lova átrepül a villanypózna felett, s az egekbe törekszik
Újabb mágikus út épül :)Ők is bölcsek lehettek egykor...
Innen jobbra a Hasi Örömök Kisterme, csupa finomsággalMágikus lebegő térkép
Bölcsek Padja......vagy bölcsességek padja?
Újabb varázskastélyMágikus szelfi
Óriási varázspálca - talán a Mesteré?A lemenő Nap fényében Adeptus ránk kacsint...
Katka991 2016.06.25 21:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kittiferi7050 2016.05.28 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
A mágikus út végére értünk. A láda majdnem kifogott rajtunk, de nem adtuk fel a keresést. A "forrásnál" sajnos rossz számot írtunk fel, ezért sokáig nem is jó helyen keresgéltünk. Köszönet a rejtőnek a segítségért. A láda hosszas kutatás után végül meglett. A viszontagságok ellenére gyönyörű napot töltöttünk el itt. Miután a ládát megtaláltuk, rájöttünk, hogy a helyet, ahol az Adeptus van, már előzőleg kb. 10 méterre megközelítettük.... ezen a végén jót nevettünk.
Köszönjük az élményt, nagyon szépen felépített színvonalas rejtés!

Utóirat: Az egyszerűség kedvéért először meg akartuk látogatni Geoszöcskét. Elején még csak a másfél méteres náddal, kisebb, de sűrű növényzettel kellett megküzdenünk. Aztán kezdett egyre nagyobb lenni a víz, ezért úgy döntöttünk, csak én megyek, Párom addig megvár. A réten át még nem volt annyira gáz, de jött az újabb méteres nád, átküzdöttem magam rajta, sikerült felértem a csatorna partjára, onnan már csak 30 méter laza sétányira volt a híd. Geoszöcske köszöni szépen, jól van. Visszafelé sajnos nem ugyanazon az úton mentem, hanem benéztem hol vár a Párom, és egyenesen feléje, gondoltam én. Bárcsak ne tettem volna... Olyan sűrű volt ott a nád, meg magasabb is, és egyéb növényzet, hogy lépni alig tudtam, a víz térdig ért. Papucs, rövid nadrág, póló.... Nem akarom sokáig ragozni, egyszer úgy megfogta a lábam a növény, hogy egyensúlyomat vesztve a vízbe zuhantam. Annyira fárasztó volt az út, azt hittem nem érek ki. Na ezek után következett a GCMAUT. A pont ahonnan Adeptushoz indulni kell, jelenleg szintén víz alatt áll. Rejtő segítségével határoltuk be, hogy merre lehet Adeptus. De amíg én térdig jártam a vízben, Párom megtalálta a helyes utat, felismerte Adeptust, de odáig azért még méteres csalánon át kellett utat taposni. Amin előtte Gchopp-ért átmentem, mit nekem tíz méternyi méteres csalán, utat akartam taposni, ezt azonban Párom már nem engedte. Mivel még a rejtő segítsége előtt már kutattunk innen néhány méternyire, csak akkor nem ismertük fel Adeptust, logolás után az előzőleg már bejárt úton "száraz lábbal" távoztunk. Voltak pillanatok, amikor fel akartuk adni, de mint fentebb Párom írta, élmény volt az egész ládával töltött idő. Csak halkan jegyzem meg, legjobban azt sajnálja, hogy nem láthatta, amikor Gchopp-tól visszafelé a nádassal küzdöttem, és vízbe is zuhantam. Azt üzenem a sok kényeskedőnek, nem az a geocaching, amikor kiszállnak a kocsiból és két lépést kell csak tenni a ládáért. Hogy megfürödtem? Az az én hülyeségem volt.... Viszont röhögünk rajta azóta is.

20160528_111017[1]Itt már bokáig ér a víz.
Ha idáig eljutsz, már közel a láda!Áthatolhatatlan.
Erre nem kell menniEzer sebtől véreztem...
nmaria 2016.05.23 12:42 - Megtaláltam
Köszönöm!

Bärlin 2016.01.27 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Nagyon igényesen összeállított láda, gratulálok.
Az első ponttal sokat szenvedtem már korábban, de nem adtam fel, így ma magamhoz vettem mágikus tükrömet és végigharcoltam a varázslatot. Néhol tényleg elég bölcsnek kell lenni a megfejtéshez.

Gábor75 2015.12.23 20:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]
Melós keresés volt, de a rejtése se lehetett piskóta. Köszönöm az élményt! 😀

 
Hegyimanók 2015.10.28 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Régebben már mentünk az úton, csak a ládát nem kerestük meg, mert épp elmosta a víz. Most újra elindultunk az elejétől és szépen végig is mentünk rajta. Nagy élmény volt, ötletes rejtés.

Paul 2015.10.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.23
Már régóta nézegettem a ládát de mindig bonyolultnak tűnt.Most eljött az idő és sikeresen végig jártuk.Nagyon tetszett,igényesen megtervezett pontokkal.A végládát előtte kicsit körbe néztük és a legegyszerűbb módon,száraz lábbal kerestük meg.
Köszönöm a rejtést.

kugyu21 2015.09.27 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Háromszori nekifutásra sikerült, mert mindig csak akkor kerestem amikor egyéb teendőim arra vezettek. Elsőre megkerestem a városi pontokat, de rám sötétedett. Másodszorra vendégségből hazafelé gondoltam, hogy megkeresem a végládát, de mivel nem készültem eléggé fel öltözetileg, a nádasból visszafordultam. Harmadszorra barátokkal indultunk neki, és a "második" Adeptus-nál megtaláltuk a ládát is. Az elsőnél mi is feltúrtunk mindent (hiába) és csak azután mentünk át az igazihoz.
Nagyon jó kis láda, élveztük minden pontját, de az elején kicsit furcsa volt, hogy a koordináták nem a keresett pontokra mutatnak, hanem onnan még valamilyen irányban x méterre kell keresni az igazi célt.
Köszönjük a rejtést, gondosan kidolgozott munka, szellemes megoldásokkal.

gyetger 2015.08.29 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! Jó kis séta volt!
Szerintem minden pont leírása egyértelmű, csak egy kicsit gondolkozni kell rajta.
A láda megközelítése az egyik oldalról nagyon egyszerű, a másikról igazi bozótharc, "óriási" pókokkal... :/

Liberty 2015.08.01 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Nagyon tetszett a multi minden pontja, a feladványok, a látnivalók. Július 11-én jártam végig a multi első 5 pontját és megkaptam a 6. pont koordinátáit. Már este 6 óra volt , így nem indultam el gyalogszerrel a 6. és 7. pontokhoz, vagyis a ládához, mivel tömeg közlekedni elég körülményes Vecsésen és időben haza akartam érni Angyalföldre.
Ma végre az időjárás és az időm is engedte, hogy megkeressem a ládát. Élmény volt a keresés és a megtalálás, bár Adeptust másfél méteres gaz és nád vette körül, ezért a 7. pontban körbeírt Adeptust alig ismertem fel. A 7. pont leírását, ha pontosan követjük, már könnyen meg van a láda. A ládarejtése nekem tetszett, tiszta volt a láda fedele, mivel nagyon jól volt takarva, így nem ment bele földdarab. A logfüzet fantasztikusan jó a különleges mágikus fejekkel. Elgondolom, mennyit dolgozhatott a rejtő a láda létrejöttében. Talált egy remek helyszínt és annak a koordinátái alapján építette fel a különböző feladványokat és helyszíneket, kutatni, keresni kellett Vecsésen, hogy a láda koordinátáinak a számai kijöjjenek és még érdekességet is mutasson be. Szóval élmény volt számomra az egész útvonal, főleg úgy, hogy gyalog jártam végig mind a két alkalommal az összes pontot, így még jobban megismerhettem Vecsést. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Vecsés címere
Patics 2015.08.01 10:00 - Egyéb
Kedves Griffs!

Örülök, hogy kitartóan és lelkesen jártad a Mágikus Utat, és megértem, hogy pillanatnyi gondjaid vagy fáradtságod okán figyelmetlen voltál.

Írod, hogy "Bár voltak fák a közelben, a koo, a füves/gazos placcra mutatott, a nádas szélénél." Ez pontosan így helyes. A 6. pontnál pont ez van.

A végládát rejtő fa (Adeptus) innen, "57 méterre van, Dél-Keleti irányban", mint olvashatod a leírásban, kiemelt, megvastagított karakterekkel. Nézve a "tracked", a jó fél órás keresésed alatt, több irányban is elindultál a 6-os pontról, csak éppen Dél-Keleti irányban nem. Így nem is találhattad meg a végládát.

Pedig az ott van, és kitartóan várja a megtalálókat. Lehet túl nehéz volt a feladvány, vagy csak Te voltál akkor és ott nem eléggé figyelmes. Elfogadom a megtalálásodat, hogy ezzel is lelkesítselek további ládázásra, de tudd, hogy itt kettő feladattal is (Adeptus megtalálása és Pentákulum megfejtése) adós maradtál.

Légyszi az útpontokat tartalmazó képet vedd le, mert ezzel az erővel akár a jleszót is kiírhattad volna a loogba...

Üdv:
Patics

griffs 2015.07.29 00:00 - Megtaláltam
2 napja 50 kilis bringatúrát tettem a környéken. Napnyugtakor már csak a végláda volt vissza, de defektet kaptam a GCBIGB-től a láda felé tartva. Így a multi befejezése meghíúsult. Ma autóval, munka után visszatértem, a végládáért. Birkanyáj volt a területen, de a juhászkutyával és a 2 juhásszal barátkozás után, nekiálltam a keresésnek. Bár voltak fák a közelben, a koo, a füves/gazos placcra mutatott, a nádas szélénél. Jó fél órát keresgéltem, de semmi. A logokban olvastam csalánkupacot, de azt sem találtam. A juhászok mindvégig nagy érdeklődést mutattak, így végül a jelszó nélküli mellett döntöttem. Fotózni nem tudtam, de a trackem remélhetőleg elegendő bizonyíték. Megköszönném az elfogadást.

[Jóváhagyta: Patics, 2015.08.01 14:58]

lancia12 2015.05.24 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.Térdig eláztam de megérte. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Berber 2015.05.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Hát ez durva volt.... :-),már a pontoknál elvesztettem a fonalat, de a régebbi logokat olvasva rájöttünk, hogy mit rontunk el..(köszönet az előttünk logoloknak)
A koordináta ezután könnyedén meglett.
A végládánál a fa leírása meglepő..."az a fa, nem az a fa"!!!!!1 órán keresztül rossz helyen keresgéltünk.
Ha a növényzetet figyelitek kikerülhetitek a bokáig ázást!!!Teljesen szárazon megúsztam, pedig magas volt a talajvíz.
A jelszó könnyedén meglett.
Köszönöm a lehetőséget, szépen kidolgozott multi.(csak ne belvárosi sétára öltözzetek...)

Brogan 2015.05.17 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.46
Csak másodszorra sikerült megtalálni. Első alkalommal sajnos megtévesztett a leírás és a 2. ponton lévő tábla elrendezése, amiből azt hittem, hogy az csak az első ponton lévő tábla megismétlése. Ezért aztán az emléktáblát teljesen rossz helyen kerestem. Mégis sikerült helyesen megsaccolnom a végláda helyét, de a sötétedés és az egyre mocsarasodó terep miatt otthagytam. Ma ismét nekivágtam, és sikerült célba érni. Jó multi, bár a mágikusságot erőltető és néhol félreérthető leírás nekem nem jött be. A végláda ráadásul egy nagy halom csalán alatt van.

Sir Pajszer 2015.04.04 15:55 - Megtaláltam
Köszi!

Atalati 2015.04.03 15:54 - Megtaláltam
Köszönöm!

Fixis 2015.03.02 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Nem tartozik a legegyszerűbb ládák közé ez tény. 1-én délután vágtam neki, csak másnap sikerült befejeznem. Nekem bejönnek az ilyen jellegű ládák, szeretem a kihívást.
Az utolsó ponton sikerült belelépnem a mocsárba, sajnos. Onnantól kezdve már tök mindegy volt, úgyhogy mentem mint a vaddisznó. Érdekes módon visszafelé olyan útvonalat találtam, ahol már nem kellett belelépnem. Szóval, nem lehetetlen...

Feczoo 2015.02.21 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.76
Kalandos utat zártunk magunk mögött, kétszer fordultunk, a pentákulumért koordinátaellenőrzés után mentünk vissza. Tényleg nem árt egy magasabb szárú cipőt húzni, elég vízes a terület. Az utunkat egy kishijján ránktámadó eb nehezítette :D Szerintem "A korona" koordinátái el vannak írva, de kis guglizás után megtaláltuk amire Mágusunk gondolhatott. A főtér engem személyesen nagyon lenyűgözött. Nagy élmény volt, nagyon szépen köszönjük a lehetőséget :) [A következő megtaláló (ha szeretné), egy 2 GB-os memóriakártyával lehet gazdagabb.]

jbako 2015.02.21 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Mesebeli történet övezi a multit, a 4-ik pont nem volt világos, hogy milyen irányból és melyik saroktól, ezért totóztunk, de a végén a koord teszt meglett és a végláda is. A rejtélyes mondat is meglett :) Kösz.

Péter60 2014.12.12 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Nem az én világom az ilyen kacifántos, fantasy típusú multi, de el kell ismernem, hogy ebbe bizony sok munkát fektetett a rejtő. Szóval gratula, minden nagyon precíz és minden a helyén!

Strombus 2014.12.12 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.19
A leírás meglehetősen misztikus, de a rejtő mindig megkönyörül az olvasón, így megvan a szórakozás, mégse érzi teljes bizonytalanságban magát az ember. Tetszett.
Az első pontnál a templom-iskola együttese nagyon hangulatos.
Az utolsó pontnál éppen víz volt, de szerencsére leküzdhető mennyiségben. Mágikusság ide vagy oda, elhelyezésében azért nagyon emlékeztet ez a láda más városi multira: a keresőt leolvasósdi pontokkal járassuk körbe a településen, majd küldjük ki a világ végére, mert ott karbantartásmentesebben elvan a végláda. Persze itt minden pont igényesebb, de az alapgondolat ugyanaz.
A végláda igényes, de az elhelyezése nem szabályos. Ez nem nehezíti a megtalálását, viszont emiatt nyitáskor könnyen belepotyog földgümecs, avar. Meglepett, hogy a rejtő nemrég járt ott, de nem tisztította ki a dobozt. Megtettem most, amennyire tudtam.
Gugli barátom nekem a jelszóra hosszabb keresés után sem adott ki egy értelmes afrikai mondatot. Viszont kapásból és többször kiadott egy igencsak meglepő, nagyon nem idevaló angol értelmezést. Talán jó lenne elgondolkodni a jelszó megváltoztatásán.

Ajándékba hagytam egy pathtag-et. Ez olyan mint egy kis geoérme, de ha tetszik, megtarthatod. Csak logold, kérlek, a pathtags.com oldalon, hogy lássam, hova került! Ha nem vállalod az ezzel járó adminisztrációt, kérlek, ne vidd el!

Patics 2014.11.02 20:22 - Egyéb
Kedves Kessertársak!

Ma kimentem pótolni Anettx által elveszettnek jelzett, az 1-es ponton lévő koordinátákat és bejárni a Mágikus Utat.

Örömmel írom, hogy a bejárás során
MINDENT RENDBEN TALÁLTAM!

A koordináták a helyükön, el sem vesztek, csak Anettx volt figyelmetlen... A végláda pontosan ott van annál a fánál, ahol a leírás szerint lennie kell, csak néhányan nem tudják merre van dél-kelet és nem tudják mennyi az 57 méter... :-(
Mint ahogyan azt is 'illene' tudni, hol jár a nap 90 percel 10 óra után és tudni megszámolni náhány fát... az pedig sehol sincs odaírva, hogy a pontok 'sorban' lennének... Van aki azért hívott fel 'panaszkodva', hogy víz van a végládánál... De, hát miért ne lenne, benne van a leírásban, pirossal kiemelve: 'Ha az évszak és égiek nem kedveznek, víz boríthatja a Megérkezés helyszínét...'

Szerencsére ezek a problémák csak keveseknél okoznak gondot és bizonyára Ők is örömmel járták az Utat. Legtöbben azonban, 'szó nélkül' veszik az akadályokat és járják végig az Utat.

Tehát a Mágikus Út jelenleg is bejárható, pontosan úgy mint ahogyan a leírásában is van. Bár az tény, hogy nem egy 'odamegyek és megvan' tipusú rejtés.

Aki erre vágyik, anak ajánlom a másik két ládámat: GCBOPU ; GCHOPP

Sok sikert kívánok: Patics

ikba88 2014.10.23 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Eddigi (sajnos még nem túl nagy) tapasztalatom alapján, a legjobb kalandnak bizonyult ez a láda keresés. Egy kicsi, de annál fontosabb rejtői segítséggel meglett!
Köszönöm a segítséget és a rejtést!

szjuli 2014.08.23 14:25 - Megtaláltam
Ki emlékszik már rá mi volt itt!? Kései log

luviktor 2014.08.23 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
A vecsési séta tetszett, köszönjük, hogy megmutattad. Ötletesen kidolgozott multi, jó körítéssel. Némileg furcsa, hogy a koordináták nem pontosan a következő helyre mutatnak, de a leírás alapján végigkövethető minden. A végládáról viszont inkább hallgassunk mélyen...

(Köszönöm kessertársak tippjét a láda helyére vonatkozóan. Mi is hasonlóan jártunk, mint egy korábbi játékos: rossz fánál kerestük a rejteket.)

nmárti 2014.07.24 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Az egyik legjobb láda, amit eddig megtaláltam. Köszi a rejtő segítségét és a fáradozását! Ötletes, igényes, emlékezetes:) Ha az égtájakkal tisztában lennénk, akkor hamarabb meglett volna,de így is tetszett.

 
placi75 2014.07.24 19:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon jó, ötletes láda. A bölcseket nehezen találtuk, segítséget kellett kérnünk... Pedig ott volt a szemünk előtt... A végládánál is akadt egy kis gond az éghajlatok helyes értelmezésénél, de egy kis segítséggel itt is sikerült továbbmenni. A láda is nagyon tetszett, igényes, karbantartott.
Összeségében pár óra alatt sikerült teljesíteni.
A tükrön kívül más nem igazán kellett, talán az iránytűt használhattuk volna, ami nálunk volt. :) A bot talán, ha elég nagy a magas gaz leküzdésében, de ha helyes irányt választunk, akkor ez se igazán kellett volna.
Köszönet a ládáért, köszönet a segítségért!

balucicu 2014.07.01 23:06 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: geocaching.hu, 2014.08.05 11:25]

GCMAUT_20140626210131.jpgGCMAUT_20140629221200.jpg
vakond87 2014.06.17 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Még januárban kerestem meg a multi többi pontját, mára már csak a végláda maradt. 1,5m magas gazban gázolva lehet megközelíteni a ládát. Köszönöm a rejtést!

sogor36 2014.05.20 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Az egyik legjobb láda, amivel eddig találkoztam. Minden nagyon ötletes volt. Ezuton köszönöm Patics mágus önzetlen segítségét. Bár a bot és a gyufa használatával kapcsolatban semmi ötletem nincs, hol kellett volna használni. És a végládánál ne a legnagyobb fát keressétek, mert én vagy 30 percig kerestem rossz helyen. Utána jött a telefonos segítség és meglett.
Köszönöm a rejtést

pokalaszlo 2014.05.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Nagyon jó rejtvén volt. Különösen az első állomás okozott nagyobb fejtörést. Leginkább, mert túlkombináltuk.
Köszönjük a rejtést.
HAjrá!

jpal 2014.05.04 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Középső famulusom levitációs gyakorlata után (elrepült a Liszt Ferenc repülőtérről) mágus-tanoncaimmal és famulusaimmal Vecsésre vonultunk, de mágikus eszközeinket is magunkkal vittük. Az elindulással, a türelemmel és a bátorsággal nem volt problémánk, de bizony a bölcsességnek híján voltunk, mert Patics Mágus nem hívta fel a figyelmet arra, hogy a bölcsek közé akkor is számoljuk be magunkat is, ha mi magunk nem vagyunk bölcsek. Így az út végén a kétség sűrű erdejében találtuk magunkat, de Patics Mágust jókedvében találtuk, így végül ráleltünk a helyes útra és kiálltuk a végső megpróbáltatást is.
Mágikus köszönet a rejtőnek.

Mágikus eszközeink: tükör, mécses, kehely és pálcaFamulusaim Patics Mágus házánál
Bori famulus gondban vanA bölcselet alfától omegáig
Petra famulus koronát keresNem sikerült a szörny szeme közé nézni
Ha nem vagy elég bölcs, ide jutszAz Adeptus, a végső cél
Hunreal 2014.05.01 19:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Jahno 2014.04.27 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2014.04.05 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Megvan. Köszönjük az érdekes feladványokat.
Kétszerre sikerült összeszedni a pontokat, az első alkalommal a GPS kütyünk rakoncátlankodott, és egy másik helyre irányított, ahol sajnos volt egy tornyos ház. Igy ekkor elakadtunk.
Második alkalommal már nem volt semmi gond, bár a bölcseket elszámoltam de ezen utólag tudtunk korrigálni.
Az ADEPTUST az idő már megviselte, igy annyira nem magasodik ki a környezetéből mint számítottunk rá, de végül csak meglett.
A rejvény megfejtését egy kicsit bonyolultabnak gondoltam, de ez is megfejtettük.
Csak egy észrevétel: A rejtést is utolérte az az általunk nem igazán kedvelt megoldás amit nem értünk, hogy egy városi ládát miért kell egy mezőn, birkák közt sárban, mocsárban, gazban lezárni.

Anika és Ádika 2014.03.30 14:00 - Nem találtam meg
Kérem szépen a találat elfogadását, az utolsó állomás fogott ki rajtunk, a helyet szerintem kb belőttük, de a rejtekre nem sikerült rábukkannunk.

Esetleges1esetleges2
sirgalahad 2014.03.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.45
Ha rád tör a dobozlelő mánia
Maut-ra feltétlen kattintsál
Van ám bőven csodatevő mágia
Megtudod Vecsésen Paticsnál

Tükröm, tükröm mondd meg nékem
Mi van itt a kerítésen?
Fa törzsénél pipiskedek
Néhány számot itt is lelek
Alattam egy szörny robog
Testén csapzott szőrnyomok
Hőstettemmel elhencegek
Megtaláltam e herceget
Bölcsek komor sorfala
Mind egy szálig ott vala

Patics 2014.03.08 15:30 - Egyéb
Ládaellenörzés: Telefonon értesítettek, hogy a láda nem található, így kimentem megnézni és örömmel jelenthetem, hogy a láda (és a többi pont is) rendben a helyén van. Ma éppen tarlóégetés volt, így ez kissé nehezítette a helyzetet, valamint sajnos az évek alatt a végláda környéke kissé gondozatlanabb lett, így kissé nehezebb az odajutás és kevésbé szép a látnivaló. Az Adeptus is egyre öregebb és meggyötörtebb, szinte már csak a földön fekszik, de él és őrzi a ládát. Így már ne az ég felé törekvő, inkább a földön pihenő Adeptust keress...

Sajnos van rossz hír is amit mindig nehezen tudok megérteni, a lopás. A láda tartalmazott egy szép, festett, feliratozott fadobozt (bolti értéke kb. 1500 Ft), ebben voltak az ajándékok és ezt a fadobozt egy "kesser" ellopta... de a megtalálás lehetőségét ez nem csökkenti, csak az élményt kissé. Amint lehet pótolom...

papa71 2014.03.08 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltam. Bár az égő tarló nem volt benne a leírás leküzdendő feladatai között :)

a csapatMenekülés jön a tűz
ndavid42 2014.02.16 14:56 - Megtaláltam
[:613:]
Nnno, hát ez egészen jó móka volt! :) a szövegek első olvasásra elég furán hangzottak, de a helyszíneken már adták magukat. Jó multi volt ez!

gym 2014.02.15 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Azanyja... [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vittorio 2014.01.24 20:22 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, teljesen elvarázsolt ez a multi:)

zsolty23 2013.12.29 14:07 - Megtaláltam
Köszönöm a fantasztikus rejtést! Ez eddig a legjobb láda amit megcsinálhattam!

kópé1993 2013.12.22 11:35 - Megtaláltam
Nagyon jó kis multi. Minden pont leirása a helyszínen adta magát. Adeptust is könnyen megtaláltam. A rejtvény már egyszerű volt. Köszi a rejtést!

 
rozsabogar 2013.11.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megvan

hsepitesz 2013.11.08 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Szuper rejtveny, koszi!!!
A bolcsek szamaval nekem is voltak gondjaim, de ki lehet kovetkeztetni.
Eloszor azt hittem, a pentakulum ennel elvontabb, nem is kezzel foghato dolog, de aztan masodikra meglett - hiaba, jo bolcsesseghez ido kell... :)
Nem tudom, miert problema egyeseknek, hogy egy masik ladahoz kozel van - a keresgeles/fejtegetes oromet ez nem csokkenti.

Csg12 2013.08.25 08:00 - Megtaláltam
Klassz multi! Vecsési őslakosokkal. Köszi a rejtést!

picuresnagyur 2013.08.10 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
köszi :) jó multi :) a záróládánál majdnem "megettem" én is a birkákat, mint Jack66, de persze, hogy nem az a fa a hunyó :) mondjuk egyértelműen jóval távolabb is van...

Spagab 2013.08.03 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.23
Megtaláltuk. Kösz a rejtést!
Ez a láda is könnyebb lett volna tavasszal vagy ősszel, mint 35 fokban. :-) Az évnek ebben az időszakában az Adeptus nem magaslik ki annyira a környezetéből, mint amennyire a leírás mondja!

mrx 2013.07.17 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megszenvedtünk vele, de meglett. :-)
Az adeptust elvakította a szikrázó napsütés, és ezért elkérte egyikünk napszemüvegét.
Ha esetleg már nem lesz rá szüksége, és megtaláljátok kérjük szóljatok.

soma70 2013.07.15 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Érdekes, változatos út végén találtuk meg a ládát kislányommal. Amikor először nekiindultunk, az "útviszonyok" miatt nem jutottunk el az Adeptusig, de másodszorra meglett! Azt ugyan csak utólag, visszaszámolva tudtuk meg, hogy a bölcsek hányan vannak, de sebaj!Köszönjük a rejtést!

Tiszaparti 2013.07.05 18:55 - Megtaláltam
Köszi!
Az első ponton én is csak két koordinátát találtam, a másik két hely megtalálásához kérdezősködni kell a helyiektől!?
Jó hír azoknak akik nem szeretik a derékig érő gazt, hogy Adeptus környéke frissen van kaszálva.

JAck:66: 2013.07.01 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.98
965, megérett a meggy.

bigmick 2013.06.30 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. BigMick, Iza [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
Fél év alatt teljesítve. Még a télen kezdtük gyűjtögetni a pontokat (némelyikhez többször is visszatérve), aztán tavaszra összeállt a bónusz 1.. és a 7. pont koordinátája.
Volt, hogy a bónusz 1. ponttól időhiány miatt kellett távoznunk, aztán jöttek a márciusi ítéletidők, majd amikor újra próbálkoztunk, akkor meg víz alatt állt a rejtekhely környéke.
Ma jött el az újabb próbálkozás napja, és 2. nekifutásra megtaláltuk a rejtekadó fát, aztán a rejtvény már egyszerű volt.

qtatom 2013.06.15 15:30 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.4.27d] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2013.04.26 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Ok! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Végre ismét látótérben egy kalandos vonalvezetésű láda, illett hozzá a bicajos megközelítés. Félúton kicsi gondot okozott a koncepció alkalmazása, de rejtői segítséggel már ment tovább a felderítés, mint a karikacsapás. Kellemes városi bolyongás a végén kikerült mezei vizenyővel. Ja, és mágikus eszközök nélküli megoldás! :)

szpiridion 2013.03.10 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

QandB 2013.03.10 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

StiviG 2013.03.02 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk a lápon át. :-)

Ancs 2013.03.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Szombati napsütéses séta a városban. A leírás kitűnő, igazán szórakoztatóvá tette a a keresgélést. A második ponttól megérzés útján jutottunk tovább, a Bölcsek pedig második számolásra sem voltak annyian, ahányan kellett, de ettől függetlenül csont nélkül meglett a végláda helye.
A leggazdagbb házaktól kezdve a legszegényebbekig minden volt.
Adeptus-t először elnéztük, de aztán meglett.
Köszi

Skalp 2013.02.11 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.99
Ó, Istenem, bárcsak minden városi multi ilyen lenne!!! Még szeretnénk is őket. A nem túl érdekes településen (és ez nem bántás) a rejtő mégis elvarázsolt mindent, tényleg igazi mágus! Nagy élmény volt!!! A sztori, a stílus, a rejtések, mind fantasztikus. Gratulálok!!!!
Csak azt nem értem, mit keres egy mágus udvarán egy Ignis, amikor csak úgy hipp-hopp is ott lehet, ahol csak akar :)

Ott figyel minket a mágusA gonosz mágusok egészen nagy dolgokat is el tudnak tűntetni
boszorkányok 2013.02.11 00:00 - Megtaláltam
És még laktam is itt. :)

Pibo 2013.02.09 00:00 - Megtaláltam
Köszi...

parrish 2013.02.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő segítségét.

L-200 2013.02.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Megvan.Köszönjük a rejtő segítségét.

Csaba & családja 2013.02.05 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Az első ponton már kb 1 éve voltam, aztán sokáig haldoklott a láda. Most végre sikerült összeszedni a többi pontot is.

Fazék 2013.01.27 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.36
Bár otthon olvasva bonyolultnak tűnt, de a helyszínen a leírás alapján kristálytisztán lehet tájékozódni. Igényesen elkészített pontok és végláda, minden tetszett. Arról meg nem a rejtő tehet, hogy amikor nyáron akartam megkeresni, akkor éppen térburkoló köveket raktak le az első pontnál. Most a végláda felé -5 C fokban viszont se sár, se szúnyogok nem voltak :).

pliptai 2013.01.18 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.88
Szállingózó hóesésben elkövetett találat! Igazán remek kis multi ez! Adeptus nincs túl jó bőrben, félő, hogy nem sokáig tud már dacolni az idő múlásával! Köszönet a rejtésért!

hitamas 2013.01.13 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Az első pontot egy hete a régi leírás szerint kerestük, persze nem lett meg. Mire hazaértünk, megvilágosodtunk. Most minden a helyén volt. A birkák is a végső helyszínen. Aki még látni akarja az Adeptus romjait, jobb, ha igyekszik. Félő, hogy az Adeptus végső bukása a ládát is magával fogja rántani, utódot kellene keresni neki ... A leírás (keretmese) egészen kiváló alkotás! :)

magyar65 2013.01.01 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Lenyűgöző a láda és a hozzá vezető út! Mi 2013 első napján, -3 fokban kerestük meg a rejtő gondoskodó segítségével. Ezúton is nagyon köszönjük! Amikor éppen elcsüggedtünk, akkor jött egy újabb ötlet a mágikus útról. Javasoljuk, hogy a megtalálás után is nagyon figyeljetek a ládában szereplő szövegre. Igazán szórakoztató és nagyon izgalmas élmény! Boldog Új Évet mindenkinek!

Macusa 2012.12.29 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Mágikus séta, mágikus segítséggel. Köszi

Venice 2012.12.29 12:50 - Megtaláltam
Első geoládám! Nagyon tetszett!

Chubby 2012.12.29 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Az első két ponttal még nem volt semmi problémánk, aztán a harmadik teljesen máshova mutatott, mint kellett volna. A leírásból azért sikerült rájönni a harmadik pontra is, onnan pedig - további koordináták hiányában - a végpontot vettük célba. Ott körbenézve tippünk bejött, megleltük az Adeptust és a kivételesen igényes ládát is. A pentákulumot kicsit túlmisztifikáltuk, ahogy hazaértem, egyből leesett a tantusz. Külön öröm számomra, hogy a 2009-es évemet, mikor is 133 ládát találtam, ezzel a multival sikerült megdönteni (ez 2012-ben a 134. találatom), illetve Venice is ezzel a ládával kezdi geokarrierjét. Sok élményt és találatot kívánok neki. Köszönjük a rejtést.

becko 2012.12.27 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Alaposan tanulmányoztam a leírást, hogy a helyszínen ne érjen meglepetés.
A rendelkezésre álló adatokat összevetetem a Google Earth képével, és rájöttem, hogy a megfejtéshez nem kellenek a közbenső pontok.
Az Adeptus karjai egyre fogyatkoznak, de felismerhető egykori nagysága.
A láda kialakítás, és a leírás igényes munka, gratulálok!
Ez lett a 850. találatom.

ghabbi 2012.11.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Köszönjük a rejtést.

hercule&jane 2012.10.23 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Az első pont egy kicsit megzavart bennünket, szerintem még ma sem értjük a fényhozóláb dolgot, mert a koo-kat ott nem találtuk. Szerencsére a velünk lévő 8 évesnek több esze volt, és rálelt a mágikus tárgy segítségével:):):):)
Nagyon tetszett, hogy kaptunk 4 adatot, de nekünk kellett beazonosítani a helyeket! Meg az is, hogy mágikus leírást adott Patics. Sokkal izgalmasabb és agyat igénylőbb így a kincskeresés:)
Tényleg megvilágosodik az ember a helyszínen, itthon még zavarosnak tűnt a leírás.
Jó láda, jó rejtés, köszönjük az élményt!

pozoli1 2012.10.20 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megtaláltuk, tetszika rejtés, köszönkük. pozoli1 és Ancsa

Gabro 2012.10.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.29
:-)

Aleph & Rita 2012.09.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.83
tFényhozó híján segítséggel indultunk, köszi Discover! Majd bóklásztunk ide-oda-amoda a városban, mire eljutottunk a Pentákulumig. Visszafelé végigolvastuk a Kispatak tanösvényt is. Végülis így utólag tetszett a láda, mondjuk az elején voltak nem tiszta dolgok, amik menet közben kitisztultak és így már élvezhető volt a történet. Köszönjük a lehetőséget!

Discover 2012.09.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
A fényhozó hiánya mágikus segítséget kívánt. Az út innen már szépen folytatódott. Az Adeptus új harcok friss sebeit viseli a testén, de megőrizte a titkát és továbbra is őrzi rendületlenül a Pentákulumot.
Köszönöm a rejtést!

RobiGergo 2012.08.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.03
Alcala76-tal együtt jártuk végig az utat. Köszönjük a rejtést!

alcala76 2012.08.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.03
A leírás nagyon érdekes, és biztos, hogy sok munka volt benne, valamint a doboz és a logbook kivitelezésében! A láda szerintem túl messze került a látnivalóktól, talán érdemesebb lett volna a városban elrejteni a cache-t.
A mágikus útra két alkalommal indultunk el: előszörre a városi pontokat jártuk végig, majd ma jutottunk el a ládáig (ebben sokat segítettek a korábbi logok is - parkolás, egyebek.) A láda közelében egy nagy földtúrás van, de megközelíthető. A koordináták nekem máshová mutattak, de a "látottak" sokat segítettek, és így meglett az adeptus és a pentákulum.

Sch_fam 2012.08.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
Ez volt a legizgalmasabb keresésünk, kicsi Mágus segítséggel meg is lett.
Nagyon köszönjük

erbeo 2012.07.28 15:48 - Egyéb
A városi pontokat végigjártuk, bár eléggé összezavart minket, hogy az egyes pontoknál két koo-t is találtunk, a leírásban pedig erre nem láttunk utalást. Az utolsó pont környékén már jártunk (nem is értjük, miért van ilyen közel a másik dobozhoz), de akkor még nyoma sem volt a mostani földmunkának. A nagy földkupac, a hozzá tartozó árok és az eddig használtnál is dzsindzsásabb út végül a 6. ponttól 90 méterre elvette a kedvünket a továbbiaktól. Talán visszatérünk egyszer.

carmin 2012.07.28 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.19
Nehezen indult, de aztán belejöttünk, a végén sajnáltuk, hogy már vége. Köszönjük a rejtést.

Taki- 2012.07.14 19:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.29
A bölcsek sorfala bár megtréfált, a mágus útbaigazított, így az út végére értünk -Mike--val. Köszönöm!

Mike 2012.07.14 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Nagykörön voltunk Taki-val. Gyál, Gyömrö, Vecsés és Ecser érintésével kb. 65 km-t tekertünk a Mágikus útért, a Gyáli patakért és még egy nagy multi egyik pontjáért. Terv még lett volna, de kifutottunk az időböl.
A rejtés megdolgoztatta az agytekervényeket. De meglett :)

Magasztos helyKirályunk
Tamás&Angi 2012.07.14 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Már régóta nézegettük ezt a ládát, de eddig elég messze volt tőlünk és nem jártunk erre. Most mivel már a közelben lakunk ezért elindultunk megkeresni. Nagyon tetszett az egész út, a hármas pontnál éppen láttuk a szörnyeteg. A végláda is rendben meglett, csak egy kicsit tébláboltunk a környéken. Köszönjük a rejtést.

csehipest 2012.07.01 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.96
Köszi!

Zsiráf 2012.06.24 18:37 - Megtaláltam
.

Mivol 2012.06.17 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Nagyon király, nagyon összeszedett, igényes, pontos, minden! Tulképp hatost kéne adni a rejtésre. Nagyon élveztük még úgy is, hogy hatszáz fok volt egész nap... Köszönjük! :)

Pala.G 2012.06.14 18:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Sok türelem és energia ráfordításával, de végül megtaláltuk a fényt a sötétség labirintusában. A kitűzött feladatsor végrehajtása közben társunknak szegődött a balszerencse. Jelenléte megnehezítette a tisztánlátást és a továbbhaladást, de kiknek sorsául ez az ösvény eleve elrendeltetett, azoknak nem állhatta útját ártó szándék, gonosz szellem.

Szóval várjuk a baglyot Roxfortból!

Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

gusty 2012.06.02 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Na ez tetszett. Szeretem a feladványokat. A forráshoz menet betoltam egy óriás hamburgert. Én beleszőném a mesébe az óriásokat is :) Mondjuk a végponttól nekem nem akart kijönni sehogy az 57 méter, de meglett. Szerintem a végláda a leggyengébb láncszem. Nem a távolság miatt, bringával nem ügy, de annyira nem passzol a tematikába. Ráadásul a szöcske ott van egy köpésre. Én inkább ezt a városi trükkös, rejtvényes jelleget tudtam volna elképzelni a végére. Adta magát a Nagy Magyarország is a sarkon, de a tippem ellenére az nem vett részt a játékban. Én szívesen vennék még ilyen multikat.

cKthebest 2012.05.21 19:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. A végpont kicsit nehezen lett meg, de a rejtő segítségével megtaláltuk azt is. :) Hála neki sikerült még sötétedés előtt kiérnünk innen, köszönjük :)
Összességében egy szuper ládával lettünk gazdagabbak.

Cerberus 2012.05.20 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.07
Megtaláltuk! Közel két éve már megpróbálkoztunk a ládával, annak tudtában, hogy akkor még beteg volt, de mivel sajnos már az 1. pont is hiányzott, így nem jutottunk semmire. Most ismét erre jártunk és sikerrel teljesítettük a kalandot. Nagyon kreatív, ügyes volt a rejtés. Mi szerencsére mindent elsőre ki- és megtaláltunk. A leírás stílusa nem a mi ízlésvilágunkat tükrözi, viszont kétségtelenül jó sok munka van benne és igényesen kidolgozott. Köszönjük a rejtést.

gyusz_58 2012.05.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.88
Szeretjük az ilyen nem csak menj keresd meg, hanem kicsit trükköt is bedobó ládákat. Tapasztalat, néha nem elég csak a koordinátát felírni, hanem a leírást is elolvasni. Ezért köszönet Patics mágusnak a segítségért és a GCHOPP kkordinátáért:)
Az ut pontnál bátran eltévedtünk 2 km-t, de élmény: a búzamezőn gázolva kb 15m-re egy pihenő őz ugrott fel és futott be az erdőbe.
Érdekes a jelszó jelentése is.
Köszönjük a rejtést

szunyog81 2012.05.05 19:05 - Megtaláltam
A Mágus segítségét kikérve (még így is nehezen), de megtaláltuk. Nehéz volt a terep a végén.

bortel 2012.04.30 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Egyszer már majdnem megvolt nekünk ez a multi évekkel ezelőtt, csak a hideg idő miatt siettünk és nem fejtettük meg a Pentákulum rejtélyét.
Örülünk, hogy a láda ismét él és éppen a hatszázadik találatunk lehetett! Nagyon köszönjük a rejtőnek ezt az igazán különleges ládát! A multit kerékpárral teljesítettük - ezt javasoljuk a jövőbeni megtalálóknak is.
Jelenleg a láda könnyen megközelíthető - máskor a magas és szúrós aljnövényzet vagy a magas vízszint nehezíti az utolsó néhány száz métert.

Bernáth 2012.04.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Nagyflisziékkel együtt jártuk be a mágikus utat, és mindannyiunknak nagyon tetszettek a rejtélyes feladványok. A végláda környéke most nem ideális, tavaly, amikor egy másik láda miatt jártunk itt, még érintetlen volt a természet.

A magasztos helyA tornyos ház
A nyilasVidám húsvéti járat
Olivér egy "húsvéti tojással"A király
nagyfliszi 2012.04.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Bernáthékkal közös kincskeresés. Tetszett, kicsit megmozgatta a gondolkodást, sok mindent a megtalálóra bíz, de hát valóban ez a mágusok feladata. A bölcsek sorfalát szerettük legjobban.
Köszönjük a rejtést.

benger 2012.04.08 23:30 - Egyéb
Így már minden világos :) Mindenesetre még egyszer köszönjük, nagyon élvezetes volt! :) Már régóta vártuk, hogy végigjárhassuk ezt az utat.

Patics 2012.04.08 18:29 - Egyéb
Gratulálok a sikeres Befejezéshez!

A gondod azért volt, mert még csak kezdő Mágus vagy és nem látod át kellően a Káoszt. :-) Egyébként van ezen az Úton a pontoknak sorrendje?

További sok sikert: Patics Mágus

benger 2012.04.08 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Köszi a rejtést, kreatív multi! A pontok sorrendje mondjuk nem volt mindig tiszta számunkra.

zalajaro 2012.04.04 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Nagyon jól megszervezett multi.Vártuk már az újra élesztését.
Mi egy kicsit elszámoltuk magunkat Bubukával,ezért kétszer tettük meg az odavezető utat.
Jó játék volt.Köszönjük!

 
Bubuka 2012.04.04 14:55 - Megtaláltam
Zalajáróval bénáztunk kicsit, de végül sikerült.

Zolee@ 2012.03.30 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Köszönöm ezt a remek kis multit, fele bringával a vége egy kis családi sétával lett meg. A végláda környéke most eléggé száraz volt valóban olyan hogy ahol ma száraz lábbal sétáltunk ott víz állt.
Köszi még1x a rejtést.

paparazzy48 2012.03.23 12:30 - Egyéb
Igéretemhez híven, a gyógyulás után megkerestem a végládát (már az összes pontot begyüjtöttem régebben és a képek alapján kértem a "jelszó nélküli megtalálást" a rejtőtől, mivel nem győztem kivárni a felélesztést). Természetesen nem csalódtam, ismerve a Borzas-pusztai rejtést, Patics Laci kessertársamban. Igényes rejtéssel tett ki magáért itt is, a talányos és misztikus kerettörténetről nem is beszélve. Sajnos a végléda környezetét, időlegesen rontja a nádégetés koromhalmaza, de majd a friss hajtások eltakarják a kiégett csonkokat. Köszönöm a rejtést és még sok hasonlót kívánok magamnak és játszótársaimnak: Paparazzy48.

Patics 2012.03.18 12:00 - Egyéb
Köszönöm a türelmeteket és a megértéseteket a láda hosszú betegsége miatt.

Aktíváltam Mágikus Erőmet és Gyógyító Varázslatot alkalmaztam. Így mától újra járható a Mágikus Út.

Sok sikert kívánok!


Ágica63 2011.11.29 11:00 - Egyéb
Kedves Patics Laci! Már egy év is eltelt, de a láda még mindig beteg. Mikor gyógyul már meg? Én már megtaláltam, de egyik ismerősömnek szeretném megmutatni, hátha ő is kedvet kap a keresgélésre.Remélem most már nem váratsz sokáig! Ágica

Garfield13 2011.11.26 15:50 - Megtaláltam
Pankamankával és dzoli 1-gyel, Zserbó és Emily akadályozása közepette azért megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Pankamanka 2011.11.26 15:50 - Megtaláltam
Megvan. :)

paparazzy48 2011.09.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Kedves "Patics" László kessertársam, több mint féléve várok a végláda jelszavának levadászására. A teljes multi minden pontja begyüjtve, még az első pont adathordozójának új rejtekét is kiderítettem (amit telefonon jeleztem is). A végláda helyét is, még a belvizes időszakban, felkerestem (lásd a mellékelt képen száradó gönceimet). Ha a mostani hosszú száraz időszak, nem alkalmas a kes felélesztésére, akkor soha sem lesz jobb alkalom erre. A többszöri telefonos zargatásért és a kedves-csipkelődő versikéért elnézést kérek. Egyben a mellékelt képek alapján kérem a megtalálás elfogadását, ha csak záros határidőn belül nem áll szándékodban segíteni, a türelmetlenül várakozó kessereken. Köszönettel és az igényes munkáid iránti tisztelettel, kessertársad: Paparazzy48.

[Jóváhagyta: Patics, 2011.09.04 18:47]

A mágus honaAz üres rejtek
Az elárvult AdeptusPaparazzy a mocsárban
paparazzy48 2011.08.17 17:00 - Egyéb
Patics Laci kessertársam, arra kérlek mostan.
Végládába, Pentákulum kerüljön be gyorsan!!!
Üdvözlettel: Paparazzy48.
(Régóta viszket a markom, erre a jelszót kivéve minden pontját begyűjtött kesre)

A fácán belepusztult a várakozásba 
Patics 2010.11.13 13:15 - Egyéb
Köszönöm a mágusjelölt kalandorok türelmét. Most indulok, és felélesztem a sok talajvíz miatt megbetegedett végládát.
A felélesztés sajnos sikertelen volt. A kezdőponton lévő padot, amin a koordináták voltak elvitték és a talajvíz mértéke sem csökkent. Így teljesen át kell alakítanom és felújítanom ezt a multit. Addig is türelmeteket kérem.

Gibraltar 2010.07.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.56
Június 20-án már végigjártuk az utat, de akkor a ládát kihagytuk. Most, hogy a víz viszonylag visszavonult, megkerestük a ládát, de csak a helyét találtam, de az igazán szépen volt elkészítve, kárhogy üres volt - gondolom a víz miatt.
Külön e-mail-ben kérem a rejtő jóváhagyását.

[Jóváhagyta: Patics, 2010.08.01 00:39]

A patak hídja 
zramzam 2010.07.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
A láda kivételével minden sikeresen megtaláltunk, a végén volt egy picike félreértés, de a rejtő segítségével ezt is tisztáztuk. Arra való tekintettel, hogy a részleteket Fattukévak e-mailben egyeztették, kérjük a találat jóváírását.
Köszönjük ezt az igazán varázslatos kalandot

[Jóváhagyta: Patics, 2010.07.17 13:23]

fattila 2010.07.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
A láda kivételével minden sikeresen megtaláltunk, a végén volt egy picike félreértés, de a rejtő segítségével ezt is tisztáztuk. Arra való tekintettel, hogy a részleteket e-mailben egyeztettük kérjük a találat jóváírását.
Köszönjük ezt a kellemes kalandot.

[Jóváhagyta: Patics, 2010.07.17 13:22]

Gibraltar 2010.06.20 17:10 - Egyéb
Nagyon tetszettek az érdekes megfogalmazások, és az először talányosnak tűnő kifejezések érthetővé váltak a helyszínen.
Igen, többször félre lehet menni. Fontos a bölcsek tanácsa, először a forrásnál, mert különben hogyan jutsz a királyhoz ?
Engem a király táblája vitt el Üllőre, de otthon egy kis számolás után visszataláltam Vecsésre.
De ez a láda is a vízes részen van ! Ezért nem jutottam el GCHOPP-hoz sem, ott a lognál egy pár képet feltettem.
Nem baj, jön még aszály, majd akkor begyüjtjük őket.
Köszi az igényes, szépen felépített multit.

A királyA trükkös "fal"
Ez nem volt "említett" hely, de útba esik 
lacc 2010.05.09 14:42 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 15.7 km
Ildi és Laci

Boci57 2010.05.07 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.52
Ez nagyon érdekes volt!
Tetszett? Igen is, nem is... Inkább igen, mint nem!

Hiszen a geocachingnek -szerintem- a helyek jobb megismeréséről, egy kis 'agyalás'ról, netán vesződésről is kell szólnia. Játék, de nem adja magát olcsón, mérgelődöm is közben, -mondjuk mikor félóráig muglik ülnek a vágyott koordinátáimon :-) - s végül az eredmény sokkal értékesebb a 'letudva', 'drive in', 'éppen erre jártam' ládáknál. Erre a ládára még emlékezni fogok valószínűleg akkor is, amikor a mostani, kezdőkénti 30 egynéhány darabot meghaladó, netán több száz találaton leszek túl...
Ha addig el nem únom a játékot a többségi egyhangú 'drive in' sokaság habzsolásán...

Jó játék volt, ez a GCMAUT igényes, alapos munka, köszönöm! A nem sokból (bocsánat) így lehet mutatni jóval többet! A játék élvezetét a sérült tartalmú láda sem tudta elvenni. A bölcsek ugyan kifogtak rajtam, nem tudtam el/leSZÁMOLNI velük. :-), de a titkukat azért jótékonyan felfedték nekem.
Még hazaérve, logoláskor is okozott meglepetést a játék: -mivel a mágusi instrukciókat (ismét) nem olvastam el alaposan- rossz logika mentén indulva többször rossz jelszót adtam meg, s a hibáimat követően-, a pentaculum fotójának itthoni tanulmányozása után, hatodik próbálkozásra lett meg a helyes kulcs, így büntiből 7 napig csak jelszó nélküli megtalálást tudok logolni. Tehát még egy hétig bosszant ez a láda :-).
Azonban ha egyszer saját ládára vetemedem, valami hasonlót szeretnék készíteni én is, remélem sokak kedvére.

Üdvözlettel: András

Kerékpáros kupa: 71,7 km

[Jóváhagyta: Patics, 2010.05.10 22:12]

A mágikus út felé bringázva...Ki a király, ki a herceg?
A gombák látják ám a célt! :-)Ki a bölcs és ki nem?
Patics 2010.04.29 19:00 - Egyéb
Köszönöm Tádénak az értesítést. Kimentem megnézni mi történt és menteni ami menthető...

A nyomokból úgy tűnik egy "kessertársunk" vandálkodott... Talán nem tudta megfejteni a jelszót, vagy nehéznek találta a feladatokat, talán a víz bosszantotta, vagy én bántottam meg valamivel, mintha bosszúból cselekedett volna. A ládában található születésnapi ajándék gyertyával felgyújtotta az arany terítőt amibe a láda volt csomagolva, megolvasztotta a műanyag ládatetőt, összetörte a fa ládát a rajta lévő verssel és egy nemiszervet rajzolt a logbookba.. :-(

A ládát kitakarítottam, az épen maradt ajándékokat és a logbookot visszatettem, maradt még benne egy ép üres lap. Újat hamarosan viszek. A Pentákulum a jelszóval sértetlen maradt (a fadoboznak az a része amin a Pentákulum van) így ezt is visszatettem. A sérült, törött, égett részeket elhoztam.

Köszönöm a "tettesnek", hogy csak ennyi kárt okozott és ami igazán lényeges azt sértetlenül hagyta. Remélem megbékélt és nem rombol újra, hiszen az élet szép és az építés több örömet szerez mint a rombolás.

Így a láda továbbra is kereshető csak esztétikailag csökkent értékű jelenleg. Amint tudom újra készítem a sérült részeket és hamarosan (1-2 hét) újra a régi fényében pompázik majd a ládikó.

Jó kirándulásokat és kereséseket kívánok!

tádé 2010.04.29 13:55 - Megtaláltam
A ládát szétvandálkodták - sürgős karbantartás/mentés szükséges! [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Patics, 2010.04.29 20:39]

--------------------------

A multit egy évvel ezelőtt, 2009. május 3-án kezdtük el felgöngyölíteni. Ma csak a láda miatt jöttünk.
Kicsi Gesztenye a "parton" várt, amíg megpróbáltam száraz talajon a rejtekig eljutni. Örömmel tapasztaltam, hogy a jelenlegi "vízállás" mellett ez könnyen megoldható, a rejteknél viszont egy megrongált, szétszórt tartalmú láda szomorú látványa fogadott. Annál is inkább szomorú, mert még a maradványokból is látszik, hogy gondosan, igényesen kivitelezett láda lehetett. Összegyűjtöttem a maradványokat és visszarejtettem az eredeti helyére, aztán wapon igyekeztem mihamarább jelezni a történteket, később a Rejtővel telefonon is beszéltünk.
Itthon derült ki, hogy a szétszórt darabok között a jelszó megfejtéséhez szükséges Pentáculumot is lefotóztam - a megtalálás elfogadását azért így is köszönjük; az újjáélesztendő ládikóhoz pedig sok sikert kívánunk!

Kicsi Gesztenye és Tádé

2009.05.03
 
KeefLee 2010.04.25 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Megtaláltuk!

Eredetileg a Gyáli-patak + Geoszöcske (GCHOPP) láda keresésére indultunk, de egy kis "GPS-navigációs hiba" miatt kerültünk ehhez a ládához.

Szerencsés véletlen, nagyon szép a környék, régen láttam ennyire nyugodt, "vidéki" környezetet. Békésen legelésző lovak, nyuszi a bokorban (tökéletes álcáját mindössze 3m-nél közelebbi megközelítés után fedte fel, addig nem is vettük észre :-)) fácánok, kissé távolabb egy rendezett tanya, földutak, majd a háttérben az M0, egy hipermarket reklámtáblája a tanya mögött és egy benzinkút elég idillikusan-kontrasztos képet adott.

A rejtek nagyon tetszett, bár a megközelítéshez nem árt ha zárt cipőt veszünk fel!

Köszönjük a rejtést!

Útjelző fa: jó az irány...Lovak ebédidőben :)
A tanya és mögötte az M0Parkolóhely
A tanya és a lovakHáttérben az M0 és egy benzinkút
*Vica* 2010.04.23 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Két részletben teljesítettem, ma csak a ládáért jöttem. Nem úsztam meg szárazon.

 
Patics 2010.04.22 12:00 - Egyéb
Ma megejtettem egy bejárást, ládakarbantartást.
Minden pontot rendben találtam, sőt a "forrásnál" és a "szörnyeknél" újabb látnivalókat, szobrot, parkot készítettek így még érdemesebb, élvezetesebb a helyek felkeresése.
A végláda is rendben van, sok ajándékkal és logbejegyzésekkel tele. A logfüzetben már csak pár lap van, hamarosan viszek újat.

A végláda jelenleg (kis helyismerettel) száraz lábbal elérhető, de azért tűsarkúban nem javaslom. A helyismerethez és a száraz lábbal megközelítéshez egy kis segítség: A megérkezés helyét közelítsd meg minél jobban a "széles földúton", ne a patakparton menj, a "nagy víz" legyen jobb kéz felé. Amikor már azt mutatja GPS, hogy térj le derékszögben jobbra, akkor térj le az útról a réten keresztül haladva. Menj a megérkezés helyére, lehet, hogy csak 10-20 méterre tudod megközelíteni, mert utadat állja a talajvíz. De nem is kell tovább menned. Fordulj a szükséges irányba (balra) és keresd a szemeddel az Adeptust. Van ott több is, de a megadott irányban csak egy, ráadásul csak egyikük keveredett harcba és csak neki törött le a "karja". Ez egyértelműen látható. Indulj el felé, de ne nyílegyenesen mert akkor bokáig ér a talajvíz. Kerülj balra, de csak egy 20 méteres ív vonalában és akkor láss csodát: száraz lábbal juthatsz el hozzá.

Látom a Geoszöcske lakhelye (GCHOPP) is újra kereshető, így ajánlom ha már itt vagy, azt se hagyd ki. Ha azonban oda is száraz lábbal szeretnél eljutni, akkor javaslom menj vissza a "kőhídhoz" és a patak partján folytasd az utadat.

Sok sikert!

Dudika 2010.04.08 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Megtaláltam KÖSZÖNÖM a rejtő írásos és telefonos segítségét nagyon hasznos volt. Mivel olvastam az elődeim keresgélését így én már felkészülve a vízen járásra vittem magammal gumicsizmát is , és nagyon nagy szolgálatot tett használata. A bölcsek megtalálása után már simán ment minden. Kiváló rejtés érdemes volt belekezdeni , GRATULÁLOK a rejtőnek.

2in1 dream team :) 2010.03.28 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Összességében jó volt ez a rejtés, jók a talányos megfogalmazások, szóval tetszett nekünk, de maradtak nyitott kérdések.
Pl: sehogy nem jöttünk rá, hogy a "bölcseket" merre keressük, viszont egy kis agymunkával kikövetkeztettük a hiányzó számokat.
Aztán az is rejtély maradt, hogy mire kellett volna a bot, meg a gyufa...
Ez volt az első ládánk, amit mezitláb közelítettünk meg, ugyanis a rejtekhelyet körbeveszi a bokáig érő belvíz. Szerencsére maga a láda szárazon van.
Jó az a kis könyv, meg a láda is igényes munkára vall.
Köszi a rejtést :)

 
feri65 2010.03.27 11:00 - Megtaláltam
megtalaltuk!!!!
gyonyoru idoben , min. 3. nekifutasra, de vegre sikerult!
a lada, fantasztikus, mi is tettunk bele ajandekot es kicsit jobban beolvasztottuk a kornyezetebe!
nagyon koszi a rejtonek!

jezzus 2010.03.20 15:00 - Megtaláltam
Nagyon jo kis ötletes láda, kellett egy kis gondolkodás hozzá hogy sikerüljön. Végigcsináltuk,de nemvoltunk felkészülve a nagyon nagy vizre,igy a jelszo elmaradt,de nagyon élveztük az egészet..a kép egy közelben állo nagyon nagy fáról készült.Esetleg kérem a találat elfogadását..

[Jóváhagyta: Patics, 2010.04.29 20:38]

közeli fa 
kmiksa 2010.03.02 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Végre Megvan:-)
Már régota szemeztem ezzel a ládával, mert elég közel van a lakóhelyemhez , és a leirások alapján is nagyon jónak tünik és nem tul egyszerű.
A mai nap rászántam magam és nekiláttam, nagyon ötletesnek találtam az egész útat, mire a végcélhoz értem akkor szembesültem a tényekkel hogy Viz.....Viz.....Viz :-)
Gondoltam eggyet és ha már idáig eljöttem akkor utcu neki bringával elkezdtem tekerni és csak tekerni tekerni tekerni. már csak 20 m választott el a céltol és a bicigli megált :-) vagy döl vagy láb le, .... láb le vádliig viz, akkor most már séta :-)
De megérte nagyon tetszett az egész rejtés, a láda pedig fantasztikus!!!!!
Minden elismerésem a rejtőé, és köszönöm a segitséget.

 
Kincs&kincs 2010.02.28 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Lucuval együtt vágtunk bele. Jól is ment minden, de egy figyelmetlenség miatt a szörnyet nem leltük, így a szemébe sem tudtunk nézni :) De aztán megvilágosodtunk és felemelkedett a fehér sírkő. A láda nagyon szép és 5letes!

geobubo 2010.02.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Én is végigjártam a mágikus utat, bár először a bölcsek félrevezettek.
Ezért a mágikus hely helyett az ostobák szántóföldjén kötöttem ki. Majd újra megkérdeztem a bölcseket és Magellán - hű társam - segítségével megleltem a helyet.

logo 
Murus 2010.01.02 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
[wapon beküldött szöveg]
Első olvasatra igen bonyolultnak tűnt a leírás, de ez később sem változott. Ma sikerült befejezni a multit. A leírás jobb mint a valóság, amit kevésbé találtunk bűbájosnak. Szegény Adeptust jelenleg szinte úszva lehet csak megközelíteni. Murus és Cica

dyan 2009.12.05 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.73
Amikor belekerült a mai napi tervünkbe ez a láda, először tiltakoztam, beleolvasva kicsit bonyásnak tűnt. De aztán mégis nekiveselkedtünk, és rájöttem hogy tényleg az :) szerencsére a rejtő jó sok információt megadott ahhoz, hogy még a nagyon elveszett lelkek is sikeresen oldják meg a feladatokat. A varázspoharas pont kicsit kifogott rajtunk, de ezért egyébként csak a saját vakságunkat okolhatjuk. A végláda azonban mindenki számára kihívást jelentett volna, tekintve hogy egy finn ősláp hangulatát idézte a környék, sem Eszti sem én nem úsztuk meg száraz lábbal (Gore-Tex túracipő ide vagy oda). Sebaj, a kocsiban lábat szárítottunk és robogtunk tovább a következő ládához.

A rejtektől ez látszott 
zsebeszter 2009.12.05 12:25 - Megtaláltam
Dyan-nel egy ládász-kört határoztunk el és mivel elég rossz időt mondtak nem mertünk egy autós-körnél tovább merészkedni.
Izgi volt a keresgélés, csak 2 dolgot nem értettünk:
miért kellett a mágikus bot és a mágikus mécses? ezek helyett inkább egy mágikus-gumicsizma kellett volna a záróláda megtalálásához a határmenti mocsárba. A tükör szuper ötlet volt.
Sajnos a bölcseket rosszul számoltuk mivel nem volt olyan egyértelmű mi számít bölcsnek és mi nem, volt ami eléggé a határon mozgott és a másik oldalon sem tudtuk hogy csak az számít ami az utcán van? Mindenesetre kellett az ellenőrző koordináta így 4.próbálkozásra megtudtuk hol tévedtünk.
Köszönjük a mágikus kalandot :)

pocsolyás-logolás 
hg4ggv 2009.11.21 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
Hosszú, kellemes őszi séta után találtuk meg a ládát. Bár az elemek próbáltak mágiával és más dolgokkal (köd/pára) eltántorítani, de ez a 4 ládavadászt nem tántoríthatta el.
Köszönjük a rejtést...

Anna & Szilvi & Máté & Feri

fodordav 2009.11.21 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Bátran nekivágtunk és végigjártuk a próbákat, nem minden nehézség nélkül. Hasznát vettük mágikus tükrünknek, a tornyon túl sikerült a bölcs szemébe nézni. A szörnyeteggel éppen elkerültük egymást, de ami nagyobb baj, a koronás herceg is gyáván kitért előlünk, sőt a sorfal egyik bölcse is igyekezett megtéveszteni. Szerencsére az ellenőrző pont segített. Ezután már semmi sem állhatta utunkat, átgázoltunk az Adeptust övező zsombékoson, elszánt előrenyomulásunkkal megfutamítottunk még egy termetes nyulat is.
Tisztelettel megcsodáltuk a sok csatát megélt bölcs öreget, aki igyekezetünket látva méltónak ítélt bennünket arra, hogy feltárja előttünk titkát.
Köszönet a Mágusnak a remek munkáért!
Enikő, Dávid

csg69 2009.11.20 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Ez egy nagyon szépen összerakott multi geoláda, látszik, hogy a rejtő sokat dolgozott rajta. Gratuláűlok és köszönöm (a segítséget is :))))

Rigor Mortis 2009.10.27 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Annyi, de annyi dicsérő szó elhangzott már a korábbi logokban ezzel a multival kapcsolatban, hogy minden, amit ide leírhatnék, már csak ismétlés lenne. Az egész nagyon ott van szakmailag!
Részemről nincs más hátra, mint hogy megköszönjem a rejtőknek az aprólékosan kidolgozott túrát, az átgondolt, szórakoztatóan szerkesztett körítést, valamint nem utolsósorban azt a fáradozást, mellyel ilyen remek szórakozást nyújtottak. Úgyhogy:
NAGYON KÖSZÖNÖM!
RM.

P.S. Ja, és kösz a "patakba lépős" ellenőrző koordinátákat is. Ezek nélkül (mivel első blikkre valamit igen súlyosan benéztem) még most is az M0 és Gyál közötti út mentén elterülő kies dzsindzsurkában keresném a ládát, nagy horderejű, hosszú körmondatokban kiteljesedő, válogatást nélkülöző káromkodások kíséretében.

Redteam 2009.10.25 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Meglelve, bár a gonosz erők majdnem összejátszottak ellenünk, de nem adtuk fel.

Magyusz 2009.10.23 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Ágota 1. Tetszett!

1. közös képünk :)Túl a láda felén
Közeledés a célhoz 
DBell 2009.10.04 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.20
megvan

x16xel 2009.10.04 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Megvan.

geooszi 2009.10.03 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Köszönjük ezt a szépen összeállított ládát!
Nem ment elsőre, mert a mágikus erők többször összefogtak ellenünk és utunkat állták. Kétszer futottunk már neki korábban, mindkétszer felhőszakadásba torkollott a keresés, így csak a végső pont koo.-jának adataiig jutottunk el (midkétszer ugyanazt az eredményt kaptuk), de a végső ponthoz már nem tudtunk eljutni. Ma nem jártuk végig a pontokat, nehogy újra elázzunk, csak a ládához mentünk. És nem csalódtunk. ott volt a helyén, szépen összeállítva és még a nap is sütött. :)
Köszönet a rejtésért és a kellemes időtöltésért!

CicóMicó 2009.10.03 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Apával...

kovtom72 2009.10.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Nagyon tetszett a rejtés, nem volt egyszerű, jó volt, hogy nemcsak caplatni kellett, hanem gondolkodni is. Nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is próbára tette az embert. Gratulálunk a rejtőnek.

LPilot 2009.09.28 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.56
Hát hogy az utolsó pont (a láda maga) miért oda lett elrejtve, ahova, abban nem látom a koncepciót, de a virtuális pontok tényleg Vecsés legszebb részeire kalauzoltak el!

Gábor és Edit 2009.09.27 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Nagy élmény volt számunkra ez a kaland, egészen a 6. pontig. Itt viszont elkövettük azt a hibát, hogy figyelmen kívül hagytuk a rejtő burkolt segítségét, a "Bonusz 1"-et, így mentünk vagy 15 km-t feleslegesen, mire megleltük a helyes utat, ehhez a többi ponthoz képest az Isten háta mögé rejtett ládához.
Aki nem akar úgy járni, mint mi, az jól teszi, ha beírja az iGO-ba: Budai Nagy Antal utca-Kiss Ernő utca sarok. Itt biztonságosan le lehet parkolni, de akár tovább is lehet hajtani a ládához, bár innen már kissé rosszabb az út minősége. Mi kb. 200m-re közelítettük így meg kocsival a ládát.

 
Piriloro 2009.09.27 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Nagy izgalommal indultam neki a keresésnek, és lehet, hogy ezért, de az első pont csak rejtői segítséggel lett meg. Azután a többi pontot és a dobozt is könnyen megtaláltam. Viszont a jelszóhoz megint telefonálnom kellett. Köszönöm a rejtő segítségét és gratulálok a multihoz és dobozhoz, ami egy remekmű.

sereva 2009.09.13 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltuk.Ötletes és szuper volt.A láda GYÖNYÖRŰ!

 
Lili.th 2009.09.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.08
Szerettem ezt a ládát, kalandos volt az út bejárása.

Marakess 2009.08.30 16:43 - Megtaláltam
*

epés remete 2009.08.25 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megdolgoztatott bennünket, de meglett! :o)
Tegnapelőtt összeszedtük a koordinátákat, de ránksötétedett, úgyhogy ma indultunk a ládához.
Vecsésen lakunk, a 4 pont (nagyjából) ismerős volt. A tornyos háznál a kutya nagyon megugatott, a hölgy a kerten belül kicsit furcsán nézett ránk. :o)
A ládát keresgéltük egy darabig, kisebb küzdés után megtaláltuk. Nyakig ér a réten a mindenféle növényzet, nem volt könnyű bicajjal átvergődni rajta, de megérte!
A láda szépséges, a rejtés nagyon jó! :o)
Köszönjük!!!!

ÚtközbenA mágikus könyv
Városi Chilly csapat 2009.08.22 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megtaláltam!
Közben megkerestem a GCHOPP ládát is.
A láda nagyon ötletes. A teljes cache nagyon tetszett. Hasonlít a Fantasy Budapest ládához.


 
Patics 2009.08.13 23:00 - Egyéb
Kedves Nicky&Gabi !

Gratulálok a Mágikus Úton járáshoz! Haladjunk sorban.

GPS nélkül indultál egy olyan láda keresésére amelyiknél ott van, nem ajánlott GPS nélkül. Így ne csodálkozz ha nincs GPS nélküli utalás, ugyanis ez GPS-el keresendő láda.. :-) Megjegyzem ha nincs GPS-ed, honan tudod, hogy nem kihívás ha bepötyögöd. Próbáltad már?

Végül is a ládát nem az Útonjárásod eredményeképpen hanem a felelőtlen és figyelmetlen kesserek logbejegyzései alapján találtad meg. De így is jó, hiszen nincs kötelező módja a megtalálásnak, csak Önmagaddal és a lelkiismereteddel kell elszámolnod.

Persze, hogy nem lett meg elsőre, mert nem a megfelelő koordináták alapján kerested. Gratulálok a kitartásodhoz, hogy nem adtad fel és újra visszamentél. Mélyen a susnyásba? Hm... 5 méterre van az ösvénytől... persze ha rossz irányból közelítetted meg. :-)

Köszönöm, hogy leírtad a hangyák birtokba vették a ládát. Holnap kimegyek egy ládakarbantartásra és a hanygyáknak is segítek új helyet találni. A letört faág miatt ugyis aktuális egy rejtői terepszemle.

A jelszót nem tudtad megfejteni? Nos ez érdekes, ugyanis éppen a jelszó megfejtése az, amihez nem kell GPS és így éppen Neked való feladat. Mások ilyenkor felhívnak telefonon és segítséget kérnek. Neked telefonod sincs? :-P Persze megadom a megtalálást ha bebizonyosodik, hogy tényleg megtaláltad de javaslom még gondolkozz kicsit azon a megfejtésen, hiszen olyan egyszerű és egyértelmű... Még nem látom igazolva, hogy tényleg ott voltál. Esetleg majd holnap a hangyák ottléte tanusíthatja, vagy ha fotót tennél fel. A leírásodból honnan tudjam, hogy tényleg ott voltál?

Örülök, hogy tetszett az Út és ismét gratulálok, hogy végígjártad és nem csak a végládához mentél el mint volt már rá példa.

Ott jártam és leellenőríztem a logbeírásodat, tényleg ott voltál... jóvá is hagytam a megtalálást, főképpen azért, hogy ezzel lelkesítselek további megtalálásokra, de megjegyzem a Mágikus Út esetében nem csak a doboz megtalálása a feladat, hanem a rejtvények és főleg a Pentáculum titkának a megfejtése. Így Neked kell eldöntened, hogy tiszzta-e a megtalálás tekintetében a lelkiismereted. :-)

Ágica63 2009.08.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Kerékpárral Üllőről. Ágica

Nicky&Ati 2009.08.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.54
Megtaláltam, de a jelszót nem tudom. Haladjunk sorba. A templom könnyen meglett. A koordináták is, bár azzal nem megyek sokra, mert nincs GPS-em. A tornyos házat kerestem egy darabig, a rejtő gondolhatott volna a GPS nélkül keresőkre is, lehetett volna egy kicsit több utalás. Mert nem az a kihívás, hogy bepötyögjük a koordinátákat a kütyübe, beülünk az autóba és odahajtunk a ládáig, hanem az, hogy mindent leírok, fogom a térképet, és kerékpárral elindulok keresni. Közben véletlen ráakadtam a bölcsekre. A forrásból ittam és a bölcs szemébe is belenéztem. A szörny éppen csak hátulról jött, de azért megtaláltam a fehér sírkövet. A herceg emléktáblája is meglett. A megjegyzésekből kiderült, hogy a GCHOPP körül kell lennie a ládának, mivel ott már voltam ezért el is indultam megkeresni, de elsőre nem lett meg. Ma visszamentem és meglett. Nem gondoltam, hogy ennyire be kell menni a susnyásba. Ezért is adtam a környezetre csak 3-ast. A ládába beköltöztek a hangyák. Volt nagy riadalom ahogy kivettem. Ide oda szaladgáltak a tojásaikkal.A jelszót nem tudtam megfejteni. Kérem a rejtőt, hogy fogadja el a megtalálást. Nagyon tetszett a Mágikus út. Annak ellenére végigjártam, hogy tudtam hol kell keresni a ládát.

[Jóváhagyta: Patics, 2009.08.15 18:56]

ERNO 2009.07.18 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Kalandos volt ez a nyomozás! Iszonyú melegben indultunk a mágikus útra, de már tudtuk, hogy utunk végén, a vihar elkap minket...és így is lett. Egyszercsak az 5-ös pontnál találtuk magunkat, ahol jól megvizsgáltuk a királyt. A forrásnál, jól esett a hideg víz, meg is locsoltuk egymást. A szörnyeteg tényleg jött, szembe tudtunk vele nézni! A bölcsek sorfalához, nem mentünk el..megpróbáltuk kikövetkeztetni, hányan lehetnek.:-) A mezőn bolyongtunk egy kicsit...4-5 fácánt sikerült is megijeszteni. A rejtekfán pedig 2 sas ült.
Köszönjük ezt az izgalmas játékot!
Csaszinak és Tommynak külön köszönet a kölcsönzött GPS-ért!

Lilla a rejtekadó fán.:-)Eltört a nagy fa (nem Lilla alatt)!
b.zs. 2009.06.13 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.68
OK!

guppik 2009.06.07 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Tetszett a játék, szuper a láda és a logbook, köszönjük!

divemaster 2009.06.07 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Meglett, köszi.

Vándor Csillag 2009.06.01 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Igényes, szép rejtés!

halaszkiraly 2009.06.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Klassz kis multi ez!! :-) Felkeltette a lányaim érdeklődését ez a leírás. Jó körítés, pontos koordináták szépen kidolgozott pontok. köszönöm a munkát, amit belefektettetek.

Bébic és Nyúl 2009.05.22 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.95
A "mágikus" úton 1-2 akadállyal meggyűlt a bajunk. A ládához vezető úton találtunk egy négylevelű lóherét, ami szerencsét hozott. A rejtés jó, a láda szép, nagyon tetszik, éppen ezért a négylevelűt is beletettük. :) Köszönjük!
Viki és Zoli

venyercsan 2009.05.11 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.12
egyszóval: fantasztikus. Na ez LÁDA. A leírás első ránézésre zavaros. Mikor itthonról indultunk, úgy gondoltuk négy-öt ládát levadászunk, de elég későn indultunk, így csak kettőre maradt idő. Ez volt az egyik. Sokáig gondolkodtam, hogy belevágjunk-e ebbe, mert a leírásban szereplő mondatból /"...ha elkezded, akkor már nincs visszaút..."/ éreztem, hogy nem tízperces keresgélés lesz.
A másik dolog, ami a mágikus út végigjárása ellen szólt, hogy nem voltak nálam a mágikus kellékek. /ezúton jelezném mindenkinek, hogy vigye magával a mágikus eszközöket!!/
1. Elindulás: Az első pontnál máris éreztem, hogy kellett volna a mágikus tükör. Mivel ez nem állt rendelkezésre, maradt a mágikus fényleképező eszközöm. Amint megoldódott a rejtély, azonnal éreztem, hogy a mágus megbosszulja, hogy nem kellően készültem. Ahogy ültünk, s pihentünk a gyönyörű napsütésben, egyik pillanatról a másikra hatalmas szélvihar kerekedett, ami az összes környező port, és falevelet ránk"hordta".
A további keresés sem ment simán; picit belezavarodtunk, hogy mi után mi jön, de aztán csak sikerült sorba szedni a mágikus helyeket. A bölcseknél ismét elszúrtunk valamit, és pillanatok alatt egy szántóföld közepén találtuk magunkat. Olyan volt ez, mint amikor rossz varázsigét mondasz, és ott teremsz a semmi közepén. Mivel a bölcsek cserben hagytak, így a józan ész segítségével továbbálltunk egy következő pontra. Újabb varázsige, újabb pofon. :( A harmadik lehetőségnél már elfogyott az erőnk, és már-már a feladáson gondolkodtunk, de tudjuk: nincs visszaút...
Leültünk, s elővettünk egy kevés mágikus energiát adó étket, s italt. Mikor új erőre kaptunk, újból nekifutottunk a leírásnak, s így már sikerült véghezvinni a küldetést. A végeredmény gyönyörű, akár a doboz, akár a füzet. Innen még továbbmentünk, de nem kellett volna. Ilyen láda után csak csalódás lehet, bármit is találsz. /nem a legközelebbi láda volt az, hanem egy másik, de ez nem ronthatja el az élményt/

Gyros 2009.04.27 19:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Még 2008.07.11-én találtam meg, de egy helyen elakadtam, Ozeki segített ki. Köszi.

 
Gabó és Zoli 2009.04.19 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Imádtuk ezt a multit, amit már régen kiszemeltem egy anya-lánya csajos bulinak. Röpke 4 feledhetetlen órát töltöttünk Vecsés házai között és nagyon jól szórakoztunk. A bölcsekkel és a koronával egy kissé meggyűlt a bajunk, de Patics lelkes segítségével végül magunk következtettük ki a megfelelő koordinátát a menetközben papírra vetett néhány variációból. A ládához Lara lovaglócsizmában érkezett, de a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, így én is beevickéltem edzőcipőben és megúsztam az úszást. Kellemesen elfáradtunk és büszkék vagyunk magunkra :) Jár az ötös, amit gyertya formájában a ládába is betettünk. Gabó és Lara

GJoe 2009.04.11 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Tősgyökeres vecsésiként a szellemes megfogalmazásokat nagyra értékeltük, végigjártuk a multi pontjait, és végül a ládáért is "elevickéltünk". Nagyon jó a rejtés, és a leírás is. Köszönjük.

Stella&Carlo 2009.04.04 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Az eddigi legjobban kidolgozott és legötletesebb multi amivel dolgunk volt. :) A leírás figyelmes olvasásával könnyen teljesítettük a pontokat.
Gratulálunk a rejtőnek és köszönjük!

Nixau 2009.03.31 19:15 - Megtaláltam
Az út egy része víz alatt volt.

Snipermaster 2009.03.31 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
MEGTALÁLTUK! Nem volt egyszerű. Többször is fel kellett hívnunk a rejtőt, mert tanácstalanok voltunk. Múlt héten kezdtük, és most fejeztük be. A végládánál a vízszint igen magas lett, így eleinte nem is tudtunk bemenni hozzá, de végül a környéken található fáhból és kövekből gázlót készítettünk hozzá.

KÖSZÖNJÜK A REJTÉST!

2009.04.23:
Ha későn is, de képek feltöltve!

víz alatthíd építés folyamatban
na még ezt is ráekkora fejem van :D
Ők bíztattak: ne adjuk fel! 
geolaci 2009.03.31 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
Megtaláltuk!

Patics 2009.03.29 20:52 - Egyéb
Kedves Goblin! Gratulálok a megtaláláshoz és köszönöm a logbejegyzést. A ládákban (nem)található ajándékok nem a ládák hanem a megtaláló "emberek" hibái. Már többször töltöttem fel a ládát ajándékokkal, több ezer Ft értékben, volt már benne fényképezőgép, mobiltelefon, bontatlan csomagolású játékok, medálok, érmék, tollkészletek, stb... Kértem is a leírásban, hogy csak "méltó" csereajándék esetén vegyenek ki a megtalálók ajándékot, de úgytűnik mindhiába.... vannak akik fosztogatni mennek...
Azonban vannak jóérzésű, lelkes és segítőkész kesserek is. Remélem lesznek is. Szép tavaszt!

sopi 2009.03.29 17:30 - Megtaláltam
bocsi,köszi.

Lego Team 2009.03.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.78
Igazán jó volt,köszönjük!

Ancsa,Bogi,Loresz

8Rita8 2009.03.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Kedves Patics!

Goblin társa vagyok, nem csak kesserben. :)
Az alábbi üzenetében véletlen sem a Te/Ti munká(itok)dat szerette volna minősíteni. Látszik a jobboldali képeken miképp indult a láda tartalma! Azokhoz szólnánk akik az értékes holmik helyett értéktelen dolgokat hagytak maguk után. Kíváncsi lennék mit tett a fényképezőgép helyére a kedves kesser. Tán 4 db kinderfigurát? Milyen az ilyen kesser? Én szívesen kitiltanám a kinderfigurákat az összes ládából! Bár ezzel gondolom többen így vagyunk...
Az üzenetemet olvasó kessereket arra buzdítanám, hogy soha, sehol, semelyik ládában ne hagyjon kinder figurát!!!!!!!!!!
A láda ötlete, kivitelezése páratlan volt az eddig tapasztalataink alapján, és nagyon köszönjük, hogy megvalósítottátok. Ha majd mi is készítünk, ez a láda lesz a példaképünk. :) Köszi

Goblin 2009.03.29 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, hatalmas volt! csak mint minden ládával az a baj hogy tele van értéktelen vacakokkal! Gondoltam most viszek én is magammal erre az útra olyan ajándékot ami nem csak nekem ,még másnak is örömet szerezne ha megtalálja,de egy számomra értéktelen,lábatlan-kezetlen kinder figurára nem hagyom ott! szomorú vagyok miatta! amúgy gratula az ötletért,fantasztikus volt ezt leszámítva!!

Snipermaster 2009.03.24 00:00 - Egyéb
Ma elkezdtük a PTTT_teammel együtt. Rejtői sergítséggel a végláda koordinátájának meghatározásáig eljutottunk. A végláda felé menet azonban elszállt az erőnk. Jövőhéten folytatjuk.

Mr Bean 2009.03.08 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
Nagyon igényes. Köszönjük!

licuxd 2009.03.06 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.30
Nem bajlódtam a köztes pontokkal, a leírást és a logokat átnézve gps nélkül megkerestem a végládát. Az ötlet remek, a láda kivitelezése, rejtése igényes, kár hogy ilyen érdektelen helyszínen, környezetben valósítottad meg az odavezető utat.

TücsiTeam 2009.03.01 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Sajnos a Bölcseket összekevertük a szörnyeteggel, de végül meglett!
Az utánunk kutatóknak segítség, hogy a megtalált koordináták és a weboldalon pontokba szedett leírás nincs kolerációba.....
Köszönjük a rejtést, mivel a agyunkatis tornásztatnunk kellet igazán jó volt.
Tücsi Team

Varga Gábor 2009.02.07 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Ok! Leszögezem előre, ez egy szuper multi. A Mágikus út nem is annyira mágikus, mint az a leírásból tűnik. Úgy-hogy kessertársaim nem kell besz..ni, nyugodtan vágjatok bele! Ha elakadtok, a rejtő kézséggel segít, mint ahogy nekem is! Ezúton is köszönet érte. Azért egy jó tanács a végládához a Mágus szemével nézve: megközelítését a mindenkori év kb 23. dekádjától tervezzétek, vagy vigyetek magatokkal gumicsizmát!

zoo_lee+Edit 2009.01.03 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
Mivel itt lakom a szomszédban a leírást már régóta nézegettem, de olyan bonyolultnak tűnt...Most hirtelen felindulásból elindultam, hogy legalább az elejét megnézem.
Azzal nem is volt gond, simán ment egészen a bölcsekig. Itt kezdődött a probléma, mert kétszer végigszámoltam, de nem igazán akart kijönni a szám. A koronát pedig nem tudtam merre keressem. Ezért ez a rész kimaradt, és a hiányzó rész a logokban talált segítséggel, emlékezetből és logikával lett meg. Sokat segített a tanácstalanoknak/6. :)
A ládát a tartós mínusznak köszönhetően, kis keresés után, száraz lábbal tudtam megközelíteni, egyébként csak úszva :) ment volna.
Az igazság az, hogy én jobban szeretem az olyan ládákat ami valamilyen természeti látnivalót mutat meg, és nem igazán hoz lázba az ilyen bonyolult, számolgatós dolog. De ettől függetlenül nagyszerű multi!

Wagi 2009.01.01 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Ez valami eszméletlen király!

woncsi és medve 2009.01.01 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Idén ez az elsö ládám!
Méltó kezdés. Nagyon igényes és rejtélyes!

vinko 2009.01.01 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Az idei év első ládája és egyben a legjobb is :)))
Belépett a kedvencek közé!
Köszönöm.

Ferkókoma 2008.12.31 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.85
Kicsit döcögősen indult ezért időt "vesztettünk". A ládát aznap már nem sikerült megtalálni, mert kezdett sötétedni, illetve este újra átnéztük a koordinátákat és rájöttünk, hogy a "bölcseknél" hibáztunk. Aztán másnap megtaláltuk ezt az igényesen elrejtett ládát. Köszönjük, nagyon jó volt!

SÁTÁNKA 2008.12.30 16:53 - Megtaláltam
Hát gratulálok a mágusnak az útvonalért!!!Egy nagyon jól kitalált,megszerkesztett,kíváló agyalásokkal megtűzdelt,feladatról van szó ami idéz némi Sherlok Holmesi tűnődést némely feladat felett.A kislányunknak annyira bejött hogy abba sem akarta hagyni.Egy olyan élménnyel lettünk gazdagabbak ami nem mindennap adatik meg.Köszönjük drlada az invitálást.B.U.É.K 2009.

Dr.Lada 2008.12.30 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, bár telefonos segítséget kellett igénybe vennünk egy banális hiba miatt, ugyanis a 2 pont koordinátáit úgy mentettem a pda-ba, hogy első, második, viszont tele volt a pda ládanevekkel és miután csak az első betű látszik így a madarak-ként mentett nagy madarakra kattintottam, mivel az is M-el kezdődött és azt hittük, hogy a másik pont csak elterelés, így azzal nem is foglalkoztunk, és így nem értettük a 4-es ponttól a dolgokat, de mivel némi helyismerettel rendelkeztem nagyjából meghatároztam a helyet, csak kicsivel több mint 300m-el tévedtem. Innen kalandtúra volt, mivel ránk is sötétedett és így segítségre szorultunk sajna.Köszönjük a rejtést, ez volt eddigi legszorakoztatóbb ládakeresésünk, és a láda is egyedi.

GeoRoni 2008.12.28 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Tegnap elkezdett majd este egy kis segítségkérés után (4. pont elvitt minket) ma befejezett multi. Nagyon igényesen összerakott sorozat, érdekes helyekkel és frappáns befejezéssel.
És ma megtanultunk vizen járni. Mi is igazi mágusok lettünk.
Köszönjük az élményt

Vizen járunk 
Csipetcsapat2007 2008.12.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Nagyon tetszett a környezet és izgalmas volt megfejteni a koordinátákat. A láda megtalálásakor már majdnem feladtuk, mert a szomszéd tanyáról kutyák rohantak felénk nem éppen barátságos szándékkal.
Eddig ez volt a legkreatívabb rejtés, köszi.

 
Csaszi 2008.12.10 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Az ismételt nekirugaszkodás sikerült. Igaz, Tommy kesser kellett hozzá. Utána meg egy rejtői gondoskodás (köszönöm).

A láda és tartalma fenomenális, de a szoros rejtői felügyelet nagyobb dicséretet érdemel!

Évi és Csaszi

Fenomenális. 
Csaszi 2008.12.09 15:20 - Egyéb
Ez a láda sokkal többet ér annál, hogy a kessereknek több bosszúságot okozzon, mint örömet.

A rejtő által megismertetni kívánt helyeket és nevezetes pontokat szépen bejártuk. A rejteket őrző fáig eljutottunk és logoltunk. Nagyon szépen kialakított a láda (fenomenális) és a tartalma is. Gratulálunk a remekül kivitelezett rejtéshez.

A sikeres logolás sajnos nem jön össze, ezért feladom. Talán, majd egyszer újra nekirugaszkodom.

 
Csaszi 2008.12.07 16:00 - Egyéb
A mai napon az összes pontot bejártuk, kivéve a láda helyszínét. A ládától 100 méteres távolságban a múlt héten már voltunk. Az esti időpont és az akkori tapasztalatak alapján félbeszakítottuk a végső pont megkeresését.

Nemsokára folytatjuk!

dzoli1 2008.12.07 15:00 - Megtaláltam
Tegnap már nem volt időm befejezni, ma visszamentem gumicsizmával. :))
Nagyon szórakoztató volt. :))

CSS Team 2008.11.30 15:30 - Megtaláltam
Nem volt könnyű, de minden nehézség nélkül megtaláltuk. Azért a vízhatlan bakancs jól jött...

L@zy 2008.11.30 11:20 - Megtaláltam
Ma volt egy kis szabad idom igy el szaladtam ezert a pontert Vecsesre. De sajnos a felkeszulesem hianyosnak bizonyult. Bar sikerult potoljam jo par magikus eszkozt, pl. a Magikus tukor helyett a "sony fiaia" segetkeztek nekem. Magikus kehelyre se volt szukseg, mert telire viztelelnitettek a "forrast". Viszont ami nagyon hianyzott az egy Magikus gumicsizma lett volna. Bar a tudas fajahoz tobb ut is vezet, de en hiaba kerestem az igaz utat, sajnos sehogy sem lelem.
Tanacstalanoknak: Hiaba jartam korbe a fat, 10m-nel jobban nem lehet jobban megkozeliteni, igy maradt a 10cm mely dagonya, amit a felcipom nem igen kultivalt.

oazis 2008.11.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Kicsit nehéz volt a végjáték.

befi 2008.11.20 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
ok

Apexsek 2008.11.16 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Nem gondoltam volna, hogy ma ilyen sokszor járok...
Egy Vecsés kültelki részén szervezett szánhúzókutya versenyen voltam pályabíró. A fene gondolta volna, hogy ilyen közel a végállomáshoz...

A multi végig kalauzolt érdekes helyeken, amiket biztos, hogy senki nem látott volna nélküle...
Nekem leginkább a védetség tetszett.
A jelszóval kissé meggyűlt a bajom, mivel nem tudtam értelmezni, mit is kellene leolvasni, pedig a kezemben volt...
Az igazság az, hogy nekem fel se tűntek a betük.

Szerencsére a rejtő kisegített, így hamar visszatekertem a segédponttól a ládához, s sikerrel megoldottam most már.

 
höri 2008.11.02 15:59 - Megtaláltam
Megrágva [wapon beküldött szöveg]

BiBoLi 2008.11.02 15:58 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2008.11.02 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.87
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Az nagy út előtt búcsúlakmározást csapván nekivágtunk az nagy feladatnak. Az csapat állott 3 mágustanoncból és 2 főboszorkányból, kik seprűiket hátrahagyván - takarítás helyett - ládázára adták az főjüket, melyet azután törtek alapost, míg az nagy rejtélyt meg nem oldván örömködve loggolának az végpont menedékén.

És útjuk során, az bölcsek utóbbikánál leltek még nem várt bónuszra, hol katalán pásztorok és azok gyermekei mind lelkesen fogadák őket pihenőre.

És útjuk során megküzdtenek az sok akadállyal, s legfőbb ellenükkel, az úttestek szövevényin nem lassan poroszkáló tüzes benzinfaló szörnyekkel, kik támadtanak az Égnek s Földnek minden tájából, együttesen és külön, óhajtván vérét venni az kütyüt bámulva baktató bátor mágusjelöltnek és mezei halandó, ám halni még nem vágyó járónak-kelőnek egyaránt, kik érinték lábukkal az széles aszfaltot. Vigyázzatok ez veszélyre, utak vándorai, kik rejtvény nyomában jártok!!!

És útjuk végeztével tovább zarándokolának, s gyújtának örömmécsest az szent domb tetején, az kereszt lábinál, és sok-sok idők elteltén mesélék majd kalandikat az ő ivadékiknak, s küldék majdan őket is az Nagy Mágikus Útra.

Köszönöm a rejtést

Ütött az indulás órája!Az tornyos ház előtt
Az szörnnyel megkűzdvénAz tanonc megpihene
Az tanonc vizsgálódaAz tanonc felmásza
Az mágikus logbookAz mágikus környék
Az mágikus kapu megnyílt vala 
Vigh-Kürti 2008.10.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Sziasztok! Ez volt az első geoládánk!Nagyon nagy élmény volt!Köszönet a rejtőnek! Azóta is szorgosan keresgetjük feleségemmel és két barátunkal a ládákat! :)

Burcik 2008.10.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Harmadszorra csak meglett. Egyszer a terepviszonyok fordítottak minket vissza, aztán a láda a jelszóval nem volt a helyén.
DE MOST MEGVAN.
Minden elismerésünk!Igényes, jól összerakott kis feladvány volt.
Köszönjük szépen.
Reméljük sok hasonlóval találkozunk.

a kincsnél:)A mágikus könyv
A kincs lelőhelye 
urbanj 2008.10.24 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Megtaláltam! :)
Köszönjük a megújult ládát!

Patics 2008.10.19 16:00 - Egyéb
A láda megújulva várja a mágusjelölteket!
Sok sikert és jó kalandozást kívánok...

Pilis50 2008.08.08 14:14 - Egyéb
Izgatott a kérdés, hogy mi van a ládával, miért nincs utánam megtalálás? Sajnos a láda beázott, a Mágikus Könyv párcentis vízben állt, kitakarítottam, az értékes részeket eljuttattam a rejtőnek, legalább találkozhattunk. Az utolsó 100 méter vízbiztos ( biztos, hogy vízbe kell lépned). A Veterán sasoktól gyalogosan ... ebben a melegben ...

A beteg ...az átadás helye...
száradóban ...
Vecsésen . . .
ott készül . . .UFO-kör
Pilis50 2008.06.14 18:00 - Megtaláltam
Ma 222 éves Vecsés, őt éve város. Elhasználtam egy telefonos segítséget (a közbülső pontokat kihagytam). Sokat sétáltam egy kocsma előtt, már ismerősként köszöntöttek a vendégek. Gyalog egy kicsit teljesítménytura az egész, de ...
Amikor eljöttem a ládától, hárman jöttek velem szemben, két fiatalember és két hölgy (20-25 közöttiek) . . az egyik fiú, látva a GPS-t rákérdezett, hogy csak nem a MAUT-nál voltam? Elbeszélgettünk, egy közeli pontról, meg, hogy hogyan keresték a vecsési pontokat, majd elmentek nagy biztonsággal a rejtés felé. Miért nem logoltak utánam ide?

Álmos otthonTalapzat?
itt az idő
Jó hely !
3 * NEM!
 . . . . jobbrakét kötetben
első olvasatban 
Ruttkay 2008.05.30 11:06 - Megtaláltam
Pazar! [wapon beküldött szöveg]

$züc$i 2008.05.25 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Élvezetes séta volt. A Bölcseknek a másik oldalát sikerült megszámolni, így a koordináták nem oda mutattak ahova kell, persze az ellenőrző koordináta sem volt semmilyen patak közelében. Aztán megpróbáltuk másik számmal, így egyből egy patakot mutatott a gép, így már biztos voltam benne, hogy jó felé fogunk menni. Így is lett. A láda rejtése nagyszerű, bár kicsit feltűnő, de gondolom nem is jár erre senki, így nincs kinek észrevennie.

 
szaboist 2008.05.25 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Hát, vegyes érzelmekkel tölt el ez a multi, mellyel 5 órát küzdöttünk. Az alap problémát az okozta, hogy a "magasztos helyen" talált koo.-k és a szöveges leírás nem ugyanazt a sorrendet adja. Így a "tornyos ház" nem az a tornyos ház volt, amit a rejtő mutatni szándékozott, pedig még forrás is volt a közelben ;-P. Ezzel így el is bibelődtünk 2,5 órát (az "Úrnapi körmenet" nézegetése is beletartozott)! Tehát rejtői segítséget kértünk, majd vissza a kiinduló pontra, és kezdtük előről. Nem fárasztom a log olvasóját, de a második rejtői segítség után (amit ezúton is köszönök/nünk, kedves Laci!), már csak a bölcsek számolgatásánál vitatkoztunk kicsit. Aztán a megérkezésünk helyességét még megerősítette az arra sétáló kedves vecsési kessercsalád, Yossarian-ék is!
Szóval igényes, szép munka, gratulálunk érte!, mi meg igyekszünk nagyobb "hittel" és figyelmesebben keresni a következő "gondolkodós" multit!

körmenetindulás
Uram segíts!csak meglettél
összeszedtük! (nem magunk után kellett) 
iloilo 2008.05.25 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.76
Hát ez - köszönhetően egy kesser kollégának - jókora segítséggel lett meg, sőt mondhatni jelentős csalással. :-)
Végülis a láda meglett, hasonlóan a nyúldombhoz, nagyon igényes kivitel. Ilyenkor mindig örülök hogy vannak még emberek, akik ennyi energiát fektetnek abba, hogy végülis a számukra ismeretlenek jól érezzék magukat. Kívánom, hogy ez valamilyen formában térüljön meg Neked.
Köszi.

irmatyi 2008.05.23 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.72
Ez a multi egy valódi gyöngyszem ! Méltó párja a GCcsri-nek. Remélem találkozom még hasonlóakkal.
Köszi eme szórakoztató, gondolkodtató, szépen befejezett rejtést !

@david 2008.05.23 16:30 - Megtaláltam
.

raci 2008.05.17 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Csak gratulálni tudok az ötletekhez, melyek néhol rendesen megizzasztottak bennünket. A láda aztán feltette a koronát. Ilyen igényeset régen láttunk. Köszönjük a rejtést.

csszabo 2008.05.12 21:18 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

groy 2008.05.12 21:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.49
Kis segítséggel, de meglett.
Hamar elvesztettük a fonalat, végül egy búzatábla közepén kötöttünk ki. Ekkor jött az ötlet, hogy esetleg meg kellene kérdezni valakit.
Ahogy rájöttünk hol hibáztunk, már gyorsan haladtunk előre a sötétségben.

 
dr.is 2008.05.12 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Ez igen! Ennyire igényes multival rg volt dolgom. Grat a rejtőnek. Szép munka. A helyszínek kissé semmit mondóak, de nem is ez a lényeg. A rejtek nagyon bejött. Sok ilyen profi ládát, még.:)

imori 2008.05.11 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Eddigi ládázásaink legjobbika, legigényesebb kivitelezésben! Csak köszönni tudjuk!
"A férfi élni akar"

Dream Theater 2008.05.11 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Ez volt a legjobb keresés! Egymásra épülő multik, gondolkodtató feladatokkal, kellemes környezet, és amikor már megvan a végpont, még egy csavar, hogy hol a láda, ráadásul még a jelszót is meg kell fejteni! Gratulálok, csillagos ötös!!!

RiFi 2008.05.11 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megvan! [wapon beküldött szöveg]
*****
Még tavaly decemberben néztem ki ezt a multit, de szebb időben akartam megkeresni. A karácsonyi szünetben készítettem Matyinak egy szuper kis varázslójelmezt ("Fú, itt valaki ötös volt technikából..."), hogy a ládához méltóképpen passzoljon a megjelenése. Ma jött el az idő, mikor Karcsi barátommal és Matyi varázslótanonccal nekivágtunk a mágikus kalandnak. A láda komplexitása, a kivitelezés minősége (főleg a ládáé, a Pentaculumé és a logbooké) minden dícséretet megérdemel, ez egyike a legjobb multiknak, érdekes és szórakoztató volt, mindannyian nagyon élveztük. A feladatokat közösen oldottuk meg, egymást kiegészítve. A Mágikus Rejtély megoldása könnyen ment (Roxfortban járna érte a jeles...). Ahogy azt a logban is írtam, ez egy TOPLISTÁS láda! Ez volt a 78. találatunk Matyival, aki ideiglenesen varázslótanoncként ismerkedett a mágia minden szakirányával és a megfejtésben is tevékenyen részt vett, na persze a fotózáskor is tolongott, hogy megmutathassa a klassz kis jelmezét :) Mégegyszer köszönjük, kiváló rejtés! Még sok ilyet kívánunk! RiFi és Matyi "Potter"

"Magasztos hely"Matyié a fele királyság!
Én volnék...épp királykodom :)"Magic Book of Secrets"
Megvan a Mágikus Kódex...Csiribí-csiribá...
Megtaláltuk :-)Mágikus Logbook
Matyi "Potter" 
charlie bravo 2008.05.10 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Rudi Team 2008.05.04 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.77
A vágy bennem volt, a hit Évában, az akarat pedig mindkettőnkben és így minden simán ment. Köszönjük!
Éva, Rudi

PEx2 2008.05.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Szuper rejtvény volt, bár futottam egy plusz kört, mert először elfelejtettem hozzáadni magamat a bölcsekhez...Így kb. két km-rel arrébb túráztam plusz 2 km-t!
Imádom az ilyen rejtvényeket, nagyon élveztük, köszönjük!

magyarday 2008.05.01 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Ez az egyik legkülönlegesebb találatunk... A ládát már vagy két hónapja, a cetlit, amire a jelszót felírtuk, úgy tűnt, hogy már soha többé.... Aztán egyszer csak rendrakás közben előkerült :-))

Na, de komolyra fordítva a szót: környékbeliek lévén nagy várakozással fogtunk neki a ennek a cachenek. Valóban nagyon igényes, klassz multi. Nekünk ugyan a pontok sorrendjébe sikerült belagabalyodnunk, de rendesen, össze-vissza cikáztunk a faluban, de végül összeállt a kép. Köszönjük!

Yoss 2008.04.27 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Vecsési lévén ez számomra kötelező ujj gyakorlat kellett volna legyen, de azért mégis ez volt a második próbálkozás. Be kell valljam, hogy még így is a helyismeretem segített nagyban hozzá a megtaláláshoz.
A rejtőnek gratulálok, a láda már ismerős volt a GCBOPU-tól, ami hasonlóan színvonalas rejtés volt. Sokkal több ilyen - ha nem is multi - magas színvonalú rejtésre lenne szükség.

zoli 2008.04.27 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Az első pont közelében parkoltunk, onnan gyalogosan vágtunk neki az útnak. Miközben a végső koordinátákhoz szükséges adatokat gyűjtögettük, egy igencsak hosszú, de nagyon kellemes sétában volt részünk a településen. Összességében elmondhatjuk, hogy szerintünk ez egy jól megalkotott, szépen kivitelezett multi. Bár már többször jártunk Vecsésen, most mégis sikerült teljesen új oldaláról is megismernünk, ráadásul ötletes, játékos formában. A láda és a rejtek kialakítása is nagyon tetszett, látszik, hogy a rejtő sokat foglalkozott az elkészítésével. Számunkra ez az igazi geocaching! Köszönjük!

Linda és Zoli

TemplomKözös fényképezés
Még egy templomTavasz van!
Zoli és Tomi kutyaEmlékmű és víztorony
Megfáradt kutyaBónusz pont
Igényes láda 
Láp Lidérce 2008.04.19 18:00 - Egyéb
Újból eljutottam a Magasztos Helyre, ezúttal orgonaszentelés és némi ezzel kapcsolatos kórusszolgálat ürügyén. Mivel nagyon tetszett a templom belülről, s valószínű ritka az a kesser, aki a karzatról tud fényképezni, feltöltök néhány képet.

MennyezetNéhány magyar szent
ÍvekAz alkalom főszereplője
Laudate Dominum omnes gentesJátszóasztal
OltárMűvészi rendetlenség a kóruskarzaton
Csoda 
peterpan 2008.04.19 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Nahát! Még ilyet!!
Tükörként a telefonom önarckép készítő funkcióját használtam. Meglepetésemre oldalfordított képet ad, ami most épp kapóra jött. Aztán elbizonytalanodtam, mert a második pontnál eltévedtem. Tornyosháztornyosház. Aztán egy kis rejtői instrukcióval, amit ezúttal is köszönök, sikerült nem elvarázsolni magamat.
A fehér sírkőt pont annak képzeltem el, mint ami a valóságban is volt. Lehet, hogy a délelőtti program miatt állt rá az agyam :)
Végül annyira belejöttem, hogy a herceghez már csak saját magam igazolása miatt mentem el.
A vége nagyon tetszett, pont jó helyen sikerült megközelítenem. Érdekes volt, hogy Moha bá' és a Garmin tök másképp kívánta megközelíteni a kérdéses pontot.
A ládánál felettem bár még sütött a napocska, nagyon csúnya felhők gyülekeztek, és távolról dörgés is hallatszott, ezért sietősre fogtam. Útközben fogtam egy szöcskét és egy irtó nagy (kb. mint egy légy) kullancsot is. Ez utóbbit határozottan hömlökönpöcköltem.
A láda nagyon hasonlatos egy másik, számomra igen szimpatikus ládára. Most már tudom, hogy ez nem véletlen! Egyúttal azt is sejtem milyen lesz a következő Patics-féle láda :)

Itt a jelszó, hol a jelszó... 
Csigabiga 2008.04.19 14:38 - Egyéb
Újra itt! :o)

Baliaggyal, valamint Akebonoval és kisfiával közös találat az L.G.T. által szervezett reptárlátogatás után.
Mivel Akebonoéknak indult a vonatuk és ezért időhöz voltunk kötve, a vecsési pontokat kutyafuttában tekintettük meg. A láda környékén viszont jól körülnéztünk! :o)

Ezúton is köszönöm szépen baliagynak az egész napos kirándulást, Akebonoéknak pedig a társaságot! :o)

baliagyAkebono
Amikor először jártam itt :o) 
Akebono 2008.04.19 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.49
Közös vadászat Baliagy, Csigusz és a fiam közreműködésével, az L.G.T.-s reptéri látogatás után.

baliagy 2008.04.19 14:38 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

wildpig 2008.04.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
A vége az egyetlen, amit nem értünk, hogy miért oda, de az egész láda végigcsinálása egy nagy kaland volt - főleg a gyerekeknek. A láda kivitelezése példamutató, a rejtése is nagyon szép. Köszönjük.

Woodoo 2008.04.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Régóta szemeztem ezzel a ládával, de a bonyolult leírás miatt halogattam, mivel Gyál felé volt dolgunk megkerestük, a bölcseknél picit elszámoltuk magunkat, pedig többször számoltuk oda-vissza... így elindultunk a bizonytalanba az összes lehetőséget bepötyögtük, de nem hozott eredményt. Végül felhívtuk a kedves rejtőt, és segített a helyes koordinátánál, hát... nem az volt amit mi számoltunk. Ha valaki meg akarja keresni a GCHopp-ot az ez után a láda után keresse, érdemes! Mi fordítva csináltuk, nem kicsit foguk a fejünket!!!!
A láda nagyon igényes és a kivitelezés is! Köszi

Robin13 2008.04.11 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Köszi a rejtést, Evab segítségével sikerült megfejteni.

Evab 2008.04.11 18:40 - Megtaláltam
Robin13 társaságában, előítéletekkel vágtam neki, merthogy valami "túlbonyolított" ládának ígérkezett. Elég sok időt igénybe is vett az erőgyűjtés a kihelyezéstől, számításba véve, hogy a szomszéd faluban lakom. A láda azonban rendkívül kellemes meglepetést okozott, az első ponttól az utolsóig. Nagyon igényesen összerakott multi, látszik rajta, hogy minden részlete gondos tervezgetés eredménye, s a láda kivitelezése is ritkaságszámba menő pozitív példa. Gratulálok hozzá a rejtőknek.

Celeste 2008.03.30 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.83 súly: 1.00
Megtaláltam !

PolarBear 2008.03.30 16:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.98
Hááát ..... Kezdem ezt így, mert magasan alul múlta a várakozásainkat ez a keresés. Elöljáróban tisztelet, és elismerés a lekiismeretes, profi kivitelezést, ami a mágikus út kitalálásáért, és kivitelezéséért jár a rejtőnek. A keresés elvitt több érdektelen, és jellegtelen ponthoz, ahol semmi érdekes, és semmi látni való sincs. Második nekifutásra sikerült a rejtést végigjárni. Az előttem szólóknak igaza van, elég elolvasni a bejegyzéséket, végignézni a fényképeket, és a láda könnyedén megtalálható. A rejtő másik ládájánál már jártunk, ott is ugyanez az ötletes láda van (rejtvények, és "mágiák" nélkül). Régóta készültünk erre a keresésre, most 2 napunk ment rá, és hát találtunk egy ládát, egy másik láda 100 méters körzetében .... Nekem nem ezt jelenti a GEOCACHING.... Nem feledve, hogy sok idő, és energia kellett a rejtés létrehozásához, ezért a webes megjelenésre 5-öst adtam, értékelve a rejtő ebbe a játékba fektetett lelkiismeretességét.

jolliefille 2008.03.30 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.96
Megtaláltuk :-)

pörsing 2008.03.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.85
Az első pontnál használtam a mágikus tükrömet és kényelmesen leirtam amit le kell. A második pontnál találkoztam Gyoma családdal. A többi ponthoz külön utakon, de a pontoknál találkozva közösen fejtettük meg a vég láda helyét. Megtalálva a ládát már csak a jelszót kellet jól össze rakni.

Totoka 2008.03.30 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.55
Köszi a rejtést!

csmarkus 2008.03.30 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
A második pontnál összefutottunk pörsinggel, így gyakorlatilag az egész multit szinte együtt jártuk végig, összesen hat keréken. A rejtés valóban nagyon igényes, látszik, hogy valódi és sok munka fekszik benne. Gratula!

 
cachekereso 2008.03.29 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Hókuszpókusz, abrakadabra,
ebből ennyi elég volt a mai napra.

bgecco 2008.03.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.30
(204) Megvan. Kicsit ellentmondásosak a vélemények a multiról. Nekem alápjában véve tetszett. Tetszett a misztikum, a rejtvényfejtés, tetszett, hogy nem csak odamegyekésmegtalálom kessel van dolgom. Viszont szerintem nagyon nagyon rossz a végpont elhelyezése. ezt már többen is észrevételezték. Gyakorlatilag a pontok végigjárása nélkül is megtalálható, ez viszont szerintem nem megengedhető egy multinál. Ha multi, akkor legyen multi mindenkinek. Ha meg lehet csinálni végigjárás nélkül is, akkor meg mi értelme?

keep 2008.03.17 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.98
Pöpec multi, bár vakartuk a fejünket pár helyen. De azért tetszett. A láda és a rejtés külön gratuláció érdemel

safc 2008.03.15 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.08
Nekifogtunk, nyafogtunk, keresgéltünk. Tulajdonképpen szép volt az idő, jó volt a társaság. A logokat olvasgatva az derült ki, hogy a legszebb rész a láda és környéke, oda meg nem jutottunk el. Túl nagy segítség volt az esőkirály. Így aztán egy - talán jól összerakott - ládakoo megszerzésével zártuk a napot. Egyszer majd megnézzük a végét is.

totik 2008.03.15 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Tartogattam, hogy együtt keresse meg a család. Nem bántam meg, mindannyian élveztük, annak ellenére, hogy nem keveset bénáztunk. Az első pontnál az ünnepségre készültek, tinédzser lányokat kellett leszólitanom, hogy a padhoz férjek. A kocsihoz visszatérőben a gyermekeim aztán valami Oféliát emlegettek, talán Ped Ofélia volt, ha jól értettem...
A forráson gyorsan túljutottunk, a szörnyeteghez azonban csak kettesben sétáltunk fel az asszonnyal, mert az aprónép a bokrok közt napfürdőző macskuszokat próbált magához édesgetni, mérsékelt sikerrel.
És innen jött az igazi bénázás. Számolgattuk a Bölcseket balról, számoltuk jobbról, nem is két, de három, sőt egy negyedik sorban is, de sehogysem akart kijönni az a szám, amire számítottam. Sebaj, irány a következő állomás, de ott meg az emléktáblát nem bírtuk megtalálni. Már a fél falu nekünk nézegette a házoldalakat, mire nagy nehezen feladtuk, gondoltam majd vizuálisan megtaláljuk az Adeptus-t. Aztán bevillant, hogy a Királyt még nem is láttuk, ezért visszatértünk az eggyel korábbi pontra. Még le sem parkoltam, már tudtam: a Bölcsek helyén állt a tábla, a tábla helyén meg a Bölcsek sorfala, vagy fordítva... Így aztán röpke nyolc látogatással sikerült abszolválnunk az első 5 pontot.
Utána már könnyebben ment a dolog.
A láda nagyon szép, igényes munka, akár csak a leírás. Ezik teszik élvezetessé a túrát, kevésbé a látnivalók...
Viki, Geri, Krisz', TZ

Kerticsorbi 2008.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Nehezen, de meglett. Ezúton is köszönöm Thbarnabas segítségét.

benist 2008.02.28 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Bringakirándulás Vecsés-Gyál. A kissé körülményes leírás miatt nehezen vágtam bele, de végül annyi segítséget kaptam a bejegyzésekből, hogy mindjárt a ládával kezdtem. Pokoltűz söpört végig nemrég a tájon, de hála láda mágikus erejének (és a rejtés módjának) az nem károsodott.
A rejtő iránti tiszteletből és hogy véleményt tudjak mondani, ezután felkerestem kies hajlékát és a többi mágikus pontot. Nem igazán értem egyes elődök nyavalygását: a szükséges információk megtalálhatók, nem kellenek magasabbrendű tulajdonságok a megfejtésekhez. Aki nem visz megfelelő segédeszközt, vagy nem ismeri az égtájakat, magára vessen.
Szerintem ez egy sok gondossággal kivitelezett multi, amely egy mérsékelten izgalmas környezetben próbál némi kalandot nyújtani. Kicsit sok a körítés, de ha ettől mágikus...A láda rejteke, maga a láda, valamint a napló egy-egy iparművészeti remek, melyhez csak gratulálni tudok. Az "esőkirályt" annak idején olvastam, de a mondatra nem emlékeztem (nem csoda!).

Lonka 2008.02.24 19:25 - Megtaláltam
Izgalmas volt - már a leírás is.
A Bölcseknél legalább 5x fel-le jártunk; okos kutyaszemek néztek hülyének minket ;)).
A forrásnál figyelmetlenségünk kis kerülőbe került - még jó, h kocsival voltunk.
A befejezés volt a legjobb rész - már sötétben. Az igazi előtt legalább másik két Adeptusnak-illővel találkoztunk, és az éjszakai természetjárás is követelt némi bátorságot és tájékozódó képességet :).
A kincs fellelése előtt még patakba léptünk, s aztán egyből megtaláltuk az Adeptust. Nahát! Az a láda! És a mágikus könyv! Köszönjük és gratulálunk.
Egyszer nappal is visszamegyünk bóklászni :)

banyesz 2008.02.24 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.70
LAZULÁS
Nagyszerű rejtés, második nekifutásra sikerült az út végére érnünk Radammal.

radam 2008.02.24 17:00 - Megtaláltam
Jó kis láda, bár csak másodszorra sikerült. Banyesszal ládáztunk, a Bölcsek először megvicceltek minket. és jócskán félrementünk.

Láp Lidérce 2008.02.24 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Bátorságpróbát tartottunk, jó sokszor a szörny szemei közé néztünk... s bár számolni, no azt nem tudunk (a jelek szerint), a mágikus út végét mégis megleltük (mert hallgattunk megérzésünkre, avagy megsegíttettünk.) Bent ücsörögve, nagyon is megértem, miért pont ide került a ládika.
Köszönjük a rejtést!

KatolikusIllendő térdet hajtani
Úgyse hagyom, hogy jegyzetelj!Szörnyű, milyen szörny ő
BeázikUralkodó szélirány
Ebi hírhedten nehezen tájékozódik, kb. itt tűnt fel neki, hogy egy hónapja már jártunk erre GCHOPP-nál......ennek örömére megint megmászták
BarMikor rájöttünk, hogy valamit elszámoltunk, feltettük magunknak a kérdést: melyik a környék legmágikusabb fája? Át a susnyán, s igen: jól gondoltuk...
ghiago 2008.02.23 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Induláskor én is telefonon egyeztettem a rejtővel, hogy jól értelmezem-e a leírást. Kellemes sétát tettünk Vecsésen. A láda igényes, szép munka. Köszönjük. Vecsést nem ismerem és a láda után hiányérzetem volt, hogy meg mindig nem ismerem eléggé. Most kezdem inkább azt érezni, hogy itt tényleg nincs más érdekesség, látnivaló. Szerencsére találkoztunk Attibatival és a bölcsek számát egyeztettük. Nagyon könnyű elrontani. A láda kicsit drive in lett, de a gyerekek már nagyon álmosak voltak.

Attibati 2008.02.23 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Kerékpáros találat: Dunakeszi-GCCITO (Ferihegyi kiserdő) - GCNEWS kelet - Vecsés - Gyál - Bp - Dunakeszi 122 km
Tartottam kicsit a ládától mert a leírás alapján nem igazán állt bennem össze kép. Négy felkeresendő pont van említve de csak két helyen vannak megtalálható koordináták. Mielőtt elindultam volna megírtam Paticsnak a kétségeimet aki készságesen elmagyarázta a "rejtélyt". Valóban a helyszinekre érve minden világos lett - legalább is ami a koordinátákat illeti. Ahhoz hogy megfejtsem mit jelent a forrás, a bölcsek , a sírkő, az Adeptus meg a Pentákulum (vagy mi) nem ártott volna egy szótár.
Az első pontra érve mindjárt kiderült , hogy elfelejtettem betenni otthon a tükröt. Igy aztán a templom helyett a padok mellett borultam térdre míg megtaláltam a koordinátákat. A GPS kijelzője kitünően hasznáható tükörként is. A "forrás" pontnál valami zavar támadhatott az erőben, mert a megadott helyről nem a helyes számokat lehet leolvasni. A bölcs "szeme közé nézve" azonban megtalálható a jó érték is.
Egy kicsit furcsa volt , hogy egyik közbülső ponton sem pontosan a megadott koordinátán kellett keresni a végpont koordinátarészletét. A bölcsek számolgatása közben találkoztam ghiagoval akivel egyeztettük számolásunk eredményét. Nagyban megkönnyítette a dolgot, hogy tudni lehetett a végpont a GCHOPP közvetlen közelében van.
Igy a végponthoz már a jól ismert úton mentem, de nem is kellett egészen a megadott koordinátáig elmennem mivel már útközben ráismertem Adeptusra. A láda tényleg felüdülés a sok műanyag doboz után.
Vecsésen tényleg nincs sok látnivaló de ez a láda ötletességével feledtetni tudja ezt.
Ma rendkivül erős szél fújt, keményen küzdöttem az oldal és szembeszéllel Bp és Vecsés illetve Vecsés és Gyál között. Jó elfaáradtam igy már nem kerestem fel a betervezett GCNEWS multi déli pontját.

Attilacska 2008.02.20 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Segítség nélkül sikerült megtalálnunk.
Nagyon tetszett a kidolgozottság és az igényesen megalkotott rejtek valamint láda, ami szépen karbantartott!
Köszönjük a rejtést!

 
Zergi 2008.02.10 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Fogtam!
5 éves Domi unokámmal kicsit keservesen lett meg, mert a türelem egyikünknek sem nagy erénye. De azért megfejtettük, végigsétáltuk a belvárosi részt, majd a láda közelébe már kocsival mentünk ki.
Jó a "duma", hogy így körül lehet írni valamit, az számomra csoda. Köszönöm a rejtő telefonos segítségét, a nyert eredmény visszaigazolását!
Szerintem a logot egy nappal eldátumoztam, bocsi!

beliczky 2008.02.10 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.60
Némi nehézségek árán megtaláltuk, egy igazán szép helyen. Megérte!

A cél fölött 
kenau 2008.02.09 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Nagyon igenyes multi, es az egyes allomasok is jol vannak megirva, ettol fuggetlenul sikerult elkavarodnunk...:)
De aztan a rejtovel egyeztettuk a vegso pont koordinatait, ami jo volt, szoval megsem voltunk annyira benak. A lada nagyon szep, latszik, hogy sokat torodott vele a gazdaja. Kicsit talan tul kozel van a masik ladahoz, mi ossze is futottunk olyanokkal, akik a masik ladat vadasztak le eppen. Sikeres logolas utan meg betertunk a Sissi cukraszdaba is egy kis nyalakodasra...
Koszonjuk az izgalmakat!

Soko 2008.02.03 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.48
Nejemmel és lányommal sikerült magam rávenni a multi bejárására. A lányomnak nagyon tetszett. A láda segítség nélkül lett meg, bár a bölcseket többször kellett átszámolni. A láda és a rejtés igényesen kialakitott.

 
kolibri 2008.01.27 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Nekem nagyon tetszett! Főleg a megfogalmazás! :o)
Végre nem a 'szokásos', a templom mellett fordulj balra és ott lesz, hanem egy kicsit gondolkodtató.
Az első pont könnyű lett volna, ha nem ülnek Muglik a közelben. De ültek, így néhány percig köröztem (szigorúan nem feltűnően), majd feladtam. Megtehettem, hiszen Kissyfurék már korábban megtalálták ezt a pontot, így én csak a rend kedvéért kerestem.
A második pontnál kicsit elgondolkoztunk, hogy merre hány méter, de aztán elindultunk az orrunk után és jelentjük, jó a szaglásunk. (És persze kellő áhitattal álltunk A Helyen. ;o) )
Aztán találkoztunk a szörnnyel! Többször is!
Majd megtekintettük a herceget.
Végül pedig azt, amit érdekes és érdemes volt megnézni, s GC nélkül, csak úgy itt sétálgatva nagy valószínűség szerint nem találtunk volna meg. A számolgatás egyáltalán nem okozott problémát!! Pedig szokott... :o)
Az Adeptus adta magát. Egy nyúl őrizte. :o) De inkognítóban akart maradni, ezért elrohant, mielőtt lefényképeztük volna. Maga a rejtek remek, de szvsz túl közel van a másik ládához...én máshová tettem volna. Biztos van még szép hely Vecsésen!
Ettől függetlenül nagyon tetszett!
Kérek még ilyen leírást és ilyen igényes ládá(sz)t!! :o)

Titkosírás :o)Nagy találkozás
A helyi bevándorlók?? ;o)Melyik nehezebb?
Pihe-puha rejtekFakoponya
Mocsár 
Törölt 2008.01.27 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.55
Hát akkor röviden a multiról. De ez csak az én véleményem, senki NE vegye magára!!
Maga a láda nagyon tetszett, de a rejtés és a környék nem a legnyerőbb, ha másnem akkor azért mert közvetlen közelében is van egy láda.
A ládáig vezető állomások rettenetesen túl vannak bonyolítva, nem a megtalálás nehézségét értem ezalatt, hanem a leírást.
A ládaoldal mindezt félretéve szuper, és látszik, hogy sok munka volt vele, ezért az 5-ös megjelenés, és törődik is a tulaj a ládájával, ami sajna egyre ritkább. :(
Köszi a rejtést.

abacus 2008.01.27 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Az első pont utáni bizonytalanságot követően könnyen meglett. Nekem tetszett.

Puszkany 2008.01.23 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Kapcsolatba léptem a jó szellemekkel, akik iránymutatást adtak a multihoz, illetve annak végpontjához. Ezért felkeredtem és nyitott szemmel bóklászva hamar ráleltem 3 kutyára, akik csak a kocsit ugatták, de a szendót már a tenyeremből ették, és megsúgták, hogy melyik fánál volt nagy forgalom az elmúlt hónapokban.

 
Pepe 2008.01.20 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Általában viszonylag hosszabb dícsérő vagy elmarasztaló bejegyzéseket teszek egy-egy ládához. Most nem így lesz, és bár az "osztályzatok" elismerést tükröznek, nem szeretnék őszinte véleményemmel belegázolni a lelkes rejtő lelkivilágába.

Nivabibi 2008.01.13 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.83
Palazsuval és Levinnel, nélkülük kb. egy hétig Vecsés vendége lettem volna.
Ellentmondásos egy láda! A kidolgozás mesteri, bár a leírás helyenként túlságosan is misztikusra sikeredett, néhol kicsit erőltetett. Biztatás annak, aki még nem próbálta: Vannak benne fix pontok is!! A "bölcseket" hárman számoltuk négy féle eredménnyel, persze, hogy nem lett jó! (Mágikus telefon!) Azt pedig végképp nem értettem, hogy miért került a szép mívű láda egy másik rejtés közvetlen közelébe (moderátorok!!!), mintha elfogytak volna a rejtésre alkalmas helyek. (Az ilyen árúra (itt:ládára) mondják a kereskedelemben: a csomagolás drágább, mint az áru.)

E láda értékeléséhez a skálát 1-100- ra, a szempontokat legalább 20-ra kell változtatni!

Palazsu 2008.01.13 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.00 súly: 3.47
Nagyobb a fustje mint a langja, de mindenkepp otletes a leiras es a rejto vilagnezete. Nivabibibel az elso ponton ucsorogve futottunk ossze es toltottuk egyutt a delutant. Azt hiszem sokat segitettunk egymasnak hogy vegigjarjuk a multit. Koszonet a tarsasagaert.

Levin 2008.01.13 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Már a megjelenés pillanatától kezdve szemeztem a ládával. Részben az érdekes leírás, részben pedig a rejtő miatt. Most végre eljött a várva-várt pillanat és ahogy lenni szokott nem volt túl sok kedvem az egészhez. Még otthon egy kanapén fetrengve a kinyomtatott leírást olvasgatva megfogalmazódott bennem a kérdés: biztos akarom én ezt? De Palazsu rámszólt, hogy térjek magamhoz, mások is meg tudták csinálni és nagyon jó kritikákat kapott a láda. Így vágtunk neki gyönyörű napsütéses, az évszakot meghazudtoló időben. Az egyes pontnál leparkolva nagy izgalommal vettem elő a mágikus szerszámostáskámból a mágikus tükröt és rácsodálkoztunk a felirat igényességére. Ekkor jelent meg Nivabibi, akivel innen együtt folytattuk a keresgélést. Én nagyon élveztem a keresgélést, bár Nivabibi azt mondta abbahagyta volna ha nem vagyunk vele. :-) A végláda helyének meghatározásával akadt egy kis problémánk (rejtői segítséget kértünk), de ennek ellenére tetszett a multi rendhagyó ötletessége és játékossága. Mindenképpen példaértékű, gratulálok!

SirLes 2008.01.12 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
A pontokon a látnivaló nem voltak túl érdekfeszítő, de az ötlet és a kivitelezés nagyszerű. Két lánnyal voltam, így a végéig könnyedén teljesítettük a mágikus feladatokat. Mivel mágikus tükröt nem vittünk, így az első helyen pár fekvőtámaszt kellett bemutatnom. A végén kiértünk egy mocsaras tisztásra, ahol tanácstalan lettem, így a tanácstalanoknál leírtakat alkalmaztam. Ez hiba volt, mert így a végén a rejtő segítségét kellett kérnem, végük 45 perccel később újra a mocsaras tisztáson álltunk. Most azonban már nem éreztem magam tanácstalannak, így most már könnyen meglett a láda. GeoEgér beköltözött a ládába.

Vándorvakond 2008.01.06 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
A log első fele még 2007.12.08 23:39-kor keletkezett:

-------
Ha lenne olyan logtípus, hogy "még nem találtam meg, de majdnem", akkor ilyet írnánk most!

Igazából ez a láda lett volna a mai nap főládája, csak útközben elszerencsétlenkedtük az időt kicsit, és jó fekete mágustanoncok módjára már sötétben értünk ki Vecsésre. (A szebbik vakond régebben sokadik szintű boszorkányként kereste a kenyerét!). Kapásból zavart éreztünk az Erőben és rossz irányba indultunk, simán tettünk egy másfél kilométeres kitérőt, mint utóbb kiderült, egy elírt koordináta miatt - a koordinátán ugyanis az egyetlen lehetséges magasztos hely egy vendéglátóipari egység, közismertebb nevén kocsma volt :) A hiba korrekciója után varázsvesszőnkkel már gyorsan odataláltunk az első pontra, ahol már épp kezdődött az esti mise - érdekes módon azonban senki ügyet sem vetett ránk, miközben a tükröt használtuk.

A második pontnál a tornyos ház teljes környékét átfésültük, miután nem sikerült megegyeznünk abban, hogy merre is kéne indulni, de végül meglett a forrás is. Ezek után egy közeli és az imént említetthez hasonlóan magasztos helyen csillapítottuk szomjunkat és itt előre jól eldöntöttük, hogy mi lesz az északi koordináta középső két számjegye - ami, mint később kiderült, tévesnek bizonyult, de olyannyira bíztunk magunkban, hogy nem hittünk a Bölcseknek sem előszörre, sem másodszorra. (Álljon ez itt örök tanulságul minden eljövendő mágustanonc okulására, legyenek ők akár fehérek, akár feketék!). Így hát szépen megterveztük utunk folytatását a megtippelt koordinátadarab alapján és (mivel úgyis útbaesett) elindultunk a herceg, majd a bátorságpróba felé.

A szörnyeteg épp akkor járt arra, amikor ott voltunk, és alig engedte, hogy leolvassuk a sírkőről a számot - bár lehet, hogy ez inkább az éjszakai sötétségnek meg a ködnek volt köszönhető? Végül, az utolsó pont vélt helye felé véve az irányt, az út bal oldalán egy ház falán megpillantottuk az Élet Értelmének szimbólumát (amelyet a híres mágus, Smada Salguod műveiből már jól ismertünk), így hát meg voltunk győződve, hogy a jó irányba haladunk.

És mentünk.
És mentünk.
És még mindig mentünk.
És tök hideg volt.
És odaértünk.
...
...
És nem volt ott semmi.

Pedig minden követ megmozgattunk még a villanyoszlopok alatt is kerestük az Adeptust. És láttuk, hogy ez nem jó, és gyanakodni kezdtünk, majd telepatikus kapcsolatba léptünk a Nagy Mágus Mesterekkel, akik legnagyobb meglepetésünkre egyáltalán nem feddtek meg minket hibáinkért (főleg mert nem mondtuk el nekik, időközben ugyanis rájöttünk, hol ronthattuk el a dolgot, így csak megerősítést kértünk) :) Arra pedig már esély sem volt, hogy még a kísértetek órája előtt befejezzük utunkat, így nemsokára újból végigjárjuk - ezúttal remélhetőleg már sikerrel.
------------

Ez az alkalom pedig ma érkezett el, csodás napsütésben és madárcsicsergés közepette, az ónos esőt és a hideget csak a démonok megtévesztésére idéztük meg. Nem számoltunk viszont a környéken szabadon engedett kutyákkal, egy kicsit megkergettek minket, de aztán sikerült elosonni a bokrok mögött, mindenesetre nem árt vigyázni velük! (Persze fennállhat az a lehetőség is, hogy mi közelítettük meg a ládát rossz irányból, mert a többi logban nem találtunk kutyákra való utalást). Osonásunk végén meg is találtuk a ládát, és ezúton szeretnénk leírni, hogy ugyan a multi pontjai nem túl jellegzetesek, de már önmagában a végláda rejtése és a logbook miatt mindenképpen érdemes végigjárni a Mágikus Utat! (Az osztályozás is ezt tükrözi, pedig általában nem értékeljük a ládákat). Köszönjük!

Seres Péter 2007.12.31 12:59 - Megtaláltam
Eddigi 465 ládám közül ez volt a legigényesebben elkészítve, bár a látnivaló elmaradt az összeállítás színvonalától. Aminek külön örültünk, hogy 2 órás keresés után egyből két ládát találtunk a 681-el együtt. sp

indulás 10:45-korcsapat
állomásSzandrikék
felüljárókirály
Erzsiréten
rejtekláda
szandrik 2007.12.31 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.93
Seres Péterékkel Szilveszter napján

vaslemez 2007.12.29 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.70
Majdnem 3 óra volt, mire körbejártuk a multit. Az eleje nagyon jól indul, de aztán feleslegesen bonyolódik. Többször értetlenkedtünk, kevertük a 3. és 4. pontot és a fákat is elszámoltuk (télen, lomb híján nehéz kiszűrni a más fajtákat). Ennek köszönhetően a végpontra is több esélyes koordinátánk volt. Ami még okozott fennakadást, hogy a 6. pontnál nem világos, hogy mit is kell csinálni. Végül nagy-nagy örömünkre meglett a láda!!! (Persze az is rejtélyes, hogy miért pont egy másik láda közvetlen közelében)

K-55 2007.12.27 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Megtalaltuk. [wapon beküldött szöveg] A lányokat(Eti, Ágta) rábeszéltük erre a keresgélésre, mivel mindannyian szeretjük a rejtélyes megoldásokat. ( A tükörnek hasznát is vettük.) Csípős, hideg időben jártuk sorra a kisvárosi állomáshelyeket, s mivel jól elolvastuk előtte a leírást és a beírásokat, így nem is okozott gondot a koordinátarészek összegyűjtése. Egyedül a jobboldali Bölcsek számolgatásakor hezitáltunk kicsit, de a bal oldalon állók száma egyértelmű, s mivel azt is tudtuk, hogy a végső rejtekhely közel van egy másik ládához, ezt a számot is egyértelműen beazonosítottuk. Igényesen kivitelezett, szép a láda, tetszett az objektum is, aminek az oltalmában lapul. Megérte végigjárni az utat, utána még elugrottunk a Geoszöcskéhez.

Ütött az óra, indulás!Itt még megpihentünk
Közel a rejtek...A mágikus könyv
Még itt is jártunk... 
james 2007.12.27 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.97
Biztos a mi hibánk, de nekünk nem jött be ez a multi. A mágikus nyelvezetet nem igazán értettük - ezúton is köszönet gryzly többszöri telefonos segítségéért -, több pont látnivaló szempontjából teljesen érdektelen (2. 3.), a láda , melynek kivitele egyéb nagyszerű, egy már meglévő (GCHOPP) közvetlen közelében van. Nem igazán értettük miért oda került.

Judit és James

"J&J" 2007.12.24 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.65
Ez a láda csak harmadik kisérletre adta meg magát, biztosan a gonosz mágusok avatkoztak közbe...
Elsö kisérletünk okt. 22-n volt. A mágikus tükröt fényképezögéppel helyettesitve megfejtettük az elsö titkot, de ekkor kezdödött a baj. Rosszul értve a feladatot, a Bölcsekhez mentünk, de azt hittük, hogy a forrásnál vagyunk. Pechünkre egy tornyos ház van itt is, és nagyjábol a leirásnak megfelelö módon "forrást" is találtunk Itt vagy fél oráig keveregtünk, de sehogy se akart össszeállni a kép, igy fel kellett adni. Nagyjábol egy honap mulva, nov. 18-n ismét nekivágtunk. Mit tesz a fekete mágia, a helyszinen vettük észre, hogy a leirás otthon maradt. Igy a GCHOPP és GCBIGB-vel kellett beérnünk. Ezen a szép karácsony reggelen viszont éreztük, hogy a gonosz elvesztette a hatalmát, igy ismét nekivágtunk, ezuttal sikerrel.
Jol ismert uton (GCHOPP) gyorsan a ládához értünk.
Kellemes karácsonyt kivánunk a következö megtalálónak, Paticsnak, és minden ládázónak

J&J

CsodaforrásHol itt a szörny?
A királyKirályi Karácsony
griga 2007.12.23 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A vágy megvolt bennem, hogy megkeressem ezt a ládát, mivel grigáné vecsési jány, így sokszor megfordulunk itt. A hit is megvolt, mert gondoltam ezt a ládát is képes vagyok megkeresni, mint az eddigieket. No az akarat az már más lapra tartozik.... A bölcsek számolgatása közben kicsit elbizonytalanodtam, hogy vajon kell-e nekem számolgatós multit csinálnom, ködös, ocsmány, hideg időben. Haza is mentünk ebédelni. Ebéd közben viszont nem hagyott nyugodni a dolog, és csak felkerekedtem újra, és végig jártam. Ez a multi érdekes példája annak, hogy egy teljesen hétköznapi helyen, hogyan lehet érdekes, izgalamas játékot játszani. Nagyon tetszett, ahogy a teljesen lényegtelen dolgokat milyen jelentéssel ruházta fel a rejtő, és ezek hogy vezettek el végül a ládához. A legjobban a szörnyeteggel való találkozás tetszett, legkevésbé a bölcsek számolgatása.
A láda rejtése és a tartalma pedig 10-es... Sajnos csak ötösig lehet osztályozni.

katika 2007.12.23 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.02
Jelszópróba [wapon beküldött szöveg]
Régen oldottunk meg bonyolult multit, így sokszor a rejtő segítségére szorultunk. Szerencsére kisegített minket, így a végső koo. is meglett és a jelszó is.
A 2. pontnál épp kesserek írogattak, így könnyű volt felfedezni a koo-kat. Onnantól viszont jól elkeveredtünk, össze-vissza olvasgattuk a leírást, rosszul számoltunk, rossz táblát olvastunk le. Még a számolást is elrontottuk.
A jelszónál beírtuk, amit a ládában találtunk, de nem az...
Újra rejtői segítség, majd végre 5.-re sikerült belogolni.
A láda nagyon szép, a logbook is. Csak ügyesek legyetek a végén és figyelmesek!
Köszönjük a rejtést és kellemes karácsonyt mindenkinek!

 
ier 2007.12.23 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.75
Mágikus csomagolásban kaptunk egy városi multit. A pontokat viszonylag könnyen megtaláltuk, kivéve a kettest. Sehogyan sem sikerült ráakadni. A rejtő segítségével végül meglett, párszor elmentünk mellette, jól őrzik a bölcsek. Keresgetés közben kollegákkal is találkoztunk, a ládánál éppen Pupu wapolta a jelszót.

Pupu 2007.12.23 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Zimankós, ködös ládázgatás egy szabadidő-terepjáró kipróbálásával egybekötve, különösebb sport helyett csak gyaloglásokkal. Pest-közeli helyek, amelyeket nem akartam későbbi bringatúrákra tartogatni.

Íme a ragyogó példa, hogyan lehet önmagában érdektelen helyen pompás szórakozást és igényes játékot kínálni! Bárhol lehet Varázsföld, ha mágus a rejtő! Nagyon jól szórakoztam, a Fantasy Budapest jutott eszembe. Segédeszközöket nem vittem. Így aztán alighanem fura, önsanyargató muzulmán-tibeti-keresztény zarándoknak néztek Vecsés katolikusai. Kiderült, hogy türelemből, tájékozódó képességből, és bátorságból jó vagyok, tán szemfüles is, mert mindent egyből megtaláltam, viszont szétszórtságom miatt két számot figyelmetlenül írtam fel. El is vetődtem a világ végére, túl az Üveghegyen, de a Rejtő telepátiával visszahozott Varázsföldre. Ott már ment minden, mint a karikacsapás. A ládánál (mestermű!) hiába próbáltam köddé válni a fenyegetően közelgő Feketeruhások (ier páros) elől, leleplezték mesterkedésemet.

Egyértelmű, miért 5-ös a rejtés és a leírás. Hát a környezet? Nem a materiális környezetet osztályoztam, hanem a szellemit!

 
neogeo 2007.12.15 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.12
Ez úgy volt, hogy megjelenéskor elindultunk. Akkor még szűz volt. Már sötétedett, mire meglett volna, felhívtuk Paticsot. Kértünk is segítséget, meg nem is. Már nem volt szűz, meg rossz is volt a végkoordinátánk.
Otthon google mapson kitalálás, hova eshet, kicsit játszva a koordinátákkal. :)
Később, november elsején vissza. Na akkor meglett. (képek)
Viszont a pentákulum a "nagy rohanásban" kimaradt.
Most, december 15.-én GCGYAT-nál járva megnéztük ezt is.
Megjelenéskor eszméletlenül tetszett a leírás, persze most is. A valóság kontrasztosan más. Jó értelemben mondom ezt, hiszen a leírás alapján tényleg valami csodára vársz (még így 33 évesen is...) és közben egy sima Pest megyei városkában mászkálsz.
Ezért lett ötös a webes megjelenés, nem vitás.

Elsőre...Másodszorra...
Harmadszorra... 
kivancsifancsi 2007.12.09 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Megküzdöttünk a mágus rejtvényeivel, majd a végponthoz vezető sártengeren is átkeltünk. A láda közelében már majdnem feladtuk, de végül sikerült önerőből megtalálni a dobozt. Az egyik legötletesebben kivitelezett számolgatós multi. A Vecsés belterületén megadott pontok nem túl látványosak, de a rejtvényeknek köszönhetően nagyon élveztük a keresést.
Jó lenne, ha mindenki ennyi energiát fektetne a rejtésbe.
Gratulálunk az igényesen kivitelezett ládához.

KezdőpontCsengi keresi az első koordinátákat
A mágus kutyájaZsuzsi
LányokVárjuk a szörnyet
MekettA mágus maga
Zsuzsi logolGame over
Nebel 2007.12.09 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.31
Igazából már ismerem Vecsést, de azért ez a séta is érdekes volt.
A pontok jók, ügyesen lettek válogatva, a leírás pedig könnyen értelmezhető mindenhol! Maga a rejtek is tetszett, sajnos már itt is kezd az Adeptus körül kialakulni a kesserösvény..
A cache és a tartalma első osztályú, ilyen szép logbookot még életemben nem láttam!!! A hercegnél és később a rejteknél is néhány perc eltéréssel kessertársakkal "váltottuk" egymást, igen népszerű lehet a rejtek!
Mindent összegezve: Remek multi, köszönjük szépen a rejtést!!!
:)

4x4zoli 2007.12.07 14:16 - Megtaláltam
Jó volt, köszi,Marci 4x4zoli halni

Ata72 2007.12.06 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.44
Vecsést ismertem, különösebben nem "kellett" bemutatni. A ládát a bonyorultságára való tekintettel a megjelenése óta halogatom. (Jó munkásember vagyok én! Itt a gps, üssd be, oszt' mennyé'! -tipusú)
A folyamatos log olvasgatás, az elkövetett hibák analizálása és a leírás upgrade-je után nagy levegő, és nekiveselkedés!
Ment is simán minden, a jelszó megfejtéséhez viszont támogatást kértem Patics-tól. Átfagyva nem volt már erőm-kedvem a próbálgatásokhoz...
Tényleg szép a láda! (A játékleírás elkészítése olyan ismerős volt... ;-))) )

Köszönöm!

Zerind HUN 2007.11.27 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Hát... kb. ilyesmire számítottam. Vagyis egy jó rejtésre!
Nagyon hideg, szeles, de napsütéses nap volt ma. Gyalog jöttem a 193-as busz Mednyánszky utcai végállomásától, szépen sorban gond nélkül jártam be az összes pontot. Bár azért a mágikus tükör hiánya miatt elég furcsa testhelyzetben kellett leolvasnom egy helyen a koordinátákat :) Viszont ahhoz nem kaptam kedvet, hogy Vecsésen lakjak...

Patics 2007.11.24 15:00 - Egyéb
Ma ismét kimentünk Dettivel egy ládakarbantartásra. Köszönöm az eddigi megtalálóknak a bejegyzéseket és a rejtek gondos kezelését.

Pótoltuk az "eltünt" mágusfejet a dobozon. Kérlek ami oda van hozzá ragasztva, azt ne vidd el, mert az a doboz díszítése, nem ajándék...
Tettünk bele új ajándékokat.

Találtunk benne egy fényképezőgépet is. Elhoztuk, mert azthittük nem működik, de itthon elemet téve bele, kiderült igen! Egy másik ládába továbbítjuk majd.

Az eddigi logbejegyzésekre reagálva:

* Valóban, ez a multi "nem mutat meg semmi különlegeset"?
Itt nem a környék, hanem a kaland a cél.
Akkor mégis megmutat valamit? Bizony, hogy meg!
Például azt, hogy kevésbé szép testben is lehet szép lélek!
Kinek a külcsín, kinek a belbecs...

* Miért kell vinni az ezközöket?
Miért, ki mondta, hogy vinni kell? Én ugyan nem. Azt írtam, "figyelmesen olvass, mert minden szónak jelentősége van".
A "szükséged lehet rá", nem ugyanaz mint a "szükséged lesz rá"... Na ugye.. :-)
Mikor lehet szükséged pl. a gyufára? Hiszen oda van írva: "Ha tűzre, fényre vagy melegre van szükséged". Egyikre sincs? Ha nincs, hát nincs... De ha van, akkor jól jöhet...
És ha jól figyeltél láthattad, hogy a négy közül az egyiknél másképpen fogalmaztam...

* Hát, igen.. tűsarkúban nem ajánlott, ezért a 2.5-es terep. De most bejelöltem ezt a jobb oldali jelzőknél is.

* Két tornyos ház és két forrás is van, és a pontok sem sorban követik egymást?
Mi lenne a kíhívás benne ha túl egyszerű lenne? Na persze akinek a Nap fél 12-kor, Nyugatra van, az ne csodálozzon, ha eltéved....

sattila & Kata 2007.11.24 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Vecsési lakosként kötelező kör :)

A rejtő hasonlatával élve az előjátékot már november 3-án megejtettük, a beteljesülés egészen mostanig váratott magára :)
Így tulajdonképpen két ládázás örömét is kaptuk, és bevalljuk őszintén a második kör jobban tetszett. Látszik, hogy a rejtő merre mozog Vecsésen, vannak szebb helyek is a városban. De ez nem is baj, látszik, hogy sok munka van benne és a végláda különleges gyöngyszeme a gc-nek! Nekünk a leírás is tetszett, jól esik néha egy-egy hagyományosnak cseppet sem mondható ládát felkeresn. Sikerült megfejteni a kellékek szerepét is :)

Jó volt újra azon a környéken sétálni, ahol utolsó ládázásunkat teljesítettük Annamari érkezése előtt, bár tényleg túl közel van a geoszöcske. Most kicsit más útvonalon közelítettünk.
A ládához érve hatalmas kullancsot fedeztem fel a kabátomon (lábakkal együtt vagy 8 mm volt!), még mindig a hideg futkározik a hátamon, ha rágondolok! Vigyázzatok a kullancsokkal!

A mágikus időmegállítót mi tettük a ládába, és bizony ajándéknak szántuk. Arra gondoltunk, hogy egy ilyen színvonalas ládikó megérdemel egy értékesebb ajándékot. Rengeteg helyre elkísért minket, és bár már nem egy mai darab, de arra gondoltunk, mivel tökéletesen működik, talán másnak is hűséges társa lesz ;)

Köszi a rejtést!

Indulunktükör
mágikus időmegállítókukucs
mosolyog :)varázsLÓ
mágikus szekér 
Piró 2007.11.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Nagyon kiváncsi voltam erre a ládára, így meg is beszéltük Freddyvel, hogy záros határidőn belül megkeressük. Azt hiszem, először nem voltunk igazán ráhangolódva a mágiára, mert az egyik pontnál háromszor is lesétáltuk a 94 m-t, mire rájöttünk, hogy ezen a helyen nem azt kell keresnünk, mint hittük. A végére aztán belejöttünk és meglett a tényleg nagyon csinos kis doboz. Persze mindezt abszolút kess-felszerelésben: szövetkabátban és magassarkú csizmában, mondván, hogy ez úgyis egy városi láda. :)
Ezután levadásztuk a karnyújtásnyira lévő gchopp-ot is.
Érdekes láda, ügyes rejtvény. Köszi!

freddy 2007.11.20 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.24
Egy régi ládázós adósságot törlesztettem Pirónak (: Végre sikerült összeegyeztetni az időpontot, ígyhát kiugrottunk ma és elővarázsoltuk a ládát. Vittem gyufát meg poharat is de sose tudom meg mi a szösznek (:

 
fkmaster 2007.11.16 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
Izgalmas rejtés az amúgy elég érdektelen Vecsésen, többször konzultáltam a rejtővel, mire megvilágosodtam néhány metaforával kapcsolatban. A láda kivitelezése egyedülállóan gyönyörű, a jelszót feleségem találta ki sikertelen próbálkozásom után.

ozeki 2007.11.16 10:48 - Megtaláltam
Varázslatosan cuppogós, vidáman kalandos dél-pesti ládázás Hz-val.

Zolimágusmágikus út 1.
Hz 2007.11.16 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.82
Mágikus kör Pest megyében. 4/1.

Mágikus kék elefántA rácson túl
SzigorItt a vége
Belga 2007.11.14 20:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.20
megvan [wapon beküldött szöveg]. Szerintem ez a láda nem mutat meg sok érdekes dolgot ezért adtam a környezetre alacsonyabb pontot. De ahogy megvan fogalmazva és a benne rejlő játékosság tetszett. Nem igazán értem, hogy a végládának miért ott kellett lennie ahová végül is került, viszont a láda rendkívül igényes és a jelszó készítés is tetszett.
Szinte drive-in volt az egész kivéve a vége amit megnehezített, hogy én munkából jöttem és ha nem is tűsarkú de magassarkú csizma volt rajtam. Mondhatnám izgalmassá tette.
Csigusznak is voltak kalandjai, de erről majd ő mesél bővebben.

Csigabiga 2007.11.14 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Úgy kezdődött a dolog, hogy Belga ma Vecsésen dolgozott és kitalálta, hogy munka után keressük meg ezt a ládát. Én örömmel csatlakoztam hozzá! :o) A munkahelyemen kinyomtattam a leírást, de ott felejtettem. Valami megérzés azt súgta, hogy szükség lesz rá, ezért FAX-on átküldettem magamnak indulás előtt.
Aztán az ELVIRA által megadott vonattal elindultam. Megyünk, zakatol a vonat és megállás nélkül átrobogotunk a vecsési állomáson! :o( Csak Monoron tudtam leszállni róla! Telefon Belgának - jön értem. Menet közben kiderült, hogy Belga nem tudta kinyomtatni a leírást, ezért nagy szerencse, hogy magammal hoztam a faxot. :o)
Visszérünk és elkezdjük keresni az első pontot. Könnyen megvan.
Szépen haladunk pontról pontra, egyedül a leírás szerinti második pontnál volt egy kis bizonytalanság: A leírást követve bejutottunk az állomásra, ahol szintén volt egy "forrás"! Minden paraméter stimmelt, kivéve az, hogy nem voltak "bölcsek" mellette. Mivel az állomás már zárva volt, a ténykedésünk feltűnt az állomás biztonsági őreinek, akik odajöttek és megkérdezték, hogy mit keresünk ott. Belga elmondta, hogy egy "forrást", de nem azt, amit találtunk. Az egyik őrnek eszébe jutott, hogy van egy másik, kicsit arrébb. Átmentünk oda és bár a távolság nem stimmelt, (de azért a mérési pontatlanságba belefért az eltérés) mégis ez volt az, amit kerestünk! :o)
A többi helyen nem volt problémánk.
A végláda megközelítésekor jónéhány nagyobb madár szállt fel egyesével, szinte a talpunk alól, nagy ijedtséget okozva! Megyek elöl, valami nagy felrepül! Megijedünk, megállok. Amikor megnyugodtunk, újra elindulunk. Megteszek két lépést, megint felszáll egy madár, majd követi mégegy! Káromkodás... Miközben forgolódunk, kettőnk közül is felszáll egy, majd körülöttünk még néhány! A sötét miatt nem láttuk, hogy mik voltak. Fácánok, vagy vadkacsák lehettek, de én inkább az utóbbira tippelek, mert a fácánok rikoltoznak felszállás közben és a környezet is inkább a vadkacsákat valószínúsíti.
Ezen ijedelmek után a ládát már könnyen megtaláltuk. Nagyon ötletes a rejtés, szépen kivitelezett a láda és a logbook is! Nem vettünk ki semmit a ládából.
Az egész multi igényesen van kivitelezve, kár, hogy szinte semmi különlegeset nem mutat meg.

Ezúton is köszönöm szépen Belgának az utat és a társaságot! :o)

BelgaIlyen sötét volt!
A királySzép logbook
Belga a ládávalNem szokványos tájékoztató
zsakar 2007.11.12 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.83
.

Mr Zerge 2007.11.11 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Délelött még szép őszies időben kezdtük a pontotk végigjárását. az első pontnál egyértelmű volt a helyszínen, hogy mit és hol kell keresni, a bölcseknél is hamar kapcsoltam. A gond a 2. pontnál volt, ahol a túlságosan lerövídített nyomtatott sillabuszomból hiányzott egy szó, ami segített volna beazonosítani, hogy hol vagyunk és mit kell tenni. Szerencsére a rejtő készségesen kisegített a hiányzó kulcsszóval és a hiányzó napsütés helyett is irányt mutatott. Ezután már minden ment könnyedén. Nagyon tetszett a láda igényes kivitelezése.
Köszönöm a multiba befektetett sok munkát. Jók az ilyen feledványok, az AYUR, Kutyatemető és forrás, és az European IMC No. 1 S-H-Balaton jutott eszembe a keresgélés közben.
Üdv Mr Zerge.

akloz 2007.11.10 11:23 - Megtaláltam
Remek munka.

jspanyik 2007.11.05 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Ügyes geomarketing! A majdnem semmi zseniálisan tálalva és profin kivitelezve!

A templom előtti fohász hatásosnak bizonyult, mert kisebb bonyodalmakkal ugyan, de végül is 115 perc alatt végigjártam (egyes részeit többször is) a mágikus utat. Nekem tetszett, jól szórakoztam!

Köszönöm a rejtést!

Foltos Foxi 2007.11.04 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.40
Megtaláltuk, bár nem elsőre, magát a ládát második nekifutásra sikerült meglelni. A bölcsekkel egy kicsit meggyűlt a bajunk, már azt hittük, elfelejtettünk számolni. És tényleg... A legszebb, legigényesebben elkészített rejtés és láda, gratulálunk!

Steve07 2007.11.04 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.29
A láda rejtése nagyon igényes, de a hozzá vezető Mágikus Úton nem éreztük a Mágiát! A 2. ponttól Marvin társaságában kerestük a Mágiát.
A segítségért köszönet a rejtőnek.

 
Marvin 2007.11.04 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Steve07 társaságában, apróbb segítségkéréssel jutottunk tovább. A tükör érthető, de a többi eszközre mi szükség volt? Amúgy a GPS kijelzőt használtam tükör gyanánt.

dc3 2007.11.03 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]

Tomcache 2007.11.03 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
Most kihagytam a köztes pontokat,inkább a ládával kezdtem.
A logokat olvasva és a feltöltött képek alapján+egy kis google earth-el már elégséges az információ a rejtés helyét illetően.
Jobb volt itthon ráfordítani egy kis időt,mintsem,hogy ott bolyongjak órákon át a pontok közt.
Vecsés is egy tipikus Budapest közeli kisváros,a jellemző átmenő forgalommal és a települést kettévágó vasút vonallal.(Mi lehetett ott, amikor még nem volt a 4-es autóút elterelve a várostól).
A multi pontjai is biztos igényesen vannak kidolgozva, de nekem nem volt kedvem, türelmem keresgélni mindenféle talányt.
A láda eddig a legszebb ,amit láttam,a rejtés módja is igényes nagyon!
Alapjába véve nem hiszek ezekbe a mágikus hókuszpókuszokba,tündérmesékbe és lényekbe,a konkrét kézzel fogható,egyértelmü dolgokat preferálom.
De minden ember más, van eki ezeket mítoszos cuccokat szereti, ezért is nem szabad elrontani az ő játékukat.

Gyönyörű szép!Fura egy fa
Ládász-ösvény
egy-két kárászt fogtak
19izsi73 2007.11.03 09:12 - Megtaláltam
A Kofola Bt. mágikus útja során levadászva...

 
KalanDorka 2007.11.03 09:08 - Megtaláltam
Apáékkal.

Kofola BT 2007.11.03 09:08 - Megtaláltam
Együtt a csapat!

Kokó 2007.11.03 09:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Koránkelés, kései kávézás, lassú magamhoztérés, kicsi bénázás.
A második pontnál jól sejtettük a feladványt, csak éppen az nem az volt. A rejtő segítségével tisztáztuk a dolgot, és onnantól már sima ügy volt. A rejtések általában igényesek, és jók. A láda pedig az eddigi legszínvonalasabb kivitelezés.

erchegyia 2007.11.03 09:08 - Megtaláltam
Koránkelés, autókázás, keresgélés, tépelődés, telefonálás, találkozás a rejtővel.

Az út kezdeteMathau...
Orbitális kullancs
Meeting 
Mathau 2007.11.03 09:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Kofola kessing 1.

macikupac 2007.11.03 09:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.84
Dél-pesti láda-őrjárat 1.

Egy kicsit mindig fázok az ilyen és ehhez hasonló multiládáktól. Szerencsére most testületileg jöttünk, de persze csak én készültem fel (többé-kevésbé) a leírásból. Az első ponttal nem volt gond. A tükörírás visszafordítása már egyeseknek némi gondot okozott. Innen előbb elrobogtunk a harmadik pontra (legalább is azt hittük), s ott rájöttünk, hogy mit kell csinálni. De mint később kiderült, az a negyedik pont feladata és kicsit odébb. Innen a Bölcsekhez mentünk és alaposan megszámoltuk őket, de persze egyszer sem ugyanazt az eredményt kaptuk, bár végül jó lett. Itt viszont totális tanácstalanság lett úrrá rajtunk. A pontokat (azt hittük) maradéktalanul teljesítettük, de hogyan tovább? Telefon a rejtőnek, aki eligazított minket. Vissza a harmadik ponthoz és most már kövessük a leírást. Nos, végül meglett, amire szükségünk volt. Itt már egyik-másik loghoz feltöltött kép is beugrott. Elmentünk a negyedik pontra, ahol bátrak voltunk, de nem vakmerőek. Majd meglátogattuk a királyt és a herceget is. Innen már csak a ládáért kellett elmennünk. Ahogy a közelébe értünk láttunk egy autót, s gondoltuk, hogy kolléga az illető. De azt nem sejtettük, hogy Patics, a rejtő az, ki a láda rejtekénél várt minket. Szóval, már ezért érdemes őt felhívni, még akkor is, ha nincs semmi problémád a multival. :) A környék érdekes, a "láda" egyedi. Bár, az én munkámban elég mindennapos. Logolás, beszélgetés, fényképeszkedés és jelszófejtegetés következett, melyet még hosszan folytattunk volna, ha nem terveztünk volna be mára egy sereg közeli ládát. Barninak is tetszett összességében a multi. Érződik rajta, hogy GCAyur mély hatással volt a rejtőre. A Harry Potter-vonal nekem nem jön be, de másnak még tetszhet.

A templomGesztenyefa-sor
NyomóskútVigyázz, ő az erősebb!
Szent István-szoborA pergyó szélén
Barni a ládávalÉrtekezés a rejtővel
Patics 2007.11.03 09:00 - Egyéb
LeCram tényleg megfutatott....

Ma délelőttre terveztem, hogy kimegyek a Bölcsek Kövéért, de még csak ébredeztem az ágyban amikor csörgött a telefon, egy Kalandor segítséget kért a második ponttal kapcsolatban. Te jó ég! Előbb kell odaérnem. Se reggeli, se kávé, irány a rejtek....

Gyönyörű napsütés, madárcsicsergés és nyugalom. Sikerült megszereztem a Bölcsek Kövét. Köszönöm! Hamarosan továbbadom másnak, legyen ő is bölcsebb. Ha már itt vagyok, tettem be újabb ajéndékokat, a tegnap megszerzett GeoSörnyitót, kulcstartót, tollat. Szinte befejezni sem tudtam, máris népes csapat tűnt fel látótávolságban.

Életvidám, lelkes Kesserek érkeztek. Köszönöm a kézfogásokat, a mosolyokat és a kedves szavakat. Pillanatok alatt "ellepték" a rejteket és szinte követni sem tudtam a gyors csere-berét, de az eredmény az lett, hogy már becsukni sem bírták a "könyvet" a sok ajándéktól... Szerencsére a csapat fiatal hölgytagja megoldotta a problémát, az ügyes visszarejtést.

Sajnos a könyv hátuljáról "eltünt" a ráragasztott mágusfej. Legközelebb pótolom. Kérlek ami oda van ragasztva azt ne vidd el...

Reggeli hangulat.Közelről...
A Mágikus Út nyitott könyve...A lelkes csapat
Mi lehet a Pentákulum rejtélye?Lehet, hogy Ő már sejti?
AZ ember élni akar! 
LeCram 2007.11.02 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
Ami késik nem múlik. Korábbi élménybeszámolóm folytatásaképpen ma ellátogattunk az Adeptushoz. Szépen sütött a nap. A logbookból kiírtuk a belső oldalra írt "jelszót", de valami nem stimmelt vele. Nem afrikaiul szólt. No mindegy, visszacsuktuk a ládát, elindultunk haza. De nem hagyott nyugodni a Pentákulum rejtélye. Hol a bánatban van? Mégegyszer visszamentünk, hogy a Pentákulummal is vacakoljuk, mert az valahogy kimaradt. És milyen igazam volt!
Más: hogy ne csak Merlin szaladgáltasson minket, mi egy "ajándéknak látszó ajándékot" helyeztünk el a ládában, kifejezetten Merlinéknek! Az ajándék a Bölcsek Kövét rejti. Persze ha Merlin nem siet: aki kapja, marja!
Megfejtettem egyébként, miért jelent meg az ajándékok közt egy doboz gyufa korábban. Mert az egy olyan mágikus tárgy, amit végigcipelsz az ÚTON, de egyáltalán nincs rá szükséged. Ergo beleteszed a ládába :-)

VP 2007.11.01 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.12
Reggel levittem a családomat Dabasra, közben együtt megkerestünk 3 ládát is. Ezt a ládát - szerencsére - hazaútra, magányos keresésre hagytam.

Bajban vagyok a pontozással: egyrészt látom, hogy a rejtő sok energiát fektetett be a multi elkészítésébe, és a záróláda nagyon igényes - igaz, kicsit ismerős helyen van :-).
Másrészt, nem szeretem az ilyen ládákat. Ha mind ilyen lenne, már az elején abba is hagytam volna ezt a játékot. A helyszín - nekem - jellegtelen, érdektelen (tudom, a rejtőnek, aki itt született, más). A számolgatásokat nem szeretem, egy helyen most is elrontottam.
A pontszám végül ezen szempontok átlagolásából adódott.
Hangsúlyozom, ez az én véleményem! Biztos van olyan, aki épp ezt szereti!

A baj ott kezdődött, hogy ültek az információn! Némi várakozás után meg kellett kérnem az ifjú párt, ülnének arrébb. A 2. OK, a 3. is aránylag egyértelmű a leírásból (vagy lehet, hogy több is van, de szerencsém volt). A bölcseket jobb oldalon elszámoltam eggyel, bal oldalon jól számoltam, de a "kettővel több"-et rosszul értelmeztem, így a hibát nem vettem észre.
A következő helyet a kép alapján véletlenül találtam meg. Persze, lehet, hogy csak én nem vagyok elég bölcs.
Aztán elmentem a rosszul kiszámolt helyre, ahol semmit se találtam, így szégyenszemre kénytelen voltam telepatikus kapcsolatot létesíteni a rejtővel. Ő segített (köszönöm), és ezután - szemben a leírásban közölt információval - elhagytam a mágikus várost. Innen már sima volt.
Próbáltam úgy írni, hogy aki már ott volt, értse, aki még nem, annak viszont ne segítsek feleslegesen.

Tototo 2007.10.31 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Beírtam a jelszót, nem fogadta el ... :-)
Szépen kivitelezett multi, gratulálok.

gryzly 2007.10.31 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Rendkivul tetszett.. Koszonet a rejtonek a segitsegert..

Fil 2007.10.29 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 2.69
Ok [wapon beküldött szöveg]
Bajban vagyok a pontozással: az látszik, hogy a rejtő (akit személyesen is ismerünk, kedves fickó) sok energiát fektetett be a multi elkészítésébe, és a záróláda nagyon igényes, de a helyszín már akkor sem tetszett mikor ugyanitt egy másik ládát vadásztamle 50-100 méterre innen.
Az adott pontok közül a bölcsek és a király kivételével az összes érdektelen. Gyakorlatilag azt hiszem Vecsésen található az egyetlen olyan "forrás", ami nagyon sok ember memóriájában megmarad, bár semmi különlegessége nincs. Vagy csak azért tűnik így, mert nem kóstóltuk meg a nedüjét?? Nos, ha sör, vagy whisky jönne a forrásból, méltán illene egy olyan virtuális útikönyvbe, mint a geocaching. De így?
További nehézségeink, amelyeket azért szerencsére telefonos segítség nélkül is megoldottunk:
A leírásból nem derül ki hány pontos is a multi.
Az első ponton kapok 2 koordináta párt, aztán megint 2-t. de egyikről sem tudom, melyik hanyadik állomás, azaz melyik leírás tartozik hozzá.
pl. bölcseket keressek vagy a vadállatot.
Persze ki lehet találni utóbb mindent, csak nekem nem tetszik ha "a 2+2 nem = 5, 2+2 nem = 3-al akkor nem lehet más mint 4" alapon kell gondolkozás helyett találgatnom. Még jó, hogy 3 diplomával indultunk el, azokra nagyobb "szükségünk" volt mint a gyufára, botra és pohárra(még vitáztunk is milyet vigyünk, üveg, müanyag, átlátszó legyen?).
A forrásnál: a bal megfogalmazás viszonylagos, mert attól függ merről állok a forrásnál. nekem pont jobbra esett a forrásról való számolvasás után az a bölcs, akinek érdemes volt a szemébe nézni.
A forráson nem az a szám van amit a rejtő szeretne, ezt fél órás analizálás után véglegesen kijelenthetem.
A bölcsek (nem kettö hanem a sok) esetében a bal-jobb nem zavaró, de a 200 méter szörnyű. Itt a sarkos pontosítás segített, ebből rájöttem mi a rejtő szerinti 200 méter amit sem a rejtö sem senki soha nem fog lemérni, csak saccolni. (Ha 198 méterre mégy csak, akkor már elrontod.)

A jelszó: xxxxxxxx
Ez nekem azt jelenti, hogy utána oda van írva. Ha csak mondani szeretnék a jelszóról valamit, akkor a megtévesztést érdemes elkerülni (hacsak nem szándékos) "a jelszóhoz tedd ezt, vagy azt " megfogalmazás alkalmazásával.

A sok kritika ellenére köszönjük a sok munkát, jó lenne, ha a többi multi kivitelezése is ennyire profi lenne.
Viccesre véve a figurát: javasoljuk, hogy váltson a rejtő mobiltarifát, a Vodafonnál van egy remek tarifa, ha hálózaton kivülről érkezik hívás, akkor 3 percenként 20 Ft-tal töltődik fel az egyenlege! Szerintem remek befektetés :)

nogacsalad 2007.10.29 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Mai 6/2 ládánk.

Felkeltette érdeklődésünket e rejtvény-multi, így hát nekiindultunk, hogy megfejtsük. Minden pontját gond nélkül megoldottuk, követve a pontos útmutatásokat, és figyelve belső sugallatunkra. Különösen, miután nemrégiben abszolváltuk a GCAyur-t, így ez már rutinból ment.
Útközben még egy kis varázsLÓidomításra is jutott idő a végpont közelében.
A ládát is simán megtaláltuk, és mielőtt logoltunk volna, először is kigyönyörködtük magunkat: nagyon szép, igényesen kidolgozott kézi munka, igazán tetszett. Betettünk egy CD-t és egy zselés tollat, nem vettünk ki semmit. Csupán a szép emlékeket vittük magunkkal.
Elmés, remek kis multi, látszik, hogy sok munka van benne, és gondos kezek készítették.

Köszi érte...

éppen pihenünkkerítés a bölcsek közelében
hídonlószelídítés
egy szobornálfára szegelt lépcső
Mit rejt a láda? 
szakica 2007.10.29 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Nagyon izgalmas, érdekes, fantasztikusan megtervezet ládát találtunk meg e csendes hétfő délelőttön. Nagy izgalommal vágtunk a mágikus útnak, remélve a sikeres megtalálást. Sajnos az első hibát már otthon elkövettük , ott felejtettük a szabályosan előkészített eszközöket. Kettőnk tudása azonban leküzdötte ezt az akadályt. Mihul nagy geos múltja, tapaszlata, az én szakmámból adódó "kreativitásom, képzelő erőm, a sok mesebeli tapasztalatom" hozzásegített bennünket a mágikus út megtételéhez. Nagyon tetszettek a feladatok, ahogyan egymásra épültek, az izgalom, az öröm amikor megoldottunk egy-egy feladatot mind-mind remek volt. E kellemes hétvége nagyon jól záródott és a nagy igazság további jel kettőnknek.Köszönjük a nagy mágusnak!! Köszönöm NEKED is !

Mihul 2007.10.29 11:11 - Megtaláltam
ok

petiba 2007.10.28 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
... hogyan lehet megkedveltetni egy nem túl szép napon egy kissé kusza, városiatlan "várost" ...
A mai esős délutánon "végre" elmentünk végigjárni ezt az izgalmasnak igérkező ládát.
A feladatok nagyon jól ki vannak dolgozva, a pontok igényesek.
A végső láda rejtése és kivitelezése is nagyszerű. (A sötétben is könnyedén megtaláltuk.) Gratulálunk.
Köszönjük a rejtést. (... és a figyelmeztetést csütörtök reggel. Bár már nagyon terveztük, hogy megkeressük a ládát.)
Peti bá' és a lányok (Zsozsó és Eszter, valamint Zsuzsi mama)

hát vannak ilyesmik...ez nagyon is illett a láda hangulatához
szakica 2007.10.28 13:14 - Egyéb
Kedves Csuhás !
Gratulálunk 1500. LÁDÁDHOZ!!!
TOVÁBBI KELLEMES TÚRÁZGATÁST KÍVÁN KÉT GEÓ BARÁTOD:
ICA ÉS LACI

Csuhás 2007.10.28 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Egyáltalán nem különleges helyszín. Viszont a megvalósítás csúcsszuper. Fonte-vel összefutva együtt kerestük végig a pontokat, közben jókat derülve a saját tévedéseinken. Rendkívül igényes a feliratok megvalósítása. Kitűnő a ládika kialakítása és a helye is. Látszik hogy sok órányi munka van a multi kialakításában. A feladatok pont megfelelően rejtélyesek, egy kis gondolkodás segít. Volt persze ahol hosszú percekig nem értettük meg a dolgot. Így kis időbe telt míg rájöttünk hogy a pontok sorrendje a leírásban nem felelt meg a mi felkeresési sorrendünknek. Egy egy ponton ezután körbenézve igyekeztünk meglelni a megfelelő szövegrészt. Köszönjük!
Ez volt az 1500. megtalálásom, köszönöm mindenkinek akinek a ládikáját volt lehetőségem keresni!

Csuhás, Vándor

Ajándékot itt sem módosítottam. Meglepő a rejtő megjegyzése miszerint a ládika életének első két napján eltűnt az ajándékok fele..

KezdetTeplombelső
A mascska fel van mászva...István
Igényes táblákFeliratok
SínekA leghűségesebb társ
Fonte 2007.10.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Nagyon jó kis láda volt! Szó szerint is, meg átvitt értelemben is. Mert a láda kivitelezése, rejtése, nagyon ötletes, igényes, és a hozzá vezető út is az.
Igazából teljesen készületlenül indultam a láda keresésére, Csuhással összefutva jött az ötlet, hogy miért ne most. Így aztán segédeszközök hiányában néhol lehajolva, benézve, tapogatva, nyakat nyújtogatva......és hasonló trükköket bevetve próbáltunk koordinátákhoz jutni. Aztán jött a felfedezés, hogy ez a tornyos ház nem az a tornyos ház, meg a többi "apróság"...szóval volt egy vidám sétánk Vecsésen.
Köszönet a rejtőnek, ötletes, jó kis ládát alkotott.

A képekért köszönet Csuhásnak.

 
kl 2007.10.28 10:51 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

keva 2007.10.27 09:01 - Megtaláltam
HURRÁ MEGVAN! [wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2007.10.27 08:45 - Megtaláltam
A kis táblácskák, a láda kivitelezési igényes, a leírás nem szokványos, de a látnivalók... Rejtvényt fejteni fotelban ülve, teát szürcsölgetve kellemesebb, mint egy faluszerű kisváros keskeny utcáin bolyongva. Legalább másnak tetszett...

SagiK 2007.10.27 08:30 - Megtaláltam
Érdekes, mondhatnám mágikus utat jártunk be. A nagyokat nevettünk közben, néha bosszankodtunk, de mindenütt sikerrel jártunk, és a végén a pentákulum sem fogott ki rajtunk. :))
(a piacon érdemes a vrislis-sajtos lángost is tesztelni)

 
LeCram 2007.10.23 17:07 - Egyéb
Csak élménybeszámolót tartok, mert a zuhogó eső miatt az utolsó lépéstől ma eltekintettünk. Kiváló rejtvény! Összességében mintegy 2 órányit dzsaltunk fel és alá Vecsésen :), ami nem lett volna ennyi, ha BÖLCSEBBEK vagyunk... Az ember csak megpihen a jelölt helyen a varázstükrével, és nem jut eszébe semmi, és nem lát semmit, és ott dekkol (egyébként kellemes hely), és amikor már tényleg elcsendesedett az elméje, egyszer csak sugallata támad! És ekkor rájön, hogy hoppá, varázstükör nélkül tényleg nem lehetett volna továbbjutni! Igényes! Ötletes! Én még ilyet nem is láttam!
Ezután megtekintettük a Mester kunyhóját. Picit távolabb álltunk le, hogy meg ne zavarjuk méltó elmélkedésében (=ki ne szúrja bénázásunkat). Nos, a nap korántsem sütött, meg hát 10 óra is elmúlt vagy 240 perccel, így intelligenciánkra támaszkodva próbáltuk megkeresni a forrást. Nem ment. Persze utólag nem értem, hogy miként mehettünk el mellette vagy háromszor. Húsz percnyi vacakolás után elmentünk inkább a bölcsekhez, és mivel itt már magunk is BÖLCSEBBEK lettünk, a forrás secperc meglett. Ittunk vizéből. Jelezni szeretném, hogy szerintünk a bal- és a jobboldali bölcsek számának különbsége nem kettő. A Mester közéjük számol valami nem-annyira-bölcset is? Na de Mester! :-)
BÖLCSESSÉGÜNK még mindig nem volt topon, mivel azt hittük, a szörnyet nem geokoordinátákkal kell megkeresni, el is indultunk. De mivel a Hercegre nem utalt semmi (fel is út, le is út), visszatértünk a FORRÁShoz, hátha további bölcsesség meríthető belőle. És lőn!
Csupán a hepiend maradt el, de ami késik, nem múlik, úgyis megtaláljuk!
Alohomora!

linda_1985 2007.10.22 18:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
ESZMÉLETLEN szép a láda, nagyon igényes az egész úgy ahogy van.
Kellenének még ilyen szép ládák.
Nagyon precíz volt a koordináták megadása is mindenkinek ajánlom ezt a túrát!!! Köszönet a rejtőnek!

 
Lopakodó 2007.10.22 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
Jól szórakoztunk, köszönjük a lehetőséget.

Piás 2007.10.22 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Szellemes, igényes rejtés! Nem vagyok nagy barátja a multiknak, különösen nem, ha sok pontból áll, az "űberkunsztos"-akat meg egyenesen nem szívlelem. Ez a láda kivétel, mert ötletes, gondolkodtató, a pontok jól megtervezettek.
A bölcsek számolásával volt egy kis gondunk, vagy nem vettünk figyelembe egy kevéssé bölcset, vagy négyen sem tudtunk megszámolni néhány "ojjektumot". Alkalmazván azt a szabályt, hogy bal oldalon 2-vel több bölcsnek kell lennie, mint jobb oldalon, mégis célhoz jutottunk.
Köszi a rejtést!

Karabiner 2007.10.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Jót sétáltunk ide-oda
És végül meglett a ládika

jalso 2007.10.22 14:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.09
Igen szellemesen megfogalmazott leírás, gondosan megalkotott közbülső pontok, ügyesen rejtett és nagyszerűen kivitelezett, gazdag láda a játék végén.

Mikulással jártuk végig a multit, és jól szórakoztunk. Egy kis gondunk volt a Bölcsek sorfalánál, nem mintha a Neofiták fogalmával nem lennénk tisztában, de az oda-vissza számolás nem vezetett teljesen konzekvens eredményre. Ez azonban végül nem okozott gondot. Minekutána 13 óra körül kezdtük el a keresést, nem volt türelmünk kivárni a 2. ponton a 10 óra + 90 percet, ezért találomra nekiindultunk az egyik főkoordináta irányában, és bizony elsőre elpasszoltuk a forrást. Még a vasút vonalát is kereszteztük kétszer, ahol mindkétszer vonat közlekedett. A sorompónak hála, nem rajtunk keresztül. :-)) Innentől kezdve semmi gondunk nem akadt, és egy kis rázatás után elérkeztünk a kincshez. Itt futottunk össze az Andi&Parker párral, akik jót szórakoztak rajtunk, amint előbb a ládát, majd pedig a bűvszó megfejtését kutattuk Mikulással.

Most kezdődik....Mikulás fotózik
Mikulás ismét fotózikMikulás fotózott
Mikulás ismét fotózottItt nincs fotóznivaló
Fáradtan?Na, ez is megvolt!
Na, ez is megvan!Kibicek tekintetének össztüzében
Mikulás 2007.10.22 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.24
Jalsóhoz csatlakoztam ma délután egy kis Bp környéki ládázásra. Először Dunaharasztiba mentünk, aztán beválláltuk a vecsési multit. A multi kivitelezése, a leírás egyedi, ez nem vitás. Ötletes és játékos megoldása van. A faszámolgatásnál bizony nem teljesen egyértelmű a dolog, de Togóval való gyors egyeztetés után megnyugodtunk. A többi rendben volt. Az a véleményem, hogy ha ez egyszerű multi lett volna ezekkel a színhelyekkel, akkor keményen lepontoztam volna, de a játék miatt ezt nem tehetem, hiszen hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élveztem a dolgot. Köszönet Jalsónak a szállítmányozást és a nagyszerű társaságot! Jó volt Andy és Parkerral is összefutni!

Mikulás

Andi&Parker 2007.10.22 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Vasárnap délután indultunk neki a ládának, aznap több csapattal is összefuttottunk, minden pontot megkerestünk, kivéve az utolsót. Már teljesen ránk sötétedett, ráadásul a táv sem bizonyult kevésnek egy fekvőgipsz után :) így aznap már kimaradt. Hétfő délután mentünk vissza az utolsó pontért. A pontok összeszedettek voltak, igényesen kivitelezettek, és a záróláda is egyedi, igényes.

Tetszett az ötlet és igen értékeltük, mert nekünk is van egy kalandos multiládánk, nagyon tetszenek nekünk az ilyen kalandos ládák!
Csak így tovább, még több ilyen ládát:)

Szerencsénkre összefutottunk Jalso-val és Mikulás-al a végponton, ahonnét együtt folytattuk utunkat.

 
petika 2007.10.22 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Tegnap este örömmel láttam, hogy a lakóhelyemtől nem messze megjelent egy új geoláda, de mivel addigra már megtalálói is voltak nem startoltam rá azonnal. Ma, reggeli után, nyugodt körülmények között elindultunk a leírásban felsorolt kellékekkel felszerelkezve. A tükörre valóban szükségünk volt, a többi eszközt nem kellett használni.
Az 1-es pontnál leparkoltunk, majd a pontokat az 1-2-3-5-4-1 sorrendben jártuk végig gyalog, egy kört megtéve. A forrásnál a számok kicsit nehezen voltak olvashatók, de a Bölcs szemébe nézve kitisztult a kép.
Szerintem az eredeti leírás is egyértelmű volt, azonban a Bölcsek sorfalánál nekünk is volt egy kis értelmezési gondunk, köszönet a rejtőnek a pontosításért. Szerintem a legjobb, ha a bal oldali Bölcseket számoljátok, és a kereszteződésnél levontok belőle kettőt.
Visszatérve, az 1-es ponttól kocsival mentünk tovább az aszfaltos út végéig, onnan a jobb oldali földúton elsétáltunk és megoldottuk a 6-7-8 pontok rejtélyét. Azoknak a ládavadászoknak, akik még nem látogatták meg a Geoszöcske lakhelyét, erősen javallott, hogy a GPS-be táplálják be indulás előtt annak a koordinátáit is, nem fogják megbánni! :-)
A leírás olvasása és a pontok felkeresése közben többször is gondoltam a GCAyur ládára, szerintem van köztük egy távoli rokonság, de ez semmit nem von le a láda értékéből. A koordinátapontok és a záróláda nagyon szépen, igényesen kidolgozottak, a Mágikus könyvről pedig csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni. Köszönjük!
Petika, Éva, Bammancs

Zárva :-(Tornyos ház
Erre nem kell menned :-)Szobor
KoronaEmléktábla
TemplomNyitott könyv
Petika és a Mágikus KönyvA könyv
tudo 2007.10.22 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 4.14
Részletek késöbb. [wapon beküldött szöveg]

Web: Ősz végi, hideg szeles időben 105 km kerékpározgatás a [Vecsés - Üllő]*3 - Ecser - Mende - Sülysáp - (vonat) - Tápiószele útvonalon, 2 új ládával. Sajnos GCMAUT kifogott rajtam, sohasem szerettem a nem egyértelmű dolgokat. GCAYUR volt számomra emlékezetesen rossz élmény, ma is hiába aludtam ki magam, hiába készültem, csak hibáztam. Ugyanakkor GCBLAK kellemesen megnyugtatott, ellensúlyozta a délelőtti zűrzavart.

Vecsésre kora reggeli vonattal érkeztem, hogy pirkadatkor kezdjem a rejtvényfejtést. A Harry Potter-es gondolkodást mindig kerülgettem, fiaimat is próbáltam távol tartani a nem tiszta dolgoktól. Ennek ellenére az első 5 pont simán ment, látszott, hogy alapos átgondolás és előkészítés van a láda mögött. Sajnos a bajok gyökerei a Bölcsek számolgatásánál kezdődtek. A jobb- és bal oldal között sehogysem jött ki 2 különbség, éreztem, hogy baj lesz. A herceggel pláne meggyűlt a bajom, mert a hozzá tartozó leírás annyira súlykolja a Királyt, hogy nem is keresgéltem tovább.

A kapott rossz koordináták nyomán elindultam, nem találtam semmit. A környéken próbálgattam cserélgetni a bölcseket és a herceget, de többszöri csatangolás után sem lett semmi.

Visszamentem újra Vecsésre, és a két kritikus pontot újra és újra átszámoltam. A bölcseknél már egy kertből segíteni akartak, mert vagy 8-adszor gurultam fel s alá, hiszen nem jött össze a 2 különbség.

Újabb változattal megint bicikliztem egy jót, de mivel látszott, hogy most sem lesz jó a koordináta, felhívtam az elrejtőt. Ekkorra már több, mint 60 km volt a műszerben a vecsési vasútállomás óta. Az elrejtő elérhető volt és készségesen segített. Kiderült, hogy időközben változott a leírás, és hogy a bölcseknek nem kell egy nemzetségbe tartozniuk, meg, hogy van külön herceg is.

A pontos koordináták birtokában megint bicikliztem egy jót, és meglett a láda és a jelszó. Számomra a szép kivitelezés és a sok befektetett munka ellenére rossz szájíz maradt a láda után. Biztosan segítene a dolgon a leírásban a ködös részek pontosítása.

KezdőpontJön-e a szörny?
Számolgatás a királynál :-(Emlékhely
Emlékmű és víztoronyEgy kis nyugalom
Céltalanság a pusztábanMegint nyugalom :-)
Ez rossz!Találat - sok fölösleges kutakodás után
Angus_Podgornij 2007.10.22 09:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megvan! [wapon beküldött szöveg]
Ziribár az oka mindennek !
...éppen annak tetején logolgattunk, mikor kiderült, hogy láda nőtt a házunk közelébe...
Fegyelmezett fogcsikorgatások közepette már csak sötétedés után tudtuk bicajjal bejárni a helyszínt, a bölcseket így mi is eltévesztettük. (Kicsit tanakodtunk is hogy még a sötétben felkeressük-e a "kitalált" pontot, de szerencsére győzött a lustaság, különben még ottvesztünk volna valami lápban ...:) ). Másnap, napfénynél azután tisztázódott a kérdés, s meglett a láda ! Nagyon teszett az igényes kivitelezés, a körítés, a kisebb, előző ládászok által felemlített hibákat a precíz rejtő minden bizonnyal hamar orvosolja(ta). Üdítő színfolt az olyan helységbemutató rejtések között, miszerint "Eldobtam egy ládát a határba' a zároxélen, ja ha már ott vagytok, nézzétek meg a templomot és a kocsmát is...". Gratulálunk !

Madár a határban 1Régi szép idők vízzel 1
Régi szép idők vízzel 2Madár a határban 2
Sprechen sie káposzta ?Naplemente leskelődő küklopszokkal
Meggyötörten a Jókai Mór utcában10 ufóból 9 ezt ajánlja leszállóhelynek !
3D 2007.10.22 09:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Megtaláltam

&Anti 2007.10.22 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Megtaláltuk 3Dvel.

Shakespir 2007.10.21 17:30 - Megtaláltam
Megvan!

Ma sajnos csak 4. hely! :(

10:20-kor mentem ma először Vecsésre. Onnan hazaérve, bekapcsolva a gépet vettem észre a doboz megjelenését. Nyomdafestéket nem tűrő gondolatok özönlötték el az agyam! De nem volt mit tenni, a napközbeni kötött programhoz tartani kellett magunkat, így csak délután tudtunk nekivágni.

A leírás első (és valamennyi) elolvasásakor csak vakartam a fejem, hogy "mi van???". Végül aztán Togo szomszédhoz hasonlóan a helyszínen próbáltunk szerencsét.

A fákat nekünk sem sikerült megszámolni, de a vizes help segített. Olyannyira, hogy először azzal akartunk indítani; így utólag belátva, még ha etikátlan is, de bejött volna!

A végén 60 m-re a fától landoltunk erősen drive-inné téve a megtalálást.

Sajnos a ládával kapcsolatos aggályaimat nem fejthetem ki több okból: egyrész a településhez fűződő viszonyom, másrészt a játékhoz és a játékostársakhoz való hozzáállásom. De azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: ambivalens érzésekkel tértünk haza.

A mágikus fényképezőgépet sajnos otthon hagytuk, s bárhogy próbáltuk a helyszínre teleportálni, csak nem sikeredett.

Patics 2007.10.21 17:00 - Egyéb

Gratulálunk az első három, dobogós helyezetnek!

A megjelenés percében már az "Elindulás" pontnál voltunk Dettivel és vártuk az első keresőket. Gyönyörű szép napos idő, de kesser nem jő. Eltelt másfél óra... Kiszálltunk a kocsiból egy kis sétára. Hirtelen piros autó érkezik, csapat kiszáll, padot ellep és máris robog tovább...
"Hová robognak, hiszen nem is nézték meg a koordinátákat?" Kocsiba be, sebesen utánuk. Észrevettek, integetnek. Erősködnek, hogy "ők az elsők". Jó hír: mi meg a rejtők... Nagy az öröm, ismerkedés, beszélgetés. Kicsit segítünk: menjenek vissza mert így nem lesznek királyok. Mi tovább a "GCdhkd"-hoz. Alig másfél óra mulva jön a telefon: Megvan, elsők vagyunk!

Gratulálunk Dzsozy-nak és Családjának és persze a többi dobogós és dobogóról "lemaradt" kessernek is.


Várjatok! Az van ideírva...Vajon mit kereshetnek?
thbarnabas 2007.10.21 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Harmadik [wapon beküldött szöveg]

Dani keresztfiammal vágtunk neki kettesben a multi becserkészésének. Többfelé is bénáztnuk, majd Togo-val összefutván jutottunk arra, hogy a leírásban szereplő sorrend nem számít semmit. A mágikus kút megkeresésével így is elég sokat bajmolódtunk, valamint a bölcsek számlálása is problémát okozott, itt Dzsozy segített. Köszönet mindkettőjüknek. A ládánál újra összefutottunk Togo-val, aki még egy kis segítséget adott, ami jól is jött, mert a PDA akksija már a végét járta.
Összességében az egész ládaötlet, a leírás, a kivitelezés és különösen a végláda igényessége nagyon tetszett. Köszönet a rejtőknek!

Togo 2007.10.21 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
második [wapon beküldött szöveg]
Sikerült megcsipnem a dobogó második fokát annak ellenére, hogy mikor észrevettem az első megtaláló már vigan hazafelé tertott.
Rábambultam a netre, látom uj láda a közelben, na nézzük. Elölvastam a leirást, aztán még egyszer. Mondom, hűha, ezt nem igazán értem, de menjünk csak ki a helyszinre az egyértelmübbé szokta tenni az ilyesmit. Ha már ilyen mágikus a dolog, két kisebbik csemetémmel megerősitve érkeztem a helyszinre. Az első pont gyorsan meg is lett, de az eredmény ujabb fejvakargatásra adott alkalmat. Na de ha ezt találtam menjünk eszerint. Menet közben rá kellett jönnöm, hogy a megadott pontok azok biza nem sorban követik egymást és az adott helyszinre érve ki kell találnom, hogy melyik mágikus ponton is vagyok, na de ez után már ment minden mint a karikacsapás. Szépen végigsétáltuk a pontokat. Összeraktam a 6. pont felkereséséhez szükséges koordinátát. Látva a távolságot, visszsétáltunk az autóhoz, és nemsokára egy facsoport közepén áldogáltam értetlenül. Na ekkor hivtam fel a rejtőt, mert gyanus volt, hogy a bölcseket elszámoltam. Nyertem. Alig másfél kilóméterrel ácsorogtam arrébb mint ahol lennem kellett volna. Mint kiderült kicsit máskép értelmeztem a Neofita szót. De miután a tévedésem tisztáztam a rejtővel, hamarossan a megfelelő pozicióban találtam magam, ahol is nem értettem egy pillanatra, hogy mit keresek én ott, de aztán ahogy rátévedt a szemem a leirás hetedik pontjhára, vagyis, hogy néz körül, máris tisztává vált. Igy pár pillanat mulva már tátottam is a számat a remekbeszabott rejtés kivitelezésén, a doboz és a logbook szépségén. Gondos munka. A jelszóval volt kis problémém, mert az eddigiek után elbonyolitottam a megoldást, de negyedikre csak sikerült lejelentenem a megtalálást.
A doboztol visszafelé kicsit kerülni kellett, mert közben az odautat egy birkanyáj foglalta el és nem volt kedvem megdumálni a pásztorkutyákkal, hogy mit olálkodom én a nyáj körül.
Köszönjük szépen a rejtést, nagyon élveztük a csemetékkel a kutakodást és az egyes pontok értelmezését. :)
Azt nem tudtuk megfejteni, hogy a mécses (gyufa) és a bot mihez kellett.

Arrafelé kezdődött a kaland.
Na ez a forrás rossz számaÉs tényleg jött a szörny
Egy megbűvölt tükör.
thbarnabásék álltak meg mellettünk.Na itt voltam mikor nem ott voltam ahol lennem kellett volna. :)
Megvan a dobozCsodaszép ez a logbook
Dzsozy 2007.10.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
ELSŐ, ELSŐ!!!!!!
Hónapok óta vártuk már ezt! Nagyon tetszet ez a mágikus téma az egész családnak. Minden tagja a családnak Harry Potter volt egy kis időre. Megjelenés után 20 perccel vettük észre, mindenki ki az ágyból, és gyors készülődés után tűz. Útközben egy kis boltba szereztük be a szükséges mágikus dolgokat. Az első pont után találkoztunk a rejtőkkel, akik már minket üldöztek.:DDD (Kicsit jobban siettünk a kelleténél:D). A sietés, és kapkodás közepette majdnem behibáztuk az elejét. A rejtők segitségét kellett igénybe vennünk. Érdekes, és izgalmas volt a mágikus út. A láda, és közvetlen rejtése külön dicséretet érdemel. Köszönjük a geopezsit is, nagyon finom volt. Az országjáró békát elhoztuk.
Köszi mindent!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]