geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1899. Kastély a szomszédban! (GCGOLO)

Kapu

Kapu

Gémeskút is van

Gémeskút is van

Golopi kastély

Golopi kastély

Egy kicsit megviselt

Egy kicsit megviselt

Vay-kastély

Vay-kastély

A két szomszéd

A két szomszéd

Mint egy erőd

Mint egy erőd

Megérdemelné a felújítást

Megérdemelné a felújítást

Szép környezett

Szép környezett

Ott volt

Ott volt

2019

2019
Szélesség N 48° 14,443'
Hosszúság E 21° 11,671'
Magasság: 116 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.11.11 14:03
Megjelenés időpontja: 2007.11.13 22:00
Utolsó lényeges változás: 2019.02.17 20:50
Utolsó változás: 2020.02.25 21:24
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Luilui és Judith
Felhasználó: luilui
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 444 + 9 sikertelen + 11 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetenteWAP: Vitaminos kapszulát (10cm. x 5cm.) a közúti védőkorlát oszlopára akasztottam.


A ládába TravelBug nem helyezhető.Maga a kastély nem látogatható, sőt le is van zárva a környék.

GOLOP FEKVÉSE:

Golop község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 45 kilométerre, északkeletre, a Tokaj-hegyaljai borvidéken, a 3-as és a 37-es főútról is könnyen elérhető a két út között fekvő település. Vasútállomása is van a Szerencs - Hidasnémeti vonalon.
A község a Szerencs-patak völgytorkolatának elszűkülésében, a Somos hegylábnál fekszik.

GOLOP TÖRTÉNELME:

Golop ősi idők óta lakott hely. A község határában több ezer éves temetkezési helyet tártak fel. Régen két részből állt, Alsó- és Felső-Golopból. Felső-Golop Abaúj vármegyéhez tartozott 1875-ig, amikor a Zemplénben fekvő Alsó-Goloppal egyesítették. Árpád-kori okiratok is említik, IV.Béla 1255-ben írt adománylevele szerint Mátyás szepesi préposttestvérének, Andrásnak adja, aki az első ismert őse volt a Golopy családnak. 1258-ban Golop az Aba nemzetségbeli Debrei ág tulajdona.
A XIII. század végén, Kolop néven szerepel, és Abaújvár tartozéka. Az 1332-1337 közötti években összeírt pápai tizedszedő lajstrom említi már a település Mindenszentek tiszteletére épített templomát. A XV. században több birtokos kezén megfordul, többek között a tokaji pálosok is birtokosai voltak. A török pusztítás idején a község elpusztult, a török rablóhad teljesen kifosztotta, és porrá égette Golopot. Azok a kevesek, akik túlélték a rablást, fosztogatást, adót fizettek a megszállóknak. A XVI. század utolsó negyedében találkozni újra a Golopyak nevével: Golopy Gáspár 1596-ban Abaújvármegye alispáni székét töltötte be.
A XVIII. században a Vay, Vécsey családok uralták, de az Ibrányiak és a Reviczkyek is birtokosai voltak. A kiegyezés után a falu igen lassan fejlődött. 1909-ben ért ide a vasútvonal, bekapcsolva a települést az ország vérkeringésébe.

Golop a Tokaj-hegyaljai borvidék egyik települése, a Golopon szüretelt borok a tokaji borok becsével és értékével bírtak.

GOLOPI KASTÉLY:

Az egykori történeti Zemplén és Abaúj vármegyék határán, a Zempléni-hegység nyugati lába előtt futó Szerencs patak árterében, Golop falu keleti szélén, egykor erősen mocsaras patakvölgy kisebb "szigetén" építette Golopy Gáspár, az akkori vármegyei alispán 1590-es évek környékén, reneszánsz stílusban kastélyát, melyet, régi Vay kastélynak is szoktak nevezni.

Az építmény 17,5 x 9 méteres, téglalap alaprajzú, háromszintes, szintenként, két-két térre tagolódó központi tömbből és két, annak átellenes sarkaihoz közel szimmetrikusan csatlakozó a főtömbbel azonos magasságú szintenként egy-egy teret magába foglaló toronyszerű bővítményből álló épületet hajdan fallal-árokkal vették körül.
Kiskastély, a már szinte szabályosnak nevezhető alaprajzú elrendezésével egységes, előzmény nélküli nemesi lakóhely Az épületen és elsősorban a két kiugró oldalazásra is alkalmas saroképítmény alsó szintjein védelmi berendezéseket, azaz egyszerű lőréseket tártak fel.
A főtömb nyugati homlokzata háromtengelyes, déli homlokzata kéttengelyes, az emeleten nagyobb méretű, egykor reneszánsz tagolású kőkeretes, a földszinten kisebb, eredetileg élszedett kőkeretes ablakokkal, illetve a nyugati homlokzat északi végszakaszán egy korábbi ablak helyén kialakított hasábkeretes földszinti ajtóval. A további két - északi és keleti - homlokzat szabálytalan nyílásrendszert mutat. Az utóbbi előtt néhány éve még egy kisméretű kőkeretes ablakokkal megvilágított magtártoldalék állt. Egyszerű, részben korábbi nyílások átalakításával létrejött ablakok tagolják szabálytalan rendszerben a két sarokbővítményt is. Közülük az északnyugati, nagyobb bővítmény déli falában került elő a kastély legkorábbi, íves kőkeretes, később elfalazott bejárata.
Mind a főtömb, mind a saroktömbök alápincézettek, ezért a földszint kissé emelt járószintű. A főtömb a földszinten és az emeleten egyaránt nagyobb déli és kisebb északi térre tagolódik. Utóbbi foglalja magába a lépcsőfeljárót. E terek eredetileg sík mennyezetesek voltak. A földszintet később északon részben megosztották, és végig beboltozták. Az épülettel egyidős fiókos dongaboltozat csak a délkeleti saroktömb földszintjén volt. Az eredeti, később szélesített ajtónyílások a mai ajtók helyén voltak. Az északi lépcsős tér délkeleti sarkában az emeleten reneszánsz tagozású kőkandalló állt.
A legkorábbi kapubejárat elhelyezése és kiképzése is bizonyos védelmi szándékra utal.

A kastélyt 1592 körül emeltette leírt formájában Golopi Gáspár. Utódai a 17. század végén az Ibrányiak örökölték, majd a 18. század elejétől a Vay család birtokában volt. Reneszánsz formájának első jelentősebb átalakítására Vay László idejében került sor, feltehetően az 1720-as években. Elsősorban a kőkeretes nyílások és a kandallók, megszüntetése helyezhető erre az időre, de hozzá köthető az új bejárat, lépcsőház és a keleti "magtár" kialakítása is. Nem utolsó sorban ekkor kapta az épület a megjelenését az utóbbi időkig meghatározó vakolattagolásos architektúráját is.
1945 után megfelelő hasznosítására nem volt lehetőség, tetőzete leégett. Mai fedélszéke emeleti betonfödéme, az 1980-as évek elején megkezdett, de félbemaradt helyreállítás során készült. Ekkor került sor kisebb léptékű régészeti kutatásra, mely tisztázta eredeti formáját és építéstörténetének főbb szakaszait.

Fotók a Kastélyról (IE diavetítés)
Fotók a Kastélyról (Opera böngésző képek)

VAY-KASTÉLY:

A Vay család 1820 körül építtette fel új kastélyát. A klasszicista stílusban épült kastélyban jelenleg a település általános iskolája és óvodája található. Az épület központi homlokzatát középrizalitos magasított oromzat tagolja. Az épület utcafronti homlokzata földszintes, míg udvar felöli homlokzata magasföldszintes építésű.

Az egykori parkban szabadon álló, klasszicizáló épület 1820 táján épült. Elnyújtott tömegét középen és két végén rizalitok tagolják.
Egyik hosszanti homlokzatán földszintes, míg a másikon a terep szintkülönbsége folytán magasföldszintes. Az előbbi oldalon a középrizalitot magasított oromzat emeli ki, aljánál keretelt félkörös padlásablak, s a 17 tengelyes épületet több lépcsőbejáró is tagolja. A hátsó, kerti homlokzaton a középrizalitban nyíló bejárathoz kétoldalról íves lépcsőfeljárat vezet. Azon az oldalon a támfalakkal megerősített és fél szinttel kiemelt pince folytán a homlokzat magasított lábazatként jelentkezik.
Az épületben óvoda működik.

Az épület mögött terül el a hajdani Vay-park nagyobb része.

free counters

Kívánunk mindenkinek kellemes kikapcsolódást, egy jó sétát, jó láda vadászatot!

LUILUI és JUDITH''
Állapot: kereshető

KRW értékelés (233 db): környezet: 4.37 rejtés: 4.24 web: 4.58 átlag: 4.39

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Kroo 2021.01.23 07:59 - Megtaláltam
Köszönjük!

ferro csaba 2021.01.16 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! Berkeszi Koalák

IMG_20210116_124737 
pistannn 2020.11.29 12:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Brigi2004 2020.11.14 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.5]

bm 2020.11.08 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

emiGrant 2020.10.20 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.36
Soha nem tudom, hogy örüljek-e annak, hogy fel lett újítva valami, ugyanakkor szomorkodjak-e azon, hogy privatizálták és most már soha többé nem lehet belülről megnézni. Köszi a rejtést!

-1-2
-3 
Tar család 2020.08.25 18:59 - Megtaláltam
Ládázásra épülő családi nyaralás közben megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

targonczas 2020.08.24 08:11 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

fercsipeter 2020.08.06 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Cerberus 2020.08.06 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.41
Megtaláltam! Három napos maratoni ládázás fercsipeterrel és Webberrel Tokaj környékén. 35/46

Köszönöm a rejtést!

IMG_1500 
Webber 2020.08.06 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

nagyfeco 2020.07.30 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Köszönjük a rejtést.

20200730_083259 
gerico69 2020.07.20 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Szucsviki 2020.07.05 14:25 - Megtaláltam
Köszii, ambrus207-tel megtaláltuk ;)
[Geoládák v3.4.1]

ambrus207 2020.07.05 14:21 - Megtaláltam
csácsumicsőtészta
mindent megtalálok, előbb vagy utóbb, most épp ezt a ládát [Geoládák v3.4.1]

Vica1130 2020.07.04 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

folis 2020.07.04 13:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Gibix75 2020.07.02 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

Pibo 2020.06.30 16:08 - Megtaláltam
Köszi,

kupec 2020.06.26 09:45 - Megtaláltam
Kastély a semmi közepén. [g:hu 1.6.4]

kitkat0123 2020.05.30 14:05 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.4.0]

Robogo 2020.05.30 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

tabletta 2020.05.30 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Bróthág 2020.05.17 07:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

aztakutyafáját 2020.05.09 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

silboy & Zsóka 2020.04.17 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.18
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. A láda keresésnél csak óvatosan az út mellett!

dobozipatikus 2020.04.10 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kun.istvan82 2020.04.02 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Homcsi 2020.03.29 19:08 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.42]

LaciésTimike 2020.02.22 14:07 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

gyetger 2019.12.29 08:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :) [g:hu 1.6.4]

katagonc 2019.12.29 08:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Köszi a rejtést! BÚÉK!
A kastély csodaszépen fel van újítva!!!!

eszluzsu 2019.11.23 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

ládavadász Pisti 2019.11.23 14:02 - Megtaláltam
meglett, közösen Eszluzsuval, köszönjük a rejtést.

A 7 Mestervadász 2019.11.02 11:20 - Megtaláltam
Köszi!

zaskl 2019.10.28 13:15 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk a rejtést. Kérjük a képek alapján a találat elfogadását. Köszönjük a rejtést. ZASKL

[Jóváhagyta: luilui, 2019.11.03 21:35]

Köszönjük a jóváhagyást. ZASKL

DSC_8077DSC_8079
lelcache 2019.10.20 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

atgaspar 2019.10.12 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zilianyó25 2019.08.04 20:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

OsiOsi 2019.07.16 14:10 - Megtaláltam
Ok

PEx2 2019.07.08 15:00 - Megtaláltam
Tokaj felé menet, köszönjük!

Ivjehn92 2019.06.11 23:59 - Megtaláltam
CSELES :D

Szőkekapitány 2019.05.11 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Kazsimers 2019.04.21 17:00 - Megtaláltam
.

ricsivivi 2019.03.24 14:40 - Megtaláltam
köszi

erdei.laszlo 2019.03.03 13:24 - Megtaláltam
Sikeres találat!

Vironia 2019.02.28 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Közös ládázás Cipollinoval. Köszi a rejtést!

cipollino 2019.02.28 10:40 - Megtaláltam
Megvan. Köszi.

luilui 2019.02.17 11:59 - Egyéb
A mai nap új helyre rejtettem a kis kapszulát.

Karika72 2018.11.14 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.80
Sajnos nem találtam, a tábla az új valószínű azért nincs a helyén.
Fénykép alapján kérem elfogadni ottjártamat.
Szépen felújították az épületeket.

[Jóváhagyta: luilui, 2018.11.20 21:54]

IMG_20181114_131649[1]IMG_20181114_131717[1]
IMG_20181114_131725[1] 
stmester 2018.09.26 15:00 - Megtaláltam
Ideiglenes rejtés a helyén, csak a jelszó van benne. Újra rejtettük.

Liberty 2018.09.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Ideiglenesen a láda pótolva lett, benne csak a jelszóval, amit a tábla csövébe beakasztottunk. A rejtőt felhívtuk a helyszínről telefonon, hogy állítsa kereshetőre az oldalt.

A ládaoldal képeit frissíteni kellene, mert a 2007. novemberében készített képek, már csak a múltat mutatják be, mivel 2016-ban gyönyörűen felújították. Felajánlom az általam készített képeket a ládaoldalra :)
A bejárattól balra levő egyik tuja ágai közé rejtettem a GCKAS ládát.

Köszönet a hely bemutatásáért.

Golop címere
Bl4st3r & Amy 2018.09.11 22:22 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


tutu79 2018.08.25 16:20 - Megtaláltam
A képek alapján kérném a rejtőtől a megtalálás elfogadását, a megadott koordinátán lévő teljesen új oszlopban és környékén nem található semmi.(Valószinüleg tábla csere történt)

[Jóváhagyta: luilui, 2018.09.02 19:40]

DSC_3462-1496x842DSC_3463-842x1496
DSC_3464-1496x842DSC_3465-1496x842
Livi123 2018.08.04 08:40 - Megtaláltam
Nem találtam meg a ládát. A koordináták szerint jelölt helyen sajnos nem volt a tábla oszlopában semmi. Fotóztam a helyszínt. Kérném fotók alapján az elfogadást.

[Jóváhagyta: luilui, 2018.08.19 11:43]

IMG_20180804_084007IMG_20180804_083951
IMG_20180804_083957 
Judit és Béla 2018.07.24 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.31
Megtaláltuk. Be van ázva, a jelszó nehezen olvasható.

anettx 2018.06.10 10:30 - Megtaláltam
TFTC!
Abaújszántótól Miskolcig ami belefér.

ha2 2018.06.10 10:30 - Megtaláltam
Kétnapos ládatúra a Zemplénben Anettx navigálása mellett.
Van némi kontraszt a ládaoldalon látható fotók és a mostani, szépen felújított kastély látványa között.

Göde 2018.05.18 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
A ládaoldal fényképein még nem látszik, de szépen felújították!

bence máté 2018.04.28 00:00 - Megtaláltam
ok

Dodó és Malvinka 2018.04.19 17:49 - Megtaláltam
Motoros találat. :)

30740288_1705747102818856_7203594229174501376_n31052182_1705747169485516_13151795450740736_n
nrg007 2018.04.03 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

zoracs 2018.03.29 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

bruggerpetra 2018.03.29 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

akosgy 2018.03.05 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Munka utáni autós ládázás. Gyors találat, korrekt rejtés, köszi.

tapiapi 2018.02.18 09:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.77
Erre tettem, vettem. Megleltem. Kellemes hely, helyes rejtek. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kerékgyártócsalád 2018.02.18 08:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Masodik labda ;) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bigyu 2017.12.26 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Szép a kastély, kár, hogy nem látogatható.

Fehér Márton 2017.12.10 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Köszi jó rejtés

FLAC 2017.12.10 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam

Milko 2017.11.07 08:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2017.11.04 12:43 - Megtaláltam
Hamisítatlan .com típusú rejtés...

dino 2017.11.02 06:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.02
Ötletes a rejtés. Azért nekem továbbra is az erdőben barangolós, patakmedres ládák, maradnak a kedvenceim.

Nanni0206 2017.10.30 09:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Családi-baráti, zempléni várnéző túra során kerestük meg. Anna, Ani1, Ani2, Levi, Lajos, Péter
Köszi a rejtést!

GrodP 2017.10.30 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Családi-baráti, zempléni várnéző túra során kerestük meg. Anna, Ani1, Ani2, Levi, Lajos, Péter

nagyfliszi 2017.10.22 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Bernáthékkal közös tokaji kirándulás újabb találata. A golopi kastélyt a képek alapján nem találtuk volna meg :). Magánkézben van, ez mindent elmond.
TFTC.

Bernáth 2017.10.22 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
Nem olvastuk el elég alaposan előre az ismertetőt, így zavarban voltunk, melyik a kastély - jó, most már látom, hogy mindkettő az. Besétáltunk a parkba is. Köszönjük a rejtést.

BT_pro 2017.10.15 10:49 - Megtaláltam
Megvan köszönöm!

BorsósEde 2017.10.15 00:00 - Megtaláltam
Csak úgy autóból,

Ákos85 2017.09.15 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Megtaláltam!

katika59 2017.09.02 09:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

DóriAtesz 2017.08.26 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!
DóriAtesz

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2017.08.20 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
+

/Quatermain/ [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

stano 2017.08.03 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

panysti 2017.07.19 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Pumba9 2017.07.09 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kriszna73 2017.06.17 18:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lali75 2017.06.17 18:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Toth417 2017.06.17 14:12 - Megtaláltam
Az ilyen rejtéseket szeretem. Nem kell erdőben mászkálni, pénztárostól ládát elkérni, földön kúszni, hanem csak kiveszed a ládát az oszlopból. A kastélyokat csak távolról láttam, mert időre mentem, részletesebben majd máskor.

katika 2017.06.04 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Szép a kastély! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

-1-2
-3-4
-5-6
-7 
Judith 2017.05.22 09:00 - Megtaláltam
Megcsíptem!

darkwolf 2017.05.01 13:25 - Megtaláltam
Köszönöm!

Wsky 2017.03.25 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Na most már meg is lett.

köszi

Szilágyiék 2017.03.18 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Ha a kézi gps-t is nézzük, drive-in lehetett volna - de a templom előtt parkoltunk le, onnan sétáltunk visszafelé.

Köszönjük!

Majdnem belénk jött egy türelmetlen autós...Szépen fel van újítva
Az út felől fotózvaVisszafelé sétálva
Lacipap 2017.03.08 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Megtaláltam!
Szivesen szétnéztem volna odabent is!
Köszönöm a rejtést.

 
marco04 2017.03.05 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Köszi a rejtést, megérte eljönni errefelé :)

Norbee97 2017.03.04 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.76
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Nem okozott túl sok élményt ez a láda. A kastély szépen fel lett újítva, a láda is meglett, viszont a láda környékén borzalmas szagok voltak. A kastély lehet hogy látogatható (lesz), uniós tábla kint, kapu nyitva, szerintem a parkba be lehet menni, de ez most kimaradt. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]
578.

IMG_20170304_131511IMG_20170304_132305
IMG_20170304_132635IMG_20170304_132654
IMG_20170304_132716IMG_20170304_132831
IMG_20170304_133139IMG_20170304_133519
Bl4st3r & Amy 2017.02.13 18:13 - Egyéb
Piros kereszt A láda meggyógyult! Hurrá!! Köszönöm! Üdv: ládadoki Piros kereszt

luilui 2017.02.12 14:00 - Egyéb
A mai nap pótoltam a ládikát.

V_Gabor 2016.12.20 21:53 - Egyéb
Mint LogBíró a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Email-t küldtem a rejtőnek.

beteg láda 
VP 2016.12.02 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.51
A láda eltűnt. Köszönöm a rejtő telefonos segítségét.
Csavargás Szerencs és Tokaj környékén.

 
nazso.oszan 2016.11.20 13:00 - Megtaláltam
A kastélyok szépen helyre lettek állítva. A ládát hiába kerestük, az új táblát is megnéztük, üres. A képek alapján kérem az elfogadást.
Köszönjük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.12.20 21:52]

20161120_13565820161120_135819
20161120_14010120161120_140351
20161120_14062720161120_140836
20161120_141358 
Zsákos Bilbó 2016.10.22 18:00 - Nem találtam meg
A közlekedési táblát idén kicserélték, szerintem a régi táblával együtt elvitték a geoládát is. A láda nincs a helyén.

PeterT 2016.08.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.67 súly: 3.22
Hosszas keresés után sem találtuk, kérném a találat elfogadását. A kastály felújítva elég jól néz ki, szinte nem is hasonlít a ládaoldal képeire :/

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.10.03 18:13]

DSC_0018_2 
SandorCsaba 2016.07.21 13:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

nszabi 2016.05.19 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

saintg 2016.04.22 15:54 - Megtaláltam
Koszi a rejtest, otletes

lczandris 2016.04.09 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ocsike78 2016.04.02 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést. :)

kivancsifancsi 2016.03.14 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Hosszú hétvégi barangolás [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

A rejtés tetszett, de a kastély sajnos nem látogatható, mert magántulajdon. Akkor miért is fizetett az állam több száz milliót a felújítására? Én házamat nem újítják fel?

TothTi 2016.03.04 08:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ther 2015.12.22 11:23 - Megtaláltam
Három napos adventi kirándulás során megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2015.11.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Megtaláltam.

Gyombi 2015.10.29 00:00 - Egyéb
A rejtő pótolta a ládát, újra kereshető!

Gyömi 2015.10.26 16:00 - Megtaláltam
A kiskastély felújítása is lassan elkészül. A régi kastély körüli táblák nem éppen vendéghívogatóak...

[Jóváhagyta: luilui, 2015.10.29 19:25]

 
Aniko & Gyuri 2015.10.25 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Köszönöm...

[Jóváhagyta: luilui, 2015.10.29 19:25]

 
lyzX 2015.10.23 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2015.10.29 19:25]

GCGOLO_20151023164921.jpg 
blezs 2015.10.23 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2015.10.29 19:26]

GCGOLO_20151023164653.jpgGCGOLO_20151023164707.jpg
GeoMelinda 2015.10.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Baráti borkóstolós hétvégénk egyik felkeresett állomása, köszönjük, nagyon szép helyen járhattunk ismét! :)

[Jóváhagyta: luilui, 2015.10.29 19:26]

 
oktriv 2015.10.15 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.70
A Kastélyt a közeli bányalátogatás előtt kerestem fel. Valóban elférne itt bárhol egy láda...
Kérem a fényképek alapján a megtalálás elfogadását. Köszönöm!

[Jóváhagyta: luilui, 2015.10.29 19:26]

GYEZegzug 2015.09.02 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.73
Megtaláltam. Köszi szépen a segítséget s a lehetőséget.

nbaggio 2015.08.13 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Ottjártunk idején is szorgos munka folyt a kastély körül!

[Jóváhagyta: luilui, 2015.08.18 22:48]

Péter60 2015.08.12 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 4.27
T. rejtő!
Ugye csak viccelsz! Komolyan gondolod, hogy fotózgassak és képet töltsek fel csak azért mert te képtelen, vagy lusta vagy akár csak egy virtuáls jelszóhordozó kirakására (amúgy rendes láda is elférne a kastély körül). Utána meg kuncsorogjak a jóváhagyásodért?!
Ha ennyire telik csak részedről a "karbantartásra" akkor inkább add be az adoptálhatóak közé, talán lesz gondos gazdája...
A jelszót egy régebbi megtalálótól kértem el, aki nem hajlandó erre a színjátszásra, annak szívesen megadom.

Strombus 2015.08.12 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.27
Ez volt a második találatunk tokajvidéki túránk során. Fotók is készültek persze. Sőt, a rejtőt is próbáltam felhívni, hogy felajánljam a láda újrarejtését, de nem vette fel a telefont és nem hívott vissza. Sajnos csak ezzel a hívással és azzal, hogy a környék számos ládáját összeszedtük, tudjuk bizonyítani, hogy Péter60-nal ott jártunk, mert a fényképezőgépemen nyaralásunk utolsó estéjén sikeresen ellopattam a tokaji étteremből, ahol vacsoráztunk. Így a géppel együtt minden kép odaveszett. :-(

Ahogy már másik is írták, a régi kastély külső felújítása befejeződött. Az új kastélyon elég intenzíven dolgoztak (persze, szokás szerint már a határidőből kicsúszva).
Próbáltam megtudni, hogy mi van most a régi kastélyban, ki a tulajdonosa, de nem sikerült információhoz jutnom. A kastély erkélyén ücsörgő hölgy azt mondta, ő nem tudja, kié a kastély és mi van benne, ő csak vendég itt, kérdezzem a kertben dolgozó embert. Azt gondoltam, ha az erkélyen ül, csak tudja, mi van benne. De ha nem, hát nem. A kert két végében sikerült két férfit találnom, de mindkettő az öntözőberendezés kiépítésével foglalatoskodott, nem ide tartoztak és mindketten kérdésemmel a "fűnyírós emberhez" irányítottak. A fűnyírót megtaláltam, embert hozzá nem. Ezután feladtam. Remélem, a rejtő nem tesz így és az oldalról hamarosan érdekesebbnél érdekesebb információhoz juthatunk az aktuális helyzetről. Bár, ha 7 éve érdemben nem nyúlt a ládaoldalhoz és valószínűleg 8 éve nem járt a helyszínen, ehhez nem sok reményt fűzök. :-(

A jelszót egy régi megtalálótól kértem el, mivel a rejtő 21 nap alatt sem bírálta el a (sajnos nyomós okkal) fénykép nélküli logomat, bár az utánunk jövő megtalálóét már igen. A negligálás még rosszabbul esik, mintha visszautasította volna a megtalálásomat, hisz logom valóban nem felel meg az általa szabott, bár a játék szabályaival ellentétes feltételnek.
Talán az elbírálás bojkottálásnak az az oka, hogy kb. egy hónapja mint ládadoki felhívtam a rejtő figyelmét arra, hogy a geocaching.hu-ban nem ismert a "fotólog", mint megtalálási vagyis "rejtési" mód, és szíveskedjék újra ládát rejteni az immár 7 (!) éve hiányzó helyett? Választ erre a kérésre azóta sem kaptam.


tarsolyos 2015.08.11 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Köszönöm!
Jó sokan dolgoznak rajta.

[Jóváhagyta: luilui, 2015.08.18 22:51]

bigmick 2015.07.30 08:17 - Megtaláltam
Megnéztük. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2015.08.18 22:49]

GCGOLO_20150730081435.jpgGCGOLO_20150730081537.jpg
GCGOLO_20150730081606.jpg 
Maclura 2015.07.19 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Bringa túra 38 C fokban tűző napon. A melléképület még felújítás alatt. Innen tekertem tovább a Somos-hegyre.
Köszönet a rejtésért.

[Jóváhagyta: luilui, 2015.08.18 22:48]

 
Hugi87 2015.07.12 18:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

[Jóváhagyta: luilui, 2015.08.18 22:44]

kastély
 
sorx 2015.07.12 18:00 - Megtaláltam
lépörög a föstyék, konfirmányi tössék!

[Jóváhagyta: luilui, 2015.07.18 16:19]

 
aknitram 2015.05.31 15:34 - Megtaláltam
Erre jártunk és eszünkbe jutott, hogy itt is van kastély. köszönjük :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2015.07.02 18:51]

GCGOLO_20150531153229.jpgGCGOLO_20150531153320.jpg
GCGOLO_20150531153439.jpg 
kingajani 2015.05.31 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2015.07.02 18:51]

GCGOLO_20150531153309.jpg 
Rubor 2015.05.26 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
A Zala megyei Egervárhoz tudnám hasonlítani a szépen haladó felújítást. Talán csak a megmaradt villanyoszlop és kábel erdő zavarja a szemet.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.06.30 14:07]

Discover 2015.05.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Szépen halad a felújítás.
Köszönöm!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.06.14 22:13]

N.Zs. 2015.05.02 12:00 - Megtaláltam
Esős szombati csavargás során jutottunk el ide.
A Golopi kastély rendben van, de a szomszéd Vay-kastélyra is ráférne egy nagyobb felújítás. A hátsó felén a szép kovácsoltvas korlátot is meg kellene menteni.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.06.04 22:27]

 
Saláta Bogi & Sanya 2015.04.24 11:45 - Megtaláltam
Látszólag a kastély elkészült. Szép épület, rendezett pakkal. Köszönjük a rejtést.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.05.28 10:14]

 
Rumcajs 2015.04.15 18:00 - Megtaláltam
Helgával találtam meg mozgóláda rejtés közben.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.06.02 21:40]

 
Manka. 2015.04.15 18:00 - Megtaláltam
Egy mozgó ládát szerettünk volna ide elrejteni, de végül máshol helyeztük el. A kastélyról több fotót is készítettünk, szép volt.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.05.21 16:42]

 
csk1 2015.04.09 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.
A munkák éppen álltak, a park és a kerítés rendben, a kastély látszólag lassan elkészül.

[Jóváhagyta: luilui, 2015.04.13 12:55]

Zéboy 2015.04.06 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.63
Köszönöm a lehetőséget.
Nagyon szépen halad a felújítás remélem egyszer belülről is meglehet nézni.
A feltöltött képek alapján kérlek fogadd el megtalálásként.

[Jóváhagyta: luilui, 2015.04.13 12:55]

Berián 2015.04.06 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.62
A jelenlegi szabályok szerint, kérem a találat képek alapján való elfogadását.

[Jóváhagyta: luilui, 2015.04.13 12:55]

Gémeskút a parkbanA kastély
A készülő dísztó medreKastély északi oldala
Keleti oldal 
PSZE 2014.11.28 13:01 - Megtaláltam
Éppen folyt a parkosítás mikor ott jártam, ha jól láttam még egy kis tó is lesz a kastély mellett.

[Jóváhagyta: luilui, 2014.12.11 22:28]

K.L. 2014.11.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
A kastély kívülről teljesen kész. A parkosítás rendben.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.12.11 20:04]

 
geo-fonixek 2014.10.29 19:45 - Egyéb
Újra itt jártunk. Már esti világítás is van.
Jelenleg a címertár nem látogatható, sajnos. Az épülete felújításra vár.

 
fiiszek 2014.10.29 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Esti kastélylátogatás és tárlatvezetés a golopi Kemencés Vendégház vendéglátója, Kovács János úr jóvoltából (náluk töltöttük az őszi szünetet, mindenkinek ajánlom!). Takaros a felújított (ámde magánkézben lévő) kastély és lenyűgöző az ősi magyar címertár! Úgy láttuk, hogy a kastély udvara-kertje majdnem kész, a kerti tavat most fóliázhatták le. Köszönjük kedves János! Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.12.05 22:02]

Kovács János tárlatvezető, szállásadó és lokálpatrióta
Ez a mi városunk címere!
Tim12 2014.10.28 11:02 - Megtaláltam
.

[Jóváhagyta: luilui, 2016.04.01 09:20]

GCGOLO_20141028110258 
totik 2014.10.24 10:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri) Krisz', TZ +Piroska, Lacus

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.11.24 23:25]

 
braunfrici 2014.10.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Családi kirándulás Tízböl a negyedik találat.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.11.11 21:42]

Szépülő kastély.
Paul 2014.09.21 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.21
Köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: luilui, 2014.09.29 23:38]

sztyopa13 a páratlan páros 2014.09.09 16:00 - Megtaláltam
Megnéztük.Lassan lehet készíteni az új ládát.Már a kerítést építik a szorgos munkások. A Cekeházi Patay kastély enyészetté válásának látványa után jó volt látni az ujjá éledő golopí kastélyt.

[Jóváhagyta: luilui, 2014.09.29 23:38]

Herobrine 2014.07.30 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam a családdal.
Köszönöm!

[Jóváhagyta: luilui, 2014.08.09 19:02]

Farekék 2014.07.30 13:40 - Megtaláltam
A kastély körül dolgozó munkások kiváncsian figyelték, hogy vajon mit fotózunk. Épp egy melléképület készül.
Köszönjük a lehetőséget!

[Jóváhagyta: luilui, 2014.08.09 19:02]

 
MP 2014.07.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Egy rendezvényen jártam ma Golopon.
Több mint 10 éve még romos állapotban láttam a kastélyt, örülök, hogy ilyen szépen helyreállították. Nagyon szép.
Molnár Péter

[Jóváhagyta: luilui, 2014.07.19 19:38]

voroscsepel 2014.07.06 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2014.07.19 19:38]

GCGOLO_2014076111058.jpg 
Busko58 2014.07.02 19:48 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: geocaching.hu, 2014.08.03 22:40]

Kapucni 2014.06.25 17:28 - Megtaláltam
Tényleg szépül a kastély! A körhinta is megérkezett:)

[Jóváhagyta: luilui, 2014.07.19 19:38]

 
skiccpausz 2014.06.13 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Ládakarbantartás közben jártunk erre.
Szépül a kastély:D Folyik a kemény munka...
köszi,
skiccpausz&nárcisz

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.17 21:23]

 
dunlop2 2014.06.07 13:15 - Megtaláltam
A Tokajban töltött hosszú hétvége alkalmával erre jártunk. A kastély szépül, valószínűleg mostanában telepítették a virágágyást, a rózsák frissen voltak ültetve.

Képek mellékelve !!!!

Üdv: dunlop2 és Móni

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.09 23:25]

MoMaszter 2014.04.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.19
Jó ötlet így dokumentálni... :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.06.03 11:12]

 
Mars3696 2014.04.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.35
Igazi drive-cach...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.06.03 11:12]

Vihar közeledtével 
geo-fonixek 2014.04.18 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.13
Megvan!
Valóban szépen felújították. Bár amit a házigazdáink meséltek arról, hogy is zajlott, némileg elkeserítő.
Köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.01 16:34]

messzirőlközelebbről
a címertár épp zárva voltcsak vicc
stopo 2014.03.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.40
A Kastélyt nagyon szépen helyreállították,a körülötte lévő park kialakítása van folyamatban.Köszi a rejtést.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.04.23 21:30]

 
reko 2014.03.09 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Éppen kerítés építés, fásítás zajlik (zajlana ha nem lenne vasárnap)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.04.10 13:33]

Thull 2013.12.28 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
A fénykép alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: luilui, 2014.01.07 11:51]

jutics 2013.12.28 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Itt jártunk. még felújítás alatt.

[Jóváhagyta: luilui, 2014.01.07 11:50]

Köszi! :)

ßeŁŁ 2013.12.28 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Köszönöm a "rejtést"! =)
haywire, hjutics és Thull társaságában "kerestük"

[Jóváhagyta: luilui, 2014.01.07 11:50]

haywire 2013.12.28 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
A felújítás jól halad, már csak a parkot kell rendbe tenni körülötte. Belülről meg kíváncsi vagyok, hogy nézhet ki.
A képek alapján kérjük a találatok elfogadását.

[Jóváhagyta: luilui, 2014.01.07 11:50]

 
Lempike és Sándor 2013.12.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Köszönjük a rejtést, szépen halad a felújítás!

[Jóváhagyta: luilui, 2014.01.07 11:49]

 
MJANEZ 2013.09.15 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.68
Megtaláltam!! :-) Köszönöm a rejtést, és a lehetőséget!
A kastély nagyon szépen rendben van ! Remélhetőleg hamarosan láda is lesz itt, ahogy a rejtők írták.
Kívűlről már tetszetős az új állapot !
Kérnénk a képek alapján a találat elfogadását.
[g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2013.10.01 23:51]

kondasg 2013.09.05 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam.

[Jóváhagyta: luilui, 2013.09.09 22:29]

 
benist 2013.09.01 11:00 - Megtaláltam
Nagyon látványos a felújított kastély, senki sehol, a falu népe éppen misén gyűlt össze. Sajnos a felújítás is kezd már helyenként károsodni, Kár, hogy a hasznosításra nincs lehetőség. A Vay-kastély elég leromlott állapotú, pedig annak több funkciója is van, vasárnap lévén itt is csend volt.

[Jóváhagyta: luilui, 2013.09.02 22:16]

bejáratBalról
KözéprőlJobbról
KiállításA másik
becko 2013.08.17 06:15 - Megtaláltam
3nap, 36 találattal, 1 láda gyógyítással, a Bükk, és a Zemplén - tágan értelmezett- déli végein.
A fő csapásirány Tokaj, és környéke volt.

A romos képet 11 éve készítettem, öröm látni a változást.

[Jóváhagyta: luilui, 2013.08.19 15:06]

 
levenet1994 2013.06.29 16:00 - Nem találtam meg
Elnézést kérünk, de sajnos csak most sikerült képet feltöltenünk. Kérjük a megtalálás elfogadását.

 
Seres Péter 2013.05.18 13:11 - Megtaláltam
Belül már tükrök vannak!
Kérem a képek alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: luilui, 2013.05.22 10:52]

 
lemente 2013.04.14 15:30 - Megtaláltam
Mai Tokaj-hegyaljai portya 2/1. állomása. Pompás reneszánsz várkastély, takarosan helyreállítva, párját ritkítja kishazánkban, szívet megdobogtató felvidéki műemlék. A hegytetői várromok és falusi középkori templomok mellett ezek a kedvenceink. Láttuk tíz éve még romos állapotában, aztán évente, ahogy csipkerózsika álmából felébredt. Reméljük találnak neki olyan funkciót, amely nem engedi ismét elenyészni. Jó lenne egyszer belülről is megnézni, eddig ez egyszer sem sikerült. Köszönjük az élményt!

Kérnénk tisztelettel a rejtőt a megtalálás képek alapján történő elfogadására.

[Jóváhagyta: luilui, 2013.04.14 22:18]

Köszönjük!

Hey-ho 2013.04.07 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük, a rejtést.

[Jóváhagyta: luilui, 2013.04.10 17:26]

 
kobcikrajci 2013.03.08 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.97
A helyzet változatlan. Autós cache túra.

[Jóváhagyta: luilui, 2013.03.10 23:41]

 
halindaattila 2012.12.31 16:16 - Megtaláltam
A kért fényképek voálá! A kastély bámulatos felújításon ment keresztül. Sajnos bejutni nem tudtunk, de egyszer megkeresem a lehetőségét, és remélem nemsoká az újonnan rejtett ládáját is!
Köszi, hogy megmutatásra került eme remek hely!
u.i.: Örömmel tapasztaltam, hogy van saját GÉMESKÚTJA is! :-)

[Jóváhagyta: luilui, 2013.01.06 16:31]

Nagy KEDVENCEM!
Hegedüs Zsuzsa 2012.12.31 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.14
A 2012-es év utolsó ládája.

[Jóváhagyta: luilui, 2013.01.06 16:31]

tomkess 2012.12.28 14:06 - Megtaláltam
Nagyon szép kastély lett a romokból. Köszönet a rejtésért.

[Jóváhagyta: luilui, 2013.01.06 16:32]

nmárti 2012.12.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Útközben. Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: luilui, 2013.01.06 16:32]

 
isrofunk 2012.11.03 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Nagyon szépen rendbe hozták a kastélyt, kár, hogy nem lehet bemenni az épületbe. Golop meg egy elég fura hely:-)

[Jóváhagyta: luilui, 2012.11.07 23:24]

novemberi fények 
paro.ka 2012.10.23 00:00 - Egyéb
CSODA SZÉP LETT ! SZINTE HIHETETLEN.

 
viktro 2012.10.22 13:10 - Megtaláltam
A kérésnek megfelelően körbefotóztuk, köszönjük az invitálást!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.11.05 21:29]

 
Bl4st3r & Amy 2012.10.21 09:49 - Megtaláltam
Kányazoltánnal közös megatúránk 12/3. "ládánk". Som hegyről lefelé, következő ládához útban, megálltunk, szétnéztünk, fotóztunk, rohantunk tovább. Szép a kastély, rendezett környék. köszönjük a rejtést, ha egyszer elkészül és láda is lesz, szerintem még visszanézünk!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.11.05 21:30]

kanyazoltan 2012.10.21 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2012.11.05 21:30]

GCGOLO_20121021094953.jpg 
Sanchoo és M. 2012.09.15 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Folyt.köv. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.16 19:59]

Abaúj peremén bóklásztunk - 3/7

(köszi a jóváhagyást! :))

Kellene nekem egy ilyenBenézünk-kinézünk
Mindenki"zörgessetek és megnyittatik" - de nem :)
ludens 2012.09.07 10:50 - Megtaláltam
Megvan, a többit később. [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.23 21:49]

 
Gábor66 2012.09.07 10:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk a Felvidéki Geotúra keretében. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.10.07 12:42]

BiharyG 2012.09.07 10:46 - Megtaláltam
Megvan. Részletek később. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.16 19:59]

 
Famágus 2012.09.07 10:25 - Megtaláltam
Felvidéki geotúra közben....!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.15 14:09]

Oldfoxxal köszönjük szépen! A jóváhagyást is :-)

 
oldfox 2012.09.07 10:25 - Megtaláltam
Felvidéki geótúra első találata!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.15 14:09]

 
racz.tibi 2012.09.07 10:24 - Megtaláltam
Fényképet ugyan nem csináltam, de megtaláltam az új ládát. Ha szükséges, mail-ben elküldöm a benne talált jelszót! Köszi!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.10.12 17:14]

kectam 2012.09.07 10:23 - Megtaláltam
A 2012-es felvidéki túra első állomásán csoportos fényképezés közben a kastély előtt megtaláltuk.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.10 17:14]

A felújított kastély 
Gadorzoo 2012.09.07 10:17 - Megtaláltam
A felvidéki geotúra első állomása volt... Egy remek élmény - és hétvége - kezdete! :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.10.10 22:24]

kópé1993 2012.09.07 10:17 - Megtaláltam
Felvidéki geotúra közben!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.10 17:14]

 
fcsaba 2012.09.07 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.78
Felvidéki geotúra magyarországi szakaszának első "találata".

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.10.25 21:36]

molka 2012.09.07 10:15 - Egyéb
A felvidéki geotúra alkalmából újra itt jártam! Korábban carminnal cserkésztük be zempléni barangolásaink során. Most talán még szebb a kastély!

pliptai 2012.09.07 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.82
A 2012-es felvidéki geotúra alkalmával a csapatosan elkövetett ládázás első helyszíne! Köszönet a rejtésért!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.10 18:49]
Köszönöm! pliptai

Pepe 2012.09.07 10:15 - Megtaláltam
Első megállónk a 2012. évi őszi felvidéki geotúrára menet.
Kérem és köszönöm a megtalálás jóváhagyását!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.09 22:14]

 
Ancs 2012.09.07 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Felvidéki geotúra 1/17.
Jól esett kinyújtóztatni a lábunkat kicsit és készült egy csoportkép is a helyszínen.
Sajnos hosszas nézelődésre nem volt idő, de látszik, hogy az eredeti állapothoz képest nagyot javult az épület. Itt-ott azért már potyog a vakolat. :(
Köszi

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.09 20:53]

Megköszönte: Ancs

CacheFinder 2012.09.07 10:14 - Megtaláltam
Az őszi felvidéki geotúra tagjaiként csoportosan követtük el a kastély meglátogatását.
A köveken átbukdácsolva már készültek is a szebbnél szebb fotók.
A mellékelt kép alapján kérem a tisztelt elrejtőt a találat elfogadására. Mert ugye: Kell a pont!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.09 20:53]
[Megköszönte: CacheFinder, 2012.09.09 21:29]

A kastély személyesen. 
LionDaddy 2012.09.07 10:11 - Egyéb
A 2012-es őszi felvidéki geotúra alkalmával ismét megtaláltam.
A túra első ládája, amit mi már 2011-ben egy családi nyaralás alkalmával megtaláltuk. Jó volt újra a vidéken barangolni.

Köszi a rejtést!

Belga 2012.09.07 10:10 - Megtaláltam
Csoportos garázdaság keretein belül elkövetett kastélylátogatás. Fotót a többieknél, ha kell persze töltök fel magam is.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.11 17:56]

 
StiviG 2012.09.07 10:10 - Megtaláltam
Felvidéki geotúrán megtaláltuk! Köszönöm!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.14 22:06]

 
Mira 2012.09.07 10:10 - Megtaláltam
Meglett a geotúrán, Köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.10.07 12:42]

Hinter 2012.09.07 10:00 - Egyéb
Évekkel ezelőtt már jártunk itt, akkor még hozzá sem kezdtek a felújításhoz.
Most megérte vissza jönni a szépen felújított kastélyhoz.

agyorgy 2012.09.07 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
A felvidéki geotúra alkalmával

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.13 18:57]

LaySoft 2012.09.07 00:00 - Megtaláltam
A felvidéki geotúra alkalmával kerestük meg, ez volt az első a sorban.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.09.11 17:55]

A kastély 
borosk79 2012.08.25 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam!Nagyon szép lesz a kastély, pont egy autós találkozó volt a területen.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.26 09:37]

 
BubaGC 2012.08.19 12:10 - Megtaláltam
Szépül, szépül...de azért van még feladat! :-)
Plecs-csel közös "megtalálás"!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.20 01:14]

plecs 2012.08.19 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.68
Szívesen mutatnék én sokkal többet is abból, hogy miképpen szépül ez a kastély, de ehhez a munkásoknak kéne jobban igykezniük! :-)
BubaGC-vel közös "megtalálás"!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.20 01:14]

Szöszke15 2012.08.03 12:55 - Megtaláltam
Leírás Baranyaifiúnál, kérném az elfogadást!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.13 23:10]

tmolli 2012.08.03 12:55 - Megtaláltam
Közös ládászás baranyaifiúval és a többiekkel. Köszönöm!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.13 23:10]

baranyaifiú 2012.08.03 12:55 - Megtaláltam
Közös ládázás tmolli-val Szöszke15-tel és Csoki97-tel.
A kastély már késznek tűnik, bár a környezete és a kerítés még szépülhet!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.06 19:49]

csbagi 2012.07.28 17:40 - Megtaláltam
Az idei "nagy" nyaralásunk Istvánnal: Hortobágy-Debrecen-Tokaj, aztán Tisza völgyi kalandtúra, aztán még pár nap a Tisza-tónál. 11 nap, 500 km kerekezés, egy nap evezés, rengeteg élmény, rengeteg látnivaló, 41 láda.

Cseberrel és eleemmel, a kalandtúra során!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.06 07:10]

 
Cseber 2012.07.28 17:40 - Megtaláltam
Megtalátam, csbagival és eleemmel, a Tisza-völgyi kalandtúra során!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.06 07:10]

eleem 2012.07.28 17:40 - Megtaláltam
megtaláltuk cseber és csbagi barátommal a Tisza völgyi kalandtúrán

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.02 16:29]

gordogok 2012.07.28 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Tiszavölgy Kalandtúra egyik állomása volt a Tokaj - Tiszacsege szakaszon.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.01 17:06]

 
osibring 2012.07.28 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
GÖRDÖGÖK-el.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.09.01 19:28]

Dazsi 2012.07.26 19:20 - Megtaláltam
Nagyon szép! Szerintem már igen jó állapotban van, esetleg ismét lehetne láda. De így is érdemes volt eljönni.
Köszönjük.
Kérjük a képek alapján az elfogadást!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.03 06:56]

Szilaj család 2012.07.13 19:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Egy hetet töltöttünk Golopon, felfedezve a környék látnivalóit.
Gyönyörű a Címertár is!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.07.23 22:56]

 
htour 2012.07.08 12:45 - Megtaláltam
A Zemplén-kerülő kerékpártúra 1. ládája. Mindenképpen érdemes betérni a Címertárba is.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.07.25 17:43]

 
marsoka 2012.06.23 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Buszos túrán látogattunk ide, nagyon szép a Vay-kastély rendbehozva.
Régebben együtt túráztunk a Vay család leszármazottjával: Vay Péterrel. A Vaján lévő Vay-kastélyt is láttuk már.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.06.25 16:59]

 
NótinÉk 2012.06.10 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Itt sem volt mese, mint a többi jó rejtésnél, profi környezet, biztos jó rejtés is, de a loggolás módja az valami szuper!

A képek alapján kérjük a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: luilui, 2012.06.10 22:25]

M.Sasa 2012.04.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Golopon töltöttünk 3 napot, ez alkalomból jöttünk el a kastélyhoz, megnéztük a címerkiállítást is, nagyon tetszett minden. A fényképek alapján kérem a megtalálás igazolását.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.05.02 16:53]

Kastély 1.Kastély 2.
Kastély 3.Kastély 4.
A másik kastélyCímertár 1.
Címertár 2.Címertár 3.
Címertár 4. 
krisztarka 2012.04.01 14:30 - Megtaláltam
képek bolyaknál

[Jóváhagyta: luilui, 2012.04.02 21:59]

lili02 2012.04.01 14:30 - Megtaláltam
képek anyunál, bolyaknál

[Jóváhagyta: luilui, 2012.04.02 21:59]

bolyak 2012.04.01 14:30 - Megtaláltam
Zempléni hétvége 12/11.
Nagyon szép lett!
Krisztarka és lili02 is velem volt, én fényképeztem.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.04.02 16:45]

Mirtt 2012.03.16 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
A kis Móni első meglátogatása alkalmával jártunk erre Katival és Anyukájával.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.03.28 22:36]

 
geoHamsters 2012.03.16 14:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.03.19 21:23]

Kastély
urbanj 2012.03.16 12:00 - Megtaláltam
Füzéren eltöltött ládázós-túrázós hosszú hétvégénk alatt jártunk itt Férjemmel és Szüleimmel.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.03.19 21:23]

 
kissss 2012.03.04 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.79
A bánrévei "gittegylet" két lelkes borkedvelőjéhez csatlakoztunk és Szerencsről Monokon és Golopon keresztül áttúráztunk Tállyára egy kis finom bort ízlelni. Köszi az úti látványosságot! á&g

[Jóváhagyta: luilui, 2012.04.01 16:14]

 
-Bandi- 2012.03.03 09:00 - Megtaláltam
nagyon szép lesz hamarosan. igényes munka. éppen az ösvényt kövezik.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.03.04 19:17]

katonal 2011.12.27 13:05 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: luilui, 2012.02.04 14:49]

Pogacsa1 2011.11.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.11.14 23:52]

kastélygémeskút
Bubuka 2011.11.06 17:02 - Megtaláltam
Sajnálom, hogy nem világosban jártunk itt, mert nekem a sötétben nem sikerültek a képek. Hogy a pöttyök hogy lettek, fogalmam sincs.

Köszi, ha elfogadod a megtalálást.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.11.09 16:36]

zalajaro 2011.11.06 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Zemplénben múlattuk a hétvégét Bubukával,illetve a Cinborákkal.
Telkibányán,az Aranybánya Panzió vendégszeretetét élvezve.Hazafelé meglátogattuk a Címertárat ,amely a Vay kastély közvetlen közelében található. Sajnos, már ránk esteledett,így csak annyit láttunk hogy szépen helyreállították a kastélyt.
Környezetében még szépítik a területet.
Esti képek alapján kérem a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.11.09 16:36]

 
NI 2011.11.01 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.11.04 18:37]

 
pozoli1 2011.10.30 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Megtaláltuk, tetszett, köszönjük. A képek alapján kérjük a megtalálás elfogadását. pozoli1 és Ancsa, PozAko-val közösen.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.10.31 12:31]

szabbr 2011.10.22 18:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Mato-val és Fattila-val közös túránk utolsó állomása.

Sajnos, sötétben értünk már oda, de
Mato által feltöltött képek, remélem, még
értékelhetőek.
Ez alapján kérném én is a találat jóváírását.

Köszönöm!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.10.23 20:24]

fattila 2011.10.22 18:00 - Megtaláltam
A kastély szép volt, talán a sötét jótékony hatása sem fokozta szépségét. A miénket ellenben nagy mértékben. :-) Mató bejegyzésére hivatkozva kérem a Rejtőt a találat elfogadására.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.10.23 20:25]

mato 2011.10.22 17:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Fattilával és Szabbr kollégával véghezvitt geotúránk 16/16 állomása.

Ránk esteledett, mire ide értünk.
Próbáltuk az autó reflektorával "deríteni" a kastélyt.
Profi fényképezőgép és állvány hiányában eléggé homályosra sikerültek a képek.

Kérjük a rejtőt, hogy a mellékelt képek alapján fogadja el mindhármunk találatát!

Köszönet a lehetőségért!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.10.23 11:38]

Köszönöm!

KastélyKastély és Fattila
Kastély és SzabbrKastély és mato
prudy 2011.10.01 11:23 - Megtaláltam
A kastély körül mozgolódást nem láttunk, nem tudjuk, hogy a felújítást befejezték-e? Kár, hogy ez a kastély az emberek látószögéből kiesik. Kár lenne az enyészeté, ha már így szépen rendbe hozták.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.10.02 20:35]

Dr.Lada 2011.09.29 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Zempléni 4 napos túrára menet megnéztük a felújítás alatt álló kastélyt.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.10.06 00:05]

AlanTheWild 2011.09.09 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.25
Abaújszántó környéki kirándulás, családlátogatással kombinálva.
Egyre szebb ez a kastély!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.09.10 00:15]

wzsolti 2011.09.03 12:30 - Megtaláltam
Körbejártuk, szép lesz. A kert útját kövezik már.

Köszönjük!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.09.03 13:00]

a kert helye
Kakukkos és Hajszál 2011.08.19 12:30 - Megtaláltam
Nyaralásunkból hazafelé menet útba ejtettük ezt a pontot.
Kérjük a rejtőtől a képek alapján az elfogadást

[Jóváhagyta: luilui, 2011.08.23 00:10]

 
Karate Kid 2011.08.17 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Ma kirándultunk a családdal egy jót a környéken és ide még elnéztünk a nap végén.
A képek alapján kérem a rejtőt fogadja el a megtalálást.

Köszi a rejtést.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.08.19 16:56]

 
LionDaddy 2011.08.17 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Folytatva a zempléni tájakon való barangolást, ez lett a mai 11/11. találata.
Nagyon fáradtak voltunk már, így csak a kötelező képeket készítettük el a kastély előtt és egy kicsit körülnéztük.
Innen azután mentünk a hotelbe egy kicsit pihizni a wellnes és spa részlegben. :-)

Köszi a rejtést !

[Jóváhagyta: luilui, 2011.08.19 16:56]

SilverG 2011.08.07 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltuk!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.08.15 21:55]

FCsili 2011.08.07 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Még soha nem jártam errefelé. Kár, hogy a kiállítás épp zárt, amikor odaértünk.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.08.15 21:55]

gabortel 2011.08.07 12:07 - Megtaláltam
Maratoni túra Abaújban...

[Jóváhagyta: luilui, 2011.08.08 22:55]

 
kauker 2011.08.01 13:30 - Megtaláltam
Sajnos csak buszból tudtam fényképezni, de kérem elfogadni a találatot.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.08.08 22:55]

csincsi44 2011.07.31 16:24 - Megtaláltam
Pár éve láttuk romjaiban, nekem valahogy akkor jobban tetszett. DE azt öröm látni, hogy van amivel foglalkoznak, ez mindenképp pozitív! :)

[Jóváhagyta: luilui, 2011.08.03 22:23]

 
sirgalahad 2011.07.21 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.33
Lovam űzve galoppra
Megérkeztem Golopra
Fotógépem kattantottam
Borzas blöki vakkant ottan

[Jóváhagyta: luilui, 2011.07.22 16:53]

szép lettinnen is
ajtócímer
delfin 2011.07.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
A felújítás a végéhez közeledik, kérjük a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.07.15 18:55]

 
peterpan 2011.07.03 00:00 - Megtaláltam
Menekülve Bodovárból...

[Jóváhagyta: luilui, 2011.07.06 19:00]

2011.07.03 
CicóMicó 2011.07.02 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Dél-zempléni ládázás közepette lefotózva. Alakul!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.07.06 19:00]

molka 2011.06.24 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszi!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.06.27 00:45]

 
csg69 2011.06.21 20:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
Egy kastély a Zemplénben, csak gyönyörű lehet :)

[Jóváhagyta: luilui, 2011.06.24 23:24]

Tikis 2011.06.11 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.73
Nem semmi felújítás.Szép lett. Zempléni kalandozásunk 3. állomása.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.06.24 23:24]

 
kondaspetra 2011.06.02 19:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.36
Amikor legutóbb erre jártam még elég romos állapotban volt, nagyon szépen helyrehozták.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.06.02 23:46]

Kána forever 2011.05.09 12:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Megtaláltuk Alcorbt-vel együtt, köszönjük.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.05.10 23:22]

 
alcorbt 2011.05.09 12:50 - Megtaláltam
Mellékelve a fényképek.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.05.09 17:20]

Ötvös család 2011.05.08 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.38
Meglátogattuk a kastélyt. Ott találtuk a mesterek vezetőjét, aki intézte és felügyelte a felújítást. Ő azt mondta, hogy a kastélyból már nem szálloda lesz, hanem magánkézbe került, és lakás céljára alakították át nekik.
Szemben megnéztük a címertárat is, ami a régi iskolaépületben volt. Külön érdekesség, hogy ez az iskola nem is olyan régen még sikeresen működött, csak ez is áldozatul esett az utóbbi sok év idióta politikusainak.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.05.09 17:20]

Kellia 2011.04.25 11:00 - Megtaláltam
Nagyon szép kívülről, kár, hogy belülről nem láthattuk.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.04.27 23:52]

 
Reggel 2011.04.23 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Már magát a kastélyt. Köszönjük, hogy megmutattad ezt a helyet!

Anita és Reggel

[Jóváhagyta: luilui, 2011.04.27 23:52]

bakoba 2011.03.27 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Tállyán ünnepeltük Katona Pisti 50. születésnapját, ezt követően néztük meg a szépen felújított kastélyt. Jó látni, hogy volt rá keret.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.03.27 22:39]

reznakrobi 2011.03.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.34
Egy kitűnő hosszú hétvégét töltöttünk itt Golopon a somos vendégházban! Rengeteget túráztunk szép a kastély gyönyörű csendes nyugodt hely!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.03.27 22:39]

Kastély bejárata
Szállásunk
szadi&agi 2011.03.13 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Gyönyörű! Kösz a rejtést!

[Jóváhagyta: luilui, 2011.03.16 01:11]

:) 
KataJani 2011.03.12 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.78
Hosszú hétvégét Zempléni-hegységben, Erdőbényén töltöttük Zöldsportosokkal. Nagyon jó, tavaszias idő volt. Jól éreztük magunkat, jó volt a csapat. Túrázások közben 12 geoládát is sikerült találni.
Mai 5/3, össz. 597. megtalálásunk. Végre egy kastély, ami ilyen szépen megújul. Remélhetőleg hamarosan a mellette lévő épület is hasonló sorsra jut.

[Jóváhagyta: luilui, 2011.03.17 17:28]

Megszépült kastélyÉn is olyan szép akarok lenni
Kellékek 
ésKata 2011.03.12 14:33 - Megtaláltam
4 nap Erdőbényén

[Jóváhagyta: luilui, 2011.03.17 17:32]

Zergi 2011.03.12 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.19
Fogtam!
A Somosról lejövet ide is beugrottunk, megérte, mert szépen gondozott a környék!
[Jóváhagyta: luilui, 2011.03.16 01:11]
Köszönöm!

 
ssophie 2011.01.09 16:00 - Megtaláltam
Hazafele erre jártunk. Szép lesz. :)

[Jóváhagyta: luilui, 2011.01.11 18:17]

 
EmesESE 2010.12.14 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.65
Tállyáról hazafelé megláttam ezt a rejtést, gondoltam megnézem, csak a telefonom volt nálam, azzal próbáltam egy pár fotót készíteni.
Mivel esti, havas képeket nem láttam a találatok között ezért felteszem őket.
A hóban, esti megvilágításban sejtelmes volt a kastély, meg hideg is volt minusz 7 fok.
Vissza fogok térni ide, vagy este egy jobb fényképező géppel, vagy nappal..
Köszönet a rejtésért.

[Jóváhagyta: luilui, 2010.12.15 16:41]

Jó magasA bejárat
FényekEgy bejárat
Volt hó isOldalról
diverupi 2010.10.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
pár éve jártam itt akkor még teljesen romos volt, most szépen felújították
:-)

[Jóváhagyta: luilui, 2010.10.26 21:57]

 
5N 2010.10.23 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.75
Bizony sokat változott a ládaoldalon megtalálható képekhez képest.

[Jóváhagyta: luilui, 2010.10.27 16:39]Köszönjük!

 
TücsiTeam 2010.10.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Tállyara vitt a munkám. A közelben lévő ládákat levadásztuk.

[Jóváhagyta: luilui, 2010.10.17 09:37]

szemlédi 2010.10.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
Ok! Mekkvan!

[Jóváhagyta: luilui, 2010.10.17 09:37]

12
4
5 
abonyiotto 2010.09.07 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.53
Nagyon szép lesz, ha kész lesz.

[Jóváhagyta: luilui, 2010.09.23 22:19]

Az újjáépülő kastély
Rasl 2010.08.05 16:50 - Megtaláltam
A kastély mellé munkásokat is találtunk, akik épp mellette ügyködtek valamin. :)

[Jóváhagyta: luilui, 2010.08.23 21:22]

csipet_csapat 2010.08.01 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.36
Alakul. Nekünk a fa-rész tetszett leginkább.

[Jóváhagyta: luilui, 2010.08.23 21:22]

carmin 2010.07.16 12:30 - Megtaláltam
Már nagyon szépen néz ki a kastély, ha befejezték a munkálatokat látogatható lesz?

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.08.20 07:26]

geooszi 2010.06.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.50
Zemplénbe menet levadászva.
Alakul...! :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.08.01 09:20]

vaslemez 2010.06.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Örül a szívünk, főleg a cekei kastély látványa után. Már korábban többször elmentünk itt és jó látni, ahogy újul meg az épület.
Remélhetőleg a tetszetősebb új kastély is hamarosan felújításra kerül.
Egyedül a kaputól bevezető új tujasor nem tetszett, ez se nem szép, se nem hagyományos. Nem lehetne valamire kicserélni?

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.08.01 09:20]

Egyszerű, de tetszetősA hátsó rész még szebb
RészletEz a legklasszabb
fuszeres 2010.05.31 10:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Esett az eső egész nap, de azért jó kis kirándulás volt.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.06.13 21:39]

GolopGolop
GolopGolop
Csizmás Kutatók 2010.05.08 17:00 - Megtaláltam
Örülünk, hogy ilyen szép lett a kastély, már igazán ráfért a rekonstrukció. Csapatunk nagy része golopi kötődésű!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.06.13 21:39]

 
Somate 2010.05.02 16:56 - Megtaláltam
Tokaji kirándulásunk záróládája.
Szép lesz ha kész lesz.

[Jóváhagyta: luilui, 2010.05.06 22:47]

 
vakond87 2010.04.20 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Megtaláltam. Egész napos tömegközlekedős, ládázós napot tartottam. A nap során 6 ládát találtam meg, ezek sorrendben GCFULO, GCSZER, GCTALL, GCGOLO, GCMNK, GCDBSZ. Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.04.30 07:29]

baranyek 2010.04.03 16:00 - Megtaláltam
A környéken laktam, de nem tudtam róla. Ide sem jutottam volna el ...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.04.30 07:29]

 
Ruzsi 2010.04.02 14:55 - Megtaláltam
Itt is jártunk, végre előkerültek a tavaszi képek...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.08.01 09:20]

Ez tetszik 
atipapa 2010.03.18 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Köszi!Ténleg érdekes és jó látni hogy fel ujitják!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.04.30 07:29]

nogacsalad 2010.01.02 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Útba esett...
Már itthon néztem meg alaposabban a ládaoldalt, és ekkor tudatosodott bennem: végre valaki épít! A régi pikcsőrökön igen roggyant állapotok látszanak. Most már szinte kész a mű! Jó volt visszalapozni a régebbi logokhoz, és kicsit visszaképnézegetni :o)
Azt hiszem, kíváncsiságból, sokszor fogom felkeresni ezt az oldalt. Most már igazán érdekel, mi lesz az ojjektummal, hogyan alakul a későbbiekben a sorsa. Remélem, sok fotó készül még, és ennél is több leírás hozzá.
Az épület mellett faragásra előkészített kövek halmai, a kastély meg látszólag kész. (legalábbis kívülről)
A parkon van még mit alakítani, szerintem ezzel kellene folytatni, mert a növényzetnek bizony idő kell...
Virtuális nemláda ellenére, ez a jelszó nélküli megoldás remek ötlet!

Köszi a kalandot!

[Jóváhagyta: luilui, 2010.01.04 22:45]

Ezt is köszi :o)

Én és az ojjektumMár majdnem kész!
AnyaghalmokBejárat 1.
Itt még tilos a bejárás!Címertár
berobi 2009.10.28 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Jó ötlet, így nyomon követni a felújítást :)

Aquilone-al együtti találat.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.10.29 18:20]

Az útrólPicit odébb
Még egy picit odébb 
Aquilone 2009.10.28 05:01 - Megtaláltam
Jó látni, hogy felújítják!
Képeket berobi készítette. (Robi, tedd fel mind! )

2009.11.02.
Remélem így már jó lesz. :-)

[Jóváhagyta: luilui, 2009.11.03 00:00]

Robival közösen készített kép :-) 
adrivik 2009.10.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.25
Szépen alakul az épület, bizonyára érdemes lesz később újra odalátogatni.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.10.25 21:09]

bbea 2009.10.23 10:06 - Megtaláltam
A felújítás szépen halad. (Autóból ki, gyors fotózás, autóba vissza, mert zuhogott az eső.)

[Jóváhagyta: luilui, 2009.10.29 18:19]

 
BPeterDV 2009.10.16 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.54
eFeS és vaj+zs kollégákkal együtt találtuk meg már este. Nagyon szépen helyreállítják a reneszánsz stílusú állapotát.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.10.19 17:42]

 
vaj+zs 2009.10.16 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
Nagyon szépen felújitott kastély egy kis falu szomszédságában.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.10.19 17:42]

 
eFeS 2009.10.16 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.95
A kastélyt sajnos már csak sötétben tudtuk felkeresni. Szegény biztonsági őr nem nagyon tudta, mit kezdjen velünk, mikor autónkat a kastély felé fordulva felkapcsolta vaj+zs kolléga a reflektort én meg elkezdtem fotózni :) Nem bonyolódtunk bele a részletekbe...

[Jóváhagyta: luilui, 2009.10.19 17:42]

iloilo 2009.10.10 10:05 - Megtaláltam
Bluedoggal néztük meg a kastélyt, de a képek még nála vannak. Holnap felteszem őket. Utánunk érkezett valaki, aki szintén elkezdte fényképezni a kastélyt, kíváncsi leszek, hogy kolléga volt-e. :-)
Feltettem a képeket.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.10.15 00:33]

Bluedog 2009.10.10 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk. (közös találat iloilo-val)

[Jóváhagyta: luilui, 2009.10.11 23:48]

 
junior 2009.10.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Szépen alakul a kastély.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.10.04 15:17]

Access Denied 2009.09.26 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.52
Hétvégi BAZ megyei kör 7.

Jelentem épül-szépül a kastély!
Remek, hogy a felújítás során figyelnek a részletekre is!

Kicsit csúnyán néztek rám a munkások: lehet, hogy munkavédelmi felügyelőnek gondoltak a fényképezgetés alapján :-)

[Jóváhagyta: luilui, 2009.09.27 21:08]

Felújított címerBoltíves bejárati ajtó
Állványzat 
zsuzso09 2009.09.19 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.95
Szépül:)

[Jóváhagyta: luilui, 2009.09.22 21:15]

állványokajtó
szép 
Klári 2009.09.11 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: luilui, 2009.09.15 17:45]

 
ironman 2009.09.11 16:00 - Megtaláltam
Bringás hétvégi tekergés a környéken.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.09.15 17:45]

 
Macusa 2009.09.07 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.61
Útbaejtettük az épülő-szépülő kastélyt.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.09.14 18:37]

Bejárat..
Láp Lidérce 2009.08.22 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Tavaly, még valódi láda korában jártunk itt, de valahogy nagyon nem sikerült megtalálnunk a ládát. (Pedig hosszan nézegettük a jelzett helyet, s mégse találtunk semmit, csak a helyi ifjúság előző napi bulijának maradványait. Aztán egyszer csak megtalálta a ládát más, majd hirtelen virtuálissá vált.)

Most újra itt jártunk, s a tavalyihoz képest megdöbbentő és megnyugtató a különbség. Tényleg gyors iramban újítják fel a kastélyt, remélem nemes célra használják majd.

Kérem a rejtőt a mellékelt kép alapján a találat elfogadására!

[Jóváhagyta: luilui, 2009.08.24 20:58] Köszönjük!

Mai állapot 
Puzzle Apartman Gyula 2009.08.21 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Nagyon örültem ennek a ládának mikor megjelent. Mi már 5 évvel ezelőtt jártunk itt és nagyon sajnáltuk, hogy ez a kastély is ilyen sanyarú sorsra jutott. Most azonban jó volt látni a szépülést.
Köszönjük!

[Jóváhagyta: luilui, 2009.08.24 22:42]

Ilyen volt 5 éveJelen állapot
mjdgm 2009.08.21 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.99
Erre jártunk, s elolvastuk a WAP-os leírást:
( "WAP: "Jelszó nélküli megtalálás"-t logolj!
CSAK AKKOR LESZ ELFOGADVA A LOG, HA A KASTÉLY ÉPÜLÉSÉT, SZÉPÜLÉSÉT DOKUMENTÁLÓ KÉPEKET RAKSZ FEL A LOGOD MELLÉ!") így készítettünk néhány képet! :-)
A kastély jelenleg már most is sokkal szebb, mint a rejtő által a ládaoldalra feltöltött képeken látható. Reméljük, jövő nyáron már belülről is megnézhetjük, s bízunk benne: addigra már valódi láda is lesz!

 
Tibanation 2009.08.20 11:45 - Nem találtam meg
Sajnos nem volt elérhető a láda, képet pedig nem akarja elfogadni a rendszer....

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.02.14 13:00]

matrixmusic 2009.08.17 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.17
"Megtaláltuk"!
Zempléni 6 napos ládázós nyaralásunk 37 ládája közül ez volt utolsó, 37. megtalálásunk.
A kastély rendben szépül, előző képekhez hasonlítva lassú, de fokozatos a javulás!
Köszi a "rejtést":
Aty és Judit
...::: www.matrixmusic.hu :::...

[Jóváhagyta: luilui, 2009.08.17 22:32]

Judit és a kastélyA bejárattól
Gyombi 2009.08.12 14:52 - Megtaláltam
Ahogy látom, már elég jól állnak, de még nem holnap lesz az átadás. Az egyik munkást kérdeztem, nem tudta megmondani kb.-ra sem, mikor lesz kész... De legalább épül.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.08.15 12:59]

 
szipeti 2009.08.12 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Jól halad a felújítás. Az építésvezető elmondása szerint egy magánszemély vettem meg a kastélyt. Többet és pékeket, ha hazaértünk az erdőbényei üdülésünkből. A címer múzeumban megcsodáltuk Ilonkanéni gyönyörű hímzésait és az összegyüjtött címereit.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.08.14 22:35]

 
Atmosz&Zozmosz 2009.08.09 18:50 - Megtaláltam
A Kastély épül-szépül, remélem hamarosan kész lesz :)

[Jóváhagyta: luilui, 2009.08.11 17:04]

Walker 2009.08.07 15:00 - Megtaláltam
A felújítás szépen halad. Megnéztem a címerkiálítást is.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.08.07 21:42]

 
lasipeti 2009.07.31 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Először jártam erre, tetszett.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.08.01 22:06]

Autogeo 2009.07.27 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Szépül nagyiramban.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.07.27 22:51]

álomfogók 2009.07.26 17:30 - Megtaláltam
Zempléni nyaralásunk 5. "ládája". Részletek később ...

[Jóváhagyta: luilui, 2009.08.02 23:08]

Sickboy 2009.07.22 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.81
Lőttünk pár fotót és megnéztük a címer kiállítást is (megéri, nagyon szép ...)

Mindkét épületre ráférne a felújítás. A kastélyban már el is kezdődött, azonban a másik épület nagyon rozoga :(

[Jóváhagyta: luilui, 2009.07.26 14:15]

Megy a meló ...Hamarosan mint újkorában ...
G&C 2009.07.07 12:18 - Megtaláltam
Zempleni nyaralas.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.07.16 23:09]

ghabbi 2009.07.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.81
Köszi!

[Jóváhagyta: luilui, 2009.07.09 21:26]

DopoD699 2009.07.06 18:25 - Nem találtam meg
Legközelebb majd előre elolvasom mi a teendő :) Csak éppen útba esett és megálltunk. Nyugisan besétáltunk az építkezésre és elkezdtük keresni a ládát. Ekkor megjelent egy fekete ruhás fazon... Megtudtuk tőle , hogy november óta folyik az építkezés, és azóta dobozt nem keresett ott senki :) De most már ő is okosabb lett, megtudta mi is az a geoládázás:)
A ház kívülről szépen be van már pucolva, most mintha a nyílászárókon dolgoztak volna a melósok....

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.02.14 13:02]

zeus 2009.07.03 00:00 - Nem találtam meg
GCKISY utan kulon jo volt ilyet is latni. Kepek hamarosan.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.02.14 13:02]

FTom 2009.06.28 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Zempléni gyalogtúrát követően tértünk be Golopra, nézelődni. Éppen falunapot tartottak a kastélyoknál.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.07.05 23:14]

tika67 2009.06.14 17:00 - Megtaláltam
Az ez évi Magonc tábor alkalmával.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.06.20 01:16]

 
Auriga 2009.06.13 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
Úgy tünik a kastély felújítása szép ütemben halad mint a mellékelt képek is bizonyítják.
Javaslom viszont a szomszéd Vay-kastélyban kb egy éve családi összefogásban nyitott Ősi Magyar Címertár megtekintését is.
Itt meglepően részletes, hozzáértő és segítőkész tárlatvezetést kaptunk.
Kösz a rejtést.
Laci, Kati.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.06.28 19:57]

A megújuló kastély
A Vay-kastély
Ahol helyet kapott a Címertár Ő is várna egy felújítást..
CímerekÁllami Czimer
Csuhás 2009.06.06 19:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.29
Kivételes dolog történik itt, nem pusztul egy kastély hanem épül.

Köszi a rejtést!

Csuhás, Vándor

[Jóváhagyta: luilui, 2009.06.09 20:02]

Igazoló képek
Itt ott marad a régibőlA szomszéd épület
Ez is itt vanHomlokzat
TRider 2009.05.17 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Egy újabb "virtuális" találat Apus segítségével. A kastély valóban szép lehetett fénykorában, reméljük a felújítás után is visszanyeri eredeti szépségét. Sajnos eléggé elhanyagolták eddig, kár érte. Ha kész lesz, elmegyünk megnézzük belülről is.
A rejtés nagyon ötletes, a munkálatok végén össze lehet majd állítani egy képsorozatot a felújítás folyamatáról.

Köszönjük a "rejtést", várjuk a jóváhagyást!

TRider & Apus

[Jóváhagyta: luilui, 2009.05.24 21:35]

nemtom2012 2009.05.16 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
szépen épül a kastély, de a szomszédban Az Ösi Magyar Címertár érdekesebb és szebb.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.05.19 23:25]

 
piroska 2009.05.03 16:15 - Megtaláltam
A kastély a www.muemlekem.hu-n is megtekinthető!

[Jóváhagyta: luilui, 2009.05.04 22:59]

 
"J&J" 2009.05.03 16:12 - Megtaláltam
(7/10) Zempléni BEAC túráról hazafelé. Mágnes50-nel, Piroskával, közös találat.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.05.04 22:59]

Magnes50 2009.05.03 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Megtaláltuk a 3 napos BEAC túrán JPPJ-vel, és Piroskával.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.05.03 23:23]

 
drtopjoe 2009.05.03 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! Kérjük elfogadni a találatot.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.05.19 23:25]

zakany 2009.05.03 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Valami sportrendezvény is volt, és sok fiatal rohangált:)
Biztos szép lesz ha elkészül a rekonstrukció!

A rejtés azért ötös, mert beteg helyett valóban nyomonkövethető a rekonstrukció! Nagyon tetszett ez a megoldás! (Ilyen gyors jóváhagyásom még soha nem volt:)) Köszönöm!

[Jóváhagyta: luilui, 2009.05.04 23:13]

KJ & GM 2009.04.14 16:05 - Megtaláltam
Megnéztük, hol tart a felújítás.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.04.15 16:53]

hungrie 2009.04.12 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.54
megvan

[Jóváhagyta: luilui, 2009.04.14 00:30]

 
nordia 2009.04.12 15:46 - Megtaláltam
Szeretnénk látni a végeredményt is.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.04.19 17:28]

 
Kamilla és Zoli 2009.04.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Készítettünk pár képet a kastélyről! Reméljük lassan kész lesz és majd elmehetünk megnézni belülről is!!
Köszönjük!

[Jóváhagyta: luilui, 2009.04.26 09:47]

Vértes 2009.03.28 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.78
ok

[Jóváhagyta: luilui, 2009.03.29 23:03]

mapet50 2009.03.28 16:30 - Megtaláltam
Cserép már nem sok hiányzik

[Jóváhagyta: luilui, 2009.03.29 23:03]

hátulrólelöl nézet
Togo 2009.03.21 18:25 - Megtaláltam
Hazafelé menetben, szépen ránkesteledett, ezért csak ilyen minőségű fotókat sikerült lőni.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.03.22 17:30]

softi 2009.03.14 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
A vakolás nagyjából halad ezért már nem látni a kő falazatot, így az állvány takaró hatása miatt nem is túl látványos. Remélem tartós lesz a vakolat és nem fog repedezni (bányahomokot láttam csak). A cserepezés is elkezdődött, bár nem tűnik műemléki hatásúnak.
A szomszédban egy címertár van amit időhiányban nem vot módunk megnézni.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.03.29 23:03]

 
BeeDaKa 2009.03.14 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.82
Sajnos nem tudtunk bejutni... de így is szép volt.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.03.22 17:30]

címer
 
cila 2009.02.21 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Amint a képek mutatják, az első lakók már be is költöztek :)

[Jóváhagyta: luilui, 2009.03.01 00:16]

baliagy 2009.02.08 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Attissal, kezdő kessertársunkkal :) Lelkesedése határtalan volt, mind irányból fényképezgette a kastélyt.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.02.09 00:30]

Lelkes, kezdő kesserÁllványokkal körülvéve
Mirabelle 2009.01.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.72
Csak kívülről szemlélhettük meg!

[Jóváhagyta: luilui, 2009.01.06 17:44]

galgo 2009.01.01 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Monokról jövet a -8 C fok, és a köd ellenére bizakodóak voltun, hátha bejutunk. Mint a fotók mutatják szépen halad előre a munka, már az állvány is elkészült.Csendesen a kerítésen kívülről kezdtünk fotózgatni.
Nemsokkal később a biztonsági őr megkérdezte miben segíthet.Mi tudtuk, így hát bejutottunk. Igaz az állványon keresztül, de megérte!
Nagyon bízunk abban hogy egy csodálatos hejreállított épületet kapunk.
Már csak reménykedhetünk abban, hogy a mögöttes épület szintén megujjul, bár abban azovoda is üzemel, és tudjuk oda nem jut pénz.

Köszi!
galgo és era

[Jóváhagyta: luilui, 2009.01.02 23:26]

Atető lentrőlMinden együtt
A tető közelrőlEgy lőrés
Lesz mit javítaniA pince
A régi parkettaNem Minisztérium csak az OVODA
Reznák Robi 2008.12.13 00:00 - Megtaláltam
Sajnos az Ó-kastély felújítás alatt áll ezért a láda nincs meg :( .

[Jóváhagyta: luilui, 2008.12.14 22:49]

munkálatok.. 
ChrisKrav 2008.12.12 12:00 - Megtaláltam
Két munka közötti megtalálásra ideális volt. Sőt még a biztonsági őr is beengedett minket a felújítandó várba. Elmondása szerint januárban folytatják a munkálatokat.

[Jóváhagyta: luilui, 2008.12.18 19:06]

 
Puszkany 2008.11.19 09:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.18
Hétfőn töltöttem le a listát, akkor még nem esett szó a felújításról megkezdéséről. Beszéltem a munkásokkal, szerintük ha volt is itt láda, akkor már "kidobták". Nem tudtam megbizonyosodni róla, hogy eltünt-e a láda, mert a "főnökség" távollétében nem mehet idegen a romok közelébe. De legalább felújítják! Kérem a rejtő jóváhagyását a fotó alapján.

[Jóváhagyta: luilui, 2008.11.22 22:38]

 
Pat983 2008.11.18 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
A felújítás elkezdődött. Az épületet kerítés veszi körbe, így a ládához nem fértünk hozzá. A rejtővel a kapcsolat felvéve.

[Jóváhagyta: luilui, 2008.11.18 22:45]

jaz 2008.11.08 07:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.79
í

Evab 2008.11.08 07:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kucsma család 2008.10.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Kis kiruccanás Szerencsről, mai 3. ládánk, és egyben egy mérföldkő is: ez az 50. megtalálásunk.

Somahaver 2008.10.27 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.28
+Van köszi!!

SirLes 2008.10.25 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.85
Megtaláltuk.

Gyáva Oroszlán 2008.10.12 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Mi még simán megtaláltuk a ház falában a ládát. Lehet, hogy mi voltunk az utolsó logolók?
A kastélyt egy lottó ötösből mi is szívesen felújítanánk magunknak.
Jutka&Tamás.

Ott jártam! 
V_Gabor 2008.10.02 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Nagyon jó rejtés!

Mint megtudtam, az általános iskola már bezárt (nincs elég gyerek). Az óvoda egyenlőre még működik. Az általános iskola helyén egy történelmi címer és zászló kiállítás működik (belépő ára: 500 Ft). A kedves hölgyet zárás után én vittem el Monokra.

Mint megtudtam, egy helyi vállalkozó megvette a kastélyt, s állítólag a héten már felmérések is folytak az épületen, s pár kőművest is látott a tárlatvezető hölgy, de többet ő sem tudott a munkák kezdetével kapcsolatban.

Lehet, hogy nemsokára szükséges lesz a láda áthelyezése?

 
grolee 2008.09.26 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Megvan. Sokszor jártam a környéken. és most végre ez is meglett.
Köszi a rejtést!

Rolee

tudo 2008.09.06 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.22
Őszi, de nyarat idéző időjárású kerékpáros ládázás az Encs - Abaújkér - Boldogkőváralja - Arka - Korlát - Fony - Mogyoróska - Fony - Korlát - Abaújszántó - Golop - Abaújszántó - Erdőbénye - Abaújkér - Encs útvonalon 130 km-en, 1500 m emelkedéssel, 6 ládával. Az erős déli szél és a sok emelkedő megnehezítette a napomat, de a ládák honlapjainak baljós előérzete ellenére a 6 láda simán meglett.

GCREVA sikeres megtalálása után az Eurovelo Zöld kerékpár országúton 26 km-es erős pofaszél menet következett, közben Abaújszántón frissítettem. A kastély tövéig gurult a bicó, a láda azonnal meglett. Körbejártam a kastélyt sajnálva sorsát, aztán indultam visszafelé Erdőbénye irányában a mai utolsó 2 ládához.

ZemplénRegéc vára
TalálatKastély 1.
Kastély 2.Kastély 3.
Kastély 4.Kapu
ZemplénTokaji Borvidék :-)
zsupi 2008.08.23 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Jó kis rejtés volt, de megtaláltuk. Milyen szép lenne helyrehozva ez a kastély!
Honlapunkon további leírások, képek

gyöngyfűző és párja 2008.08.17 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Már régebben is jártunk itt, de sajnos nem sok minden történt itt azóta. Még mindig ugyanolyan elhanyagolt állapotban van az épület. Szomorú.
A rejtés tetszett, már azt hittük, nincs is meg a láda, pláne mikor megtaláltuk a régi láda törött darabjait.

 
TreffB 2008.08.14 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.56
A környezet különösebben nem lelkesített fel, de a doboz keresése megdolgoztatott! Először vagy 5m-rel mellé lőttem (a megadott koordináta valamiért nekem a közeli árokba esett). Wapon nézegettem meg az előző bejelentéseket, hogy megvan-e még egyáltalán a láda. Végül a fáradozásaimat siker koronázta.

Jó játék volt! Köszönet a rejtésért!

Fazék 2008.08.14 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.12
Zempléni körútunk utolsó állomása, sokat sajnos nem mutatott a rom... hátha egyszer felújítják.

albageorangers 2008.08.14 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.28
Különösebben nem nyűgözött le minket a kastély, de azért köszi. Kriszta, Erik

Lovacska fut a hegyen 
paro.ka 2008.08.12 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Évtizedek óta elmentünk Vay Lásló kastélya mellett : HOL Sportöltöző ÉS Címerek Múzeuma találgható. :-(( Javitsad a kettes oldalt!
Köszönjük a szép zászló és címer kiállítást , a szellemes rejtést .Gekonk lemerült Erdőbényén, így kézzel és bottal tapogattuk ki a dobozt. Attila kiráy és Árpád harci zászlaja a nyerő !Nográd megye cimerét kerestem elsönek . Sok arany ezüst selyem hímzés felbecsülhetetlen értékű kép,nagyon szép képzőművészeti értékek láthatok. Ne hagyátok ki ! Jósa ,Flóra, Judit

Abban a hegyben az AZSU teremBiblia éve
Mátyás helyett Reneszánsz év?Koszorúzás a szomszédban
KatámFérfikórus
VacsoraBejó Anna a Zempléni fesztiválon
Szunyog invázióEmlékfal Írói Találkozók
nano 2008.08.11 12:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

MarciMilánBálint 2008.08.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Kár, hogy szegény kastély ilyen romos... Köszönjük a rejtést!

lovasvadasz 2008.08.05 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam!

Köszi a rejtést!

szamedli 2008.08.05 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Kissé nehezen sikerült becserkészni a ládát, mivel két bicikliző kisgyerek komoly érdeklődést tanusított irántunk. Előszőr a kutyák maradtak az autóban, aztán úgy gondoltuk, ha pórázon ugyan, de magunkkal visszük őket talán nem jönnek utánunk a gyerekek. Így is lett... :o) A rejtés nagyon tetszett!

Köszönjük!

belus01 2008.08.02 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Csenge 2008.08.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Körtúra keretében indultunk erre. Bár gyakran járjuk a környéket, a helyet nem ismertük. Köszi!

hidas&révész 2008.07.27 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.61
Csuti első ládája!

Csuek 2008.07.25 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.17
Tetszett a kastély kár érte. A doboz maljdnem kifogott rajtunk.

MonTri 2008.07.14 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.64
A szakadó eső ellenére, nagyon tetszett a "kastély". A rejtés remek!

Nyul1 2008.07.12 14:36 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Hinter 2008.07.12 11:13 - Megtaláltam
Kár a kastélyért. Jó a rejtés. Köszi

ghostspike 2008.07.07 09:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Kár hogy hagyják ezeket a régi kastélyokat tönkre menni.A leiras nagyon preciz, a rejtés pedig nagyon leleményes. :)

Tutajos 2008.07.02 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
OK .

fedoka 2008.06.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Csoportos megtalálás kollégákkal,kiknek első ismerkedésük volt ezzel a sporttal:))))

lagaf 2008.06.21 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Megvan. Részletek később.

skaff 2008.06.16 13:55 - Megtaláltam
Megvan.

Foxi2 2008.06.16 13:53 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Besüboboja 2008.06.16 13:49 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

gyildarefo 2008.06.14 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.58
Az ablakon tényleg nincs deszka és a jobb napokat látott épületen kívűl látnivaló nem sok van. Azért köszönjük, Viviennek (9 éves) első gyűjtése volt.

Golop galoppDől a fa
Hollaláda 
csszabo 2008.06.14 12:47 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

groy 2008.06.14 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.50
Csabával.
A 3. "Ott lesz!" felkiáltásra meg is lett.

Kokó 2008.06.14 09:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
A tavalyi őszi verseny alkalmával majdnem iderejtettük GCMVV dobozát, de talán a "szemerkélő" eső elriasztott a rejtéstől. A hely mindenképpen ládát érdemel!

Mathau 2008.06.14 09:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.93
A címertárnál hagytuk az autót:) Érthető módon. A láda helye jó, hamar meglett.

Kofola BT 2008.06.14 09:58 - Megtaláltam
Ládavadászat Tokaj-hegyalján 1.

macikupac 2008.06.14 09:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.94
Szemezgetés Tokaj környékén 1.

Ez a láda kicsit kiesett a többi közül, mert tavaly, amikor errefelé ládáztunk (az őszi verseny idején), még nem jelent meg. Már Rátka óta jókat röhögtünk Mathaun a kocsiban, mert rájött a szapora, s volt néhány vasúti átjáró, amit igen nehezen viselt. A régészeti feltárások már lezajlottak a hazánk egyik reneszánsz várkastélyában. Reméljük hamarosan az állagmegóvás és a rekonstrukció is megkezdődik. A legfontosabb egy értelmes hasznosítás lenne, de kérdés, hogy itt mire lehet egy ilyen jellegű épületet felhasználni. Így levert vakolattal elég meztelennek tűnik. Kicsit körüljártuk és dokumentáltuk a jelenlegi állapotokat. Úgy szembetűnőbb lesz a - remélhetőleg csak - pozitív irányú változás(ok) nyomonkövetése. Aki többet szeretne tudni a régészeti feltárás eredményeiről, annak ajánlom Feld István: 16. századi kastélyok Északkelet-Magyarországon című könyvét. Most Bobó kísért el.

Az épület, ami megmentette Valter becsületétA Vay-kastély D-ről
A várkastély DK felőlAz alsó szint kőkeretes ajtaja
Címer a középső tömb déli falánA külső bejárati kapu maradványa
Boltozatos plafonFaragott ablakkeret a középső tömb ÉK-i részén
Régi díszítésEgykor kastély, ma óvoda és címertár
Bobó a ládával
bzz 2008.05.31 12:38 - Megtaláltam
Valami ünnepség volt a környéken, kicsit aggódtunk, hogy túlságosan feltűnő lesz, ha elkezdjük bontani a falat, de szerencsére nem vett észre senki. :)

Mikola Team 2008.05.24 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.60
szép rejtés

wyldrenix 2008.05.12 12:11 - Megtaláltam
Lásd Evetke hozzászólását.. (-:

zsotie 2008.05.10 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Kár, hogy ilyen állapotban van. A útról nagyon néztek az arra járók.

zsebeszter 2008.05.09 18:50 - Megtaláltam
Zempléni hosszúhétvégénk 2. ládája. Telkibányára igyekezet Dyannal autóval fogtuk meg. Szuper hely egy iskolának...elég vadregényes, sok a zöld és van hely focizni :)
A kastély sajnos nagyon rossz állapotban van, pedig jó lenne ha lehetne hasznosítani. Az ablak valóban nincs már bedeszkázva bár közelebbről nézve látszik a helye...így végignéztük az összes ablakot. Jól el van rejtve, alaposan kellett keresgélnünk. Köszi a rejtést

dyan 2008.05.09 18:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Pünkösd a Zemplénben 2/10.
Óóóó, szegény kis kastély, hát elég sanyarú sorsra jutott :( és csak azért hogy meglegyen a nyári-túrás feeling, keressés közben Esztit megmászta egy jó nagy kullancs, de persze sikertelenül. A keresés nem 1 perc volt, mert a deszka minket is megtréfált (pedig vannak árulkodó jelek, és kitűnő a rejtek).

Eszti + Dyan

Motorosok 2008.05.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Megvan ez is másodikre lett meg,mert este kerestük, és már nincs deszkázott ablak .

 
Marlyn 2008.05.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.99
Sokat elmentünk már a kastély mellett. Rengeteg fa adja magát a környéken a rejtéshez, de így sem rossz.
Köszi a rejtést!

 
balumaci 2008.05.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Kellemes környezet.

Ich.. 2008.05.02 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Hosszú hétvégi túra 2/20
A deszkázott ablak alatt szépen elkezdtük lebontani az épületet, majd valamiért olyan érzésünk támadt, hogy ez mégsem az az ablak, így gyorsan megtaláltuk a dobozt egy másik ablak alatt ami nem volt bedeszkázva.

 
atyus26 2008.05.01 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Nem emlékeztem erre a kastélyra, pedig jártam már erre. Úgy látom, hogy a környéken több kastély is hasonló sorsra jutott (pl. a felsődobszai is). Ez szomorú.
A rejtés nagyon ötletes. Köszönjük Judithnak és Luiluinak!

Attibati 2008.05.01 15:45 - Megtaláltam
Kerékpáros találat 139 km 1750 m szint
Kivételesen nem pontozom a ládát. Egyik szemem sír a másik nevet. Sír , mert a műemlékbe rejtés tipikus esete. Mint ahogy az utánam jövő egyik megtaláló írja "elkezdtük lebontani a kastélyt" hogy a ládához jussanak. Kb három évvel ezelőtt a fórumon volt egy nagy nekibuzdulás, hogy számba vesszük a műemlékeket károsító módon elrejtett ládákat. Úgy látszik a moderáció azóta megint lazult egy kicsit ebben a kérdésben is. A környéken rengeteg rejtekhely adná magát az emlékművet nem igénybevevő rejtésre.
A másik szemem nevet , mert a rejtést kitünően sikerült megoldani.

jiimbo 2008.05.01 14:11 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

morvet 2008.04.26 00:00 - Megtaláltam
Abaújszántóról érkezve GCAbHa megtalálása után érkeztűnk Golopra a kastélykertbe érkezve szembesűltűnk 1 hatalmas készűlődésre kiderűlt hogy népdal találkozó lesz , nagyon sok bicajos érkezett, ezért döntöttűnk úg y, hogy az iletéktelenek ne fedezzék fel a láda pontos helyét nem próbálkozunk meg a láda elő keresésével, hiába vártunk 1 kis időd hátha kevsebben lesznek , de nem igy lett. Fényképeket hamarosan közzé teszűnk. Ezért kérnénk a jóváhagyását a ládának. Útúnkat fojtattuk Monokra.

Megköszönnénk a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: luilui, 2008.05.06 00:05]

 
geobebi 2008.04.11 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Permetező esőben. A nagy zivatar szerencsére elkerült minket. Tetszenek az épületek, a szép nagy fákat is érdemes megnézni a parkban.

Éva és Geobébi

Vay-kastély 
Erdélyi család 2008.04.09 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.84
Megtaláltuk, de a kastély folyamatos romlás miatt már a deszkák is eltüntek az ablakról. Kár érte.

freddy 2008.04.05 10:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.27
360km hétvégi bicajozás zordabbnál zordabb időben.

Csizmások 2008.03.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Meglett,bár megtévesztő hogy a láda fölötti ablakon már nincs faléc.

Jutka 2008.03.27 16:10 - Megtaláltam
Nagy volt a nyüzsi, a bottal átvonuló őreg nénék árgus szemekkel figyeltek!!!
Kérjük a jelszó nélküli megtalálás elfogadását. Köszi!

[Jóváhagyta: luilui, 2008.07.29 21:37]

Topolya 2008.03.27 16:10 - Megtaláltam
A rom körül szokatlanul nagy volt a forgalom, szerintem az egész falunak épp erre volt dolga :-) igy nem tudtuk zavartalanul szétszedni a maradék falat. Kérjuk a felszó nélkuli megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: luilui, 2008.07.29 21:37]

GolopRom
bumbika 2008.03.25 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltuk!

Murus 2008.03.24 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Nagyon romos a kastély. Először azt hittem nincs is meg a láda, aztán Cica odasétált, és egyből kiszedte a falból. Kicsit tartottam tőle, hogy ha még egy követ kihúz, összedől az egész épület. Murus és Cica

Csaba & családja 2008.03.22 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Lehangoló a kastély állapota.

tucsbog 2008.03.17 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.70
Jártunk már itt sokszor. Sajnos a kastély épület egyre rosszabb állapotban van. Amennyiben nem lesz igazi gazdája, össze fog roskadni. Az iskola megszűnt, kevés a gyerek a faluban. Óvodások még vannak. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy látogasson el ide. Monokot sokan felkeresik, onnan csak egy ugrás. Hátha segít a láda is az idegenforgalom fellendülésében. A kastély parkja még szép, jó kirándulóhely csoportoknak, osztályoknak.

redfish 2008.03.15 10:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
megvan, szuper a rejtés

alucifer 2008.03.07 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Könnyű találat, jó rejtés.
A sok hegyi keresgélés után, jólesett egy kis pihentető
hagyományos láda.
Köszi a rejtést.

A kastéy maradványaiEz is
detti&csomi 2008.03.02 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Tuti rejtekhely! Már majdnem feladtuk, de meglett!

jspanyik 2008.02.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
A rejtek leírása kicsit félrevezető! Már majdnem telefonos segítséghez folyamodtam, amikor észrevettem a nem odaillő részletet!

Köszönöm a lehetőséget!

mucik 2008.02.24 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Érdekes lehet egy ilyen iskolaudvaron játszani.
Mucik

Rudi Team 2008.02.24 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.73
Gyönyörű idő, könnyű találat.
Éva, Rudi

 
bnorbi 2008.02.16 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.80
Másodszorra találtuk meg. Az első alkalommal sötétben és hidegben nem ment. A láda környéke szerintünk nem túl szívderítő...
Éva és Norbi

Mr Zerge 2008.02.10 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Nagy kár ezért a kastélyért, szívesen megnézném egyszer belülről, felújítva is.
Üdv Mr Zerge.

Moonspell 2008.02.05 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Könnyen megtaláltuk annak ellenére hogy ránkesteledett. Üdv!

Timi_Tomi 2008.02.02 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.66
Megvan!

 
moart 2008.02.02 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.48
Megtaláltam!

vik-er 2008.02.02 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
A láda meg van. Jó a rejtés! Kár ezekért az épületekért, hogy hagyják tönkremenni - pedig a történelmünk részei.

zsakar 2008.01.26 14:45 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

fogo 2008.01.23 10:19 - Nem találtam meg
Nem találtuk meg, rossz helyen kerestük. Láttam a helyet, ahová a láda rejtve van, de nem gondoltam, hogy oda elfér, ezért ott nem kutattam. Majd ha legközelebb arra járunk, akkor már okosabbak leszünk!

kofika 2008.01.23 10:15 - Nem találtam meg
Jó helyen voltunk,csak rossz helyen kerestük.Majd legközelebb,ha több időnk lesz rá.

kl 2007.12.29 10:30 - Megtaláltam
hideg [wapon beküldött szöveg]

Kimberli1 + Imi30 2007.12.28 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.06
Már sötétben érkeztünk, de zseblámpával sikertült bevilágítanunk, és láttuk a földszinti boltíveket, és a betonfödémeket. Sajnáljuk, hogy a felújítás félbemaradt. Kicsitt féltünk, hogy a zseblámpás ténykedésünk, feltűnik a főúton közlekedöknek, mert onnan eléggé szem előtt van a rejtek. Köszönjük a rejtést!

Kim és Imi

Pétör 2007.12.26 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
papával seperc alatt meglett.

Brumi 2007.12.23 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Éppen pirkadatkor fejlámpával, jött egy polgárőr: "Maguk mit keresnek itten?" Picit magyarázkodtunk...

valti 2007.12.19 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Merész a rejtés, nagyon nagy a forgalom. Pont akkor mentek haza az iskolából és az óvodából a gyerekek. Remélem egyszer majd lesz pénz a kastély felújítására. Szuper a rejtés, köszi! Valti

dizzy 2007.12.15 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.90
Sajnos besötétedett mire odaértünk, a helyből nem naon maradtak maradandó emlékeim, mert nem láttam sokmindent!A láda megtalálásához kicsit több idő kellett, mert a telefon vakujánál kerestük:D!

Figlio 2007.12.15 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.23
Sajnos besötétedett mire ideértünk, de pár perc alatt sikerült megtalálni. A vár eléggé le van harcolva.

Donika 2007.12.12 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.66
Megtaláltuk. Köszönjük a kiváló rejtést!

Kár érte!Ha ezt látod, jó helyen szimatolsz.
BzmotBzmot
Wladin 2007.12.11 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.83
Munka közbeni kitérő.
Nagyon vadregényes.

Árpád vezír 2007.12.08 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.78
Megvan.

flektogon 2007.12.08 11:43 - Megtaláltam
Itt már a kerék is eresztett...

er&esz 2007.12.08 09:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Esős kess. Jó lenne a felújítás, helyes a vár. Szuper a rejtés is.

Evetke 2007.12.02 20:13 - Megtaláltam
Megvan. Ügyészúr azon tűnődött közelítve az ojjektumhoz, hogy "ha ez egy rom, akkor miért van rajta ILYEN tető? S ha nem az, akkor miért ilyen az alja..?"
Engem picit egy jó disneylandi kísértetkastélyhoz emlékeztetett, csak kőből.

farkasék 2007.12.01 09:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

keva 2007.12.01 09:17 - Megtaláltam
Fagyos hangulat :-)

zsorzs 2007.12.01 09:17 - Megtaláltam
Tetszett a rejtés :-) Fagyos, zuzmarás, kihalt volt minden. Az épület igen le van pukkanva:-(

12
ramicsabi 2007.11.24 18:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Ez is meglett.

kalroli 2007.11.24 12:25 - Megtaláltam
megvan

guess.who 2007.11.18 14:48 - Megtaláltam
Ez is megvan.

bazso1017 2007.11.18 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.36
Szép kastély lenne, csak igen erős felújításra vár.

9mcb-jani 2007.11.18 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
ok

Mihul 2007.11.17 16:58 - Megtaláltam
ok

szakica 2007.11.17 16:55 - Megtaláltam
Sötétben gyorsan megleltem. Köszenet a pontos leírásnak és jó koordinátának.

 
qtatom 2007.11.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
ToGo 130 TT ;), azaz Tokaj-Golop 130 km-es téli túra.
Az újratelepített tokaji láda után érkeztem ide.

KözeledemMegérkezem
IskolásSárgás
GémesqtasKisértetes
LukasFelkészülés a mai tekerésre :D Csak 2 fogyott el belőle ;)
Morcos61 2007.11.17 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.54
A helyszín hamar meg lett, na de a láda az nem volt egyszerű.
Szerintem remek rejtek ! :- ))

Morcos 61 Katka

Nagyon hideg szél fújt . 
Nivabibi 2007.11.16 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.80
Megvan. (Nem olyan gáz a rejtés, mint írták!)

.... iskola..."díszrács"
...címerA hegytető már fehérlik...
dc3 2007.11.15 09:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]

 
Mikulás 2007.11.15 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.24
A mai nap a zempléni "megszűnt", de közben engedélyezett ládák újratelepítésének jegyében telt. Volt dolgunk, nem mondom! Szervezés kellett hozzá, mert tél van, rövidek a nappalok, messze van a Zemplén, sok a láda... Végül minden összejött. Elsőként Tokaj-hegyre mentünk fel, ahol megkereshettük a Judith-luilui páros által újratelepített ládát. Ezután egy elénk "pottyantott" láda következett. Egy könnyed, de tartalmas drive-in szintén az előbb említett páros "kezéből". Köszönjük ezt is. Nálam ez abszolút geoláda hely, mert mutat valamit, amit magamtól sosem kerestem volna fel. (Tudom-tudom, ez már-már közhely, de akkor is így van!)

Mikulás

Bal3 2007.11.15 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Áve!
Mikulás kezébe vette egy pár láda sorsát. Telefonált, tárgyalt, engedélyt kért, személyes találkozót beszélt meg, így sikerült újabb 4 ládát "visszaadni a játékosok kezébe".
A telepítésre elhívott minket Dc3-mal, aki ráadásul az autós utaztatásunkat szponzorálta meg.
Irány a Zemplén!
Remek kis 700 km-es túra kerekedett a végére, reggel 5.45-től este 10-ig.
Szemerkélő és erős havazásban telt a nap, el nem áztunk, de volt olyan vár ahol nem volt melegünk.
Ez a táj különleges és talán egyedülálló, elszórt településeivel, borvidékével, váraival.
A nap fénypontja, most is, mint mindig ha ez a trió összeáll, a _Lángos_ volt:-)
Hihetetlen, hogy ez az épület még ilyen állapotban is áll. Jó kis rejtés.
Köszönöm, hogy részese lehettem az újrarejtéseknek, kalandoknak, poénoknak!
Üdv Bal3

nem ott van
Nem a méret a lényeg! Aranyos :-) 
Smileagain 2007.11.14 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Volt egy olyan sejtésem, hogy Zayd megelőz, na persze a vonat gyorsabb, mint a kerékpár, így könnyű volt :)
Pár percig gondolkodnom kellett, hol is keressem. Amúgy a "falánál"-szó nem is oly megtévesztő, mint elsőre hittem...
Mellettem a gondnok épp avart égetett, az autók percenként mentek el mellettem, elég körülményes volt észrevétlennek maradni.
Szegény láda teljesen csupasz, nem ártott volna ráírni a nevet, koo-t, amit ilyenkor szokás. Ajándék viszont annyi volt benne, hogy alig bírtam visszazárni.

zayd 2007.11.14 08:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.29
Kicsit lekéstem az első helről, de sebaj. Már többször mentem el a kastély mellett, most megnéztem közelebbről is. A rejtés tényleg elég merész, az a baj, hogy a közeli útról teljesen rálátni. Azért rejtés közben legalább a láda közvetlen közelében össze lehetett volna szedni a szemetet, én gyorsan összeszedtem amit tudtam, de sietnem kellett vissza a vonathoz.

 
páros 2007.11.14 08:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Ez még a mi monoki ládánkéhoz képest is "vakmerő" rejtés! Megjegyzem, ha a rejtő nem azt írja, hogy a "falánál" keressem, hamarább megtalálom. Így keringtem picit - egyedül, mert a párom nem bízott már az 1-lsőségünkben és nem jött velem.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]