geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1949. Nagyvár (GCNAVA)

A Szentpáli-erdő maradéka (ma még...)

A Szentpáli-erdő maradéka (ma még...)

Turista-pihenő

Turista-pihenő

Gyurgyalag-telep

Gyurgyalag-telep

Útközben

Útközben

A vár központi platója

A vár központi platója

Sáncok

Sáncok

Nagyvár

Nagyvár

Útban a Kisvár felé

Útban a Kisvár felé

Kisvár

Kisvár

Kisvár sáncmaradványai

Kisvár sáncmaradványai
Szélesség N 46° 23,254'
Hosszúság E 17° 5,406'
Magasság: 204 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.02.08 11:00
Megjelenés időpontja: 2008.02.08 15:50
Utolsó lényeges változás: 2018.08.03 15:15
Utolsó változás: 2021.04.06 10:23
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ajtony
Felhasználó: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4500 m
Megtalálások száma: 112 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Ajtony készítette.


Nagyvár

Az iharosberényi földvár maradványok közül a Nagyvár rejti a geoládát (22*12*10 cm) a központi plató oldalában egy soktörzsű hársfa melletti lyukban. A közelben agresszív lódarazsak lehetnek, óvatosan közelíts! 2020-ban történt darázstámadás, és jóllehet hozzáértőktől úgy hallottam, hogy az áttelelő királynő által létrehozott új nemzedékek évente máshol építenek fészket, a körültekintés és a hirtelen mozdulatok kerülése nem árthat! A Kisvár felkeresése fakultatív.
A berényi Nagyvár maradványai Iharosberény határában találhatók, de könnyebb megközelíteni a 61-es út mentén fekvő Pogányszentpéter felől. Ha rövidebb túrát tervezel, a Megközelítés fejezetből a toronyiránti változatot részesítsd előnyben.

A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!

A Nagyvár megközelítése
Az erdőlátogatási és közlekedési korlátozásokat tekintve általános iránymutatásként ez a segédlet hasznos lehet.
1. Kerülővel, de legnagyobbrészt szilárd úton
A 61-es útról Pogányszentpéter nyugati végén térhetünk rá  N 46° 23,423' E 17° 3,667' [GCNAVA+1. elágazás] az északkeletre-keletre induló sárga sáv Sárga sáv jelzésre, amely szilárd erdőgazdasági úton indul. Az utat lezáró sorompó előtt parkolhatsz ( N 46° 23,555' E 17° 4,000' 158 m [GCNAVA+parkoló]). Én azt javasolnám, hogy ne vágj keresztül toronyiránt a halastó üzemi területén; jobb a békesség...a szilárd burkolatú út ugyan kerülő, de szép környezetben visz.

A parkolótól 4500 méter a célpont; a séta során a nagyarányú erdőirtás miatt végig széles kilátás nyílik a változatos felszínű dombvidékre.
Hamarosan kis kulcsosházat találsz pihenővel és gyurgyalagtelepes löszfallal,  N 46° 24,001' E 17° 4,883' [GCNAVA+kulcsosház] ahol a sárga sáv Sárga sáv jel balra letér és elhagyja utadat.
4000 méter után a szilárd út végetér. Itt ne haladj toronyiránt, az autófordulótól  N 46° 23,522' E 17° 5,427' [GCNAVA+járműforduló] balra indulj a völgy aljáig, ott fordulj az első nyiladékon jobbra.
Ha ezt a megközelítést választod, a Kisvár felkeresése további hosszabbítást jelent.

A várdombtól délre két duzzasztott halastó van, ezektől délre emelkedik a Kisvár  N 46° 22,843' E 17° 5,126' [GCNAVA+Kisvár] romjait rejtő domb. A Nyagyvártól délre kell indulni a nyiladékon, majd jobbkéz felé lehet megkerülni a tavakat. Az egész nem több egy kilométeres sétánál.

2. Toronyiránt
2.1. Az országútból itt ágazik ki és indul északra a Kisvárt közvetlenül érintő, majd a halastavak mellett vezető szekérút:  N 46° 22,158' E 17° 4,713' [GCNAVA+2. elágazás].
2.2. Rövidebb útvonal: átlagos időjárás esetén egy autózható szekérút  N 46° 22,276' E 17° 4,368' 234 m [GCNAVA+3.elágazás ] vezet a szőlőhegyen egy kőfeszületig  N 46° 22,754' E 17° 4,650' 208 m [GCNAVA+kőfeszület ]. Innentől nem túl járatos ösvényeket követhetsz a tavakig. A Kisvár ennél a megközelítésnél kis kitérővel kereshető.
A 2.1. vagy 2.2. esetben az óramutató járásával egyezőleg kerüld a tavakat.

Sajnos Somogyország túl sokáig volt a maradék Magyarország és az oszmán birodalom határvidéke, ahol a változó hadihelyzet miatt a várak ostroma mindkét fél részéről ismétlődött, és ennek eredményeként a várak teljesen megsemmisültek. A kő és tégla maradványokat a hálátlan utókor lebontotta, építkezéseihez elhordta, így az önfeláldozó küzdelmek helyét legtöbbször csak gyakorlott szemmel értelmezhető földmunkák jelzik.
Iharosberény területén két földvár romjai maradtak fenn: Kisvár és Nagyvár.
Mint máig élő nevük mutatja, a jelentősebb erődítés a Nagyvár volt. A Kisvár ennek az ellenséges csapatmozgásokat megfigyelő, 3-4 fős személyzettel ellátott elővára (góré) volt. Mindkettő szabadon választható pont volt a Somogyi Várak Jelvényszerző Túramozgalom keretében.


A Nagyvár történelme
A Nagyvár sáncai Pogányszentpéter mellett az Alsó-Szentpáli-erdőben rejtőznek. Eredetileg árkokkal és földtöltéses cölöppalánkkal kerített erőd volt, ahol annak idején folyamatosan 25-30 fő lovaskatona teljesített szolgálatot. A kis létszám miatt igazán csak a határmenti kisebb csapatmozgások esetén jelentett védelmet a környék menekülő lakosságának, de hadászati jelentősége a sok kisebb-nagyobb várból álló Lendva-Babócsa-Nagykanizsa-Csurgó-Miháld védőövezet keretében értelmezhető. Több forrás szerint a Nagyvár középkori eredetű, de megerősítése a többi délvidéki kis erődítésekhez hasonlóan a mohácsi csatavesztés utáni zűrzavaros időkre tehető. Szigetvár eleste (1566.) után a kis somogyi várakból a reménytelen helyzetbe került védők elmenekültek, és hogy a török ne tudja hasznosítani, a várakat felgyújtotta. Tahy Ferenc, majd Thury György kanizsai főkapitány rövidesen újjáépíttette, és védőket helyezett ide. Az erős Nagykanizsa eleste (1600.) után ezt a várat is megszállta a török, és közel egy évszázadra az oszmán birodalom határsávjába került. A tőle délre és keletre eső területeken (Somogy, Tolna, Baranya) a lakosság gyakorlatilag eltűnt: népirtás áldozatává vált, vagy rabszolgaként került az oszmán birodalom távoli vidékeire, jobb esetben földönfutóként északra menekült.
A vár központi platója ma is jól kivehető, a sáncok nyomai is érzékelhetők, de a korabeli szűkös lehetőségek miatt időtálló falak nem épültek, ezért romok nem maradtak, csak a földvédművek maradványain idézhetjük fel Magyarország nagy pusztulásának századát, az 1600-as éveket.
Inkey Pál 1896-ban millenniumi oszlopot emelt itt, amelyet 1954-ben elbontottak. Helyreállítására a rendszerváltás utáni években került sor, de ez is bánthatta valakik szemét: 2000-ben megsemmisült. Úgy látszik, a pusztítás öröme nemcsak az iszlám inváziós sereget vezérelte...

Thury György emlékezete

Balassi: Egy katonaének a Csak búbánat nótájára
...
4. Ellenség hírére vitézeknek szíve gyakorta ott felbuzdul,
5. Sőt azon kívül is, csak jó kedvébül is vitéz próbálni indul,
6. Holott sebesedik, öl, fog, vitézkedik, homlokán vér lecsordul.
...
Balassinál, aki maga is rettenthetetlen harcos volt, jobban leírni a végvári harcok neves és névtelen hőseit nem lehet.
Századokon át fennmaradt a jó híre-neve és szép tisztessége a legyőzhetetlen bajvívónak, Thury Györgynek (1519-1571), akit a kortársak magyar El Cid-ként tiszteltek. A krónikák 600 megnyert párviadaláról tudósítanak török vitézek ellen. Nagy tekintélyt szerzett a várpalotai vár kapitányaként is a vár megvédésével és Veszprém felszabadításával, ennek alapján a zalai végek és Stájerország kapujának számító Nagykanizsa várának kapitányává nevezték ki 1567-ben. A nevetségesen kevés anyagi forrás és a Habsburg uralkodói udvar félszívű támogatása ellenére Kanizsa várát és elővárait, így Berényt is megerősíttette, és személyes példájának segítségével igazi vitézeket faragott a várak személyzetéből. Kis csapataival sok rajtaütés során nagy veszteségeket okozott a megszállóknak.
A törökök gyűlölete fokról-fokra nőtt vele szemben, és bármi áron vesztére törtek.
A szigetvári bég 300 katonáját áldozta be ennek érdekében. 1571. április 2-án ezek felgyújtották Orosztonyt és lakóit rabszolgaságba hurcolták. Thury ennek hírét véve, Kanizsa összes, 150 főnyi lovas katonájával rajtuk ütött, és a foglyokat kiszabadította. A martalékul odadobott török sereg maradéka egy szűk völgybe húzódott, ahol az erdőben előre elrejtett 600 török rontott Thury seregére. Az elkeseredett csatában a törökök foglyul akarták ejteni Thuryt. Ő a helyzetet felismerve a dicső halált választotta: életével számot adott, páncélsisakját levetette, úgy harcolt utolsó erejéig a túlerővel szemben.
...
22. Az éles szablyákban örvendenek méltán, mert ők fejeket szednek,
23. Viadalhelyeken véresen, sebesen, halva sokan feküsznek,
24. Sok vad, madár gyomra gyakran koporsója vitézül halt testüknek.
...


Részletesebben itt olvashatsz erről
Állapot: kereshető

KRW értékelés (65 db): környezet: 4.50 rejtés: 4.48 web: 4.71 átlag: 4.56

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


SzandraTomi 2021.04.10 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük!

GeoFox 2021.04.10 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v3.10.1]

grudi 2021.03.15 18:33 - Megtaláltam
Köszönöm!

feketo 2021.02.20 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

ballasz 2020.12.06 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Aranyos kis vármaradvány. [Geoládák v3.7.6]

Csabiq 2020.11.30 15:03 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Október 6-án jártam itt az óriásoknál, de sajnos idő hiány miatt nem jutottam el ide. Ma eljött az ideje. Lódarázs már nem volt. Valószínű a dolgozók már elpusztultak, a királynő meg készül a jövő harcosainak a létrehozásával. Két fiatal szarvas bika megtisztelt a társaságával. A láda rendben van. [Geoládák v3.7.6]

ésKata 2020.09.17 17:08 - Megtaláltam
Óvatosan közelítsd meg a ládát, de a legjobb és biztonságos az lenne, ha a rovarfészektől biztonságos távolságra kerülne!
A GCDOUG láda után kísérleteztünk ezzel a ládával, aminek mentő kihívása lett a vége és még így is szerencsésnek tarthatom magam, hiszen túléltem. Visszapörgetve a történteket nem tudom, honnan szálltak a rovarok a fejemre. csak azt vettem észre, hogy kettő a hajamba szállt bele, 5-6 mérges harapást ejtettek, megcsípték a társam fejét, a jobb középső ujjam és a bal vállam, ahogy próbáltuk a rövid hajamból kiszabadítani őket. Azonnal felhagytunk a további kutakodással. Már az autó felé menet jelentkeztek az erős fájdalmak, csalánkiütés, és a gége összeszorulása jelezte, hogy nagy dózist kaptam a méregből. A patikába érve még kisérleteztünk azzal, hogy elég-e a Calcium sandoz, de végül a mentősök injekciója segített csak. A helyszínen se kedvünk, se időnk nem volt a rovarok azonosítására, akik haraptak és nem fullánkot használtak és nagyobb testűek voltak. A mentősök azt tanácsolták, hogy hordjak magamnál Claritine-t és Calcium Sandozt és vizsgáltassam ki, milyen csípésre vagyok allergiás. Azóta jártam kivizsgáláson a Korányi Kórházban. A főorvosnő megerősítette, hogy lódarazsak csíptek meg többször, ez okozta az erős reakciót. Ellátott súlyos esetre önbelövő injekcióval, enyhébb esetre Claritine-t javasolt, de ezen felül 4 tabletta szteroidot is be kell venni, ami csak receptre kapható. Ajtony jelezte, hogy az ősz beálltával egyrészt a rovarok nagy része elhullik, a maradék télre behúzódik, de kimegy írtani is. Mindenkit csak óvatosságra tudok inteni, a fánál se zúgás nem volt, semmi más jelet nem tapasztaltunk, ami előre jelezte volna a lódarazsak jelenlétét.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2020.09.20 08:04]

 
Liberty 2020.08.21 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
A Zalai-dombság és a somogyi táj természeti szépségeinek a felfedezése volt a mai geotúránk fő célja. Ismerve Ajtony rejtéseit, ezúttal is különleges helyszínt mutat be, a földvárak és sáncok nyomai jól kivehetők. Lódarazsakkal szerencsére mi nem találkoztunk, a láda jól megközelíthető volt. Köszönet a rejtésért.

Pogányszentpéter címere
pappcsalád 2020.08.21 19:07 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.7]

Atmosz&Zozmosz 2020.08.15 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.30
GCDOUG megtalálása, no és a sebeink rendbetétele után kerestük meg ezt a dobozkát. A rejtekhez közeli fán nagyon-nagyon nagy, és nagyon harcias lódarazsak laknak, meg is kergettek, szerencsére sikerült elmenekülnünk :-) Nem adtuk fel, és más irányból közelítve sikerült megtalálni a rejteket. A dobozkával minden rendben. Gyors logolás után irány Kaszó :-)
Köszönjük a rejtést!
U.i. 1: nagyon vigyázzatok a lódarazsakkal!
U.i. 2: sajnos rengeteg (de tényleg rengeteg) a szúnyog, riasztóval készülni kell!

Nyúlék89 2020.08.09 15:17 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk meg, pedig a leírás szerinti lyukat elvileg megtaláltuk. Nagyon sok volt a szúnyog és a közeli fán van egy darázsfészek, úgyhogy gazdagabbak lettünk egy csípéssel. Aki megy keresni legyen nagyon óvatos!
Szeretnénk kérni a képek alapján az elfogadást. Köszönjük :)

[Jóváhagyta: Ajtony, 2020.08.10 07:46]

IMG_20200809_154843IMG_20200809_155336
IMG_20200809_151756 
KKB 2020.07.02 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

margabat 2020.07.02 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
A frissen megjelenő GCDOUG Piros 1-es találata után a visszaúton ostromoltuk meg a várat, a várvédő szúnyogok derekasan küzdöttek, de végül mi győztünk (bár a csata jelentős véráldozattal járt a részünkről). :) Köszönjük a rejtést, külön örülök, hogy én lehetek a 100. megtalálója a ládának, ami a geoláda statisztikám szerint egyben a 100. megtalált somogyi ládám is! Úgy tűnik ma a kerek számok napja van. :)

Judit és Béla 2020.07.02 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Nagyszerű, pompás, remek!

KJ & GM 2020.06.27 10:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

IMG_0674IMG_0676
BRita72 2020.06.21 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtés!

Totht737 2020.06.21 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

tabletta 2020.06.13 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Korigumi 2020.05.24 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Attibati 2019.11.09 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Nagykanizsa- Gcnava - Gcagla - Kaszó-puszta - Nagykanizsa
Mikor reggel Nagykanizsára értem szakadt az eső. Egy darabig üldögéltem az autóban majd esőkabátot vettem és elindultam. Először a városi gckupa pontokat gyüjtöttem be - gondoltam ha nem szűnik az eső nekivágok Kaszó - pusztának autóval - de szerencsére az eső csendesedett így elindulthattam. A várat a hosszabb, aszfaltos úton közelítettem meg. Az emelkedés nem volt vészes, végig szép erdős tájon tekerhettem. Kicsit tartottam az utolsó 600 méteres földutas szakasztól, de nagy megletetésemre nem volt felázva az út, néha még nyeregbe is tudtam szállni. A rejtekhely rögtön meglett.
A vár persze nem sokat mutat már magából a túra miatt mindenképpen érdemes volt eljönni ide.

VP 2019.09.22 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.63
Ábrahámhegyi szüret után zalai és somogyi csavargás.
Szép koraőszi erdő, nagy nyugalom.

 
scele 2019.08.14 09:38 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

kicsiscele 2019.08.14 09:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2019.06.02 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Elkövetve :-) [g:hu 1.6.2y]

Kaszó remek ládái után átjöttünk ide is ezért a ládáért. a 61-es út felől közelítettünk. Most nem volt autózható az első szakasz sem, mert a sok esőzés miatt, meg valami traktor járkált rajta, így jó nagy sár keletkezett. megnéztük a Kisvárat, majd a tavat és végül a Nagyvárat. Mindkét várnál jól látszanak a sáncok nyomai. majd gyorsan megkerestük a ládát és irány vissza az autóhoz. A dagonya miatt jó kis túra kerekedett belőle.

-1-2
-3-4
nixmerf 2019.04.16 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.59
Megtaláltuk, köszi!
A végén az utat nagyon sárosnak ítéltük, ezért visszamásztunk a dombra és a fenyves felé indulunk. Arra viszont a tereppel, meg az aljnövényzettel gyűlt meg a bajunk. Nem érte meg, mert visszafele a sáros út mellett sokkal gyorsabban haladtunk, de talán mégis, mert gyönyörű, hatalmas fenyőket láthattunk.

ha2 2019.04.13 14:30 - Megtaláltam
Esős-hűvös somogyi barangolás.

anettx 2019.04.13 14:30 - Megtaláltam
TFTC!
Esős-sáros Somogyjárás közben.
Sikerült közel leparkolni, így egy oda-vissza 1,5 km sárban tapicskolással megúsztuk, egyébként a hely tetszett.
A ládát itt is visszatettük a leírás szerinti lyukba, mert a földön találtuk meg szabadon.

gcnava-DSC01306 
Turistaember 2018.11.19 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez!

Ajtony 2018.07.31 22:00 - Egyéb
Ez úton is köszönöm a segítséget. Sajnos az eredeti helyről kétszer is eltűnt a láda, most remélem, hogy a visszatérő károkozó nem találja meg. Kopogjuk le...

fodor8peter 2018.07.30 10:47 - Megtaláltam
Rejtőtől kapott ládát új helyre tettem, remélem, jobb lesz. Én délről, a 61-esről közelítettem meg a helyet, így a Kisvár is útba esett. Északi lejtőjén rengeteg a ciklámen, s még a helyi halásszal is beszélgettem kicsit. A Nagyvár mellett elvirágzott nőszőfüvet is leltem. :) Környékbeli utakat rögzítettem, majd berajzolom.

lelcache 2018.07.26 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.43
Kisvár-Nagyvár oda-vissza útvonalon közlekedtem. Szép a tó félúton. (mondhatnám: földvár felé félúton :-D) Sajnos a láda nincs meg. A rejtővel telefonon kommunikálva kiderült, hogy tényleg eltűnt. Ideiglenesen a láda helyén hagytam egy "műalkotást", ami tartalmazza a jelszót. Köszönöm a rejtést!

lelcache [wapon beküldött szöveg]

MikiCache 2018.06.23 07:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.50 súly: 4.22
Mondjuk úgy, szerencsénk volt a feljutással és a "megtalálással"...
Miki és Anikó

csipet_csapat 2018.04.24 07:46 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki

targonczas 2018.04.22 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Ez most nem lett meg. Csak egy féltéglát találtam a vélt rejtekhelyen...
Kérem a képek alapján fogadd el a találatot.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2018.04.23 07:16]

IMG_20180422_171639IMG_20180422_171334
IMG_20180422_170418IMG_20180422_171144
nmárti 2017.08.30 17:01 - Megtaláltam
Ok

rozsagab 2017.08.26 14:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést és a jóváhagyást!!

pesta76 2017.05.14 17:58 - Megtaláltam
Sajnos a ládát nem találtuk! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Köszönöm a jóváhagyást!
[Jóváhagyta: Ajtony, 2017.05.14 18:58]

laszloze 2017.04.30 19:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Sajnos a ládát nem találtuk meg. A rejtés helyszínét, sőt a rejteket adó lyukat is megtaláltuk, de a rejtekben a ládát nem leltük. A mellette lévő gödröt átkutatva sem talátuk meg a ládát, így rejtői segítségre szorultunk.

Ezennel külön köszönöm Balogh Bélának (Ajtonynak) a segítséget!

A helyszín csodálatosan szép, vadegényes. A szép tájékot egy-egy tarrvágás sajnos megcsúfítja, de így is nagyon szépen látszik a nyugtat-Somogy, kelet-Zala határa, és a rá jellemző természeti formák.
Maga a földvár külön érdekesség volt számomra, ugyanis eddig csak olyan földvárakat láttam (geocachingnek köszönhetően) amiknél elég komoly képzelőerő kellett a bástyákat, falakat felfedezni. Itt egy kicsit könnyebb volt, jól kivehetők az alakzatok.

Köszönjük a rejtést!

Sólyom02 2017.02.12 13:35 - Megtaláltam
Köszönöm szépen!

Zsirafka 2017.02.12 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCNAVA_20170212133153.jpg 
"J&J" 2016.11.28 13:04 - Megtaláltam
Hát elég érdekes megközelítést választottunk, mocsáron, szántáson és bozótoson keresztül. Végül egy helybeli atyafi igazított útba, "minek odamenni, nincs ott semmi" megjegyzéssel. De tévedett, mert ott volt a láda!

kobcikrajci 2016.08.10 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.52
Felhős ég alatt, néha csepegő eső mellett Nagykanizsáról tekertem Csurgóra. Első cache-ként kerestem fel a vár sáncait. A főútról időről-időre csodás panoráma nyílt a sokszínű dombságra, tavak, erdők, mezők, dombhátak asztalterítő-kockaként mutatkoznak az erre járók számára. A javasolt erdei aszfaltúton kényelmesen feltekerhettem a doboz közelébe, majd áldottam sorsomat, hogy nem földutakat választottam, mert a maradék távon igencsak vendégmarasztaló volt a zalai sár, illetve a több helyen is érő feketeszeder! :) Ha nem céltudatosan érkezem, fel sem tűnt volna a magas sánc mesterséges eredete, így viszont a tövéből kellett előhalásznom a ládát. Köszönöm a jó kis túrameghívást!

GYEZegzug 2016.08.09 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Köszi szépen a lehetőséget.

Zergi 2016.07.31 13:20 - Megtaláltam
Fogtam!
A ládát egy zöldborsós zacskóban találtam a feltételezett rejtektől több méterre, teljesen rejtetlenül. A külső dobozból önteni lehetett a vizet, a belső szerencsére szárazabb volt. Visszatettem a "helyére".
A kis vár a 36 fok miatt kimaradt:(

IMG_2503IMG_2504
IMG_2505IMG_2506
IMG_2507IMG_2508
IMG_2509IMG_2511
IMG_2512IMG_2513
IMG_2514IMG_2515
molesjani49 2016.04.06 19:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2016.03.20 10:30 - Egyéb
Eltűnt láda eredeti helyén pótolva, kereshető!

FogósRavaszKérdés 2016.03.05 09:01 - Megtaláltam
Köszönjük az elrejtő segítségét! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2015.03.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
A ládát nem találtuk, pedig a kutya is ásott. Köszönet a rejtőnek a jelszóért.

 
Csaba & családja 2014.10.15 16:30 - Megtaláltam
Nagykanizsán volt dolgom, ezért bicikli bekészítve, és a második napra ez a láda is betervezve. Első nap gyönyörű volt az idő, de reggelre esett az eső, így elázott minden. Elindultam a beton úton, de pár száz méter után a GPS bevitt egy földes útra "rövidített", ahol nyakig sáros lettem és mivel a kerékpárt tolni kellett az idő is elment. Az út egy leeresztett halastó mellett vezetett el, ami tele volt madárral. Később kiértem az előzőleg elhagyott beton útra, és visszafelé is már ezen jöttem. Sajnos a ládát hiába kerestem, nem találtam meg. Remélem csak én bénáztam el valamit. A vissza úton már sűrűn ropogtak a fegyverek, csak reménykedtem, hogy az út felé nem lőnek. Köszönöm a rejtést, izgalmas túra volt.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2014.10.18 15:50]

Köszönöm

dabcsi 2014.07.27 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] ANNYIRA NEM SZERETTÜK EZT A LÁDÁT...

láda felémég 400 m
szederindaláda
Hol is a lábszárvédőnk ? 
Schlégl 2014.07.21 14:40 - Megtaláltam
Mi megint találtunk egy rövidebb utat, de nagyon megérte. Szép kirándulás volt az erdőben, rengeteg gombával tértünk vissza. Rókagomba, vargánya és elképesztő mennyiségű galambica összeszedése után a láda is meglett. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2014.03.25 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Ritkán hoznak izgalomba a földvárak, de ez elég jó volt. Itt tényleg látszik, hogy volt valami ami, nem természtes úton keletkezett. A kicsihez nem mentünk el, nehogy elrontsa az örömünket, hogy az nem eléggé "valami". :-)
A rejtés is jó, a láda jó állapotban van.

Nokia telefont sajnos nem találtunk.

Péter60 2014.03.25 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Nem vagyok egy nagy földvár-rajongó, de ez látványos, és még sikerült is kocsival jól megközelíteni. Köszönöm.

Bubuka 2013.11.20 09:20 - Megtaláltam
Esős ládázás.

zalajaro 2013.11.20 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Egy kicsit kerülgettük,de megtaláltuk.

born83 2013.04.10 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.30
Köszi a rejtést. Megtaláltuk a ládát. Iharosberény felől, kb 8km kellemes séta.

csipet_csapat 2013.04.04 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Jó "kis" túra volt.
Valószínüleg a láda közelében elvesztettünk egy nokia telefont. Ha vki esetleg megtalálja, a simkártya miatt - a telefon már régi, úgyis tönkrement- szólhatna nekünk.
Köszönjük.

 
Cseber 2013.03.08 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Megtaláltam !

Pomisa 2012.10.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
Őszi ládázás 2/25.
Itt is nyitva voltak a sorompók így bementünk autóval. A turista-pihenő nagyon jól nézett ki. Végigmentünk az aszfaltos úton és a legvégén ahol elfogyott az aszfalt ott lementünk balra, így elég közel tudtunk menni a ládához. Állatokat nem láttunk, de nyomokat igen:). A láda majdnem kicsúszott a helyéről, de a visszarejtésnél beljebb raktuk. Láda nélkül ide sem jutottunk volna el.
Köszönjük a rejtést.

keridori 2012.10.22 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megtaláltuk! :)

Dokiii 2012.10.22 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megtaláltuk! :-) [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

alexa&ezds 2012.09.10 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

ADML 2012.07.20 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Sikerült!

Köszönkük a rejtést.

Patics 2012.06.20 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Hurrá! Hurrá! Hurrá!

Egyrészt mert csodálatos hely, jó rejtés, nagy kirándulás. Köszönöm a lehetőséget, ide sem jutottam volna el geokessing nélkül.

Másrészt mert végre "kimenekítettem" a bal lábas Országjáró Cipőcskét!

Bővebben és fotók később ...

Livedli 2012.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.62
:)
http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=29144

Beletettük a bal lábast!

Kép címe

Büresz 2012.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megvan!

Paul 2011.09.23 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.04
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést.

WAdam 2011.08.20 18:16 - Megtaláltam
Térkép nélkül nem könnyű, de rossz térképpel talán egy fokkal jobb...

rosie 2011.05.22 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.11] [wapon beküldött szöveg]

Nargoth 2011.05.22 19:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Sötétedés előtt még pont belefért :-) [g:hu 1.3.11] [wapon beküldött szöveg]

tomreti 2011.04.16 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.52
Megtaláltuk

szoltan 2011.03.13 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, a fólia zsákot kicseréltük.
Az első kincskeresésünk volt, úgyhogy a jelszót elfelejtettük leolvasni. :-)
(Ajtonynak köszönhetően azonban hivatalosan is megvan)
Köszönjük a rejtést. Savanyú család

Hóvirág mezőCélhoz értünk!!
Az első találatunk 
popey85 2011.02.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Kicsit hűvös volt az idő, de túrázáshoz épp megfelelt. Odafele a hosszú, visszafele a rövidebb utat jártuk be. Kellemes elfáradtunk, és élveztük a tájat, még így kopaszon is! És aki legközelebb megy vigyen magával egy zsákot, vagy szatyrot, mert kissé viseletes már a mostani.

lama 2010.08.16 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.20
Gombagyűjtéssel egybekötött ládakeresés. A Horvátországból hozott geoérmét (Ponti´s Paradies-Gecko-Coin) útjára bocsátottuk.
Előző nap bicajjal is támadtunk, de akkor a sötétedés miatt visszafordultunk.

GyurgyalagvárÉrme be
GombászásCiklámen
KorallgombaA zsákmány
Eszti&Móki 2010.08.15 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 1 átlag: 3.67 súly: 2.00
Tömören: Szép táj, jó rejtés, rossz leírás!
Kissé kifejtve: Nagyon gyenge volt a netes kalaúz. Először is rossz lejárót választottunk. Másodszor, egy kedves helyi segítségével elmentünk kb 500 m-re a ládáig, majd otthagytuk a kocsit, mert a bácsi addig mondta, h van út. Ez az 500 méter hegy-völgy tele akáccal és szederre, nagyon hosszú, izzasztó útnak bizonyult!! Annak is örültünk, ha találtunk egy kis őzcsapát.
Odaérve könnyen ráleltünk a ládára, majd ezt követően, a mellette elhúzódó útra... Egy kis leírással sok időt, és negatív élményt is megspórolhattunk volna...
Hozzáteszem nem volt feltétlen negatív a "susnyajárás", csakhát ha már van út, jó lenne ha az ember tisztában lenne a lehetőségekkel.

Köszönjük a rejtést!

nogacsalad 2010.08.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
No ez nem volt 1xű !
Próbáltam rövidíteni, de így is megvolt a 8Km gyalogséta.
Iharosberény felől, gyalogszerrel támadtam. (út közben megvolt nekem is a tavacska)
Gyalog aránylag jól járható a földút, eltekintve a pár száz méteres csalánoson való átvágástól.
Ajándékot nem cseréltem.
Köszönöm a kalandot!

fa-peti 2010.07.19 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Nagykanizsa környéki kerékpáros kirándulás találata. A hosszabb utat válaszottam Pogányszentpéter felől. Elég alattomosan emelkedik az aszfaltút, de tűrhető. Érdekes terepen vezet keresztül, villám által sújtott facsonkok mindenütt ;). Az út mellett felfelé egy őzzel szemeztem. Egész jó úton lehet közelíteni az autóforduló után is. A láda gyorsan megkerült. Nagyon jól összeállított dobozka, tetszett. Maga a vár is érdekes volt. Lefelé azért már problémásabb volt az út, mert az iharosberényi földutat választottam. Viszont találtam egy rejtett tavat ami kárpótolt. Köszi a túrát.

Kerékpáros Kupa: 57,6 km

Timi&Szabi 2010.07.04 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Megtaláltuk!

banyóka 2010.07.04 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.67
Megtaláltuk, köszönjük.

sirgalahad 2010.06.11 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.21
Látom, ez a vár nagy
Kisebb is van, nem messze
Aggódik a várnagy
Török roham nem lesz-e?

kis vártó
nagy várkilátás a várból
Rudi Team 2009.09.24 10:30 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

Cirmi 2009.09.12 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Szép a környék, köszi a rejtést! Szinte hetente járunk a szentpéteri hegyre, de erre sose jöttünk még el!

Kerticsorbi 2009.08.23 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Ventura64 2009.07.16 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
ok

petike74 2009.06.18 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Az útleírásnak megfelelően közelítettem meg. Jó kis séta volt. A pár nappal előtti vihar elég rendesen megtépázta az erdőt, sok kidőlt fával és leszakadt ággal találkoztam. Emberrel egyel sem.
Köszönöm szépen

Haupt 2009.05.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.60
A kiváló útleírásnak köszönhetően zsinóron húztak minket a ládáig. A romantikus környezet elmélázásra is alkalmat kínál. De hogy az emlékmű hová tünt...?!

bgecco 2009.05.02 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Ajtony ládák gyüjtögetése Somogyban c szabadidős programom keretében levadászva. Szenzációsak ezek a földvárak. Az időhiány miatt szinte drive in lett. Északról toltam.

hp-kzs 2009.04.11 17:30 - Megtaláltam
.

A & K 2009.01.02 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.80
Krisztián gyakorlott kesser-szemének köszönhetően gps nélkül meglett. A fordulóig autóval mentünk, onnan gyalog kb. 5-10 perc az első 'púpig'.

peterpan 2008.11.20 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
A legizgalmasabb erdei földkupac. Az Iharosi óriások után ez végre valódi természetfeelinget adott. A szőlőskertektől mentem gyalog, visszafelé egy párhuzamos uton jöttem, aminek némi mocsárjárás lett a vége. Izgi volt, köszi érte.

OdaútA nagyvárhoz közel
A vár 
Zsu. 2008.08.23 08:50 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2008.08.23 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.31
Reggeli bemelegítés Zsuval. Könnyű találat! Egy újabb, szépen kivehető földvár. Kösz a rejtést!

Mikulás

Puszkany 2008.08.21 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.11
Szintén a trekkelt földúton. N46°22.597 E17°05.599 pontig autóval, onnan bringával. Az említett ponton egy szilva fa is található, ha gondolod... A lecsapolt tó illata, kissé gáz...

 
povyagi 2008.08.15 16:30 - Megtaláltam
Mathauval
Ami leginkább megmaradt az sajnos az eszméletlen szag volt. Pedig jó rejtés, csak ez elvette a kedvem az egésztől.

Mathau 2008.08.15 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Nem az ajánlott úton jöttünk hanem egy másikon ami a tuhun be van trekkelvel. Jó haladós út volt egyszer aztán átváltott kissé susnyásba mentünk rajta még vagy 100m-ert aztán letetettük a kocsit. Ez volt a hülyeség ugyanis még 100m után ismét remek út volt. A ládához teljesen oda lehetett volna állni. Útközben elhaladtunk egy tó mellett amely már nem érdemli ezt a nevet. Kiszáradt és mocsárcsapolásos kényszermunkatáborokra emlékeztető hely lett mind kinézetre mind pedig szagra is. A döglött halak iszonyú szaga volt érezhető. A láda jó volt, mindenképpen megérte ide tenni. Geolutint kivettük.

Mr Zerge 2008.08.11 11:30 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]
TopoGuide alapján bicajos drive-in találat, sok aszfalt, kevés, de jól kerekezhető földúttal.
Kellemes, nyugodt vidék + favágók zaja.
Üdv Mr Zerge.

Murus 2008.07.19 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.57
[wapon beküldött szöveg]
Nekünk annyira nem tetszett a környék, talán inkább a tó. A ládában hagytunk egy geolutint, ha valakimegtalálja, vigye tovább, a célja Horvátország. Murus és Cica

 
SirLes 2008.07.05 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.77
A rövidebb úton közelítettem. Nehezebb terepre számítottam, de ez egy könnyű megközelítés. Mindkét várat megnéztem. Jó a láda rejtése, a favágok szerencsére nem vették észre.

rkertesz 2008.06.26 18:55 - Megtaláltam
Maga a rejtés tetszett, bár menet közben kínoztak a kétszárnyúak (böglyök és szúnyogok).

waneqr 2008.05.02 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Az iharosberényi szőlőhegyről indultunk a ládához és nem csalódtunk.

fkmaster 2008.04.05 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.90
A környezet szép, de a rejtés "célja" nem sokat mutatott.

fcsaba 2008.03.29 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.21
A parkolónál mégis a sárga kör mentén indultunk, mert a családi kupaktanács úgy döntött, hogy a 4,5 km hosszú. (Azért ha jól sejtem, a jelzett turistautak mentén lelkiismeret-furdallás nélkül lehet közlekedni, nem?) Babakocsival nem volt egyszerű a menet, és kb. 300 méterre a végcéltúl kidőlt a család apraja-nagyja, úgyhogy egyedül végtam neki, a dzsindzsáson át. A láda gyorsan meglett.

 
geobebi 2008.03.23 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Iharosberény szőlőhegyéről sétáltam el a két földvár maradványhoz. A szőlőhegy, a tavak és az erdő nagyon tetszett. A tavon sok vízimadár úszkált, köztük két hattyú. A tavak nyugati végében 4-5 óriási bükk és egy hatalmas tölgyfa hívja fel magára a figyelmet. A várakat nehéz már elképzelni is milyenek lehettek. A Kisvárnál a sáncmaradványok egész jól kivehetők.

A szőlőhegyenTóparton
Old Fairy 2008.03.16 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
:-) [wapon beküldött szöveg]
Konnyu drajvin, de nagyon szep hely. Megprobaltam mas uton elhagyni a helyszint, de ahhoz komolyabb terepjaro kepessegu geomobil kellett volna...

kl 2008.03.16 12:32 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kupec 2008.02.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Én a toronyiránt verziót választottam, oda-vissza megvolt 1 óra alatt, igaz siettem.
A tó nagyon tetszett, de a vár (bár történelme bizonyára jelentős) nem több, mint egy nagyobb földkupac az erdő mélyén.

BiharyG 2008.02.10 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Először a "Toronyiránt" verziót szerettük volna megpróbálni, de az út szélén elég sok törött autóüveget láttunk, úgyhogy mégsem hagytuk ott az autót. Inkább a sorompótól sétáltunk be, onnan pont egy óra volt a láda. A túra hossza nincs arányban a vár méreteivel, de azért tetszett! :)

BiharyG + Zsuzsi

Zerind HUN 2008.02.09 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Rejtőtársként bejelentem a megtalálásomat. Rejtéskor felderítettük a Kisvár felé vezető utat, lent a völgyben a tavakat, és magát a Kisvárat, aminek koordinátái eddig nem voltak meg a legnagyobb vár-adatbázisban sem. Rengeteg hóvirág volt már! Kellemesek a somogyi dombok.

Barnás színekLadik
Csokrok 
szakica 2008.02.09 16:50 - Megtaláltam
ok

 
Mihul 2008.02.09 16:50 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Csuhás 2008.02.09 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.19
Kellemes séta volt. A várból nem sokat láttunk, csak egy sánc emlékeztetett a néhai várra. Sajnos csak a visszafelé jövetben tudtam kattintani egy két fotót, a száradóban levő gépemmel...

Csuhás

ÚtközbenValami szépet ma is...
zsorzs 2008.02.09 13:46 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

farkasék 2008.02.09 13:46 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

keva 2008.02.09 13:45 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

freddy 2008.02.09 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.25
Juhuuu! [wapon beküldött szöveg]


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]