geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1987. Kulisz-kockák a Kelet-Mecsekben (GCKKKM)

Magasan a legjobb

Magasan a legjobb

Tengerszem(szerű :-)

Tengerszem(szerű :-)

A "Nagy testvér" messziről figyel

A "Nagy testvér" messziről figyel

Réka-völgy felé

Réka-völgy felé

Szezonális látványosság

Szezonális látványosság

Jogos... :-)

Jogos... :-)

Balra nézek: ott is kocka, jobbra nézek: ott is kocka

Balra nézek: ott is kocka, jobbra nézek: ott is kocka

A legszebb: még sminkje is van :-)

A legszebb: még sminkje is van :-)

Kreatív, ugye?

Kreatív, ugye?

A legkisebb

A legkisebb
Szélesség N 46° 12,162'
Hosszúság E 18° 23,239'
Magasság: 533 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.03.14 19:33
Megjelenés időpontja: 2008.03.15 09:59
Utolsó lényeges változás: 2019.06.26 16:38
Rejtés típusa: Multi geoláda (8H)
Elrejtők: Fairy,schwEster,time2go
Ládagazda: Fairy
Nehézség / Terep: 4.5 / 4.5
Úthossz a kiindulóponttól: 22900 m
Megtalálások száma: 95 + 1 sikertelen + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


NoDriveIn

WAP ON
(Mega)multi geoláda Kisújbánya körül. A pontokon "fás" rejtésű mikrók vannak. (10 * 10 * 5 cm, 0.25l).
WAP OFF

Bevezető
Eleged volt már az egregyi Vár-völgy aszfaltjából? Unod már az ötperces drájvineket? Akkor pakolj félnapi hideg élelmet a zsákodba és vágj bele: járd be úgy a "Kelet-mecseki magasföldet", ahogy még kevesen tették! Lesz, ahol remek kilátásban gyönyörködhetsz, másutt szarvast, őzet, vaddisznót láthatsz. Néhol előfordulhat egy kis légszomj, de átlagos fizikummal teljesíthető a multi - ha van Benned kitartás.
A nehézség és terep nehézség osztályzatait csak a megteendő távolság, a leküzdendő szintkülönbség és a megtalálandó dobozkák nagy száma indokolja. Túl trükkös rejtésekre nem kell számítanod és speciális felszerelésre sincs szükség.

Rejtés
A multi "kényszerrendezett": a kiindulási ponton  N 46° 12,162' E 18° 23,239' 533 m [GCKKKM-1] levő ládában találod a 2. láda koordinátáit, abban a 3. láda koordinátáit, és így tovább - egészen a 8. pontig.
Az összes rejtés fához kapcsolódik: talajszint és onnan számított 1 m-es magasság között valamilyen üregben, odúban, résben vannak az egységes formátumú mikro-ládák: kb. 10 cm * 10 cm tető, 5 cm magas. A jelszó nyolc részletből áll, összesen 16 karakter.
A ládába TravelBug nem helyezhető.

A kiindulási pont megközelítése során az ajánlott parkolótól a  N 46° 12,125' E 18° 22,914' 474 m [GCKKKM+SZIGORU] pontig a turistaútról (Kék négyszög (K4)) letérni tilos.
Ugyanígy az utolsó ponttól a parkolóig csak jelzett turistautakon szabad haladni.

A túra teljes útvonala a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet területén halad. Az itt található növény- és állatvilágot, földtani értékeket megőrizni, azok zavartalanságát biztosítani mindenkinek kötelessége, aki e világba lép. A növények, állatok, természeti formák, kőzetek gyűjtése tilos, azok csak itt, a tájban képviselnek igazi értéket, az innen való "kivitelük" értelmetlen.
Kérem, hogy ahol lehetséges, a jelzett turistautakat, ahol nem, az erdészeti ("szekér-")utakat használjátok - így minimalizálva a bolygatás és taposás okozta kárt. Köszönöm.


A Kelet-Mecsek
A Dél-Dunántúl legmagasabb középhegységének a hagyományos felosztás alapján a Mánfa-Pécsszabolcs vonaltól keletre eső része a Kelet-Mecsek sugarasan kiemelkedő sasbércek sorozata lepusztult tetőszinttel és jól megfigyelhető hegyláblépcsőkkel.
A felszínen a jura időszaktól láthatóak kőzetek: korábbról márgák, mészmárgák, homokkövek, későbbről a fő hegységalkotó tömör, kovás, tűzköves mészkövek. A kréta időszakban ezen a területen jelentős alkáli típusú vulkanizmus is zajlott, bazalt, trachidolerit és fonolit képződött. Az ekkor zajló intenzív hegységképző mozgások töréses, gyűrt, sőt pikkelyes szerkezeteket hoztak létre. A földtörténeti középidőben még két tenger-elöntés -kiemelkedés fázis következett, az ehhez kapcsolódó üledékképződési - lepusztulási folyamatokkal. Az újidőben már inkább csak a hegység peremein alakultak ki új kőzetek - a legnagyobb része ugyanis végig szárazföld maradt.

A "Kelet-mecseki magasföld"
Előrebocsátom, hogy ez nem hivatalos megnevezés: ilyen fogalom a földrajzkönyvekben nem létezik. Viszont nagyon jól jellemzi a területet, hiszen a hegység legnagyobb átlagmagasságú részén járunk. A fennsík tömbjéből szigetként emelkednek ki 500-600 m-es csúcsok, helyenként kibukkan a krétában keletkezett bazalttelér, némelyik völgy az alapkőzetig bevágódik... Éppen mint az Etióp-magasföld - nyolcszoros kicsinyítésben. (Az analógiát ad absurdum folytatva: Kisújbánya, ugye, Addisz-Abeba megfelelője :-))

További látnivalók, érdekességek
A terület turistáskodásban betöltött jelentőségét jól mutatja, hogy az összes nagy mecseki túraútvonal érinti:
1. Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kék Túra.
A Kőszegi-hegység legmagasabb pontjától, az Írott-kőtől Szekszárdig tartó, a Dél-Dunántúlon végigvezető 565 km hosszú útvonal a Hidasi-völgyből érkezik ide és az Óbányai-völgy mélyén halad tovább.
2. Dél-dunántúli Piros Túra. A Szekszárdtól Siófokig tartó 318,5 km hosszú útvonal az Óbányai-völgy északi oldalában közelíti meg a területet és az egregyi Vár-völgyön keresztül folytatja kelet-mecseki útját.
3. Mecseki Zöld Túra. A legfiatalabb útvonal: 2001-ben, a jelzésváltozások során, három, egymástól külön álló, zöld sáv jelzés összekapcsolásával hozták létre. 90 km hosszan vezet végig a Mecsek tájain. Az Óbányai-völgyet, majd a Vár-völgyet délről határoló gerincen halad.
4. Sárga sáv.. A hegységet Kárász-Köblény és Pécsvárad vasútállomások között, nagyjából észak-déli irányban átszelő útvonal a Vörösfenyő kulcsosház irányából érkezik a területre és Püspökszentlászlón át a Zengő csúcsa felé folytatódik.

Megközelítés
Személygépkocsival a Kisújbánya határában található  N 46° 12,683' E 18° 21,956' 444 m [GCKKKM+PARKOLO] parkolóig érdemes menni, így teljesíthető a multi a legkevesebb többlet-kilométerrel.
Autóbusszal legjobban a Mecseknádasdon át Óbánya, szövetkezeti bolt megállóhelyig közlekedő járatokkal közelíthető meg a kiindulási pont - sajnos csak munkanapokon.
A környéken számos forrás biztosít víz-utánpótlást, de ez az optimális útvonalhoz képest némi kerülőt jelent. A Somosi-kút
 N 46° 13,701' E 18° 20,960' 464 m [GCKKKM+SOMOSIKUT] vagy a Pásztor-forrás  N 46° 13,096' E 18° 21,554' 444 m [GCKKKM+PASZTORFORRAS] egész évben megbízhatóan jó minőségű vizet ad.

Ládatörténet
2019.06.21 16:32 Ládaellenőrzés az 1. ponton.
2017.05.10 Az eredeti tervekhez képest pár nap késéssel sikerült a teljes multit felújítani:
- Minden pontra új doboz került ki, új naplófüzettel.
- Néhány ponton új rejteket kellett választani a régi alkalmatlansága miatt.
- Az újrahasznosított rejtekek koordinátáit újramértem.
- A terepen fellelhető régi dobozokat begyűjtöttem.
2017.03.12 Az eltelt közel egy évben senkit nem sarkallt tettre a hiátus, nekem pedig javultak némileg a ládakarbantartási lehetőségeim, így adminisztrátori segítséget kértem a láda "megszűnt" státuszának megszüntetéséhez. ;-)
2016.05.24 A ládát az MGKE funkcionáriusa betegre állította. Mivel nem látok esélyt arra, hogy a rendelkezésemre álló három hónap alatt a hiányzó részeket színvonalasan pótoljam, a ládát megszüntetem. Nem adoptálható, az aktuális moderációs szabályok és trendek alapján rejthető új láda a felszabadult helyekre.
2009.10.26 A leírást módosítottam, hogy tükrözze a helyszíni állapotokat: a 4. és az 5. pont kulisz-kockában van, nem fás rejtés. Köszönet Puszkányéknak és kl-nek az utóbbi pótlásáért!

Források:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Etiópia
http://www.baranyatermeszetbarat.hu/a-mecsek-kislexikona
http://matrahegy.hu/termvede/termvede.php
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (62 db): környezet: 4.79 rejtés: 4.46 web: 4.70 átlag: 4.65

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


kekenj 2021.06.05 13:15 - Megtaláltam
kösz a rejtést, ideális időben egy remek (21km/650m) túra lett belőle az ajánlott parkolóból, egy régi túratárssal (Szilvi);
amúgy az 500-ik megtalálásom!
a 2 szétázott, és az 1 repedt dobozt előttem már említették!

eltájoló 2021.05.04 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Végre sikerült ezt is abszolválni. A mai napot ennek a láda pontjainak a felkutatására szántam. A megadott kezdőponttól indultam. Az útvonalválasztás elejét egy kicsit befolyásolta a két hiányzó, környékbeli láda felkeresése. Egyébként igyekeztem a gerincutakat választani. Így viszonylag sok szintet lehet spórolni. A vége 29 km lett, plusz vissza az indulópontra. Nagyon szuper kis multi ez.
Az előttem szólók felvetései jogosak. A 2. és 7. ponton el van ázva a füzet. A 3. ponton ugyan száraz belül minden, de a doboz alja repedt. A koordináták mindenhol olvashatók. A jelszórészletek is nagyjából. Én az "U" betűket "V"-nek néztem. A 7. ponton nem találtam kockát, de még magassági pontot sem. Köszönöm a rejtést.

202105041202105042
202105043202105044
202105045202105046
202105047 
Tisztisz és Csabi 2021.05.02 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

Phuxi 2021.04.12 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.90
Megtaláltam! Két menetben bringával jártuk le a kört. Nagyon tetszett köszi, a lehetőséget! Két láda viszont be van ázva, a koordináták is nehezen kivehetőek. [Geoládák v3.9.6]

embera 2021.04.12 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Két fogásból bringázva. Az utolsónál azt hittük lesz valami jutimeglepi :) [Geoládák v3.10.3]

Tőkésréce 2021.03.12 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

fehérkút 2020.12.29 16:59 - Egyéb
Két túratárssal két év után ismét végigjártam ezt a multit. Kiváló túraidő, jó társaság más nem is kell !
Két évvel ezelött ezt írtam:
Kezdeném azzal, hogy az újonnan elrejtett kis dobozkák a silány minőségük miatt nem fogják megérni a következő évet ! A benne lévő összehajtott golyóstollak igénytelenek ( és nehezen használhatók) Sajnos a koordináták több helyen is pontatlanok ( két GPS-el mértünk !), van ahol 20 méterrel arrébb lett meg a doboz. A hozzávaló leírások gyógyszerészi képzettséget feltételeznek, mert egyszerűen olvashatatlanok !

Mi változott két év alatt! Annyi, hogy a "jóslatom" bejött. A ládák egy része beázott, a füzetek vizesek, a szövegek nehezen olvashatók! az első láda már cserélve lett ! ( Gondolom egyesületi ládára)A pontatlan leaírások most kevésbé okoztak gondot mert a helyszineken beugrott hol is van rejtve az adott dobozka!
Itt mindjárt megjegyezném, az elöttünk beíró kereste a 2. ládát , mi megtaláltuk, csak úgy az erdőben és megpróbáltuk oda tenni ahol volt!
Ennek ellenére mindenkinek ajánlom járja végig ezt a multit.(amig lehet) Gyönyörű túrát lehet belőle kerekíteni!

12
2020 12 29 GCKKKM (14)2020 12 29 GCKKKM (33)
Béla 53 2020.12.29 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.3 teszt]

Szőkekapitány 2020.12.29 13:18 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést. Közös találat Béla 53-mal.

ha2 2020.12.08 10:40 - Megtaláltam
Ezért a találatért is sok kilométert tettünk meg, négy keréken és két x két lábon egyaránt.

Az első kocka! 
anettx 2020.12.08 10:39 - Megtaláltam
TFTC!
Több részletben, pontosan nekünk 4 klassz túranap kellett. Téli ködös, párás, hideg időben kirándultunk minden alkalommal.
Érdekes koncepció ez a túra, sokszor toronyiránt mentünk, és út sem volt a kockákhoz. A 2. pontot nem találtuk, innen segítséggel tudtunk továbbmenni, a többi rendben a helyén meglett.
[Geoládák v3.7.6]

gckkkm-collage 
TanEra 2020.07.05 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam! Minden ládát megtaláltam. Első ponton "elnéztem" egy számot, 5km kerülő. 10 óra alatt értem vissza a parkolóba. Nekem nehéz volt, de én átlag alatti fizikumú vagyok! :)

aceespepee 2020.03.20 19:58 - Megtaláltam
Zsotkával hóban indulva majd némi kihagyás után tavaszba érve végigjártuk a pontokat :)

Zsotyka 2020.03.20 15:12 - Megtaláltam
Aceespepeevel közösön 2 részletben. Az első négyet nagy hóban. Második 4 tavasszal [Kesser 2.5.2]

Attibati 2020.03.18 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.56
32 kilométeres kirándulás a Mecsekben 1600 méter szintemelkedéssel. Régóta terveztem már a Gckkkm multi bejárását, öt éve már egyszer balavágtam de a hiányzó pontok miatt fel kellett függesztenem a keresést.
Most öt év után ismét belevágtam a teljesítésbe látva, hogy a láda meggyógyult és az előző megtalálók sem említették, hogy valamelyik pont hiányozna. Óbányán parkoltam és útközben még kisebb nagyobb kitérőkkel megkerestem a Gcdori, gcmkap, gctome ládákat is.
A multi pontjai viszonylag könnyen meglettek, az előző pontokon a segítségek - ha el tudtam olvasni őket :-) - sokat zámítottak. A 7. ponton a doboz nagyon mélyre került az üregbe, alig értem már el, ezért kicsit kitöltöttem az üreget faágakkal, hogy könnyebben el lehessen érni.
Útközben több helyen is remek kilátásban gyönyörködhettem, különösen a 2 és 3. pont közötti hosszú gerincről nyílik reme panoráma. A 3. pont közelében favágók dolgoztak, visszhangzott az erdő a láncfürészektől.
A túra nagyban emlékeztet a Gcb900 ládámra csak ott rövidebb az útvonal és több az off road szakasz. Remek élmény volt a túra, örülök, hogy visszatértem.

szamosszamoca 2020.01.11 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Apa-lánya találat :). Nem tervezték az összes pontot, aztán hívott a lányom fél négy előtt megtaláltuk mind anya. A 4. pont után a kocsihoz útba esett az 5. és 6; akkor meg miért maradjon ott az utolsó 2 pont? 4 perc híján 6 óra alatt sikerült teljesíteni. Kisújbányán a Klumpásnál parkoltak.

foxfoxfox 2019.05.19 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
1-2. pontok - 2019.01.12 - 9 km
3. pont - 2019.01.18 - 9.14 km
4. pont először - 6,35 km
4. pont másodszor - 7.19 km
5. pont - 2019.04.21 - 6,36 km
6-7. pontok - 2019.05.01 - 5,55 km
8. pont - 2019.05.19 - 5,58 km

7 csodás túra, összesen: 49,17 km

Január 12. - A start.Január 18. - Vadászat volt, lelőtték az anyját!!! :(
Május 1. - PihenőMájusban, már a vége felé.
BouLache 2018.12.23 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Ennek a multinak a különlegessége a randomitás. Nagyon tetszett, hogy a véletlen faktor végig ott volt az útvonal során, nem tudod merre mész, csak a következő pontot látod. Egyszerűen zseniális! :) Jól bemutatja a Kelet-Mecseket ezen részét. Külön érték, hogy nem egy könnyen megszerezhető, hanem egy gigantikus rejtés, meg kell dolgozni érte. Én 3 ütemben jártam végig és minden percét élveztem! Köszönöm! ;)

jonapet 2018.08.07 15:41 - Megtaláltam
A multiláda megtalálásának kettőször futottunk neki. Először a "legénybúcsúmon" fogtunk bele a ládavadászatba. Az első pontot este fél hét körül találtuk meg és aznap az 5. pontig jutottunk el érintve az utunkba eső cigány-hegyi és Dobogó pontokat. A 4-5 pontok közötti átmenet alkalmával még az otthonunk, Kaposvár felett cikázó villámokat figyeltük egy irtás széléről, az 5. pont megtalálását követően már a saját bőrünkön érezhettük a nyári éjszaka kitörő zápor hűsítő cseppjeit. Kicsivel később meg már az erdei utakból hegyi patakot varázsló felhőszakadás cseppet sem kellemes élményét éltük át, így inkább az autónk irányába indultunk el. Ennek ellenére köszönet az estéért fodor8peter-nek és ballasz-nak, illetve Benedeknek. A 6-7-8 pontok begyűjtésére már friss házasként indultam. A csapat összetétele kicsit változott, fodor8peter hegyet mászni indult ezért ballasz családjával és az én Kis Feleségemmel, Szilvivel teljesítettem a multi maradék pontjait. Mindkét alkalommal nagyszerűen éreztem magam, a túratársaim, barátaim társaságában.
Szép emlékek egy nagyon szép helyről!
Szeretlek Szilvi! :-)

pixlr_20180808112257570[1] 
ballasz 2018.08.07 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Érdekes sétálgatni itt a "fennsíkon".

fodor8peter 2018.08.03 16:45 - Megtaláltam
Első nekifutásra 24-én éjszaka kimosott bennünket a vihar a Mecsekből.
Ma sikerült meglelni a maradék hármat.
Keményebbre számítottam, a túlélő versenyeken szoktunk ilyen típusú feladatokkal találkozni. Illetve hasonló a Gyapjaszsák TT is.

johnnycache 2018.04.24 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Jó móka volt, köszönöm az élményt! :-)

Párduc50 2018.04.21 13:30 - Megtaláltam
Igeeeeeeeeeen! Végre ez a multi is az enyém. Az u és a V engem is megzavart, sokszor kellett próbálkoznom a sikerhez. A túra egy élmény volt, kár, hogy egyesek logja itt megtalálható, de a logfüzetben egyik ponton sem. Ez a láda nem ezt érdemli!

kobcikrajci 2018.02.14 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.59
Szinte hihetetlen, de egy hónap híján négy éve kezdtem el a multi felgöngyölítését, el is jutottam az első három csúcsra. Aztán a cache megszűnt, majd szerencsére újraéledt, így én is újra nekifutottam, persze ismét az elejétől. 01.31-én verőfényes, enyhe napon keltem át a hegységen Zengővárkonytól indulva, Kárászra érkezve. Az első öt ládát simán megtaláltam, a szöveg bogarászása sem okozott nehézséget. A folytatás 2 hét múlva következett szeles, havas, borús téli napon. Ekkor a Kövestetőt választottam indulásként, és Mecseknádasdon végeztem a vártnál nagyobb, szűz hóban taposva. Egyedül a 6. ponttal gyűlt meg a bajom, mert a gerinctől É-ra van a rejtek, nem pedig K-re. Itt a homály, és a hófúvás is rontott az esélyeimen, de aztán meglett! Összességében nem olyan nehéz az útvonal, szerintem rettentésképpen az első hegy a legmeredekebb, a többi könnyebben elérhető. A legnagyobb távolság a 2. és 3. kocka között van, a többi cél már az előző helyről látótávolságra esik! Végül a jelszót raktam össze, és darabonként visszakonvertálva őket az eredeti, nagyon ötletes jelszó is visszaköszönt! :)

Itt még napos, tavaszias az időHókirálynő birodalmában
Hókirálynő birodalmábanHókirálynő birodalmában
Hókirálynő birodalmábanHókirálynő birodalmában
Hókirálynő birodalmában 
fehérkút 2018.01.24 13:36 - Megtaláltam
Már régóta fenem a fogam erre a ládára, de évekig gond volt vele és egy ekkora ládatúrának csak akkor indulok el, ha minden rendben! Mert az ötlet kiváló!
Összeszerveztem egy öt fős kis csapatot, hogy a túra közben népszerűsítsem is a geoládázást!
Óbányáról indulva (és érkezve) 25 km ( 830 m szinttel) még egy átlagos téli napba is belefér a bejárása (7:50 óra alatt sikerült)!
Annak ellenére, hogy a túralehetőség és a környezete is kiváló sokszor mérgelődni kellett a rejtések miatt.
Kezdeném azzal, hogy az újonnan elrejtett kis dobozkák a silány minőségük miatt nem fogják megérni a következő évet ! A benne lévő összehajtott golyóstollak igénytelenek ( és nehezen használhatók) Sajnos a koordináták több helyen is pontatlanok ( két GPS-el mértünk !), van ahol 20 méterrel arrébb lett meg a doboz. A hozzávaló leírások gyógyszerészi képzettséget feltételeznek , mert egyszerűen olvashatatlanok !
Túratársaim az elején még mondták meg kell tanulni olvasni, de a menet közbeni állandó rejtvényfejtés miatt a végére Ők is elismerték, hogy a leírások nehezen olvashatók és még a tetejébe egy-két helyen megtévesztőek is ! ( Pl. a K felé egyértelműen Északi irányban volt!).
Ezek ellenére is egy gyönyörű túranapot könyvelhettünk el !
És köszönjük a rejtést!

N.Zs. 2018.01.06 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Boldogság! Minden pont a helyén van!
A jelszóval majdnem meggyűlt a bajom. A téveszthető betű (U / V) könnyen téveszthető...
Ma is Óbányán parkoltunk és a 5. ponttal folytattuk a multit. Éppen 9 km-re volt a parkolótól. Útközben vadászat folyt a közelben, de szerencsére nem kereszteztük egymás útjait. Mikor végre vége lett a lövöldözésnek, akkor jöttek a quadosok. Tiporták a turista utat rendesen. A turista csomópontnál volt a legsárosabb az erdő, ott "élvezték" leginkább a farolgatást, csúszkálást. Nem hiányoztak!
A következő 3 hegycsúcs éppen a visszafelé útba illett. Jó kör lett.
19,6 km, 650 méter szintemelkedéssel. Napos-felhős, de nagyon meleg időben volt részünk. A napos részeken kb. 15 °C volt, egy szál pólóra vetkőztünk.
Ma végre már hátizsákot tudtam a hátamra tenni majdnem 2 hónap után.
Érdekes, hogy az utolsó (a rejtőn kívül az egyetlen) log a naplókban Pogánypetié.
(műtét után itt folytattuk)

a mai kedvencemMecsek 002
Mecsek 004Mecsek 020
Mecsek 023Mecsek 025
Mecsek 030Mecsek 034
Mecsek 035az utolsó pont felé
a 8. pont közelében tereptárgyés gomba
és a végén a cipőmosás... 
N.Zs. 2017.11.11 23:59 - Egyéb
Örültem, hogy kereshetővé vált ez a hosszú multi. Többször szemeztem már vele, de mindig elnapoltam. Ma ragyogó időben Óbányáról indultunk egy jó kirándulásra.
A Zöld kereszt -en (Döngölt-árok) indultunk, mert ezen a szakaszon még sosem jártunk. Hatalmas élmény volt a szemben lévő hegyoldalon egy csapat szarvast észrevenni, majd percekig figyelni a ténykedésüket. Sajnos egy idő után ők is figyeltek minket, majd továbbálltak. Ezután tértünk rá a Zöld sáv -ra, amiről balra letérve értük el a kezdő pontot, a Somos-hegyet (520 m). A doboz az avarban hánykolódott. Valószínűleg egy állat túrhatta ki, és rá is léphetett, mert törött az alja. A koordináta szerinti -remélem megfelelő-helyére visszarejtettük. Visszaereszkedtünk a Zöld sáv -ra és a második pontnál is szarvas csapatot láttunk elszaladni. A doboz itt is az avarban kallódott. (lásd fotó) Ezt is visszarejtettük. itt a hegytetőn egy szép nagy fa fekszik, aminek a törzsén megebédeltünk. Éppen dél volt, és sütött ránk a nap. A 3. ponthoz a Sárga sáv -on haladva értünk. Ez a szakasz népszerű, itt már emberekkel is találkoztunk. A jelzett utat elhagyva az erdész út mentén végig állati fekvőhelyek és "friss termések" voltak. Doboz rendben, a hely parádés! A mai tervbe még a 4. pont belefért, hogy sötétedésig visszaérjünk az autóhoz. Ez volt a legtávolabbi helyszín. Az 5. pont koordinátáját megszereztük és visszafelé 508 méterre voltunk tőle légvonalban, de legközelebb ott folytatjuk. Remek túra lett belőle. A Török mészégető felé mentünk vissza Óbányára. Összesen 22,5 km-t gyalogoltunk 4,7 km/óra mozgási átlagsebességgel. 4 óra 45 percet mozogtunk, 1 óra 45 percet álltunk. 734 métert emelkedtünk és ugyanannyit süllyedtünk.
Jó volt!
(műtét előtt)

Mecsek-Óbánya 005Mecsek-Óbánya 011
Mecsek-Óbánya 013Mecsek-Óbánya 014
Mecsek-Óbánya 023Mecsek-Óbánya 032
Mecsek-Óbánya 033Mecsek-Óbánya 041
Mecsek-Óbánya 046Mecsek-Óbánya 053
g-tabe 2017.08.03 20:00 - Megtaláltam
Köszönöm a Rejtést!!
Felüdülés az efféle 'no-drive-in', kitartást igénylő, gyűjtögetős geoláda!
Nekünk 3 alkalomból lettek meg a pontok munka utáni biciklizés során. Persze a csúcsokra gyalog kellett felmenni, úgyhogy sok km. nem ment a járgányokba :-). (1-2: 07.18, 3-4-5: 07.27, 6-7-8: 08.03)

Infó a jelszóval kapcsolatban: a Rejtő V és U betűi nagyon hasonlítanak egymásra.

horvath_jani 2017.08.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Köszi a rejtést!

Pogánypeti 2017.05.31 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget... :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Ez a láda egy igazi unicum, egy nagyszerű kihívás!!!
Két nap alatt teljesítettem a feladatot. Az első napon a GCMT01 multit, és ennek a ládának az első két pontját kerestem meg, majd másnap a maradék hat csúcsra másztam fel. A csúcsokat már régebbről ismertem, mindegyiken jártam már az évek alatt...
A ládákat könnyedén megtaláltam, a rejtések tetszettek. Miután végeztem, legyalogoltam Püspökszentlászlón keresztül Hosszúheténybe a Tavasz Vendéglőbe, ahol már vártak a jól megérdemelt hideg sörök... ;)
Köszi a rejtést Fairy, nagyon tetszett!

nmárti 2017.05.11 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 4.35
Ez már szerintem betegség....súlyos! Köszi a rejtést!

Fairy 2017.05.10 20:20 - Megtaláltam
:-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

leve2002 2017.04.18 20:09 - Egyéb
Jól látom, hogy újra kereshető lesz? Nagyon szívesen végigjárnám! :)

Strombus 2016.05.24 00:11 - Egyéb
A láda 2014. 09. 27. óta ismert, hogy beteg. A rejtő többszöri kérésemre sem gyógyította. Ezért, mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítom és a rejtőt ismételten kérem a hiányzó részek színvonalas pótlására.
Email-t küldtem a rejtőnek.

Attibati 2015.11.07 00:00 - Egyéb
Nem ártana az előző logokat elolvasnom, mielőtt leautózok Dunakesziről a Mecsekbe. A mai nap gerincét ez a multi jelentette volna de az első öt pontból három nem volt meg, ahogy Carmin is említi a 2. 4. és 5. láda. Ezután felfüggesztettem a keresést, inkább a környező hagyományos ládákat kerestem.
Majd visszatérek, ha újra rendben lesz a multi.

carmin 2015.10.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
A keresésnek számomra az adta meg a különlegességét, hogy két éve találtam meg a 6-os pontját másik láda keresése közben. Akkor innen eljutottunk a 8-asig. Az idén tavasszal gondoltam rá, hogy akkor az első felét is meg kellene keresni, de akkor meg elakadtam a 2. pontnál. Fairy kisegített ezzel résszel, így a maradék pontok begyűjtésére ma került sor. A 4-es és 5-ös ládát nem sikerült megtalálni, de Fairy most is segített és végre pontot tehettem a Kulisz kockák végére. Kár, hogy ezekről a hegytetőkről nincs kilátás, ennek ellenére nagyon jókat túráztunk. Köszönjük a rejtést.

mecsek01 2014.09.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Az 5. ponton két (nem egyforma) láda is volt a 6. pont koordinátáival (nem ugyanazokkal), a 6. ponton nem találtunk ládát. A következő pont az előttünk megtalálók hozzászólásai alapján meglett. A jelszót nem sikerült kitalálni. Kérjük elfogadni. Amúgy nagyon jó kis túra volt! Aki csak teheti, szánjon rá egy napot! ... (a feltöltött képek természetesen semmit nem árunak el egyik hely hollétéről sem)

[Jóváhagyta: Fairy, 2014.09.30 20:18]

 
Bubuka 2014.03.15 00:00 - Megtaláltam
.

zalajaro 2014.03.15 00:00 - Megtaláltam
Zergékkel,Zergivel túráztunk a Mecsekben.
A 2. ponton a láda nem lett meg,de a jelszót csak sikerült összehozni.
:)

Zergi 2014.03.15 00:00 - Megtaláltam
Fogtam!

ésKata 2014.03.14 12:01 - Megtaláltam
A Zergékkel...

Papi13 2013.09.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.40
Köszönöm a rejtést. Nagyon szép környezetben vannak a ládák. Nem egyszerre teljesítettem. Köszönöm a rejtő segítségét.

scele 2013.08.01 17:14 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2013.08.01 17:14 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2013.04.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.42
Sokáig halogattam, most végre rászántam magam. Két részletben, az 1. 2. pontot Püspökszentlászló felől, a többit Kisújbánya felöl közelítettem meg. Bár a pontok kitalálhatóak, én az ilyen titkosított ládákat nem szeretem, és szerintem nincs is sok értelme a titkosításnak.

Vándor Csillag 2012.11.02 00:00 - Egyéb
Ebbe is belekezdtünk Macikupaccal, ám a harmadik csúcson ránk szakadt az eső. :(( Folyt. köv.!

pappcsalád 2012.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Meglett. Köszi Szalmakalapos úrnak a buzdítást, tényleg mi lettünk a következők. Nekünk csak telefonos GPS-ünk van az meg délutánra lemerült, azért jártuk be 2 nap alatt mert más helyeket is keresünk ilyenkor. Kár hogy kilátás kevés helyről akad, de legalább keveset látni a civilizációt útközben. Inkább kicsit teljesítménytúra jellege van.

szalmakalapos 2012.09.08 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Ezt a körtúrát nekem találták ki. Köszönet a rejtőknek !

Már az elején sejtettem, hogy izgalmas lesz, de még a vártnál is nagyobb élményt adott. A ládákat a 7-es kivételével 2-3 perc alatt, vagy még hamarabb megtaláltam.
Így a nagy távolság ellenére is sikerült 1 nap ( kb.: 7 óra ) alatt bejárnom az útvonalat.
Nem vagyok nagy arc, 53 éves, ez volt életem leghosszabb túrája ( ha a megadott távolság tényleg annyi ), szóval nyugodtan vállalható, persze nem tűsarkú cipőben !
A 7-es láda nem fa tövében, hanem kettős ágú fa méhében, kb.: fél m-es magasságban van.
Ajándéktárgyakban nem bővelkedtek a ládikók, a 8 ládából csak 4-ben találtam valamit. ( A másodiknál ez érthető is, az tényleg jópofa, de nem akarom lelőni a poént. ) Szerencsére volt nálam egy zacskó üveggolyó, ( meg egyebek is ) így most valami biztosan mindegyikben van. ( kivéve 2. Harcoljátok meg, érdemes )
A korábbi bejegyzésekhez annyit tennék hozzá, hogy aki nincs hosszú túrákhoz szokva, vagy kevés az ideje, az inkább Kisújbányáról induljon, az eredeti leírásnak megfelelően, mert így jópár km-t megspórolhat.
Aki nem járt még az óbányai völgyben ( Óbánya - Kisújbánya közötti túristaút ) az feltétlen járja végig akár innen - akár onnan, mert nagyon szép végig a patak mentén, kihagyni vétek lenne. Télen a csepegő sziklák különösen szép látványt nyújtanak.

Óbányai indulásnál készüljetek fel az egész út egyetlen kellemetlen, és számomra felháborító meglepetésére: A jelenlegi önkormányzati rendelet szerint szombat, vasárnap és ünnepnapokon a település egész területén parkolási díjat kell fizetni !!!!! Ezt onnan fogjátok megtudni, hogy az Óbánya település táblánál egy kedves leányzó csücsül és várja szeretettel az odalátogatókat. Megállít, és közli veled, hogy 600 Ft a parkolási díj hétvégén ( 13 óra után: 400 ) ezt már itthon olvasom a Bama-ról.
Ezt vagy leszurkolod a táblánál, vagy visszamész a táblán túl, mert az már nem a település határán belül van, és otthagyod a kocsidat.
Így persze az amúgy sem rövid sétát megtoldod még vagy 1 km-rel, de megmarad 600 Ft-od.
Tudom hogy a kistelepülések teljesen ellehetetlenültek anyagi szempontból, de ez gusztustalan számomra.
Szóval ebbe a faluba csak 600 / 400 Ft-ért teheted be a lábad kocsival.
Vendégváró ugye ?
Gyalogosan egyelőre nem kellett fizetni.
Legalább 25 éve járok kisebb - nagyobb kihagyásokkal Óbányára, eddig a visszaúton mindig betértünk vagy a helyi klimóba egy italért, vagy az étterembe egy vacsoráért. Most egyikhez sem volt kedvem.
- Bocsánat az intermezzoért - a túra értékéből ez semmit sem von le, csak nagyon rosszul esett.
A ládákon megadott leírások és koordináták pontosak és jók! Szerintem a koordináták is egyértelműen olvashatók, bár nem tagadom én is vittem magammal olvasószemüveget az előzetes bejegyzések alapján. A magam korabelieknek ezt tényleg ajánlom. Jók a koordináták, de nagyon aprók a számok. Szóval vigyetek ! Nekem is csak gagyi 300 Ft-os szemem van, de erre pont jó. A fiatalok most ne röhögjenek, ti is lesztek 50 évesek! Amúgy minden kessertársnak jó túrázást, szép időt kívánok !
Ui: Ezt a multit ritkán járják végig, mert elég húzós. Az előttem levő bejegyzés 5 hónappal korábbi !
Előttem járt a Papp család 1 nappal, akik a 6-os pontig teljesítették a távot ! Ne adjátok fel, a 7-es-ről írtam, az utolsó talán a legkönnyebb. Remélem a következő bejegyzés a tiétek lesz ! Sok sikert !

peca1000 2012.04.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Parkany9-el, és Panel Lacival

Nos kérem, elérkezett a várva várt nap, amire annyit készültünk.

Én már tavaly novemberben voltam kint, és megtaláltam 2 pontot.
Azóta nem volt lehetőségem, hogy megkeressem (időjárás, munka stb.).

De most igen.

Számítottam rá, hogy kalandos lesz, főleg a csúcsonként teljesen eltérő környezet (növényzet, talaj stb.) tetszett, na meg az oda vezető út.
Mi igencsak önfejűen, többnyire légvonalban mentünk hegyről-hegyre. Az idő szép napos, 23 fok, és minden tele kis araszoló hernyóval. Bárhova is mentünk, folyamatosan sepertük le magunkról. :)

8:30-kor kiértünk Kisújbányára, ahonnan indultunk. Szerintem innen hamarabb el lehet érni az 1. pontot, és az utolsó sincs messze tőle.

1. pont A hegy tetején virágzott a bazsarózsa. Szekérúton, hivatalosan közelítettük meg a ládát.

2. pont Erre a hegycsúcsra már nem vezetett szekérút, arra mentünk, amerre a GPS mutatott. Ötletes volt a "lapos láda" :)

3. Ez elég távolra került a 2. ponttól, a turistaútról rátértünk a szekérútra ami fokozatosan eltünedezett. Egyre nagyobb lett az aljnövényzet. Még őzeket is láttunk.

4. pont Na itt eltéveszthettük a szekérutat, mert levitt egy völgybe, majd fel a meredek omladozós sziklás, világos földes hegyoldalon. Érdekes látványa volt a környezetnek. A végén felértünk a csúcsra és a víznyelő melletti kockában a ládát is megtaláltuk. Na itt jött a dilemma, hogy hogyan tovább, majd végül egy kalandos megoldást választottunk. Légvonalba át hegyen-völgyön át közelítsük meg a következő pontot.

5. pont Megközelítés: Az előző hegycsúcsról le a meredek, omladozó, hegyoldalról le, rá egy szekérútra, föl rajta egy kicsit, majd bevetettük magunkat egy szálfa-csemete erdőbe (karvastagságú 4-5 m magas rendkívül sűrűn benőtt erdőrész, mintha bambuszrengetegbe mentünk volna.
Végül kiértünk egy ritkásabb nagy fás részhez, és felmentünk a hegytetőre. Ládát megtaláltuk a kockában.

6. pont Az 5.ponttól követtük a GPS-t, és egy szép nagy selyemfüves erdőbe meneteltünk tovább. Itt a vizem már elfogyott. Kiértünk a turistaútra, majd fel egy szekérúton. Itt felértünk a hegytetőre és a legeslegvégén megleltük a ládát is.

7. pont Mielőtt folytattuk volna az utunkat, légvonalba árkon-bokron át legyalogoltunk a Pásztor-forráshoz, hogy vizet vételezzek. A többiek addig megkeresték a környék ládáját. Innen a Piros úton folytattuk az utunkat a következő ládapont felé.
Logolás közben találtunk egy gyászcincért is.

8. utolsó pont. Az előző ponttól légvonalba le a hegyről fel a hegyre utat választottuk, csodálatos környezetben. Az utunk végén végre megleltük az utolsó ládát is. Innen lesétáltunk Óbányán át vissza Kisújbányába.

Nagyon köszönjük a rejtőnek, hogy ezzel az egyedi megoldással végigvitt ezeken a számunkra ismeretlen hegyeken, és élményekkel teli túrával gazdagítsa az emlékeinket.

1.pont felé1.pont felé kidőlt fa
4. pont felé panoráma4. pont felé omlós hegyoldal
4. pont5. pont felé
5. pont felé szálfa erdő5. pont felé köves oldal
6. pont felé selyemfűves rész6.pont kockája
7. pontnál gyászcincérLábatlan gyíkot is láttunk
8. pontnál győzelem :) 
parkany9 2012.04.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Köszi.
Jó kis élmény volt. Igazi kalandtúra.

Panel laci 2012.04.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Köszi nagyon tetszett és izgalmas volt

FILA71 és Dávid 2012.02.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Köszönöm szépen! Ez nagyon Jól esett! Néhol derékig érő hóban, de az első ötvenben ott akartam lenni.
Tavasszal bringával is megcsinálom.

Az előttem szólókat érdemes elolvasni.

laszloistvan 2011.11.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Elég kemény, és még nehezítenem is sikerült rajta... Afféle mumusként tekintettem rá régóta, és nem csalódtam. :-)
Az évszakhoz képest igen barátságos, napfényes, enyhe késő őszi időt fogtam ki: a magasabb régiókban kimondottan tiszta levegő, szép fények az erdő színeihez, a lentebbi párásság miatt viszont csak közepes kilátás. Már ahonnan van egyáltalán, mert bár magasan járunk, a láda koncepciója ezen kívül mást nem is garantál; gyakran olyan utakon kell megközelíteni nyilvánvalóan kevéssé látogatott, igazán jó kilátás nélküli, erdő-borította csúcsokat, melyek vagy nincsenek is a tuhun, vagy bár inkább ne lennének (talán épp a láda egy-két elborult vadászának trackjei nyomán kerültek fel olyanok is, melyek egyáltalán nem léteznek). Az őszi erdő szép, a láda koncepciója érthető és következetes, a sikerrel teljesített kihívás végül jó érzés - de azért élményben kicsit többet, próbatételből kicsit kevesebbet vártam. A rejtések nagyjából rendben vannak, ha tud az ember a 4-5. állomások kockába helyezéséről (és ez már aktuális a leírásban, bár a koordináták valszeg nem). Nem jó érzés viszont egy ilyen nagyszabású, teljesen láncolt multinak már az első állomásán olyan bizonytalan kézírással találni a következő koordinátát, hogy egyik számjegyre három tippem is van.
A kocsit Pusztabányán kellett hagynom, mert a Völgységi-patak hídjának felújítása miatt (nagyon ráfért) lezárták a Kisújbányára vezető utat. Itt vettem le róla a kerékpárt, amiről azóta sem tudom eldönteni, összességében segítség vagy nehezítés volt a túrán. Ahol ugyanis épp nem negyven százalékos emelkedőn kellett tolnom felfelé, ott a vastag avar alatt megbúvó aljas ágak, kövek nehezítették, tették veszélyessé a haladást (soha ennyi ág nem akadt még a küllők közé). Ráadásul van a tuhus térképész-betegség, mellyel hajlamos az ember ismeretlen utakat is kipróbálni, ami újabb nem várt kalandok forrása tud lenni. :-)
Pusztabányáról tehát Kisújbánya helyett Pécsvárad felé indultam az aszfalton, és onnan tértem le az első állomás irányába. Igazán keményre viszont a 2-3. állomások közti szakasz sikerült. Már alapból is ez a leghosszabb szakasz, és Kisújbányáig jó is biciklin gurulni, viszont utána (a hivatalos javaslattal szemben megpróbálván körré alakítani) legurultam a Vár-völgybe (mondjuk azt se simán az aszfalton :-)), majd onnan rettentő meredek úttalan utakon kapaszkodtam vissza. Itt komolyan elgondolkodtam a maradék későbbre halasztásán, de aztán meggyőztem magam, hogy ha az állomások számát tekintve még nem is vagyok a felénél, befektetendő munkában talán már igen, és hogy mikor fejezem be, ha most nem - úgyhogy folytattam. Ekkor találkoztam a Kati és Géza párossal - immár másodszor, de mivel rendesen mozogtak a turisták, csak itt lett egyértelmű, hogy ládászok, mert ide normális turista nem jön fel a nagy semmiért, csak aki önmagukért vadászik ötszázas csúcsokat. :-) Innen aztán már fogyó erővel is jobban haladt a gyűjtés - bár sajnos már inkább tekintettem izzadság-szagú teljesítménynek, mint jó hangulatú kirándulásnak (persze ez nem a láda hibája). No de olykor neki kell feszülni a dolgoknak. :-) Végül sikerült sötétedés előtt visszaérni, és még az új hidat is láttam.

Kati és Géza 2011.11.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
A mi túránk Mecseknádasdon kezdődött a temető melletti buszmegállóból. Még deres tájban sétáltunk el a Skóciai Szt. Margit keresztig, hogy becserkésszük eme nemes vadat. A Réka várhoz vezető kecske kaptatón már kezdtek beszűrődni az első nap sugarai. Olyan hatása volt, mint egy Diney mesének. Gyönyörű környezet varázslatos színek. Mely egész utunk során végig kísért bennünket. Nekünk ez volt az első hegyi túránk. Igazi vadregényes kaland. Szarvasok, romantikus reggeli s rengeteg nevetés. A nyolc ládából hatot Kati talált meg. Most sem hagyták cserben a megérzései. Sokan kirohannak egy rejtéshez nem törődve semmivel csak a ládikával, hogy ők találják meg elsőre. Nekem ezen a túrán Kati lett a piros egyes. Én újra belé szerettem. S én ezt köszönöm meg a rejtőnek. Mivel a túra végére már ránk sötétedett. Így mint valami győztes bányászok, fejlámpás dicsfénnyel sétáltunk vissza Mecseknádasdra az Óbányai ifjúsági tábortól. Természetesen Szekszárdon már nem volt helyi járat így egy négy kilométeres kis bónusz séta is társult a kiránduláshoz. Úgy levezetés kép.

Romantika a természet lágy ölén
A kép önmagáért beszél!
Hopp egy láda.
Egy őszinte pillanat.Találat a szürkületben.
Finálé. Jöhet a pezsgő! 
macikupac 2011.11.11 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.25
Mecsek 1800 szalagozás után

Egy dolgosnak induló nap hozadéka lett ez a multi. Igazából nem is erre a napra, hanem a következőre terveztem, de a dolgok másképp alakultak. A túra szalagozásából/táblázásából nekem a leginkább kieső rész (Réka-völgy) jutott. A többiek elintézték a zömöt, de ez nekik nem fért bele az időbe. Nekem viszont pont jól jött. Püspökszentlászlóról indultam neki a menetnek és a Réka-kunyhót érintve mentem egészen a Z+/P+ elágazásáig a Réka-völgyben. Itt kitettem a táblát, visszafelé meg kiraktam pár, a tájékozódást segítő szalagot. Elérve a kunyhót megindultam a K négyzet jelen a Somos-hegyre. Még nagyon nem voltam bemelegedve, mert a hegyre vezető utolsó 150 méter eléggé megviselt. Itt könnyen és gyorsan meglett a doboz, de figyelmetlenségből rossz koordinátát püföltem a gps-embe, bár a jelszórészletet felírtam. Menet közben szerencsémre eszembe jutott, hogy mintha olvastam volna a logfüzetben a második pont helyét és a logok korábbi átnézése után meg tudtam, hogy mit is kell keresnem. Szerencsém volt és kis kutakodás után meglett a tábla. Itt már odafigyeltem és nem hibáztam (ahogy a későbbiekben sem). De bármennyire is kerestem, itt nem láttam geodéziai pontot. Most jött a túra legtávolabbi pontja, ahol - szinte napra pontosan, de legalább is ugyanezen a túrán - két éve már jártam. Akkor már létezett ez a multi is, de ott és akkor nem fért bele. Innen fordultam vissza, persze csak képletesen, mert még hátra volt a pontok és a túra nagyobb része. Itt nagyot nem lehetett tévedni, elég volt csak a felkeresendő csúcsra koncentrálni. Nem mindenhol használtam az utakat; ahol volt értelme, ott ésszerű iránymenetben haladtam, meg nem is vezet minden csúcsra út. A negyedik és az ötödik pont sima volt, mint egy biliárdasztal. A hatodiknál kissé meglepődtem, mert nem oda vártam, ahová esett. Viszont ez a csúcs nagyon bejött. Az idővel jól álltam, de volt fejlámpám is (igaz menet közben derült ki, hogy a belevaló elemeket a hátizsákomban hagytam, azt meg Hosszúhetényben...). A hátralévő két csúcs helye már adta magát. Egyedül az utolsó pontnál kellett keresgettem pár percig. (Bár ez, a már meglévő jelszórészletek fényében, akár ki is hagyható.) Visszaúton meg igyekeztem mielőbb Püspökszentlászlóra érni, mert tudtam, hogy onnan már lámpa nélkül is könnyen boldogulni fogok.

Alapvetően egy nagyon jó ötlet valósult meg a multi formájában. Mindehhez csodálatos későőszi erdő volt a díszlet. Bár a hőmérséklet pár fokkal több is lehetett volna, azért összességében nem panaszkodhatok. Minden pillanatát élveztem a túrának (kivéve azt a párat, amikor a Szamár-hegyen két kő közé ütöttem az ujjamat). Viszont a dolog megérett egy karbantartásra már csak azért is, hogy az egyes pontokon lévő füzetek információi egyezzenek meg a ládaoldalon olvashatókkal. (Ahol kockában van a pont, ott a füzetekben még fa szerepel.) Gyakorlatilag az összes, a térképen is megnevezett 500 méter fölötti csúcson jártam a nap folyamán, volt, ahol többször is. Voltak olyan csúcsok, ahol nem találtam magassági pontot, de volt olyan is, ahol viszont kettő várt. Érintettem pár másik ládát is, de ezeket már korábban megtaláltam. Jártam olyan csúcsokon is, amelyek bár 500 méternél magasabbak, nem volt rajtuk pontja a multinak (pedig számítottam rá). Talán ez adta a túra kalandjellegét. Így tényleg elmondható, hogy Brumival bejártuk a Kelet-mecseki-magasföldet.

RoriZo 2011.11.06 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.48
Ezzel a ládával ünnepeltem a 300. megtalálásomat. A Mecseket ismerem sokat túrázom egyedül, és a családommal egyaránt. Ha nincs ez a láda ezeket a helyeket talán soha nem keresem fel, kiesnek a közkedvelt túraútvonalak vonalából.
Nagyon köszönöm.

csg69 2011.11.05 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.11
Akár a GCKMB kistestvére is lehet ez a láda, azt is legalább ennyire élveztem :) gyönyörű idő volt ma, és egy nagyon kellemes túra keretében sikerült végigjárnom a kelet mecseki hegyeket. A rejtés nagyjából OK, de nem mindenhol. A 2. pontról tudtam, nem lepett meg a kerámia lap, de a 4-es és 5-ös pont "mássága" csak ott derült ki számomra. Ahogy azt az előző megtaláló is írta, ezeken a pontokon a dobozok nem a leírás szerint vannak, hanem VALAKI BETETTE ŐKET A KOCKÁKBA! Ez nem nagy baj, ha tudja az ember, mert könnyebb is megtalálni, de zavaró, ha máshol keresi. Ezzel együtt köszönöm szépen a lehetőséget, nagyon szép helyeken jártam :)

KataJani 2011.09.23 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
A geoversenyt kihasználva 3 napos hosszú hétvégére jöttünk a Mecsekbe. Pénteken Kelet-Mecsekbe sétáltunk egy nagyot, szombaton verseny volt, vasárnap pécsi levezető séta lett. Végig szuper idő volt. 20 geoládával is találkoztunk.
Ma Kelet-Mecsekbe túráztunk, Kulisz-kockákat keresgéltünk, s közben egy pár geoládát is megtaláltunk. Óbánya volt a bázisállomásunk.
Mai 6/6, össz. 645. megtalálásunk. Szerintünk meg lehetne adni a pontokat, mert így nehezebb tervezni az indulási pontot, útvonalat, közbeeső geoládákat. Korán indultunk, jót túráztunk, 5 geoládába is belebotlottunk, s még sötétedés előtt sikerült visszaérni az autóhoz. A harmadik pont elég messze van a másodiktól, már azt terveztük, hogy vasárnap a pécsi séta helyett ismét ez lesz a program, ráadásul a 4-es és 5-ös pontot valaki a csúcskőbe átrakta, ezeken a helyeken elment egy kis idő a kereséssel. Ezután már csak úgy jöttek a pontok. Mindent egybevetve nagyon élveztük a túrát, jó kis edzés volt a szombati geoversenyre.
Pontok: 1. 10:05, 2. 11:10, 3. 13:56, 4. 15:15, 5. 15:45, 6. 16:15, 7. 16:48, 8. 17:15.
Gyalogos kupa: 26.6 km.

ÓbányaPisztrángos tavak
VízesésReggeli erdő
Napközbeni erdőEgy rejtektől egy kocka
RejtekTisztás
Erdészeti útMég egy kocka
Szép erdőbenVégládánál
ÚtvonalMagasság
Péter60 2011.06.21 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.50
Egy szuszra körbejártam kutyástól, 23,5 km lett a vége, nagyon tetszett. Ilyenkor hétköznap jó túrázni, mikor a "rendes" emberek dolgoznak :), szinte alig találkoztam valakivel. Óbányán hagytam a kocsit, mint a végén kiderült jó döntés volt, mert így lett szép kör a túrából. Aki egyszerre akarja teljesíteni, az jobban teszi ha innen indul, nem pedig Kisújbányáról, megközelíteni is könnyebb Óbányát. Temprás 2-es ponton lévő pótlása nagyon szellemes és főleg időjárás-álló. Itt aztán nem ázik, mosódik el semmi, ha rajtam múlna így is hagynám, max logolni nem lehet a 8-ból 1-nél.

befi 2011.06.13 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Jó hosszú volt.

Temprás 2011.06.02 10:36 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
4 részletben jött össze.
2. ponton elhelyeztem egy bakelit táblát, láda pótlás céljából, az eredeti ponton van, kőrakás alatt.

2. pont rejteke 
lovagias 2011.05.14 00:00 - Megtaláltam
:)
Két részletben.
Először még Január legelején (01.01) indultam begyűjteni a dobozokat, de akkor csak az1,2,3, és bónusznak a 6. (koordináta nélkül) sikerült. Nagyon nehezen találtam a dobozokat, így a többit hagytam későbbre.
Most a Baranya tolna teljesítménytúrán tettem kitérőket a még hiányzó ládákhoz, és ezek most könnyedén meg is lettek.
Köszi

Mathau 2011.04.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.29
Már egy ideje készültem erre a dobozra és most végre sikerült levadászni. Mivel láttam, hogy az utolsó log nem találtam meg, így némi könnyítéssel indultam neki a keresésnek. Egy korábbi megtalálótól elkértem a pontok koordinátáit, hogy nehogy gond legyen. Mint utólag kiderült jobb is ez így.

Óbányán hagytuk az autót reggel és megpróbáltunk minél több dobozt megkeresni menet közben. Ez végül sikerült is, és mindent megkerestünk ami hiányzott a környéken. A túra szép, kerek, csak ráférne a gondoskodás. A 2. pontot mi sem találtuk. A ládák sokszor nem ott vannak ahol az előző ponton írva vagyon.

Összességében azért jól szórakoztunk és egy nagyon jót kirándultunk! Köszönjük!

mkiss007 2010.12.28 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.83
Összesen négy alkalommal sikerült végigjárnom 2010.04.11-én, 06-06-án, 08,16-án és 12.28-án különböző társasággal (strombus, marton24, bojta, martonka, evok).
Köszönöm a rejtést.

Mr. Fülixáj 2010.11.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.88
Egy kellemes sétával a mai napon simán "felszedtük" ezt a különleges ládát Domi barátommal, amit jómagam már legalább fél éve tervezgettem. A megadotthoz képest kevésnek tűnt a legyalogolt kilométer - az első ponttól az utolsóig 12-nél többet nem mentünk, szerintem - nem egészen értem hogy jön ki a 23 kilométer. Vagy ennyire jók lennénk, hogy +50% már meg se kottyan ??? :-)))

Parkolónak a multi kényszerrendezése miatt inkább Óbányát javasolnám, innen lesz szép kerek a túra. Nekem ez is számít. Ja, meg 690.-ért kapsz babgulyást a végén (ez már lehet hogy sokkal több embert fog érdekelni :-))).

Az utolsó két ponton nincs kocka, romokban sem, tehát a hűlt helyét sem találtuk bármiféle néhai kockának. Egyébként GPS nélkül sem reménytelen, mert a ládákban benne van a következő hegy neve, ezeket mi is mindig megnéztük a térképen. Általában a kockához legközelebb eső néhány fa egyikében van. Ez alól sajnos kivétel a 7. pont, ahol nem csak kocka nincs, hanem a hegytető is nagyon lapos, sőt kettő van egymás mellett kb. 100m-re, és egyforma magasak. Ezt az egyet kivéve az összes többi megtalálható GPS nélkül viszonylag könnyen, a ládaoldal és a dobozokban lévő infok alapján.
Figyelem !
Ahol azt írja, hogy "fa tövében", azt úgy kell értelmezni, hogy "kétágú fa ágai közötti üregben" !
Fotókat sajna nem csináltam, pedig nálam volt a gép, de olyan szürke volt minden, hogy semmi kedvem nem volt elővenni.

!!! Terdik Család 2010.11.13 12:45 - bejegyzése sokat segít, azt mindenképpen vigyétek magatokkal. (és nézzétek meg keresés _előtt_, nem úgy mint mi ... :-)) !!!

Webes megjelenés :
Az oldal közepén az a nagy pirossal áthúzott autó szerintem ronda. Ha az nem lenne ott, a webre is ötöst adtam volna. Szerintem még kezdők számára is világos, hogy egy nyolcpontos színvalós multi nem drive-in.

Cső mindenkinek : Mr. Fülixáj :-)

Eszti és Robi 2010.11.13 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Terdik családdal közös találat. Az első napon lévő 4 pont jobban tetszett, mint az utolsó 4, de összességében megérte lesétálni természetesen. Az egyik pont mellé elrejtettük a GCm001 mozgóládát is, már nincs ott, úgyhogy nem lehet menni érte :)
Az első pont felé Kisújbánya felől a TuHu-s térképhez képest van egy szekénynyom rövidítésképp amolyan toronyiránt. A második helyen sajnos még mindig vizes a láda, a láda alá Terdik család rakott egy száraz logfüzetet. A harmadik ponton sok repülő pókszerű élősködő csapott ránk, ezért ott sokat nem tudtunk időzni. A negyediknél sajnos a leírásban nem, csak az adatlapon később szerepel, hogy a láda a kuliszkockában van, itt Nogacsaládnak köszönjük a telefonos segítséget, mivel feltúrtuk a környék tuskóit és nem volt sehol a rejtek. Az ötödik (láda a kockában) és hatodik sima ügy, a hetediknél nem láttunk kuliszkockát, a nyolcadiknál meg nagyon örültünk a teljes jelszónak.

Sokat túráztunk már errefelé, így sok hely ismerős volt: értékes pont e találat! Levezetésképp még elmentünk a GCpszt-hez is.

A második rejtek
2009-es felvételünk
 
Terdik Család 2010.11.13 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Mivel nem vagyunk gyakorlott túrázók ezért ez nekünk két napba került.
1. nap: 4 pont, 15,4 km, igaz néhány közeli ládát is begyűjtöttünk.
2. nap: 4 pont 9,8 km.
Mind két nap kellemesen elfáradtunk, a le-fel sétában.
Néhány megjegyzés, ha valaki nem olvasná végig az előző logokat:
KKKM-1: minden OK;
KKKM-2: az álca megtelt vízzel, már az előző megtalálók is jelezték. A rejtő előzetes segítségével készült új loogbuk, amit sajnos nem tudtunk a dobozba tenni (kb 15x10 cm-re sikerült), így az eredeti koo-nál kőrakással álcáztuk.
KKKM-3: minden OK;
KKKM-4: a láda a kockában van és nem a megadott koo-ra jelzett helyen.
KKKM-5: Láda a kockában.
KKKM-6: KKKM-7: KKKM-8: minden OK.
Köszönjük a rejtést

KKKM-1Talán az útról letérőknek készítik?
KKKM-3KKKM-4
KKKM-5KKKM-6
KKKM-8: GYŐZTÜNK! 
Attolico 2010.10.31 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
A mai napot a ládának szántuk. A kocsit a megadott parkolóban hagytuk és onnan vágtunk neki a túrának. A szép időben öröm volt az erdőben sétálni.
A 2-es láda még mindig beteg (lásd lent), az szöveges infó alapján mentünk tovább. A 3-as ládát már az útról kiszúrtuk, így nem kellett segítséget kérni. A többi dobozzal minden rendben, ott vannak ahol elsőre gondoltuk.
Köszi szépen a rejtést, jó kis túra volt!

nogacsalad 2010.10.14 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Munkaidőből ellopott, magányos örömködés a Kelet-Mecsekben :o)

Réges-régen terveztem már e ládika megkeresését. Próbáltam rá túratársakat keresni, de valahogy sehogyan sem akart összejönni. Hiába, hétköznapokon sajnos, rajtam kívül mindenki dolgozik :o(
Ma, végre, erre a ládikára szervezve a napomat, egy szuszra sétáltam végig :o)
A leírás ajánlása szerint, megpakoltam a zsákomat (mert már igencsak tele volt a puttonyom a kinti világgal). Az ajánlott parkolóban tettem le a szekeret, megreggeliztem, majd innen vágtam neki a túrának.
Igazán kellemes séta, a szint meg jól eloszlik a megtett távon, tehát inkább liftezős séta, mint brutál mászás.
Nem is értem, miért nem keresik többen!
Nagyon jól, profi módon összerakott, izgalmas, szép séta. Jól közbeszúrható pár magasföldi egyéb ládikó, így még izgisebb a keresés.
Sima ügy volt, eltekintve attól az apróságtól, hogy a :
2. ládikóban az E koordináta olvashatatlan !
Még szerencse, hogy más fontos infók is vannak a dobozban! Így hát tudtam, hová is kell mennem érte. Megoldásképp, felvettem két pontot a műszeren, az ismert N ko, és két saccolt E ko-val. A két pontot összekötő egyenes mentén kellett csak kakecolnom a lehetséges helyeket :o) 10 perc alatt meglett a 3. doboz!
A 7. pontot kerestem jó darabig, még egy fát pakoló muki is besegített (véletlenül pont itt rámolták a tüzelnivalót, egy szép nagy piros Zetorra). Aztán nagy nehezen, csak megadta magát ez a dobozka is.
Szívesen pótoltam volna a 2. pont hiányzó infóit, de ugye ott még nem tudtam az adatokat, vissza meg már nem nagyon akaródzott menni, hisz épp a 2.-3. pont közötti távolság a legnagyobb.
Útközben megkerestem pár másik rejtést is, ráadásul volt olyan, ahol kétszer is jártam ma!
Összességében nagyon tetszett ez a multi!
Okosabb útvonaltervezéssel, akár rövidebb is lehetett volna, no de pont így volt izgalmas és kalandos. (Utólag már lehet okoskodni.)

Köszönöm ezt a mai, felejthetetlen kalandot!

Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek a keresését, nem fog csalódást okozni!

Cerberus 2010.10.09 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltuk! Két részletben vadásztuk le a multit. Az első két pontját még 2010.10.03-án, a Kisújbányától délre eső ládák levadászása közben, ma pedig a maradék hat pontért mentünk. Mindkét alkalommal Kisújbányánál, a javasolt parkolóban tettük le az autót. Kicsit aggódtunk az idevezető út miatt, mivel nem vagyunk hozzászokva az egysávos, bizonytalan állapotú erdészeti utakhoz. Magyaregregy felől érkeztünk, ahol nyitott sorompó és behajtani tilos tábla van, de úgy láttuk, hogy közlekednek arra. Ha jönnek szembe, általában van hely az egymás mellett elhaladáshoz az útpadkára lehúzódva. Egyedül a Kisújbánya előtti pár km-es szakasz necces, mert ott az út is rossz, meredély szélén is visz és ha jönnek szembe, el sem lehet férni. Nekünk mázlink volt és mindkét alkalommal gond nélkül eljutottunk a parkolóig. Innentől már a séta, a környék és a rejtések is nagyon tetszettek. Külön örültünk annak, hogy mind a nyolc helyen valódi ládát kellett keresni és nem virtuális jelszót. A ládák összességében jó állapotban vannak, kivéve a második ponton lévőt, ami teljesen el van ázva, a logbook büdös és penészes, nem lehet bele logolni. A hetedik ládát rejtő két fára kék festékkel egy-egy csíkot festettek. Reméljük ez nem azt jelenti, hogy kivágásra ítélték őket. Összefoglalva nagyon tetszett a multi és maga az ötlet is, amely alapján elkészült. Fairy-nek ezúton is köszönjük a túra megtervezéséhez nyújtott előzetes segítségét. Ez volt az utolsó még meg nem talált ládánk Baranya megyében és a Mecsekben:) Köszönjük a rejtést!

Swindler 2010.08.07 00:00 - Nem találtam meg
Megérte felmászni! :) Bár első keresésként 4.5, durva mászás!
Gyönyörű helyen van!
Timi & Sw

[Elutasította: Fairy, 2010.08.24 17:14]

Kakukkos és Hajszál 2010.06.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Nagyon jó kis multi. Tetszett minden pontja! :) még a rengeteg kullancs is amit összeszedtem a járkálás közben...
Én is többszöri nekifutásra jártam végig. Egy reggeltől estig laza menetű túrával biztos végig lehetne menni egyhuzamban, de pár óra alatt én nem tudtam...
A második pontnál én találtam rá a vízzel teli tuskóban az elázott ládára még ápr. 24-én, ki is raktam a földre rejtetlenül (úgysem jár erre senki), sőt, egy kicsit a tetejét nyitva hagytam, hogy tudjon száradni, mert nagyon! NAGYON elázott! Időm sajnos nem volt több a szárításra. Az utolsó bejegyzés 2009.09 havi volt.
A mostanság ránk zúdult rengeteg eső hatalmas károkat okozott, rengeteg fát kidöntött az útvonal mentén, sőt a 7-dik ládát rejtő fa mellett közvetlenül hasaltak el hatalmas fák...
Ez lett a 250-dik találatunk. :)

 
peterpan 2010.06.18 00:00 - Egyéb
Úgy terveztem, hogy a pénteki napon végre kirándulok egy jót ezzel a ládával. Az időjárás azonban összesz@rta magát, ezért ez a nap sajnos ugrott.
A szombati napon megismételtem a csúcstámadást, de több irányból is vissza kellett fordulni, mivel a közelmúlt időjárása számottevően átrendezte a környéket. Az út elején volt meg megváltozott forgalmi rend tábla, de nekem gőzöm sem volt, hogy mihez képest változott meg.
Pécsvárad felől az útvonaltervező felvitt volna a parkolóhoz, ugyanerre Andrea nem volt hajlandó.
Zobákpuszta felől próbálkoztam másodszorra, de az üveghuta után nem sokkal tábla az úton keresztbe: elmosta a víz a hidat.
Végül a Magyaregregy Vár-völgy felől is megpróbáltam feljutni. Ez most egyébként az egyetlen járható út, de már annyira elment az idő, hogy nem vágtam bele a hosszú multiba.
A környező helyekre azért elsétáltam és nagyon szimpatikus benyomást tett rám a Kelet-Mecsek. Remélem hamar eljutok megint ide, hogy bepótoljam az elmaradt kalandot.

Strombus 2010.06.07 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Bevalljam vagy ne valljam? Nem egy menetben teljesítettem a távot, hanem darabolva, váltott partnerekkel.
Az első kockát még április 11-én kerestük meg mkiss007-tel, Marton24-gyel és Bojtával Réka-völgyi túránk keretében. Hideg, ronda idő volt, meg is áztunk, beteg is voltam, többre nem vágytunk aznap.
A másodikat május 23-án Tutikával Mecseknádasd környéki kirándulás részeként.
A 3., 4., 5., 6., 7.-et tegnap mkiss007-tel és martonkával.
A 8. miatt kénytelen voltam ma visszamenni, mert tegnap 5 órára Pécsett koncertjegyem volt, nem fért bele az utolsó kocka az időbe, akárhogy is szedtük a lábunkat. Ma Marton24, Bojta és martonka tartott velem, így nem egyedül kellett átélnem a célbaérés mámorát. :-) Hálás vagyok a rejtőnek, hogy a 8. csúcs megközelítését ilyen lankásra vette, jól esett levezetésnek.

Nagyon tetszett a téma, az útvonal, a gondos kivitelezés, a jól bemért koordinátáknak köszönhetően könnyen megtalálható ládák, az alapos instrukciók logbookról logbookra. Nagyon köszönöm a rejtést! Sok ilyesmi multira lenne még szükség! Remélem, lesz energia a karbantartásra is.
A második kockánál lévő logbook ramaty állapotban van. A ládát teljesen takaratlanul találtuk, benne víztől csöpögő logbook és egyebek. Kicsit kitettük a napra száradni, ezzel a vízcsöpögést elállítottuk, de megszáradásra esélyes sincs, ha meg megszárad, esetleg papírmasévá tapad össze. Volt nálam csere logbook, de sajnos kicsit túl nagy, így nem tudtam beletenni. Szóval, ezt jó lenne kicserélni. A többi helyen volt, hogy kicsit vízkárosult volt a logbook, de kétszer is előfordult, hogy vízben állt a doboz tartalma, de a logbook megúszta azzal, hogy zacskóban volt. Minden dobozt kitöröltem, vízmentesítettem, szétázott szemetet, vackokat kidobtam (magammal vittem), új ajándékot betettem, ha szükségét láttam, zacskót cseréltem.

Kulisz kocka mkiss007 és martonka társaságábanTalán az ötödik?
Fazék 2010.05.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.24
A héten elmaradt minden szokásos sportolás, ezért szombatra valami "combosabb" túrát kerestem és nem is csalódtam. Óbányai indulással, pár km eltévedéssel és néhány más ládával együtt 30 km és 950 méter szintkülönbség lett a vége. Nagyon szép az útvonal, változatos, érdekes, vadregényes; szarvas, őz, dámvad, vaddisznó és róka jött szembe.
A második ponton a doboz - bár már a földön van és nem a vízzel teli tuskóban - nagyon elázott. A logbook-ból még éppen kisilabizálható az info, de majd egy cserét megér.

gabortel 2010.04.06 12:05 - Megtaláltam
Mai túránk Fairy KKKM multija köré szerveződött. Kissé aggasztó volt, hogy majd' fél éve senki sem kereste fel a pontokat, és a rejtő telefonos elérhetősége sem volt meg, így csak abban bízhattunk, minden láncszem meglesz. És szerencsére így is lett, minden a helyén volt! Nekünk Püspökszentlászlói szállásról 30km-be fért bele, igaz még 5 útbaeső ládát is felkerestünk. Nagyon jó túra volt, sok virág nyílt, klassz volt! Kösz, Fairy, és a többi ládát is!

Ildióbuda 2009.10.24 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
OK.

Puszkany 2009.10.24 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.32
Szép kör "szép időben" 4 ládával. Biztosan sokkal többet mutat a hely napos, száraz időben, nekünk most ezt dobta a gép... Nézzük csak:
1, 2, 3 pont rendben. A 4. pont 20m-rel arréb egy Kulisz-kockában, melynek koo-i: N46°14,085 E18°21,698, bár sima liba megtalálni. 5. pont: vélt rejtek üres. A ládát újratelepítettük, most ez a pont is egy Kulisz-kockában figyel. Koo-k: N46°13,864 E18°22,098 szintén sima liba. 6. pont a földön hevert, nyitókája megrágcsálva, ezért ugyanott "ölbe helyeztük" kb. 1m magasan. 7, 8 pont rendben. Köszönjük a lehetőséget!

kl 2009.10.24 13:25 - Megtaláltam
Itt is voltunk [wapon beküldött szöveg]

kupec 2009.09.27 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Hmm, klassz volt.
Eredetileg 2 naposra terveztem a túrát, ezért csak 10-kor kezdtem neki, de aztán a vártnál gyorsabban haladtam, bár több pontnál is sokat bénáztam, mire meglett a láda.
A 2. ponton, a földre kiszórva találtam a dobozt, bizonyára valami állat kiszedte az odúból, természetesen visszaraktam.

Figyelem a 4. ponton a doboz nem a megadott koordinátán van, hanem a Kulisz-kockában!!

Az 5. ponton végképp nem találtam a rejteket, szerencsére telefonon elértem a rejtőt, aki elárulta a következő dombtetőt és mire gépközelbe ért, hogy bemondja a koo-kt, én már megtaláltam a dobozt a Szószéken, én is odaraktam volna. Ezúton is köszönöm a segítséget!

Összességében szép túra volt, őszi napsütés, színesedő levelek, nagyon élveztem a dolgot. Csak a végén az 6 órás vezetés, az elmaradhatott volna.

klempeti 2009.08.16 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Köszönet a rejtésért !!!
Nagyon élveztük !!!
Kocka Lada Bamako Team

new will 2009.08.08 17:14 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

komondor63 2009.07.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Ma sikerült a maradék 5 ládát Pécsváradról, biciklivel mind megtalálni.
Bár Kisújbánya mindig szép, ez a túra tudott olyan csúcsokra elcsalni a Keleti Mecsekben, amelyekről eddig nem is tudtam.

a negyedik pontot mi is csak telefonos segítséggel találtuk meg, mert az egyik megtaláló máshova tette el :(

a hetedik pontnál nincs íróeszköz (ezért nem tudtam a noteszbe beírni)

Kemény és klassz túra volt!

ozeki 2009.03.25 18:52 - Megtaláltam
Abaligeti geowellness Bernivel, +egy kis geotrio Mecsekelés :)
Hz jubiláns ünnepségére gyűltünk össze e szép helyen, bár már sötét volt, a jókedvű hangulat a tető s a hegy legmagasabb fokára hágott :)

szoborHalló!
őrült tempóújonc ezres
emlékköveklogceruza
offroad carkullancs dance
Hz 2009.03.25 18:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
1000.

Geotrió kötelékében elkövetett, 23 ládás, Mecsek kóstoló turné, születésnapom és az 1000. megtalálásom okán.

Köszönet illeti kessertársaimat, akik részesei ennek az eredménynek:

Ozeki, Gyros, Ani&Vik, Attibati, Piás, MikiCache, Márta, Zem, Togo, Csuhás, Sagik, Lelcache, dc3, Scele, Befi, Abacus, Jalso, Pupu.

1000. by BerniTracklog az 1000. találatomhoz
Gyros 2009.03.25 18:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Mecsek túra 13/4

A Nyugat-Mecsek jobban bejön, de ez sem rossz! Sőt! Jó kis túra!
9-kor indultunk Orfűről. Kicsit tartottunk tőle, hogy az utolsó 2-3 pont már fejlámpás találat lesz, de szerencsére csak a legutolsónál kellett bevetnünk. Hz 1000. megtalálását pezsgővel ünnnepeltük a végládánál.

StartWindows-háttér :)
stílusAz út néhol rögös
Kulisz-kocka, és a művészetmenet közben
Támadtak a férgek! :(E örö e bódottá!
Koccintás 
Luxi69 2008.10.23 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Ez a láda már a megjelenésekor felkeltette az érdeklődésemet. Azóta minden hónapban felmerült mikor tudnánk teljesíteni.
Végül okt. 23.-ára esett a választás. A túrára több embert invitáltam (New will kolléga csak a sérülése miatt nem vállalta -amit meg is értek) végül Andor barátomékkal vágtunk neki.
Az erdő csodálatos volt. Ezek a színek .... Jó választásnak bizonyult ez az időpont.
A túra során két szavas csordával is találkoztunk (több szavast láttunk mint embert :) ). Televolt gombával, ami folyamatosan csábított a leszedésére csak az ismerethiánya tartott vissza, de azért az őzlábbal megpróbálkoztunk ;).
A láda negyedik pontjánál telefonos segítséget kellett kérni, mivel nem találtunk (ahogy többeknek is gondot okozott). Az utolsó ponttól már nem kanyarodtunk vissza, egy jó nagy kerülővel, Cigány-hegy felé, hanem egyenesen levágtuk a Ferde vízesés irányába. Így sikerült még egyszer megcsodálnunk :)
A túra nem is volt olyan vészes, mit ahogy számítottam rá. Mikor végeztünk még bennem volt, hogy elmegyek az edzésre, de mikor hazaértem és leültem azért egy kicsit lemerevedett a lában :D
Köszönjük a rejtést!!!!

Figyelem: Kisújbánya és környékén több helyen is ki volt táblázva, hogy vadásza miatt a 18-08 óra között nem lehet túrázni.

Indulásra készenFIGYELEM
Elbirtoklás
Ez nincs meg ...Szajré
Zsu. 2008.10.12 16:30 - Megtaláltam
Mikulással és Sprokival.

Mikulás 2008.10.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.31
Hosszú séta.

FIGYELEM a 4. pont a kuliszkockában található, nem a koordinátán!!!

sprok 2008.10.12 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Hosszúra (kicsit több, mint 20km-re) nyúlt ez a multi, de sok szép helyre vitt el, gyönyörű időben. Jól elfáradtunk mindhárman (Mikulás + Zsuzsi és jómagam) de elvégre ezért jöttünk :)

IndulunkEbéd mindjárt az első pontnál
A civilizáció feléAz utolsó pontnál
Hrvatska 2008.10.10 00:00 - Egyéb
Elkezdtem...
Az első két pont megvan, a többit majd egy következő Kelet-Mecsek túrán.

Mytikas 2008.08.16 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Kadorca 2008.08.08 00:00 - Megtaláltam
+

H. Gábor 2008.06.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
A mai túránkat, Titz Csaba barátunk emlékének ajánljuk!
Isten veled Csabika!

"A felhőkön ülve, várva a hívó szóra
Szólt ránk a hang: - Gyere, nem kell, hogy félj!
De féltünk mind s nem számítottunk jóra,
Itt túl fényes a nappal és nagyon sötét az éj"

 
freddy 2008.05.10 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.28
ok

lepke 2008.04.20 17:15 - Megtaláltam
Hát kérem, ez brutális volt! Ha ezt előre tudom, tán el sem indulok.
Annak örülök csak, hogy nem jött el velem senki azok közül, akiket invitáltam, mert az lett volna a vége, hogy soha többé nem álltak volna szóba velem, de legalábbis kételkedtek volna a józan eszemben. Jelzem, ez utóbbit illetően magam is meginogtam.
Lássuk, miként haladtam Rotty tanácsát követve:
A 6. és 7. pont már két héttel ezelőtt megvolt, és akkor még nem sejtettem, hogy milyen nehézségek várnak rám.
Ma a Máré Csárdától indultam a 3. ponthoz, ahol a GPS rakoncátlankodása miatt fél órát vacakoltam. Ebből tüstént sejtettem, hogy nem tudom teljesíteni adott időre a távot.
Figyelem: a 4. pontnál a láda darabjaira hullt és szerte volt szórva kb. 10 méter sugarú körben, a notesz elázott és szétesett. Nem tudom, hol volt eredetileg, én most átmenetileg a kocka sarkába raktam, és kövekkel takartam le.
Ezt a pontot tudtam a legnehezebben teljesíteni, mivel nem találtam semmiféle csapást, a zöld háromszögről kb. 300 métert légvonalban araszoltam. Lefelé olykor fenéken csúsztam a meredek hegyoldalban.
5. pontnál sem találtam csapást, de ott csak 200 métert mentem légvonalban.
8. pont volt a legkönnyebb, ott végre az utat is megtaláltam. A legszebb gyöngylepkét tettem a dobozba, mert aki eddig elvergődik, ugyancsak megérdemli.
2. ponthoz már galoppban közlekedtem, folyvást az órámat nézve, mert kezdtem aggódni, hogy még a hétórás buszt sem érem el Hosszúhetényben.
Az 1. pontot idő hiányában kihagytam, de feltétlenül pótlom valamikor, csak most egy darabig nincs kedvem a Kelet-Mecsekbe menni.
A könnyítésekért nem kell irigyelni, mert a busztól és buszhoz bőven kellett még gyalogolnom, már a nyelvem kilógott, és időnként erős késztetést éreztem, hogy négykézlábra ereszkedve másszak tovább.
Minden elismerésem a gyerekeknek, akik végig tudták ezt a túrát csinálni!
A weblap elég szűkszavú, sem a geológiai érdekességekre nem hívja fel a figyelmet, sem azt nem magyarázza meg a rejtő, miért Kulisz-kockák ezek a térképészeti pontok.

3. pont4. pont - a kocka sarkában a láda!
5. pontÚtban a 2. ponthoz
A távolban a Hármashegy 
kamzik 2008.03.30 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Dögkút tetőn nem volt toll. Naplementénk van a Csalán-hegyen.

VP 2008.03.24 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Gyönyörű, kellemes kirándulás. A szint egyáltalán nem sok. Rengeteg virág, állatok. Csak az utakon a sár szörnyű néhol.
Rengeteg ismerős hely (egy telet Püspökszentlászlón voltam fűtő).
Mila (8 éves) és Piroska is nagyon élvezte, és csak egy kicsit fáradtak el.
Húsvéti szünet Pécsett és környékén. Péntek-szombat egyedül, vasárnaptól Milával és Piroskával. Hétfő: egy jó kirándulás a Keleti-Mecsekben. Az éjszakai eső és hó után egész jó, bár szeles, hűvös idő.

bregő és andorpapa 2008.03.19 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.89
Rotty már pár nappal korábban elkezdte a multit, de akkor nem ezért indult, nem is fejezte be. Rá pár nappal már közösen indultunk útnak, hogy ő újból, én először menjek végig a mecseki TotálBrutálon (GCTOBU - http://geocaching.hu/caches.geo?id=1077), mert hát mindkettőnknek ez a híres láda ugrott be elsőre: megmászni az adott környék csúcsait. Bregő most otthon maradt, hiszen normális: ki akar eső után a Kelet-Mecsek ismeretlen útjain dagonyázni? Végül a dagonya (szinte) elmaradt, de szívás azért akadt enélkül is...

Kezdjük az elején! Kisújbányára két úton lehet eljutni autóval. Magyaregregy mellett, a várvölgyi aszfalton, illetve Zobákpusztáról Pusztabányán keresztül. Előbbivel az a probléma, hogy egy termetes piros sorompóval le van zárva, valamint egy baljós "Zsákutca" tábla van kihelyezve mellé, ez az út tehát nem játszik. A Zobákpusztáról induló aszfalt már jobb, de van egy kis bökkenő: "Behajtani tilos!". Bizony, elméletileg csak célforgalom számára járható az út, és bár tudom, hogy a KRESZ tartalmaz erre vonatkozóan egy joghézagot, amit ki lehet használni, de ha az erdész kötekedni akar, akkor az bizony bukta. Szóval maradjunk annyiban, hogy amikor mi indultunk neki, autóval legális módon nem lehetett Kisújbányára jutni.

Elhatároztuk, hogy a ládákat nem légvonalban közelítjük meg, hanem próbálunk utat keresni (mert ez természetbarát, valamint trackeltünk a turistautak.hu számára). Ez sajnos nem minden esetben sikerült. Volt olyan domb, amit szinte teljesen körbejártunk, mégsem akadtunk a földút/ösvény nyomára. A leírás szerint "az itt található növény- és állatvilágot, földtani értékeket megőrizni, azok zavartalanságát biztosítani mindenkinek kötelessége, aki e világba lép". Hát (bár háttal nem kezdünk mondatot), ezt bizony nehéz betartani, két okból is:
- Szerintünk nem vezet mindegyik ponthoz út.
- Ha vezet is, a ládaleírás nem tartalmaz ezzel kapcsolatban instrukciókat, nincsenek segédpontok, és mi sem akadtunk rá mindegyikre, pedig ez feltett szándékunk volt. Vajon mennyit szórakozna útkereséssel az, aki messziről jön levadászni ezt a ládát és még haza is akar aznap menni?

A láda alapötlete jó - járjuk be a csúcsokat. Viszont akad néhány csúcs, ahova teljesen felesleges volt felmenni, mert sem útközben, sem fentről nincs kilátás, nincs semmilyen látványosság. Emlékeim szerint egy vagy két helyen még a geodéziai pontot sem sikerült megtalálni, pedig ezekre is vadásztunk. Voltak szép csúcsok is (bár igazi kilátás egyedül a Cigány-hegyen várt minket, ami meg nem része a multinak - bár itt is van egy láda). Tudom, itt inkább a teljesítményt és a tér, a magasság meghódítását kell élvezni, de nekem ez másodlagos. A teljesítménytúrákat sem tudtam megkedvelni.

Nekünk közel 20 kilométerre jött ki a teljes túra. Ha valaki busszal jön, az készüljön fel arra, hogy Zobákpusztáról vagy Magyaregregyről be kell gyalogolnia és vissza, ez oda-vissza 14-16 kilométer, de még óbányai buszos központtal számolva is (ahová naponta kb. 2x megy busz) durván 10 km a táv. Bár nem drive-in cache, de jól jön az autó (drive-near), anélkül a 30-36 kilométer már nem laza családi program.

Összességében jó hangulatban zártam a napot, ami egyebek mellett annak köszönhető, hogy Rotty kolléga jó társaság, valamint az elmúlt hét esőzése ellenére csak minimális sár/agyag "vendégmarasztalásával" kellett megküzdeni, a nap pedig sűrűn előbújt a felhők mögül. Kisújbánya környéke szép, és néhány helyen most jártam először. A láda ötlete jó, de a megvalósítás számos helyen tör borsot a mezei cacher orra alá.

Hangulatos dombok Kisújbánya környékénÚtban az első láda felé volt kilátás
Dimbek és dombokÉrdekes képződmények a Somos környékén
Néhány helyen összeér még az ősz és a tavaszRotty éppen loggol
A Szószék alatt futó útA naplemente fényében
Délelőtt indultunk, és a naplemente jelezte túránk végét 
rotty 2008.03.19 17:05 - Megtaláltam
A láda megjelenése napján éppen a Cigány-hegyre és a Dobogóra indultunk az új ládákhoz, GCDORI rejtése után. A multi második pontjától 300 méterre vettem észre a ládát a wapon, alig másfél órával a megjelenés után. Kis habozás után úgy döntöttünk, belekezdünk, bár nem néztük mekkora távról lehet szó. Az első állomáson beigazolódott a feltevésünk, hogy háromszor járjuk végig az első két pont közötti szakaszt... Meglepetten láttuk a sok bejegyzést a füzetben, a Cigány-hegyen találkoztunk a Rejtővel, ekkor derült ki számunkra, hogy kis találkozó szerveződött e láda köré, és a megjelenés pillanatában indult a "futam". Jó volt hogy találkoztunk, érdeklődtünk a felkeresendő kockákról, mivel a mai utunk végcélja egy több mint egy éve rejtett, de be nem jelentett ládánk felkutatása egy utolsó fontolóra, hogy élesítsük, avagy beszedjük a Somlyóról, amelynek csúcsán a gödörnek tűnő mélyedés egy vulkánkráter és a rengeteg kő valójában riolittufa, mint maradványai az egykori vulkáni folyamatoknak. Elkéstünk, már van láda a közelben...
A Dobogó felkeresése után döntöttünk, hagyjuk a multit, mivel már 15 kilométert megtettünk az első pontig és még egy buszmegállóig is el kellett jutnunk, hogy hazaérjünk. Így 42-45 km lett volna (végül csak 32 km lett), amit napnyugtáig biztosan nem tudtunk volna teljesíteni, nem erre készültünk.
Útban a Somlyóhoz találkoztunk a többiekkel, és velük kerestük meg az ottani ládát, és meglátogattunk még két útbaeső pontot. Gondoltuk a számunkra kimaradt csúcs felé megyünk haza, de Várvölgynél nem volt esély buszra. Így összesen öt pontnál jártunk, és végül Hosszúhetény felé távoztunk.
Este Andorpapa keresett meg és invitált az útra, amelynek nagyon megörültem, mivel feltett szándékom volt, hogy az elejétől végigjárom a ládát. A kiszemelt napon pocsék idő volt, másnap jöttünk, Kisújbányáig autóval. Kényelmesen mentünk végig, annyira nem sok a szint, lévén Kisújbánya is 400 méter magasan üldögél az Adria szintje felett...
Trackeltünk is, és kifejezett szándékunkban állt a csúcsokra vezető jelzetlen utakon haladás és ezek felmérése is. A nyolc pontból háromhoz ismertem a felvezető utat, további háromhoz könnyen megtaláltuk (bár azok sem vezetnek teljesen a ládáig), kettőhöz viszont egyáltalán nincs ösvény (2. és 6. pontok), hiába jártuk körbe a csúcsot. Nagyszerű ötlet a multi, jó, hogy van egy "fél " GCTOBU láda a Mecsekben, de ha jól tudom annak állomásai jelzett utak mellett vezetnek, nem kell ennyit gázolni az aljnövényzeten. Szóval a legnagyobb jószándék ellenére is a leírásban vastagon szedett rész betarthatatlan, pláne egy kicsit kevesebb "hajlandóság" (és a ládára szánt idő...) mellett.
Reflexből nem szeretem a rejtett koordinátájú multikat, mivel nem tervezhető az útvonal. Itt azért sejthetőek a felkeresendő csúcsok, de ahogy Andorpapa írta, az autó nélkül érkezők számára a láda jóval nehezebben teljesíthető, mivel Kisújbányára nincs tömegközlekedés. Publikus koordinátákkal, 3-4-5-6-7-8-1-2 sorrendben például gyalogosan is könnyebb lenne, és a csúcsra vezető jelöletlen utakhoz segédpontokat lehetne (kellene) adni, mert a ládákban írt szöveges segítség kevés a helyes út megtalálásához.
Ezt a "felszisszenésünket" leszámítva, nagyszerű napot szerzett nekünk Fairy, köszönjük!

Kráter
Kilátás két csúcs között 
SylverRat + Bogee 2008.03.15 17:25 - Egyéb
Képek még...

4. pontnálDöme az őrzőkutya
Belefér egy kis vakarózásés egy kis pihenés
6. pont7. pont
8. pont felé, napnyugtaUtolsó pont már hulla fáradtan
Vadcsalogató sókockákCsipet csapat
Bütyök+Zulu 2008.03.15 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Régóta szeretem a Mecseknek ezt a részét. Kisújbányán van egy barátnőmnek háza, bebarangoltuk már a környéket keresztül-kasul, akkor még nem tudtam mi fán terem a gc, csak élveztem a táj szépségét, és a finom vadpörköltet, és a hozzávaló saját termésű vörösbort, ami a nagy túrák után várt a ház előtti asztalon, és élveztem a nyugalmat, békét. Zulu ma este azon gondolkodott, hogy ő is harap egy kicsit a lábfájásra való gyógyszeremből, mielőtt lenyelem, de mire oda jutott volna, hogy meg is tegye-égnek nyújtott tappancsokkal- már mélyen aludt.

Döme és Zulu induláskor
Zulu pillanatok alatt elaludt este
MaciMac 2008.03.15 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Mi az, hogy megtaláltam? Keservesen összegyűjtöttem!
Lesz fotó, lesz mese, de most halálosan fáradt vagyok!
Köszi
Na, egy éjszakával túl vagyok a (tor)túrán. Azt nem mondom, hogy már élek, de legalább a szemeim nem ragadnak le.
Fairy mondta, hogy nem lesz könnyű, gondoltam, mégis megpróbálom. Rá kellett jönnöm, ebből már kiöregedtem, Ha elmesélném, mim és hogyan fáj, lehet, átszíneződne az oldal.
Már az első kocka sejttette, hogy sétagaloppról szó sem lehet, a harmadik után gondolkoztam a megszakításon. Útban a negyedik felé, kis szíverősítő, és kalóriapótlás után, meggyőztek, innen már menni fog. Na a baj az volt, hogy hagytam magam meggyőzni!
Végül, a belepusztulást megúszva, csak visszaértem. Most meg azon jár az eszem, hogy egy nagy ..ggrepacsi verseny után, hasonlóan érezném magam. Igaz azt végig röhögtük volna, ez meg inkább nyögősre sikerült, de a táj, a környezet, a társaság... Szóval ez mégis jobban megérte.
Még egyszer köszi Fairy! Nem felejtlek el!

INdulunkNo I.
A csapat egyik felePotyautas
Két kocka egy pontonÍgy legalább van értelme
A csapat másik feleTalálkozás kesserekkel
A másik csapat a bázisonVége a napnak
SylverRat + Bogee 2008.03.15 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Fairy & Daughters Co. szervezésében a 160. évforduló a kulisz-kockák jegyében telt a Kelet-mecseki magasföld 500-as csúcsain.

03. 16. 9:00: Kezdünk felébredni. Mindenkinek fáj valamelyik (mindegyik...) végtagja. Döme is kissé erőtlen, húzza a hátsó lábát. Izomláz, harci sérülések, szemfájás. Log írása.

03. 15. 8:45: Indulás itthonról, vidáman, életerősen. Zulu és MaciMac csapattársak begyűjtése, indulás az (előre megadott) parkolóba.
03.15. 10:00: Találkozás a többiekkel, megjön az értesítő az új ládáról, a leírást olvasva kis kétely kezd megfogalmazódni...
03.15. 10:15: Nekivágunk a túrának. A Csapat rögtön két részre szakad, vtsp&tav a piros 1-es reményében elrohan előre. Mi kellemes sétatempóban követjük őket (egyre jobban lemaradva) bluemonday, Anikó, Vera és Dani társaságában. A bázissal és a csapatok között a kapcsolatot PMR-en tartottuk. Volt élet az éterben...
03.15. 13:15: Fairy szerint félút, a csajokkal szendvicsekkel és innivalóval várnak minket a "kanyarban". Életmentő volt. Döme külön adagot kapott, disznósajtból és szalonnabőrkéből.
03.15. 14:45: Összefutunk rotty-val és egy barátjával, akik szintén az egyik "dombot" készültek megmászni, magánszorgalomból. :-) Aztán a következő 2 pontra is hozzánk csapódtak.
03.15. 15:45: bluemonday csapattársai kezdenek fáradni, így a túrát a 4. pont után félbeszakították.
03.15. 16:00: vtsp&tav beér a célba a wap-nak köszönhetően, bár távban a parkolóig még van előttük pár km. Gyors gratuláció az éterben, majd folytajuk utunkat (egyre inkább vánszorogva) a 6. pont felé felfelé a domboldalon...
03.15. 17:00: A 7. pontnál kitaláljuk a jelszót, gyors wap, majd (már csak becsületből), hullafáradtan, elmengyünk az utolsó ponthoz is.
03.15. 17:25: Az utolsó logbook-ba is bekerül az aláírásunk. Indulás vissza a "bázisra".
03.15. 18:00: Érkezés a bázisra, az összes maradék folyadék elfogyasztása, rövid pihegés, sérülések, vízhólyagok összeszámolása, majd indulás a parkolóba és haza a forróvízbe meg a puha ágyba.

Vigyázat, innentől spoiler veszély!
Mégis tovább olvasom!

IndulásEz visz át Óbányára
Döme még nagyon aktívAz első pontnál
Egy kis pihenőÚtban a második pont felé
A második pontnálEbédidő
A Cigány-hegyi kilátónál3. pont, nem jó helyen kerestük
vtsp&tav 2008.03.15 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Igazán jó túra volt.. Hasonló volt mint régen, Szuadó 50es, csak valamivel rövidebb:) Igaz, ott kb, az összes NY-mecseki láda útbaesik, ez meg csupán egy megtalálás. De végre megismertük a kelet-Mecseket is, és az összes 500as pontját!

Köszönet Fairy-nek ezért a szép túráért, az ellátásért, a fuvarért, mindenért.
Sajnáljuk, h nem tudtunk együtt menni végig, de az a piros egyes elcsábított:))
Ennek ellenére lélekben és rádióban mindannyian együtt voltunk, és mi igazán jól éreztük magunkat.

Előtte két nap azért bemelegítettünk. Csütörtökön: Mandulás->Lapis->Zsidó-völgy->Remete-rét->Mecsekszentkút - 20km
Pénteken levezetés+felvezetés:) Égervölgy->Zsongorkő->Égervölgy 12km

Csak azt sajnáltuk, h az utolsó láda nem volt egy picivel nagyobb, így nem tudtunk GeoForint-ot kihelyezni..

Mégegyszer köszönet mindenért mindenkinek, találkozunk Szálkán!!:)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]