FAQ
1999. Vöröstó és a kálvária (GCVKAL)
Szélesség N 46° 58,076'
Hosszúság E 17° 43,874'
Magasság: 331 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.03.19 16:40
Megjelenés időpontja: 2008.03.23 02:20
Utolsó lényeges változás: 2019.10.28 07:01
Utolsó változás: 2020.10.15 12:28
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Gabeszosz
Ládagazda: Gabeszosz
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1000 m
Megtalálások száma: 640 + 2 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.9 megtalálás hetente


Megszűnt: 2019.10.28.

Vöröstó a Vázsonyi-medence széleire települt kis falvak közül a Kinizsi várhoz legközelebb épült község. Csendes, nyugodt hely, határából szép a kilátás a Kab-hegy és a Bakony környező vonulatai felé. Miután a környék ládái közül egyik sem mutat hasonlókat, első ládámmal ide hívlak titeket egy kis kincskeresésre.

EGY KIS TÖRTÉNELEM

Vöröstó nevét régi oklevelekben sokféleképpen írták, szerepel Felverestó, Veristó, Werestohn, Werestho, Werewtho, Verestó és végül Vöröstó elnevezéssel. Nevéről ítélve azonban hiába keresnétek közelében bármilyen vöröstavat, nem akadnátok ilyenre, csupán Nagyvázsonytól északra ismeretes a "Vízvöröstó".

A falu területe a legrégibb időktől lakott hely, felbukkant már a kőkorszakbeli ember nyoma is. A falu határából előkerülő pattintott kőszerszámok, kisebb-nagyobb leletek bőségesen igazolják e kor emberének jelenlétét.

Az első okleveles feljegyzések szerint a XII. században a veszprémi Szent Mihály székesegyház, később Comes Sol, majd az Almádi apátság tulajdona. A mohácsi vész után a falu fokozatosan elpusztul, elnéptelenedik, lakóit elhajtják, megölik, aki megmenekül, az a vázsonyi várban, vagy még távolabb keres menedéket.

A falu "újraélesztése" végett kezdi meg 1714-ben Zichy Imre a svábok betelepítését. Az első telepesek 1723-ban már szerepelnek a hivatalos összeírásokban. 1732-ben már annyian vannak, hogy plébániát is kapnak, melyhez tartozó hívek már 1734-től hivatalosan anyakönyvezve is szerepelnek. Ebben az időben Vöröstót őstermelő faluként tartották számon. Kétnyomású határában őszi és tavaszi búzát, árpát, tönkölyt, babot, borsót és lencsét termeltek. Az állattenyésztést elegendő legelő biztosította. Ezen kívül - hordási robot ellenében - a bakonyi pusztán szabadon kaszázhattak. Az igával rendelkezők fuvarba, a gyalogszeresek napszámba jártak. Kiegészítő foglalkozás az erdőgazdaság, fakitermelés és szőlőművelés.

A jobbágyfelszabadítás utáni időkre a szűkős megélhetési viszonyok jellemzők. A község szántóterülete mindössze 460 hold volt, melynek jelentős részét a nagybirtok foglalta el. Az értékesítési viszonyok kedvezőtlenek: legközelebbi piaca és vasútállomása a 22 kilométerre fekvő Veszprém. Mindezek következtében a lakosság száma 1829 óta egészen napjainkig erősen csökken. Ma már kevesebb, mint 100 lakosa van.

ÉPÍTÉSZET

A falu egyetlen utcájának kétoldalán épült házak (56 db ház - régen és most is) érdekes képet mutatnak. A völgy nyújtotta kedvező települési viszonyokat használták fel igen ötletesen a telkek egykori gazdái, amikor házaikat egymás mögé építették, megtakarítva egy-egy oromfalat és fele olyan hosszúra nyújtva falujukat, mintha a környéken szokásos soros településű módszer szerint építkeztek volna. Az utcasorban lévő házakat az udvar közepén húzódó kiskert választja el egymástól, a telkek végében pedig csaknem zárt pajtasor határolta el az udvart, kijárattal az udvar és a szérű felé is. A zárt pajtasor kitűnő védelmet nyújtott az itt uralkodó északnyugati szél ellen is. (Fotó a pajtasorról)

A falu jómódját a Stájerországba irányuló borkereskedelem alapozta meg, mely lakáskultúrájában is megnyilvánult. A borért cserébe visszafelé általában épületfát hoztak. A faluban számos ház azóta is megőrizte díszes homlokzatát.

VALLÁSI ÖRÖKSÉG

A falu eredeti (fa) templomát már 1121-ben említik, és még 1550-ben is fennáll. További sorsa ismeretlen, de lévén fából készült, gyanítható, hogy a törökök felégették.

A ma is látható templom alapkövét 1825 márciusában rakták le. Az akkor még több, mint négyszáz lelkes faluban a kisgyermekeket kivéve szinte mindenki dolgozott a templom építésén, és mindent saját kezűleg készítettek. Nem volt ugyan még befejezve, de az első misét már november 1-én megtartották. (Innen ered a jelenlegi búcsúünneplés.) A ma is látható oltárképet - Szűz Mária Szeplőtlen Fogantatása - gróf Széchenyi Zsófia festette Bécsben, így a templom védőszentje ez újabbira változott, a búcsúünneplés azonban Mindenszentek maradt. A vöröstói a környék legnagyobb és legszebb temploma, külső mérete 32x19 méter, területe 325,5 m2. Ha belülről is szívesen megnéznétek, Czaun Józsefnétől (51-es házszám, 88 / 273 046) kérjétek a kulcsot.

A templomon kívül a faluban a telepesek számos más vallási építményt is emeltek, a szentháromságszobrot, útszéli kereszteket. A kálvária 1863-ban készült el, melyet - pályázati forrásból - 2007 nyarán újítottak fel.

KÖZELMÚLT ÉS JELEN

2004-ben úgy tűnik, a falu jelenlegi arca jó időre megmenekült. A település gazdag vallási örökségére, történelmi épületeire és egyedülálló településszerkezetére hivatkozva 2004 júniusától a falu teljes belterülete területi műemléki védelem alatt áll.

Ideális adottságai ellenére azonban a falu alig nyitott a turisták, túrázók felé. Az általam felderített két helyi (magán)szálláshelyadó közül már egyik sem szolgáltat. A faluban nem hogy étkezési lehetőség nincs, de még egy árva kocsma (!) sem. Az egyetlen kereskedelmi objektum a kisbolt, amely H-P délelőtt 8-11 óráig (!) várja az arra tévedőket a faluház szomszédságában. Tehát, ha a környékre indultok, Vázsonyban kell megszállnotok (innen kb. 25-30 perc séta Vöröstó).

LÁTNIVALÓK

A falu határában álló információs táblán (is) említett Vöröstói Galéria (Látványtár) Szabó László fafaragó művész otthonában és gondozásában üzemel, de csak a nyári időszakban, főként az ilyenkor szervezett alkotótáborok idején látogatható (július-augusztus). Ha ekkor érkeztek és van kedvetek körülnézni, a 88 / 273 010-es számon egyeztessetek. N 46° 58,216' E 17° 43,095' 284 m [GCVKAL+Galeria]

A falu délnyugati szélén fekszik a Bodzavár Alapítvány tanösvénye, melynek területe egyben az alapítvány által szervezett táborok színhelye. A tanösvény korlátlanul látogatható, de az üzemeltető (Radnay Péter, 70 / 389 06 02) arra kér Titeket, telefonon is jelezzétek érkezéseteket. Ő vöröstói lakos, és ha épp ott tartózkodik, prospektussal, térképpel is tud segíteni. Ha van szabad kapacitás, nagyobb csoportoknak (8-10 főtől) erdei szállást is tud biztosítani. A tanösvény bejárata: N 46° 58,037' E 17° 43,058' 284 m [GCVKAL+Bodzavar]

Térkép a tanösvényről többféle formában letölthető innen: LINK. Bővebb információ: www.bodzavar.hu.

Nem messze innen található a falut is keresztező Ragonya-patak forrása, mely valójában egy legelővel, szántóval, erdősávval határolt kis tavacska: N 46° 57,543' E 17° 43,423' 325 m [GCVKAL+Ragonya-to]

A LÁDA MEGKÖZELÍTÉSE, ÚTVONALAJÁNLATOK

Ha AUTÓVAL érkeztek, könnyű dolgotok van, a falu szélén (a Barnag felőli oldalon) leparkolva 2 perc sétával elérhető a kálvária. Innen további 4-5 perc a láda. Kérlek benneteket, NE hajtsatok be autóval a kálváriát körülvevő legelőre, mivel az MAGÁNTERÜLET! A főút túloldalán, a temető előtt bőven lesz módotok parkolni.

Ha BUSSZAL jöttök, akkor a Veszprém - Nagyvázsony, a Veszprém - Ajka, vagy a Veszprém - Tapolca viszonylatok valamelyikével próbálkozzatok. Nagyvázsonyban is leszállhattok, onnan kb. 30 perc séta vár rátok Vöröstóig.

VASÚT a környéken nincs.

Ha GYALOG, vagy BICIKLIVEL vagytok, szinte bármely irányból érkezhettek, a helyszín az összes környező településről elérhető jelzett túraútvonalakon. A környék turistatérképe: LINK.

A környező ládáktól is jó összeköttetések adódnak ide. A GCZDRV és GCKKIL dobozok felől azonos instrukciók alapján, a Balaton-felvidéki kék Kék csík, majd a piros Piros csík jelzésű utakon juthattok el Vöröstóra, a piros Piros csík jelzésen továbbhaladva pedig Nagyvázsonyra érhettek el, ahonnan az OKT Kék csík vonalán sétálhattok tovább a GCSONY (Pálos kolostorrom), a GCTALO (Tálodi-völgy), vagy akár a GCkbhg (Kab-hegy) geoládákhoz.

Ha Mencshely környékére (GCKKIL, stb...) igyekeztek tovább, itt egy csini levágás egészen a kék Kék csík jelzésig: LINK. Ez az útvonal egyben útba ejti a Ragonya-tavat is.

TÚRAAJÁNLAT

Ha van időtök, és a Zádorvár láda (GCZDRV) még nincs a trófeáitok közt, ajánlom figyelmetekbe a következő körsétát: LINK Amíg odaúton (javarészt a Kék mentén) a Balaton bukkan gyakorta elő, visszafelé a barnagi, vöröstói mezőkön sétálva a Vázsonyi-medencére és a Kab-hegyre nyílik szép kilátás. A körséta hossza 10,2 km, a környék az erdőben kissé lejtős, de érdemi szintkülönbségek nincsenek.

TÉRKÉP

Helyszíni látogatásaink során bejártuk és felderítettük a település tágabb környékét is. Ebből térképet rajzoltam, melyet nemsokára - ahogy időm engedi - a turistautak.hu-ra is feltöltök. Addig is, a környék teljes térképe - többféle formában - innen érhető el: LINK.

ÉS VÉGÜL, A LÁDA

Maga a láda a kápolnától kb. 380 m-re van az erdő csücskében, a jelzett turistaút Piros csík közelében. A legelőn keresztülsétálva légvonalban megközelíthető, de aki kényes az ilyesmire, az a kis árok túloldalán lévő letaposott úton is felsétálhat (ez majdnem a ládáig vezet). A legelők tulajdonosa sajnos nem engedélyezte a láda elhelyezését, ezért került a láda kicsit távolabb a kálváriától. Egy kidőlt fa gyökerei közt keressétek, ágakkal, kövekkel befedve.

A doboz 20 x 15 x 14 cm, egy CD éppen belefér.

A láda közelében kis pihenőhely található asztallal, padokkal: N 46° 58,264' E 17° 44,020' 325 m [GCVKAL+Piknik]. Ez is magánterületen áll, vigyázzatok rá! Ne szemeteljetek! (Ha van időtök, a legteljesebb kilátásért sétáljatok el a legelőn Barnag felé.)

EGYÉB LINKEK:

Turista térkép
Buszmenetrend
Vöröstó honlapja
Fényképalbum a bejárásaim során készült képekről

LÁDATÖRTÉNET:

2008.04.22.: Vikivel felkerestük a ládát, aki jól telepakolta ajándékokkal. A dobozt és a rejteket rendben találtuk.
2008.04.27.: Néhány télen készült képet lecseréltem a ládaoldalon. (a fényképalbumban továbbra is látható az összes kép.)
Állapot: megszűnt

KRW értékelés (409 db): környezet: 4.42 rejtés: 4.15 web: 4.57 átlag: 4.38

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


PetyCamino 2019.10.26 20:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pyrosz 2019.10.26 16:10 - Megtaláltam
Köszönjük, egy élmény volt! :) [Geoládák v2.2.5]

goriszták 2019.10.19 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lesz Family 2019.09.27 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! :-) [Geoládák v2.2.5]

R-Gyu 2019.09.14 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

É&G 2019.09.11 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

MáLinKA 2019.09.07 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Nagyon szép a táj!
Gyerekek is élvezték! Jó h nem volt nehéz megtalálni! [Geoládák v2.2.5]

Roza11 2019.08.19 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A környéken már nincs kidölt fa! A koordináta pontos helyére visszarejtettük. Egy fa tövének kelei oldalára, száraz faágakkal rejtve. [g:hu 1.6.4]

totik 2019.08.05 12:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri), Krisz', TZ

BluePhoenix 2019.07.30 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Vándortúra 2. napja

Köszönjük a rejtést!

matyaspeter 2019.07.30 11:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Párduc50 2019.07.26 16:33 - Megtaláltam
Szép a kálvária, kár, hogy teljesen körbe van véve villanypásztorral. A rejtek nagyon messze van a látnivalótól.

Yumi 2019.07.14 17:18 - Megtaláltam
Ha egy mezőn azonos irányba ballagsz valakivel, kinek k?t gps is lóg a nyakában, az gyanús...nagyon gyanús.???? A rejt?sről külön szösszenetet lehetne írni. ?rthetetlen.

ha2 2019.07.14 17:15 - Megtaláltam
OK.
Kesser találkozó a ládánál. Egy VIZSLÁS kessertárssal egyidőben érkeztünk a helyszínre.
Szép kálvária, szép kápolna.
A láda most nem fagyökerek között, csak egy fa tövében, ágakkal takarva.

040039
036035
034033
030 
bogyó&babóca 2019.07.04 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Ok

H.B. 2019.06.29 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Gyönyörű virágos réten csodás panoráma.

álomfogók 2019.06.28 18:30 - Megtaláltam
Vöröstón szálltunk meg négy éjszakára (hamarosan be is jelentem POI-ként szálláshelyünk). Magától értetendőként adódott az első felkeresendő láda, amelynek felkeresését azért kissé kibővítettük egy kellemes esti sétává: GCKVAL - GCPMPO - GCZDRV Ugyan Barnag felé ereszkedtünk le, de addigra besötétedett, így GCNEBA már csak másnapra, a Tihanyi nap végére maradt.

MedvegyT 2019.06.01 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Gropius & Ruffy 2019.05.26 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

LovakKálvária fentről
Végre tavaszTörökszegfű
Bothox 2019.05.11 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.56
Koszonjuk a rejtest!

Morana 2019.04.19 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kidőlt fa nincs. A láda viszont jó állapotban van, végre látni ilyet is :) [Geoládák v2.2.5]

Vöröstó kálvária 2019.04.19.Vöröstó  2019-04.19. (2)
Vöröstó  2019-04.19. 
Medvelac 2019.04.15 12:34 - Megtaláltam
Heureka! Ez jó mulatság, férfimunka volt. [Geoládák v2.2.5]

katica 2019.03.15 09:25 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.6.1x]

Felső-Horváth Barbi 2019.02.17 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szladoo 2019.02.10 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lacza és Tádé 2019.02.02 13:45 - Megtaláltam
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Domika87 2019.01.20 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

krsztna 2019.01.20 12:38 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm! De a leírást jó lenne módosítani, mert nincs kidőlt fa. [Geoládák v2.2.5]

turzovivi 2019.01.20 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nem egy kidőlt fánál volt!

received_2234776726791303 
Stark család 2018.11.04 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

HRita 2018.11.03 09:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szaszkievics 2018.11.03 09:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Balaton-felvidéki Kéktúra, 2 napban, mosolyogva, jókedvűen. Balatonfüredtől - Szentantalfáig. Barnagi kiszállással.
Köszönjük a szép panorámákat, érdekes helyszíneket, jó rejtéseket, HRita, KesserHercegnővel! :)

IMG_20181103_092319P1300265
P1300267P1300276
csrebeka97 2018.11.02 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Nagyon tetszett, a fát kicsit keresgélni kellett, de az sem volt nehéz, a kálvária pedig gyönyörű. Sajnos tollat nem vittünk így beleírni nem tudtunk, de így is köszönjük a rejtést! :)

Diós Bejgli 2018.11.02 13:32 - Megtaláltam
Köszönjük: B, T és Á [Geoládák v2.2.5]

baluka 2018.10.13 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

ekoklacs 2018.09.27 18:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

becko 2018.09.23 07:45 - Megtaláltam
Mencshelyre menet idekanyarodtam.
Tetszetős kálvária!

Tibigi 2018.08.23 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.63
Köszönöm a rejtést.

EniDávid 2018.08.20 17:04 - Nem találtam meg
a ládát nem találtuk meg mert a láda közelében valahol lódarázs fészek van. Össze is szedtünk pár csípést mire kijutottunk az erdős részből. Tehát aki erre jár az óvatosan [Geoládák v2.2.4]

LengyelMate 2018.08.14 13:29 - Megtaláltam
Küldetés teljesítve! 6/2 LM0910 [Geoládák v2.2.4]

Persoval 2018.08.14 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Thanos 2018.08.12 12:26 - Megtaláltam
Apukámmal megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

kasap 2018.08.12 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Butchman 2018.08.12 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Szili83 2018.07.31 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk Köszi a rejtést.
Jótanács: A ládát koordináta alapján keressétek, kidőlt fa gyökerei közt hiába keresnétek. Mert a megadott koordinátán nincs kidőlt fa.

StellaDeFrász 2018.07.24 14:08 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést. [Geoládák v2.2.4]

Attil@ & Réka 2018.07.17 11:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

joove 2018.07.12 14:18 - Megtaláltam
Úton Révfülöp felé biciklivel, köszönjük a rejtést.

GeoMelinda 2018.07.06 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.68
Köszönjük! :)

H+W 2018.07.06 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

kópé1993 2018.06.02 10:21 - Megtaláltam
Balaton-felvidéki bolyongás. Köszi a rejtést!

34387269_1721273574630758_4946522029600800768_n34258874_1721272304630885_2728831415956275200_n
34258978_1721274497963999_520808859594391552_n34414332_1721269631297819_4502836514761211904_n
34319056_1721274857963963_6208978205416620032_n34258956_1721270717964377_4345502727313293312_n
34321451_1721268037964645_2486205389100548096_n34335421_1721272387964210_6652780813949599744_n
henger1 2018.04.29 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

csattila87 2018.04.01 19:07 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

roko1821 2018.04.01 19:07 - Megtaláltam
köszi a rejtést!

diego 2017.11.11 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMAG2248 
eFeS 2017.11.11 09:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltuk Levivel 2. Balaton-felvidéki körtúránkon. Köszönjük!
--
Jelezném, hogy a fa nincs kidőlve...

zoltot 2017.08.31 09:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
==========
A leírást olvasva érhető, miért került ilyen messze a láda a kálváriától. Azonban már fa tövénél található.
A megfáradt, beázott dobozt hagyományos méretűre cseréltem, új logbookot is kapott. A rejtő kérésére postázom a 2 régit.

IMG_20170831_090857IMG_20170831_091001
IMG_20170831_093714IMG_20170831_093853
Discover 2017.08.21 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC9929_DSC9932
_DSC9933_DSC9935
_DSC9937_DSC9939
_DSC9940_DSC9941
_DSC9942_DSC9944
_DSC9946_DSC9950
koranyig 2017.08.19 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

n.david 2017.08.19 00:00 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

zaskl 2017.08.12 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

laas 2017.07.30 12:30 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Labint 2017.07.25 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kukk 2017.07.17 23:59 - Megtaláltam
Levadászva!

Maclura 2017.07.14 09:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Az aszfalt felől toronyiránt a kálváriához, majd a kaszáló szélén a ládához. A mélyedésben egy álló fa tövében volt a láda, melynek füzete sajnos elázott. Köszi a rejtést.

uvegeskornelia 2017.06.30 19:06 - Megtaláltam
Megtalàltam.a làda nem egy kidőlt hanem egy álló fa tövében volt

Turistaember 2017.06.29 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Feci 2017.06.11 20:58 - Megtaláltam
megtaláltuk köszi a lehetőséget!

gia25 2017.06.05 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.23
A réten a vadvirágok közt imádatos volt sétálni. A természet érintetlensége nagyon megkapó volt. Köszönjük a lehetőséget!

Rog Hoag 2017.06.05 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
Megvan, köszönet...

vajasfok 2017.06.02 07:53 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

PAncsi 2017.05.27 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

SierraLima 2017.05.27 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BaLiAnIzAb 2017.05.17 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.11
Megtaláltuk, köszönjük. :)
A doboz sajnos beázott!

art 2017.04.23 16:00 - Megtaláltam
Sajnos valami kikaparhatta a ládát, a nedvesség se kímélte.

johnnycache 2017.03.25 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.29
Köszönöm az élményt! :-)

kutfej.zo 2017.03.19 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Imi Ari Bella 2017.02.18 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Megtaláltuk!

OsiOsi 2016.11.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.12
ok

farnerz 2016.10.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Megvan..köszönöm!

vadalma28 2016.10.01 18:40 - Megtaláltam
Egyszer már kerestük,akkor lemerülőben lévő telefon miatt nem találtuk,most meglett.Köszi.

Liberty 2016.09.22 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
34/21. Ládaszüret a Balaton-felvidéken.

Gyönyörű a kálvária és a stációk aranyveretes képei. A domb tetejéről nagyon szuper a kilátás. A láda könnyen meglett. Köszönjük a rejtést.

Vöröstó címere.
A szimbólumok jelentése:
A pajzs (heraldikai) jobb oldalán váltakozó ezüst- és vörös mázak a község nevére utalnak. A (heraldikai) bal kék mezőben ezüsttulipános motívum lebeg, mely a község 1733-as pecsétjének továbbörökítése.
(A pecséttani kutatás során sajnos semmilyen olyan utalást vagy feljegyzést nem találtunk, mely megmagyarázná, hogy az 1733-ban vésett pecsét mezejére miért tulipán került.)

Vöröstó címere
stmester 2016.09.22 13:45 - Megtaláltam
megvan köszi

mazzag 2016.09.18 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Wartburgos 2016.08.19 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Nagyon jó kilátás gyönyörű virágos réttel kombinálva. Köszönöm a lehetőséget.

DSCF5372DSCF5352
DSCF5354DSCF5359
DSCF5370DSCF5368
DSCF5369DSCF5347
DSCF5344DSCF5341
Soma00 2016.08.13 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Köszönjük a rejtést! A kidőlt fát nyilván elvitték, a láda kissé odébb került.

GCVKAL_1GCVKAL_2
duranyikd 2016.08.13 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Pécselyi medence ládája után ezt is összeszedtük.
A kálvária mögött a virágos réten a gyerekek rohangáltak. :)

Köszönjük a rejtést!

NZs 2016.08.13 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.91
Balatoni mini-kesingtúra 5/2.

A temető bejáratánál, az ajánlott parkolóban hagytuk Geopelt, felsétáltunk a kálvária kápolnájához. Az épületet körbejárva kicsit morfondíroztunk azon, vajon miért ne lehetne itt a láda, aztán nekiindultunk a mezőn át, "ládairánt". Az árkon átkeltünk (szerencsére nem volt benne víz), aztán rájöttünk, hogy felesleges volt... A ládát megleltük, ahogy már többen írták előttünk: egy ép fa tövében. Nem értem, miért nem lehet végre átírni a láda szövegében: NEM kidőlt fa gyökerei között, hanem egy nagyon is élő fa alatt van a doboz!? A web értékelése ebbéli nemtetszésemet fejezi ki, amúgy semmi bajom a ládaoldallal.
Visszafelé már tényleg a legrövidebb úton: toronyiránt gyalogoltunk vissza a kápolnához, ugyanis a kinyomtatott leírások ott maradtak a lépcsőnél... szerencsére megvoltak, így nyugodtan haladhattunk tovább GCCSR felé.
NZs & Dóri

kopjafa a parkolónáltávolról
közeledvevisszanézve
kápolna a ládától 
omnivagus 2016.08.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 2.83 súly: 2.30
Megtalálta az Omnivagus egyesület. Köszönjük.

Nitusz 2016.08.09 21:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nemi91 2016.08.09 20:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

rotty 2016.08.03 14:15 - Megtaláltam
ok

kobcikrajci 2016.08.03 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.52
Bicajos ládakalandozás Akalitól Arácsig. Szerencsés módon a GCPMPO felől legurulva az erdei utakon éppen a ládához érkeztem, illetve egy páratlan szépségű panoráma is a szemem elé tárult. A mező, kápolna, stációk, Kab-hegy együttese páratlan élmény. A doboz elhelyezése kicsit hervasztó, de persze a magánterület nagy úr. A térképen jelzett kút a temetőben van!

 
a-beatrix 2016.07.30 14:15 - Megtaláltam
2/2.
Nyári Hazajáró TT 30 keretében Gyurival és Dáviddal.
Köszönjük.

tileschg 2016.07.27 17:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

NI 2016.07.23 20:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Megtaláltuk!

geooszi 2016.07.22 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

daisy01 2016.07.21 22:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.67
Szép hely, sötétben találtuk meg :)

Donald 2016.07.21 19:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pulbrich 2016.07.15 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.66
Régi adósság.

--Péter, Noémi és Veronika

rostagabi 2016.07.15 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.20
Köszönjük a rejtést. Soha nem jártam ezen a környéken, pedig nincs 20km-re tőlem.

pankelló 2016.07.12 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Harmadik ládám! Köszönöm a rejtést!

Andi_SLaci 2016.07.09 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk!Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kalocsai család 2016.06.19 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Köszi a rejtést, páratlan a panoráma! Kalocsai család

dsnine 2016.06.18 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltam.

JAck:66: 2016.06.11 10:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szabó família 2016.06.11 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ádámmal közösen.
A ládát kitakarítottuk.

Netti és Tomi 2016.05.22 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.77
Megtaláltuk!!Köszönjük a rejtést!!
A kápolna,és a kilátás Kab-hegyre gyönyörű!! A láda sajnos már nem annyira,mivel egy kedves vicces hölgy (gondolom) hajfesték-szerű tubust nyomott a ládába!! Mi kivettük a tubust,de elhozni a bringás mezünk zsebébe nem volt gusztusunk!! Így a láda mellett hagytuk,amit NEM EGY KIDŐLT FA GYÖKERÉNÉL,HANEM EGY TELJESEN EGÉSZSÉGES FA ALJÁNÁL TALÁLNI FAKÉRGEKKEL BEBORÍTVA!!!Legalább is mi így találtuk,és így is hagytuk ott!!
Mindazonáltal köszönjük,hogy elvezettél a kis kápolnához,nagyon szép állapotban van!!

VILÁGJÁRÓ (expötyimiki) 2016.05.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
GYÖNYÖRŰ A KÖRNYEZET! KÖSZI A REJTÉST!

Göde 2016.05.07 12:00 - Megtaláltam
Valóban mutatós hely, megér egy ládaelhelyezést.

Rubor 2016.04.15 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Egész napos Balaton-felvidéki túrán végén ide is eljutottunk, köszi a rejtést.

karathl 2016.04.15 16:06 - Megtaláltam
Ruborral közös találat.

Gabi156 2016.04.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Bodzaváros gyerekekkel közössen:)

Bagee 2016.04.09 17:08 - Megtaláltam
.

Ampulla 2016.04.02 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltuk,köszönjük!

Hundem 2016.03.27 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

Csaba és Kati 2016.03.16 09:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.91
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük!
Részletek és képek később. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Veszprémből útban hazafelé kis kitérővel, egyedül.
Tetszett a kis falu.

KálváriaRálátás a falura
A rejtektőlA falu temploma
Hörcsög 2016.03.14 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Megtaláltam! Köszönöm a lehetőséget. :-) [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2016.02.21 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltam.

IMG_0117 
Bodza16 2015.12.29 00:00 - Megtaláltam
A rejtekül szolgáló fa már nagyon korhadt, pusztulásnak indult.
A kálvária szép, a falu is kedves. Köszönöm a rejtést.

Klari2006 2015.12.29 00:00 - Megtaláltam
Kicsit nehezen lett meg, mert egyre csak a kidőlt fát kerestük.
De a jelzett helyen egy ép fa volt, mellette korhadt ágdarabok, azok alá rejtve a láda. Valószínűleg ezek a korhadt ágak lehettek az egykoron kidőlt fa maradványai. Egy keményebb tél után valószínűleg ezek is eltűnnek...
A falu aranyos. Köszönjük a lehetőséget.

hátizsÁkos82 2015.12.01 00:00 - Megtaláltam
Munka miatt jártam a Balaton felett.
Köszi a ládát!
Ákos

gyildarefo 2015.11.05 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.77
Nagyon fotogén hely

Vöröstavi templomKálvária
Stációohh, jajjj
Cirbolyat 2015.10.31 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

emiGrant 2015.10.30 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Tényleg nagyon szép ez a kálvária és minél magasabbra ér az ember annál csodásabb a panoráma. A rejtek is jó és hamar meglett a láda. Utána a temető mellett fogyasztottuk el szendvicseinket és el is beszélgettünk egy pár helybelivel arról, hogy milyen szép a falu. Köszi a rejtést!

K-55 2015.10.24 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Az őszi aranyló színekben különösen imponáló a fehérlő Kálvária. Kár, hogy sehol sem találtam, ki készítette a stációk kerámiáit, igen szép munkák.

Bubu_83 2015.10.17 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Megvan, köszi!

M&Ms 2015.09.19 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.51
Köszönöm a rejtést.

godlada 2015.09.18 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Köszi!

Tibi1983 2015.09.13 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2015.08.19 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.25
A domboldalról nagyon szép a panoráma! Köszönet a rejtésért!

dliptai01 2015.08.19 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
A láda nagyon távol van a kálváriától.

 
Baby-m 2015.08.14 15:54 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2015.08.14 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.84
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.08.14 15:53 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

ha2ecm 2015.08.03 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Köszi szépen! :)

Ferrit 2015.07.29 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

zalajaro 2015.07.18 10:45 - Megtaláltam
.

bitto97 2015.06.27 06:31 - Megtaláltam
megvan :)

alexp 2015.06.26 12:08 - Megtaláltam
Köszönöm. [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2015.05.31 19:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Arnika 2015.05.10 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Én akartam megtalálni, de Annácska megelőzött. Én vagyok az 500. megtaláló :)

Illés Pityu 2015.05.10 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Jó kis helyet mutat meg a láda. Nekem a Kab-hegy panorámája tetszett a legjobban. A láda kilátszott amikor megérkeztünk. Én szépen takarosan visszarejtettem, hogy ne látsszon ki! :)

a találat2 új kesser Edócska, Annácska és én :)
 
Tamasx 2015.05.02 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.97
Igen!

hitamas 2015.05.02 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Almádi üdülés - ládavadász nap ... (2) :)

carmin 2015.04.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.38
Ez a kálvária is nagyon tetszett. Köszönjük a rejtést.

juhosék 2015.04.02 15:00 - Megtaláltam
Megvan, köszi.

petyo11 2015.03.08 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :) Köszönjük a lehetőséget!
petyo11 čs neje [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ignis9 2015.02.15 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Köszi a lehetőséget! :)

BubaGC 2014.11.30 09:09 - Megtaláltam
:-)

plecs 2014.11.30 09:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.12
A Régi templomok nyomában túra alkalmával esett útba...

vaj+zs 2014.10.28 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Köszönöm.

GeoPatikuS 2014.10.10 08:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2014.10.09 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
M

GeoDoki89 2014.10.04 11:55 - Megtaláltam
Köszi

GeoGirl 2014.10.04 11:55 - Megtaláltam
Köszi.

Cenci és Alfi 2014.09.20 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

RobiGergo 2014.08.20 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.65
Köszönjük a rejtést!

alcala76 2014.08.20 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Gyönyörű a kálvária és a település, a sok kis régi házikóval.

 
morph 2014.08.19 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

mazsola069 2014.08.12 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.94
Szmájlira cserélve,mától ez is rám vigyorog.:-)
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Ikejapipi 2014.08.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
offródtyúk

kilát 
Mákos 2014.08.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Drájvin! :-)

lajtmann 2014.08.03 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
A ládáért tényleg felesleges annyira hátra küldeni az embert, a kápolna mögötti bokorban is jó helye lenne. A kilátás kárpótolt minket!

skiccpausz 2014.08.01 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.39
BALATON-FELVIDÉKI NYARALÁS 2014
21/11
Szép hely.
Köszönjük a rejtést,
skiccpausz&nárcisz&misi:D

bagolyvera 2014.07.31 00:00 - Megtaláltam
Köszi, szép hely!

bigbluehun 2014.07.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.45
Megvan! A kálvária egy nagyon szép kis hely, ajánlom felkeresésre. Ma éppen valaki sátorozott a ládától 50 méterre, de nem jött elő.

Schlégl 2014.07.22 17:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Nagyon szép a kálvária. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Anymen 2014.07.19 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Garadin 2014.07.19 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bsanyi 2014.07.15 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Megtaláltam, de a láda a földön feküdt a sárban, beázott. Nem baj, visszatettem elrejtettem köszönöm a rejtést. Jó volt! :)

kauker 2014.06.29 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megvan!

Gábor75 2014.06.29 12:15 - Megtaláltam
Öröm a köbön.:) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2014.06.22 16:02 - Megtaláltam
Köszi

vaslemez 2014.06.22 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 4.02
A stációk közötti bokrokban csak lenne helye a ládának. Felesleges szívatás az erdőbe átküldeni az embereket a szúrós, toklászos, kaszálatlan legelőn keresztül - ami, ha jól értjük, egyébként is magánterület.

Péter60 2014.06.14 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.14
Gyönyörű hely! Kár, hogy fölöslegesen küldesz az erdőszélre.
A ládaoldal lehetne összeszedettebb, fölösleges a hosszú megközelítés fejezet.

 
N&Á 2014.05.01 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Megtaláltuk! Köszi az elrejtést :)

ghiago 2014.05.01 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
köszönjük

Változóan szakadó esőben igazi kálvária-járás, a kettesben töltött hétvégénken. Nagy élmény volt, hála érte!

stati83 2014.05.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.00
jó kis esti séta volt!

saringeo 2014.04.27 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.60
Némi keresgélés után meglett, de nem gyökér alatt volt, hanem egy korhadt kidőlt fa mellett.

jvc 2014.04.27 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltam!

Köszönöm a lehetőséget!

Skalp 2014.04.04 18:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Gyönyörű hely és még meg is futtatott egy kicsit. Az egész napi motorozás után kimondottan jól esett. Köszi!

boszorkányok 2014.04.04 00:00 - Megtaláltam
Köszi!

20201112_19512720201112_195148
kellerla 2014.03.02 11:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

aicon 2014.02.18 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

urbanj 2014.02.16 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Ábrahámhegy felé menet ide is eljutottunk. Köszönjük a rejtést.

Laceeking 2014.01.11 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

agicca80 2013.12.27 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

esztelneki 2013.12.22 12:56 - Megtaláltam
Karácsonyi ajándék magamnak két nap felhőtlen ládázás gyönyörű időben autóval, gyalog és ahol lehet bringával. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

GCVKAL_20131222125625.jpg 
BeeAT 2013.11.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.88
Gyönyörű

 
acsocso 2013.10.27 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Szééép :)

 
Rafiki 2013.10.19 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.15
Ládakeresős délutánunk 3. ládája. A leírás nem teljesen egyértelmű, de igazából adja magát. A ládát csak egy kicsit kellett keresni, de sikerrel jártunk.

naplemente útközbenszemből
hátulróltemplom, kápolna, Kab-hegy
Fenilefrin 2013.09.07 16:47 - Megtaláltam
Meglett! :D

vViktor 2013.09.04 00:00 - Megtaláltam
a piros jelzés a láda környékén nem található felfestve

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

sztyopa13 a páratlan páros 2013.09.01 16:00 - Megtaláltam
Megleltük!Érdekesek a porcelán képek.Jót sétáltunk a mezőn.

picuresnagyur 2013.08.24 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
köszi

ReniPeti 2013.08.20 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
Nagyon szép kálvária, köszönjük a rejtést!

ilyen nagy szél volt! :)
MarIst 2013.08.12 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Köszönjük!

MoGeMaP 2013.08.11 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.88
Megtaláltam! A láda kicsit indokolatlanul messze van a kálváriától...

Telkess 2013.08.10 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Ez is előkerült, köszönet a rejtőnek.

 
NagyKG 2013.08.09 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.27
Megtaláltam, köszi!

Jadrana 2013.08.05 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Márta 2013.07.25 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Köszönöm a lehetőséget!

Ekarp 2013.07.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.99
Szép hely, jó kilátással. Köszönöm a rejtést! Viszont nem lehetett volna közelebb helyre tenni a ládát?

MPeter71 2013.07.20 11:43 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

kiralyek 2013.07.18 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Szép kálvária!

petheovacka 2013.07.14 18:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.90
Bringás körutam 2., középső ládája volt. Átmentem a réten, amelynek a végén 2 fehér sátor volt felállítva. Azt hittem lesznek benne indiánok, de üresek voltak, úgyhogy nyugisan kereshettem a ládát, meg is lett, pikk-pakk.

Andi&Parker 2013.07.14 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.87
Tényleg messze van a láda a kápolnától, és nem lenne szükséges ilyen messzire rejteni. A láda környékén elég sok a kullancs.

Köszi a rejtést!

 
Kerticsorbi 2013.07.10 18:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

usakal 2013.07.05 17:55 - Megtaláltam
Nanuk kutyával.

bazskas 2013.06.18 00:00 - Megtaláltam
Köszi

Pindur Team 2013.06.09 18:19 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :)

NAKMFM 2013.06.02 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Éppen erdőirtás zajlott, de ez szerencsére nem érintette a ládát. A kálvária és a kilátás megért egy misét!

Köszönjük a rejtést!

Mama és Papa 2013.06.01 11:00 - Megtaláltam
Nagyon szép rendezett hely. A füves rész is nagyon szép, kár,hogy esőben kellett megkeresni a ládát. Ennek ellenére szedtünk egy csokor nagyon szép mezei virágot. Jó a rejtés is, de mivel esernyő is GPS is volt a kezemben amit nem volt hova letenni a kezembe maradt tollat a rejtés után csak a doboz tetejére tettem . Remélem meg lesz és nem lesz semmi baja. ELNÉZÉST. Köszönjük a lehetőséget.

WAdam 2013.05.26 16:20 - Megtaláltam
megtaláltuk!!!!!

Zsíroskenyér 2013.05.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.52
:)

nmárti 2013.05.19 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.85
A kálvária szép lenne:))ha nem érne a fű majdnem derékig:) Nem értem, minek a mezőn kóborolni a ládáért, közelebb is lehetne helye! A mező önmagában szép:)) Köszi a rejtést!

fujték 2013.05.19 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

vieva 2013.05.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Megtaláltam.

Vergin 2013.05.17 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.20
:))

Redteam 2013.05.12 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
8/5. Mencshely-Óbudavár-Nagyvázsony-Vöröstó-Dörgicse-Örvényes. Mesebeli hely, a mezőn milliónyi vadvirág és bogár.
Ha valaki a padok felé is elmegy, érdemes picit továbbmenni és egy mini löszfalat is talál az úton.
Madarakat ugyan nem láttunk most bent, csak az odúkat, viszont egy nyulat véletlenül kiugrasztottunk a bokorból.
És a leírás csillagos ötös, bár a láda nem kidőlt fa gyökerei között van, hanem egy élő fa tövében.

griffs 2013.05.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.72
Mikulással, GCPUPU tekerése közben.

csbagi 2013.04.28 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
50 km-es biciklitúra Istvánnal Balatonakali - Dörgicse - Vászoly - Óbudavár - Barnag - Aszófő útvonalon, 10 találattal.

Cseber 2013.04.28 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Megtaláltam Ágival.

Benedek_Vulkán 2013.04.28 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Gyönyörű a kálvária és a kilátás, köszönjük a rejtést.

Zivatarlány 2013.04.28 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Gyönyörű a kálvária és a kilátás, köszönjük a rejtést.

vitibi 2013.04.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Köszönöm!

Boccantyú 2013.04.13 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.11
Köszi a rejtést

hacsabi 2013.04.13 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Köszi a rejtést

Kormos Bandi 2013.04.01 16:00 - Megtaláltam
A rejteket teljesen ellepte a víz. A dobozt a mellette levő kidőlt fa alá rejtettük. Kb. 1 m-re raktuk arrébb.

bubo35 2013.03.23 18:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.02
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

Motolla62 2013.03.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.22
Kerékpártúra közben kerestük fel.

szaatt 2013.03.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

PocokTeam 2013.03.08 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Pocok Team [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

mozgo 2013.02.10 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Jó kis túra volt a hóban. Köszönöm! :)

 
lypapp 2013.01.27 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Nagyon tetszett!

norko 2012.12.30 15:45 - Megtaláltam
Útközben Szentbékkállára megnéztük a környék "nevezetességeit", és begyűjtöttük a geoláda jelszavakat.

IldiSanyiBíborka 2012.11.18 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.70
Ködben is lehet kirándulni, köszi a rejtést !

 
Cirmi 2012.11.02 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Nagyon szép a kálvária, már messziről lehetett látni. A környezete is tetszett, tovább is sétálgattunk volna még, csak nagyon fújt a szél...

Tündérvirág 2012.10.23 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Nagyon szép hely. Köszi a rejtést:)

szicsu 2012.10.22 18:20 - Megtaláltam
az utolsó ládánk ma (11). a rejtekre már sötétben értünk. a keresést párom fel akarta függeszteni, de én makacs ember vagyok. a gps is rendetlenkedett. újraindítás után a pontos helyszínre vitt - vak sötét - és a loggolás a telefon világításával történt. izgalmas volt, kár, hogy a kálváriáról a fotók így elmaradtak

Parmerozpazepan 2012.10.22 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
A leírást annyiban pontatlannak érzem, h nem egy kidőlt fa gyökerei között van a doboz, hanem egy kupac korhadt fatörzsdarab alatt.

blezs 2012.10.21 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

lyzX 2012.10.21 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. #Rejtés #Környezet Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

sainbo 2012.10.06 18:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Köszi !! Megleltük!!

Stacee 2012.10.06 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Körtúrám vége felé közeledve kerestem fel ezt a gyönyörű helyet.
Az idő csodálatos, a kilátás szép a faluról nem is beszélve!
Köszönet a rejtésért!

nbokan 2012.09.16 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.69
A réten sok száz tücsökkel találkoztunk. Tetszett, kösz a rejtést.

 
'Ipiapacs' 2012.09.16 10:24 - Megtaláltam
Megvan! Köszönjük a rejtést!
Ez volt az 50. ládánk. :)
Vivi, Ricsi

Nargoth 2012.09.16 10:10 - Megtaláltam
Rosie77-el megkeresve. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

reprocesszor 2012.09.16 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.74
GC verseny után.
Köszi!

rosie 2012.09.16 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

Berci és Rózsa 2012.09.15 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Megvan. XXV.GCFV után kerestük meg ezt a remek helyet.Itt is hagytunk egy geo-tizest ajándékba. Köszönjük a rejtést.

Thadeus 2012.09.15 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

atipapa 2012.09.15 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

19izsi73 2012.09.15 10:18 - Megtaláltam
eltalálva [wapon beküldött szöveg]

Kokó 2012.09.15 10:17 - Megtaláltam
Kess letudva! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

povyagi 2012.09.15 10:16 - Megtaláltam
Kofola bt-vel. Egész csinos kis kálvária domb, de ekkor már inkább a versenyt vártam, nem sokat nézelődtem.

Kofola BT 2012.09.15 10:16 - Megtaláltam
A bakonyerdei geoverseny hétvégéje

Mathau 2012.09.15 10:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.36
A láda szerintem indokolatlanul került ilyen messze a kálváriától. Amúgy szép, nyugis hely.

 
macikupac 2012.09.15 10:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.17 súly: 4.29
Hétvége a 25. verseny jegyében 6.

A barnagival ellentétben itt maga a hely tetszett. A stációk nem túl díszesek, s a kápolna belsejét is csak egy kicsike nyíláson át tudtuk (úgy, ahogy) szemre vételezni. Viszont a hely, az nagyon bejött. Főként, ha a láda felől nézünk vissza. A háttérnek tökéletesek a Bakony hegyei. A kápolna épülete pedig - szerintem - nagyszerűen illeszkedik a tájat jelentő füves dombtetőre. A hely - megint csak szerintem - nem követeli meg, hogy a láda ilyen távolságra legyen a látnivalótól. De ha így, hát így. A versenyre ez a hely is jó hangolódás volt. Pumbi medvémnek is elnyerte a tetszését.

 
BPuma 2012.08.24 11:55 - Nem találtam meg
Sajnos túl messze van a láda ehhez a szép kis helyhez. 37 fokban, délben, nem volt erőm végiggyalogolni a mezőn a tűző napon.

[Elutasította: Gabeszosz, 2012.09.05 20:03]

Zugi 2012.08.22 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.39
Szép vidéken egy csöndes kis faluban tetszett ez a kálvária, érdemes megnézni. Békés a táj, szép a kilátás körben.
A rejtés viszont nagyon nem jött be! Utálom ha a látnivalótól túl messzi beteszik egy jellegtelen helyre, azt nesze keresgéld a nagy semmit! Augusztusi közel ezer fokban a déli órákban a szabad mezőn pláne nem volt kedvem kutyagolni a látnivaló után már csak egy nyamvadt műanyag dobozért. Ezen felül volt már találatom, ami szúnyogfelhőben történt, itt most ugyanaz volt csak legyek felhőjében. Ezt a ládát jó lenne áthelyezni, tuti van közelebb is megfelelő rejtek, hiszen nem a minél jobban való eldugás a lényeg!

kálvária alulrólkálvária felülről
rejtek felől - ekkora a távfalu temploma
Kab-hegy
Rufi 2012.08.18 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
Megtaláltuk!

Galocza26 2012.08.17 17:10 - Megtaláltam
Dörgicsei thölgy- és templomnéző után érkeztünk ide. A temetőnél parkoltunk, majd az árokparton végigsétáltunk egészen a ládáig. Köszönjük a rejtést!

 
Roberto Kesser 2012.08.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.46
majdnem sokáig kellett keresnünk, mert a gps ide-oda küldött minket, de aztán sajnos egyszerűen belebotlottunk a földön nyíltan fekvő rikító színű dobozba :(
(mi elrejtettük a feltehetően eredeti helyére)

ennek ellenére is, köszönjük a rejtést, Berta, Tícia, Roberto

T N'T 2012.08.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Köszönöm a rejtést!:)

"Erik és csapata" 2012.08.09 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Sajnos a túristajelzések és a pihenőhelyek már nincsenek meg, aminek a közelébe kellene keresni a ládát :( de megleltük :)

Strombus 2012.07.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Rendezett, szép falu, nagyon érdekes homlokzatú házakkal.

A rejtés messze van a falutól - majd a kálváriától is. Kár. :-(

mokubean 2012.07.20 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megtaláltuk!

HavasiCincérek 2012.07.20 13:27 - Megtaláltam
Jól elrejtett láda. A támpontul szolgáló padot nem találtuk, szerintünk kiszedték a helyéről, reméljük azért, hogy újratelepítsék. A szemben lévő dombon egy Kerekerdő van, amiben szintén jó sétálni.

nazso.oszan 2012.07.19 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.20
Köszi.

batla44 2012.07.18 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.05
A mai kirándulásunk utolsó helyszíne volt. Köszönjük a rejtést!

 
szbarna 2012.07.17 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.43
Balaton-kerülő 6 napos biciklis túra, sok kisebb-nagyobb kitérővel, GCBAKE, GCEBAK, GCDBAK ládák begyűjtésével, összességében kb 350 km.

16/32

Nagyvázsony-Balatonudvari szakasz (kis kerülővel), két kálváriás ládával. A rejtés nem tetszett, feleslegesen messze van de elolvasva az indokot természetesen megértem.

sotiboti 2012.07.16 13:22 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

DóriAtesz 2012.07.14 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Megtaláltuk (GPS nélkül)! Köszönjük a rejtést! 2/4
DóriAtesz

1252 2012.07.13 16:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

lizzard és csapata 2012.07.09 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
A környezet csodás, a kálváriától a panoráma mesekönyvbe illő. A látvány feledtette a kb 38 fokos hőséget :-), köszönöm a lehetőséget.

 
zsbodor 2012.07.08 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Családdal megkerestük. Szeretjük az ilyen csendes balatonfelvidéki kis falucskákat mint Vöröstó. Köszi!

Adri-Szabi 2012.07.08 09:00 - Megtaláltam
Hihetetlenül szép az út az erdő széléig. Onnan viszont ember legyen a talpán, aki azt a kidőlt fát megtalálja.

bregő és andorpapa 2012.07.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.23
Veszprém megyei nyaralás során levadászott láda. Nagyon hangulatos kálvária, szép kilátással. Sajnos a legnagyobb kánikulában sikerült erre járni, de azért némi szellő segített a hőség elviselésében.
A láda a susnya mélyén van, megfigyelésünk szerint errefelé (a megyében) ez valami furcsa szokás, mindenesetre mi ezt kevésbé szeretjük.

bolyak 2012.07.02 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Tényleg egy kicsit indokolatlanul messze van a láda a kálváriától, 38 fokban el sem gyalogoltunk volna oda a tűző napon, de autóval is járható volt a mező.

 
Bryan 2012.07.02 08:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Tapsifüles 2012.06.24 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.97
Kicsit messze van a kálváriától. Talán fölöslegesen messze is.
Szerencsére a jól bevált módszer, hogy a kitaposott utat kövesd, itt is bevált! :)
VIGYÁZAT: KULLANCSVESZÉLY!!!
(Haverom 5-öt kapott be, én kettőt.)

Visszanézve
Még ezen túl.
huocsab 2012.06.10 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Karmolaszott az erdo:-) [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

GCVKAL_20120610114830.jpg 
congo 2012.06.08 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Rengeteg a kullancs! Kicsit messze van a láda a kálváriától.

fksz 2012.06.08 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
A sok-sok kullancsot leszámítva klassz hely!

 
Shambra 2012.05.28 16:30 - Megtaláltam
Jó kis séta volt, szép helyen. Hagytunk is egy szívecskét valakinek :))

Geosasok 2012.05.27 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.83 súly: 3.27
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Adri&Lacike 2012.05.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Megtaláltuk!

ArNick 2012.05.19 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
A kálvária mögötti mező-sztrádán az apostolok lován haladva rossz "lehajtón" tértünk be az erdőbe, így egy kicsit odabent is kellett haladnunk, de meglett a célpont. Köszönjük!

tökimano 2012.05.06 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.85
Szép időnk volt köszi a rejtést!

hzsolt64 2012.05.06 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Miktek&Szilvi 2012.05.06 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.08
OK.

bkenyeres 2012.05.01 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.38
Köszi :) bár ide nem rövid naciban kellett volna beküzdeni magam, de megérte :)

Itt a láda gyere ide!:)
mihoj 2012.04.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Kellemes a kálvária mögötti mezőn sétálni. Beszereztünk néhány sérülést a ládánál, mert nyáriasan voltunk.
Köszönjük a rejtést!

Petrácska 2012.04.22 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megvan! Köszönöm!
Petra

F 2012.04.22 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük szépen a rejtést! :-)

szerk.: Bár a ládába elvileg travelbug nem helyezhető, mégis itt sikerült életünk első utazóját megtalálni. :)
Hosszú utat tett meg, Texasból indult, bejárta Európát, és végül Veszprém megyében kötött ki. :)
Azon nyomban le is csaptunk rá, és elhoztuk!
A megfelelő helyen be is regisztráltuk, és kíváncsian várjuk, hogy merre visz majd az útja tovább... :)

Teko 2012.04.22 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Köszi a rejtést!

Tommy&Meli 2012.04.22 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.46
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Martikaliba 2012.04.22 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

balazsko87 2012.04.22 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk

feruccso74 2012.04.09 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.54
Sikerült megtalálni a nap zárásaként.
Köszi a rejtést!

Üdv,
Feruccsó

A látnivalóApa, találtál kincset?
Bea, Pletyka, Kálvária, Kab-Hegy 
nagyM 2012.04.06 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.78
Láttunk őzeket! Köszönjük a rejtést!

dzsalasz 2012.03.16 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
a kilátás és a kálvária szép. a láda lehetett volna közelebb a kálváriához. (nem mintha sok lenne ennyi séta, csak mégis az itt a látnivaló) 3/2

saintg 2012.03.15 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Helyes kis falu, köszi a rejtést.

mopimester 2012.03.15 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
Ünnepi kirándulás keretében, kihasználva a szép időt kerekedtünk ládákat keresni a környéken. Szép időben jó kis séta volt ez a láda, köszönet érte.

Megvan!Kálvária töve
Babu&Babu 2012.03.15 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
thx :) [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

GCVKAL_20120315131757.jpgIR-850
bosze 2012.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.34
Lóval közelítettük meg a tett helyszínét és kis keresgélés után megtaláltuk. A helyet már régebbi lovastúrák alatt igen megszerettük, van benne valami varázslatos. A piros túra végét-elejét nem találtuk és a padokkal sem találkoztunk, de végül meglett! Köszönjük!

Hajo 2012.01.15 12:19 - Megtaláltam
Szikrázóan szép napsütésben kerestük meg Évával együtt. Köszi

 
Cornail 2012.01.07 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! :)

enazati 2011.12.10 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Köszi a rejtést.

sirgalahad 2011.12.06 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.35
Földrajz mintha incselkedne
Vöröstó, ám nincsen medre
Ne keressél horgász stéget
Falunév tett lóvá téged

kálváriasor
szép házcímer
jó régen volttemplom
formás 
Gábor66 2011.11.12 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Gyönyörű volt a kálvária (a kerámia képekkel) és a környezet is. Köszönjük!

Az első stáció 
Mira 2011.11.12 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.35
Megtaláltam, részletek hamarosan! Köszi! [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

Márton napi ünneplés előtti kirándulás a Balaton-felvidéken 6 találattal.
Az eredeti tervben nem szerepelt ez a láda, de nem bántuk meg, hoyg mégis útba esett.
Köszönjük a rejtést.

 
Fegekri 2011.11.06 15:35 - Megtaláltam
Könnyen meglett, köszi a rejtést!

kvivi 2011.11.01 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
A jelszóval volt némi problémánk, kedves párom egy betűt félre olvasott, de utólag a rejtő javított! Köszönöm a segítséget és a rejtést is!

Zsiráf 2011.10.18 15:25 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 50.3km

NeZo 2011.10.16 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk a fák között! [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

Feri0705 2011.10.01 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Közös találat acic-al.

 
acic 2011.10.01 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Köszi

ncs001 2011.09.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Köszi a rejtést!

V_Gabor 2011.09.10 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.86
Szépen gondozott környék, a faluban is sok házat takarosan rendbetettk.

Köszönjük, megtaláltuk! Mónika és Gábor (Android+g:hu, 60CSx) [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

csjani 2011.09.04 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést.

csinesz 2011.09.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.61
TFTC

CSINESZ CSJANI

gezsias 2011.08.28 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.61
Megtaláltuk. Egy kellemes séta. :)

tem65 2011.08.21 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.59
Köszönjük!

lebert63 2011.08.21 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.95
Köszönjük!

jasa2 2011.08.20 12:38 - Megtaláltam
megtaláltam

Cristian 2011.08.18 11:11 - Megtaláltam
Nehéz a terep.

Foxi2 2011.08.13 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Nyaralás közben egy kis tekergés keretében megtaláltuk.
Ládában még nem találtunk jégkrémet, de most ez is megtörtént :-)
Fiamnak nagyon jól esett. Köszönjük a rejtést és a hűsítő ajándékot.

csillagvadasz&kiralylany 2011.08.10 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.83
Köszi a rejtést!

vassb76 2011.08.07 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Famágus 2011.08.04 15:00 - Megtaláltam
Nagyon csinos kis hely, de érthetetlen miért került olyan messzire a kápolnától a doboz.. Ilyenkor még csak hagyján, hiszen csak az eső zuhogott, de 40 fokos hőségben, vagy télen félméteres hóban nagyon kellemetlen lehet átgyalogolni a hatalmas mezőn.. hiszen nincs miért. A kápolna közelében nagyon csinos kis bokrok vannak, ahol jól ellene a doboz.. vagy nem?
Oldfoxxal és Hadralkával..
Köszönjük szépen, kellemes volt amúgy..

Hadralka 2011.08.04 15:00 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

oldfox 2011.08.04 15:00 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

Borzaska 2011.07.31 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.46
A nap egyik legszebb rejtése, gyönyörű környezet, tiszta levegő, köszönjük.
Borzaska & lrdr team

aDoc 2011.07.30 19:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Dumaprogram változás segített. Templomnál énekes összejövetel.

Y-ok is érdekesek a hosszított plusz jelen .

Tekergők 1 2011.07.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.97
Vászoly - Nagyvázsony gyalogtúra közben ejtettük útba a ládát. Aztán szugeráltuk a felhőket, hogy vonuljanak el a fejünk fölül. Meg is tették, csak pár cseppet kaptunk a nyakunkba, így még egy csacsival is volt módunk ismerkedni.

Hú, azok a felhők
 
fodor8peter 2011.07.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
A jelszó nagyon stílusos, a rejtéshez illő! :):)

Tomi_Bp 2011.07.11 15:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Gyros 2011.07.11 15:41 - Megtaláltam
e [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

cincinek 2011.07.06 14:44 - Megtaláltam
Ünnepi ládázásunk 2. állomásán megrohamoztak minket a kullancsok: változatos színben és méretben igyekeztek belénk bújni. Pozitívumként említendő az impozáns kálvária és az erdőben megbúvó-ugró nyuszi. Köszönjük.

Fil 2011.07.01 19:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.79
leFILelve. [wapon beküldött szöveg]
A temető előtt parkoltunk, már az útról megcsodáltuk a szép kálváriát. A ládához a repceültetvény mellett sétáltunk végig. Kicsit sajnáljuk, hogy ilyen messze került a láda a látnivalótól, főleg, hogy az erdőrész hemzseg a kullancsoktól. Az erdőből kijövet 3 kullancsot azonnal sikerült ártalmatlanítani, de sajnos akadt közöttük erőszakosabb is, amelyik nem elégedett meg a ruhán való "túrázással". Mivel az erdő nem tesz hozzá semmit a látnivalóhoz, érdemes lenne a ládát közelebb, s kevésbé dzsindzsás helyre rejteni.

Lassu 2011.07.01 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Zádorvártól.

Togo 2011.06.25 14:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Erősen olyan érzésem volt, hogy ezt a dézsát én már láttam valahol. Én már voltam itt, ráadásul autóval mentünk fel, csak már azt nem tudom, minek kapcsán és mikor. No de mindegy, most a ládáért mentem és most gyalog.

 
targonczas 2011.06.25 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Köszi!

lovagias 2011.06.22 09:55 - Megtaláltam
:)

 
MillenniumFalcon 2011.06.21 15:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

lacsz 2011.06.19 19:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
Köszönjük a rejtést.

csipet_csapat 2011.05.29 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Gyönyörű mezei virágcsokrot szedtünk.
Köszönjük.

Gyömi 2011.05.21 07:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
A ládához sétálván találtunk egy szép fácántollat.

 
feldelaci 2011.05.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Szép a kálvária és jó a rejtés is. :)

Ani&Roli 2011.05.08 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Éppen esett borús időben de így is szép volt! köszönjük!

koponya 2011.04.23 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.19
Megvan! Köszi.

 
Nervas 2011.04.23 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszönet a rejtésért.

N.Zs. 2011.04.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Éppen harangoztak, mikor a ládánál guggoltunk, majd logoltunk....

 
ier 2011.04.02 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.17
Gondozott kálvária, szép kilátással.

wtl 2011.03.31 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.92
Tetszett a rejtés és a környék is. Nem hagyhattuk ki ezt sem.
Köszönjük.

donkardos 2011.03.27 12:45 - Megtaláltam
Jó hosszú volt a séta a legelőn, de a láda környéke tetszett.

safc 2011.03.27 12:45 - Megtaláltam
Meglett, Donkardossal.

tgb 2011.03.26 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.93
Megtaláltam.

tcs1974 2011.03.25 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
megtalátuk

SÖRVÁJVÖR 2011.03.15 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.15
...

Crusader 2011.03.13 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.09
Megvan! Zsuzska, Henrik

Halász család 2011.03.13 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.32
Gyalogos kupa: 18,3 km
Vártúra közben . Köszönjük a rejtést

Walterhal 2011.03.05 13:40 - Megtaláltam
Tetszett. Anno 30 éve innen indultunk el legnagyobb eltévedésünkre. Lett belőle jópár kilométer. Legnagyobb csalódás az volt, hogy vasárnap félután lévén a vászolyi kocsma is zárva volt. Így leballagtunk Füredig.

kicsiogre 2011.03.05 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Szépséges falu ez a Vöröstó, nagyon tetszett.

Acsart 2011.01.15 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Gyermekkorom nyaralásainak helyszíne, jó volt újra körülnézni. Az égiek is kegyesek voltak, szép napsütéses időben gyűjthettem be a 100. ládámat. Csodás hely, szuper rejtés, és a leírás is tökéletes. Nagyon jól éreztem magam, köszönöm az élményt és a rejtést: Acsart.

 
darabosk 2011.01.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Könnyed sétával sikerült. Köszi a rejtést!

antilek 2010.11.07 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
.

Torja 2010.10.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
Megvan.

Maratonos Maci 2010.10.30 12:42 - Megtaláltam
*

napvirág 2010.10.30 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.00
Szívesen bóklászom a Balaton északi részén, ... szeretem a múltját, érdeklődve figyelem jelenét, ... természeti értékeit megunhatatlanul csodálom.
Köszönöm, hogy meg/bemutattad a helyet. Remélem, unokáim is látni fogják!

 
znasz 2010.10.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Köszi a rejtést.

Norbi és bia 2010.09.25 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Mai második ládánk. Most jártunk először Vöröstón, tetszett a kis Balaton-felvidéki falucska és a kálváriája:)

alfabootis 2010.08.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Balatonfelvidék 6/3. Gyönyörű a táj a legelőről!!! Köszi a rejtést!:-)

SuperGeo 2010.08.27 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.74
Köszönjük a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

Besüboboja 2010.08.25 18:13 - Megtaláltam
Ok5 [wapon beküldött szöveg]

Kiszti 2010.08.25 15:00 - Megtaláltam
:)

scele 2010.08.25 15:00 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Kincsvadászó Kalózok 2010.08.22 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.35
Megtaláltuk! A kálvária nagyon tetszett, viszont a láda rejtése kevésbé. Köszönjük az invitálást!

Nagyak 2010.08.20 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.30
Eléggé a dzsindzsásban van a láda, de a kálváriadomb marha jól néz ki. Tetszett a környék (is).

Toti 2010.08.20 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.85
Szép a kálvária, gyönyörű a kilátás. Átfutottunk a mezőn a ládához, ahol sikerült egy őzet kiugrasztani a láda melletti bokrok közül.
Kösz a rejtést: Alexa, Toti

Nikca94 2010.08.17 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Megvan. Köszi a rejtést!

lrlr 2010.08.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
köszönjük a rejtést!

sas&szti 2010.08.11 15:45 - Megtaláltam
Születésnapi ládázás 2/2 találat:) Nagyon szépen karban van tartva a terület, csatlakozunk az elöttünk szólókhoz, de a rejtés egy kicsit szúrós helyre sikeredett:)

 
cachekereso 2010.08.10 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
Könnyed séta a rejtekig a Kálvária érintésével a mezőn keresztül. A dobozt egy őzike őrizte.

Szaki 2010.08.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Nekünk tetszett. Könnyű parkolás, szép kálvária, karbantartott legelő, könnyű séta (nem 4 perc, az gyorsfutás). Érdemes volt eljönni.

juzso 2010.08.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Csatlakozom blasius72 megállapításához, szerintem is feleslegesen "túl van rejtve" a láda. Amúgy a környék megkapó.

Tikis 2010.08.03 13:05 - Megtaláltam
Koszi [wapon beküldött szöveg]

Pappok 2010.08.01 20:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Valóban karcos a hely, de a rejtés klasz volt. Köszönjük.

Adorjanik 2010.08.01 20:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Első ládám volt a Pappokkal. Tetszik a játék. Kösz a rejtést.

jiimbo 2010.08.01 14:11 - Megtaláltam
Remek!

Azazello 2010.07.29 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
9 napos kéktúra 14. ládája.

 
bonisbela 2010.07.29 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Kerékpártúra közben gyors logolás. A kálvárián legurultunk. Köszönjük a rejtést!

cherrybabe 2010.07.27 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Tuti szép hely, eltöltöttünk ott némi időt annyira megigéző.
A láda kö9nnyen meg lett, az ajándéknak pedig nagyon-nagyon örültem! Ki is raktam a hűtőre :)

M.Sasa 2010.07.22 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Idei balatoni nyaralásom ládázásának 16/17. találata, ami könnyen meglett, majdnem drive-in. Szép volt a kilátás a mezőről, a rejtek erdeje is tetszett. Köszi a rejtést.

widi 2010.07.20 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.95
Megtaláltam.

mheder 2010.07.19 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.48
Első kimondottan geocaching-elés miatti motorozás. Megvan.

blasius72 2010.07.13 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.68
megtaláltuk. szerintem a láda feleslegesen van elrejtve a susnyás közepébe, de lehet, hogy csak azért érzem keménynek, mert éppen 35 fok körül volt. amúgy szép hely és a leírásból sokat megtudni a környékről!

csg69 2010.07.11 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Megvan :)

zöldek 2010.07.04 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.52
Megtaláltuk.Köszönjük a rejtést.

kovipepe 2010.07.04 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

benger 2010.07.03 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Szép.

qtatom 2010.06.30 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.63
Bakonyi ládázás 4. nap.

szepzsuzsi 2010.06.26 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.43
Nagyon szép a kilátás a kálváriától. Aranyló búzamezők, templomtorony, csend... Tetszett, köszönjük szépen!
szepzsuzsi, Erzsi,Zsófi

 
Domokos család 2010.06.11 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Gyönörű környék! (Frissen kaszálva :)

Mercenary 2010.06.04 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.76
Jó séta volt a térdig érő fűben eső után...

nepster 2010.05.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Megtaláltam.Az oda vezető turista út nem nagyon található.Vagy a térdig érő gabona vagy a térdig érő fű,ezt lehet választani.A táj viszont gyönyörű.

 
ussenyerek 2010.05.23 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
Megvan! Köszi a rejtést!

Kiscserkészek 2010.05.23 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.71
Megtaláltuk! Köszi a rejtést! LEO

a célpontKcs ül a fűben
Pepe 2010.05.22 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Pünkösdi Balatonfelvidéki bringatúra közben. A sok dombra fel, dombról le után jó volt egy kicsit gyalogolni. A kálvária és a kápolna együttese szépen mutat a tájban, fenntről a kilátás is szép, a rejtés is jó. Köszönöm!

Adamro71 2010.05.09 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Megtaláltam!
A délelőtti Gaja-szurdokbeli tura után rinocérosz-család fényképezésre indultam, de mivel a hétvégi állatkert látogatók száma meghaladta az általam elviselhető számot, így úgy határoztam, inkább megkeresem a ládát. A temetőnél parkolva irány a kálvária. Félúton egy elhagyott, üres babakocsiba botlottam. Sehol senki. A kálvária megtekintése után toronyiránt irány a láda. Könnyű találat, majd irány vissza. A babakocsi eltűnt, helyette egy gazdátlan bicikli várt. :) (Nem tudom,hogy időközben felnőtt a gyerek, és megtanult biciklizni vagy mi, de érdekes volt...persze egy lélek sem volt a közelben...)
Ugyhogy irány haza, mielőtt újabb furcsaságokba botlottam volna...
Köszi a rejtést!
R

közös nevező 2010.05.09 00:00 - Megtaláltam
.

 
kaldigeza 2010.05.02 12:45 - Megtaláltam
Balatonfüredi fiatalokat követve nagyon könnyű volt a keresés! Ez a kálvária is szerepel egy ajkai barátunk által kitalált és jelenleg is működő "Kálváriák a Bakonyban és a Balaton-felvidéken" jelvényszerző túramozgalomban. Az igazoló füzet beszerzésében segítséget tudok nyújtani!

E.T. 2010.05.02 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.88
E.T. ezt is megtalálta! Szép környék, köszönjük a rejtést!

Áron csapata 2010.04.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.56
Megvan, köszi a rejtést!

szalaij 2010.04.21 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Paul 2010.04.09 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.86
A fiamat hoztam le ide ebbe a kis faluba,egy kis hétvégi iskolai program miatt.Szép a kálvária környezete.

befi 2010.04.04 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 4.11
A célja jó lenne, a megvalósítás nem sikerült annyira.
Valószínűleg lehetett volna közvetlen a kálváriánál rejteket találni (természetesen mikrodoboz), a stációk gondolom nem a mezőgazda tulajdonai.
Valamint a web igazán kimerítő, informatív, de ide talán túl sok. Linkekkel egyszerűbb lett volna a tájékoztatás - így a nyomtatás rövidebb lett volna.

GyZsTeam 2010.04.04 13:22 - Megtaláltam
Szomorú, de húsvét vasárnap ellenére milyen kihalt volt minden. Valamikor, a falu apraja-nagyja biztosan eljött ide a kalváriához, húsvét idején. Ma ennek a régi hagyománynak már nyoma sincs. Hogy ez miből derül ki? Benézve a kápolnába, nem volt még egy szál virág sem az oltáron.
Köszönjük! Ismeretlen hely volt eddig.

Gotica 2010.04.04 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Ildi76 2010.03.27 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.56
Nagyon szép és gondozott a környezet, bár én sem értem miért kell a látványosságtól -feleslegesen- távolabb helyezni a ládát.

Sly 2010.03.27 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.47
Kapolcsról folytatva utunkat a kálváriához. Rendezett környezet, felesleges séta az erdő szélig...

4/6

Vándor Csillag 2010.03.06 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Egy kis esti levezetés a Művészetek völgye túra után. Versenyt futottam egy őzikével. Ő nyert. :))

HA7AT 2010.03.06 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
megvan

Hektor 2010.01.30 12:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

krypton 2010.01.29 17:00 - Megtaláltam
megvan!

divi 2010.01.29 17:00 - Megtaláltam
megvan!

Yoss 2009.12.30 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.46
Már sokadszor járok erre, gondoltam végre lelövöm a ládát is. A környék nagyon szép, bár az idő nem volt túl jó, de legalább nem esett.

Marvin 2009.12.13 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
A temető mellett parkoltam, onnét gyalog a szántóföldön keresztül mentem a ládához.

RIPTOR 2009.12.12 14:51 - Megtaláltam
A temetőnél parkoltunk, onnan indultunk a láda felkeresésére. Egyre fokozódó szélben és hóesésben könnyen megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.
RIPTOR és Gabi

odafeléGabi logol
visszafelelátkép
Lucypapa 2009.12.12 13:20 - Megtaláltam
Téli Kab - hegy TT-ről hazafele. A véletlenül beköltözött TB-t kiköltöztettem. Elviszem Szlovéniába.

Totem
€uro Orbit 
Botos család 2009.11.20 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Megtaláltuk.
A környéken volt dolgunk, hazafelé megkerestük. Már éppen sötétedett, a ládát még megtaláltuk, de mire vissza tértünk a kocsihoz már leszállt a sötétség. Fél óra és nem lett volna meg. Természetesen lámpa még véletlenül sem volt nálunk.
A kálvária nagyon szép, s gondozott.

A ládába beköltözött egy Coin, mivel rosszul emlékeztem a leírásra, s azt hittem fogad bogarakat. Remélem a rejtő elnézi nekem ezt.

Köszönjük a rejtést.

vargazo 2009.10.24 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.07
Megtaláltuk! Sajnos ránksötétedett. :-(
Rebeka, Timi, Zoli

takacsimre 2009.10.18 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.25
Mai - hat pontosra tervezett - délutánunk harmadik ládája. Nem értjük, hogy a bemutatni kívánt látványosságtól miért kell a kessert elküldeni a ládáért a messze távolba, ahol semmi nem látható. Ezzel együtt: Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

Duciék 2009.10.04 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.49
+

Atmosz&Zozmosz 2009.09.27 14:55 - Megtaláltam
Megvan :)

bpali51 2009.09.26 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
A webes megjelenésre csillagos ötöst szerettem volna adni! Szép időben érkeztünk Vöröstóra, megnéztük egy ismerős gyönyörű lovait, majd nekiindultunk a sétának. Kápolna, láda, aztán tovább Mencshely és Óbudavár felé. Meglepő módon délben kissé megzavarodott a GPS, "virtuálisan" elugrott velünk Pákozd környékére, de azért Mencshelyen megnyugodtunk, hogy nem 60 km-rel odébb vagyunk! Így nem maradt időnk a GCHPU ládára: azt akkor tudtuk volna megtalálni, ha a műszerrel nyílegyenesen "ráröpülünk", aztán futunk a buszra. Nem baj, majd bepótoljuk. Éva, Gábor és Pali (a fotókat Éva készítette)

LovakLogolunk
KikericsekKecskerágó
szollosi73 2009.09.22 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

Könnyű találat volt!
A temetőnél parkoltunk, onnan sétáltunk fel a kálváriához.
Nagyon szép a kálvária, a közelben van Barnag, ott is egy különleges kálváriát láthat aki elautózik arra!
Egy kullancsot sikerült összeszednünk a mezőn, de még idejében eltanácsolatuk a további ismerkedéstől!
Köszönjük arejtést!
Szilvi+János

G_Sanyi 2009.09.13 17:45 - Megtaláltam
Köszönjük!

Endresz_család 2009.09.13 11:30 - Megtaláltam
232.

A temető mellett parkoltunk, igazi vénasszonyok nyara időjárásban. Kellemeset sétáltunk, ez volt a mai harmadik találatunk.

abcs 2009.09.08 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Megtaláltuk!

Doric és Laszisz 2009.08.30 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Balatonfelvidéki 90km -es kerékpártúra közben kerestük meg a dobozt.
A kilátás és a környék gyönyörű. Nagyon tetszett, köszönjük szépen.

 
ngy001 2009.08.28 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.48
Megtaláltam

bobe524 2009.08.28 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.46
Megtaláltuk. Nagyon kellemes hely. Csodálatos kilátás. Böbe

MimimegMi 2009.08.23 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Attibati 2009.08.21 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.17
Kerékpáros találat
Ajka-Csinger-völgy-Kab-hegy-Úrkút-Szentgál-Bánd- Tótvázsony-Vöröstó-Öcs-Ajka 138 km 1640 m szint

Zádorvár felől érkeztem és a műútról már messziről látszott a kálvária. Erőm már nem maradt arra, hogy feltekerjek a kápolnához így gyalog vágtam neki a rövid emelkedőnek.
Alaposan szemügyre vettem a stációkat és néha erősen el kellett gondolkodnom, melyik jelenetet is akrják ábrázolni. Kicsit elvontnak sikerültek ezek a műalkotások.
A láda felé vezető rét szépen le volt kaszálva így könnyű volt megtalálni a mai utolsó ládámat.
Következett a jó 20 kilométeres tekerés vissza az Ajkán hagyott autómhoz. A napot a kocsitól kb 1.5 kilométerre egy defekttel zártam, már nem volt kedvem megjavítani, inkább sétáltem egyet az autóig.

kingcorn 2009.08.21 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.56
Megvan

57robag 2009.08.20 13:52 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Gyapi+Vik 2009.08.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Nagyon szép helyen van a láda, nagyon ügyes rejtés.

GeoRoni 2009.08.12 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Meglelve

BBBBNET 2009.08.11 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.69
Lógott az eső lába miközben keresgéltünk, de szerencsére sikerült megúszni egy kis szemerkélő esővel.

fn 2009.08.11 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.64
OK!

bumbika 2009.08.10 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megtaláltuk!

donbosco 2009.08.04 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.65
Megtaláltuk. Könnyű találat. Köszi a rejtést.

epés remete 2009.08.04 00:00 - Megtaláltam
Vászolyon táborozó gyerekcsapattal kerestük meg ezt a ládát is Zádorvár után. :o)

Megvan!
Sanciman 2009.08.01 01:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Éjjeli ládázás harmadik állomása. Köszi a rejtést!

slymen 2009.07.26 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Szívesen járunk a környéken, szeretjük ezt a dimbes-dombos vidéket. Tetszett a kálvária, nagyon szép a panoráma. Vöröstó nagyon kellemes hangulatot áraszt felújított portáival, ápolt udvaraival.
Köszönjük a rejtőnek a lehetőséget!

csabika25 2009.07.26 14:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

pörsing 2009.07.21 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.98
Megtaláltam

kivancsifancsi 2009.07.18 06:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Balatoni hétvége: 5/17

Korán ébredtem, hogy amíg a gyerkőcök alszanak, addig ey jót kiránduljak a környéken. Balatonalmádiból indultam, majd Füred, Tótvázsony, Nagyvázsony, Barnag, Tihany érintésével 5 gc.hu-s és 5 gg-s játékot sikerült teljesíteni. 9 óra körül már együtt reggeliztem a többiekkel és utána kezdődhetett a közös családi program.

A vöröstói temető előtt hagytam az autót, onnan sétáltam el a ládához. A legelőn derékig ér a fű, a reggeli harmatban nem volt túl kellemes. Visszafele az árok túlpartján jöttem, az jól járható.

KilátásKalász
GabonaKilátás
Kálvária 
dendeocse 2009.07.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megvan.

anettnori 2009.06.30 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Délután 5 körül indultunk Veszprémből. Leparkoltunk a temetőnél, átballagtunk az úton, aztán fél óra alatt felértünk a kápolnához. A sok szöcske meg lepke kissé lelassította a gyerkőcöket. A kálvária megtekintése után a kevéssé finnyásaknak javasolt "úton" közelítettük a rejteket. A megtalálás után logoltunk, majd meghallottuk az első dörrenést. Mivel az utobbi pár napban néhányszor már volt részünk kiadós viharban, most a puhányoknak javasolt úton mentünk vissza a kocsihoz. Jó tettük, hogy szaporáztuk, hamarosan leszakadt az ég. Igaz, egy gyönyörű szivárványt is kifogtunk.

Kisscs 2009.06.30 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Nagyon szép a kálvária és környéke. Érdekes volt látni az "egybeépített" házakat, ilyen megoldással még máshol nem találkoztam.

homeros 2009.06.30 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Szülinapi csavargás feleségemmel és az öreg Pannóniával.
Köszönjük a rejtést és a KAI TAI csodakártyát!

Szabó Család 2009.06.29 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Kellemes séta a nagy eső után. Köszönjük.

Csaba & családja 2009.06.29 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.14
Megtaláltuk.

Bubuka 2009.06.26 13:39 - Megtaláltam
Zergivel a VTSZ nyári csillagtúráján voltunk Fövenyesen. A sok szervezett túra mellett mi a fakultatív programot választottuk:)

Zergi 2009.06.26 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.05
Fogtam!
Vasutas természetjárók találkozója keretében jártunk erre.
Nem értékeltem, hogy a láda jó messzire van a kálváriától, és a tavat meg nem is láttuk.

777steve777 2009.06.24 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Megvan, köszi! Szép a kis falu fekvése a láda felől nézve.

Gergol2 2009.06.23 17:19 - Megtaláltam
Megtalaltuk

3D 2009.06.18 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.

bszemethy 2009.06.13 12:00 - Megtaláltam
ok

pero 2009.06.13 12:00 - Megtaláltam
Megvan!

puhanyuszi 2009.06.09 09:45 - Megtaláltam
:)

Nebel 2009.06.09 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Powerkessing a Balaton-felvidéken Rücsökkel és bgecco-val off-road teszt vs. "csakazértis felmászom a romokra" vs. hűűű de messze még a Triglav! szellemében :)) 11/28 állomás.
Szép hely remek kilátással. A ládika gyorsan meglett, köszönjük szépen, hogy megmutattad ezt a helyet!
:)

bgecco 2009.06.09 09:43 - Megtaláltam
Nebellel és rücsökkel elkövetett tömeges ládavadászatunk egyik állomása. Köszönjük.

fruzsa 2009.05.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Méghogy vizes fű! A legcsodálatosabb nyári rét, amit valaha láttam. Legalább 20 féle virág nyílt egyszerre, felettünk pacsirta, körülöttünk pillangók, a pocakunkban mezei szamóca. Bókásztunk, fotóztunk, szamócáztunk, a gyerekek virágot szedtek.
Aztán a nagyvázsonyi langallózás után mégegyszer megtettük a távot, mert hazaindulás előtt derült ki, hogy Marci valahol a réten hagyta a kedvenc rongyát. Még jó, hogy a fotók és a GPS alapján kb. be tudtuk határolni, hogy hol keressük.

Tompika23 2009.05.31 09:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
reggeli séta a derékig érő vizes fűben :) cool :D

a kálvária tetején2 tölgy
brigo 2009.05.17 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Meglett:-). Köszönöm a település részletes bemutatását.

dudikoph 2009.05.11 19:11 - Megtaláltam
Nekifutottam végigolvasni wap-on a leírást, de nagyjából a 30. oldal környékén feladtam. Kicsit talán túl részletes a bemutató. A ládához gyalogolva a mező tele volt bogár"köpettel", jól összedzsuváztuk a lábainkat, de legalább jó volt a kilátás. A templom melletti kis beugró közben baromi finom kecskesajtot lehet kapni. Köszi a rejtést.

attle&dian 2009.05.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Ez is megvan...

Avranella 2009.05.10 15:00 - Megtaláltam
log később

zöldfülű 2009.05.10 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Óbudavár TT után, levezetésképpen...

Békés kis hely - lehet: mi sajnos ezt csak elképzelni tudtuk, mert pont kifogtunk egy motocrosszos önjelölt bajnokot :) Bővebben (majd) Avranella

Köszönöm a rejtést

Kezdődik...A végén...
Csúcsok...Útközben...
K.L. 2009.05.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
ok

palika 2009.05.09 17:20 - Megtaláltam
meglett :)

Marci és Anya 2009.05.03 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Megtaláltuk ezt is. :-) Nagyon szép a környék, de a naplementét ma kihagytuk. :-) Viszont ez a 20. találatunk! :-)

raci 2009.05.03 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.68
Köszönjük a sok információt! A kálvária is nagyon tetszett, szépen karbantartott. Irigyeltük a legelő tulajdonosát. Még kálváriája is van. Köszi a rejtést!

Paco 2009.05.03 12:17 - Megtaláltam
Ez is megvan, megsincs este! [wapon beküldött szöveg]

drabik 2009.05.01 12:45 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

MrAngelo 2009.04.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltuk.
A falu egyik lakója párja és párja. :)
Szép hely!
Érdemes megtekinteni egy gyönyörű naplementét a kálváriáról!

Szőlősi Sólymok 2009.04.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
KÖnnyed séta, szép táj. Köszönjük.
Külön köszönet jó leírásért, mi GPS nélkül vadászunk.

csokisfánk-OK 2009.04.12 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.24
A domb tetején nyitva volt a kápolna, be tudtunk kukkantani. A rejteket hamar megleltük. Köszönjük a rejtést.

sutyi_a_hegyrol 2009.04.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Megtaláltuk:)

salty 2009.04.10 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Megvan!

Hucul 2009.03.11 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 2.83 súly: 3.02
+leltük! stone72-vel közösen.

Stn72 2009.03.11 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.70
+Van! Közös találat Hucul-lal...
...itt tényleg a láda környezete a lényeg ;))

ID24 2009.03.07 08:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

 
szasze 2009.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.83
Fantasztikus élmény kb. 100 km/h-szél és szemerkélő eső. Félelmetes hangok a képolna mögötti területen.

Skali&Margó 2009.02.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Ok!

Piró 2009.02.21 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
A helyet már ismertem; egy mozgó miatt jöttünk akkor ide Ágival. Most apával sétáltunk egy jót a szeles időben.
Köszi a sétát!

Access Denied 2009.01.17 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.84
Hideg, jég, szél.
Na jó, igazából ebéd után jólesett kicsit kimozdulni a szobából, ezt a rejtést néztük ki az egyiknek. :)

Kálvária 
Rocky Horror Geo Show 2009.01.03 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.60
Megtaláltuk Julival, Vikkel, Annácskával, Anikóval és Jutkával. A fiúk lekésték. Julit itt kereszteltük 2004. júliusban.

Varga Gábor 2009.01.02 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Ok! Log később.

GCRover 2008.12.31 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.86
Szép hely, köszönöm a rejtést!

 
hamutipró 2008.11.26 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
sötédes közben keresgéltük csadorvadásszal.

csadorvadász 2008.11.26 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Szép környék,köszi a rejtést.

Tozsó 2008.11.15 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Megtaláltuk, szép volt a környék.A láda elhelyezése nem a legjobb, már messziről észrevehető.Üdv:Tozsó

Tutu2 2008.11.14 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.95
Megtaláltuk.

Affami 2008.11.13 07:30 - Megtaláltam
Mai első ládám,szép a kálvária,még harmatos volt a fű...akár a láda álcázása.

 
Mr Zerge 2008.11.07 13:25 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

jancsolaszlo 2008.11.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.70
Párom első ládatalálata volt, nagyon élvezte. Köszönjük! : ))

tádé 2008.11.02 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.67
Csend, nyugalom, párás-napos, kellemes novemberi nap.
Köszönjük a rejtést! Kicsi Gesztenye és Tádé

Hz 2008.11.01 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Új szarv avató, őszi tekerés, módszeres Balaton szürkítéssel. 15/9.
174,6 km
II. nap 70,3 km

Találat digitális utókezeléssel 
Lsz 2008.11.01 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.60
Őszi tekerés esőben,szélben és napsütésben:-)

Gabor Erdi 2008.10.29 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 1 átlag: 2.00 súly: 1.00
Lovastúra keretében, 5 lovassal, Garmin OREGON GPS-szel találtunk rá.

Csuhás 2008.10.26 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.26
Alkonyi fényekben kerestük a ládikát, majd a találat után fotóztunk, birkóztunk a kálváriánál. Köszi!

Csuhás

LádaközelbenEntek őrzik
KápolnaItt nyílik
BekukkantvaStációk
FeszületNaplemente
Sok lúd...
zem 2008.10.26 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
A kessercsapás az erdőben elvéthetetlen. Érdekes a kálvária. Köszönjük a rejtést!

smaya 2008.10.24 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Szép, tetszett.

FelfeléPihenő
KilátásCsemege útközben
WiseBear 2008.10.24 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Köszönjük, nagyon kellemes séta/hely volt. WB & smaya

Tornyok, keresztek, minden...Öreg thölgy
Harcosék 2008.10.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.00
Na itt aztán gyalogoltunk rendesen

gyulaci 2008.10.23 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.72
+van

Istyu 2008.10.23 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.58
Megvan! :)) [wapon beküldött szöveg]

Biciklis túra közben többször is jártunk a környéken, de a kálvária eddig valahogy kimaradt. Ezúttal sem volt sok idő bámészkodni, így egy kicsit lihegősre sikerült a találat.

Zsiray család 2008.10.19 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.57
GPS nélkül is meglett, bár időbe telt. Minden második fa kidőlt, ami nehezítette a dolgot. De kitartóan átfésültük a terepet.

gyaloglook 2008.10.11 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.20
Csend és nyugalom. A domb túloldalán csilingelő gulya.

NagyCsalád 2008.09.28 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.92
A mai nap utolsó találata.

Gyerünk keressükA fehér ló!
Ezt leveszem innét. 
lelcache 2008.09.20 19:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
A holnapi GeoKék túra előtt rokonaimnál szálltam meg Nagyvázsonyban. Teljesen egyértelmű volt, hogy leszedem ezt a ládát. Már bőven sötétedés után értem ide, de nem nagyon bosszantott a dolog, hiszen a helyszínt már jól ismertem, mert ezt a szakaszt én mértem fel a turistautak.hu számára, sőt én is rajzoltam a térképre. Azért készítettem néhány esti, hosszú expozíciós idejű képet, mert ilyenem még nem volt. A ládát fejlámpával kerestem. Gyorsan meglett. Köszi! A leírás egy picit hosszúra sikeredett!

lelcache

Csövi 2008.09.20 08:31 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Evetke 2008.09.14 12:22 - Megtaláltam
Messziről észrevehető, szépen rendben tartott kálvária ez.

fa-peti 2008.09.11 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Remek rejtés, egy szép környezetben. A kálvária műemlék lévén érkeztünk és lazításnak egy kis kutakodás. Gyors találat volt. Petyabácsi-val közös találat.

Petyabá 2008.09.11 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Szép a környezet, a ládának is jó helye van.

james 2008.09.06 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.06
Azért lehetett volna a kálváriához egy kicsit közelebbi helyet is találni.

Anita, Judit és James

Holgerson 2008.09.06 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.71
Célszerűbb lett volna a domb tetjén, a kápolna után található bokrokba elhelyezni a ládát, átvágni a réten és vissza, hát nem voltunk elalélva... De lehet, hogy csak meleg volt és már kifáradóban voltunk...

alcorbt 2008.09.06 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.00 súly: 2.65
Hát ide nem kellett volna ládát tenni...

kamzik 2008.09.06 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Jó a kilátás a környékre.

jolliefille 2008.09.01 17:03 - Megtaláltam
Megtaláltam !

PolarBear 2008.09.01 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Köszönöm a rejtést !

benist 2008.08.30 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Parkolás a temetőnél, majd kis séta a hangulatos kálvárián. Szemből Kabhegy köszönt. A legelőn a ládáig már nem volt annyira érdekfeszítő, de érthető a helyválasztás és mos t a növényzet sem volt túl magas.

fkmaster 2008.08.29 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Szépen karbantartott kálvária és kellemes séta a ládáig.

Pandi68 2008.08.27 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megvan.

Fazék 2008.08.22 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.12
Pedig már azt hittem Magyarország minden kálváriáját megtaláltuk ;). A ládáig csak a kemény mag gyalogolt, a többiek az autóban vártak... minket és a veszprémi ebédet (vacsorát :( ).

suuntoX9 2008.08.16 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
A legtakarosabb magyar falu, amit eddig láttam! Zádorvár felől bukkantunk ki a kálváriadomb tetején, csak a falu templomának tornya, meg a kálvária templom teteje magasodott a szép zöld réttel borított domb fölé. Festői látkép!

ÉszakrólDélről
aati 2008.08.16 11:40 - Megtaláltam
Balatoni ládatúra 11/8

m.zsömi 2008.08.15 12:09 - Megtaláltam
ok

rongylab2 2008.08.15 12:09 - Megtaláltam
ok

czewa 2008.08.12 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Gyula ládája :-)

a parkolónála láda felé
megvan!a ládától a kálvária
 
feri60 2008.08.11 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Közeli ládák aprítása 3/1

Az autót a javasolt temető előtti parkolóban hagytuk. Innen kellemes séta a mezőn keresztül.

 
katika 2008.08.10 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.09
ok [wapon beküldött szöveg]
A temetőnél parkoltunk, majd onnan mentünk fel a kálváriához, ahonnan nagyon szép kilátás volt. A ládát hamar megtaláltuk. Visszafele láttunk egy férfit, aki erősen figyelte ténykedésünket. A leírás igen tetszett. A temetőnél nagy a forgalom!

georginar 2008.08.05 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.56
Naplementekor értünk, megcsodáltuk.
Az út a ládáig semmi különös.

Nalika 2008.08.05 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Szép állapotban van a kálvária..

bati.hu 2008.08.03 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
a kálváriánál találtunk egy plüsskutyust. ládaajándék lett belőle...

Rudi Team 2008.08.02 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Sötétben nem volt egyszerű megtalálni.
Éva, Szandra, Gabi, Roland, Rudi

Priaxis 2008.08.02 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Megtaláltuk Edécskével! Nagyvázsony után jöttünk át ebbe a hangulatos kis faluba. Amint kiszálltunk a kocsiból, lecsapott ránk a szélvihar és percek alatt tíz fokot esett a hőmérséklet... Azért csak lesétáltuk a távot a ládáért, de végig az eget lestük, hogy mikor szakad ránk az áldás. Jelentem, végül megúsztuk : ) A kálvária nagyon szép volt!
Köszönjük!

Priaxis

Edécske 2008.08.02 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.80
A kálvária, annak környéke és a kilátás nagyon szép, a ládához vezető utat viszont a közelgő vihar miatt sietősre kellett vennünk, mert a puszta közepén hamar megtalálhatott volna minket egy kósza villám. A rejtés jó volt, a precíz leírásnak köszönhetően pedig könnyen meg is lett a láda.

sereszaki 2008.08.01 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
A GCSONY-től jöttünk ide,ez volt ládakereső túránk második találata. Könnyen megleltük,utána megnéztük a kálváriát is.
Nóri,sereszaki,ndavid42

njani55 2008.07.31 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Dáviddal közös találat

ndavid42 2008.07.31 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.17
[:148:]
Kapolcs felé tettünk egy kis kitérőt. Szép a kálvária, a rét, meg a kilátás is

ndavid42, njani 55

szaboist 2008.07.30 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Jól esett az erdő hűvöse a tikkasztó legelő után, még jobban a temetőben lévő kút vize. Szép, tiszta környezet, nekünk nem jutott dzsindzsa :P

katyerinka 2008.07.27 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltam!

horvathszaby 2008.07.27 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.97
A Zádorvártól érkeztünk mai ládavadászatunk 3. állomására Vöröstóra.

Itt a falu szélén leparkolva pár perces séta (valamint jópár karcolás elszenvedése) után hamar megtaláltuk a ládát is.

Köszönjük a lehetőséget!

Tovább indultunk Kapolcsra.

További képek a fotóalbumban.

Kis ördög 2008.07.26 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Megtaláltuk!
Szép a kilátás a rejtés is jó!
(Láttunk egy egeret is)
Köszi a rejtést!
Angyal,Reggel,Anita és Kis ördög

Reggel 2008.07.26 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megtaláltuk!

I. műemlékem.hu verseny és találkozóról hazafele útba ejtettük. Megérte feljönni. Sajnos a fényképezőből elfogyott az energia. :-(

Köszi a rejtést!

Angyal, Kis ördöd
Anita és Reggel

kisevet&kiccs 2008.07.26 10:10 - Megtaláltam
Nagyon érdekes a házak építése a faluban! Szép (lett volna) a kilátás a Kálváriáról (ha nem lett volna elborulva)!

BeBa 2008.07.25 14:55 - Megtaláltam
Igazán kellemes környék.
Köszi a rejtést!

Nyul1 2008.07.25 13:06 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

JuciMano&Laja 2008.07.25 13:05 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

ozeki 2008.07.22 14:30 - Megtaláltam
Balaton felvidéki ládázgatás Akebonoval. Neki már ez régóta megvolt, ma csak elkísért minket, segített némi terepismerettel.

Panyek 2008.07.21 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.88
Sümegről hazafelé Nejemmel és Nagyimmal. Szép mező, jó kilátással, én speciel szeretem az ilyeneket. (kicsit túl hosszú a webes leírás)

A kálváriaA ládát őrző nyúl
A Nagyi találta meg! 
waneqr 2008.07.20 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.57
Kellmes környék, s bár a tűző napon kicsit céltalannak tűnt a láda helye, de egy róka átértelmezte a sétát.

SpiderKnight 2008.07.20 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.15
jó kis dzsungel, sok a szúnyog. Kár hogy ilyen messze kellett tenni a kápolnától

ő bírta legjobban a szúnyogokatkálvária
Nem rossz 
Seres Péter 2008.07.19 17:51 - Megtaláltam
551. ládámnál nyugodt a táj, épp egy nagy lakodalom volt a templomkertben. A ládát feleslegesen messze helyezte el a rejtő a kápolnától, 30 méterre is van több rejtekadó fa. Átmentem az árok túloldalára, 300 métert közelítettem, s kiderült, hogy pont ott van vége az ároknak, így a láda mindkét oldalról megközelíthető. Nagyobb baj, hogy a kápolnától látható tavat nem tudtam felkeresni, nem derül ki, milyen út vezet oda, pedig az is érdekes lehet. sp

táblatábla2
indulástemető
fakálvária
bejáratdombormű
szalmarét
láda 
szandrik 2008.07.17 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.08
a

b.zs. 2008.07.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
OK!

belus01 2008.07.12 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

kacsati 2008.07.12 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.93
A kálváriától egész jó a kilátás. A ládához közelítve, azt hittem kapok valami pluszt, amiért ilyen távol került! Sajna nem így történt. Azért 2000 feletti láda létére nem rossz!

sambenedek 2008.07.10 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.64
Szép hely és jó a kilátás. A láda környéke kicsit dzsindzsás...

megtaláltuk, mi van benne? 
SirLes 2008.07.09 20:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.78
Nekem tetszett, talán azért mert le volt kaszálva a rét. Szép a naplemente.

JamesHUN 2008.07.06 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.34
Első közös geopontunk barátainkkal!
Jobb lett volna ha kicsit közelebb van a kálváriához, mert ide machetét kellett volna hozni. Találó a jelszó!!!

Kálváriánirány elfele
Tappancs2 2008.07.06 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.00
A mai melegben nehezünkre esett még ez a "kis" gyaloglás is, és a frissen leégett lábamat is jól összekarcolta a bozótos, úgyhogy ez most nekünk kevésbé tetszett.

CSS Team 2008.06.30 13:25 - Megtaláltam
Megvan!

stoto 2008.06.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Rövidnadrágban vágtam át a mezőn, egy kessercsapást követve. Meg is lett az eredménye.

VP 2008.06.21 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.21
Ismerős, szép falu. Gyakran járok erre.
Reggeli harmattól teljesen átázva.
Középtávú Országos Bajnokság (tájfutó, a Hódos-érnél) felé menet.

jalso 2008.06.19 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Szép a kálvária, a kápolna, és nagyon jó a rejtés. Mindez a szép időjárással és a mező szép virágaival együtt ma maximális élményt nyujtott. Köszi.

A kápolnaA falu madártávlatból
PietaLeveszik a keresztről
 
kiccsillag 2008.06.16 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltuk, szupi! Még csak két napja vagyunk játékosok, de én már látom, nincs megállás! Gyönyörű a kálváriadomb!!!

"J&J" 2008.06.15 16:10 - Megtaláltam
(7/7) Balatonfelvidéki ládák, utolsó találat. Szép kilátás, gondozott, rendbentartott kálvária.

Magnes50 2008.06.15 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
A révfülöpi BEAC hétvégéről hazafelé négyen megkerestük, köztük JPPJ-ék. Szép a kálvária és a kilátás! A szép nagy fák között található láda a mezőn átsétálva talán 4 percnél távolabbinak tűnt.

kálvária lentrőlkápolna
közelről 
tudo 2008.06.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.18
Ládázás az idei augusztusi Attya Puszta Zarándoklat trackelése közben. 120 km-t tekertünk, 1300 m emelkedéssel a Balatonfüred - Tihany - Pécsely - Köveskál - Szentantalfa - Balatoncsicsó - Nagyvázsony - Úrkút - Kislőd - Városlőd útvonalon szinte végig terepen. A környéken 3. napja esik, ezért a földutak borzalmas állapotban vannak, ragad a sár, beállnak a kerekek, embermagasságú a fű, minden csíp, támadnak a kullancsok.

Balatonfüredről indultunk, Tihanyig szépen felgurultunk a hegyre a Zöld kerékpár-on. A hajnali zivatarnak itt még csak a nyomait érzékeltük, Pécsely környékén a Kék sáv-on annál inkább a sűrűjét. A tuhu térkép segített, nem is volt gondunk a navigációval.

Zádorvártól egyre dagonyásabb lett a környék, Óbudavár térségében már reménytelen helyzetekbe kerültünk. Mencshelynél a Kék sáv járhatatlan volt, ketülnünk kellett.

Köveskáltól Balatoncsicsóig gurultunk, aztán a Piros sáv-on ismét birkóztunk a sárral, kerékpárral nehezítve. Kijutva az erdőből, Nagyvázsonyon beszéltünk meg találkozót, miközben eltekertem Vöröstóra a GCVKAL ládához. A kálvária nagyon tetszett, a ládához vezető embermagasságú bozót kevésbé. A láda azonnal meglett.

Nagyvázsonyban frissítettünk, aztán a Kék sáv-en indultunk tovább Úrkút felé.

Pedálmosásá ZádorvárnálSzakad a Balatonnál :-(
Vöröstó templomaA kálvária
TalálatVirágos mező és kápolna
KápolnaVöröstó
StációkKerámia dombormű
airis 2008.06.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Nagyon szép hely. Köszi a kirándulást.

meduza 2008.05.18 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam

sziooka 2008.05.12 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.26
Szép a kápolna és a ládát is hamar megtaláltuk.

zotyatomek 2008.05.12 09:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.58
okay

Füle family from Herend 2008.05.11 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.28
Többször elmentünk már a kálvária alatt, Vöröstón keresztül, de eddig még nem álltunk meg. Most becserkésztük a környéket. Láda az ösvényeken haladva könnyen meglett. Közben egy tapsifüles is az útunkba akadt, de gyorsan odébbállt. Szépen rendbentartott hely, mely a falura is igaz.

Vucsi 2008.05.11 13:14 - Megtaláltam
Végre meg tudtam mutatni Verának a cserebogarat. Eddig még nem látott. Itt láttunk bőven a kellemes séta közben.

Zazi és a Lányok 2008.05.07 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.70
Valahogy ez a láda eddig kimaradt. Valószínű, hogy azért, mert nem esett utunkba. Most útba ejtettük. Míg a lányok kisétátak a kálvárián keresztül a dombra, én elrohantam a ládához, hiszen fenyegetett a sötétedés. Hanga vacsoraideje lévén kicsit morcos volt.

Csapattagok:
Hanga (1,5 évesen), Viri, és Zazi

ParkolóbólMPK
ÖsszképA láda felé
A ládaLáda környéke
VisszafeléRohanás
iloilo 2008.05.03 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.69
Szép volt a kálváriadomb. Köszi.

tutu 2008.05.03 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.49
Megtaláltuk.

keresek 2008.05.02 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
A délután balatoni tekergésnek indult, de végül eltávolodtunk a partvonaltól és így jutottunk ide. Kicsit elidőztünk nézelődtünk. A ládában lévő ördöglakatot is kipróbáltuk, sőt oktatást is tartottam a kezeléséről. Visszazárva hagytuk a következő kincsvadászoknak.

kl 2008.05.02 14:40 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

szelt 2008.05.02 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.62
ok

pici58 2008.05.02 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.60
Nem volt nehéz megtalálni. A Kálvária dombja nagyon szép. Friss szél, napsütés, virágillat és sok-sok zöld... pici58+Tiki

 
Zsu. 2008.05.01 17:00 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2008.05.01 17:00 - Megtaláltam
Köszönet!

 
cdf 2008.05.01 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.07
Nagyon szép idő volt.
A rét másik felén egy mezei nyúlcsalád kergetőzését is volt szerencsém perceken át szemlélni.

Mr Bean 2008.04.27 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Szép hely!

jspanyik 2008.04.23 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Kellemes séta, csend és nyugalom!

Köszönöm a rejtést!

Buc 2008.04.22 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Ok [wapon beküldött szöveg]

:-) Nos, eljutottam ide is. Ismét... Legutóbb a terep feltérképezésében segédkeztem, kb.-re tudtam is hol lesz a láda. Viszont nem volt időm elolvasni a leírást újra (legutóbb a rejtéskor olvastam el), így egy pindurkát megnehezítettem magamnak a játékot. De volt még 1 órám a rejtő érkezéséig... Persze a cipőm már odafelé megtelt vízzel, de legalább az eső elállt.
Meglett a láda :-))) Ott még szöszöltem, nézegettem, írogattam, fényképeztem, betettem néhány ördöglakatot, hogy egy kicsit telibb ládát találjon Gabesz :-), aztán a kálvária ajtajában leültem a padra. Ekkor kisütött a nap, szikrázott, és én levettem a cipőt, zoknit, kitettem száradni. Élveztem a napsütést. Csodálatos volt. Sajnos a dupla szivárványt nem sikerült elcsípnem...
Olyan gyorsan telt az idő abban a csöndben, nyugalomban, hogy észre sem vettem, és már meg is érkezett a kedvesem. Mezítláb mentem le elé a sok helyen még nedves fűben.
Aztán visszatértünk a ládához együtt, és még áldását adta néhány ajándéktárgy berakására. Szóval most fel lett töltve egy kicsit :-D
És temészetesen a neki szánt új típusú ördöglakatom is meglelte.
Sajnos újra elkezdett esni az eső, így nem tudtunk egyebet tenni, mint eljönni...
Gabesz! Köszönöm a ládát. Nagyon megszépítette ezt a szörnyű napot. (Azaz jó folytatás volt a rettenetes délelőtt után.)

Nézzétek el, hogy már 1 hete nem volt időm aludni ;-)Szárítkozás
A pihenő szemszögéből 
zöldcsacsi 2008.04.21 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Külön köszönet annak az ismeretlennek, aki az elveszített pendrive-omat látható helyre tette, hogy megtalálhassam!Kicsi falu, nagy emberek!
A rejtés magáért beszél. Köszönöm.

Tepiszellem 2008.04.21 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.05
A temetőnél parkoltunk, egy rövid sétával megleltük a ládát a megadott ponton, csak egy sikló őrizte, azért dűlőre jutottunk.
Korrekt leírás.

KJ & GM 2008.04.20 16:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Szamoska 2008.04.19 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Erős szélben, gyors találat!

zsotie 2008.04.15 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.57
Nem rég jártunk erre. Akkor a kálváriát néztük meg. Most csak a ládához sétáltam be. Jó idő volt, sütött a nap, fújt a szél. Élveztem a sétát.

blindmouse 2008.04.13 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Meglett Medve barátommal!
Köszönjük a rejtést!

bigmick 2008.04.12 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.68
Jó kis séta. Aki ismeri a gombákat májusban, eső után, melegben menjen, már látszanak a "gombakörök". Nem tréfa, isteni /harmat, csiperke és hol hogyan nevezik, de illatos és finom gomba fog teremni, de csak annak aki ismeri !!!!!!!!!!!!!!/ Felelőtlenül senki ne vágjon bele.!!!!!!!

BiharyG 2008.04.06 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Mai utolsó célpontunk, így a közeli láda is távolinak tűnt :)

BiharyG + Zsuzsi

UFO-nyomok? :)
Patikus 2008.04.01 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.57
Szép kis kálvária, különösen ilyen kicsi faluban.

jgabor 2008.03.30 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
A Zádorvár után érkeztünk ide. Köszönjük!

Erdélyi család 2008.03.30 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.83
A kilátás tetszett a legjobban, nagyon szép tiszta idő volt. Könnyű találat.

Mihul 2008.03.30 14:00 - Megtaláltam
ok

koszta 2008.03.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Gyönyörű ládakeresős idő.

Zsozsoboy 2008.03.29 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.21
A stációk égetett kerámia képei valós művészi értéket képviselnek.
Menace és Wiwien002 társaságában áztunk el a mai "áprilisi" időben.

menace 2008.03.29 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Csepegő esőben megtaláltuk Zsozsoboy és Wiwien002 társaságában.

 
wiwien002 2008.03.29 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Megtaláltam!
Csepegő esőben, de nagy lelkesedéssel találtuk meg a ládát, Zsozsoboy és Menace közreműködésével!

keva 2008.03.26 16:30 - Megtaláltam
Ok

zsorzs 2008.03.26 16:30 - Megtaláltam
Csodás panoráma a Kab-hegy irányába.

mape 2008.03.25 14:50 - Megtaláltam
Kab-hegyről jöttünk hóviharban. Mire ideértünk pont elvonult a vihar és újra kisütött a nap. Nagyon szép látvány volt a hófehér táj. Köszi.

 
Templar 2008.03.24 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.26
OK!

Sasszemek 2008.03.24 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.82
Hideg volt. azért köszi a rejtést.

white0276 2008.03.24 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.67
Megtaláltuk! Na, ebbe megint bele trafáltunk... A nyáron átmentünk a községen, akkor már eszünkbe jutott, milyen jó lenne ide egy láda... A leírás alapján laza sétának tünt, ezért bátran indultunk el 2 éves fiammal és 5 éves lányommal. Persze, arra nem gondoltunk, hogy az olvadó hóval átitatott mezőn megtett kb 1 km-nek maradandó hatása lesz a nem kifejezett túracipönkre. (magyarul 200 méter után szétázott mind a négyünk cipője). A láda hamar meglett, jól láthatók voltak ica8243 nyomai a sárban akikkel a kálvári elött találkoztunk. Szerintem Ők is sejtették, amit mi is, hogy kesser találkozó volt... A szétázás miatt sajnos a gyerekekkel haza mentünk, így kihagytuk a délutánra tervezett GCDORO és GCKKIL ládákat. Sebaj, majd a jövő hétvégeén megkeressük. Köszi a rejtést!

ica8243 2008.03.24 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.64
A mai 2. láda, egy kicsit hamarabb meglett, mint a Kab-hegyi. Itt már inkább a sárban tapostunk, mint hóban. Nagyon jó, hogy van itt láda, mert egyébként vszínű, hogy nem ismertük volna meg a hangulatos kis falut, pedig itt lakunk nem messze, és a nagyvázsonyi úton rengeteget járunk. Köszi a rejtést.

Útban a láda feléKab-hegy és kálvária
hinia lux 2008.03.24 13:48 - Megtaláltam
444. megtalálásom. A kálvária előtt már számlálhatatlanszor elautóztunk, egyszer megnéztük, most csak a ládára koncentráltunk.

A kálváriaKözeledünk
Ládánál 
Hampi 2008.03.24 13:48 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

miklos 2008.03.23 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
A kellemes környezeten túl ezúttal a láda tartalma is valódi kinccsel lepett meg minket: Buc saját készítésű ördöglakatjával. Kár, hogy az ajándékokat nem értékeljük, mert ez feltétlenül ötöst érdemelne!

Jutka 2008.03.23 16:53 - Megtaláltam
Ezt a ládát a testvéremmel kerestem meg, a piknikező helyen eltöltött kellemes családi "nyuszizás" után (mindenféle jó dolgot, finomságot, piros tojást tojt a nyuszi a környező fák alá :)). Freddynek persze első dolga volt a láda, így ketten is megtalálták utána, mielőtt mi logoltunk. Nagyon jól éreztük magunkat itt a friss levegőn, szép környezetben, máskor is el fogunk jönni ide, piknikezni és a tanösvényt is megnézni. Köszi a rejtést!

mjdgm 2008.03.23 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Hát ez az a láda, amelyről többszörösen lemaradtunk!

Először 2008.03.23 02:20-kor, amikor a láda megjelent! :-)
Ugyanis bő 3 hete kész volt a Kálváriát bemutató rejtésünk WEB-es leírása a hozzávaló képekkel együtt, de késlekedtünk a láda oldal megjelentetésével. Hiába, így jár, aki egyszerre több ládát szeretne moderáltatni... :-)
Második lemaradásunk oka pedig a reggeli Forma-1es futam volt, ezért csak délutánra hagytuk a láda keresését.
Gratulálunk Gabeszosz-nak a gyorsaságáért, és a remek WEB-es leírásáért.

(Kivettünk egy ördög-lakatot, betettünk egy plüss macit.)

Az utolsó 4 képet tavaly augusztusban készítettük, amikor a Kálvária még felújítás alatt állt.

2008.08.172008.08.17
2008.08.172008.08.17
rocky off-road 2008.03.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Nagy forgalom volt a láda körül, ezért gyorsan kellett cselekedni.
köszi a rejtést

freddy 2008.03.23 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.26
ok

kupec 2008.03.23 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Szép a kilátás.

nootropil 2008.03.23 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Épp a környéken voltunk(GCORVM) mikor felhívták a figyelmünket... az "új" ládára!

A rejtés helyét nem teljesen értem, ha a kálvária a főtéma miért kellett megspékelni egy legelővel!? Ennek ellenére nagyon tetszett a hely hangulata!
Köszönjük a lehetőséget!

gabonakör kezdemény ?
 
Puszkany 2008.03.23 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.96
Rajt a reggeli F1 után, most kivételesen megelégedéssel. Még látszódtak tomki és Akebono nyomai a hóban. Profi ládaoldal!

 
Attibati 2008.03.23 08:53 - Egyéb
Gratulálok a profi ládaoldalhoz.

tomki 2008.03.23 07:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
[wapon beküldött szöveg]

Egy kicsit később keltem a szokásosnál. Tapolcafőn két gólya, a Bakonyban hó, a parkolónál egy kezét melengető fiatalember fogadott, akiben képei alapján mindjárt ráismertem Akebonora, a többit már Ő leírta. Azért így is örültem a találkozásnak ezen a havas húsvét vasárnapi reggelen. A hely is tetszett, korábban még nem jártam itt.

Akebono úgy látja, ez a füzet még üres :-) 
Akebono 2008.03.23 07:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Szokás szerint korán ébredtem és egyből felfedeztem az új ládát. Elég volt a címet elolvasni, máris tudtam, hogy ismerős helyre invitál a rejtő. Mivel fél hétkor még nem volt megtaláló, gyorsan számot vetettem, hogy érdemes e elindulni érte. Reméltem, hogy még mindenki az igazak álmát alussza, úgyhogy 5 perc múlva már a robogómon dideregtem. Alaposan átfagyva értem a kálvária melletti temető előtt lévő parkolóba, és elégedetten nyugtáztam, hogy senki nincs a környéken. Éppen csak levettem a sisakot, amikor egy autó lassított az úton. Tomki érkezett Pápáról, akinek jövetelére számítottam is. Megvártam, amíg ő is leparkol és a ládához már együtt mentünk. A dobozt egy pillanat alatt megleltem és örömmel láttam, hogy a logbookba még senki nem írt bejegyzés. A parkolóban még vagy egy órát beszélgettünk, hátha jön még valaki, de úgy látszik, lustálkodtak még a többiek. Köszönöm ez a kellemes Húsvéti ajándékot!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]