geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2014. Ejtőernyős emlékhely (GCEJE)

Tábla

Tábla

Lezárás

Lezárás

Az egykori repülőtér napjainkban

Az egykori repülőtér napjainkban

Vitéz Bertalan Árpád őrnagy, az ejtőernyősök parancsnoka

Vitéz Bertalan Árpád őrnagy, az ejtőernyősök parancsnoka

Az ejtőernyősök jelvénye

Az ejtőernyősök jelvénye

Ejtőernyősök egy csoportja

Ejtőernyősök egy csoportja

Savoia-Marchetti (SM-75) szállítógép

Savoia-Marchetti (SM-75) szállítógép

Vidám fiúk

Vidám fiúk

Ejtőtartály

Ejtőtartály

Ejtőtartályok málházása

Ejtőtartályok málházása

A katasztrófa után ennyi maradt a gépből

A katasztrófa után ennyi maradt a gépből

A harangláb Jutason

A harangláb Jutason

Emlékoszlop a veszprémi temetőben

Emlékoszlop a veszprémi temetőben

Az ejtőernyősök sírjai

Az ejtőernyősök sírjai

1

1

Egy könyv az ejtőernyősökről

Egy könyv az ejtőernyősökről
Szélesség N 47° 7,826'
Hosszúság E 17° 53,465'
Magasság: 225 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.03.30 15:30
Megjelenés időpontja: 2008.04.05 04:24
Utolsó lényeges változás: 2017.01.09 20:18
Utolsó változás: 2021.06.03 17:21
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: zsorzs
Ládagazda: Endresz_család
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 60 m
Megtalálások száma: 847 + 3 sikertelen + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.2 megtalálás hetente


Ez a geoláda az MH Bakony Harckiképző Központ Lő- és Gyakorlóterületén található.

A Magyar Honvédség legújabb fejlesztéseinek eredményeként a megnövekedett tűzerő miatt a központi lőtér fölötti gerincen kifejezetten veszélyessé vált tartózkodni, illetve a gyakorlótér egyéb részén is fokozott óvatossággal közlekedjetek.
Általában is a Központi Lő- és Gyakorlótér területén csak a kijelölt utakon (turistaút, szilárd burkolatú, erdészeti gerincút) szabad közlekedni, bejelentett lőgyakorlat idején még ott sem.
Ha túrázás közben esetleg fel nem robbant tüzérségi- vagy egyéb lövedéket találsz, akkor jelentsd be a MH-nek.

Hasznos információk:
- A Központi Lő- és Gyakorlótér területe a turistautak.hu térképén rózsaszín satírozással kiemelve.
- Ha fel nem robbant lövedéket találsz, itt tudod bejelenteni: +36-88-549-555 vagy +36-88- 549-500 vagy +36-88-549-583
- Az időszakos korlátozásokat, azaz a lőgyakorlatok időpontját itt tudod ellenőrizni
Wap:
Veszprémtől É-ra, Jutaspuszta külterületén, az ejtőernyős emlékműtől DNY 15 m, hagyományos geoláda, 10x6 cm műanyag doboz, kisebb kőrakás alatt.
Tartalék jelszó: álcázott kapszula, 15x3 cm, a kerítés sarokoszlopánál  N 47° 7,803' E 17° 53,625' 221 m [GCEJE+tartalék]

Wap vége


A ládába TravelBug nem helyezhető.

Megközelítés:
Veszprém É-i körgyűrűről a körforgalomnál N 47° 6,967' E 17° 54,101' [GCEJE+1]Jutaspuszta irányába, majd a második vasúti átjárótól a rossz minőségű betonúton tovább a hegyek felé.

Ajánlott parkoló:
 N 47° 7,845' E 17° 53,519' 229 m [GCEJE+parkoló1] A láda a parkolótól kb. 60 m-re található, de lehet drive-in is:-)

Bevezető

FIGYELEM! A területet a katonaság lezárta, a kérdezett katonai rendészek szerint az éppen zajló "műveletek" idejére. Az emlékmű és a láda tehát megközelíthetetlenné vált. Kérek mindenkit, hogy amíg az első két képen látható tábla az úton a jelen formájában látható, ne közelítsétek meg a haranglábat!

Kihelyeztem egy tartalék jelszót a lezáráshoz közel, könnyen megtalálható GPS nélkül is, nem kell sokat kutakodni. A lezárást jelző táblától néhány méterre visszafelé az úton láthattok egy facölöp oszlopos drótkerítést. Az álcázott kapszula a sarokoszlop tövében van, kérem jól rejtsétek vissza!

 N 47° 7,803' E 17° 53,625' 221 m [GCEJE+tartalék]

A megadott pontól ráláthattok az emlékoszlopra.

A megtalálást akkor is elfogadom, ha töltetek fel egy képet a lezárásról.

Remélem, hogy a lezárás nem állandósul, ha mégis, úgy sajnos el kell gondolkodunk a GCEJE megszüntetésén vagy átalakításán.
Sajnálom.A geoládák általában szép, érdekes helyre kalauzolnak el bennünket. Ez a láda nem ilyen. Sőt, a ládához vezető út és a környék nekem kimondottan nem tetszik. A Veszprémtől északra elterülő köves, füves pusztaság több mint egy évszázada katonai gyakorlótér. Nem jó ez másra. A sivár, mindig szeles mezőt talán csak a háttérben magasodó Papod-hegy látványa teszi elviselhetővé. Tehát ide nem a hely szépségéért érdemes eljönni. Ez a geoláda azoknak állít emléket, akik letették a magyar katonai ejtőernyőzés alapjait. Ha nem olvasod végig a leírást, a helyszínt sem fogod értékelni...

Jutasi harangláb

A magyar katonai ejtőernyőzés születése hivatalosan 1938 szeptemberére tehető, amikor Szombathelyen ejtőernyős kiképző keret létesült vitéz Bertalan Árpád százados vezetésével. 1939 októberében Pápára tette át a székhelyét az akkorra századdá bővült alakulat, 1940 augusztusától pedig már zászlóaljként szerepelt a Magyar Királyi Honvédség hadrendjében. Első bevetésük tragikus végkimenetelűvé vált, hiszen az akcióra induló négy szállítógép közül a vezérgép közvetlenül felszállás után lezuhant, és Vitéz Bertalan őrnagy zászlóaljparancsnok, valamint 15 ejtőernyős és a repülőszemélyzet négy tagja a roncsok között lelte halálát.
A tragédia helyszínén Jutaspusztán 1991. óta harangláb emlékeztet a több mint hatvan éve történt eseményekre. Itt találkoznak évente az aktív és veterán pilóták, ejtőernyősök. Emlékeznek a tragédiára, ahol a magyar katonai ejtőernyőzés megalapítója Vitéz Bertalan Árpád őrnagy és tizenkilenc társa vesztette életét. Sajnos ilyen szomorú eseménnyel kezdődött az első magyar katonai ejtőernyősök harci alkalmazása.

Történelem

1941. április 11-én 14 órakor a magyar III. hadtest alakulatai támadást indítottak a Duna-Tisza által határolt jugoszláv területek, a baranyai háromszög, valamint a muraközi területek elfoglalására. A hadművelet során az első magyar ejtőernyős zászlóalj bevetésével is számoltak. A terv az volt, hogy Bácskában, a Ferenc József csatorna egy fontos hídját (Szenttamás) az ejtőernyősök 104 fős harccsoportja egy meglepetésszerű támadással elfoglalja és a saját csapatok beérkezéséig megtartja.

Az esőzések miatt a füves pápai repülőtér talaja felázott, így a csapatszállító gépek csak terhelés nélkül, üresen tudtak felszállni, ezért a repülőtéren állomásozó 5 db Savoia-Marchetti SM-75 repülőgép 1941. április 11-én parancsot kapott a Veszprém melletti Jutas repülőtérre történő átrepülésre, mivel ennek talaja köves volt. Az E-105 lajstromszámú gép motorhiba miatt csak másnap tudott átrepülni a jutasi repülőtérre, így az eredeti tervtől eltérően Veszprémben már csak 4 db SM-75 repülőgéppel készültek az ejtőernyősök a bevetésére. Az ugróállomány átszállítása Pápáról Veszprémbe tehergépkocsikkal történt.

1941. április 12-én a reggeli órákban a magyar légierő Önálló Távolfelderítő Repülőosztály egy Ju-86-s gépe felderítést hajtott végre a tervezett bevetés körzetében. A pilóta jelentése szerint a hídon a visszavonuló jugoszláv katonák özönlenek, és az átkelő felrobbantására utaló előkészületek is jól észlelhetők.

A négy csapatszállító repülőgépet Jutason feltöltötték üzemanyaggal, elhelyeztek bennük négy-négy, egyenként 100 kg-os ejtőtartályt lőszerrel, nehézpuskákkal és géppuskákkal. A bevetési terv szerint a négy gép kötelékrombuszt repül, két ajtón át egyszerre dob, s ezzel megakadályozza a deszant szétszóródását. A 4 x 26 fő 60 másodperc alatt elhagyja a gépet.

A tragédia

A 17 órára szóló bevetési parancs 15 óra 45 perckor érkezett meg géptávírón. A deszant 16 óra 45 perckor beszállt, majd a pilóták a motorok bemelegítése után megindultak. A gépek egymás után jobbra fordultak, elgurultak a repülőtér város felőli végébe, ott bal fordulattal szembefordultak a széllel és a bakonyi Papod tetővel, majd az E-102 lajstromjelű első gép-fedélzetén Bertalan őrnaggyal - nekifutott, és a hangárok vonalában felemelkedett. Közben a második gép nekifutásban, a harmadik gurulóban volt, az utolsó éppen hogy megindult, amikor a vezérgép hirtelen meredeken emelkedni kezdett felfelé, elveszítette sebességét, 50-80 méter magasan átbillent, jobbra dőlt és lapos szögben, de működő motorokkal a talajt érintve csúszott. A gép légcsavarjai leszakadtak, a jobb motor levált, és benyomódott a kabin oldalába. A gép alsó burkolata felszakadt, az alsó géppuskaállás leszakadt, a kiömlő benzin pedig a forró alkatrészektől lángra lobbant.

A baleset alig két perc alatt zajlott le. 17 óra 1 perc volt. A gépből a hátsó ajtón keresztül négy fő menekült ki, a légi lövész a hátsó géppuskaállásból a gép oldalán lecsúszva talált kiutat. A belső térből a lángokon keresztül még öt főnek sikerült kimenekülnie. Az egyik katona - akinek már sikerült kimenekülnie - visszament, hogy a parancsnokot kimentse az égő gépből, de ő is életét vesztette. A mentést nehezítette, hogy a repülőtér nem volt felkészülve a balesetekre, hiányzott a tűzoltó osztag és a tűzoltó felszerelés. A sebesülteket a veszprémi kórházba szállították. A balesetben 20 katona halt hősi halált.

A helyzetet bonyolította, hogy a vezérgépen voltak a hadműveleti dokumentumok, részletes térképek, célfotók, amelyek mind elégtek. Azt az elvet, amelyet a németek alkalmaztak, hogy a parancsnok később induljon, de elsőnek ugorjon, itt nem tartották be. A baleset után a rangidős tiszt, Kiss Zoltán főhadnagy vette át a parancsnokságot. Ő, az egység önbizalmának és presztízsének helyreállítása érdekében, a bevetést javasolta, de kisebb erőkkel. Ennek megfelelően folytatták az előkészületeket, csökkentették a létszámot és a ledobásra kerülő anyagot. Közben a III. hadtest parancsnoksága úgy döntött, hogy a bevetést végrehajtják.

A megmaradt három gép 19 órakor elemelkedett a veszprémi kifutóról, és már szürkületben folytatta az útját a Ferenc József csatorna hídja felé. Az egyik gép motorja akadozni kezdett, ezért lemaradt, de a kötelék így is eljutott Bácskába, a hadműveleti területre. Azonban navigációs hiba miatt az eredeti cél előtt 15 km-rel, 3 perccel korábban történt az ugrás és Csantavértől délre értek földet az ejtőernyősök. A korábbi kiugrás következtében a deszantosok már csak előrenyomuló "földi" csapatokkal érték el a kijelölt célterületet.

Szakemberek szerint a vezérgép lezuhanását nem a túlterhelés, hanem műszaki hiba okozta. A hivatalos vizsgálóbizottsági jelentés szerint: " a gép magassági kormány trimm (kiegyenlítő) rendszerének meghibásodása okozta a tragédiát. A vezérlőrendszer, vagy a csőrendszer hibája miatt hirtelen faroknehéz helyzetbe jutott a repülő, és csak a motorok teljesítménye emelte felfelé. A meredek állásszög miatt azonban a sebessége elégtelenné vált." Tény, hogy a megmaradt 4 db SM-75 repülőgépből kettő még 1941-ben műszaki ok miatt lezuhant.

A veszprémi légikatasztrófában 1941. április 12-én hősi halált halt katonák névsora:

Ejtőernyősök:
1. Vitéz Bertalan Árpád őrnagy
2. Horváth Gyula szakaszvezető
3. Kerekes Imre szakaszvezető
4. Koscsó Lajos tizedes
5. Auth Károly örvezető
6. Molnár András örvezető
7. Németh János örvezető
8. Szabó György őrvezető
9. Czakó Mihály ejtőernyős
10. Fejes József ejtőernyős
11. Horváth Mihály ejtőernyős
12. Pados Géza ejtőernyős
13. Pomázi Imre ejtőernyős
14. Radványi Mihály ejtőernyős
15. Sándor Sándor ejtőernyős
16. Varga Gyula ejtőernyős

Repülők:
1. Kelemen Károly százados, pilóta, szállító-repülőszázad parancsnok
2. Bene László főhadnagy, navigátor
3. Petri Károly örmester, rádiós
4. Döbör János szakaszvezető, szerelő

Vitéz Bertalan Árpád őrnagy az ejtőernyős zászlóalj parancsnoka a budapesti Farkasréti temető Felső temetőrész (Hóvirág út) új 15. parcella 3. sor 36. sírhelyen (N47 29,115 E18 59,763), míg az ejtőernyősök és a repülők földi maradványai a veszprémi Vámosi úti temető katonai parcellájában találhatók.

Nem kötelező program

Ha időtök engedi, látogassatok el a veszprémi temetőbe, amely a város DNY-i szélén, közvetlenül a körgyűrű (8-as főút) mellett fekszik. A főbejárat  N 47° 4,925' E 17° 53,807' 279 m [GCEJE+parkoló2] mellett találtok parkolóhelyet. Innen a temetőben táblák vezetnek a német katonai temetőig, melynek egy önálló parcellájában nyugszanak a magyar honvédek. Az ejtőernyős fa emlékoszlop  N 47° 4,775' E 17° 53,886' 286 m [GCEJE+2] mögött 7 db kőkereszten olvashatjátok a tragédiában elhunyt ejtőernyősök és repülők nevét.

Itt meghallgathatod az Ejtőernyős induló-t MP3 formátumban.

Ha felkeltette érdeklődésedet a kor, illetve az ejtőernyősök története, olvasd el Bárczy János: Zuhanóugrás című könyvét. (Tények és tanúk. Magvető könyvkiadó, Budapest 1981. Alföldi Nyomda), illetve Bárczy egy másik művét a Vádindítvány -t. (Magvető Könyvkiadó, 1979))

Forrás:
1.) Simon László ny.alez.:
A magyar katonai ejtőernyőzés 1945-ig
2.) Suba János:
Ejtőernyős hadművelet tragédiával


A geoláda rejtekhelyétől É-i rányba tekintve láthajuk a 646 m-es Papod-hegyet. 2013. október 17-én avatták fel a hegy csúcsán a Vitéz Bertalan Árpád kilátót, amelyet a HM VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. készített. A kilátóból csodálatos körpanorámában gyönyörködhetünk! A kilátót legkönnyebben Hárskútról lehet megközelíteni a piros jelzést követve.

------------------------------------------------------------------
2011.07.02-án 12:00 órakor újra rejtve, más helyen!
------------------------------------------------------------------
2013.06.01-én 17:30 órakor kicseréltem a beázott ládát!
------------------------------------------------------------------
2014.12.24-én 10:45 órakor kicseréltem a ládát!
------------------------------------------------------------------
2016.01.08-án 10:40 órakor kicseréltem a ládát!
------------------------------------------------------------------

2020.01.13 04:00 Ládaellenőrzés, kereshető.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (514 db): környezet: 3.96 rejtés: 4.32 web: 4.62 átlag: 4.30

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Gyugyu95 2021.11.20 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

TakacsReka 2021.11.12 09:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

gergelyszabo 2021.11.12 09:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Witgergo 2021.10.20 09:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Szilviamon 2021.10.12 08:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Csonti 2021.10.11 16:33 - Megtaláltam
Tartalék jelszóval.

A terület továbbra is lezárva, javaslom az újrarejtést. [Geoládák v3.12.2]

rita85gto 2021.09.19 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

IMG_20210919_152906 
Meteorick 2021.09.19 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Bobby Holmes 2021.08.13 15:03 - Megtaláltam
Hivatalosan nem lehetne bemenni az emlékműhöz, mert kint van a tábla, hogy életveszélyes ott tartózkodni, de láttuk, hogy éppen semmi nincs a környéken, arra az 5 percre bementünk. Brutális meleg volt, mikor ott voltunk és a ládát kerestük, árnyékban (egy darab fa volt) 40 fok volt, nagyon kemény volt, de meglett. Köszönjük a rejtést!

Az emlékműAz emlékmű
Honvédségi terület 
Mo-Hó 2021.08.13 08:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.14
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

Webber 2021.08.01 18:16 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.11.1]

csehipest 2021.07.30 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

GRA 2021.07.25 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.59
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Fantasztikus kirándulás volt. [Geoládák v3.11.3]

Palyvik 2021.07.24 19:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.93
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

JanzsóFamily 2021.07.22 18:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük☺️ [Geoládák v3.11.3]

Apa-fia 2021.07.17 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltuk köszönjük a rejtést!
Veszprém rally ládázássel egybekötve.[Geoládák v3.11.3]

johnnycache 2021.06.13 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Köszönöm az élményt!

farkass74 2021.06.07 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

eazs 2021.06.05 15:31 - Megtaláltam
Köszönjük

Endresz_család 2021.06.03 15:30 - Egyéb
FIGYELEM! A területet a katonaság lezárta, a kérdezett katonai rendészek szerint az éppen zajló "műveletek" idejére. Az emlékmű és a láda tehát megközelíthetetlenné vált. Kérek mindenkit, hogy amíg az első két képen látható tábla az úton a jelen formájában látható, ne közelítsétek meg a haranglábat!

Kihelyeztem egy tartalék jelszót a lezáráshoz közel, könnyen megtalálható GPS nélkül is, nem kell sokat kutakodni. A lezárást jelző táblától néhány méterre visszafelé az úton láthattok egy facölöp oszlopos drótkerítést. Az álcázott kapszula a sarokoszlop tövében van, kérem jól rejtsétek vissza!

N 47° 07,803 ; E 17° 53,625

A megadott pontól ráláthattok az emlékoszlopra.

A megtalálást akkor is elfogadom, ha töltetek fel egy képet a lezárásról.

Remélem, hogy a lezárás nem állandósul, ha mégis, úgy sajnos el kell gondolkodunk a GCEJE megszüntetésén vagy átalakításán.
Sajnálom.Lezaras_01Lezaras_02
Jimny és Volvi 2021.05.23 18:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

anzsu7 2021.05.22 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa, Józsi

[Geoládák v3.10.5]

kocsisjozsef74 2021.05.22 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.10.5]

Horváth Edit 2021.05.16 18:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Solti László 2021.05.16 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Gyakorlat közben. TFTC!

filomario36 2021.04.25 19:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést!
filo&clark [Geoládák v3.10.5]

matyko55 2021.04.24 17:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Adri1617 2021.04.24 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Kolcantas 2021.04.23 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.70
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az út katonai gyakorlat miatt egy ponton le volt zárva, de dél felől szabadon megközelíthető volt a helyszín. [Geoládák v3.10.5]

TündImi 2021.04.12 14:38 - Megtaláltam
TündImi, Veszprém
Köszi :) [Geoládák v3.10.3]

mistyfy 2021.04.10 12:52 - Megtaláltam
Szia Miki, Viki! Itt jartunk Bendivel, de a terulet lezart. Sajnos nem vallaltuk be. Viki, Bendi [Geoládák v3.10.1]

[Jóváhagyta: Endresz_család, 2021.04.26 08:23]

Fleur 2021.03.27 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

eztetszik 2021.03.27 16:00 - Megtaláltam
Kivágták a bokrot, a láda még itt van, athelyezest javaslunk. [Geoládák v3.9.6]

NZ9517 2021.03.21 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Kisbubi 2021.03.20 18:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

S13 2021.03.17 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bár ki van írva, hogy belépni tilos, de ezt a pár métert besétáltam az emlékműig. [Geoládák v3.9.6]

paidlp 2021.03.15 15:54 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

eccaecca 2021.03.07 14:32 - Megtaláltam
Itt jártunk. Mivel tilos bemenni erre a területre, így ez kimarad :( [Geoládák v3.9.6]

[Jóváhagyta: Endresz_család, 2021.03.28 12:30]

Ricsi 77 2021.02.07 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) Mióta tilos ide bejönni? :) [Geoládák v3.8.3]

Turistaember 2021.01.31 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [Geoládák v3.7.6]

comcen1 2021.01.22 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Barnamac 2020.12.26 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

taheja 2020.12.23 14:26 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

tfmb 2020.11.25 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.83
Köszi a rejtést!

Kész! 2020.11.22 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

cult 2020.11.17 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

klolli 2020.11.17 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Laura&Szilvi [Geoládák v3.7.6]

tothadam86 2020.11.08 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)-
Spartan ???? [Geoládák v3.7.6]

Roka&Mormota 2020.11.08 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk Spartan Super után Csanival és Rékával!
köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

éjféli vadász 2020.11.08 12:48 - Megtaláltam
Meglett! Köszönöm!

Dávid és Ádám 2020.11.07 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Eljöttünk újra, a Spartan miatt most nem volt probléma az odajutás. Köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Ziziperec 2020.11.07 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

czvetkkr 2020.11.07 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Dávid és Ádám 2020.10.28 10:00 - Nem találtam meg
A honvédség gyakorlatot tart, az útra az emlékmű előtt beton bójákat és figyelmeztető táblát helyeztek ki. Mivel mi két kisgyerekkel keressük a ládákat, nem akartuk megoldani "okosba'". [Geoládák v3.7.6]

akarair 2020.10.19 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.5]

fodor8peter 2020.10.04 13:06 - Megtaláltam
Vasárnapi garden parti volt a közeli épületegyüttesben, jöttek-mentek a katonai autók...

goriszták 2020.10.02 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Twini 2020.09.19 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.41
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Dr.Lada 2020.09.19 10:25 - Megtaláltam
Elkövetve.:-) [g:hu 1.6.4]

Micra73 2020.09.19 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Bakonyi ládázás Dr.Ladával.

IMG_20200919_094332IMG_20200919_094407
FurstnerLeon 2020.09.08 16:45 - Megtaláltam
megtaláltam [Geoládák v3.5.4]

RezsoBacsi 2020.09.06 12:00 - Megtaláltam
Megleltem! [Geoládák v3.6.0]

DonPepe 2020.09.02 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.
Üdv Réka és Pepe [Geoládák v3.6.0]

Ikó80 2020.08.30 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Settler100 2020.08.30 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Tomi11 2020.08.30 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

bedit3 2020.08.30 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Rastaman 2020.08.29 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

MaFe örs 2020.08.04 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Zolnai 2020.08.04 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

szappy111 2020.06.18 18:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Bmikka 2020.06.07 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.28
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Irisz14 2020.06.02 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

zicsko22 2020.06.01 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Peterancsa 2020.05.31 18:14 - Megtaláltam
Ez is megvan, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

MJulcsi 2020.05.28 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.85
Köszönöm!

MMarci 2020.05.28 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.85
Köszönöm!

laszloze 2020.05.16 19:17 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A láda épségben egészségben. [g:hu 1.6.5]

peresztegivirag 2020.04.30 18:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

ridist 2020.04.27 19:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

henger1 2020.04.22 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

wmiki1982 2020.04.19 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.3.2]

Fazekasék 2020.04.17 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszi!

Terrorizer 2020.04.07 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Megtaláltam, köszönöm!

-DÖME- 2020.04.05 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Lesz Family 2020.03.29 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :-) [Geoládák v3.3.2]

Katona55 2020.03.15 15:42 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Pzoli 2020.03.14 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

csemege 2020.03.14 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Adambalogh508 2020.03.02 15:10 - Megtaláltam
Jól megtalálaható :)

vzolika 2020.02.02 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Emlékhely a puszta közepén. Gyöngyszem.

Lesmon4SLS 2020.02.02 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.05
Nekem speciel tetszett a környezet is, csak a sok idióta által eldobált szemét volt kiábrándító. Bár ez sajnos Magyarországon minden város mellett így van.
Mindenesetre köszi a rejtést, érdemes volt kijönni ide.

Vincenzo65 2020.02.02 11:54 - Megtaláltam
Csendes emlékmű!

IMG_20200202_115619 
Endresz_család 2020.01.06 10:00 - Egyéb
A láda gondozását átvettük az Adoptálható ládák felhasználótól. Rövidesen aktualizáljuk az oldalt.


antonia03 2020.01.05 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.0]

Horec 2019.11.30 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Dorina&Dávid [Geoládák v3.0.0]

Lehelbogi 2019.11.15 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szabi16 2019.10.13 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Köszönjük

A&D Co. 2019.08.19 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tmekler 2019.08.18 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zergi 2019.06.23 11:15 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_9883IMG_9884
IMG_9885IMG_9886
IMG_9887IMG_9888
13 2019.06.03 18:17 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

paledina 2019.05.11 15:15 - Megtaláltam
-

emiGrant 2019.05.11 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.29
Ezt a területet már ismertem, mert itt versenyeztem egy pár éve a Hungária Kupa tájfutó versenyen. Akkor még nem tudtam, hogy itt van egy ejtőernyős emlékmű is. Nagyon megható a harangláb, meg is kongattuk a harangot egy rövid ideig. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
Bogyekk24 2019.04.19 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

renke 2019.04.19 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mormi85 2019.04.19 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

RIPTOR 2019.04.18 14:53 - Megtaláltam
A közeli autószervízbe volt dolgunk, míg az autót reparálták megnéztük az emlékhelyet. A harangláb nagyon szépen szimbolizálja az ejtőernyőt. A leírás nagyon részletes, elolvasva megint szembesültünk a háború borzalmaival. Bár minden elismerésem az ejtőernyősöké, én azért egyet értek Mazursky őrmesterrel a Halálra ítélt szakasz c. könyvből. /szerinte bolond az, aki kiugrik egy jól működő repülőgépből :-) /. A láda és a logbook jó állapotba van, a szemetet kiszedtük belőle. Kár, hogy a környékbeliek viszont szemétlerakónak használják a területet :-(.
Köszönjük a rejtést!
Gabi , és RIPTOR

DSS és Szandra 2019.04.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Kép 01Kép 03
Tanohun 2019.04.10 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kertimi 2019.04.10 17:49 - Megtaláltam
TFTC!

RED75 2019.02.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.95
Rövid séta volt, szép időben!Köszönöm a lehetőséget.

Puhapracli 2019.01.19 20:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

kasap 2019.01.19 20:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Domika87 2018.12.13 20:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

turzovivi 2018.12.13 15:45 - Megtaláltam
Rátóti ládavadászat előtt ejtettük útba.

anettx 2018.12.02 08:29 - Megtaláltam
TFTC!
Bakonyi mozgolódás szép, havas tájakon.

ha2 2018.12.02 08:25 - Megtaláltam
Egész napos bakonyi barangolásubk első célpontja, hideg,téli időben.

009010
011012
013Kirejtésre várnak!
Szűcs-Kádas Gyalog Team 2018.11.04 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.31
Nagyon jó,hogy a magyar ejtőernyősökre felhívtad a figyelmet...Eszti&Sanyi

vadalma28 2018.11.02 14:30 - Megtaláltam
Köszi!

Attil@ & Réka 2018.10.28 12:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

Gropius & Ruffy 2018.09.01 13:30 - Megtaláltam
Első találat. :)

Ez meg mi? 
P. János 2018.08.19 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.00
Mi az a webes megjelenés? :O

Emőke94 2018.08.19 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.00 súly: 1.00
Minden rendben volt.

kismanas 2018.07.27 13:10 - Megtaláltam
Köszönöm szépen!
Bakman is itt járt!

StellaDeFrász 2018.06.17 17:37 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést. [Geoládák v2.2.4]

Bittmann 2018.06.15 12:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

BaLiAnIzAb 2018.05.13 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.56
Megtaláltuk, köszönjük. :)

Gyombi 2018.04.28 16:00 - Megtaláltam
Szintén útközben, könnyen adta magát. Az út elég rossz minőségű, de a hely gondozottnak tűnik. Köszönöm a lehetőséget!

F.Mesi 2018.04.21 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Szerintünk szép helyen van

Shootzu 2018.04.12 09:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

csattila87 2018.03.20 16:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :)

roko1821 2018.03.20 15:57 - Megtaláltam
köszi a rejtést! :)

LIRENA 2018.02.05 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 2.33 súly: 2.28
Megzavartunk az emlékmű mellett egy autóban időző párocskát, bocsi ;) Köszönjük a rejtést!

Bogi és Bálint 2018.02.04 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk . Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gabros76 2018.01.20 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

MRT Co. 2017.12.09 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.0.1]

becko 2017.11.04 09:25 - Megtaláltam
A sorompó előtt állt két marcona katonai rendész, de nem lőttek le, így még megkereshettem Veszprém összes ládáját.

joove 2017.10.28 16:37 - Megtaláltam
Márkó felöl gyalogoltunk Veszprémbe igy útba esett.

benger 2017.10.14 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ncs001 2017.10.14 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.40
Köszi a rejtést!

zoltot 2017.10.07 13:22 - Megtaláltam
Zenobios és Zala társaságában...
A láda nélkül nem biztos, hogy eljutottunk volna ide is... Köszönjük!
Az üres, törött ládát kövek alatt találtuk. A jelszó a dobozon volt.
Új ládát és logbook-ot helyeztünk ki, a rejteket közelebb raktuk a bokor tövéhez. Azonban ideálisabb volna egy távolabbi hely az úttól és az emlékműtől is.

IMG_20171007_133216IMG_20171007_133204
Zala 2017.10.07 13:21 - Megtaláltam
Köszönjük!

Zenobios 2017.10.07 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük!

vViktor 2017.09.13 20:50 - Megtaláltam
Koszorúk szétszórva, ládának csak a doboza van meg.

"De ezen a földön találtam kincset." - Republic

stmester 2017.09.09 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.17 súly: 4.10
Lehangoló volt a sok száraz koszorú, amit valamikor kitettek, de most a szél elfújta több méterre. A láda alja-teteje törött, logfüzet nincs benne. Már elfogyott a pótló készletem mára.

zöldfülű 2017.09.02 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Lefülelve :-)
Veszprémben keresztül-kasul: jó volt újra e gyönyörű város köveit koptatni.
Szomorú hely, szomorú látvány: a láda elemi szanaszét, a jelszót a tetejéről lehet leolvasni :-( És sajnos sokan járnak ide szemetelni :-(((
Köszi a rejtést

004005
álomfogók 2017.08.01 13:40 - Megtaláltam
Az utolsó nap Veszprém környékén ládáztunk.

zsupisti 2017.07.25 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A doboz törött.. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lopakodó 2017.07.22 12:51 - Megtaláltam
Ok.

MnM 2017.06.21 10:55 - Megtaláltam
Koszonjuk a rejtest!

parrish 2017.06.04 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

L-200 2017.06.04 23:59 - Megtaláltam
Megvan.

Butchman 2017.05.26 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Tikis 2017.05.21 19:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Tasnerp 2017.05.20 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam!! :)

uvegeskornelia 2017.05.10 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam
Köszönöm

PAncsi 2017.05.10 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! :)

Hegyo 2017.05.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.76
Megtaláltam Teveladyvel és Adriánnal a Jeli arborétum felé igyekezve. Köszönöm a lehetőséget.

tevelady 2017.05.06 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyoval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Holdfény 2017.04.25 19:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.52
Megtaláltuk. Köszönjük szépen!

IMG_20170425_180212IMG_20170425_175700
tete123 2017.04.01 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csonka család 2017.03.19 17:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.32
Köszönjük a rejtést!

IMG_7596 
breimanne 2017.03.12 10:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Méltó hely a megemlékezésre!

nmárti 2017.03.12 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.32
Ezt a ládát már 2010-ben, majd 2015-ben is megtaláltam. Most breimanne-vel közös találat, fényképezni is sikerült. Végre nem kellett a látnivalótól kilométerekre bozótharcot vívni. Köszi a rejtést!

viad 2017.03.12 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Nemi91 2017.02.13 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nitusz 2017.02.13 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kogerj 2017.01.26 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Jó volt látni az emlékművet és azt,hogy gondozva van. Koszorút elfújta a szél,visszatettem. Köszönet a lehetőségért.

Frankie Family 2016.12.31 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

sotatyigák 2016.12.29 10:25 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A logbook tele van!

Göde 2016.12.15 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Csak a véletlenen múlt, hogy a Parancsnok, és nem helyettese, az apósom, ábránfalvi Ugron István százados vezette az akciót, és veszett oda. Köszönöm a láda-elhelyezést.

nagyi11 2016.10.01 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :D

SAM_2515SAM_2517
SAM_2518 
LH458 2016.09.03 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.

Pogánypeti 2016.08.29 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Oda-vissza gyalog döngettem ki az emlékműhöz Veszprémből, jó kis séta volt... :)))
Volt nálam pótláda, csak kicsi, amibe nem fért volna toll, így inkább hagytam a cserét. A láda belseje most száraz volt, a jelszó pedig jól olvasható!
Köszi a rejtést! :)

Rubor 2016.08.24 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.86
A leírás szerint szegényes környezet, de élvezetes a leírás és a megtalálás, pontos koordináta. Sajnos a ládika teteje törött, szegényes (néhány lapból áll) a lobook, az is nagyon elázott. Köszi

20160824_114625 
Discover 2016.08.23 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC4512_DSC4513
_DSC4514_DSC4515
_DSC4517_DSC4518
totik 2016.08.10 11:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(viki, Geri), Krisz', TZ

rkertesz 2016.08.05 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a tragédia történetét és a rejtést!
(A láda valóban törött - nem volt nálam csere, de ki kellene cserélni.)

Zéboy 2016.07.21 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 4.03
A láda eltörött félig volt vízzel,
lehetetlen a logolás a jelszó olvasható.
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2016.07.21 15:49 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

gia25 2016.07.01 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Pont vihar előtt érkeztünk,gyönyörű villámokat láttunk. Köszönjük!

Langzsu 2016.06.01 18:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

geforg 2016.05.16 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.32
Megtaláltuk!!!!A természet csodás!!!!Köszönjűk:Geforg és családja

dsnine 2016.05.13 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam.

MedvegyT 2016.04.17 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tótheszter 2016.04.11 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.85
Majdnem napra pontosan 75 éve történt a baleset...remek leírás, köszönöm.

kisgriff 2016.04.10 23:59 - Megtaláltam
Apával es bringaval

RékaésAdrián 2016.04.03 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést és a történelmi ismertetőt!
Hihetetlen hogy a ma látható terület egykor milyen események helyszíne volt...
A visszarejtésnél legyetek óvatosak, mert a nemrégiben kicserélt láda már sajnos megrepedt!
Elszomorító, hogy sokan nem képesek a természetet "békén hagyni" és szemétkupacokat hagynak maguk után...

kuruczp 2016.03.30 19:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kuruczgergo 2016.03.27 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GeoGirl 2016.03.25 14:10 - Megtaláltam
Köszi.

Bagee 2016.03.25 14:10 - Megtaláltam
köszi!

agyorgy 2016.03.13 15:00 - Megtaláltam
Meglett :)
Köszönjük!

-1-2
-3 
GeoMelinda 2016.03.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Az ev elso igazi, napsuteses, jutaspusztai jatszoterezesevel egybekotott, gyors talalat! :) Koszonjuk!

Petykosz 2016.03.06 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Netti és Tomi 2016.02.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.46
Köszönjük rejtést megtaláltuk nagy nehezen!De a ládát 10x könnyebb volt,mint az emlékművet magát!!
Semelyik sorompónál sem kell SEMERRE kanyarodni!!!A hegyek felé meg pláne nem,mert arra egy olyan "hobbitelek" van amit ha a Walking Dead stábja felfedezne,itt forgatnák le az összes hátralévő évadot!!A körforgalom után végig a sorompókon keresztül,és tovább egyenesen kell menni!!!Csak az aszfaltos úton!!
Azért így kalandosan 3km kerülővel is megérte,csak nagyon hideg volt már.
Még a GPS is átvert a sorompóknál,mert légvonalban balra mutatta a ládát ami ott is volt,csak nem tudtunk légvonalban közlekedni!!

fercsipeter 2016.01.23 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Szép kis emlékmű! Kifelé olyan konvojt kaptunk, azt hittem átmennek rajtunk... :) Szép nagy katonai dögök voltak!

Csatit 2016.01.22 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Kesobb

picuresnagyur 2016.01.13 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
köszi

Ignis9 2015.12.28 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ivan98 2015.12.23 15:30 - Megtaláltam
Eléggé szembetűnő volt az elhelyezés.

Céges 2015.11.28 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.38
..

Stark család 2015.11.22 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Hideg, metsző, jeges szélben érdekes élmény volt.

Túracica 2015.11.08 16:16 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

csipet_csapat 2015.11.06 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
A régi láda már törött volt, a logbook elázott, így ládacserét végeztünk.
Köszönjük, hogy megmutattad.

CsiLa 2015.09.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.95
Megtaláltuk! Köszi! :)

thera 2015.09.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Megtaláltuk. Érdekes környék. Köszi a rejtést.

emmerwald 2015.09.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Köszönjük!

Dudika 2015.08.30 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.99
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

annaedigabor 2015.08.22 19:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük szépen a lehetőséget. Sajnos a láda eltörött és beázott. A napló is vizes. Reméljük, hamar meg lesz kicsit szervízelve. :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pumba9 2015.08.21 17:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Mirtt 2015.08.21 17:11 - Megtaláltam
Megtalálva [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Monik 2015.07.28 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.23
A törött tető sajnos sok vizet átengedett a dobozba. Érdemes lenne egy ládakarbantartást megejteni.
Sok érdekességet megtudtam az oldal segítségével.
Köszönöm a rejtést.

tabletta 2015.07.26 18:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2d] [wapon beküldött szöveg]

angyall 2015.07.26 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Nargoth 2015.07.17 18:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

OsiOsi 2015.07.15 00:00 - Megtaláltam
ok

5N 2015.06.27 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.96
A láda teteje meg van repedve,így az egész belseje nedves.A rejtés elég bátor.Az oldalon lévő infókat érdeklődéssel olvastam,sok érdekes dolgot tudtam meg.

 
bodin 2015.06.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.54
Köszönöm a rejtést. Geonyuszi eltávon volt. A láda belseje nagyon elázva, próbálgattam szárogatni, csekély sikerrel.

feel2006 2015.06.21 11:22 - Megtaláltam
Füredről hazafelé tartva megtaláltuk!
A ládát egy jókora nyúl őrizte, mi riasztottuk el szegényt! :)

sziszko 2015.06.21 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Füredről hazafelé jövet ejtettük útba a ládát, még egy "kis"GEOnyuszival is találkoztunk,aki szintén ládászni szeretett volna :), kicsit megbúj kivárt,majd eliszkolt,mikor látta,h mi többen vagyunk :) köszönjünk a rejtést! :)

godlada 2015.06.20 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Köszi!

felfedezők 2015.06.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Megvan :)

vaslemez 2015.06.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.05
Tetszik, hogy a rejtés közel van a látványossághoz, mégis jól eldugva. Az út túloldalán épp valami nemzetközi katonai gyakorlat zajlott.

 
Liberty 2015.06.09 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
4/1. Veszprémi ládatúra.

Többször jártam már Horizont szülővárosában, több ládát már együtt is felkerestünk ebben a gyönyörű városban. Most, a felkeresett négy ládát gyalogosan jártam végig, Horizontra emlékezve.

Szomorú története van a helyszínnek, méltó emléket állítva a hős ejtőernyősöknek. A ládaoldal leírásából sok információt tudtam meg a helyszín történelmi jelentőségéről. A rejtés módja nagyon meglepett, lehet, hogy szerencsésebb lenne a bokor tövébe helyezni.

Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Veszprém címere
MSS 2015.06.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megtaláltam! Mai kis sétánk első állomása rövid megemlékezéssel kezdődött.

Jocee 2015.06.01 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Köszi Szépen!

kópé1993 2015.05.17 12:37 - Megtaláltam
Geoversenyről hazafelé. Köszi a rejtést!

 
MOJULI 2015.05.16 17:30 - Megtaláltam
ok

Hepur 2015.05.16 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Veszprémi egész napos ládázás egyik állomása.

robinbird 2015.05.03 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.33 súly: 3.13
A műanyag doboz fedele megrepedt, érdemes lenne cserélni.

gst76 2015.04.30 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Bakonyi kerékpártúra bevezetéseként néhány Veszprémi és környéki láda került megtalálásra. Bakonybél felé félúton (na jó, negyed úton...)
A környéken lévő katonai területen 1996-ban jártam egy hadgyakorlat keretében...
Útközben Őzet, nyulakat és rókát is láttam. Sajnos, nem engedtek közös képet készíteni.

GCEJE_20150430151945.jpgGCEJE_20150430152032.jpg
GCEJE_20150430152046.jpg 
csuvix 2015.04.14 14:00 - Megtaláltam
megvan, koszi. a lada repedt, a vedozacsko is lyukas, de egyelore szaraz. [wapon beküldött szöveg]

Rupi71 2015.04.11 19:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.28
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zaskl 2015.04.06 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

pockok 2015.03.27 06:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0u] [wapon beküldött szöveg]

sjan 2015.03.15 10:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Tibi1983 2015.03.05 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.50 súly: 1.78
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

petyo11 2015.02.16 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :) Köszönjük a lehetőséget.
petyo11&neje [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

petheovacka 2015.01.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.31
Jó a sztori, tetszett az emlékmű, amiben egy löveghüvely is helyet kapott. A rejtés elég egyértelmű, túl könnyen rá lehet találni.

 
eszti555 2014.12.31 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.23
köszi a rejtést!

pappcsalád 2014.12.27 11:41 - Megtaláltam
.

kutfej.zo 2014.12.25 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

WAdam 2014.12.14 16:03 - Megtaláltam
megtaláltuk!!!

e-Peti 2014.11.22 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
KÖSZI!

Tamasx 2014.11.22 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.87
Igen! (Bár ennél "néhány árnyalattal fennköltebb" jelszót is el tudtunk volna ide képzelni...!) (Mondjuk a rejtés "ötletességétől" sem estünk hasra...!) A doboz teljesen össze van törve, cserélni kellene, tiszta víz minden, hiába van két nejlonban is, (toll sem ártana bele)!
Azért köszönjük!

david1212 2014.11.09 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Squirrel family. Dino család. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2014.10.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
A közelben valami gyakorlat volt, egész nap hallani lehetett a vadászrepülők hangját, és néha sikerült őket kiszúrni az égen.

btk666 2014.10.25 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A láda elég rossz állapotban van, több helyen meg van törve, és a dupla zacskó is kívül-belül nyirkos, vizes, lehet megérne egy cserét, logolni emiatt nem is tudtam a book-ba :( [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

R-Gyu 2014.10.25 13:15 - Megtaláltam
megtaláltam

Szityu 2014.10.18 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.05
Megtaláltuk köszi!
Évi, Szilárd

izsolt 2014.10.11 12:00 - Megtaláltam
Újabb adalék viharos történelmünkből
köszi

Bubu_83 2014.10.11 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.30
Megtaláltam, köszi!

A doboz törött több helyen is, egyelőre a dupla nejlonzacskó védi még a beázástól, de cserélni kellene!

-Mese 2014.10.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Lovastúránk utolsó állomása volt ez a láda. Köszönjük a lehetőséget!

Yumi 2014.09.05 08:00 - Megtaláltam
GcPupu kör közben fekvőkerékpárral .106km, 1222m szint.

csg69 2014.08.31 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
Megvan, köszi :)

pliptai 2014.08.28 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.16
Ez egy műsoron kívüli ládamegkeresés volt molkával. Szomorú az apropója ennek a rejtésnek! Nagyon igényes az emlékmű és a rejtés is nagyon jó, mert nagyon közel van a bemutatni kívánt látnivalóhoz! A helyszínen működés közben megcsodáltunk egy rádió-távirányítású helikoptert! Köszönet a rejtésért!

 
molka 2014.08.28 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Igazán ötletes emlékhely. Sokan voltak a környéken, kutyasétáltatók, modell helikopter reptetők. Így még inkább becsülhető ez a módfelett bátor rejtés. Köszi!

 
Ifialex 2014.08.22 15:15 - Megtaláltam
Bakonyi kerekezés első napján. Találat Macskával.
Köszi a rejtést!

JamesHUN 2014.08.16 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Veszprémiként szégyenszemre még nem jártam itt... Most a lányaimmal ejtettük útba. Jelzem a ládika kissé rommá törve, a zacskó szanaszét luggatva. Sajnos nem volt nálam semmi, hogy orvosolni tudjam. A megtalálóknak óvatosabban kéne visszarejteni, nem ráhajigálni a köveket.

 
Feci 2014.08.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést!

Adri&Lacike 2014.08.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltuk!

Bandicool72 2014.07.31 17:00 - Megtaláltam
Köszi!

 
nagyfliszi 2014.07.31 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
A történet tényleg érdekes, harangoztunk a hősök emlékére.
Köszönjük a rejtést.

Sly 2014.07.20 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.69
Mai utolsó ládánk, gyors találat a kőrakásnál, nem lehet nem észre venni :)

ZsófiBence 2014.07.06 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.20
Megtaláltuk! :)

Odin 88 2014.07.04 19:51 - Megtaláltam
Megtalaltuk,koszi!

Fallschirmjager 2014.07.04 19:51 - Megtaláltam
Megvan az első láda!

BPeterDV 2014.06.14 18:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

K-55 2014.06.13 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.12
GPS nélküli megtalálás. Bővebben később.

 
zsolty23 2014.05.22 09:01 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Johny258 2014.05.18 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.33 súly: 2.40
Kissé esős időben sikerült megtalálnom!

Varázslajos 2014.05.18 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

Röné 2014.05.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam :)

AtiÁk 2014.05.01 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Miktek&Szilvi 2014.05.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.20
Köszönjük.

Fenilefrin 2014.04.27 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.39
Meglett, köszi a rejtést!

gabesz99 2014.04.26 00:00 - Megtaláltam
TFTC! A Jutasi Hagyománytisztelő vándor emléktúrán vettünk rész a haverommal. 30 kmnek indult, de több lett belöle, szalagozás hiányában. A láda szerencsére gyorsan meglett, bár a pontőrök nem értették miért megyünk más irányba :)
Logolni sajnos nem tudtunk mert toll nem volt nálunk :S De megjegyzem hogy mindig legyen nálam :)

Benedek_Vulkán 2014.04.23 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Zivatarlány 2014.04.23 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Kormos Bandi 2014.03.14 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

Göthő 2014.03.14 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.26
Köszönöm a lehetőséget.

 
bagolyvera 2014.03.14 00:00 - Megtaláltam
köszi

VikiiLura 2014.03.11 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :)

sainbo 2014.03.01 14:19 - Megtaláltam
Köszi ! meglett ! ETUS42-vel !

ETUS42 2014.03.01 14:19 - Megtaláltam
Az első tavaszi találat! Köszi a rejtést! :)

Ekarp 2014.02.23 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Gyors családi találat, az egyik kutyanyelven parkolva. Korábban többször jártam itt, amikor a szolnoki helikopteresek az emlékműtől vagy 200 méterre települtek ki hadgyakorlatokra. Sajnos a harang leszakadt a haranglábról :-(
Köszönöm a rejtést!

bazskas 2014.02.23 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

mozgo 2014.02.23 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.23
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
lakbal 2014.01.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.67 súly: 1.00
Köszönjük

krisz33 2013.12.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést.

esztelneki 2013.12.21 15:04 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2013.12.16 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.18
Veszprém megyébe szólított ma a munka. A berhidai gázátadó állomásról útban Ajkára megkerestünk néhány könnyebben megközelíthető ládát. 8/6. találat.
Szerencse, hogy a veszprémi utak kövesek, murvásak így még ilyen nyálkás időben is lehet rajtuk haladni. Kár, hogy az időjárás ennyire szürke és komor volt, szinte semmit nem láttunk a környezetből, viszont nagyon is ismerős volt mivel többször jártam már itt ilyen időben Mikulás rallye-n.

Köszi a rejtést !

 
atipapa 2013.12.16 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

Takácsúr 2013.12.08 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Mikulás Rally-ra jöttem, szinte belebotlottam a ládába. Megfogott az emlékmű, pláne a leírás, mivel magam is ejtőernyőztem még az MHSZ-ben.

dundee90 2013.12.08 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Hörcsög 2013.12.01 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :-) [g:hu 1.4.30d] [wapon beküldött szöveg]

Wolfyy 2013.12.01 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm az elrejtést. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

scele 2013.11.09 14:16 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

radpeter 2013.11.09 14:16 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

Mira 2013.11.09 14:16 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

L@zy 2013.11.09 14:16 - Megtaláltam
Ládázgatás Mira, Scele, Radpeter és Zoé társaságában. [wapon beküldött szöveg]

EspirituSanto & Vivi 2013.11.09 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Arch 2013.11.01 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.04
Megtaláltam, bár túl könnyen ment. Nehogy baja essék a ládának...

csoppeger 2013.11.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00

Megtaláltuk. Köszönjük!! :)fa-peti 2013.10.27 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.94
Veszprém-Balatonkenese 76 km kerékpártúra során megtalálva! Pesten a Déli pályaudvarig végig szitáló ködben tekertem, s bár hiába bíztam benne, mégsem tűnt el a köd mire Veszprémbe értem. Így kilátás nem jutott, de emlékmű igen. Feltűnően nagy volt az autóforgalom a katonai gyakorlótér felé... Köszönet.

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Csaba és Kati 2013.10.03 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.82
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük!
Képek később. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

EmlékműEmléktábla
Veszprém - a távolban 
SirLes 2013.09.29 10:39 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

kellerla 2013.09.28 14:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

B.exter 2013.09.28 10:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Szintet pusztítottam Griffs-es csapattal, és a hely közelsége miatt megkerestem.
Köszönöm a lehetőséget! (:

mtoomp 2013.09.25 19:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

KikkaDia 2013.09.25 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.76
Megtaláltuk köszi

ducknukem 2013.09.25 08:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.30
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Emlékmű 
bolo.peter 2013.09.08 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk :-D [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Skalp 2013.09.07 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.06
Megint egy megdöbbentő történet keserű történelmünkből. Gratulálok a ládaötlethez és az oldalhoz! A rejtés viszont nem kápráztatott el. A jelszó meg végképp nem illik ide.

 
markovicsa 2013.08.31 19:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Ma Balatonalmádi és Veszprém között található ládákat kerestem gyalogosan. A táv 43 km. Balatonalmádi vasútállomástól indultam. Mai nap utolsó ládája. Vonat indulásig több mint egy óra hossza volt, nem akartam az állomáson várakozással tölteni az időt, bevállaltam még ezt a ládát.

 
Csizmások 2013.08.25 12:30 - Megtaláltam
Köszi!

Laceeking 2013.08.25 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2013.08.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Megtaláltam.

Bernáth 2013.08.23 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.75
Köszönjük, ide tényleg a "geotalálat" hozott el minket. A hely szelleme tényleg megérdemli a ládát. De a rejtés elég feltűnő (egy külön kőkupac) és a jelszó nem illik a helyhez.
Az emlékmű elég rossz állapotban van, a függő része leszakadt!

Ma Zsófi is eljött velünk 
Kucsma család 2013.08.20 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Tájfutóverseny előtti ládázás.
Köszönjük a rejtést.

Bóta család 2013.08.20 09:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

lovagias 2013.08.20 08:00 - Megtaláltam
:)

Bugár-orienteering 2013.08.19 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Hungária kupa után.

 
pisznice 2013.08.19 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Közeli tájfutóversenyről jöttünk ki megkeresni.

Ramszesz 2013.08.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.79
A Hungária Kupa tájfutó és a Pannon Kupa tájkerékpár verseny alatti találat. Torokszorító volt emlékezni a szerencsétlenül járt ejtőernyősökre. Köszönöm a rejtést és a tragédiáról szóló kitűnő leírást!

Virág Eszter 2013.08.18 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.26
Mgtaláltam. Köszönöm a rejtést .

sprok 2013.08.17 18:50 - Megtaláltam
A közelben tájfutó verseny zajlik, beugrottunk. Köszi!

Jászextrém 2013.08.17 17:45 - Megtaláltam
Hungária kupán :D

Hegedüs 2013.08.17 00:00 - Megtaláltam
A HK versenyközpontja a közeli katonai bázison volt.
A.

belus01 2013.08.05 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

hzsolt64 2013.07.31 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

qtatom 2013.07.22 17:15 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

aicon 2013.07.21 08:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Sexykex 2013.07.19 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCEJE_20130719124536.jpg 
nepster 2013.07.12 21:24 - Megtaláltam
GCPUPU bringás kör teljesítése közben levadászva.

Párduc50 2013.07.12 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megvan, köszi!

Stautoma 2013.07.04 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.38
ok

csomaiattila 2013.06.02 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.15
Sziasztok!

Életem tizenötödik ládikája. A megtalálást hűvös, kissé szeles időben, telefonos GPS segítségével hajtottam végre, egy kellemes biciklizés alkalmával. A birkanyáj még csak közeledett felém, sikerült még az odaérkezésük elött belogolni:))
A ládika kitűnő állapotban van, látszott hogy tegnap fel lett újítva. Abból nem vittem el semmit, lévén semmi cserecucc nem volt nálam. A rejtést átlagosnak tartom.
A ládika elhelyezésének alapjául szolgáló téma feldolgozása és velünk való megismertetése példaértékű.

Köszi a rejtést, és minden jót kívánok az összes "kincsvadász"-nak.

Üdv: Attila

steinmiki 2013.05.30 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.
A láda kissé megviselt állapotban van: beázott és a jelszó alig olvasható.

Parmerozpazepan 2013.04.28 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.95
Jó rejtés, fontos emlék ez.

UltraCachers 2013.04.19 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.51
Érdekes volt a sztorit elolvasni.
Régebben a környéken terveztünk telket venni, de aztán más lett a befutó. Sokat jártunk errefelé futni is, régóta futottunk már el itt mellette, jó volt most megállni egy kicsit.

sok vonat jár 
szaatt 2013.04.17 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
GCPUPU útvonalán megtaláltuk a helyet. Köszi a rejtést.

Motolla62 2013.04.17 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
GCPUPU teljesítése közben kerestem fel szaatt kollégámmal.

Avranella 2013.04.07 13:50 - Megtaláltam
PrivetyiK, koszi a rejtest! :) [wapon beküldött szöveg]

Terra94 2013.04.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Ez volt az első geoláda, amit megtaláltam :)

hitamas 2013.03.28 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.83
A ládához vezető utat elállta egy méretes birkanyáj. Azután békésen továbbbégettek ... :)

Péter60 2013.01.09 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.89
Ez egy ilyen hely. Nagyon jó volt végigolvasni a leírást.

Szabó família 2012.12.30 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

JAck:66: 2012.12.30 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
765, megérett a meggy.

bubo35 2012.12.28 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

DenkeT 2012.12.28 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.33
Official 23rd Birthday Ámokfutás 10/10 Chubby és vittorio2112 társaságában! Nagy dilemma volt, hogy most buszozzunk-e vagy sem, és mivel kiment az orrunk előle az a busz, ami jó lett volna, így átcaplattunk egész Veszprémen. Miután átértünk, persze hogy az utolsó láda előtt kezdett rá a szél, és a hidegfront, szemből, de végül kiértünk, és nem siettünk, lévén hogy hallottuk a 2 órási vonatot elmenni. A láda szemet szúr kissé, de mivel se köze se távol semmi sincs, így megfelelő. Visszafele láttunk autóval két kessert, akik a ládához mentek. Köszi a rejtést! :)

Chubby 2012.12.28 13:53 - Megtaláltam
Erre bóklászva sikerült ezt is előkotorni :-) Ámokfutás done! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

vittorio 2012.12.28 13:53 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

danullusz 2012.12.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Közelben legeltetett egy juhász, a kutyája majdnem megkergette a mi hős Henrikünket. :)

urbanj 2012.12.03 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.02
Veszprémből immáron hazafelé.

Cseber 2012.11.07 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

csbagi 2012.11.07 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Délutáni vonatos-buszos ládázás Istvánnal, 5 találattal.
Ösküről Kolontárra vonatozva volt Veszprémben 1 óra 6 perc átszállási időnk, gondoltuk, megpróbáljuk. Sikerült, bár jót rohantunk. Azért volt kis időnk nézelődni, és útközben a jutaspusztai sziklák is tetszettek.

PocokTeam 2012.10.14 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Pocok Team [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

csokicsiga 2012.10.06 18:00 - Megtaláltam
Egy hajmáskéri biciklitúra után hazafelé megálltunk az emlékmünél. Köszönjük a lehetöséget! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Pityumityu 2012.09.22 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

bzsoltie 2012.09.22 07:20 - Megtaláltam
A Városlőd-Gerencpuszta kisvasút multiládáját indultunk ma bejárni Győrből. A veszprémi vasútállomáson több mint 1 órás átszállásunk volt, így kitöltöttük az időt egy kis ládakereséssel. Könnyű találat volt, a GPS-t el sem vettem :)

Strombus 2012.09.14 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.81
Sajnos, mondhatni hogy tipikus magyar haditörténet. :-( Milyen érzés lehetett lényegében újoncként két órával azután felszállni, hogy a társaid 1/4-e meghalt? :-(

A szomorú esemény jóval szebb emlékművet és sokkal igényesebb rejtést érdemelne.

Tapsifüles 2012.08.29 10:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.39
Köszi a rejtést!

Cerberus 2012.08.25 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

 
foximaxi 2012.08.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Gyors találat.

Kepes József 2012.08.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.18
megtaláltam! :)

Ivellios 2012.08.11 16:05 - Megtaláltam
20 km-esre sikeredett könnyed délutáni túra alkalmával elsétáltam az emlékműig is.

kismaczu 2012.07.14 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Ez is egy olyan hely amit csak a geocaching útján ismertünk meg.

 
kobcikrajci 2012.07.13 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
1/12 Bicajos ládavadászat a városban. Kellemes, nyugodt vidék, szemet gyönyörködtető hegyvonulatok. A rejtés és a környezte is teljesen rendben van.

lelcache 2012.07.08 09:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2012.06.17 13:10 - Megtaláltam
Háromnapos kerékpáros/túrázós ládázás Veszprém környékén és a Balaton északi részén.

Pierrot csapat 2012.06.09 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést.

muzsi67 2012.06.09 12:05 - Megtaláltam
Veszprémi vadászat 2.

Már sokszor jártam erre "hivatalból" de most csak sétáltam egyet.

zalajaro 2012.06.05 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.07
Mai utólsó ládánk.
Köszönet a rejtésért.

 
Bubuka 2012.06.05 19:00 - Megtaláltam
Ez is megvan. Köszönöm a rejtést.

 
ArNick 2012.06.02 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
A megközelítés egyszerű. Hogy legyen benne egy kis séta is, az első leszállóhelyen landoltunk, bár nem helikopterrel érkeztünk. :) A rejtés meg kicsit bátornak tűnik, de ha kiállta az idő próbáját, és működik, akkor nincs gond... :) Köszönjük!

Szitacsalad 2012.06.02 10:00 - Megtaláltam
Borongós délelőtti bogarászás a gyerekekkel. Köszi

lagaf 2012.05.30 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Megtaláltam. [g:hu 1.4.13] [wapon beküldött szöveg]
Mai negyedik ládánk témáját, apropóját régóta, Bárczy egykor nagy port felkavart könyvének megjelenése óta ismerjük, a szerencsétlenség helyszínén azonban most jártunk először. Az emlékmű megindító érzéseket kelt az emberben. Nagy kár, hogy az akkori barátoktól "olcsón" beszerzett, konstrukcióhibás gépek miatt ennyi bátor ember hunyt el...

Az emlékműA doboz és tartalma...
mepetya 2012.05.20 16:00 - Megtaláltam
Mai ládázásunk 6/7 állomása a kopár lőtéren. Köszi!

mepeti 2012.05.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Köszi a rejtést.

tökimano 2012.05.18 12:10 - Megtaláltam
Szép időnk volt .Köszi a rejtést.

pantser 2012.05.15 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltuk köszönjük a rejtést.

parizer 2012.05.15 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Köszönöm a lehetőséget.

olajmuvek 2012.05.15 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.10] [wapon beküldött szöveg]

100uf 2012.05.10 18:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Köszi!

MoGeMaP 2012.05.10 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Megtaláltuk!

El-Lu 2012.05.05 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Megtaláltuk!
Az odavezető út néhány résztől eltekintve nem is vészes (főleg, ha nem jár arra senki más és szabadon lehet lavírozni a kocsival).
Amúgy nem rossz hely, egészen érdekesek ezek a rétek. A sok madárcsicsergés pedig kifejezetten javított a hangulaton :)

Köszi a rejtést!

 
tvidics 2012.05.05 10:30 - Megtaláltam
A környezet nem a legszebb.

ZsuGa9 2012.04.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.20
Nagyon jó rejtés! :)

SziszoZozo 2012.04.22 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.58
Majdnem ráálltunk a kocsival. Köszi

Petrácska 2012.04.20 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Megvan! Köszönöm!
Petra

F 2012.04.18 20:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük szépen a rejtést! :-) [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

Éva 2012.04.08 15:25 - Megtaláltam
Köszönet!

 
navigaator 2012.04.04 00:00 - Megtaláltam
-

Tommy&Meli 2012.03.27 19:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]

szeho 2012.03.22 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Extrém Bringatúra Griffssel.
Irány Papod hegy, majd középső Hajág, Herend, Veszprém.

 
tdomi94 2012.03.17 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést! :)

Bernix 2012.03.16 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
megvan

Gyros 2012.03.16 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
log később

jacinto 2012.03.14 17:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Már 3 éve itt kite-ozok és ott volt tőlem 100 méterre a doboz. Köszi.

Fiam első ládája! 
darabosk 2012.03.12 16:16 - Megtaláltam
Panta Rhei láda után átszaladtam ide. Köszi a rejtést.

antilek 2012.03.11 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.89
Köszönjük a rejtést!

Antiemes 2012.03.01 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.72
Sajnos a lada kornyezete nagyon kopar, az odavezeto ut Veszprem hataraban pedig nagyon szemetes. Persze ezt nem lehet a lada rovasara irni. Egyebkent kellemes seta volt. Koszi a rejtest!

plecs 2012.02.26 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.34
Nagyon érdekes hely! Ráadásul ha igazán ügyesen kanyarodsz, szinte az autóban ülve is megtalálhatod ezt a ládát! :-)

BubaGC 2012.02.26 11:40 - Megtaláltam
-

geronimo67 2012.02.19 14:45 - Nem találtam meg
Megtaláltuk. Geronimo és az apacsok.

[Elutasította: geocaching.hu, 2012.07.04 12:03]

acsocso 2012.02.18 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.75
Veszprémi ládázás 5/4

griffs 2012.01.20 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Bakony, volt katonai terület, tele mtb-s utakkal, szívemnek kedves hely, ráadásul ejtőernyős emlékhely. Ha helyi lennék, biztos csinálnék ide, egy kerékpáros multit:) Minden elismerésem a ládaoldalhoz! A jelszó is korrekt.

attika 2012.01.19 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Megtaláltam, köszönöm szépen.

krizma 2012.01.08 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.11
Hát tényleg elég kietlen egy hely, főleg így hidegben, szélben. De azért így is jó volt, köszönjük a rejtést :-)

nbokan 2012.01.04 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Karácsonyfa után jöttünk ide, kösz a rejtést.

 
E.T. 2012.01.03 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.31
E.T. megtalálta!

cherrybabe 2011.12.27 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.18
Nem volt túl felemelő élmény, pedig a történet nagyon megragadott és helyszín is klassz.

 
chipikao 2011.12.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Megtaláltuk, köszönjük szépen! Nagyon jó a rejtés! :)

Viki & Tizi

Tamy 2011.12.12 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.30
Megtaláltam.

-Bazsi- 2011.11.06 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

ATKJ 2011.11.01 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.11
Fantasztikus rejtés, sík terepen 10-es! A megtaláláskor muglik jöttek, ezért a hónom alá szorítottam a ládát. Néztek rám, mintha gyogyós lennék, de nem jöttek rá, mit csinálunk ott. Autókáztunk finoman az erdőben a megtalálás után, csodálatos ez az erdőrész, bár csak terepjáróval érdemes bemenni, vagy gyalog. A murvabányánál jutottunk ki, ami szintén lenyűgöző volt a szokatlan novemberi napsütésben. Köszönjük!
ATKJ, V.Gyugyi, Vince

Imád kincset keresniA murvabánya
pegasus_mv 2011.10.31 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Bravúros a rejtés. Ilyen nyílt terepen ehhez hasonlót még nem láttam. Gratula.

szipeti 2011.10.31 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.00
Ol

Sparks 2011.10.30 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

Nagyon nosztalgikus érzés ezen a környéken mászkálni. 20 éve, amikor katona voltam Szfehérváron, ide jöttünk ki terepgyakorlatra :)
Köszi a rejtést.

tmolli 2011.10.22 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Köszönöm!

Szöszke15 2011.10.22 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Megvan!

baranyaifiú 2011.10.22 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
OK!

GeoGefi 2011.10.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.60
A kilátás kicsit groteszk a panelekre, de nekem így is nagyon tetszett. Köszönöm, hogy megmutattad!

Pilis50 2011.10.14 11:10 - Megtaláltam
Késett a vonat ('40) a 9-es busz megszűnt - meg óránként jár .. így nekigyalogoltam a rejtésnek. Nyugodt hely - csak egy ejtőernyős hajtogatott a közelben.
Megnéztem az elfűrészelt régi rejteket . . . éppen akkor jött ki a sűrűből egy kerékpáros "vasgyűjtő munkás", talán nála a hiányolt láda?

Köszönöm a rejtést.

 
Pampalini 2011.10.06 17:09 - Megtaláltam
A log-book- elfelejtettem időpontot írni...

halindaattila 2011.10.06 09:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk Köszönjük a rejtést!

Silenthun 2011.10.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Ez a láda igazából csak egy trófea mivel a látvány tényleg nem valami szép. Mindenesetre így 30 évvel azután hogy Veszprémbe költöztünk ideje volt megtudnom hogy miért is állították ezt az emlékművet. Köszi a rejtést és az infokat :)

Feri0705 2011.10.01 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Ide nem jutottam volna el a geocaching nélkül.

 
Crusader 2011.09.26 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.20
Megvan RP-val!

nemlac 2011.09.26 09:45 - Megtaláltam
Sok autó állt a kihalt környéken. Érdekes volt a semmi közepén lévő emlékhely.

vray 2011.09.17 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
Megtaláltam.

Szikra13 2011.09.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.36
Esti kerékpározás. Másodjára sikerült, GPS nélkül nem ment, túl messzire keresgéltem:)

zhorvath83 2011.09.10 17:25 - Megtaláltam
.

Csg12 2011.09.06 16:40 - Megtaláltam
köszi!

csinesz 2011.09.05 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.65
TFTC

vizipinty 2011.09.04 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

kvivi 2011.08.30 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.58
Gyors,drive in találat,tetszett a rejtés. Kis gyík lapult a láda alatt, épp láttam bemenni... nem lettünk barátok :)

Bolooooond 2011.08.27 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Megtaláltuk!

Tibort7 2011.08.26 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Megtaláltam.

DóriAtesz 2011.08.25 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.52
Megtaláltuk, köszi a rejtést! 34. ládánk :) DóriAtesz

szeliju 2011.08.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Köszönjük a rejtést! szeliju

acic 2011.08.17 10:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Köszi a rejtést! Nagyon szép helyen volt a láda! A balatoni ládakeresésünk 1. megtalálása :)

 
[HUN]RZolee 2011.08.14 17:30 - Megtaláltam
Vasárnapi családi kerékpártúra negyedik pontja.

csjani 2011.08.12 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.52
megtaláltam

sas&szti 2011.08.09 10:30 - Megtaláltam
Gyorsan mindenféle erőfeszítés nélkül meglett:)

fujték 2011.08.07 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.30
Köszönjük a rejtést!

Uncle Tom 2011.08.01 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk:)

Borzaska 2011.07.30 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.46
Megtaláltuk.
Borzaska & lrdr team

bgecco 2011.07.27 00:00 - Megtaláltam
Köszönet.

Meryem 2011.07.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Geo-Baluval közös találat, jó forró déli órában próbáltuk a régi koordináta alapján meghódítani a tüskés bokrokat:)

Geo-Balu 2011.07.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Először mi is a korábbi helyén kerestük, sejtettem, hogy az oszlopban volt, amit lefűrészeltek, aztán frissítettük a koordinátákat és már az újat találtuk meg, felavattuk a szűz logbookot, köszi.

Hihetetlen, hogy Veszprémhez mennyi hadi meg történelmi esemény kötődik, olyanok is, amiről eddig nem tudtunk.

befi 2011.07.08 17:40 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 89.8 km

Ezt elnéztem, még a régi helye volt GPS-ben.

enazati 2011.05.30 17:45 - Megtaláltam
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Az oszlop tőből hiányzik. Köszönöm a zsorzs segítségét!
A képek alapján kérem a találás elfogadását.

[Jóváhagyta: zsorzs, 2011.05.31 07:01]

 
peterpan 2011.05.29 12:47 - Megtaláltam
Lehet, hogy nem jó helyen kerestem, de nem lett meg. Találtam egy kerek dolgot, ami koordinátára és térkép szerint is stimmelt, de az tőből le volt fűrészelve.
Telefonon nem értem el sem a rejtőt, sem a legutóbbi megtalálókat.

[Jóváhagyta: zsorzs, 2011.05.29 23:47]

 
kismancs 2011.05.23 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Nekem tetszik a hely. Épp tele van árvalányhajjal a terület. Nagyon klassz. Köszi

árvalányhajmező 
Gyopesz és Gabesz 2011.05.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.62
ok

Ani&Roli 2011.04.24 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megvan!

iloilo 2011.04.23 16:47 - Megtaláltam
drive-in, de szep, nyugodt hely. koszi [g:hu 1.3.9] [wapon beküldött szöveg]

Pékó 2011.04.13 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.59
Fiamat teljesen feldobta, hogy valami készülődés volt a hadszíntéren, helikopterekkel.

znasz 2011.04.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Köszi a rejtést.

balazsko87 2011.04.02 19:05 - Megtaláltam
trukkos. Koszi

castrop 2011.03.14 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Nagy nehezen, de végül is meglett! Jót bicikliztünk egész nap.

Explor3r 2011.03.12 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.07
Megtaláltuk, köszi

BookWorm 2011.03.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Az első tavaszias szombaton kis csapatunkkal ezt is megkerestük.

t@m 2011.03.08 12:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

feruccso74 2011.03.06 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.11
Megtaláltam.

Köszi a rejtést.

Emlékmű fagyoskodókkalHarang lábbal
wtl 2011.03.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.85
.

t_zlee 2011.03.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.90
A rejtés elég trükkös. Bár kibontva sérülten másik oldalon találtuk meg. Amennyire lehetett helyreállítottuk (csomagolást igen, ceruzát nem tudtuk pótolni) és az eredeti helyére raktuk vissza. Köszönjük a rejtést.

Zsiráf 2011.02.06 18:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
A doboz meglett, emlékművet sehol sem láttam a sötétben. A temetőben viszont meglett az emlékmű, persze világosban.

aristo 2011.01.29 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést.

Sasszemek 2011.01.23 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Tozsó 2011.01.23 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Mr Bean 2011.01.22 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Megvan

akassa 2011.01.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.30
megvan

tgb 2011.01.12 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.08
Meglett ez is, bár majdnem lefagytam a bicikliről, de legalább láttam az ejtőernyős emlékhelyet.

farkincza74 2011.01.01 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Megtaláltuk!
Hazafele szilveszterezésből, kötelező találat.
Köszi a rejtést!

 
jageeer 2010.12.31 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Köszi a rejtést.

Könnyen megtalálható volt a leírás alapján :)

sumonyi 2010.12.31 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.75
Köszönjük! Soma, Tünde, Zoli

GeoMogyes 2010.12.30 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Keresztül-kasul bekocsikáztuk a környéket mire végre idáig eljutottunk.

hercule&jane 2010.12.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.97
Friss logbook, miénk a 2. bejegyzés:)
Kár, hogy szemétlerakóvá kezd válni a környék:(:(

 
Norbi és bia 2010.12.27 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Egyik útitársunk nagypapája az első magyar ejtőernyősök közé tartozott, ezért a gps-re nem volt szükségünk a ládához jutáshoz.
A hősi halált haltak sírjaihoz is eltévedtünk, miközben nemrég elhunyt kesser társunk sírját látogattuk meg.
Köszönjük a rejtést!

zsorzs 2010.12.13 15:00 - Egyéb
A láda ismét kereshető! Nagyon köszönöm a segítséget!

Endresz_család 2010.12.12 15:00 - Egyéb
Láttuk, hogy beteg a cache, így a rejtővel történt egyeztetést követően beugrottunk az eltűnt ládát pótolni. Ismét kereshető, hajrá!

hacsabi 2010.11.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.38
A ládát nem találtuk,a rejtőt értesitettük cserébe ő segített.Köszi a rejtést a lényeget így is láttuk

Walterhal 2010.10.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Tetszett! Köszönjük!

kerimami 2010.10.27 17:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.61
Gyönyörű napsütéses délután úgy gondoltuk ananauval és feketegerével,hogy kisétálunk ehhez a ládához. Én már jártam régen itt, akkor még nem volt láda. Ide a hely szellemisége miatt érdemes kijönni.

Köszönöm a rejtést! kerimami

ananau 2010.10.27 17:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.00
Megtaláltuk :) Majdnem megfagytam, de megérte :) köszönöm! :)

feketegere 2010.10.27 17:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.23
A környék számomra nem igazán barátságos, de az emlékmű valamint a rejtés tetszett. Szerencsére szép időnk volt, de hazafelé már fáztunk :)
A logfüzetbe sajnos valaki rajzolt egy ocsmány dolgot... megpróbáltam átalakítani, hogy ne rontsa annyira a füzetet.
Köszi a rejtést!
feketegere

Buc 2010.10.26 14:28 - Megtaláltam
:)

zsbodor 2010.10.23 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Családi ládakeresés 2/1.

Meiczingerek 2010.10.21 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Megtaláltam. köszi

kockagolyo 2010.10.17 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.99
Megvan!

Modulsys 2010.10.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Segített a megtalálásban, egy ismerős leírása. :-)

ReniTesó 2010.10.09 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.16
OK

Bala1 2010.10.08 16:30 - Megtaláltam
Nagggyon jó hely! Kisfiam rajong a katonákért és a katonaságért.
Hát most nagyon jó helyre találtunk. A rejtés és a terep is igazán tetszett. A történet is annyira jól le van írva, hogy az ember teljesen beleélheti magát...főleg, hogy ott olvastam el. Éppen gyakorlatoztak. Hatalmas élményt nyújtott a fejünk felett elrepülő majd leszálló két (asszem) MIL MI-24 harci helikopter. Köszi

Gubirobi 2010.09.29 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Szabimacival becserkésztük (gyakorlat közben)!
Nagyon szép emlékmű és köszönöm, hogy megismerhettem a történetet is!

emlékműemléktábla
log 
sztrecsi&adam 2010.09.05 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Köszönjük a trükkös rejtést :)

kamzik 2010.09.05 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Szép hely!

Petyka80 2010.09.04 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Ötletes hely

VáTeSzi 2010.09.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Első találásom kis segítséggel:) Jó időnk volt, bringával voltunk, mások is keresték, ők is megtalálták :) Nagyon ötletes a rejtés!!! Remélem még sok ilyet találok/unk.

SierraLima 2010.09.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Megtaláltuk, vicces helyen van!

Pavel001 2010.09.04 00:00 - Megtaláltam
Második nekifutásra ugyan de sikerült némi segitséggel.ezuton is köszönjük a geostársak szives segitségét!

K_P 2010.08.24 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.78
Begyűjtöttük egy kis délutáni tekeréssel egybekötve.

mzs255w 2010.08.23 19:29 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 2.50 súly: 1.30
Egy gyors autós találat vacsorára.

Bluedog 2010.08.22 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

ier 2010.08.21 09:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.13
Egyszerű, autós találat.

erbeo 2010.08.21 09:57 - Megtaláltam
Veszprémbe menet megtaláltuk. Most csak egy eltéved autóssal és pár bicóssal találkoztunk, a katonák éppen nem itt gyakorlatoztak.

zöldek 2010.08.16 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.55
Ezt egy elhagyatott helynek gondoltuk, pedig többen járnak ide kikapcsolódni. Láttunk egy íjászt, aki míg ott voltunk az ellőtt nyílvesszőjét kereste kitartóan a fűben; volt aki csak napozott a domboldalban, s volt aki a nyáját terelgette. Igaz a pásztort csak kicsit később vettük észre, miután fiainkra kiabált, akik teljes erőbedobással próbálták a birkákat a kolompolós csacsival együtt haladásra kényszeríteni.

Saccy 2010.08.11 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Murus 2010.07.28 18:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
[wapon beküldött szöveg]
4 napos kirándulást tettünk Veszprémben és a Bakonyban. Sajnos az időjárás többnyire rossz volt, de így is sikerült sok szép és érdekes helyet felkeresni.
Végre egy ötletes rejtés. A hely is nagyon tetszett. Köszönjük. Murus és Cica

 
GLB 2010.07.25 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Könnyű találat. A logbook-on látszik, hogy "idegenek" is forgatják...

fet1 2010.07.17 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.91
Megtaláltuk!

 
Teko 2010.07.11 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.38
Meglett.
Nem volt hideg :)

coocos 2010.07.09 00:00 - Megtaláltam
meglett

PTimi 2010.07.08 17:00 - Megtaláltam
Megvan

babo&mac 2010.07.03 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.30
Sajnos csak második alkalommal sikerült megtalálnunk ugyanis nem olvastunk leírást és így kicsit nehéznek bizonyult a rejtés. Mindenképpen ötletes a hely.

halaszkiraly 2010.06.20 18:19 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Botos család 2010.05.29 10:50 - Egyéb
Gyalogos kupa: 29.5 km
Ismételten felkerestük a Jutas őrmester körjárata alatt.
Az őrt álló katonák már tudták miről van szó. Bár be nem engedtek, de mosolyogva kihozták a ládát.
Száva lett a legfiatalabb Jutas őrmester, így katonákkal is fotózkodott.

GyakorlatGyakorlat 2
őrmester 
kaldigeza 2010.05.29 07:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Nemzetközi hadgyakorlat közben... A jószívű magyar katona úgy 10 méterre bengedett az általa őrzött területre! Rendes kincskeresőhöz méltóan megköszöntük néki!

szalaij 2010.05.29 07:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Famágus 2010.05.23 10:35 - Megtaláltam
A mai nap nagy kalandja volt ez a doboz :-)
Hadgyakorlat volt a tetthelyen. Pontosan a rejtek mellett állították fel az IFOR erők az akadályt. Sorompót, olyan gurigás drótakadályt, sátor, a közelben helikopterek... Már amikor parkoltunk, arra tekintgettek. Aztán odamentünk és megkérdeztük, bemehetünk-e?! természetesen elutasító választ kaptunk, tettünk egy kis kört, az akadályokon kívűl, de a Gps csak visszavitt bennünket a sorompóhoz. Akkor már az egyik gépfegyveres katona figyelmeztetett bennünket, jobb lenne, ha máshol mászkálnánk. erre azt feleltem nekik, hogy itt van dolgunk. Oldfox még hozzátette, itt van amiért jöttünk, és magabiztosan elővette a rejtekből a dobozt. Nagy blama lett volna, ha nincs ott.... erre már a két katona kedvesebb, és érdeklődöbb lett. Elmagyaráztuk a dolgot /kénytelenek voltunk,/ közben olasz magasrangú katonatisztek kavartak a közelben.. 2 méterre :-) Szóval, nagyon bátrak, és elszántak voltunk, és istenien éreztük magunkat.. még este is azon nevettünk otthon, milyen képet vágtak a katonák, hogy nem tudtak elhessenteni bennünket. Persze látszott rajtunk, hogy nem kémek, vagy terroristák vagyunk, hanem egy kicsit őrült, de azért joviális család, két lánygyerekekkel, a saját melletti vendégkislánnyal.
Utóbb jutott eszembe, fotózni kellett volna, a két kiscsaj remekül mutatott volna a katonákkal egy közös képen, de biztos nem járultak volna hozzá. :-)
Szóval a hely szomorúsága ellenére, vidámra sikeredett a dolog, köszönjük..

Hadralka 2010.05.23 10:35 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

oldfox 2010.05.23 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
...megtaláltuk, bővebben Famágustól.

Geosasok 2010.05.22 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.06
Megtalálva

feldelaci 2010.04.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Ötletes rejtés, köszönjük!

kata&jani 2010.04.25 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 1.85
Megtaláltuk, szép volt az idő

slymen 2010.04.18 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Ötletes a rejtés, és teljesen korrekt a webes leírás.
Köszönjük!

Columbus 2010.04.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Kis gyaloglás után,szép környezetben meglett a ládika!

pokers 2010.04.04 18:59 - Megtaláltam
ok

2in1 dream team :) 2010.04.03 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.15
Köszi a rejtést :)

dodóklán 2010.04.01 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.85
Mai 2. megtalálás. A láda mellet szemetet is találtunk:(

Ferencz család 2010.03.27 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Veszprémi hétvége. Érdekes hely, a leírás fényében. Kár, hogy rengeteg a szemét a láda tövénél...

maerlyn 2010.03.26 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.60
Stotoval közös megtalálás, könnyed esti cachelés első ládája.

stotox 2010.03.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.41
Megtaláltuk. Nagyon nem kellett megerőltetni magunkat :D

Nfamily 2010.03.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Nyolc km oda+vissza, megérdemelten megtaláltuk. Ötletes rejtés volt.

csokisfánk-OK 2010.03.14 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.40
A rejtés ötletes. Köszönjük a részletes leírást.

 
JuJó 2010.03.14 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.48
Ok

kzsuzsu 2010.03.13 11:40 - Megtaláltam
Köszönöm az ötletes elrejtést!

kaver 2010.03.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon ötletes volt az elrejtés!

sixth 2010.03.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
A rejtés és a táj nagyon tetszett, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem! Különösen tetszett a kimerítő leírás!

Láp Lidérce 2010.02.14 16:05 - Megtaláltam
Igazából harmadik és befejező ládaként a lókúti kálváriát szántuk, de oda nem engedtek fel: morc rendőrök és bűnügyi helyszínelők állták el utunkat az odavezető országúton: valaki porhüvelyét éppen fóliába csomagolták, nyugodjon békében.

Aztán inkább békésebb vidéke indultunk. Sokak véleménye ellenére nekünk a tájjal sem volt bajunk (lhet, a vastag hólepeltett ebben.)

A rejtés meg külön ötletes.

Hótaposó alegységÍgy nem is olyan vészes a környék
Ebi és Feri rohamozzák az emlékművetHarangláb
MegkondítjaLádaajándék Ebinek
Ez (most?) egészen jól néz kiTáblicska
Gyerek levonul a terepről; fő motiváció: a beígért ennivalóIndulás enni!
Táj fenyőkkel: nem vagyok tájékozott, volt már itt helyi Geokarácsony?Vége ezévi első ládázós hétvégénknek
Nivabibi 2010.02.09 09:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.05
Szellemes rejtés!

kefe 2010.02.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Köszi megvan, jó hely, drive in találat

Buksilány 2010.01.25 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Megvan

Nilsz 2010.01.25 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Köszi a rejtést! Buksilánnyal gyors drive-in találat.

kauker 2010.01.23 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.38
Köszi, jó helyen van :D

t_igi 2010.01.21 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Ide tényleg nem a természeti szépségek miatt kell elmenni. A láda telepítésének indokát megismerve fontosnak tartottuk felkeresni a helyszínt és tisztelegni a hősi halottak előtt. A rejtés tényleg ötletes, de egyből (kettőből) rögtön kiszúrható. A hozott ajándék sajnos nem fért bele a kisméretű üvegbe.
Köszönjük a rejtést!!!

 
geobraun 2009.12.31 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Tetszett a rejtés. Évzáró ládikó a szokásos állatkerti séta után.
Köszi: geobraun és családja

carmin 2009.12.31 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Köszönjük a rejtést.

Attibati 2009.12.28 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
A mai bakonyi kirándulással - 29 km - még világosban végeztem, ezért hazafelé menet még autóval levadásztam ezt a pontot. Először Zircről jövet Gyulafirátót felől próbálkoztam de mint a helyszínen kiderült ez egy katonai út ami le volt zárva. Veszprém felöl már több sikerrel jártam , kitűnöen elrejtett ládáig tudtam autózni.

juzso 2009.12.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.18
Karácsonyi találat.

tcs1974 2009.11.25 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.08
Megvan. Sajnos egy tönkretett kopár vidék, sok szeméttel.

Hektor 2009.11.24 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Szabó Család 2009.11.15 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
Ötletes a rejtés. Köszönjük.

MáLinKA 2009.11.09 00:00 - Megtaláltam
cseles , de meglett.

naplementeemlékmű
krypton 2009.11.05 16:35 - Megtaláltam
megvan!

nagypista 2009.11.05 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.18
Szokatlan rejtek."Csöves egy hely"!

AtiMon 2009.11.03 14:00 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Mekk Master 2009.10.30 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.84
A leirásban szereplő "nem kötelező program"-mal együtt igazán hatásos. A környezetre emiatt adtam 5 pontot. Kösz a rejtést!

kami1 2009.10.30 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
A láda megjelenése napján határoztam el, hogy eljövök ide. Kicsit késve, de végül sikerült ideautóznom.
Van némi katonai ejtőernyős multam, ezért elfogult vagyok ezzel a ládával.
A katasztrófa történetét jól ismerem, olvastam róla.

gyöngyfűző és párja 2009.10.28 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
A helyszínen épp vmi gyaroklatozás folyt, így volt lehetőségünk megtekinteni pár helikoptert is.
Sajnos a rejtek mellé kialakítottak egy illegális szemétlerakót, de erről természetesen nem a rejtő tehet!

 
Hocsa 2009.10.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.16
Közös Veszprém környéki ládázás andreasse-vel, 9/6. Egyszer jártam már ugyan erre, de akkor még nem tudtam az emlékműről és szomorú apropójáról. Köszönjük a rejtést!

andreasse 2009.10.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.16
Közös találat Hocsa-val. Köszi a rejtést, nekem nagyon tetszett a hely. A láda nélkül ezt a helyet és a hozzá kapcsolódó történetet sem ismertem volna meg.

Harcosék 2009.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.45
Nagyon szép helyszín, élveztük a környezetet, nagyon köszönjük a speciális rejtést.

Acsart 2009.10.07 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Az emlékhelynél több alkalommal jártam már, de a szomorú apropót nem ismertem, köszönet érte és a rejtésért is. Toll hianyzott pótoltam. Ottjártamkor érdekes esemény zajlott, egy hölgy élvezte a panorámát egy kosaras autó kosarából.

Gondolom ilyen fotó ritkán készül.Ez pedig a szokványos fotó.
raci 2009.10.02 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Hiányos történelemtudásunknak köszönhetően nem ismertük eddig ezt a történetet, de köszönjük, hogy most módunk volt pótolni. Az emlékmű is nagyon tetszett, köszönjük a hely és a történet megismertetését!

Kopi 2009.09.27 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Véráztatta hely, tisztelet a hősöknek.

Soko 2009.09.26 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Közös találat Ferivel. Köszönet a rejtésért.

 
Lassu 2009.09.19 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Nem hősködtünk, a láda előtt pár méterre parkoltunk.

lacsak 2009.09.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltam!

Gatti 2009.09.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.48
Megtaláltam!
Emyvel (lacsak) jöttem ki ide egy délután.
Ötletes a rejtés :)

MátraiL 2009.09.12 18:58 - Megtaláltam
Ok.

Jig$aw 2009.09.12 18:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.75
57.
Szép, mondhatni vidéki utacska és környék, tetszett. Tiësto koncert előtt beiktattuk a vonatállomástól "gyorsba" ezt a röpke ~5km-es sétát a ládához. Köszönjük a rejtést.
MátraiL, Jig$aw

lczandris 2009.09.12 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Megleltem, és valóban nagyon ötletes a rejtés! Íróeszközt elfelejtettem vinni magammal, úgyhogy egy megszenesített gyufaszállal írtam a logbejegyzét :)
Öcsém, és húgom is elkísért erre a ládázásra, remélhetőleg ők is rákapnak majd a geocaching ízére :) Köszi a rejtést!

donbosco 2009.09.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.78
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

utkaparo79 2009.09.02 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Munkaidőben kis kitérővel megtaláltam! Köszi a rejtést!

Gyapi+Vik 2009.08.30 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Remek rejtés, köszönjük. Sokszor voltunk már errefelé
a Pumák repterének maradványai közt bóklászni,
a láda miatt se most jöttünk először de végre nem a földön
kerestük és nem állták utunkat szekrényforma emberek sem
holmi rallyra hivatkozva :)

Endresz_család 2009.08.30 17:45 - Egyéb
Majdnem másfél évvel ezelőtt ez volt kislányunk első ládája, most újra megkerestük egy kis délutáni kerekezés ürügyén. A rejtés még mindig tetszik, de sok kincs nem fér el.

 
takacsimre 2009.08.18 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.19
A GPS 0 méter távolságot jelzett. Perceken át kerestük a bokrok ágain, majd feleségem megkérdezte: nem ott van? Természetesen ott volt. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

GeoRoni 2009.08.14 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Meglelve

Dozoek 2009.08.05 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Veszprémben nőttem fel, mégsem hallottam még sem az ejtőernyős emlékhelyről, sem az ejtőernyősök tragédiájáról. A leírás igazán informatív, köszönet érte. Tetszett!

 
Marvin 2009.07.26 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.81
Kis túlzással a kocsiból kinyúlva logoltam, persze ez nem igaz, mivel nem elég magas a járgány. De teherautóból simán menne... köszi!

Blue Mali 2009.07.16 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
megvan:-) [wapon beküldött szöveg]

Köszi a rejtést.
Biciklis találat Istyu, és Gábor75 barátommal.
Ötletes rejtés, és természetesen ezt is én találtam meg:))
Érdekes egy hely, és érdekes a története is.
Jó nagy pusztaság, és nagy meleg várt ránk, de abszolváltuk.

IstyuEmléktábla
kilátásközeli épület
Istyu 2009.07.16 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Megtaláltam [wapon beküldött szöveg]

Bringás találat Gábor75 és Blue Mali kesser- és tettestársakkal. A kádártai ládától kerekeztünk át ide, a menet közben begyűjtött akáctüskékkel sikeresen perforáltam az első kerekemet. A defektjavítás során három tüskét sikerült kioperálni a gumiból. A lőtér most csendes és kihalt képét mutatta, így némi történelem leckével és a néphadsereg állományában megélt sztorival próbáltam társaimat szórakoztatni. A kánikulai meleg megpróbáltatásait itt még az erős pofaszél is tetézte, ami ezúttal sem esett valami jól. A rejtést most is a legfiatalabb és legszemfülesebb Mali kollégának sikerült levadásznia. Sokakkal ellentétben nekem nincs különösebb bajom a környezettel, szerintem csak a megfelelő helyen kell értékelni a látnivalókat. A leírás kellően informatív, ismét tanultunk valamit a magyar repülés történetéből.

Köszönöm a rejtést!

Gábor75 2009.07.16 13:17 - Megtaláltam
megvan:-) [wapon beküldött szöveg]

benist 2009.07.14 08:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.91
Bringatúra Veszprém körül. A hely most teljesen elhagyatott. A környezeten nincs sok látnivaló, de az esemény és az emlékmű megérdemel egy rövid látogatást. A rejtés ügyes.

V_Gabor 2009.07.11 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Senkitől és semmitől nem zavartatva, azonnal meglett. Jó rejtés!

mopimester 2009.07.11 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.15
Vigyázzatok a darazsakkal, három fészket láttam a láda közvetlen közelében!

zsebeszter 2009.07.11 09:15 - Megtaláltam
Könnyű találat Veszprémtől Eplény felé ahol biciklis és mobilos tájfutóversenyen vettünk részt. Már 1 hete megpróbáltuk megfogni a ládát de tőle kb 13.4 m-re megállítottak minket mivel rally-verseny volt a területen. Nem adtuk fel, visszatértünk. Szerintem magasabban van mint 1,5 m :). Aztán elsétáltunk az emlékműköz és megcsodáltuk hogy milyen hangulatos ez a rét és a környező kis dombok a fenyvesekkel. Köszi a rejtést.

dyan 2009.07.11 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.69
Egy hete már próbálkoztunk a ládával, de rally verseny végtelenül felelősségteljes és fontoskodó biztonsági emberei nem engedtek a ládához (attól 100 méterre). De most üres volt a környék, és könnyen odajutottunk, utána még felmentünk az emlékműhöz, majd egy kicsit még gyönyörködtünk a tájban.

N.Zs. 2009.07.04 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Kalandosra sikerült! Nem tudtuk még reggel, hogy a Veszprém rally pont most van, de gyorsan belefutottunk már az elején a Litéri-domboknál. Az egész környék le volt zárva. Átterveztük az útvonalt és mentünk tovább. Majd ide felé jövet úgy este 6 felé megint szembesültünk a lezárással. Először csak 1500 ft megfizetése után akartak az emlékműhöz engedni, de meggyőztük őket, hogy nem fogjuk nézni közben ingyen az arra autózókat, így beengedtek. Közben egy szimpatikus ember jött oda, hogy kérdezgessen miért akarunk annyira az emlékműhöz menni és tudjuk e miért van ott. Hát tudtuk! Kiderült, hogy az emberünk az egyik alapító, Szabó Gábor, aki túl van 5100 ugráson. Anti miután évek óta érdeklődik a téma után fel tudott sorolni néhány csapattársát is, így a végén már majdnem vörös szőnyegen vittek az emlékműhöz.

Sz.G, egy kollégájával és Anti
 
katica 2009.07.01 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Hivatalos ügyeim végeztével irány a környékbeli ládák! :)
Mikor jöttünk, épp repülőgépszárnyakat fuvaroztak, érdekes volt a látvány. A rejtek szuper, bár nem nyúltam be rögtön a ládáért, kicsit tartottam tőle, hogy esetleg láda helyett darázsfészket lelek majd.

Köszi!
katica + tobias

Foltos Foxi 2009.06.30 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
A táj valóban nem rendelkezik különösebb esztétikai élménnyel, de a rejtés kiváló és a láda telepítésének apropója is. Képek később.

Toti 2009.06.22 16:30 - Megtaláltam
Epp itt vannak a harci helikoptereink a hadgyakorlatra kitelepulve. [wapon beküldött szöveg]

Adamro71 2009.06.20 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.45
Megvan. Mai 5. láda, szakadó esőben, erős szélben. Az ajánlott parkolóban áltam meg, igy nem drive-in volt, és az utolso száz méteren sikerült is bőrig áznom, de ha már eddig eljöttem...A rejtés nagyon tetszett, sztem jó ötlet volt oda tenni ahova... A helyszin értékeléséhez tényleg el kell olvasni zsorzs által irtakat, mert enélkül tényleg nincs sok látnivalo. Sajn fényképezni sem lehetett sok mindent ilyen időben, igy be is fejeztem a mai ládavadászatot. Köszi a rejtést! Robi

Az emlékmű (esőben) 
syaky 2009.06.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.43
Hát igen szomorú vagyok h egy ilyen emlékművet mint ez ennyire jellegtelen semmis helyre tették akik tették, vagy ha mindenképpen ide kellett tenni akkor miért nem tették olyanná a környezetét h illő legyen.
Szemét hegyek, kiszáradt fák, bokrok, szétperzselt fű és mondhatni semmi a köbön.
Weboldal szépen kialakitott kár h a hely egy elég jellegtelen környék.

 
Dzsipiesz 2009.06.17 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Első kincsesláda amit megtaláltam!Ahhoz képest hamar meglett,valószínüleg mert én is odaraktam volna ahol van:) Láttunk gyakorlatozó helikoptereket is.Pont akkor kerekezett arra egy félkatonai erdőkerülő ember aki gratulált ,hogy hamar ráleltünk ,és kis helyi beszámolót tartott a helyi dolgokról,plusz ajánlotta következőnek a Csatárhegyi kilátót,mert ott is van láda tudomása szerint.Meg is fogadtuk tanácsát:)

blindmouse 2009.06.13 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.88
Meglett Medve barátommal!

LG 2009.06.06 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a jó rejtést!

H. Gábor 2009.05.30 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Azt a term búráját! :)
Értékes, múltban gazdag hely!
Láthatóan ez nem nagyon izgat senkit.

Barnus, Dodó +én.

 
SuperGeo 2009.05.30 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Teljesítménytúra közben, kedves túratársamnak bemutatva a kesselést.

Ötletes rejtés, köszönjük!

wadim 2009.05.30 10:36 - Megtaláltam
-

napvirág 2009.05.30 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.91
A "Jutasi Őrmester Benedekhegyi kŐrjárata 30" elnevezésű teljesítménytúra alkalmából jártam erre. Az emlékhelynél volt az ellenőrzőpont, így nem kellett nagy kitérőt tenni a ládáért.
A rejtés ötletes, de - tekintettel a mai esős időjárásra, - egy kissé nedves.

palika 2009.05.23 18:20 - Megtaláltam
ötletes rejtés, Zsorzs!

tiktak 2009.05.23 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.84
Mai 7/8 -ik ládánk.
Ötletes rejtés!

mekler69 2009.05.22 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Szeretem ezt a helyet!
Megjártam keresztbe - hosszába anno!
Jó volt itt sétálgatni...

Nervas 2009.05.17 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Ötletes rejtés. Köszönet érte.

Apexsek 2009.05.17 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Egy TB kapcsán kellett találkoznom egyik veszprémi barátommal, s ő hozott el kocsival ide.
A tragédia történetét jó pár éve olvastam a Top Gun című folyóiratban.
Ez esetben is érvényes volt a mondás:
A fel-leszállás a legveszélyesebb a repülésben...

mink6 2009.05.06 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 1.00
Tök jó volt!
-Jó akkor innen 100m!
(soromponál) - Most mennyinél vagyunk!
-03 ez pont 100m!
XD

Botos család 2009.05.05 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Megtaláltuk!

Másodjára.....az ötletes rejtés miatt. :)
Kár, hogy a környék ilyen állapotban van.

A ládából kivettük Pamacs Mágnus TB-t.

NZs 2009.05.03 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.65
Veszprémi kesingtúra 12/10.
Ez már a hazaút első megtalálása. Leparkoltunk a valaha volt helikopterleszálló betonján, gyalog indultunk a keresésre. Aztán meglepődtünk, hogy milyen közel volt... és lett! :-)
Ötletes, valóban szemtelen rejtés! Kívánjunk neki hosszú életet!
Az említett "Vádindítvány" c. könyvet olvastam még ifjú koromban, de most - ennek hatására - újra elővettem, megint elolvastam. Egy őrült kor, egy totálisan őrült katona, aljas-szemét-gátlástalan katonai/politikai vezetők - és a halálba hajszolt szerencsétlenek... Elszomorító, hogy mennyire nem változott semmi, hogy mennyire ugyanígy lenne ez ma is...
Tetszett nekünk az ejtőernyőt formáló, lengő emlékmű, körbefényképeztük minden oldalról, majd elindultunk Kádártára, az ősi forráshoz (GCKADE).
NZs & KáVé

kietlen pusztaságaz emlékmű
még itt is találni valami szépet... (by KáVé)...sőt, többet is!
Memento mori... 
sella 2009.05.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.95
Köszönjük a rejtést.

qpci 2009.05.02 17:50 - Megtaláltam
Miután az elöttünk kesselők befejezték, mi is megtaláltuk. Addig sétáltunk egyet. [wapon beküldött szöveg]

Timi&Szabi 2009.05.02 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Megtaláltuk.

Piró 2009.05.01 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Ballagás után kiugrottunk anyummal. Pamacs Magnus belekerült a ládába.

szollosi73 2009.05.01 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.95
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

Két veszprémi multi utáni könnyű találat!
A rejtés nagyon ötletes, tetszett!
Köszönjük!
Szilvi+János

 
Mikulás trágársága elüldözött 2009.04.25 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.06
Kellemes tavaszi napon Szentgáli kőlik látogatás utáni levezetés...
Meglepő az emlékmű formája a pusztaságban.
A bajtársak ma is emlékeznek, most is voltak friss koszorúk...

A rejtés meg... szemtelenül tökéletes :)

SagiK 2009.04.21 17:53 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

forgabi 2009.04.20 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
O.K. a drive-in! :)

divi 2009.04.20 10:30 - Megtaláltam
megvan

kicsiogre 2009.04.19 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.46
Megtaláltuk.

 
Duciék 2009.04.19 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.34
+

BBBBNET 2009.04.19 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Ötletes rejtés. Megnéztük a modellezőrepülő bemutatót is.

CyberPunk 2009.04.17 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Alacsonyak hátrányban! Azért meglett... Köszi

vokopeti 2009.04.13 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.34
Tavaszi napsütéses időben, biciklivel Eplény-Lókút-Veszprém útvonalon (~30 km). Az idei év első kerékpáros kirándulása. A Garmin Edge 205-ös kütyümtől megváltam, most egy Nokia E51-el próbálkoztam, Garmin Mobile XT szoftverrel. Többet hátráltatott az út során, mint amennyit segített. Nagy butaságokat tervezett útközben, és makacsul ragaszkodott az elképzeléseihez, így a mai napra betervezett 5 ládából csak 3 lett. Az utat kénytelenek voltunk magunk megtalálni.

Már régóta terveztük levadászni ezt a ládát. Először ezen a helyen a Papod hegyről jövet jártam, akkor még nem volt itt a láda, pár napra rá tette közzé a rejtő. Veszprémi lévén közeli találat lett volna, valamiért mégis kimaradt.. Eddig... :)

Valóban nem a környezetért éri meg ellátogatni ide, a webes leírást - ami egyébként igen jóra sikeredett - áttanulmányozva merőben más értelmet nyer a láda. A rejtés nekem nem tetszett, ha más is a környéken van, teljesen lehetetlen észrevétlenül levadászni. Az első tavaszi napsütésnek köszönhetően az emlékmű körül a csicsergő párok kíváncsi tekintete nagyban megnehezítette a dolgunkat. Gyulafirátót felől jövet az aszfaltozott úton kilométerek után is a 82-es főút felé terelt volna minket a GPS. Köszönjük a rejtést!

vokopeti, Dr. Szoboszlai András

Akebono 2009.04.13 09:05 - Egyéb
Íme a bizonyíték.

 
ozeki 2009.04.13 09:05 - Megtaláltam
Bakony-járás Húsvétkor Bernivel és Akebonoval.
Akebononak ez a láda már régebben megvolt, így ő inkább a haranglábat meg a tangabugyi-bokrot fotózta :)

Ventura64 2009.04.12 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.07
ok

jjoska 2009.04.11 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.21
Csodálatos az idő.

pero 2009.04.08 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.30
ötletes, de a leiras alapjan konnyen megtalalhato :)

sereszaki 2009.04.05 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Farkasgyepűi kirándulásunkról hazafelé jövet egy jó kis (majdnem) drive-in.
Erről a helyről se szereztem volna tudomást,ha nincs itt egy láda...ami ráadásul csakugyan ötletesen van eldugva!

Nagi 2009.04.04 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Nagyon ötletes rejtés, szép leírás, így méltó emlék az ejtőernyősök számára. Papod után levetésként kerestük meg. Sajnos szemetes a környék, viszont szép a rálátás van a Bakonyra, és Veszprémre is.

Köszönjük a rejtést!

Nagi, Gábor és Gabi!

MikSi 2009.04.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.77
Valahogy - a leírásokból talán - azonnal tudtam hol kell keresni a "ládát". Persze ez mit sem von le a rejtés ötletességéből! Gratula! A leírás, a történeti áttekintés alapos, és érdekes. Ezért is választottam ma ezt az egyik ládámnak. Szinte hallottam a repülőket.... de egy kocsi riasztója megszólalt, és visszarángatott a hétköznapokba.. Sajnos... Köszi a rejtést!
Miksi

Steve & TimTim 2009.03.23 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.64
Nagyon ötletes rejtés. Szép kis drive-in. köszönjük a rejtést

rale 2009.03.21 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Tényleg jól belátni innen egész Veszprémet! Szép hely, csak egy kicsit "kietlen" helyen van. A rejtés nagyon tetszett, minél több hasonlóra lenne szükség (csak nehogy széttörjön az üveg egy óvatlan cacher kezében).

Arnika 2009.03.21 15:45 - Megtaláltam
Sajnos én ezt a ládát nem tudtam volna megtalálni, mert még kicsi vagyok. Apával viszont együtt sikerült megtalálni. Tisztelegtem a hősöknek. (Apa nem mondta, hogy jobb kézzel kell!)

Az emlékmű előtt 
Illés Pityu 2009.03.21 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
Érdekes a puszta közepén az emlékmű. Veszprém panorámája is más ebből az irányból. A rejtés pedig eredeti. Jó volt, köszönet érte!

Útban Manhattan felé 
ndavid42 2009.03.16 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.31
[:204:]
A tegnapi teljesítménytúra levetéseként bicajoztam egyet, a láda volt a cél. Persze odafelé végig iszonyaterős szembeszélben kellett tekernem, de azért legyőztem :)

Moo 2009.02.21 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.52
Mai 3. ládám. Könnyedén meglett. Talán túl könnyen... Biztos hogy biztonságos ez a rejtek? Nem messze ijjászkodtak. Furcsa mód egy birkanyáj legelt az emlékművön, ill mellette. Az emlékműnél hagyott koszorúk is meg lettek rágva...

Közeledtemre lelépettA közelben a nyáj
közös nevező 2009.02.08 00:00 - Megtaláltam
Frappáns rejtés.

a ládától 
Atmosz&Zozmosz 2009.01.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.06
Érdekes hely, köszönjük a rejtést!

cicababa 2009.01.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.62
Megtaláltuk :-)

attle&dian 2009.01.10 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.72
Csak koordináták alapján kerestük, ötletes rejtés!

peszi 2009.01.10 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Csak a toll nem fogott.Így elmaradt a bejegyzés

Auriga 2009.01.04 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.70
A táj sajnos nem valami szívderítő ilyenkor de a Papod havas teteje azért javít a képen. Nagyon tetszik a hely történetének leírása! Ügyes a rejtés.
Laci

vipi 2009.01.02 19:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk

isoprof 2008.12.31 16:48 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kermil 2008.12.29 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.02
Végre megvan a jelszó is, nem csak a láda darabjai mint tavasszal

Thomasz 2008.12.28 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.57
Megvan!

piros patrol 2008.12.28 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.35
Megtaláltuk!

gyurek 2008.12.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
Megtaláltuk!!

nöpike 2008.12.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.87
Megtaláltam!!!

Áron csapata 2008.12.24 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Megtaláltuk karácsonyi ládázás alkalmából Áronnal. Köszi, ötletes rejtés!

Nivás Döme 2008.12.23 19:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Szép rejtés (ha lehet ilyet mondani)!
Geokarácsony előtt még úgy gondoltuk belefér, Rátótról gurultunk ide, és bizony a ládát is keresnünk kellet. Miután koromsötétben alaposan átvizsgáltuk a lehetséges helyeket, egy jó mozdulattal meg is lett az üveg. Sajnos siettünk a rendezvényre, így a haranglábat ezúttal is ki kellett hagynunk, de mivel itt Jutason dolgozom, biztosan kilátogatok még ide (végül is az utolsó próbálkozásom éppen a Közép-Eu. rali záróetapjakor volt)

KutasG 2008.12.23 19:41 - Megtaláltam
Ez is drive-in. A haranglábhoz már nem volt időnk elmenni, így is alig értünk oda az Arénához.

Gáspár Norbert 2008.12.23 19:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Geokarácsonyra igyekezvén KutasG és Nivás Döme társaságában.

szepzsuzsi 2008.12.20 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.86
Végre nem esett (csak egy kicsit), de azért próbáltunk nem saras célpontokat keresni ma délutánra. GCKADE után jöttünk ide, én már ismertem a helyet. Szomorú, mégis szívmelengető érzés a kietlen pusztaságban a harangláb. Köszönjük szépen!
szepzsuzsi és Hófehér

Hófehér 2008.12.20 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Veszprémi portya Zsuzsival. Ha magasabb autóval lettünk volna simán kinyúlhattam volna a ládáért a kocsiból. Így kellett legalább 50 centit mennem érte. :) Érdekes hely, köszönjük!

Hófehér+szepzsuzsi

Hajo 2008.12.06 10:57 - Megtaláltam
Valahogy elfelejtettem bejelenteni.
Még 2008-ban a Mikulás Rallye idején jártunk itt Kristóffal együtt.

szirteyzsu 2008.11.22 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bferi 2008.11.22 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Villám 2008.11.13 20:49 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2008.11.13 20:46 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

gyudi 2008.11.08 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Megtaláltuk, kis segítséggel :)
Nagyon ötletes a rejtés ;)

Evetke 2008.11.08 15:13 - Megtaláltam
Kis hétvégi szürkítés Affamiékkal errefelé.
Levadászódott ez is.

Gábor és Renka 2008.11.06 14:30 - Megtaláltam
Cseles rejtés! Köszönjük :)

Picur_Peti 2008.11.01 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.00
Ötletes a rejtés. Köszönjük.

Gipszjakab & Lujzika 2008.10.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Nagy volt a forgalom, de sikerült észrevétlenül logolni :) Volt ott pár munkakerülő meg két autó modellező is.
Gipszjakab & Lujzika

tomtech 2008.10.30 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.49
A környék kissé kopárnak tűnt így ősszel (pláne sötétedéskor :P ), bár az emlékmű igen tetszetős. Gratulálok az ötletes és kicsit szívatós :) rejtéshez, továbbá a webes infók is korrekten összeszedettek! Köszönet érte!

GCRover 2008.10.30 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.15
Nagyon ötletes rejtés :D

kacsati 2008.10.27 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.02
Köszönet a rejtésért!

Nyuszifül_2342 2008.10.17 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.03
Töki azonnal megtalálta ahogy leparkoltunk. Pont akkor szálltak le a helikopterek, épp véget ért nekik a nap.
Töki+Nyuszifül

Lencsi 2008.10.12 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Kellemes környék, szomorú apropó. A rejtés tényleg ötletes, sajnos 10 méterrel odébb kint a tábla, hogy éleslövészet, és idegeneknek belépni tilos :( szóval a zavarosban vadásztunk... kissé távolabb szép sorban helikopterek parkoltak.

NaSza 2008.10.11 13:00 - Megtaláltam
Egy régi vágy teljesült ezzel a megtalálással. (A Sza résznek.) Egy tábla fogadott a parkolónál, mely szerint éles lövészet folyik a területen, belépni tilos. Beléptünk, nem lőttek, megtaláltuk. Jó rejtés.

bibolya 2008.10.09 12:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést, jó megoldás.

bibolya és Cicapapa51

Cicapapa51 2008.10.09 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.84
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.

Cicapapa51 és bibolya

dc3 2008.10.06 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Becserkelve!

Most éppen Mi-24 helikopterek állomásoztak a régi reptéren. Hány fiatal vadászrepülő indult innen halálba a II. Világháború idején.....

Kösz a rejtést!

Bandy 2008.10.05 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Ritka jó rejtés!!!
Tele volt a placc nagy szöcskékkel!!!

rimano 2008.09.28 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Ügyes rejtés. A&N

Kanyec 2008.09.27 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.18
Már sötét volt de meglett.

kószálók 2008.09.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Kissé brongós időben "Építők" meccs után.

GIMOGA Team 2008.09.20 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.04
-

Holgerson 2008.09.14 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.73
Jártunk már itt korábban 1x autóverseny megtekintéséből kifolyólag, de nem tudtunk róla, hogy milyen történések helyszíne a környék, mostmár ezt is tudjuk, köszönhetően a rejtőnek.
Üdv. H.

Kicsicsapat 2008.09.07 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.23
Mai utolsó ládánk.
Az itt történteket újságból és könyvekből ismertem, így a többieknek az emlékmű tövében meséltem el ezt a szomorú eseményt.

Kicsicsapat

az emlékmű
TBende 2008.09.06 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.98
Mai 2. ládánk.
A kopjafánál Kádártán kissé tovább időztünk. Ezt a ládát ezért gyorsan akartuk megtalálni. Nem csalódtunk. Keresés nélkül lett meg :))).
Még fel ugrottunk a emlékharanghoz, azután indultunk tovább. Siettünk, hogy a mezőn állomásozó helikopter nehogy ránk lőjön!

tibbi 2008.09.05 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Régi tartozásomat egyenlítettem ki a mai látogatásommal, bár nem terveztem be előre, így nem tudtam méltóképpen tisztelegni az elesett ejtőernyősök emlékműve előtt. A történet több, mint szomorú, de egyben roppant izgalmas is.

A rejtés kimondottan tetszett! Wapos támogatás is szükségeltetett, bár még utána is a fákon keresgéltem néhány pillanatig.

Köszönöm a lehetőséget! Tibi

zotyatomek 2008.08.24 16:52 - Megtaláltam
érdekes hely, sárkányt reptettek a környéken. A rejtést egyből kiszúrtam, tényleg ötletes.

Fazék 2008.08.24 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.13
Nagyon kényelmes rejtés, ma is verseny volt; az úton sok távozó, off-road autó jött szembe.

safc 2008.08.24 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.17
A leírást elolvasva tényleg érdekes hely. Begyűjtöttünk némi galagonyát, vadkörtét, kökényt és csipkebogyót, hadd bámuljanak az ovistársak. Szép nagy kamionok jöttek-mentek.

donkardos 2008.08.24 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.18
A rejtekhely mellett épp bontották a verseny miatt felállított kerítést. Próbáltam feltűnés nélkül kilopni a pulcsim alatt a dobozt (a helyet messziről kiszúrtam), amikor utánam kiáltott az egyik munkásember. Már el voltam szánva, hogy halálig tagadok, amikor kiderült, hogy csak figyelmeztetni akartak, hogy két olasz nő még a pályán van, vigyázzak magamra. Megköszöntem a figyelmességüket, és odébbálltam a ládával.
Valami gond lehetett az időgéppel, mert valóban sárkányt röptettünk, de nem délután ötkor... :)

G_Sanyi 2008.08.23 19:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Nem akartuk drive-in, ezért hangyányit messzebb álltunk meg autóval. Kb 50 méter gyalogoltunk:-). A terepen éppen terepjáróverseny zajlott.

Templar 2008.08.23 18:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.48
OK!

PeterTomi 2008.08.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.93
Kis bizonytalanság után simán megtaláltam, adta magát a 1,5m, ami lehet hogy van 1,7 is.

Paul 2008.08.17 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.57
Veszprémbe voltam katona(sportoló) és rengetegszer futottam itt el.Jó volt vissza jönni ide kicsit körülnézni.Amikor még az orosz "ideiglenes" hadsereg itt volt sokszor láttuk őket télen egy szál trikóban futni.Sajnos a ládát nem találtam meg mert egy régebbi leírás szerint kerestem(1,5 m magasan),remélem a rejtő elfogadja.

[Jóváhagyta: zsorzs, 2008.08.19 17:46]

 
Márta 2008.08.16 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltam.

jolliefille 2008.08.14 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.23
Megtaláltam !

PolarBear 2008.08.14 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Köszönöm a rejtést !

Kerticsorbi 2008.08.14 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Bakonyi kirándulásunk 21. ládája. Nagyon szép helyen van a láda, köszönjük a rejtést.

meduza 2008.08.10 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.75
Megtaláltam

Skali&Margó 2008.08.10 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Megtaláltuk.

Zsozsoboy 2008.08.07 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.42
Trükkös rejtés!

wiwien002 2008.08.07 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Megtaláltam!

Puszkany 2008.08.07 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Ötletes rejtés.

Fűkocka 2008.08.06 13:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Alle 2008.08.06 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.50 súly: 3.01
A rejtés nem tetszett, de amit mutatni akar az annál inkább!

Csécsó 2008.08.06 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.52
2/6 - Még az allergia is rámtört :(

Megtalálás Alléval és Feri60-nal :)

feri60 2008.08.06 11:46 - Megtaláltam
Régi pilóta mondás:"Ép gépet, ép ember, ép ésszel sosem hagy el!"
És milyen igaz!!!

 
Rudi Team 2008.08.05 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.80
Könnyen megtaláltuk.
Éva, Szandra, Gabi, Roland, Rudi

Access Denied 2008.08.03 09:03 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 2.20
A rejtekhely nem rossz, de elég kiszolgáltatott. szerintem.. :)

katika 2008.07.27 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Érdekes a leírás és a rejtés is jó. [wapon beküldött szöveg]

 
katyerinka 2008.07.27 08:35 - Megtaláltam
Megtaláltam!

horvathszaby 2008.07.27 08:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.96
Mai ládázásunk (útban a Művészetek Völgyébe) 1. állomása volt ez a pont.
Veszprémben már sokszor jártunk, de ezt a helyet még nem ismertük.
Kár, hogy ennyire kinnt van a városon kívül, de egyébként szép hely.

Köszi a rejtést!

Tovább indultunk a Zádorvárhoz.

További képek a fotóalbumban.

vaj+zs 2008.07.25 19:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.78
Jó a rejtekhely.

fkmaster 2008.07.25 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.98
A rejtést tényleg a története és a rejtek ötlete dobja fel.

cserkész Mészike 2008.07.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 2 átlag: 2.50 súly: 2.62
Megtaláltam! A rejtés ha nem is, de a környezet a futkosó szarvasokkal nagyon tetszett!!! Ja, és GPS nélkül!

szaboist 2008.07.24 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Unokás ládázás a Balcsinál/8.Klassz rejtés, érdekes a történet!

harangláb
Judit és Béla 2008.07.22 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.40
A rejtés frappáns ötlet. Kb. öt percet tanakodtunk, hol lehet ez a láda, miközben ott volt tőlünk 20 cm-re!

Ajtony 2008.07.22 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.31
OK

Zerind HUN 2008.07.22 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Közülünk senki nem olvasta el a szöveget, hogy hol van elrejtve a láda, csak a koordináta volt meg nálam. Nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam, hogy itt csak néhány bokor van szeméttel a tövében, még haza is telefonáltam, hogy leellenőrizzük, jól írtam-e föl a koordinátát. Kiderült, hogy jól. Aztán a rutinnak köszönhetően már hamar meglett a láda.

waneqr 2008.07.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.57
Szellemes rejtés...

Fegekri 2008.07.19 09:55 - Megtaláltam
Lengyel piacozás előtt levadásztuk, persze egy kicsit azért körbenéztük:-) Köszi a rejtést, nagyon ötletes!!!

Seres Péter 2008.07.15 14:22 - Megtaláltam
540. ládám jelszavát szinte a kocsiból olvastam le [wapon beküldött szöveg]

út2út
környezetfa
fa2sorompó
láda 
bbokonon 2008.07.13 22:54 - Megtaláltam
Sokat hallottam gyerekkoromban az itteni gyakorlatozást. [wapon beküldött szöveg]

zsakar 2008.07.10 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
.

3D 2008.07.06 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
A kedves rejtő téved, bizony jó ez a hely másra is. Mi éppen a veszprémi rali versenybe csöppentünk bele, így az odavezető úton kértek tőlünk 1000 Ft/fő belépődíjat, de modtuk, hogy mi kirándulók vagyunk, így enélkül is megengedték, hogy oldalt leálljunk. Szerencsére a rejtés a pálya szélén volt, de a szalagon belül, előtte kanyarodtak az autók, így kicsit várni kellett a feltűnésmentes logolásra. A harangláb kívül esett, oda el lehetett menni.
Még egyszer el kell ide jönnünk, mert szeretnénk jobban körülnézni, számunkra ez ugyanis személyes okokból is fontos helyszín, ugyanis egyikünk Édesapja 1939-1945 között itt volt katona, légifényképészként szolgált. Képei között nem találtunk a leírt esetre vonatkozó fotót, de azért maradt jó pár érdekes képe a hadifogság előli bujkálás ellenére is. Sajnos Őt már megkérdezni nem tudjuk, de mi ezen az oldalon szeretnénk Rá is és társaira is emlékezni egy Őt ábrázoló itt készült korabeli fotóval.

 
lookie 2008.07.01 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.02
Épp itt volt az ideje, hogy megkeressem ezt a ládát is, hiszen légvonalban kevesebb, mint 3 km-re lakom a helyszíntől.

pörsing 2008.06.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Megtaláltam

fulopot 2008.06.25 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.90
Köszönöm! Ötletes rejtés, láttam az ösvényekből, hogy mindenkit megviccelt!
Másodjára találtam meg, mert korábban gyakorlat miatt nem tudtam a közelébe menni.

sambenedek 2008.06.20 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.53
OK, de ahogy a nyomok is mutatták, nemcsak én keresgéltem a bokor túloldalán... a koordinátákon lehetne kicsit pontosítani... mindenesetre ötletes rejtés.

Bärlin 2008.06.19 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.59
Pont felszállt egy-két katonai helikopter. Izgalmas látvány volt. Éleslövészet, bemenni tilos feliratú tábla próbált eltántorítani, de nem hagytam magam.

horvlevi 2008.06.16 09:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést .

red_devlin_guy 2008.06.14 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.31
ok

Hosszu és Maszat 2008.06.13 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Csak most vadásztuk le a lakóhelyünkhöz legközelebbi ládát, de megvan.
Ötletes rejtés.

eFeS 2008.06.08 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Ahogy elkezdett végra sütni a nap, elindultunk a gyerekekkel. Persze félúton voltunk, smikor megérkeztek a felhők, feleségem utánunk jött kocsival. Mire elértük a célt, már szakadt az eső. Ott már állt egy autó, egy kessertárs - akinek sajnos, a nevét elfelejtettem megkérdezni - épp logolt. A végén odaálltak mellénk a kocsival, és átadták a ládát. Logolás után mi rejtettük vissza.
Majd szeb időben visszanézünk még ide biciklivel a gyerekekkel.
Köszönjük a rejtést!

Nehéz a kesser dolga...A "láda"
emiho 2008.06.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Nagyon jó volt!

fhabakuk 2008.06.03 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.48
1 perc csend az áldozatokért. itt megtartható.

szikizso 2008.06.01 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.08
Versenyról hazafelé beautóztam érte. Remek, ötletes rejtés.

kivancsifancsi 2008.05.31 18:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.82
A veszprémi versenyről hazafelé áltunk meg ennél a ládánál. Szomorú az ejtőernyős alakulat sorsa.

 
Mr Zerge 2008.05.31 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
Meg van. [wapon beküldött szöveg]
Mikor közelítettem a célponthoz, aggódtam, hogy pont ott áll valaki, nem fogok tudni, logolni, ehhez képest megörültem, hogy egy eddigi virtuális ismerőssel élőben is találkozhattam. Akebononak köszönhetően már kézben várt a láda, csak logolnom kellett, és közösen visszarejteni.
Érdekes ez a helyszin és a történet, nem ismertem eddig.
Üdv Mr Zerge.

Akebono 2008.05.31 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.51
A geo versenyről hazafelé útba esett. A "ládát" egyből megtaláltam, adta magát. éppen vissza akartam tenni, mikor Mr.Zerge érkezett, úgyhogy neki nem kellett keresgélni.

19izsi73 2008.05.31 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.65
A Kofola BT bakonyi barangolása a verseny előtt és után.
Tragikus a történelem,főleg a mienk;méltó hely egy ládának.Kicsit nekünk is emlékezni kell a hősökre! E láda nélkül szegényebb lettem volna a háború eme történésével.

Mathau 2008.05.31 16:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtőnek, hogy elhozott ide.
Érdemes volt felkeresni a helyet és érdemes volt elolvasni a leírást.

Kokó 2008.05.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
A verseny eredményhirdetése elötti időkitöltő program keretében kerestük fel a helyet.

Kofola BT 2008.05.31 16:30 - Megtaláltam
A tavaszi versenyszellem jegyében.

macikupac 2008.05.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.94
Két napos bakonyi ládázás 6.

A verseny után, de még jóval az eredményhirdetés előtt volt egy csomó időnk, melyet hasznosan szerettünk volna eltölteni. Ezért gondoltuk, hogy ez a láda (is) tökéletes lehetőség erre a célra. A láda helyét azonnal konkretizáltuk, de a nagyon közeli sufni-tunningosok miatt csak egy kis idő elteltével tudtuk/mertük előhúzni a ládát. A rejtés rendkívül ötletes. A helyet és a szomorú eseményt még nem ismertem. A réten több virág is nyílt, de engem csak az árvalányhaj hozott lázba. Az emlékmű jól körüljárható és fotózható. De az is igaz, hogy egy jól eltalált alkotásról beszélünk. Pont szerencsém volt, mert épp akkor húzott el egy röpcsi fenn a magasban, amikor napnak háttal álltam. Mivel a veszprémi temető nagyon kiesett, így az most kimaradt. Köszönjük, hogy a magyar történelem újabb darabkáját ismerhettük meg. Pumbi volt velem.

Akár reptér is lehetneVadrózsák
ÁrvalányhajEmlékmű a kicsiny halmon
Nem volt megbeszélveStilizált alak
EmléktáblaPumbi a ládával
Bal3 2008.05.31 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Áve!

Mozoval reggel nem túl korán indultunk, ha leérünk a versenyre ok, ha nem, az se gond. Csak azt beszéltük meg, ha útközben valami láda szembejön, elkapjuk :)
16.30-ra értünk alsóperére :-) Valami csoda folytán már nem lehetett nevezni. Mi nagyon jól éreztük magunkat, sok láda, még több nevetés :-)
A láda mondanivalója, története megér egy misét. Gyermekkori szerelmem a repülés, minden ami ehhez kapcsolódik érdekel.
Az emlékmű is nagyon tetszett, meg a hely is szép emlékeket idézett, nem egy rally versenyen voltam már itt. A nevemet a "Bal3"-at is a lőtéren kaptam, de ez már történelem. :-)
Két ügyes ládász naná, hogy odaérkezvén fejest uigrik a bokorba.... majd leírást olvasva 1.0358 mp alatt megtalálja a tökéletesen "rejtett" ládát :)
A parkolóban egy dupla Weberes, speres, sírósváltós, slick-es Zsigulit fúvókáztak, teszteltek épp, forrt a vérem :)
Hű de jó kis nap ez!

Üdv Bal3

mozo 2008.05.31 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Versenyre menet belerugtunk ebbe a csészébe is. Már régóta készültem ide, egyrészt mert repülős családból származom (persze nekem tériszonyom van), másrészt mert szeretem a veszprém környéki tájat. Remek az emlékmű, remélem sokáig megmarad, és nem hordják szét.
A parkolóban épp egy kibelezett ladát készítettek fel szlalomversenyre, gyönyörű hangja volt. Persze megnéztük közelebbről is. :)

Köszönjük, hogy elhoztál bennünket ide.

Mozo

VP 2008.05.31 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.20
Verseny előtt. A vasúton túl régebben többször volt tájfutóverseny.

 
jspanyik 2008.05.30 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Szuper rejtés, igazi drive-in megtalálás.

Köszönöm a lehetőséget!

jana.hu 2008.05.30 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk:-)

Legolány 2008.05.30 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Köszi a rejtést!

HasSan 2008.05.28 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
OK Könyü találat de a veszprémi látkép nekem tetszet a kánikula ellenére is...

pumák 2008.05.26 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Ebéd után, teli hassal megkerestük. Ötletes a rejtés. Szép emlék a hősöknek! Megyünk vissza melózni.

Zöld utat!

A Pumák

paro.ka 2008.05.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
MEGTELÁLTAM.
Budaőrsről Sümegre a 811-8-as-as majd nyolcvan négyes úton mentünk.
Alcsút elött felejthetetlenül szép a védett PLATÁN FASOR!
Ajkarendeknél megcsodáltuk a zerge-boglárost ,sok szép sárga íriszben és lilla virágban gyönyörködtünk
Az új sorompó még ragadt a festéktől, a Jutaspusztai úton .
JÓ MERT VOLT NÁLAM KONZERVNYITÓ. :-))
Szépek a skabiózák és az árvalányaj a környéken ! Köszönjük.

JelszóKegyelet a hősöknek
Skabióza messziről 
Csotai csapat 2008.05.25 18:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BiBoLi 2008.05.25 15:41 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Füge_001 2008.05.25 15:38 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Csigabiga 2008.05.25 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

A leírás elolvasása nélkül kezdtük el keresgélni. Miután kétszer körbejártuk a bokrot és épp a harmadik körbe kezdtünk bele, amikor Füge odanyúlt, ahová kell! :o) Épp mondani akartam, hogy az nagyon jó helynek tűnik, de már elő is húzta a ládát! :o)

Ezúton is köszönöm szépen issey-nek az egész napos utat és Fügének a társaságot! :o)

Találat utánAz emlékhely
Közelebbről 
Lilo11 2008.05.25 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Ahogy az elrejtő is írta, a környék nem túl érdekes, de a leírást végigolvasva tényleg megérdemelt a hely egy ládát. Az elrejtést kimondottan ötletesnek találom.

A GPS szerint "rajta álltam" a ládán mégis kb. negyed órába tellett amíg meglett. Pont a trükkössége miatt...
Lilo11

Az emlékműKicsit közelebbről
Megvan 
Kis ördög 2008.05.25 11:00 - Megtaláltam
Találat Apával.

Angyal 2008.05.25 11:00 - Megtaláltam
Találat Apával.

cdf 2008.05.25 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.10
Se katonák, se lövészet.

rétmegfigyelők
Nyék-cachers 2008.05.24 17:37 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

padler 2008.05.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Szomorú történet, ötletes rejtés.

efemm + padler

james 2008.05.24 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Megtaláltuk. Ötletes rejtés.

Anita, Judit és James

annamatyi 2008.05.23 19:02 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.41
Megtaláltam. A lőtér tényleg semmitmondó hely, bár megvan a maga szépsége (lásd sztyeppe). A rejtés nagyon ötletes! Megtalálni egyszerű volt. Az emlékmű mögött valószínűleg addig maradnak meg az elhervadt koszorúk, míg teljesen szét nem foszlanak! A mezőn sokfelé virít az árvalányhaj, ennyit csak Őskünél lehet látni!

chicco 2008.05.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.11
MEGTALÁLTUK

Thommyboj 2008.05.18 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Igaz, hogy a környezet sivár egy kicsit, de a panoráma nagyon szép, távolban látni Veszprémet, főként mert én továbbmentem Gyulafirátót felé, ahova egy hullámzó út vezet, ami nagyon élvezetes és távolban végig látni Veszprémet.

Stacee 2008.05.17 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.07
Jutasi őrmester Benedekhegyi kŐrjárata elnevezésű teljesítménytúra során kerestem meg.
A helyhez kapcsolódó "történetet" alkalmam volt a túra során élőben is meghallgatom, ami így még részletesebb és megrázóbb volt! Nagy köszönet a túra szervezőinek érte (nagyon szinvonalas és jó túra volt) és természetesen a rejtőnek is!

sirgalahad 2008.05.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Köszönöm, hogy rejtő e hősökre:
A bátor ejtőernyősökre
Felhívta a figyelmünk
- Leírásra figyeltünk

emlékműamott a Bakony
ez vajon mi lehetett? 
dr.is 2008.05.11 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Nagyon szép a web. A rejtés is nagyon tetszett. Köszi

Domokos család 2008.05.11 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.66
A történet miatt érdemes volt kimenni. Hazafelé kb. 100 lőszerhüvelyt találtunk az úton szétszórva (egy részével a néhány gyerek játszott, ezek elkobzásra kerültek).

szandrik 2008.05.11 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Gyönyörű hely

 
Varga Gábor 2008.05.10 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Ok! Érdekes egy hely! Tetszett! A rejtés, ha figyelembe veszitek a rejtő által írt 1,5 m magasságot, akkor gyerekjáték! Szuper!

czipike 2008.05.07 19:00 - Megtaláltam
:)

Csuhás 2008.05.04 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.22
Az újrarejtett ládika első megtalálója voltam. Ravasz! Tetszett a környék. Köszönöm!

Csuhás

Emlékmű képek...
A közelben keresd a ládikát 
Goldenbay 2008.05.04 10:15 - Megtaláltam
Veszprémi geomajálisunk 4., befejező napja. Mi is csak a matricát találtuk, de azt nagyon gyorsan.

HADSZ 2008.05.03 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.95
Tulajdonképpen csak egy matricát találtam az adott helyen,de ezúttal ez is elég volt.

KiVi 2008.05.02 19:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Esti autókázás, a hely izgalmas, a láda sajnos elhalálozott, a meglévő cetlin lévő jelszó nem jó.

[Jóváhagyta: zsorzs, 2008.05.04 21:36]

 
Zsu. 2008.05.02 09:15 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2008.05.02 09:15 - Megtaláltam
Köszönet! Sajna csak a fedő van...

zsorzs 2008.05.01 21:00 - Egyéb
Május 4-én vasárnap újra telepítem. Köszönöm a jelzést!

hamutipró 2008.05.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 2.04
eső után hirtelen felindulásból.sajna a "láda"beteg,szilánkos törést szenvedett.
a jelszót rejtő kupak volt csak meg.

kl 2008.05.01 13:07 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Nyul1 2008.04.29 07:59 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Jeje1 2008.04.27 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.00 súly: 1.00
Megvan

jalso 2008.04.26 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.12
Alkalmunk volt a tragédia színhelyén elgondokodni a haza iránti elkötelezettségről, hősiességről és a technika fejlődéséről is: érkeztünkkor valamilyen, lóerők százait felvonultató autós verseny folyt a terepen, a légben pedig helikopter körözött könnyedén, éppen ott, ahol talán 67 évvel ezelőtt a katonai szállítógép végzetes manőverre kényszerült. Nagyon köszönjük Zsorzsnak az informatív leírást és a körülményekhez képest tökéletes, igen szellemes rejtést.
Ildi és Gyuri

A hősi emlékmű 
hlfamily 2008.04.26 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.33 súly: 2.66
Megtaláltuk!

tudo 2008.04.26 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.18
107 km kerékpár edzés a Városlőd - Márkó - Veszprém - Litér - Királyszentistván - Sóly - Várpalota - Inota - Székesfehérvár útvonalon 5 új ládával. Sajnos egy belsőm végleg tönkrement, Székesfehérvár előtt zivatart kaptam, kullancs fúródott a hátamba; ezek ellenére szép nap volt.

GCVLIG után jött az 1. kerékpáros szakasz GCEJE-ig. A mai napon ettől a ládától tartottam a legjobban Pupu és Jspanyik logjait olvasva. Veszprémet elhagyva a rázós úton nagy volt a forgalom, messziről látszódott a hatalmas felkavart por, mindenütt biztonsági őrök és rengeteg gépjármű.

Először az emlékhelyet cserkésztem be, majd egy óvatos gurulással a ládánál voltam. Az őrök ismerték a GC játékot, nem csodálkoztak a ládán sem. Logolás után megnéztem egy pár füstszörnyeteget, aztán indultam tovább Vilonya, GCVLTO felé.

Ejtőernyős emlékhelyDúl a környezet rombolás
TalálatFüstszörny :-(
Pupu 2008.04.24 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.24
Ha már úgyis le kellett mennem a természetpusztító, pénznyelő Dakar futamra, Veszprémbe, hát útba ejtettem. A pálya ott húzódott néhány lépésnyire a ládától. A határoló sárga szalagot a rejtekre kötötték... Simán meglett, igyekeztem láthatatlan maradni.

A történetet régóta ismerem, a könyveket olvastam. Örülök, hogy zsorzs felhívta a figyelmet erre a tragikus epizódra.

Nivás Döme 2008.04.23 19:31 - Egyéb
Eddig nagyon tetszik a rejtés, de engem sem engedtek a láda közelébe, mivel kamionos terepbejárás volt. Terelőúton kis rally-utánérzés a Mi autónkkal, és sár. Mivel közel az irodánk, volt szerencsénk egész nap a Dakar-gépeket hallgatni. Nap végére már sok volt, de ide még visszatérek nyugisabb időben.

jspanyik 2008.04.23 15:00 - Nem találtam meg
Pontosabban nem találhattam meg , avagy versenyrendezés magyar módra!

A céltól kb. 250 méterre biztonsági őrökkel támogatott kordon állta utamat és a másnapi verseny előtt egy nappal gyalog sem engedtek be az emlékhelyhez. Sőt, letereltek a szilárd burkolatú útról és csak egy kb. 2 kilóméteres sáros földutas kerülő után juthattam vissza az aszfaltra. Hogy milyen lett az autóm azt nem részletezem, de mehettem egyenesen az autómosóba!

Egyébként úgy látszik a versenyzőkre és a szervezőkre nem vonatkoznak a közlekedési szabályok, mert a pirosan villogó fénysorompónál a várakozó autósort kikerülve csapatostul mentek át az átjárón!

zoo_lee+Edit 2008.04.21 18:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.81
Munka után, jó kis 12 km-es sétával, az utolsó pillanatban visszaérve a zápor előtt, +találtuk. [wapon beküldött szöveg]

Geobefőtt! :)2 nappal később
2 nappal később2 nappal később
2 nappal később 
tádé 2008.04.20 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Ládára érdemesült hely! A rejtés ötletes!
Kicsi Gesztenye és Tádé

Erdélyi család 2008.04.20 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
Megtaláltuk.

kovajano 2008.04.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
Kösz megvan

KJ & GM 2008.04.20 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
GyZsTeam 2008.04.20 11:29 - Megtaláltam
Jó rejtés! Sajnos a harangláb mögött találhattok egy kupac száraz koszorút. Ez nem méltó a helyhez, de hát nálunk már csak így van.

hetti 2008.04.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Sokszor járunk erre,de nem gondoltam,hogy pont itt van elrejtve.Szerintem nagyon frappáns egy hely.

zolitr 2008.04.19 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Veszprém körüli ámokfutás Hz társaságában. Ilyen drive-in találatban még nem volt részem, ezért izgalmas volt.
Köszi a rejtést.
Üdv:
Zoli

Hz 2008.04.19 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Veszprém körüli pontgyűjtés Tz társaságában. 11/7.

Balra láda......jobbra én
MaJa 2008.04.19 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
vasárnapi ebéád után könnyü levezető sétával hamar megtaláltuk a ládikát. A rejtés nem a szokványos volt.

Szamoska 2008.04.19 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Könnyen meglett!

kupec 2008.04.18 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.11
A környék azért annyira nem rossz, tipikus karszt-gyep.
A hegyek lábánál sokat csatangoltam, anno.
A rejtés ötletes.

Hampi 2008.04.18 10:22 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

befi 2008.04.18 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Fi szülinapi bringatúra

Patikus 2008.04.17 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.58
A környékről semmi jót nem lehet írni, a rejtés jó, ha nincsen a közelben senki. A láda értéke csak a megemlékezés, de ez volt a célja.

Hunterz 2008.04.16 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
A környezet olyan amilyen én szeretem és jó volt megtalálni mert ez volt az első geoládám amit megtaláltam és GPS és fokmérő nélkül!
Köszz a rejtést!
Matyi

Mihul 2008.04.16 14:25 - Megtaláltam
szomorú

Tepiszellem 2008.04.16 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Találó a rejtés, viszonylag hamar meg lett.
Érdekes az emlékmű.

zöldcsacsi 2008.04.16 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Kellenek az ilyen emlék-helyek. A rejtés ötletes.

csala 2008.04.14 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Drive-in, azonnal meglett a 1,5 m sokat segitett. :-)

freddy 2008.04.13 19:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.27
ok

Reggel 2008.04.13 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltuk!

Levezetésként megkerestük. A rejtés kitünő!! A környezet olyan, amilyen, de egy ládát megért a hely!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

stoto 2008.04.13 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Végre rászántam magam, hogy megtegyem azt az 1 km-t, ami a láda és lakóhelyem között van. Nem volt egyszerű.
Véleményem szerint a közelgő pót Dakar rally miatt nem lesz biztonságban a láda.

huntah 2008.04.13 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Hamar möglett, ügyes röjtés.
A közelben felfedeztünk egy régi temetőt, érdemes azt is megnézni.
(Jó tudni, hogy a lőteret a honvédség lezárt területnek tekinti, meg aztán nem is igen jó egy aknamezőn piknikezni. Az aszfaltúton el lehet menni Rátótig, de az út vége általában le van zárva, tehát kocsival semmi esély kijutni ott.)

temető 
SzantoA 2008.04.13 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.04
Mai napra Veszprém jutott. Bemelegítésnek jó volt. Gyors találat.

 
Csöpp 2008.04.13 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Ez volt a mai legjobb ládánk!! Nagyon ötletes a rejtés. A képek sokat segítenek :-)

Megvan!!A láda rejtekhelye
Ilyen "vadállatokkal" találkozhatsz :-)ládamobil
sinolaju 2008.04.13 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
A rátóti kolostorromtól csak 20 percre van, a tavaszi mező kifejezetten szép. Ötletes rejtés! Köszönjük!

Babu&Babu 2008.04.12 23:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
OK! Thx!

keresek 2008.04.12 19:20 - Megtaláltam
Ok.

Magnes50 2008.04.12 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
A tragédia 67. évfordulóján megtaláltuk.
M Ágnes és János

Vucsi 2008.04.12 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Az úton tankcsapdákat kerülgetve, de tengelytörést megúszva sikerült a helyszínre vezényelni a geomobilt. A rejtekhely és a helyszín tetszett. A szemerkélő eső miatt nem időztünk sokáig.

 
Doric és Laszisz 2008.04.12 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.51
Megvan, és ennyi.

bigmick 2008.04.12 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.68
Bemelegítő találat a mai ládászáshoz.

Arti (junior) 2008.04.10 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
4 óra körül úgy döntöttem, hogy mára elég volt az egyetemből. Hazaindultam, aztán hirtelen felindulásból nem szálltam le a buszról.
Vasútállomásig helyijárattal, onnan gyalog.
Már látszott a helyszín, amikor lekanyarodtam az útról, és inkább a távvezeték oszlopát vettem célba. Mint leendő villamosmérnök megnéztem. Szép "kötelek" tartják az oszlopot, és hallani is az áram zümmögését. Plusz egy magaslaton áll, úgyhogy még körbe is tudtam nézni.
A láda közelébe érve találkoztam az Endresz családdal, akik már aktívan vadásztak. Csatlakoztam, utólag is köszönöm az ajándékot és a fuvart visszafele.

Endresz_család 2008.04.10 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.10
A már majdnem három hetes második csemeténk első GC találata.
Sajna a kinyomtatott papírt otthon hagytam, a GPS-be meg még nem írtam be a koo-t, így hát kicsit bajban voltunk. Szerencsére r.feco közeledett éppen felénk a sikere logolásából, tőle informálódtunk - köszönet a segítségért!
Így pont egyszerre értünk a ládához Arti (junior) kessertárssal. Tényleg nagy a forgalom, rally járgányok száguldoznak fel és alá, motorosok, stb...

Nagy örömmel fedeztem fel az üvegen a (minden valószínűséggel) kis kacsóm által készített GC-matricát! :-D

Köszi a rejtésért!

 
r.feco 2008.04.10 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.63
Megvan

targonczas 2008.04.10 07:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
A történetet ismertem a helyet nem. Köszönöm.

Trempolino 2008.04.09 21:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Az első, ami mindig emlékezetes.
Thanks Hinia

hinia lux 2008.04.09 21:55 - Megtaláltam
Amikor láttam a láda megjelenését, arra gondoltam, hogy ez egy nagyon egyszerű, gyors találat lesz. Aztán végül elég kalandosra sikerült :)

[Jóváhagyta: zsorzs, 2008.04.11 06:18]

Ott jártunk 
Zazi és a Lányok 2008.04.08 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.69
A délutáni motorozását ejtette meg Hanga ezen a helyen. Felkészülten érkeztünk, már messziről feltűnt a rejtek, hiszen olyan magassan nincs semmi más lehetőség.
A helyszín valóban csak a leírás elolvasása után érdekes, amúgy elég lehangoló. Főleg ha Veszprém felé tekint az ember...

Csapattagok:
Hanga (17 hónaposan), Viri és Zazi

LádáhozJobbkanyar!
EgyenesA láda
EmlékműnélHarang
KözelLátvány
zsotie 2008.04.08 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.56
Ilyen közel még nem mentem ládához kocsival. Etalon drive in.
A környéken sokat jártam mikulás környékén, így ismerős volt.

bati.hu 2008.04.07 16:20 - Megtaláltam
tovabb tartott logolni,mit megtalálni ;--> [wapon beküldött szöveg]

csadorvadász 2008.04.07 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.43
remek rejtés,gyors találat.köszönöm

kami1 2008.04.07 08:00 - Egyéb
Aki komolyabban érdeklődik a téma iránt, annak tudom ajánlani: Bárczy János: Vádindítvány c. könyvét. A tragédiát dolgozza fel korabeli jegyzetek, mellékletek alapján.

(Magvető Könyvkiadó 1979)

Örülök ennek a ládának, még az idén megkeresem.

előlaphátlap
oldman74 2008.04.06 19:45 - Megtaláltam
OK.!

Lompi 2008.04.06 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.92
ok

dopo 2008.04.06 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.74
Balatoni horgászat utáni, ládakeresés. Elég forgalmas hely. Hamar meglett.
Érdekes a leírás.
Köszi a rejtést!

kesser colléga
menace 2008.04.06 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
Eléggé forgalmas a hely. Kicsit konspirálni kellett a logoláshoz.

Schaf 2008.04.06 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.00
Togo-val egyszerre.. :d

Megtaláltuk.

Togo 2008.04.06 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Eléggé driveinre sikerült. Mikor a GPS azt mondta, hogy rejtek 3 méter, akkor ugy döntöttem, hogy nem fogok parkolót keresni tovább inkább kiszállok. Mikor kikászálódtam az autóból akkor ért oda Schaf egy kisebb csoport ismerőssel. A Colorádón rápillantva a leírásra hamar egyértelművé vált a rejtek. Még egy kicsit beszélgettünk aztán búcsúzás után mindenki ment tovább.

csibészek 2008.04.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.70
Vicces volt ahogy megtalaltuk.

white0276 2008.04.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.70
Gyors ládavadászat a vasárnapi ebéd előtt. A rejtés nagyon tetszett! Összefutottunk Gabeszosz -szal, ő már visszafelé jött. Kösz a rejtést!

Gabeszosz 2008.04.06 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Ezt a ládát eredetileg a tegnapi túra (Velencei-hg.) után terveztem levadászni, de akkor már sötétben értem haza, így ma délelőttre csúszott az akció.

Minden előrejelzést felborítva ma is csodás idő volt (talán még a tegnapinál is jobb), így volt némi forgalom a ládánál. A mezőn egy család sárkányt eregetett, néhány fiatal egy tipp-topp állapotú Nivával katonásdit (vagy csak menősdit?) játszott. Sőt, odafele még Kosztával is összefutottam. Avatatlan szemek nem láttak a láda környékére, de biztos ami biztos alapon kb. 50 m-rel odébb, a bokrok közt logoltam.

A láda összerakása trükkös feladat volt, a biztos recept:
1. Mindent kiszórni a ládából
2. Logbook vissza
3. Cerka vissza
4. Minden egyéb vissza :-))

Gyönyörű lévén az idő, elsétáltam észak felé, ahol találtam egy másik emlékművet is, valamilyen vasúti balesetben elhunyt katonákét (ld. fotó).

Ezt a rövid, 2-3 km-s kört itt másoknak is ajánlom, kicsit kompenzálja a láda nem túl szép környezetét. Összességében nekem tetszett a hely.

Visszafele már a parkolónál tartottam, amikor összefutottam a következő keresőkkel is. :-)

Köszönöm a rejtést:

Gabeszosz

Harangnyelv!Kilátás az emlékműtől
Az emlékmű egy darabjaEgy másik emlékmű
"Nem jó ez másra..."Ismét a másik emlékmű
Veszprém, totális ellenfényben 
koszta 2008.04.06 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.17
Az ötletesen elrejtett láda megtalálása után megismerkedtem Gabeszoszal.

keva 2008.04.06 10:35 - Megtaláltam
OK [wapon beküldött szöveg]

Affami 2008.04.06 10:02 - Megtaláltam
Természetfotózás közben útba esett..

BiharyG 2008.04.06 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.99
Nem hallottunk még e helyről, és a leírás elolvasása után valóban nem zavart a környezet. Köszönjük.

BiharyG + Zsuzsi

 
szelt 2008.04.06 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
ok

stoto 2008.04.05 19:25 - Egyéb
Jutas-pusztai révén már terveztem ide láda-rejtést, de mindig húztam-halasztottam. Így jártam.
Egyébként évek óta rendszeresen részt veszek a megemlékezéseken.
Adalékként még annyit, hogy a kifutópályák, és a reptér nagyobb része is közelebb volt a Papodhoz, a mellékelt fotó jól mutatja ezt.
(Képek forrása: netlabor.hu/roncskutatas, illetve aranysas.hu)

Felülnézetből
2 túlélő
rocky off-road 2008.04.05 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.25
bár mi gyakran megfordulunk itt,így nem sok ujat mutatott a hely. A közelben ép illegálisan szemétleraktak. És a láda se lehetne ennél drive in-abb. Szinte ki se kell szálni a kocsiból.

piliflowy 2008.04.05 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.54
Ötletes rejtés, nagy a forgalom a láda körül. Köszönjük!

sziooka 2008.04.05 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.25
Alig mertük megközelíteni a "rejteket", mert az egyik közeli aszfaltozott helikopterleszálló helyen valakik éppen gépjárművezetői tanfolyamon vettek részt. Gyakorolták a tolatást :))

 
vargazo 2008.04.05 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.74
Megtaláltuk!
Rebeka, Timi, Zoli

atompyka 2008.04.05 14:20 - Egyéb
Atomháború utáni kihalt táj betöltött Nestlévetővel. :-) [wapon beküldött szöveg]
Ismét egy olyan hely, ahová a GC nélkül valószínüleg sosem jutok el, mert nem tudok róla. Köszönet a rejtőnek.

anettnori 2008.04.05 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Reggel láttam meg az új ládát. Sajnos, Levi a héten beteg volt, és még nem épült fel teljesen. Ezért egyedül kerestem meg a ládát. Levit majd elviszem, ha teljesen egészséges lesz.
Kerékpárral mentem, kipróbálva a nemrég kapott kütyütartót. Köszönet Rékasi Tibornak!
Az emlékmű környékén már sokszor jártunk. Nagyon ötletes a rejtés!
A környék és az ajánlott parkoló kedvelt találkahelye a szerelmes fiataloknak. Ma is, amikor oda értem, voltak "vendégek". Lehet, hogy a várható kesserforgalom kissé átalakítja a randevúzgató szokásokat?

baluka 2008.04.05 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.83
3. Még éppen összefutottam mjdgm-el is! Végre személyesen is találkozhattunk. Jól ismerem a környéket, rengeteget kerekezek erre. Egyszer egy mozgóládát is helyeztem már ide, meg gondolkoztam egy hagyományos ládán is, de mint látható, ebben zsorzs megelőzött. :)

Az árulkodó hegy
És az árulkodó geomobil :) 
mjdgm 2008.04.05 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Késöbb [wapon beküldött szöveg]

Hiába közelítettem meg 0,4 m-re a helyet kocsival és hiába írtam be először a logfüzetbe, mégiscsak második lettem, hiszen tomki ismét megelőzött! :-)
Viszont elmondhatjuk, hogy mi láttuk mindhárom dobogóst a rejteknél, hiszen tomkiék távozása után megérkezett baluka is.
A területet ismertük, annak idején számtalan rally-versenyen voltunk itt, s az emlékművet is ismertük már régről.
A rejtés ötletes, talán Kessersztori-n látunk ilyet...

tomki és leányaEmlékmű távolról
...és közelrőlTábla
baluka is megtalálta
tomki 2008.04.05 09:11 - Megtaláltam
1 [wapon beküldött szöveg]

Nem akaratam hinni a szememnek, amikor üres logbookot találtunk a tetthelyen. Ha nem lett volna tervbe véve, hogy Felsőörsre madarász gyűlésre megyünk, el se indultam volna ilyen későn. Korábban meg Orsi még aludt, nem volt szívem felébreszteni (ma én voltam a bébicsősz) :-)
Köszönjük a lehetőséget.
Pápán is van egy emlékművük: N47 19,766
E17 27,345
hozzátartozó irodalom: Huszár János: Honvéd ejtőernyősök Pápán. Pápa, 1993

 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]