FAQ
2039. A Nagy-Mély-völgy kapujában (GCNMVK)

A Cifra-malom felé indul utunk

A Cifra-malom felé indul utunk

Bikfa-forrás az 1-es és 2-es pont között

Bikfa-forrás az 1-es és 2-es pont között

Egykori kőfejtő a 2-es pontnál

Egykori kőfejtő a 2-es pontnál

Kőfejtő-kút a 2-es pontnál

Kőfejtő-kút a 2-es pontnál

Kőlyuk a 3-as pontnál

Kőlyuk a 3-as pontnál

Virágzik a medvehagyma

Virágzik a medvehagyma

Mélyvölgyi színek, fények, hangulatok a 4-es pontnál

Mélyvölgyi színek, fények, hangulatok a 4-es pontnál

A híd (180°-os panoráma)

A híd (180°-os panoráma)
Szélesség N 46° 9,605'
Hosszúság E 18° 12,986'
Magasság: 217 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.05.01 14:00
Megjelenés időpontja: 2008.05.02 09:16
Utolsó lényeges változás: 2018.09.23 21:28
Utolsó változás: 2021.03.08 01:53
Rejtés típusa: Multi geoláda (3H+1V)
Elrejtők: bregő és andorpapa, adoptálta Strombus
Ládagazda: Strombus
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 2600 m
Megtalálások száma: 351 + 5 sikertelen + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Strombus készítette.


A 4 állomásból álló multi a Mánfa melletti, Kőlyuki betérőtől a Nagy-Mély-völgy első szakaszáig vezet, nagyrészt patak mellett, nem mindig könnyű terepen, de minden évszakban gyönyörű helyszínen.

1. virtuális pont: pirosbetűs tábla. Ezen olvasható egy mára eléggé elavult eszköz neve, utána számok. Add össze az utolsó három számjegyet! Az így kapott kétjegyű szám a jelszó első része.
2. pont: 15x15x5 cm-es (700 ml-es) láda a szikla alatt
3. pont: kicsi, szürke és vonzó, fent, egy rövid, ferde elemen. Itt inkább az eszedet használd, mint a GPS-ed, mert nagyon rossz a jel! A kezeddel, ne a szemeddel keresd!
4. pont: 10x15x5 cm-es (450 ml-es) láda a második kőpillértől nyugatra kb. 3 m-re.


A ládába TravelBug helyezhető. Kérlek, ha TravelBugot rejtesz vagy viszel el, ne felejtsd el bejelenteni a www.geocaching.com oldalon!A multi koordinátái:
1. pont:  N 46° 9,605' E 18° 12,986' 217 m [GCNMVK-1]
2. pont:  N 46° 9,318' E 18° 12,393' 260 m [GCNMVK-2]
3. pont:  N 46° 8,950' E 18° 12,619' 265 m [GCNMVK-3]
4. pont:  N 46° 8,811' E 18° 12,709' 270 m [GCNMVK-4]

Megközelítés
Autóval Pécsről a 66-os úton Mánfa felé kell menni, majd a település után, a Kőlyuki Betérőnél, egy nem túl mutatós, de általában vendégekkel teli útmenti étteremnél lehet parkolni:  N 46° 9,650' E 18° 12,944' 230 m [GCNMVK+parkoló]
A busz is itt áll meg, a jegyet "Kőlyuk, autóbusz-váróteremig" kell kérni, leggyakrabban a Pécs-Kaposvár járat érinti a megállót. Részletes Volán menetrend innét érhető el.
A túra fordított sorrendben is teljesíthető, de a tematika miatt csak ebből az irányból részletezzük a megközelítési lehetőséget.

A Nagy-Mély-völgyről és környékéről
Az első pontot a Piros sáv turistaút mentén található Cifra-(vagy Dóczy) malom, egykori vizimalom kapuján kell keresni. Az épületen van egy piros feliratos tábla. Ezen egy mára eléggé elavult eszköz neve, utána számok. Add össze az utolsó három számjegyet! Az így kapott kétjegyű szám a jelszó első része.
A volt malom jelenleg Kőlyuki Vendégház néven négy napraforgós szinvonalú szálláshelyként üzemel. Telefon: +36 (20) 3537494. Email: pal7304@freemail.hu.

A földúton továbbhaladva két újabb létesítésű, bekerített horgásztó mellett haladunk el. Néhány éve építői még kerékpárutat is ígértek mellé, de ebből egyelőre semmi sem lett, a megváltozott viszonyoknak köszönhetően viszont a földút nagyon gyakran szinte járhatatlanul sáros. Ilyenkor érdemes a vele párhuzamosan, kicsit feljebb futó turistaútra átvágni és a nagyon sáros szakaszt azon kikekerülni, majd a 2-es ponthoz közeledve visszaereszkedni. A turistaútról szebb látványt nyújtanak a tavak is.

A második pontért le kell kanyarodni a piros körrel Piros kör jelzett turistaútra. Itt kelünk át először a patakon. Régebben ez csapadékosabb időben nem kis kaland volt, újabban két híd könnyíti meg az átjutást. A ritkán járt ösvényen való haladást időnként magas aljnövényzet és nedvesebb időben süppedős sár is nehezítheti, mégis érdemes leküzdeni az akadályokat, hisz egy láda, egy régi kőbánya látványos sziklafala és a mohos sziklák közül előbukkanó, hangulatos kis forrás, a Kőfejtő-kút vár a párszáz méteres út végén. A forrás vízhozama 4-15 liter/perc között ingadozik. Feltehetőleg a középső triász mészkő által alkotott karsztosodott területen át érkező szökevényvíz táplálja.

A harmadik pont a Kőlyukhoz vezet. Hagyományosan ezt tekintik a Nagy-Mély-völgy kapujának.
A keskeny, magas hasadék mögött, a triász időszaki mészkőben, tektonikus törésvonal mentén kialakult 180 m hosszan feltárt barlang húzodik. Ez a Mecsek legmagasabb szájnyílású és negyedik leghoszabb barlangja.
A barlangot elsőként Dr. Hölbling Miksa orvos írta le, aki 1844-ben járt benne. Feltárását az 1900-as évek elején kezdték meg. Ekkor még csak egy 6 m széles, 6,5 m magas, mintegy 10 m hosszú sziklaüreg és a hozzá csatlakozó két szűk folyosó volt ismert.
A barlangi patak vízhozama átlagosan 100.000 köbméter évente.
Ezt a vizet régebben Komló vízellátásának kiegészítésére használták. A vízmű számára történő kiépítés, az ezt megelőző robbantások sajnos a legtöbb járatban visszafordíthatatlan kárt okoztak, a bejárat térsége megváltozott és a főfolyosó teljesen elvesztette természetes jellegét.
Ennek ellenére a barlang élővilága most is gazdag. Az alacsonyabbrendű állatok mellett igen jelentős a denevérpopuláció: 19 denevérfaj szaporodik vagy telel itt.
Az 1982 óta fokozottan védett barlang engedéllyel, vezetővel és barlangjáró alapfelszereléssel járható. Ezzel kapcsolatban érdeklődni a Duna-Dráva Nemzeti parknál lehet: Tel.: +36 72 517-200, +36 30 288-1308, e-mail: dunadrava@ddnp.kvvm.hu

A negyedik pont már bevisz a Nagy-Mély-völgybe. Itt már valóban a völgy jelleg dominál. Megfigyelhetők a környékre jellemző karsztjelenségek, pl. a patak által szállított oldott mész lerakódása, a mésztufa keletkezése. Gyermekes családoknak külön élvezetet a patakon való átkelés is.
A multi utolsó ládája után a Piros sáv turistaút részét képező, hosszú fahídnál kell szimatolni. Célszerű a második kőpillér közelében keresgélni. Gondolj a 2. pont rejtésére!

Növényvilág
A környéken 42 védett növényfaj fordul elő. Említésre méltó a kapcsos korpafű (Lycopodium clavatum) és a szibériai nőszirom (Iris sibirica). A víz mentén találkozhatunk a patakmenti magaskórós (Angelico-Cirsietum) nevű növénytársulással, melynek fő alkotója a közönséges acsalapu (Petasites hybridus). A hatalmas lapulevelek közti nyíltabb területeken néhol a védett téli zsurló (Equisetum hyemale) sajátos állományai rejtőzködnek.
Leginkább kedvenc erdei növényünkre, a 2. állomásnál és az egész Mély-völgyben hatalmas mennyiségben fellelhető medvehagymára (Allium ursinum L.) szeretnénk felhívni a figyelmet. A kora márciusi megjelenésétől április közepéig, virágbontásig fogyasztható növény erős szagával hívja fel magára a turisták figyelmét. A fokhagyma illatára és ízére emlékeztető, 15-30 cm magas, hófehér virágú, évelő növény levele finom nyersen, levesben, főzelék formájában, salátaként vagy akár szirupként is. Fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló-képességét, a népi gyógyászat pedig pakolásként elsősorban bőrbetegséges enyhítésére ajánlja.
Fontos tudni, hogy a medvehagyma felületesen szemlélve összetéveszthető a súlyosan mérgező gyöngyvirággal, valamint az őszi kikericcsel is. A felismerést segíti, hogy nem egyszerre jelennek meg, nem egy helyen élnek, a gyöngyvirág és a kikerics nem ilyen hatalmas telepekben nő és egyedül a medvehagyma áraszt magából penetráns fokhagymaszagot, így bízzunk a szimatunkban!

Egyéb információk:
- A szűk völgyekben jellemzően gyenge a műholdvétel. Előfordulhat, hogy a GPS össze-vissza kóvályog. A pontokhoz közeledve a kütyü helyett bízzatok inkább a kesserösztönökben!
- Furcsa, hogy ez mondani kell, de van akinek nem egyértelmű, hogy élelmiszert, lejárt busz-, mozi- is egyéb jegyet, bérletet, névjegykártyát, kavicsot, makkot, vadgesztenyét, cigarettát, kondomot, tampont, éles vagy szúrós tárgyat ne tegyél a ládába! Ezek nem alkalmas ajándékok!
- A multi útvonala három forrást is érint: Bikfa-forrás, Kőfejtő-kút, Cserkész-forrás. Mindegyiknek iható a vize. Érdemes megkóstolni őket!
- A Mecsek erdeiben járva kullancsveszélynek vagytok kitéve, így ajánlott az oltás vagy a kullancsriasztó, illetve a hosszúszárú nadrág.

Ládatörténet
2008. 05. 01.: bregő és andorpapa elrejtette a ládát
2018. 01. 11.: Strombus adoptálta a ládát aminek eddig 245 megtalálása volt. Értékelése: környezet 4,8, rejtés 4,54, ládaoldal 4,71, átlag: 4,69.
2018. 02. 04.: A láda minden pontja ismét kereshető.
2018. 06. 24.: Nagy öröm, hogy az utolsó pontnál a rozoga hidat felújítják. Üröm az örömben, hogy ennek áldozatául esett a láda. A híd elkészülte után fogom újrarejteni.
2018. 09. 22.: A végládát új helyen újrarejtettem, a februárban kihelyezett többi pontot ellenőriztem. Mindent kitűnő állapotban találtam.
2020. 01. 01.: Ládaellenőrzés. A 4. pontról időközben elvándorolt ládát visszatettem az általam választott helyre.
2021. 03. 07. Ládakarbantartás. Minden rendben. A 2-es ponton a doboz tetejét kicseréltem, mert egyik fülét elvesztette.

A ládának nem véletlenül 3-as a megtalálási nehézsége. Az egyetlen pont, ami kiérdemli ezt a fokozatot a 3. A jövőben nem fogadok el jelszó nélküli megtalálást! Keressétek meg! Kevés az olyan felület, ami szóba jöhet rejtekként. Gondolkodjatok!
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (213 db): környezet: 4.81 rejtés: 4.58 web: 4.71 átlag: 4.70

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Balázs1984 2023.01.02 16:41 - Megtaláltam
Kami1-el köszönjük.

kami1 2023.01.02 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]
Nagy élmény volt a januári 17 fokos télben kirándulni! A jó leírásnak köszönhetően a pontok hamar meglettek.

Robinson76 2022.10.17 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.69
Az egyik legszebb útvonal a Mecsekben, ezért háromszor is végigmentem rajta...Na jó, először még nem vadásztam ládákra, aztán másodszorra elnéztem a 3. pont jelszavát, harmadikra pedig megerősítésként rejtői segítséggel már teljes a siker! Köszönöm szépen a lehetőséget és a rejtőnek a segítséget!

Ekarp 2022.07.31 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
A harmadik pontnál a GPS nekem is kicsit odébb mutatott, de a leírás alapján adta magát a pontos hely. Kis segítség: a ferde elemek közül az egyszerűbben elérhetőn kell keresni.

Szép helyekre hoztál el, a második pont különösen tetszett, köszönjük!

Göde 2022.07.20 17:03 - Megtaláltam
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm.
[g:hu+ 2.9.11]

Roni83 2022.07.17 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk a családdal. 3 éve jártunk itt először, a 4.jelszórészlet már akkor meglett.

kópé1993 2022.07.15 08:26 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Ragács család 2022.07.01 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Páratlanpáros 2022.06.29 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

johnnycache 2022.06.25 16:00 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt! :-)

nepster 2022.06.10 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam (részben) köszönöm. Az első ponton elég bizonytalan lettem, az elavult eszközt nem értettem, mindegy is csináltam egy képet, ami később kiderült nem sikerült csak az volt olvashatatlan ami kellett volna. A második könnyen meglett. A harmadik koordinátája ha a barlangot lezáró rácson kellett volna keresgélnem akkor teljesen rossz. Én ott keresgéltem egy idő után, mert ferde elem máshol nem volt, de azon belül semmi sem volt. Átnéztem pár másikat is de nem lett meg. A negyedik pont könnyen meglett. Itthon az előző logok alapján elkezdtem összerakni, a rosszul fényképezett "egyentábla" a neten is megvan, szám OK. A harmadik pont jelszó részletét a logok alapján jó helyen kerestem a végén, egy előző log alapján kikövetkeztethető, így meg is vagyok. Az élmény megvolt, a harmadik pont koordinátája szerintem erősen véleményes, nekem a locus a barlanggal szembeni hegyoldalra tette, kb, 20 méterre. A jó szerintem inkább N46 08.945 E18 12.626

IMG_20220610_105338IMG_20220610_105826
IMG_20220610_112245IMG_20220610_113415
IMG_20220610_113221 
birobal89 2022.06.06 14:51 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Vekonyember 2022.06.05 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.25
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

trainux 2022.05.22 13:00 - Nem találtam meg
A harmadik pont kifogott rajtam és más kessereken is amíg ott voltam. Ettől függetlenül nagyon tetszik a szokatlan rejtélyes feladvány, és látom hogy mások nemrég megtalálták, úgyhogy nem hagy nyugodni a dolog! Visszatérek!
köszi
trainux

james 2022.05.20 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. GC20ME teljesítés során kerestem fel a pontokat 4-3-1-2 sorrendben. Az első ponton a táblában bizonytalan voltam, mert egy kissé nagyobbat vártam, de piros feliratos végül is csak ez az egy volt.

Köszönöm a lehetőséget.

James
[g:hu+ 2.8.9]

spanyesz 2022.05.17 11:59 - Megtaláltam
Nonow22-vel jártuk végig a völgyet, gyönyörű és káprázatos. Köszi a rejtést

nonow22 2022.05.17 11:59 - Megtaláltam
Spanyesszel megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Korigumi 2022.05.15 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

hitamas 2022.05.05 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
GC20ME közben útba esett (többé-kevésbé) ... GC20ME harmadik pontján a logokat feledve rossz helyen kerestem a ládát és miután megvilágosodtam, elfelejtettem fényképezni, csak beírtam a cél koordinátákat, amit GCNMVK eltörölt ... mehettem vissza GC20ME harmadik pontjáért. Így jár, aki figyelmetlen ... Ma a koordinátákkal nem voltam jóban, de itt a leírás miatt nem volt kétséges, hol kell keresni a harmadik pontot ... :)

busmannn 2022.04.20 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

szentvik 2022.04.20 15:04 - Megtaláltam
Orfűi körtúra sorân úgy-ahogy útbaesett, így aztán kisebb-nagyobb kitérőkkel begyűjtöttük. A 3. pontnál mi is eltöltöttünk vagy 20 percet mire meglett. Nem is a GPS vétel pontatlansága a probléma a keresésnél, hanem hogy a térképen elhelyezett koordináta köszönőviszonyban sincs a rejtés tényleges helyével... A többi pont gyorsan meglett.
Szép a patakvölgy, elsősorban a 4. pont környéke.
[Geoládák v3.12.7]

ukata79 2022.03.19 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

h.krisz 2022.03.15 16:00 - Megtaláltam
Köszi....

ErdőCsöndje 2022.03.12 16:18 - Megtaláltam
A GC20ME túra közben gyűjtöttem be ennek a multinak a pontjait. Nagyon tetszettek a helyek és a rejtések is. Köszönöm!

DaZoBaViKr 2022.03.09 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.31
Megtaláltuk köszi a rejtést!

A két Sanyi 2022.02.22 14:48 - Megtaláltam
2021 december 20: Csak jelezni szeretnénk, hogy a két Sanyi rajta van a témán, de még nem teljes a siker. Az 1. megvan, bár évszámra számítottunk, de így is össze tudtuk adni. A 2. a korrekt információknak hála, csípőből ment. A jelszórészletről a népszerű favicc Egyetem utcai változata ugrott be. Görccsel a gyomrunkban érkeztünk a 3.-hoz, hisz annyi rosszat olvastunk róla. Persze hülye fejjel a térkép alapján mentünk, ahol tényleg volt egy ferde alakzat, és felszerelés nélküli via ferrata-t adtunk elő, de kicsi szürkét, csak egeret találtunk. Meg sok időt nem is tudtunk itt tölteni, ugyanis a Kőlyuki betérő kocsmáros, vélt tulajdonjoga ürügyén mindenféle elriasztó táblákkal tűzdelte tele a környék egyetlen parkolásra alkalmas helyét, s azt már mindketten megtapasztaltuk, milyen tortúrával jár egy elvontattatott autó kiváltása. Utólag áttanulmányozva a hozzászólásokat most már van új ötletünk, merre keressük, ha ismét arra járunk. Kissé tamáskodva mentünk a 4. felé, mivel emlékeink szerint nyugat felé bajosan lehet 3 m-t menni hegymászókötél és karabiner nélkül. Tévedett az emlékünk! (A pszichológusok szerint ahá élményünk volt) Csak abban volt nézetkülönbség, hogy melyik a 2. pillér, de aztán könnyen meglett. Itt végre megkaptuk a favicc Egyetem utcán kívüli csattanóját. Összesítve korrekt rejtés, amit megtaláltunk, amit meg nem, annak azért örülünk, mert nagyot esett volna a szent egyenlő oldalú ázsiója, ha elsőre megadja magát a ládafolyam. Legközelebb folytatjuk.
Halló!

2022: február 22: Feri ládáját gyűjtöttük be a Zsidó völgyben (nekünk szabad, mert érintettek vagyunk) és gondoltuk, hogy itt a közelben van még egy felderítetlen ládadarab, így hát leereszkedtünk vissza a Kőlyukhoz a 3. jelszódarabért. Az elmúlt két hónapban bölcsebbek lettünk, hála a commenteknek, és a rejtő által remélt észhasználatnak. A Réka várnál tapasztaltak alapján már tudjuk, hogy a ládavadászok többsége kockázatkerülő nyúlbéla, így az "elrémisztő megközelítés"-re utaló commentek alapján már volt egy sejtésünk, merre lehet a beteljesülés. Valóban, ahol vártuk, meg is lett a ferde elem, méghozzá mindjárt kettő. Titkon reméltük, hogy a Nagykevélyen található macibarlanghoz hasonlóan a felső lesz a megoldás, de sajna már a könnyebb helyen beleakadtunk. Fiúk lévén, nem volt nálunk tükör, így egy jó időbe, és tisztogatásba telt, míg magunkévá tettük a megfejtést. Alapjában véve számnévre számítottunk, de azért így is érdekes eszmefuttatásokat indított meg bennünk a jelszó. Arra az eredményre jutottunk, hogy rejtéskor a rejtő néhány csírát látott a környéken termő, és újabban igen kedvelt fűszernövényből. Egészen pontosan annyit, ahányadik prímszám a 73. És bár nem vagyunk nagy botanikusok, azért annyit jó szándékúan elárulunk a rejtőnek, hogy attól, ha egy növény állatnevet is tartalmaz, azért a kezdeti hajtását még nem az állat kicsinyéről nevezik el.
Két hónappal ezelőtt - a pontatlan térképjelölés miatt, ami már csak vszeg. minket XX. századiakat zavar - kicsit keserű szájízzel jegyeztük meg, hogy S1G, de most már túltettük magunkat a dezinformáláson, és meg kell követnünk kedves áldott életű egyenlő oldalú négyszögünket, mert igencsak tetszett ez a rejtés. Köszönjük!
Halló!

Rita55 2022.02.19 09:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Hegyo 2022.02.18 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Megkerestem mecseki túrák során köszönöm, hogy megmutattad a helyeket. [Geoládák v3.12.6]

hardyjudit123 2022.02.17 17:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Ötletes, eredeti leírások, helyek és rejtés,ahogy "Szárnyascsigától"megszokhattuk! Köszönjük munkátokat, ötleteiteket és a sok szuper infót a leírásokban! Tovbbra is" jó szóval oktasd, játszani is engedd...." [Geoládák v3.12.6]

jetijak 2022.02.12 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

misksomo 2022.02.12 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

nmárti 2022.02.06 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.61
Hegyek-völgyek között ismét rájöttem, hogy tavasszal vagy ősszel kell ilyen helyekre jönni. nyáron úgyis a Mecsek és környéke van tervben, majd ismétlünk. Köszi a rejtést!

pliptai 2022.01.28 16:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a ládasor! Minden pont gyorsan meglett, de kellett hozzá a comozásból adódó rutin is! Köszönet a rejtésért!

Moncsiroli 2021.11.25 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Gyönyörű környezet,remek túra .köszönöm

lelcache 2021.11.20 11:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

20211119-2278620211119-22787
20211120-2285320211120-22854
20211120-2285520211120-22857
20211120-2285820211120-22859
20211120-2286020211120-22862
20211120-2286420211120-22865
20211120-22863 
anettnori 2021.10.29 17:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Megvan!
[g:hu+ 2.7.14]

GCHU-1 után meglett a nagy túra harmadik pontja. Ezután tértem át ennek a multinak a keresésére.
4-3-1-2- sorrendben lett meg, legalább is azt hittem, meglett.
A negyedik pont környéke tetszett utólag a legjobban. Kis keresés után meglett a doboz.
A harmadik pont környéke remek kirándulós célpont. A rejtésnél, mint később kiderült, félrevezetődtem. Mondjuk, nem igazán szájbarágós a leírása, mit is keressek, de így utólag, persze könnyen okos az ember. Ott viszont azt hittem, megvan a részlet.
A második pont doboza jó 20 perc után adta meg magát, miután a sikertelen keresgélés miatt, kereső szem helyett rejtői szemmel kezdtem vizslatni a környéket...
Az első pont oké, de odajutni nem volt egyszerű az előző napi csapadékbőség miatt. A tó melletti földút gyakorlatilag járhatatlanul saras volt, a dombokon futó jelzett ösvényen meg a kidőlt fák nehezítették a haladást.
Miután próbáltam bejelenteni a részletláncot siker nélkül, a rejtővel történt beszélgetés után sikerült logolni.
Köszönet a segítségért és a remek célpontokért!

-1-2
-3-4
-5 
Caranthis 2021.09.26 11:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Viki & Zsolti [Geoládák v3.12.1]

VaVi 2021.09.24 18:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

V_Gabor 2021.08.21 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.52
GC20ME teljesítése közben (kis kitérőkkel, áttervezéssel) a következő rejtéseket találtam meg: GCMMVF, GCBDKF, GCVMNY, GCHU (első pontja), GCNMVK, GCVAPU és GCtopl.

Bringával, nagyon tetszett. Persze az alkalmi turisták nyomát nem lehetett nem észrevenni. Szerencsére emberrel nem találkoztam, így csendben tudtam élvezni a környezetet.

Köszönöm!
[g:hu+ 2.8.2 teszt]

2021-08-21 13.17.45R2021-08-21 13.25.21R
2021-08-21 13.27.56R2021-08-21 13.29.09R
2021-08-21 13.41.15R2021-08-21 13.59.50R
csavar 2021.08.19 20:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

fesi 2021.08.19 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.43
éééésss ott volt a 3-as mégis...csak. kétszer egy óra ment rá:-D

t0nhal 2021.08.14 21:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kosbor 2021.07.21 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Kuesztia 2021.07.06 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

htour 2021.06.22 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! A 3. és 4. ponton a GPS nem segít, de a leírás igen.

csenge&laleeésbarni 2021.05.29 18:35 - Megtaláltam
nem elsőre ugyan de megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

tomi-zsuzsi 2021.05.09 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Megtaláltuk a kincset.
Köszönjük szépen!
Az élet szép! [Geoládák v3.10.5]

vegasz 2021.05.08 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Zsotyka 2021.05.01 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszönöm a rejtést!

Judit&WuDu 2021.05.01 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Kisiphx 2021.04.17 17:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

kistimcsi1 2021.04.17 17:07 - Megtaláltam
Nagyon szuper rejtések, köszönjük szépen! [Geoládák v3.10.3]

Utiszabi 2021.04.10 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Ez egy igazán szuper és kalandos rejtés.
A 2. pont tuti klassz. Imádtuk. Ne ott keresd, ahol egyértelmű. Nézz szembe felfelé!
A 3. pontnál sokat segített Szőkekapitány bejegyzése. És valóban nagyon vonzó a rejtés.
A 4. pontnál elakadtunk. A leírás lejjebb lévő részénél a fahíd segített. A betonpillért ott keresd! [Geoládák v3.10.1]

vegasz 2021.04.02 22:00 - Nem találtam meg
Szép. Mind a 4 ládárol van képem de nem fogadja el anjelszot. A 3. 1 kupak a tobbinegyertelmu hogy lehet megralaltnak minositeni?

[Elutasította: Strombus, 2021.04.04 16:28]

derva01 2021.03.27 14:34 - Nem találtam meg
Sajnos a 8 óriás kijárási tilalommal csökkent az időnk, így az esélyeink is. A 3. pont kifogott rajtunk. Ha elfogadod így is nagyon köszönöm, ha nem akkor majd egyszer talán. :) [Geoládák v3.9.6]

[Elutasította: Strombus, 2021.03.27 21:17]

IMG_20210327_123519[1]IMG_20210327_100024[1]
IMG_20210327_110013[1]IMG_20210327_112446[1]
IMG_20210327_113206[1] 
berekpeter 2021.03.21 16:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v3.9.6]

szabo4 2021.03.15 19:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

copfocska 2021.03.13 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6] olvasva a korabbi logokat, aggodtunk, hogy kemeny menet lesz, Strombus ladahoz hiven! az is volt, de nekunk maskepp :) a 3. pont, amit mindenki kifogasol, nagyon hamar meglett, nem kell ketsegbe esni a terero hianya miatt! a masik ket lada megtalalasa valamivel tobb idot vett igenybe, de valojaban minden egyertelmuen es precizen le van irva! csak az elso pont, a tabla fogott ki rajtunk, bar elavult, de mi meg hasznaljuk az eszkozt :D
koszonjuk a rejtest, csodas helyekre viszi el a kessereket!

GeoEvike 2021.01.24 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Évi ♡ Toti [Geoládák v3.9.0]

Toti 2021.01.24 10:44 - Megtaláltam
Csodás környezetben egy igazán igényes multi. Egyértelmű rejtések tökéletes leírásokkal. Köszönjük Stombus! [Geoládák v3.9.0]

GRegina 2021.01.01 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

a család 2020.12.27 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Kellemes beigliapasztó délutáni séta gyönyörű környezetben. A 3. pontnál segített Szőkekapitány bejegyzése, de a leírás enélkül is korrekt. Jellemzően Strombus rejtés :))

Szőkekapitány 2020.12.14 13:48 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést. A 3. pontnál eléggé félrevezető az ajtó felett a GC felirat bevésve a kőbe, és ez felett a szürke beton felületen a két betű, IH amely hihető jelszónak. A valós rejtés pedig nem szürke, hanem rozsdás felületen van. Nem ártana több segítség, a félrevezetés helyett. A többi pont rendben van. Köszönet Béla 53- nak a segítségért

Gabsa5 2020.11.26 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Szilvil 2020.11.21 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

dev86xr 2020.11.21 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v3.7.6]

Ifkovics_család 2020.10.26 16:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

Kádár-Németh család 2020.10.26 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! A mágnesesség frappáns volt!

Blasius McKay 2020.10.25 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Nahát, ha egy láda multi, akkor az legyen ilyen! Persze, nekem eső után a legnagyobb sárban kellett nekivágnom a túrának, ugyanakkor így is minden lépését élveztem. Ezt a környéket amúgy is imádom. A leírások alapján kicsit tartottam a harmadik pontnál, a barlangnál elhelyezett mikroládától, ám érdekes módon, ezt találtam meg legkönnyebben.

A negyedik pont ládájának megközelítése felidézte gyermekkorom tesióráit.

Köszönöm a rejtő munkáját!
[Geoládák v3.7.6]

Béla 53 2020.09.24 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.1 teszt]

Csabiq 2020.09.19 11:35 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Minden a helyén. Szeretem Strombus igényes rejtéseit! A 3. Pont is egyértelmű. Hasonló a Pécsi séta 2.1 jelszórészletéhez, amit imádtam! [Geoládák v3.6.0]

bencze_luca 2020.08.31 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

D.D.Anna 2020.08.26 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.75
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A 3. pontnál a láda gazda segített. A térképen jelölt pont nem ott van ahol a láda, így hiába kerestük azon a helyen. Amúgy a rejtés ötletes, viszont több segítség kellene :) u.i.: alulról menni picit csúszós [Geoládák v3.5.3]

Gulyi :) 2020.08.26 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) izgalmas volt :) [Geoládák v3.5.3]

vaterlo 2020.08.23 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
A logokat előzetesen olvasva tartottam a ládától. Az ilyeneket nem szoktam megtalálni. De végül segítség nélkül meglett. A harmadik ponttal megszenvedtem, egy kicsit több segítség valóban jól jönne, de mikor ott voltam, már egyértelmű volt. Az elavult eszközön jót derültem. Köszi a rejtést.

smafu 2020.08.03 00:00 - Nem találtam meg
"Számomra ez a láda netto szivatás volt." Idézet a rejtő egyik külföldi láda logjából (2020.06.27.).
Ezt a játékot GPS-szel játsszák, a megtalált ládákban (2. és 4.) szépen benne is volt a laminált lap, azaz a rejtő is tisztában van vele, hogy ez nem a jövendőmondók, a béljósok és az asztrológusok ezoterikus gyűjtőhelye. Pont emiatt nem értem, hogy ha a rejtés környékén nincs lehetőség úgy eldugni a ládát, hogy a GPS közvetlenül rávezessen, mert rossz a vétel, akkor miért nem lehet normális segítséget adni a leírásban. Az "inkább az eszedet használd, mint a GPS-ed, mert nagyon rossz a jel!" nem egzakt helymeghatározás. Közel egy órát bolyongtam a 3-as pontnál, nem lett meg. Az ország másik végéből jöttünk nyaralni ide, szerettünk volna eljutni más ládákhoz is, emiatt viszont ma egy hatalmas csalódással tértünk haza, további találatok nélkül. Moderátorként átengedted az ilyen rejtéseket? Sokszor mondtam már, de sose ilyen hangsúllyal:
"Kössz" a rejtést!
:(

Farekék 2020.08.01 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Kellemes délutáni sétát tettünk a pontokhoz. Nagyon tetszett az egész völgy.
A hármas pontnál megtaláltam a kérdéses elemet, de nem tapogattam elég kitartóan. A rejtő megerősítette, hogy jó helyen keresünk, gyakorlatilag 0 térerő ellenére.
Köszönjük a lehetőséget.

20200801_15174720200801_152753
20200801_15425720200801_154904
20200801_15345620200801_155705
20200801_16032220200801_160955
20200801_16200320200801_162150
gasparjeno 2020.07.18 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

anettx 2020.05.23 12:00 - Megtaláltam
TFTC!
Tavaszi 4 napos Mecsek - újra.
[Geoládák v3.3.2]
A helyszín lenyűgöző, izgalmas, látványos, nagyon tetszett!
A 3. pont kevésbé:( rajtam is kifogott és nem is találtam meg, pedig előzetesen sok logot elolvastam hozzá.
Miért jó az, hogy 2 év alatt kb. 30 megtalálóból 13-nak - több nem kezdő játékosnak is - gondja akad ezzel a ponttal?
A helyszínről térerő hiányában segítséget sem lehet kérni és még elfogadni sem fogod, mert ügyetlen vagyok megtalálni a csúszós sziklák közt fel-le bóklászva?!
Rejtő ezt írja:
"Kevés az olyan felület, ami szóba jöhet rejtekként. Gondolkodjatok!"
Ez nem igaz. Két nagyobb, több négyzetméternyi felületen jó darabig matattam eredménytelenül.
És egyébként én nem azért járok kirándulni/ládázni, hogy sokat gondolkodjak.
Tipikus eset, amikor egy klassz kirándulóhelyen az élvezetes keresés bosszúsággá válik.
A többi pont rendben. Sőt a 4. ponthoz meg olyan részletes és alapos leírás van, hogy GPS nélkül bárki megtalálja.
Kérlek, adj több infót a 3. ponthoz, hogy pl. jobb szélén érdemes keresgélni vagy ilyesmi. Hidd el senki nem fog reklamálni, hú ez de könnyű volt:)

gcnmvk-IMG_2738gcnmvk-IMG_2742
gcnmvk-IMG_2743 
ellfelek 2020.05.19 11:16 - Megtaláltam
Azt hiszem ez a völgy vetekszik a tegnap látottakkal... Tetszett minden pontja ennek a túrának... Nekem még a pocsolyában úszkáló békák és ebihalak is... :)
A Kőfejtő-kút környéke is nagyon szép volt, a fahíd a pataknál, a barlang... Szóval igazi élmény volt itt sétálni... még a tegnapi hosszú túra után is... :)
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.7]

IMG_20200519_100556IMG_20200519_102416
IMG_20200519_102908IMG_20200519_103159
IMG_20200519_105510IMG_20200519_110408
IMG_20200519_111258IMG_20200519_113205
Révai család 2020.05.09 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Tulajdonképpen négy részletben találtuk meg ezt a multit, amit egyáltalán nem bánunk, mert csodaszép ez a környék!
A 4. pontot először Lacikával véletlenül találtuk meg egy kirándulás során 2019. 03. 15-én. Persze a jelszórészletet aztán elfelejtettük. :-)
Aztán családi kirándulás során 2020 áprilisában kerestük fel az első és a második jelszórészlet helyszíneit. A Kőfejtő-kútnál sokat időztünk, a nagy szikla egy kicsi üregében egy pihenő kis denevért találtunk! A doboz a földön volt, majd 10 m-re a rejtektől, csak a véletlen segítségével találtuk meg. Visszatettük a feltételezett helyére.
Aztán annyit játszottunk mászkáltunk a környéken, hogy másnapra halasztottuk a másik két pont keresését. Másnap a Kánya-forrás felől támadtunk, végigsétáltuk a Nagy-mély-völgyet, de a 4. ponton nem találtuk a ládát, ezért ma visszamentünk és (újra) megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

LNPetra 2020.04.19 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.48
ok

hinia lux 2020.04.04 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
Mecseki hétvégénk első túrázós ládája. Nagyon szép a Nagy-Mély-völgy, később a másik végétől is bejártuk, így láttuk teljes hosszában. Rengeteg medvehagyma nő éppen mindenfelé.

Barna és zöldEgy forrás a sok közül
Na itt hol?Fahíd a negyedik pontnál
fanni.kofa 2020.03.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyszerű rejtések, 18 fős csoporttal rendkívül izgalmas volt végigmenni a helyszíneken, keresni a rejtéseket. Sajnálom, hogy segítséget kellett kérnünk a ládatulajdonostól, mert a 3.hoz nagyon közel voltunk, no de meglett. :) Köszönjük az élményt!

[Jóváhagyta: Strombus, 2020.03.26 23:22]

Áprád kori templomMelegmány
PihenőÚton
Nyeta101 2020.03.11 17:49 - Megtaláltam
Strombus segítségével a harmadik pont is meglett, köszönjük a rejtést! :)
Kinga&Nyeta101
[Geoládák v3.3.2]

ha2 2020.03.08 11:30 - Megtaláltam
Vadregényes völgy. A megáradt patakon "érdekes" volt néhol az átkelés.
Az 1. pont egyértelmű.
A 2.pont. Itt tényleg "nem kell" GPS. Az ösvényen állva 30 métert mutatott, a ládánál 44 métert.
3.pont. Alulról nézegettem,hogy vajon hogyan lehet oda eljutni. Strombus bátorítása után megoldottam, de nagyon csúszkáltam.
A 4.pontnál majdnem visszacsúsztam a völgybe.
Sok a kullancs.

Egy a sok közülKukucs
Érthető 
Attibati 2020.01.18 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
20 kilométeres kirándulás a Melegmányi-völgy környékén.
A mai nap legküzdelmesebb ládája.
Már az első ponton elbizonytalanodtam a "segítség" miatt. Szerintem a piros táblán szereplő tárgy nem elavult :-) Azt hittem, hogy saját készítésű táblát kell keresni de mint kiderült, egy meglevő feliratról van szó.
A 2. pont egyszerű volt, csak egy kis szintet kellett legyőzni, szerencsére cslán most nem volt.
A 3. pontot nagyon sokáig kerestem. A koordináták először az út menti pihenőre mutattak, azon is voltak fém alkatrészek, minden csavart ellenőriztem. Lesétáltam a vízműhöz is, de itt már nagyon nagy volt a távolság a megadott koordinátához, így ezt kizártam. A barlang környékén tényleg használhatatlan a GPS a magas sziklafalak miatt. A barlang bejáratának ajtaja láttán eszembe jutott, hogy fiatal mérnök koromba naponta a Mátyás-hegyi barlangba egy hasonló ajtón - ami bonyolult zárszerkezettel rendelkezett - kellett bejutni a hegy gyomrában levő geofizikai laboratóriumba.
Első nekifutásra feladtam a keresést, gonodoltam útközben valahol felhívom Strombust segítségért.
A Fehér kút környékén sikerült is és visszafelé megpróbálkozhattam újra a kereséssel. Hát, a hely ismeretében sem volt könnyű megtalálni a mikrót, tapogattam egy darabig az objektumot, de végül meglett. Klassz kirándulás volt, geoládázással nehezítve.

babybearly25 2020.01.12 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Gyönyörü a hely, és az idő is nagyon szép volt. A 3. pontnál egy kis segítséget kértünk, de a mikroláda a helyén van. :)

KataJani 2019.10.24 11:54 - Megtaláltam
Egy hetes Pécsi ládázás alatt. Szuper időnk lett. Minden pont megvan. A negyedik a híd alatt a második pillérnél. [g:hu 1.6.4]

moli_gyuri 2019.10.22 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Gyönyörűek ezek a völgyek.
köszi
Cilu & Gyurkóó
Mazsom

20191022_10055420191022_100826
20191022_10440420191022_105913
20191022_11004320191022_114951
20191022_121542 
sztyopa13 a páratlan páros 2019.08.12 12:16 - Megtaláltam
Sajnos nem sikerült a 3. pontot megtalálni, pedig három napon keresztül próbálkoztunk arra jártunkban ötletelni. A jel valóban rettenetes volt. Kérem a kép alapján elfogadni sziveskedjen. Egyébként nagyon izgalmas volt, főleg a hídnál.
Köszönöm a lehetőséget.

[Jóváhagyta: Strombus, 2019.08.14 23:33]

IMG_2122IMG_2123
ghostspike 2019.08.12 12:16 - Megtaláltam
A harmadik pontot nem sikerült teljesítenünk így az a jelszórészlet hiányzik. Kérné szépen a képek alapjan elfogadni a találatot! [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Strombus, 2019.08.14 23:32]

GC1GC2
GC3GC4
Judit és Béla 2019.07.26 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltuk.

PardiAndi 2019.04.19 23:59 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

dzoli1 2019.04.19 23:59 - Megtaláltam
Gyönyörű időben Andival. Nagyon szép helyeket jártunk be egy kb. 25 km-es túra keretében, amelynek ez a multi is része volt. A szép időnek köszönhetően a barlangnál népes társaság gyűlt össze, de azért nem fogtuk vissza magunkat a keresésben. Ennek ellenére nem találtuk meg a ládát, köszönet a rejtőnek a jelszórészletért és hogy megmutatta ezt a helyet.

Bilmark 2019.03.24 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.15
Gyönyörű körnezetben jót sétáltunk és rengeteg emberrel, köztük ismerösökkel is találkoztunk. A harmadik pont egy kicsit megtréfált, több mint fél órát keresgettük de nem leltük meg a pici ládát.
Kérem szépen a találat jóváhagyását.

[Jóváhagyta: Strombus, 2019.03.28 00:20]

befi 2019.03.23 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

zsuuu 2019.03.17 23:59 - Megtaláltam
Dél-dunántúli piros közben Rolival, egy kis telefonos segítséggel.
köszi

RoliHun 2019.03.17 23:59 - Megtaláltam
Dél-dunántúli Piros túra közben Zsuval
A 3. pontnál ugyan kellett kis segítség, de megvan :-)
Köszi a rejtést

AlanTheWild 2019.03.15 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Sikondai pihenés keretében végigjárták a multit. A 3. ponttal meggyűlt a bajom. A többi gyors találat volt.

18133E82-05C1-4D0F-8932-1C3FA2454A72 
margabat 2019.03.13 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Köszönöm a rejtést és a rejtő segítségét! [Geoládák v2.2.5]

Annyi a medvehagyma, hogy kaszálni lehetne. 
Kampfél 2019.03.12 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A 2. At nem talaltuk mert GPS jel sem nagyon volt. De sikerult kitalalni.Nagyon elveztuk.[Geoládák v2.2.5]

cosinus0 2019.03.02 18:00 - Megtaláltam
Oké.

tiktak 2018.09.20 11:03 - Nem találtam meg
Nem találtam meg. Az első ponton a többiek címerről írnak; én találtam pirosbetűs táblát, de nem tudom, erre gondoltál-e... A 3. ponton hiába kerestem mágnesezhető tárgyat a gps által jelzett helyen, egyedül a barlangnál lett volna ilyen, de ott sem leltem. A 4. ponton a híd kész, ládát még nem találtam. A 2. pont ok, szép rejtés, nagyon szép hely. A csalán nem zavart, annál inkább durva volt a tavak melletti dagonya! :-) mindezzel együtt nagyon szép kirándulás volt, köszönöm a rejtőnek! Kérem a fotók alapján az elfogadást! [Geoládák v2.2.4]

[Elutasította: Strombus, 2018.09.23 22:08]

20180920_10203120180920_110447
20180920_105336 
Szilkó76 2018.08.21 12:45 - Megtaláltam
Kellemes túra volt! A rend kedvéért felkerestük a 4. pontot is: a híd valóban készen van már, ládát nem találtam.

Köszi a rejtést!

Mai95 2018.08.19 15:17 - Megtaláltam
Megtalaltam, koszonom.

vittorio 2018.08.19 15:17 - Megtaláltam
A túra alatt többször is lecsapott ránk a vihar, az egyik nagyobb hullámot az óriás sziklák alatt vészeltük át, miközben meg is ebédeltünk. Az Időkép egyébként remek felvételt tett közzé a zivatarról.
A 3. pontnak nagyon ötletes a mikroládája, ez Strombus telefonos segítségével lett meg, mert eleinte egy jó ideig rossz helyen kerestük.
A 4. pontnál a hidat már felújították.
Köszönjük.

 
becko 2018.07.31 07:29 - Megtaláltam
Háromnapos geotúra, 3. nap.
A völgy bejáratától indulva egy 25km-es túra kerekedett 13 találattal.

nagygeo 2018.07.29 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
A híd felújítását befejezték a negyedik láda valóban nem volt a helyén.
Kíra, Marci, Erika, Ricsi, Gyöngyi, Zoli [Geoládák v2.2.4]

IMG_20180729_165339 
szamosszamoca 2018.06.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Könnyű sétának indult.....A halastó mellett hatalmas sár, víz,kerültünk az erdei úton. Kőlyuk nagyon tetszett,még nem jártunk itt. A hidat májusban felújították, még a nyers fa van csak, biztosan fogják kezelni valamivel. Így ládát nem találtunk, áldozatul eshetett a felújításnak. Piros körön embernagyságú csalánmezőben keskeny úton egyensúlyoztunk, hogy elkerüljük a csípést. Kőfejtőtől kifelé Lotti hasig süllyedt a mocsárba, megijedtem, hogy elnyeli. Itthon meg kellett fürdetni. Nagyon szép helyen jártunk, tetszett!

[Jóváhagyta: Strombus, 2018.06.30 10:42]

IMG_20180624_145529IMG_20180624_150417
IMG_20180624_150454IMG_20180624_150950
IMG_20180624_151802IMG_20180624_155146
IMG_20180624_162742IMG_20180624_165713
IMG_20180624_165809 
BuBiPuma 2018.05.01 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Köszönöm az elrejtést! A 2. ponton nagyon is van láda :) , az elrejtés ugyan egy kissé 'meredek', tökéletes az álcázása is, és nagyon találó volt az egyik benne lévő apróság : egy gekko-s (!) kulcstartó ;)

csipet_csapat 2018.01.30 08:48 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki

Dicemiki 2018.01.07 14:38 - Megtaláltam
sajnos a címer nincs már meg,és senkivel nem találkoztunk az 1es pontnál.A 2.ponton már nincs meg a láda.3ponton klassz helyen van ,belogoltuk a logfüzetbe.Nagyon kellemes túrát tettünk. Gyönyörű a környezet! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Strombus, 2018.02.07 17:04]

Kukucska 2017.11.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Megvan!

Patri321 2017.09.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.97
A környezet igazán tetszett, végre megismerhettem a Kőlyukat is, amiről már annyit olvastam más kirándulásaim kapcsán is. Az 1. ponton nincs címer, a 2. ponton nincs láda. Ez utóbbinál a csalán már lassan magasabb mint én, ennek ellenére mégis megérte átverekedni magam rajta, mert a látvány, ami utána fogadott tényleg lenyűgöző. A 3. pont is tetszett és itt szerencsére már megtaláltam a ládát is. Az első két jelszórészletet itthon sikerült kitalálni. Összességében örülök, hogy végigjártam ma ezt az utat!

Zsozso94 2017.08.19 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam köszi a lehetőséget :)

rianas 2017.08.11 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.

aasgier 2017.08.09 13:20 - Megtaláltam
Remek. Megtaláltam. Köszönöm! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

TS 2017.08.01 16:30 - Megtaláltam
A Melegmányi úttól indultam a piros sávon a Nagy-mély-völgyben lefelé, felkeresve az útba eső ládákat. Minden betervezett pontot megtaláltam, kivéve ennek a multinak az első két pontját. Az útvonalból kiderül, hogy fordított sorrendben kerestem fel a pontokat. A 3. pont könnyen meglett. A kőfejtőhöz is felsétáltam, de a ládát én sem találtam. Közben a feleségemmel is sikeresen összetalálkoztunk, aki a Kőlyuki betérőnél leparkolta az autót és elindult velem szembe. A Cifra-malomnál sehogy sem találtuk a címert. Bekopogtunk és a gazda elmondta, hogy több mint egy évvel ezelőtt tulajdonos váltás volt és ők levették a címert. Szerencsére az évszámot megtudta mondani. Ebből a két részletből elsőre kitaláltam a jelszót.

Dióskanyar 2017.07.17 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.99
A völgy tetszett főleg a 3. pontnál. A 2. pontnál méteres csalánon kellett átverekednünk magunkat sajnos hiába, a ládát mi sem találtuk (ezt a jelszórészletet sikerült kitalálni). Az első ponton a kapuról még mindig hiányzik a címer. Köszi a rejtést.

Pajzsika 2017.07.17 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.00
Kettes ponton mi sem találtuk meg a ládát, egyes pont a netről könnyen meglett, hármas ponton minden rendben.
Köszönjük.

Pongi 2017.06.18 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.69
Fehérkút felől érkezve először a 3. pontot találtam meg. Aztán átvágva a csalánerdőn a 2. ponton felé elérkeztem a Kőfejtő-kút monumentális szikláihoz. Itt neszezést és halk röfögés szerű hangot hallottam. Nemsokára egy kíváncsi menyéttel találtam magam szemközt. Nem félt, de óvatos volt. Kicsit megnézet, majd a kövek között közelebb jött. Ismét kidugta a fejét, megnézett, majd megint közelebb jött a kövek takarásában. Megint megnézett, aztán hirtelen eltűnt. Sajnos a ládát nem találtam, pedig azt a sziklát megtaláltam, amit a rejtő publikált, mint a láda rejteke. A csalánerdőt ki akartam kerülni, ezért nagy bátorsággal nekivágtam a domboldalnak, hogy elérjem a zöld kör jelzésű ösvényt. Nagyon kemény emelkedő volt, még egyszer nem mennék arra, de azért felértem. Onnan leereszkedtem a patakig. A Cifra malomnál a címer sincs már fenn, így bízva abban, hogy nekem is sikerül netkesseltem majd itthonról betértem egy kólára az étterembe. Köszi, hogy megmutattad nekem ezt a vidéket. Különösen a menyét tetszett. ;-)

A menyétHíd
A láda helye ma és a rejtéskorCifra malom
monguz 2017.06.05 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.92
Mint az előttem erre járók is írták: 1. pont a netről (mert még mindig nem rakták vissza a címeres táblát), 2. pont kitalálva, a 3. pontot legalább tényleg megtaláltuk. Tetszett az útvonal, főleg a kőfejtő sziklafala és közvetlen környéke.

Fairy 2017.05.16 18:24 - Megtaláltam
:-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Móni&Krisztián 2017.05.14 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
Köszönöm! Kőfalnál a ládát nem találtuk, de egy kis gondolkodás után megfejtettük a jelszót. ;) A hídnál a láda rendben van.

Antissimo 2017.05.01 12:17 - Megtaláltam
A kőfülke felől támadtunk, és a híd alatt hamar meglett a láda. A többit a korábbi logok alapján oldottuk meg.

Vincenzo65 2017.05.01 09:53 - Megtaláltam
Jó sok szerencsétlenkedéssel.

MoMaszter 2017.04.14 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Ez a multi nagyon bejött! :)
Jó volt egy kicsit kiszállni és nagyobbat sétálni a medvehagymától "illatozó" erdőben! Köszönjük szépen!

Az első pontot még itthon kinetkesseltük.
A második ponthoz elsétáltunk, megcsodáltuk az izgalmas sziklaformákat, de a GPS-ünk teljesen összezavarodott, így nagyjából negyed óra kutakodás után feladtuk.
A harmadik pont simán meglett, így a két meglévő darabból próbáltuk kikövetkeztetni a középső jelszódarabot!

Klassz játék volt, kellemes környezetben! Köszönjük!

H.B. 2017.03.15 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Az első pontért kár, a másodikon nem került elő, de a Kőfejtő-kút környéke fantasztikus.

foxfoxfox 2017.02.26 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Köszönöm a rejtést, gyönyörű hely!
A címer az első ponton már nincs meg, de a szomszédok szívesen adtak felvilágosítást. Az évszámot is fejből, azonnal megmondták, igaz rosszul, de a fenti leírás (szép kerek szám) és ez az információ már elég kell, hogy legyen! A célnál a láda sértetlen, tele ajándékkal.
a hunyor és a hóvirág mellett már bújik a medvehagyma, tényleg túléltük ezt a telet is! :)

Bikfa + FügeCserkész + Füge
bejáratvízmű
szimatVan már hóvirág!
fentről 1fentről 2
fentről 3fentről 4
fürdés után 
Kujti 2016.10.31 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

Access Denied 2016.09.22 12:55 - Megtaláltam
Meglelve! Egyebek (log, fotók) késöbb. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

-2-3
-4-5
-6-8
Radián 2016.09.17 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
A forrásnál a ládát sajnos mi sem találtuk meg és a címer sem volt a helyén, de azért jót túráztunk. Jelszó így is megfejthető. Köszönjük a rejtést! :)

mandrew 2016.06.29 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Csatlakozva az előttem szólókhoz tényleg macerás kicsit összeszedni a részleteket. A címer még nincs a helyén - remélhetőleg visszakerül -, a második pont ládája sem akart előkerülni, persze lehet, hogy csak rossz helyen próbálkoztunk, a GPS-jel nem volt valami stabil, de a fotó alapján sem került elő a láda.
Összességében mégis pozitív élménnyel zártunk, gyönyörű a völgy, a környező rejtésekkel kiváló ládavadászatot lehet tartani. Köszönet a rejtésekért! :)

ÁFÉSZ 2016.06.11 12:15 - Megtaláltam
Tipp alapján, mert igaziból csak az utolsó részlet volt meg.

fodor8peter 2016.06.01 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszönjük a rejtést, a Kőfejtő-kútnál még nem voltam.
Az első pont már nincs a kapun, de nettalálható.
A második pontot kikövetkeztettem, de lehet, hogy csak feljebb kellett volna keresni.
A harmadik a helyén.

eltájoló 2016.05.16 08:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Az első két pontot még az osztálykirándulásunk első (bemelegítő) napján kerestük fel. A malom címerét a kedves lakók szívesen megmutatták. Éppen egy nyestkölyök volt náluk, hát azt is megsimogattuk. A második pontot sokáig kerestük, rengeteg kő alá benéztünk, de nem találtuk meg. A harmadikat már Árpádtető felé tartva végre napsütésben találtuk meg. Köszönet a rejtésért.

geri83 2016.05.07 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Döke 50 bicajtúrán voltunk, utána gondoltam még ládázok kicsit. Sikerült is szépen összesarazni a gépet, de a látványért megérte.
Az első két pont nincs meg, de a harmadikból kikövetkeztethető a jelszó.

Baktercsiga 2016.04.23 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Remek kirándulás volt, de a kapun nem leledzett dátum és a közelben sem volt épp egy jóember, ki súghatott volna. A második helyen kutattunk rendesen, de a dobozt nem leltük. A szürke zacsit mi is megtaláltuk. A 3. ládikó, no az meglett... Mivel a rejtőt nem tudtam elérni egy vadásztárstól kértem segítséget.

20160423_145220sikló
20160423_15053620160423_160352
KutaToll 2016.04.09 12:54 - Megtaláltam
Felkutatva! Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2p] [wapon beküldött szöveg]
Az új kapura még nem tették ki a címert, de a tulajdonos kérésünkre kihozta nekünk, és még el is mesélte a malom történetét.
A második ponton csak egy szürke nejlonzacskót találtunk a sziklák között, a hely viszont varázslatos, ahova elvezet!
A harmadik pont könnyen meglett, 3. próbálkozásra sikerült kikövetkeztetni a hiányzó jelszó részletet :-)

Maratonos Maci 2016.03.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Napvirággal . . .

napvirág 2016.03.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
A kaput egy hete lecserélték, ládát csak a hídnál találtunk.

;-) Köszönjük a lehetőséget, élveztük minden méterét!

Mánfa és környéke 016Mánfa és környéke 017
Mánfa és környéke 022Mánfa és környéke 028
Mánfa és környéke 033Mánfa és környéke 034
Mánfa és környéke 040Mánfa és környéke 041
Mánfa és környéke 048 
turoczy 2015.11.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Kemény túra volt a havasesőben és a nagy sárban! A Ciframalomtól valóban a fenti kis ösvényen érdemes menni, mert hatalmas a sár a tó mellett. A második pontot a sár miatt meg sem próbáltuk megtalálni, de kikövetkeztethető a jelszó. A völgy gyönyörű!

K.L. 2015.10.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Megtaláltam.

Ferrit 2015.10.24 15:00 - Megtaláltam
Kellemes őszi séta és találat rejtői segítséggel.
Köszönjük.

Dori es DobosUr 2015.10.10 10:00 - Megtaláltam
Meglett.

Atmosz&Zozmosz 2015.09.20 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.25
A Cifra-malom felől közelítettem - az egyes pont könnyen meglett, utána viszont a hatalmas sár nehezítette az előrejutást. A kettes pontról sejtettem hogy nincsen meg, de azért megnéztem, hátha ráakadok - de sajnos nem találtam. Azért ezt jó lenne pótolni, mert egyébként nagyon szépek a sziklák. A hármas pont könnyen meglett. Összességében jó koncepció, csak pótolni kellene a kettes pontot. Köszi a rejtést!

TücsiTeam 2015.08.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Megtaláltuk, legalábbis a ládák helyeit. A 2. és 3. ponton is eltűnt a láda. köszönjük a lehetőséget.

mecsek01 2015.08.02 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.71
Köszi a rejtést!

Zéboy 2015.07.08 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.07.08 11:47 - Megtaláltam
A második rejtés nincs meg. Ki lehet következtetni a másik kettő részletből

csbagi 2015.06.07 09:00 - Megtaláltam
Két nap alatt Istvánnal Pécsre oda-vissza. Útközben pár ládát öszeszedtünk.
A Ciframalomban szálltunk meg (Kőlyuki Vendégház, mindenkinek ajánlom, minőség, ár és kedvesség szempontjából is, és a mellette levő éttermet is), így reggel tettünk egy kis túrát a környéken. A tó mellett még mindig nagy volt a sár, de már ki lehetett kerülni - visszafelé aztán megtaláltuk a felső, erdei utat is. A környezet gyönyörű, különösen a sziklafal. Sajnos az előző logokat nem volt időm elolvasni, így aztán vagy háromnegyed órát keresgéltük a ládát, míg telefonon újranézve a logokat megtudtuk, hogy a 2. cache eltűnt. Jó lenne ezt a ládaoldalon a pótlásig szerepeltetni! A jelszót szerencsére ki lehetett találni.

Cseber 2015.06.07 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival.

TheZerg 2015.05.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
A ciframalom beli szallas miatt egyertelmu volt a lada felszedese. Es a pontok alapjan a tervezett utvolnra is ra illett. A 2-es pont kimaradt, mert az eso utan megaradt patakon lehetetlen volt atjutni, maximum csak teljes atazassal... A hidas rejtes tetszett. A "pontos" leiras ellenere is csak sokara lett meg.

Akrol 2015.05.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
A Ciframalomban volt a szállásunk, így adta magát a multi, köszi! :)
Mivel esőzés után voltunk, így a második pont megközelíthetetlen volt, mivel hatalmas patak szelte át az utunkat, és nem tudtunk hol átkelni..

akosgy 2015.05.12 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.99
Másfél napos munka utáni levezetés a napsütéses időben. A Mélyvölgy nagyon szép így tavasszal, a medvehagyma illat pedig bódító. :) A 2. ponton továbbra sincs láda (vagy nagyon mélyre csúszott valamelyik pókhálós, avarral tömött hasadékban), de a két másik jelszórészlet ismeretében adódik a teljes megoldás. Köszönet.

kobcikrajci 2015.04.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.39
Komló-Árpádtető-Komló bicajkodás. Egy kis betérőt tettem volna a multi kedvéért, a könnyen megtalálható első pont után. A továbbiakban viszont már nehezebb dolgom volt, mert a tó melletti utat elárasztotta a víz. Szerencsére pár méterrel feljebb, az erdőben ösvény vezet, gondolom gyakori jelenség a lenti tocsogás. Így viszont a bicaj parkolóhelyre került, és gyalog lépdeltem a további métereket. Az elágazásnál aztán bővízű patakot kellett (volna) keresztüllépni, ám az áttámasztott fa az utolsó lépésnél megmozdult, és én bal lábammal kipróbálhattam a felszín alatti iszapot. :( A völgy szépsége aztán gyorsan feledtette a kellemetlen érzést, hogy nemsokára teljes erővel a második pont ládájának előkerítésére összpontosítsak. Azonban hiába túrtam az avart, és bujkáltam kövek alá, aztán sziklákra fel, a megadott helyen, és környékén sem találtam meg. Tanácstalanságomban felhívtam Picur és Nagyúrt, mint előző megtalálót, de sajnos ő is ládatalálat nélkül logolta ezt az állomást. De vajon hová tették a ládát?

picuresnagyur 2015.04.11 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
köszi, a hídnál könnyen megtaláltuk, a Kőlyuk nagyon tetszett, a sziklafal pláne...itt viszont hosszú keresés, sziklákra és sziklák alá mászás ellenére sem találtuk, egyre többet kockáztatva... az 1. és 3. pontból szerencsére kitalálható a teljes jelszó, de senki ne hagyja ki a 2. helyet, megéri...

Liberty 2015.04.04 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
11/9. Mecseki-források ládatúra.

A láda mind három pontja nagyon szép természeti környezetet mutat be. A malom felé vezető útról, a hegytetőről nagyon szép panoráma tárult elénk, láttuk az út végét. A malomra már semmi sem emlékeztet, csak a kapun levő címertábla. A malomtól egy gyönyörű halas-tó mellett vezetett az utunk tovább, a sziklafalig. Hatalmas sziklákat kell megmászni, hogy a ládát megtaláljuk, a terepnehézsége biztosan nem 2-es, hanem 3,5 minősítést is kiérdemelne. Tetszett a híd alatti rejtés is, bár egy kicsit keresgélni kellett, mélyen kellett benyúlni érte. Köszönjük Gusztigeo-Gábor segítségét. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Mánfa címere
Párduc50 2015.04.04 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.05
A láda nagyon szép területet mutat be. A rejtéssel illetve ládaleírással azonban problémáink voltak. Nem igaz, hogy nem kell sziklát mászni a láda megszerzéséhez, a 2. pontnál jelenleg a láda csak így közelíthető meg. Nem tudom, ez az eredeti rejtés-e, vagy valamelyik tréfás kedvű ládász változtatta meg, de jelenleg a terepnehézség így nem kettes, legalább 3,5-ös. Személy szerint kisgyerekkel sem ajánlom a ládáig menni itt. A láda egyébként a kőfal tövében van, ahol a GPS jel teljesen használhatatlan, úgyhogy minden hasadékba be kell nézni. A többivel nem volt gond. a Kőlyuki betérő még mindig klassz hely. Libertyvel közösen kerestük, további megjegyzés, hogy ebben az évszakban a megduzzadt patakok miatt a patakátkelések nem könnyűek, 9 éves vagy annál fiatalabb gyereknek száraz lábbal szinte megoldhatatlan, a terepnehézség már csak ez miatt sem lehetne kettes.

kisember 2015.04.04 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Sajnos a híd alatti láda jelszavát elfelejtettem lefényképezni :(
Az ottjártunkat alátámasztó fényképeket csatoltam, kérem szépen az elfogadást. Köszönöm!

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2015.05.06 19:12]

gusztigeo 2015.03.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Köszönjük!

geosanyi88 2015.03.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Megtaláltuk! Köszönjük!

cila 2014.10.14 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Bajuszcicával és Zolival. Nagyon tetszettek a hagyományos pontok. A hídnál az egész távot végigmásztuk a patakban, mert nem a jó oldalon kezdtük a keresést. Köszönjük a rejtést!

Bajuszcica 2014.10.14 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Nagyon klassz hely, köszönjük a rejtést!

laszloze 2014.10.14 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Cilával és Bajuszcicával közösen megkeresett láda. Nagyon tetszettek az állomások,de a híd kifogott kicsit rajtunk, szerencsére nem volt nagy víz a mederben. Valószínűleg a fák, és a magas dombok leárnyékolták a GPS jelet, így lépésről lépésre az összes betonpillért végig kellett néznünk. Természetesen az utolsónál volt a láda :) . Köszönjük a rejtést!

N.Zs. 2014.09.29 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Pécs felé menet ez volt az egyetlen kirándulós pontunk. Nagyon tetszett mindkét pont. Az út nagy része szárazon járható, 1-2 szakaszon kényszerültünk kisebb-nagyobb letérésre. 6,23 km volt a kör. 1óra 26 perc. Külön öröm volt, hogy mindhárom pont előre meg volt adva, nem kellett menet közben vacakolni. Köszönjük.
A kőfülkénél 2013.05.19 14:00-kor jártunk a GCTRFA-GCANDF-GCGITE-GCmman-GCMF-GCKOFU-GCszfr-GCDBaz 21 km-es körben.

egy rossz rész
 
Pogánypeti 2014.07.26 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napom harmadik találata a hatból.
Vágotpusztáról a zöld kör jelzésű Kecske-háton futottam le a Nagy-Mély-völgybe, ahol több ládát is keresnem kellett.
Jó volt újra a völgyekben barangolni... :)

A Kőfejtő-kútA felhagyott kőfejtő
A Nagy-Mély-völgyi fahídA hídra dőlt fa miatt újjáépített rész
gecco 2014.07.01 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pappcsalád 2014.06.15 18:45 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Hajnalék 2014.06.15 16:00 - Megtaláltam
Vasárnapi baráti sütögetést folytattunk a Mélyvölgyben.
Hazafelé meg ládákat kerestünk.

Szorgoslábak 2014.06.07 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Nagyon tetszett ez a völgy! A híd nagyon hangulatos még így is hogy felújításra szorul! A 2. pontot csak visszafelé tudtuk begyűjteni, mert az elágazás elég eldugott és simán elmentünk mellette. Átmásztunk a patakon és kicsit a patakban is, majd menet közben arról beszélgettünk, hogy vajon milyen sziklafalat ír a rejtő a leírásban. Hááát be kell vallanom leesett az állam! Ez sziklafal a javából! Kicsit félelmetes volt alatta keresgélni a ládát, de megérte! Nagyon köszönjük a rejtőnek, hogy ismét egy élménnyel gazdagabbak lehettünk általa! :)

Bugár-orienteering 2014.05.24 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
A Kőfejtő-kúthoz nem sikerült a patakon átjutni most hétvégén, de jövünk mi még erre. A Mecseket nagyon szeretjük, minden évben jövünk valamelyik részére.

kezdeta híd ma
tivi2007 2014.04.05 11:16 - Megtaláltam
Hétvégén szombaton túráztunk a Mély-völgyben és a betegre állított láda pontjait végig jártuk, de a ládát nem találtuk meg.
Az első és második ponton a jelszó részletek alapján és fénykép alapján kérném a találat elfogadását.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2014.04.10 15:19]

Szabó Ildikó 2014.03.22 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.91
A harmadik jelszó részlet a blog füzet hiánya miatt nem lett meg. Egyébként csoda szép helyre vittél bennünket a Párommal kedves rejtő.

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2014.03.27 17:48]

gombi07 2014.03.15 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Köszönjük a rejtést. Rejtői segítséggel lett meg a hiányzó jelszórészlet, a 3.pontnál sajnos a ládából valaki elvitte a logfűzetet. A völgy csodálatosan szép, a helyszínek gyönyörűek, a rejtések ötletesek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

aceespepee 2014.01.10 00:00 - Megtaláltam
megtaláltam :)

Bacsó 2013.10.23 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.01
Ládakeresés közben reméltem, hogy nem esik a fejemre egy nagy szikla. De mint láthatjátok, megúsztam!
Köszönöm a multit, gratula a rejtéshez.

A harmadik ponton a láda tartalma vizes!

 
tvosob 2013.10.20 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

gabesz99 2013.10.19 00:00 - Megtaláltam
TFTC!

mucsucsula 2013.10.19 00:00 - Megtaláltam
szép hely :)

csipet_csapat 2013.10.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
A 2. pontnál átnéztünk egy jó pár követ, mire meglett:)

vecsbal 2013.10.05 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Családi kirándulás alkalmával, nagyon szép környezetben, más ládákkal egybekötve.:)

P.B_László 2013.10.05 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.11
A Mecsek egyik legszebb részére hoztatok el , főleg a kettes pont fogott meg igazán ! A többi helyeken már jártam , és nem tudtam , hogy egy ilyen szép hely lapul meg a közelben . Ezt is nektek köszönhetem , hogy ide eljuthattam , köszönettel , László !

Vándor Csillag 2013.10.02 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
Itt laktunk egy hétig a Ciframalomban! :))))

kovijani 2013.09.28 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Megtaláltuk! Juci & Gergő, Réka (Anya) & Jankó (Apa)

 
goligon 2013.09.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
A Vagabund és a Zengő Vándortáborosok évközi túrája alkalmával gyűjtöttük be a ládát. Sokaknak újdonság volt a Kőfejtő-kút és környéke. Köszönjük!

 
KJ & GM 2013.09.11 15:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
aston84 2013.08.31 17:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Szinta 2013.08.24 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megtaláltuk ! Sikondai wellness az öregfiúk focicsapattal. Gyönyörű ez a hely.

GCAMVK_20130824104646.jpg
StiviG 2013.08.23 11:15 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2013.08.23 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Csodás környezetben sétáltunk egy nagyot. Nagyon szép hely. A második ponton jót bohóckodtunk. A harmadik ponton a láda vizes.
Szép a völgy, köszi!

 
kekenj 2013.08.18 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
kösz a rejtést; a 3. pont logbook vizes, ázott, cserére szorul, a láda nedves, pedig ép!
a jelszót alkoholos tollal jól láthatóan beírtam

macikupac 2013.08.07 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.32
Magyarhertelendi nyaralás 13.

A multi pontjait 1-3-2 sorrendben kerestem fel, de köztük még volt egy csomó más láda is. Ennek a fő oka az volt, hogy egy hosszabb túrát terveztem, s nem láttam értelmét a felesleges oda-vissza gyaloglásoknak. Több alkalommal is jártam már a Nagy-Mély-völgyben, így ezt a kapuját is jól ismertem már korábbról. A Cifra-malom volt az első pont amit a mai túra során meglátogattam. Kár, hogy az egykori funkciójából kívülről már nem láthatunk semmit. Útba esett az Eta-forrás is, ahol megmosakodtam és ittam is egyet. Megnéztem a Kőlyukat, majd bevettem magam a völgybe. A vízmű építményei kicsit illúziórombolók, de szerencsére hamar magam mögött hagytam. A láda helye egyértelmű, s az alacsony vízállásnak köszönhetően könnyen hozzáfértem. A láda beázott, a füzet vizes. Pár fotó után mentem tovább utamra. Már régóta gyalogoltam és volt már jó pár kilométer is a lábaimban, mire visszatértem a Nagy-Mély-völgybe. Ismét érintettem a láda helyét, meg az Eta-forrást is. Utóbbinál ismét mosakodtam, mert a várható emelkedő előtt nem ártott. A ZO jelzés tényleges nyomvonala kicsit odébb van, mint amit a tuhu mutat, de egyértelmű. A második pont környezete is nagyon tetszett. Az a magas konglomerátumfal! No, meg a forrást sem volt egyszerű megtalálni. A doboz könnyen meglett, de az itteni jelszórészletre (a két másik ismeretében) volt tippem, amit el is találtam. Foltival a patak folyásával szemben találtuk meg Vágotpusztára a legrövidebb utat.

[g:hu 1.4.23] [wapon beküldött és otthon kibővített szöveg]

 
fkmaster 2013.07.31 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.21
Kicsit sok keresgéléssel, de meglett.

Zsé 2013.07.15 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Helló!

Nagyon szép a völgy, minket sokkal jobban lenyűgözött mint a Szilvásváradi völgy.
Köszönjük a rejtést!
Andika & Zsé

G&C 2013.07.15 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.61
Kosz!
G&C

Fazék 2013.07.11 06:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Mindkét nap az 1. pontnál parkoltam, tegnap Vágotpuszta felé kerestem a 2. pontot, ma pedig a végládát. A halastónál vezető sáros, szögesdrót kerítés melletti séta felejthető, de az út többi része mindenért kárpótól. Hibátlan.

Kati és Géza 2013.05.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszönjük!

Zerind HUN 2013.05.01 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.93
Szépek a helyek, tetszett az is, hogy többször át kellett kelni a patakon, csak kár, hogy egy szakaszon oda nem illő kiépített mederben folyik a víz. Észak felől indultunk, a láda után pedig mentünk tovább az Anyák-kútja felé, majd a Tripammer-fához. Érdekes volt, hogy a völgyben egyszer csak teljesen hirtelen egy érezhetően melegebb légáramlat jött szembe dél felől, és onnantól kezdve több fokkal melegebb volt az addig sem hideg levegő.

Ajtony 2013.05.01 11:05 - Megtaláltam
Első osztályú láda, méltó a jubileumi 600. találatomhoz! Csodás helyen vezet végig, és az útközbeni látnivalók közül láda nélkül az átlag turista valszeg elkerülné a gyönyörű sziklafalat.

JAck:66: 2013.04.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
860, megérett a meggy.

Szöszke15 2013.04.07 11:30 - Megtaláltam
Megvan!

Mr. Fülixáj 2013.03.23 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
2010.02.28.-án találtuk meg a 3. pontot egy Mecseki túra keretében, akkor még három valós pontja volt, aztán 2012.01.22.-én megpróbáltam megkeresni a másik kettőt de csak az elsőt találtam ami akkor már virtuális volt. Ma végre meglett a második pont is és végre bejelenthetem. :-)))

Ritkán adok tripla ötöst !!!

má-csa 2013.02.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.89
Megtaláltuk! A 2. pontot felújították, könnyen megtalálható, de de a fedő nem bíborszínű, hanem kék. A 3 láda súlyosan beázott cserélni kellene a logfüzetet ennek a fedője tényleg bíbor. má-csa

FILA71 és Dávid 2012.11.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Köszönjük.
A második pontot én sem találtam meg, de kitaláltam.
Ebben a kérdésben osztom Maclura véleményét.

Maclura 2012.11.10 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Szép környék, jó célpontok.
A második ponton a sziklák közt rengeteg rés mindenfelé, a sziklafal közelében műhold vétel pedig már nincs. Ráadásul mindent befed az avar.
A lényeg, hogy ezt a pontot én sem találtam meg.
A szemközti oldalon láttam egy kisebb sziklaképződményt, mint a fal tövében lévő. Javasolnám inkább oda áttenni, mert ott egyértelműbb lenne és a műhold is lát.
A mai első nagy megpróbáltatás is itt ért a sziklafal után. Az én térképemen van egy ösvény a meredek oldalon felfelé, ezért a kör túrát is így terveztem be. Ösvénynek nyoma sem volt, négykézláb másztam meg az igen meredek hegyoldalt, bringával a hátamon. Utólag már csak érdekes emlék ... viszont ott helyben kellett egy kicsit küzdeni.
Köszönet az élményekért, a rejtésért.

hoferko 2012.10.22 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk a másik két pontot, de a 2. pont kifogott rajtunk. Fotót, jelszót -mailben küldtem. Ha lehet fogadjátok el. Köszi a rejtést! A helyek gyönyörűek! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2012.10.22 20:46]

L'Ádiika 2012.10.21 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk! A második láda nem lett meg, pedig nagyon szép helyen van. Köszi a rejtést! :)

pideryus 2012.10.21 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Sajnos a 2. ládát sehol sem találtuk, a másik két ládát levadásztuk! Köszönjük!

Schall 2012.10.21 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

tmolli 2012.10.20 12:00 - Megtaláltam
Baranyaifiúval közösen kerestük a ládát a Kikelet félmaraton túra közben. Gyönyörű táj és idő volt, de a sziklafalnál mi sem találtunk ládát. :(

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2012.10.21 18:34]

baranyaifiú 2012.10.20 12:00 - Megtaláltam
Kikelet teljesítménytúrán esett útba ez a rég óhajtott láda. Sajnos a sziklafalnál hiába kerestük tmollival közösen, nem találtuk meg.

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2012.10.21 18:34]

reprocesszor 2012.10.20 11:10 - Megtaláltam
Kikelet tt közben.
A végládát már vagy ötször fogtam a kezemben... :) De végre egy olyan túra keretében jártunk a környéken, hogy az egész multi útba essen. A második pontnál lévő impozáns sziklafalról eddig nem tudtam, nagyon klassz, megérte kitérőt tennünk. Sajnos az ottani ládát nem találtuk.
Kérnék egy elfogadást.

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2012.10.21 18:34]

sjan 2012.10.20 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.34
Mecsek félmaraton túrán jártunk erre reprocesszorral, és nem hagytuk ki. Azonban az előző kessertársakhoz hasonlóan a 2. pontot nem találtuk. Lehet hogy csak nem kerestük elég kitartóan, mert már tudtunk az előző sikertelen találatokról? Mivel sokat kirándulunk errefelé, később biztosan visszatérek megkeresni. Ennek ellenére kérem a megtalálás elfogadását. Fénykép mellékelve, jelszórészlet e-mailon elküldve.

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2012.10.21 09:44]

 
BouLache 2012.10.20 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Rengeteg turista volt ma a völgyben, 10 percenként találkoztunk valakivel! A tavak nagyon tetszettek, ezek nem voltak még itt mikor legutóbb itt jártam. a 2. pontom mi sem találtuk meg a ládikát, de hála a rejtő segítségének meglett a jelszó, ami nagyon találó! :) Köszönjük a lehetőséget!

 
czinegel 2012.10.06 09:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.00
Az előttem "szólókhoz" hasonlóan csak az 1. és 3. "ládát" találtam meg. A 2. szőrén-szálán eltűnt. Mellékelek egy fényképet az eltűnt láda környezetéből. Légy szíves fogadjátok el a megtalálást! Köszönöm.

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2012.10.07 14:39]

A 2. láda hült helye 
Hrvatska 2012.09.09 00:00 - Egyéb
Újra felkerestem a multi 3. pontját. Ott minden rendben van. A Melegmány felől, csak a Kőlyukig mentünk el, majd visszafordultunk.

vizsla1 2012.08.11 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Megcsíptük!
A 2. ponton a láda nincs meg, hiába kerestük, pedig minden követ megmozgattunk a sikerért.
A 3. ponton a logbook nedves volt, de még logolható.
Szép helyekre vitt el a láda, köszi a rejtést.
Róza,Ákos,Norbi.

bonisbela 2012.08.01 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.32
A 2. ponton sajnos én sem találtam meg a ládát és segítséget sem tudtam kérni telefonszámok hiányában. A másik 2 ponton szerzett jelszórészleteket e-mailben küldöm. Kérem a megtalálás elfogadását! Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2012.08.03 19:24]

Köszönöm!

Én a sziklafalnálSziklafal
Fahíd 
lebalogh 2012.07.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Nagyon szép túra volt egy 30 fős csoporttal. Köszönjük a rejtőknek.
Sajnos a 2. pont ládáját nem találtuk, pedig mindenkit bevontunk a keresésbe.

peca1000 2012.07.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
A Mecsek forrás ládájától jöttem megkeresni ezt a multit a Piros sávon keresztül.

Az 1. és a 3. pont simán meglett, de a 2. pontot nem találtam, még a GPS vétel is teljesen megszűnt ott.

De az a hatalmas sziklafal a csodálatos. Nem is tudtam róla eddig, hogy létezik.

A túra közben rengeteg csíkos medvelepke, és pirosöves bagolylepe szálldosott, a patakok vize is folyt a szárazság ellenére.

Szép volt az odavezető út, a rejtések is tetszettek.

Köszi!

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2012.08.12 19:03]

Kicsi vízeseésekA csatorna majdnem kiszáradt
Kőlyuk feléKőlyuk
Már majdnem benneKifelé menet
KilátásKis patak a
Kis patak bLapulevelek
MedvelepkékSziklafal 2.pont felé
kovacsge 2012.06.29 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Nagyon ötletes rejtés! Köszönöm! [wapon beküldött szöveg]

Fuzion 2012.06.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Az egyik legszebb hely Magyarországon az a Melegmányi-völgy az már biztos csodaszép környezet mellett az érintetlen természet teljesen megigéző. Köszönjük a láda rejtését egy igazi élmény volt

Kis-Molnár 2012.04.30 13:20 - Megtaláltam
Ez volt eddig az egyik legjobb multink. Nagyon élveztük. Köszönjük szépen.

laszloistvan 2012.04.21 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Leginkább biciklizni-térképezni indultam a környékre, de gondoltam, ha úgy adódik, a láda is beleférhet.
Még mecseki mértékkel is egy gyöngyszem ez a láda, főleg hogy a Melegmányi-völgyön át zártam a kört az Árpád-tetőn hagyott kocsi felé, miután a 2. és 3. állomást begyűjtöttem. A sötétedés miatt siettem - az 1. állomáshoz a biciklis kör zárása után már kocsival mentem le.
Valamikor a hőskorban voltam itt a Kőlyuknál, mikor anno még érintette a templomos láda. Jó volt újra visszatérni.

Panel laci 2012.04.21 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Köszi

parkany9 2012.04.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszi
Lefelé mentem 3-1-ig.
Amikor a 2. kat kerestem a kőlyukra gondoltam elöszőr vérzett is a szívem amikor csak úgy elmentem mellette, de az a sziklafal, hát köszi hogy bevittél oda :-)

Edi brice 2012.04.16 11:05 - Megtaláltam
Gyönyörű, békés a környezet, rengeteg a medvehagyma, és finom a források vize! GPS nélkül. Köszönet a rejtőnek a lehetőségért!
M & M

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.08.31 13:36]

KőlyukKőlyuk
Mánfa, fahídMedvehagyma-tenger
Medvehagyma-virágSziklás forrás
fa-peti 2012.04.14 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
A multi utolsó pontjánál volt egy kötelező pontja a versenynek, így hát nem bírtuk ki, hogy ne keressük fel a többit is. Egy nagyon klassz séta keretében tértünk ki a többi pont felé. Útközben meglestük a Kőlyukat és a Cifra-malmot is. Nagyon tetszett a völgy és a patak lett pár fotó. A ládák rejtése szerintem egész jó lett.

Discover 2012.04.14 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Remekül sikerült DDRKT Light közben.
Köszönöm a rejtést!

Apexsek 2012.04.14 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Részben a verseny közben.

Mivol 2012.04.01 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Na ez egy király multi! Két láda, micsoda bőség! :D Nagyon szép helyek, jó rejtések,... A második ponton már visszarejtés közben találtuk meg az avarban a kis műanyag dínókát, valahogy megszökhetett a dobozból... velünk akart jönni. :) Öten voltunk, köszönjük! (Ja, a harmadik ponton kicsit nyirkos a logbook... )

szereday 2012.03.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Az második láda okozott egy kis fejtörést, de aztán meglett!

potter160747 2012.03.20 15:40 - Megtaláltam
Sikeresen megtaláltam, gyönyörű a környezet és a rejtések is izgalmas helyeken voltak. A medvehagyma ott volt mindenütt, akárhova is néztem.

Csuek 2012.03.15 13:00 - Megtaláltam
ok

Majom111qq 2012.02.05 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
A friss hóban utat törve megtaláltuk! Köszönjük!

tzapa 2011.12.03 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megvan!
Tél eleji megtalálás a kislányommal.

yano6ard 2011.11.26 15:50 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

bazsogeleba 2011.11.19 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megvan, szép hely. Már több helyen be voltak fagyva a tócsák, a fiúk nagyon élvezték az utat.

mufurc 2011.11.04 15:00 - Megtaláltam
:)

Abelito 2011.11.04 15:00 - Megtaláltam
megleltem

M_ákos 2011.11.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltuk! Nagyon jó volt!
DDP-túrán jártunk errefelé.

gymatula 2011.10.31 12:33 - Megtaláltam
Szép időben, jó társasággal. Nagyon szép helyen jártunk, köszönjük!

Péter60 2011.10.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.61
Jól felépített kis multi, ragyogó őszi napsütésben élmény volt.

Goldenbay 2011.10.30 09:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.55
3/13
A láda 2. és 3. pontját előző napi túránk során ejtettük útba. Első pontját pedig gyors drive-in találatként vettük. A 3. pont nagyon tetszett!

Előző napi track
A ládánál a 3. pontnál3. pont: fahíd
A 2. pontnál 
Ninja family 2011.10.29 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Mai ládázásunk 6/8. találata.
A Kőlyuki betérőnél leparkolva indítottuk a kellemesnek induló túránkat. A Mélyvölgy kapujának első 2 pontja, Vágotpuszta és a Vízmű-nyelő után indultunk neki a Zsidó-völgynek. Itt tartottunk utunk felénél, és a kellemesnek induló túra innentől vált tortúrává és túléléssé. A GCvmny ládától jövet összefutottunk egy kesserpárral is, akikkel később még kereszteztük útjainkat. Megerősítettük egymást, hogy érdemes levágni a Vízmű-nyelő és a Zsidó-völgy közötti utat egy jelzett csapáson. Óriásit tévedtünk!!! Ez az ösvény egy idő után megszűnik és sűrű dzsungellé válik, az utolsó 50 m pedig küzdelem. Viszont a vadak imádhatják, mert ekkora vaddisznószarkupacot még sosem láttam. Innen kiérve tértünk rá a völgy turistaútjára, ahonnét először a virtuális ponthoz indultunk, majd vissza a ládához és onnan végig a völgyön a kőlyuk felé. Innen ismét kellemes séta várt ránk a 3. pontig. A GCAMVK begyűjtése önmagában egy kellemes és nagyon szép rész, csak ajánlani tudjuk mindenkinek.
Köszi a rejtést!

Gyalogos kupa 13.4km

2. pontnál
3. pontnálA Kőlyuknál
Track
Dany33 2011.09.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Megvan!!!!

Stn72 2011.09.19 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
+van! Egyszerű rejtés, könnyű találat... -bár a második ponton kissé elbizonytalanodtam: "láda a sziklák tövében, nagyobb kőcsoport között található"...vicces gondoltam a helyszínre érve, de aztán csak meg lett! Én inkább úgy mondanám: a 2. pont ládája a szilafal tövében, a (leg)nagyobb szikla alkotta csoport kövei között...! Felkeresését érdemes összekötni a GCmman (Melegmány) meg, ill. felkeresésével!

farnerz 2011.09.14 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Egy egész délutánt töltöttem el ezen a kellemes mecseki tájon,egy kb.15 km.-es körrel sikerült a Melegmány-völgy környékén lévő ládák egy részét megtalálnom,nagyon jól éreztem magam,klassz vidék és nagyon jó láda!
Köszönöm a rejtést!
Zoli Siófokról

szalmakalapos 2011.08.30 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Szép túra, különösen a második rejtés helye izgalmas a sziklafallal és a lehullott sziklákkal.

Firesanyi 2011.08.19 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.13
+van közös találat Feri0705-el

Feri0705 2011.08.19 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Megtaláltuk. Firesanyival közös találat. Jó kis séta volt.

scele 2011.08.19 11:32 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2011.08.19 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Kirándulás 25/36

Mai napon egy bringás kört terveztünk Scelével az orfűi szállásunktól indulva. Végig rekkenő hőségben, néhol nagyon nehezen tekerhető, köves meredek terepen haladtunk. A vége 46km lett, összesen ~1000m szintemelkedéssel és 8 ládával.
Vágotpuszta felől érkeztünk. A völgy nagyon szép, sőt teljesen kihalt a környék, így ez csak növelte a völgy szépségét. A pontokat könnyen megtaláltuk.

 
zöldek 2011.08.18 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Nagyon tetszett a szurdokvölgy. Sok érdekes növényt láttunk: májvirágot, gímpáfrányt, fodorkát, farkasölő sisakvirágot ... A patakban sikerült egy sárgahasú unkát találnunk. Visszafelé jövet fedeztük fel, hogy minden pocsolya tele van kisebb-nagyobb példányaival.

benist 2011.08.14 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.15
A kőfülke légyűrése után a Mély-völgyön át mentünk vissza Mánfára. Csodálatos volt a vadregényes patakvölgy, csak a végét csúfították el a vizes objektumok. A multi a szép környezeten túl is jól kitalált és kivitelezett. A második ponthoz némi megérzés, vagy szerencse kell.

Yumi 2011.08.13 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Körtúra keretében Vágotpuszta-Víznyelő érintésével Zsidó völgyön keresztül.
Informatív figyelmeztető tábla : "Vigyázat Töbör" :-)) Szerintem 100 emberből 2, ha tudja mi az.

fehérkút 2011.08.12 16:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést és a segítséget !

lovagias 2011.08.12 00:00 - Megtaláltam
:)
Fehérkút -al együtt, + a 2. pont segítséggel.
Köszi

 
rozsabogar 2011.08.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
megvan

molka 2011.07.30 19:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Szuper kis túra volt, tetszett mindhárom pontja még akkor is ha zuhogó esőben lett vége, amit a híd alatt próbáltunk egy ideig átvészelni. A ládák könnyen meglettek, bár használni kellett a józan eszünket is. :-) Szép völgy és összeköthető más ládák megkeresésével is. Köszi!

carmin 2011.07.30 19:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Nagyon izgalmasra sikeredett a 3. láda megtalálása. Ezt a pontot hagytuk túránk végére, de még mielőtt ideértünk volna hatalmas zápor kapott el bennünket, amit a mésztufagátas vízesésnél lévő tájékoztató tábla alatt vészeltünk át. Olyan sötét volt a völgyben, mintha éjszaka lett volna, ráadásul minden csúszott, a pontos leírás alapján találtuk meg a ládikót. Ide még vissza kell jönni jobb időben is, mert az egész környék gyönyörű.

 
Pomisa 2011.07.29 08:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
7,6 km séta esőben, sárban. Nagyon szép hely a ládákat kicsit nehezen találtam meg. Innen irány a GCKOFU.
Köszönjük a rejtést.

Tábla
Patak1Patak2
TúristajelÉn:O
climbi 2011.07.20 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.61
A rejtekhelyek környezetét ismertem már korábbról is, de a véleményem mit sem változott: a Kőfejtő-kút környéke a Mecsek egyik eldugott gyöngyszeme! :-) Sajnos a Kőlyuk környéke már korántsem eldugott, ezt jelzi is a "természetjárók" otthagyott szeméthegye. :-((
Ez természetesen nem a rejtek kritikája !
(Mielőtt csuklani kezdenék: a multi begyűjtése hirtelen ötlet volt utazás közben, így sajna semmi gyűjtő nem volt nálam.)

air 2011.07.09 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Mánfa felől indultunk a Mélyvölgyi kőfülkéhez, közben begyűjtöttük ezt a multit is. A rejtések nagyon jók, köszönjük szépen.

Útközben a kőlyukA bejárata
A 3. láda felett :)A patakmeder felújítás alatt
Patak a csőben 
HgZoli 2011.07.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.97
A 2. sz. láda nem akart összejönni, nem működött a "cacher-ösztön". A rejtő segített a jelszórészlettel.
Köszönöm!

Temprás 2011.06.30 07:35 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Zsiráf 2011.06.28 22:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.21
Gyalogos kupa: 49.9km

Szép hely. Sok helyen a patak és az út közös... El sem merem képzelni, milyen lehet ez az út komoly esős időszakban. A második és a harmadik pontos sok építmény van a patakon, melyeket inkább hallottam, mint láttam a sötétben... Az első és a harmadik pont problémamentes volt, a másodikkal jól megszenvedtem. Odafelé a GPS 70 méter távolságnál jelzett, hogy ennyi volt... A kép segített megtalálni a sziklát, de keresgéltem sokáig, míg rájöttem, hogy hol érdemes... Valaki hagyott egy jelet a sziklán, az megerősített, hogy jó helyen járok...

zalajaro 2011.06.23 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.85
Megtaláltuk a Sikondai VTSZ találkozó alkalmával.

Bubuka 2011.06.23 08:15 - Megtaláltam
VTSz túrán.

Magnes50 2011.06.23 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
VTSZ túrán megtaláltuk.

Zergi 2011.06.23 08:15 - Megtaláltam
Fogtam!
Vasutas Természetjárók Találkozója volt Sikondán, így éppen erre jártunk...

 
bregő és andorpapa 2011.06.20 19:00 - Egyéb
A multi kicsit átalakult, és a mai naptól újból kereshető!

BiharyG 2011.04.11 13:00 - Egyéb
A láda a rejtőkön kívül álló okok miatt átmenetileg nem kereshető, türelmet kérünk.

BiharyG

ackcsaba 2010.12.31 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Az év utolsó napján ezen a környéken túráztunk (és persze ládáztunk) ndavid42-vel,attila12-vel,sereszakivall,Ibollyal,Zolival és Zolival. Ugyan a tervben nem szerepelt ez a láda,de ndavid42 járt már erre régebben és emlékezett,hogy van itt egy multi. A GPS-ben is szerepeltek a pontok,hát megkerestük. A 3.pontnál a láda tartalma egyetlen,jéggé fagyott tömböt képezett,így se jelszó,se log...,de a többi pontnál se volt több szerencsénk. Ekkor kezdett gyanússá válni a dolog. Orfűre visszaérvén aztán kiderült,hogy beteg a láda.
Ennek ellenére,ha lehet,kérném a megtalálás elfogadását! Mellékelek képeket is az azóta felolvadt és megszáradt logbookról, mely most azóta nálam "pihen"

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2011.01.26 11:40]

A száraz logbook
sereszaki 2010.12.31 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Az év utolsó napján ezen a környéken túráztunk (és persze ládáztunk) ndavid42-vel,attila12-vel,ackcsabával,Ibollyal,Zolival és Zolival. Ugyan a tervben nem szerepelt ez a láda,de ndavid42 járt már erre régebben és emlékezett,hogy van itt egy multi. A GPS-ben is szerepeltek a pontok,hát megkerestük. A 3.pontnál a láda tartalma egyetlen,jéggé fagyott tömböt képezett,így se jelszó,se log...,de a többi pontnál se volt több szerencsénk. Ekkor kezdett gyanússá válni a dolog. Orfűre visszaérvén aztán kiderült,hogy beteg a láda.
Ennek ellenére,ha lehet,kérném a megtalálás elfogadását! Mellékelek képeket is...

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2011.01.16 16:12]

RoriZo 2010.10.29 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.10
A mai napon a környék ládáit begyűjtöttem, gondoltam nem hagyom ott ezt a ládát sem. Kérlek fogadd el a képek alapján a megtalálást.

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2010.11.03 06:46]

 
zsebeszter 2010.05.22 14:09 - Megtaláltam
köszönet a rejtőnek a megértésért.
Igazi kalandtúra lett a ládából. Az elsőnek csak a helyét és a zacsiját találtam meg, a másodiknál a gps nem sokat segített és a soksok víz ami az elmúlt hetekben leesestt kimosott mindent a kövek közül. A 3. a leírásnak hála meglett mert nekem nem ahhoz a hídlábhoz mutatott koordináta...sajnos a füzet eléggé elázott, nem is tudtam bele írni...

Minden út egy-egy folyammá változott, valamelyiken (1.től a 2. felé) térdig gázoltam a sáros vízben...kemény helyek lettek most a mecsek-völgyei...

Kincs&kincs 2010.04.04 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Medvehagyma virágzással hitegettek a pécsiek.... Persze még nem virágzik, de így biztos programunk lett 2 hét múlva :)) Így is gyönyörű ez a hely!!! 3/1

Tyuk 2010.02.28 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.87
Szezonnyitó túránk első találatai. A környéken a hóolvadásból keletkezett rengeteg víz nagyban megnehezítette a dolgunkat, egyébként szuper rejtések szuper helyeken!

Rekuja 2010.01.17 00:00 - Megtaláltam
Sajnos az útviszonyok és a szüleim mozgáskorlátozottsága csak az első ládáig engedett most minket. A képeiden gyönyörű tavakat két méteres drótkerítéssel csúfították el, úgyhogy az első ládáig amellett mentünk. Igazán csúnya dolog a kerítésépítés :(

utána meg a sár és az áradó patakon átugrálás bottal és félcipőben nem tetszett a Mamának. Vajon van a gyerekes kategória mellett 60+ kategória is? Vagy Senior, hogy korrektebbek legyünk :)

Viszont az 1. rejtekhely nagyon kis édes, megérte becsattogni érte az útról.

Egyszer visszajövünk bakancsban kisebb sárban is!

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2010.01.19 17:06]

povyagi 2010.01.09 14:20 - Megtaláltam
Részletek Mathautól...

Mathau 2010.01.09 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Remek kis láda. GCVAPU felől érkeztünk így a 2. ponttal kezdtünk. Gyönyörű hely. Itt már rögtön az egyik korábbi megtaláló, mégpedig Strombus segítségére volt szükség a megtaláláshoz. Vissza az 1. ponthoz. A kerítés mellett szorosan, mert iszonyat vizek voltak. Majd tovább a 3.-hoz. Remek kis multi! Köszönöm!

mkiss007 2010.01.02 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.26
Megtaláltam.

Bojta 2010.01.02 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Nagyon tetszett!

Strombus 2010.01.02 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Évköszöntő ládázás Marton24, Bojta, Oli úr, martonka, Evok és mkiss007 társaságában.
Hatalmas sár, bővizű patak, amin időnként át kell vergődni, források, vízesés, sziklák, jó rejtekek - mi kell még egy kesser boldogságához? Nyáron biztosan visszajövünk! Köszönjük a rejtést!

Hajóvonták találkozása tilos
Petnyák völgy, Ágnes vízesésMohos kövek a patakban
Márton24 2010.01.02 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Megvan! Az első kessünk idén.

Cerberus 2009.11.21 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltuk! A Közép-Mecsekbe terveztünk egy 21 km-es túrát, amelyből aztán 25 km lett a vadászok kikerülése miatt. Ezen túra során gyűjtöttük be a környék 7 ládáját, köztük ezt is.
Fordított sorrendben kerestük fel a pontokat. Szeretjük a csupa hagyományos ládából álló multikat, ezért ez is nagyon tetszett. A harmadik és a második pont környezete számunkra csillagos ötös, a közte lévő úttal egyetemben. Az első pont környezete nem fogott meg. A második ponton hárman 20 percig kerestük a ládát, de azért csak meglett. Köszönjük a rejtést!

Ildióbuda 2009.10.23 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Mint mindig lerövidítettük az utat így igen nehézre sikeredett a kirándulás.

Puszkany 2009.10.23 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.32
Miután letáboroztunk a közeli Bánusz tanyán, nekivágtunk a rengetegnek...

spetra 2009.10.16 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
nagyon tetszett, föleg a szikláknál a keresgélés:)

kezd sütni a nappihi
mindenhol to 
gabor03 2009.10.16 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.75
Mecseki ládázás 6/1 ládája. Első és az utolsó pont könnyen meglett, csak a 2. pontnál egy órát keveregtünk spetrá-val, mire megtalálta.

Kakukkos és Hajszál 2009.09.27 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Nagyon szép vidék a mélyvölgy.
Már párszor bebizonyította. :)

albageorangers 2009.09.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.34
GCAMVK-GCSHOA-GCKOFU ládák becserkészése a piros, kék és zöld túristautakon, jó 15 km-es sétával.

Az első pont könnyen meglett, a másodiknál viszont másfél órát kerestem. Sajnos a rejtők valamiért nem adták meg az elérhetőségeiket, ezért nem lehet tőlük segítséget kérni. Az hogy nem adtam fel annak volt köszönhető, hogy Mackka és csapata akik nemrég találták meg a ládát a reglapjukon megadták a telefonszámukat, amit dr. Duncza a pesti irodában ülve közölt velem. A ládát így is csak zseblámpával sikerült kiszúrnom, fényes nappal.

Ez úton is köszönöm a segítséget Mackka - nak.

A harmadik pont már könnyedén meglett.

A rejtés alapvetően tetszett, de szerintem aki ládát rejt, az bátran adja meg a telefonos elérhetőségét, hogy lehessen tőle segítséget kérni adott esetben.

Köszi.

Erik

PatakSzikla
Útban a második állomás feléKész
Suci 2009.08.21 00:00 - Megtaláltam
Az első éjszakai túránk a Mecsekben...nagyon tetszett...mindenkinek ajánlom...:)

 
mic00004 2009.08.18 10:45 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mackka 2009.08.18 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Mecseki nyaralásunk negyedik napján.
A mánfai templom után a "kanyarban" parkoltunk, aztán elindultunk ezen a multin. Az első pont nagyon könnyen meglett, azt hittük, találkozunk egy ládász családdal, de csak véletlenül fordultak le, a Kőfejtő kutat keresve. Amikor valóban a kúthoz kellett befordulni, sikerült őket útbaigazítani. Nagyon tetszett a kút környéke! A láda kicsit nehezen lett meg, pedig szinte nincs is álcázva... :) Aztán továbbsétáltunk a Kőlyuk felé, ami szintén megéri a pontot. Nagyon tetszett a harmadik pont rejtése és környéke is. Nagyon klassz multi volt! Ha nem lett volna az ezer apró bogár, amik mindenképpen a szemünkben akarnak ezután élni, tökéletes lett volna :)
Nagyon tetszett, köszönjük!
Mackka & Péter & Mihály

Lassu 2009.08.17 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Kőlyuki betérő - GCAMVK - GCVAPU - GCVMNY - Kőlyuki betérő kör.
GCVMNY és GCAMVK+3 közötti rész elég dzsindzsás, főleg a tuhu-n jelzett (nem túrista)út volt egy kicsit vendégmarasztaló, de legalább lehetett szedrezni közben.

Macusa 2009.08.08 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Nálam "pontszerző" helyre került ez a rejtés.
GPS nélküli tali!

Távolról...
bortel 2009.08.06 14:00 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

kl 2009.08.02 14:01 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettem! [wapon beküldött szöveg]

MikiCache 2009.07.29 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Több célpontot érintve, egy nagyon tartalmas és kellemes körtúrát tettünk csodálatos környezetben.
Anikó és Miki

gordogok 2009.07.24 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Bringatábor keretében Sikondáról a hőség miatt beiktatunk egy kis
gyaloglást is!
Kihasználva a gps játékot főleg a sok gyermek miatt is, de a kőfejtő
dobozát nem találtuk meg! Igaz leírással nem rendelkeztünk!
Igy a tippelés maradt és bejött! Köszönjük!

osibring 2009.07.24 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.93
ok

bulabela 2009.06.01 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Csodás túra volt a Mélyvölgyben! Először végigmentünk a multin, majd a Kőfülkéhez vitt az utunk. Nagyon sok látványos "eleme" volt ennek az útnak, kezdve a hatalmas lapulevél mezővel, a félcentis kisbékák sokaságával, akik úgy beterítették előttünk az utat, hogy képtelenség volt nem rájuk lépni, ha haladni is akartunk. A második láda egy megdöbbentő szinte félelmetes szikla mellett van elrejtve. A rossz műhold vétel miatt kicsit sokáig keresgéltük a ládát, de tulajdonképpen jobban el kellett volna olvasni az intsrukciókat, utána már könnyen meglett. A növényzet és páratartalom akárcsak egy pálmaházban. A patak mentén tovább Kőlyukhoz és Kőfülkéhez. Köszönjük a rejtést!

nootropil 2009.05.30 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Beborult..esett..majd szakadt az eső, talán ennek tudtaható be hogy a kettes pontot egyszerűen nem találtam (mondjuk nem néztem meg a képeket..) miután elcsúsztam a vizes sziklákon feladtam szerencsére az 1-3 jelszórészlet sokat segített :)

A multi nagyon jó.. talán az utóbbi idők legjobbja! Grat.

Ps.: a 3. ponton nem volt íróeszköz a ládában.. pótoltam!

logo
njani55 2009.05.02 01:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.07
Megtaláltam !

ndavid42 2009.05.01 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
[:222:]
Mecseki hosszúhétvégénk első ládája. Tavaly is ilyenkor jártunk pontosan ugyan itt, és ezek szerint a multi másnap lett kereshető, ha mi ezt tudtuk volna... :D
Viszont a Mélyvölgy még mindig nagyon szép, jó volt újra végigjárni. Az első pont gyorsan meglett, a másodikhoz is egyenesen odasétáltunk, és a harmadikat sem kellett sokat keresgélni :)

ViszCache 2009.04.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Szép hely, pécsi létünkre még sosem jártunk erre. Medvehagyma-erdő. Hmmm. :P

Pilis50 2009.04.19 10:10 - Megtaláltam
Szép séta a kerítés mentén oda-vissza. Szép nagy séta az erdőben. A barlangfal mögöttről erős vízcsobogás hallatszott (nyitvamaradt egy csap?) :)) Köszönöm a rejtést. Katica kisdoboza teljesen száraz ..

Burn 2009.04.14 14:40 - Megtaláltam
Megvan.

lghost 2009.04.13 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.74
Megvan, köszönjük. Szép kirándulás volt.

Áron csapata 2009.04.12 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Népes csapatttal megtaláltuk, szép időben és környezetben. Köszi a rejtést!

Hajo 2009.04.12 11:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Nagyon tetszett!
Nagyobb csapattal kirándunltunk ezen a hétvégén a Mecsekben. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük Nekik és a rejtőknek is!

SirLes 2009.04.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.95
Megtaláltam, szerencsére a 2. pont sem volt nehéz. Amikor megláttam a kőrakást, kissé tartottam a rejtekhelyek bősége miatt. A 3. pont pár tíz méterrel el van mérve, de a leírás alapján csak kétértelmű :) Az első pont nem tetszett sok a kerítés, de a 2., 3. szép helyen van.

VP 2009.03.21 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
Mecsek Kupa tájfutó verseny Orfűn. Verseny utáni séta, sok-sok virág.
Ismerős hely, sokszor kirándultam erre.
Az első pontnál szörnyű szögesdrót kerítés épült a tó köré.
A másodiknál nem sokat segít a leírás: sok-sok potenciális rejtekhelyet kellett végigtúrni.
A harmadik szép és könnyű is - de azt már a másik láda is megmutatta.
VP Mila Piroska

Fűkocka 2009.02.18 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Mikulással

1.ponthíd
ezt látja a ládalog
sziklaforrás
hídpatak
tó 
Mikulás 2009.02.18 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Lesétáltuk a kilométereket, közben jót beszélgettünk. Sokszor beszakadt alattam az úton a jég és bizony szerencsém volt, hogy bakancsban voltam, mert csúnyán beáztam volna. Minden pont egyértelmű és gyakorlatilag keresés nélkül azonnal meglett, pedig tartottunk tőle, hogy a - helyenként elég sok - hó meg fogja nehezíteni a dolgunkat. Nem így történt :) Tetszett, kellemes séta volt. Kösz a rejtést!

Mikulás

Varga Gábor 2009.01.08 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Ok! Az első pont simán meglett. A második láda egy kicsit cinkes volt a sok sziklaüreg miatt. A harmadik ládánál a GPS-em nem ahhoz az első pillérhez mutatott ahol a láda volt, hanem a másik első pillérhez. Ugye érthető? Lehet, hogy valaki megviccelt? Jótanács az utánam keresőknek: a híd mind a két első pillérének környékét nézzétek át, sose lehet tudni!

Kenderfóka 2009.01.03 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.37
Jó kis séta volt Sikondáról, a régóta tartó hidegnek köszönhetően nem volt sehol sár. Így viszont jónéhány forrást is befagyva találtunk.

Mindhárom ládát megtaláltuk, a jelszavakat viszont a gyerekek jegyezték meg - ezek szerint rosszul.

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2009.01.07 22:24]

Az első doboz tartalmának vizsgálataKözel a második
Nem tudtuk megkóstolniKészen vagyunk
bregő és andorpapa 2009.01.01 00:00 - Egyéb
Köszönjük katicának a multi első pontjának újraélesztését! A láda újból kereshető!

katica 2008.12.13 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Tettem kisdobozt a nagydobozba, igy most van szaraz logbook es olvashato jelszo az 1. ladaban is. Tovabbiak kesobb. [wapon beküldött szöveg]
Elsőként a barlangot láttuk meg, nagyon megkapó a látványa. Begyűjtöttük a harmadik pontot, aztán szép lassan elkezdett esni, és ezzel együtt mi is gyorsabbra vettük a tempót. A második pont a számmal együtt is enyhén bonyola volt, mert mindenen hatszor átmásztunk, amikor végül Tobi derékig bemászott az egyik lukba, és onnan észrevette a ládát - szóval az előző megtaláló nem volt rest úgy eldugni, hogy halandó embernek ne nagyon legyen esélye a megtalálásra. Logoltunk, kicsit kijjebb hagytuk a ládát, majd irány az első pont, ami viszonylag hamar meglett, és gyors bepakoltuk a kisdobozt (a régi, ronggyá ázott logbook-ot elhoztam, így nem áztat tovább semmit és a kisdoboz is befért). A tó miatt kapott alacsonyabb számot a környezet, mert nem volt valami megkapó látvány a lepucolt terület és a körben felhúzott kerítés. Az útról már nem is beszélve, amit a gépek rendesen tönkretettek.
Összességében jó volt a láda, köszi érte!

katica + tobias

Tobi a barlangnál 
bregő és andorpapa 2008.10.28 22:00 - Egyéb
Mivel többen jelezték, hogy az 1. pontnál beázott a láda, ezért ideiglenesen beteggé nyilvánítjuk, hogy megkíméljünk titeket a kellemetlenségektől. Igyekszünk mihamarabb időt szakítani a karbantartásra (esetleg áthelyezésre), 1-2 héten belül erre sor kerül. Megértéseteket köszönjük!

dominicus 2008.10.25 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.72
A ládákat dél felől haladva a Piros sáv ösvényen gyűjtöttük be, fordított sorrendben. A logok alapján kissé tartottam a 2. ponttól, de viszonylag hamar az is meglett, úgyhogy magam is meglepődtem. Tuti muglibiztos rejtés! Akik ide készülnek ládászni, jobban teszik, ha a FOTÓKAT és a logokat tanulmányozzák, mert a GPS sz*rt se ér a sziklafal tövében. Az 1. pont sajna teljesen elázott, úgyhogy a tollal ott nem is tudtam logolni, de a többi hely tökéletes állapotban van. Nagyon tetszett a túra, köszönöm a rejtést!

Fatörzsek a patak felettA patak völgyében
GCAMVK-3 közelébenAz ember keze nyoma
Nem volt műhódjel
Rbill 2008.10.24 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
A mai napi túránk részét képezte a multiláda megtalálása. Fordított sorrendben is kiválóan teljesíthető a keresés. Kisgyermekes családoknak is nagyon ajánlott, szép környezet, tiszta levegő, friss izű források.
Sajnos az 1. láda valamiért teljesen elázott (a rejtőt kéretik, hogy cserélje újra a dobozt.)

licuxd 2008.10.23 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Visszafelé haladva kerestem fel a pontokat, nagyon tetszettek a tiszta rejtések, sajnos az utolsó pont rontott az összképen, itt a megszokott, rothadó aljnövényzetbe történő rejtéssel találkoztam, ami meg is látszik a ládán, teljesen át van nedvesedve a tartalma, a logbook cserére szorul. Ettől eltekintve, szép munka :)

new will 2008.10.12 12:30 - Megtaláltam
Megvan!

Kadorca 2008.10.12 00:00 - Megtaláltam
+

BercziVassFamily 2008.09.21 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.43
Egy kellemes túra keretében vadásztuk le mindhárom pontot, bár a másodikkal egy kicsit meggyűlt a bajunk. A képeket nem láttuk így nehezebb dolgunk volt, hiszen ott bármelyik lyukba lehetett ládát rejteni. Szép időben biztos még hangulatosabb!

Riszter 2008.09.06 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Egész napos kes-túra a Kőlyuk környékén egy forró, szeptemberi szombati napon. A 2. ládát sokat kerestük, de a sziklára festett 2-esnek köszönhetően végül az is meglett. Szép környezet, jó rejtés.

fuzbal 2008.08.23 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltuk.
Berni, Hugi, R.K., Liza,
Jutti, Ernő, Hanna, Bálint

ozeki 2008.08.22 14:14 - Megtaláltam
Abaligeti pihi-túra Bernivel :)

 
geokutya 2008.08.19 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.98
A második pontnál kicsit sok volt a kő, szinte mindent felforgattunk. Talán megint túlbonyolítottuk a keresést. A harmadiknál meg begyüjtöttük a napi kullancsadagunkat.

Remete 2008.08.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.21
Kellemes túra volt,az erdőben a kinti kánikulához képest, elfogadható volt a hőmérséklet.

rkertesz 2008.07.16 20:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Egy délutáni (estébe nyúló) túra keretében kerestük fel a ládákat kicsi családommal. Nem kimondottan csak ezt a ládát kerestük, ezért kellőképpen el nem ítélhető módon egy kisebb kört tettünk, aminek eleje és vége lett a multi első és utolsó állomása. (GCAMVK-1, GCAMVK-2, GCVAPU, GCVMNY, GCSHOA-2, GCSHOA-1, GCAMVK-3)
Lehet, hogy sok volt két kisgyerekkel egy délutánra?
Mindent egybevetve - nagyon szép! Gratulálok a rejtőknek!

1.láda2.láda
...és a 3.láda 
kupec 2008.07.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Szép séta a völgyben.
A második pontot elsőre nem sikerült megtalálni, aztán a végláda után mégegyszer visszamentem, összetúrtam minden zugot (persze a rejtek képét nem nyomtattam ki), de a közeledő eső elzavart a helyszínről.
Ezek a lomboktól fedett helyek nem a Geko 201 kedvencei.

[Jóváhagyta: bregő és andorpapa, 2008.07.15 22:02]

Pifu 2008.07.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Ez (is) a kedvenc dolinánk a Mecsekben.

nyic 2008.07.01 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Jó kis sétálós,túrázós találat.
nyic+Zita

 
sirgalahad 2008.06.24 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Lesről vadat terítenek
Tavat éppen kerítenek
Ez a Mélyvölgy kapuja
Van zsurlója, lapuja

készül a kerítés2. láda környéke
lapulevelekCerkész-forrás
Kő-lyukbefalazott ajtó
Athene+Atesz 2008.06.22 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtalátam!
(Még Atesz nélkül sajnos)

D.Tóth 2008.06.22 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.88
Igaz hogy mi viszafelé haladtunk a pontok begyüjtésével. Igy izgalmasabb volt . Az egészett egy Mecseki buszos turázás alkalmából. Néhány érdeklödőnek megmutatva a ládázást .

H. Gábor 2008.05.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Végre egy jó multi!
Nagyon jó környékre került, ez az egyik kedvencem. Az 1-es pontot viszont nem értem, teljesen érdektelen helyen van. Én ez helyett megsétáltatnám az emberkéket egy y-nal, kicsit a zsidó-völgy felé is, és így a séta is hosszabb lenne ezen a csodás környéken. Na de ezeket már a telhetetlenség mondatja velem...
Köszönjük!

Eszter, Barnus, Dodó, Honka, Sebi +én.

kutyi! Figyelj már oda, hogy mit csinálsz! 2-es pont!

kutyi 2008.05.18 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Szokásos Sásdi látogatásainkat hagyományosan összekötjük ládagyűjtő túrázással. Most Mánfa-Mélyvölgy vonalon nyomultunk. Mánfánál a tervezetnél több időt töltöttünk, mert egyrészt eleredt az eső, másrészt nehezen lett meg a láda. Mi azért nem adtuk fel és szerencsére kegyes volt hozzánk az időjárás. A hely nagyon klassz, de ezt már megszoktuk itt a Mecsekben. Egy nagy hibát elkövettünk, nem fújtuk be magunkat kullancsriasztóval. De legalább most megtapasztaltuk, hogy mennyire hatékony: a szokásos 1-2 helyett összesen 11 darabot találtunk öt fős kis családunkban... (Ezt a logot másfél hónappal később írom, egyenlőre mindenki jól van.) Vigyázzatok!

Kutyi, Tücsök, Matyi, Vili, Lóri
Megtaláltam! [wapon beküldött szöveg]

Mytikas 2008.05.18 16:18 - Megtaláltam
Kerékpárral.

 
Csaba & családja 2008.05.18 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Nagy volt a forgalom a ládáknál.

Bütyök+Zulu 2008.05.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Kicsit szkeptikus voltam ezzel a ládával kapcsolatban, hiszen beberangoltuk a környéket, a sok láda miatt már mindenfelől. Kellemesen csalódtam. A két tó felett gyönyörű ragadozó madarak keringtek, a második pont felé két fotogén kígyóval találkoztunk, az egyik még simogatni is engedte magát. A patakmederből kiálló villamos kábelen kicsit feltöltöttem Macsixet. :) A sziklafal nagyon tetszett a második ponton, csak a vadászles rontotta el a kedvem, a digitálisan vezérelt önetetőjével. Hiába, én a vadaknak szurkolok. Jól átkutattuk a sziklafalat alulról felülről, sok álcarejtek van. :) Azért nem fogott ki rajtunk. Tovább sétáltunk Kőlyuk felé. Gyerekkoromban jártunk itt utóljára a szüleimmel. Felmásztunk a barlanglyukhoz, én be is, üdvözölt egy denevér. A felduzzasztott patakmederben 11 db falatnyi vadkacsában és a mamájukban gyönyörködtünk. Döme kutya, aki eddig irtózott mindennemű fürdetéstől és víztől, végigpancsolta az utat a patakban. Az út a hídig nagyon tetszett. A ládaútvonal méltó a Mecsek gyöngyszemei csapatba való besorolásra. Köszönjük a rejtést. Ez nagyon "állati" volt. :)

TóNagymadár
Áram a patakban?Zulu a természet lágy ölén
Logolás 2. pontBarlangban
BarlangKilátás a barlangból
Kicsi-kacsák
SylverRat + Bogee 2008.05.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Ezennel a láda bekerült a TOP10-be!
Kicsit borongós időben indultunk útnak. Az első pontot Döme találta meg, amíg SylverRat és Bütyök az út mentén keresgélt a csalánosban, addig mi Dömével megkerültük a gazost és hamar ráleltünk a ládára. A logbook szerint egy órával előttünk jártak itt (sajnos a nevet nem tudtam pontosan elolvasni). A plüss teki helyett beköltözött egy bárányhimlős krokodil.
Majd továbbálltunk a második pont felé. Amíg mi Bütyökkel fotogén siklókkal barátkoztunk, Döme kipancsolta magát a patakban. (hozzá kell tennem, utálja a vizet). A ponthoz közeledvén mondtam várjanak meg, amíg gyorsan logolok, de amint átértem a bokroson, visszaszóltam: ezt látnotok kell! Így mindannyian bejöttek és együtt kerestük meg a ládát a sziklák között. (Fairy: Na de melyik a kisteherautó és melyik a villástargonca?) Végül Bütyök húzta elő a dobozt rejtekből. Gyors logolás után folytattuk utunk a harmadik ponthoz. Nagyon tetszettek a hatalmas lapulevelek, viszont sajnos a csalán is embernagyságú néhol. Döme minden lehetőséget kihasznált , hogy a patakban sétáljon és igyon...
Elértünk a kőlyuk barlanghoz, felmásztunk a csúszós köveken, denevéreket riogattunk, Bütyök rács mögé került és élveztük a barlangból jövő hűsítő levegőt. A szépen kibetonozott csatornában kiskacsák úszóversenyt rendeztek. A hídnál a leírás alapján hamar meglett a láda. Ajándékot nem vettünk ki, de úgy gondoltuk ez méltó hely egy Éjszakai Ragadozók geopohárnak. Köszönjük a lehetőséget, csodaszép helyet mutattatok meg a Mecsekben!

Előzmény:
SylverRat + Bogee 2008.05.02 10:20 - Egyéb
Elindultunk Gántra. Ilyen rossz idözitést... :-( [wapon beküldött szöveg]


Kilátás a ládátólFotogén
Döme lefetyelNagy és csíp...
Gonosz vadászok leseMost Eta vagy Cserkész?
KőlyukSorakozó
Címer 
Mr Zerge 2008.05.10 14:10 - Megtaláltam
.

freddy 2008.05.10 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.28
ok

rotty 2008.05.10 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Bajban vagyok, érzem a nyomást, hogy ide most egy jó hosszú logot kellene írnom úgy, hogy ne keltsem azt a hamis benyomást, hogy csak azért dicsérem e ládát, mert a Rejtővel jól ismerjük egymást. De tessék eljönni, és látható lesz: ez egy igényes láda, jó helyen!
Az első pont ugyan önmagában nem sokat mutat (még), de mégis új volt, amikor utóbb jártunk itt, még csak ledózerolt állapotban volt a rét. A rejtés is remek, és a teljes jelszó rávilágít a koncepcióra. A második pont csak azért nem jelentett újdonságot, mert Andorpapa egy korábbi közös mászkálás alkalmával megmutatta a vadregényes Kőfejtő-kutat. Inni még nem sikerült belőle, talán mert erős a gyanúm, hogy azonos íze lehet a patakkal, persze még azt sem kóstoltam... A harmadik pontnál kicsit vacakoltunk, mire meglett a láda. Itt valóban nagy sár szokott lenni, szerencsére most egy ideje már nem volt eső, jól járhatóak voltak az utak.
Nem elégedtünk meg a Nagy-Mélyvölgy kapujával, és az eredeti elképzelésünkkel ellentétben, mely szerint Kőlyukhoz visszamegyünk, és tovabuszozunk Szágyig, a Gcsep ládát megcélozva, inkább tovább mentünk a kaput jelképező hídon, és a Mélyvölgyön át mentünk tovább Remete-rét és Égervölgy felé. Régen jártam már erre, pláne úgy, hogy még új láda is legyen közben. Még sok ilyen rejtést kérünk!

 
kamzik 2008.05.07 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltuk. Kitűnő a rejtekhely. Szép vidék.

öregmedve 2008.05.06 15:44 - Megtaláltam
Nagyon szép környezet,bár a Mecseknek ezt a részét nagyon jól ismerjük. Talán a két kis tó is hozzászépül a tájhoz.

lepke 2008.05.06 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Ezt a völgyet már keresztül-kasul bejártuk, de a Kőfejtő-kutat nem ismertük. Az valóban roppant festői. Kritikai észrevételem, hogy a többi pont azonban illetlenül közel van számos másik rejtéshez.
Nemigen akadt dolgunk a kereséssel, mert a kedves ifjú játékosok - Hrvatska és társai - már mindent előkotortak, mire odaértünk.

Indulás
Cinege42 2008.05.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Eddigi abszolút kedvenc láda. Gyönyörű környezet, és a 2ik és 3ik rejtés is nagyon tetszett!

Hrvatska 2008.05.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Kissé borongós időben vágtunk neki a völgynek. A tavak még elég tájidegen képet mutatnak, de remélem idővel beleolvadnak a környezetbe. Az első pont könnyen meglett.Rajta is kaptak minket lepkéék a logolás közben. A második ponton kicsit többet kellett már keresni, de megérte ide bejönni a szép sziklák miatt. Innen a hídig már együtt ment a két csapat. Öröm újabb kesser-társakat megismerni és jót beszélgetni velük. "Lábad alatt" utalás sokat segített. Innen még továbbmentünk a Melegmányi-völgybe is.

CsokiBazsa 2008.05.03 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.35
Sorban végigmentünk a pontokon. Már többször jártunk erre a környéken lévő ládák miatt. Az első pont nagyon könnyen ment, majd a második pontnál kb. 5 perces keresgélés után meglett a méretes sziklák között. A harmadik ponton összetalálkoztunk egy kezdő kessercsapattal, akiknek adtunk némi instrukciót a "kincsvadászathoz". Inez&Csokibazsa

Old Fairy 2008.05.02 18:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
2008.05.02 13:47 - Egyéb
Én meg Mecsek50-en vagyok és messze még a vége... [wapon beküldött szöveg]
2008.05.02 18:47 - Megtaláltam
:-) 4. [wapon beküldött szöveg]
Update:
Köszönet a NASA-nak a tűrhető műholdállásért - szinte csak a "fal tüviben" szűnt meg a jel. De még inkább köszönet a Vodafone-nak, hogy valamilyen csoda folytán a 2. pontnál "ötpálcikás" térerő volt és így fel tudtam hívni vtsp&tavot. Nekik jár a legnagyobb köszönet - nélkülük valószínűleg még most is ott lennék...
A láda megjelenésekor kb. GCDORInál, korábbi "dicsőségem" helyszínén majszoltam a szervezők által készített kókuszos sütit. De nem is idegeskedtem ezen, mert a térerőhiány miatt az értesítő sms csak 13:30 körül ért utol, valahol a Vörösfenyő kulcsosház táján. Akkor meg nem volt érdemes rákapcsolni. Nem mintha képes lettem volna ilyen kunsztra 34 km és 1300 m szintemelkedés után... :-)
Miután 16:38-kor bevánszorogtam a Zobákpusztai célba és bevágtam kb. 1 liter folyadékot, az első utam a Kőlyuki betérőhöz vezetett. A laza 1. pont után még nem tudtam mi vár rám. A 2. pont felé kezdtem gyanakodni, amikor összefutottam Chigával, aki éppen azon ügyeskedett, hogy 10 kg-nál több sarat ne vigyen haza a kerékpárján. Bár mondta, hogy sokáig hiába kereste a ládát, rendületlenül (és szerénytelenül) haladtam tovább: "majd a rutin"...
A helyszínen azután kb. félórába telt, amíg rájöttem, hogy a doboz a patak bal partján van - szakszerűen a folyásirányhoz viszonyítva. Ekkor jött a csoda: a Voda-térerő és vtsp&tav telefonos segítsége.
A 3. pont már viszonylag könnyen meglett - de azt keresve fogalmazódott meg bennem: ez a rejtés 5-ös nehézségű, hiszen olyan mély a völgy, hogy a legnagyobb verőfényben is kellhet segédeszköz a kereséshez. Konkrétan: lámpa.
A környezet szuper, egyértelmű 5-ös. Egyik kedvenc mecseki völgyem, már akkor idejártunk szalonnát sütni, amikor Eszter és Nati járni alig tudott.
A rejtéssel kapcsolatban: a 2. pont az örökkévalóságnak készült - azt véletlenül felfedezni csak kígyó-kutatók fogják... Ha valakinek el kellene magyaráznom, hogy hol keresse, azt mondanám: Van egy kisteherautó-méretű, fentről lepottyant szikla, amire ráesett egy villástargonca-méretű szikla. Na, a láda valahogy a kettő közé került :-)

Chiga 2008.05.02 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.60
Bicajjal vágtam neki az útnak, de a sok kidőlt fa miatt inkább akadályozott a haladásban. Fordítva álltam neki a levadászásnak, mivel Pécs felől érkeztem. A második pontnál kb háromnegyed órát keresgéltem, de nem lett meg a láda, a jelszót kikövetkeztettem a másik kettőből. Innen visszafelé találkoztam Fairyvel, így mindketten negyedikek vagyunk, mivel ő eredeti sorrendben logolt, ha jól láttam. 25 km technikás erdei szakasz bicajjal a mai napra elég is volt.

vtsp&tav 2008.05.02 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Sajnos kicsit későn vettük észre - meg persze sokáig is aludtunk:) Épp szálkán voltunk, megebédeltünk, aztán pattantunk is a motorra, hogy hátha:) Sylverék nincsenek a közelben, még esélyes lehet az első hely is. Csak 3. lett belőle..

Igazából nem is értjük, h eddig miért nem volt itt láda. Sokszor jártunk már erre, és meg is fordult a fejünkben, h rejtünk ide. De a sok macera miatt hanyagoltuk. Nagyon szép, érdekes az egész séta, de az első pontot kicsit fölöslegesnek tartom.

A második ponton meglehetősen sokáig keresgéltünk, mert mint mindig, most is csak 3db koordinátával érkeztünk, és semmi egyéb leírással.

Jók a rejtések, csak a koordináták nem túl pontosak. - ezért sem értem, h miért kell 4tizedesjegyig megadi a koordinátákat.

Mindenesetre nagyon tetszett a séta, ide tényleg kellett már láda! Köszönjük:)

in: GeoForint
out: -

tosza73 2008.05.02 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Le a kalappal bregő és andorpapa előtt, gyönyörű helyeket mutattak meg ládáikkal. Az aranyéremért (piros 1-esért) a második ládától közösen "küzdöttünk" Jevica és Gyuszi csapatával. Mivel az első ládát ők logolták előbb, illetve a 2.-at és a 3.-at is ők fedezték fel az együttes keresgélés során így egyértelműen őket illeti az első helyezés! Gratula! Örülünk hogy ilyen szimpatikus családdal kesselhettük végig a napot.

Jevica és Gyuszi 2008.05.02 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Az első elsőnk. Természet szerető család révén, igazán nagy öröm, hogy az első első ládánk ilyen gyönyörű erdőben volt. Nagyon jót kirándultunk és külön öröm, hogy megismerkedtünk tosza73 -mal és kisfiával. A második pontnál utolértek minket, innen együtt folytattuk. Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy meghagyták nekünk az első helyet, pedig ők gyorsabban is haladhattak volna. Gratulálunk a rejtőknek az igényes és ötletes rejtéshez.
Köszönjük, Jevica, Gyuszi, Peti és Bálint.

 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]